abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 11 maart 2018 @ 16:54:36 #1
220052 Blue_note
The world's greatest!
pi_177750423
4e5cbada-863c-4250-9342-e03f5d5307d5.png

* Het Verhaal:
15dsz8z.png
The Big Bang Theory is een Amerikaanse sit-com die draait om de gebeurtenissen in de levens van de vier vrienden Leonard, Sheldon, Howard en Raj en de nieuwe flatgenote Penny. De belevingswereld van de vier rocket scientists is totaal anders dan die van de vrijgevochten actrice in wording (maar tijdelijk serveerster zijnde) Penny. Toch ontstaat er een vriendschap, die van Leonard wel tot iets anders mag uitbloeien. Dit alles levert, samen met een grote groep toffe bijrollen, een hoop komische situaties op in één van de leukere comedies van de afgelopen jaren!

* De Cast:
15dsz8z.png
dcrnno.jpg15mok6s.gifDr. Leonard Leakey Hofstadter, Experimental Physicist
Leonard woont samen met Sheldon Cooper in een appartement, waar hij vaak hangt met zijn vrienden Raj en Howard als hij niet bezig is met zijn werk aan natuurkundige experimenten bij Caltech. Leonard is de meest sociaal aangelegde van het stel. Aan het begin van het 3e seizoen ontstaat er een relatie met Penny. Nadat Leonard aan het eind van het seizoen tegen haar zegt dat hij van haar houdt zonder tegenreactie is de relatie over. Hij krijgt een klein jaar later een relatie met Rajs zus Priya die tijdelijk bij haar broer inwoont.

2u9timp.jpg15mok6s.gifDr. Sheldon Lee Cooper, Theoretical Physicist
Sheldon woont samen met Leonard en heeft totaal geen besef van hoe mensen met elkaar omgaan. Hij denkt dat alle interactie terug te voeren valt op theorieën, net als in zijn vakgebied. Zijn pogingen om sociaal wenselijk gedrag te vertonen zorgen vaak voor ergernis en onbegrip bij zijn vrienden. Vanwege zijn hoge IQ voelt hij zich superieur over vrijwel iedereen en heeft ook geen moeite om zijn verheven gevoelens te uiten. Via on-line dating - opgegeven door Howard en Raj zonder zijn medeweten - komt hij in contact met Amy.

1zyhopw.jpg15mok6s.gifPenny, Waitress @ Cheesecake Factory
Penny kwam als nieuweling in de flat bij Leonard en Sheldon wonen, maar is inmiddels geaccepteerd door de groep. Ze droomt ervan actrice te worden, maar werkt voorlopig nog als serveerster bij de lokale Cheesecake Factory tot die droom in vervulling gaat. Door haar uiterlijk valt ze zeer in de smaak van grote, stoere mannen, tot frustratie van Leonard. Haar extraverte levensstijl botst vaak met de nerdy jongens, maar uiteindelijk kan ze het prima vinden in hun gezelschap.

s6hu1i.jpg15mok6s.gifHoward Joel Wolowitz, Engineer
Howard woont als enige nog thuis bij zijn moeder, die hem nog steeds als een twaalfjarige behandelt. Hij denkt dat hij een 'ladies man' is, maar het tegendeel is waar. Met zijn coltruien en gedateerde kapsel is hij al niet bepaald een seksgod, zijn foute vrouwonvriendelijke opmerkingen dragen ook niet bij aan zijn succes bij de vrouwen. Hij blijft het proberen bij Penny, die al meerdere malen heeft aangegeven ziek van hem te worden. Tijdens de periode dat Leonard en Penny daten koppelt Penny hem aan Bernadette die ze kent van haar werk.

rm2weq.jpg15mok6s.gifDr. Rajesh 'Raj' Koothrappali, Particle Astrophysicist
Raj is een genie van Indiase afkomst, gespecialiseerd in astronomische onderwerpen. Hij woont op zichzelf en trekt vaak met Howard op, als ze niet met z'n vieren bij Leonard en Sheldon zitten. Raj heeft net als de rest problemen met vrouwen, alleen zijn die van hem net even wat vreemder. Hij is niet in staat om te spreken als er vrouwen in de buurt zijn, behalve als hij flink wat drank op heeft. Zijn ouders vallen hem vaak lastig via de webcam, ze zijn namelijk erg geïnteresseerd in zijn leven (tot grote ergernis van hemzelf).

2nb8rhc.jpg15mok6s.gifDr. Bernadette Rostenkowski, Microbiologist
Bernadette was een collega van Penny bij de Cheesecake Factory. Ze werkte daar parttime om zo haar studie microbiologie te betalen. Als onderdeel van een afspraak tussen Leonard en Howard, koppelt Penny Bernadette tijdens haar relatie met Leonard aan Howard. De eerste ontmoeting verloopt echter zeer stroef en ze lijken geen enkele interesse te delen. Uiteindelijk blijken ze de afkeer van de bemoeizucht van hun moeders te delen en ontstaat een relatie. Aan het eind van seizoen 4 besluiten ze zich te verloven.

2vkym3l.jpg15mok6s.gifDr. Amy Farrah Fowler, Neuroscientist
Nadat Howard en Raj als grap Sheldon op een on-line datingsite hadden opgegeven - zonder zijn medeweten - koos de computer Amy als match uit. Ze hadden hier direct spijt van want Amy leek in vrijwel alles op Sheldon. De twee hebben voornamelijk contact via hun computer of SMS. Desondanks noemt Sheldon haar zijn vriendin maar niet zijn vriendin. Hun zelfde karakter zorgt vaak voor conflicten. Amy heeft Penny benoemd als haar beste vriendin. Iedereen moet wel wennen aan haar directe benadering van onderwerpen.

* Terugkerende karakters:
15dsz8z.png
Priya Koothrappali - Rajs zus die tijdelijk bij hem inwoont. Tijdens deze periode krijgen zij en Leonard een relatie.
Stuart - De eigenaar van de stripboekwinkel waar de vier vrienden regelmatig komen.
Wil Wheaton - Als voormalig Star Trek-acteur was Wil niet aanwezig bij een Star Trek-bijeenkomst waar Sheldon als tiener naartoe was gereisd. Na deze teleurstelling ziet Sheldon Wil als zijn vijand.
Barry Kripke - Een collega van Caltech die Sheldon niet kan uitstaan.
Zack Johnson - Een (domme) ex van Penny. Zijn vader maakt de menukaarten van de Cheesecake Factory.

* Handige Links:
15dsz8z.png
The Big Bang Theory op IMDb
The Big Bang Theory op TV.com
The Big Bang Theory op Wikipedia
Lijst van karakters in The Big Bang Theory
Lijst van episodes van The Big Bang Theory

* Media:
15dsz8z.png

*** Deze OP is gemaakt door InTrePidIvity en is hier te vinden ***
A dirty mind is a joy forever
  zondag 11 maart 2018 @ 16:55:45 #2
220052 Blue_note
The world's greatest!
pi_177750452
Ben ergens rond episode 3 van het laatste seizoen gestopt omdat ik het heel irritant vind om de episodes steeds te moeten downloaden elke week.

Jammer dat het niet via een betaalkanaal voorhanden is. -O-
A dirty mind is a joy forever
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')