Ja precies.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:05 schreef Kreator het volgende:
Saaie aflevering. Niets nieuws, niets schokkend, geen conclusies.
Ja en een shot van die Maarten bij die vrouw van de FNV ofzo, zo ergerlijk lang op zijn gezicht ingezoomd terwijl zij wat uitlegt. Rare productie van het programma de laatste tijd.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:28 schreef OxygeneFRL het volgende:
Weer tenenkrommende presentatoren die lekker naieve vragen stellen, en het daarna nog niet snappen.
Die aflevering heb je dan gemist, want dit is niet waar.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken.
Ik denk ook de handelsgeest. De kwaliteit van bijvoorbeeld aardappels in de supermarkt is vaak bedroevend. Maar we exporteren wel erg goede aardappels.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ja klopt, slachtafval is een beetje oneerbiedig, ik bedoelde het separatorvlees.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Die aflevering heb je dan gemist, want dit is niet waar.
Verder denk ik dat het vooral een generatieding is.
Filet americain was ook zo’n aflevering overquote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Jammer dat ze er niet wat dieper op in gaan.
Het heeft namelijk naar mijn mening niet alleen met de concurrentie te maken maar ook met de cultuur in Nederland.
In andere landen zijn mensen gewoon sneller bereid meer te betalen voor voeding of minder te kopen maar wel van betere kwaliteit en hogere prijs.
Margarine bijvoorbeeld Franse uitvinding maar niet heel populair in Frankrijk zelf, daar kopen ze roomboter. Starbucks zie je bijvoorbeeld niet in Italië. We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken. Het Cash for Trash concept.
Kort door de bocht gaat alle troep lekker naar Nederland toe, Nederlanders hebben geen verfijnde smaak en willen alles goedkoop. We eten hier massaal neppe olijven (hadden ze laatst nog een aflevering over) , neppe olijfolie, vlees met water ingespoten, margarine ipv roomboter.
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ja precies, handelsgeest bovenaanquote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik denk ook de handelsgeest. De kwaliteit van bijvoorbeeld aardappels in de supermarkt is vaak bedroevend. Maar we exporteren wel erg goede aardappels.
Uien net zo. We verbouwen hier mooie uien, maar haal je een net uien bij de Jumbo is de kans aannemelijk dat ze uit Nieuw-Zeeland komen.
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:34 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.
Dat denk ik dus niet, wanneer je in een franse supermarkt gaat kijken zal je zien dat je bij het boter schap doorgaans minder margarine tegenkomt. Dat heeft weer met hun eet cultuur te maken denk ik, terwijl margarine wel iets goedkoper vind met kwaliteit blijkbaar belangrijker dan net iets goedkoper vergelijkbaar product.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
Diepvries rundvlees uit Afrikaquote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:46 schreef Caland het volgende:
[..]
Filet americain was ook zo’n aflevering over
Maar als er dan eens een kwalitatief beter product is dan wordt dat na verloop van tijd toch weer gereduceerd naar een goedkopere variant.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 10:00 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Ik vind het prima dat er een goedkope variant van een product is, maar ik wil dan ook het ouderwetse product gewoon willen kopen in de supermarkt. En dat ik daarvoor niet expert in etiketten lezen hoef te zijn. Het zou toch helemaal niet zo schimmig te hoeven zijn.
Ik zag laatst Old Amsterdam in een plakjesverpakking met 'oud' erop, dat mag volgens mij helemaal niet. Maar goed, de meeste Nederlanders proeven niet zoveel, het blijft toch een margarineland. Als het maar wat lijkt, Mediterraan naampje, authentieke uitstraling en de smaakpapillen doen niet meer mee en we betalen er de volgende keer weer de hoofdprijs voor. AH excellent draait erop. Dan heb je 'Spaanse droge worst uit de Sierra' bijvoorbeeld. Die worst is niet echt droog want versneld gedroogd, en de Sierra bestaat slechts in die zin dat het Spaans voor gebergte is. Ik zie het helemaal voor me, zo'n spanjaard in een wifebeater in een oude zonverbleekte Ford Sierra met de hele kofferbak vol met worst, maar als aanduiding van de geografische herkomst deugt het niet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:34 schreef wawowiewa het volgende:
Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.
Weet je dit zeker? Want dat mag inderdaad niet, maar juist Old Amsterdam lijkt me wel snugger genoeg om die fout te vermijden (hun hele merk is er op gebaseerd ten slotte).quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:32 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik zag laatst Old Amsterdam in een plakjesverpakking met 'oud' erop, dat mag volgens mij helemaal niet.
Het ging om van die pakjes met plakken, en het was in de bonus. Dus waarschijnlijk door de AH ingepakt en ge-etiketteerd.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:33 schreef Tchock het volgende:
[..]
Weet je dit zeker? Want dat mag inderdaad niet, maar juist Old Amsterdam lijkt me wel snugger genoeg om die fout te vermijden (hun hele merk is er op gebaseerd ten slotte).
Ah. Slordig, en waarschijnlijk een overtreding van de Warenwet inderdaad.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:36 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het ging om van die pakjes met plakken, en het was in de bonus. Dus waarschijnlijk door de AH ingepakt en ge-etiketteerd.
Als de consument er in trapt dan kun je van een 17-jarige minimumloner niet verwachten dat die de marketing wel doorziet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:37 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ah. Slordig, en waarschijnlijk een overtreding van de Warenwet inderdaad.
Nee, dat zijn geen aroma's. Peper en honing hebben wel aromatische eigenschappen, maar je kunt dit niet onder "aroma" scharen.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:01 schreef Tchock het volgende:
Ik snap je punt, maar zout, mosterd, peper en honing zijn natuurlijk ook aroma's. Je hoeft niet bang te zijn van ingrediënten omdat ze een moeilijke naam of een nummer hebben.
Een aroma is een geur- of smaakstof. Peper in je mayo is dat net zo goed.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee, dat zijn geen aroma's. Peper en honing hebben wel aromatische eigenschappen, maar je kunt dit niet onder "aroma" scharen.
Aroma's zijn (vaak kunstmatige) smaakmakers, 1 druppel "aroma" in je mayonaise en je kunt af met de goedkoopste olie en mosterd die je kunt vinden, want het "aroma" verbloemt de smaak wel. Het is net als kaaschips zonder kaas, maar met alleen een kaasaroma.
Truffelolie wordt gemaakt met goedkope olijfolie + 1 druppel "aroma", een restproduct van de olieindustrie (zie KvW), er komt geen truffel aan te pas.
Er is geen echte truffelolie, je kan helemaal geen olie uit truffels persen.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:32 schreef Tchock het volgende:
En de achteruitgang van kwaliteit van producten hangt zoals ik eerder zei in mijn ogen sterk samen met de massaproductie er van. De reden dat truffelolie zo'n slecht product is, is omdat échte truffelolie veel te duur is voor de consument en omdat er waarschijnlijk niet genoeg truffel op de wereld is om in alle gevallen echte truffel te gebruiken. Dat geldt ook voor die truffelpastasaus waar KvW al een aflevering over gedaan heeft.
Op dezelfde manier is er niet genoeg aardbei op deze planeet om alles van aardbeismaak te voorzien. Kunstmatige aroma's lossen dat probleem op en maken de producten betaalbaar voor iedereen. De vooruitgang in voedingstechnologie is echt niet alleen maar slecht. Je moet als consument alleen op de hoogte en attent blijven om te begrijpen wat je voorgeschoteld wordt.
Dat is ook niet wat er bedoeld wordt Truffelolie is olie met truffelaroma er in. Traditioneel maak je dat door plakjes truffel te laten weken in olie zodat de smaak in de olie trekt.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is geen echte truffelolie, je kan helemaal geen olie uit truffels persen.
Dat is al zo, toch? Daar krijg je dit soort producten van:quote:Verder niets tegen aroma’s, als mensen het willen gebruiken moeten ze dat doen, alleen verpakkingen moeten het er duidelijk opzetten. Als je je ijs vanille-ijs noemt moet je er vanille indoen, aardbeiijs net zo
Ik ben niet "bang" voor dingen om hun naam, ik eet geen producten waar aroma's aan zijn toegevoegd, want die zitten er niet voor niets in. Aroma's zijn een goedkoop alternatief voor echte ingredienten.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:29 schreef Tchock het volgende:
[..]
Een aroma is een geur- of smaakstof. Peper in je mayo is dat net zo goed.
Wellicht dat je kunstmatige aroma's bedoelt, waar KvW uitgebreid op in is gegaan. Maar natuurlijke aroma's zijn net zo goed dat, namelijk aroma's. Als je bessensap in yoghurt gooit is dat net zo goed een smaakstof en dus een aroma. Net zoals kruidnagels in winterbier, et cetera et cetera.
We hoeven niet het hele woord aroma in de verdomhoek te zetten omdat er ook minder kosjhere aroma's bestaan Zoals ik zei, je hoeft niet bang te zijn voor dingen om hun naam.
Dan hoop ik dat je zelfvoorzienend bent en nooit naar de supermarkt gaat, want dat is ongeveer de enige manier om dit werkelijk waar te laten zijn.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ben niet "bang" voor dingen om hun naam, ik eet geen producten waar aroma's aan zijn toegevoegd, want die zitten er niet voor niets in.
Je moet gewoon een selectie uit producten maken en je komt veelal uit op biologische producten. Unileverproducten kun je sowieso al uitsluiten.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:48 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dan hoop ik dat je zelfvoorzienend bent en nooit naar de supermarkt gaat, want dat is ongeveer de enige manier om dit werkelijk waar te laten zijn.
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen). Die stof kun je ook zelfstandig isoleren zodat je vanillesmaak kunt maken zonder vanillestokjes te hebben. Dit is wederom erg handig omdat er niet genoeg vanilleplanten op aarde zijn om te voorzien in de enorme hoeveelheid producten waar vanillesmaak voor nodig is.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In KvW hebben ze het ook nog wel eens over vanilline gehad, nepvanille.
Eet smakelijk. Ik vind Nutella veel en veel te zoet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:52 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen). Die stof kun je ook zelfstandig isoleren zodat je vanillesmaak kunt maken zonder vanillestokjes te hebben. Dit is wederom erg handig omdat er niet genoeg vanilleplanten op aarde zijn om te voorzien in de enorme hoeveelheid producten waar vanillesmaak voor nodig is.
Fun fact: ik eet op dit moment vanilline, toevallig. Zit in mijn broodje Nutella.
Dat kan ik me voorstellen, want het is ruim de helft suiker (en de rest is grotendeels vet). Hebben wel knap de reputatie van een gezond product opgebouwd.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 13:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Eet smakelijk. Ik vind Nutella veel en veel te zoet.
Ik eet heel weinig producten met veel suiker, vind het gewoon niet lekker meer. Als ik zelf cake/koekjes bak is het ook altijd met minimaal 25% minder suiker (en alleen ongeraffineerd, vaak ingedikt rietsuikersap en/of kokosbloesemsuiker) dan het recept voorschrijft (blijft puzzelen, want je hebt opeens minder droge stof, dus je zult er wel iets voor terug moeten plaatsen. Soms meer meel, soms noten, soms iets anders) en altijd volkoren. Niet omdat ik denk dat koek en cake dan opeens gezond is, maar omdat wij het hier op die manier het lekkerste vindenquote:Op zaterdag 3 maart 2018 13:10 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dat kan ik me voorstellen, want het is ruim de helft suiker (en de rest is grotendeels vet). Hebben wel knap de reputatie van een gezond product opgebouwd.
Bevergeil.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:52 schreef Tchock het volgende:
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen).
Wat dan zo jammer is dat je hier in de supermarkt dan meteen 30 verschillende potjes neppe olijven hebt.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Jammer dat ze er niet wat dieper op in gaan.
Het heeft namelijk naar mijn mening niet alleen met de concurrentie te maken maar ook met de cultuur in Nederland.
In andere landen zijn mensen gewoon sneller bereid meer te betalen voor voeding of minder te kopen maar wel van betere kwaliteit en hogere prijs.
Margarine bijvoorbeeld Franse uitvinding maar niet heel populair in Frankrijk zelf, daar kopen ze roomboter. Starbucks zie je bijvoorbeeld niet in Italië. We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken. Het Cash for Trash concept.
Kort door de bocht gaat alle troep lekker naar Nederland toe, Nederlanders hebben geen verfijnde smaak en willen alles goedkoop. We eten hier massaal neppe olijven (hadden ze laatst nog een aflevering over) , neppe olijfolie, vlees met water ingespoten, margarine ipv roomboter.
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?quote:Op maandag 5 maart 2018 15:49 schreef ddx het volgende:
[..]
Wat dan zo jammer is dat je hier in de supermarkt dan meteen 30 verschillende potjes neppe olijven hebt.
Kwark net zo, tig soorten maar allemaal meer richting de yoghurt. (en dan ook weer tig varianten met smaakje)
Ik was vorige week in spanje, en daar een verse kaas gekocht met ingredienten melk, stemsel en zout, was erg stevig (en lekker)
Jep, uitstekend Duits brood hadden ze daar.quote:Op maandag 5 maart 2018 16:15 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?
Heb je weleens brood in een Nederlandse supermarkt gekocht ?quote:Op maandag 5 maart 2018 16:15 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?
Gewoon standaard brood was droog verpakte rootzooi niet te vreten. Vis ed was is Spanje wel beter. En Cruzcampo al is dat weer van Heineken.quote:Op maandag 5 maart 2018 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, uitstekend Duits brood hadden ze daar.
Uitgerekend het Nederlandse brood zo goed vinden, hoe triest is dat.
Brood in Nederlandse supermarkt is beter dan die in de Spaanse. Ook veel meer keuze. De bakkers in 't buitenland zijn even goed als in Nederland want vers is vers.quote:Op maandag 5 maart 2018 19:43 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Heb je weleens brood in een Nederlandse supermarkt gekocht ?
Alles is zeker niet beter in buitenland, sommige dingen wel.
Oh nee, wat is er hier nou weer mis mee. Ik hield zo van Parmezaan, Roquefort en dergelijke.quote:Op donderdag 8 maart 2018 14:17 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Kaas met oorsprong
Sommigen speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen. Maar ook de grote industrie kreeg interesse in dit keurmerk. Tot frustratie van de kleine kaasboeren die vinden dat de grote fabriek hun product aan de haal is gegaan. De Keuringsdienst onderzoekt kaas met oorsprong.
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?quote:Op donderdag 8 maart 2018 14:19 schreef Tchock het volgende:
[..]
Oh nee, wat is er hier nou weer mis mee. Ik hield zo van Parmezaan, Roquefort en dergelijke.
Ik weet dat er zo Zeeuwse mosselen uit Ierland komen, die een tijd Zeeuws water krijgen en dan Zeeuws zijn.quote:Op donderdag 8 maart 2018 16:16 schreef Zith het volgende:
[..]
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
Beetje het idee van de "spaanse" hammen die hier in NL bij vion worden klaar gemaakt, om via transport naar Italie te gaan om daar te drogen of wat dan ookquote:Op donderdag 8 maart 2018 16:16 schreef Zith het volgende:
[..]
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
Hij heeft er geen kaas van gegeten?quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Die kerel die zegt dat een kaas met een kleinere diameter precies dezelfde kaas is snapt niet zoveel van kaas.
Die wilde ik nou net niet maken. Ik viel er net in, misschien bedoelde hij het goed, maar een kaas rijpt van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en dan maakt de diameter dus wel uit. Nederlandse boerenkaas is ook anders wanneer die rijpt in zo'n 60 kilo jumbo vorm.quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:47 schreef MrSoreto het volgende:
[..]
Hij heeft er geen kaas van gegeten?
Nouja, ik denk dat die industriebazen, die (mede dankzij de niet-rauwe melk) elke variabele kunnen controleren, best de omgeving in de ruimte zo kunnen regelen dat een kleine even rijp is na x dagen als de grote in de kamer ernaast.quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die wilde ik nou net niet maken. Ik viel er net in, misschien bedoelde hij het goed, maar een kaas rijpt van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en dan maakt de diameter dus wel uit. Nederlandse boerenkaas is ook anders wanneer die rijpt in zo'n 60 kilo jumbo vorm.
Dit ging om een rauwmelkse volgens mij, maar ook al zou een gepasteuriseerde kaas dan even rijp zijn, dan nog heeft die niet dezelfde rijping.quote:Op donderdag 8 maart 2018 21:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Nouja, ik denk dat die industriebazen, die (mede dankzij de niet-rauwe melk) elke variabele kunnen controleren, best de omgeving in de ruimte zo kunnen regelen dat een kleine even rijp is na x dagen als de grote in de kamer ernaast.
Ik zou, als ik al kaas zou eten, zeker die Franse boerenkaas van haar niet willen hebben. Tot aan haar okselhaar erin roeren.quote:
goût authentiquequote:Op zaterdag 10 maart 2018 15:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou, als ik al kaas zou eten, zeker die Franse boerenkaas van haar niet willen hebben. Tot aan haar okselhaar erin roeren.
Industriëel kan veel voeding beter worden gemaakt dan ambachtelijk. Er is meer kennis, kunde en machinerie waarmee je als je wilt geweldige producten wilt maken.quote:Op donderdag 8 maart 2018 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap het eeuwige gejank niet over de industrie. Er is industrieel prima pils, kaas, chocolade, brood, worst etc te maken. En ja, er zijn kleine ambachtelijk werkende mensen die een lekkerder product maken, en er zijn ook kleine prutsers.
En ja, er zijn ook grote prutsers die op industriële schaal klote brood of kaas maken, helemaal waar. Maar ik een ook fabrieksbrood waar de meeste Nederlandse ambachtelijke bakkers niet aan kunnen tippen.
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...quote:Op zaterdag 10 maart 2018 15:48 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Industriëel kan veel voeding beter worden gemaakt dan ambachtelijk. Er is meer kennis, kunde en machinerie waarmee je als je wilt geweldige producten wilt maken.
Je moest eens weten wat je bakkertje om de hoek aan hulpstoffen gebruikt, vaak meer omdat ze de technologie niet zo goed beheersen of de kennis niet zo hebbenquote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
Nah. Het is vooral conserveren, bezwaren, voorkomen van verkleuring etc. Waarvoor ingrediënten nodig zijn.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
Dat zeg ik toch? Dat het wel kan, maar dat het (zeker in Nederland) vaak niet is wat men kiest.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch, spanky, ik koop hier bij een discounter een Rogge/Tarwe mengbrood met een knapperige korst op basis van zuurdesem voor 1,39 en heb dan een brood waar vrijwel geen NL bakker aan kan tippen.
Prachtige van smaak, stevig en voedzaam.
Is een zuiver fabrieksproduct.
Als ik kijk naar ham, spek, olijfolie, dan weten de meeste mensen in noord Europa niet wat ze missen, ze kennen de kwaliteitsproducten geeneens
En omdat ze klachten krijgen als het brood s middags oud is. In Italië is dat normaal.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten wat je bakkertje om de hoek aan hulpstoffen gebruikt, vaak meer omdat ze de technologie niet zo goed beheersen of de kennis niet zo hebben
Als je jou almaar zo vreselijk ergert aan dit programma, waarom blijf je dan toch kijken?quote:Op zondag 11 maart 2018 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
Dat waren toch mandarijnen?quote:Op zondag 11 maart 2018 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
Absoluut niet. In een Franse supermarkt koop je veel beter kwaliteit vlees, dan hier bij de gemiddelde slager. Ook voorverpakt beleg zoals ham is veel beter dan je hier gemiddeld krijgt.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
De aflevering over kaas ergerde jou, niet mij. Ik vond de aflevering over olijven weer niets. Maar je kan mijn Posts ook gewoon niet lezen, golfvert.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je jou almaar zo vreselijk ergert aan dit programma, waarom blijf je dan toch kijken?
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zoquote:
Was wel een leuke aflevering om te zien.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zo
Daar begon iemand ook es over tegen mij te zeuren. Toen keek ik nog geen KVW.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zo
Volksverlakkerij!quote:Op donderdag 15 maart 2018 11:44 schreef golfer het volgende:
Fraude dus:
https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
quote:Op donderdag 15 maart 2018 11:44 schreef golfer het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
quote:Ik heb het uit gemakzucht gedaan en heb dikke pech dat dit is uitgekomen
ook maar half,quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:48 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Nou ja, ze geven het dan wel op camera toe.
De handelaar wist ervan dus die is geheel verantwoordelijk !quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:48 schreef rubbereend het volgende:
Die handelaar heeft Maarten even de duimschroeven aangedraaid en gezegd, je komt het maar mooi zelf vertellen, ik ga mezelf niet voor lul zetten
Het is ook de vraag of dat waar is...waarschijnlijk kunnen die eitjes in Frankrijk een stuk goedkoper worden geproduceerd dan hier in Nederland.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:51 schreef Oscar. het volgende:
maar ook twee keer je kartelschuur in de fik zetten
tuurlijk, maar de boer moest het zelf maar opbiechtenquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:50 schreef Klepper272 het volgende:
[..]
De handelaar wist ervan dus die is geheel verantwoordelijk !
contract met de supermarkt, dan moet je leveren. Zullen wel boeteclausules inzittenquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:52 schreef xzaz het volgende:
Wat is er mis met gewoin niet kunnen leveren.
Lijkt me toch erg genoeg. Het lijkt me ook verboden om consumenten zo voor te liegen.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar eigenlijk is dus het enige dat het etiket onterecht zei dat ze uit de Veluwe kwamen en scharrel waren. Dat het legbatterij eieren waren mag gewoon.
maar was die brand niet al lang geleden?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:49 schreef rubbereend het volgende:
gevalletje leveringscontract, niet kunnen voldoen, noodsprong gemaakt en daarbij betrapt
Het is maar wat je het enige noemt. Pure fraude natuurlijkquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar eigenlijk is dus het enige dat het etiket onterecht zei dat ze uit de Veluwe kwamen en scharrel waren. Dat het legbatterij eieren waren mag gewoon.
Misschien ligt daar een deel van het probleem.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef rubbereend het volgende:
[..]
contract met de supermarkt, dan moet je leveren. Zullen wel boeteclausules inzitten
... Ik bepaal de prijs niet. Dat doet de supermarkt. Als dan op het etiket staat dat het scharreleieren uit de Veluwe zijn, dan mag ik daar toch vanuit gaan?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef opgebaarde het volgende:
Probleem in deze is eigenlijk niet de producent of distributeur, maar de consument die nog geen tien cent per ei meer wil betalen. Maar laten we vooral doen alsof wij consumenten er niks aan kunnen doen en tegen dierenleed zijn
Dat is echt onzin. Steeds meer om mij heen hoor ik dat de jongere generatie er meer mee bezig is. Mijn zusje krijgt zelfs eieren van de lokale boer die handmatig worden geraapt. Wordt letterlijk met een doosje op de stoep gezet. Maar ja die woont ook niet in de stad.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef opgebaarde het volgende:
Probleem in deze is eigenlijk niet de producent of distributeur, maar de consument die nog geen tien cent per ei meer wil betalen. Maar laten we vooral doen alsof wij consumenten er niks aan kunnen doen en tegen dierenleed zijn
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef xzaz het volgende:
[..]
Misschien ligt daar een deel van het probleem.
waarom levert die boer niet direct aan jumbo?quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:04 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?
Het is gewoon jammer dat mensen nu verongelijkt doen omdat ze geconfronteerd worden met Franse kwartels die een kutleven hebben, maar een uur geleden nog wel vrolijk een stuk kip of varken aan het eten waren waarbij dat beest geen beter leven heeft gehad als die ene kwartel.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:01 schreef Kreator het volgende:
[..]
... Ik bepaal de prijs niet. Dat doet de supermarkt. Als dan op het etiket staat dat het scharreleieren uit de Veluwe zijn, dan mag ik daar toch vanuit gaan?
Je draait het maar raar om.
Het kan me persoonlijk aan de reet roesten of een ei uit een legbatterij komt of scharrel is (ook een scharrelkip/kwartel zit op elkaar gepropt en ze zijn beide redelijk met elkaar vergelijkbaar qua dieren ongemak. Wil je dat die beesten nog een beetje normaal leven gehad hebben, neem dan vrije uitloop (zelfde gebrek aan ruimte als scharrel, maar met stukje buiten erbij) of biologisch. Maar scharreleieren zijn wel duurder dan dat legbatterij spul. Goedkopere eieren met een sticker van duurdere eieren erop tegen meer winst verkopen, is gewoon oplichting, simpel. En daar hebben mensen problemen mee.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:12 schreef opgebaarde het volgende:
Het is gewoon jammer dat mensen nu verongelijkt doen omdat ze geconfronteerd worden met Franse kwartels die een kutleven hebben, maar een uur geleden nog wel vrolijk een stuk kip of varken aan het eten waren waarbij dat beest geen beter leven heeft gehad als die ene kwartel.
“Meer winst” weet je niet. Misschien is dat zelfs net niet waar, de eieren moeten nog steeds in doosjes gedaan worden en de eieren worden ingekocht met honderden kilometers transport.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:20 schreef CrashO het volgende:
[..]
Het kan me persoonlijk aan de reet roesten of een ei uit een legbatterij komt of scharrel is (ook een scharrelkip/kwartel zit op elkaar gepropt en ze zijn beide redelijk met elkaar vergelijkbaar qua dieren ongemak. Wil je dat die beesten nog een beetje normaal leven gehad hebben, neem dan vrije uitloop. Maar scharreleieren zijn wel duurder dan dat legbatterij spul. Goedkopere eieren met een sticker van duurdere eieren erop tegen meer winst verkopen, is gewoon oplichting, simpel. En daar hebben mensen problemen mee.
Zoals boer Maarten het vertelde was het in dit geval een samenloop van omstandigheden (ivm de brand), hoewel ik niet uitsluit dat het normaal gesproken ook niet al gebeurde.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:29 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
“Meer winst” weet je niet. Misschien is dat zelfs net niet waar, de eieren moeten nog steeds in doosjes gedaan worden en de eieren worden ingekocht met honderden kilometers transport.
Wij weten nu, dat kwarteleieren geen code krijgen. Dus dat de term “scharrelei” of “vrijeuitloopei” niks zegt. Wij dachten slim te zijn doordat iets op het doosje staat wat bekend klinkt, maar helaas komen we elke week weer achter dat het wel vaker niet klopt. Zoals ‘speltbrood, jumbo met ‘goudeerlijk’ en de suikerdrankjes ‘vitamin water’. Ik weet niet of we van oplichting mogen spreken, is nogal een kwalificatie, maar ik spring graag mee de barricades op
Mooie voorbeelden (die aardbeien niet gezien). Misschien heb je gelijk en moet de cosument beter beschermd worden, of wij moeten iets kritischer door het leven gaan en proberen na te denken want prijzen kloppen wel vaker niet met het verhaal. Zoals de eerlijke chocolade, als die reep maar een fractie duurder is dan de boeren-worden-extreem-uitgebuit-chocoladereep, wordt de consument dan opgelicht of houden wij ons lekker dom en gaan we er vanuit dat die paar cent ook echt volledig naar die boer gaat...?quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:35 schreef HansvanOchten het volgende:
[..]
Zoals boer Maarten het vertelde was het in dit geval een samenloop van omstandigheden (ivm de brand), hoewel ik niet uitsluit dat het normaal gesproken ook niet al gebeurde.
Dat zeggende kun je niet van de consument verwachten dat hij/zij begrijpt hoe alle trucjes in elkaar steken. De aardbeien aflevering was daar een mooi voorbeeld van, ik verwacht gewoon rijpe aardbeien ipv kunstmatige niet rijpe aardbeien.
Hetzelfde over de olijven of de tonijn.
Spreek voor jezelf?quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:13 schreef wawowiewa het volgende:
Hilarisch dit , geeft goed aan dat niemand een neuk geeft over voedsel in NL geweldig.
Prachtig dit
Je hebt gelijk, veel mensen geven er om.quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Spreek voor jezelf?
Ik geef wel degelijk om waar mijn voedsel vandaan komt en of dieren een beetje dierwaardig bestaan hebben gehad.
Scharrel op legbatterij-eieren zetten is pure oplichting en fraude.
En waar stonden dan wel die afgebrande stallen van die Maarten? Waarom mochten we niet weten waar op de Veluwe hij die eitjes produceert?
Interessant, en is dit op eigen beweging gedaan of vanwege een tip of de kvw ?quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:39 schreef golfer het volgende:
NVWA en NCAE treden op tegen fraude met kwarteleieren.
Bij de inspectie bleek dat het bedrijf sinds februari 2017 helemaal geen Nederlandse kwarteleieren meer had ingekocht en dat alle verkochte kwarteleieren dus Franse legbatterij-eieren waren.
https://www.nvwa.nl/nieuw(...)de-met-kwarteleieren
Jij bent echt een van de weinige hoor, meeste mensen willen het gewoon niet weten zolang het maar niet te veel kost.quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Spreek voor jezelf?
Ik geef wel degelijk om waar mijn voedsel vandaan komt en of dieren een beetje dierwaardig bestaan hebben gehad.
Scharrel op legbatterij-eieren zetten is pure oplichting en fraude.
En waar stonden dan wel die afgebrande stallen van die Maarten? Waarom mochten we niet weten waar op de Veluwe hij die eitjes produceert?
Nee. Helaas.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 01:05 schreef FlippingCoin het volgende:
Zijn legbatterijen niet ook in Frankrijk verboden?
Laat ze zich daar eerst druk om maken i.p.v. vissen met elektriciteit.quote:
quote:
Dat klopt.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 08:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij zijn in de hele EU legbatterijen verboden, sinds 2012. Echter, de regelgeving is voor kippen
Verrijkte kooien zijn blijkbaar nog wel toegestaan.quote:En Europe, à partir du 1er janvier 2012, après une période d'ajustement de 13 ans, l'élevage en batterie conventionnelle des poules pondeuses est interdit par la Directive du Conseil Européen 1999/74/CE, remplacé par des cages aménagées. Ceci concerne les établissements de plus 350 pondeuses, excluant les plus petits et ceux d'élevage de ces poules8.
quote:Doordat het in Europa verboden wordt kippen in legbatterijen te houden schakelen vele boeren over naar de wel nog toegestane verrijkte kooien.
Een dergelijke kooi is iets groter dan de legbatterij en heeft een oppervlakte van 750 cm² per kip in plaats van 550 cm². Tevens zijn de kooien 5 cm hoger.
Verder is er enkele centimeter boven de gazen vloer een zitstok voorzien die de kip een makkelijkere zitplaats moet geven.
Er is een kleine bijkomende nestruimte.
Als laatste is er ook nog een nestbakje waar één kip tegelijk in kan.
Deze verbeteringen zouden er voor moeten zorgen dat de hen haar natuurlijke gedrag kan blijven behouden. In deze verrijkte kooien zitten nog steeds 3 tot 5 leghennen. Critici stellen dat het nauwelijks een verbetering is ten opzichte van de legbatterijen. Binnen Europa zijn de verrijkte kooien toegelaten tot 2025.
quote:Keuringsdienst van Waarde: Dode vis
5 APR 2018 om 20:25
Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Bij een kip of koe maken we ons daar druk om, bij vissen blijft het gissen. Waarom eigenlijk? De Keuringsdienst wil het weten en gaat op zoek naar hoe de vis het loodje legt.
Keuringsdienst van Waarde, donderdag 5 april om 20.25 uur op NPO 3.
Die uitzending is volgende week.quote:Op donderdag 22 maart 2018 10:07 schreef JayHovah het volgende:
Vanavond geen KvW, volgende week:
[..]
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetgehalte en toevoegingen
Koksroom Hollandia
ROOM, gemodificeerd zetmeel, stabilisatoren: E466, E331, carrageen, emulgator: E471.
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.
Zelfs een debiel krijgt dit niet geschift...kan in elke tomatensoep.
Daarnaast lekker goedkoop, want het melkvet is er deels uitgehaald en dat wordt dan weer verkocht als poeder voor in roomijs.
Heb kwv niet gezien trouwens.
Daar zit overigens ook stabilisator in. Anders coalesceert het vet. De boel.zal sowieso wel een beetje opromen, maar als de bolletjes gescheiden blijven is de boel.met een keer schudden weer stabiele slagroomquote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Goedkoop, en als je er toch mee gaat koken is verse onzinnigquote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?
is dat geen hh ?quote:Op dinsdag 27 maart 2018 17:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Die uitzending is volgende week.
Deze week:
Room.
Kookroom, slagroom, koksroom en vele andere varianten: er is genoeg te kiezen als je een romige maaltijd op tafel wilt zetten. Maar wat is nou het verschil tussen al deze producten? Een chefkok en een patissier vertellen.
Er was al weleens een aflevering over gemaakt ja https://www.npo3.nl/keuri(...)6-02-2017/KN_1687600quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:20 schreef ddx het volgende:
[..]
is dat geen hh ?
kan me herinneren dat ik dat onderwerp al eens gezien heb, maar kan zijn dat het bij een ander programma was
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:
En waarom zijn zaken als double cream en clotted cream hier zo moeilijk te krijgen?
Al is clotted cream dacht ik een DOP en mag dat dus alleen in een bepaalde streek gemaakt worden ook.
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.
En ik mis double cream enorm hier Dat is zó lekker.
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double creamquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:04 schreef SiGNe het volgende:
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..
Ook nooit gekocht want te weinig en te prijzig.
En met double cream, een hoop gerechten vragen daar wel om, 55% vet.. maar dus niet te krijgen hier en da's best raar eigenlijk.
Da's een grote faal inderdaad.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double cream
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezenquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Niemand nog, want de uitzending hierover is a.s. donderdag.quote:
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebbenquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezen
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebben
Of net als heston zelf poeders maken.. hmmm...quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Zo eens met die espagnole. Veel werk en industrieel prima te maken zonder troep. Zou mooi zijn als je dat kunt kopen. Maar helaas, mensen koken dat soort dingen niet zelf.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Ze zouden makkelijk sauce espagnole in een pak kunnen doen, en/of demi-glace (en dat doen ze ook, alleen niet voor consumenten)quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Yepquote:Op donderdag 29 maart 2018 20:27 schreef alpeko het volgende:
Herhaling toch zeker? Andries, die gast van de Unilever heb ik al eerder gezien. Die ken ik namelijk.
Volgens mij wel een nieuwe aflevering.quote:
quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:04 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?
Het is een samenwerking, het bedrijf en merk is zoals ze al zeiden van beiden heren.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:08 schreef xzaz het volgende:
[..]
waarom levert die boer niet direct aan jumbo?
Naja men vind het bij kippen zieliger dan vissen, niet nodig imo en vind het leuk dat die discussie er is.quote:Op donderdag 5 april 2018 20:46 schreef golfer het volgende:
Over het doden van vis.
Beetje onzinnige uitzending.
Discussie over het wel of niet gevoel en pijn kunnen voelen van vissen.
Was eigenlijk geen discussie. Vissen kunnen dus pijn en stress voelen.quote:Op donderdag 5 april 2018 20:46 schreef golfer het volgende:
Over het doden van vis.
Beetje onzinnige uitzending.
Discussie over het wel of niet gevoel en pijn kunnen voelen van vissen.
Aan de andere kant...pijnlijk einde...maar wel zijn hele leven kunnen scharrellen.quote:Op donderdag 5 april 2018 22:15 schreef Aardbeientaartjes het volgende:
[..]
Was eigenlijk geen discussie. Vissen kunnen dus pijn en stress voelen.
Designer gin is erg in.quote:Op maandag 9 april 2018 17:32 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw gin-merk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere vele malen duurder? De Keuringsdienst drinkt gin-tonic en onderzoekt de zin en onzin van gin.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dat zouden ze hier in de Britse weken hier eens moeten verkopen i.p.v. vier soorten witte bonen in tomatensaus of diepvries fish and chipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?quote:Op maandag 9 april 2018 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zouden ze hier in de Britse weken hier eens moeten verkopen i.p.v. vier soorten witte bonen in tomatensaus of diepvries fish and chips
De Engelse supermarktmarkt (:') ) is heel anders dan de rest van Europaquote:Op maandag 9 april 2018 19:30 schreef Mylene het volgende:
[..]
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dat klinkt een beetje zoals die wijnprijzen als ze Beefeater, Gordon’s en Sipsmith als concurrenten noemen. Dat zijn allemaal vrij onuitgesproken, vlakke en saaie gins.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 9 april 2018 18:57 schreef Mylene het volgende:
Over gin gesproken. Ik las net dit artikel.Dit is gewoon (slecht)verkapte reclame voor de Aldi van een niet bijster betrouwbare website. Zou er niet te veel aandacht aan schenken (waarbij ik niets wil zeggen over de kwaliteit van de Gin van de Aldi).SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ken die niet. Die van de Lidl in Duitsland is voor 10 euro prima. Vergelijkbaar met de gins van 20 euro van de slijter.quote:Op maandag 9 april 2018 19:59 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit is gewoon (slecht)verkapte reclame voor de Aldi van een niet bijster betrouwbare website. Zou er niet te veel aandacht aan schenken (waarbij ik niets wil zeggen over de kwaliteit van de Gin van de Aldi).
Ik heb het over hier, als in Duitslandquote:Op maandag 9 april 2018 19:30 schreef Mylene het volgende:
[..]
Kan hier toch niet in de Aldi omdat ze enkel licht alcoholische drank en mogen verkopen? Maar in Duitsland neem ik aan van wel toch? Of enkel Aldi UK?
Gaat ie daar dan ook alle antwoorden van de anderen herhalen? In dat geval hebben ze hopelijk dubbele zendtijd ingedeeld...quote:Op woensdag 11 april 2018 21:26 schreef Mylene het volgende:
Teun is straks te gast bij Pauw over 15 jaar Keuringdienst van waarde.
quote:Op woensdag 11 april 2018 21:34 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Gaat ie daar dan ook alle antwoorden van de anderen herhalen? In dat geval hebben ze hopelijk dubbele zendtijd ingedeeld...
Ik vond haar juist wel leukquote:Op donderdag 12 april 2018 20:42 schreef golfer het volgende:
Dat wijf van slijterij Sterk in Amsterdam.
Dat lukt ook best wel aardig.quote:Op donderdag 12 april 2018 14:17 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Ik stoor me daar ook een beetje aan, en aan dat meisje dat volgens mij probeert om elke keer weer wat dommer over te komen.
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/quote:Beste presentatoren Teun, Sofie, Daan, Ersin, Marijn en Maarten,
De maat is vol. De kous is af. Ik kan er niet meer tegen. Het is tijd dat ik het hardop zeg: ik ben klaar met jullie programma, met de Keuringsdienst van Waarde. En dat zeg ik met alle respect, want potverdikkie, wat zit het goed in elkaar. De feiten zullen ongetwijfeld kloppen en eerlijk is eerlijk: het volk verdient de waarheid. Maar ik wil jullie gruwelijke waarheden niet meer horen.
Lieve Keuringsdienst, begrijp me niet verkeerd: bepaalde zaken moeten aan de kaak worden gesteld. Natuurlijk! Er zijn vast consumenten die jullie op hun blote knietjes bedanken voor het achterhalen van de keiharde waarheid over horrorproducten als koffie, mayonaise, friet, kwark, droge worst, wijn en hazelnootpasta. Maar ik ben niet meer één van hen. Sterker nog, ik heb het gevoel dat jullie op een kruistocht zijn. Dat jullie net als Facebook precies weten wat ik lekker vind. En op het moment dat jullie dat weten, jullie alles op alles zetten om mijn lievelingsproducten kapot te maken.
Jullie willen voorbeelden? Met liefde. Want laat me toch eens met rust als ik een broodje filet americain eet tijdens de lunch. En mag ik alsjeblieft even genieten als ik mijn vriendin ‘s avonds een lekker zalmforelletje voorschotel? Hoezo? Er ligt toch een leuk stuk vis op mijn bord? Dat is een zalmforel, zo heb ik dat geleerd. Ik zie het toch?
Het is ook al jullie schuld dat ik mijn vrienden geen chique zwarte olijfjes meer kan aanbieden bij een fijn glaasje rode wijn. Wanneer en in welke brainstorm leek het jullie noodzaak om alle smulpapen van Nederland te vertellen over deze bijtende bouwmarktsoda? En dat zwarte olijven ‘eigenlijk gewoon verroeste groene olijven zijn’?
Maar dan gisteravond. De alcoholische druppel die mijn toch-al-zo-volle-emmertje deed overlopen. Het moment dat ik vreesde. Bij ieder nieuw seizoen beefde ik bij het persbericht, want dat het ging gebeuren was logisch - ik vind het immers lekker, maar de vraag was wanneer? Het werd donderdag 12 april 2018. Gisteravond gingen jullie aan de haal met mijn geliefde gin.
Gin. Mijn levenselixer. Drank, gebrouwen door engelen. Het antwoord op moeilijke feestjes met ingewikkelde gesprekken. Op reünies met vrienden van de middelbare school. Op feestelijke momenten die je wilt vieren met je naasten.
Sinds een uur of twaalf kan ik niet meer zorgeloos genieten van een goed glas Damrak- of Hendrick’s ginto. Ik zie mezelf al staan, op een volgend hip feestje: ‘Hmm.. drink je gintonic, ja? Met welke gin? Hendrick’s? Ah. Grappig. Ik zag laatst bij de Keuringsdienst dat daar maar 0,01% gin in zit.’ Nou en? Laat me met rust!
Ik betaalde met liefde grof geld voor - wat ik dacht - dat de beste fles was, maar helaas. ‘Betalen voor de illusie.’ En daarmee is gin gedegradeerd tot een bezoekje aan de hoeren.
Beste Keuringsdienst van Waarde, hier scheiden onze wegen. Ignorance is bliss: het geluk is met de onwetenden. Soms wil ik gewoon dom worden gehouden. Wil ik geloven in de goedheid van mijn lievelingsproducten. Dus vanavond zal ik de gordijnen dichttrekken en een toastje smeren. Met filet american. Daarna leg ik er een stukje zalmforel naast en smikkel ik van een bakje zwarte olijven. En dan tot slot, tot overmaat van ramp en met gevaar voor eigen smaak en portemonnee maak ik, zonder dat iemand mij zal zien en over mij kan oordelen, een cocktail van tonic, met mijn favoriete, maar - blijkbaar onterecht - veel te dure gin.
Met vriendelijke groet en veel liefs,
Domien Verschuuren
En zo krijgt toch die verkopende dame nog gelijk met haar: Elke fles is helemaal zn prijs waard.quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
En dan tot slot, tot overmaat van ramp en met gevaar voor eigen smaak en portemonnee maak ik, zonder dat iemand mij zal zien en over mij kan oordelen, een cocktail van tonic, met mijn favoriete, maar - blijkbaar onterecht - veel te dure gin.
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Tjah, sommige mensen willen bedrogen worden ...quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Zal hij nou met een klein stijfje Twitter aan het volgen zijn of luisteraars hem volgen en ook niet meer gaan kijken, hopend op een Lubachiaans stuntje?quote:Op vrijdag 13 april 2018 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
https://www.ad.nl/show/3f(...)even-kapot~a66f2d3e/
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebranderquote:Op dinsdag 17 april 2018 16:57 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Single origin koffie
[ afbeelding ]
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet; Single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Braziliaanse Hoogvlakte. Maar wat zegt die herkomst precies en proef je dat ook terug in je kop koffie? De Keuringsdienst gaat op zoek naar koffie met een paspoort.
Tsja...quote:Op dinsdag 17 april 2018 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebrander
Welleke heb jij? Vorige week mijn 6 jaar oude Behmor 1600 verkochtquote:Op dinsdag 17 april 2018 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebrander
De Pelikaanquote:Op dinsdag 17 april 2018 22:51 schreef Zith het volgende:
[..]
Welleke heb jij? Vorige week mijn 6 jaar oude Behmor 1600 verkocht
Leuk, ben benieuwd naar de aflevering.quote:Op dinsdag 17 april 2018 16:57 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Single origin koffie
[ afbeelding ]
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet; Single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt in Ethiopie, Sumatra of op een Braziliaanse Hoogvlakte. Maar wat zegt die herkomst precies en proef je dat ook terug in je kop koffie? De Keuringsdienst gaat op zoek naar koffie met een paspoort.
Ah daar kocht ik vroeger mijn on gebrande bonen toen ze nog niet door hadden dat die ook veel waard waren 4 EUR per kilo voor hele goede single originsquote:
Niet te verwarren met de rode pelikaan btwquote:Op woensdag 18 april 2018 08:52 schreef Zith het volgende:
[..]
Ah daar kocht ik vroeger mijn on gebrande bonen toen ze nog niet door hadden dat die ook veel waard waren 4 EUR per kilo voor hele goede single origins
Nee nee, de pelikaan in zuftenquote:Op woensdag 18 april 2018 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet te verwarren met de rode pelikaan btw
Hofleverancier sinds 1999 afaikquote:
Je wist het allemaal natuurlijk al?quote:
nee hoor, hoe kom je daar nu bij?quote:Op donderdag 19 april 2018 21:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Je wist het allemaal natuurlijk al?
Omdat je afhaakte met kijken en er niks aan vond?quote:
vreemde redenatie dan, maar nee dusquote:Op donderdag 19 april 2018 21:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Omdat je afhaakte met kijken en er niks aan vond?
Het is toch wel algemeen bekend dat er niets Chinees' aan een gelukskoekje is Maar ik wil het proces van het maken van de koekjes wel eens zienquote:Op dinsdag 24 april 2018 17:08 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Bekend van de lokale Chinees: het gelukskoekje. Breek hem open en je vindt een papiertje met een diepzinnige tekst. De Keuringsdienst wil graag weten waar deze koekjes vandaan komen. Wie al die wijze teksten schrijft, en hoe ze dat papiertje in het koekje gevouwen krijgen. De Keuringsdienst gaat op zoek naar de wijzen achter het koekje, maar eindigt niet in het Oosten.
Zijn wel meer algemeen bekende dingen die de KVW met stomheid slaanquote:Op dinsdag 24 april 2018 18:37 schreef JayHovah het volgende:
Ik dacht dat het al algemeen bekend was dat Fortune Cookies een Amerikaanse “uitvinding” was...
quote:Op dinsdag 24 april 2018 17:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is toch wel algemeen bekend dat er niets Chinees' aan een gelukskoekje is Maar ik wil het proces van het maken van de koekjes wel eens zien
Buiten de vervelende voice-over en de toeristische eigenaar van het bedrijf; leuk om te zienquote:
die muts zet weer een kinderstemmetje op en zegt pseudo verbaasd, “ dus ze komen helemaal niet uit China?” Kir kirquote:Op woensdag 25 april 2018 10:57 schreef Saninl het volgende:
[..]
Buiten de vervelende voice-over en de toeristische eigenaar van het bedrijf; leuk om te zien
Wat zou de KVW anders gaan aanpakken...
Het bleek dus nog erger te zijn, heerlijke beflikkerhandel.quote:Op dinsdag 17 april 2018 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb een vermoeden dat zo bruin is als de Espressobonen van mijn kleine artisanale koffiebrander
Staat voor alles wat hip grootstedelijk meedoen met de hype isquote:Op donderdag 12 april 2018 20:42 schreef golfer het volgende:
Dat wijf van slijterij Sterk in Amsterdam.
Mooi artisanaal bedrijf,quote:Op donderdag 12 april 2018 20:47 schreef golfer het volgende:
Slijterij De Ooievaar van de familie Van Wees is nog mooi authentiek.
Die had wel een goede klik met Teun ja, mooie vent!quote:Op donderdag 26 april 2018 21:14 schreef golfer het volgende:
Die Amerikaanse Chinees van die fabriek nam wel prachtig de boel in de maling. De CFO heeft een writersblock.
Ishetnietbelangrijker of ie lekker is?quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:08 schreef NoCigar het volgende:
Vraagje over de ginuitzending: Is er ook een niet-ambachtelijk algemeen verkrijgbarere gin genoemd die wel goed en echt is?
Dat is niet de machine die Tel niet wilde laten zien.quote:
Hoe weet je dat... ik durf er een flesje op te zetten dat het aardig in de buurt komt. Het heeft ook veel weg van de technieken die gebruikt worden om (machinaal) bollen te pellen.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat is niet de machine die Pel niet wilde laten zien.
Natuurlijk komt die in de buurt, maar de machine van Tel is toch anders. Komt van Vanko.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:48 schreef Vallon het volgende:
Hoe weet je dat... ik durf er een flesje op te zetten dat het aardig in de buurt komt. Het heeft ook veel weg van de technieken die gebruikt worden om (machinaal) bollen te pellen.
Nee dus?quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ishetnietbelangrijker of ie lekker is?
Welke fles krijg ik van je?quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:48 schreef Vallon het volgende:
Hoe weet je dat... ik durf er een flesje op te zetten dat het aardig in de buurt komt.
Nadat ze, na vangst, meteen aan boord in zeewater zijn gekookt.quote:Op vrijdag 4 mei 2018 01:06 schreef svann het volgende:
Dus als je garnalen wil eten, moet je ze gewoon ouderwets zelf pellen.
Geen maar we kunnen wel dik broodje gepeperde garnalen o peten, om daarna het zeevlees met een biertje inwendig te verpakken.quote:
kan nog steeds , sleepnetje achter je aan en langs de kustlijn lopen.quote:Op vrijdag 4 mei 2018 01:14 schreef svann het volgende:
Vroeger werden ze (zomers?) volgens mij gewoon aan de dijk met een groot schepnet gevangen.
Voor thuisgebruik dan.
Net als mosselen.
Doen ze hier op het strand nog steeds.quote:Op vrijdag 4 mei 2018 22:44 schreef Joene het volgende:
kan nog steeds , sleepnetje achter je aan en langs de kustlijn lopen.
Ik heb een sleepnet van vijf meter lang en soms op vakantie probeer ik garnalen te vangen. Voor zestig euro de kilo zou ik met mijn opbrengst niet eens een kop koffie per uur verdienen. Maar het is heerlijk spelen in het water.quote:
Die laatste is dus van Vishandel Tel in IJmuiden, waar ik die garnalen heb gehaald.quote:
Het tomatengroen ruikt sterk, geeft de illusie van rijpe tomaten.quote:Op woensdag 16 mei 2018 16:56 schreef golfer het volgende:
Vroeger lagen tomaten los in een kistje bij de groenteboer, nu zitten ze met zijn vijven aan een groen takje vast. Waar komt die trostomaat zo plots vandaan? Groeien tomaten niet altijd aan een tros en is ie zoveel lekkerder dan zijn de losse variant? Wat is het geheim achter het succes van de trostomaat? De Keuringsdienst gaat op onderzoek in tomatenland.
Keuringsdienst van Waarde, terug naar de basis: trostomaat, donderdag 17 mei om 21.00 uur op NPO 3.
Suuuurequote:Op woensdag 16 mei 2018 18:34 schreef JayHovah het volgende:
Door de tros krijgen de tomaten langer voeding en is deze voller van smaak.
Ja dat is wel typisch aan een tomatenplant. Ik kweek ze zelf en na het dieven heb je altijd die sterke geur aan je handen zitten.quote:Op woensdag 16 mei 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het tomatengroen ruikt sterk, geeft de illusie van rijpe tomaten.
Trostomaten worden ook veel duurder verkocht.quote:Op donderdag 17 mei 2018 21:54 schreef zoem het volgende:
Ik heb de aflevering niet gezien, maar mij lijkt het concept "trostomaat" vanuit het perspectief van de winkel een typisch marketingding en voor de kweker een stukje plukgemak.
Dan liggen de trostomaten toch iets rijper (en dus roder) in mijn Jumbo.quote:Op donderdag 17 mei 2018 21:44 schreef golfer het volgende:
En er is dus geen enkel verschil tussen losse en trostomaten.
Smaken exact hetzelfde.
Dat is het format, hè.quote:Op donderdag 24 mei 2018 14:36 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
Dat is ook het leuke, lekker relax (simpel, to the point) vragen stellen voor een "dat weet ik dan ook weer" antwoord.quote:
En die muts die haar kleine meisjesstemmetje op zetquote:Op donderdag 24 mei 2018 14:36 schreef OxygeneFRL het volgende:
Ik verwacht weer een boel domme vragen van die interviewers
Doe mij dan maar weer de RVU versie.quote:Op donderdag 24 mei 2018 16:42 schreef Vallon het volgende:
[..]
Dat is ook het leuke, lekker relax (simpel, to the point) vragen stellen voor een "dat weet ik dan ook weer" antwoord.
quote:Op donderdag 24 mei 2018 19:22 schreef Tchock het volgende:
Wacht maar tot ze er achter komen dat de pinda geen noot is.
Scherp Wat zit er dan in ? Dat is toch raar , Waarom noemen ze het dan nootjes ?quote:
zoals Amsterdammersquote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Amsterdammers kan je overal van beschuldigen.quote:
Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitudequote:Op donderdag 24 mei 2018 21:45 schreef alpeko het volgende:
[..]
Koekoek! Tja niet zo heel lastig als je bezetter Nederlands spreekt. In Marokko spreken ze ook prima Frans.
Dat doet niks af aan mijn punt.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fransen zagen koloniën anders dan Nederland dat deed, voor hun was het departement zoveel met Franse scholen, rechters, politie etc. Niet de wingewest attitude
tantesquote:
Jawel toch? https://www.npo.nl/keurin(...)4-05-2018/KN_1699260quote:
Dat zijn dan ook vrijwel allemaal kinderen uit gemengde huwelijken, twee talig opgevoed.quote:Op donderdag 24 mei 2018 21:18 schreef xzaz het volgende:
Oude generatie spreekt goed Nederlands. Kunnen andere bevolkingsgroepen nog wat van leren.
quote:Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling
31 MEI 2018 om 21:00
Ons land ligt aan zee, maar vis eten doen we amper. Het enige dat er wel bij iedereen in gaat is een portie kibbeling. Blokjes vis die eigenlijk maar weinig naar vis smaken. Ooit een product om snijrestjes mee weg te werken, nu de reden voor een bezoek aan de viskraam. Waarom eten we zo graag kibbeling en hoe lang doen we dat al? En welke vis zit er eigenlijk onder dat krokante jasje? De Keuringsdienst onderzoekt de vis uit de frituur.
Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis: kibbeling, donderdag 31 mei om 21.00 uur op NPO 3.
Dat is het ook wel een beetje qua scoop. Weinig spraakmakende aflevering.quote:
Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 09:08 schreef qajariaq het volgende:
Als tachtig procent van de leveranciers pollack voor kabeljauw verkopen dan wordt het tijd dat er eens flinke boetes uitgedeeld worden.
Nee, ik vraag altijd of het kabeljauw is en vaak hangt er ook een bordje dat het kabeljauw is.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 10:02 schreef Piles het volgende:
[..]
Doen ze dat dan? De meesten verkopen toch 'kibbeling', en vermelden niet welke vis het is?
En als een andere vissoort ook lekker is, wat maakt het dan uit?
het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 10:05 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Opgepoetst koper glimt net zo mooi als goud, wat maakt het dan uit wat je krijgt?
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 11:54 schreef fespo het volgende:
[..]
het is een fastfood snack die gefrituurd wordt. goedkoop en lekker moet dat zijn.
en Pollack doet dat prima.
het is niet voor niks dat een frikandel van separatorvlees is gemaakt en nog prima smaakt ook.
en zoals altijd als de consument niet meer wilt betalen voor kwaliteit (zoals bv. in Italie of Frankrijk) dan krijg je gewoon goedkopere alternatieven.
oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.
Ik heb het niet over obscure tentjes langs de boulevard maar gewoon bij gerenommeerde viszaken.
Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 13:05 schreef fespo het volgende:
[..]
oh wellicht is het 2% Kabeljauw, dan liegen ze niet.
zo gaat dat in de voedselindustrie (helaas)
Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Als ik vraag of het kabeljauw is dan wil ik gewoon een eerlijk antwoord. En ja, ik betaal daarvoor een prijs die kabeljauw rechtvaardigt. Dan is het toch gewoon fraude als je dan pollack of zelfs wijting krijgt. Jij mag dat lekker vinden, ik dus niet. Ik wil gewoon krijgen wat ik lekker vind en waar ik voor betaal.
Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 13:08 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nee, zo werkt het niet natuurlijk. Je mag niet 98% van een product uit iets anders laten bestaan dan wat je zegt dat het product is.
Er zit verschil of iets gemaakt is met of van. En dan nog moet het op de verpakking vermeld worden wat er in zit. Kibbeling is een versproduct, maar dan nog horen claims gewoon te kloppen.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:27 schreef alpeko het volgende:
[..]
Daarom dat Healthy People nog steeds blauwe bosbes/framboossap verkoopt terwijl het voor 87% uit andere vrachten (appel/druif) bestaat? Zolang het geen beschermde naam is, mag dat.
De prijs van kibbeling van kabeljauw is bij een goede visboer 2,10 euro per 100 gram. Daarmee komt een portie meestal uit op 6 a 7 euro en dat wil ik best betalen. De betreffende zaak verkoopt ook kibbeling van pollack voor ik dacht 1,60 per 100 gram.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:01 schreef alpeko het volgende:
[..]
Die prijs rechtvaardigt helemaal geen kabeljauw! Wat kost zo'n portie? 5 euro? Ik kocht een pond meestal voor 7 euro. Een kilo kabeljauwfilet zit al op zo'n 16 euro. En dan is het nog geen kibbeling. Bedenk dan ook nog dat van 100 gr filet geen 100 gr overblijft als je het frituurt.
Dat praat niet goed dat de visboer vertelt dat het kabeljauw is natuurlijk maar het is wel wat naïef dat, als je geen tegen de 10 euro wil betalen voor kibbeling, dan wel kabeljauw verwacht. Als je het niet lekker vindt, koop je het niet, elders of je maakt het zelf. Er bestaat volgens mij geen recht op lekker eten.
Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?quote:Op vrijdag 1 juni 2018 12:34 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dus als jij in een restaurant lamskotelet besteld vind je het prima als je een varkenskarbonade krijgt want dat is ook prima te eten?
Wat is daar fout aan? De visboer kan of de kabeljauwfilet verkopen al filet voor 16 euro de kilo of hij kan er kibbeling van maken. Dan moet ie opeens geen consumentenprijs rekenen? Ook daar zit marge op.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:51 schreef qajariaq het volgende:
Jij gaat uit van 16 euro de kilo (consumentenprijs) voor kabeljauw.
Volgens wiki mag het gemaakt worden van kalfsvlees, varkenvlees, kippenvlees of tofu.quote:Op vrijdag 1 juni 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Enig idee hoe veel restaurants varkensvlees in een Wiener Schnitzel stoppen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |