abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177653660
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
“U bent een dief!”
‘Nee dat ben ik niet’
“U bent een dief!”
‘Nogmaals: dat ben ik niet’.
“Dief! Dief! Dief!”
Hoe ongefundeerd de beschuldiging ook is: onvermijdelijk zet zij zich al gauw vast in de harten en hoofden van de toehoorders. Twijfel slaat toe. En dan komen de krantenkoppen: ‘Beschuldigde ontkent een dief te zijn!’ De talkshows organiseren discussietafels. ‘Is de beschuldigde een dief?’ Voor- en tegenstanders worden uitgenodigd. Want de waarheid - die ligt toch altijd in het midden?

Na enige tijd blijft rondom de beschuldigde hoe dan ook ‘een sfeertje’ hangen. Een gevoel van ‘waar rook is, is vuur’. Mensen zullen zich afvragen waar die beschuldigingen toch steeds vandaan komen. ‘Dat wordt toch niet zomaar geroepen?’ Binnen de kortste keren kan men onomwonden schrijven dat je ‘meermaals van diefstal werd beschuldigd’ en dat je in elk geval ‘niet onomstreden’ bent.

Journalisten wassen hun handen in onschuld. Zij hebben toch alleen maar aandacht besteed aan ‘de actualiteit’? Dat ze zich nauwelijks richtten op veel serieuzere thema’s - het onderonsje van een politicus met Oekraïense oligarchen, een onderhands geschonken penthouse, mislukt beleid in Amsterdam - niemand zal het ze euvel duiden omdat daarover minder ‘maatschappelijke commotie’ ontstond (precies doordat die journalisten daaraan nauwelijks aandacht besteedden). Zo houden gevestigde partijen en gevestigde media elkaar in stand.

Het is een bekende strategie. Demonisering: een zodanige stapeling van ongefundeerde verwijten dat iemand uiteindelijk buiten de orde wordt gedrukt. Een zodanige focus op bepaalde kwesties - hoe klein en onbelangrijk misschien ook - dat ze vanzelf groot en dreigend boven de markt gaan hangen. En men dan verbaast kan uitroepen: ‘Waarom is de beschuldigde toch zo geobsedeerd door het thema diefstal? Waarom begint hij steeds over het stelen van spullen?’ (Terwijl je dat helemaal niet doet - je verdedigt je slechts omdat anderen er voortdurend over beginnen!).

Smalend wordt het gadegeslagen door de gevestigde spelers. Het is een beproefd recept, dat slechts weinig politieke nieuwkomers overleven. En het is precies deze sluipmoord - met voorbedachte rade - die D66-leider Alexander Pechtold in het kielzog van minister Kajsa Ollongren nu op Forum voor Democratie probeert te plegen met zijn spervuur van eindeloze ‘racisme’-beschuldigingen aan mijn adres.

We zagen het bij talloze andere democratische vernieuwingsbewegingen. Wie staat voor gecontroleerde immigratie, voor herstel van de soevereiniteit, voor échte invloed van de bevolking, wordt murw gebeukt door ongefundeerde beschuldigingen die ad nauseam worden herhaald en gretig worden opgepikt in de mainstream media. ‘Xenofoob’, ‘populist’, ‘racist’, ‘haatzaaier’, ‘tweedracht brenger’, ‘rattenvanger’: het zijn steeds weer dezelfde woorden die niets anders beogen dan het bespelen van de onderbuik van het publiek - precies de onderbuik die deze zelfbenoemde moraalridders zo zeggen te verafschuwen. Precies de onderbuik die zij met hun ‘redelijkheid’ willen temmen.

En wij zijn er helemaal klaar mee.

Wij willen het hebben over de inhoud van onze plannen. Over de reële problemen die mensen in Nederland dagelijks ervaren. Het verslechterende onderwijs, de onveiligheid op straat, de bureaucratie in de zorg. MKB-ers en ZZP-ers die worden dwarsgezeten door een regelzieke overheid. De massale immigratie uit Islamitische landen die de afgelopen decennia onze cultuur, onze verzorgingsstaat en onze gemoedsrust onder grote druk heeft gezet. De Europese Unie, die ons geld, onze vrijheid en onze democratie bedreigt.

Niets willen wij te maken hebben met racisme, discriminatie en andere vormen van uitsluiting. Integendeel: we willen samen met zoveel mogelijk medestanders nadenken over oplossingen voor de problemen waar we voor staan. Iedereen die Nederland wil versterken is daarbij welkom en iedereen heeft precies dezelfde rechten.

Maar dat gesprek wil Pechtold blijkbaar niet voeren. Afgelopen zondag maakte hij bij WNL voor de zoveelste keer duidelijk dat hij slechts wil demoniseren. Met kreten wil strooien. Flauwe one liners wil inzetten om een sfeertje te scheppen.

Nu wil Pechtold komende vrijdag met mij op Radio1 discussiëren over de stelling: ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten”. Het is een stelling waar ik het direct voor de volle honderd procent mee eens ben. Een stelling waarmee het FVD partijprogramma in volkomen overeenstemming is. Een stelling die op geen enkele manier uitnodigt tot een serieuze, inhoudelijke gedachtewisseling maar slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten - om steeds maar weer met het beschuldigende vingertje te gaan roepen: ‘U bent een dief! Een dief! Een dief!’

Ik bedank daarvoor. Ik gun Pechtold de volledige air time die voor dat ‘debat’ was gereserveerd om zijn hatelijkheden jegens mij en jegens FVD te spuien. De smalende, handenwringende journalisten moeten er dan maar van maken wat ze willen. Maar ik ga er niet langer in mee. Ik ga me niet voortdurend in het verdachtenbankje laten drukken en ik ga de media niet voortdurend de kans geven daar dan weer ‘ophef’ in te zien en schreeuwerig te melden dat ‘Baudet fel heeft gereageerd op beschuldigingen’. Nee. Wij nemen nogmaals - voor de zoveelste keer - afstand van alle vormen van racisme en discriminatie. Niets daarover staat in ons partijprogramma, niets van dien aard hebben wij ooit voorgesteld in de Tweede Kamer, niets van dat alles zullen wij ooit verdedigen.

Voor een inhoudelijk debat over onze plannen met Nederland staan we altijd open. Ook de komende weken gaan we weer volop de zalen in om met kiezers het gesprek te voeren over wat anders kan en moet. Maar tegen de holle kreten van Pechtold, de doorzichtige demonisering en vooral: de haatzaaierij richting mijzelf en FVD gaan we ons niet langer eindeloos verdedigen. Het is tijd dat Alexander Pechtold bij zinnen komt. Tot die tijd heeft het voeren van een ‘debat’ geen enkele zin.

Thierry Baudet
Wat mij betreft een begrijpelijke keuze, ik denk dat hij goed ziet dat dit debat weinig inhoudelijks kan brengen, maar enkel tot meer geroeptoeter zal leiden.
There live not three good men unhanged in England: and one of them is fat..
pi_177653767
Een debat ontwijken moet je eigenlijk zien te voorkomen. Maar ik begrijp het wel. Dat zou inderdaad gaan zoals het de laatste keer in de Balie er ook aan toe ging.

Pechtold heeft helemaal geen interesse in een echt debat met Baudet. Die laat geen mogelijkheid onbenut om met het racisme vingertje te zwaaien hoe vaak er ook gezegd word dat ze daar in alle vormen afstand van nemen.

Pechtold gaat dat nooit laten vallen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177653787
Ahahaha bang
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:50:14 #4
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_177653797
registreer om deze reclame te verbergen
De ironie is dat Baudet niets anders doet met zijn gezeik op Ollongren :'). Krijgt dus (wederom) een koekje van eigen deeg. Smaakt het Thierry?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_177653806
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:48 schreef Gohf046 het volgende:
Een debat ontwijken moet je eigenlijk zien te voorkomen. Maar ik begrijp het wel. Dat zou inderdaad gaan zoals het de laatste keer in de Balie er ook aan toe ging.

Pechtold heeft helemaal geen interesse in een echt debat met Baudet. Die laat geen mogelijkheid onbenut om met het racisme vingertje te zwaaien hoe vaak er ook gezegd word dat ze daar in alle vormen afstand van nemen.

Pechtold gaat dat nooit laten vallen.
Ja het was Pechtold die dat debat liet ontsporen en niet Baudet, die al hysterisch begon te schreeuwen voordat er ook maar een half woord was uitgebracht :')
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:53:00 #6
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_177653839
Ik vind het interessant dat D'66 zich zo vast lijkt te bijten in de FvD. Je zou denken dat de 2 partijen weinig kiezersoverlap hebben. Ik weet dat in Amsterdam de SP zijn pipa's richt op DENK omdat ze overtuigd zijn dat ze al die Turken hier wel even voor het socialisme kunnen werven (ze denken dat die Turken zich wel even gaan identificeren als uitgebuite arbeiders :') ) maar wat D'66 voor hysterisch gebral doet nu snap ik echt niet.... ik kan het er niet echt lekker in passen in de puzzle.
It's muffin time.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:53:15 #7
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_177653842
registreer om deze reclame te verbergen
Goede zet van Baudetgod!
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_177653863
Laf. Maar Thierry is ook een hele slechte debater dus dit zal wel gewoon damage control zijn.
pi_177653867
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:53 schreef SpecialK het volgende:
Ik vind het interessant dat D'66 zich zo vast lijkt te bijten in de FvD. Je zou denken dat de 2 partijen weinig kiezersoverlap hebben.
Dat maakt het juist logisch?
Iemand met wie je veel gemeen bebt kun je je moeilijk tegenaf zetten.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:58:35 #10
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_177653897
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:55 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Dat maakt het juist logisch?
Iemand met wie je veel gemeen bebt kun je je moeilijk tegenaf zetten.
In deze fase van de verkiezingen zie je juist partijen met veel overlap zich differentiëren om elkaars kiezers af te snoepen.

Het heeft geen nut voor bijvoorbeeld de VVD nu om over de SP heen te gaan pissen en vice versa. En dat zie je ook niet gebeuren omdat beide partijen weten dat er niks bij te winnen valt. En dan hebben we het niet over het standaard gebral.

Het is vrij duidelijk dat D'66 bijzonder geactiveerd is.Mijn vraag is dus wat D'66 denkt te winnen hiermee.
It's muffin time.
pi_177653928
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:50 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Ja het was Pechtold die dat debat liet ontsporen en niet Baudet, die al hysterisch begon te schreeuwen voordat er ook maar een half woord was uitgebracht :')
Het is inderdaad Pechtold die geen interesse heeft in een inhoudelijk debat maar alleen maar interesse heeft om Baudet als racist te framen.

Aangezien jezelf ook wel hebt gezien dat Baudet geen goeie debater is en zijn emoties nauwelijks onder controle had lijkt dit me de minst slechte oplossing eerlijk gezegd.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:01:34 #12
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_177653933
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:58 schreef SpecialK het volgende:

[..]

In deze fase van de verkiezingen zie je juist partijen met veel overlap zich differentiëren om elkaars kiezers af te snoepen.

Het heeft geen nut voor bijvoorbeeld de VVD nu om over de SP heen te gaan pissen en vice versa. En dat zie je ook niet gebeuren omdat beide partijen weten dat er niks bij te winnen valt. En dan hebben we het niet over het standaard gebral.

Het is vrij duidelijk dat D'66 bijzonder geactiveerd is.Mijn vraag is dus wat D'66 denkt te winnen hiermee.
Ze willen zich gewoon profileren als de deugpartij bij uitstek.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:01:49 #13
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_177653939
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:58 schreef SpecialK het volgende:

[..]

In deze fase van de verkiezingen zie je juist partijen met veel overlap zich differentiëren om elkaars kiezers af te snoepen.

Het heeft geen nut voor bijvoorbeeld de VVD nu om over de SP heen te gaan pissen en vice versa. En dat zie je ook niet gebeuren omdat beide partijen weten dat er niks bij te winnen valt. En dan hebben we het niet over het standaard gebral.

Het is vrij duidelijk dat D'66 bijzonder geactiveerd is.Mijn vraag is dus wat D'66 denkt te winnen hiermee.
Aandacht afleiden en vingertje wijzen naar fvd zodat het niet over hun eigen wanbeleid gaat, zowel in de regering als in Amsterdam.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_177653958
Triest dat die niet gewoon kan debateren

quote:
"U bent een dief!"
'Nee dat ben ik niet'
"U bent een dief!"
'Nogmaals: dat ben ik niet'.
"Dief! Dief! Dief!"
Beide zijn hier dom bezig,
De eerste door ongefundeerd beschuldigingen te uiten.
De ander door daarop te reageren
pi_177653987
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:50 schreef Fir3fly het volgende:
De ironie is dat Baudet niets anders doet met zijn gezeik op Ollongren :'). Krijgt dus (wederom) een koekje van eigen deeg. Smaakt het Thierry?
Baudet pakt Ollogren hard aan en gebruikt daarbij(net zoals in zijn meeste speeches) een vrij overdreven spreekstijl.

Maar ik zie Baudet niet keer op keer uitspraken van jaren terug zwaar uit de context halen om Ollongren in een bepaalde hoek te plaatsen.

Het gaat om het referendum. Met dat standpunt kun je het eens zijn of niet, maar het gaat wel over daadwerkelijk politiek beleid van D'66.

Racisme en discriminatie is in geen enkele vorm terug te vinden in het verkiezingsprogramma van FvD en ze hebben al meerdere malen aangeven dat ze afstand doen van iedere vorm daarvan. Toch blijft Pechtold doordraven, dat heeft niks met inhoud te maken.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:18:49 #16
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_177654056
Groot gelijk. Pechtold is een populist die alleen maar met modder smijt in de hoop dat iets blijft kleven. Ik zou ook niet komen om mij te laten beledigen door die halve gare.

Debatten moeten over de inhoud gaan en niet alleen maar bestaan uit op de man spelen.
pi_177654167
Begrijpelijke actie van Baudet.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:40:26 #18
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177654180
Laffe dakhaas
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:40:55 #19
377395 martijnde3de
Trust, but verify.
pi_177654181
Government's first duty is to protect the people, not run their lives.
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:49:20 #20
78680 Nielsch
zie signature
pi_177654218
Baudet, laffe hond dat het is.
zie ondertitel
pi_177654256
Logisch. Het is ook helemaal geen discussie wanneer beide partijen het met elkaar eens zijn. Het is Pechtold enkel te doen om hem te willen framen in de media.
pi_177654432
In welke gemeente waren die twee ook alweer verkiesbaar?..
pi_177654469
Gezien het vooraf opgezette onderwerp en vraagstelling -ervan uitgaande dat het klopt- een terechte keuze van Baudet. Alleen al het onderwerp dat Pechtold voorstelt insinueert al dat een verschil is tussen beiden.

Wat Baudet hier schrijft is een bijzonder redelijke reactie, eentje die je niet kan geven als Pechtold door je heen staat te bleren.
pi_177654569
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:53 schreef SpecialK het volgende:
Ik vind het interessant dat D'66 zich zo vast lijkt te bijten in de FvD. Je zou denken dat de 2 partijen weinig kiezersoverlap hebben. Ik weet dat in Amsterdam de SP zijn pipa's richt op DENK omdat ze overtuigd zijn dat ze al die Turken hier wel even voor het socialisme kunnen werven (ze denken dat die Turken zich wel even gaan identificeren als uitgebuite arbeiders :') ) maar wat D'66 voor hysterisch gebral doet nu snap ik echt niet.... ik kan het er niet echt lekker in passen in de puzzle.
Hiervoor was het de PVV, dat was ook al zo beschamend.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_177655226
Baudet zou ook helemaal onder de tafel geluld zijn, in zo'n debat moet je nl. ook wat inhoud tonen.
Derhalve een verstandig besluit van Thierry !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  woensdag 7 maart 2018 @ 06:16:06 #26
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_177655383
Wat is Thierry toch weer een slachtoffer hè. 'De media' hebben het weer compleet ongefundeerd op hem gemunt terwijl er ergere dingen gebeuren, zoals Pechtold die privé een penthouse krijgt!

Serieus ik begin dat ventje goed zat te worden. Lijkt Sylvana wel met zijn gejank.
  woensdag 7 maart 2018 @ 07:25:57 #27
366583 Lemsterr
Dorpsidioot
pi_177655611
Heeft Thierry ook niet nodig. Verstandige keuze.
  woensdag 7 maart 2018 @ 07:39:56 #28
462746 Linus_van_Pelt
met blauw dekentje
pi_177655719
Vanwege een dergelijke reden niet naar een debat gaan als politicus is gewoon en zwaktebod. Maar voor het debat vind ik het niet heel erg, ik word zelf nogal moe van D66 vs FvD terwijl die twee partijen elkaar maar in één gemeente treffen.
pi_177656216
Baudet heeft het probleem dat hij erg zwak is in het debat, zonder gelijkgestemden om hem hen komt hij slecht uit z'n woorden, is mij al een paar keer opgevallen.

Je moet Pechtold van repliek dienen of hem gewoon uit laten ratelen.
٩๏̯͡๏)۶
pi_177656320
Wel een behoorlijk zwaktebod van Neerlands belangrijkste intellectueel. Zo'n enorme intellectueel zou Pechtold natuurlijk zonder problemen onder tafel moeten kunnen lullen met zijn grootse intellectuele vermogens.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_177656329
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 06:16 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

Serieus ik begin dat ventje goed zat te worden. Lijkt Sylvana wel met zijn gejank.
:D _O_
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_177656335
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 06:16 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
Wat is Thierry toch weer een slachtoffer hè. 'De media' hebben het weer compleet ongefundeerd op hem gemunt terwijl er ergere dingen gebeuren, zoals Pechtold die privé een penthouse krijgt!

Serieus ik begin dat ventje goed zat te worden. Lijkt Sylvana wel met zijn gejank.
reactie op dat gejank dat het een racist en nazi en dit en dat en dit en dat is.
Kunnen de heren zich niet met de politiek bezighouden? Het lijkt wel een kleuterklasje. :') wat een kneuzenkermis.
pi_177656552
Enkele jaren terug had ik Thierry hoger in het vaandel, maar hij is flink door het ijs gezakt wat mij betreft.
Maar Pechtold is helemaal van het padje af en na dat 'debat' in de balie is het begrijpelijk dat Thierry hiervoor bedankt.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_177656855
Zolang Pechtold wild om zich heen aan het slaan is zou ik ook bedanken. Of zijn er mensen die daadwerkelijk denken dat je nu met Pechtold in deze modus een fijn debat over democratische vernieuwing kunt houden. Hier valt niets te winnen.
  woensdag 7 maart 2018 @ 09:52:47 #35
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_177657101
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 05:13 schreef bijdehand het volgende:

[..]

Hiervoor was het de PVV, dat was ook al zo beschamend.
Dus D'66 is gewoon een soort pathologische virtuesignaller. Elke verkiezing weer een monster proberen te vinden om heldhaftig te vernietigen.
It's muffin time.
pi_177657668
De hele premisse van het debat klopt al niet. D66 en FvD staan gewoon aan dezelfde kant als het racisme betreft. Als racisme bespreken het doel van het debat was, ben je snel klaar wanneer de deelnemers aan het debat het met elkaar eens zijn.

Het daadwerkelijke doel zal waarschijnlijk zijn (en dat hebben we al eerder gezien) om FvD over die lijn te duwen, dan wel die lijn te verschuiven. Met andere woorden; het debat zal (vanuit D66) niet gaan over racisme, maar over of/waarom het FvD racistisch is.

Een beetje als de VVD een debat met de SP en PvdA wil over communisme.
  woensdag 7 maart 2018 @ 10:31:31 #37
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_177657814
Waarom moeten uberhaupt landelijke politici in debat tijdens regionale verkiezingen?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_177657850
Ik snap wel dat Baudet geen rascisme debat wil voeren als je zelf

Spreekt over homeopathische verdunning van het Nederlandse volk
Gaat dineren met een uitgesproken Amerikaanse White Supremacists
Alt-Right memes retweet
le Pen interviewd voor je scriptie
Naar de IJzerwake gaat
Iemand die spreekt over IQ verschillen tussen rassen op nr 2 van een kieslijst zet
De Nederlandse cultuur wilt vastleggen in de wet

De beste man staat in elk debat over racisme al met 5-0 achter door zijn eigen acties. Hij wekt zelf al de schijn dat hij een halve nazi is en als hij wordt aangesproken op zijn eigen discutabele uitspraken of gevraagd wordt naar zijn White supremacist vriendjes dan in zijn enige verweer "Demonisering" schreeuwen. Baudet maakt de juiste keuze of weg te blijven bij een debat over racisme. Iedereen maakt daar gehakt van hem })
  woensdag 7 maart 2018 @ 11:00:06 #39
416931 yats
(non) Average Joe
pi_177658385
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 00:01 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Aandacht afleiden en vingertje wijzen naar fvd zodat het niet over hun eigen wanbeleid gaat, zowel in de regering als in Amsterdam.
Goed afgekeken van de VVD dus. Die doen dat immers al jaren. Credits eisen voor dingen die goed gaan en dingen die fout gaan komen asltijd uit de koker van een ander...
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_177658453
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 00:03 schreef wawowiewa het volgende:
Triest dat die niet gewoon kan debateren

[..]

Beide zijn hier dom bezig,
De eerste door ongefundeerd beschuldigingen te uiten.
De ander door daarop te reageren
Ja en het is ook dom om niet te reageren want zwijgen is toestemmen... Dus zeker als je Terry heet is dit gewoon een verlieslijdende zaak.
  woensdag 7 maart 2018 @ 11:04:01 #41
416931 yats
(non) Average Joe
pi_177658478
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 05:13 schreef bijdehand het volgende:

[..]

Hiervoor was het de PVV, dat was ook al zo beschamend.
Daar zat anders een behoorlijke kern van waarheid in. De PVV is gewoon een enge partij waarbij 1 man alles in zijn eentje berpaald en geen tegenspraak duldt. Zijn ideeën zijn verder duidelijk en demoniseert wel degelijk een hele groep mensen. Of dat dan terecht is of niet laat ik even in het midden. Feit is wel dat een stem op de PVV feitelijk een vergooide stem is aangezien niemand met hen samen kan en wil werken en hun ideeën dus zelden tot niet ten uitvoer zullen komen...
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_177658594
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:10 schreef bedachtzaam het volgende:
Enkele jaren terug had ik Thierry hoger in het vaandel, maar hij is flink door het ijs gezakt wat mij betreft.
Maar Pechtold is helemaal van het padje af en na dat 'debat' in de balie is het begrijpelijk dat Thierry hiervoor bedankt.
Och, is het goed dat er een partij is die de democratie wilt verbeteren? De soevereiniteit wilt houden daar waar er een directe link is met de mensen waarop gestemd is.... Daar waar er een link is met een bestuurlijke macht van één volk. I.p.v. verschillende volkeren verschillende meningen... Volkeren willen zelfbeschikking hebben - naar mijn idee - zie Koerden en Catalanen.... Ik vind het idioot dat als die wens bestaat dat het de kop in wordt gedrukt...

Wat dat betreft ben ik wel fan van Terry en Farage.
pi_177658621
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:23 schreef silverhill het volgende:
De hele premisse van het debat klopt al niet. D66 en FvD staan gewoon aan dezelfde kant als het racisme betreft. Als racisme bespreken het doel van het debat was, ben je snel klaar wanneer de deelnemers aan het debat het met elkaar eens zijn.

Het daadwerkelijke doel zal waarschijnlijk zijn (en dat hebben we al eerder gezien) om FvD over die lijn te duwen, dan wel die lijn te verschuiven. Met andere woorden; het debat zal (vanuit D66) niet gaan over racisme, maar over of/waarom het FvD racistisch is.

Een beetje als de VVD een debat met de SP en PvdA wil over communisme.
Je kan natuurlijk ook een donkere partij genoot sturen voor het debat :o
Een hele dikke negerin het liefst denk ik, in een rolstoel.
pi_177658637
quote:
14s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:31 schreef fathank het volgende:
Waarom moeten uberhaupt landelijke politici in debat tijdens regionale verkiezingen?
Gebrek aan kwaliteit? Eerdmansje zie je wel verschijnen in debatten hoor.
pi_177658761
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:12 schreef ludovico het volgende:

[..]

Gebrek aan kwaliteit? Eerdmansje zie je wel verschijnen in debatten hoor.
Leefbaar R'dam heeft ook geen landelijke tak.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177658900
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:33 schreef Hugo862 het volgende:
Ik snap wel dat Baudet geen rascisme debat wil voeren als je zelf

[quote]Spreekt over homeopathische verdunning van het Nederlandse volk
Gaat over cultuur
quote:
Gaat dineren met een uitgesproken Amerikaanse White Supremacists
Had die niet moeten doen gok ik zo :) Welke gekke dingen heeft deze mr gezegd en wat was het doel van Terry om met hem te praten?
quote:
Alt-Right memes retweet
Voorbeelden?
quote:
le Pen interviewd voor je scriptie
Super interessant lijkt mij? Wat is er mis met le Pen?
quote:
Naar de IJzerwake gaat
Wats dat?
quote:
Iemand die spreekt over IQ verschillen tussen rassen op nr 2 van een kieslijst zet
Oh jee, er wordt gepraat over IQ verschillen..... Zou misschien eens verstandig zijn als je gaat twijfelen over positieve discriminatie bijvoorbeeld omdat observeerbare verschillen tussen rassen wel moeten bestaan vanwege discriminatie o.i.d. Minder blanken en vooral Aziaten naar de Universiteit want dat zij daar oververtegenwoordigd zijn kan alleen maar komen vanwege discriminatie maar niet vanwege een biologisch voordeel betreffende het IQ... Ahja en als IQ zo belangrijk is voor je kansen in de samenleving dan moet je ook wel in kunnen zien dat immigratie vanuit "shithole countries" een last zal leggen op je samenleving, laat staan als ze ook nog een totaal verschillende cultuur hebben als de jouwe.... Laat staan Moslims, die zijn helemaal wendbaar natuurlijk m.b.t. hun cultuur...

quote:
De Nederlandse cultuur wilt vastleggen in de wet
Hoofdwaarden vastleggen in de wet is toch niet zo gek? En zijn ze dat niet al? Probeer het Europees verdrag van de rechten van de mens eens te lezen voor de grap.

quote:
De beste man staat in elk debat over racisme al met 5-0 achter door zijn eigen acties. Hij wekt zelf al de schijn dat hij een halve nazi is en als hij wordt aangesproken op zijn eigen discutabele uitspraken of gevraagd wordt naar zijn White supremacist vriendjes dan in zijn enige verweer "Demonisering" schreeuwen. Baudet maakt de juiste keuze of weg te blijven bij een debat over racisme. Iedereen maakt daar gehakt van hem })
Verder met je eens hoor, dat bepaalde zaken makkelijk aangehaald kunnen worden door mensen die graag iets anders lezen dan de bedoeling is... En Terry heeft alle schijn tegen zich door heel vaak in vreemde zaken betrokken te zijn. Maar ik vind zelf die politieke correctheid ook wel doorslaan... Waarom zou je niet le Pen mogen interviewen? Ojee er wordt gesproken over IQ verschil..... Blijkbaar kun je daar alleen over praten in besloten kringen want wat is het toch pijnlijk als er wat verschillen bestaan tussen rassen.
Als iemand stelt dat Chinezen en Japanners korter zijn dan Europeanen dan kijkt niemand gek op overigens.
pi_177658914
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:19 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Leefbaar R'dam heeft ook geen landelijke tak.
Fair enough denk ik ;) Ik kan mij ook slecht mensen voor de geest halen die bij een gemeentelijke partij zitten met een landelijke tak.
pi_177658957
Slappe hap die Baudet, wegloper.
pi_177658968
Het is vast te veel gevraagd dat alle lijsttrekkers, waaronder zowel Baudet als Pechtold, zich op de eerste plaats focussen op hun eigen standpunten en ideeën, ipv elkaar demoniseren?
"Pools are perfect for holding water"
pi_177659032
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:29 schreef probeer het volgende:
Het is vast te veel gevraagd dat alle lijsttrekkers, waaronder zowel Baudet als Pechtold, zich op de eerste plaats focussen op hun eigen standpunten en ideeën, ipv elkaar demoniseren?
Precies wat Baudet in zijn verklaring aanhaalt.


Niets willen wij te maken hebben met racisme, discriminatie en andere vormen van uitsluiting. Integendeel: we willen samen met zoveel mogelijk medestanders nadenken over oplossingen voor de problemen waar we voor staan. Iedereen die Nederland wil versterken is daarbij welkom en iedereen heeft precies dezelfde rechten.

Maar dat gesprek wil Pechtold blijkbaar niet voeren. Afgelopen zondag maakte hij bij WNL voor de zoveelste keer duidelijk dat hij slechts wil demoniseren. Met kreten wil strooien. Flauwe one liners wil inzetten om een sfeertje te scheppen.

Nu wil Pechtold komende vrijdag met mij op Radio1 discussiëren over de stelling: ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten”. Het is een stelling waar ik het direct voor de volle honderd procent mee eens ben. Een stelling waarmee het FVD partijprogramma in volkomen overeenstemming is. Een stelling die op geen enkele manier uitnodigt tot een serieuze, inhoudelijke gedachtewisseling maar slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten - om steeds maar weer met het beschuldigende vingertje te gaan roepen: ‘U bent een dief! Een dief! Een dief!’
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177659049
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:29 schreef probeer het volgende:
Het is vast te veel gevraagd dat alle lijsttrekkers, waaronder zowel Baudet als Pechtold, zich op de eerste plaats focussen op hun eigen standpunten en ideeën, ipv elkaar demoniseren?
Pechtold wilt zichzelf profileren als "deuger" en denkt daar stemmen mee te krijgen.... Want dat komt daadkrachtig over o.i.d.

Maar het lijkt wel een tikkeltje op Amerikaanse politiek zo ja.
  woensdag 7 maart 2018 @ 11:34:48 #52
86613 MrBadGuy
I'm a male chicken
pi_177659072
Misschien wordt het eens tijd dat D66 aandacht geeft aan haar eigen idealen? Oh wacht, die hebben ze al redelijk lang niet meer.

Baudet heeft misschien wat onhandige uitspraken gedaan (die daarna uit hun context worden gehaald), maar ik geloof niet dat hij een racist is. D66 is echter achterlijk om taboes uit te roepen over bepaalde onderwerpen (e.g. dat er verschillen in intelligentie kan zijn tussen bepaalde groepen mensen).
pi_177659083
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:32 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Precies wat Baudet in zijn verklaring aanhaalt.


Niets willen wij te maken hebben met racisme, discriminatie en andere vormen van uitsluiting. Integendeel: we willen samen met zoveel mogelijk medestanders nadenken over oplossingen voor de problemen waar we voor staan. Iedereen die Nederland wil versterken is daarbij welkom en iedereen heeft precies dezelfde rechten.

Maar dat gesprek wil Pechtold blijkbaar niet voeren. Afgelopen zondag maakte hij bij WNL voor de zoveelste keer duidelijk dat hij slechts wil demoniseren. Met kreten wil strooien. Flauwe one liners wil inzetten om een sfeertje te scheppen.

Nu wil Pechtold komende vrijdag met mij op Radio1 discussiëren over de stelling: ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten”. Het is een stelling waar ik het direct voor de volle honderd procent mee eens ben. Een stelling waarmee het FVD partijprogramma in volkomen overeenstemming is. Een stelling die op geen enkele manier uitnodigt tot een serieuze, inhoudelijke gedachtewisseling maar slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten - om steeds maar weer met het beschuldigende vingertje te gaan roepen: ‘U bent een dief! Een dief! Een dief!’

Ze doen het beide over en weer. En nee, ik doe niet mee aan een discussie over wie daar het ergste in is. En nee, dat is niet omdat ik 'links en dus voor D66 ben'. Ik 'ben' wel 'links', maar toch echt niet voor D66.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177659090
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:34 schreef MrBadGuy het volgende:
Misschien wordt het eens tijd dat D66 aandacht geeft aan haar eigen idealen? Oh wacht, die hebben ze al redelijk lang niet meer.

Baudet heeft misschien wat onhandige uitspraken gedaan (die daarna uit hun context worden gehaald), maar ik geloof niet dat hij een racist is. D66 is echter achterlijk om taboes uit te roepen over bepaalde onderwerpen (e.g. dat er verschillen in intelligentie kan zijn tussen bepaalde groepen mensen).
Levenseinde.... Drugs... Progressief liberaal i.p.v. VVD conservatief liberaal... Opzicht allemaal wel mooie punten...

Het is dat D66 zo pro Europa is en pro immigratie / Islam dat ik er niks mee heb.
pi_177659140
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:33 schreef ludovico het volgende:

[..]

Pechtold wilt zichzelf profileren als "deuger" en denkt daar stemmen mee te krijgen.... Want dat komt daadkrachtig over o.i.d.

Maar het lijkt wel een tikkeltje op Amerikaanse politiek zo ja.
Mee eens. En dat vind ik erg jammer en lijkt me erg schadelijk voor ons democratisch proces.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177659151
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:35 schreef probeer het volgende:

[..]

Ze doen het beide over en weer. En nee, ik doe niet mee aan een discussie over wie daar het ergste in is. En nee, dat is niet omdat ik 'links en dus voor D66 ben'.
Kun je misschien een voorbeeld geven van hoe Baudet dat doet ?(Ik kan er maar 1 bedenken namelijk blijven zeuren over uitspraken raadslid D'66 Amsterdam, moet ik ook niet doen natuurlijk maar Pechtold doet dat alleen maar) Baudet pakt D'66 aan op het referendum zei het op een melodramatische toon, waar je overigens van kunt vinden wat je wil.

Maar het is wel gebaseerd op daadwerkelijk politiek beleid van D'66. Wat Pechtold doet niet.

Overigens is D'66 toch helemaal niet links? Eerder centrum-rechts.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177659170
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:35 schreef ludovico het volgende:

[..]

Levenseinde.... Drugs... Progressief liberaal i.p.v. VVD conservatief liberaal... Opzicht allemaal wel mooie punten...
Progressief liberaal is geen standpunt, en liberaal wil ik ze ook niet echt meer noemen gezien hun recente acties.

Voor levenseinde en drugs kan ik bij het FvD terecht en dan krijg ik die EU onzin er niet bij. Wat maakt D66 dan nog zo bijzonder?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177659242
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:39 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Progressief liberaal is geen standpunt, en liberaal wil ik ze ook niet echt meer noemen gezien hun recente acties.

Voor levenseinde en drugs kan ik bij het FvD terecht en dan krijg ik die EU onzin er niet bij. Wat maakt D66 dan nog zo bijzonder?
Godzijdank zijn er nog genoeg partijen die het belang inzien van de EU.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659273
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:35 schreef ludovico het volgende:

[..]

Levenseinde.... Drugs... Progressief liberaal i.p.v. VVD conservatief liberaal... Opzicht allemaal wel mooie punten...
Twee gebieden waarvan ze dondergoed weten dat ze er deze regeerperiode geen zak op gaan bereiken. Niet als je in een coalitie stapt met VVD, CDA en CU.

En dat is niet per se erg hoor, want gezien ons parlementaire stelsel en poldermodel natuurlijk hartstikke onrealistisch om te verwachten dat je als regeringspartij in een coalitie, al je standpunten kan verwezenlijken.

Maar het lijkt me zeer zeer zeer onwaarschijnlijk dat D66 in de aanloop van de TK'21 verkiezingen kan gaan pronken met wat ze bereikt hebben op gebied van de legalisering van drugs en het gekozen levenseinde.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177659275
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:39 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Progressief liberaal is geen standpunt, en liberaal wil ik ze ook niet echt meer noemen gezien hun recente acties.

Voor levenseinde en drugs kan ik bij het FvD terecht en dan krijg ik die EU onzin er niet bij. Wat maakt D66 dan nog zo bijzonder?
De idealen van een partij komen ook tot uiting als zij in het kabinet komen... Ik vind de idealen misschien wel belangrijker want die laten naar mijn idee veel meer zien waar een partij voor staat dan enkel de geformuleerde zaken die voortvloeien uit de achterliggende idealen...

Mja die idealen verschuiven wel een beetje, zoals bij D66 m.b.t. referenda.... Eigenlijk een beetje een doodsteek om dat soort zaken te vaak te doen, als je zoiets afschaft waar je eerst zelf voor was dan mag er wel een goede reden zijn om je standpunt te veranderen... Die heeft D66 eigenlijk niet gehad en komt nu over als partij van de technocraten / hogeropgeleiden die vinden dat het domme stemvolk geen mening zou moeten hebben.... At least, daar lijkt het nu een beetje op naar mijn smaak... Kan mij voorstellen dat mensen dat ook niet verkeerd vinden hoor, een technocratie maar ik verwacht niet dat je daarmee het hele spectrum bedient van de kiezers maar slechts hogeropgeleiden bijvoorbeeld.
Mja we gaan het zien verder....

Maar D66 is behoorlijk pro EU en is een tandje groener progressiever dan de VVD en wel neoliberaal..

Dus afwijkend van FvD m.b.t. immigratie / EU / Groen.
pi_177659277
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:25 schreef ludovico het volgende:

[..]

Gaat over cultuur

Het sprak over de homeopathische verdunning van het Nederlands volk. Later kreeg hij kritiek op deze uitspraak en maakte er vervolgens van dat hij cultuur bedoelde.
[..]

Had die niet moeten doen gok ik zo :) Welke gekke dingen heeft deze mr gezegd en wat was het doel van Terry om met hem te praten?

Onderandere een voorstander van rassensegregatie...
[..]

Voorbeelden?

[..]

Super interessant lijkt mij? Wat is er mis met le Pen?

Mr "We kunnen het ebola virus gebruiken om het immigratieprobleem op te lossen" super interresant dat soort figuren :)

[..]

Wats dat?

Een bijeenkomst van ultra nationalistische vlamingen.

[..]

Oh jee, er wordt gepraat over IQ verschillen.....

Er is geen directe link tussen huidskleur en intelligentie genetisch gezien. Er is wel een directe link tussen scholing en scores op een IQ test. Sterker nog, negers die wonen/opgroeien in "blanke" landen scoren veel hoger op IQ testen dan negers die opgroeien in shithole countries.

[..]

Hoofdwaarden vastleggen in de wet is toch niet zo gek? En zijn ze dat niet al? Probeer het Europees verdrag van de rechten van de mens eens te lezen voor de grap.

Cultuur is iets van mensen, niet van de overheid. Die heeft daar geen kut mee te maken. Daar deel ik de mening met Yernaz ^^

[..]

Verder met je eens hoor, dat bepaalde zaken makkelijk aangehaald kunnen worden door mensen die graag iets anders lezen dan de bedoeling is... En Terry heeft alle schijn tegen zich door heel vaak in vreemde zaken betrokken te zijn. Maar ik vind zelf die politieke correctheid ook wel doorslaan... Waarom zou je niet le Pen mogen interviewen? Ojee er wordt gesproken over IQ verschil..... Blijkbaar kun je daar alleen over praten in besloten kringen want wat is het toch pijnlijk als er wat verschillen bestaan tussen rassen.
Als iemand stelt dat Chinezen en Japanners korter zijn dan Europeanen dan kijkt niemand gek op overigens.
Net als Yernaz heeft Thierry nog niet door dat hij politicus is. Elke politicus (en zeker lijsttrekkers) liggen onder een vergrootglas. Als hij toch echt als niet racistisch gezien wilt worden moet hij misschien maar eens stoppen met zeer discutabele uitspraken te doen en zich in te laten met ultra nationalisten, racisten en holocaust ontkenners. Maar ach, de soep wordt niet zo heet opgedient bij nazi's als hij wordt gegeten :P
pi_177659287
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:42 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Godzijdank zijn er nog genoeg partijen die het belang inzien van de EU.
D66 gaat veel verder dan alleen het belang in zien. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze liever vandaag dan morgen de complete soevereiniteit overdragen. Dan toch liever Rutte die de rem erop zet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177659316
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:44 schreef Nattekat het volgende:

[..]

D66 gaat veel verder dan alleen het belang in zien. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze liever vandaag dan morgen de complete soevereiniteit overdragen.
Ja, dat is een populaire frame die als zoete koek wordt geslikt door figuren die D66 haten.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659438
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:38 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Kun je misschien een voorbeeld geven van hoe Baudet dat doet ?(Ik kan er maar 1 bedenken namelijk blijven zeuren over uitspraken raadslid D'66 Amsterdam, moet ik ook niet doen natuurlijk maar Pechtold doet dat alleen maar) Baudet pakt D'66 aan op het referendum zei het op een melodramatische toon, waar je overigens van kunt vinden wat je wil.
Hoe ze Ollongren neerzetten.

quote:
Maar het is wel gebaseerd op daadwerkelijk politiek beleid van D'66.
Iig in grotere mate ja. Overigens niet lastig, want D66 regeert, en FvD controleert.

quote:
Wat Pechtold doet niet.
Discutabel. Je kan ook stellen dat Pechtold's kritiek gebaseerd is op daadwerkelijke uitspraken van FvD-ers.

quote:
Overigens is D'66 toch helemaal niet links? Eerder centrum-rechts.
Dat vind ik ook. Helaas lopen er hier aardig wat mensen rond die alles wat niet Fvd / PVV is, links noemen. Heb zelfs een keer horen verdedigen dat de VVD niet meer echt tot rechts behoort.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177659461
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:42 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Godzijdank zijn er nog genoeg partijen die het belang inzien van de EU.
Godzijdank zijn er nog genoeg partijen die het belang inzien van verregaande samenwerking en soevereiniteitsoverdracht op zeer selecte zaken die politiek een grote mate van overeenstemming genieten en daarnaast m.b.t. de internationale handel essentieel zijn om in overeenstemming met elkaar te verzorgen.
Maarrr over alle arbitraire zaken m.b.t. overeenstemming en alle zaken die niet of nauwelijks belang hebben bij internationale samenwerking horen niet bij een samenwerkingsverband maar bij een overheidsinstituut die het draagvlak geniet van de bevolking die - naar mijn idee - A wenst dat de soevereiniteit bij het eigen volk ligt - dus niet de EU maar bij Nederland - en B dat zij ook een directe stem hebben over wie hen gaat vertegenwoordigen.

A en B worden sterk geschonden
pi_177659462
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:45 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Ja, dat is een populaire frame die als zoete koek wordt geslikt door figuren die D66 haten.
Dat is het zeker niet hoor. Voor ik het FvD ontdekte was D66 een serieuze optie voor me, maar EU en Pechtold waren redenen om dat absoluut niet te doen. Dat ik tot die conclusie kwam heeft niks met haat te maken, dat is iets wat de laatste tijd pas gekomen is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177659496
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:52 schreef ludovico het volgende:

[..]

Godzijdank zijn er nog genoeg partijen die het belang inzien van verregaande samenwerking en soevereiniteitsoverdracht op zeer selecte zaken die politiek een grote mate van overeenstemming genieten en daarnaast m.b.t. de internationale handel essentieel zijn om in overeenstemming met elkaar te verzorgen.
Maarrr over alle arbitraire zaken m.b.t. overeenstemming en alle zaken die niet of nauwelijks belang hebben bij internationale samenwerking horen niet bij een samenwerkingsverband maar bij een overheidsinstituut die het draagvlak geniet van de bevolking die - naar mijn idee - A wenst dat de soevereiniteit bij het eigen volk ligt - dus niet de EU maar bij Nederland - en B dat zij ook een directe stem hebben over wie hen gaat vertegenwoordigen.

A en B worden sterk geschonden
Jammer alleen dat het FvD pleit voor een Nexit en samenwerking daarmee de nek omdraait.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659511
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 08:41 schreef Ronaldsen het volgende:
Baudet heeft het probleem dat hij erg zwak is in het debat, zonder gelijkgestemden om hem hen komt hij slecht uit z'n woorden, is mij al een paar keer opgevallen.
Ik ben zelf rond het Oekraine referendum meerdere keren naar een debat geweest. Thierry nam het op tegen o.a. Han ten Broeke (een uitstekend debater volgens mij, en een sterk politicus), en hij was uitstekend in het debat. Ook in debatten in de kamer, en dat onlangs vertoonde debat met Halsema was hij zeker niet slecht.

Tegen Pechtold zou hij zich echter in een onnodig moeilijke positie zetten, omdat Pechtold hem weer van racisme zou beschuldigen, zou liegen dat Baudet geen afstand neemt van racisme (wat hij constant doet) etc. Logisch dat hij daar geen zin in heeft, ook omdat het Pechtold meer stemmen zal opleveren dan FvD.
There live not three good men unhanged in England: and one of them is fat..
pi_177659533
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:52 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dat is het zeker niet hoor. Voor ik het FvD ontdekte was D66 een serieuze optie voor me, maar EU en Pechtold waren redenen om dat absoluut niet te doen. Dat ik tot die conclusie kwam heeft niks met haat te maken, dat is iets wat de laatste tijd pas gekomen is.
Tsja, dan heb je je niet op een adequate wijze in de partij verdiept. De frame dat D66 ons land zou willen opgeven voor een federaal Europa is namelijk grote onzin.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659590
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:54 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Jammer alleen dat het FvD pleit voor een Nexit en samenwerking daarmee de nek omdraait.
Als dat de enige manier is om A en B tegen te gaan dan is dat het wel waard, samenwerken kan met elkaar, daarvoor hoeft de soevereiniteit niet te worden overgedragen.
pi_177659610
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:54 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Jammer alleen dat het FvD pleit voor een Nexit en samenwerking daarmee de nek omdraait.
Ze zijn er een voorstander van, maar:
- Europese samenwerking hebben ze wel hoog in het vaandel staan
- Ze willen een referendum, en ik ben ervan overtuigd dat dat een nee wordt
- Zonder 76 zetels is het hoe dan ook kansloos

Dan ben ik en met mij vast vele anderen prima bereid om dat voor lief te nemen. Een flinke dosis sceptisch geluid kan geen kwaad. En wie weet, misschien krijgen ze het voor elkaar om Ruttes beloftes echt voor elkaar te krijgen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177659620
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:57 schreef ludovico het volgende:

[..]

Als dat de enige manier is om A en B tegen te gaan dan is dat het wel waard, samenwerken kan met elkaar, daarvoor hoeft de soevereiniteit niet te worden overgedragen.
Gezien de chaos in het VK, zit ik niet te wachten op een Nexit. Ik heb bovendien ook helemaal geen last van de EU.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659668
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:54 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Ik ben zelf rond het Oekraine referendum meerdere keren naar een debat geweest. Thierry nam het op tegen o.a. Han ten Broeke (een uitstekend debater volgens mij, en een sterk politicus), en hij was uitstekend in het debat. Ook in debatten in de kamer, en dat onlangs vertoonde debat met Halsema was hij zeker niet slecht.

Tegen Pechtold zou hij zich echter in een onnodig moeilijke positie zetten, omdat Pechtold hem weer van racisme zou beschuldigen, zou liegen dat Baudet geen afstand neemt van racisme (wat hij constant doet) etc. Logisch dat hij daar geen zin in heeft, ook omdat het Pechtold meer stemmen zal opleveren dan FvD.
Baudet hapt steeds weer. Moet ie ook niet doen. Waarmee ik Pechtolds debattechnieken absoluut niet vrijpleit. Aan een welles-nietes spelletje doen 2 mensen mee. Als de een daarmee ophoudt, zal de ander snel door de mand vallen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177659671
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:59 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Gezien de chaos in het VK, zit ik niet te wachten op een Nexit. Ik heb bovendien ook helemaal geen last van de EU.
De EU zit een beetje te dicteren aan Polen en Hongarije dat ze vluchtelingen - incl andere cultuur - hun land in moeten laten. Tjah, dat is dus homeopatische verdunning van de Pools / Hongaarse waarden....

Cultuur van je land is belangrijk, mensen willen dat behouden... Dan ga je niet mensen zitten importeren. De soevereiniteit moet bij het land zelf liggen, het volk moet daar zelf over kunnen beslissen... Dusss de EU zou daarover helemaal niks moeten kunnen zeggen.

Doet ze toch en dat vind ik maar eng, lijkt erop dat de EU alleen maar gekker gaat doen m.b.t. dit soort zaken.
pi_177659691
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:55 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Tsja, dan heb je je niet op een adequate wijze in de partij verdiept. De frame dat D66 ons land zou willen opgeven voor een federaal Europa is namelijk grote onzin.
Ze willen hoe dan ook meer invloed van de EU, daar trek ik al de grens. De EU moet een middel blijven, geen doel op zich.

Er zijn echter ook geluiden naar buiten gekomen dat dat zeker geen gek idee is binnen de partij. Zo heel erg vergezocht is het niet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177659693
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:58 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ze zijn er een voorstander van, maar:
- Europese samenwerking hebben ze wel hoog in het vaandel staan
- Ze willen een referendum, en ik ben ervan overtuigd dat dat een nee wordt
- Zonder 76 zetels is het hoe dan ook kansloos

Dan ben ik en met mij vast vele anderen prima bereid om dat voor lief te nemen. Een flinke dosis sceptisch geluid kan geen kwaad. En wie weet, misschien krijgen ze het voor elkaar om Ruttes beloftes echt voor elkaar te krijgen.
Het is gewoon een dom standpunt. Verder is er inderdaad niets mis met een kritische houding, maar wat Baudet in de praktijk doet is fulmineren en mijmeren over zijn verlangen om terug te keren naar de 19e eeuw.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659695
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:59 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Gezien de chaos in het VK, zit ik niet te wachten op een Nexit. Ik heb bovendien ook helemaal geen last van de EU.
Welke chaos overigens? De pond is wat gezakt in waarde? De koopkracht is wat gedaald (als gevolg van die lagere wisselkoers) so what? Er is nog niks aan de hand, marginaal geleuter wat je nu ziet... Daar valt geen zinnige conclusie uit te trekken.

De echte Brexit moet nog komen, hoe dat gaat lopen moet je gewoon nog netjes afwachten.
pi_177659699
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:01 schreef probeer het volgende:

[..]

Baudet hapt steeds weer. Moet ie ook niet doen. Waarmee ik Pechtolds debattechnieken absoluut niet vrijpleit. Aan een welles-nietes spelletje doen 2 mensen mee. Als de een daarmee ophoudt, zal de ander snel door de mand vallen.
Wat moet je dan doen als iemand anders een geprepareerd tekstje vol met verontwaardiging en ontzetting over je racisme voordraagt?
There live not three good men unhanged in England: and one of them is fat..
pi_177659745
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:01 schreef ludovico het volgende:

[..]

De EU zit een beetje te dicteren aan Polen en Hongarije dat ze vluchtelingen - incl andere cultuur - hun land in moeten laten. Tjah, dat is dus homeopatische verdunning van de Pools / Hongaarse waarden....
Samen uit, samen thuis. Niet alleen de lusten, ook de lasten.

Waar Brussel zich vooral aan ergert is het feit dat Hongarije en Polen hun rechtsstaat de nek omdraaien en een broertje dood hebben aan de persvrijheid.

Wat mij betreft wordt heel Oost-Europa uit de EU geknikkerd.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659748
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:03 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Wat moet je dan doen als iemand anders een geprepareerd tekstje vol met verontwaardiging en ontzetting over je racisme voordraagt?
Hem die kans niet meer bieden, zoals Baudet nu doet.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177659761
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:05 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Samen uit, samen thuis. Niet alleen de lusten, ook de lasten.

Waar Brussel zich vooral aan ergert is het feit dat Hongarije en Polen hun rechtsstaat de nek omdraait en een broertje dood heeft aan de persvrijheid.

Wat mij betreft wordt heel Oost-Europa uit de EU geknikkerd.
Doe meteen Zuid-Europa ook erbij :P
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177659787
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:03 schreef ludovico het volgende:

[..]

Welke chaos overigens? De pond is wat gezakt in waarde? De koopkracht is wat gedaald (als gevolg van die lagere wisselkoers) so what? Er is nog niks aan de hand, marginaal geleuter wat je nu ziet... Daar valt geen zinnige conclusie uit te trekken.

De echte Brexit moet nog komen, hoe dat gaat lopen moet je gewoon nog netjes afwachten.
Bestuurlijke chaos. Er is geen plan en geen strategie, waardoor niemand weet waar het VK straks aan toe is. En het meest recente voorstel van May is om aan alle eisen van de EU te voldoen. Waarom dan in vredesnaam aansturen op een Brexit?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659790
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:05 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Samen uit, samen thuis. Niet alleen de lusten, ook de lasten.

Waar Brussel zich vooral aan ergert is het feit dat Hongarije en Polen hun rechtsstaat de nek omdraait en een broertje dood heeft aan de persvrijheid.

Wat mij betreft wordt heel Oost-Europa uit de EU geknikkerd.
Wat heeft de EU zich te bemoeien met politiek die de bevolking van een bepaald gebied aan gaat? Die gestemd heeft en zijn soevereiniteit bij zijn eigen nationale politiek heeft gelegd?

Waarom moet de EU hierover beslissen?
pi_177659800
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:07 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Bestuurlijke chaos. Er is geen plan en geen strategie, waardoor niemand weet waar het VK straks aan toe is. En het meest recente voorstel van May is om aan alle eisen van de EU te voldoen. Waarom dan in vredesnaam aansturen op een Brexit?
Soevereiniteit. Al is het maar gevoelsmatig en ligt praktisch de bestuurlijke macht gewoon precies hetzelfde.
pi_177659841
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:07 schreef ludovico het volgende:

[..]

Wat heeft de EU zich te bemoeien met politiek die de bevolking van een bepaald gebied aan gaat? Die gestemd heeft en zijn soevereiniteit bij zijn eigen nationale politiek heeft gelegd?

Waarom moet de EU hierover beslissen?
Omdat lidstaten aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen voordat ze toetreden tot de EU. Het afbreken van de rechtsstaat en de persvrijheid is in strijd met die afspraken.

Polen en Hongarije zijn vrij om hun land om te vormen tot een dictatuur. Maar dan moeten ze eerst uit de EU stappen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659844
Het is echt een vervelende drogreden trouwens " wel de lusten niet de lasten"

Als ik jou een ijsje heb gegeven kan ik jou toch ook niet dicteren 100 euro over te maken?
pi_177659848
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:01 schreef ludovico het volgende:

[..]

De EU zit een beetje te dicteren aan Polen en Hongarije dat ze vluchtelingen - incl andere cultuur - hun land in moeten laten. Tjah, dat is dus homeopatische verdunning van de Pools / Hongaarse waarden....

Cultuur van je land is belangrijk, mensen willen dat behouden... Dan ga je niet mensen zitten importeren. De soevereiniteit moet bij het land zelf liggen, het volk moet daar zelf over kunnen beslissen... Dusss de EU zou daarover helemaal niks moeten kunnen zeggen.

Doet ze toch en dat vind ik maar eng, lijkt erop dat de EU alleen maar gekker gaat doen m.b.t. dit soort zaken.
Dit is precies wat er mis is met de mentaliteit van de 21ste eeuw. Waarom de EU steeds minder goed functioneert. Ze willen wel graag miljarden Euro's per jaar van Brussel ontvangen maar zodra ze de gezamenlijke lasten van het immigratieprobleem moeten dragen geven ze niet thuis. Brussel mag wel de financiele problemen oplossen en hun economie ondersteunen maar zodra Polen/Hongarije Griekenland en Italie wat moeten ontlasten met vluchtelingen is het teveel gevraagd. Samenwerking op basis van wel de lusten maar niet de lasten is een Utopie.
pi_177659861
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:10 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Omdat lidstaten aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen voordat ze toetreden tot de EU. Het afbreken van de rechtsstaat en de persvrijheid is in strijd met die afspraken.

Polen en Hongarije zijn vrij om hun land om te vormen tot een dictatuur. Maar dan moeten ze eerst uit de EU stappen.
Even terug naar die immigratie / opnemen vluchtelingen.
pi_177659864
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:03 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Wat moet je dan doen als iemand anders een geprepareerd tekstje vol met verontwaardiging en ontzetting over je racisme voordraagt?
De eerste keer dat het in het debat ter sprake komt, de beschuldiging ontkennen. De volgende gelegenheid grijp je aan om, rechtstreeks naar het publiek, te vertellen waar je partij wél voor staat en hoe je dat denkt te gaan bereiken. En als daar weer dezelfde beschuldigende kritiek op komt, dan geef je aan dat je die vraag al beantwoord hebt en je kaatst de bal terug met kritiek op (de afwezigheid van) het standpunt van de ander.

Maar dan enorm wollig met veel kleurrijke maar totaal overbodige en hele rare bijzinnen. Want Baudet. ;)

Een goede debater laat zich iig niet het hele debat in de verdediging drukken.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177659885
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:08 schreef ludovico het volgende:

[..]

Soevereiniteit. Al is het maar gevoelsmatig en ligt praktisch de bestuurlijke macht gewoon precies hetzelfde.
Soevereiniteit is een wassen neus als May deze koers blijft volgen. Want de Britten zullen vrijwel alle Europese regelgeving over moeten nemen (bestaande en toekomstige), zonder daarover te mogen meepraten.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659908
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:11 schreef ludovico het volgende:

[..]

Even terug naar die immigratie / opnemen vluchtelingen.
Dat spreken we met z'n allen af. Nogmaals, als die landen dat niet willen, dan moeten ze uit de EU stappen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177659915
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:10 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Dit is precies wat er mis is met de mentaliteit van de 21ste eeuw. Waarom de EU steeds minder goed functioneert. Ze willen wel graag miljarden Euro's per jaar van Brussel ontvangen maar zodra ze de gezamenlijke lasten van het immigratieprobleem moeten dragen geven ze niet thuis. Brussel mag wel de financiele problemen oplossen en hun economie ondersteunen maar zodra Polen/Hongarije Griekenland en Italie wat moeten ontlasten met vluchtelingen is het teveel gevraagd. Samenwerking op basis van wel de lusten maar niet de lasten is een Utopie.
Vluchtelingen zijn niet het probleem van Polen of wel? Fijn als mensen daarmee samenwerken en een deel van de vluchtelingen willen huisvesten maar waarom zou dat een verplichting zijn?

Het brengt mensen je land in met hele andere culturen waar je zo je eigen mening over kunt hebben.
pi_177659954
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:12 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Soevereiniteit is een wassen neus als May deze koers blijft volgen. Want de Britten zullen vrijwel alle Europese regelgeving over moeten nemen (bestaande en toekomstige), zonder daarover te mogen meepraten.
Schijnt dat Noorwegen en Zwitserland maar een bepaald deel overnemen overigens...
pi_177659971
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:12 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dat spreken we met z'n allen af. Nogmaals, als die landen dat niet willen, dan moeten ze uit de EU stappen.
Vreemd, dat we zoiets afspreken wat totaal niet bij de EU zou moeten liggen qua besluitvorming.
pi_177660003
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:35 schreef ludovico het volgende:

[..]

Levenseinde.... Drugs... Progressief liberaal i.p.v. VVD conservatief liberaal... Opzicht allemaal wel mooie punten...
Punten die ze traditioneel al hebben ingeleverd voordat de informateur goedemorgen heeft gezegd.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:51 schreef probeer het volgende:

Discutabel. Je kan ook stellen dat Pechtold's kritiek gebaseerd is op daadwerkelijke uitspraken van FvD-ers.
Dan moet hij de letterlijke uitspraken van FvD-ers erbij nemen, en er niet zijn eigen draai aan geven, dan moet hij de niet de woorden van een zwarte via het gekunstelde 'geen afstand nemen' aan een blanke proberen toe te schrijven. Dan moet hij niet putten uit een opzetje van partijgenoten in een besloten whatsappgroepje, dan moet hij er geen uitspraken van een romanfiguur bij slepen.

Dat doet hij niet, omdat het hem niet om de inhoud gaat maar alleen maar om de beeldvorming.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177660011
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:13 schreef ludovico het volgende:

[..]

Vluchtelingen zijn niet het probleem van Polen of wel? Fijn als mensen daarmee samenwerken en een deel van de vluchtelingen willen huisvesten maar waarom zou dat een verplichting zijn?

Het brengt mensen je land in met hele andere culturen waar je zo je eigen mening over kunt hebben.
Waarom zou Nederland mee moeten betalen aan het ontwikkelen van de Poolse economie?
Waarom zou Nederland werkeloze Polen van een baan moeten voorzien?
Waarom zouden Polen in Nederland mogen studeren?
Waarom zou de Nederlandse inlichtingendiensten en politie Polen moeten helpen met het bestrijden van criminaliteit, mensenhandel en Terrorisme?
Waarom zou Nederland troepen en materiaal naar het oostblok moeten sturen omdat ze daar in hun broek schijten voor Poetin?

Als Polen ons niet wil ondersteunen met onze uitdagingen dan hoeven ze ook niks terug te verwachten.
pi_177660016
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:15 schreef ludovico het volgende:

[..]

Vreemd, dat we zoiets afspreken wat totaal niet bij de EU zou moeten liggen qua besluitvorming.
Vind jij.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177660019
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:11 schreef probeer het volgende:

[..]

De eerste keer dat het in het debat ter sprake komt, de beschuldiging ontkennen. De volgende gelegenheid grijp je aan om, rechtstreeks naar het publiek, te vertellen waar je partij wél voor staat en hoe je dat denkt te gaan bereiken. En als daar weer dezelfde beschuldigende kritiek op komt, dan geef je aan dat je die vraag al beantwoord hebt en je kaatst de bal terug met kritiek op (de afwezigheid van) het standpunt van de ander.

Maar dan enorm wollig met veel kleurrijke maar totaal overbodige en hele rare bijzinnen. Want Baudet. ;)

Een goede debater laat zich iig niet het hele debat in de verdediging drukken.
Pechtold kennende gaat dit niet werken, die blijft maar doorgaan en doorgaan en doorgaan als een één of andere linkse activiste. Baudet heeft de enige juiste keuze gemaakt om weg te blijven en niet toe te geven aan het spelletje. Het belangrijkste is dat de reden goed geopenbaard wordt en dat de bal bij D66 wordt gelegd.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177660023
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:14 schreef ludovico het volgende:

[..]

Schijnt dat Noorwegen en Zwitserland maar een bepaald deel overnemen overigens...
Klopt. Maar over dat deel hebben ze helemaal niks te zeggen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177660061
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:17 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Klopt. Maar over dat deel hebben ze helemaal niks te zeggen.
Maar ze kunnen kiezen welk deel ze willen. Daar zal vast wat tegenover staan en daar kunnen ze over onderhandelen. Het is niet zo dat ze helemaal niets te zeggen hebben.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177660070
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:17 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Waarom zou Nederland mee moeten betalen aan het ontwikkelen van de Poolse economie?
Waarom zou Nederland werkeloze Polen van een baan moeten voorzien?
Waarom zouden Polen in Nederland mogen studeren?
Waarom zou de Nederlandse inlichtingendiensten en politie Polen moeten helpen met het bestrijden van criminaliteit, mensenhandel en Terrorisme?
Waarom zou Nederland troepen en materiaal naar het oostblok moeten sturen omdat ze daar in hun broek schijten voor Poetin?

Als Polen ons niet wil ondersteunen met onze uitdagingen dan hoeven ze ook niks terug te verwachten.
Omdat Nederland er baat bij heeft
Omdat Nederland er baat bij heeft
Omdat Nederland er baat bij heeft
Omdat Nederland er baat bij heeft

Polen hoeft niet op al onze uitdagingen ons te ondersteunen, alleen op zaken die - ik heb het al eerder in dit topic opgeschreven - hoge mate van overeenstemming genieten en evident voordelen hebben als we dat met gezamenlijke regels oplossen.
  woensdag 7 maart 2018 @ 12:20:54 #102
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_177660088
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 06:16 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:

Serieus ik begin dat ventje goed zat te worden. Lijkt Sylvana wel met zijn gejank.
Dat is een goede vergelijking. Ook Sylvana Simons krijgt continue een emmer stront over haar heen. Racisten bedreigen haar en maken enge tekeningen, ze wordt zelf voor racist en fascist uitgemaakt, al haar partijgenoten worden bekritiseerd en belachelijk gemaakt. Alleen maar omdat ze haar mond opentrekt. Dan ben je in Nederland aangeschoten wild. Ik vind het niet zo raar dat ze steeds gekker wordt.

Ik ben het ferm oneens met 99% van haar standpunten, dat moge duidelijk zijn, maar ook zij verdient basis menselijk respect. Net zoals Thierry. Al die persoonlijke aanvallen zijn te ranzig voor woorden.

En ja, ook ik heb wel eens wat negatiefs over Sil en haar brigade gezegd, dus graven is niet nodig. Ik geef het toe. Maar ik val mensen niet aan op social media en al helemaal niet in het publieke debat.
pi_177660097
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:20 schreef ludovico het volgende:

[..]

Omdat Nederland er baat bij heeft
Omdat Nederland er baat bij heeft
Omdat Nederland er baat bij heeft
Omdat Nederland er baat bij heeft

Polen hoeft niet op al onze uitdagingen ons te ondersteunen, alleen op zaken die - ik heb het al eerder in dit topic opgeschreven - hoge mate van overeenstemming genieten en evident voordelen hebben als we dat met gezamenlijke regels oplossen.
Als Polen haar partners niet wil ondersteunen dan moeten ze maar een artikel 50 procedure opstarten.
pi_177660151
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:17 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Pechtold kennende gaat dit niet werken, die blijft maar doorgaan en doorgaan en doorgaan als een één of andere linkse activiste. Baudet heeft de enige juiste keuze gemaakt om weg te blijven en niet toe te geven aan het spelletje. Het belangrijkste is dat de reden goed geopenbaard wordt en dat de bal bij D66 wordt gelegd.
Ik blijf van mening dat het mogelijk is om niet toe te geven aan dat spelletje zonder afwezig te blijven bij dat debat. Door er gewoon niet in mee te gaan, het desnoods te benoemen, je te focussen op je eigen positieve verhaal, of zelfs in de aanval te gaan.

Ik neem het Baudet verder niet kwalijk dat hij weg blijft hoor. Begrijp ik best. Zou er zelf ook nul zin of behoefte aan hebben. Ik vind Pechtold de laatste tijd heel naar en verziekend bezig. Maar ik denk dat het handiger had gekund.

Baudet zal er waarschijnlijk geen stem om verliezen. Maar wellicht is het (de manier waarop D66 tegen FvD ageert en hoe FvD daarop reageert) van invloed op de twijfelende kiezer op het midden (voor D66).

[ Bericht 4% gewijzigd door probeer op 07-03-2018 12:30:14 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_177660198
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:21 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Als Polen haar partners niet wil ondersteunen dan moeten ze maar een artikel 50 procedure opstarten.
Als Polen zijn partners niet zou willen ondersteunen bij zaken die evident van meerwaarde zijn met gedicteerde samenwerking en bij hoge mate van goedkeuring van afzonderlijke lidstaten dan heeft Polen inderdaad niks in de EU te doen.

Dat gaat niet over vluchtelingen... Maar misschien is de EU gewoon failliet ik heb echt een gezonde hekel aan mensen die maar vinden dat alle soevereiniteit bij de EU moet liggen.
pi_177660216
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Punten die ze traditioneel al hebben ingeleverd voordat de informateur goedemorgen heeft gezegd.
Ehhh ... Ja, daar lijkt het iig wel steeds op ja.

quote:
Dan moet hij de letterlijke uitspraken van FvD-ers erbij nemen, en er niet zijn eigen draai aan geven, dan moet hij de niet de woorden van een zwarte via het gekunstelde 'geen afstand nemen' aan een blanke proberen toe te schrijven. Dan moet hij niet putten uit een opzetje van partijgenoten in een besloten whatsappgroepje, dan moet hij er geen uitspraken van een romanfiguur bij slepen.

Dat doet hij niet, omdat het hem niet om de inhoud gaat maar alleen maar om de beeldvorming.
Klopt. Ik vind het dan ook een wanstaltige manier van politiek bedrijven / campagne voeren.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177660466
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:25 schreef ludovico het volgende:

[..]

Als Polen zijn partners niet zou willen ondersteunen bij zaken die evident van meerwaarde zijn met gedicteerde samenwerking en bij hoge mate van goedkeuring van afzonderlijke lidstaten dan heeft Polen inderdaad niks in de EU te doen.

Dat gaat niet over vluchtelingen... Maar misschien is de EU gewoon failliet ik heb echt een gezonde hekel aan mensen die maar vinden dat alle soevereiniteit bij de EU moet liggen.
Landen zijn vrij om voor hun eigen soevereiniteit te kiezen. Daarvoor is artikel 50. Als Polen geen moslims in hun land wil hebben is dat prima. Laat ze maar lekker een grote muur om Polen heen bouwen (van hun eigen geld) en hun eigen grenzen bewaken (ook van hun eigen geld).

De EU is een enorm groot en complex samenwerkingsverband. Daar zit ook grensoverschrijdende problematiek bij die niet direct een individuele lidstaat hoeft te raken. Zo is er bijvoorbeeld absoluut geen dreigen van Rusland naar Nederland dus waarom zouden we op militair vlak Polen gaan ondersteunen? Waarom zouden wij dan onze portemonnee moeten trekken terwijl wij er geen baat bij hebben? Omdat we daarover afspraken hebben gemaakt. Wij zijn daarin solidair met de Polen. Echter stelt Polen zich niet Solidair op naar de overige lidstaten. Je hoeft niet solidair te zijn met andere Europese landen maar je kan dan ook niet gaan verwachten dat zij dat wel met jouw zijn.
pi_177660835
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:53 schreef SpecialK het volgende:
Ik vind het interessant dat D'66 zich zo vast lijkt te bijten in de FvD. Je zou denken dat de 2 partijen weinig kiezersoverlap hebben. Ik weet dat in Amsterdam de SP zijn pipa's richt op DENK omdat ze overtuigd zijn dat ze al die Turken hier wel even voor het socialisme kunnen werven (ze denken dat die Turken zich wel even gaan identificeren als uitgebuite arbeiders :') ) maar wat D'66 voor hysterisch gebral doet nu snap ik echt niet.... ik kan het er niet echt lekker in passen in de puzzle.
Ik vind het vooral interessant hoe rechts het verhaal probeert om te draaien en de gebruikelijke slachtofferrol aanneemt. Rechts is op een paars intermezzo en een avontuurtje met cuckold PvdA (wat dus gewoon rechts beleid werd) na al decennia aan de macht en de laatste jaren, zeker de laatste maanden wordt kereltje Pechtold permanent gedemoniseerd om in de terminologie van de OP te blijven. Een heel referendum werd bijkans aan hem opgehangen :')

Die hele nothingburger van het pandje wordt continue weer opgerakeld en is *het* voorbeeld van de 'waar rook is is vuur' misvatting.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_177661450
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:01 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Ik vind het vooral interessant hoe rechts het verhaal probeert om te draaien en de gebruikelijke slachtofferrol aanneemt. Rechts is op een paars intermezzo en een avontuurtje met cuckold PvdA (wat dus gewoon rechts beleid werd) na al decennia aan de macht en de laatste jaren, zeker de laatste maanden wordt kereltje Pechtold permanent gedemoniseerd om in de terminologie van de OP te blijven. Een heel referendum werd bijkans aan hem opgehangen :')
Maar de betekenis van "links" en "rechts" is verschoven. Open grenzen, vrije marktwerking, globalisering en een kosmopolitische leefstijl golden vroeger als rechts; tegenwoordig juist als "links".
  woensdag 7 maart 2018 @ 13:46:24 #110
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_177661635
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 08:52 schreef Murdera het volgende:

[..]

reactie op dat gejank dat het een racist en nazi en dit en dat en dit en dat is.
Kunnen de heren zich niet met de politiek bezighouden? Het lijkt wel een kleuterklasje. :') wat een kneuzenkermis.
Pechtold wil makkelijk scoren. Thierry komt maar met vage statements van 'ja het is wetenschap.' Welk onderzoek dan? Welke methode is gebruikt? Waarom is überhaupt rullevant? Klaver deed nog een poging common ground te vinden maar Thierry zit alleen maar te slachtofferen. Bovendien zit hijzelf zelf net zo hard te framen met zijn partijkartel. Vervolgens klaagt hij de minister aan 'want Yernaz heeft het helemaal niet op die manier gezegd. Hoe is het dan wel gezegd? Dat zegt ie dan weer niet. Journalisten van de stomme npo mogen niks vragen bij de persco. Behalve de kontenlikkers van PowNed die voor die nooit kritisch zijn op fvd. Ja op zo'n manier wordt een debat wel een inhoudsloze poppenkast.
pi_177661750
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:38 schreef Igen het volgende:

[..]

Maar de betekenis van "links" en "rechts" is verschoven. Open grenzen, vrije marktwerking, globalisering en een kosmopolitische leefstijl golden vroeger als rechts; tegenwoordig juist als "links".
Dat slaat nergens op. Zelfverklaarde rechtsen die ageren tegen open grenzen en vrije marktwerking zijn simpelweg niet zo rechts als zij zelf denken.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177661942
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:39 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Landen zijn vrij om voor hun eigen soevereiniteit te kiezen. Daarvoor is artikel 50. Als Polen geen moslims in hun land wil hebben is dat prima. Laat ze maar lekker een grote muur om Polen heen bouwen (van hun eigen geld) en hun eigen grenzen bewaken (ook van hun eigen geld).
Hoezo zou het een bevoegdheid van de EU zijn om daarover te beslissen? Staat me niets bij van dat dat voor de EU grondwet aan de orde is geweest, en volgens de RvS en beide kamers had het verdrag van Lissabon geen grondwettelijke implicaties.

quote:
De EU is een enorm groot en complex samenwerkingsverband. Daar zit ook grensoverschrijdende problematiek bij die niet direct een individuele lidstaat hoeft te raken. Zo is er bijvoorbeeld absoluut geen dreigen van Rusland naar Nederland dus waarom zouden we op militair vlak Polen gaan ondersteunen?
De EU was enorm in zijn wiek geschoten toen GB voorzichtigjes aanstipte dat de Brexit ook wel eens implicaties zou kunnen hebben voor de militaire samenwerking. Ik zou zeggen 'don't go there'.

quote:
Waarom zouden wij dan onze portemonnee moeten trekken terwijl wij er geen baat bij hebben? Omdat we daarover afspraken hebben gemaakt. Wij zijn daarin solidair met de Polen. Echter stelt Polen zich niet Solidair op naar de overige lidstaten. Je hoeft niet solidair te zijn met andere Europese landen maar je kan dan ook niet gaan verwachten dat zij dat wel met jouw zijn.
Ik vind Hongarije en Polen op dat punt heel solidair. Dat hek bij de grens heeft de Westerse lidstaten enorm geholpen, en het zijn juist landen als Duitsland en Zweden die niet solidair zijn door van hun welkomstegotrip een probleem van de hele EU te maken.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:38 schreef Igen het volgende:

[..]

Maar de betekenis van "links" en "rechts" is verschoven. Open grenzen, vrije marktwerking, globalisering en een kosmopolitische leefstijl golden vroeger als rechts; tegenwoordig juist als "links".
Dat linkse ezels niet door hebben voor welk rechts karretje ze zich nu weer laten spannen door in te spelen op goedkoop sentiment maakt het nog niet links.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177662022
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 11:09 schreef ludovico het volgende:

[..]

Och, is het goed dat er een partij is die de democratie wilt verbeteren? De soevereiniteit wilt houden daar waar er een directe link is met de mensen waarop gestemd is.... Daar waar er een link is met een bestuurlijke macht van één volk. I.p.v. verschillende volkeren verschillende meningen... Volkeren willen zelfbeschikking hebben - naar mijn idee - zie Koerden en Catalanen.... Ik vind het idioot dat als die wens bestaat dat het de kop in wordt gedrukt...

Wat dat betreft ben ik wel fan van Terry en Farage.
Dat zelfbeschikkingsrecht hebben we, aan soevereiniteit hebben we ingeboet maar dat is een vanzelfsprekend gevolg als je deel uitmaakt van een groot handelsblok.
Ik heb het gevoel dat er vooral veel richting de EU gewezen word net als dat in het VK gebeurt want het is een prachtige zondebok voor alle problemen.
Niet dat alles goed is, graag zou ik zien dat er harder opgetreden word om de gedeelde verantwoordelijkheid te waarborgen, graag zou ik ook zien dat er meer eenheid is en de buitengrenzen gecontroleerd om massa immigratie tegen te gaan.
Maar zoveel mensen, zoveel wensen en het is voor andere partijen gemakkelijk om hier en daar een knuppel tussen de spaken van het EU wiel te gooien en het ondertussen grijs gedraaide mantra te herhalen dat de EU uit elkaar zal vallen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_177662106
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:50 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dat slaat nergens op. Zelfverklaarde rechtsen die ageren tegen open grenzen en vrije marktwerking zijn simpelweg niet zo rechts als zij zelf denken.
Ik ga hier geen discussie voeren over of mensen die tegenwoordig "rechts" heten nou objectief wel rechts zijn.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 13:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat linkse ezels niet door hebben voor welk rechts karretje ze zich nu weer laten spannen door in te spelen op goedkoop sentiment maakt het nog niet links.
Het verhaal van "rechtspopulisten" vertoont verrassend veel overeenkomsten met de maatschappijkritiek uit het Communistisch Manifest. Dat is trouwens geen waardeoordeel, maar gewoon een opvallende constatering.
pi_177662178
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:07 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik ga hier geen discussie voeren over of mensen die tegenwoordig "rechts" heten nou objectief wel rechts zijn.
Je snijdt het punt nota bene zelf aan. Milton Friedman is met terugwerkende kracht dus een linksgekkie, als we jouw redenering moeten volgen?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177662277
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:11 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Je snijdt het punt nota bene zelf aan. Milton Friedman is met terugwerkende kracht dus een linksgekkie, als we jouw redenering moeten volgen?
Nee, dat zeg ik helemaal niet. Ik zeg dat taalgebruik aan verandering onderhevig is. Dat je op grond daarvan met terugwerkende kracht je oordeel over personen zou moeten aanpassen is jouw debiele stroman.

[ Bericht 12% gewijzigd door anoniem_141120181931 op 07-03-2018 14:16:27 ]
pi_177662455
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:07 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik ga hier geen discussie voeren over of mensen die tegenwoordig "rechts" heten nou objectief wel rechts zijn.
Rechts is bij velen ook een stoer woordje geworden wat zoveel mogelijk herhaald moet worden, terwijl links voor diezelfde simpele zielen een vies woord werd.

Maar het is natuurlijk wel belangrijk om het oog te houden in de eigenlijk verhoudingen en ideologien. Anders krijg je van die dwazen als Klaver die gaan roepen dat ze links zijn terwijl ze het negerslaafje van Wall Street als groot voorbeeld kiezen. Of Wilders die een vrij links sociaal-economisch programma (enz) als rechts profileert terwijl hij daarmee 15 jaar plucheplakken voor de VVD bij het grof vuil zet.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177662536
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Rechts is bij velen ook een stoer woordje geworden wat zoveel mogelijk herhaald moet worden, terwijl links voor diezelfde simpele zielen een vies woord werd.

Maar het is natuurlijk wel belangrijk om het oog te houden in de eigenlijk verhoudingen en ideologien. Anders krijg je van die dwazen als Klaver die gaan roepen dat ze links zijn terwijl ze het negerslaafje van Wall Street als groot voorbeeld kiezen. Of Wilders die een vrij links sociaal-economisch programma (enz) als rechts profileert terwijl hij daarmee 15 jaar plucheplakken voor de VVD bij het grof vuil zet.
Mooi gezegd.
pi_177662583
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Rechts is bij velen ook een stoer woordje geworden wat zoveel mogelijk herhaald moet worden, terwijl links voor diezelfde simpele zielen een vies woord werd.

Maar het is natuurlijk wel belangrijk om het oog te houden in de eigenlijk verhoudingen en ideologien. Anders krijg je van die dwazen als Klaver die gaan roepen dat ze links zijn terwijl ze het negerslaafje van Wall Street als groot voorbeeld kiezen. Of Wilders die een vrij links sociaal-economisch programma (enz) als rechts profileert terwijl hij daarmee 15 jaar plucheplakken voor de VVD bij het grof vuil zet.
Klaver heeft natuurlijk niet de minste voorgangers: New Labour in Engeland van Blair was ook allerminst klassiek-links; de Duitse rood-groene regering van Schröder met de Agenda 2010 was ook absoluut niet klassiek-links.

En daar kun je bijv. ook Trump tegenover plaatsen, die vanaf "rechts" flink werkt aan het tegengaan van vrijhandel en globalisering.

Het klassieke (Europese) onderscheid tussen links en rechts is gewoon steeds minder van toepassing.
pi_177662592
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:32 schreef DeParo het volgende:

[..]

Mooi gezegd.
Obama 'negerslaafje' noemen zou ik niet per se 'mooi' noemen. Maar dat ben ik.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177662604
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:35 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Obama 'negerslaafje' noemen zou ik niet per se 'mooi' noemen. Maar dat ben ik.
Viel ik eerst ook over. Maar als je eerlijk bent is die hele man gebruikt om zijn 50% zwart zijn.
pi_177662633
Het libertarisme heeft meer dan een aantal aanknopingspunten met het socialistisch gedachtegoed, met name het anti-autoritair hiërarchisch denken. Best kans dat die denkers zich als links zouden hebben geprofileerd wanneer de hele communistische revolutie niet plaats zou hebben gevonden.

Je kunt de zaken best met elkaar vergelijken, maar in dit geval spreken we volgens mij niet van een organische verandering in taalgebruik maar meer van een bewust opgezet stukje framing door rechtse bewegingen. Er is wmb niets in de denkwijze van populisten te vinden dat naar links wijst, ook niet naar een voorliefde voor democratie overigens maar dat is een ander verhaal.
Liberalism is gibberish smoothed out by experience – the things that ought to work but fail to work are just not tried again. ‘Conservatism’ of the Thatcher type is merely Liberalism with the good intentions removed.
pi_177662687
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:36 schreef DeParo het volgende:

[..]

Viel ik eerst ook over. Maar als je eerlijk bent is die hele man gebruikt om zijn 50% zwart zijn.
Dan is het alsnog niet 'mooi gezegd', naar mijn smaak. Maar nogmaals, dat ben ik.

Denk dat jouw reactie heel anders was wanneer een joodse politicus zou worden beledigd met een scheldwoord met een antisemitische ondertoon.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177662720
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:41 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dan is het alsnog niet 'mooi gezegd', naar mijn smaak. Maar nogmaals, dat ben ik.

Denk dat jouw reactie heel anders was wanneer een joodse politicus zou worden beledigd met een scheldwoord met een antisemitische ondertoon.
Nou ja, zoals gezegd was 'negerslaafje' niet bedoeld (volgens mij) om zwarte mensen onderuit te halen, maar juist om datgene waar hij voor is gebruikt en dat refereert ook terug naar andere tijden, misschien ga ik nu wat te diep, maar symbolisch vond ik het wel geplaatst ergens.
pi_177662730
Het lijkt me dat Thierry al weken van te voren kan zien aankomen waarmee Pechtold kennelijk gaat komen. "u bent een dief" volgens Thierry.
En hij kan zich dus ook al weken van te voren voorbereiden om dit soort vragen / beschuldigende vingers te counteren en te weerleggen.

Het is gewoon een zwaktebod. Net als in de balie. Ook daar had hij het kunnen zien aankomen.

Thierry is als debater kennelijk gewoon niet sterk genoeg om het op te nemen tegen Pechtold hierin.
Erg jammer.

Thierry:Gewogen en te licht bevonden.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_177662776
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:42 schreef capricia het volgende:
Het lijkt me dat Thierry al weken van te voren kan zien aankomen waarmee Pechtold kennelijk gaat komen. "u bent een dief" volgens Thierry.
En hij kan zich dus ook al weken van te voren voorbereiden om dit soort vragen / beschuldigende vingers te counteren en te weerleggen.

Het is gewoon een zwaktebod. Net als in de balie. Ook daar had hij het kunnen zien aankomen.

Thierry is als debater kennelijk gewoon niet sterk genoeg om het op te nemen tegen Pechtold hierin.
Erg jammer.

Thierry:Gewogen en te licht bevonden.
Het lijkt een wedstrijdje wie het beste erin slaagt om de ander op een negatieve manier te framen. Stel dat men die energie eens erin zou steken om constructief ergens mee bezig te gaan...
pi_177662823
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:42 schreef capricia het volgende:
Het lijkt me dat Thierry al weken van te voren kan zien aankomen waarmee Pechtold kennelijk gaat komen. "u bent een dief" volgens Thierry.
En hij kan zich dus ook al weken van te voren voorbereiden om dit soort vragen / beschuldigende vingers te counteren en te weerleggen.

Het is gewoon een zwaktebod. Net als in de balie. Ook daar had hij het kunnen zien aankomen.

Thierry is als debater kennelijk gewoon niet sterk genoeg om het op te nemen tegen Pechtold hierin.
Erg jammer.

Thierry:Gewogen en te licht bevonden.
Wat voor zin heeft het als je opponent de dag later gewoon weer met dezelfde inmiddels door anderen in context geplaatste uitlatingen weer gebruikt als stok om mee te slaan? Rick Nieman van WNL was zo'n beetje de enige die hem daar mee confronteerde, maar gisteren was het weer vrij schieten voor Pechtold bij Pauw.
pi_177662863
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:35 schreef Igen het volgende:

[..]

Klaver heeft natuurlijk niet de minste voorgangers: New Labour in Engeland van Blair was ook allerminst klassiek-links; de Duitse rood-groene regering van Schröder met de Agenda 2010 was ook absoluut niet klassiek-links.
Dat waren net als Kok heel gematigd linkse sociaaldemocraten, die zich ook voor een rechts karretje hebben laten spannen. De hoge vlucht van de financiele sector met name, dat is iets waar zij schuldig aan zijn. Dat kan in het kader van 'werk, werk. werk' en gebrek aan vergezicht nog een keer gebeuren. Maar GroenLinks is de partij van hand in hand op weg naar een betere wereld met een bloemetje in je haar, als die gaat heulen met Obama en dus Clinton, oorlogshitsers en dienaars van de roofbankiers, dan is er iets heel erg mis.

quote:
En daar kun je bijv. ook Trump tegenover plaatsen, die vanaf "rechts" flink werkt aan het tegengaan van vrijhandel en globalisering.
Les extremes se touchent, Trump won zijn kiezers met dezelfde problematiek als Sanders. Al zou ik het zelf nooit extreem noemen.
quote:
Het klassieke (Europese) onderscheid tussen links en rechts is gewoon steeds minder van toepassing.
Het is er nog gewoon. De sociaal-economische tegenstellingen bestaan, en het beleid daarover ook. Wat er gebeurt is dat een keihard rechtse economische agenda wordt verkocht met sociale progressiviteit, iets waar de politiek eigenlijk weinig invloed op heeft. Net zoals in de jaren 80 en 90 in de VS keihard rechts beleid werk verkocht met family values aan christelijke loonslaven.

quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:35 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Obama 'negerslaafje' noemen zou ik niet per se 'mooi' noemen. Maar dat ben ik.
Ik zelf zou ook niet verder komen dan 'treffend'. Maar het is de situatie die lelijk is. Kan er eindelijk eens een neger als president verkozen worden, is dat ambt verworden tot loopjongen van de 1%. Het waren nog steeds blanke mannen die werkelijk de dienst uit maakten, en dat ligt niet aan de competentie van Obama. Pijnlijk maar waar.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177662871
De NOS had Baudet uberhaupt niet moeten uitnodigen gezien het feit dat FvD slechts in 1 gemeente mee doet.
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_177662873
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:47 schreef Dutchguy het volgende:

[..]

Wat voor zin heeft het als je opponent de dag later gewoon weer met dezelfde inmiddels door anderen in context geplaatste uitlatingen weer gebruikt als stok om mee te slaan? Rick Nieman van WNL was zo'n beetje de enige die hem daar mee confronteerde, maar gisteren was het weer vrij schieten voor Pechtold bij Pauw.
Hij wilde niet komen bij Pauw als er ook critici aan tafel zaten. Tja...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177662882
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:45 schreef Igen het volgende:

[..]

Het lijkt een wedstrijdje wie het beste erin slaagt om de ander op een negatieve manier te framen. Stel dat men die energie eens erin zou steken om constructief ergens mee bezig te gaan...
Moet je wel op komen dagen in dat radiodebat..
Ik denk overigens dat het als anti-partij erg lastig is om constructief mee te gaan denken. Ze snijden zich dan in hun eigen vingers, want ze zouden dan constructief meedoen met het partij-kartel.

Het levert ze electoraal kennelijk meer op om te schoppen en te roepen dat ze gedemoniseerd worden.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_177662899
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:41 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dan is het alsnog niet 'mooi gezegd', naar mijn smaak. Maar nogmaals, dat ben ik.

Denk dat jouw reactie heel anders was wanneer een joodse politicus zou worden beledigd met een scheldwoord met een antisemitische ondertoon.
Sorry Koos, maar ben jij ook niet diegene die Yernaz regelmatig breedbekkikker heeft genoemd en Nanninga belachelijk heeft gemaakt om haar gewicht ?

Dat is dan wel mooi gezegd ?
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177662910
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:47 schreef Dutchguy het volgende:

[..]

Wat voor zin heeft het als je opponent de dag later gewoon weer met dezelfde inmiddels door anderen in context geplaatste uitlatingen weer gebruikt als stok om mee te slaan? Rick Nieman van WNL was zo'n beetje de enige die hem daar mee confronteerde, maar gisteren was het weer vrij schieten voor Pechtold bij Pauw.
Lijkt me dan dat je juist in alle debatten breed uit wil dragen waar je wel voor staat. En niet wegloopt.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_177662921
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:50 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik zelf zou ook niet verder komen dan 'treffend'. Maar het is de situatie die lelijk is. Kan er eindelijk eens een neger als president verkozen worden, is dat ambt verworden tot loopjongen van de 1%. Het waren nog steeds blanke mannen die werkelijk de dienst uit maakten, en dat ligt niet aan de competentie van Obama. Pijnlijk maar waar.
Waarom zou een donkere president qua economisch beleid heel veel verschillen van zijn blanke (Democratische) voorgangers?

Het is Obama inderdaad niet gelukt Wall Street aan banden te leggen - terwijl hij dat wel had beloofd. Maar dat is nou eenmaal geen eenvoudig karwei in het politieke klimaat in de VS.

Om hem dan te betitelen als 'negerslaafje', vind ik tamelijk stuitend.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177662942
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:52 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Sorry Koos, maar ben jij ook niet diegene die Yernaz regelmatig breedbekkikker heeft genoemd en Nanninga belachelijk heeft gemaakt om haar gewicht ?

Dat is dan wel mooi gezegd ?
Natuurlijk zijn mijn scheldpartijen ook niet 'mooi'. Maar dergelijke complimenten krijg ik dan ook niet als ik zoiets post (en terecht).
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177662951
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:54 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Natuurlijk zijn mijn scheldpartijen ook niet 'mooi'. Maar dergelijke complimenten krijg ik dan ook niet als ik zoiets post (en terecht).
Ok, fair enough.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  woensdag 7 maart 2018 @ 14:56:23 #137
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177662978
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:01 schreef ludovico het volgende:

[..]

De EU zit een beetje te dicteren aan Polen en Hongarije dat ze vluchtelingen - incl andere cultuur - hun land in moeten laten. Tjah, dat is dus homeopatische verdunning van de Pools / Hongaarse waarden....

Cultuur van je land is belangrijk, mensen willen dat behouden... Dan ga je niet mensen zitten importeren. De soevereiniteit moet bij het land zelf liggen, het volk moet daar zelf over kunnen beslissen... Dusss de EU zou daarover helemaal niks moeten kunnen zeggen.

Doet ze toch en dat vind ik maar eng, lijkt erop dat de EU alleen maar gekker gaat doen m.b.t. dit soort zaken.
Ik dacht dat cultuur een linkse hobby was
Omnibus in omnibus.
pi_177662994
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:42 schreef capricia het volgende:
Het lijkt me dat Thierry al weken van te voren kan zien aankomen waarmee Pechtold kennelijk gaat komen. "u bent een dief" volgens Thierry.
En hij kan zich dus ook al weken van te voren voorbereiden om dit soort vragen / beschuldigende vingers te counteren en te weerleggen.

Het is gewoon een zwaktebod. Net als in de balie. Ook daar had hij het kunnen zien aankomen.

Thierry is als debater kennelijk gewoon niet sterk genoeg om het op te nemen tegen Pechtold hierin.
Erg jammer.

Thierry:Gewogen en te licht bevonden.
Je kan het ook omdraaien: het feit dat hij dit al weken van tevoren kon zien aankomen en het feit dat hij zich nu pas terug heeft getrokken omdat er een triest spelletje gespeeld wordt maken duidelijk dat hij meer dan bereid was om het debat aan te gaan.

Het is volledig de schuld van Pechtold dat dit niet door gaat. Ik kan hem echt geen goede debater noemen als het enige waar hij op uit is persoonlijke aanvallen zijn.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177663015
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:53 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Waarom zou een donkere president qua economisch beleid heel veel verschillen van zijn blanke (Democratische) voorgangers?

Het is Obama inderdaad niet gelukt Wall Street aan banden te leggen - terwijl hij dat wel had beloofd. Maar dat is nou eenmaal geen eenvoudig karwei in het politieke klimaat in de VS.

Om hem dan te betitelen als 'negerslaafje', vind ik tamelijk stuitend.
Overigens is het ook onzin dat Obama niks zou hebben gedaan. De VS hebben de bankensector na de crisis voor zover ik weet strenger aangepakt dan Europa. Net vandaag is in het nieuws dat Trump nu een deel van de bankensector-regulering van Obama weer wil terugdraaien.
pi_177663026
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Je kan het ook omdraaien: het feit dat hij dit al weken van tevoren kon zien aankomen en het feit dat hij zich nu pas terug heeft getrokken omdat er een triest spelletje gespeeld wordt maken duidelijk dat hij meer dan bereid was om het debat aan te gaan.

Het is volledig de schuld van Pechtold dat dit niet door gaat. Ik kan hem echt geen goede debater noemen als het enige waar hij op uit is persoonlijke aanvallen zijn.
Thierry schrijft dat hij dit allemaal al ziet aankomen. Maar of dat zo is, zullen we nooit weten hè. Want Thierry komt niet opdagen. _O-
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_177663033
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:58 schreef Igen het volgende:

[..]

