abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 5 maart 2018 @ 16:04:23 #1
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_177622709
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole stero´den: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole stero´den), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van prote´nen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer prote´nen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŰnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŰtine, rhEPO, DarbepoŰtine alfa (Aranesp), epoŰtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, coca´ne, cafe´ne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 5 maart 2018 @ 16:04:43 #2
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_177622717
Gequote voor de nageslacht.
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 15:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het verhaal van The Guardian is gebaseerd op het rapport van Digital, Culture, Media & Sport Committee. Dat is wel een serieuze commissie, gevuld met politici die deel uitmaken van het Engelse parlement. Vanuit die hoedanigheid heeft zo'n commissie natuurlijk ook de nodige mogelijkheden om vragen te stellen aan mensen die hierbij betrokken zijn.

Een van de belangrijkste uitspraken komt van Shane Sutton, die jarenlang een coach was bij Team Sky en de trainer van Wiggins:

[..]

Wat je zegt als je het gebruik van dat middel onethisch noemt, is eigenlijk dat het dus niet is gebruikt om een ziekte te bestrijden, maar voor een andere reden. Prestatiebevorderend dus, wat verboden is. Derhalve een vrij dodelijke uitspraak.

Deze commissie heeft ook informatie ontvangen van een klokkenluider. Informatie die ze serieus nemen, anders zouden ze het niet publiceren.

[..]

Veel dingen in het rapport zijn voorzichtig omschreven, zoals het feit dat er mogelijk ook andere renners hebben geprofiteerd van de middeltjes van Wiggins. Er is in ieder geval bewijs dat Wiggins het heeft gebruikt om zijn prestaties te bevorderen, en blijkbaar is er ook informatie dat dit bij andere renners ook het geval is, anders zou het niet genoemd worden. De hele Tourploeg van Sky in 2012 wordt hier min of meer beschuldigd. Dan kom je dus uit bij renners als Porte, Froome, Rogers en meer van dat soort jongens.

[..]

Het taalgebruik is voorzichtig en mijns inziens ook niet helemaal correct. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat Team Sky TUE's gebruikt om prestaties te bevorderen, heb je het niet over iets dat onethisch is, maar iets dat verboden is. Maar toch, het feit dat het genoemd wordt geeft aan dat er waarschijnlijk genoeg bewijs verzameld is.

Er staan ook nog wat teksten in over de eeuwige jiffy bag en de Dauphine van 2011, waarbij nogmaals benadrukt wordt dat het verhaal van Sky aan alle kanten rammelt. Ook daar komt nog wel een leuke quote uit:

[..]

Vrij moeilijk om dan nog te beweren dat het om Fluimucil gaat, al is nog steeds niet aangetoond wat het dan wÚl is. Alles duidt uiteraard op kenacort, maar hard bewijs ontbreekt nog. Al kan dat nog komen, er loopt nog een los onderzoek naar die Dr Freeman. Een onderzoek waar Sky waarschijnlijk ook niet vrolijk van wordt, aangezien ze hem al onder de bus hebben geflikkerd en die man ondertussen niet veel meer te verliezen heeft. Gaat om een onderzoek van de General Medical Council. Als Freeman om oneigenlijke redenen medicijnen heeft voorgeschreven aan mensen is hij mogelijk het haasje. Daarom kan het voor hem wel verleidelijk zijn om te zeggen dat hij onder druk is gezet door Team Sky om die shit voor te schrijven. Wat dus trouwens ook zo is volgens de klokkenluider.

Enfin, het rapport gaat niet alleen over Team Sky en Bradley Wiggins, de naam van het rapport is dan ook 'combatting doping in sport.' Van de 54 pagina's gaan er 10 direct over Team Sky. Kan zijn dat dit nog niet de druppel is die de emmer laat overlopen, maar er komt de komende tijd nog meer aan. Dit is niet het eind, we zitten eerder ergens halverwege ofzo. Je krijgt dus nog een onderzoek naar die dokter Freeman en er komt nog meer aan over die testosteronpleisters. Er schijnt ook daar een informant te zijn met aanvullend bewijs, waardoor vast zal komen te staan dat die shit bewust is aangekocht en niet is teruggestuurd. Dan heb je nog te maken met de afwijkende test van Froome. Als dat een schorsing oplevert komt er ook wel weer een deciliter bij in de emmer. En de kans dat het geen schorsing oplevert is zo ongeveer 0,01%. Als laatste zit Sky ook nog eens in een overname. Meerdere bedrijven hebben interesse om Sky over te nemen, waaronder Disney. Daar komen natuurlijk ook meteen de nodige geruchten bij, zoals het gerucht dat Disney graag met al die sportsponsoring zou willen stoppen, vooral met het wielrennen, omdat ze geen behoefte hebben al die negatieve publiciteit.

Kortom, ik denk dat het geen gekke uitspraak is om te beweren dat Sky richting de uitgang gaat. Het zal niet volgende week al gedaan zijn, maar als ze 2019 halen zou ik dat een wonder vinden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_177622755
quote:
“what Brad was doing was unethical but not against the rules”.
Zolang dit aan de orde is zullen alle Engelse wielerfans alleen de laatste 4 woorden lezen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  maandag 5 maart 2018 @ 16:10:48 #4
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_177622811
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 16:06 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Zolang dit aan de orde is zullen alle Engelse wielerfans alleen de laatste 4 woorden lezen.
De Britten blijven gewoon lachwekkend positief over Sky op hun twitter ja. Tenzij ze vijf Michelle Cunts in dienst hebben die alle haters direct blokkeren

sibauchinshee twitterde op maandag 05-03-2018 om 14:41:39 @BBCTomEnglish No rules were broken. Storm in a teacup . Look around the cycling world, it's only a story because of team sky's stand on hiring staff that have ever been involved in doping reageer retweet
KipketerLark twitterde op maandag 05-03-2018 om 13:51:08 @dave_or_chips @faustonef The TUEs were granted legally so there is no doping violation. If the governing body believed it was under false pretenses they never should've given the TUE to begin with. So it's an ethical thing for sky & giving out bad TUEs by authorities. Not a sky problem. reageer retweet
  maandag 5 maart 2018 @ 16:14:04 #5
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_177622864
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 16:06 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Zolang dit aan de orde is zullen alle Engelse wielerfans alleen de laatste 4 woorden lezen.
Alleen is het dus wel tegen de regels als je het op een onethische manier gebruikt.

Maar goed, Britten.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 5 maart 2018 @ 16:22:11 #6
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177623025
Kan Poels eindelijk voor een normale ploeg gaan rijden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 5 maart 2018 @ 16:22:55 #7
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_177623039
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
9s.gif Op maandag 5 maart 2018 10:21 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Volgens Herman maakt dit allemaal niet uit, want elk verboden product heeft toch alleen maar een placebo werking (zoals bijv. epo)!
Haal je niet wat personen door elkaar?
  maandag 5 maart 2018 @ 16:24:09 #8
14505 OProg
A Life in Music
pi_177623057
Toppost R_R! ^O^
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_177623132
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 15:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het verhaal van The Guardian is gebaseerd op het rapport van Digital, Culture, Media & Sport Committee. Dat is wel een serieuze commissie, gevuld met politici die deel uitmaken van het Engelse parlement. Vanuit die hoedanigheid heeft zo'n commissie natuurlijk ook de nodige mogelijkheden om vragen te stellen aan mensen die hierbij betrokken zijn.

Een van de belangrijkste uitspraken komt van Shane Sutton, die jarenlang een coach was bij Team Sky en de trainer van Wiggins:

[..]

Wat je zegt als je het gebruik van dat middel onethisch noemt, is eigenlijk dat het dus niet is gebruikt om een ziekte te bestrijden, maar voor een andere reden. Prestatiebevorderend dus, wat verboden is. Derhalve een vrij dodelijke uitspraak.

Deze commissie heeft ook informatie ontvangen van een klokkenluider. Informatie die ze serieus nemen, anders zouden ze het niet publiceren.

[..]

Veel dingen in het rapport zijn voorzichtig omschreven, zoals het feit dat er mogelijk ook andere renners hebben geprofiteerd van de middeltjes van Wiggins. Er is in ieder geval bewijs dat Wiggins het heeft gebruikt om zijn prestaties te bevorderen, en blijkbaar is er ook informatie dat dit bij andere renners ook het geval is, anders zou het niet genoemd worden. De hele Tourploeg van Sky in 2012 wordt hier min of meer beschuldigd. Dan kom je dus uit bij renners als Porte, Froome, Rogers en meer van dat soort jongens.

[..]

Het taalgebruik is voorzichtig en mijns inziens ook niet helemaal correct. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat Team Sky TUE's gebruikt om prestaties te bevorderen, heb je het niet over iets dat onethisch is, maar iets dat verboden is. Maar toch, het feit dat het genoemd wordt geeft aan dat er waarschijnlijk genoeg bewijs verzameld is.

Er staan ook nog wat teksten in over de eeuwige jiffy bag en de Dauphine van 2011, waarbij nogmaals benadrukt wordt dat het verhaal van Sky aan alle kanten rammelt. Ook daar komt nog wel een leuke quote uit:

[..]

Vrij moeilijk om dan nog te beweren dat het om Fluimucil gaat, al is nog steeds niet aangetoond wat het dan wÚl is. Alles duidt uiteraard op kenacort, maar hard bewijs ontbreekt nog. Al kan dat nog komen, er loopt nog een los onderzoek naar die Dr Freeman. Een onderzoek waar Sky waarschijnlijk ook niet vrolijk van wordt, aangezien ze hem al onder de bus hebben geflikkerd en die man ondertussen niet veel meer te verliezen heeft. Gaat om een onderzoek van de General Medical Council. Als Freeman om oneigenlijke redenen medicijnen heeft voorgeschreven aan mensen is hij mogelijk het haasje. Daarom kan het voor hem wel verleidelijk zijn om te zeggen dat hij onder druk is gezet door Team Sky om die shit voor te schrijven. Wat dus trouwens ook zo is volgens de klokkenluider.

Enfin, het rapport gaat niet alleen over Team Sky en Bradley Wiggins, de naam van het rapport is dan ook 'combatting doping in sport.' Van de 54 pagina's gaan er 10 direct over Team Sky. Kan zijn dat dit nog niet de druppel is die de emmer laat overlopen, maar er komt de komende tijd nog meer aan. Dit is niet het eind, we zitten eerder ergens halverwege ofzo. Je krijgt dus nog een onderzoek naar die dokter Freeman en er komt nog meer aan over die testosteronpleisters. Er schijnt ook daar een informant te zijn met aanvullend bewijs, waardoor vast zal komen te staan dat die shit bewust is aangekocht en niet is teruggestuurd. Dan heb je nog te maken met de afwijkende test van Froome. Als dat een schorsing oplevert komt er ook wel weer een deciliter bij in de emmer. En de kans dat het geen schorsing oplevert is zo ongeveer 0,01%. Als laatste zit Sky ook nog eens in een overname. Meerdere bedrijven hebben interesse om Sky over te nemen, waaronder Disney. Daar komen natuurlijk ook meteen de nodige geruchten bij, zoals het gerucht dat Disney graag met al die sportsponsoring zou willen stoppen, vooral met het wielrennen, omdat ze geen behoefte hebben al die negatieve publiciteit.

