abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177701253
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

gd_5f2pyoZ8gxwrYhBap_OI50bVaAb1LHOFosDdFyfI.gif?w=320&s=c91eed716989331dbc88262dc07ca9b2
groeten

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]


Persoonlijke touch van TS:
AC4-MtnSDIM5XV8KpnNFyhf0BAGOkL7Xx7byxyk5MgQ.png?w=944&s=3fe65187386218e4c21b5071f3be63b2
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_177701262
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:51 schreef hodlwave het volgende:

[..]

Komt in orde. Gewoon blijven hodlen. Nog maar 1 aan waarde over? hodlen! Al duurt het nog 7 jaar. Je wil toch zeker geen Weak Hand genoemd worden. :N :P

Enne, never sell your Waves! Mensen die winst pakken en op tijd uitstappen. :')

why you should never sell your waves
June 27, 2017

My day today (just a normal day)

chronologically:

met a big VC fund (100 mil) that wants to do an ICO for a subfund for online home services
met a VR project that wants to do an ICO, working prototype.
Had negotiations with national depositary regarding a project of verifying digital assets ownership. Certificates of ownership for blockchain tokens, that could be a groundbreaking project connecting corporate world to the world of crypto
Set up a call with top security audit firm (Kudelski) regarding Waves code audit
Talked to another ICO project (chat bots, working marketplace with revenue)
Went to the top Russian Business TV channel to talk about crypto and ICO's, with Vitalik participating on Skype
Met another ICO project (payment system, guys own an offshore bank)
met a lawyer who is building the legal structure for tokenomica.com
had a talk with the most famous HR specialist in Russia, set up another interview for CMO position.
played with my kid for an hour
had another call regarding PR and international promotion

Besides, Primalbase.com raised around 5 mil in the first day of their ICO,

and two new members joined our team: Max (CBDO) and Anna (my PA)

Just a normal day.

Guys never sell your waves, we're gonna nail it.

Cheers.

Zo zie je maar, het komt altijd goed, als je maar blijft geloven en uiteraard fiat erin blijft pompen. Het is de ontwerpers echt niet om het geld te doen hoor. Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen hobby en iedereen met een beetje whitepaper heeft het beste met iedereen voor. :+
Prijs van Waves staat iig nog $0,20 hoger dan op 7 juni 2017 :P
pi_177701267
Ik heb ook even wat dukaten in BTC gepompt
  vrijdag 9 maart 2018 @ 09:57:57 #4
474113 hodlwave
HODL fanaat
pi_177701323
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:53 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Prijs van Waves staat iig nog $0,20 hoger dan op 7 juni 2017 :P
:D Met Waves komt het wel goed. Dat duurt niet zo lang. Zodra alles uit het dal klimt staat Waves binnen de kortste keren in de top 10. Je ziet het nu al klimmen. Waves. _O_
pi_177701341
quote:
14s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:57 schreef Greys het volgende:
Leuk trouwens dat deze inzending ook voor mensen in ESF zorgt die er normaal niet (vaak) posten :P ^O^
Kom op jongens, allemaal even hoi zeggen daar :D

ESF / [2018] Nederland: Waylon - Outlaw in 'Em - #33
pi_177701403
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:59 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Kom op jongens, allemaal even hoi zeggen daar :D

ESF / [2018] Nederland: Waylon - Outlaw in 'Em - #33
Opzouten mey Gaylon. Polder rockstar wannabe. Die vent is een karikatuur van zichzelf, acteert alles om maar rockstar te lijken. Zelfs zijn coke gebruik.
  vrijdag 9 maart 2018 @ 10:04:13 #7
474113 hodlwave
HODL fanaat
pi_177701406
registreer om deze reclame te verbergen
TT. _O-
pi_177701435
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:59 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Kom op jongens, allemaal even hoi zeggen daar :D

ESF / [2018] Nederland: Waylon - Outlaw in 'Em - #33
_O-
Koutist in opleiding.
pi_177701453
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:06 schreef Greys het volgende:

[..]

_O-
Shit, dat moest jij dus nog niet lezen.
DM's waren achteraf toch beter :P
pi_177701477
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:07 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Shit, dat moest jij dus nog niet lezen.
DM's waren achteraf toch beter :P
Het was iets te opvallend dat hodlwave ineens in ESF postte. :P :D
Koutist in opleiding.
pi_177701489
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:09 schreef Greys het volgende:

[..]

Het was iets te opvallend dat hodlwave ineens in ESF postte. :P :D
Jij post hier ook nooit meer. We misten je, dus komen wij wel daar posten.
pi_177701511
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:10 schreef Kyran het volgende:

[..]

Jij post hier ook nooit meer. We misten je, dus komen wij wel daar posten.
Het songfestival is in deze tijd dat alle nummers bekend worden nogal allesoverheersend voor me maar je hebt gelijk, ik mag jullie niet verwaarlozen 8-) O+
Koutist in opleiding.
pi_177701513
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:10 schreef Kyran het volgende:
post hier ook nooit meer. We misten je, dus komen wij wel daar posten.
ahhhhh O+
pi_177701567
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:03 schreef Manzonderschouders het volgende:

[..]

Opzouten mey Gaylon. Polder rockstar wannabe. Die vent is een karikatuur van zichzelf, acteert alles om maar rockstar te lijken. Zelfs zijn coke gebruik.
Het is bekend dat mannen die negatief reageren op een populaire artiest vaak onzeker zijn over hun voorkomen en dat meestal ook ontkennen.
  vrijdag 9 maart 2018 @ 10:19:02 #15
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_177701619
J8Vb5o4.png

Heb m'n droom waar kunnen maken jongens!
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_177701620
Ik durf te wedden dat MzS wel eens zijn darmen laat spoelen door een volwassen Marokkaanse man

Romig
pi_177701853
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:19 schreef Weissmania het volgende:
Ik durf te wedden dat MzS wel eens zijn darmen laat spoelen door een volwassen Marokkaanse man

Romig
_O- _O- _O-
pi_177701875
quote:
7s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:19 schreef TimKuik het volgende:
[ afbeelding ]

Heb m'n droom waar kunnen maken jongens!
Ben je bij Leepu geweest?
pi_177701955
quote:
10s.gif Op donderdag 8 maart 2018 21:50 schreef pnxsinned het volgende:
Dat is een feit, google het maar of wtf dan ook.
Valuta's zoals euro's, dollar's, of wtf dan ook, nee dat wordt het op het einde niet.
Denken dat de eigenaren van de USD zonder slag of stoot op gaan geven. :')
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_177701974
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:37 schreef ITrade het volgende:

[..]

Denken dat de eigenaren van de USD zonder slag of stoot op gaan geven. :')
Denken dat ik dat denk. :')
Leer begrijpend lezen.
Dank
  vrijdag 9 maart 2018 @ 10:39:19 #21
131603 Afwazig
Serious business
pi_177701981
Gewoon je seed uit je hoofd leren jongens. Of encrypten en veilig opslaan.

Of gewoon gerekt worden natuurlijk.
  vrijdag 9 maart 2018 @ 10:44:12 #22
474113 hodlwave
HODL fanaat
pi_177702075
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:09 schreef Greys het volgende:

[..]

Het was iets te opvallend dat hodlwave ineens in ESF postte. :P :D
Moest van meneer MaGNet. :@
  vrijdag 9 maart 2018 @ 10:49:34 #23
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_177702186
Er zijn van die dagen dat je je ontzettend druk maakt. Je wilt volwassen zijn, maar het lukt niet. Je wilt eerlijk zijn, maar het wordt je niet in dank afgenomen. En dan zie je daar de met liefde gemaakte boterhammen, wat biologische pinda's en heerlijke stukjes avocado. Weet je wat ik dan denk: "Je mag er zijn! Je kunt de hele wereld aan. Wees jezelf. Maak het waar."

Clyde.

:{
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  vrijdag 9 maart 2018 @ 10:50:35 #24
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_177702208
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:03 schreef Manzonderschouders het volgende:

[..]

Opzouten mey Gaylon. Polder rockstar wannabe. Die vent is een karikatuur van zichzelf, acteert alles om maar rockstar te lijken. Zelfs zijn coke gebruik.
hmm lekker cokesnuiven
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_177702219
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 10:39 schreef Afwazig het volgende:
Gewoon je seed uit je hoofd leren jongens. Of encrypten en veilig opslaan.

Of gewoon gerekt worden natuurlijk.
En dan moet je weer je pass voor de encryptie onthouden....
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')