Overigens is het ook onzin dat Obama niks zou hebben gedaan. De VS hebben de bankensector na de crisis voor zover ik weet strenger aangepakt dan Europa. Net vandaag is in het nieuws dat Trump nu een deel van de bankensector-regulering van Obama weer wil terugdraaien.
Zijn maatregelen gingen in de ogen van critici zoals WS alleen niet ver genoeg.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177663097
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:58 schreef capricia het volgende:

[..]

Thierry schrijft dat hij dit allemaal al ziet aankomen. Maar of dat zo is, zullen we nooit weten hè. Want Thierry komt niet opdagen. _O-
Wat verwacht jij dan bij het onderwerp 'Voor racisme is geen plek' van dezelfde persoon die volledig doordraaide bij een vorig debat? Een fatsoenlijk debat?

Zelfs een kip kan zien aankomen dat Pechtold gewoon weer vol de aanval in wilde, terecht dat Baudet dat spelletje niet mee gaat spelen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177663118
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:52 schreef capricia het volgende:

[..]

Lijkt me dan dat je juist in alle debatten breed uit wil dragen waar je wel voor staat. En niet wegloopt.
Als een discussie niet mogelijk is omdat je opponent je onophoudelijk met oneigenlijke argumenten voor van alles en nogwat uit maakt, en dat al eerder meegemaakt hebt zonder mogelijkheden tot correctie, snap ik dat je de conclusie trekt dat er niet zoveel te halen valt.
pi_177663128
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:02 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat verwacht jij dan bij het onderwerp 'Voor racisme is geen plek' van dezelfde persoon die volledig doordraaide bij een vorig debat? Een fatsoenlijk debat?
Het was inderdaad hilarisch hoe Baudet doordraaide en op hoge toon 'demonisering' begon te roepen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177663134
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:04 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Het was inderdaad hilarisch hoe Baudet doordraaide en op hoge toon 'demonisering' begon te roepen.
En je weet dondersgoed over wie ik het heb. Leg me geen onzin in de mond.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:07:20 #146
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177663192
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Rechts is bij velen ook een stoer woordje geworden wat zoveel mogelijk herhaald moet worden, terwijl links voor diezelfde simpele zielen een vies woord werd.

Maar het is natuurlijk wel belangrijk om het oog te houden in de eigenlijk verhoudingen en ideologien. Anders krijg je van die dwazen als Klaver die gaan roepen dat ze links zijn terwijl ze het negerslaafje van Wall Street als groot voorbeeld kiezen. Of Wilders die een vrij links sociaal-economisch programma (enz) als rechts profileert terwijl hij daarmee 15 jaar plucheplakken voor de VVD bij het grof vuil zet.
Links zit sinds 2002 al in het verdomhoekje.

Men wilde weer op buitenlanders kunnen zeiken (grootste ergernis Nederland 2001: hondenpoep, grootste ergernis Nederland 2002: buitenlanders) en dat thema heeft rechts briljant gekaapt. Ondertussen is sinds die glorieuze fortuynistische revolutie onze gehele sociale verzorgingsstaat aan gort geholpen, de zorg geprivatiseerd en de arbeidsmarkt geflexibiliseerd, allemaal omdat het gros van het volk kennelijk 'rechts' associeert met 'goed integratiebeleid' en het niet erg vindt om de verworvenheden van de verzorgingsstaat bij het grof vuil te parkeren.

Ik vind het allemaal wel prima; kennelijk wil dit land keihard rechts beleid. Toppie. Dan niet zeuren straks als naast je fijne nieuwe verworvenheden (het kunnen zeiken op buitenlanders, het kunnen vieren van Sinterklaas en een vlaggetje mogen wuiven) je arbeidsmarktpositie geflexibiliseerd is, je jobhoppend naar je pensioen (als dat nog bestaat) struikelt, zorg wanneer je het nodig hebt ineens iets te geprivatiseerd blijkt, je je ouders in huis dient te nemen omdat bejaardentehuizen gesloten zijn, je WW verkort is bij werkloosheid, waarmee je wellicht sneller dan later te maken zal krijgen dankzij nog zo'n rechtse zegening, de 'ontslagrechtversoepeling', en je, wanneer je in de bijstand zou mogen belanden, mag feestvieren in de participatiewet.

Men zal links straks nog enorm gaan missen.
Omnibus in omnibus.
pi_177663261
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:53 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Waarom zou een donkere president qua economisch beleid heel veel verschillen van zijn blanke (Democratische) voorgangers?

Het is Obama inderdaad niet gelukt Wall Street aan banden te leggen - terwijl hij dat wel had beloofd. Maar dat is nou eenmaal geen eenvoudig karwei in het politieke klimaat in de VS.

Om hem dan te betitelen als 'negerslaafje', vind ik tamelijk stuitend.
Kom op zeg, hij krijg een lijstje van Citibank met hoe zijn kabinet er uit ging zien. Dan was de wil er dus niet. Ik gebruik het woord om zijn ondergeschiktheid aan te geven, het is triest om te constateren dat een neger die tot president verkozen wordt nog steeds een baas heeft. Hij heeft dan ook helemaal niets voor de zwarte gemeenschappen aan de onderkant kunnen betekenen. Dat neemt niet weg dat zijn symbolische betekenis heel groot is geweest, maar ik vind het een deceptie en ik ben daar bitter over. Daarom zet ik het scherp neer in relatie tot de historische context.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177663375
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:07 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ondertussen is sinds die glorieuze fortuynistische revolutie onze gehele sociale verzorgingsstaat aan gort geholpen, de zorg geprivatiseerd en de arbeidsmarkt geflexibiliseerd, allemaal omdat het gros van het volk kennelijk 'rechts' associeert met 'goed integratiebeleid' en het niet erg vindt om de verworvenheden van de verzorgingsstaat bij het grof vuil te parkeren.
Vrijwel alle linkse partijen hebben voor de flexwet gestemd. alleen de SP was tegen volgens mij.
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:14:14 #149
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177663390
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:13 schreef Sylv3se het volgende:

[..]

Vrijwel alle linkse partijen hebben voor de flexwet gestemd. alleen de SP was tegen volgens mij.
Dat is dan ook nog de enige linkse partij die er is.
Omnibus in omnibus.
pi_177663420
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:07 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Links zit sinds 2002 al in het verdomhoekje.

Men wilde weer op buitenlanders kunnen zeiken (grootste ergernis Nederland 2001: hondenpoep, grootste ergernis Nederland 2002: buitenlanders) en dat thema heeft rechts briljant gekaapt. Ondertussen is sinds die glorieuze fortuynistische revolutie onze gehele sociale verzorgingsstaat aan gort geholpen, de zorg geprivatiseerd en de arbeidsmarkt geflexibiliseerd, allemaal omdat het gros van het volk kennelijk 'rechts' associeert met 'goed integratiebeleid' en het niet erg vindt om de verworvenheden van de verzorgingsstaat bij het grof vuil te parkeren.

Ik vind het allemaal wel prima; kennelijk wil dit land keihard rechts beleid. Toppie. Dan niet zeuren straks als naast je fijne nieuwe verworvenheden (het kunnen zeiken op buitenlanders, het kunnen vieren van Sinterklaas en een vlaggetje mogen wuiven) je arbeidsmarktpositie geflexibiliseerd is, je jobhoppend naar je pensioen (als dat nog bestaat) struikelt, zorg wanneer je het nodig hebt ineens iets te geprivatiseerd blijkt, je je ouders in huis dient te nemen omdat bejaardentehuizen gesloten zijn, je WW verkort is bij werkloosheid, waarmee je wellicht sneller dan later te maken zal krijgen dankzij nog zo'n rechtse zegening, de 'ontslagrechtversoepeling', en je, wanneer je in de bijstand zou mogen belanden, mag feestvieren in de participatiewet.

Men zal links straks nog enorm gaan missen.
Rechts neemt de credits voor linkse verworvenheden en links laat zich de schuld geven van rechtse mislukkingen als de massa-immigratie en de vluchtelingenstroom. Ik vind het helemaal niet prima, want er wordt heel veel stuk gemaakt.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177663431
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Kom op zeg, hij krijg een lijstje van Citibank met hoe zijn kabinet er uit ging zien. Dan was de wil er dus niet. Ik gebruik het woord om zijn ondergeschiktheid aan te geven, het is triest om te constateren dat een neger die tot president verkozen wordt nog steeds een baas heeft. Hij heeft dan ook helemaal niets voor de zwarte gemeenschappen aan de onderkant kunnen betekenen. Dat neemt niet weg dat zijn symbolische betekenis heel groot is geweest, maar ik vind het een deceptie en ik ben daar bitter over. Daarom zet ik het scherp neer in relatie tot de historische context.
Ik snap waar het gebruik van het woord vandaan komt. Vind het alleen wat gek dat je blijkbaar van een donkere president verwacht dat hij compleet acteert dan zijn voorgangers. En als hij niet aan jouw verwachtingen kan voldoen, dan is hij in jouw ogen een negerslaaf. Tsja.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:15:49 #152
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177663433
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:15 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Rechts neemt de credits voor linkse verworvenheden en links laat zich de schuld geven van rechtse mislukkingen als de massa-immigratie en de vluchtelingenstroom. Ik vind het helemaal niet prima, want er wordt heel veel stuk gemaakt.
Wat valt er nog meer te slopen?
Omnibus in omnibus.
pi_177663522
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:02 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Wat verwacht jij dan bij het onderwerp 'Voor racisme is geen plek' van dezelfde persoon die volledig doordraaide bij een vorig debat? Een fatsoenlijk debat?

Zelfs een kip kan zien aankomen dat Pechtold gewoon weer vol de aanval in wilde, terecht dat Baudet dat spelletje niet mee gaat spelen.
Van een goede debater zou ik verwachten dat ie dit juist perfect kan counteren. Maar dat kan Baudet niet. Die loopt weg.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_177663723
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:15 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Ik snap waar het gebruik van het woord vandaan komt. Vind het alleen wat gek dat je blijkbaar van een donkere president verwacht dat hij compleet acteert dan zijn voorgangers. En als hij niet aan jouw verwachtingen kan voldoen, dan is hij in jouw ogen een negerslaaf. Tsja.
"Change, yes we can! " Hij had een crisis tegen, maar ook die kans en het momentum mee. Die was feitelijk failliet en was aan het bedelen om geld en aan het bidden dat het zou meevallen met de gevangenisstraffen. Vervolgens stelt een bank dan zijn kabinet samen, krijgen alle banken een bailout terwijl de regeltjes lichtjes worden aangescherpt, en wordt er niemand persoonlijk vervolgd en is het allemaal afgedaan met het betalen van een boete, en konden ze lekker door met hun verwoestende en vaak ook gewoon onmenselijke praktijken.

Misschien zit er wel een vooroordeel in hoor, dat ik hem op basis van zijn huidskleur niet reken tot de incrowd van de eigenlijke machthebbers, zoals ik bij Bush wel deed, of Clinton die zich iets dergelijks in een ander tijdsgewricht een beetje liet overkomen onder het motto 'it's the economy, stupid'. Maar ik geloof dat het een sympathieke kerel is die veel meer had gedaan als hij meer de baas was geweest en misschien ook wel betreurt dat hij niet de ballen had om wat meer de baas te spelen.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177663792
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:19 schreef capricia het volgende:

[..]

Van een goede debater zou ik verwachten dat ie dit juist perfect kan counteren. Maar dat kan Baudet niet. Die loopt weg.
Dit klinkt heel erg als victim blaming.

Als de ander continu jou van de ergste dingen gaat beschuldigen, eist dat je er afstand van doet en met persoonlijke aanvallen strooit, niet luisterend naar wat jij te zeggen hebt, heeft het geen enkele zin om je tijd daaraan te verspillen. Pechtold is uit op de confrontatie, Baudet heeft geen zin in wéér die onzin. Vergeet niet dat dit in een eerder debat al is gebeurd, en dat Baudet zich gewoon prima overeind hield.

Pechtold is over de houdbaarheidsdatum heen en vervalt steeds verder in populistisch en persoonlijk geneuzel. Voor D66 is het hoog tijd voor een frisse lijsttrekker.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177663825
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:07 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Links zit sinds 2002 al in het verdomhoekje.

Men wilde weer op buitenlanders kunnen zeiken (grootste ergernis Nederland 2001: hondenpoep, grootste ergernis Nederland 2002: buitenlanders) en dat thema heeft rechts briljant gekaapt. Ondertussen is sinds die glorieuze fortuynistische revolutie onze gehele sociale verzorgingsstaat aan gort geholpen, de zorg geprivatiseerd en de arbeidsmarkt geflexibiliseerd, allemaal omdat het gros van het volk kennelijk 'rechts' associeert met 'goed integratiebeleid' en het niet erg vindt om de verworvenheden van de verzorgingsstaat bij het grof vuil te parkeren.

Ik vind het allemaal wel prima; kennelijk wil dit land keihard rechts beleid. Toppie. Dan niet zeuren straks als naast je fijne nieuwe verworvenheden (het kunnen zeiken op buitenlanders, het kunnen vieren van Sinterklaas en een vlaggetje mogen wuiven) je arbeidsmarktpositie geflexibiliseerd is, je jobhoppend naar je pensioen (als dat nog bestaat) struikelt, zorg wanneer je het nodig hebt ineens iets te geprivatiseerd blijkt, je je ouders in huis dient te nemen omdat bejaardentehuizen gesloten zijn, je WW verkort is bij werkloosheid, waarmee je wellicht sneller dan later te maken zal krijgen dankzij nog zo'n rechtse zegening, de 'ontslagrechtversoepeling', en je, wanneer je in de bijstand zou mogen belanden, mag feestvieren in de participatiewet.

Men zal links straks nog enorm gaan missen.
De partijen die het beleid voeren waar jij nu over klaagt (zoals VVD, CDA, D66 - het kabinet Balkenende II dat de basisverzekering heeft ingevoerd) zijn niet dezelfde partijen als die die het klagen over buitenlanders uit de taboesfeer willen halen / hebben gehaald.
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:33:25 #157
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177663880
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:31 schreef Igen het volgende:

[..]

De partijen die het beleid voeren waar jij nu over klaagt (zoals VVD, CDA, D66 - het kabinet Balkenende II dat de basisverzekering heeft ingevoerd) zijn niet dezelfde partijen als die die het klagen over buitenlanders uit de taboesfeer willen halen / hebben gehaald.
Nee, natuurlijk niet. Die surfen er juist op mee.
Omnibus in omnibus.
pi_177663883
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:30 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dit klinkt heel erg als victim blaming.

Als de ander continu jou van de ergste dingen gaat beschuldigen, eist dat je er afstand van doet en met persoonlijke aanvallen strooit, niet luisterend naar wat jij te zeggen hebt, heeft het geen enkele zin om je tijd daaraan te verspillen. Pechtold is uit op de confrontatie, Baudet heeft geen zin in wéér die onzin. Vergeet niet dat dit in een eerder debat al is gebeurd, en dat Baudet zich gewoon prima overeind hield.

Pechtold is over de houdbaarheidsdatum heen en vervalt steeds verder in populistisch en persoonlijk geneuzel. Voor D66 is het hoog tijd voor een frisse lijsttrekker.
Jij vond dat Baudet met zijn Yernaz 'kom op het podium-act' zich uitstekend staande hield?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:33:57 #159
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177663897
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:30 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dit klinkt heel erg als victim blaming.

Als de ander continu jou van de ergste dingen gaat beschuldigen, eist dat je er afstand van doet en met persoonlijke aanvallen strooit, niet luisterend naar wat jij te zeggen hebt, heeft het geen enkele zin om je tijd daaraan te verspillen. Pechtold is uit op de confrontatie, Baudet heeft geen zin in wéér die onzin. Vergeet niet dat dit in een eerder debat al is gebeurd, en dat Baudet zich gewoon prima overeind hield.

Pechtold is over de houdbaarheidsdatum heen en vervalt steeds verder in populistisch en persoonlijk geneuzel. Voor D66 is het hoog tijd voor een frisse lijsttrekker.
Proest.

Dezelfde Baudet die de rest van de politiek als 'kartel' wegzet.

Stelletje snowflakes.
Omnibus in omnibus.
pi_177663919
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

"Change, yes we can! " Hij had een crisis tegen, maar ook die kans en het momentum mee. Die was feitelijk failliet en was aan het bedelen om geld en aan het bidden dat het zou meevallen met de gevangenisstraffen. Vervolgens stelt een bank dan zijn kabinet samen, krijgen alle banken een bailout terwijl de regeltjes lichtjes worden aangescherpt, en wordt er niemand persoonlijk vervolgd en is het allemaal afgedaan met het betalen van een boete, en konden ze lekker door met hun verwoestende en vaak ook gewoon onmenselijke praktijken.

Misschien zit er wel een vooroordeel in hoor, dat ik hem op basis van zijn huidskleur niet reken tot de incrowd van de eigenlijke machthebbers, zoals ik bij Bush wel deed, of Clinton die zich iets dergelijks in een ander tijdsgewricht een beetje liet overkomen onder het motto 'it's the economy, stupid'. Maar ik geloof dat het een sympathieke kerel is die veel meer had gedaan als hij meer de baas was geweest en misschien ook wel betreurt dat hij niet de ballen had om wat meer de baas te spelen.
Hij heeft het geprobeerd, maar ondervond direct veel tegenwerking. De lobby van Wall Street is nou eenmaal enorm krachtig, daar kon ook een Obama zich niet aan onttrekken. Bovendien was hij ook gewoon onderdeel van het establishment. Obama heeft een aantal mooie dingen gedaan, maar ook heel veel nagelaten (dat hij een Republikeins Congres tegenover zich vond, hielp ook niet mee).

Achteraf gezien was het ook wat naief om wonderen te verwachten van een Obama. Laatste 'linkse' politicus die dat lukte in de VS, was FDR. En die was toch van een totaal ander kaliber dan Obama.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:39:20 #161
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_177664022
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:30 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dit klinkt heel erg als victim blaming.

Als de ander continu jou van de ergste dingen gaat beschuldigen, eist dat je er afstand van doet en met persoonlijke aanvallen strooit, niet luisterend naar wat jij te zeggen hebt, heeft het geen enkele zin om je tijd daaraan te verspillen. Pechtold is uit op de confrontatie, Baudet heeft geen zin in wéér die onzin. Vergeet niet dat dit in een eerder debat al is gebeurd, en dat Baudet zich gewoon prima overeind hield.

Pechtold is over de houdbaarheidsdatum heen en vervalt steeds verder in populistisch en persoonlijk geneuzel. Voor D66 is het hoog tijd voor een frisse lijsttrekker.
Dit.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_177664043
quote:
10s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:33 schreef capricia het volgende:

[..]

Jij vond dat Baudet met zijn Yernaz 'kom op het podium-act' zich uitstekend staande hield?
Zijn geduld was op tegen die tijd, dat kon je ook heel erg aan hem merken. Wat wil je anders met zo'n kwal als Pechtold tegenover je. Pechtold was het meest dramatisch van allemaal dat debat, zo ver je überhaupt van een debat kon spreken.

Als jij wordt uitgenodigd voor een Pegidabijeenkomst waarbij je van tevoren al weet dat je een gigantische lading stront over je heen gaat krijgen in plaats van een fatsoenlijke discussie ga je toch ook niet? Baudet heeft niet afgezegd voor een debat, hij heeft een roast afgezegd.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:41:43 #163
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_177664071
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:40 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Zijn geduld was op tegen die tijd, dat kon je ook heel erg aan hem merken. Wat wil je anders met zo'n kwal als Pechtold tegenover je. Pechtold was het meest dramatisch van allemaal dat debat, zo ver je überhaupt van een debat kon spreken.

Als jij wordt uitgenodigd voor een Pegidabijeenkomst waarbij je van tevoren al weet dat je een gigantische lading stront over je heen gaat krijgen in plaats van een fatsoenlijke discussie ga je toch ook niet? Baudet heeft niet afgezegd voor een debat, hij heeft een roast afgezegd.
En dat heeft hij ook nog eens meer dan fatsoenlijk onderbouwd.
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_177664111
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:56 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ik dacht dat cultuur een linkse hobby was
Als je er geld voor neer gaat leggen wel ja, als je je best doet om cultuur op een bepaalde manier te beperken (cultuur beperken = rechte hobby) dan gaat dat prima ;)
  woensdag 7 maart 2018 @ 15:46:42 #165
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177664189
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:43 schreef ludovico het volgende:

[..]

Als je er geld voor neer gaat leggen wel ja, als je je best doet om cultuur op een bepaalde manier te beperken (cultuur beperken = rechte hobby) dan gaat dat prima ;)
Durf te wedden dat het overgrote deel van de 'TROTS OP NEDERLANDSE CULTUUR' roepers geen moer weet te vertellen of Floris V, Oldebarnevelt, Hugo Grotius of Thorbecke. Of over de Opstand, de Pacificatie van Gent, de Unies van Utrecht en Atrecht. Daar gaat cultuur niet veel verder dan ZWARTE [email protected]@4$$ en een vlaggetje wapperen.
Omnibus in omnibus.
pi_177664246
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:03 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Dat zelfbeschikkingsrecht hebben we, aan soevereiniteit hebben we ingeboet maar dat is een vanzelfsprekend gevolg als je deel uitmaakt van een groot handelsblok.
Ik heb het gevoel dat er vooral veel richting de EU gewezen word net als dat in het VK gebeurt want het is een prachtige zondebok voor alle problemen.
Niet dat alles goed is, graag zou ik zien dat er harder opgetreden word om de gedeelde verantwoordelijkheid te waarborgen, graag zou ik ook zien dat er meer eenheid is en de buitengrenzen gecontroleerd om massa immigratie tegen te gaan.
Maar zoveel mensen, zoveel wensen en het is voor andere partijen gemakkelijk om hier en daar een knuppel tussen de spaken van het EU wiel te gooien en het ondertussen grijs gedraaide mantra te herhalen dat de EU uit elkaar zal vallen.
Ja het is alleen niet evident dat je gaat inboeten op Soevereiniteit op alle punten, de EU gaat ver buiten zijn boekje, dat merk je aan alle punten met gebrekkig draagvlak.

Gedeelde verantwoordelijkheid.... Wat is dat? EU landen beschermen tegen invasies vanuit het buitenland? Prima, als wij daar voor getekend hebben en iedereen was het ermee eens.... En de soldaten hebben ervoor getekend dat ze in oorlog situatie aan het front staan...

Maar vluchtelingen en immigratie lijkt mij hier echt niet bijhoren gewoon. En zo voelen wel meer landen het.

Zoveel mensen zoveel wensen... Juist daarom... En dan herhaal ik mijzelf voor de 3e keer in dit topic.

A overeenstemming over het beleid.
B Essentieel om dat in samenwerking te doen.

En dan zie je dat 9/10 wetten totaal niet in handelsbelang verzonnen worden en dat die vraagstukken gewoon bij de nationale politiek kunnen liggen... De EU is zich gewoon aan het uitbouwen tot United states of Europe.
pi_177664351
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:39 schreef Hugo862 het volgende:

[..]

Landen zijn vrij om voor hun eigen soevereiniteit te kiezen. Daarvoor is artikel 50. Als Polen geen moslims in hun land wil hebben is dat prima. Laat ze maar lekker een grote muur om Polen heen bouwen (van hun eigen geld) en hun eigen grenzen bewaken (ook van hun eigen geld).

De EU is een enorm groot en complex samenwerkingsverband. Daar zit ook grensoverschrijdende problematiek bij die niet direct een individuele lidstaat hoeft te raken. Zo is er bijvoorbeeld absoluut geen dreigen van Rusland naar Nederland dus waarom zouden we op militair vlak Polen gaan ondersteunen? Waarom zouden wij dan onze portemonnee moeten trekken terwijl wij er geen baat bij hebben? Omdat we daarover afspraken hebben gemaakt. Wij zijn daarin solidair met de Polen. Echter stelt Polen zich niet Solidair op naar de overige lidstaten. Je hoeft niet solidair te zijn met andere Europese landen maar je kan dan ook niet gaan verwachten dat zij dat wel met jouw zijn.
Volgens mij hebben wij wel baat bij stabiele grenslanden met Rusland. Volgens mij zijn alle landen het er ook wel mee eens dat we garant staan voor elkaars veiligheid.

Sterker nog, essentieel voor ons als Europa dat we geo politieke stabiliteit hebben binnen Europa.

Punt is dus dat er niks essentieels is aan vluchtelingen in Polen, daar voelt geen enkel land iets van en heeft helemaal niks met samenwerken te maken. Ja, vanuit Italie misschien die de keuze maakt mensen binnen te laten i.p.v. op een vlot terug te sturen naar Noord Afrika...

Maarja mensenlevens he.... Ik snap het ook wel dat je levens wilt redden etc... Ik begrijp het nog wel dat je daar ook geld voor opzij zet als Europa als geheel... Alleen wie zich in welk land vestigd is naar mijn idee gewoon geen EU aangelegenheid. Geo politieke stabiliteit is nog wel van essentieel belang maar er zijn wel meerdere methodes te verzinnen om het vluchtelingen probleem te tackelen dan landen forceren om mensen toe te laten.

[ Bericht 4% gewijzigd door ludovico op 07-03-2018 16:02:05 ]
pi_177664400
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:46 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Durf te wedden dat het overgrote deel van de 'TROTS OP NEDERLANDSE CULTUUR' roepers geen moer weet te vertellen of Floris V, Oldebarnevelt, Hugo Grotius of Thorbecke. Of over de Opstand, de Pacificatie van Gent, de Unies van Utrecht en Atrecht. Daar gaat cultuur niet veel verder dan ZWARTE [email protected]@4$$ en een vlaggetje wapperen.
Dus? Denk je dat de waarden en normen en de tradities van NL en het gevoel dat te delen met de landsgenoten geen waarde vertegenwoordigen voor hen? Natuurlijk wel, en wat minder liberale instroom van een bepaalde cultuur botst daar keihard mee.

Dat jij een beetje geschiedenis hebt geleerd en weet waar bepaalde gebruiken vandaan komen is allemaal leuk voor jou, dat is ook reuze interessant om te vertellen en te weten, maar dat maakt jouw mening nog niet waardevoller dan die van hen die het alleen beleven.
pi_177664596
Verstandige beslissing van onze Thierry. Pechtold wil namelijk helemaal geen "debat". Het enige wat hij wil is Thierry en FvD op (s)linkse wijze framen als 'racisten' -niks meer en niks minder.

[ Bericht 3% gewijzigd door anoniem_111020180755 op 07-03-2018 16:07:11 ]
pi_177665084
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:54 schreef ludovico het volgende:

[..]

Volgens mij hebben wij wel baat bij stabiele grenslanden met Rusland. Volgens mij zijn alle landen het er ook wel mee eens dat we garant staan voor elkaars veiligheid.

Sterker nog, essentieel voor ons als Europa dat we geo politieke stabiliteit hebben binnen Europa.

Punt is dus dat er niks essentieels is aan vluchtelingen in Polen, daar voelt geen enkel land iets van en heeft helemaal niks met samenwerken te maken. Ja, vanuit Italie misschien die de keuze maakt mensen binnen te laten i.p.v. op een vlot terug te sturen naar Noord Afrika...

Maarja mensenlevens he.... Ik snap het ook wel dat je levens wilt redden etc... Ik begrijp het nog wel dat je daar ook geld voor opzij zet als Europa als geheel... Alleen wie zich in welk land vestigd is naar mijn idee gewoon geen EU aangelegenheid. Geo politieke stabiliteit is nog wel van essentieel belang maar er zijn wel meerdere methodes te verzinnen om het vluchtelingen probleem te tackelen dan landen forceren om mensen toe te laten.
Italië laat bewust vluchtelingen binnen om Polen te kunnen pesten? Is dat je conclusie?

Het vluchtelingen probleem ís een invasie vanuit het buitenland. Op de boot terugsturen zonder een alternatieve bestemming gaan ze natuurlijk niet mee akkoord dus die optie is pure fictie.

Bedenk je ook dat in een geheel soeverein Europa, Italië er ook prima voor zou kunnen kiezen om die vluchtelingen gewoon door te laten trekken.
Liberalism is gibberish smoothed out by experience – the things that ought to work but fail to work are just not tried again. ‘Conservatism’ of the Thatcher type is merely Liberalism with the good intentions removed.
  woensdag 7 maart 2018 @ 16:29:45 #171
86613 MrBadGuy
I'm a male chicken
pi_177665146
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 16:04 schreef bakfietsmoeder het volgende:
Verstandige beslissing van onze Thierry. Pechtold wil namelijk helemaal geen "debat". Het enige wat hij wil is Thierry en FvD op (s)linkse wijze framen als 'racisten' -niks meer en niks minder.
Hij doet het ook alleen maar om zijn eigen partij beter te positioneren, niet om daadwerkelijk FvD (en voorheen de PVV) te bestrijden. Als D66 hier een zetel mee wint en FvD en/of de PVV er tegelijkertijd meerdere zetels op vooruit gaan (en de 'vijanden' van D66 er dus netto op vooruitgaan en de mate van polariseren toeneemt), dan vindt Pechtold dat ook prima.
pi_177666234
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 16:27 schreef rockstah het volgende:

[..]

Italië laat bewust vluchtelingen binnen om Polen te kunnen pesten? Is dat je conclusie?

Het vluchtelingen probleem ís een invasie vanuit het buitenland. Op de boot terugsturen zonder een alternatieve bestemming gaan ze natuurlijk niet mee akkoord dus die optie is pure fictie.

Bedenk je ook dat in een geheel soeverein Europa, Italië er ook prima voor zou kunnen kiezen om die vluchtelingen gewoon door te laten trekken.
Dat laatste dat kan inderdaad, dus samenwerken is niet super gek ofzo, maar wie er in je land komt wonen is naar mijn smaak gewoon nationale politiek. Dus dan laat je het maar los als Italie en dan vraag je om solidariteit en dan zul je het krijgen van Duitsland en Nederland maar niet van Polen en Hongarije...

Ik vind het ook wel dermate een Europees probleem dat ik vind dat we er met zijn allen voor moeten betalen maar dat betekent niet dat je ze verplicht moet opnemen.

Nu vinden Polen en Hongarije het ook helemaal niet erg om de boete te betalen van de EU die betalen ze liever dan dat ze vluchtelingen opnemen... Klinkt allemaal niet super gek of wel wat Polen en Hongarije willen?

Maareh, met weinig draagvlak zaken doordrukken maakt het draagvlak nog lager... Zeker als er geen direct democratisch proces aan ten grondslag heeft gelegen. (maar wat mensen ergens ook niet willen want ze voelen zich meer verbonden aan hun eigen volk dan aan Europa)
pi_177666835
Misschien moet die nog wat in het latijns gaan lullen komt die slimmer over, want dit is erg zwak en komt onintelligent over.
pi_177667142
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 17:43 schreef wawowiewa het volgende:
Misschien moet die nog wat in het latijns gaan lullen komt die slimmer over, want dit is erg zwak en komt onintelligent over.
Lees nou eens goed wat nou de reden is en wat er in dit topic gezegd is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:06:32 #175
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_177667417
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 17:56 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Lees nou eens goed wat nou de reden is en wat er in dit topic gezegd is.
Nee joh lezen is moeilijk. Gewoon binnenstappen, een smalende hersendrol over Baudet uitpoepen en we gaan weer.
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:07:57 #176
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_177667454
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 16:29 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Hij doet het ook alleen maar om zijn eigen partij beter te positioneren, niet om daadwerkelijk FvD (en voorheen de PVV) te bestrijden. Als D66 hier een zetel mee wint en FvD en/of de PVV er tegelijkertijd meerdere zetels op vooruit gaan (en de 'vijanden' van D66 er dus netto op vooruitgaan en de mate van polariseren toeneemt), dan vindt Pechtold dat ook prima.
Denk dat Alex de hoop dat hij ooit premier wordt bijna heeft opgegeven. Hij wil nog ff via populistische, op de man spelende retoriek zo veel mogelijk zetels binnenharken zodat het mooi staat op Wikipedia voordat hij met pensioen gaat.
pi_177667559
Door juist zo'n debat aan te gaan neem je al die aantijgingen juist weg, als je het goed doet.
Het debat is snel over omdat beide heren het met elkaar eens zijn. Als je het goed doet draai je het om en komt Alexander er slechter uit doordat die overkomt als iemand die zomaar aantijgingen doet zonder de feiten goed te bekijken.
pi_177667603
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:12 schreef wawowiewa het volgende:
Door juist zo'n debat aan te gaan neem je al die aantijgingen juist weg, als je het goed doet.
Het debat is snel over omdat beide heren het met elkaar eens zijn. Als je het goed doet draai je het om en komt Alexander er slechter uit doordat die overkomt als iemand die zomaar aantijgingen doet zonder de feiten goed te bekijken.
Hoe kan je je ooit verdedigen tegenover iemand die je compleet negeert en zijn stront maar blijft herhalen? Als Pechtold een fatsoenlijk debat wilde, had hij dit niet gedaan.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177667768
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:14 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hoe kan je je ooit verdedigen tegenover iemand die je compleet negeert en zijn stront maar blijft herhalen? Als Pechtold een fatsoenlijk debat wilde, had hij dit niet gedaan.
Pareren he, laten zien dat die daadwerkelijk aan het negeren is en poep praat.
Het is juist een win voor Thierry door zo iemand te ontmaskeren.
Blijkbaar kan die dat niet, dan moet die daar aan werken
pi_177667984
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:12 schreef wawowiewa het volgende:
Door juist zo'n debat aan te gaan neem je al die aantijgingen juist weg, als je het goed doet.
Dit. Maar Baudet is niet zo'n goede debater en voelt de bui al hangen. Beetje zwaktebod dit.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177668047
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:14 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hoe kan je je ooit verdedigen tegenover iemand die je compleet negeert en zijn stront maar blijft herhalen?
Annabel Naninga heeft al kort laten zien hoe je daarmee omgaat. Baudet kan dat echter niet, die verliest z'n zelfbeheersing en rust te snel.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:32:29 #182
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177668095
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:06 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Nee joh lezen is moeilijk. Gewoon binnenstappen, een smalende hersendrol over Baudet uitpoepen en we gaan weer.
Een beetje zoals jouw cluppie al weken doet over Pechtold?

Beetje demoniserend wordt het wel hoor.
Omnibus in omnibus.
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:33:04 #183
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177668110
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:14 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hoe kan je je ooit verdedigen tegenover iemand die je compleet negeert en zijn stront maar blijft herhalen? Als Pechtold een fatsoenlijk debat wilde, had hij dit niet gedaan.
Beter noem je de gehele oppositie een kartel inderdaad.
Omnibus in omnibus.
pi_177668130
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:19 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Pareren he, laten zien dat die daadwerkelijk aan het negeren is en poep praat.
Het is juist een win voor Thierry door zo iemand te ontmaskeren.
Blijkbaar kan die dat niet, dan moet die daar aan werken
Het maakt niet uit wat ie zegt; Pechtold blijft doorgaan.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177668188
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:33 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het maakt niet uit wat ie zegt; Pechtold blijft doorgaan.
Dat komt omdat Baudet er niet mee om kan gaan en te snel op z'n tenen is getrapt.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177668258
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:33 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Beter noem je de gehele oppositie een kartel inderdaad.
Jij vergelijkt:
- Als standpunt hebben dat er een partijkartel is maar wel inhoudelijk in gaan op politici van dat kartel
- Iemand met een andere kijk op de wereld in elk debat, in elk interview waar het ter discussie komt en nonstop op sm gigantisch zwart maken ongeacht wat ie ter verdediging brengt en het onzingehalte

Ik hoop dat je zelf ook wel in ziet hoe krom dit is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:38:54 #187
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177668314
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:37 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Jij vergelijkt:
- Als standpunt hebben dat er een partijkartel is maar wel inhoudelijk in gaan op politici van dat kartel
- Iemand met een andere kijk op de wereld in elk debat, in elk interview waar het ter discussie komt en nonstop op sm gigantisch zwart maken ongeacht wat ie ter verdediging brengt en het onzingehalte

Ik hoop dat je zelf ook wel in ziet hoe krom dit is.
Oh ja, tuurlijk. FvD is inhoudelijk.
Omnibus in omnibus.
pi_177668331
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:35 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat komt omdat Baudet er niet mee om kan gaan en te snel op z'n tenen is getrapt.
Nee, omdat Pechtold zijn bandje blijft hangen. Baudet zijn geduld is op ja, maar dat is eerder een symptoom dan het echte probleem.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177668347
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:37 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Jij vergelijkt:
- Als standpunt hebben dat er een partijkartel is maar wel inhoudelijk in gaan op politici van dat kartel
- Iemand met een andere kijk op de wereld in elk debat, in elk interview waar het ter discussie komt en nonstop op sm gigantisch zwart maken ongeacht wat ie ter verdediging brengt en het onzingehalte

Ik hoop dat je zelf ook wel in ziet hoe krom dit is.
Je wil echt ontkennen dat Baudet grossiert in kinderachtige opmerkingen en het op de man spelen? Wat demoniseren betreft doet-ie niet onder voor Pechtold, integendeel.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177668357
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:38 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Oh ja, tuurlijk. FvD is inhoudelijk.
Ik zie je graag bewijs aanleveren van het FvD dat zonder aanleiding en/of onderbouwing een politicus zwart maakt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177668381
quote:
9s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:40 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je wil echt ontkennen dat Baudet grossiert in kinderachtige opmerkingen en het op de man spelen? Wat demoniseren betreft doet-ie niet onder voor Pechtold, integendeel.
Geef even een voorbeeld van hoe hij iemand bijna letterlijk de grond in trapt. Ik weet dat die er niet zijn, dus ben wel benieuwd hoe je het weet te draaien.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:41:47 #192
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177668386
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:40 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik zie je graag bewijs aanleveren van het FvD dat zonder aanleiding en/of onderbouwing een politicus zwart maakt.
Hmm..

"Partijkartel en baantjescaroussel'

Nee, dat is echt steekhoudende politieke argumentatie.
Omnibus in omnibus.
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:42:55 #193
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177668407
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:41 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Geef even een voorbeeld van hoe hij iemand bijna letterlijk de grond in trapt.
Ik weet dat die er niet zijn, dus ben wel benieuwd hoe je het weet te draaien.
Goeiedag zeg...

Moet je een safe space??

Sneeuwvlok gejank.

Oh, oh onze arme leider.
Omnibus in omnibus.
pi_177668440
- laat maar -
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177668459
Ik zou denken dat zo'n radio debat 1 op 1 lekker veel tijd geeft om helder je punten te maken. Dat debat in de balie sloeg nergens op met 30sec per persoon om iets te kunnen zeggen en veel publiek en herrie man man man.
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:45:16 #196
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177668466
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:44 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Argumentatie wordt weldegelijk gegeven, die twee begrippen zijn zelden tot nooit het argument op zich.
Veronderstelt die hele bewering niet dat politiek Den Haag bestaat uit volksverlakkers die enkel daar met hun eigen belangen bezig zijn en maling hebben aan 'de Nederlander'?
Omnibus in omnibus.
pi_177668480
Nu ziet het er dus slechter uit FvD, snap niet wat er moeilijk is Alexander weg te lullen als je in je gelijk staat. In 30seconden snap ik dat t lastig is overigens
pi_177668514
Ik zou als ik Theirry was Alexander uitnodigen voor een 1op1 bij een of andere zender en dan voor 40min de diepte in gaan.
pi_177668582
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:45 schreef wawowiewa het volgende:
Nu ziet het er dus slechter uit FvD, snap niet wat er moeilijk is Alexander weg te lullen als je in je gelijk staat. In 30seconden snap ik dat t lastig is overigens
“U bent een dief!”
‘Nee dat ben ik niet’
“U bent een dief!”
‘Nogmaals: dat ben ik niet’.
“Dief! Dief! Dief!”

Zeg ff hoe je zo iemand kan weglullen als ie niet verder komt dan dat.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177668594
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 14:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat waren net als Kok heel gematigd linkse sociaaldemocraten, die zich ook voor een rechts karretje hebben laten spannen. De hoge vlucht van de financiele sector met name, dat is iets waar zij schuldig aan zijn. Dat kan in het kader van 'werk, werk. werk' en gebrek aan vergezicht nog een keer gebeuren. Maar GroenLinks is de partij van hand in hand op weg naar een betere wereld met een bloemetje in je haar, als die gaat heulen met Obama en dus Clinton, oorlogshitsers en dienaars van de roofbankiers, dan is er iets heel erg mis.
Waardoor dat boek van Klaver opeens een uiterst hypocriet werkje wordt.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177668606
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:49 schreef Nattekat het volgende:

[..]

“U bent een dief!”
‘Nee dat ben ik niet’
“U bent een dief!”
‘Nogmaals: dat ben ik niet’.
“Dief! Dief! Dief!”

Zeg ff hoe je zo iemand kan weglullen als ie niet verder komt dan dat.
Start door niet te reageren met "nee dat ben ik niet"
pi_177668619
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:39 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Nee, omdat Pechtold zijn bandje blijft hangen. Baudet zijn geduld is op ja, maar dat is eerder een symptoom dan het echte probleem.
Nanninga kan het wel, Baudet niet.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177668632
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:46 schreef wawowiewa het volgende:
Ik zou als ik Theirry was Alexander uitnodigen voor een 1op1 bij een of andere zender en dan voor 40min de diepte in gaan.
Dat zou nou interessant zijn.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 7 maart 2018 @ 18:50:46 #204
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_177668645
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:49 schreef Nattekat het volgende:

[..]

“U bent een dief!”
‘Nee dat ben ik niet’
“U bent een dief!”
‘Nogmaals: dat ben ik niet’.
“Dief! Dief! Dief!”

Zeg ff hoe je zo iemand kan weglullen als ie niet verder komt dan dat.
"U ben onderdeel van het partijkartel"
"Nee dat ben ik niet"
"U bent onderdeel van het partijkartel"
"Nee dat ben ik niet"
"KARTEL KARTEL KARTEL"
Omnibus in omnibus.
pi_177668652
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:41 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Geef even een voorbeeld van hoe hij iemand bijna letterlijk de grond in trapt. Ik weet dat die er niet zijn, dus ben wel benieuwd hoe je het weet te draaien.
Ollongren tot 3 keer toe op een kinderachtige manier aanspreken en door de voorzitter tot de orde geroepen worden bijvoorbeeld.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177668695
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:07 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Links zit sinds 2002 al in het verdomhoekje.

Men wilde weer op buitenlanders kunnen zeiken (grootste ergernis Nederland 2001: hondenpoep, grootste ergernis Nederland 2002: buitenlanders) en dat thema heeft rechts briljant gekaapt. Ondertussen is sinds die glorieuze fortuynistische revolutie onze gehele sociale verzorgingsstaat aan gort geholpen, de zorg geprivatiseerd en de arbeidsmarkt geflexibiliseerd, allemaal omdat het gros van het volk kennelijk 'rechts' associeert met 'goed integratiebeleid' en het niet erg vindt om de verworvenheden van de verzorgingsstaat bij het grof vuil te parkeren.

Ik vind het allemaal wel prima; kennelijk wil dit land keihard rechts beleid. Toppie. Dan niet zeuren straks als naast je fijne nieuwe verworvenheden (het kunnen zeiken op buitenlanders, het kunnen vieren van Sinterklaas en een vlaggetje mogen wuiven) je arbeidsmarktpositie geflexibiliseerd is, je jobhoppend naar je pensioen (als dat nog bestaat) struikelt, zorg wanneer je het nodig hebt ineens iets te geprivatiseerd blijkt, je je ouders in huis dient te nemen omdat bejaardentehuizen gesloten zijn, je WW verkort is bij werkloosheid, waarmee je wellicht sneller dan later te maken zal krijgen dankzij nog zo'n rechtse zegening, de 'ontslagrechtversoepeling', en je, wanneer je in de bijstand zou mogen belanden, mag feestvieren in de participatiewet.

Men zal links straks nog enorm gaan missen.
Hearhear. Maarja, dove oren ...
"Pools are perfect for holding water"
pi_177668701
quote:
9s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:51 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ollongren tot 3 keer toe op een kinderachtige manier aanspreken en door de voorzitter tot de orde geroepen worden bijvoorbeeld.
Xa1pt ouwe d66er hoe is het nou?

Henk Krol gaf Thierry gelijk bij WNL overigens
pi_177668724
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:15 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Rechts neemt de credits voor linkse verworvenheden en links laat zich de schuld geven van rechtse mislukkingen als de massa-immigratie en de vluchtelingenstroom. Ik vind het helemaal niet prima, want er wordt heel veel stuk gemaakt.
Noem het inderdaad lijdzaam en machteloos toezien.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177668727
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:49 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Start door niet te reageren met "nee dat ben ik niet"
Hoe dan wel?

Iemand beweert zonder onderbouwing de reinste onzin, er zijn geen argumenten waar je op in kan gaan, enkel die stelling.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177668932
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:53 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hoe dan wel?

Iemand beweert zonder onderbouwing de reinste onzin, er zijn geen argumenten waar je op in kan gaan, enkel die stelling.
"Waarom denkt u dat ?"

Alexander: "omdat dit en dat"

Thierry: "Ah ik begrijp uw perspectief, echter het zit zo en zo"

Alexander: "Ik geloof u niet"

Thierry: "Dat is prima als de kiezer dat maar doet"

Het gaat er niet om om Alexander te overtuigen , als zijn idee is dat gras paars is kun je komen met wat je wil maar die gaat nooit geloven dat het groen is, dat is prima. Het gaat erom dat je het publiek laat zien dat gras wel groen is en dat Alexander een debiel is door vast te houden aan het idee dat het paars is.
  woensdag 7 maart 2018 @ 19:04:47 #211
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177669063
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:33 schreef Hugo862 het volgende:
Ik snap wel dat Baudet geen rascisme debat wil voeren als je zelf

Spreekt over homeopathische verdunning van het Nederlandse volk
Gaat dineren met een uitgesproken Amerikaanse White Supremacists
Alt-Right memes retweet
le Pen interviewd voor je scriptie
Naar de IJzerwake gaat
Iemand die spreekt over IQ verschillen tussen rassen op nr 2 van een kieslijst zet
De Nederlandse cultuur wilt vastleggen in de wet

De beste man staat in elk debat over racisme al met 5-0 achter door zijn eigen acties. Hij wekt zelf al de schijn dat hij een halve nazi is en als hij wordt aangesproken op zijn eigen discutabele uitspraken of gevraagd wordt naar zijn White supremacist vriendjes dan in zijn enige verweer "Demonisering" schreeuwen. Baudet maakt de juiste keuze of weg te blijven bij een debat over racisme. Iedereen maakt daar gehakt van hem })
Vergeet zijn nummer 1 niet:

DXEiq0HXUAQJQXy.jpg

Nee absoluut geen racisme bij FvD! :') Thierry laffaard
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177669161
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:19 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Pareren he, laten zien dat die daadwerkelijk aan het negeren is en poep praat.
Het is juist een win voor Thierry door zo iemand te ontmaskeren.
Blijkbaar kan die dat niet, dan moet die daar aan werken
Mee eens.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177669196
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:04 schreef Argo het volgende:

[..]

Vergeet zijn nummer 1 niet:

[ afbeelding ]

Nee absoluut geen racisme bij FvD! :') Thierry laffaard
Waar zie je racisme dan? Ik zie één sarcastische opmerking die in de buurt komt, maar daar is alles mee gezegd.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177669203
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:04 schreef Argo het volgende:

[..]

Vergeet zijn nummer 1 niet:

[ afbeelding ]

Nee absoluut geen racisme bij FvD! :') Thierry laffaard
Misschien dat #vrijewoord wil zeggen dat het satirisch bedoeld is ?
Daar probeert ze te zeggen dat je alles moet kunnen zeggen volgens jaar, ook al vindt niet iedereen dat leuk.

Die andere teksten weet ik de context niet van hoor, maar die 1ste lijkt mij satirisch.
Die andere zijn minder of niet duidelijk mee eens, misschien met context wel dat weet ik niet.
Beetje raar type verder
  woensdag 7 maart 2018 @ 19:11:58 #215
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177669299
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:09 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Waar zie je racisme dan? Ik zie één sarcastische opmerking die in de buurt komt, maar daar is alles mee gezegd.
Dan nog op bevrijdingsdag de 1 minuut stilte beetje vragen waarom iedereen stil is en zeggen dat Hitler moraalridders is vergeten in de oven gaat echt over het randje.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177669308
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 18:49 schreef Nattekat het volgende:

[..]

“U bent een dief!”
‘Nee dat ben ik niet’
“U bent een dief!”
‘Nogmaals: dat ben ik niet’.
“Dief! Dief! Dief!”

Zeg ff hoe je zo iemand kan weglullen als ie niet verder komt dan dat.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 12:11 schreef probeer het volgende:

[..]

De eerste keer dat het in het debat ter sprake komt, de beschuldiging ontkennen. De volgende gelegenheid grijp je aan om, rechtstreeks naar het publiek, te vertellen waar je partij wél voor staat en hoe je dat denkt te gaan bereiken. En als daar weer dezelfde beschuldigende kritiek op komt, dan geef je aan dat je die vraag al beantwoord hebt en je kaatst de bal terug met kritiek op (de afwezigheid van) het standpunt van de ander.

Maar dan erg wollig met veel kleurrijke en enorm lange bijzinnen. Want Baudet. ;)

Een goede debater laat zich iig niet het hele debat in de verdediging drukken.
"Pools are perfect for holding water"
  woensdag 7 maart 2018 @ 19:12:38 #217
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177669316
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:09 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Misschien dat #vrijewoord wil zeggen dat het satirisch bedoeld is ?
Daar probeert ze te zeggen dat je alles moet kunnen zeggen volgens jaar, ook al vindt niet iedereen dat leuk.

Die andere teksten weet ik de context niet van hoor, maar die 1ste lijkt mij satirisch.
Die andere zijn minder of niet duidelijk mee eens, misschien met context wel dat weet ik niet.
Beetje raar type verder
bedrijdingsdag 'wat zijn jullie stil.' Rond 1 minuut stilte tijd, dat is toch wel zeer respectloos te noemne.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
  woensdag 7 maart 2018 @ 19:13:04 #218
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177669331
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:12 schreef probeer het volgende:

[..]

[..]

Baudet faalt gewoon in het debat komt alleen van de grond in zalen met mensen die het al eens met hem zijn.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177669401
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:11 schreef Argo het volgende:

[..]

Dan nog op bevrijdingsdag de 1 minuut stilte beetje vragen waarom iedereen stil is en zeggen dat Hitler moraalridders is vergeten in de oven gaat echt over het randje.
Ten eerste is het een beetje zwak om een uitspraak van 6 jaar geleden uit de doos te trekken, ten tweede is het disrespectvol, maar ook niet meer dan dat. Heel die racismebeschuldiging en Hitlervergelijking gaat nergens over.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177669412
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:12 schreef Argo het volgende:

[..]

bedrijdingsdag 'wat zijn jullie stil.' Rond 1 minuut stilte tijd, dat is toch wel zeer respectloos te noemne.
Zeer respectloos. Zo iemand moet je niet in je partij hebben ook al is het 6 jaar geleden.

Het probleem van de hedendaagse politiek, iedereen kan mee doen met of zonder moraal.
pi_177669496
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:15 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ten eerste is het een beetje zwak om een uitspraak van 6 jaar geleden uit de doos te trekken, ten tweede is het disrespectvol, maar ook niet meer dan dat. Heel die racismebeschuldiging en Hitlervergelijking gaat nergens over.
Ben ik het niet mee eens.
A) 6 jaar is relatief kort
B) Oude tweets geven meer inzicht over de persoon, omdat wanneer ze bekender worden meer gaan oppassen met abjecte meningen.

Ik denk niet dat ze zo'n text nog gaat herhalen nu
pi_177669673
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:00 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

"Waarom denkt u dat ?"

Alexander: "omdat dit en dat"

Thierry: "Ah ik begrijp uw perspectief, echter het zit zo en zo"

Alexander: "Ik geloof u niet"

Thierry: "Dat is prima als de kiezer dat maar doet"

Het gaat er niet om om Alexander te overtuigen , als zijn idee is dat gras paars is kun je komen met wat je wil maar die gaat nooit geloven dat het groen is, dat is prima. Het gaat erom dat je het publiek laat zien dat gras wel groen is en dat Alexander een debiel is door vast te houden aan het idee dat het paars is.
Het debat in De Balie:

Alexander: U bent racist, seksist, whatever
Thierry: Nee dat is niet waar
Alexander: Dit en dat en zus en zo (zeer beschuldigend iig)
Thierry: Nee, wij zijn er juist fel op tegen omdat dinges
Alexander: Iets over discriminatie

Daarbij natuurlijk het constant door Baudet heenpraten. Met die gozer valt geen gesprek te voeren, en zeker als het al maandenlang zo doorgaat begrijp ik dat het geduld uiteindelijk helemaal op is.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177669756
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:19 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Ben ik het niet mee eens.
A) 6 jaar is relatief kort
B) Oude tweets geven meer inzicht over de persoon, omdat wanneer ze bekender worden meer gaan oppassen met abjecte meningen.

Ik denk niet dat ze zo'n text nog gaat herhalen nu
Zes jaar is lang. Als ze nou een keiharde nazi was ok, maar kinderachtige dingen dumpen op Twitter valt absoluut niet in die categorie. En daarmee zijn we ook bij B: het zijn kinderachtige dingen, maar ook niet meer dan dat.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 7 maart 2018 @ 19:28:30 #224
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177669765
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:25 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het debat in De Balie:

Alexander: U bent racist, seksist, whatever
Thierry: Nee dat is niet waar
Alexander: Dit en dat en zus en zo (zeer beschuldigend iig)
Thierry: Nee, wij zijn er juist fel op tegen omdat dinges
Alexander: Iets over discriminatie

Daarbij natuurlijk het constant door Baudet heenpraten. Met die gozer valt geen gesprek te voeren, en zeker als het al maandenlang zo doorgaat begrijp ik dat het geduld uiteindelijk helemaal op is.
Maar stel ik sla jou volop en een dag later zeg je 'jij hebt mij geslagen!'
En ik zeg: 'Nee dat heb ik niet.'

Is het dan ook goed? Als Thierry zegt dat hij geen racist is, is dat prima.... Maar toch heeft hij heel veel dingen gedaan die nu niet echt spreken voor dat wat hij claimt namelijk geen racist te zijn.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
  woensdag 7 maart 2018 @ 19:29:04 #225
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177669778
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:15 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Zeer respectloos. Zo iemand moet je niet in je partij hebben ook al is het 6 jaar geleden.

Het probleem van de hedendaagse politiek, iedereen kan mee doen met of zonder moraal.
In de politiek ben je een volksvertegenwoordiger dan mag je wel een beetje fatsoen hebben ja. Maar is er zo weinig talent bij de FvD dat ze deze keuzes maken?
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177669821
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:28 schreef Argo het volgende:

[..]

Maar stel ik sla jou volop en een dag later zeg je 'jij hebt mij geslagen!'
En ik zeg: 'Nee dat heb ik niet.'

Is het dan ook goed? Als Thierry zegt dat hij geen racist is, is dat prima.... Maar toch heeft hij heel veel dingen gedaan die nu niet echt spreken voor dat wat hij claimt namelijk geen racist te zijn.
Zoals? Dingen die hij in een roman heeft geschreven? Feiten benoemen? Yernaz kwam heel gevaarlijk in de buurt van het randje, maar Thierry echt totaal niet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 7 maart 2018 @ 19:33:54 #227
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177669912
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:30 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Zoals? Dingen die hij in een roman heeft geschreven? Feiten benoemen? Yernaz kwam heel gevaarlijk in de buurt van het randje, maar Thierry echt totaal niet.
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:33 schreef Hugo862 het volgende:
Ik snap wel dat Baudet geen rascisme debat wil voeren als je zelf

Spreekt over homeopathische verdunning van het Nederlandse volk
Gaat dineren met een uitgesproken Amerikaanse White Supremacists
Alt-Right memes retweet
le Pen interviewd voor je scriptie
Naar de IJzerwake gaat
Iemand die spreekt over IQ verschillen tussen rassen op nr 2 van een kieslijst zet
De Nederlandse cultuur wilt vastleggen in de wet

De beste man staat in elk debat over racisme al met 5-0 achter door zijn eigen acties. Hij wekt zelf al de schijn dat hij een halve nazi is en als hij wordt aangesproken op zijn eigen discutabele uitspraken of gevraagd wordt naar zijn White supremacist vriendjes dan in zijn enige verweer "Demonisering" schreeuwen. Baudet maakt de juiste keuze of weg te blijven bij een debat over racisme. Iedereen maakt daar gehakt van hem })
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177670191
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:33 schreef Argo het volgende:
Spreekt over homeopathische verdunning van het Nederlandse volk
Gaat dineren met een uitgesproken Amerikaanse White Supremacists
Alt-Right memes retweet
le Pen interviewd voor je scriptie
Naar de IJzerwake gaat
Iemand die spreekt over IQ verschillen tussen rassen op nr 2 van een kieslijst zet
De Nederlandse cultuur wilt vastleggen in de wet
Spreekt over homeopathische verdunning van het Nederlandse volk
Dit heeft dus vooral betrekking op cultuur. Nederland is één van de succesvolste landen ter wereld geworden dankzij Nederlanders, dan ga je die niet vervangen door immigranten uit de afvoerputjes van de wereld. Iedereen kan gewoon Nederlander worden, maar dat is meer dan alleen een labeltje in je paspoort.
Gaat dineren met een uitgesproken Amerikaanse White Supremacists
Hij staat open voor andere meningen en is benieuwd naar hun beweegredenen. Spreekt niet in zijn voordeel bij een twijfel, maar die is er niet. Zo lang hij niet zelf zulke ideeën predikt is dit onzin.
Alt-Right memes retweet
Iemand retweet memes... iedereen die een beetje bekend is met internet snapt dit en het is flauwekul om er wat achter te zoeken.
le Pen interviewd voor je scriptie
Dit is geen argument.
Naar de IJzerwake gaat
Ik kan me vergissen, maar volgens mij is dat het tegenovergestelde van racisme.
Iemand die spreekt over IQ verschillen tussen rassen op nr 2 van een kieslijst zet
Uitspraken die nog niet gedaan waren, en wederom heeft dat nada met Baudet te maken
De Nederlandse cultuur wilt vastleggen in de wet
En wat is daar racistisch aan?

Stuk voor stuk vergezochte dingen puur bedoeld om te framen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177670193
Baudet drukt zich steevast uit in omslachtige en verhullende termen. Dat maakt het lastig om hem de stempel 'racist' of 'seksist' op te drukken. Wat mij vooral dwarszit, is dat hij zich maar blijft omringen met hoogst dubieuze figuren. Jared Taylor is een recent voorbeeld, maar die ontmoeting staat niet op zichzelf. Zie dit stuk in het NRC:

quote:
Op een door hem georganiseerd kasteeluitje dat hij op internet promootte als bijeenkomst van het „nieuwe verzet” omringde hij zich door enkele controversiële figuren, zoals bijvoorbeeld Tom Zwitser. Deze ultra-rechtse katholiek noemt zich een „tegenstander van de democratie” en een voorstander van meer macht voor het koningsschap. Zwitser runt nu een uitgeverij die anti-EU- en pro-Russische werken drukt die prominent staan uitgestald in de Amsterdamse kelder waar het Forum van Baudet lezingen organiseert.

Een andere deelnemer aan de ‘verzetsbijeenkomst’ op het kasteel was Sam van Rooy. Deze Vlaming, lid van het Vlaams Belang, werd er bij de PVV uitgegooid omdat hij zijn anti-islamisme al te ruig ventileerde. Hij achtervolgde filmend drie vrouwen met boerka en postte het op Facebook met het volgende commentaar: „Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?”

Bron
Snap niet dat Baudet zich aangetrokken voelt tot dergelijke halve zolen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177670209
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:30 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Zoals? Dingen die hij in een roman heeft geschreven? Feiten benoemen? Yernaz kwam heel gevaarlijk in de buurt van het randje, maar Thierry echt totaal niet.
Hij framet het inderdaad heel mooi als kritiek op een bepaalde cultuur, ipv ras. Terwijl racisme tegenwoordig niet meer gaat om discrimineren op basis van ras (want enorm achterhaalde rassenleer uit eind 19e / begin 20e eeuw) maar op basis van etniciteit. Waar een gedeelde cultuur wel degelijk een belangrijk aspect van is.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177670247
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:42 schreef probeer het volgende:

[..]

Hij framet het inderdaad heel mooi als kritiek op een bepaalde cultuur, ipv ras. Terwijl racisme tegenwoordig niet meer gaat om discrimineren op basis van ras (want enorm achterhaalde rassenleer uit eind 19e / begin 20e eeuw) maar op basis van etniciteit. Waar een gedeelde cultuur wel degelijk een belangrijk aspect van is.
Hij heeft helemaal geen kritiek. Hij wil zijn eigen cultuur beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf. Conservatisme heet dat.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177670353
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:43 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hij heeft helemaal geen kritiek. Hij wil zijn eigen cultuur beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf. Conservatisme heet dat.
Als je je eigen cultuur roemt, vervolgens stelt dat andere culturen daar niet bij aansluiten en je dus de eigen cultuur moet beschermen, dan is dat toch gewoon een vorm van indirecte kritiek op die andere cultuur; dat ze niet te vereenzelvigen zijn met onze geweldige cultuur.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177670365
Baudet verwerpt deze manier van denken echter expliciet, en hij presenteert een tegengestelde visie van “nationalisme” waarin “het vaderland” wordt gezien als, en ik citeer “een cultureel erfgoed, dat echter ook los van geboorte verworven kan worden.” (blz. 109). Als je verder leest, maakt Baudet zich nog nadrukkelijker sterk voor dit idee: een vorm van nationalisme waarbij lidmaatschap van de natie een idee is dat leeft in de hoofden van mensen, ongeacht ras of taal. Een vorm van nationalisme die niet aangeboren is, maar zelfverkozen.

Lijkt me duidelijk genoeg toch ?
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177670423
quote:
Ook op andere buitenlandse bezoeken zoekt Baudet graag contact met radicale figuren. Zo sprak hij in België bij de Vlaams-nationalistische manifestatie de IJzerwake. In Hongarije ontmoette hij onder meer Mariann Öry, een conservatieve journalist die extreemrechtse denkbeelden en partijen in Europa aanprijst. In de Verenigde Staten zocht hij James Ronald Kennedy op, een auteur die de Amerikaanse burgeroorlog liever ziet als een strijd tussen een nobel, christelijk en individualistisch Zuiden tegen een geïndustrialiseerd, dictatoriaal Noorden, dan als een strijd om de slavernij af te schaffen.

Trump-fan (en Wilders-stemmer) Baudet verkondigde al dat de presidentskandidaat niet alleen een uitmuntende Amerikaanse leider zou zijn. Hij noemde hem ook „een grote leider voor het hele Westen”. Zijn voorliefde voor ‘sterke mannen’ reikt verder. Baudet noemt de zorgen over Poetin „anti-Poetinhysterie”. In een gesprek met de Hongaarse diplomaat Kálmán Mizsei, in februari in Boedapest, schoof hij de theorie naar voren dat de bezetting van de Krim door Rusland geen bezetting was. Mizsei: „Hij verzette zich ook tegen de gedachte dat de MH17 door pro-Russische rebellen was neergeschoten, en vroeg zich af of dat niet door Oekraïne was gedaan."
Baudet is een eng kereltje.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_177670437
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:47 schreef probeer het volgende:

[..]

Als je je eigen cultuur roemt, vervolgens stelt dat andere culturen daar niet bij aansluiten en je dus de eigen cultuur moet beschermen, dan is dat toch gewoon een vorm van indirecte kritiek op die andere cultuur; dat ze niet te vereenzelvigen zijn met onze geweldige cultuur.
Is in mijn ogen weinig mis mee. Culturen ontwikkelen zich verschillend en ik durf best wel te stellen dat de Westerse cultuur superieur is aan de meeste andere culturen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177670475
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:47 schreef probeer het volgende:

[..]

Als je je eigen cultuur roemt, vervolgens stelt dat andere culturen daar niet bij aansluiten en je dus de eigen cultuur moet beschermen, dan is dat toch gewoon een vorm van indirecte kritiek op die andere cultuur; dat ze niet te vereenzelvigen zijn met onze geweldige cultuur.
Ik woon liever in de randstad dan in een boerengehucht ergens in het oosten. Dat is geen kritiek op het oosten, maar gewoon mijn persoonlijke voorkeur. Baudet heeft liever dat onze cultuur behouden blijft en niet vervangen wordt door een cultuur die in de contreien van oorsprong nogal tot een bende heeft geleid. Dat die mensen daar het prima vinden moeten ze zelf weten, maar hier hebben ze zich aan te passen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177670570
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:50 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik woon liever in de randstad dan in een boerengehucht ergens in het oosten. Dat is geen kritiek op het oosten, maar gewoon mijn persoonlijke voorkeur. Baudet heeft liever dat onze cultuur behouden blijft en niet vervangen wordt door een cultuur die in de contreien van oorsprong nogal tot een bende heeft geleid. Dat die mensen daar het prima vinden moeten ze zelf weten, maar hier hebben ze zich aan te passen.
Precies. Je mag hier alleen leuk meedoen als je je kan vinden in onze cultuur.

Ben benieuwd hoe hij dat wil gaan garanderen / die andere culturen buiten houden.

Net zoals ik benieuwd ben naar zijn realisatie van dat zakenkabinet, daar hij voornamelijk opiniemakers en beroepspolitici op zijn Amsterdamse lijstje heeft gezet.
"Pools are perfect for holding water"
pi_177670650
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:54 schreef probeer het volgende:

[..]

Precies. Je mag hier alleen leuk meedoen als je je kan vinden in onze cultuur.
Is dat zo raar dan? Als iedereen hier vrij hun gang mocht gaan (wat godzijdank al niet de bedoeling is), zou het hier serieus een bende worden. Een pure multiculturele samenleving bestaat niet, je krijgt hooguit groepen die los van elkaar hun leven leiden met bijbehorende door maffia geteisterde ghetto's. Zo werkt het in Amerika, en dat hoeft niet hierheen. Slecht plan.
quote:
Ben benieuwd hoe hij dat wil gaan garanderen / die andere culturen buiten houden.

Net zoals ik benieuwd ben naar zijn realisatie van dat zakenkabinet, daar hij voornamelijk opiniemakers en beroepspolitici op zijn Amsterdamse lijstje heeft gezet.
Kabinetsleden hoeven niet op een lijst te staan of überhaupt lid te zijn van een partij.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177671127
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:42 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Spreekt over homeopathische verdunning van het Nederlandse volk
Dit heeft dus vooral betrekking op cultuur. Nederland is één van de succesvolste landen ter wereld geworden dankzij Nederlanders, dan ga je die niet vervangen door immigranten uit de afvoerputjes van de wereld. Iedereen kan gewoon Nederlander worden, maar dat is meer dan alleen een labeltje in je paspoort.
Gaat dineren met een uitgesproken Amerikaanse White Supremacists
Hij staat open voor andere meningen en is benieuwd naar hun beweegredenen. Spreekt niet in zijn voordeel bij een twijfel, maar die is er niet. Zo lang hij niet zelf zulke ideeën predikt is dit onzin.
Alt-Right memes retweet
Iemand retweet memes... iedereen die een beetje bekend is met internet snapt dit en het is flauwekul om er wat achter te zoeken.
le Pen interviewd voor je scriptie
Dit is geen argument.
Naar de IJzerwake gaat
Ik kan me vergissen, maar volgens mij is dat het tegenovergestelde van racisme.
Iemand die spreekt over IQ verschillen tussen rassen op nr 2 van een kieslijst zet
Uitspraken die nog niet gedaan waren, en wederom heeft dat nada met Baudet te maken
De Nederlandse cultuur wilt vastleggen in de wet
En wat is daar racistisch aan?

Stuk voor stuk vergezochte dingen puur bedoeld om te framen.
Met een white supremacist 5 uur lang aan tafel zitten is niet openstaan voor andere denkbeelden. Dat zou je nog kunnen zeggen als het daarbij bleef. Bij Baudet is er een hele waslijst aan ontmoetingen met dat soort figuren. Dan heb je het niet meer over een zekere nieuwsgierigheid maar over aantrekkingskracht.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671286
Had Baudet geen tegenvoorstel kunnen doen? Een debat over bijvoorbeeld immigratie, de EU, democratie, het onderwijs en/of het ondernemersklimaat?

Nu is het toch: Pechtold is gemeen, en wij willen niet met hem in debat.

Terwijl een live-debat juist een kans is om Pechtold de oren te wassen (als je tenminste genoeg debatvaardigheden hebt).
pi_177671316
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:26 schreef luxerobots het volgende:
Had Baudet geen tegenvoorstel kunnen doen? Een debat over bijvoorbeeld immigratie, de EU, democratie, het onderwijs en/of het ondernemersklimaat?

Nu is het toch: Pechtold is gemeen, en wij willen niet met hem in debat.

