abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177653660
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
“U bent een dief!”
‘Nee dat ben ik niet’
“U bent een dief!”
‘Nogmaals: dat ben ik niet’.
“Dief! Dief! Dief!”
Hoe ongefundeerd de beschuldiging ook is: onvermijdelijk zet zij zich al gauw vast in de harten en hoofden van de toehoorders. Twijfel slaat toe. En dan komen de krantenkoppen: ‘Beschuldigde ontkent een dief te zijn!’ De talkshows organiseren discussietafels. ‘Is de beschuldigde een dief?’ Voor- en tegenstanders worden uitgenodigd. Want de waarheid - die ligt toch altijd in het midden?

Na enige tijd blijft rondom de beschuldigde hoe dan ook ‘een sfeertje’ hangen. Een gevoel van ‘waar rook is, is vuur’. Mensen zullen zich afvragen waar die beschuldigingen toch steeds vandaan komen. ‘Dat wordt toch niet zomaar geroepen?’ Binnen de kortste keren kan men onomwonden schrijven dat je ‘meermaals van diefstal werd beschuldigd’ en dat je in elk geval ‘niet onomstreden’ bent.

Journalisten wassen hun handen in onschuld. Zij hebben toch alleen maar aandacht besteed aan ‘de actualiteit’? Dat ze zich nauwelijks richtten op veel serieuzere thema’s - het onderonsje van een politicus met OekraÔense oligarchen, een onderhands geschonken penthouse, mislukt beleid in Amsterdam - niemand zal het ze euvel duiden omdat daarover minder ‘maatschappelijke commotie’ ontstond (precies doordat die journalisten daaraan nauwelijks aandacht besteedden). Zo houden gevestigde partijen en gevestigde media elkaar in stand.

Het is een bekende strategie. Demonisering: een zodanige stapeling van ongefundeerde verwijten dat iemand uiteindelijk buiten de orde wordt gedrukt. Een zodanige focus op bepaalde kwesties - hoe klein en onbelangrijk misschien ook - dat ze vanzelf groot en dreigend boven de markt gaan hangen. En men dan verbaast kan uitroepen: ‘Waarom is de beschuldigde toch zo geobsedeerd door het thema diefstal? Waarom begint hij steeds over het stelen van spullen?’ (Terwijl je dat helemaal niet doet - je verdedigt je slechts omdat anderen er voortdurend over beginnen!).

Smalend wordt het gadegeslagen door de gevestigde spelers. Het is een beproefd recept, dat slechts weinig politieke nieuwkomers overleven. En het is precies deze sluipmoord - met voorbedachte rade - die D66-leider Alexander Pechtold in het kielzog van minister Kajsa Ollongren nu op Forum voor Democratie probeert te plegen met zijn spervuur van eindeloze ‘racisme’-beschuldigingen aan mijn adres.

We zagen het bij talloze andere democratische vernieuwingsbewegingen. Wie staat voor gecontroleerde immigratie, voor herstel van de soevereiniteit, voor ťchte invloed van de bevolking, wordt murw gebeukt door ongefundeerde beschuldigingen die ad nauseam worden herhaald en gretig worden opgepikt in de mainstream media. ‘Xenofoob’, ‘populist’, ‘racist’, ‘haatzaaier’, ‘tweedracht brenger’, ‘rattenvanger’: het zijn steeds weer dezelfde woorden die niets anders beogen dan het bespelen van de onderbuik van het publiek - precies de onderbuik die deze zelfbenoemde moraalridders zo zeggen te verafschuwen. Precies de onderbuik die zij met hun ‘redelijkheid’ willen temmen.

En wij zijn er helemaal klaar mee.

Wij willen het hebben over de inhoud van onze plannen. Over de reŽle problemen die mensen in Nederland dagelijks ervaren. Het verslechterende onderwijs, de onveiligheid op straat, de bureaucratie in de zorg. MKB-ers en ZZP-ers die worden dwarsgezeten door een regelzieke overheid. De massale immigratie uit Islamitische landen die de afgelopen decennia onze cultuur, onze verzorgingsstaat en onze gemoedsrust onder grote druk heeft gezet. De Europese Unie, die ons geld, onze vrijheid en onze democratie bedreigt.

Niets willen wij te maken hebben met racisme, discriminatie en andere vormen van uitsluiting. Integendeel: we willen samen met zoveel mogelijk medestanders nadenken over oplossingen voor de problemen waar we voor staan. Iedereen die Nederland wil versterken is daarbij welkom en iedereen heeft precies dezelfde rechten.

Maar dat gesprek wil Pechtold blijkbaar niet voeren. Afgelopen zondag maakte hij bij WNL voor de zoveelste keer duidelijk dat hij slechts wil demoniseren. Met kreten wil strooien. Flauwe one liners wil inzetten om een sfeertje te scheppen.

Nu wil Pechtold komende vrijdag met mij op Radio1 discussiŽren over de stelling: ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten”. Het is een stelling waar ik het direct voor de volle honderd procent mee eens ben. Een stelling waarmee het FVD partijprogramma in volkomen overeenstemming is. Een stelling die op geen enkele manier uitnodigt tot een serieuze, inhoudelijke gedachtewisseling maar slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten - om steeds maar weer met het beschuldigende vingertje te gaan roepen: ‘U bent een dief! Een dief! Een dief!’

Ik bedank daarvoor. Ik gun Pechtold de volledige air time die voor dat ‘debat’ was gereserveerd om zijn hatelijkheden jegens mij en jegens FVD te spuien. De smalende, handenwringende journalisten moeten er dan maar van maken wat ze willen. Maar ik ga er niet langer in mee. Ik ga me niet voortdurend in het verdachtenbankje laten drukken en ik ga de media niet voortdurend de kans geven daar dan weer ‘ophef’ in te zien en schreeuwerig te melden dat ‘Baudet fel heeft gereageerd op beschuldigingen’. Nee. Wij nemen nogmaals - voor de zoveelste keer - afstand van alle vormen van racisme en discriminatie. Niets daarover staat in ons partijprogramma, niets van dien aard hebben wij ooit voorgesteld in de Tweede Kamer, niets van dat alles zullen wij ooit verdedigen.

Voor een inhoudelijk debat over onze plannen met Nederland staan we altijd open. Ook de komende weken gaan we weer volop de zalen in om met kiezers het gesprek te voeren over wat anders kan en moet. Maar tegen de holle kreten van Pechtold, de doorzichtige demonisering en vooral: de haatzaaierij richting mijzelf en FVD gaan we ons niet langer eindeloos verdedigen. Het is tijd dat Alexander Pechtold bij zinnen komt. Tot die tijd heeft het voeren van een ‘debat’ geen enkele zin.

Thierry Baudet
Wat mij betreft een begrijpelijke keuze, ik denk dat hij goed ziet dat dit debat weinig inhoudelijks kan brengen, maar enkel tot meer geroeptoeter zal leiden.
There live not three good men unhanged in England: and one of them is fat..
pi_177653767
Een debat ontwijken moet je eigenlijk zien te voorkomen. Maar ik begrijp het wel. Dat zou inderdaad gaan zoals het de laatste keer in de Balie er ook aan toe ging.

Pechtold heeft helemaal geen interesse in een echt debat met Baudet. Die laat geen mogelijkheid onbenut om met het racisme vingertje te zwaaien hoe vaak er ook gezegd word dat ze daar in alle vormen afstand van nemen.

Pechtold gaat dat nooit laten vallen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_177653787
Ahahaha bang
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:50:14 #4
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_177653797
registreer om deze reclame te verbergen
De ironie is dat Baudet niets anders doet met zijn gezeik op Ollongren :'). Krijgt dus (wederom) een koekje van eigen deeg. Smaakt het Thierry?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_177653806
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:48 schreef Gohf046 het volgende:
Een debat ontwijken moet je eigenlijk zien te voorkomen. Maar ik begrijp het wel. Dat zou inderdaad gaan zoals het de laatste keer in de Balie er ook aan toe ging.

Pechtold heeft helemaal geen interesse in een echt debat met Baudet. Die laat geen mogelijkheid onbenut om met het racisme vingertje te zwaaien hoe vaak er ook gezegd word dat ze daar in alle vormen afstand van nemen.

Pechtold gaat dat nooit laten vallen.
Ja het was Pechtold die dat debat liet ontsporen en niet Baudet, die al hysterisch begon te schreeuwen voordat er ook maar een half woord was uitgebracht :')
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:53:00 #6
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_177653839
Ik vind het interessant dat D'66 zich zo vast lijkt te bijten in de FvD. Je zou denken dat de 2 partijen weinig kiezersoverlap hebben. Ik weet dat in Amsterdam de SP zijn pipa's richt op DENK omdat ze overtuigd zijn dat ze al die Turken hier wel even voor het socialisme kunnen werven (ze denken dat die Turken zich wel even gaan identificeren als uitgebuite arbeiders :') ) maar wat D'66 voor hysterisch gebral doet nu snap ik echt niet.... ik kan het er niet echt lekker in passen in de puzzle.
It's muffin time.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:53:15 #7
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_177653842
registreer om deze reclame te verbergen
Goede zet van Baudetgod!
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_177653863
Laf. Maar Thierry is ook een hele slechte debater dus dit zal wel gewoon damage control zijn.
pi_177653867
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:53 schreef SpecialK het volgende:
Ik vind het interessant dat D'66 zich zo vast lijkt te bijten in de FvD. Je zou denken dat de 2 partijen weinig kiezersoverlap hebben.
Dat maakt het juist logisch?
Iemand met wie je veel gemeen bebt kun je je moeilijk tegenaf zetten.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:58:35 #10
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_177653897
quote:
2s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:55 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Dat maakt het juist logisch?
Iemand met wie je veel gemeen bebt kun je je moeilijk tegenaf zetten.
In deze fase van de verkiezingen zie je juist partijen met veel overlap zich differentiŽren om elkaars kiezers af te snoepen.

Het heeft geen nut voor bijvoorbeeld de VVD nu om over de SP heen te gaan pissen en vice versa. En dat zie je ook niet gebeuren omdat beide partijen weten dat er niks bij te winnen valt. En dan hebben we het niet over het standaard gebral.

Het is vrij duidelijk dat D'66 bijzonder geactiveerd is.Mijn vraag is dus wat D'66 denkt te winnen hiermee.
It's muffin time.
pi_177653928
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:50 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Ja het was Pechtold die dat debat liet ontsporen en niet Baudet, die al hysterisch begon te schreeuwen voordat er ook maar een half woord was uitgebracht :')
Het is inderdaad Pechtold die geen interesse heeft in een inhoudelijk debat maar alleen maar interesse heeft om Baudet als racist te framen.

Aangezien jezelf ook wel hebt gezien dat Baudet geen goeie debater is en zijn emoties nauwelijks onder controle had lijkt dit me de minst slechte oplossing eerlijk gezegd.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:01:34 #12
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_177653933
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:58 schreef SpecialK het volgende:

[..]

In deze fase van de verkiezingen zie je juist partijen met veel overlap zich differentiŽren om elkaars kiezers af te snoepen.

Het heeft geen nut voor bijvoorbeeld de VVD nu om over de SP heen te gaan pissen en vice versa. En dat zie je ook niet gebeuren omdat beide partijen weten dat er niks bij te winnen valt. En dan hebben we het niet over het standaard gebral.

Het is vrij duidelijk dat D'66 bijzonder geactiveerd is.Mijn vraag is dus wat D'66 denkt te winnen hiermee.
Ze willen zich gewoon profileren als de deugpartij bij uitstek.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:01:49 #13
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_177653939
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:58 schreef SpecialK het volgende:

[..]

In deze fase van de verkiezingen zie je juist partijen met veel overlap zich differentiŽren om elkaars kiezers af te snoepen.

Het heeft geen nut voor bijvoorbeeld de VVD nu om over de SP heen te gaan pissen en vice versa. En dat zie je ook niet gebeuren omdat beide partijen weten dat er niks bij te winnen valt. En dan hebben we het niet over het standaard gebral.

