abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177750423
registreer om deze reclame te verbergen
8_banner.jpg

* Het Verhaal:
15dsz8z.png
The Big Bang Theory is een Amerikaanse sit-com die draait om de gebeurtenissen in de levens van de vier vrienden Leonard, Sheldon, Howard, Raj en hun aanhang Penny, Amy en Bernadette. Leonard, Sheldon en Raj hebben een PhD en Howard een masterdiploma wat vaak reden is tot spot van de andere drie. De vier vrienden werken allemaal bij Caltech, een van de meest prestigieuze technische universiteiten ter wereld.

* De Cast:
15dsz8z.png
MV5BMjAxMzc5MDA1M15BMl5BanBnXkFtZTcwMTM5NzM5Mw@@._V1_SX100_CR0,0,100,100_AL_.jpg 15mok6s.gifDr. Leonard Leakey Hofstadter, Experimental Physicist
Leonard woonde jarenlang samen met Sheldon Cooper in een appartement, waar hij vaak hangt met zijn vrienden Raj en Howard als hij niet bezig is met zijn werk aan natuurkundige experimenten bij Caltech. Leonard is de meest sociaal aangelegde van het stel. Aan het begin van het 3e seizoen ontstaat er een relatie met Penny wat uiteindelijk zal leiden tot een huwelijk in seizoen 10. Hierdoor zullen zullen Penny en Leonard gaan samenwonen en trekt Sheldon in by Amy.

the-big-bang-theory-sheldon-cooper-surprised-season-11-episode-5.jpg 15mok6s.gifDr. Sheldon Lee Cooper, Theoretical Physicist
Sheldon woonde jarenlang samen met Leonard en heeft totaal geen besef van hoe mensen met elkaar omgaan. Hij denkt dat alle interactie terug te voeren valt op theorieën, net als in zijn vakgebied. Zijn pogingen om sociaal wenselijk gedrag te vertonen zorgen vaak voor ergernis en onbegrip bij zijn vrienden. Vanwege zijn hoge IQ voelt hij zich superieur over vrijwel iedereen en heeft ook geen moeite om zijn verheven gevoelens te uiten. Via on-line dating - opgegeven door Howard en Raj zonder zijn medeweten - komt hij in contact met Amy.

MV5BMTI4NTM4ODgxNl5BMl5BanBnXkFtZTYwNDI5ODc2._V1_SX100_CR0,0,100,100_AL_.jpg 15mok6s.gifHoward Joel Wolowitz, Engineer
Howard woont in de eerste seizoenen als enige nog thuis bij zijn moeder, die hem nog steeds als een twaalfjarige behandelt. Hij denkt dat hij een 'ladies man' is, maar het tegendeel is waar. Met zijn coltruien en gedateerde kapsel is hij al niet bepaald een seksgod, zijn foute vrouwonvriendelijke opmerkingen dragen ook niet bij aan zijn succes bij de vrouwen. Tijdens de periode dat Leonard en Penny daten koppelt Penny hem aan Bernadette die ze kent van haar werk. Inmiddels zijn zij getrouwd en hebben twee kleine kinderen.

MV5BMjE2NTM4OTkyMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMjg1OTQ1MjE@._V1_SY100_CR16,0,100,100_AL_.jpg 15mok6s.gifDr. Rajesh 'Raj' Koothrappali, Particle Astrophysicist
Raj is een genie van Indiase afkomst, gespecialiseerd in astronomische onderwerpen. Hij woont op zichzelf en trekt vaak met Howard op, als ze niet met z'n vieren bij Leonard en Sheldon zitten. Raj heeft net als de rest problemen met vrouwen, alleen zijn die van hem net even wat vreemder. Hij is de eerste seizoenen niet in staat om te spreken als er vrouwen in de buurt zijn, behalve als hij flink wat drank op heeft. Zijn ouders vallen hem vaak lastig via de webcam, ze zijn namelijk erg geïnteresseerd in zijn leven (tot grote ergernis van hemzelf).

kaley-cuoco-penny-the-big-bang-theory-2018.jpg 15mok6s.gifPenny, Pharmaceutical Sales Representative
Penny kwam als nieuweling in de flat bij Leonard en Sheldon wonen, maar is al snel geaccepteerd door de groep. Ze droomde ervan actrice te worden, maar werkte eerst lange tijd als serveerster bij de lokale Cheesecake Factory tot die droom in vervulling gaat. Later zal Penny als sales rep gaan werken bij een groot farmaceutisch bedrijf. Door haar uiterlijk valt ze zeer in de smaak van grote, stoere mannen, tot frustratie van Leonard. Haar extraverte levensstijl botst vaak met de nerdy jongens, maar uiteindelijk kan ze het prima vinden in hun gezelschap.

112049_0403b.jpg 15mok6s.gifDr. Bernadette Rostenkowski, Microbiologist
Bernadette was een collega van Penny bij de Cheesecake Factory. Ze werkte daar parttime om zo haar studie microbiologie te betalen. Als onderdeel van een afspraak tussen Leonard en Howard, koppelt Penny Bernadette tijdens haar relatie met Leonard aan Howard. De eerste ontmoeting verloopt echter zeer stroef en ze lijken geen enkele interesse te delen. Uiteindelijk blijken ze de afkeer van de bemoeizucht van hun moeders te delen en ontstaat een relatie. Aan het eind van seizoen 4 besluiten ze zich te verloven. Inmiddels hebben ze samen twee kleine kinderen.

the-big-bang-theory-amy-farrah-fowler-mayim-bialik-horizontal-anguish.jpg 15mok6s.gifDr. Amy Farrah Fowler, Neuroscientist
Nadat Howard en Raj als grap Sheldon op een on-line datingsite hadden opgegeven - zonder zijn medeweten - koos de computer Amy als match uit. Ze hadden hier direct spijt van want Amy leek in vrijwel alles op Sheldon. De twee hebben voornamelijk contact via hun computer of SMS. Desondanks noemt Sheldon haar zijn vriendin maar niet zijn vriendin. Hun zelfde karakter zorgt vaak voor conflicten. Amy heeft Penny benoemd als haar beste vriendin. Iedereen moet wel wennen aan haar directe benadering van onderwerpen.

* Terugkerende karakters:
15dsz8z.png
Stuart Bloom - De eigenaar van de stripboekwinkel waar de vier vrienden regelmatig komen.
Wil Wheaton - Als voormalig Star Trek-acteur was Wil niet aanwezig bij een Star Trek-bijeenkomst waar Sheldon als tiener naartoe was gereisd. Na deze teleurstelling ziet Sheldon Wil als zijn vijand.
Barry Kripke - Een collega van Caltech die Sheldon niet kan uitstaan.
Dr. Beverly Hofstadter - De moeder van Leonard, die het heel goed kan vinden met Sheldon.

* Seizoenen:
15dsz8z.png
Inmiddels zijn er 11 seizoenen uitgezonden, 255 afleveringen.
Seizoen 12 begint (in Amerika) op 24 september. Op dit moment is nog niet bekend of dit het laatste seizoen gaat worden. Momenteel zijn er nog geen plannen voor een 13e seizoen.

* Handige Links:
15dsz8z.png
The Big Bang Theory op IMDb
The Big Bang Theory op TV.com
The Big Bang Theory op Wikipedia
Lijst van karakters in The Big Bang Theory
Lijst van episodes van The Big Bang Theory
Fandom page van The Big Bang Theory

* Media:
15dsz8z.png

*** Deze OP is gemaakt door Blue_Note en is hier te vinden ***

[ Bericht 11% gewijzigd door AlwaysHappy op 31-07-2018 14:33:08 ]
pi_177750452
Ben ergens rond episode 3 van het laatste seizoen gestopt omdat ik het heel irritant vind om de episodes steeds te moeten downloaden elke week.

Jammer dat het niet via een betaalkanaal voorhanden is. -O-
pi_180842342
Iemand tips voor een blu-ray-box met NLse ondertiteling van seizoen 1-10 (of 1-8 desnoods)? Is gewoon nergens te vinden -O-
  dinsdag 31 juli 2018 @ 13:49:52 #4
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_180853770
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 16:55 schreef Blue_note het volgende:
Ben ergens rond episode 3 van het laatste seizoen gestopt omdat ik het heel irritant vind om de episodes steeds te moeten downloaden elke week.

Jammer dat het niet via een betaalkanaal voorhanden is. -O-
Luiaard :P
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  Moderator dinsdag 31 juli 2018 @ 14:33:58 #5
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_180854519
quote:
99s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 14:29 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Challenge accepted en OP aangepast :P

Kan OP niet aanpassen vandaar op deze manier. Heb TR gezet voor aanpassing door mod.
Ik heb de OP even aangepast met jouw nieuwe OP :) Thanks!

quote:
15s.gif Op maandag 30 juli 2018 21:16 schreef Piles het volgende:
Iemand tips voor een blu-ray-box met NLse ondertiteling van seizoen 1-10 (of 1-8 desnoods)? Is gewoon nergens te vinden -O-
Voor zover ik weet zijn er enkele Engelse versies te vinden, zonder NL ondertiteling. In NL brengen ze enkel normale dvd's uit van deze serie volgens mij.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
pi_180854756
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 14:33 schreef AlwaysHappy het volgende:
Voor zover ik weet zijn er enkele Engelse versies te vinden, zonder NL ondertiteling. In NL brengen ze enkel normale dvd's uit van deze serie volgens mij.
Matig :{
pi_180856950
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 14:33 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Ik heb de OP even aangepast met jouw nieuwe OP :) Thanks!

Tx! Goed opgelost zo.

Ben benieuwd naar het nieuwe seizoen.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  woensdag 22 augustus 2018 @ 21:21:59 #8
118011 BrainOverfloW
Fok! around the Clock!
pi_181382436
quote:
Big Bang Theory to End With Season 12, Producers Promise 'Epic' Series Finale

It all ended with a big bang, too: The Big Bang Theory will conclude its decade-plus run following the completion of its forthcoming 12th season, CBS announced Wednesday.

In a joint statement, Warner Bros. Television, CBS and Chuck Lorre Productions said, “We are forever grateful to our fans for their support of The Big Bang Theory during the past twelve seasons. We, along with the cast, writers and crew, are extremely appreciative of the show’s success and aim to deliver a final season, and series finale, that will bring The Big Bang Theory to an epic creative close.”

Pondering the hitcom’s fate back in January, Johnny Galecki said, “The only manner in which the cast has discussed wrapping [The Big Bang Theory] has been that we’re all going to be very sad when that day comes. But I think at this point everyone’s very comfortable with 12 seasons being a good time to go home and see our families.”

The final season of The Big Bang Theory will bow Monday, September 24 (8/7c) before moving to its regular time period on Thursday, September 27 (8/7c).

The series, which debuted in 2007, has received 52 Emmy nominations and 10 wins to date. When it airs its final episode in May 2019, Big Bang will end as the longest-running multi-camera series in television history, with a record-breaking 279 episodes.

“The Big Bang Theory has been the defining comedy of its generation,” said Kelly Kahl, President, CBS Entertainment. “All of us at the Network take exceptional pride in this series that uniquely combines creative genius, commercial ratings success, cultural influence and characters who became so popular, they are easily known by just one name. We’re incredibly grateful for our partnership with Warner Bros., Chuck Lorre Productions and a brilliant cast and crew that has made such a ‘big bang’ and lasting legacy on the television landscape.”

Bron
Whether or not you can become great at something, you can always become better.
And one day you'll wake up and find out how good you actually became, having transcended whatever limits you might have thought you couldn't pass.
Neil Degrasse Tyson
  Moderator woensdag 22 augustus 2018 @ 21:59:22 #9
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_181383972
Jammer, maar op zich ook wel mooi om er een eind aan te breien!
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
  woensdag 22 augustus 2018 @ 22:05:38 #10
195885 shiznuts
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_181384270
About dang time. How I Met Your Mother ging eigenlijk ook al veel te lang door. Dat heb ik met TBBT ook wel. 't Is dat je er al jaren naar kijkt en 't nu ook een beetje jammer is als je zou stoppen met kijken... dan kijk je het maar af ook. En na een mindere periode was 't laatste seizoen af en toe niet heel onaardig, dus 't kan ook wel, alleen lachen als vroegah is 't niet meer.
You gotta full send it
pi_181387732
Seizoen 11 verbaasde me, ik vond het erg leuk (weer). Maar het is inderdaad een mooie tijd om er een eind aan breien.
Wat kijk je
pi_181387761
Ik vond het nog steeds heel leuk na al die jaren en dat heb ik niet vaak bij een comedyserie. Van mij had het nog jaren door mogen gaan.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_181391241
Als er na seizoen 12 dan een mooie complete dvd box komt *O*
  Moderator donderdag 23 augustus 2018 @ 10:34:07 #14
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_181393328
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 07:37 schreef Blue_note het volgende:
Als er na seizoen 12 dan een mooie complete dvd box komt *O*
Die brengen ze na elk seizoen uit (nu een 1-11 bv), dus daar kan je vanuit gaan :)
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
pi_181394558
quote:
1s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 10:34 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Die brengen ze na elk seizoen uit (nu een 1-11 bv), dus daar kan je vanuit gaan :)
Niet met NL'se ondertiteling.
  donderdag 23 augustus 2018 @ 11:43:03 #16
195885 shiznuts
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_181394675
lol Mensen kopen nog steeds DVDs?
Ik heb niet eens een speler...
(Ben ook niet het type dat iets nog een keer gaat kijken, tenzij er 10 jaar ofzo voorbijgegaan is)
You gotta full send it
  Moderator donderdag 23 augustus 2018 @ 11:54:16 #17
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_181394990
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 11:43 schreef shiznuts het volgende:
lol Mensen kopen nog steeds DVDs?
Ik heb niet eens een speler...
(Ben ook niet het type dat iets nog een keer gaat kijken, tenzij er 10 jaar ofzo voorbijgegaan is)
Dan moet je mijn kasten hier niet zien :@ Maar wij kijken dan ook wel erg veel/vaak. Hebben van een thuisbioscoop O+ Niet graag afhankelijk van streaming/downloads ook.
quote:
99s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 11:38 schreef Blue_note het volgende:

[..]

Niet met NL'se ondertiteling.
Big Bang is zo populair dat er ook echt wel een NL versie uitkomt :Y
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
  donderdag 23 augustus 2018 @ 11:59:43 #18
195885 shiznuts
ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
pi_181395138
Ik heb nu al moeite alle huidige series bij te benen. :D _O-
Goeie thuisbios is wel nice! Ik heb een projector die tot 300" op de muur projecteert, met een Sony soundsysteempje. Alleen meestal kijk ik 't dan toch op m'n laptop. :')
You gotta full send it
pi_181395684
quote:
0s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 11:43 schreef shiznuts het volgende:
lol Mensen kopen nog steeds DVDs?
Ik heb niet eens een speler...
(Ben ook niet het type dat iets nog een keer gaat kijken, tenzij er 10 jaar ofzo voorbijgegaan is)
Ik koop alle series die ik heb gezien en tof vind op DVD.
Ik kijk ze niet allemaal nog eens, maar wil ze wel hebben.

Hier ook een dedicated bioscoop ruimte in huis.
pi_182152396
Ik vond deze eerste aflevering toch wel weer aardig. Al vind ik kleine Sheldon wel grappiger eigenlijk.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator woensdag 26 september 2018 @ 21:15:51 #21
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_182152460
Vond het ook een leuk begin :)
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 22:11:18 #22
480822 life4coding
Mijn echte naam is Marco
pi_182343365
OMG de big bing theory is geweldig. Ik vindt het wonderbaarlijk hoe goed Sheldon kan acteren dat die autistisch is. Laatst gezien op tv en leek vrij normaal. Verbazingwekkend.
Ik ben Marco, ik hou van alles wat met internet te maken heeft.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 22:19:24 #23
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_182343550
Vreemd dat hij zomaar die zonnebril opdeed uit de lost & found bak. Het scherpe is wel af helaas.
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_182344373
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 22:11 schreef life4coding het volgende:
OMG de big bing theory is geweldig. Ik vindt het wonderbaarlijk hoe goed Sheldon kan acteren dat die autistisch is. Laatst gezien op tv en leek vrij normaal. Verbazingwekkend.
Hij is niet autistisch.
pi_182344460
quote:
10s.gif Op donderdag 23 augustus 2018 11:54 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Dan moet je mijn kasten hier niet zien :@ Maar wij kijken dan ook wel erg veel/vaak. Hebben van een thuisbioscoop O+ Niet graag afhankelijk van streaming/downloads ook.

[..]

Big Bang is zo populair dat er ook echt wel een NL versie uitkomt :Y
Je hebt een thuisbioscoop en maakt gebruik van optische media, sterker nog, extreem inferieure DVD's?

Dan ben je geen thuisbioscoopliefhebber.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')