abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_177681262
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 09:55 schreef vencodark het volgende:
FF: hoe vond je het toen je destijds te horen kreeg dat je een tweeling zou krijgen?
En valt het nu zwaarder dan verwacht? Hoe houd je alle ballen hoog?
Denk dat samenwerking met je partner dan wel extra belangrijk is. :)
Blijdschap was niet mijn eerste reactie, laat ik het zo maar zeggen. Maar nadat ik aan het idee gewend was (en mijn toekomstbeeld bij gesteld was) leek het me ook wel leuk later. We hebben ons vooraf ook ingesteld op een pittig eerste jaar (in tegenstelling tot vrijwel iedereen hier kijken wij de tijd juist vooruit) dus het is wel redelijk zoals verwacht. En overdag loopt eigenlijk zelfs een stuk soepeler dan verwacht. Een slechte slaper is altijd pittig, en wij hebben de pech dat we er twee hebben. En ik heb echt een fijne man die ook veel doet, maar twee drama nachten na elkaar trekken we beiden erg slecht. Zeker als de vroeg naar bed avond in het water valt omdat er een gelijk al niet wil slapen.

Zo'n foto heb ik ook van de eerste weken Cass. Dat ik gewoon helemaal ingeklemd lag tussen twee baby's! Ik vond het alleen maar niks dat er eentje aan de buitenkant moest liggen, zelfs met cosleeper tegen het bed aan waardoor ze er eigenlijk niet uit konden vallen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_177681287
Dag Noud :W

V slaapt nu de laatste tijd ook tussen ons in.
Hij wordt geregeld wakker in de nacht en dan is hij zo snel getroost en slaapt hij verder.
Hij ligt in een babynestje, de onderkant is losgemaakt want hij is er eigenlijk te groot voor :')
Verder ligt hij met z’n buik op hoofdhoogte waardoor hij een stukje dekbed van ons over zijn benen krijgt.
Hij is er nog nooit onder beland en zo krijgen we samen voldoende nachtrust.
  donderdag 8 maart 2018 @ 10:55:10 #128
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177681499
Interessant hoe iedereen zijn eigen draai geeft aan dat samen slapen he. Zo heb ik nooit een aankleedkussen of zoiets gebruikt, want dat lijkt me eng, maar hij ligt wel al heel lang aan de buitenkant en ik bij de muur. Of eigenlijk ligt hij ook dichter bij de muur dan de zijkant maar ik prop me daar weer tussen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_177681534
Hier ook geen aankleedkussens of babynestjes, ik ben O.'s nestje. :)

Mooi relaas over spelen en speelgoed trouwens, Lemijn. O+
Rust + kleed op de grond is ook wat ik hier aanhou. Ik heb het idee dat O. juist een hoop bewegingen en andere ontwikkelingen voor elkaar bokst als ik 'm helemaal ongestoord een tijdje laat liggen met bijvoorbeeld één duidelijk contrastrijk iets om op te focussen :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_177681690
Nu O. nog zo jong is dat -ie nog niet alles meteen in zijn mond stopt geef ik 'm soms ook onder toezicht iets om aan te voelen en om de geur van op te snuiven uit de tuin: rozemarijn- en tijmtakjes en pluizig zachte salieblaadjes..

Oh, en crêpepapier is tot nu toe nogal een hit, vooral wegens het ritselende geluid bij er tegenaan trappelen en meppen. O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_177681746
Oooo, en wat ik nog ergens tegenkwam en absoluut eens wil proberen: twee heliumballonnen aan lange touwtjes om de enkeltjes van de beeb binden. Trappelen: bewegende ballonnen voor de uk om naar te kijken. Vond ik een erg tof idee!

Ik ga ooit wel een keer echt speelgoed fixen hoor.. :')

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 08-03-2018 11:16:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_177681953
De meeste (alle?) aankleedkussens zijn van plastic en hebben omhoogstaande randen. Dat maakt het slapen juist minder veilig.
pi_177681957
Y stopt echt alles in z'n mond, al vanaf z'n geboorte geloof ik. Dat is even wennen want z'n zus deed dat juist helemaal niet. Maar we zijn daardoor superalert op wat hij te pakken kan krijgen. Zeker nu zijn zus als kleuter met allerlei kleine spulletjes speelt, of bijvoorbeeld doppen van stiften op de grond laat vallen. Gelukkig is zij er zelf ook erg alert op, ze raakt gewoon bijna in paniek als ze iets laat vallen en Y kruipt erop af. Wel heel lief. O+ .