Kortom, ik denk dat het geen gekke uitspraak is om te beweren dat Sky richting de uitgang gaat. Het zal niet volgende week al gedaan zijn, maar als ze 2019 halen zou ik dat een wonder vinden.
Meltdown.
pi_177623341
Uit het CIRC-rapport van 2015:
quote:
Corticoids
Corticoids are widely used today both to reduce pain and therefore improve endurance
capability and to achieve weight loss to improve power/weight ratio. On the WADA
Prohibited List all corticoids are prohibited when administered by oral, intravenous,
intramuscular or rectal routes, but Therapeutic Use Exemptions (“TUEs”) can be
requested for such administration.
60
One doctor stated that it was impossible to lose the weight that some riders achieve
without assistance, and that the TUE is taken advantage of to enable this practice.122 He
stated that riders use corticoids to “lean out” i.e. to lose weight quickly, and keep it off,
without losing power. By way of example he explained that to lose 4kg in 4 weeks by
using corticoids would provide a 7% power/weight improvement. He added that when
used in large quantities and in conjunction with other substances, they supported
performance gains. Another doctor stated that some quite recent big wins on the UCI
WorldTour were as a result, in part, of some members of the team all using corticoids to
get their weight down to support the individual who won (who also used the same
weight-loss technique). It was reported that this had been a planned approach by that
group’s management.
Was destijds al wel duidelijk, maar aardig om terug te lezen.
pi_177623410
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 16:22 schreef Zelva het volgende:

[..]

Haal je niet wat personen door elkaar?
De epo uitspraak is van onze andere vriend ja, maar Herman Ram heeft die uitlating meerdere keren gesteund geloof ik in het openbaar.

Goede post verder. Het verschuiven van de lijnen is verder natuurlijk een beproefde tactiek, van: 'volledig schoon en ethisch het beste!' naar 'ja ze proberen alles binnen de wet...' naar 'ja maar ok, die medicijnen dat mag met een TUE...' tot positieve tests van hun ster, het is steeds een andere maatstaf waartegen ze beoordeeld worden door de fanboys. Die 'strijd' zal je sowieso nooit winnen...

Zelfs toen Lance het zelf toegaf zei 9/10 nog: 'ja maar de rest deed het ook!' i.p.v. te erkennen dat ze jarenlang fout zaten met al hun verdigen...
Jack does it in real time...
pi_177623435
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 15:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het verhaal van The Guardian is gebaseerd op het rapport van Digital, Culture, Media & Sport Committee. Dat is wel een serieuze commissie, gevuld met politici die deel uitmaken van het Engelse parlement. Vanuit die hoedanigheid heeft zo'n commissie natuurlijk ook de nodige mogelijkheden om vragen te stellen aan mensen die hierbij betrokken zijn.

Een van de belangrijkste uitspraken komt van Shane Sutton, die jarenlang een coach was bij Team Sky en de trainer van Wiggins:

[..]

Wat je zegt als je het gebruik van dat middel onethisch noemt, is eigenlijk dat het dus niet is gebruikt om een ziekte te bestrijden, maar voor een andere reden. Prestatiebevorderend dus, wat verboden is. Derhalve een vrij dodelijke uitspraak.

Deze commissie heeft ook informatie ontvangen van een klokkenluider. Informatie die ze serieus nemen, anders zouden ze het niet publiceren.

[..]

Veel dingen in het rapport zijn voorzichtig omschreven, zoals het feit dat er mogelijk ook andere renners hebben geprofiteerd van de middeltjes van Wiggins. Er is in ieder geval bewijs dat Wiggins het heeft gebruikt om zijn prestaties te bevorderen, en blijkbaar is er ook informatie dat dit bij andere renners ook het geval is, anders zou het niet genoemd worden. De hele Tourploeg van Sky in 2012 wordt hier min of meer beschuldigd. Dan kom je dus uit bij renners als Porte, Froome, Rogers en meer van dat soort jongens.

[..]

Het taalgebruik is voorzichtig en mijns inziens ook niet helemaal correct. Als je eenmaal hebt vastgesteld dat Team Sky TUE's gebruikt om prestaties te bevorderen, heb je het niet over iets dat onethisch is, maar iets dat verboden is. Maar toch, het feit dat het genoemd wordt geeft aan dat er waarschijnlijk genoeg bewijs verzameld is.

Er staan ook nog wat teksten in over de eeuwige jiffy bag en de Dauphine van 2011, waarbij nogmaals benadrukt wordt dat het verhaal van Sky aan alle kanten rammelt. Ook daar komt nog wel een leuke quote uit:

[..]