Terwijl een live-debat juist een kans is om Pechtold de oren te wassen (als je tenminste genoeg debatvaardigheden hebt).
Tja, die heeft Baudet niet dus blijft-ie weg.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671358
Dikkop Pechtold is ongeloofwaardig geworden. Iets afschaffen waar de partij 50 jaar voor gezwoegd heeft.... wat een kneus joh.|
Dat afschaffen was zo gebeurd met die spoed procedure. het is de gore D66 die opkomt voor zn coalitie maatjes. Het is duidelijk wat de D66 heeft ingeleverd. Democratie. Neppe kutpartij.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671393
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:28 schreef DoubleUU het volgende:
Dikkop Pechtold is ongeloofwaardig geworden. Iets afschaffen waar de partij 50 jaar voor gezwoegd heeft.... wat een kneus joh.
Als iemand ongeloofwaardig is, zou je dat toch mooi in het debat kunnen laten zien?
pi_177671490
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:30 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Als iemand ongeloofwaardig is, zou je dat toch mooi in het debat kunnen laten zien?
Het probleem is is dat er dan gezwaaid wordt met oa de racisme kaart
En dan krijg je het publieke volk over je heen, of het waar is of niet, en dan is er geen debat meer
En wij kennen allemaal pechtold, hij gaat die kaart continu trekken.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671539
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:34 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Het probleem is is dat er dan gezwaaid wordt met oa de racisme kaart
En dan krijg je het publieke volk over je heen, of het waar is of niet, en dan is er geen debat meer
En wij kennen allemaal pechtold, hij gaat die kaart continu trekken.
Zwaktebod. Nanninga kan er op een goede manier op reageren, dus iemand anders kan het ook. Het is niet dat je geen invloed hebt op een debat of je gesprekspartner niet af kunt troeven. Baudet is alleen een slechte debater dus die haakt bij voorbaat al af en geeft Pechtold nog even en passant de schuld.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671549
Ik kan iedereen oproepen vooral op Forum te stemmen, als je nog een beetje fatsoen in je flikker hebt
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671589
quote:
9s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:35 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Zwaktebod. Nanninga kan er op een goede manier op reageren, dus iemand anders kan het ook. Het is niet dat je geen invloed hebt op een debat of je gesprekspartner niet af kunt troeven. Baudet is alleen een slechte debater dus die haakt bij voorbaat al af en geeft Pechtold nog even en passant de schuld.
Baudet is een behoorlijke debater hoor, hij doet zeker niet onder voor pechtold. Pechtold verteld veel vaker onzinverhalen.
Pechtold heeft veel weg van Zijlstra.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671623
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:36 schreef DoubleUU het volgende:
Ik kan iedereen oproepen vooral op Forum te stemmen, als je nog een beetje fatsoen in je flikker hebt
Baudet die een waslijst aan ontmoetingen met extreemrechtse figuren heeft, een minister sluipmoordernaar van de democratie noemt, de EU een bedreiging voor ons en onze kinderen en bij iemand die het niet met hem eens is roept om z'n ontslag... Zo iemand kun je moeilijk fatsoenlijk noemen.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671655
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:37 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Baudet is een behoorlijke debater hoor, hij doet zeker niet onder voor pechtold.
Nou ja, vooralsnog is geen enkel optreden van hem op een goede manier bijgebleven en wordt hij zelfs door Wilders afgetroefd.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671660
quote:
9s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:39 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Baudet die een waslijst aan ontmoetingen met extreemrechtse figuren heeft, een minister sluipmoordernaar van de democratie noemt, de EU een bedreiging voor ons en onze kinderen en bij iemand die het niet met hem eens is roept om z'n ontslag... Zo iemand kun je moeilijk fatsoenlijk noemen.
Jij bent een antifa loper met je kind op je arm? enough said. Er zijn duidelijk een hoop mensen met psychische problemen.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671664
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:37 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Baudet is een behoorlijke debater hoor, hij doet zeker niet onder voor pechtold. Pechtold verteld veel vaker onzinverhalen.
Lekker in debat gaan, toe een tegen voorstel. Pechtold vs Baudet, 60min desnoods op youtube.
Niks van dat "u heeft 30 seconden om uw punt te maken, snel snel snel"
Helder duidelijk.

maarja Thierry gaat lekker mee in de ophitserigheid van Pechtold, en doet graag zelf ook mee om er een theater van te maken.
pi_177671700
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:40 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Lekker in debat gaan, toe een tegen voorstel. Pechtold vs Baudet, 60min desnoods op youtube.
Niks van dat "u heeft 30 seconden om uw punt te maken, snel snel snel"
Helder duidelijk.

maarja Thierry gaat lekker mee in de ophitserigheid van Pechtold, en doet graag zelf ook mee om er een theater van te maken.
Dus het ophitsen is oke maar het reageren erop niet?
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671727
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:40 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Jij bent een antifa loper met je kind op je arm? enough said. Er zijn duidelijk een hoop mensen met psychische problemen.
Oh ironie. Kritiek op Baudet levert je al meteen een antifa-stempel op. Zo rollen de sneeuwvlokjes kennelijk achter Baudet aan.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671751
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:41 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Dus het ophitsen is oke maar het reageren erop niet?
Als je dat niet oké vindt maak je daar korte metten mee. Nu zet Baudet zichzelf iedere keer weer te kakken door z'n zelfbeheersing te verliezen.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671760
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:41 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Dus het ophitsen is oke maar het reageren erop niet?
Nee je snapt mn punt niet.
Van mij mag het allemaal.
Ik constateer alleen dat Thierry z'n stijl is om mee te gaan scheeuwen als iemand gaat scheeuwen. Als die op zn gemak is kan die best rustig praten
pi_177671766
quote:
9s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:42 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Oh ironie. Kritiek op Baudet levert je al meteen een antifa-stempel op. Zo rollen de sneeuwvlokjes kennelijk achter Baudet aan.
De antifa druipt van je af. En hoe ironisch ook, de antifa is de meest fastische partij sinds de tweede wereldoorlog...dat hebben ze zelf nog niet echt door
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671811
quote:
9s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:42 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Als je dat niet oké vindt maak je daar korte metten mee. Nu zet Baudet zichzelf iedere keer weer te kakken door z'n zelfbeheersing te verliezen.
Hij is nog jong, hij leert nog bij. Ik vind het emotionele wel wat hebben, echt de macht verloren, dat zie ik niet. Ik zie wel iemand die zich druk maakt om punten die ook wel belachelijk zijn.
Dat zie je niet zo vaak.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671824
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:43 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

De antifa druipt van je af.
Je bent óf voor Baudet, of je bent tegen Baudet en dus antifa. _O_
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671837
Dit kan die best met Pechtold regelen, heb je 2 uur de tijd kun je rustig converseren en de onwaarheden wegnemen
pi_177671864
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:45 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Hij is nog jong, hij leert nog bij. Ik vind het emotionele wel wat hebben, echt de macht verloren, dat zie ik niet.
Nou ja, je ziet dat Baudet in de politieke regionen al wat minder serieus wordt genomen omdat hij zichzelf vaak als een clown gedraagt. En als je eenmaal zo'n reputatie hebt kom je daar niet meer zo snel vanaf.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671891
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:45 schreef wawowiewa het volgende:
Dit kan die best met Pechtold regelen, heb je 2 uur de tijd kun je rustig converseren en de onwaarheden wegnemen
Een 20 jaar lange leider zetten tegenover een 2 jarig lange leider . Ontzettend eerlijk ja
Hij is nog niet helemaal verneukt door de politiek, daar gaat tijd overheen.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671914
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:47 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Een 20 jaar lange leider zetten tegenover een 2 jarig lange leider . Ontzettend eerlijk ja
Tja, als je het niet eerlijk vindt moet je er ook niet aan beginnen.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177671924
Pechtold wordt uit alle bochten genomen. Altijd al.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177671930
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:47 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Een 20 jaar lange leider zetten tegenover een 2 jarig lange leider . Ontzettend eerlijk ja
Hij is nog niet helemaal verneukt door de politiek, daar gaat tijd overheen.
Je zei zonet nog "Thierry kan goed debatteren" wat is het nu ?
pi_177671960
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:48 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Je zei zonet nog "Thierry kan goed debatteren" wat is het nu ?
Hij kan het ook goed, maar de den haagse politieke praatjes doet ie nog niet echt aan, En dat spreekt mij juist aan, ipv Pechtold die als een robot fungeert.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177672018
Sinds de afschaffing van het referendum is D66 echt een lachertje geworden. Wat een zaadpartij.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177672082
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:49 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Hij kan het ook goed, maar de den haagse politieke praatjes doet ie nog niet echt aan, En dat spreekt mij juist aan, ipv Pechtold die als een robot fungeert.
Dan kan die toch prima in debat gaan, Vind dit weglopen zwak, zeker als je een goede debater bent!
pi_177672125
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:54 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Dan kan die toch prima in debat gaan, Vind dit weglopen zwak, zeker als je een goede debater bent!
Je kan alleen zelf politiek correct lullen als je omgeving dat ook doet. Dan kan je het altijd nog oneens zijn, dat is idd een ander verhaal.
Maar als jij een vertegenwoordiger van rechts bent en je zit in een studio vol met links grachtengordel volk uit amsterdam..
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
  woensdag 7 maart 2018 @ 20:57:25 #269
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_177672155
Kereltje 'Penthouse' Arrogander Pechtold :') :')

Sjerryie Baudeutt :') :')
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_177672170
De kans op goede discussie is nihil, het zal schreeuwen worden. Vorm om inhoud.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177672202
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:56 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Je kan alleen zelf politiek correct lullen als je omgeving dat ook doet. Dan kan je het altijd nog oneens zijn, dat is idd een ander verhaal.
Maar als jij een vertegenwoordiger van rechts bent en je zit in een studio vol met links grachtengordel volk uit amsterdam..
Bij Radio 1 debat zou geen publiek zitten hoor, en hij kan toch prima een tegen aanbod doen.
Bijvoorbeeld 2 uur debat zonder publiek etc, zoals bij dit gesprek/debat in de balie tegen Femke.
Als Pechtold dan weigert dan is het weer zwak van Pechtold
pi_177672249
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:56 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Je kan alleen zelf politiek correct lullen als je omgeving dat ook doet. Dan kan je het altijd nog oneens zijn, dat is idd een ander verhaal.
Maar als jij een vertegenwoordiger van rechts bent en je zit in een studio vol met links grachtengordel volk uit amsterdam..
kom op, als ie echt zo goed is zet ie Pechtold op z'n plek, en van Pechtold gaat ie nooit gelijk krijgen, maar het gaat om de kijkers. Als die zien "daar heeft ie Pechtold mooi tuk, en wat een jankerd is die Pechtold" heeft ie mooi een paar stemmen erbij. Maar hij denkt blijkbaar dat hem dat niet gaat lukken.

Een debat gaat niet om het overtuigen van je "tegenstander" of "de grachtengordel" kliek die erbij is. Maar om het overtuigen van je publiek.
pi_177672312
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:00 schreef koemleit het volgende:

[..]

kom op, als ie echt zo goed is zet ie Pechtold op z'n plek, en van Pechtold gaat ie nooit gelijk krijgen, maar het gaat om de kijkers. Als die zien "daar heeft ie Pechtold mooi tuk, en wat een jankerd is die Pechtold" heeft ie mooi een paar stemmen erbij. Maar hij denkt blijkbaar dat hem dat niet gaat lukken.

Een debat gaat niet om het overtuigen van je "tegenstander" of "de grachtengordel" kliek die erbij is. Maar om het overtuigen van je publiek.
Dit!
  woensdag 7 maart 2018 @ 21:04:25 #274
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177672390
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 19:49 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Baudet is een eng kereltje.
Ja dat vind ik dus ook... Als je je inlaat met zulke mensen...
Stel dat ik gewoon steeds in een clubhuis van een criminele bende zit, en dan zeg 'ik ben geen crimineel ik vind hun manier van leven gewoon interessant.'

Ja dan zal ik wel vrijgesproken worden door justitie.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
  woensdag 7 maart 2018 @ 21:04:43 #275
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177672400
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:19 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Met een white supremacist 5 uur lang aan tafel zitten is niet openstaan voor andere denkbeelden. Dat zou je nog kunnen zeggen als het daarbij bleef. Bij Baudet is er een hele waslijst aan ontmoetingen met dat soort figuren. Dan heb je het niet meer over een zekere nieuwsgierigheid maar over aantrekkingskracht.
Precies dit!
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177672481
quote:
9s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:40 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nou ja, vooralsnog is geen enkel optreden van hem op een goede manier bijgebleven en wordt hij zelfs door Wilders afgetroefd.
De meeste interviews doet Baudet wel prima. Ook de meer persoonlijke interviews doet hij prima.

Maar bij het inhoudelijke debat, komt hij vaak maar moeilijk 'to the point' en laat hij zich nog wel eens aftroeven (bijvoorbeeld toen tegenover Wilders en Dijkhoff).
  woensdag 7 maart 2018 @ 21:14:06 #277
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177672684
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:06 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De meeste interviews doet Baudet wel prima. Ook de meer persoonlijke interviews doet hij prima.

Maar bij het inhoudelijke debat, komt hij vaak maar moeilijk 'to the point' en laat hij zich nog wel eens aftroeven (bijvoorbeeld toen tegenover Wilders en Dijkhoff).
Hij heeft gewoon wel veel volgers en is gewend om tegen zijn volgers te praten en die lopen met hem weg. De meer kritische mens daar lukt het Baudet niet.... Daar haalt hij 0 op rekest.

In het begin vond ik Baudet zijn ideeën wel goed klinken, maar toen na een tijdje was ik blij dat ik me besefte dat het niks is... Ook zijn zakenkabinet is niet uitvoerbaar andere partijen gaan daar niet mee akkoord en de kans dat FvD de helft van de zetels haalt is erg klein....

Ik hoop dat ze flink wat stemmen krijgen en dan door de mand vallen want Baudet gaat geen goeie mensen vinden voor in de 2de kamer dat zie je al aan de mensen die die optrommelt voor Amsterdam...

Overigens heb ik totaal niks met D66 en vind ik Alexander ook maar een gluipert maar ik ben eerder voor Alexander dan dat ik voor Baudet ben. En dit is al voor mij alsof ik Mao boven Stalin prefereer.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177672818
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:04 schreef Argo het volgende:

[..]

Precies dit!
Met een black lifes matters lid was waarschijnlijk geen enkel probleem. Verschrikkelijke hypocriete kutmensen.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
  woensdag 7 maart 2018 @ 21:26:04 #279
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177673057
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:19 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Met een black lifes matters lid was waarschijnlijk geen enkel probleem. Verschrikkelijke hypocriete kutmensen.
Moet je wel naar de context kijken. In Amerika mag er best wat worden gedaan voor de verbetering van de situatie waarin getinte mensen zitten.

In Nederland wordt het blanke geslacht niet echt lastig gevallen. In Amerika als je savonds een ommetje wil wandelen en je bent blank zal niemand je lastig vallen. Ben je zwart komt de politie heus wel als ze je zien...

Het is daar in Amerika anders....

Maar stel Thierry zou eens 5 uur met Sylvana Simons praten dan geeft het wel weer dat hij ook interesse heeft in die richtingen. Maar dat doet hij dan ook weer niet...

Overigens weet ik niet wat black lives matter precies inhoudt en wellicht zijn ze wat doorgeslagen maar de situatie kan wel beter voor de zwarte mens in Amerika.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177673129
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:26 schreef Argo het volgende:

[..]

Moet je wel naar de context kijken. In Amerika mag er best wat worden gedaan voor de verbetering van de situatie waarin getinte mensen zitten.

In Nederland wordt het blanke geslacht niet echt lastig gevallen. In Amerika als je savonds een ommetje wil wandelen en je bent blank zal niemand je lastig vallen. Ben je zwart komt de politie heus wel als ze je zien...

Het is daar in Amerika anders....

Maar stel Thierry zou eens 5 uur met Sylvana Simons praten dan geeft het wel weer dat hij ook interesse heeft in die richtingen. Maar dat doet hij dan ook weer niet...

Overigens weet ik niet wat black lives matter precies inhoudt en wellicht zijn ze wat doorgeslagen maar de situatie kan wel beter voor de zwarte mens in Amerika.
! Spreek niet voor alle blanken want je vertolkt niet hun stem. 2 antifa zit ook in Nederland, die zijn net zo fascistisch als in Amerika, ongeacht hoe goed ze het hebben. Sommige mensen gaat het puur om het rellen, en als het voor buitenlanders is en je bent buitenlander...komt goed uit.
Loop je in Gouda als Nederlandse vrouw, wordt je door 4 buitenlandse jongens in je auto verkracht. Je hebt gelijk. Hier in Nederland is het precies andersom.

[ Bericht 5% gewijzigd door DoubleUU op 07-03-2018 21:35:55 ]
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177673171
Als ik slecht behandeld word steek ik geen huizen en winkels in de fik.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177673342
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:30 schreef DoubleUU het volgende:
Als ik slecht behandeld word steek ik geen huizen en winkels in de fik.
Goed zo :)
pi_177673383
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:30 schreef DoubleUU het volgende:
Als ik slecht behandeld word steek ik geen huizen en winkels in de fik.
Je kunt de situatie hier niet echt vergelijken met hoe daar met bepaalde minderheden wordt omgesprongen.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177673418
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:37 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je kunt de situatie hier niet echt vergelijken met hoe daar met bepaalde minderheden wordt omgesprongen.
Hoe erg je het ook hebt, niets lult goed dat je winkels en woningen in de hens zet. Kan je lullen wat je wilt.
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177673485
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:38 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Hoe erg je het ook hebt, niets lult goed dat je winkels en woningen in de hens zet. Kan je lullen wat je wilt.
Heb je gelijk in, maar wat heeft dat te maken met dat Baudet het debat heeft afgezegd?

Dit is een typische whataboutism, whatabout black lives matter die winkels in de fik zetten?

open er een topic over. Hier gaat het over Baudet die een debat heeft afgezegd.
pi_177673539
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:41 schreef koemleit het volgende:

[..]

Heb je gelijk in, maar wat heeft dat te maken met dat Baudet het debat heeft afgezegd?

Dit is een typische whataboutism, whatabout black lives matter die winkels in de fik zetten?

open er een topic over. Hier gaat het over Bauder die een debat heeft afgezegd.
Nou nee, het ging over een white supremist , en toen stelde ik een black lives matter lid voor en toen waren de bezwaren ineens weg. Het ging dus puur om 1 kant van de belangen. Super hypocriet.
Krijgen blanke mensen 400 jaar later ineens last van gewetensvrees? Hoe debiel is dat. Is elke Duitser dan ook nog steeds een Nazi?
"Beauty is an enormous, unmerited gift given randomly, stupidly."
pi_177674251
Whataboutism...

Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.
pi_177674480
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:42 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

Nou nee, het ging over een white supremist , en toen stelde ik een black lives matter lid voor en toen waren de bezwaren ineens weg. Het ging dus puur om 1 kant van de belangen. Super hypocriet.
Krijgen blanke mensen 400 jaar later ineens last van gewetensvrees? Hoe debiel is dat. Is elke Duitser dan ook nog steeds een Nazi?
Ja, want de BLM-beweging bestaat alleen maar uit extremisten natuurlijk. :')
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177676605
quote:
11s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:26 schreef Argo het volgende:
Moet je wel naar de context kijken. In Amerika mag er best wat worden gedaan voor de verbetering van de situatie waarin getinte mensen zitten.

Overigens weet ik niet wat black lives matter precies inhoudt en wellicht zijn ze wat doorgeslagen maar de situatie kan wel beter voor de zwarte mens in Amerika.
Sommigen in de "african american community" in de VS zoeken gelijk de schuld bij de blanken of de overheid.

Maar veel invloedrijke african americans geven aan dat de schuld of de oplossing van het probleem toch echt bij hun zelf ligt.
quote:
9s.gif Op woensdag 7 maart 2018 20:45 schreef Xa1pt het volgende:
Je bent óf voor Baudet, of je bent tegen Baudet en dus antifa. _O_
Doe niet zo schijnheilig man :{w
Jouw visie en het feit dat je radicaal links bent is ondertussen wel bekend hoor _O-
pi_177676983
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 22:15 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, want de BLM-beweging bestaat alleen maar uit extremisten natuurlijk. :')
Die zitten er natuurlijk wel tussen, maar het merendeel wat zich op een normale manier uit heeft wel degelijk een punt.

Zwarte mensen worden daar systematisch anders behandeld als blanken. Niet meer zo erg als vroeger maar er is wel degelijk ongelijkheid.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177677379
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 00:10 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Die zitten er natuurlijk wel tussen, maar het merendeel wat zich op een normale manier uit heeft wel degelijk een punt.

Zwarte mensen worden daar systematisch anders behandeld als blanken. Niet meer zo erg als vroeger maar er is wel degelijk ongelijkheid.
Jup, dus dat "als Baudet met BLM had gepraat was er niks aan de hand geweest dus hypocriet" slaat nergens op want BLM is niet extremistisch. Plus er is bij Baudet sprake van een hele waslijst aan ontmoetingen met schimmige figuren. Als Klaver doorlopend af zou spreken met extreemlinkse radicalen zou daar ook ophef over ontstaan.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_177677632
quote:
9s.gif Op donderdag 8 maart 2018 00:54 schreef Xa1pt het volgende:
Jup, dus dat "als Baudet met BLM had gepraat was er niks aan de hand geweest dus hypocriet" slaat nergens op want BLM is niet extremistisch.
Is dat jouw eigen mening, of is dat ergens op gebaseerd ? :{w
quote:
Plus er is bij Baudet sprake van een hele waslijst aan ontmoetingen met schimmige figuren. Als Klaver doorlopend af zou spreken met extreemlinkse radicalen zou daar ook ophef over ontstaan.
:D Wijnand Duyvendak is de rechterhand van Klaver (of net andersom dat kan ook, met Klaver als de marionet van Duyvendak)
Of is dit volgens jou opeens geen extreemlinkse radicaal ?
  donderdag 8 maart 2018 @ 06:28:21 #293
285512 Argo
Bushcrafter
pi_177678728
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:28 schreef DoubleUU het volgende:

[..]

! Spreek niet voor alle blanken want je vertolkt niet hun stem. 2 antifa zit ook in Nederland, die zijn net zo fascistisch als in Amerika, ongeacht hoe goed ze het hebben. Sommige mensen gaat het puur om het rellen, en als het voor buitenlanders is en je bent buitenlander...komt goed uit.
Loop je in Gouda als Nederlandse vrouw, wordt je door 4 buitenlandse jongens in je auto verkracht. Je hebt gelijk. Hier in Nederland is het precies andersom.
Is antiffa hetzelfde als blacklives matter? Black lives matter is zover ik weet gewoon een reactie op politie brutaliteit in de VS. Heb met blanke amerikanen gesproken en die beamen wel dat de politie sneller agressief is bij getinte.

Etnisch profileren zal wel een doel hebben maar kan me voorstellen dat als het dan nog gepaard gaat met veel geweld...

Antiffa vind ik daarentegen maar een raar clubje als het die stlvana Simons shit is.

Maar in Amerika zullen ze nog wel iets van recht hebben.

Verder denk ik dat de verkrachtingen meer plaatsvinden door islamitische mensen dan echte full blown Afrikanen die uit Ghana of zo komen. Ja Marokko en die rifaap landen tel ik niet mee.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_177679713
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 06:28 schreef Argo het volgende:

[..]

Is antiffa hetzelfde als blacklives matter? Black lives matter is zover ik weet gewoon een reactie op politie brutaliteit in de VS. Heb met blanke amerikanen gesproken en die beamen wel dat de politie sneller agressief is bij getinte.

Etnisch profileren zal wel een doel hebben maar kan me voorstellen dat als het dan nog gepaard gaat met veel geweld...

Antiffa vind ik daarentegen maar een raar clubje als het die stlvana Simons shit is.

Maar in Amerika zullen ze nog wel iets van recht hebben.

Verder denk ik dat de verkrachtingen meer plaatsvinden door islamitische mensen dan echte full blown Afrikanen die uit Ghana of zo komen. Ja Marokko en die rifaap landen tel ik niet mee.
Ik denk niet dat je daar een nationaliteit of etniciteit aan kunt koppelen. De kwalificatie man lijkt me voldoende.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177679894
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 02:49 schreef bluemoon23 het volgende:
:D Wijnand Duyvendak is de rechterhand van Klaver (of net andersom dat kan ook, met Klaver als de marionet van Duyvendak)
Of is dit volgens jou opeens geen extreemlinkse radicaal ?
Niet dat ik nou zo'n fan ben van Duyvendak, maar de narigheid die hij heeft uitgehaald vond plaats in de jaren '80. Het is niet alsof hij nog altijd actief is voor Onkruit en zich bezighoudt met criminele activiteiten. Ook heb ik niet idee dat hij op dit moment aanhanger is van radicaal linkse stromingen die geweld niet schuwen en het zelfs propageren.

Dus wanneer er een complete opsomming komt van radicale engnekken waarmee Baudet de laatste jaren is gespot en je wijst vervolgens naar Klaver en Duyvendak, dan sla je de plank nogal mis.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  donderdag 8 maart 2018 @ 09:38:43 #296
34027 devlinmr
Policor galore