abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177787305
registreer om deze reclame te verbergen
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben, waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.

v85A1yB.jpg

Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kán even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog héél veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wél nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat géén batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:

37wqcCO.jpg

Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)

Openingspost komt van CoolGuy ©

[ Bericht 0% gewijzigd door jogy op 13-03-2018 11:42:36 ]
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 11:39:55 #2
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177787844
Hey, hedde gij munne OP gekopieerd jonge? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 13 maart 2018 @ 11:43:06 #3
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177787915
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 11:39 schreef CoolGuy het volgende:
Hey, hedde gij munne OP gekopieerd jonge? :P
ff wat toegevoegd onderaan. :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 13 maart 2018 @ 11:46:59 #4
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177787995
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 11:43 schreef jogy het volgende:

[..]

ff wat toegevoegd onderaan. :P.
Lol :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177788350
Zo'n Homey is wel een nice device, ik heb nu een kaku setje en was al een beetje rond aan het kijken naar die nieuwe tradfri kleurenlampen van de IKEA. Die zouden mogelijk ook op de nieuwere versie van de kaku bridge werken, maar ook op een Homey dus. Interessant!
Powered by Janetje®
  dinsdag 13 maart 2018 @ 12:05:58 #6
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177788421
quote:
11s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:02 schreef Dubbeldrank het volgende:
Zo'n Homey is wel een nice device, ik heb nu een kaku setje en was al een beetje rond aan het kijken naar die nieuwe tradfri kleurenlampen van de IKEA. Die zouden mogelijk ook op de nieuwere versie van de kaku bridge werken, maar ook op een Homey dus. Interessant!
KaKu, en trädfi werken samen met Homey :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177788591
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

KaKu, en trädfi werken samen met Homey :)
Ik heb nu KaKu schakelaars tussen het stopcontact en de lampen zitten, maar met de Trädfri lampen kan ik die dus meteen achterwege laten. Leuk project voor het vakantiegeld!
Powered by Janetje®
  dinsdag 13 maart 2018 @ 12:16:38 #8
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177788678
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:12 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Ik heb nu KaKu schakelaars tussen het stopcontact en de lampen zitten, maar met de Trädfri lampen kan ik die dus meteen achterwege laten. Leuk project voor het vakantiegeld!
Dat kan inderdaad. Ik gebruik een combi van Hue en KaKu. Sommige lampen heb ik nog geen Hue in zitten, dus die schakel ik met KaKu. Dat gaat wel over naar Hue, en dan kunnen die KaKu units inderdaad weg.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177788822
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 11:39 schreef CoolGuy het volgende:
Hey, hedde gij munne OP gekopieerd jonge? :P
:D

Ik wilde eigenlijk de TT aanpassen naar "Het grote Domotica topic" omdat hij te lang was voor een reeks, maar je had er veel moeite in gestoken, dus heb ik alleen wat spaties weggehaald. :P :@
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_177789050

Hue heeft klaarblijkelijk een nieuwe API? Bij wie ziet het er thuis nog meer zo uit? :P
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 12:37:44 #11
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177789120
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:34 schreef dimmak het volgende:

Hue heeft klaarblijkelijk een nieuwe API? Bij wie ziet het er thuis nog meer zo uit? :P
Niet bij mij want ik heb een fatsoenlijke TV :P

Wel gaaf though, maar dan moet ik weer zo'n lightpacks gaan kopen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177789445
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat kan inderdaad. Ik gebruik een combi van Hue en KaKu. Sommige lampen heb ik nog geen Hue in zitten, dus die schakel ik met KaKu. Dat gaat wel over naar Hue, en dan kunnen die KaKu units inderdaad weg.
Mijn argument tegen Hue is dat die lampen nogal enorm zijn, mooi maar groot en dus niet overal even praktisch.
Powered by Janetje®
  dinsdag 13 maart 2018 @ 12:55:22 #13
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177789526
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:51 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Mijn argument tegen Hue is dat die lampen nogal enorm zijn, mooi maar groot en dus niet overal even praktisch.
Is bij mij niet van toepassing dus ik vind ze geweldig :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177789585
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:55 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Is bij mij niet van toepassing dus ik vind ze geweldig :P
Nu zit ik toch weer naar Hue te kijken! Voor achter de TV is dat toch wel leuk... :D
Powered by Janetje®
  dinsdag 13 maart 2018 @ 12:59:48 #15
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177789628
quote:
6s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:57 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Nu zit ik toch weer naar Hue te kijken! Voor achter de TV is dat toch wel leuk... :D
Mwah, kosten die Hue lightpacks?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177789698
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:59 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Mwah, kosten die Hue lightpacks?
Ik zie dat een enkele lamp zo'n 53 Euro kost en een kit met drie lampen en bridge tegen de 170 Euro. Maar goed een bridge is overbodig met een Homey natuurlijk.

https://tweakers.net/serie/3451/hue/
Powered by Janetje®
  dinsdag 13 maart 2018 @ 13:35:28 #17
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177790411
quote:
2s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:02 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Ik zie dat een enkele lamp zo'n 53 Euro kost en een kit met drie lampen en bridge tegen de 170 Euro. Maar goed een bridge is overbodig met een Homey natuurlijk.

https://tweakers.net/serie/3451/hue/
Ehh, wacht even, dat is gewoon de normale Hue. Op die video zag ik zoiets als Ambilight achter die TV gaan, en als dat een Philips TV is dan vind ik dat logisch (maar daarom zei ik, ik wil geen Philips TV) maar ik was even in de veronderstelling dat dat een soort van lightstrips (lightpacks) waren voor achter een niet-Philips-TV ,vandaar dat ik vroeg naar de prijs van zo'n pack.

Dat wat jij zegt wist ik al, want daar ben ik ook ooit mee begonnen :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177790723
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ehh, wacht even, dat is gewoon de normale Hue. Op die video zag ik zoiets als Ambilight achter die TV gaan, en als dat een Philips TV is dan vind ik dat logisch (maar daarom zei ik, ik wil geen Philips TV) maar ik was even in de veronderstelling dat dat een soort van lightstrips (lightpacks) waren voor achter een niet-Philips-TV ,vandaar dat ik vroeg naar de prijs van zo'n pack.

Dat wat jij zegt wist ik al, want daar ben ik ook ooit mee begonnen :P
Je kan het ook met lampen doen, maar het beste effect is natuurlijk een strip inderdaad.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 13:54:01 #19
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177790784
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:50 schreef dimmak het volgende:

[..]

Je kan het ook met lampen doen, maar het beste effect is natuurlijk een strip inderdaad.
Dat weet ik wel dat het kan met lampen, maar in de praktijk bleek dat die veel te langzaam schakelen om de kleurveranderingen op de TV bij te houden.

Wellicht dat dat inmiddels anders is, maar het lijkt me enorm kut dat je hele woonkamer mee gaat flikkeren met de kleuren op je TV. Op een vlakke muur direct achter de tv, en beperkt tot die ruimte om de TV, prima, maar je hele woonkamer? Neuh :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177790926
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat weet ik wel dat het kan met lampen, maar in de praktijk bleek dat die veel te langzaam schakelen om de kleurveranderingen op de TV bij te houden.

Wellicht dat dat inmiddels anders is, maar het lijkt me enorm kut dat je hele woonkamer mee gaat flikkeren met de kleuren op je TV. Op een vlakke muur direct achter de tv, en beperkt tot die ruimte om de TV, prima, maar je hele woonkamer? Neuh :P
Daarom hebben ze die API geüpdatet. :) Moet nu dus snel schakelen.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 14:02:34 #21
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177790967
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:00 schreef dimmak het volgende:

[..]

Daarom hebben ze die API geüpdatet. :) Moet nu dus snel schakelen.
Kijk, in dát geval werkt zo'n Hue strip achter je TV natuurlijk wellicht wel, en als het zo werkt zoals ik op die video zie, dan is het wel leuk om dat te doen, maar, eerst zien, dan geloven. :P

Edit: In die video spreken ze van 4 Hue lights en 1 light pack. Maar wát is dan die light pack. Is dat een nieuw Hue product? of wat is het?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 13 maart 2018 @ 14:05:44 #22
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177791045
Ik zou helemaal gestoord worden als mijn huiskamer met de kleuren van de TV mee zou gaan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 13 maart 2018 @ 14:06:31 #23
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177791071
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:05 schreef jogy het volgende:
Ik zou helemaal gestoord worden als mijn huiskamer met de kleuren van de TV mee zou gaan.
Idem, maar achter je TV is het natuurlijk wel gaaf, dus daar ben ik wel benieuwd naar, wat daar voor product gebruikt is om dat achter de tv te bewerkstelligen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177791636
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 13:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ehh, wacht even, dat is gewoon de normale Hue. Op die video zag ik zoiets als Ambilight achter die TV gaan, en als dat een Philips TV is dan vind ik dat logisch (maar daarom zei ik, ik wil geen Philips TV) maar ik was even in de veronderstelling dat dat een soort van lightstrips (lightpacks) waren voor achter een niet-Philips-TV ,vandaar dat ik vroeg naar de prijs van zo'n pack.

Dat wat jij zegt wist ik al, want daar ben ik ook ooit mee begonnen :P
Oh, maar daar doelde ik ook helemaal niet op. Ik heb een lampje achter de tv staan zodat ik niet in een lichtbak aan het staren ben. Daar kan een Hue lamp in bedoelde ik. Ik hoef ook geen Ambilight rommel, maar slechts een kleur die je kan aanpassen. Ook ik heb een fatsoenlijke tv! ;)
Powered by Janetje®
  dinsdag 13 maart 2018 @ 16:14:41 #25
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177794334
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:28 schreef Dubbeldrank het volgende:

[..]

Oh, maar daar doelde ik ook helemaal niet op. Ik heb een lampje achter de tv staan zodat ik niet in een lichtbak aan het staren ben. Daar kan een Hue lamp in bedoelde ik. Ik hoef ook geen Ambilight rommel, maar slechts een kleur die je kan aanpassen. Ook ik heb een fatsoenlijke tv! ;)
Ja, gofferdomme!

Wacht, wat? Jij hebt een lamp ACHTER je TV staan? W...waarom?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177794484
Verzendbevestiging is binnen. *O*

Morgen 17 Fibaro modules rijker. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177794618
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:05 schreef jogy het volgende:
Ik zou helemaal gestoord worden als mijn huiskamer met de kleuren van de TV mee zou gaan.
zo rond mijn tv wat extra sfeerlicht zou ik prima vinden, een DIY ambilight icm hue zou tof zijn, helaas moet je dan kutten met smartphonecamera's enzo
pi_177795232
quote:
12s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:14 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, gofferdomme!

Wacht, wat? Jij hebt een lamp ACHTER je TV staan? W...waarom?
Zodat ik niet naar een donkere muur met een lichtbak zit te kijken.
Powered by Janetje®
  dinsdag 13 maart 2018 @ 17:06:21 #29
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177795600
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:21 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Verzendbevestiging is binnen. *O*

Morgen 17 Fibaro modules rijker. :7
Tof! En jij kunt er wat mee, want ja, jij hebt wél een Homey :P ;) >:)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177798363
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:21 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Verzendbevestiging is binnen. *O*

Morgen 17 Fibaro modules rijker. :7
het mag wat kosten :X
  dinsdag 13 maart 2018 @ 19:46:45 #31
220052 Blue_note
The world's greatest
pi_177799513
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 12:16 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat kan inderdaad. Ik gebruik een combi van Hue en KaKu. Sommige lampen heb ik nog geen Hue in zitten, dus die schakel ik met KaKu. Dat gaat wel over naar Hue, en dan kunnen die KaKu units inderdaad weg.
Maar vind je die gekleurde lampen echt mooi? En gebruik je ze ook (in kleur)?

Ik heb er toen niet voor gekozen en heb er eigenlijk geen spijt van.

Ik kan alles dimmen via verschillende manieren en dat vind ik eigenlijk voldoende.

Het niet zien van kabels vind ik dan weer belangrijker ;)
De man die Danny uitdaagde om de mobiele quote alert te maken!
  dinsdag 13 maart 2018 @ 23:08:38 #32
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177806106
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 19:46 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Maar vind je die gekleurde lampen echt mooi? En gebruik je ze ook (in kleur)?

Ik heb er toen niet voor gekozen en heb er eigenlijk geen spijt van.

Ik kan alles dimmen via verschillende manieren en dat vind ik eigenlijk voldoende.

Het niet zien van kabels vind ik dan weer belangrijker ;)
Ik gebruik ze in kleur ja, maar alleen geel, oranje, wit en blauw :P Daarnaast wil ik ze omdat het kan want stel je voor dat ik ooit een lamp een andere kleur wil doen en het kan niet....dat kan natuurlijk niet :P beter het hebben en niet gebruiken dan het willen gebruiken maar het niet hebben ;)
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 maart 2018 @ 07:33:23 #33
220052 Blue_note
The world's greatest
pi_177809631
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 23:08 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik gebruik ze in kleur ja, maar alleen geel, oranje, wit en blauw :P Daarnaast wil ik ze omdat het kan want stel je voor dat ik ooit een lamp een andere kleur wil doen en het kan niet....dat kan natuurlijk niet :P beter het hebben en niet gebruiken dan het willen gebruiken maar het niet hebben ;)
Fair enough ;)
De man die Danny uitdaagde om de mobiele quote alert te maken!
pi_177809667
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 17:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Tof! En jij kunt er wat mee, want ja, jij hebt wél een Homey :P ;) >:)
Jogy heeft hem tegenwoordig neem ik aan ook wel. Anders is het echt zijn eigen schuld. Homeys liggen op genoeg plekken. :9

Ben al naar aansluitschema's en installatiefilmpjes aan het kijken, maar ik snap het nog niet helemaal. Ik ben best handig maar heb dit gewoon nog nooit gedaan. De filmpjes sluiten allemaal ook net niet goed aan op de situatie bij mij.

Voorbeeldje van zo'n schema:
2draads-vs-3-draadssysteem-v2.001.png

quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 19:04 schreef mschol het volgende:

[..]

het mag wat kosten :X
Je moet iets overhebben voor een goed mesh netwerk. ;) Fibaro heeft sowieso wel een goede klant aan me. Over een tijdje ook nog hun rolluikmodules (4x) en een relay switch nodig.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177809676
Wat hebben jullie voor muzieksysteem trouwens? Ik wil graag iets als Sonos. De techniek spreekt me aan, maar het enige dat me tot nu toe heeft tegengehouden is het design. Wat is er mis met hun designers dat je dit zo vormgeeft?

826421?height=390&width=422

... :{
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177809793
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 07:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Wat hebben jullie voor muzieksysteem trouwens? Ik wil graag iets als Sonos. De techniek spreekt me aan, maar het enige dat me tot nu toe heeft tegengehouden is het design. Wat is er mis met hun designers dat je dit zo vormgeeft?

[ afbeelding ]

... :{
Heb ook wat Sonos apparatuur thuis en toen ik mij verdiepte in Home Assistant, zag ik dat je ook Sonos ermee kunt aansturen (waarschijnlijk ook wel met Homey dan). Qua domotica is er dus ook het één en ander mogelijk.

De Playbar hangt onder mijn TV en die losse krengen zijn eigenlijk wel goed verstopt.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  woensdag 14 maart 2018 @ 09:06:42 #37
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177810661
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 07:38 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jogy heeft hem tegenwoordig neem ik aan ook wel. Anders is het echt zijn eigen schuld. Homeys liggen op genoeg plekken. :9

Ben al naar aansluitschema's en installatiefilmpjes aan het kijken, maar ik snap het nog niet helemaal. Ik ben best handig maar heb dit gewoon nog nooit gedaan. De filmpjes sluiten allemaal ook net niet goed aan op de situatie bij mij.

Voorbeeldje van zo'n schema:
[ afbeelding ]

[..]

Je moet iets overhebben voor een goed mesh netwerk. ;) Fibaro heeft sowieso wel een goede klant aan me. Over een tijdje ook nog hun rolluikmodules (4x) en een relay switch nodig.
Nee, Jogy heeft hem niet, want dat krijgt hij thuis niet verkocht.

Wat betreft elektra, daar hou ik me verre van, want daar weet ik niets van. Overigens is dat Z-Wave mesh niet zo moeilijk op te bouwen hoor. Dingen die continue stroom hebben van het stroomnet hebben een (Heel) groot bereik. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 maart 2018 @ 09:09:51 #38
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177810713
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 07:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Wat hebben jullie voor muzieksysteem trouwens? Ik wil graag iets als Sonos. De techniek spreekt me aan, maar het enige dat me tot nu toe heeft tegengehouden is het design. Wat is er mis met hun designers dat je dit zo vormgeeft?

[ afbeelding ]

... :{
Nee, bij mij komt Sonos of iets soortgelijks er niet in. Ik heb gewoon een receiver staan met 5.1 geluid (zowel in de woonkamer als op de slaapkamer) waarvan LF + RF 2 zuilen (Triangle Elara LN07) zijn. Die lopen rondjes om die Sonos speakertjes heen.

Nadeel daarvan is dat ze niet 'slim' zijn, maar, aangezien ik mijn versterker (Marantz) aan Homey heb gekoppeld kan ik toch doen wat ik wil. Ik heb 2 plafondspeakers in het plafond ingebouwd in de keuken, maar ik heb nog niet geprobeerd of ik Zones kan schakelen met Homey op de receiver. Moet ik nog proberen. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 10:21:05 #39
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177811659
4zjGsfN.png

Motherfucker.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 14 maart 2018 @ 10:28:26 #40
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811746
quote:
8s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:21 schreef jogy het volgende:
[ afbeelding ]

Motherfucker.
Ik kan hier nog niet zien dat je hem ook daadwerkelijk gekocht hebt. Daar staat alleen dat Coolblue hem op voorraad heeft. Probeer je me een loer te draaien, bitch ass nigger? :(
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177811761
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177811797
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 07:51 schreef dimmak het volgende:

[..]

Heb ook wat Sonos apparatuur thuis en toen ik mij verdiepte in Home Assistant, zag ik dat je ook Sonos ermee kunt aansturen (waarschijnlijk ook wel met Homey dan). Qua domotica is er dus ook het één en ander mogelijk.

De Playbar hangt onder mijn TV en die losse krengen zijn eigenlijk wel goed verstopt.
Ja, werkt super samen met Homey blijkbaar. Heb al een andere soundbar dus zou zonde zijn om die te moeten vervangen. Gaat mij dus vooral om de losse krengen. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 14 maart 2018 @ 10:32:01 #43
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811802
quote:
Heb jij 1.5.8 al geďnstalleerd? Of draai je nog op 1.5.3?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 10:32:15 #44
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177811805
quote:
12s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:28 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik kan hier nog niet zien dat je hem ook daadwerkelijk gekocht hebt. Daar staat alleen dat Coolblue hem op voorraad heeft. Probeer je me een loer te draaien, bitch ass nigger? :(
Ik heb nu 2 items in mijn mandje, de homey en 4 slimme led lampjes die compatible zijn maar ik twijfel heel zwaar om het ook door te klikken :@.

quote:
:D!
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 14 maart 2018 @ 10:34:38 #45
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811840
quote:
14s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:32 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik heb nu 2 items in mijn mandje, de homey en 4 slimme led lampjes die compatible zijn maar ik twijfel heel zwaar om het ook door te klikken :@.

[..]

:D!
Bwhehe, kun je beter naar de MM gaan. Als je daar die mooie vierkante doos in je handen hebt waar je shiny new Homey in zit is het moeilijker om het niet te doen :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177811848
quote:
8s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:21 schreef jogy het volgende:
[ afbeelding ]

Motherfucker.
morgen pas? gewoon direct ophalen, of vandaag afleveren :D
  woensdag 14 maart 2018 @ 10:38:41 #47
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811907
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:35 schreef mschol het volgende:

[..]

morgen pas? gewoon direct ophalen, of vandaag afleveren :D
Lol ik heb dat ook :P Als ik besluit dat ik iets wil hebben moet eigenlijk op dat moment al de deurbel gaan omdat de bezorger aan de deur staat :')

Meestal bedenk ik op zaterdagavond iets wat ik wil hebben, dus dan kan ik 2 dingen doen. Of naar de Mediamarkt gaan op zondag en het daar halen, of direct op Coolblue bestellen.

Ik heb ooit 1x gegokt op de MM, maar die hadden dat toen niet op voorraad omdat het teringflikkers zijn daar (want dat denk ik dan als ik met lege handen weer weg loop) dus meestal als het zaterdagavond is bestel ik het op Coolblue omdat het dan alsnog op zondag aan komt :P
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 maart 2018 @ 10:41:38 #48
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177811953
Voor de Homey bezitters, dus NIET Jogy :P :')

Firmware versie 1.5.8 is uit zegt mijn Homey app me, en ik zit nog op 1.5.3. De mensen die nu een Homey kopen die nu op voorraad is, daar zit 1.5.6 op, maar daar zitten fouten in, daarom is 1.5.8 er.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177811969
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:41 schreef CoolGuy het volgende:
Voor de Homey bezitters, dus NIET Jogy :P :')

Firmware versie 1.5.8 is uit zegt mijn Homey app me, en ik zit nog op 1.5.3. De mensen die nu een Homey kopen die nu op voorraad is, daar zit 1.5.6 op, maar daar zitten fouten in, daarom is 1.5.8 er.
Ik zit op 1.5.8. Merk eigenlijk geen verschil.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 14 maart 2018 @ 10:46:52 #50
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177812023
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik zit op 1.5.8. Merk eigenlijk geen verschil.
Wanneer heb je die geinstalleerd en hoe lang duurde het? Zat je daarvoor op 1.5.6 of 1.5.3?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 10:55:52 #51
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177812175
Morgen voeg ik me bij de Homey familie.
Ik heb een Homey, 4 innr lights en een fibaro sensor besteld. Meer dan genoeg om te beginnen met spelen.

En wat mijn vriendin betreft stuur ik straks dit via de whatsapp

quote-it-is-often-easier-to-ask-for-forgiveness-than-to-ask-for-permission-grace-hopper-13-62-23.jpg
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177812200
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:46 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wanneer heb je die geinstalleerd en hoe lang duurde het? Zat je daarvoor op 1.5.6 of 1.5.3?
Zat op 1.5.3. Ben vanochtend overgegaan. Duurde maar een paar minuten.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 14 maart 2018 @ 11:09:00 #53
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177812433
quote:
17s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:55 schreef jogy het volgende:
Morgen voeg ik me bij de Homey familie.
Ik heb een Homey, 4 innr lights en een fibaro sensor besteld. Meer dan genoeg om te beginnen met spelen.

En wat mijn vriendin betreft stuur ik straks dit via de whatsapp

[ afbeelding ]
:D

Wat een held. Welcome to the family. Maar als je vriendin een kenau is dan ruil je dus nu van familie :P
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 maart 2018 @ 11:09:19 #54
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177812437
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:57 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Zat op 1.5.3. Ben vanochtend overgegaan. Duurde maar een paar minuten.
Wat is een paar minuten?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177812463
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wat is een paar minuten?
5 ofzo? Weet niet. Nadat ik op updaten klikte begon Homey te praten dat ik hem niet moest storen. Toen ik later weer een keer keek zat ie op 1.5.8. :)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 11:15:51 #56
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177812565
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

:D

Wat een held. Welcome to the family. Maar als je vriendin een kenau is dan ruil je dus nu van familie :P
Nee hoor, geen kenau. Ze zal even geďrriteerd reageren en daarna komt het wel goed. Kenau's komen mijn leven niet in :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 14 maart 2018 @ 11:19:21 #57
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177812628
quote:
17s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:15 schreef jogy het volgende:

[..]

Nee hoor, geen kenau. Ze zal even geďrriteerd reageren en daarna komt het wel goed. Kenau's komen mijn leven niet in :P.
Ik snap het hele issue gewoon niet :P Een tijd geleden was ze het er nog mee eens, nadat je haar voorzichtig had gemasseerd dat je dat ding wilde kopen, en vanwege automatisch lichten aan/uit was ze het er mee eens omdat ze dat wel prettig vond.

En nu ben je dan in principe weer terug bij af?

Ik snap dat niet. Ik overleg zulke dingen niet eens met mijn vrouw. Ik koop het gewoon, klaar. Maar mijn vrouw doet ook eigenlijk over helemaal niets moeilijk. Topwijf ^O^
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 maart 2018 @ 11:19:57 #58
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177812638
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:10 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

5 ofzo? Weet niet. Nadat ik op updaten klikte begon Homey te praten dat ik hem niet moest storen. Toen ik later weer een keer keek zat ie op 1.5.8. :)
5??? Hm, ik lees hele andere verhalen. Maar goed, het zal wel goed gaan dan :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177812691
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:19 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

5??? Hm, ik lees hele andere verhalen. Maar goed, het zal wel goed gaan dan :P
Ja, denk zelfs nog veel minder. Daarom snapte ik je vragen ook niet goed. Wat had jij gelezen dan?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 11:24:00 #60
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177812712
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:19 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik snap het hele issue gewoon niet :P Een tijd geleden was ze het er nog mee eens, nadat je haar voorzichtig had gemasseerd dat je dat ding wilde kopen, en vanwege automatisch lichten aan/uit was ze het er mee eens omdat ze dat wel prettig vond.

En nu ben je dan in principe weer terug bij af?

Ik snap dat niet. Ik overleg zulke dingen niet eens met mijn vrouw. Ik koop het gewoon, klaar. Maar mijn vrouw doet ook eigenlijk over helemaal niets moeilijk. Topwijf ^O^
Het gaat om de timing, dat is alles, toen ik haar inderdaad uitlegde dat wanneer ze 's nachts naar de wc moest de lichtjes heel zachtjes voor haar aangingen was ze alweer enthousiast maar zodra ik een nieuw speeltje heb kan je me niets anders meer laten doen, dat is een beetje het probleem (voor haar).
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 14 maart 2018 @ 11:24:43 #61
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177812725
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:23 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ja, denk zelfs nog veel minder. Daarom snapte ik je vragen ook niet goed. Wat had jij gelezen dan?
Nou, ik heb gelezen dat omdat het een reflash is van de core van Homey, 1.5.6. (die natuurlijk nu in 1.5.8 zit), komende vanaf 1.5.3 ruim een uur duurde. De update van 1.5.6 naar 1.5.8 zou maar een paar minuten duren.

Maar nu lees ik dus van jou dat het maar een paar minuten duurde. Weet jij zeker dat je niet op 1.5.6 zat al? Wanneer heb jij Homey gekocht?
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 maart 2018 @ 11:26:03 #62
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177812748
quote:
10s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Het gaat om de timing, dat is alles, toen ik haar inderdaad uitlegde dat wanneer ze 's nachts naar de wc moest de lichtjes heel zachtjes voor haar aangingen was ze alweer enthousiast maar zodra ik een nieuw speeltje heb kan je me niets anders meer laten doen, dat is een beetje het probleem (voor haar).
Dat probleem had ik ook toen mijn vrouw mijn nieuwe speeltje was :') Ik deed niks anders meer, alleen maar haar.

Wat een kutgrap :') Maar ik moet er zelf om grinniken als een randdebiel :')

Anyway, vanaf morgen heb je dus ook Homey! Tof! Dan kun je los!
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177812771
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:19 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik snap het hele issue gewoon niet :P Een tijd geleden was ze het er nog mee eens, nadat je haar voorzichtig had gemasseerd dat je dat ding wilde kopen, en vanwege automatisch lichten aan/uit was ze het er mee eens omdat ze dat wel prettig vond.

En nu ben je dan in principe weer terug bij af?

Ik snap dat niet. Ik overleg zulke dingen niet eens met mijn vrouw. Ik koop het gewoon, klaar. Maar mijn vrouw doet ook eigenlijk over helemaal niets moeilijk. Topwijf ^O^
Laatste geldt hier ook. Ik bespreek het wel, maar het is niet echt overleg. Ik vind dit leuk, zij vindt bijvoorbeeld het type lamp dat boven de eettafel hangt veel belangrijker. Dat kan mij dan weer iets minder boeien. Of welke stoelen erbij staan. Ik ben daarin sneller tevreden. Niet te moeilijk doen, maakt het leven een stuk makkelijker. :)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177812817
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:24 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, ik heb gelezen dat omdat het een reflash is van de core van Homey, 1.5.6. (die natuurlijk nu in 1.5.8 zit), komende vanaf 1.5.3 ruim een uur duurde. De update van 1.5.6 naar 1.5.8 zou maar een paar minuten duren.

Maar nu lees ik dus van jou dat het maar een paar minuten duurde. Weet jij zeker dat je niet op 1.5.6 zat al? Wanneer heb jij Homey gekocht?
Ik dacht toch echt dat er 1.5.3. in beeld stond toen ik op updaten klikte. :@

Maar als het een uur duurt, dan is dat toch ook geen probleem? Aanzetten en hij redt zichzelf wel.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 11:37:05 #65
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177812964
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:26 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat probleem had ik ook toen mijn vrouw mijn nieuwe speeltje was :') Ik deed niks anders meer, alleen maar haar.

Wat een kutgrap :') Maar ik moet er zelf om grinniken als een randdebiel :')
:').

quote:
Anyway, vanaf morgen heb je dus ook Homey! Tof! Dan kun je los!
Jup! Over een maand is mijn huis gewoon helemaal omgevormd tot een star trek bridge. (oké, dat misschien niet :@ )
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 14 maart 2018 @ 11:39:52 #66
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177813011
quote:
14s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:37 schreef jogy het volgende:

[..]

:').

[..]

Jup! Over een maand is mijn huis gewoon helemaal omgevormd tot een star trek bridge. (oké, dat misschien niet :@ )
"Tea. Earl Grey. Hot."

En dan staat je vriendin op om naar de keuken te lopen :') Werkt net zo goed trouwens :')

Overigens is het probleem daarvan wel dat ze naar de keuken toe moet lopen, dan is de ketting te lang he.

Oke, nu stop ik :')
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 14 maart 2018 @ 11:40:54 #67
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177813027
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:30 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik dacht toch echt dat er 1.5.3. in beeld stond toen ik op updaten klikte. :@

Maar als het een uur duurt, dan is dat toch ook geen probleem? Aanzetten en hij redt zichzelf wel.
Nee, maar ik ben niet thuis op het moment, dus ik 'ben er niet bij', zeg maar.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 12:05:43 #68
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177813569
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 11:39 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

"Tea. Earl Grey. Hot."

En dan staat je vriendin op om naar de keuken te lopen :') Werkt net zo goed trouwens :')

Overigens is het probleem daarvan wel dat ze naar de keuken toe moet lopen, dan is de ketting te lang he.

Oke, nu stop ik :')
Kettingen zijn zo ouderwets. Gewoon een rfid chip in haar nek schieten en op basis daarvan deuren open laten gaan en op slot laten. Krijg je ook geen slijtage op de grond.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 14 maart 2018 @ 12:08:03 #69
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177813629
quote:
6s.gif Op woensdag 14 maart 2018 12:05 schreef jogy het volgende:

[..]

Kettingen zijn zo ouderwets. Gewoon een rfid chip in haar nek schieten en op basis daarvan deuren open laten gaan en op slot laten. Krijg je ook geen slijtage op de grond.
Vooral op slot laten zou ik zeggen. De keuken, kelder en wc, daar mag ze komen.

In haar nek SCHIETEN ook direct :D

Maar goed, terug naar domotica :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177813867
is het een idee om hier je eigen aankopen e.d. of aanbevelingen voor wat betreft basis aankopen te plaatsen eventueel met ervaringen erbij? Hoe meer we samen weten en delen des te beter, toch? :P
Hooray for boobies!
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 12:28:59 #71
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177814025
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 12:19 schreef Spockjuh_ het volgende:
is het een idee om hier je eigen aankopen e.d. of aanbevelingen voor wat betreft basis aankopen te plaatsen eventueel met ervaringen erbij? Hoe meer we samen weten en delen des te beter, toch? :P
Ja zeker! Het is nu een beetje een homey reeks omdat deze nou eenmaal populair is onder de aanwezige mensen maar deze reeks is bedoeld voor alle home automation dingen én de eigen ervaringen natuurlijk.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  woensdag 14 maart 2018 @ 12:38:36 #72
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177814210
quote:
14s.gif Op woensdag 14 maart 2018 12:28 schreef jogy het volgende:

[..]

Ja zeker! Het is nu een beetje een homey reeks omdat deze nou eenmaal populair is onder de aanwezige mensen maar deze reeks is bedoeld voor alle home automation dingen én de eigen ervaringen natuurlijk.
IK bepaal waar deze reeks voor is, godverdomme.

Maar ja, je hebt gelijk :P Wat wil je dan kopen Spockjuh_ ? :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177814313
Ik weet wat ik wil hebben, de homey, Tado thermostaat plus knoppen en een lading fibrago zooi ;) Met Philips Hue heb ik de beneden verdieping al ingericht (gisteren de laatste 3 meter led strip achter TV meubel opgehangen in een aluminium strip), eerste en tweede etage komen deze maanden aan bod.

Het is ook meer voor de starters, mensen die ervaringen willen delen waarmee je anderen weer kan helpen of overtuigen etc.
Hooray for boobies!
  Forum Admin woensdag 14 maart 2018 @ 12:47:00 #74
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177814401
Ooh ja, maar dat doen we hier ook al natuurlijk. Ik heb nu innr lights besteld en zal hier zeker melden hoe goed of kut het werkt :).
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177814450
even showen :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hooray for boobies!
pi_177814457
quote:
14s.gif Op woensdag 14 maart 2018 12:47 schreef jogy het volgende:
Ooh ja, maar dat doen we hier ook al natuurlijk. Ik heb nu innr lights besteld en zal hier zeker melden hoe goed of kut het werkt :).
klopt, denk stip het nog even extra aan. Alle informatie is natuurlijk welkom ^O^
Hooray for boobies!
  woensdag 14 maart 2018 @ 13:53:01 #77
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177816027
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 12:48 schreef Spockjuh_ het volgende:
even showen :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gaaf meubel. Breed ook. Erg mooi, die lichtstrip. Ik heb geen foto van dat die lichtstrip aan is nu zo even. Zal ik vanavond wel even maken. Ik zal even een foto plaatsen van hoe het er zonder licht van de lichtstrip uit ziet :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De lampen links en rechts van de TV zijn ook Hue :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177816119
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 13:53 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Gaaf meubel. Breed ook. Erg mooi, die lichtstrip. Ik heb geen foto van dat die lichtstrip aan is nu zo even. Zal ik vanavond wel even maken. Ik zal even een foto plaatsen van hoe het er zonder licht van de lichtstrip uit ziet :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De lampen links en rechts van de TV zijn ook Hue :)
ja, de muur op dat stuk is 4.35 meter dus dan moet er wel een lang meubel in wil het nog iets lijken ook wat betreft het licht.
Hooray for boobies!
  woensdag 14 maart 2018 @ 14:12:20 #79
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177816471
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 13:57 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

ja, de muur op dat stuk is 4.35 meter dus dan moet er wel een lang meubel in wil het nog iets lijken ook wat betreft het licht.
Dat is een flink eind ja. Dan heb je daar dus ook 2 Hue strips? 2x 2 meter? want mijn meubel is 2.20 lang maar door de grote poten is aan de achterkant net iets minder dan 2 meter over voor die strip te plakken, dus dat 'past precies'.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177816509
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:12 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is een flink eind ja. Dan heb je daar dus ook 2 Hue strips? 2x 2 meter? want mijn meubel is 2.20 lang maar door de grote poten is aan de achterkant net iets minder dan 2 meter over voor die strip te plakken, dus dat 'past precies'.
1x2 en 1x1 . meubel is 3.60 dus dat past precies allemaal. strip hangt op 25 cm hoogte, daarmee creeer je rechtsboven het effect dat licht stop precies op de 90 graden hoek van de zijdelingse muur.
Hooray for boobies!
  woensdag 14 maart 2018 @ 14:15:15 #81
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177816558
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:14 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

1x2 en 1x1 . meubel is 3.60 dus dat past precies allemaal. strip hangt op 25 cm hoogte, daarmee creeer je rechtsboven het effect dat licht stop precies op de 90 graden hoek van de zijdelingse muur.
Ah ja. Ik vraag me nu wel af hoe en wat met die nieuwe API voor Hue. Moet ik daar iets speciaals voor doen, gebeurt dat automatisch, moet ik uberhaupt iets doen,,.?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177816685
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ah ja. Ik vraag me nu wel af hoe en wat met die nieuwe API voor Hue. Moet ik daar iets speciaals voor doen, gebeurt dat automatisch, moet ik uberhaupt iets doen,,.?
die? https://developers.meethue.com/content/old-sdk-vs-new-sdk
Hooray for boobies!
  woensdag 14 maart 2018 @ 14:20:20 #83
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177816707
quote:
Ik denk het wel. Ik zie ook net in de app dat ik iets moet updaten, maar dat kan ik vanuit hier niet want geen verbinding met Hue. Dus vanavond thuis even doen.

Tenminste, ik lees op die link, dat is me wat te technisch, ik neem aan dat ik gewoon op de knop update kan klikken en dat het dan goed komt...?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177816930
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:20 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik denk het wel. Ik zie ook net in de app dat ik iets moet updaten, maar dat kan ik vanuit hier niet want geen verbinding met Hue. Dus vanavond thuis even doen.

Tenminste, ik lees op die link, dat is me wat te technisch, ik neem aan dat ik gewoon op de knop update kan klikken en dat het dan goed komt...?
eigenlijk wel ja :D Heel misschien dat je de bridge moet resetten en de hue apparaten moet pairen maar dat is uitzonderlijk mocht dat gebeuren
Hooray for boobies!
  woensdag 14 maart 2018 @ 14:40:56 #85
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177817182
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:29 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

eigenlijk wel ja :D Heel misschien dat je de bridge moet resetten en de hue apparaten moet pairen maar dat is uitzonderlijk mocht dat gebeuren
Dan word ik pissig als dat zo is }:|
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177817356
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:40 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dan word ik pissig als dat zo is }:|
YOLO _O-
Hooray for boobies!
pi_177817380
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:40 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dan word ik pissig als dat zo is }:|
#bowlenmetHomey pissig?
  woensdag 14 maart 2018 @ 15:09:43 #88
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177817628
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:51 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

YOLO _O-
Maar goed, ik kan ook niet meer in de Hue app. Dwz, ik krijg daar een melding dat ik iets moet updaten, maar dat kan niet, omdat hij geen verbinding heeft met Hue. Dat kan kloppen, want ik zit niet op mijn wifi netwerk.

Ik kan wel via Homey mijn Hue lampen aan en uitschakelen, maar ik zie in de app dat de bridge een update nodig heeft, dus dat kan ik sowieso alleen maar vanuit huis doen volgens mij :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 15 maart 2018 @ 08:46:54 #89
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177831701
Vandaag komt ie binnen O+. Ik zat nog te twijfelen om het op mijn werk af te laten leveren maar nee, en ik moet eerst nog shit doen in het nieuwe huis voor ik hem op kan halen bij de albert heijn (afleverpunt) :'(.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 15 maart 2018 @ 08:59:00 #90
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177831825
quote:
11s.gif Op donderdag 15 maart 2018 08:46 schreef jogy het volgende:
Vandaag komt ie binnen O+. Ik zat nog te twijfelen om het op mijn werk af te laten leveren maar nee, en ik moet eerst nog shit doen in het nieuwe huis voor ik hem op kan halen bij de albert heijn (afleverpunt) :'(.
Lol. Als ik op ons eigen kantoor zit dan laat ik inderdaad spullen die ik bij CoolBlue bestel altijd op kantoor bezorgen, maar als ik bij een klant in huis zit doe ik dat uiteraard niet. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 15 maart 2018 @ 09:03:59 #91
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177831887
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:51 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

YOLO _O-
Zo, belofte maakt schuld. Ik heb gisteravond een fotootje gemaakt met de lichtstrip achter het meubel aan, in dit geval in de kleur groen :P

AEaqO8m.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177831889
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 08:59 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Lol. Als ik op ons eigen kantoor zit dan laat ik inderdaad spullen die ik bij CoolBlue bestel altijd op kantoor bezorgen, maar als ik bij een klant in huis zit doe ik dat uiteraard niet. :P
Ik laat het dan gewoon bij die klant in huis bezorgen. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  donderdag 15 maart 2018 @ 09:04:56 #93
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177831899
quote:
12s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:04 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik laat het dan gewoon bij die klant in huis bezorgen. :7
Lol. Ik bedoel op het kantoor van die betreffende klant, niet bij een van hun medewerkers THUIS op de bank he :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177831901
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:03 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Zo, belofte maakt schuld. Ik heb gisteravond een fotootje gemaakt met de lichtstrip achter het meubel aan, in dit geval in de kleur groen :P

[ afbeelding ]
Laat je zijn led ring altijd aan? Of zit die mee in een flow?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  donderdag 15 maart 2018 @ 09:05:26 #95
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177831906
quote:
1s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:05 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Laat je zijn led ring altijd aan? Of zit die mee in een flow?
Die is altijd aan ja.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 15 maart 2018 @ 09:11:13 #96
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177832016
quote:
1s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:05 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Laat je zijn led ring altijd aan? Of zit die mee in een flow?
Ik heb gisteravond ook geupdate naar 1.5.8. Was inderdaad maar een paar minuten :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177832251
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:11 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb gisteravond ook geupdate naar 1.5.8. Was inderdaad maar een paar minuten :)
Zie je wel. Beetje doen alsof ik gek was. :(
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  donderdag 15 maart 2018 @ 09:21:17 #98
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177832254
quote:
11s.gif Op donderdag 15 maart 2018 08:46 schreef jogy het volgende:
Vandaag komt ie binnen O+. Ik zat nog te twijfelen om het op mijn werk af te laten leveren maar nee, en ik moet eerst nog shit doen in het nieuwe huis voor ik hem op kan halen bij de albert heijn (afleverpunt) :'(.
Wat gaat jouw vriendin zeggen als je daarmee thuis komt, of heb je het toch al gezegd dat je dat ding in bestelling hebt? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 15 maart 2018 @ 09:24:28 #99
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177832331
quote:
8s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:21 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Zie je wel. Beetje doen alsof ik gek was. :(
Dat is daar niet van afhankelijk, want dat ben je toch wel :')

Ik zit er sterk aan te denken om 5 nieuwe E27 Hue lampen te kopen. 2 voor in de woonkamer, zodat daar de KaKu units weg kunnen en ik het kleurbeeld gelijk kan trekken, 2 voor in de hanglampen boven de keukentafel, en 1 voor op de kinderkamer.

Maar ja, ik moet ook nog 3 GU10 Hue spots hebben voor op de badkamer straks, als die verbouwd is, en ik heb gisteren even gerekend wat er nog betaald moet worden TOT ons kleintje geboren wordt, dat is dus de badkamer, die 3 spots, het vervangen van het raam op de kinderkamer, en de kinderkamer/spullen nog (die laatste zijn wel al allemaal besteld) en dan heb ik ineens niet meer zo'n zin om die lampen te bestellen :')
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 15 maart 2018 @ 09:33:21 #100
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177832522
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:21 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wat gaat jouw vriendin zeggen als je daarmee thuis komt, of heb je het toch al gezegd dat je dat ding in bestelling hebt? :P
Gisteren gezegd inderdaad ff een beetje morren (niks serieus) en het was weer leuk, ze kent me.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 15 maart 2018 @ 09:50:36 #101
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177832822
quote:
10s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:33 schreef jogy het volgende:

[..]

Gisteren gezegd inderdaad ff een beetje morren (niks serieus) en het was weer leuk, ze kent me.
Ik snap toch nog steeds niet waarom ze mort. Alleen maar omdat je er dan tijd aan gaat besteden?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 15 maart 2018 @ 11:03:37 #102
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177834120
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 09:50 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik snap toch nog steeds niet waarom ze mort. Alleen maar omdat je er dan tijd aan gaat besteden?
Tijd en geld maar het gaat er bij haar niet in dat geld wat dit betreft geen probleem is :').
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 15 maart 2018 @ 11:05:46 #103
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177834166
quote:
14s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:03 schreef jogy het volgende:

[..]

Tijd en geld maar het gaat er bij haar niet in dat geld wat dit betreft geen probleem is :').
Ah, dus als zij wat wil dan kan het niet want duur en zo, maar als jij dit wil, dán kan het ineens wel ? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 15 maart 2018 @ 11:11:13 #104
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177834262
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ah, dus als zij wat wil dan kan het niet want duur en zo, maar als jij dit wil, dán kan het ineens wel ? :P
Oh nee hoor, als ze een rokje koopt van meer dan 20 euro voelt ze zich een week schuldig :'). Dus hypocriet is ze in ieder geval niet.

Anyway, boeiend. Ik heb een Homey en alles is mooi.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 15 maart 2018 @ 11:13:15 #105
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177834296
quote:
6s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:11 schreef jogy het volgende:

[..]

Oh nee hoor, als ze een rokje koopt van meer dan 20 euro voelt ze zich een week schuldig :'). Dus hypocriet is ze in ieder geval niet.

Anyway, boeiend. Ik heb een Homey en alles is mooi.
Haha alles is regenbogen en zonneschijn. Maar, je HEBT hem nu? als in, in bezit? :D
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 15 maart 2018 @ 11:17:06 #106
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177834371
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:13 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Haha alles is regenbogen en zonneschijn. Maar, je HEBT hem nu? als in, in bezit? :D
Hij is afgeleverd bij het afleverpunt dus zolang de Albert Heijn niet overvallen wordt door een pakjesdief of in de fik vliegt kan er niets meer mis gaan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177834425
quote:
6s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:17 schreef jogy het volgende:

[..]

Hij is afgeleverd bij het afleverpunt dus zolang de Albert Heijn niet overvallen wordt door een pakjesdief of in de fik vliegt kan er niets meer mis gaan.
}) welke albert heijn? O-) :+
  donderdag 15 maart 2018 @ 11:23:51 #108
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177834519
quote:
1s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:18 schreef mschol het volgende:

[..]

}) welke albert heijn? O-) :+
Had jij al iets qua domotica controller? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 15 maart 2018 @ 11:24:08 #109
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177834525
quote:
1s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:18 schreef mschol het volgende:

[..]

}) welke albert heijn? O-) :+
Prins Willem Alexanderplein 5, 6291 GZ Vaals :B
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177834561
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:23 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Had jij al iets qua domotica controller? :P
vooralanog alleen een hue bridge, ik wil wel uitbreiden, maar zit vooral tegen die extra initiële kosten als ik bv ook Fibaro stekkers wil gaan gebruiken ;(
pi_177834578
quote:
6s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Prins Willem Alexanderplein 5, 6291 GZ Vaals :B
doorgeven aan de lokale pakjesdief..
  donderdag 15 maart 2018 @ 11:48:44 #112
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177835071
quote:
1s.gif Op donderdag 15 maart 2018 11:26 schreef mschol het volgende:

[..]

vooralanog alleen een hue bridge, ik wil wel uitbreiden, maar zit vooral tegen die extra initiële kosten als ik bv ook Fibaro stekkers wil gaan gebruiken ;(
Gewoon doen joh :P
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 15 maart 2018 @ 12:09:14 #113
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177835381
Ik zal me hier ook maar eens melden dan.

Wij zijn rustig aan begonnen met Hue. De woonkamer en keuken zijn volledig op hue, buiten de afzuigkap (vind ik trouwens erg irritant dat die nog niet om te schakelen is).

1x bridge
1x led strip in de keuken
4x GU10 bulb ambiance
3x E27 bulb white

Ik wil nog een bloom, momenteel een living colors achter de TV staan maar dat ding praat natuurlijk niet met Hue omdat 'ie al 8 jaar oud is.

Wensenlijstje om nog om te zetten naar Hue:

Home office, ambiance lampen
Hal met bewegingsmelder, gewoon white
Gang met bewegingsmelder, ambiance lampen
Toilet met bewegingsmelder, gewoon white
Slaapkamer ledstrip en hoofdverlichting ambiance lampen
Inloopkast met bewegingsmelder, gewoon white
Ensuite badkamer, ik twijfel over ambiance of white. Het is voor boven de spiegel dus ik denk dat het vooral functioneel moet zijn.

Ik bestuur trouwens alle lampen met google assistant.

[ Bericht 10% gewijzigd door Seven. op 15-03-2018 12:14:31 ]
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  donderdag 15 maart 2018 @ 12:14:00 #114
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177835437
quote:
14s.gif Op donderdag 15 maart 2018 12:09 schreef Seven. het volgende:
Ik zal me hier ook maar eens melden dan.

Wij zijn rustig aan begonnen met Hue. De woonkamer en keuken zijn volledig op hue, buiten de afzuigkap.

1x bridge
1x led strip in de keuken
4x GU10 bulb ambiance
3x E27 bulb white

Wensenlijstje om nog om te zetten naar Hue:
Home office, ambiance lampen
Hal met bewegingsmelder, gewoon white
Gang met bewegingsmelder, ambiance lampen
Toilet met bewegingsmelder, gewoon white
Slaapkamer ledstrip en hoofdverlichting ambiance lampen
Inloopkast met bewegingsmelder, gewoon white
Ensuite badkamer, ik twijfel over ambiance of white. Het is voor boven de spiegel dus ik denk dat het vooral functioneel moet zijn.

Ik bestuur trouwens alle lampen met google assistant.
Dat is allemaal licht als ik het zo gauw lees. Wil je ook daarnaast nog dingen gaan doen? :)
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 15 maart 2018 @ 12:32:28 #115
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177835725
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 12:14 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is allemaal licht als ik het zo gauw lees. Wil je ook daarnaast nog dingen gaan doen? :)
Jazeker!

Heeft iemand al een google home (mini)? Die wil ik gaan kopen, komt naar het schijnt tegen het einde van dit jaar naar Nederland maar in Duitsland al te koop bij Mediamarkt en Saturn (ze waren een tijdje in de aanbieding voor 35 euro maar volgens mij is de mini nu weer 59 euro).

Ik wil er 1 in de keuken, 1 in de woonkamer, 1 in mijn kantoor en 1 in de slaapkamer.
Google assistant gebruik ik dus al ontzettend veel, ook voor Netflixen ('play House of Cards on living room TV' ^O^ ). Dus tegen de tijd dat we ze hebben, hoef ik zelfs mijn telefoon niet meer van screen lock te halen :P .

Ik wil ook nog een slimme thermostaat, nog niet besloten welke maar onze CV is 10 jaar oud. We willen slimme radiatorknoppen aanschaffen voor de 5 radiatoren die we nu nog in huis hebben. Op termijn willen we alles op vloerverwarming hebben net als de begane grond en dan van het gas af d.m.v. warmtepomp.

Eigenlijk moeten we op termijn (2019) een nieuwe voordeur. De voordeur bevindt zich op de begane grond maar de woonkamer en keuken op de eerste verdieping. Dus daar zie ik nog wel hele mooie mogelijkheden voor een nest slot en camera + deur openbuzzen (en dan denk ik... misschien best voor de thermostaat ook nest kiezen).

En wat ik ook geweldig zou vinden is automatische zonwering (ik heb 2 rolluiken en een zonwering, allemaal electrisch). Zou mooi zijn als ik die op afstand kon besturen i.v.m. hitte in de zomer. Maar ik heb me er nog niet in verdiept en ik zou niet weten of de bestaande systemen makkelijk geďntegreerd kunnen worden.

Ik zou haast de tuin vergeten! We hebben een enorm balkon, zowel boven als onder wil ik graag verlichting van Hue. En dan nog de tuin een paar leuke buitenlampen die ik met google assistant of google home mini aan en uit kan zetten. Dus we leggen wel dit jaar alle electrische aansluitingen zodat we dat dan op termijn ook nog kunnen doen.

Wat voor mij niet echt interessant is: muziek. Dus de google home mini ligt wel voor de hand, die pikt de commando's makkelijk op en meer hebben we niet echt nodig. En de zolder, vooralsnog hebben we besloten dat dat gewoon normale verlichting

[ Bericht 0% gewijzigd door Seven. op 15-03-2018 12:44:10 ]
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  donderdag 15 maart 2018 @ 12:48:15 #116
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177836067
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  donderdag 15 maart 2018 @ 12:54:23 #117
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177836190
Dit vind ik gaaf! En hopelijk vindt mijn vriend het leuk om hiermee te prutsen.

[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  Forum Admin donderdag 15 maart 2018 @ 13:24:58 #118
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177836738
quote:
14s.gif Op donderdag 15 maart 2018 12:54 schreef Seven. het volgende:
Dit vind ik gaaf! En hopelijk vindt mijn vriend het leuk om hiermee te prutsen.

Oh, dat is inderdaad wel tof. Maar dan zou ik er wel een soort gebarenbediening bij willen hebben of een paar knopjes aan de zijkant waar je iets mee kan :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 15 maart 2018 @ 13:52:36 #119
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177837425
quote:
7s.gif Op donderdag 15 maart 2018 12:32 schreef Seven. het volgende:

[..]

Jazeker!

Heeft iemand al een google home (mini)? Die wil ik gaan kopen, komt naar het schijnt tegen het einde van dit jaar naar Nederland maar in Duitsland al te koop bij Mediamarkt en Saturn (ze waren een tijdje in de aanbieding voor 35 euro maar volgens mij is de mini nu weer 59 euro).

Ik wil er 1 in de keuken, 1 in de woonkamer, 1 in mijn kantoor en 1 in de slaapkamer.
Google assistant gebruik ik dus al ontzettend veel, ook voor Netflixen ('play House of Cards on living room TV' ^O^ ). Dus tegen de tijd dat we ze hebben, hoef ik zelfs mijn telefoon niet meer van screen lock te halen :P .

Ik wil ook nog een slimme thermostaat, nog niet besloten welke maar onze CV is 10 jaar oud. We willen slimme radiatorknoppen aanschaffen voor de 5 radiatoren die we nu nog in huis hebben. Op termijn willen we alles op vloerverwarming hebben net als de begane grond en dan van het gas af d.m.v. warmtepomp.

Eigenlijk moeten we op termijn (2019) een nieuwe voordeur. De voordeur bevindt zich op de begane grond maar de woonkamer en keuken op de eerste verdieping. Dus daar zie ik nog wel hele mooie mogelijkheden voor een nest slot en camera + deur openbuzzen (en dan denk ik... misschien best voor de thermostaat ook nest kiezen).

En wat ik ook geweldig zou vinden is automatische zonwering (ik heb 2 rolluiken en een zonwering, allemaal electrisch). Zou mooi zijn als ik die op afstand kon besturen i.v.m. hitte in de zomer. Maar ik heb me er nog niet in verdiept en ik zou niet weten of de bestaande systemen makkelijk geďntegreerd kunnen worden.

Ik zou haast de tuin vergeten! We hebben een enorm balkon, zowel boven als onder wil ik graag verlichting van Hue. En dan nog de tuin een paar leuke buitenlampen die ik met google assistant of google home mini aan en uit kan zetten. Dus we leggen wel dit jaar alle electrische aansluitingen zodat we dat dan op termijn ook nog kunnen doen.

Wat voor mij niet echt interessant is: muziek. Dus de google home mini ligt wel voor de hand, die pikt de commando's makkelijk op en meer hebben we niet echt nodig. En de zolder, vooralsnog hebben we besloten dat dat gewoon normale verlichting
Ja, ik heb een Google Home, en een vogeltje in de vorm van mijn vrouw heeft mij ingefluisterd dat er een GH Mini onderweg is O+

Ik gebruik het dus totaal niet nog, omdat het mij irriteert dat dat in het Engels moet. Dat wist ik van tevoren, maar ik wilde het ding wel al in huis hebben. Later dit jaar komt NL ondersteuning, en het ding wordt ook ondersteund door Homey, dus komt alles goed.

Slimme thermostaat wil ik ook nog. Omdat nu in het voorjaar, als het weer beter weer wordt aan de voorkant van het huis alle kozijnen geschilderd gaan worden heb ik nog geen slimme deurbel, maar ook die staat in de planning inderdaad. Een slot ga ik niet doen, want dat vertrouw ik niet.

Ik heb 1 elektrisch rolluik momenteel, en die gaat inderdaad automatisch, dus dat heb ik al. Die kan ik dus ook op afstand bedienen, en ik héb dat dus geintegreerd in mijn Homey.

In de tuin gaan wij ook Hue verlichting doen (maar niet meer dit jaar). Ik wil dus juist zo min mogelijk met stemcommando's doen, want dan moet ik er nog steeds aan denken. Daarom heb ik een domotica controller, omdat je dan kunt instellen hoe en wat en dan gebeurt het gewoon altijd.

Ik heb daarnaast, zoals je in het vorige toppic hebt kunnen lezen, ook al deur/raamsensoren etc, maar dat moet allemaal nog uitgebreid gaan worden.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 15 maart 2018 @ 14:36:27 #120
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177838243
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 13:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, ik heb een Google Home, en een vogeltje in de vorm van mijn vrouw heeft mij ingefluisterd dat er een GH Mini onderweg is O+

Ik gebruik het dus totaal niet nog, omdat het mij irriteert dat dat in het Engels moet. Dat wist ik van tevoren, maar ik wilde het ding wel al in huis hebben. Later dit jaar komt NL ondersteuning, en het ding wordt ook ondersteund door Homey, dus komt alles goed.

Slimme thermostaat wil ik ook nog. Omdat nu in het voorjaar, als het weer beter weer wordt aan de voorkant van het huis alle kozijnen geschilderd gaan worden heb ik nog geen slimme deurbel, maar ook die staat in de planning inderdaad. Een slot ga ik niet doen, want dat vertrouw ik niet.

Ik heb 1 elektrisch rolluik momenteel, en die gaat inderdaad automatisch, dus dat heb ik al. Die kan ik dus ook op afstand bedienen, en ik héb dat dus geintegreerd in mijn Homey.

In de tuin gaan wij ook Hue verlichting doen (maar niet meer dit jaar). Ik wil dus juist zo min mogelijk met stemcommando's doen, want dan moet ik er nog steeds aan denken. Daarom heb ik een domotica controller, omdat je dan kunt instellen hoe en wat en dan gebeurt het gewoon altijd.

Ik heb daarnaast, zoals je in het vorige toppic hebt kunnen lezen, ook al deur/raamsensoren etc, maar dat moet allemaal nog uitgebreid gaan worden.
Oh ja, had ik gelezen. Maar wat is het praktische nut daarvan? :@
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  donderdag 15 maart 2018 @ 14:46:54 #121
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177838369
quote:
2s.gif Op donderdag 15 maart 2018 14:36 schreef Seven. het volgende:

[..]

Oh ja, had ik gelezen. Maar wat is het praktische nut daarvan? :@
Dat ik dus niet hoef te praten tegen wat dan ook om in bepaalde ruimtes licht aan te hebben bv, als iemand daar is. Had ik dus ook bewegingssensoren voor kunnen gebruiken, maar voor de buitendeuren/ramen is het ook een soort van beveiliging natuurlijk, omdat ik, als daar een raam/deur open gaat, ik een melding krijg op mn telefoon.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 16 maart 2018 @ 10:05:51 #122
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177858116
quote:
2s.gif Op donderdag 15 maart 2018 14:36 schreef Seven. het volgende:

[..]

Oh ja, had ik gelezen. Maar wat is het praktische nut daarvan? :@
Nou, jij vroeg gisteren of iemand een Google Home (Mini) heeft. Nou, ja, dus, en sinds gisteravond ook een Mini, gekregen van mijn vrouw :P Ding staat al op de slaapkamer, maar hier een paar fotootjes ;)

Oag5pmz.jpg

Uit Duitsland dus...:

25kR3u9.jpg

En hier naast z'n grote broer:

JzttAOf.jpg

:)

Er komt nog een 3e bij, voor op de kinderkamer, omdat het ding ook kinderliedjes kan spelen en verhaaltjes kan voorlezen, dus als het straks in het Nederlands kan is dat wel handig :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 10:14:38 #123
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177858310
Oké, gisteren dus mijn homey aangezet en dingen erop aangesloten maar ik ben toch niet heel happy met die fibaro multi sensor denk ik. Ik ga het nog wat finetunen qua gevoeligheid en kwam er gisteren ook achter dat ik één flow verkeerd had gemaakt ( :@ ), namelijk dat wanneer het bewegingsalarm aan gaat dat de lichten uit gaan :') en die conflicteerde natuurlijk met wanneer de de bewegingsmelder na zonsondergang aan gaat én de lichten staan uit dim ze dan tot 50%. Zit bij het dimmen dan wel inbegrepen dat ze daarvoor aan moeten gaan of moet ik eerst zeggen dat de lichten aan moeten en dan naar 50% dim moeten gaan?

Verwarrend.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 10:16:25 #124
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177858350
Verder heb ik nu een vpn connectie met mijn huis dus zou ik vanaf mijn werk de lichten uit en aan kunnen doen, lijkt me misschien niet een heel goed idee. :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  vrijdag 16 maart 2018 @ 10:24:27 #125
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177858550
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:16 schreef jogy het volgende:
Verder heb ik nu een vpn connectie met mijn huis dus zou ik vanaf mijn werk de lichten uit en aan kunnen doen, lijkt me misschien niet een heel goed idee. :@.
Waarom niet? Ik heb daar overigens geen VPN connectie voor nodig, ik kan dat gewoon ook zo vanuit de app.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 10:25:58 #126
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177858579
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:24 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Waarom niet? Ik heb daar overigens geen VPN connectie voor nodig, ik kan dat gewoon ook zo vanuit de app.
Mijn vriendin is ziek thuis. Gewoon nee. _O-. Oh en geen vpn nodig, dat wist ik niet. Ik probeerde gister via 4G de homey app te gebruiken en dat werkte niet dus dacht dat het gewoon niet kon. Goed om te weten.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  vrijdag 16 maart 2018 @ 10:27:57 #127
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177858618
quote:
8s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:14 schreef jogy het volgende:
Oké, gisteren dus mijn homey aangezet en dingen erop aangesloten maar ik ben toch niet heel happy met die fibaro multi sensor denk ik. Ik ga het nog wat finetunen qua gevoeligheid en kwam er gisteren ook achter dat ik één flow verkeerd had gemaakt ( :@ ), namelijk dat wanneer het bewegingsalarm aan gaat dat de lichten uit gaan :') en die conflicteerde natuurlijk met wanneer de de bewegingsmelder na zonsondergang aan gaat én de lichten staan uit dim ze dan tot 50%. Zit bij het dimmen dan wel inbegrepen dat ze daarvoor aan moeten gaan of moet ik eerst zeggen dat de lichten aan moeten en dan naar 50% dim moeten gaan?

Verwarrend.
Die multi sensor heb ik ook een haat/liefde verhouding mee. Hij doet het prima bij mij, maar dat heeft wel even wat tijd gekost :P

Ik heb bij mijn lampen op de slaapkamer dat als de bewegingssensor af gaat binnen bepaalde voorwaarden, dat de lampen dan aan gaan naar een bepaalde kleur en naar een bepaalde helderheid.

De kleur is een aparte flowcard, en de helderheid is ook een aparte flowcard, maar ik heb daar NIET bij zitten 'zet lampen aan', en toch werkt die flow, dus om kort te gaan: Bij het dimmen zit inbegrepen dat ze aan gaan, dus je hoeft NIET eerst te zeggen dat ze aan moeten gaan.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 16 maart 2018 @ 10:29:20 #128
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177858641
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:25 schreef jogy het volgende:

[..]

Mijn vriendin is ziek thuis. Gewoon nee. _O-. Oh en geen vpn nodig, dat wist ik niet. Ik probeerde gister via 4G de homey app te gebruiken en dat werkte niet dus dacht dat het gewoon niet kon. Goed om te weten.
Dat is vreemd. Je moet een account aanmaken he, en daar koppel je je toestel aan. Vervolgens als je de app start kun je je Homey selecteren en dan kun je gewoon de devices zien (in de oude app, in de preview app kun je ook je flows zien), en die kun je dan ook schakelen.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 10:38:20 #129
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177858809
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is vreemd. Je moet een account aanmaken he, en daar koppel je je toestel aan. Vervolgens als je de app start kun je je Homey selecteren en dan kun je gewoon de devices zien (in de oude app, in de preview app kun je ook je flows zien), en die kun je dan ook schakelen.
Ik gebruikte de beta app voor de telefoon en die lijkt nog een beetje brakkig te zijn. Op de desktop app ging alles veel makkelijker, ook het aansluiten van de apparatuur (versterker etc. )
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 10:41:18 #130
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177858852
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:27 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Die multi sensor heb ik ook een haat/liefde verhouding mee. Hij doet het prima bij mij, maar dat heeft wel even wat tijd gekost :P

Ik heb bij mijn lampen op de slaapkamer dat als de bewegingssensor af gaat binnen bepaalde voorwaarden, dat de lampen dan aan gaan naar een bepaalde kleur en naar een bepaalde helderheid.

De kleur is een aparte flowcard, en de helderheid is ook een aparte flowcard, maar ik heb daar NIET bij zitten 'zet lampen aan', en toch werkt die flow, dus om kort te gaan: Bij het dimmen zit inbegrepen dat ze aan gaan, dus je hoeft NIET eerst te zeggen dat ze aan moeten gaan.
Check, gelukkig maar. Vanavond weer ff verder vogelen dan. op de multi sensor heb ik alles uitgezet behalve de bewegingssensor (batterijbesparend), als ik eenmaal verhuisd ben koop ik wel multisensors die ook op netstroom kunnen zodat het gewoon real time kan zonder dat de batterij om de maand vervangen hoeft te worden :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  vrijdag 16 maart 2018 @ 10:45:34 #131
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177858911
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:41 schreef jogy het volgende:

[..]

Check, gelukkig maar. Vanavond weer ff verder vogelen dan. op de multi sensor heb ik alles uitgezet behalve de bewegingssensor (batterijbesparend), als ik eenmaal verhuisd ben koop ik wel multisensors die ook op netstroom kunnen zodat het gewoon real time kan zonder dat de batterij om de maand vervangen hoeft te worden :P.
Ik heb dat ding nu bijna een half jaar, en batterij staat bij mij nog steeds op 100%.

Maar, omdat ik veel gedoe heb gehad (en nog heb, ook al werkt het) met dat ding ben ik eigenlijk over gegaan op de Hue bewegingssensoren (die doen ook LUX + temperatuur naast beweging), en die werken in mijn optiek veel betrouwbaarder.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 16 maart 2018 @ 10:46:13 #132
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177858926
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:38 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik gebruikte de beta app voor de telefoon en die lijkt nog een beetje brakkig te zijn. Op de desktop app ging alles veel makkelijker, ook het aansluiten van de apparatuur (versterker etc. )
De beta app is niet voor niets een beta app. Er schijnt een app 2.0 te komen die echt briljant is, maar de keerzijde is dat je dan geen desktop app meer hebt (iig, die wordt niet meer ondersteunt).
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 11:40:30 #133
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177859940
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:45 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb dat ding nu bijna een half jaar, en batterij staat bij mij nog steeds op 100%.

Maar, omdat ik veel gedoe heb gehad (en nog heb, ook al werkt het) met dat ding ben ik eigenlijk over gegaan op de Hue bewegingssensoren (die doen ook LUX + temperatuur naast beweging), en die werken in mijn optiek veel betrouwbaarder.
Check. Ik blijf nog wel ff pielen met de instellingen maar mocht het gezeik blijven geven zal het gedegradeerd worden tot zolder trigger of zo en koop ik voor de rest inderdaad ook gewoon hue sensoren.

quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:46 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

De beta app is niet voor niets een beta app. Er schijnt een app 2.0 te komen die echt briljant is, maar de keerzijde is dat je dan geen desktop app meer hebt (iig, die wordt niet meer ondersteunt).
True enough. Het ziet er echt wel leuk uit en ik zie al dat ze het even uitgebreid aan het maken zijn als de desktop app maar meer dan een hands on try alpha buggy buggy app is het niet nee :P.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  vrijdag 16 maart 2018 @ 11:55:59 #134
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177860292
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 11:40 schreef jogy het volgende:

[..]

Check. Ik blijf nog wel ff pielen met de instellingen maar mocht het gezeik blijven geven zal het gedegradeerd worden tot zolder trigger of zo en koop ik voor de rest inderdaad ook gewoon hue sensoren.
Nou, dat was dus de 1e bewegingssensor die ik kocht, en daarna heb ik 2 Hue sensoren gekocht. Dat is niet zonder reden ;)

Van de andere kant, Hue kan maar 50 apparaten tegelijkertijd aansturen he. Dat is best wel wat, maar als ik naar mijn situatie kijk heb ik nu

2 lampen in de woonkamer.
1 strip in de woonkamer.
1 lamp in de gang.
1 lamp op de overloop.
1 sensor op de overloop.
2 lampen op de slaapkamer.
1 sensor op de slaapkamer.

Daar komen in de woonkamer nog 2 lampen bij, in de keuken 2, ook nog een bewegingssensor en op de kinderkamer nog een lamp + sensor.

Dan zit ik in totaal al op 16 Hue devices he.

quote:
True enough. Het ziet er echt wel leuk uit en ik zie al dat ze het even uitgebreid aan het maken zijn als de desktop app maar meer dan een hands on try alpha buggy buggy app is het niet nee :P.
True :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 12:02:08 #135
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177860455
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 11:55 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, dat was dus de 1e bewegingssensor die ik kocht, en daarna heb ik 2 Hue sensoren gekocht. Dat is niet zonder reden ;)

Van de andere kant, Hue kan maar 50 apparaten tegelijkertijd aansturen he. Dat is best wel wat, maar als ik naar mijn situatie kijk heb ik nu

2 lampen in de woonkamer.
1 strip in de woonkamer.
1 lamp in de gang.
1 lamp op de overloop.
1 sensor op de overloop.
2 lampen op de slaapkamer.
1 sensor op de slaapkamer.

Daar komen in de woonkamer nog 2 lampen bij, in de keuken 2, ook nog een bewegingssensor en op de kinderkamer nog een lamp + sensor.

Dan zit ik in totaal al op 16 Hue devices he.
Ah, is het echt Hue device specifiek? Ik heb nu een paar habby shabby (maar goed werkende) GU10 dimmable innr lights gekocht, die wel aangeven dat ze Hue compatible zijn overigens.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  vrijdag 16 maart 2018 @ 12:05:59 #136
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177860521
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 12:02 schreef jogy het volgende:

[..]

Ah, is het echt Hue device specifiek? Ik heb nu een paar habby shabby (maar goed werkende) GU10 dimmable innr lights gekocht, die wel aangeven dat ze Hue compatible zijn overigens.
Nee dat denk ik niet. Die bridge kan maar 50 devices aan, welk merk t ook is. Wellicht dat rechtstreeks aan Homey koppelen zonder tussenkomst van de bridge geen beperking kent. Overigens vergeet ik de 3 spots op de badkamer + sensor daar, dan zit ik al op 20 straks.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177860554
Vanochtend melde mijn Google Home me dat ik mijn "routines" kan aanpassen, waaronder ook de optie om het koffiezetapparaat koffie te laten zetten bij mijn morning routine.

Iemand enig idee welk koffiezetapparaat daar compatible voor is? Zou mijn eerste écht nuttige functie zijn sinds hem heb. c_/
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
  vrijdag 16 maart 2018 @ 12:15:52 #138
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177860725
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 12:07 schreef Hojdhopper het volgende:
Vanochtend melde mijn Google Home me dat ik mijn "routines" kan aanpassen, waaronder ook de optie om het koffiezetapparaat koffie te laten zetten bij mijn morning routine.

Iemand enig idee welk koffiezetapparaat daar compatible voor is? Zou mijn eerste écht nuttige functie zijn sinds hem heb. c_/
Geen enkel idee. Ik heb dus ook GH + GHm 'voor straks', omdat ik er dan Nederlands mee kan praten, en mijn vrouw er gewoon Duits mee kan praten, en dan kun je hem wel gebruiken om dingen aan te sturen, aangezien GH te koppelen is aan Homey, maar ik heb hem nu ook vooral vanwege de gadget factor, ik gebruik hem nog niet echt.

Eigenlijk is hij gekocht als vervanging voor de stembesturing in Homey, omdat die niet geweldig is, maar de praktijk is dat ik Homey zo ingeregeld heb dat ik eigenlijk niets hoef te zeggen, dus is GH voor nu nog vooral een gadget. :P

Overigens vind ik dat koffie zetten ook geen geweldig functie, want het is wel leuk, maar als jij een normaal koffie apparaat hebt zul je toch de avond ervoor er koffie en water in moeten doen, dus of je dat nu 's avonds doet of in de ochtend, het moet toch. Het maakt het niet echt makkelijker :P
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 16 maart 2018 @ 12:31:08 #139
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177860943
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 10:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, jij vroeg gisteren of iemand een Google Home (Mini) heeft. Nou, ja, dus, en sinds gisteravond ook een Mini, gekregen van mijn vrouw :P Ding staat al op de slaapkamer, maar hier een paar fotootjes ;)

[ afbeelding ]

Uit Duitsland dus...:

[ afbeelding ]

En hier naast z'n grote broer:

[ afbeelding ]

:)

Er komt nog een 3e bij, voor op de kinderkamer, omdat het ding ook kinderliedjes kan spelen en verhaaltjes kan voorlezen, dus als het straks in het Nederlands kan is dat wel handig :)
Vet! Ik ben stiekem beetje jaloers! Waar gekocht? Ik reis maandag via DUS naar Zweden dus een uurtje uittrekken om zo'n ding aan te schaffen zou een kleine moeite zijn. :@
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:13:28 #140
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177861692
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 12:07 schreef Hojdhopper het volgende:
Vanochtend melde mijn Google Home me dat ik mijn "routines" kan aanpassen, waaronder ook de optie om het koffiezetapparaat koffie te laten zetten bij mijn morning routine.

Iemand enig idee welk koffiezetapparaat daar compatible voor is? Zou mijn eerste écht nuttige functie zijn sinds hem heb. c_/
Welke functies gebruik je nu die niet nuttig zijn?
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:14:47 #141
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177861716
Ik heb net mijn TV aangesloten op google home via mijn chromecast. 'Hey google, turn on living room TV'.

En dat betekent dus dat ik de TV niet meer eerst aan moet zetten voor ik ga netflixen.
Ik kan niet wachten tot ik google home mini heb.

*O* *O* *O* *O*
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:16:49 #142
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177861747
Zou ik via IFTTT ook mijn douche 's morgens aan kunnen zetten zodat 'ie vast warmdraait terwijl ik mijn dikke reet uit bed hijs? :7
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:18:27 #143
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177861780
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 12:31 schreef Seven. het volgende:

[..]

Vet! Ik ben stiekem beetje jaloers! Waar gekocht? Ik reis maandag via DUS naar Zweden dus een uurtje uittrekken om zo'n ding aan te schaffen zou een kleine moeite zijn. :@
Weet ik niet, mijn vrouw heeft hem gekocht voor me, maar zij werkt in Duitsland (en ís Duits) dus ze heeft hem ergens bij een toko opgepikt, ik weet niet eens waar. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:18:53 #144
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177861788
quote:
6s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 13:16 schreef Seven. het volgende:
Zou ik via IFTTT ook mijn douche 's morgens aan kunnen zetten zodat 'ie vast warmdraait terwijl ik mijn dikke reet uit bed hijs? :7
Dat kan, moet je wel een kraan hebben die smart is.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:25:00 #145
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177861915
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 13:18 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat kan, moet je wel een kraan hebben die smart is.
Ik ben al aan het googelen. We hebben een enorme stortdouchekop van 50x50 cm die we strak tegen het plafond gaan monteren met design douchebak van 120x90 cm :@ . In die setting zou het wel heel gaaf zijn als de douche aan gaat als mijn wekker afgaat. En ik douche veel warmer dan mijn partner, dat kunnen we ook met een voicecommand instellen. 'Hey google, start shower for Seven.' en dan beginnen bij 38c.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:30:30 #146
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177862016
quote:
6s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 13:25 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik ben al aan het googelen. We hebben een enorme stortdouchekop van 50x50 cm die we strak tegen het plafond gaan monteren met design douchebak van 120x90 cm :@ . In die setting zou het wel heel gaaf zijn als de douche aan gaat als mijn wekker afgaat. En ik douche veel warmer dan mijn partner, dat kunnen we ook met een voicecommand instellen. 'Hey google, start shower for Seven.' en dan beginnen bij 38c.
Waarom automatiseer je dat niet gewoon zonder dat je iets moet zeggen? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:34:41 #147
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177862109
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 13:30 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Waarom automatiseer je dat niet gewoon zonder dat je iets moet zeggen? :P
Omdat ik het wel leuk vind om tegen mijn huis te praten. En voor mij zit er wel een directe link met de wekker maar voor mijn partner niet want hij is een avond-doucher.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  vrijdag 16 maart 2018 @ 13:40:07 #148
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177862219
quote:
12s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 13:34 schreef Seven. het volgende:

[..]

Omdat ik het wel leuk vind om tegen mijn huis te praten. En voor mij zit er wel een directe link met de wekker maar voor mijn partner niet want hij is een avond-doucher.
Dan zou ik het al helemaal automatiseren want als jij elke dag rond dezelfde dag gaat douchen, dan kun je gewoon standaard inregelen dat als jij de badkamer op komt (dmv een sensor) het water begint te lopen @38 graden of wat jouw voorkeur ook is. Het licht wordt gedimd naar zachtblauw, en hoppa, klaar :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177864954
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 12:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Geen enkel idee. Ik heb dus ook GH + GHm 'voor straks', omdat ik er dan Nederlands mee kan praten, en mijn vrouw er gewoon Duits mee kan praten, en dan kun je hem wel gebruiken om dingen aan te sturen, aangezien GH te koppelen is aan Homey, maar ik heb hem nu ook vooral vanwege de gadget factor, ik gebruik hem nog niet echt.

Eigenlijk is hij gekocht als vervanging voor de stembesturing in Homey, omdat die niet geweldig is, maar de praktijk is dat ik Homey zo ingeregeld heb dat ik eigenlijk niets hoef te zeggen, dus is GH voor nu nog vooral een gadget. :P

Overigens vind ik dat koffie zetten ook geen geweldig functie, want het is wel leuk, maar als jij een normaal koffie apparaat hebt zul je toch de avond ervoor er koffie en water in moeten doen, dus of je dat nu 's avonds doet of in de ochtend, het moet toch. Het maakt het niet echt makkelijker :P
Haha daarom hoopte ik op iemand die me vertelt "Ja, die en die iNespresso Smart dubbel + machine werkt met automatische capsules en water en zet je koffie. Maar helaas...

Ja, dat is handig idd... Ik woon zelf in Duitsland dus was ook makkelijk te verkrijgen. Gebruik hem momenteel wel gewoon in het Engels. Krijg elke ochtend het weer, mijn OV verbinding naar werk en het nieuws (BBC en Tagesschau) voorgeschoteld. En dat terwijl ik nog zelf mijn koffie zet. :P

Overigens is de GM nu bij Conrad.de voor ¤99 beschikbaar en heb nog een ¤10 voucher. Maar denk niet dat mijn vriendin dat leuk gaat vinden. Praat inmiddels meer met GM mini dan met haar. :')
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 15:52:41 #150
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177864972
Ooooeeehhh, ik heb nu pas door hoe het aanwezigheids dingetje werkt.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177864978
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 15:52 schreef jogy het volgende:
Ooooeeehhh, ik heb nu pas door hoe het aanwezigheids dingetje werkt.
Aanwezigheidsdingetje?
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
  vrijdag 16 maart 2018 @ 16:02:53 #152
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177865169
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 15:52 schreef jogy het volgende:
Ooooeeehhh, ik heb nu pas door hoe het aanwezigheids dingetje werkt.
Wat8.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 16 maart 2018 @ 16:04:18 #153
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177865204
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 15:52 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Haha daarom hoopte ik op iemand die me vertelt "Ja, die en die iNespresso Smart dubbel + machine werkt met automatische capsules en water en zet je koffie. Maar helaas...
Ja ik héb zo'n machine want hij zit ingebouwd in onze keuken, maar die kan ik weer niet benaderen want het ding is niet Smart. Niet dat het me wat boeit want ik drink geen koffie :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 16:09:01 #154
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177865312
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 15:53 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Aanwezigheidsdingetje?
Ja, Homey heeft ook een trigger voor in je flow dat als je thuis komt er dus dingen gaan starten maar gisteren zij hij de hele tijd dat ik niet thuis was ;(. Maar je moet de homey app dus draaien en die geeft dat door.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin vrijdag 16 maart 2018 @ 16:10:33 #155
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177865346
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 16:02 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
giphy.gif
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177866641
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 16:09 schreef jogy het volgende:

[..]

Ja, Homey heeft ook een trigger voor in je flow dat als je thuis komt er dus dingen gaan starten maar gisteren zij hij de hele tijd dat ik niet thuis was ;(. Maar je moet de homey app dus draaien en die geeft dat door.
Kan je dat niet koppelen aan de GM? Dan zeg je gewoon Hey Google, I'm home en klaar.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
  vrijdag 16 maart 2018 @ 17:52:21 #157
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177867262
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 17:17 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Kan je dat niet koppelen aan de GM? Dan zeg je gewoon Hey Google, I'm home en klaar.
Dat kan, maar aangezien je telefoon waar de homey app op draait ook al weet dat je thuis aan het komen bent hoef je dus niets meer te zeggen maar kun je het zo doen dat dat als trigger dient om wat standaard dingen in huis te doen :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 17 maart 2018 @ 16:36:32 #158
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177885446
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 16:09 schreef jogy het volgende:

[..]

Ja, Homey heeft ook een trigger voor in je flow dat als je thuis komt er dus dingen gaan starten maar gisteren zij hij de hele tijd dat ik niet thuis was ;(. Maar je moet de homey app dus draaien en die geeft dat door.
Zo, je eerste weekend met Homey, hoe bevalt het? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 17 maart 2018 @ 23:24:29 #159
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177896351
Net nog even gauw 2 e27 Hue colour lampen besteld :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin zondag 18 maart 2018 @ 09:20:05 #160
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177899908
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 16:36 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Zo, je eerste weekend met Homey, hoe bevalt het? :P
Ik ben aan het schuren geweest en andere zaken gedaan dus had weinig tijd. De sensor is nu wel in orde al kan het wel wat gevoeliger maar de lichten uit flow heeft nu een voorwaarde dat wanneer de versterker uit is, het licht aan en de bewegingsalarm uit is dat het dan na 60 seconden uit gaat. En ik plak gewoon een nfc op mijn nachtkastje die ook als trigger geld voor een eventuele flow. En ik heb een zooi apps gedownload waar ik dingen mee kan. Dus nog niet echt bruikbaar maar wel potentie!
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177900007
Er lagen gisteren 7 homeys in de Apeldoornse Mediamarkt. Schaarste is er dus zeker niet
Hooray for boobies!
  zondag 18 maart 2018 @ 09:36:28 #162
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177900104
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 09:27 schreef Spockjuh_ het volgende:
Er lagen gisteren 7 homeys in de Apeldoornse Mediamarkt. Schaarste is er dus zeker niet
Heb je dr eentje meegenomen? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 18 maart 2018 @ 11:55:19 #163
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177903109
Zo, mijn 2 Hue lampen zijn onderweg :P

qM5IQMx.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 18 maart 2018 @ 12:19:08 #164
220052 Blue_note
The world's greatest
pi_177903645
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 11:55 schreef CoolGuy het volgende:
Zo, mijn 2 Hue lampen zijn onderweg :P

[ afbeelding ]
Ga eens lopen man :P
207 stappen om 12:00 :{w

:*
De man die Danny uitdaagde om de mobiele quote alert te maken!
  zondag 18 maart 2018 @ 12:22:13 #165
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177903713
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 12:19 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Ga eens lopen man :P
207 stappen om 12:00 :{w

:*
Eyy! Lazy sunday he! Dalijk als ze aan de deur bellen om mn pakketje af te leveren dan loop ik weer een paar stappen :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 18 maart 2018 @ 12:24:52 #166
220052 Blue_note
The world's greatest
pi_177903776
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 12:22 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Eyy! Lazy sunday he! Dalijk als ze aan de deur bellen om mn pakketje af te leveren dan loop ik weer een paar stappen :P
B-)
De man die Danny uitdaagde om de mobiele quote alert te maken!
pi_177905692
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 12:19 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Ga eens lopen man :P
207 stappen om 12:00 :{w

:*
Wie zegt dat hij zijn telefoon de hele tijd bij zich had om zijn stappen te tellen? Of zijn smartwatch of wat dan ook? :P

Hebben Chinezen niet van dit soort goedkope oplossingen? Ik heb wel eens zo'n zwart piramidevormig dingetje zien langskomen van het merk Broadlink.

Zelf bouwen is miss ook wel leerzaam.
  zondag 18 maart 2018 @ 15:18:06 #168
220052 Blue_note
The world's greatest
pi_177907709
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 14:01 schreef Gruj0 het volgende:

[..]

Wie zegt dat hij zijn telefoon de hele tijd bij zich had om zijn stappen te tellen? Of zijn smartwatch of wat dan ook? :P

Hebben Chinezen niet van dit soort goedkope oplossingen? Ik heb wel eens zo'n zwart piramidevormig dingetje zien langskomen van het merk Broadlink.

Zelf bouwen is miss ook wel leerzaam.
Coolguy automatiseert liever dan dat 'ie loopt. *;
De man die Danny uitdaagde om de mobiele quote alert te maken!
  zondag 18 maart 2018 @ 15:34:10 #169
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177908083
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:18 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Coolguy automatiseert liever dan dat 'ie loopt. *;
Dat klopt, maar ik heb inderdaad niet de telefoon bij me continue als ik hier thuis ben. Ik heb wél inmiddels getankt en nog snel een bewegingssensor opgepikt, voor als de lampen dalijk bezorgd worden.

Change of plans, ik doe de 2 lampen die nu komen in de keukentafelhanglampen, en daar heb ik dan een bewegingssensor voor nodig. Dus die ben ik net even snel gaan halen, dat ding is al geconfigureerd, dus nu is het wachten op de lampen, en dan kan ik wat nieuwe flows maken :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 18 maart 2018 @ 15:41:28 #170
220052 Blue_note
The world's greatest
pi_177908240
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:34 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat klopt, maar ik heb inderdaad niet de telefoon bij me continue als ik hier thuis ben. Ik heb wél inmiddels getankt en nog snel een bewegingssensor opgepikt, voor als de lampen dalijk bezorgd worden.

Change of plans, ik doe de 2 lampen die nu komen in de keukentafelhanglampen, en daar heb ik dan een bewegingssensor voor nodig. Dus die ben ik net even snel gaan halen, dat ding is al geconfigureerd, dus nu is het wachten op de lampen, en dan kan ik wat nieuwe flows maken :P
Opperbaas!
De man die Danny uitdaagde om de mobiele quote alert te maken!
  zondag 18 maart 2018 @ 15:43:47 #171
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177908294
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:41 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Opperbaas!
:7
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 18 maart 2018 @ 16:34:32 #172
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177909738
Zo, lampen zijn binnen gekomen, en dan is het altijd even zoeken met instellingen wat goed gaat werken, dus wat heb ik tot nu toe gemaakt?

Flow 1: ALS de bewegingssensor in de keuken aan gaat, EN de tijd is tussen 18u en 23u, DAN stel de lampen in op een specifieke kleur, specifieke helderheid, en er wordt een timer van 15 min gestart.

A3KJApv.jpg

Flow 2: ALS de bewegingssensor in de keuken aan gaat, EN de timer loopt, DAN stel de timer terug in op 15 min.

pNgk8h1.jpg

Flow 3: ALS de timer leeg is EN keukenlamp 1 OF keukenlamp 2 is aan, DAN zet beide lampen uit.

yjcm6s3.jpg

En nu ik deze post schrijf besef ik me dat dit waarschijnlijk niet gaat werken, omdat beide lampen aan gaan, dus flow 3 gaat nooit OF lamp 1 OF lamp 2 zijn, want ze zijn beiden aan, dus als EN lamp 1 EN lamp 2 aan zijn, dan wordt niet voldaan aan de EN kolom, en dus gaan de lampen niet uit, dus dat gaan we even aanpassen :P


Edit: al aangepast, ik heb de check op of de lampen aan zijn gewoon weg gehaald, want zelfs als gewoon het 'ga uit' signaal verstuurd wordt, dan kan dat geen kwaad, ook niet als de lampen uit zouden zijn (wat in deze situatie niet kan voorkomen), dus, opgelost :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177912107
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 16:34 schreef CoolGuy het volgende:
Zo, lampen zijn binnen gekomen, en dan is het altijd even zoeken met instellingen wat goed gaat werken, dus wat heb ik tot nu toe gemaakt?

Flow 1: ALS de bewegingssensor in de keuken aan gaat, EN de tijd is tussen 18u en 23u, DAN stel de lampen in op een specifieke kleur, specifieke helderheid, en er wordt een timer van 15 min gestart.

[ afbeelding ]

Flow 2: ALS de bewegingssensor in de keuken aan gaat, EN de timer loopt, DAN stel de timer terug in op 15 min.

[ afbeelding ]

Flow 3: ALS de timer leeg is EN keukenlamp 1 OF keukenlamp 2 is aan, DAN zet beide lampen uit.

[ afbeelding ]

En nu ik deze post schrijf besef ik me dat dit waarschijnlijk niet gaat werken, omdat beide lampen aan gaan, dus flow 3 gaat nooit OF lamp 1 OF lamp 2 zijn, want ze zijn beiden aan, dus als EN lamp 1 EN lamp 2 aan zijn, dan wordt niet voldaan aan de EN kolom, en dus gaan de lampen niet uit, dus dat gaan we even aanpassen :P

Edit: al aangepast, ik heb de check op of de lampen aan zijn gewoon weg gehaald, want zelfs als gewoon het 'ga uit' signaal verstuurd wordt, dan kan dat geen kwaad, ook niet als de lampen uit zouden zijn (wat in deze situatie niet kan voorkomen), dus, opgelost :P
kan je via homey wel meerdere tijden instellen? bij hue kan je 2 tijden instellen voor de motion sensor, en dat zou ik hier evt wel naar meer periodes willen hebben
  zondag 18 maart 2018 @ 18:09:49 #174
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177912159
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 18:07 schreef mschol het volgende:

[..]

kan je via homey wel meerdere tijden instellen? bij hue kan je 2 tijden instellen voor de motion sensor, en dat zou ik hier evt wel naar meer periodes willen hebben
Ik snap je niet helemaal? wat wil je precies bereiken?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177912418
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 18:09 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik snap je niet helemaal? wat wil je precies bereiken?
ik zou bv willen tussen
8:00 - 19:00 uit blijven
19:00 - 0:00 licht aan bij beweging op 80%
0:00 - 8:00 licht aan op 30% bij beweging

de hue app heeft slechts 2 tijdsperiodes die je kan instellen.

heb je bij homey ook die beperking (dus de sensor kan niet meer periodes aan) of niet (de hue bridge/software heeft die beperking)
  zondag 18 maart 2018 @ 18:20:33 #176
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177912431
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 18:19 schreef mschol het volgende:

[..]

ik zou bv willen tussen
8:00 - 19:00 uit blijven
19:00 - 0:00 licht aan bij beweging op 80%
0:00 - 8:00 licht aan op 30% bij beweging

de hue app heeft slechts 2 tijdsperiodes die je kan instellen volgens mij
Dat kan, dat zijn gewoon 3 verschillende flows. Heb ik hier ook op de overloop :)

wbhHqvo.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177917881
Goede posts ^O^
Hooray for boobies!
  zondag 18 maart 2018 @ 21:32:47 #178
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177918280
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 21:21 schreef Spockjuh_ het volgende:
Goede posts ^O^
DatisgeenantwoordopdevraagofjijbijdeMediamarkteenHomeyhebtmeegenomen }:|
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177918354
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 18:20 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat kan, dat zijn gewoon 3 verschillende flows. Heb ik hier ook op de overloop :)

[ afbeelding ]
nice ^O^
goed om te weten.. als ik meer vervangen heb ga ik er echt naar kijken... :Y
nu eerst een defecte subwoofer vervangen ;(
  zondag 18 maart 2018 @ 21:35:29 #180
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177918370
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 21:34 schreef mschol het volgende:

[..]

nice ^O^
goed om te weten.. als ik meer vervangen heb ga ik er echt naar kijken... :Y
nu eerst een defecte subwoofer vervangen ;(
Wat voor voor is defect? En wat voor een ga je kopen?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177918789
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 21:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wat voor voor is defect? En wat voor een ga je kopen?
een 10 jaar oude Harmon Kardon SUB TS11 geeft alleen nog ploppende/ruisende geluiden, 0 bass.
zie ook hier
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 09:41:20 #182
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177925616
Ik heb nu mijn eerste werkbare flow gemaakt maar nog wel een handmatige 'sleep/off' flow erbij tot ik een betrouwbare methode heb om de bewegingssensor te gebruiken.

Ik heb één licht trigger die bij beweging 3 andere triggers aanspreekt en die gaan naargelang de tijd af op een bepaalde lichtsterkte. En de onderste is een trigger om alles uit te zetten. Voordeel is wel dat er een play knop is binnen de app omdat het een 'open flow' is.

Flow licht trigger
EKX46ey.png

Flow begin avond
8c7ZJUc.png

Flow mid avond
OTvkxWh.png

Flow late avond
I6mW4ar.png

Flow licht uit
a1XhsFK.png

Een nfc tag in combinatie met je telefoon is nog niet te gebruiken voor je homey. Ik denk dat ik het wel voor elkaar kan krijgen met een http request die dan door de nfc tag gestuurd wordt naar homey maar dan heb ik wel een paar andere apps nodig die dát weer kunnen op mijn telefoon. Dus het wordt nog een kleine uitdaging om een nfc tag te gebruiken om de sleep in te zetten.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177925947
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 21:32 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

DatisgeenantwoordopdevraagofjijbijdeMediamarkteenHomeyhebtmeegenomen }:|
ditisvragennaardebekendeweg
Hooray for boobies!
  maandag 19 maart 2018 @ 10:24:19 #184
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177926522
Ik pik vanmiddag bij Mediamarkt in Krefeld een Google home mini op. Donderdagnacht pas weer terug uit Zweden helaas :') . Maar vrijdag thuiswerkdag, mooi moment om dan alles in te stellen. Ik denk dat er trouwens niet zoveel in te stellen valt, ik heb alles dat ik tot dusver wil en kon aansluiten al in google assistant geflikkerd. Dus het is een kwestie van de commando's beter leren kennen.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  maandag 19 maart 2018 @ 10:57:19 #185
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177927249
Wie hier heeft al ervaring met Nest thermostaten? Ik heb vloerverwarming op de hele begane grond. De eerste verdieping is woonkamer/keuken. Over een paar jaar wordt dat ook gewoon vloerverwarming maar vooralsnog is het nog een gewoon radiatorensysteem. Dan de zolder met 3 slaapkamers en een grote badkamer... De badkamer gaat over een paar maanden op de schop dus dat wordt vloerverwarming (met een verdeler die we later uit gaan breiden om de 3 slaapkamers ook op vloerverwarming over te zetten. Elke slaapkamer 1 radiator.

Als de verbouwing af is, dan gebruiken we 's morgens de begane grond. Daar slapen we aan de tuinkant, daar douchen we in onze ensuite douche en daar drinken we een bak koffie voor we de deur uit gaan in mijn kantoor aan de voorkant van het huis. 's Avonds gaan we in 1 rechte lijn naar boven dus pas tegen het eind van de middag moeten we de middelste verdieping gaan verwarmen. En dan wordt de zolder (vooralsnog) maar om het weekend gebruikt door de meiden van mijn vriend.

Je snapt dat wij ongeveer 2/3 kunnen besparen omdat we nu steevast het hele huis verwarmen. Ons leefpatroon leent zich er dus uitstekend voor om de zones af te regelen. Ik wil liefst nest i.v.m. mogelijke uitbreiding met deurbellen, rookmelders, mogelijk voordeurslot. Ik wil eigenlijk wel eens van een multi zone gebruiker horen hoe dit bevalt.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 11:17:52 #186
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177927596
Nest spul is toch ook afhankelijk van een abonnement van google of zo?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 19 maart 2018 @ 11:26:38 #187
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177927745
quote:
5s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:17 schreef jogy het volgende:
Nest spul is toch ook afhankelijk van een abonnement van google of zo?
Het is wel een google systeem, ja. Maar voor zover mij bekend hoef je geen 'abonnement' te hebben. Ik heb wel gewoon een gmail account.
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
pi_177927910
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 16:34 schreef CoolGuy het volgende:

En nu ik deze post schrijf besef ik me dat dit waarschijnlijk niet gaat werken, omdat beide lampen aan gaan, dus flow 3 gaat nooit OF lamp 1 OF lamp 2 zijn, want ze zijn beiden aan, dus als EN lamp 1 EN lamp 2 aan zijn, dan wordt niet voldaan aan de EN kolom, en dus gaan de lampen niet uit, dus dat gaan we even aanpassen :P

Nu ben ik geen Homey expert dus corrigeer me vooral als het niet klopt maar een OR vraag wordt normaliter gecheckt van boven naar beneden: dus als 1 true is, gaat ie door, als 1 false is gaat ie naar 2, als 2 true is gaat ie dan door etc.

Met andere woorden, dit zou gewoon moeten werken als je 2 lampen aanhebt in 99 van de 100 programmeertalen.
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 11:39:57 #189
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177928011
quote:
7s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:26 schreef Seven. het volgende:

[..]

Het is wel een google systeem, ja. Maar voor zover mij bekend hoef je geen 'abonnement' te hebben. Ik heb wel gewoon een gmail account.
Oooh ik zie het inderdaad. Alleen voor de camera's geldt een nest aware abonnement voor het bewaren en terugkijken van beelden.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 19 maart 2018 @ 12:04:37 #190
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177928547
quote:
14s.gif Op maandag 19 maart 2018 09:41 schreef jogy het volgende:
Ik heb nu mijn eerste werkbare flow gemaakt maar nog wel een handmatige 'sleep/off' flow erbij tot ik een betrouwbare methode heb om de bewegingssensor te gebruiken.

Ik heb één licht trigger die bij beweging 3 andere triggers aanspreekt en die gaan naargelang de tijd af op een bepaalde lichtsterkte. En de onderste is een trigger om alles uit te zetten. Voordeel is wel dat er een play knop is binnen de app omdat het een 'open flow' is.

Flow licht trigger
[ afbeelding ]

Flow begin avond
[ afbeelding ]

Flow mid avond
[ afbeelding ]

Flow late avond
[ afbeelding ]

Flow licht uit
[ afbeelding ]

Een nfc tag in combinatie met je telefoon is nog niet te gebruiken voor je homey. Ik denk dat ik het wel voor elkaar kan krijgen met een http request die dan door de nfc tag gestuurd wordt naar homey maar dan heb ik wel een paar andere apps nodig die dát weer kunnen op mijn telefoon. Dus het wordt nog een kleine uitdaging om een nfc tag te gebruiken om de sleep in te zetten.
Interessante constructie! Wat er dus effectief gebeurd is dat lampen tussen een bepaalde tijden een andere instelling krijgen. Dat heb ik niet, omdat ik niet standaard zinnig vind. Wel snachts op de overloop, daar doe ik dat wel, maar niet beneden in de woonkamer of de keuken. Maar wel mooi gemaakt, die flows.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 19 maart 2018 @ 12:04:58 #191
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177928555
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 09:58 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

ditisvragennaardebekendeweg
Koopdatkrengnougewoondan
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 19 maart 2018 @ 12:09:04 #192
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177928645
quote:
6s.gif Op maandag 19 maart 2018 10:57 schreef Seven. het volgende:
Wie hier heeft al ervaring met Nest thermostaten? Ik heb vloerverwarming op de hele begane grond. De eerste verdieping is woonkamer/keuken. Over een paar jaar wordt dat ook gewoon vloerverwarming maar vooralsnog is het nog een gewoon radiatorensysteem. Dan de zolder met 3 slaapkamers en een grote badkamer... De badkamer gaat over een paar maanden op de schop dus dat wordt vloerverwarming (met een verdeler die we later uit gaan breiden om de 3 slaapkamers ook op vloerverwarming over te zetten. Elke slaapkamer 1 radiator.

