Dit.quote:Op woensdag 7 maart 2018 13:25 schreef Krollie het volgende:
Hoe wil je je groeten gesneden hebben? Hartelijk of hatelijk?
Ik dacht ook eerst dat het een typfout was, maar het is consequent in de OP.quote:Op woensdag 7 maart 2018 13:25 schreef Krollie het volgende:
Hoe wil je je groeten gesneden hebben? Hartelijk of hatelijk?
quote:Op woensdag 7 maart 2018 13:25 schreef Krollie het volgende:
Hoe wil je je groeten gesneden hebben? Hartelijk of hatelijk?
het lijkt een beetje op een mini kaassnijderquote:Op woensdag 7 maart 2018 13:18 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[ afbeelding ]
Nu we dat uit de weg hebben, persoonlijk gewoon met een santoku. Die bijlen kan ik niet zo mee overweg.
Voor fijnsnijden heb je ook nog deze...
[ afbeelding ]
Maar wederom kan ik daar ook niet zo mee overweg.
Ja, je ziet het slecht op de foto maar een fijnsnijder heeft twee messen. Een dubbel kaasmes dus. Onvoorstelbaar, honderdmiljoenmiljard foto's maar allemaal van voren waardoor het een enkel mes lijkt. .quote:Op woensdag 7 maart 2018 14:19 schreef THEFXR het volgende:
[..]
het lijkt een beetje op een mini kaassnijder
quote:Op woensdag 7 maart 2018 14:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Ja, je ziet het slecht op de foto maar een fijnsnijder heeft twee messen. Een dubbel kaasmes dus. Onvoorstelbaar, honderdmiljoenmiljard foto's maar allemaal van voren waardoor het een enkel mes lijkt. .
Ik heb een enkele gehad.quote:
De groenten en tot sinas!quote:Op woensdag 7 maart 2018 13:29 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Ik dacht ook eerst dat het een typfout was, maar het is consequent in de OP.
.quote:
De dubbele ook. Lastig slijpen en het vreet snijplanken.quote:Op woensdag 7 maart 2018 14:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb een enkele gehad.
Is kut.
Weggegooid.
quote:Op woensdag 7 maart 2018 19:00 schreef Janneke141 het volgende:
Je moet de groeten van Hak hebben. Die hoef je niet meer te snijden.
Daar was het natuurlijk op wachten En anders had ik hem ingekoptquote:Op woensdag 7 maart 2018 19:00 schreef Janneke141 het volgende:
Je moet de groeten van Hak hebben. Die hoef je niet meer te snijden.
quote:Op woensdag 7 maart 2018 19:00 schreef Janneke141 het volgende:
Je moet de groeten van Hak hebben. Die hoef je niet meer te snijden.
Ik vond hem ook wel interessant, maar koop een mes pas nadat ik hem in de hand heb gehad. En de snijbeweging mee heb gemaakt.quote:Op donderdag 8 maart 2018 16:39 schreef THEFXR het volgende:
ik denk dat het deze wordt, heeft volgens de KS een HRC van 57.
[ afbeelding ]
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60294716/
niet echt een gemotiveerde werkneemster, zo te horenquote:Op zondag 11 maart 2018 15:15 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Ik vond hem ook wel interessant, maar koop een mes pas nadat ik hem in de hand heb gehad. En de snijbeweging mee heb gemaakt.
Beide dingen hebben me bij IKEA bijna een half uur soebatten gekost met als zwaarstwegende argument dat ik het artikel anders binnen een paar minuten na aanschaf toch wel weer geretourneerd had.
Dus uiteindelijk maakt het meisje van de afdeling 'koken en tafelen' onder diep gezucht het met los van de plexiglas plaat waar het op gemonteerd zat om het er binnen 10 seconden weer op terug te monteren.
Man wat ligt dat met belabberd in de hand zeg... Ik heb kleine handjes, maar zelfs ik voorzag vrij snel kramp in mijn vingers te krijgen door het kleine heft
Wat verwacht je dan voor tien euro...quote:Op zondag 11 maart 2018 15:15 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
Ik vond hem ook wel interessant, maar koop een mes pas nadat ik hem in de hand heb gehad. En de snijbeweging mee heb gemaakt.
Beide dingen hebben me bij IKEA bijna een half uur soebatten gekost met als zwaarstwegende argument dat ik het artikel anders binnen een paar minuten na aanschaf toch wel weer geretourneerd had.
Dus uiteindelijk maakt het meisje van de afdeling 'koken en tafelen' onder diep gezucht het met los van de plexiglas plaat waar het op gemonteerd zat om het er binnen 10 seconden weer op terug te monteren.
Man wat ligt dat met belabberd in de hand zeg... Ik heb kleine handjes, maar zelfs ik voorzag vrij snel kramp in mijn vingers te krijgen door het kleine heft
ik verwachtte er een 'leuk' mes voor op vakantie bij te hebben. Bijna alles is beter dan de meuk die in de meeste vakantiehuizen aanwezig zijn, en om nou mijn eigen goede messen elke keer mee te zeulen is ook weer zo wat...quote:Op zondag 11 maart 2018 18:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat verwacht je dan voor tien euro...
Wat gebruik jijzelf?quote:Op woensdag 7 maart 2018 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Messen hoeven helemaal niet zwaar te zijn, ze moeten scherp zijn
Ik ben van koksmes + nakiriquote:Op maandag 12 maart 2018 19:28 schreef derLudolf het volgende:
Hmmm, ik vind een koksmes fijner dan een Santuko, blijkbaar ben ik in de minderheid....
Heb erg veel messen, Zwilling 5 ster serie, Goldhamster, Robert Herder, huismerkmessen van Hanos, zelfs van de Aldi. Engelse, Franse, Japanse. Heb meer dan 100 stuks, kan het niet laten ze te kopen als ik wat leuks zie.quote:
Ah dat is een flinke verzameling.quote:Op maandag 12 maart 2018 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb erg veel messen, Zwilling 5 ster serie, Goldhamster, Robert Herder, huismerkmessen van Hanos, zelfs van de Aldi. Engelse, Franse, Japanse. Heb meer dan 100 stuks, kan het niet laten ze te kopen als ik wat leuks zie.
Meeste gebruik ik de Robert Herder messen en de Zwilling
quote:Op woensdag 7 maart 2018 19:00 schreef Janneke141 het volgende:
Je moet de groeten van Hak hebben. Die hoef je niet meer te snijden.
'Heb jij een issue?'quote:Op maandag 12 maart 2018 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb erg veel messen, Zwilling 5 ster serie, Goldhamster, Robert Herder, huismerkmessen van Hanos, zelfs van de Aldi. Engelse, Franse, Japanse. Heb meer dan 100 stuks, kan het niet laten ze te kopen als ik wat leuks zie.
Meeste gebruik ik de Robert Herder messen en de Zwilling
Doe ik wel. Mijn koksmes én damesfileermesje.quote:Op maandag 12 maart 2018 13:28 schreef SummerBreeze het volgende:
[..]
ik verwachtte er een 'leuk' mes voor op vakantie bij te hebben. Bijna alles is beter dan de meuk die in de meeste vakantiehuizen aanwezig zijn, en om nou mijn eigen goede messen elke keer mee te zeulen is ook weer zo wat...
Had in mijn vorige huis een nieuwe buurman op de koffie, een agent, die vond mijn messenverzameling nogal engquote:Op vrijdag 16 maart 2018 01:47 schreef Red_85 het volgende:
[..]
'Heb jij een issue?'
Kreeg ik als vraag toen ik mijn kleine lade opende en daar op een altaar 5 Herders van klein tot groot had liggen...
Hoe is dat bij jou?
vooral als je zegt dat ze vlijmscherp zijnquote:Op vrijdag 16 maart 2018 07:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had in mijn vorige huis een nieuwe buurman op de koffie, een agent, die vond mijn messenverzameling nogal eng
Dit vind ik vooral heel gaaf bij andere mensen. Prachtig mooi en heel cool, maar is zou dood nerveus worden van de ruimte die ze innemen.quote:Op maandag 12 maart 2018 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb erg veel messen, Zwilling 5 ster serie, Goldhamster, Robert Herder, huismerkmessen van Hanos, zelfs van de Aldi. Engelse, Franse, Japanse. Heb meer dan 100 stuks, kan het niet laten ze te kopen als ik wat leuks zie.
Meeste gebruik ik de Robert Herder messen en de Zwilling
Ik heb er geen honderd maar wel meer dan twintig. Zwillings, herder, chinese bijltjesdag, broodmessen, fileermessen, petty.... maar mijn Japanse messen zijn me het meest lief.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 07:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had in mijn vorige huis een nieuwe buurman op de koffie, een agent, die vond mijn messenverzameling nogal eng
Dat dus.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 07:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had in mijn vorige huis een nieuwe buurman op de koffie, een agent, die vond mijn messenverzameling nogal eng
Zeg ik er ook meestal bij.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 10:27 schreef THEFXR het volgende:
[..]
vooral als je zegt dat ze vlijmscherp zijn
Je kan een kool gewoon kapot stampen en dan eventueel nog in kleinere stukjes snijden met je keukenmesje.quote:
das een moeilijke, het moet nl goed in de hand liggen, heb je grote of kleine handen?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 20:35 schreef Bugno het volgende:
#TeamKoksmes.
Heb nu een Global, maar wil graag een nieuwe. Iemand tips? Mijn buurman zweert bij z'n Sabatier.
