abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178993876
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 16:52 schreef tetsuo-shima het volgende:
nou ja platte pannekoeken kan ik niet zeggen, maar ze zijn gewoon echt veel kleiner dan tijdens de workshop
dit was het resultaat:
https://imgur.com/a/Q08VEhI

de foto deed het niet, waarom weet ik niet, dus maar even een linkje
Ik vind het mooie broden trouwens. (en de reden dat het niet werkt is omdat FOK! is geblokkeerd door imgur).
pi_178993991
ik bak het af in de oven op de plaat, dus de laatste rijs is in de rijsmandjes, maar als jij zegt dat het wat lastiger meel is, dan kan het idd geen kwaad om eens een ander meel te bestellen. dank je voor de tip!

ja ik vind de broden ook erg mooi, alleen ja ze zijn gewoon anders helaas. maar nogmaals, dat andere meel is een goed iets om te proberen.
pi_178994418
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 13:56 schreef tetsuo-shima het volgende:
Ik ben laatst bij levine geweest voor een workshop brood bakken en daar hebben we een vloerbrood met sesamzaad gemaakt welke echt heerlijk was. Nu heb ik thuis het recept ook al een paar keer geprobeerd. Maar de broden blijven zo klein. Ze zien er verder prachtig uit maar gewoon klein. Wat zou hiervan de reden kunnen zijn?

Navragen zegt dat we precies hetzelfde recept hebben gebruikt op de workshop maar daar waren de broden.veel groter.

Oh en edit 2. Het gist dat ik gebruikte was nieuw gekocht in de ah want na de eerste poging dacht ik dat het gist misschien wel dood was
Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje :P.

Deze hadden jullie nog tegoed:
BNSRcRO.jpg
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
7e1HYSp.jpg
pi_178994498
ziet er lekker uit hoor!
en ja ik ga de volgende keer de tip gebruiken met het andere meel, en ja mijn ovensteen is natuurlijk anders als haar ovensteen. ik ga het vooral even zoeken nu in het meel en in het kneden.
pi_178995086
Ik heb nu een pizzasteen bovenin en onderin de oven, en dat scheelt echt enorm. Alleen al bij het verbranden aan de bovenkant van het brood, het brood kleurt nu veel gelijkmatiger.
pi_178995810
quote:
17s.gif Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje :P.

Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]
wat zijn die roze blauwe broodjes?
pi_178996171
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 18:51 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

wat zijn die roze blauwe broodjes?
Kokos, macadamia en witte chocolade-broodjes. Waren voor de babyshower van mijn schoonzusje.
pi_179106776
Berliner knuppel, voor mijn doen zeer mooi gelukt.
Recept Levine
168924p.jpg
pi_179696345
Stil hier ;)

Vandaag weer desembroodjes gebakken met lijnzaad, sesam en havervlokken
izqaeg.jpg
pi_179697839
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 19:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Stil hier ;)

Vandaag weer desembroodjes gebakken met lijnzaad, sesam en havervlokken
[ afbeelding ]
Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.
pi_179698277
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:25 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Deze zijn mooi. Ik heb vandaag ook een desembroodje gebakken, maar krijg nooit zo'n goede "oven spring" dus het ingesneden stuk wordt niet net zo mooi. Deze blijft redelijk vlak. De smaak en structuur wel prima, met vrij compact kruim.
ja voor mijn doen goed gelukt vond ik. Meestal bak ik gedrochten die ik hier niet laat zien.
Smaak is altijd goed, en ik ben echt fan geworden van de wat stevigere structuur van zuurdesem

[ Bericht 0% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 09-06-2018 21:00:19 ]
pi_179698332
Damzzzzz wat kunnen jullie toch goed bakken O+

Eigenlijk moet ik dat echt eens gaan doorzetten. Heb een top-oven en boek van Levine.
Aantal jaren geleden was ik zo fanatiek in brood/broodjes bakken O+
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_179698426
quote:
17s.gif Op maandag 7 mei 2018 17:43 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Bij Levine heb je waarschijnlijk gekneed met een goede spiraalkneder (rofco, maxima, teddy oid) en bak je het af in een rofco op een steen. Als je het in thuisconditie doet is dat echt wel anders, bakplaat versus ovensteen is al gigantisch op bijvoorbeeld temperatuurbehoud. Maar ze zien er echt wel goed uit hoor!
Mijn resultaten lijken ook lang niet altijd op die van het plaatje in het boek, maar ik kneed dan ook maar gewoon met mijn planetaire mixer en bak het af in mijn gewone huis-tuin-en keuken oventje :P.

Deze hadden jullie nog tegoed:
[ afbeelding ]
En gisteren weer een gewoon broodje gebakken, semolina met rozijnen en rozemarijn uit het 2e deel van Levine.
[ afbeelding ]
als de steen het probleem is ff naar de action een pizza steen van Jamie Oliver halen voor 8 euro ofzo. Ligt bij de BBQ spullen
pi_179698474
Gewoon weer oppakken dan ;) . Voordeel van broodbakken is dat je overgrote deel van de tijd gewoon met andere dingen bezig kan zijn.
pi_179698547
Ik heb vorig jaar ooit brood gebakken welke ik echt niet lekker vond. De structuur stond mij tegen

Gisteren een bakdag met een vriendin

-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen
XZSUe8t.jpg

Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes
jhQq0Os.jpg
pi_179699301
Hmmm, lekker allemaal! Behalve het sodabrood, kennelijk. Nog nooit gehad.

Hier staan hamburgerbroodjes in de koelkast voor lange tweede rijs. Morgen afbakken, en s avonds opeten.
pi_179699405
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 21:29 schreef Bleie het volgende:
Hmmm, lekker allemaal! Behalve het sodabrood, kennelijk. Nog nooit gehad.

Hier staan hamburgerbroodjes in de koelkast voor lange tweede rijs. Morgen afbakken, en s avonds opeten.
de geur vond ik al smerig tijdens het maken, het is niet mijn ding zeg maar -O-
pi_179699993
Wel jammer van de tijd en moeite...
pi_179702211
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 20:58 schreef Goitske het volgende:
Ik heb vorig jaar ooit brood gebakken welke ik echt niet lekker vond. De structuur stond mij tegen

Gisteren een bakdag met een vriendin

-iers soda bread, mijn collega eet hem elke dag.. nou dat raad ik niet aan. Maja ik vind bananenbrood ook niet te eten dus zal wel aan mij liggen
[ afbeelding ]

Eerste x witte bollen, met wat tips en hulp van m'n vriendin en haar eigen recept heerlijke zachte witte bolletjes
[ afbeelding ]
Oooh, die bollen zien er heerlijk uit :).
Zou ik het recept mogen?
.
pi_179704040
quote:
0s.gif Op zondag 10 juni 2018 00:00 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Oooh, die bollen zien er heerlijk uit :).
Zou ik het recept mogen?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179704457
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2018 22:03 schreef Bleie het volgende:
Wel jammer van de tijd en moeite...
Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. Ingrediėnten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg :+ .
Sodabrood werkt met een reactie van een zuur (meestal karnemelk) op baking soda, het blijft een redelijk compact, wat zurig brood. Ik heb het in Ierland veel gegeten, ik ben wel een liefhebber ervan.
pi_179704468
quote:
14s.gif Op zondag 10 juni 2018 08:41 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Sodabrood heeft niet zoveel tijd nodig. Ingrediėnten bij elkaar gooien, vormen en in de oven doen is genoeg :+ .
Sodabrood werkt met een reactie van een zuur (meestal karnemelk) op baking soda, het blijft een redelijk compact, wat zurig brood. Ik heb het in Ierland veel gegeten, ik ben wel een liefhebber ervan.
klopt het is makkelijk te maken maar hier is het echt de container in gegaan. Ik vind het echt niet lekker. Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
pi_179704475
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 08:43 schreef Goitske het volgende:

[..]
Maar ik ben een vrij moeilijke brood eter
Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt brood *)
pi_179704498
quote:
10s.gif Op zondag 10 juni 2018 08:45 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik ook. Ik eet alleen zelfgemaakt brood *)
nou dat is het bij mij niet. Van de bakker is ook goed.
En gewoon lekkere broodjes

Maar bijv bananenbrood en soda brood gatver
pi_179704532
Voor de liefhebber het recept van het soda brood
Recept dat mijn collega altijd gebruikt

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')