abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177685314
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
3s.gif Op donderdag 8 maart 2018 14:17 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Kaas met oorsprong

Sommigen speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen. Maar ook de grote industrie kreeg interesse in dit keurmerk. Tot frustratie van de kleine kaasboeren die vinden dat de grote fabriek hun product aan de haal is gegaan. De Keuringsdienst onderzoekt kaas met oorsprong.
Oh nee, wat is er hier nou weer mis mee. Ik hield zo van Parmezaan, Roquefort en dergelijke.
pi_177687422
quote:
9s.gif Op donderdag 8 maart 2018 14:19 schreef Tchock het volgende:

[..]

Oh nee, wat is er hier nou weer mis mee. Ik hield zo van Parmezaan, Roquefort en dergelijke.
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 8 maart 2018 @ 18:13:40 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177689779
Ik snap het eeuwige gejank niet over de industrie. Er is industrieel prima pils, kaas, chocolade, brood, worst etc te maken. En ja, er zijn kleine ambachtelijk werkende mensen die een lekkerder product maken, en er zijn ook kleine prutsers.
En ja, er zijn ook grote prutsers die op industriŽle schaal klote brood of kaas maken, helemaal waar. Maar ik een ook fabrieksbrood waar de meeste Nederlandse ambachtelijke bakkers niet aan kunnen tippen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 maart 2018 @ 18:16:01 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177689825
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 16:16 schreef Zith het volgende:

[..]

Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
Ik weet dat er zo Zeeuwse mosselen uit Ierland komen, die een tijd Zeeuws water krijgen en dan Zeeuws zijn.
Zo weet ik ook van kaasmakers in nieuw Zeeland die Goudse kaas maken voor Albert Heijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177691415
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 16:16 schreef Zith het volgende:

[..]

Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
Beetje het idee van de "spaanse" hammen die hier in NL bij vion worden klaar gemaakt, om via transport naar Italie te gaan om daar te drogen of wat dan ook :D
pi_177692768
Die kerel die zegt dat een kaas met een kleinere diameter precies dezelfde kaas is snapt niet zoveel van kaas.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  donderdag 8 maart 2018 @ 20:47:01 #57
303838 MrSoreto
"wakawakawaka"
pi_177692884
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 20:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Die kerel die zegt dat een kaas met een kleinere diameter precies dezelfde kaas is snapt niet zoveel van kaas.
Hij heeft er geen kaas van gegeten?
"De lucht is een landschap voor kleine beestjes, want die zakken er niet doorheen."
pi_177693045
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 20:47 schreef MrSoreto het volgende:

[..]

Hij heeft er geen kaas van gegeten?
Die wilde ik nou net niet maken. Ik viel er net in, misschien bedoelde hij het goed, maar een kaas rijpt van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en dan maakt de diameter dus wel uit. Nederlandse boerenkaas is ook anders wanneer die rijpt in zo'n 60 kilo jumbo vorm.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177694671
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 20:53 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die wilde ik nou net niet maken. Ik viel er net in, misschien bedoelde hij het goed, maar een kaas rijpt van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en dan maakt de diameter dus wel uit. Nederlandse boerenkaas is ook anders wanneer die rijpt in zo'n 60 kilo jumbo vorm.
Nouja, ik denk dat die industriebazen, die (mede dankzij de niet-rauwe melk) elke variabele kunnen controleren, best de omgeving in de ruimte zo kunnen regelen dat een kleine even rijp is na x dagen als de grote in de kamer ernaast.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  zaterdag 10 maart 2018 @ 14:07:26 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177722911
Wel een schattig Frans kaasmeisje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177723584
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 21:50 schreef Zith het volgende:

[..]

Nouja, ik denk dat die industriebazen, die (mede dankzij de niet-rauwe melk) elke variabele kunnen controleren, best de omgeving in de ruimte zo kunnen regelen dat een kleine even rijp is na x dagen als de grote in de kamer ernaast.
Dit ging om een rauwmelkse volgens mij, maar ook al zou een gepasteuriseerde kaas dan even rijp zijn, dan nog heeft die niet dezelfde rijping.

Zo heb je de Tommes, dat is een kaastype maar eigenlijk vooral een vorm. Tussen Brie en Camembert zit ook niet zoveel verschil behalve de grootte van de schijf, geitenkaas heb je ook in armdikke boomstammetjes, en in duimdikke, dat wordt heel erg andere kaas.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 15:29:59 #62
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177724347
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 14:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Wel een schattig Frans kaasmeisje
Ik zou, als ik al kaas zou eten, zeker die Franse boerenkaas van haar niet willen hebben. Tot aan haar okselhaar erin roeren. :{w
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 10 maart 2018 @ 15:32:41 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177724392
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 15:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik zou, als ik al kaas zou eten, zeker die Franse boerenkaas van haar niet willen hebben. Tot aan haar okselhaar erin roeren. :{w
goŻt authentique
Maar goed, het laat wel zien dat fabriekspducten ook voordelen hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177724641
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap het eeuwige gejank niet over de industrie. Er is industrieel prima pils, kaas, chocolade, brood, worst etc te maken. En ja, er zijn kleine ambachtelijk werkende mensen die een lekkerder product maken, en er zijn ook kleine prutsers.
En ja, er zijn ook grote prutsers die op industriŽle schaal klote brood of kaas maken, helemaal waar. Maar ik een ook fabrieksbrood waar de meeste Nederlandse ambachtelijke bakkers niet aan kunnen tippen.
IndustriŽel kan veel voeding beter worden gemaakt dan ambachtelijk. Er is meer kennis, kunde en machinerie waarmee je als je wilt geweldige producten wilt maken.

Echter omdat het altijd goedkoper moet en men niet (zelden) kiest voor het lekkerste , beste product, zul je veel industriŽle producten zien die matig zijn. Net goed genoeg.

Dit onder druk van de supermarkten, onwetende consumenten die door Appie zijn opgevoed.

Lidl laat zien dat het best kan. Ze verkopen veel producten die vele malen beter zijn dan bij de Jumbo.

Zo kocht ik er burrata van aardige kwaliteit. En ze hadden jaren geleden de eerste buffelmozzarella. Maar ook bevat de ham meer vlees, de chocoladepasta meer cacao en de pindakaas meer pinda.

Terwijl bekend is dat veel ambachtelijk bier technisch gezien bedorven is, worsten soms zelfs gevaarlijk en is de hygiŽne van veel ambachtelijk voedsel niet op orde.

Maar dan nog. Er is veel matig voedsel in supermarkten en uit de industrie. Maar ook best veel goede. Er is na de oorlog gekozen voor voldoende calorieŽn, uitbannen van voedselvergiftiging en het met het oog op Russische invasies strategisch veiligstellen van voedsel voor de bevolking. De hongerwinter zat in Nederland nog in het achterhoofd.

Als we meer voor kwaliteit per euro zouden gaan zou het Productlandschap er anders uitzien.

Het gejank is deels terecht, maar ook deels wat we verdienen. We weigeren te betalen voor fatsoenlijk voer.

Voor een iPhone van 1000 euro staan we in de rij.
Whatever...
  zaterdag 10 maart 2018 @ 16:17:19 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177725068
Toch, spanky, ik koop hier bij een discounter een Rogge/Tarwe mengbrood met een knapperige korst op basis van zuurdesem voor 1,39 en heb dan een brood waar vrijwel geen NL bakker aan kan tippen.
Prachtige van smaak, stevig en voedzaam.
Is een zuiver fabrieksproduct.
Als ik kijk naar ham, spek, olijfolie, dan weten de meeste mensen in noord Europa niet wat ze missen, ze kennen de kwaliteitsproducten geeneens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 10 maart 2018 @ 16:17:57 #66
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177725090
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 15:48 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

IndustriŽel kan veel voeding beter worden gemaakt dan ambachtelijk. Er is meer kennis, kunde en machinerie waarmee je als je wilt geweldige producten wilt maken.
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
lebt denn der alte Holzmichl noch?
  zaterdag 10 maart 2018 @ 16:26:24 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177725278
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
Je moest eens weten wat je bakkertje om de hoek aan hulpstoffen gebruikt, vaak meer omdat ze de technologie niet zo goed beheersen of de kennis niet zo hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177728806
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
Nah. Het is vooral conserveren, bezwaren, voorkomen van verkleuring etc. Waarvoor ingrediŽnten nodig zijn.

Overigens heb je twee types. De ingrediŽnten en additieven (e nummers enz). En daarnaast Productiehulpmiddelen. Die worden gebruikt om bijvoorbeeld schuimen, plakken, oxidatie, verkleuren etc. In het proces te voorkomen.

Maar meestal kan het wel zonder, als we bereid zouden zijn iets meer te betalen en als supermarkten zaken iets minder lang in het schap willen hebben liggen .

Daarnaast klopt het wat piet zegt. Bakkers kopen gewoon een mix bij Zeelandia, of verbetermiddel van puratos. En die slager heeft gewoon een emmer filet-americainsaus en voegt alleen het vlees toe. Vol met additieven om de boel te kunnen bewaren en om het geen bruine kleur te laten krijgen.
Whatever...
pi_177728848
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch, spanky, ik koop hier bij een discounter een Rogge/Tarwe mengbrood met een knapperige korst op basis van zuurdesem voor 1,39 en heb dan een brood waar vrijwel geen NL bakker aan kan tippen.
Prachtige van smaak, stevig en voedzaam.
Is een zuiver fabrieksproduct.
Als ik kijk naar ham, spek, olijfolie, dan weten de meeste mensen in noord Europa niet wat ze missen, ze kennen de kwaliteitsproducten geeneens
Dat zeg ik toch? Dat het wel kan, maar dat het (zeker in Nederland) vaak niet is wat men kiest.

Lidl heeft daarom betere producten. Maar ga ook maar eens in de mercadona kijken, of een Italiaanse winkel. En daarna in de Walmart. Het is cultuur. En keuze.

IndustriŽel kun je heel lekker en goed voedsel maken. Als de fabrikant daarvoor kiest en de consument er bereid voor is te betalen.
Whatever...
pi_177728882
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moest eens weten wat je bakkertje om de hoek aan hulpstoffen gebruikt, vaak meer omdat ze de technologie niet zo goed beheersen of de kennis niet zo hebben
En omdat ze klachten krijgen als het brood s middags oud is. In ItaliŽ is dat normaal.

En in AziŽ vreten ze alleen rijst, dus daar maakt het niet uit Robin.
Whatever...
  zondag 11 maart 2018 @ 15:12:47 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177747452
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 maart 2018 @ 15:41:17 #72
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177748238
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
Als je jou almaar zo vreselijk ergert aan dit programma, waarom blijf je dan toch kijken?
Poef.....gone! ©golfer
pi_177748330
quote:
1s.gif Op zondag 11 maart 2018 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
Dat waren toch mandarijnen?
pi_177748432
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
Absoluut niet. In een Franse supermarkt koop je veel beter kwaliteit vlees, dan hier bij de gemiddelde slager. Ook voorverpakt beleg zoals ham is veel beter dan je hier gemiddeld krijgt.
.
  zondag 11 maart 2018 @ 15:50:01 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177748495
quote:
11s.gif Op zondag 11 maart 2018 15:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je jou almaar zo vreselijk ergert aan dit programma, waarom blijf je dan toch kijken?
De aflevering over kaas ergerde jou, niet mij. Ik vond de aflevering over olijven weer niets. Maar je kan mijn Posts ook gewoon niet lezen, golfvert.
Maar waarom kan je zo slecht tegen terechte kritiek op dit programma?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')