De boeken in onze boekenkast heeft hij ook ontdekt. Onlangs was hij begonnen aan een boek van Vestdijk, maar dat vonden we voor zijn nog tere zieltje wat te heftig. Hij snap inmiddels ook wel dat een wat krachtig uitgesproken 'nee' geen goed nieuws is. Hij krijgt ook al zo'n echt ondeugende uitdrukking op z'n snoetje als wij dat zeggen. Gewoon nog even doorgaan daarna natuurlijk, om dat effect nog eens te bereiken. Zodoende trok hij gisteren een lamp omver. _O_ .

Wat spelen betreft zijn ringen, ballen en blokjes favoriet.

Ik liet hem overigens hard huilend achter vandaag op het kdv. Ik ben niet zo'n beller mar ik denk dat ik zo toch eventjes bel om te vragen hoe het gaat.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 8 maart 2018 @ 11:28:56 #134
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_177682030
Wij legden N in het begin op het matje van de kinderwagen. Heel dun, maar dik genoeg om er een deken en laken omheen te vouwen. Daarmee lag ze dan naast ons in bed. Was een idee van de kraamhulp. Na 2 maanden legden we haar gewoon zo naast mij. Tussen mij en de muur lag ze dan.

Gefeliciteerd Noud *O*
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_177682191
quote:
2s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:25 schreef Franny_G het volgende:

De boeken in onze boekenkast heeft hij ook ontdekt. Onlangs was hij begonnen aan een boek van Vestdijk, maar dat vonden we voor zijn nog tere zieltje wat te heftig.
:D
Let me see you stripped down to the bone
pi_177682232
(Ik denk soms ook, als ik met O. op duistere Berlijnse techno sta te dansen, van: wat doet dit met het tere kinderzieltje? Maar ja, er komen vast nog jaaaaaren vol gezapige Studio 100-meuk aan. :'))
Let me see you stripped down to the bone
pi_177682536
Leuk die verschillen in stats inderdaad. Hoe is O. onder de inentingen tot nu toe mini?

Leuke collage van Noud SQ O+

Ik weet niet meer wie het vroeg maar M. ligt dus bij voorkeur plat op zijn achterhoofd en dat is niet de bedoeling :7 Maar het schiet nog niet op met de kinderfysio, gisteren niet teruggebeld en vanochtend te horen gekregen dat ik i.v.m. een vakantie morgen gebeld zou worden. Ik heb na 2x bellen in 2 dagen niet eens een afspraak staan :')

Hier slapen we ook wel eens samen, met name na de eerste ochtenvoeding in mijn verlof nog. Onbewust hou je er toch rekening mee, het voelde tot nu toe altijd wel 'veilig' aan. M. ligt ook wel stil, ik had vanochtend zelfs een oorafdruk in mijn bovenarm staan :')
pi_177682890
Dat is een flinke baby Mini. :D

FF logisch dat je ernaar uitkijkt dat ze wat groter zijn. Tot dat jullie nacht zo zwaar was. :*

Nanuke ik vond slapen met baby ook eng. Na het voeden viel ik steeds in slaap met baby, die eerste twee weken voelde ik me de slechtste mama ooit. En als het me lukte om wakker te blijven dan las ik over veilig slapen met baby.

Ik trek altijd het dekbed tot net over mijn onderbenen. Ik lig dan in badjas of onder dun dekentje. Banaan ligt 's nachts in slaapzak en als ik goed uitgerust ben mag hij onder mijn dekentje.

Banaan ligt tegen mij aan met zijn neusje zo'n beetje bij mijn borst. Wanneer hij wil drinken kan hij dat bijna zelf regelen.
Liefst heb ik hem aan de kant van de bedrand zodat mijn man niet het dekbed over Banaan kan trekken. Als Banaan middenin ligt dan doet mijn man ook badjas of dun dekentje om.
Wanneer hij beweegt kijk ik even of zijn neusje vrij ligt en de stoffen ver genoeg uit zijn buurt.

Als hij zelf kan rollen zal hij waarschijnlijk vaker middenin komen liggen of neem ik de kant van het bed waar zijn ledikant staat. Dan leg ik hem zo hoog mogelijk in bed buiten bereik van dekbed.

Als je wilt weten of je wakker wordt wanneer hij beweegt, probeer het eens 's avonds uit onder toezicht van je man.

