Oh nee, wat is er hier nou weer mis mee. Ik hield zo van Parmezaan, Roquefort en dergelijke.quote:Op donderdag 8 maart 2018 14:17 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Kaas met oorsprong
Sommigen speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen. Maar ook de grote industrie kreeg interesse in dit keurmerk. Tot frustratie van de kleine kaasboeren die vinden dat de grote fabriek hun product aan de haal is gegaan. De Keuringsdienst onderzoekt kaas met oorsprong.
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?quote:Op donderdag 8 maart 2018 14:19 schreef Tchock het volgende:
[..]
Oh nee, wat is er hier nou weer mis mee. Ik hield zo van Parmezaan, Roquefort en dergelijke.
Ik weet dat er zo Zeeuwse mosselen uit Ierland komen, die een tijd Zeeuws water krijgen en dan Zeeuws zijn.quote:Op donderdag 8 maart 2018 16:16 schreef Zith het volgende:
[..]
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
Beetje het idee van de "spaanse" hammen die hier in NL bij vion worden klaar gemaakt, om via transport naar Italie te gaan om daar te drogen of wat dan ookquote:Op donderdag 8 maart 2018 16:16 schreef Zith het volgende:
[..]
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
Hij heeft er geen kaas van gegeten?quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Die kerel die zegt dat een kaas met een kleinere diameter precies dezelfde kaas is snapt niet zoveel van kaas.
Die wilde ik nou net niet maken. Ik viel er net in, misschien bedoelde hij het goed, maar een kaas rijpt van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en dan maakt de diameter dus wel uit. Nederlandse boerenkaas is ook anders wanneer die rijpt in zo'n 60 kilo jumbo vorm.quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:47 schreef MrSoreto het volgende:
[..]
Hij heeft er geen kaas van gegeten?
Nouja, ik denk dat die industriebazen, die (mede dankzij de niet-rauwe melk) elke variabele kunnen controleren, best de omgeving in de ruimte zo kunnen regelen dat een kleine even rijp is na x dagen als de grote in de kamer ernaast.quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die wilde ik nou net niet maken. Ik viel er net in, misschien bedoelde hij het goed, maar een kaas rijpt van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en dan maakt de diameter dus wel uit. Nederlandse boerenkaas is ook anders wanneer die rijpt in zo'n 60 kilo jumbo vorm.
Dit ging om een rauwmelkse volgens mij, maar ook al zou een gepasteuriseerde kaas dan even rijp zijn, dan nog heeft die niet dezelfde rijping.quote:Op donderdag 8 maart 2018 21:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Nouja, ik denk dat die industriebazen, die (mede dankzij de niet-rauwe melk) elke variabele kunnen controleren, best de omgeving in de ruimte zo kunnen regelen dat een kleine even rijp is na x dagen als de grote in de kamer ernaast.
Ik zou, als ik al kaas zou eten, zeker die Franse boerenkaas van haar niet willen hebben. Tot aan haar okselhaar erin roeren.quote:
goût authentiquequote:Op zaterdag 10 maart 2018 15:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou, als ik al kaas zou eten, zeker die Franse boerenkaas van haar niet willen hebben. Tot aan haar okselhaar erin roeren.
Industriëel kan veel voeding beter worden gemaakt dan ambachtelijk. Er is meer kennis, kunde en machinerie waarmee je als je wilt geweldige producten wilt maken.quote:Op donderdag 8 maart 2018 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap het eeuwige gejank niet over de industrie. Er is industrieel prima pils, kaas, chocolade, brood, worst etc te maken. En ja, er zijn kleine ambachtelijk werkende mensen die een lekkerder product maken, en er zijn ook kleine prutsers.
En ja, er zijn ook grote prutsers die op industriële schaal klote brood of kaas maken, helemaal waar. Maar ik een ook fabrieksbrood waar de meeste Nederlandse ambachtelijke bakkers niet aan kunnen tippen.
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...quote:Op zaterdag 10 maart 2018 15:48 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Industriëel kan veel voeding beter worden gemaakt dan ambachtelijk. Er is meer kennis, kunde en machinerie waarmee je als je wilt geweldige producten wilt maken.
Je moest eens weten wat je bakkertje om de hoek aan hulpstoffen gebruikt, vaak meer omdat ze de technologie niet zo goed beheersen of de kennis niet zo hebbenquote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
Nah. Het is vooral conserveren, bezwaren, voorkomen van verkleuring etc. Waarvoor ingrediënten nodig zijn.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
Dat zeg ik toch? Dat het wel kan, maar dat het (zeker in Nederland) vaak niet is wat men kiest.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch, spanky, ik koop hier bij een discounter een Rogge/Tarwe mengbrood met een knapperige korst op basis van zuurdesem voor 1,39 en heb dan een brood waar vrijwel geen NL bakker aan kan tippen.
Prachtige van smaak, stevig en voedzaam.
Is een zuiver fabrieksproduct.
Als ik kijk naar ham, spek, olijfolie, dan weten de meeste mensen in noord Europa niet wat ze missen, ze kennen de kwaliteitsproducten geeneens
En omdat ze klachten krijgen als het brood s middags oud is. In Italië is dat normaal.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten wat je bakkertje om de hoek aan hulpstoffen gebruikt, vaak meer omdat ze de technologie niet zo goed beheersen of de kennis niet zo hebben
Als je jou almaar zo vreselijk ergert aan dit programma, waarom blijf je dan toch kijken?quote:Op zondag 11 maart 2018 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
Dat waren toch mandarijnen?quote:Op zondag 11 maart 2018 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
Absoluut niet. In een Franse supermarkt koop je veel beter kwaliteit vlees, dan hier bij de gemiddelde slager. Ook voorverpakt beleg zoals ham is veel beter dan je hier gemiddeld krijgt.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
De aflevering over kaas ergerde jou, niet mij. Ik vond de aflevering over olijven weer niets. Maar je kan mijn Posts ook gewoon niet lezen, golfvert.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je jou almaar zo vreselijk ergert aan dit programma, waarom blijf je dan toch kijken?
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zoquote:
Was wel een leuke aflevering om te zien.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zo
Daar begon iemand ook es over tegen mij te zeuren. Toen keek ik nog geen KVW.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zo
Volksverlakkerij!quote:Op donderdag 15 maart 2018 11:44 schreef golfer het volgende:
Fraude dus:
https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
quote:Op donderdag 15 maart 2018 11:44 schreef golfer het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
quote:Ik heb het uit gemakzucht gedaan en heb dikke pech dat dit is uitgekomen
ook maar half,quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:48 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Nou ja, ze geven het dan wel op camera toe.
De handelaar wist ervan dus die is geheel verantwoordelijk !quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:48 schreef rubbereend het volgende:
Die handelaar heeft Maarten even de duimschroeven aangedraaid en gezegd, je komt het maar mooi zelf vertellen, ik ga mezelf niet voor lul zetten
Het is ook de vraag of dat waar is...waarschijnlijk kunnen die eitjes in Frankrijk een stuk goedkoper worden geproduceerd dan hier in Nederland.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:51 schreef Oscar. het volgende:
maar ook twee keer je kartelschuur in de fik zetten
tuurlijk, maar de boer moest het zelf maar opbiechtenquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:50 schreef Klepper272 het volgende:
[..]
De handelaar wist ervan dus die is geheel verantwoordelijk !
contract met de supermarkt, dan moet je leveren. Zullen wel boeteclausules inzittenquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:52 schreef xzaz het volgende:
Wat is er mis met gewoin niet kunnen leveren.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |