Zijn dat de buitenste bladeren van de kool? Of bladeren van savooiekool?quote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
NOM NOM NOM
Vanavond Gołąbki, groene koolbladeren gevuld met een gehakt/rijst mengsel met bruine saus, aardappels en in boter gestoofde kool
Wel zelf gepaneerd tochquote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:21 schreef fietsie het volgende:
Broccoli met champignons en ui, en een schnitzel (geen gehak)
alleen beetje bloem en kruidenquote:
Hmm, persoonlijk vind ik een beetje zout al voldoende eigenlijk. Kruiden hoeft niet eensquote:
Nee, gewoon een groene kool nemen (of een witte) en de bladeren van de kool pellen (je snijdt de stronk eerst los), dan blancheer je de bladeren om de zachter te maken, die vul je dan met een kruidig mengsel van gehakt met gekookte rijst (of gort, kan ook) en rol je ze op en zet het blad vast met een prikkertjequote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:23 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zijn dat de buitenste bladeren van de kool? Of bladeren van savooiekool?
Afgelopen zomer tevergeefs gezocht naar de buitenste bladeren van witte kool, de Sloveense gasten wilden daar een soort gelijk gerecht mee maken
Oh hun vroegen expliciet om de buitenste bladeren, traditioneel plattelandsgerecht daar, vandaar dat alleen het 'afval' gebruikt kon worden.quote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, gewoon een groene kool nemen (of een witte) en de bladeren van de kool pellen (je snijdt de stronk eerst los), dan blancheer je de bladeren om de zachter te maken, die vul je dan met een kruidig mengsel van gehakt met gekookte rijst (of gort, kan ook) en rol je ze op en zet het blad vast met een prikkertje
[ afbeelding ]
Garen in een tomatensaus of bruine saus.
Jummiequote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:32 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Oh hun vroegen expliciet om de buitenste bladeren, traditioneel plattelandsgerecht daar, vandaar dat alleen het 'afval' gebruikt kon worden.
Twee week geleden was het Sloveense team weer te gast bij ons, toen hadden ze 'ocvirkovca' meegenomen. Das een brood gevuld met reuzel en kaantjes
Weer iets wat wij gemeen hebbenquote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:44 schreef derLudolf het volgende:
Ik ben niet zo'n fan van zuurkool. Ik eet het wel op, maar ik zal geen groot bord opscheppen
Dat teltquote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:48 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik at chocochips en gedroogde mangoreeppies
Het is een heel andere smaak/gewaarwording dan wat je in NL kent als zuurkoolquote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:44 schreef derLudolf het volgende:
Ik ben niet zo'n fan van zuurkool. Ik eet het wel op, maar ik zal geen groot bord opscheppen
Ik snap wel waarom jij dat lekker vind!quote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:57 schreef fietsie het volgende:
Oh man. Zuurkool. Rauw, warm, het maakt me niet uit.
Als er maar niet teveel aardappel door zit.
Nou de achtergrond is dat we het thuis altijd zelf maakten, en ik het dus van kleins af aan vers uit de pot kon scheppen. Zelf.quote:Op dinsdag 13 maart 2018 20:01 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Ik snap wel waarom jij dat lekker vind!
Zelfgemaakt zal zeker beter zijn! Moet ik maar eens proberen dan! Bijna alles moet je eens geprobeerd hebben zeggen ze altijdquote:Op dinsdag 13 maart 2018 20:02 schreef fietsie het volgende:
[..]
Nou de achtergrond is dat we het thuis altijd zelf maakten, en ik het dus van kleins af aan vers uit de pot kon scheppen. Zelf.
Mijn nichtje heeft nu ook nog een lading over; zondag neem ik gelijk wat mee
Zo lekker.
Welnee. Zuurkool lijkt op zuurkool. Klaar.quote:Op dinsdag 13 maart 2018 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is een heel andere smaak/gewaarwording dan wat je in NL kent als zuurkool
Hou jij je nu maar bij je Aziatische ingrediënten, daar heb je nog wat verstand vanquote:Op dinsdag 13 maart 2018 20:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welnee. Zuurkool lijkt op zuurkool. Klaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |