abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_177756899
AIVD: 30 jihadisten onderweg terug naar Nederland

Volgens hoofd AIVD Rob Bertholee zijn er ongeveer 30 Nederlandse jihadisten die vanuit het strijdgebied in Syrië en Irak 'onderweg terug naar Nederland' zijn. Zij zitten ergens in de regio in een vluchtelingenkamp, in een gevangenis of zijn letterlijk onderweg.

Gisteren publiceerde de inlichtingendienst het jaarverslag 2017 waarin hier ook voor wordt gewaarschuwd. De dienst waarschuwt al langere tijd voor het 'druppelsgewijs' terugkeren van Nederlandse Syriëgangers nu IS flink terrein aan het verliezen is in Syrië en Irak. Bertholee noemt voor het eerst een cijfer over het aantal terugkeerders. ,,Van terugkeerders gaat een serieuze dreiging uit, omdat zij vaak lang in het gebied zijn geweest en waarschijnlijk zelf hebben deelgenomen aan ernstige gewelddadigheden of er getuige van zijn geweest'', aldus de dienst. Daarbij doelt de AIVD op zowel vrouwen als mannen, maar wordt er in het rapport ook gesproken over kinderen.

Er zijn al inmiddels ongeveer 50 Nederlanders teruggekeerd uit Syrië of Irak, maar de meesten van hen zijn al enkele jaren terug en behoorden tot de zogenaamde 'spijtoptanten'. Het grootste deel van de 30 die nu onderweg zijn, zijn hun terugreis pas begonnen toen IS en andere jihadistische groepen zware verliezen begonnen te lijden. Gevreesd wordt dan ook dat zij het jihadistische gedachtegoed aan zullen blijven hangen met alle gevaren van dien.

Bekend was al dat zeker vier Nederlandse IS-vrouwen met hun jonge kinderen in vluchtelingenkampen in Koerdisch Syrië verblijven. Ook zitten zeker drie Nederlanders vast in Turkse gevangenissen.

,,IS leeft nog steeds'', zei Bertholee gisteren. ,,Geografisch mogen ze dan flink wat terrein verloren hebben, ideologisch zijn ze nog springlevend. Dat zien we elke dag opnieuw.'' De inlichtingenbaas doelt daarbij onder meer op jihadistische propaganda op internet. Het verlies van terrein maakt de kans op aanslagen in Europa misschien nog wel groter. ,,IS wil in zijn propaganda laten zien dat het wraak kan nemen op de internationale coalitie, waartoe Nederland behoort. Aanhangers in Europa die een aanslag overwegen, voelen meer dan ooit de druk vanuit Syrië en Irak, om in eigen land tot actie over te gaan.''
https://www.terreurnieuws(...)erug-naar-nederland/

´
pi_177756909
Meteen oppakken en in cel gooien..
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_177757023
Terugsturen naar de koerden. Die weten wat ze met tuig moeten doen.
pi_177757091
Lees: AIVD wil meer budget en draagvlak voor vrijheidsbeperkende maatregelen.
pi_177757172
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 22:06 schreef Cattivo het volgende:
Terugsturen naar de koerden. Die weten wat ze met tuig moeten doen.


16.000 Koerdische vrouwen bleven om te vechten tegen ISIS, terwijl miljoenen jonge mannelijke Syriërs/Irakezen in de strijdbare leeftijd naar de EU vluchtten :')

_O_
´
pi_177757198
Het is moeilijk om getuigen te ondervragen of bewijzen in het buitenland te verkrijgen, vooral als het land ook nog in staat van burger en proxy -oorlog is. Het recht zou zodanig moeten worden aangepast dat niet alleen sprake is van verraad indien je je aansluit bij een natie waarmee we in oorlog zijn maar tevens indien je je aansluit bij organisaties die staatvijandig zijn zoals IS. Jammer genoeg dempt men doorgaans de put als het kalf verdronken is.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_177757531
Daar worden nu alvast nieuwe huizen voor gebouwd want zielig en extra hoge uitkering natuurlijk.
Ik zwaai naar dieren.
pi_177758674
"Spijtoptanten", is dat het soort spijt als "jeetje, het is hier wel erg rommelig, stoffig en lawaaiachtig, dit valt me tegen", of van het soort spijt dat het niet gelukt is het land Te zuiveren, geen eigen sexslaafje weten te krijgen enz.enz.?
Of als een moordenaar die spijt heeft dat hij DNA heeft achtergelaten en nu wordt veroordeeld?
Racist
pi_177759297
Laat ze daar wegrotten
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_177759310
quote:
14s.gif Op zondag 11 maart 2018 22:15 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

16.000 Koerdische vrouwen bleven om te vechten tegen ISIS, terwijl miljoenen jonge mannelijke Syriërs/Irakezen in de strijdbare leeftijd naar de EU vluchtten :')

_O_
Wat een onzin. Over fake news gesproken zeg :’)
pi_177760724
Paspoort had allang ongeldig moeten worden verklaard, waarom weer die laksheid, voorkomen is beter dan genezen.
pi_177760739
A la Duterte laten verdwijnen deze ratten, dat is voor iedereen het beste.
No questions asked.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  maandag 12 maart 2018 @ 07:37:41 #13
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_177760759
En de huidige regering wil ze maar al te graag daarmee helpen. :r
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')