Je kunt het ook eens proberen door hem op jouw buik of die van je man te laten slapen. Hij kan dan lekker buikslapen, op redelijk veilige manier. Goed je dragende arm ondersteunen.

Uiteindelijk raak je er steeds meer mee vertrouwd en is het niet meer zo eng.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_177683041
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:01 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Hoe is O. onder de inentingen tot nu toe mini?
Zo:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
#blijeaardappel :+

Even getemperatuurd: een koelbloedige 36.2 ^O^

Wanneer moet M.? En O+ @ oorafdruk :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_177683140
Yup, weinig last tot dusver! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 8 maart 2018 @ 13:01:31 #141
73386 Fazz
onderweg
pi_177683698
Gefeliciteerd met Noud SQ *O*
Grappig om de collage te zien, hij leek als ‘mini’ baby ook al echt op zichzelf :D Heb je weer zo’n toffe regenboog taart gebakken? Of is dat voor nr2 niet meer haalbaar :+

Fijn dat het goed gaat met O na de prikjes Mini :)
Mijn O kreeg gisteren ook 2 prikken in haar beentjes gejast. Zo zielig altijd :'(

Dat in de mond stoppen is echt een ding hè Franny? Ik blijf ook maar dingen uit O’s mond vissen :@ Haar broer heeft dat ook nooit gedaan.
pi_177684276
Bedankt voor al jullie ervaringen. O+ Ik ga er zeker wat mee doen. Voornaamste reden dat ik het eng vind is dus inderdaad het deken over hem heen verhaal. Ik heb het zelf snachts snel koud, en in combinatie met vrije toegang tot borst (wat hij dus vanacht graag wilde), vind ik dat erg eng. Wat ik deed is de deken tot navelhoogte optrekken aan de kant van de baby en dan op de deken liggen. Maar helemaal lekker voelde dat niet, ondanks dat ik aan die kant dan niet de deken over hem heen kon doen. Hij lag ook tussen ons in en man heeft dus ook nog een deken. Ik ga sowieso eens kijken of een badjas aandoen helpt. En anders op t matrashe van de cosleeper (ik weet niet meer wie het zei) dat klinkt ook nog wel okee,al is hij dan wat verder weg. :)

Pkm, ik kan niet slapen op mijn rug. Dat is wat ik dus in eerste instantie probeerde, want ik had wel het idee dat ik het zou merken als hij dan ging bewegen. Maar dat werkt voor mijn slaap dus niet. Wel bedankt voor je ervaring. Ik hoop dat dit niet al te regelmatig wordt, maar ik hoop wel dat het uiteindelijk een beetje went ja. :@
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_177684310
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 13:01 schreef Fazzoletti het volgende:

Dat in de mond stoppen is echt een ding hè Franny? Ik blijf ook maar dingen uit O’s mond vissen :@ Haar broer heeft dat ook nooit gedaan.
Hier ook! Verschrikkelijk! Echt alles binnen handbereik stopt hij in zijn mond!
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_177684334
Fijn dat O. geen last heeft van de prikjes. En goede stats! Mijn mini zit daar nu ongeveer op, na 5 maand. :')
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_177685050
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 09:57 schreef vencodark het volgende:
Cass: ik kan je kind links op de foto niet traceren. :P
Die donkere vlek onder m'n elleboog zijn haar krullen haha! Ze kruipt elke nacht heel dicht tegen me aan, echt zo knus O+ En dat voorraadje naast het bed ja: twee flessen water, spuugdoekjes, lanoline, hydrofiele luiers, luiers, verschoonmatje, doekjes, de lijst is eindeloos. En altijd m'n telefoon ja _O-

Nanuke, ik klap de deken altijd om mijn voeten of onder het matras, dan kan ik hem niet omhoog trekken.

Fijn dat hij geen last heeft van de prikjes mini!

Echt nog steeds een enorme roze wolk hier trouwens O+ Het is zo'n mooi en fijn jongetje. Met als enige constante donderbui wat ik eerder al noemde: minimini heeft refluxklachten. Hij gromt en kreunt en hikt en kokt non stop, ook in zijn slaap. Hij ademt hoog en is nooit helemaal ontspannen, echt zo naar om te zien. Lactatiekundige en huisarts zijn erbij komen kijken. We voeden nu op een andere manier en we houden hem non stop rechtop. Verder moeten we afwachten. Bluh ;( Ik vind 't zo sneu.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Make your own kind of music.
pi_177686038
SQ, gefeliciteerd met de 1e verjaardag van je lieve Noud *O* *O* *O*
Hopelijk hebben jullie een leuke dag! En wat een prachtige fotocollage, heerlijk mannetje O+

@Stroopwafelmeisje: S. speelt nu met van alles, allerlei knuffels, zijn bijtringen, een stapeltoren (vooral het omgooien is fantastisch) en pluche bal. Hij heeft ook nog een vormenstoof, hij snapt het concept nog niet, maar vindt het wel leuk om alle blokjes in en uit de bak te gooien. Ook heeft ie nog één of ander geluidsboek van VTech, dat vindt ie ook wel leuk. Oja, ook nog allerlei boekjes, die hij ook wel interessant vind.
En overal op knagen en sabbelen.

Kan O al echt gericht spelen met die blokkenkar?

Probleem met die kasten is dat ik eigenlijk nog nieuwe meubels wil (o.a. nieuwe kasten), die dan op andere plekken komen te staan en er dan dus allerlei gaten in muren zitten.
Wijnrek aan muur is geen optie met dit wijnrek. Misschien toch maar uit de woonkamer halen.

LeSage, M's eerste tandje *O* Ik dacht dat S. ook een tandje aan het krijgen vanwege ontroostbaar krijsen en zure diarree luier, maar ik zie en voel nog steeds niets.

Nanuke, vervelend van je nacht. Hier slaapt S. ook niet bij ons in bed. Enerzijds omdat ik dat ook een beetje eng vind, want dekbed. Anderzijds omdat ik dan zelf niet meer kan slapen, net als jij. S. is nogal beweeglijk, daardoor lukt het mij niet meer om in slaap te vallen :')

FF, dat van die commode en openstaande lades is inderdaad ook nog iets om bij stil te staan.
De angst met het wijnrek is ook meer dat de flessen er uit kieperen of getrokken worden en kapotvallen met al dat glas. Vast geen goede combi met een kleine :7

Mini, goede stats! En goede reactie op de prikjes O+
pi_177686326
OOk wij zijn vandaag bij het CB geweest. S. is nu 8 maanden en is 73.5 cm lang en 9,9 kilo :o

Uiteindelijk kom ik toch altijd een beetje met een k*t gevoel thuis na zo'n afspraak. Ons CB valt op zich nog best mee met sommige andere verhalen die ik lees. Maar er werd weer gezegd dat nachtvoedingen niet meer nodig zijn. Toen ik aangaf die nachtvoedingen niet erg te vinden, werd gezegd dat ik dan wel door kon gaan, maar het in principe niet nodig is.
S. drinkt nu nog 5-8 keer per dag bij me, dat vond de verpleegkundige toch wel veel, want hij heeft nu vooral vast voedsel nodig om te groeien en minder melk, want daar groeit ie niet echt meer op (daarom weegt ie ook 9,9 kg :+ :+ ) :?
En dat hij nu toch al zeker 2 boterhammen, 150 gram fruit en 200 gram avondeten zou mogen (moeten???) eten. S. haalt dat bij lange na niet.

Diep van binnen komt dat k*t gevoel eigenlijk vooral doordat ik het zo vreselijk moeilijk vind om die BV af te bouwen. Dat valt me emotioneel echt veel zwaarder dan ik ooit verwacht had :'( :'( :'( :'(
Het heeft dus niet eens echt met het CB te maken, dat gevoel, maar meer met mijn eigen gevoel van hem steeds wat meer los te moeten laten.
Ook al vind ik al die ontwikkelingen die hij doormaakt echt super, aan die BV momenten ben ik echt gehecht.
  donderdag 8 maart 2018 @ 15:36:20 #148
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177686639
Maar wil je dan graag de BV afbouwen?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  donderdag 8 maart 2018 @ 15:38:12 #149
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177686688
Zolang jouw S. snachts nog komt om wat te drinken, zijn die nachtvoedingen gewoon nog nodig. Wat het CB er ook van vindt :*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_177686748
Je moet helemaal niks, tolstoi. Hij groeit toch goed?

En wat pinq zegt. Hier gaat er (bijna 1 jaar) ook wel eens een nachtvoeding in. Dan zal hij t wel nodig hebben. Ons cb zei daarover 'je moet je niet blindstaren op richtlijnen, elk kindje is anders'.

Las laatst ergens van een kindje dat naar fysiotherapie moest van het cb omdat het nog niet zelf ging zitten met 8 maanden.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')