abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177721433
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

gd_5f2pyoZ8gxwrYhBap_OI50bVaAb1LHOFosDdFyfI.gif?w=320&s=c91eed716989331dbc88262dc07ca9b2
groeten

OkÚ. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt ge´ntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euroÔÇÖs) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ÔÇścoinsÔÇÖ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]


Persoonlijke touch van TS:
AC4-MtnSDIM5XV8KpnNFyhf0BAGOkL7Xx7byxyk5MgQ.png?w=944&s=3fe65187386218e4c21b5071f3be63b2
Lambo of Rekt
pi_177721472
DXs4OekXcAYyg5b.jpg

Als je dit ziet krijg je toch spontaan alle vertrouwen terug in de markt :D

18k BTC verkocht tijdens laatste grote dip en nog boven de 6k gebleven _O_

Dit zijn trouwens data waarop BTC uit wallet is gehaald van mr. whale, dus niet perse data waarop het verkocht is, maar denk dat wij wel kunnen aannemen dat daar niet heel veel tijd tussen zat.
pi_177721522
BTCGOD _O_
pi_177721528
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 12:40 schreef Weissmania het volgende:
BTCGOD _O_
WEISSGOD _O_
Lambo of Rekt
pi_177721690
EggsGod _O_ wanneer gaan we weer paar kutbuitenlanders in elkaar trappen
pi_177721732
grapje mensen ben geen homofoob ofzo
pi_177721769
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 12:40 schreef Weissmania het volgende:
BTCGOD _O_
dit dus
pi_177721845
Dag lieve mensen O+ ik had een tijdje geleden een vraag gesteld in het vragentopic, maar daar kwam helaas geen antwoord op. Ik ben nogal een cryptonoob, maar ik heb een core wallet van Monero ge´nstalleerd en ik wil daar op de goedkoopste en betrouwbaarste manier ook daadwerkelijk iets op gaan zetten.

Ik zie alleen heel erg veel informatie en wellicht weten jullie de beste manier? Volgens mij is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om dit te doen door eerst Bitcoins te kopen? Graag advies cryptogoden _O_
pi_177721880
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:01 schreef Pandapunt het volgende:
Dag lieve mensen O+ ik had een tijdje geleden een vraag gesteld in het vragentopic, maar daar kwam helaas geen antwoord op. Ik ben nogal een cryptonoob, maar ik heb een core wallet van Monero ge´nstalleerd en ik wil daar op de goedkoopste en betrouwbaarste manier ook daadwerkelijk iets op gaan zetten.

Ik zie alleen heel erg veel informatie en wellicht weten jullie de beste manier? Volgens mij is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om dit te doen door eerst Bitcoins te kopen? Graag advies cryptogoden _O_
Voor het gemak zou je bijvoorbeeld https://www.litebit.eu/nl/kopen/monero gewoon kunnen gebruiken. Ben niet zo'n fan van die website, maar het werkt prima.
pi_177721949
Plasma Cash klinkt wel als een prima upgrade :P Benieuwd of ze dat bij MVP al mee kunnen nemen of niet.
pi_177721982
quote:
14s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:03 schreef Typisch het volgende:

[..]

Voor het gemak zou je bijvoorbeeld https://www.litebit.eu/nl/kopen/monero gewoon kunnen gebruiken. Ben niet zo'n fan van die website, maar het werkt prima.
Wat is hierin het verschil tussen mijn adres en het ge´ntegreerd adres wat ik krijg als ik de betaal-id aanmaak? Welke gebruik ik?
pi_177722071
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:09 schreef Pandapunt het volgende:

[..]

Wat is hierin het verschil tussen mijn adres en het ge´ntegreerd adres wat ik krijg als ik de betaal-id aanmaak? Welke gebruik ik?
Ik weet niet wat een betaal-id is, maar neem aan dat je de Monero in je eigen wallet wil zetten? Dus niet de Litebit wallet gebruiken
pi_177722078
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 12:48 schreef Weissmania het volgende:
EggsGod _O_ wanneer gaan we weer paar kutbuitenlanders in elkaar trappen
Jonge, kom jou ff klappe toch, als VEN boven de 12usd komt :9 _O_
Lambo of Rekt
pi_177722162
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:14 schreef ChickenMan het volgende:

[..]

Ik weet niet wat een betaal-id is, maar neem aan dat je de Monero in je eigen wallet wil zetten? Dus niet de Litebit wallet gebruiken
Klopt, als ik betalingen wil ontvangen kan je een betaal-id aanmaken, dan komt er een ge´ntegreerd adres tevoorschijn. Ik las net dat die het veiligste is om te gebruiken. Dat dus maar gedaan ook.

Nu heb ik de betaling voltooid, daarna moest ik mn bankrekening verifiŰren met een betaling van 1 cent, best raar op zich, maargoed. Ben nu heel erg benieuwd of ik de Monero valuta er op ga zien verschijnen. Iemand een idee hoe lang dat kan duren?

Edit: Ah, ik zie dat hij in behandeling staat op de website, kon dat ff niet terugvinden :9
pi_177722285
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:21 schreef Pandapunt het volgende:

[..]

Klopt, als ik betalingen wil ontvangen kan je een betaal-id aanmaken, dan komt er een ge´ntegreerd adres tevoorschijn. Ik las net dat die het veiligste is om te gebruiken. Dat dus maar gedaan ook.

Nu heb ik de betaling voltooid, daarna moest ik mn bankrekening verifiŰren met een betaling van 1 cent, best raar op zich, maargoed. Ben nu heel erg benieuwd of ik de Monero valuta er op ga zien verschijnen. Iemand een idee hoe lang dat kan duren?

Edit: Ah, ik zie dat hij in behandeling staat op de website, kon dat ff niet terugvinden :9
Dus je zet het wel in de ge´ntegreerde wallet van Litebit? Dat is zeker niet het veiligste.

Of is de Monero core wallet ofzo ook in het Nederlands? Snap er niks van lol
pi_177722369
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:30 schreef ChickenMan het volgende:

[..]

Dus je zet het wel in de ge´ntegreerde wallet van Litebit? Dat is zeker niet het veiligste.

Of is de Monero core wallet ofzo ook in het Nederlands? Snap er niks van lol
Nee ik probeer het inderdaad in de core wallet van Monero te zetten. Deze doet het bij mij gewoon in het Nederlands haha. Dus als litebit nu de centjes netjes overmaakt moet ik ze gaan ontvangen.
pi_177722512
@EggsTC ik heb helemaal nooit wat over ICX geroepen hoor :)
pi_177722555
lekker Man U - liverpool kijke hoor

rashford mooi kooltje gemacht
pi_177722568
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 12:37 schreef Kyran het volgende:
[ afbeelding ]

Als je dit ziet krijg je toch spontaan alle vertrouwen terug in de markt :D

18k BTC verkocht tijdens laatste grote dip en nog boven de 6k gebleven _O_

Dit zijn trouwens data waarop BTC uit wallet is gehaald van mr. whale, dus niet perse data waarop het verkocht is, maar denk dat wij wel kunnen aannemen dat daar niet heel veel tijd tussen zat.
Waarom geeft dit je vertrouwen?

Als al die kut MTGOX BTC allemaal verkocht is, dan ben ik benieuwd wat er markt gebeurt. Dat een mannetje de hele markt laat crashen is een beetje vergezocht hoor.
pi_177722626
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:47 schreef kthxbye het volgende:

[..]

Waarom geeft dit je vertrouwen?

Als al die kut MTGOX BTC allemaal verkocht is, dan ben ik benieuwd wat er markt gebeurt. Dat een mannetje de hele markt laat crashen is een beetje vergezocht hoor.
Nou, ik bedoel meer dat iemand even 18k aan BTC heeft gedumpt en de support op 6k alsnog stand heeft weten te houden. Volgens mij moet er dan iets heel geks gebeuren willen wij ooit onder de 6k duiken.

Garantie tot de voordeur, maar ziet er in ieder geval goed uit.

Die gasten MOESTEN verkopen om schuldeisers af te betalen. Hadden ze ook anders kunnen aanpakken, maar goed. Nu moeten ze niks meer en verwacht ik eigenlijk niet meer dat ze gaan dumpen. Tuurlijk gaan ze verkopen en winst pakken, maar niet meer dumpen.

Dat is in ieder geval mijn verwachting en mening :P
pi_177722786
Ik denk dat de FUD die ontstaat door het dumpen van die BTC meer schade aanricht dan het daadwerkelijke dumpen :P
pi_177722957
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:59 schreef MaGNeT het volgende:
Ik denk dat de FUD die ontstaat door het dumpen van die BTC meer schade aanricht dan het daadwerkelijke dumpen :P
Dat ook ja.
pi_177724575
Waarom staan die tickers in de OP eigenlijk niet in BTC/USD?
pi_177724617
quote:
9s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 15:41 schreef Gehrman het volgende:
Waarom staan die tickers in de OP eigenlijk niet in BTC/USD?
Omdat er hier mensen zijn die echt naar euro's kijken. Geen grap
[i]No temptation has overtaken you that is not common to man. God is faithful, and he will not let you be tempted beyond your ability, but with the temptation he will also provide the way of escape, that you may be able to endure it.[/i]
pi_177724827
Hallo Allemaal
heeft het nog zin om te minen met je huis tuin en keukencomputer als die computer toch altijd maar aanstaat?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')