Het is vrij duidelijk dat D'66 bijzonder geactiveerd is.Mijn vraag is dus wat D'66 denkt te winnen hiermee.
Aandacht afleiden en vingertje wijzen naar fvd zodat het niet over hun eigen wanbeleid gaat, zowel in de regering als in Amsterdam.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_177653958
Triest dat die niet gewoon kan debateren

quote:
"U bent een dief!"
'Nee dat ben ik niet'
"U bent een dief!"
'Nogmaals: dat ben ik niet'.
"Dief! Dief! Dief!"
Beide zijn hier dom bezig,
De eerste door ongefundeerd beschuldigingen te uiten.
De ander door daarop te reageren
pi_177653987
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:50 schreef Fir3fly het volgende:
De ironie is dat Baudet niets anders doet met zijn gezeik op Ollongren :'). Krijgt dus (wederom) een koekje van eigen deeg. Smaakt het Thierry?
Baudet pakt Ollogren hard aan en gebruikt daarbij(net zoals in zijn meeste speeches) een vrij overdreven spreekstijl.

Maar ik zie Baudet niet keer op keer uitspraken van jaren terug zwaar uit de context halen om Ollongren in een bepaalde hoek te plaatsen.

Het gaat om het referendum. Met dat standpunt kun je het eens zijn of niet, maar het gaat wel over daadwerkelijk politiek beleid van D'66.

Racisme en discriminatie is in geen enkele vorm terug te vinden in het verkiezingsprogramma van FvD en ze hebben al meerdere malen aangeven dat ze afstand doen van iedere vorm daarvan. Toch blijft Pechtold doordraven, dat heeft niks met inhoud te maken.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:18:49 #16
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_177654056
Groot gelijk. Pechtold is een populist die alleen maar met modder smijt in de hoop dat iets blijft kleven. Ik zou ook niet komen om mij te laten beledigen door die halve gare.

Debatten moeten over de inhoud gaan en niet alleen maar bestaan uit op de man spelen.
pi_177654167
Begrijpelijke actie van Baudet.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:40:26 #18
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177654180
Laffe dakhaas
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:40:55 #19
377395 martijnde3de
Trust, but verify.
pi_177654181
Government's first duty is to protect the people, not run their lives.
  woensdag 7 maart 2018 @ 00:49:20 #20
78680 Nielsch
zie signature
pi_177654218
Baudet, laffe hond dat het is.
zie ondertitel
pi_177654256
Logisch. Het is ook helemaal geen discussie wanneer beide partijen het met elkaar eens zijn. Het is Pechtold enkel te doen om hem te willen framen in de media.
pi_177654432
In welke gemeente waren die twee ook alweer verkiesbaar?..
pi_177654469
Gezien het vooraf opgezette onderwerp en vraagstelling -ervan uitgaande dat het klopt- een terechte keuze van Baudet. Alleen al het onderwerp dat Pechtold voorstelt insinueert al dat een verschil is tussen beiden.

Wat Baudet hier schrijft is een bijzonder redelijke reactie, eentje die je niet kan geven als Pechtold door je heen staat te bleren.
pi_177654569
quote:
7s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 23:53 schreef SpecialK het volgende:
Ik vind het interessant dat D'66 zich zo vast lijkt te bijten in de FvD. Je zou denken dat de 2 partijen weinig kiezersoverlap hebben. Ik weet dat in Amsterdam de SP zijn pipa's richt op DENK omdat ze overtuigd zijn dat ze al die Turken hier wel even voor het socialisme kunnen werven (ze denken dat die Turken zich wel even gaan identificeren als uitgebuite arbeiders :') ) maar wat D'66 voor hysterisch gebral doet nu snap ik echt niet.... ik kan het er niet echt lekker in passen in de puzzle.
Hiervoor was het de PVV, dat was ook al zo beschamend.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_177655226
Baudet zou ook helemaal onder de tafel geluld zijn, in zo'n debat moet je nl. ook wat inhoud tonen.
Derhalve een verstandig besluit van Thierry !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')