Vrij moeilijk om dan nog te beweren dat het om Fluimucil gaat, al is nog steeds niet aangetoond wat het dan wÚl is. Alles duidt uiteraard op kenacort, maar hard bewijs ontbreekt nog. Al kan dat nog komen, er loopt nog een los onderzoek naar die Dr Freeman. Een onderzoek waar Sky waarschijnlijk ook niet vrolijk van wordt, aangezien ze hem al onder de bus hebben geflikkerd en die man ondertussen niet veel meer te verliezen heeft. Gaat om een onderzoek van de General Medical Council. Als Freeman om oneigenlijke redenen medicijnen heeft voorgeschreven aan mensen is hij mogelijk het haasje. Daarom kan het voor hem wel verleidelijk zijn om te zeggen dat hij onder druk is gezet door Team Sky om die shit voor te schrijven. Wat dus trouwens ook zo is volgens de klokkenluider.

Enfin, het rapport gaat niet alleen over Team Sky en Bradley Wiggins, de naam van het rapport is dan ook 'combatting doping in sport.' Van de 54 pagina's gaan er 10 direct over Team Sky. Kan zijn dat dit nog niet de druppel is die de emmer laat overlopen, maar er komt de komende tijd nog meer aan. Dit is niet het eind, we zitten eerder ergens halverwege ofzo. Je krijgt dus nog een onderzoek naar die dokter Freeman en er komt nog meer aan over die testosteronpleisters. Er schijnt ook daar een informant te zijn met aanvullend bewijs, waardoor vast zal komen te staan dat die shit bewust is aangekocht en niet is teruggestuurd. Dan heb je nog te maken met de afwijkende test van Froome. Als dat een schorsing oplevert komt er ook wel weer een deciliter bij in de emmer. En de kans dat het geen schorsing oplevert is zo ongeveer 0,01%. Als laatste zit Sky ook nog eens in een overname. Meerdere bedrijven hebben interesse om Sky over te nemen, waaronder Disney. Daar komen natuurlijk ook meteen de nodige geruchten bij, zoals het gerucht dat Disney graag met al die sportsponsoring zou willen stoppen, vooral met het wielrennen, omdat ze geen behoefte hebben al die negatieve publiciteit.

Kortom, ik denk dat het geen gekke uitspraak is om te beweren dat Sky richting de uitgang gaat. Het zal niet volgende week al gedaan zijn, maar als ze 2019 halen zou ik dat een wonder vinden.
Duidelijke reactie.

quote:
Dave B and Shane Sutton put a great deal of pressure on the medical team in particular Richard Freeman to provide more proactive medical support
Tsja... Doet me denken aan dat citaat van dr. Van den Hoogenband.
  maandag 5 maart 2018 @ 16:44:13 #13
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_177623469
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 16:22 schreef Szura het volgende:
Poels eindelijk voor een normale ploeg gaan rijden.
en dan geen deuk meer in een pakje franse kruidenboter fietsen
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  maandag 5 maart 2018 @ 16:48:17 #14
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_177623557
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 16:37 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Uit het CIRC-rapport van 2015:

[..]

Was destijds al wel duidelijk, maar aardig om terug te lezen.
Maar volgens Sky ligt dat aan hun diŰtist. :)

quote:
Talk to Nigel. That was Sir Dave Brailsford's answer when questioned over the spectacular weight loss managed by some of Team Sky's cyclists. Some of the most notable weight drops have come from racers switching from track to road, with Bradley Wiggins the prime example along with the London team pursuit gold medallists Peter Kennaugh – who lost five kilos in the run-up to the Tour and performed well in the Pyrenees – and Geraint Thomas
https://www.theguardian.c(...)e-team-sky-dietician
quote:
To illustrate the point, Paul Kimmage asked Brailsford precisely how Peter Kennaugh had managed - by his own admission - to lose five kilograms since he lined up at the Tour de Romandie in late April.

"Through calorie deficit," Brailsford said bluntly, before then expanding slightly on his answer. "Why not speak to Nigel our nutritionist? It's a good question to ask. That is a lot of weight to lose and I totally agree with you. What do we do to get to that kind of weight loss? They're the types of questions that would be legitimate to answer. I don't think there's any great secret in that."
Geen groot geheim. :)

'Through calorie deficit' is echt een legendarisch antwoord. Doet me denken aan dit legendarische en opzienbarende beleidsplan van NAC, toevallig ook in 2013:
quote:
Momenteel werkt NAC aan plannen om a) de inkomsten te vergroten en b) de uitgaven te verkleinen, zodat het netto resultaat positief wordt beinvloed.
_O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_177623619
Knap hoe Brailsford zo weinig zegt met zo veel woorden.
pi_177623670
Het antwoord: 'dat zijn vragen die een legitiem antwoord verdienen!' is ook uitstekend. :D Want hij beantwoordt die vraag vervolgens niet, maar geeft alleen deze holle zin. Brailsfraud. _O_
Jack does it in real time...
  maandag 5 maart 2018 @ 17:04:15 #17
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_177623963
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 16:53 schreef DeeBee het volgende:
Het antwoord: 'dat zijn vragen die een legitiem antwoord verdienen!' is ook uitstekend. :D Want hij beantwoordt die vraag vervolgens niet, maar geeft alleen deze holle zin. Brailsfraud. _O_
I don't think there's any great secret in that.

Deze zinnetje dan? Geeft vervolgens geen antwoord erop _O_
pi_177624128
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 16:53 schreef DeeBee het volgende:
Het antwoord: 'dat zijn vragen die een legitiem antwoord verdienen!' is ook uitstekend. :D Want hij beantwoordt die vraag vervolgens niet, maar geeft alleen deze holle zin. Brailsfraud. _O_
Vaak laat 'ie zo'n woordenbrij voorafgaan door het zinnetje "Let's be clear". Heerlijke vent.
  maandag 5 maart 2018 @ 17:23:28 #19
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_177624359
Britten :r

Achterlijk kutvolk :')
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 5 maart 2018 @ 18:32:29 #20
14505 OProg
A Life in Music
pi_177625653
Het is ook maar weer eens tijd om weer een nieuwe datum te kiezen waarop 'het nieuwe wielrennen' gaat beginnen.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 5 maart 2018 @ 18:35:14 #21
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_177625710
quote:
9s.gif Op maandag 5 maart 2018 18:32 schreef OProg het volgende:
Het is ook maar weer eens tijd om weer een nieuwe datum te kiezen waarop 'het nieuwe wielrennen' gaat beginnen.
Wat denk je van de dag dat Sky er mee kapt?
pi_177626014
Sky :r
  maandag 5 maart 2018 @ 19:17:59 #23
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_177626453
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 18:35 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wat denk je van de dag dat Sky er mee kapt?
Dan kunnen we tenminste genieten van schone teams zoals Astana, Movistar, Quickstep en Sunweb.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_177626740
quote:
14s.gif Op maandag 5 maart 2018 19:17 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Dan kunnen we tenminste genieten van schone teams zoals Astana, Movistar, Quickstep en Sunweb.
_O_ _O_ _O_
  maandag 5 maart 2018 @ 19:47:58 #25
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_177627060
quote:
14s.gif Op maandag 5 maart 2018 19:17 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Dan kunnen we tenminste genieten van schone teams zoals Astana, Movistar, Quickstep en Sunweb.
Het meest kutte aan Sky vind ik nog wel dat huichelachtige en dat ze overal mee weg komen. Dan heb ik nog liever een boevenbende zonder eeuwige smoesjes. Over tijdje juichen voor de comeback van Ricco' en zo.
  maandag 5 maart 2018 @ 20:29:58 #26
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_177627918
Blogje met een interview van een journalist met Brailsford in 2009:
https://www.lionelbirnie.(...)ygi09k0hsnj8z6c1z7kl

Dit is eigenlijk nog niet eens in hindsight allemaal bullshit, ook op dat moment zelf was het al zo lek als een mandje. :')

Mijn favoriete quote:
quote:
We've got a doctor who's spent seven years at Bolton [Dr Richard Freeman], come out of the Premier League, he's a brilliant guy. He's a top professional and he's going to come and work for us.
Brilliant guy. Ondertussen onder de bus gegooid, laptop kwijt (top professional), alles. Mogelijk de nagel aan de doodskist voor Sky. Ge-nie-ton.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_177629894
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 18:35 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Wat denk je van de dag dat Sky er mee kapt?
5a9dac1461a5c-johan8.gif
pi_177630214
quote:
14s.gif Op maandag 5 maart 2018 19:17 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Dan kunnen we tenminste genieten van schone teams zoals Astana, Movistar, Quickstep en Sunweb.
Astana staat ook op omvallen toch?
  maandag 5 maart 2018 @ 21:57:49 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_177630247
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 20:29 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Blogje met een interview van een journalist met Brailsford in 2009:
https://www.lionelbirnie.(...)ygi09k0hsnj8z6c1z7kl

Dit is eigenlijk nog niet eens in hindsight allemaal bullshit, ook op dat moment zelf was het al zo lek als een mandje. :')

Mijn favoriete quote:

[..]

Brilliant guy. Ondertussen onder de bus gegooid, laptop kwijt (top professional), alles. Mogelijk de nagel aan de doodskist voor Sky. Ge-nie-ton.
Trumpesque geblaat :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_177630942
quote:
14s.gif Op maandag 5 maart 2018 19:17 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Dan kunnen we tenminste genieten van schone teams zoals Astana, Movistar, Quickstep en Sunweb.
True maar als ze een beetje aantrekkelijk en meeslepend koersen is het toch wat beter te pruimen.

Sky is misschien het meest hypocriet maar ze krijgen ook de meeste kritische vragen waar je wel hypocriet op moet reageren.
pi_177631123
Voor mijn gevoel staat Sky nu op het randje en is er nog maar een klein zetje nodig om de ploeg om te laten vallen..... misschien moeten ze eens vaart zetten achter de zaak Froomie
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 5 maart 2018 @ 22:39:31 #33
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_177631137
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 22:29 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

True maar als ze een beetje aantrekkelijk en meeslepend koersen is het toch wat beter te pruimen.

Sky is misschien het meest hypocriet maar ze krijgen ook de meeste kritische vragen waar je wel hypocriet op moet reageren.
Maar waarom krijgen ze die vragen? Juist omdat ze zichzelf met veel bombarie hebben gepresenteerd als schone ploeg die alles anders zou gaan doen etc.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  maandag 5 maart 2018 @ 22:47:05 #34
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_177631278
quote:
Pink Floyd. _O_
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  maandag 5 maart 2018 @ 22:47:24 #35
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_177631286
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 22:29 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

True maar als ze een beetje aantrekkelijk en meeslepend koersen is het toch wat beter te pruimen.

Sky is misschien het meest hypocriet maar ze krijgen ook de meeste kritische vragen waar je wel hypocriet op moet reageren.
Sky presenteerde zich als meest cleanste, transparantste ploeg...

Sp-28-brailsford-gt.jpg
  maandag 5 maart 2018 @ 22:47:53 #36
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_177631300
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 22:47 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Sky presenteerde zich als meest cleanste, transparantste ploeg...

[ afbeelding ]
Gert Jakobs met nog meer down syndroom.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_177631328
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 22:47 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Sky presenteerde zich als meest cleanste, transparantste ploeg...

[ afbeelding ]
Is dat de broer van Jack van Gelder?

28qxnxl.jpg
  maandag 5 maart 2018 @ 22:56:44 #38
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_177631437
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 22:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Maar waarom krijgen ze die vragen? Juist omdat ze zichzelf met veel bombarie hebben gepresenteerd als schone ploeg die alles anders zou gaan doen etc.
Om dan te beginnen met wonderbaarlijke transformaties van renners. }:|
  maandag 5 maart 2018 @ 22:58:38 #39
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_177631468
quote:
We won't appoint foreign doctors. We've only appointed British doctors who have not worked in pro cycling before. We want to minimise risk.
Leinders.jpg
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_177631756
Vooruit, Sky draafde wel wat door in die PR
  maandag 5 maart 2018 @ 23:29:58 #41
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_177632108
SKYTRAIN CHOOK CHOOK
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_177632236
Hoe veel moet er nog gebeuren voordat de UCI ingrijpt?
pi_177632272
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 23:37 schreef Momo... het volgende:
Hoe veel moet er nog gebeuren voordat de UCI ingrijpt?
Ze geven zichzelf natuurlijk weer een doodsteek hiermee. De ploeg die het zogenaamd beter ging doen onderuit halen. Dan krijg je weer een interbellum tot de volgende dominante renner en/of ploeg opstaat.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 00:34:36 #44
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_177632928
en die smiecht van een Servais knaven werkt voor Sky
pi_177634081
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 22:38 schreef rubbereend het volgende:
Voor mijn gevoel staat Sky nu op het randje en is er nog maar een klein zetje nodig om de ploeg om te laten vallen..... misschien moeten ze eens vaart zetten achter de zaak Froomie
En British Cycling er direct achteraan aub. Allebei het ravijn in, weg, opdoeken, gewoon nooit meer over hebben.

Dat dit een klap wordt voor BC lijkt mij overigens wel zeker, omdat daar ook nog aardig wat overheidsgeld heen vloeit. Dat hele trainingscentrum die apotheek in Manchester draait er grotendeels op, of hulp van Sky dus misschien over een tijdje dat ze die lachwekkende club ook kunnen opdoeken met hun 'speciale wielen' marginal gains... :')

https://www.theguardian.c(...)ous-hell-accusations

quote:
‘Not at any time in my career did we cross the ethical line’
Dat nu nog beweren. :D _O_ Verder natuurlijk prachtig dat dit weer een platform krijgt bij de cheerleaders van de BBC, de Team GB aids moet kosten wat kost gered worden...

[ Bericht 12% gewijzigd door DeeBee op 06-03-2018 05:31:16 ]
Jack does it in real time...
pi_177635082
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 23:37 schreef Momo... het volgende:
Hoe veel moet er nog gebeuren voordat de UCI ingrijpt?
In dit geval lijkt me dat juridisch gewoon erg lastig.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 07:47:13 #47
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_177635173
quote:
2s.gif Op maandag 5 maart 2018 21:56 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Astana staat ook op omvallen toch?
Sinds Vino met een kussen onder zijn shirt de hele ploeg aan gort heeft gereden op trainingskamp zijn de sponsors afgehaakt.
pi_177637514
thijszonneveld twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 09:45:41 Dear @UCI_cycling, have you seen the Bradley Wiggins interview and can you explain since when the use of triamcinolone is permitted to PREVENT an asthma or allergic attack? https://t.co/pYdWB0GRkR reageer retweet
thijszonneveld twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 09:46:34 Just a reminder: here are your own rules regarding TUE's. https://t.co/qzpojpIvPD reageer retweet
thijszonneveld twitterde op dinsdag 06-03-2018 om 09:49:27 - Is a possible asthma or allergic attack an acute or chronic medical condition?- Doesn't triamcinolone produce an additional enhancement of performance?- There are so many alternatives for triamcinolone - why allow such a heavy cortisone? reageer retweet
Sunfield gaat even los op de UCI. ;(
  dinsdag 6 maart 2018 @ 10:53:08 #49
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_177637759
UCI heeft nooit gereageerd op zulke berichten
  dinsdag 6 maart 2018 @ 10:53:48 #50
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_177637773
Bradley Wiggins ontkent in de Daily Telegraph ooit doping te hebben gebruikt en spreekt van laster

De kop van het artikel op de volgende pagina spreekt echter boekdelen.: 'There is no way back for Team Sky now - the last of our faith in them is gone.'

nf4fnah5s.jpg
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')