Als de verbouwing af is, dan gebruiken we 's morgens de begane grond. Daar slapen we aan de tuinkant, daar douchen we in onze ensuite douche en daar drinken we een bak koffie voor we de deur uit gaan in mijn kantoor aan de voorkant van het huis. 's Avonds gaan we in 1 rechte lijn naar boven dus pas tegen het eind van de middag moeten we de middelste verdieping gaan verwarmen. En dan wordt de zolder (vooralsnog) maar om het weekend gebruikt door de meiden van mijn vriend.

Je snapt dat wij ongeveer 2/3 kunnen besparen omdat we nu steevast het hele huis verwarmen. Ons leefpatroon leent zich er dus uitstekend voor om de zones af te regelen. Ik wil liefst nest i.v.m. mogelijke uitbreiding met deurbellen, rookmelders, mogelijk voordeurslot. Ik wil eigenlijk wel eens van een multi zone gebruiker horen hoe dit bevalt.
De Nest thermostaat heeft als nadeel dat hij maar op 1 plek de temperatuur meet, en dat is daar waar hij hangt (wat meestal de woonkamer is denk ik?). Dus, alle andere ruimtes worden gestookt gebaseerd op de termperatuur in de woonkamer (of waar je Nest dan ook maar hangt).

Ik heb ook naar Nest gekeken als thermostaat, en ik heb besloten dat ik dat niet ga doen. Omdat ik elke ruimte apart wil kunnen aansturen overweeg ik, om nu bij de badkamer verbouwing, gebruik te maken van de gelegenheid om op alle radiatoren in huis de sluitingen te vervangen voor thermostatische sluitingen, en dan ipv een Nest een Honeywell Evohome systeem te installeren (Tado is een alternatief), omdat je dan de thermostaatknoppen op de radiatoren ook apart kunt aansturen. Zo kun je per kamer heel precies de temperatuur instellen.

Nest heeft mooie producten inderdaad, de Nest deurbel is de deurbel die ik ga kopen denk ik, maar de Nest thermostaat ga ik niet nemen.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 19 maart 2018 @ 12:10:20 #193
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177928676
quote:
14s.gif Op maandag 19 maart 2018 11:34 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Nu ben ik geen Homey expert dus corrigeer me vooral als het niet klopt maar een OR vraag wordt normaliter gecheckt van boven naar beneden: dus als 1 true is, gaat ie door, als 1 false is gaat ie naar 2, als 2 true is gaat ie dan door etc.

Met andere woorden, dit zou gewoon moeten werken als je 2 lampen aanhebt in 99 van de 100 programmeertalen.
Scherp, dit zou zomaar kunnen kloppen. maar dan is de check op of die lampen aan zijn nog steeds niet heel zinnig. Het enige dat je 'wint' door die check wel te doen is dat Homey, bij constatering dat de lampen uit zijn, geen 'zet uit' commando hoeft te versturen, maar het wel versturen van dat commando naar een lamp die al uit is kan geen kwaad.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 12:10:31 #194
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177928682
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Interessante constructie! Wat er dus effectief gebeurd is dat lampen tussen een bepaalde tijden een andere instelling krijgen. Dat heb ik niet, omdat ik niet standaard zinnig vind. Wel snachts op de overloop, daar doe ik dat wel, maar niet beneden in de woonkamer of de keuken. Maar wel mooi gemaakt, die flows.
Thanks :). Of ik het ook leuk ga vinden is een hele grote tweede hoor _O-. maar vond het op zich wel fijn dat het op die manier ook werkt, heb je uiteindelijk maar 1 flow die de rest aanstuurt en als ik het uit wil zetten is dat sneller gedaan. Helaas krijg ik mijn LG televisie niet op Homey aangesloten, dat is wel spijtig want dan kan ik met mijn 'alles uit' commando weer net even niet mijn tv uitzetten.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 19 maart 2018 @ 12:11:52 #195
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177928711
quote:
14s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:10 schreef jogy het volgende:

[..]

Thanks :). Of ik het ook leuk ga vinden is een hele grote tweede hoor _O-. maar vond het op zich wel fijn dat het op die manier ook werkt, heb je uiteindelijk maar 1 flow die de rest aanstuurt en als ik het uit wil zetten is dat sneller gedaan. Helaas krijg ik mijn LG televisie niet op Homey aangesloten, dat is wel spijtig want dan kan ik met mijn 'alles uit' commando weer net even niet mijn tv uitzetten.
He? Dat werkt niet? Wat voor TV is het? Want ik heb ook een LG, en daar kan ik dat wel mee. Maar, je kunt nog altijd de infrarood optie gebruiken he? Ik heb dat zelf niet omdat mijn TV wel reageert, maar het is wellicht het proberen waard?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177928975
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:10 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Scherp, dit zou zomaar kunnen kloppen. maar dan is de check op of die lampen aan zijn nog steeds niet heel zinnig. Het enige dat je 'wint' door die check wel te doen is dat Homey, bij constatering dat de lampen uit zijn, geen 'zet uit' commando hoeft te versturen, maar het wel versturen van dat commando naar een lamp die al uit is kan geen kwaad.
Dat lijkt me op kleine schaal niet interessant nee, however, als je heel veel communicatie over je netwerk heen knalt wordt het hele netwerk trager waardoor je op een gegeven moment last zult krijgen van lag in je responses => dus het duurt dan ineens even voordat je lamp aan/uit gaat. Dus wat dat betreft is het zeker wel beter om je commando's te beperken als dat mogelijk is :)
  maandag 19 maart 2018 @ 12:25:18 #197
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177929001
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:24 schreef bagpiper001 het volgende:

[..]

Dat lijkt me op kleine schaal niet interessant nee, however, als je heel veel communicatie over je netwerk heen knalt wordt het hele netwerk trager waardoor je op een gegeven moment last zult krijgen van lag in je responses => dus het duurt dan ineens even voordat je lamp aan/uit gaat. Dus wat dat betreft is het zeker wel beter om je commando's te beperken als dat mogelijk is :)
True story, maar aangezien ik maar een klein aantal flows heb valt dat nog mee. Reacties van lampen etc is eigenlijk instant, tot nu toe. :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 12:36:10 #198
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177929209
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:11 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

He? Dat werkt niet? Wat voor TV is het? Want ik heb ook een LG, en daar kan ik dat wel mee. Maar, je kunt nog altijd de infrarood optie gebruiken he? Ik heb dat zelf niet omdat mijn TV wel reageert, maar het is wellicht het proberen waard?
Het is een iets ouder model die niet op WebOs draait maar op LG smart. En waarschijnlijk ook nog op 1.0 maar in ieder geval kan de app de tv niet vinden, heel misschien gaat het beter als ik homey op hetzelfde wifi kanaal zet als de TV (Homey staat nu op 5g en de tv op 2.4g). Anders ga ik de homey verplaatsen en het via infrarood doen inderdaad :).
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 19 maart 2018 @ 12:40:05 #199
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177929303
quote:
14s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:36 schreef jogy het volgende:

[..]

Het is een iets ouder model die niet op WebOs draait maar op LG smart. En waarschijnlijk ook nog op 1.0 maar in ieder geval kan de app de tv niet vinden, heel misschien gaat het beter als ik homey op hetzelfde wifi kanaal zet als de TV (Homey staat nu op 5g en de tv op 2.4g). Anders ga ik de homey verplaatsen en het via infrarood doen inderdaad :).
Mja, dat is dan een eventuele oplossing inderdaad.

Ik had gisteren de eerste keer dat m'n vrouw het niet eens was met die lichten boven de keukentafel. :P Want ja, 'wat als ik gewoon met de knop de lichten aan wil maken?' En dan gaat het hier om de 2 lampen boven de tafel he, die er dus vooral hangen voor de sfeer, want de keuken heeft ongeveer 2 triljoen spots, die in 2 ongelijke delen zijn verdeeld, en daar zitten dus ook 2 knoppen voor op de muur, en de 3e knop is dan voor de 2 lampen boven de keukentafel.

Maar, goed, op zich heeft ze wel een terecht punt, want niet de knop kunnen gebruiken is lastig voor haar, en ze weigert een app te gebruiken, dus dat heb ik opgelost door de kelderdeur weer af te sluiten, en toen kon ik niet meer horen wat ze riep, dus had ik weer rust.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 13:04:02 #200
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177929821
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:40 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Mja, dat is dan een eventuele oplossing inderdaad.

Ik had gisteren de eerste keer dat m'n vrouw het niet eens was met die lichten boven de keukentafel. :P Want ja, 'wat als ik gewoon met de knop de lichten aan wil maken?' En dan gaat het hier om de 2 lampen boven de tafel he, die er dus vooral hangen voor de sfeer, want de keuken heeft ongeveer 2 triljoen spots, die in 2 ongelijke delen zijn verdeeld, en daar zitten dus ook 2 knoppen voor op de muur, en de 3e knop is dan voor de 2 lampen boven de keukentafel.

Maar, goed, op zich heeft ze wel een terecht punt, want niet de knop kunnen gebruiken is lastig voor haar, en ze weigert een app te gebruiken, dus dat heb ik opgelost door de kelderdeur weer af te sluiten, en toen kon ik niet meer horen wat ze riep, dus had ik weer rust.
_O-. Maar ik ga hoe dan ook overal de lichtschakelaars ook 'slim' maken, daar valt vast wel een flow voor te maken lijkt me. In het oude huis zit alles nog aangesloten op domme schakelaars dus als het uitgezet wordt kan mijn homey doen wat het wil maar dan doen de lichten helemaal niets meer. Dus in het nieuwe huis vervang ik alles voor dingen zoals deze https://www.banggood.com/(...)Alexa-p-1216178.html (of iets anders), dan doet Homey nog steeds de routine maar kan het gewoon gedaan worden op de ouderwetse manier.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 19 maart 2018 @ 13:22:27 #201
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177930265
quote:
10s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:04 schreef jogy het volgende:

[..]

_O-. Maar ik ga hoe dan ook overal de lichtschakelaars ook 'slim' maken, daar valt vast wel een flow voor te maken lijkt me. In het oude huis zit alles nog aangesloten op domme schakelaars dus als het uitgezet wordt kan mijn homey doen wat het wil maar dan doen de lichten helemaal niets meer. Dus in het nieuwe huis vervang ik alles voor dingen zoals deze https://www.banggood.com/(...)Alexa-p-1216178.html (of iets anders), dan doet Homey nog steeds de routine maar kan het gewoon gedaan worden op de ouderwetse manier.
Ja, dat kan inderdaad. Ik ga de bestaande elektra bij mij in huis niet wijzigen, maar ik zit er wel aan te denken om van die smart knoppen te gaan 'plakken' naast de gewone schakelaars, zoiets als https://www.robbshop.nl/v(...)scn04-hank?sqr=hank&
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177930551
quote:
10s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:04 schreef jogy het volgende:

[..]

_O-. Maar ik ga hoe dan ook overal de lichtschakelaars ook 'slim' maken, daar valt vast wel een flow voor te maken lijkt me. In het oude huis zit alles nog aangesloten op domme schakelaars dus als het uitgezet wordt kan mijn homey doen wat het wil maar dan doen de lichten helemaal niets meer. Dus in het nieuwe huis vervang ik alles voor dingen zoals deze https://www.banggood.com/(...)Alexa-p-1216178.html (of iets anders), dan doet Homey nog steeds de routine maar kan het gewoon gedaan worden op de ouderwetse manier.
Domme schakelaars kun je ook gewoon slim maken. Ik doe het juist bewust op die manier.

Ofja, wel met puls. Ik heb dus overal pulsschakelaars die in principe dom zijn. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  maandag 19 maart 2018 @ 13:35:12 #203
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177930622
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:33 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Domme schakelaars kun je ook gewoon slim maken. Ik doe het juist bewust op die manier.

Ofja, wel met puls. Ik heb dus overal pulsschakelaars die in principe dom zijn. :9
Ja, die heb jij achter de bestaande schakelaars liggen?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177930625
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 12:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

True story, maar aangezien ik maar een klein aantal flows heb valt dat nog mee. Reacties van lampen etc is eigenlijk instant, tot nu toe. :P
Hier niet. Als ik met een knop alles wil uitzetten, dan duurt het ongeveer één seconde voor al mijn lampen uitgaan.

Vind het geen probleem verder.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  maandag 19 maart 2018 @ 13:36:30 #205
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177930666
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:35 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Hier niet. Als ik met een knop alles wil uitzetten, dan duurt het ongeveer één seconde voor al mijn lampen uitgaan.

Vind het geen probleem verder.
Echt? Ja een seconde is toch niks man. Jij hebt 1 knop om AL je lampen uit te zetten of wat? Want bij mij gaat om 22u standaard alle verlichting uit door de week, maar als we nog beneden zitten moet ik weer mn telefoon pakken, en daar wil ik van af, dus ik wil een paar van die scene controllers toevoegen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177930671
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, die heb jij achter de bestaande schakelaars liggen?
Ja, achter alle bestaande schakelaars zit nu een Fibaro module. Dan blijft de knop altijd gewoon werken, maar is alles toch smart. Prima oplossing.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177930816
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:36 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Echt? Ja een seconde is toch niks man. Jij hebt 1 knop om AL je lampen uit te zetten of wat? Want bij mij gaat om 22u standaard alle verlichting uit door de week, maar als we nog beneden zitten moet ik weer mn telefoon pakken, en daar wil ik van af, dus ik wil een paar van die scene controllers toevoegen.
:Y
Op de overloop een knop om alles uit te zetten boven. En bij de achterdeur een knop om alles in het hele huis uit te zetten.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  maandag 19 maart 2018 @ 13:44:47 #208
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177930913
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:36 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ja, achter alle bestaande schakelaars zit nu een Fibaro module. Dan blijft de knop altijd gewoon werken, maar is alles toch smart. Prima oplossing.
Dat is inderdaad handig.
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 19 maart 2018 @ 13:45:12 #209
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177930927
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:40 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

:Y
Op de overloop een knop om alles uit te zetten boven. En bij de achterdeur een knop om alles in het hele huis uit te zetten.
Mja, maar ik wil die knop die ik hier boven ergens linkte, daar zitten 4 knoppen op, dus heb je wat meer vrijheid.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 14:24:15 #210
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177932144
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:22 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, dat kan inderdaad. Ik ga de bestaande elektra bij mij in huis niet wijzigen, maar ik zit er wel aan te denken om van die smart knoppen te gaan 'plakken' naast de gewone schakelaars, zoiets als https://www.robbshop.nl/v(...)scn04-hank?sqr=hank&
Ik ga ook niet aan de leidingen rotzooien oid maar een lichtschakelaar vervangen moet nog wel net lukken. Ook gezien het feit dat de schakelaars die ik nu heb nog uit de jaren tachtig zijn. gelukkig heb ik net naast de kamerdeur alle schakelaars bij elkaar dus kan ik daar een 'hub' van maken. Een paar Zwave schakelaars en klaar, kan het uitgeschakeld worden met een old school gevoel en kan het ten alle tijden bediend worden met Homey.

[ Bericht 0% gewijzigd door jogy op 19-03-2018 14:46:09 ]
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 14:47:06 #211
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177932938
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:33 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Domme schakelaars kun je ook gewoon slim maken. Ik doe het juist bewust op die manier.

Ofja, wel met puls. Ik heb dus overal pulsschakelaars die in principe dom zijn. :9
Die zijn ook wel handig ja maar dan moet ik wel meer ruimte maken bij de elektra en dat doe ik liever weer niet :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 19 maart 2018 @ 15:10:29 #212
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177933638
quote:
14s.gif Op maandag 19 maart 2018 14:24 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik ga ook niet aan de leidingen rotzooien oid maar een lichtschakelaar vervangen moet nog wel net lukken. Ook gezien het feit dat de schakelaars die ik nu heb nog uit de jaren tachtig zijn. gelukkig heb ik net naast de kamerdeur alle schakelaars bij elkaar dus kan ik daar een 'hub' van maken. Een paar Zwave schakelaars en klaar, kan het uitgeschakeld worden met een old school gevoel en kan het ten alle tijden bediend worden met Homey.
Wacht, wat? Heb je een link naar die dingen?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 15:43:23 #213
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177934419
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 15:10 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Wacht, wat? Heb je een link naar die dingen?
Zo een bedoel ik (ongeveer :P ) https://www.robbshop.nl/d(...)ar-z-wave-plus-tz35d

edit: nou, die dus niet want die is niet compatible met Homey, nog niet iig _O-.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 19 maart 2018 @ 15:46:31 #214
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177934481
quote:
14s.gif Op maandag 19 maart 2018 15:43 schreef jogy het volgende:

[..]

Zo een bedoel ik (ongeveer :P ) https://www.robbshop.nl/d(...)ar-z-wave-plus-tz35d

edit: nou, die dus niet want die is niet compatible met Homey, nog niet iig _O-.
Ahh, zo'n ding. Ja dat is wel interessant op zich inderdaad, maar zulke dingen heb ik niet in huis (gewone, niet smart dingen) Ik heb overal dimmer knoppen, OF een klein knopje voor het licht geintegreerd in een enkel stopcontact, dus ik heb daar niks aan.

Dan heb ik liever een paar van die a.b.'s die ik eerder linkte :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 16:27:48 #215
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177935351
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 15:46 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ahh, zo'n ding. Ja dat is wel interessant op zich inderdaad, maar zulke dingen heb ik niet in huis (gewone, niet smart dingen) Ik heb overal dimmer knoppen, OF een klein knopje voor het licht geintegreerd in een enkel stopcontact, dus ik heb daar niks aan.
Dan is het inderdaad wel gedoe, voor mij komt dit wel lekker uit en kan ik er ook een sensor of twee aan hangen.

quote:
Dan heb ik liever een paar van die a.b.'s die ik eerder linkte :P
a.b. wat? :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin maandag 19 maart 2018 @ 21:49:10 #216
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177943307
Het is gelukt!

Via https://apps.athom.com/app/com.internet http request flowcharts en (android) NFC tools heb ik een url kunnen schrijven naar een nfc tag die er zo uit ziet http://192.168.1.234/api/app/com.internet/whitelist/Sleep

Mijn telefoons IP adres staat op de whitelist van de app en de flow is simpel

9JZno7u.jpg

Weggewitte deel is de slaaptag.

Dus ik plak mijn nfc tag sticker op mijn nachtkastje en als ik ga pitten haal ik mijn telefoon erover heen en dat triggered de flow dat alles uit gaat 8-).

Homey is leuk.

En ik dacht te moeilijk na, in plaats van dat ik een hele reactie op moest zetten met een andere app hoefde ik alleen maar die url te schrijven en ging de rest vanzelf :'). Derp.

[ Bericht 8% gewijzigd door jogy op 20-03-2018 00:01:22 ]
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 19 maart 2018 @ 22:32:51 #217
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177944484
quote:
10s.gif Op maandag 19 maart 2018 21:49 schreef jogy het volgende:
Het is gelukt!

Via https://apps.athom.com/app/com.internet http request flowcharts en (android) NFC tools heb ik een url kunnen schrijven naar een nfc tag die er zo uit ziet http://192.168.1.234/api/app/com.internet/whitelist/Sleep

Mijn telefoons IP adres staat op de whitelist van de app en de flow is simpel

[ afbeelding ]

Dus ik plak mijn nfc tag sticker op mijn nachtkastje en als ik ga pitten haal ik mijn telefoon erover heen en dat triggered de flow dat alles uit gaat 8-).

Homey is leuk.

En ik dacht te moeilijk na, in plaats van dat ik een hele reactie op moest zetten met een andere app hoefde ik alleen maar die url te schrijven en ging de rest vanzelf :'). Derp.
Daar ga ik dus gewoon een knop voor gebruiken, wat in principe niet anders is dan die nfc tag van jou. Overigens, je volledige naam staat zichtbaar..

[ Bericht 0% gewijzigd door jogy op 19-03-2018 23:57:38 ]
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 20 maart 2018 @ 00:00:08 #218
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177946163
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2018 22:32 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Daar ga ik dus gewoon een knop voor gebruiken, wat in principe niet anders is dan die nfc tag van jou. Overigens, je volledige naam staat zichtbaar..
Tering :'). Verwijderd, thanks :). En een knop is ook wel handig inderdaad maar dit is voor mij net iets makkelijker want de telefoon daar neerleggen is al mijn routine zeg maar.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_177948650
quote:
10s.gif Op maandag 19 maart 2018 21:49 schreef jogy het volgende:
Het is gelukt!

Via https://apps.athom.com/app/com.internet http request flowcharts en (android) NFC tools heb ik een url kunnen schrijven naar een nfc tag die er zo uit ziet http://192.168.1.234/api/app/com.internet/whitelist/Sleep

Mijn telefoons IP adres staat op de whitelist van de app en de flow is simpel

[ afbeelding ]

Weggewitte deel is de slaaptag.

Dus ik plak mijn nfc tag sticker op mijn nachtkastje en als ik ga pitten haal ik mijn telefoon erover heen en dat triggered de flow dat alles uit gaat 8-).

Homey is leuk.

En ik dacht te moeilijk na, in plaats van dat ik een hele reactie op moest zetten met een andere app hoefde ik alleen maar die url te schrijven en ging de rest vanzelf :'). Derp.

Leuk gedaan. :)

Ik heb gisterenavond 2 rolluik modules besteld. Komt vandaag al binnen. :)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin dinsdag 20 maart 2018 @ 08:58:56 #220
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177949828
De slaap vermelding heb ik toch maar uitgezet, heeft vooralsnog geen toegevoegde waarde en ik had het zo ingesteld dat het gisteravond toch weer ff net niet werkte, waarschijnlijk omdat ik een trigger time-out had ingesteld van 45 minuten voor als ik per ongeluk nog een keer de nfc tag trigger met mijn telefoon voor ik mijn ogen sluit. Dus nu heb ik gewoon bij het scannen van de tag meteen het pushbericht of ijn vriendin ook slaapt en zo ja dan doet ie alles uit. Op zich vind ik die pushberichten die een antwoord vragen wel heel erg geweldig :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Forum Admin dinsdag 20 maart 2018 @ 09:00:09 #221
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177949863
Rolluiken zijn eigen best nog wel goedkoop. Had ik nooit verwacht!
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 20 maart 2018 @ 09:21:18 #222
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177950309
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 06:10 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Leuk gedaan. :)

Ik heb gisterenavond 2 rolluik modules besteld. Komt vandaag al binnen. :)
Waar besteld? Quanta costa? :P :7
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
pi_177950435
maakt iemand al gebruik van rolgordijnen en/of normale gordijnen modules?
Hooray for boobies!
  dinsdag 20 maart 2018 @ 09:27:18 #224
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177950457
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 08:58 schreef jogy het volgende:
De slaap vermelding heb ik toch maar uitgezet, heeft vooralsnog geen toegevoegde waarde en ik had het zo ingesteld dat het gisteravond toch weer ff net niet werkte, waarschijnlijk omdat ik een trigger time-out had ingesteld van 45 minuten voor als ik per ongeluk nog een keer de nfc tag trigger met mijn telefoon voor ik mijn ogen sluit. Dus nu heb ik gewoon bij het scannen van de tag meteen het pushbericht of ijn vriendin ook slaapt en zo ja dan doet ie alles uit. Op zich vind ik die pushberichten die een antwoord vragen wel heel erg geweldig :@.
Ehhh...of je vriendin ook slaapt? Maar, jij krijgt een pushbericht op je telefoon. Oke, leuk, maar dat is een tekst die je zelf hebt ingevoerd toch? Daar kun je toch verder niks mee? Ik snap er niks van :P
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 20 maart 2018 @ 09:27:54 #225
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177950468
quote:
11s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:00 schreef jogy het volgende:
Rolluiken zijn eigen best nog wel goedkoop. Had ik nooit verwacht!
Ja, ik had een rolluik + Somfy RTS motor gekocht, dat was 750 euro. Niet heel goedkoop, maar wel goedkoper dan ik gedacht had.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 20 maart 2018 @ 09:28:29 #226
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177950483
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:26 schreef Spockjuh_ het volgende:
maakt iemand al gebruik van rolgordijnen en/of normale gordijnen modules?
Ik niet. Wel naar gekeken, maar (nog) niet gedaan, maar dat komt omdat wij onze gordijnen nooit dicht maken, want rolluiken.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177950801
quote:
6s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:21 schreef Seven. het volgende:

[..]

Waar besteld? Quanta costa? :P :7
50 de stuk. Ik heb ze hier besteld:


https://www.vivolanda.nl/(...)aro-roller-shutter-2

Ze hadden er nog 2 op voorraad dus die heb ik mooi ingepikt :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_177950828
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:26 schreef Spockjuh_ het volgende:
maakt iemand al gebruik van rolgordijnen en/of normale gordijnen modules?
Ik heb een Somfy RTS voor beneden besteld. Geen io omdat dat blijkbaar niet goed werkt met Homey.

Voor boven heb ik Somfy bedrade motoren met een Fibaro module erachter. Althans, daar ben ik dus mee bezig. :9

Bedraad zodat ik het overal kan bedienen. Ik vertrouw 433 niet voor de eerste verdieping als mijn Homey in de woonkamer staat.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  dinsdag 20 maart 2018 @ 09:57:40 #229
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177950978
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:48 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik heb een Somfy RTS voor beneden besteld. Geen io omdat dat blijkbaar niet goed werkt met Homey.

Voor boven heb ik Somfy bedrade motoren met een Fibaro module erachter. Althans, daar ben ik dus mee bezig. :9

Bedraad zodat ik het overal kan bedienen. Ik vertrouw 433 niet voor de eerste verdieping als mijn Homey in de woonkamer staat.
Dat zou moeten werken, want KaKu is ook 433Mhz en dat werkt ook bij mij boven. Niet dat ik het actief gebruik, ik heb het gewoon een keer geprobeerd, en dat werkte.

Maar jouw oplossing is wel beter inderdaad, voor als ik boven de rolluiken ga automatiseren. Welke Fibaro module heb jij daar achter zitten?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 20 maart 2018 @ 10:21:16 #230
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177951389
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:27 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ehhh...of je vriendin ook slaapt? Maar, jij krijgt een pushbericht op je telefoon. Oke, leuk, maar dat is een tekst die je zelf hebt ingevoerd toch? Daar kun je toch verder niks mee? Ik snap er niks van :P
Het is een pushbericht waar je yes/no op moet antwoorden. Zet je in het 'En' vakje van de flow.

En dan krijg je dit

gq0PaiE.png

[ Bericht 4% gewijzigd door jogy op 20-03-2018 10:32:12 ]
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 20 maart 2018 @ 10:35:50 #231
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177951643
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 10:21 schreef jogy het volgende:

[..]

Het is een pushbericht waar je yes/no op moet antwoorden. Zet je in het 'En' vakje van de flow.

En dan krijg je dit

[ afbeelding ]
OMFG dat wist ik niet! Wat is dat gaaf, dat levert zoveel meer vrijheid op!! _O_

En het geven van een antwoord kan dan dus weer als trigger dienen om dingen te laten gebeuren?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 20 maart 2018 @ 10:37:36 #232
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177951691
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 10:35 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

OMFG dat wist ik niet! Wat is dat gaaf, dat levert zoveel meer vrijheid op!! _O_

En het geven van een antwoord kan dan dus weer als trigger dienen om dingen te laten gebeuren?
Jup! als ik no antwoord doet het niets uit en als ik yes antwoord dan ramt ie alles uit.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 20 maart 2018 @ 10:48:16 #233
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177951934
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 10:37 schreef jogy het volgende:

[..]

Jup! als ik no antwoord doet het niets uit en als ik yes antwoord dan ramt ie alles uit.
Kun je die vraag ook beantwoorden vanuit je lockscreen?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 20 maart 2018 @ 10:49:20 #234
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177951960
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 10:48 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Kun je die vraag ook beantwoorden vanuit je lockscreen?
Dat ligt volgens mij aan hoe je de telefoon hebt ingesteld. Ik kan het niet want hij laat geen popups zien als ie locked is.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 20 maart 2018 @ 10:52:17 #235
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177952028
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 10:49 schreef jogy het volgende:

[..]

Dat ligt volgens mij aan hoe je de telefoon hebt ingesteld. Ik kan het niet want hij laat geen popups zien als ie locked is.
Ja ik zie die meldingen van Homey dus wel op mijn lockscreen, maar of ik er dan iets mee kan, dat weet ik nog niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177952073
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:57 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat zou moeten werken, want KaKu is ook 433Mhz en dat werkt ook bij mij boven. Niet dat ik het actief gebruik, ik heb het gewoon een keer geprobeerd, en dat werkte.

Maar jouw oplossing is wel beter inderdaad, voor als ik boven de rolluiken ga automatiseren. Welke Fibaro module heb jij daar achter zitten?
Roller shutter 2. Maar ik ben nog aan het experimenteren. In theorie zou het moeten werken. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin dinsdag 20 maart 2018 @ 10:57:03 #237
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_177952150
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 10:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja ik zie die meldingen van Homey dus wel op mijn lockscreen, maar of ik er dan iets mee kan, dat weet ik nog niet.
Bij mij (android 7.1) werkt het en kan ik antwoorden als ik meldingen laat weergeven.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 20 maart 2018 @ 10:57:56 #238
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177952179
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 10:57 schreef jogy het volgende:

[..]

Bij mij (android 7.1) werkt het en kan ik antwoorden als ik meldingen laat weergeven.
Top, daar ga ik vanavond wat mee maken. :9 ik wist echt niet dat dat kon, maar dat is wel ideaal.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 20 maart 2018 @ 11:45:48 #240
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177953259
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 11:16 schreef mschol het volgende:
nieuwe wandschakelaars aangekondigd voor Hue: http://www.newsroom.light(...)through-its-friends#
Hmm, dan heb ik liever die van Hank denk ik, want daar zitten 4 knoppen op die je allemaal op meerdere manieren kunt gebruiken, dus meer gebruikersvriendelijkheid dan de knoppen van Hue.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177953326
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:48 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Somfy RTS
eensch kijken
Hooray for boobies!
  dinsdag 20 maart 2018 @ 18:21:33 #242
277627 Seven.
We are Borg.
pi_177962598
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 09:46 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

50 de stuk. Ik heb ze hier besteld:

https://www.vivolanda.nl/(...)aro-roller-shutter-2

Ze hadden er nog 2 op voorraad dus die heb ik mooi ingepikt :7
:P

Ik check ff wat mijn betere helft hiervan vindt, hij moet het straks aansluiten :P
[quote][img]https://fokstatic.nl/p/9s.gif[/img] Op zaterdag 4 augustus 2018 10:38 schreef Kreator het volgende:
Ik ben het eens met seven. Fml. Rip.
[/quote]
  woensdag 21 maart 2018 @ 20:50:28 #243
161096 OA
O........ Agent
pi_177992606
Ik zit te kijken naar slimme radiatorknoppen en nu lees ik dat je daarvoor een module nodig hebt om de cv-ketel aan te sturen. Ik kan niet echt duidelijke info vinden hierover op bv. de websites van Elgato of Fibaro of Tado. Of ik snap het niet :P

Heeft iemand hier zulke knoppen en heb je zo'n module nodig?
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  woensdag 21 maart 2018 @ 20:57:47 #244
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_177992917
quote:
11s.gif Op woensdag 21 maart 2018 20:50 schreef OA het volgende:
Ik zit te kijken naar slimme radiatorknoppen en nu lees ik dat je daarvoor een module nodig hebt om de cv-ketel aan te sturen. Ik kan niet echt duidelijke info vinden hierover op bv. de websites van Elgato of Fibaro of Tado. Of ik snap het niet :P

Heeft iemand hier zulke knoppen en heb je zo'n module nodig?
Bij sommige wel, bij sommige niet.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_178005176
https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota

Bovenstaande link is een alternatieve firmware voor de goedkope Sonoff switches. Best interessant om sommige delen van je huis te automatiseren.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  Forum Admin donderdag 22 maart 2018 @ 09:26:15 #246
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178005872
quote:
11s.gif Op woensdag 21 maart 2018 20:50 schreef OA het volgende:
Ik zit te kijken naar slimme radiatorknoppen en nu lees ik dat je daarvoor een module nodig hebt om de cv-ketel aan te sturen. Ik kan niet echt duidelijke info vinden hierover op bv. de websites van Elgato of Fibaro of Tado. Of ik snap het niet :P

Heeft iemand hier zulke knoppen en heb je zo'n module nodig?
Ik ben ook wel benieuwd inderdaad. Net even gegoogled en deze (tado) lijkt niets te maken te hebben met de C.V. ketel.

https://www.tado.com/lv/products#heating Gewoon de radiatorknop in combinatie met de thermostaat. (En is compatibel met Homey! )
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_178006032
En weer 150 euro besteld aan modules. :')

Hebben jullie iets van camera deurbel die slim is? Lijkt me ook wel interessant.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin donderdag 22 maart 2018 @ 09:56:21 #248
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178006280
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 09:38 schreef Lenny_Leonard het volgende:
En weer 150 euro besteld aan modules. :')

Hebben jullie iets van camera deurbel die slim is? Lijkt me ook wel interessant.
De mooiste modellen zijn meestal gekoppeld aan één of ander gespecialiseerd systeem met een abonnement, als je iets leuks vind post het dan hier, zet ik het op mijn (ellendig lange) want to have lijstje ( :') )
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 22 maart 2018 @ 10:12:26 #249
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178006586
quote:
14s.gif Op donderdag 22 maart 2018 09:26 schreef jogy het volgende:

[..]

Ik ben ook wel benieuwd inderdaad. Net even gegoogled en deze (tado) lijkt niets te maken te hebben met de C.V. ketel.

https://www.tado.com/lv/products#heating Gewoon de radiatorknop in combinatie met de thermostaat. (En is compatibel met Homey! )
Ja, en de Honeywell Evohome heeft dat volgens mij weer wél, zo'n module voor de ketel. Dat is ook het systeem waar ik naar zit te kijken. Ik dacht dat Tado gewoon via wifi werkt, dus de verbinding tussen de thermostaat en de knop op de radiator is ook gewoon wifi, waar het bij Honeywell weer hun eigen protocol is waar verbinding mee gemaakt wordt tussen de knoppen en de thermostaat zelf.

Volgens mij is dat laatste wat veiliger, even naast het feit dat Honeywell een hele bekende naam is in de verwarmingswereld, en Tado een nieuwkomer (dacht ik). Qua prijs scheelt het niet zo heel veel dacht ik.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 22 maart 2018 @ 10:13:15 #250
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178006609
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 09:38 schreef Lenny_Leonard het volgende:
En weer 150 euro besteld aan modules. :')

Hebben jullie iets van camera deurbel die slim is? Lijkt me ook wel interessant.
Nog niet, maar die gaat er wel komen. Van Nest. Eerst moeten de kozijnen van de buitenkant echter opnieuw geschilderd worden als het weer goed is, dus nu ga ik daar nog niets nieuws neerhangen, maar staat zeker wel hoog op de prio-lijst.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 22 maart 2018 @ 21:06:18 #251
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178021192
quote:
14s.gif Op donderdag 22 maart 2018 09:56 schreef jogy het volgende:

[..]

De mooiste modellen zijn meestal gekoppeld aan één of ander gespecialiseerd systeem met een abonnement, als je iets leuks vind post het dan hier, zet ik het op mijn (ellendig lange) want to have lijstje ( :') )
He Jogy, jij hebt die bevestigingsvraagnotificatie op je telefoon he? Maar, hoe regel je dat in? Ik zie de flowcard wel, maar, dan krijg je dus ja/nee, maar je kunt ogenschijnlijk nergens instellen wat hij moet doen bij Ja/Nee. Dus die logica snapt ie zelf, zo van, als je de bevestigingsnotificatie krijgt van Homey van "stekker inschakelen Ja/Nee?" en je selecteert daar Nee, dan snapt ie dat ie de stekker dus NIET in moet schakelen en doet dat dan dus ook niet? En het tegenovergestelde voor Ja?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 maart 2018 @ 21:13:28 #252
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178021412
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

He Jogy, jij hebt die bevestigingsvraagnotificatie op je telefoon he? Maar, hoe regel je dat in? Ik zie de flowcard wel, maar, dan krijg je dus ja/nee, maar je kunt ogenschijnlijk nergens instellen wat hij moet doen bij Ja/Nee. Dus die logica snapt ie zelf, zo van, als je de bevestigingsnotificatie krijgt van Homey van "stekker inschakelen Ja/Nee?" en je selecteert daar Nee, dan snapt ie dat ie de stekker dus NIET in moet schakelen en doet dat dan dus ook niet? En het tegenovergestelde voor Ja?
De logica is bij [dit](tijdstip of trigger) én 'Ja' dan [dat], en je kan de push bevestiging ook inverteren zodat 'Nee' de bevestiging is om door te gaan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 22 maart 2018 @ 21:15:34 #253
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178021483
quote:
14s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:13 schreef jogy het volgende:

[..]

De logica is bij [dit](tijdstip of trigger) én 'Ja' dan [dat], en je kan de push bevestiging ook inverteren zodat 'Nee' de bevestiging is om door te gaan.
Ja, maar dan kun je dus naast die EN 'Ja', niet nog een andere voorwaarde in die EN kolom zetten? of toch wel?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 maart 2018 @ 21:21:51 #254
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178021698
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, maar dan kun je dus naast die EN 'Ja', niet nog een andere voorwaarde in die EN kolom zetten? of toch wel?
Jawel hoor. Ik heb er net een tijd van 21:30 en 23:30 in de 'en' gepropt. en nu krijg ik geen push bericht als ik de tag lees.

edit: en nu heb ik een 21:20 - 23:30 in gezet en dan krijg ik wel een pushbericht.

edit 2: voor de gehele volledigheid ook nog even pushbericht bovenaan gezet en tijd eronder en dan krijg je wél een pushnotificatie maar als je op ja klikt dan nog gaat het licht niet uit. Dus de logica gaat ook op volgorde van plaatsing.

Dus als bij en :
Slaap [persoon]
tijd tussen 22:00 en 23:00

Staat dan krijg je een push bericht maar komt het erna achter dat niet aan alle voorwaarden wordt voldaan en doet het niets


en bij
tijd tussen 22:00 en 23:00
Slaapt [persoon]

Krijg je geen pushbericht omdat de tijd check niet voldoet aan de voorwaarden

[ Bericht 7% gewijzigd door jogy op 22-03-2018 21:28:19 ]
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 22 maart 2018 @ 21:29:19 #255
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178021963
quote:
14s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:21 schreef jogy het volgende:

[..]

Jawel hoor. Ik heb er net een tijd van 21:30 en 23:30 in de 'en' gepropt. en nu krijg ik geen push bericht als ik de tag lees.

edit: en nu heb ik een 21:20 - 23:30 in gezet en dan krijg ik wel een pushbericht.

edit 2: voor de gehele volledigheid ook nog even pushbericht bovenaan gezet en tijd eronder en dan krijg je wél een pushnotificatie maar als je op ja klikt dan nog gaat het licht niet uit. Dus de logica gaat ook op volgorde van plaatsing.

Dus als bij en :
Slaap [persoon]
tijd tussen 22:00 en 23:00

Staat dan krijg je een push bericht maar komt het erna achter dat niet aan alle voorwaarden wordt voldaan en doet het niets

en bij
tijd tussen 22:00 en 23:00
Slaapt [persoon]

Krijg je geen pushbericht omdat de tijd check niet voldoet aan de voorwaarden
Ik snap helemaal niets van deze post :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 maart 2018 @ 21:34:04 #256
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178022110
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik snap helemaal niets van deze post :P
_O-.

Je kan er extra 'en' voorwaarden bij zetten en pas als aan alle voorwaarden is voldaan gaat het naar de uitvoering. De logica wordt van boven naar beneden gelezen en stopt met verder gaan als er aan een voorwaarde niet wordt voldaan.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 22 maart 2018 @ 21:34:59 #257
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178022137
quote:
10s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:34 schreef jogy het volgende:

[..]

