Ja precies.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:05 schreef Kreator het volgende:
Saaie aflevering. Niets nieuws, niets schokkend, geen conclusies.
Ja en een shot van die Maarten bij die vrouw van de FNV ofzo, zo ergerlijk lang op zijn gezicht ingezoomd terwijl zij wat uitlegt. Rare productie van het programma de laatste tijd.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:28 schreef OxygeneFRL het volgende:
Weer tenenkrommende presentatoren die lekker naieve vragen stellen, en het daarna nog niet snappen.
Die aflevering heb je dan gemist, want dit is niet waar.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken.
Ik denk ook de handelsgeest. De kwaliteit van bijvoorbeeld aardappels in de supermarkt is vaak bedroevend. Maar we exporteren wel erg goede aardappels.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ja klopt, slachtafval is een beetje oneerbiedig, ik bedoelde het separatorvlees.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Die aflevering heb je dan gemist, want dit is niet waar.
Verder denk ik dat het vooral een generatieding is.
Filet americain was ook zo’n aflevering overquote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Jammer dat ze er niet wat dieper op in gaan.
Het heeft namelijk naar mijn mening niet alleen met de concurrentie te maken maar ook met de cultuur in Nederland.
In andere landen zijn mensen gewoon sneller bereid meer te betalen voor voeding of minder te kopen maar wel van betere kwaliteit en hogere prijs.
Margarine bijvoorbeeld Franse uitvinding maar niet heel populair in Frankrijk zelf, daar kopen ze roomboter. Starbucks zie je bijvoorbeeld niet in Italië. We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken. Het Cash for Trash concept.
Kort door de bocht gaat alle troep lekker naar Nederland toe, Nederlanders hebben geen verfijnde smaak en willen alles goedkoop. We eten hier massaal neppe olijven (hadden ze laatst nog een aflevering over) , neppe olijfolie, vlees met water ingespoten, margarine ipv roomboter.
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ja precies, handelsgeest bovenaanquote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik denk ook de handelsgeest. De kwaliteit van bijvoorbeeld aardappels in de supermarkt is vaak bedroevend. Maar we exporteren wel erg goede aardappels.
Uien net zo. We verbouwen hier mooie uien, maar haal je een net uien bij de Jumbo is de kans aannemelijk dat ze uit Nieuw-Zeeland komen.
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:34 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.
Dat denk ik dus niet, wanneer je in een franse supermarkt gaat kijken zal je zien dat je bij het boter schap doorgaans minder margarine tegenkomt. Dat heeft weer met hun eet cultuur te maken denk ik, terwijl margarine wel iets goedkoper vind met kwaliteit blijkbaar belangrijker dan net iets goedkoper vergelijkbaar product.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
Diepvries rundvlees uit Afrikaquote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:46 schreef Caland het volgende:
[..]
Filet americain was ook zo’n aflevering over
Maar als er dan eens een kwalitatief beter product is dan wordt dat na verloop van tijd toch weer gereduceerd naar een goedkopere variant.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 10:00 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Ik vind het prima dat er een goedkope variant van een product is, maar ik wil dan ook het ouderwetse product gewoon willen kopen in de supermarkt. En dat ik daarvoor niet expert in etiketten lezen hoef te zijn. Het zou toch helemaal niet zo schimmig te hoeven zijn.
Ik zag laatst Old Amsterdam in een plakjesverpakking met 'oud' erop, dat mag volgens mij helemaal niet. Maar goed, de meeste Nederlanders proeven niet zoveel, het blijft toch een margarineland. Als het maar wat lijkt, Mediterraan naampje, authentieke uitstraling en de smaakpapillen doen niet meer mee en we betalen er de volgende keer weer de hoofdprijs voor. AH excellent draait erop. Dan heb je 'Spaanse droge worst uit de Sierra' bijvoorbeeld. Die worst is niet echt droog want versneld gedroogd, en de Sierra bestaat slechts in die zin dat het Spaans voor gebergte is. Ik zie het helemaal voor me, zo'n spanjaard in een wifebeater in een oude zonverbleekte Ford Sierra met de hele kofferbak vol met worst, maar als aanduiding van de geografische herkomst deugt het niet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:34 schreef wawowiewa het volgende:
Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.
Weet je dit zeker? Want dat mag inderdaad niet, maar juist Old Amsterdam lijkt me wel snugger genoeg om die fout te vermijden (hun hele merk is er op gebaseerd ten slotte).quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:32 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik zag laatst Old Amsterdam in een plakjesverpakking met 'oud' erop, dat mag volgens mij helemaal niet.
Het ging om van die pakjes met plakken, en het was in de bonus. Dus waarschijnlijk door de AH ingepakt en ge-etiketteerd.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:33 schreef Tchock het volgende:
[..]
Weet je dit zeker? Want dat mag inderdaad niet, maar juist Old Amsterdam lijkt me wel snugger genoeg om die fout te vermijden (hun hele merk is er op gebaseerd ten slotte).
Ah. Slordig, en waarschijnlijk een overtreding van de Warenwet inderdaad.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:36 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het ging om van die pakjes met plakken, en het was in de bonus. Dus waarschijnlijk door de AH ingepakt en ge-etiketteerd.
Als de consument er in trapt dan kun je van een 17-jarige minimumloner niet verwachten dat die de marketing wel doorziet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:37 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ah. Slordig, en waarschijnlijk een overtreding van de Warenwet inderdaad.
Nee, dat zijn geen aroma's. Peper en honing hebben wel aromatische eigenschappen, maar je kunt dit niet onder "aroma" scharen.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:01 schreef Tchock het volgende:
Ik snap je punt, maar zout, mosterd, peper en honing zijn natuurlijk ook aroma's. Je hoeft niet bang te zijn van ingrediënten omdat ze een moeilijke naam of een nummer hebben.
Een aroma is een geur- of smaakstof. Peper in je mayo is dat net zo goed.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee, dat zijn geen aroma's. Peper en honing hebben wel aromatische eigenschappen, maar je kunt dit niet onder "aroma" scharen.
Aroma's zijn (vaak kunstmatige) smaakmakers, 1 druppel "aroma" in je mayonaise en je kunt af met de goedkoopste olie en mosterd die je kunt vinden, want het "aroma" verbloemt de smaak wel. Het is net als kaaschips zonder kaas, maar met alleen een kaasaroma.
Truffelolie wordt gemaakt met goedkope olijfolie + 1 druppel "aroma", een restproduct van de olieindustrie (zie KvW), er komt geen truffel aan te pas.
Er is geen echte truffelolie, je kan helemaal geen olie uit truffels persen.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:32 schreef Tchock het volgende:
En de achteruitgang van kwaliteit van producten hangt zoals ik eerder zei in mijn ogen sterk samen met de massaproductie er van. De reden dat truffelolie zo'n slecht product is, is omdat échte truffelolie veel te duur is voor de consument en omdat er waarschijnlijk niet genoeg truffel op de wereld is om in alle gevallen echte truffel te gebruiken. Dat geldt ook voor die truffelpastasaus waar KvW al een aflevering over gedaan heeft.
Op dezelfde manier is er niet genoeg aardbei op deze planeet om alles van aardbeismaak te voorzien. Kunstmatige aroma's lossen dat probleem op en maken de producten betaalbaar voor iedereen. De vooruitgang in voedingstechnologie is echt niet alleen maar slecht. Je moet als consument alleen op de hoogte en attent blijven om te begrijpen wat je voorgeschoteld wordt.
Dat is ook niet wat er bedoeld wordt Truffelolie is olie met truffelaroma er in. Traditioneel maak je dat door plakjes truffel te laten weken in olie zodat de smaak in de olie trekt.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is geen echte truffelolie, je kan helemaal geen olie uit truffels persen.
Dat is al zo, toch? Daar krijg je dit soort producten van:quote:Verder niets tegen aroma’s, als mensen het willen gebruiken moeten ze dat doen, alleen verpakkingen moeten het er duidelijk opzetten. Als je je ijs vanille-ijs noemt moet je er vanille indoen, aardbeiijs net zo
Ik ben niet "bang" voor dingen om hun naam, ik eet geen producten waar aroma's aan zijn toegevoegd, want die zitten er niet voor niets in. Aroma's zijn een goedkoop alternatief voor echte ingredienten.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:29 schreef Tchock het volgende:
[..]
Een aroma is een geur- of smaakstof. Peper in je mayo is dat net zo goed.
Wellicht dat je kunstmatige aroma's bedoelt, waar KvW uitgebreid op in is gegaan. Maar natuurlijke aroma's zijn net zo goed dat, namelijk aroma's. Als je bessensap in yoghurt gooit is dat net zo goed een smaakstof en dus een aroma. Net zoals kruidnagels in winterbier, et cetera et cetera.
We hoeven niet het hele woord aroma in de verdomhoek te zetten omdat er ook minder kosjhere aroma's bestaan Zoals ik zei, je hoeft niet bang te zijn voor dingen om hun naam.
Dan hoop ik dat je zelfvoorzienend bent en nooit naar de supermarkt gaat, want dat is ongeveer de enige manier om dit werkelijk waar te laten zijn.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ben niet "bang" voor dingen om hun naam, ik eet geen producten waar aroma's aan zijn toegevoegd, want die zitten er niet voor niets in.
Je moet gewoon een selectie uit producten maken en je komt veelal uit op biologische producten. Unileverproducten kun je sowieso al uitsluiten.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:48 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dan hoop ik dat je zelfvoorzienend bent en nooit naar de supermarkt gaat, want dat is ongeveer de enige manier om dit werkelijk waar te laten zijn.
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen). Die stof kun je ook zelfstandig isoleren zodat je vanillesmaak kunt maken zonder vanillestokjes te hebben. Dit is wederom erg handig omdat er niet genoeg vanilleplanten op aarde zijn om te voorzien in de enorme hoeveelheid producten waar vanillesmaak voor nodig is.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In KvW hebben ze het ook nog wel eens over vanilline gehad, nepvanille.
Eet smakelijk. Ik vind Nutella veel en veel te zoet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:52 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen). Die stof kun je ook zelfstandig isoleren zodat je vanillesmaak kunt maken zonder vanillestokjes te hebben. Dit is wederom erg handig omdat er niet genoeg vanilleplanten op aarde zijn om te voorzien in de enorme hoeveelheid producten waar vanillesmaak voor nodig is.
Fun fact: ik eet op dit moment vanilline, toevallig. Zit in mijn broodje Nutella.
Dat kan ik me voorstellen, want het is ruim de helft suiker (en de rest is grotendeels vet). Hebben wel knap de reputatie van een gezond product opgebouwd.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 13:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Eet smakelijk. Ik vind Nutella veel en veel te zoet.
Ik eet heel weinig producten met veel suiker, vind het gewoon niet lekker meer. Als ik zelf cake/koekjes bak is het ook altijd met minimaal 25% minder suiker (en alleen ongeraffineerd, vaak ingedikt rietsuikersap en/of kokosbloesemsuiker) dan het recept voorschrijft (blijft puzzelen, want je hebt opeens minder droge stof, dus je zult er wel iets voor terug moeten plaatsen. Soms meer meel, soms noten, soms iets anders) en altijd volkoren. Niet omdat ik denk dat koek en cake dan opeens gezond is, maar omdat wij het hier op die manier het lekkerste vindenquote:Op zaterdag 3 maart 2018 13:10 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dat kan ik me voorstellen, want het is ruim de helft suiker (en de rest is grotendeels vet). Hebben wel knap de reputatie van een gezond product opgebouwd.
Bevergeil.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:52 schreef Tchock het volgende:
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen).
Wat dan zo jammer is dat je hier in de supermarkt dan meteen 30 verschillende potjes neppe olijven hebt.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Jammer dat ze er niet wat dieper op in gaan.
Het heeft namelijk naar mijn mening niet alleen met de concurrentie te maken maar ook met de cultuur in Nederland.
In andere landen zijn mensen gewoon sneller bereid meer te betalen voor voeding of minder te kopen maar wel van betere kwaliteit en hogere prijs.
Margarine bijvoorbeeld Franse uitvinding maar niet heel populair in Frankrijk zelf, daar kopen ze roomboter. Starbucks zie je bijvoorbeeld niet in Italië. We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken. Het Cash for Trash concept.
Kort door de bocht gaat alle troep lekker naar Nederland toe, Nederlanders hebben geen verfijnde smaak en willen alles goedkoop. We eten hier massaal neppe olijven (hadden ze laatst nog een aflevering over) , neppe olijfolie, vlees met water ingespoten, margarine ipv roomboter.
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?quote:Op maandag 5 maart 2018 15:49 schreef ddx het volgende:
[..]
Wat dan zo jammer is dat je hier in de supermarkt dan meteen 30 verschillende potjes neppe olijven hebt.
Kwark net zo, tig soorten maar allemaal meer richting de yoghurt. (en dan ook weer tig varianten met smaakje)
Ik was vorige week in spanje, en daar een verse kaas gekocht met ingredienten melk, stemsel en zout, was erg stevig (en lekker)
Jep, uitstekend Duits brood hadden ze daar.quote:Op maandag 5 maart 2018 16:15 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?
Heb je weleens brood in een Nederlandse supermarkt gekocht ?quote:Op maandag 5 maart 2018 16:15 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?
Gewoon standaard brood was droog verpakte rootzooi niet te vreten. Vis ed was is Spanje wel beter. En Cruzcampo al is dat weer van Heineken.quote:Op maandag 5 maart 2018 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, uitstekend Duits brood hadden ze daar.
Uitgerekend het Nederlandse brood zo goed vinden, hoe triest is dat.
Brood in Nederlandse supermarkt is beter dan die in de Spaanse. Ook veel meer keuze. De bakkers in 't buitenland zijn even goed als in Nederland want vers is vers.quote:Op maandag 5 maart 2018 19:43 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Heb je weleens brood in een Nederlandse supermarkt gekocht ?
Alles is zeker niet beter in buitenland, sommige dingen wel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |