abonnement Unibet Coolblue
  zondag 9 september 2018 @ 14:20:03 #276
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181796783
Oud-DNB-president Wellink verwacht meer hoge boetes voor Europese banken

Het beleid van Amerikaanse autoriteiten om de bankensector torenhoge boetes op te leggen waait over naar Europa, stelt Nout Wellink. Er mag volgens de voormalige president van De Nederlandsche Bank (DNB) dan ook worden verwacht dat er meer hoge boetes voor Europese banken aankomen.

Hij reageerde in het programma WNL Op Zondag op de miljoenenschikking die ING vorige week met het Openbaar Ministerie (OM) trof. ING schikte voor 675 miljoen euro. Daarnaast betaalt ING de overheid 100 miljoen euro terug. De bank erkende tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen.

"De boete voor ING is hoog. Het boetepatroon dat in de Verenigde Staten gevolgd is, waar al een paar honderd miljard aan boetes is uitgedeeld, is zich aan het verplaatsen naar Europa en Azië. Dat gaat door en dus kunnen we meer boetes in ons werelddeel verwachten", aldus Wellink.

De oud-president van De Nederlandsche Bank gaf verder aan dat er meer naar klanten die zich daadwerkelijk met witwassen bezighouden moet worden gekeken.

"Het verbaast me dat er in de pers geen enkele aandacht wordt besteed aan de lui die aan het witwassen zijn. Als er zo veel witwastransacties zijn, zijn dat klanten die aan het witwassen zijn. We zouden eens goed moeten nadenken of we daar niet actiever moeten zijn."

Op de vraag of ING-topman Ralph Hamers moet opstappen vanwege de kwestie, om zo het imago van ING en de bankensector te helpen verbeteren, liet Wellink zich voorzichtig uit. "Dat is aan de raad van commissarissen, toezichthouders en de heer Hamers."

https://www.nu.nl/economi(...)europese-banken.html

Wat een idioot wil de aandacht afleiden van Hamers die in het gevang hoort
En dat roept Wellink :r die zelf na vier keer gevraagd te zijn op te stappen wegens wanbeleid bij DNB eruit getrapt is en nu in China zijn onzin mag verkopen, omdat dat de enige plek is waar hij nog gezag uitstraalt :|W :|W
pi_181797227
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 21:59 schreef Bart2002 het volgende:
Pieter Lakeman heeft daar prachtige boeken over geschreven met bewijs en al van hoe zij de boel naaien en de waarheid naar hun hand zetten. Ook diverse zaken aangespannen die hij zo'n beetje allemaal verloren heeft al had hij het gelijk voor 100% aan zijn zijde.
Nee, je verliest al je zaken als je het gelijk 0% aan je zijde hebt. Lakeman heeft zijn eigen invulling waaraan een accountantscontrole c.q. een financiële verantwoording moet voldoen bedacht, die op essentiële punten haaks staat op de werkelijke regelgeving. Dan kan je in een persoonlijke vendetta eindeloos procederen, websites schrijven en artikelen (trachten te) publiceren, maar dat sorteert dan allemaal weinig effect.

Er is zat kritiek mogelijk op de sector en genoeg discussie over hoe het anders zou kunnen of moeten (conclusie zal altijd zijn: er is geen oplossing), maar Lakeman is wel van het niveau BNW daarbinnen.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_181797655
quote:
7s.gif Op zondag 9 september 2018 14:56 schreef nostra het volgende:
Nee, je verliest al je zaken als je het gelijk 0% aan je zijde hebt.
Ik hou het meer op klassenjustitie en nepotisme. Ons kent ons. Allemaal oude rukkers, vrindjes en studiegenoten die elkaar de hand boven het hoofd houden. Alle bestuurslagen zijn doordesemd door een netwerk van vrinden die elkaar niet bijten. Dat vindt jij dan "BNW" maar dat moet dan maar.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_181797729
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 15:28 schreef Bart2002 het volgende:
Ik hou het meer op klassenjustitie en nepotisme. Ons kent ons. Allemaal oude rukkers, vrindjes en studiegenoten die elkaar de hand boven het hoofd houden. Alle bestuurslagen zijn doordesemd door een netwerk van vrinden die elkaar niet bijten. Dat vindt jij dan "BNW" maar dat moet dan maar.
Als jij de gehele tucht- en strafrechtspraak als één grote vriendjespolitiek beschouwt, dan houdt het de discussie wel een beetje op inderdaad.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
  zondag 9 september 2018 @ 15:40:05 #280
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181797806
'ING had voor de rechter moeten komen' _O_

ING had er nooit vanaf mogen komen met een schikking, maar had volgens voormalig SP-kamerlid Jan de Wit strafrechtelijk vervolgd moeten worden.

De Heerlense SP'er, ook oud-voorzitter van de parlementaire enquetecommissie die de kredietfraude onderzocht, zei dat zondag in L1-radioprogramma De Stemming.

Witwasserij
De bank heeft klanten jarenlang de gelegenheid gegeven om honderden miljoenen euro’s wit te wassen. Het Openbaar Ministerie trof een schikking: een boete van 775 miljoen euro.

Crimineel met overheidssteun
De Wit noemt dat onverteerbaar omdat nu nooit duidelijk zal worden hoe deze strafbare feiten hebben kunnen gebeuren. "Die praktijken begonnen in 2010 op het moment dat ING 10 miljard euro overheidssteun kreeg. :D Met dat gemeenschapsgeld laten ze dit soort criminele praktijken toe. Hoe kan het dat ING om staatssteun vraagt en via de achterdeur criminelen binnenlaat?", aldus De Wit.

Moreel failliet
Volgens ex-Kamerlid Monique Quint (PvdA) heeft het toezicht van De Nederlandsche Bank volledig gefaald. "Ik ben geen complotdenker maar er bestaat in dit land een netwerk van lieden en instanties die elkaar dapper uit de wind houden." De voormalige burgemeester van Vaals spreekt van een ‘moreel failliet’.

Accountant
De Wit vindt ook dat accountant Ernst & Young blaam treft. "Deze accountant heeft de boeken goedgekeurd, heeft alles toegelaten. Ik zou graag de onderste steen boven willen hebben."

https://www.1limburg.nl/ing-had-voor-de-rechter-moeten-komen

Deze man snapt het :7 _O_
pi_181803983
quote:
6s.gif Op zondag 9 september 2018 15:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
'ING had voor de rechter moeten komen' "Die praktijken begonnen in 2010 op het moment dat ING 10 miljard euro overheidssteun kreeg. :D Met dat gemeenschapsgeld laten ze dit soort criminele praktijken toe. Hoe kan het dat ING om staatssteun vraagt en via de achterdeur criminelen binnenlaat?", aldus De Wit.
Houdt het een niet gewoon met het ander verband ? Staatsteun, dus bezuinigen op controles ?
Misschien zelfs in opdracht van de overheid :P ?
Maar dat is mijn aanstootgevende mening.
  maandag 10 september 2018 @ 09:58:15 #282
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181812451
ING kan rol huisbankier Amsterdam verliezen

Dat bevestigt een woordvoerder van de wethouder na berichtgeving van het FD.

Kock beschouwt de bank als een belangrijke aanjager van innovatie, onder andere met de bouw van de ING-campus. "Maar ik kan mijn ogen niet sluiten voor wat er is gebeurd," zegt hij tegen de krant.

Vorige week werd bekend dat ING een schikking heeft getroffen met het OM in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken. De bank erkende tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen.

Compliance
In de aanbesteding voor een huisbankier, die naar dit jaar wordt vervroegd, wil wethouder Kock de kwaliteit van de naleving van wetten en regels, in jargon compliance, als belangrijk criterium opnemen.

Tegen het FD zegt hij een signaal te willen afgeven in de richting van zowel Amsterdammers als ING. "De commotie rond de bank, eerst over de beloning van de topman en nu weer over tekortschietende compliance, maakt mijn werk absoluut lastiger. We hebben met de brexit een gouden kans bedrijven, ook banken, naar Amsterdam te halen. Maar de komende tijd zullen de vragen alleen gaan over de compliance bij banken."

Eerlijk
De kans is trouwens groot dat ING de aanbesteding gewoon wint, erkent Kock tegen de krant. "Ik moet eerlijk zijn. We werken met een jaarbegroting van ¤5 mrd en doen miljoenen transacties per jaar. Er zijn niet zoveel Nederlandse banken die dat kunnen."

Eerder dit jaar riep de D66-fractie al op ING te vervangen vanwege de rel rond de beloning van topman Ralph Hamers. Dat bleek toen niet haalbaar.

Wethouder Udo Kock.

https://www.parool.nl/ams(...)-verliezen~a4604213/

Ik zeg Doen :7 :7
En asap 8-)
  maandag 10 september 2018 @ 10:46:36 #283
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181813267
Lakeman wil vervolging topman ING _O_ _O_

Financieel activist Pieter Lakeman wil dat het Openbaar Ministerie (OM) topman Ralph Hamers van ING strafrechtelijk gaat vervolgen. Volgens Lakeman is het ,,onbegrijpelijk'' dat het OM afziet van vervolging na de schikking van 775 miljoen euro die ING vorige week trof vanwege tekortkomingen bij het voorkomen van witwaspraktijken.

Lakeman voorziet ,,een gevaarlijke verstoring van het maatschappelijk leven, het publieke debat en het financiële stelsel'' als verantwoordelijke leidinggevenden vrijuit gaan. Hij rekent het Hamers zwaar aan dat hij waarschuwingen van toezichthouders in de wind heeft geslagen. ,,Je denkt toch niet dat als nota bene de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank herhaaldelijk hun zorgen uitspreken dat in een mail aan de koffiejuffrouw gebeurt? Zulke zaken worden op het hoogste niveau gedeeld dus daar heeft Hamers van geweten.”

Wanneer Hamers niet strafrechtelijk wordt vervolgd, dan zal het volgens Lakeman in de toekomst vaker gebeuren dat bestuurder die in de fout gaan zich op kosten van de aandeelhouders zullen vrijkopen. Volgens Lakeman zijn het ook nu weer de onschuldige aandeelhouders die het gelag betalen, terwijl de leidinggevende daders volledig vrijuit gaan.

Klant bij ING
Lakeman en zijn Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) zijn naar eigen zeggen belanghebbenden bij strafvervolging omdat hun betalingsverkeer al jarenlang via ING Bank loopt.

Lakeman is vooral bekend van zijn rol bij de ondergang van DSB Bank in 2009. DSB viel onder meer om nadat Lakeman spaarders had opgeroepen spaargeld van hun rekeningen te halen. Dit leidde daadwerkelijk tot een bankrun bij DSB.

https://www.telegraaf.nl/(...)ervolging-topman-ing

Ik zeg doen :7
  maandag 10 september 2018 @ 10:57:56 #284
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181813469
Gestandaardiseerde klacht om ING voor tuchtrechter te krijgen

Twee advocaten en een onderzoeker hebben met het initiatief 'Leeuw Onwaardig' een gestandaardiseerde klacht voor consumenten opgesteld.

https://fd.nl/laatste-nieuws

*O* *O* *O* *O* *O* *O*
pi_181813549
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 15:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik hou het meer op klassenjustitie en nepotisme. Ons kent ons. Allemaal oude rukkers, vrindjes en studiegenoten die elkaar de hand boven het hoofd houden. Alle bestuurslagen zijn doordesemd door een netwerk van vrinden die elkaar niet bijten. Dat vindt jij dan "BNW" maar dat moet dan maar.
Wel makkelijk natuurlijk, 'iemand waarvan ik vind dat hij gelijk heeft krijgt dat herhaaldelijk niet van meerdere rechters, dus is de complete rechterlijke macht corrupt'.

Je kan jezelf ook afvragen of Lakeman zelf het dan toch niet helemaal bij het juiste eind heeft.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181813922
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 15:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik hou het meer op klassenjustitie en nepotisme. Ons kent ons. Allemaal oude rukkers, vrindjes en studiegenoten die elkaar de hand boven het hoofd houden. Alle bestuurslagen zijn doordesemd door een netwerk van vrinden die elkaar niet bijten. Dat vindt jij dan "BNW" maar dat moet dan maar.
Met andere woorden, het bijt zich onderling niet?
  maandag 10 september 2018 @ 14:03:29 #287
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181816282
https://www.telegraaf.nl/(...)ervolging-ing-topman

Juist, crimineel is crimineel, stropdas of niet, maakt niet uit

quote:
Lakeman naar hof om vervolging ING-topman
Door ANP PRODUCTIES

Vandaag, 10:03 in FINANCIEEL


AMSTERDAM - Financieel activist Pieter Lakeman wil dat het Openbaar Ministerie (OM) topman Ralph Hamers van ING strafrechtelijk gaat vervolgen. Volgens Lakeman is het ,,onbegrijpelijk'' dat het OM afziet van vervolging na de schikking van 775 miljoen euro die ING vorige week trof vanwege tekortkomingen bij het voorkomen van witwaspraktijken.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_181816315
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 14:03 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)ervolging-ing-topman

Juist, crimineel is crimineel, stropdas of niet, maakt niet uit

[..]

Wat is er volgens jou precies voor strafbaar feit gepleegd door Hamers dan?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181816493
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 15:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik hou het meer op klassenjustitie en nepotisme. Ons kent ons. Allemaal oude rukkers, vrindjes en studiegenoten die elkaar de hand boven het hoofd houden. Alle bestuurslagen zijn doordesemd door een netwerk van vrinden die elkaar niet bijten. Dat vindt jij dan "BNW" maar dat moet dan maar.
Niks BNW's aan, dat is al 400 jaar in meer of mindere mate zo in Nederland.
  maandag 10 september 2018 @ 14:35:00 #290
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181816850
quote:
5s.gif Op maandag 10 september 2018 14:05 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Wat is er volgens jou precies voor strafbaar feit gepleegd door Hamers dan?
faciliteteren van witwas transacties
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_181816855
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 14:35 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

fascilitetren
Wat.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  maandag 10 september 2018 @ 14:36:24 #292
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181816868
quote:
10s.gif Op maandag 10 september 2018 14:35 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Wat.
mogelijk maken van witwas transacties

als je 30.000 euro stort dan moet je even op gesprek komen
komt een drugscrimineel die 3.000.000 naar zuid-Amerika terug wil storten , dan is dat uiteraard ,mogelijk
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 10 september 2018 @ 14:37:18 #293
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_181816884
quote:
5s.gif Op maandag 10 september 2018 14:05 schreef Ludachrist het volgende:
Wat is er volgens jou precies voor strafbaar feit gepleegd door Hamers dan?
Leiding geven aan een criminle organisatie ?
Lidmaatschap van ?
Fraude medeplegen
Valsheid in geschrifte?

Heb je hier genoeg aan ? :7
pi_181816899
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 10:36 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Ik weet precies waar ik het over heb. Nederland is (in sommige opzichten) geen staat waar de rechtvaardigheid triomfeert omdat (sommige) wetten ertoe leiden dat er gemeten wordt met 2 maten.
Dat kun je over iedere rechtsstaat zeggen, ergo er is geen rechtsstaat.
pi_181816948
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 14:37 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Leiding geven aan een criminle organisatie ?
Lidmaatschap van ?
Fraude medeplegen
Valsheid in geschrifte?

Heb je hier genoeg aan ? :7
Ik betwijfel ten zeerste of de ING aangemerkt wordt als criminele organisatie. In principe hebben ze natuurlijk niet direct geholpen met witwassen, falend toezicht heeft het mogelijk gemaakt, dat is weer iets anders.

Dat betekent ook dat hij niet direct fraude heeft gepleegd, hoogstens is hij nalatig geweest bij het instellen of monitoren van toezicht. Dat is een prima reden om je topman aan de kant te schuiven, maar strafrechtelijk vervolgen is weer een stap verder.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  maandag 10 september 2018 @ 14:41:13 #296
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181816957
quote:
7s.gif Op maandag 10 september 2018 14:40 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ik betwijfel ten zeerste of de ING aangemerkt wordt als criminele organisatie. In principe hebben ze natuurlijk niet direct geholpen met witwassen, falend toezicht heeft het mogelijk gemaakt, dat is weer iets anders.

Dat betekent ook dat hij niet direct fraude heeft gepleegd, hoogstens is hij nalatig geweest bij het instellen of monitoren van toezicht. Dat is een prima reden om je topman aan de kant te schuiven, maar strafrechtelijk vervolgen is weer een stap verder.
als je 30.000 euro stort dan moet je even op gesprek komen
komt een drugscrimineel die 3.000.000 naar zuid-Amerika terug wil storten , dan is dat uiteraard ,mogelijk

Dit is bewust gedaan en er zullen wel enkele koffertjes prive afgeleverd zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_181816988
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 14:41 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

als je 30.000 euro stort dan moet je even op gesprek komen
komt een drugscrimineel die 3.000.000 naar zuid-Amerika terug wil storten , dan is dat uiteraard ,mogelijk
Ik ben bang dat ook drugshandelaren wel van de MOT hebben gehoord hoor. Die bellen niet even de bank dat ze een paar miljoen willen storten.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  maandag 10 september 2018 @ 14:45:49 #298
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181817039
quote:
10s.gif Op maandag 10 september 2018 14:43 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ik ben bang dat ook drugshandelaren wel van de MOT hebben gehoord hoor. Die bellen niet even de bank dat ze een paar miljoen willen storten.
ja nou die zijn dus NIET gemeild he, dar gaat het nu juist om

ik zeg voor de rechter en opsluiten die hamers
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_181817052
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 14:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

ja nou die zijn dus NIET gemeild he, dar gaat het nu juist om

ik zeg voor de rechter en opsluiten die hamers
:') . Het is al goed, jongen.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181817186
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 14:37 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Leiding geven aan een criminle organisatie ?
Lidmaatschap van ?
Fraude medeplegen
Valsheid in geschrifte?

Heb je hier genoeg aan ? :7
Er is redelijk lang onderzoek gedaan binnen allerlei regionen van de ING. Van opzet is geen sprake, daarom is er ook een schikking. Het lijkt meer op onkunde en onvoldoende zicht op de voor- en achterkant.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')