_O-.

Je kan er extra 'en' voorwaarden bij zetten en pas als aan alle voorwaarden is voldaan gaat het naar de uitvoering. De logica wordt van boven naar beneden gelezen en stopt met verder gaan als er aan een voorwaarde niet wordt voldaan.
Dat wist ik dus allemaal al, maar daarmee heb ik nog geen antwoord op mijn originele vraag he :P
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin donderdag 22 maart 2018 @ 21:40:46 #258
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178022326
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:34 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat wist ik dus allemaal al, maar daarmee heb ik nog geen antwoord op mijn originele vraag he :P
Dan snap ik je vraag niet ;(. Homey snapt wat het met 'ja' aan moet als in het is 1 van de voorwaarden om door te gaan. En daar naast kan je nog meer voorwaarden erin zetten waar ook aan voldaan moet worden voor het verder gaat naar executie. Ja nee is niet meer dan een mogelijke trigger die menselijke interactie nodig heeft. (Die je ook kan inverteren zodat 'nee' de voorwaarde is)

Je kan die push bevestiging niet inregelen als Main trigger, alleen als 'en' trigger. Iets anders moet er voor zorgen dat ja/nee getriggered wordt.

Heb ik nu per ongeluk je vraag beantwoord of zitten we echt op verschillende golflengtes? :@.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 22 maart 2018 @ 21:43:31 #259
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178022409
quote:
8s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:40 schreef jogy het volgende:

[..]

Dan snap ik je vraag niet ;(. Homey snapt wat het met 'ja' aan moet als in het is 1 van de voorwaarden om door te gaan. En daar naast kan je nog meer voorwaarden erin zetten waar ook aan voldaan moet worden voor het verder gaat naar executie. Ja nee is niet meer dan een mogelijke trigger die menselijke interactie nodig heeft. (Die je ook kan inverteren zodat 'nee' de voorwaarde is)

Je kan die push bevestiging niet inregelen als Main trigger, alleen als 'en' trigger. Iets anders moet er voor zorgen dat ja/nee getriggered wordt.

Heb ik nu per ongeluk je vraag beantwoord of zitten we echt op verschillende golflengtes? :@.
Ja, met het bovenste deel heb je m'n vraag beantwoordt :P

Dan hoef je niet direct zo kwaad te kijken, godverredomme :(
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 22 maart 2018 @ 22:15:15 #260
161096 OA
O........ Agent
pi_178023311
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 10:12 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, en de Honeywell Evohome heeft dat volgens mij weer wél, zo'n module voor de ketel. Dat is ook het systeem waar ik naar zit te kijken. Ik dacht dat Tado gewoon via wifi werkt, dus de verbinding tussen de thermostaat en de knop op de radiator is ook gewoon wifi, waar het bij Honeywell weer hun eigen protocol is waar verbinding mee gemaakt wordt tussen de knoppen en de thermostaat zelf.

Volgens mij is dat laatste wat veiliger, even naast het feit dat Honeywell een hele bekende naam is in de verwarmingswereld, en Tado een nieuwkomer (dacht ik). Qua prijs scheelt het niet zo heel veel dacht ik.

Hier
staat wel een vrij duidelijk antwoord.

quote:
Als je een eigen ketel en een bedrade kamerthermostaat hebt, dan heb je geen Extensiekit nodig. Als je daarentegen een eigen ketel en een draadloze of geen kamerthermostaat hebt, dan heb je de Extensiekit nodig
.
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  donderdag 22 maart 2018 @ 22:18:59 #261
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178023446
quote:
3s.gif Op donderdag 22 maart 2018 22:15 schreef OA het volgende:

[..]


Hier
staat wel een vrij duidelijk antwoord.

[..]

.
Ah, dan heb ik die kit niet nodig, als dat de stelregel is. Want ik heb een eigen ketel met een bedrade kamerthermostaat op de muur, dus zou ik geen extensiekit nodig hebben.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 22 maart 2018 @ 22:21:08 #262
161096 OA
O........ Agent
pi_178023521
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 22:18 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ah, dan heb ik die kit niet nodig, als dat de stelregel is. Want ik heb een eigen ketel met een bedrade kamerthermostaat op de muur, dus zou ik geen extensiekit nodig hebben.
Dat begrijp ik er ook uit ja!
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  donderdag 22 maart 2018 @ 22:25:43 #263
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178023643
quote:
11s.gif Op donderdag 22 maart 2018 22:21 schreef OA het volgende:

[..]

Dat begrijp ik er ook uit ja!
Naja, volgens mij zit dat er wel bij in het pakket, maar goed, niet nodig dus. Maar ik mis dan even wat het voordeel is van die Tado, want dat pakket is duurder. Niet veel, een paar tientjes maar, maar toch, het is duurder. En om eerlijk te zijn vind ik dat schermpje met die verschillende zones er op veel mooier en handiger dan die witte unit van Tado waar gewoon groot de temperatuur op staat.

Waarom zou je dan toch voor die Tado gaan?
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 23 maart 2018 @ 09:39:56 #264
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178029712
quote:
8s.gif Op donderdag 22 maart 2018 21:43 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, met het bovenste deel heb je m'n vraag beantwoordt :P
*O*.

quote:
Dan hoef je niet direct zo kwaad te kijken, godverredomme :(
Sorry, frustratie en zo.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  vrijdag 23 maart 2018 @ 10:47:07 #265
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178030889
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2018 22:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Naja, volgens mij zit dat er wel bij in het pakket, maar goed, niet nodig dus. Maar ik mis dan even wat het voordeel is van die Tado, want dat pakket is duurder. Niet veel, een paar tientjes maar, maar toch, het is duurder. En om eerlijk te zijn vind ik dat schermpje met die verschillende zones er op veel mooier en handiger dan die witte unit van Tado waar gewoon groot de temperatuur op staat.

Waarom zou je dan toch voor die Tado gaan?
Zowel de radiatorknoppen als de hub zijn toch spuuglelijk bij honeywell. Ik zou dat hubje van tado in de meterkast leggen en mooie radiatorknoppen kopen.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_178031604
https://www.smarthomebeve(...)-deurbel-met-camera/

Dit voldoet eigenlijk aan bijna al mijn eisen. Alleen is ie volgens mij niet te koppelen aan Homey. :(

Alternatieven zijn duurder en werken ook nog met een abonnement. Dan betaal je al 400 voor een belletje, moet je alsnog een abonnement afnemen. Schooiers. :(

Iemand een alternatief?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  vrijdag 23 maart 2018 @ 12:47:53 #267
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178033167
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 11:25 schreef Lenny_Leonard het volgende:
https://www.smarthomebeve(...)-deurbel-met-camera/

Dit voldoet eigenlijk aan bijna al mijn eisen. Alleen is ie volgens mij niet te koppelen aan Homey. :(

Alternatieven zijn duurder en werken ook nog met een abonnement. Dan betaal je al 400 voor een belletje, moet je alsnog een abonnement afnemen. Schooiers. :(

Iemand een alternatief?
Neem een buitencamera en een deurbel. Je kunt een deurbel van 25 euro aan homey koppelen, als het ware tussen je bestaande deurbel hangen. Als je wil filmen gewoon een smart camera met bewegingssensor.

Let op, met de camera heb je ik principe geen deurbel meer nodig. Je kunt op beweging automatisch laten bellen. Koop je bijv een netatmo presence dan kun je mensen, dieren en auto‘s onderscheiden.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  vrijdag 23 maart 2018 @ 13:03:38 #268
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178033482
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 10:47 schreef XL het volgende:

[..]

Zowel de radiatorknoppen als de hub zijn toch spuuglelijk bij honeywell. Ik zou dat hubje van tado in de meterkast leggen en mooie radiatorknoppen kopen.
Maar wel gebruiksvriendelijk, omdat je vanaf dat schermpje direct een bepaalde zone kunt verwarmen, zonder daarvoor de app op je telefoon te moeten openen. Dat is vooral prettig voor mijn vrouw.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 23 maart 2018 @ 13:05:13 #269
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178033511
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 11:25 schreef Lenny_Leonard het volgende:
https://www.smarthomebeve(...)-deurbel-met-camera/

Dit voldoet eigenlijk aan bijna al mijn eisen. Alleen is ie volgens mij niet te koppelen aan Homey. :(

Alternatieven zijn duurder en werken ook nog met een abonnement. Dan betaal je al 400 voor een belletje, moet je alsnog een abonnement afnemen. Schooiers. :(

Iemand een alternatief?
Ring of Nest? Ja, als je alle beelden continue wil blijven opnemen dan heb je inderdaad vaak iets van een abo nodig. Maar dat hoeft voor mij dan weer niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178034962
deze is toch te gebruiken op bv een tablet (IOS of android) die je centraal kan ophangen zodat ook de kinderen er iets mee kunnen of zie ik dat nu verkeerd?

http://www.homeyda.sh/
Hooray for boobies!
  vrijdag 23 maart 2018 @ 14:54:42 #271
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178035624
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 14:16 schreef Spockjuh_ het volgende:
deze is toch te gebruiken op bv een tablet (IOS of android) die je centraal kan ophangen zodat ook de kinderen er iets mee kunnen of zie ik dat nu verkeerd?

http://www.homeyda.sh/
Dat zie je 100% correct.

Zojuist 3 Fibaro v2 deur/raamsensoren besteld in de kleur zwart.2 voor op de keukenramen en 1 voor het raam op de overloop (waar een plat dak naast is) en een Hank 4voudige scene controller. :P komt morgen binnen :P
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 23 maart 2018 @ 17:50:13 #272
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178039365
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 14:54 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat zie je 100% correct.

Zojuist 3 Fibaro v2 deur/raamsensoren besteld in de kleur zwart.2 voor op de keukenramen en 1 voor het raam op de overloop (waar een plat dak naast is) en een Hank 4voudige scene controller. :P komt morgen binnen :P
Zo, Homey vertelde me zojuist dat mijn pakketje is afgegeven bij PostNL, dus morgen kan ik de keukenramen van sensoren voorzien, en het raam op de overloop, en dan kan ik die Hank controller programmeren.

Ik moet dan op de babykamer, onze slaapkamer en de badkamer nog de ramen van sensoren voorzien, en dan ben ik klaar door het hele huis. Dan wacht ik tot de badkamer klaar is en de kozijnen boven geschilderd zijn, en dan hang ik daar op de laatste ramen nog sensoren, en dan ook direct nog een Hue lamp op de kinderkamer + hue spots op de badkamer, en dan ben ik qua licht + sensoren klaar.

Dan kunnen we daarna langzaam verder met een deurbel en een camera in de tuin, een rolluik voor de tuindeuren, etc :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178041596
quote:
99s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 12:47 schreef XL het volgende:

[..]

Neem een buitencamera en een deurbel. Je kunt een deurbel van 25 euro aan homey koppelen, als het ware tussen je bestaande deurbel hangen. Als je wil filmen gewoon een smart camera met bewegingssensor.

Let op, met de camera heb je ik principe geen deurbel meer nodig. Je kunt op beweging automatisch laten bellen. Koop je bijv een netatmo presence dan kun je mensen, dieren en auto‘s onderscheiden.
Heb nog wel een buitencamera liggen geloof ik (ja ik bestel wel eens spullen die niet eens uit de verpakking komen :@ ). Eens kijken of ik die kan koppelen.

Wat hang je dan tussen je deurbel? Kaku? Ik heb nog geen deurbel dus een volledig nieuw iets zou net zo handig zijn. :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178041644
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 13:05 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ring of Nest? Ja, als je alle beelden continue wil blijven opnemen dan heb je inderdaad vaak iets van een abo nodig. Maar dat hoeft voor mij dan weer niet.
Link? Krijg het niet goed gevonden. Of bedoel je van Ring? Schijnt dat die lopen te kloten en eigenlijk liever niet willen dat een ander systeem ze koppelt. Kan een nadeel zijn met updates.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  vrijdag 23 maart 2018 @ 19:48:31 #275
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178041739
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 19:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Heb nog wel een buitencamera liggen geloof ik (ja ik bestel wel eens spullen die niet eens uit de verpakking komen :@ ). Eens kijken of ik die kan koppelen.

Wat hang je dan tussen je deurbel? Kaku? Ik heb nog geen deurbel dus een volledig nieuw iets zou net zo handig zijn. :9
Hier heb je goedkope alternatieven, alles smart te maken met homey

https://www.klikaanklikuit.nl/nl/producten/deurbellen.html
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  vrijdag 23 maart 2018 @ 20:15:44 #276
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178042404
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 19:44 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Link? Krijg het niet goed gevonden. Of bedoel je van Ring? Schijnt dat die lopen te kloten en eigenlijk liever niet willen dat een ander systeem ze koppelt. Kan een nadeel zijn met updates.
http://www.internet100.nl/nest-komt-met-slimme-deurbel-in-2018/
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 23 maart 2018 @ 20:17:22 #277
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178042447
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 19:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Heb nog wel een buitencamera liggen geloof ik (ja ik bestel wel eens spullen die niet eens uit de verpakking komen :@ ). Eens kijken of ik die kan koppelen.

Wat hang je dan tussen je deurbel? Kaku? Ik heb nog geen deurbel dus een volledig nieuw iets zou net zo handig zijn. :9
Hmm, dan heb je dus 2 dingen bij je deur hangen, dan zou ik dat liever geďntegreerd hebben in 1 ding. Als die Nest door Homey ondersteund wordt (de thermostaat wordt ondersteund) dan gaat dat hem worden, want ik hoef niet continue opnamen te hebben, want je krijgt volgens mij wel een foto als iemand aanbelt of dan heb je wel een live video feed, maar dat wordt dan niet opgenomen. Wordt wel een foto vastgelegd dacht ik.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 24 maart 2018 @ 17:39:02 #278
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178060177
Zo, mijn 3 sensoren en mijn scene controller zijn binnen gekomen, en hangen ook al op hun plekken, muv de controller, want die wil ik niet op een vaste plek hebben. Wat fotootjes,want dat is altijd leuk :P

rckq4H1.jpg

KUMVQPG.jpg

zvved2x.jpg

De scene controller, dat is een handig klein dingetje:

TrrhjGS.jpg

2 van de 3 sensoren op hun plek, in dit geval op de 2 keukenramen die geopend kunnen worden:

g1zOzDS.jpg

pSqgPHw.jpg

De 3e sensor zit op het raam op de overloop, maar daar heb ik nu even geen foto van. Momenteel is nu elk raam en elke deur op de benedenverdieping voorzien van een sensor.

Op de 1e verdieping tot nu toe alleen nog het raam op de overloop, omdat dat raam niet wordt overgeschilderd. De overige ramen op de kinderkamer, onze slaapkamer en de badkamer worden wel nog over geschilderd, dus die ramen zijn nog niet voorzien van sensoren.

Op de zolder is 1 raam voorzien van een sensor, maar daar is nog een klein klapraampje in het dak, waarvan ik nog niet weet of ik daar een sensor op ga zetten of niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178074530
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2018 17:39 schreef CoolGuy het volgende:
Zo, mijn 3 sensoren en mijn scene controller zijn binnen gekomen, en hangen ook al op hun plekken, muv de controller, want die wil ik niet op een vaste plek hebben. Wat fotootjes,want dat is altijd leuk :P

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De scene controller, dat is een handig klein dingetje:

[ afbeelding ]

2 van de 3 sensoren op hun plek, in dit geval op de 2 keukenramen die geopend kunnen worden:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De 3e sensor zit op het raam op de overloop, maar daar heb ik nu even geen foto van. Momenteel is nu elk raam en elke deur op de benedenverdieping voorzien van een sensor.

Op de 1e verdieping tot nu toe alleen nog het raam op de overloop, omdat dat raam niet wordt overgeschilderd. De overige ramen op de kinderkamer, onze slaapkamer en de badkamer worden wel nog over geschilderd, dus die ramen zijn nog niet voorzien van sensoren.

Op de zolder is 1 raam voorzien van een sensor, maar daar is nog een klein klapraampje in het dak, waarvan ik nog niet weet of ik daar een sensor op ga zetten of niet.
Waarom ben je voor Fibaro gegaan? Ik vind ze best prijzig met door/window sensoren. Bij Xiaomi heb je die dingen voor onder een tientje. Zit je wel met Zigbee, maargoed. Niks mis met 2 mesh netwerken toch? ;)

Ik heb ook weer een aankoop gedaan. Niet smart, maar valt wel in de categorie van je huis wat hipper maken. :7
https://www.grohe.nl/nl_n(...)terkit-31455DC0.html
Ben benieuwd.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178075019
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 20:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hmm, dan heb je dus 2 dingen bij je deur hangen, dan zou ik dat liever geďntegreerd hebben in 1 ding. Als die Nest door Homey ondersteund wordt (de thermostaat wordt ondersteund) dan gaat dat hem worden, want ik hoef niet continue opnamen te hebben, want je krijgt volgens mij wel een foto als iemand aanbelt of dan heb je wel een live video feed, maar dat wordt dan niet opgenomen. Wordt wel een foto vastgelegd dacht ik.
Dat wel ja. Opnames lijkt mij juist wel handig. Heb je meteen beelden mocht er een keer iets gebeuren.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zondag 25 maart 2018 @ 14:21:08 #281
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178076429
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2018 20:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hmm, dan heb je dus 2 dingen bij je deur hangen, dan zou ik dat liever geďntegreerd hebben in 1 ding. Als die Nest door Homey ondersteund wordt (de thermostaat wordt ondersteund) dan gaat dat hem worden, want ik hoef niet continue opnamen te hebben, want je krijgt volgens mij wel een foto als iemand aanbelt of dan heb je wel een live video feed, maar dat wordt dan niet opgenomen. Wordt wel een foto vastgelegd dacht ik.
Je kunt gewoon zonder fysieke deurbel. De bewegingscamera van de camera kan de bel triggeren.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_178076442
quote:
99s.gif Op zondag 25 maart 2018 14:21 schreef XL het volgende:

[..]

Je kunt gewoon zonder fysieke deurbel. De bewegingscamera van de camera kan de bel triggeren.
Dat is natuurlijk wel verwarrend voor postbodes e.d. ;)
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zondag 25 maart 2018 @ 14:34:41 #283
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178076704
quote:
11s.gif Op zondag 25 maart 2018 12:19 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Waarom ben je voor Fibaro gegaan? Ik vind ze best prijzig met door/window sensoren. Bij Xiaomi heb je die dingen voor onder een tientje. Zit je wel met Zigbee, maargoed. Niks mis met 2 mesh netwerken toch? ;)

Ik heb ook weer een aankoop gedaan. Niet smart, maar valt wel in de categorie van je huis wat hipper maken. :7
https://www.grohe.nl/nl_n(...)terkit-31455DC0.html
Ben benieuwd.
Op alle buitendeuren en ramen heb ik Fibaro, omdat die in meerdere kleuuren beschikbaar zijn. Ik ga natuurlijk geen witte sensor op een zwart kozijn plakken of een zwarte sensor op een witte deur :P

Daarnaast geven de Fibaro ook de temperatuur door. Ze zijn wat duurder ja. Op de binnendeuren heb ik allemaal Hank, want alle binnendeuren zijn wit :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178092869
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2018 14:34 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Op alle buitendeuren en ramen heb ik Fibaro, omdat die in meerdere kleuuren beschikbaar zijn. Ik ga natuurlijk geen witte sensor op een zwart kozijn plakken of een zwarte sensor op een witte deur :P

Daarnaast geven de Fibaro ook de temperatuur door. Ze zijn wat duurder ja. Op de binnendeuren heb ik allemaal Hank, want alle binnendeuren zijn wit :P
vertel mij eens meer over Hank ;)
Hooray for boobies!
  Forum Admin maandag 26 maart 2018 @ 10:06:26 #285
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178093118
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2018 09:54 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

vertel mij eens meer over Hank ;)
Het lijkt het goedkopere degelijke alternatief te zijn, ziet er ook wel goed uit.
https://www.robbshop.nl/r(...)1-hank#sqr:(q[hank])
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  maandag 26 maart 2018 @ 10:14:12 #286
16180 CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178093274
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2018 09:54 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

ver