Wil je een zwaar mes of een licht mes, zoals de global?quote:Op vrijdag 23 maart 2018 20:35 schreef Bugno het volgende:
#TeamKoksmes.
Heb nu een Global, maar wil graag een nieuwe. Iemand tips? Mijn buurman zweert bij z'n Sabatier.
weet niet hoe ver je van Duitsland woont of er weleens doorheen komt, maar heb al een tijdje deze op het oog (niet leverbaar in NL of BE) https://www.ikea.com/de/de/catalog/products/90257576/quote:Op vrijdag 23 maart 2018 20:35 schreef Bugno het volgende:
#TeamKoksmes.
Heb nu een Global, maar wil graag een nieuwe. Iemand tips? Mijn buurman zweert bij z'n Sabatier.
Kijk eens naar Zwilling 5 sterquote:Op zaterdag 24 maart 2018 06:55 schreef Bugno het volgende:
Niet heel grote handen. De Global vind ik op zich prima snijden, maar denk dat ik zwaarder fijner vind. Duitsland is wel een eind weg helaas.
Hout is mooi. Maar niet erg praktisch, laat het iets te lang in water liggen en het zwelt opquote:Op zaterdag 24 maart 2018 04:02 schreef THEFXR het volgende:
[..]
weet niet hoe ver je van Duitsland woont of er weleens doorheen komt, maar heb al een tijdje deze op het oog (niet leverbaar in NL of BE) https://www.ikea.com/de/de/catalog/products/90257576/
Zwilling is prima spul. Herder is ook goed. Als je meer uit te geven hebt is Japans echt wel superieur. Tegenwoordig maakt zwilling ook Japanse stijl messen trouwens. Of tenminste, Europese stijl, Japans gesmeed, want dat is de truc.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk eens naar Zwilling 5 ster
Erg degelijke messen.
Het liefst het ik een kern van koolstofstaal, heerlijk aan te zetten, extreem scherp te houden. Meeste koksmessen van chroom/nikkel/vandium/molybdeen staal zijn keihard en taai. Worden vaak niet optimaal geslepen verkocht en zijn nauwelijks zelf te slijpenquote:Op zaterdag 24 maart 2018 08:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zwilling is prima spul. Herder is ook goed. Als je meer uit te geven hebt is Japans echt wel superieur. Tegenwoordig maakt zwilling ook Japanse stijl messen trouwens. Of tenminste, Europese stijl, Japans gesmeed, want dat is de truc.
Geen bandstaal, maar een kern van keihard staal en daaromheen wat flexibeler staal, eventueel laagjes damast, om breekbaarheid trekken voorkomen.
Dun, vlijmscherpe en kunstwerken om te zien. Wel prijzig.
Da's het mooie van Japans staal. Dat is niet roestvrij, maar wel keihard en niet echt taai. Staal staal eromheen is wel taai, dus je mes breekt alsnog niet.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het liefst het ik een kern van koolstofstaal, heerlijk aan te zetten, extreem scherp te houden. Meeste koksmessen van chroom/nikkel/vandium/molybdeen staal zijn keihard en taai. Worden vaak niet optimaal geslepen verkocht en zijn nauwelijks zelf te slijpen
Welk Japanse koksmes zou je aanraden?quote:Op zaterdag 24 maart 2018 08:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zwilling is prima spul. Herder is ook goed. Als je meer uit te geven hebt is Japans echt wel superieur. Tegenwoordig maakt zwilling ook Japanse stijl messen trouwens. Of tenminste, Europese stijl, Japans gesmeed, want dat is de truc.
Geen bandstaal, maar een kern van keihard staal en daaromheen wat flexibeler staal, eventueel laagjes damast, om breekbaarheid trekken voorkomen.
Dun, vlijmscherpe en kunstwerken om te zien. Wel prijzig.
Er is in Japans staal heel veel te krijgen. Maar dat is wel wat duurder dan een zwilling. Meestal handgesmede messen, dus tsja.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 10:42 schreef Bugno het volgende:
[..]
Welk Japanse koksmes zou je aanraden?
Heb met een hakbijltje van Global wel gehad dat ie na een keer vallen op het lemmet direct doormidden brak
Zwilling ga ik bekijken.
er is zoveel staal voorhanden, ik vind zwilling echt overrated, echt duur voor wat je krijgt.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 10:23 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Da's het mooie van Japans staal. Dat is niet roestvrij, maar wel keihard en niet echt taai. Staal staal eromheen is wel taai, dus je mes breekt alsnog niet.
Slijpen is goed te doen, maar niet heel makkelijk vanwege het harde staal.
Een zwilling slijp je makkelijker, maar die is zijn echte scherpte snel kwijt, terwijl mijn Japanse messen maanden scherp blijven met af en toe stroppen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |