abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177769430
registreer om deze reclame te verbergen
Menig user die mijn reacties wel eens leest zal inmiddels bekend zijn met de uitspraak "politieke correctheid/links idealisme is een gevaar voor de samenleving". Zojuist viel mijn oog op dit artikel:

‘Ergste kindermisbruik ooit’: gevolg van politieke correctheid?

quote:
Britse media spreken van het ergste kindermisbruikschandaal aller tijden: de krant The Mirror onthulde zondag dat in de Engelse stad Telford jonge meisjes tientallen jaren ernstig zijn misbruikt door bendes Pakistaanse mannen. Net als bij eerdere schandalen wordt vermoed dat ze hun gang konden gaan omdat autoriteiten niet ‘racistisch’ wilden zijn.

De onthullingen van The Mirror zijn schokkend: volgens de krant zijn meisjes vanaf 11 jaar bij hun gezinnen weggehaald, gedrogeerd, verkracht en mishandeld. Drie slachtoffers zijn zelfs vermoord, en twee van de meisjes zouden zijn gestorven als gevolg van ‘tragedies die verband hebben met het schandaal’. In 2013 bracht de regionale krant The Shropshire Star al seksueel misbruik van schoolmeisjes in Telford door zeven Pakistanen aan het licht. Destijds werden vier meisjes het slachtoffer van verkrachting, kinderprostitutie en mensensmokkel.

Meisjes gedwongen tot abortus en gedrogeerd met harddrugs
Maar nu blijkt dat het misbruik veel grootschaliger en ernstiger is: het zou al sinds 1980 aan de gang zijn, en gaat volgens diverse slachtoffers nog steeds door. De krant sprak twaalf slachtoffers, die meer dan zeventig misbruikers hebben aangewezen. ‘Nacht na nacht ben ik gedwongen om seks te hebben met meerdere mannen in smerige afhaalrestaurants en vieze huizen,’ zegt een 14-jarig meisje. Een ander meisje raakte twee keer zwanger en is naar eigen zeggen in beide gevallen gedwongen tot het plegen van abortus. Vele anderen werden gedrogeerd, onder meer met heroïne en crack.

Op basis van gesprekken met slachtoffers en onderzoekers – onder wie Liz Kelly, die aan de London Metropolitan University onderzoek doet naar vrouwenmisbruik – schat The Mirror het aantal misbruikte meisjes op honderden, tot wel duizend.

Ook in Rotherham grootschalig misbruik door bendes Pakistanen
Als daders noemt The Mirror bendes ‘Asian men‘ (Aziatische mannen), een term die in het Verenigd Koninkrijk vooral wordt gebruikt om immigranten aan te duiden uit de voormalige Britse koloniën India en Pakistan. Bij een vergelijkbaar langdurig misbruikschandaal in de stad Rotherham was het leeuwendeel van de daders ook al Pakistaans.

Zeven jaar geleden onthulde The Times dat in Rotherham tussen 1997 en 2013 naar schatting 1.400 meisjes, variërend van 11 tot 16 jaar oud, ten prooi zijn gevallen aan pedofielen van voornamelijk Pakistaanse afkomst. De afgelopen jaren zijn 19 mannen en twee vrouwen veroordeeld voor onder meer verkrachting, gedwongen prostitutie en pedofilie. De straffen varieerden van enkele jaren tot 35 jaar cel. Sociaal werkers, politieagenten en hulpverleners waren al jaren op de hoogte van de gebeurtenissen, maar durfden vaak de Pakistaanse afkomst van de daders niet te benoemen, omdat ze bang waren voor ‘racist’ te worden uitgemaakt.

Ook in het stadje Rochdale, vlak bij Manchester, vielen meisjes ten prooi aan kinderlokkers. In 2012 werden tien mannen – negen Pakistanen en een Afghaan – veroordeeld voor verkrachting, mensensmokkel en seks met kinderen. Ze kregen celstraffen van vier tot 19 jaar. Twee van hen hadden een dubbel paspoort en werden vorig jaar uitgezet naar Pakistan. In 2015 maakte de politie excuses voor het niet tijdig onderzoeken van de zaak, wederom uit angst om beticht te worden van ‘vooroordelen’.

‘Autoriteiten lieten na onderzoek te doen uit angst voor racisme’
Naar aanleiding van eerdere gevallen van kindermisbruik in Telford riep parlementslid Lucy Allan in 2016 al op tot een openbaar onderzoek, maar de politie en raadsleden in Telford achtten dat destijds niet noodzakelijk. The Mirror beweert dat de autoriteiten hebben nagelaten onderzoek te doen naar verdachten ‘uit angst voor racisme’.

Sheila Taylor, die was betrokken bij het onderzoek naar het misbruikschandaal in Rotherham, lijkt dat te bevestigen. ‘We zijn goed in het identificeren van blanke meisjes, maar zijn minder in staat om jonge mannen uit etnische minderheden, van “reizende” gemeenschappen, met leerachterstanden of andere beperkingen in de gaten te houden.’

De politie is een onderzoek begonnen naar wat in Britse media het grootste kindermisbruikschandaal aller tijden wordt genoemd. De Telfordse gemeenteraad benadrukt dat de politie alles uit de kast zal halen om de onderste steen boven te krijgen. Parlementslid Allan eist opnieuw een openbaar onderzoek. Ze noemt de bevindingen van The Mirror ‘serieus en schokkend’.
Dit is natuurlijk maar één voorbeeld waarbij politieke correctheid grote gevolgen kan hebben, vergeet niet het standaard wegkijken van de politiek zoals recent bij de oorlogspreek in een Turkse moskee, waar een PVDA burgemeester zijn best deed dit zoveel mogelijk in de doofpot te stoppen. En wat te denken van al die miljoenen vrouwen wereldwijd die onderdrukt worden in de islam en verplicht zijn tot het dragen van een hoofddoek? Ook al een discussie welke je niet mag voeren omdat een paar hippe jongedames hier van de daken schreeuwen dat zij die doek toch echt vrijwillig dragen hoor. Of een muziekfestival waarbij de samenleving in tweeën wordt gedeeld waar alleen de vrouwen mogen komen en de mannen niet, want dat zijn vieze verkrachters, nee natuurlijk niet alle mannen maar het is niet politiek correct om onderscheid te maken tussen de mannen en een "profiel" te creëren van het type man welke wel erg vaak betrokken is bij aanrandingen of verkrachtingen in Zweden. Zo zijn er nog honderden, zo niet duizenden voorbeelden van de "gevolgen" van politieke correctheid.

De vraag is dus simpel, het antwoord misschien niet, is politieke correctheid een gevaar voor de samenleving, en zo ja zouden we dit dan niet eens hard moeten aanpakken gezien het aantal slachtoffers wat hier "waarschijnlijk" al door zijn gevallen? Slaan wij als westerse samenleving niet extreem door als het gaat om politieke correctheid? Kijk hoe onze politici zich hardmaken tegen nepnieuws, en hoeveel doden of misbruik slachtoffers zijn er al door nepnieuws gevallen?
pi_177769544
Ik wil de energie die je in je OP steekt niet beledigen met een kort antwoord, maar mijn eerste gedachte: Op korte termijn wel, zoals deze ‘incidenten’ laten zien. Maar ik geloof ook in het oplossende vermogen van onze samenleving, als er genoeg van dit soort nieuwsberichten tevoorschijn komen, slaat de cultuur die momenteel groeit weer de andere kant op.
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_177769693
Leuk stukje op Elsevier, lekker clickbaity titel en het vervolgens nergens over politieke correctheid hebben.
pi_177769775
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:04 schreef Marsenal het volgende:
Ik wil de energie die je in je OP steekt niet beledigen met een kort antwoord, maar mijn eerste gedachte: Op korte termijn wel, zoals deze ‘incidenten’ laten zien. Maar ik geloof ook in het oplossende vermogen van onze samenleving, als er genoeg van dit soort nieuwsberichten tevoorschijn komen, slaat de cultuur die momenteel groeit weer de andere kant op.
Ben je niet bang dat we te zeer gegijzeld worden door een kleine die-hard groep? Waar bestaan die politiek correcte nu uit? Dat lijken mij twee groepen mensen, waarvan één een meeloper is maar hun mening niet durft te geven uit angst om weggezet te worden als racist, en de die-hard groep die hun politiek correcte mening, indien nodig met geweld, opdringt aan de samenleving.
pi_177769780
Ik ben er ook van overtuigd dat 'politiek correct' alleen maar bestaat in de ogen van wat conspiracy-nuts die lekker opgehitst worden door bladen als Elsevier.
pi_177769792
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:11 schreef Stranger het volgende:
Leuk stukje op Elsevier, lekker clickbaity titel en het vervolgens nergens over politieke correctheid hebben.
Leg uit? Is het niet durven benoemen, het in de doofpot stoppen of wegkijken van radicale elementen niet politieke correctheid?
pi_177769824
registreer om deze reclame te verbergen
Doofpot? Demmink.

Doofpot? Katholieke kerk verkrachting van duizenden kinderen decennialang.

Onderdrukking van vrouwen? Al die vrouwen die een halve kilo make up moeten opdoen en zichzelf uithongeren om te voldoen aan het ideaalbeeld en achter ramen worden geplaatst als prostituees en onder druk worden gezet om te werken in hun vruchtbare periode totdat ze niet meer in staat zijn om kinderen te krijgen en alleen sterven met hun 20 katten en 4 honden en vrouwen die als lustobjecten worden neergezet, etc.

Mannen en vrouwen gescheiden, net zoals orthodoxe joden al eeuwen doen in het westen, dat was geen probleem en nu wel? Maria die een hoofddoek draagt? Geen onderdrukking. Nonnen die hoofddoeken dragen? Geen onderdrukking? Ze doen het vrijwillig? Of zijn ze misschien toch gehersenspoeld? Ik zag gisteren een documentaire over Hitler's invasies van zijn buurlanden, zag je zwart wit beelden van oude Duitse vrouwen die de nazi-soldaten verwelkomden. Ze droegen een hoofddoek. Waren geen nonnen. Maar was gewoon koeltoer. Geen onderdrukking?

Jodinnen die hun haren moeten kaalscheren en een pruik moeten opdoen? Waarom kom jij nooit voor hen op? Zijn dat geen godsdienstwaanzinnigen?

Muziekfestival? Is dat geen onderdrukking dan? Een miljoen Hollanders die vanwege hun koeltoer gehersenspoeld als ze zijn de rest van hun leven met een piep in hun oren moeten leven omdat concert is koeltoer. Fok gehoorschade.

Politieke correctheid is zeker een probleem. Daarom deze reactie.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_177769847
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:14 schreef Stranger het volgende:
Ik ben er ook van overtuigd dat 'politiek correct' alleen maar bestaat in de ogen van wat conspiracy-nuts die lekker opgehitst worden door bladen als Elsevier.
Dat is jouw mening en die mag je hebben, al zou ik wel eens willen weten hoe jij tot die mening komt? Politieke correctheid is toch niet vreemd en niet verzonnen, het bestaat echt?
pi_177769904
Ja, politiek correctheid is zeer schadelijk. Waar ik nog banger voor ben is voor de periode die volgt na de politiek correctheid.

Nietzsche heeft ooit geschreven dat iedere beweging in een tijdsgewricht opgevolgd wordt door een tijd met een tegengestelde beweging. In de tweede wereldoorlog was er een hoge mate van repressie, bevolkingsgroepdenken, fascisme. Dat was natuurlijk een verschrikkelijke tijd maar zoals Nietzsche voorspelde is deze periode opgevolgd door een tegengestelde periode van vrijheid, blijheid, ieder mens gelijkwaardig politiek correctheid etc. Zoals de tweede wereldoorlog een periode was waar we doorschoten naar de ene kant, schieten we nu door naar de andere kant. Werden mensen in de tweede wereldoorlog vervolgd vanwege hun afkomst, nu worden mensen juist niet vervolgd vanwege hun afkomst. Net zo kwalijk alleen de andere kant op doorgeslagen.

Op dit moment lijken we op een kantelpunt te zitten, voorzichtig komt er een tegenbeweging op gang en lijkt het dat wegkijken iets minder vaak voor gaat komen. De verwachting is dat we nu langzaam de andere kant op gaan, om over een jaar of 50 weer door te schieten de andere kant op.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_177770023
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:14 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Ben je niet bang dat we te zeer gegijzeld worden door een kleine die-hard groep? Waar bestaan die politiek correcte nu uit? Dat lijken mij twee groepen mensen, waarvan één een meeloper is maar hun mening niet durft te geven uit angst om weggezet te worden als racist, en de die-hard groep die hun politiek correcte mening, indien nodig met geweld, opdringt aan de samenleving.
Een klein beetje bang, misschien wel. Iedere vorm van extremisme brengt schade aan de maatschappij vind ik, en krijgt een plek in ons collectief geheugen.
Maar ik ben ook een optimist. De meerderheid krijgt zijn zin, en de meerderheid van onze bevolking wil gelijkheid voor eenieder, maar never nooit ten koste van zijn eigen visie en denkbeelden. De maatschappij reinigt de excessen vanzelf er uit. :P
The objective is keep Arsenal English, albeit with a lot of foreign players.
pi_177770234
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:16 schreef alilami het volgende:
Doofpot? Demmink.

Doofpot? Katholieke kerk verkrachting van duizenden kinderen decennialang.
Volledig mee eens, maar toch zie ik nu niemand de ellende van de kerk goedpraten? Dat is iets van een andere generatie? Misschien 4 generaties later worden andere radicale elementen in de maatschappij ook zo behandeld zoals deze generatie nu omgaat met de kerk?

quote:
Onderdrukking van vrouwen? Al die vrouwen die een halve kilo make up moeten opdoen en zichzelf uithongeren om te voldoen aan het ideaalbeeld en achter ramen worden geplaatst als prostituees en onder druk worden gezet om te werken in hun vruchtbare periode totdat ze niet meer in staat zijn om kinderen te krijgen en alleen sterven met hun 20 katten en 4 honden en vrouwen die als lustobjecten worden neergezet, etc.
Deze snap ik even niet? En wie praat dit goed? Wie verplicht zijn vrouw tot het dragen van make-up en waar zijn de dames die het voortouw nemen die alle kritiek afdoen als racisme? Ook al klopt deze opsomming van je helemaal, hoe is dat dan politiek correct? Want zou zoiets gebeuren in Nederland spreekt iedereen er schande van, bij deze discussie hoeft niemand op de tenen te lopen uit angst iemand te beledigen, en daar gaat het juist over.

quote:
Mannen en vrouwen gescheiden, net zoals orthodoxe joden al eeuwen doen in het westen, dat was geen probleem en nu wel? Maria die een hoofddoek draagt? Geen onderdrukking. Nonnen die hoofddoeken dragen? Geen onderdrukking? Ze doen het vrijwillig? Of zijn ze misschien toch gehersenspoeld? Ik zag gisteren een documentaire over Hitler's invasies van zijn buurlanden, zag je zwart wit beelden van oude Duitse vrouwen die de nazi-soldaten verwelkomden. Ze droegen een hoofddoek. Waren geen nonnen. Maar was gewoon koeltoer.
Je vergeet mijn oma die tijdens de regen een hoofddoekje opdoet? Maar ook een met appels en peren vergelijking, jij valt meer over de voorbeelden die ik schets dan dat je iets zegt over politiek correct gedrag? Als nonnen verplicht zijn een hoofddoek te dragen dan is het geen probleem om daar een discussie over te voeren, zodra vrouwen in de islam een hoofddoek dragen mag je daar niets negatiefs over zeggen want dat is weer niet correct.

quote:
Jodinnen die hun haren moeten kaalscheren en een pruik moeten opdoen? Waarom kom jij nooit voor hen op?
????

quote:
Muziekfestival? Is dat geen onderdrukking dan? Een miljoen Hollanders die vanwege hun koeltoer gehersenspoeld als ze zijn de rest van hun leven met een piep in hun oren moeten leven omdat concert is koeltoer.
zucht

quote:
Politieke correctheid is zeker een probleem. Daarom deze reactie.
Jammer
pi_177770564
EENS.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_177770659
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:19 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ja, politiek correctheid is zeer schadelijk. Waar ik nog banger voor ben is voor de periode die volgt na de politiek correctheid.

Nietzsche heeft ooit geschreven dat iedere beweging in een tijdsgewricht opgevolgd wordt door een tijd met een tegengestelde beweging. In de tweede wereldoorlog was er een hoge mate van repressie, bevolkingsgroepdenken, fascisme. Dat was natuurlijk een verschrikkelijke tijd maar zoals Nietzsche voorspelde is deze periode opgevolgd door een tegengestelde periode van vrijheid, blijheid, ieder mens gelijkwaardig politiek correctheid etc. Zoals de tweede wereldoorlog een periode was waar we doorschoten naar de ene kant, schieten we nu door naar de andere kant. Werden mensen in de tweede wereldoorlog vervolgd vanwege hun afkomst, nu worden mensen juist niet vervolgd vanwege hun afkomst. Net zo kwalijk alleen de andere kant op doorgeslagen.

Op dit moment lijken we op een kantelpunt te zitten, voorzichtig komt er een tegenbeweging op gang en lijkt het dat wegkijken iets minder vaak voor gaat komen. De verwachting is dat we nu langzaam de andere kant op gaan, om over een jaar of 50 weer door te schieten de andere kant op.
Waar heeft hij dat geschreven? Klinkt erg deterministisch voor Nietzsche, vind ik.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_177770751
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:19 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ja, politiek correctheid is zeer schadelijk. Waar ik nog banger voor ben is voor de periode die volgt na de politiek correctheid.

Nietzsche heeft ooit geschreven dat iedere beweging in een tijdsgewricht opgevolgd wordt door een tijd met een tegengestelde beweging. In de tweede wereldoorlog was er een hoge mate van repressie, bevolkingsgroepdenken, fascisme. Dat was natuurlijk een verschrikkelijke tijd maar zoals Nietzsche voorspelde is deze periode opgevolgd door een tegengestelde periode van vrijheid, blijheid, ieder mens gelijkwaardig politiek correctheid etc. Zoals de tweede wereldoorlog een periode was waar we doorschoten naar de ene kant, schieten we nu door naar de andere kant. Werden mensen in de tweede wereldoorlog vervolgd vanwege hun afkomst, nu worden mensen juist niet vervolgd vanwege hun afkomst. Net zo kwalijk alleen de andere kant op doorgeslagen.

Op dit moment lijken we op een kantelpunt te zitten, voorzichtig komt er een tegenbeweging op gang en lijkt het dat wegkijken iets minder vaak voor gaat komen. De verwachting is dat we nu langzaam de andere kant op gaan, om over een jaar of 50 weer door te schieten de andere kant op.
Goede reactie.

Gelukkig valt die tegen beweging nog mee, maar je ziet het wel overal dat rechts aan het groeien is. Het is ook de angst wat ik heb, te lang de wond laten etteren zal uiteindelijk voor drastische maatregelen zorgen.

Toch raar dat het moeilijk blijft een middenweg te zoeken.
pi_177770902
Is het woord samenleving zelf ondertussen geen politiek correct statement. Het doet voorkomen alsof de huidige nederlandse bevolking kernwaarden deelt zoals democratie en gelijkwaardigheid van man&vrouw. Daar is mijnsinziens helemaal geen sprake meer van want aanzienlijke groepen binnen de bevolking hebben totaal andere opvattingen. Ik gebruik het woord samenleving dan ook liever niet meer maar spreek over de nederlandse bevolking.
We can't afford the illusion anymore
pi_177771020
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:57 schreef Digi2 het volgende:
Is het woord samenleving zelf ondertussen geen politiek correct statement. Het doet voorkomen alsof de huidige nederlandse bevolking kernwaarden deelt zoals democratie en gelijkwaardigheid van man&vrouw. Daar is mijnsinziens helemaal geen sprake meer van want aanzienlijke groepen binnen de bevolking hebben totaal andere opvattingen. Ik gebruik het woord samenleving dan ook liever niet meer maar spreek over de nederlandse bevolking.
_O_

Nog nooit bij nagedacht, maar je hebt wel gelijk. :)
pi_177771047
quote:
5s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:47 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Waar heeft hij dat geschreven? Klinkt erg deterministisch voor Nietzsche, vind ik.
Dat antwoord heb ik zo niet paraat, daar zal ik echt even naar op zoek moeten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_177771073
Als we morgen alle politieke correctheid loslaten loopt 95% van alle huwelijken stuk. Is er op elk kantoor ruzie onder collega's, laat staan tussen buren. Politieke correctheid heeft ook menig crisis opgelost. Op grotere schaal dan.

Altijd eerlijk zijn is gewoon niet erg handig.

Als alle politieke correctheid wegvalt is er pas een gevaar voor de samenleving.
pi_177771093
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 16:04 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dat antwoord heb ik zo niet paraat, daar zal ik echt even naar op zoek moeten.
Ik weet wel dat Nietzsche de cyclische tijd nam, dus alles kwam te zijner tijd opnieuw te gebeuren, maar dat een bepaalde reactie per definitie gaat ontstaan na een bepaalde tijd klinkt meer als Hegel. Nietzsche was voor zover ik weet toch van de vrije wil van de mens, en dat strookt niet echt met een toekomst die vast staat.

Ik hou me dus graag aanbevolen als je iets gevonden hebt, ben wel benieuwd!
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_177771189
quote:
14s.gif Op maandag 12 maart 2018 16:06 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ik weet wel dat Nietzsche de cyclische tijd nam, dus alles kwam te zijner tijd opnieuw te gebeuren, maar dat een bepaalde reactie per definitie gaat ontstaan na een bepaalde tijd klinkt meer als Hegel. Nietzsche was voor zover ik weet toch van de vrije wil van de mens, en dat strookt niet echt met een toekomst die vast staat.

Ik hou me dus graag aanbevolen als je iets gevonden hebt, ben wel benieuwd!
Ik begin nu ook te twijfelen of het niet toch Hegel was, ik kom er op terug.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_177772418
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 16:05 schreef Toefjes het volgende:
Als we morgen alle politieke correctheid loslaten loopt 95% van alle huwelijken stuk. Is er op elk kantoor ruzie onder collega's, laat staan tussen buren. Politieke correctheid heeft ook menig crisis opgelost. Op grotere schaal dan.

Altijd eerlijk zijn is gewoon niet erg handig.

Als alle politieke correctheid wegvalt is er pas een gevaarr voor de samenleving.
Natuurlijk zorgt politieke correctheid ook voor minder confrontaties op bijvoorbeeld de werkvloer. Het gaat mij meer om het doorslaan, pak het artikel uit de OP, zou politieke correctheid hier debet aan zijn dan is het te ver doorgeslagen waardoor criminelen dankbaar gebruik maken van een land in gijzeling door politieke correctheid.
  Moderator maandag 12 maart 2018 @ 17:32:27 #22
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_177773301
in dat specifieke geval slaat het wat door ja maar ik geloof niet dat de standaard is, zeker in Nederland niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_177774514
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 16:57 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Natuurlijk zorgt politieke correctheid ook voor minder confrontaties op bijvoorbeeld de werkvloer. Het gaat mij meer om het doorslaan, pak het artikel uit de OP, zou politieke correctheid hier debet aan zijn dan is het te ver doorgeslagen waardoor criminelen dankbaar gebruik maken van een land in gijzeling door politieke correctheid.
Ik wilde de term in een wat bredere context zetten, omdat we het allemaal nodig hebben. Ik weet nog een keer dat mijn toenmalige partner vroeg of ze niet te dik was. Ik besloot eerlijk te antwoorden. Niet veel later was het mijn ex-partner.

We zijn als samenleving erg slecht in het omgaan met kritiek/feedback dat een leugentje, of verdraaien van de waarheid soms makkelijker is en schade voorkomt.

Ik heb vooral moeite met het de term politieke correctheid. Want in de politiek kost het je je kop als je de kamer niet of niet volledig informeert. En dat is juist wat in het artikel benoemd wordt. Dingen worden verzwegen, of in de doofpot gestopt. Dat is een politieke doodzonde. Ik vind het allemaal wat tegenstrijdig.
  maandag 12 maart 2018 @ 21:52:14 #24
251549 SpaceOddity
Allah is gay.
pi_177780040
Niet per definitie een gevaar, maar wel een gevaar als ie doorslaat. En laat ie nu daar net een handje van hebben.

Voor de TL;DRérs onder ons, onder de spoiler de samenvatting;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ongelovigen in CAO worden geadviseerd hun mondje te houden, en wij halen onze schouders op. Homo s worden bedreigd en in elkaar geslagen, wij herhalen dat wij trots zijn op onze vrijheden. (Te) veel ex-moslim(a)s kunnen geen normaal en vrij leven meer leiden hier door dreiging van geweld van hun ex geloofs genoten, terwijl wij in onze grondwet hebben staan dat iedereen vrij is om te geloven wat hij of zij wil. Last but not least, zij die kritiek hebben op één geloof in het bijzonder kan rekenen op dreigende, gewelddadige reacties afkomstig uit dit éne geloof, want fok jou de kanker met je vrijheid van meningsuiting hier. En de regerende bepalende politieke correctors regelen beveiliging,
Als je geluk hebt, anders moet je zelf maar zien te redden met jouw veiligheid.
Waarom kun je dan ook gewoon niet politiek correct zijn en JOUW BEK HOUDEN. Nazi.

De politieke correctheid is te ver door geslagen, maar wie gaat dat duidelijk maken aan de politieke correctors zelf?
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  maandag 12 maart 2018 @ 21:59:47 #25
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_177780215
Eens
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_177780777
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 16:57 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Natuurlijk zorgt politieke correctheid ook voor minder confrontaties op bijvoorbeeld de werkvloer. Het gaat mij meer om het doorslaan, pak het artikel uit de OP, zou politieke correctheid hier debet aan zijn dan is het te ver doorgeslagen waardoor criminelen dankbaar gebruik maken van een land in gijzeling door politieke correctheid.
Zo zijn er mensen die een hekel hebben aan politieke correctheid en gaan mensen vermoorden, of mensen bedreigen, al dan niet door iets op te blazen of in brand te steken.
https://duitslandinstituu(...)gen-op-vluchtelingen
Met deze voorbeelden kun je ook een topic openen en noemen: ....
"anti-politieke correctheid is een gevaar voor de samenleving"

De les is..... niet overdrijven en generaliseren.
Ik ga straks Groenlinks stemmen en allochtonen knuffelen...... oei oei wat gevaarlijk is dat .
pi_177782056
Jimmy Savile lijkt me moeilijk door PC te verklaren.
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
pi_177782164
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 23:31 schreef crystal_meth het volgende:
Jimmy Savile lijkt me moeilijk door PC te verklaren.
Maar wel door een soort wegkijk cultuur, het niet bevuilen van het eigen nest door wantoestanden naar buiten te brengen, maar het liever in de doofpot te stoppen. in Engeland lijken ze dat inmiddels tot kunst verheven te hebben.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_177782279
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 23:38 schreef Hathor het volgende:

[..]

Maar wel door een soort wegkijk cultuur, het niet bevuilen van het eigen nest
Het eigen nest willen beschermen op nationaal niveau wordt vaderlandsliefde genoemd..
De geweldsexcessen in Indonesië 45-50 werd massaal 'weggekeken' 70 jaar lang
Nu is er een omslag.
Ook de moordpartijen van 65-70 in Indonesië werd door de westers wereld 'weggekeken' , omdat de rechtse junta van toen pro-westers en anti-communistisch was. Ook een vorm van het eigen nest beschermen.

JP Coen verheerlijking kon alleen bloeien door collectief niet te willen weten wat voor een ploertige dingen hij deed. Nog steeds worden mensen boos als iemand, bijv een schoolbestuur die verheerlijking wilt doorbreken door de naam van hun school te veranderen. Niet meer JP Coen.
Men wilde liever wegkijken eeuwenlang... en dat werd versterkt sinds JP Coen beschouwd werd als een 17e eeuwse zeeheld. Iemand om trots op te kunnen zijn.
pi_177782330
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 23:48 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Het eigen nest willen beschermen op nationaal niveau wordt vaderlandsliefde genoemd..
De geweldsexcessen in Indonesië 45-50 werd massaal 'weggekeken' 70 jaar lang
Nu is er een omslag.
Ook de moordpartijen van 65-70 in Indonesië werd door de westers wereld 'weggekeken' , omdat de rechtse junta van toen pro-westers en anti-communistisch was. Ook een vorm van het eigen nest beschermen.

JP Coen verheerlijking kon alleen bloeien door collectief niet te willen weten wat voor een ploertige dingen hij deed. Nog steeds worden mensen boos als iemand, bijv een schoolbestuur die verheerlijking wilt doorbreken door de naam van hun school te veranderen. Niet meer JP Coen.
Men wilde liever wegkijken eeuwenlang... en dat werd versterkt sinds JP Coen beschouwd werd als een 17e eeuwse zeeheld. Iemand om trots op te kunnen zijn.
En dat is hij ook, net zo goed als Alva een held voor de Spanjaarden was, Cromwell voor de Britten, Napoleon voor de Fransen, en geloof het of niet...ook Stalin nog steeds voor veel Russen, of Mao voor veel Chinezen, en dat zal niet veranderen door een stelletje moord en brand schreeuwende geitenwollen sokken. Neemt niet weg dat er wel besef is dat er bloed aan hun handen kleeft.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_177782369
En alsof die Indo's uit 45-50 zulke lieverdjes waren, laat me niet lachen man, het was daar gewoon hard tegen hard.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_177782381
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 23:55 schreef Hathor het volgende:

[..]

En dat is hij ook,
Nee dat was hij niet. Je bent aan het wegkijken en misdaden verbergen

quote:
en dat zal niet veranderen door een stelletje moord en brand schreeuwende geitenwollen sokken.
Sokken kunnen niet schreeuwen of je bedoelt die sokkendragers?
Wie zijn die mensen die geitenwollensokken dragen? Niks verkeerds aan.
Idd.. het verleden zal niet veranderen door iemands mening in het heden.
Maar die mening kan leiden tot een eerlijker en menselijker benadering van het verleden en in het heden stoppen met dat wegkijkend vereren.
pi_177782409
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 23:59 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Nee dat was hij niet. Je bent aan het wegkijken en misdaden verbergen

[..]

Sokken kunnen niet schreeuwen of je bedoelt die sokkendragers? Wie zijn die mensen die geitenwollensokken dragen? Niks verkeerds aan.
Idd.. het verleden zal niet veranderen door iemands mening in het heden.
Maar die mening kan leiden tot een eerlijker en menselijker benadering van het verleden en in het heden stoppen met dat wegkijkend vereren.
Dat bepaal jij niet, het mag voor jou een misdadiger zijn, voor mij is hij dat niet, dus dat gezever van jou neem ik voor kennisgeving aan. Ga anders even lekker een jointje roken met je holmaatjes van de grauwe eeuw of zo, misschien knap je daar wat van op.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_177782525
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 00:02 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dat bepaal jij niet, het mag voor jou een misdadiger zijn, voor mij is hij dat niet,
Dus bepaal jij dat? Wie heeft jouw opperrechter gemaakt ?
Niemand natuurlijk... maar je bedoelt dat je liever wegkijkt en foute daden goedpraat.

quote:
Ga anders even lekker een jointje roken met je holmaatjes van de grauwe eeuw of zo, misschien knap je daar wat van op.
Ik blow al 25 jaar niet meer. En je generaliseert afschuwelijk door mij in hetzelfde hokje te stoppen als de extremisten van de grauwe eeuw.
pi_177784881
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 22:24 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zo zijn er mensen die een hekel hebben aan politieke correctheid en gaan mensen vermoorden, of mensen bedreigen, al dan niet door iets op te blazen of in brand te steken.
https://duitslandinstituu(...)gen-op-vluchtelingen
Met deze voorbeelden kun je ook een topic openen en noemen: ....
"anti-politieke correctheid is een gevaar voor de samenleving"
Maar valt je voorbeeld onder politieke correctheid? Dit lijkt mij toch meer een vorm van extremisme? En zou dit vallen onder "anti-politieke correctheid" dan is dit alsnog een gevolg van politieke correctheid.

quote:
De les is..... niet overdrijven en generaliseren.
Ik ga straks Groenlinks stemmen en allochtonen knuffelen...... oei oei wat gevaarlijk is dat .
Beetje overdreven natuurlijk. ;)
pi_177784988
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 17:32 schreef sp3c het volgende:
in dat specifieke geval slaat het wat door ja maar ik geloof niet dat de standaard is, zeker in Nederland niet
Als ik een maand geleden die vraag had gesteld in Engeland had een zeer groot gedeelte er met "nee" op geantwoord. Wij hebben gelukkig (nog) geen extreme voorbeelden zoals nu in Engeland, maar pak Amsterdam met het anti-radicaliseringsbeleid. Jarenlang wegkijken, niet durven benoemen, critici wegzetten als racist en de "experts" hebben jaren kunnen graaien wetende dat ze keer op keer de "racisme" kaart konden spelen of hun afkomst konden gebruiken voor persoonlijk gewin. Maar die jongedame die als radicaliseringsexperts was aangesteld had nooit aangesteld mogen worden. De enige reden was voor haar aanstelling was dat ze moslima was, en ondertussen graaien en nep rapporten indienen, allemaal het gevolg van politiek correct handelen.

Kijk naar België of Frankrijk, daar zijn wijken waar een "normale" Belg of Fransman niet meer een voet kan binnenzetten. Wijken waar al een hoop "tuig" is geplaatst, die hun eigen samenleving opzetten binnen een samenleving. Wat is er verkeerd aan om te roepen dat veel van die wijken een islamitische enclave zijn en dat die keihard aangepakt moeten worden? Maar dat gebeurd niet, nee alles moet met de mantel der liefde, terwijl veel van dat tuig zich kapot lacht als er weer zo'n theedrinker aan komt zetten. Maar hard aanpakken, eens schoonvegen gebeurd niet, het is al een taboe om te benoemen dat die wijken voor 90% uit hetzelfde type volk bestaan. En wat hebben 30 jaar knuffelen van die personen ons opgeleverd?

Het is geen probleem om een groot kamp leeg te vegen, geen probleem om complete motorbendes op te rollen, maar zodra er een exotisch smaakje aanzet dan loopt opeens iedereen op zijn tenen uit angst om als racist uitgemaakt te worden, dat is ook een gevolg van het PC beleid.
pi_177785000
quote:
1s.gif Op maandag 12 maart 2018 16:57 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Natuurlijk zorgt politieke correctheid ook voor minder confrontaties op bijvoorbeeld de werkvloer. Het gaat mij meer om het doorslaan, pak het artikel uit de OP, zou politieke correctheid hier debet aan zijn dan is het te ver doorgeslagen waardoor criminelen dankbaar gebruik maken van een land in gijzeling door politieke correctheid.
Ik trek er altijd een lijn genaamd fatsoen als het gaat om je mond open trekken op momenten waar het niet gepast is. Ik vind dat dat vrij weinig met politieke correctheid te maken heeft.

Maar je hebt over criminelen e.d. heb je gelijk. Het is een schande en men dient hiervoor gestrafd te worden.
pi_177785305
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 07:59 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Maar valt je voorbeeld onder politieke correctheid? Dit lijkt mij toch meer een vorm van extremisme? En zou dit vallen onder "anti-politieke correctheid" dan is dit alsnog een gevolg van politieke correctheid.
Dat is jouw wegkijken. En valselijk de oorzaak van agressief vreemdelingenhaat en agressief anti-politiekcorrectheid bij de gewenste zondebokken leggen.
Dat soort agressie is eeuwenoud en heeft zijn eigen dynamiek
pi_177785366
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 08:49 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dat is jouw wegkijken. En valselijk de oorzaak van agressief vreemdelingenhaat en agressief anti-politiekcorrectheid bij de gewenste zondebokken leggen.
Dat soort agressie is eeuwenoud en heeft zijn eigen dynamiek
Nogmaals, dat is extremisme. Politiek correctheid is wegkijken of iets niet benoemen omdat ze als racistisch of beledigend kunnen worden ervaren. Iemand die openlijk zijn vreemdelingenhaat uit kijkt niet weg, dat is een extremist.
pi_177785371
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 08:13 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

Het is geen probleem om een groot kamp leeg te vegen, geen probleem om complete motorbendes op te rollen, maar zodra er een exotisch smaakje aanzet dan loopt opeens iedereen op zijn tenen uit angst om als racist uitgemaakt te worden, dat is ook een gevolg van het PC beleid.
Weet je zeker dat je niet aan het haatzaaien ben ? Lijkt er toch wel op.
Slachtofferrol... buitenlanders en mensen die niet medehaten als daders aanwijzen. Deed Breivik ook
Wbt graaien...... Dat is oudhollandse gewoonte. Sterker nog... dat is een menselijke traditie van alle tijden en alle culturen. Ook van deze week met die ING-graaier.
Voor jou is het een smoes om een moslima aan te wijzen als slecht mens en je rechtvaardigt haar discriminatie.

Over sexueel misbruik van een bepaalde etnische groep en wegkijken.
Is het niet veel praktischer te kijken naar je eigen etnische groep. Voorbeeld dicht bij huis en niet 300 km verder op in een ander land.
Bijv ... het massaal wegkijken van misbruik door katholieke priesters.
pi_177785480
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 08:55 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Nogmaals, dat is extremisme. Politiek correctheid is wegkijken of iets niet benoemen omdat ze als racistisch of beledigend kunnen worden ervaren
Dat is extremisme van anti-poitiekcorrectheid.
En jij bouwt aan een voedingsbodem met je overdreven standpunten

quote:
. Iemand die openlijk zijn vreemdelingenhaat uit kijkt niet weg, dat is een extremist.
Natuurlijk kijken vreemdelingenhaters weg, dat is per definitie zo bij haat: persé alleen de negatieve kanten zien ...en benadrukken en overdrijven en nog wat fantaseren en liegen
pi_177785564
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 08:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Weet je zeker dat je niet aan het haatzaaien ben ? Lijkt er toch wel op.
Slachtofferrol... buitenlanders en mensen die niet medehaten als daders aanwijzen. Deed Breivik ook
Wbt graaien...... Dat is oudhollandse gewoonte. Sterker nog... dat is een menselijke traditie van alle tijden en alle culturen. Ook van deze week met die ING-graaier.
Voor jou is het een smoes om een moslima aan te wijzen als slecht mens en je rechtvaardigt haar discriminatie.

Over sexueel misbruik van een bepaalde etnische groep en wegkijken.
Is het niet veel praktischer te kijken naar je eigen etnische groep. Voorbeeld dicht bij huis en niet 300 km verder op in een ander land.
Bijv ... het massaal wegkijken van misbruik door katholieke priesters.
Wat een gelul, wie kijkt er weg voor misbruik van katholieke priesters? De enige die daarvoor de andere kant opkijken zijn de mensen van de kerk zelf, maar publiekelijk worden ze keihard aan de schandpaal genageld als er nieuws naar buiten komt over vermeend misbruik. Niemand kijkt weg voor misbruik, zit geen dingen te verzinnen. :{w
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_177785633
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:10 schreef Hathor het volgende:

[..]

Wat een gelul, wie kijkt er weg voor misbruik van katholieke priesters? De enige die daarvoor de andere kant opkijken zijn de mensen van de kerk zelf, maar publiekelijk worden ze keihard aan de schandpaal genageld als er nieuws naar buiten komt over vermeend misbruik. Niemand kijkt weg voor misbruik, zit geen dingen te verzinnen. :{w
Johhh eeuwenlang keek men massaal weg. Dat er nu wel meer aandacht is , is eeuwenlang te laat. Het is relevanter voor Nederland om de oorzaken van dát wegkijken uit te diepen, ipv weg te kijken naar een ander land.
pi_177785681
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 08:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Weet je zeker dat je niet aan het haatzaaien ben ? Lijkt er toch wel op.
Slachtofferrol... buitenlanders en mensen die niet medehaten als daders aanwijzen. Deed Breivik ook
Wbt graaien...... Dat is oudhollandse gewoonte. Sterker nog... dat is een menselijke traditie van alle tijden en alle culturen. Ook van deze week met die ING-graaier.
Voor jou is het een smoes om een moslima aan te wijzen als slecht mens en je rechtvaardigt haar discriminatie.

Over sexueel misbruik van een bepaalde etnische groep en wegkijken.
Is het niet veel praktischer te kijken naar je eigen etnische groep. Voorbeeld dicht bij huis en niet 300 km verder op in een ander land.
Bijv ... het massaal wegkijken van misbruik door katholieke priesters.
Nee, ik ben niet aan het haatzaaien, ik schets situaties over groepen criminelen waarbij één groep heel anders wordt aangepakt omdat ze tot een minderheid behoren. Ik wijs geen moslima aan als dader, jij mist het hele discussiepunt van dit topic, het gaat erom dat mensen een moslima juist niet aanwijzen als dader omdat het een moslima betreft. Daarmee ga ik niet zeggen dat alle moslima's daders zijn, dat is weer het andere uiterste.

Pak het voorbeeld uit de OP, niet alle Pakistani zijn verkrachters, maar wel een groot deel van de mannen die betrokken zijn bij dit schandaal zijn Pakistani. Moslims vertegenwoordigen 7% van de Engelse bevolking, maar zijn wel voor 84% betrokken bij zedendelicten. Dat is de discussie waar het over gaat, heeft jarenlang wegkijken, het niet benoemen van zulke problemen en ze maar op de grote stapel gooien omdat "anderen" het ook doen er niet voor gezorgd dat deze mannen zo'n grote bendes konden opzetten en zoveel meiden konden misbruiken? Nu hadden ze niet meteen moeten beginnen met roeptoeteren dat het alle moslims zijn en alle Pakistani, maar wat is er mis met eerst het probleem te erkennen. Ja, moslims zijn oververtegenwoordigd in het geval van zedendelicten, Ja Marokkaanse jongens zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Dat zijn geen leugens, dat is geen rechts-extremisme, dat zijn gewoon feiten, feiten die pas opgelost kunnen worden zodra je ze onder ogen ziet. Dan kan de vraag gesteld worden, waarom zijn deze groepen oververtegenwoordigd, maar tot die vraag komen wij nooit.

Als je een bende probeert op te rollen dan moet je eerst identificeren wie er in die bende zit, als je belangrijke "overeenkomsten" om bendes te vormen zoals afkomst, geloof of cultuur negeert of meteen de kop indrukt onder racisme krijg je nooit fatsoenlijk in kaart wie er allemaal betrokken zijn bij die bende.

[ Bericht 0% gewijzigd door J.A.R.V.I.S. op 13-03-2018 09:25:38 ]
pi_177785763
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 09:15 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Johhh eeuwenlang keek men massaal weg. Dat er nu wel meer aandacht is , is eeuwenlang te laat. Het is relevanter voor Nederland om de oorzaken van dát wegkijken uit te diepen, ipv weg te kijken naar een ander land.
Klopt, eeuwenlang is weggekeken, en deze generatie kijkt niet weg, dat maakt het nog irritanter dat we bij een ander geloof of minderheidsgroepen wel nog geacht worden zoveel mogelijk weg te kijken.

Vroeger was het een probleem om de kerk af te vallen, kon je niet roepen dat je misbruikt werd door priesters. Nu kan dat allemaal, iedereen kan iets roepen over de kerk en het merendeel haalt zijn schouders op want het boeit ze niets meer. Als ik roep dat de meeste priesters kindermisbruikers zijn dan is dat geen probleem, dan is er geen ophef. Maar als je zoiets roept over de islam dan is er opeens wel ophef, dat is dan niet correct. Want nu iets slechts roepen over de islam roept dezelfde weerstand op als 100 jaar geleden iets roepen over de kerk.
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 11:29:36 #46
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_177787644
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 08:13 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Als ik een maand geleden die vraag had gesteld in Engeland had een zeer groot gedeelte er met "nee" op geantwoord. Wij hebben gelukkig (nog) geen extreme voorbeelden zoals nu in Engeland, maar pak Amsterdam met het anti-radicaliseringsbeleid. Jarenlang wegkijken, niet durven benoemen, critici wegzetten als racist en de "experts" hebben jaren kunnen graaien wetende dat ze keer op keer de "racisme" kaart konden spelen of hun afkomst konden gebruiken voor persoonlijk gewin. Maar die jongedame die als radicaliseringsexperts was aangesteld had nooit aangesteld mogen worden. De enige reden was voor haar aanstelling was dat ze moslima was, en ondertussen graaien en nep rapporten indienen, allemaal het gevolg van politiek correct handelen.

Kijk naar België of Frankrijk, daar zijn wijken waar een "normale" Belg of Fransman niet meer een voet kan binnenzetten. Wijken waar al een hoop "tuig" is geplaatst, die hun eigen samenleving opzetten binnen een samenleving. Wat is er verkeerd aan om te roepen dat veel van die wijken een islamitische enclave zijn en dat die keihard aangepakt moeten worden? Maar dat gebeurd niet, nee alles moet met de mantel der liefde, terwijl veel van dat tuig zich kapot lacht als er weer zo'n theedrinker aan komt zetten. Maar hard aanpakken, eens schoonvegen gebeurd niet, het is al een taboe om te benoemen dat die wijken voor 90% uit hetzelfde type volk bestaan. En wat hebben 30 jaar knuffelen van die personen ons opgeleverd?

Het is geen probleem om een groot kamp leeg te vegen, geen probleem om complete motorbendes op te rollen, maar zodra er een exotisch smaakje aanzet dan loopt opeens iedereen op zijn tenen uit angst om als racist uitgemaakt te worden, dat is ook een gevolg van het PC beleid.
ja die angst om voor racist uitgemaakt te worden is een wat rare fobie

maar dat doen mensen gewoon zelf, 9 van de 10 keer is het in de context van 'oehjee dat mag ik niet zeggen want dan vind een of ander random randfiguur mij een racist'

nou en man, lekker belangrijk, waarschijnlijk vindtie dat sowieso wel en mag je het van het normale deel van de bevolking gewoon zeggen ... en zo niet, dan niet

'rechts' moet wat minder bang van zijn eigen schaduw zijn want echt reden daarvoor is er in Nederland niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 16:48:43 #47
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_177795225
De Europese samenlevingen zullen ten onder gaan als gevolg van de politieke correctheid.

De weg met ons mentaliteit stijgt naar een hoogtepunt.

Islamisering blijft lekker doorgaan, en de Europese regeringen vertikken het om er iets aan te doen. Ze zijn te bang om intolerant gevonden te worden. Wegkijken is een stuk makkelijker.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_177797425
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 16:48 schreef Harvest89 het volgende:
De Europese samenlevingen zullen ten onder gaan als gevolg van de politieke correctheid.

Gut, dat dacht Anders Breivik nou ook .
pi_177797492
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:57 schreef Digi2 het volgende:
Is het woord samenleving zelf ondertussen geen politiek correct statement. Het doet voorkomen alsof de huidige nederlandse bevolking kernwaarden deelt zoals democratie en gelijkwaardigheid van man&vrouw. Daar is mijnsinziens helemaal geen sprake meer van want aanzienlijke groepen binnen de bevolking hebben totaal andere opvattingen. Ik gebruik het woord samenleving dan ook liever niet meer maar spreek over de nederlandse bevolking.
  dinsdag 13 maart 2018 @ 19:24:29 #50
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_177798937
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 18:29 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Gut, dat dacht Anders Breivik nou ook .
Hele onsmakelijke reactie, had niet anders van je verwacht.

Verder is het wel een goede politiek correcte tactiek van je. Mensen meteen gaan vergelijken met een massamoordenaar. Veel triester kun je niet worden.
Oh wacht, je hebt natuurlijk nog altijd de andere politiek correcte troefkaarten, zoals de racisme troefkaart, en de nazi troefkaart.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 19:29:48 #51
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_177799092
nou iemand vergelijken met Breivik is in mijn hoofd niet direct een van de meest politiek correcte dingen die je kunt doen hoor _O-

het maakt samenleven wel vrij lastig als je daar een handje van hebt dus wat dat betreft is de ironie wel mooi in dit geval
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_177799150
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 19:24 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hele onsmakelijke reactie, had niet anders van je verwacht.

Omdat het ook een onsmakelijk feit is.... dat jij dit zo als waarheid ziet
Nog onsmakelijker is het dat Breivik dat ook zo dacht.
Jullie analyse is extremistische bullshit.
Breivik ging moorden om een startsignaal voor de revolutie te geven.
Jij lijkt me iemand die gaat meelopen met een regering die vanuit dit idee wilt gaan "redden"


ps....en die troefkaarten die ben jij net aan het uitspelen. Ik niet
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 19:37:11 #53
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_177799295
houd er toch maar mee op aub, als je het met hem oneens bent dan kun je dat gewoon aangeven en uitleggen maar gewoon een beetje boze namen roepen help je de discussie ook niet mee vooruit natuurlijk

ik laat het voor nu bij een note maar ik ben er wel echt klaar mee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_177800334
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2018 15:19 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ja, politiek correctheid is zeer schadelijk. Waar ik nog banger voor ben is voor de periode die volgt na de politiek correctheid.

Nietzsche heeft ooit geschreven dat iedere beweging in een tijdsgewricht opgevolgd wordt door een tijd met een tegengestelde beweging. In de tweede wereldoorlog was er een hoge mate van repressie, bevolkingsgroepdenken, fascisme. Dat was natuurlijk een verschrikkelijke tijd maar zoals Nietzsche voorspelde is deze periode opgevolgd door een tegengestelde periode van vrijheid, blijheid, ieder mens gelijkwaardig politiek correctheid etc. Zoals de tweede wereldoorlog een periode was waar we doorschoten naar de ene kant, schieten we nu door naar de andere kant. Werden mensen in de tweede wereldoorlog vervolgd vanwege hun afkomst, nu worden mensen juist niet vervolgd vanwege hun afkomst. Net zo kwalijk alleen de andere kant op doorgeslagen.

Op dit moment lijken we op een kantelpunt te zitten, voorzichtig komt er een tegenbeweging op gang en lijkt het dat wegkijken iets minder vaak voor gaat komen. De verwachting is dat we nu langzaam de andere kant op gaan, om over een jaar of 50 weer door te schieten de andere kant op.
Zie het ook aan de persoonlijkheidscultus rondom Obama, en vervolgens de demonisering van Trump.

Zit geen nuance in, de redelijkheid is weg.

Overigens vind ik het totaal negeren van 1000+ misbruikte jonge kinderen door zowel politie als media het grofste schandaal in tientallen jaren. Dit is Dutroux x1000, waar is de NPO? RTL?
  Moderator dinsdag 13 maart 2018 @ 20:29:33 #55
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_177800547
werkt dat niet beide kanten op?

Hillary en Obama krijgen er van tegenstanders ook echt van langs ... dat gebrek aan nuance vandaag lijkt me een groter probleem dan de vermeende politiek correctheid van sommigen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')