abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 28 februari 2018 @ 18:14:34 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177508465
registreer om deze reclame te verbergen
keuri.jpg

Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 maart 2018 @ 00:37:24 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177519070
Vanavond:

Goedkoopste Supermarkt

Het is dé manier om klanten je winkel in te lokken: Van de daken schreeuwen dat je de allergoedkoopste bent. Er is bijna geen supermarkt in Nederland die het niet doet. Van de laagste prijsgarantie, de laagste prijzen, bewezen de goedkoopste, tot de aller aller goedkoopste. Toch gek, want er kan maar 1 de goedkoopste zijn zou je denken. En vraag de directeuren om helder uit te leggen waarom ze de laagste prijzen hebben dan blijven de poorten gesloten. De Keuringsdienst gaat op zoek naar het ware verhaal achter de lage prijzen.
Poef.....gone! ©golfer
pi_177522154
Hmm, lijkt me matig interessant.
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:05:47 #4
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_177536678
registreer om deze reclame te verbergen
Saaie aflevering. Niets nieuws, niets schokkend, geen conclusies.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  donderdag 1 maart 2018 @ 21:53:05 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_177537976
Leuk, al die volledige medewerking van de supermarkten en de producenten. :+
Poef.....gone! ©golfer
pi_177545803
quote:
15s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:05 schreef Kreator het volgende:
Saaie aflevering. Niets nieuws, niets schokkend, geen conclusies.
Ja precies.
pi_177546432
registreer om deze reclame te verbergen
Weer tenenkrommende presentatoren die lekker naieve vragen stellen, en het daarna nog niet snappen.
pi_177547401
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:28 schreef OxygeneFRL het volgende:
Weer tenenkrommende presentatoren die lekker naieve vragen stellen, en het daarna nog niet snappen.
Ja en een shot van die Maarten bij die vrouw van de FNV ofzo, zo ergerlijk lang op zijn gezicht ingezoomd terwijl zij wat uitlegt. Rare productie van het programma de laatste tijd.
pi_177568018
Jammer dat ze er niet wat dieper op in gaan.
Het heeft namelijk naar mijn mening niet alleen met de concurrentie te maken maar ook met de cultuur in Nederland.
In andere landen zijn mensen gewoon sneller bereid meer te betalen voor voeding of minder te kopen maar wel van betere kwaliteit en hogere prijs.

Margarine bijvoorbeeld Franse uitvinding maar niet heel populair in Frankrijk zelf, daar kopen ze roomboter. Starbucks zie je bijvoorbeeld niet in Italië. We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken. Het Cash for Trash concept.

Kort door de bocht gaat alle troep lekker naar Nederland toe, Nederlanders hebben geen verfijnde smaak en willen alles goedkoop. We eten hier massaal neppe olijven (hadden ze laatst nog een aflevering over) , neppe olijfolie, vlees met water ingespoten, margarine ipv roomboter.
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
  zaterdag 3 maart 2018 @ 08:05:27 #10
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_177568514
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken.
Die aflevering heb je dan gemist, want dit is niet waar.

Verder denk ik dat het vooral een generatieding is.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
  zaterdag 3 maart 2018 @ 08:11:34 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177568557
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 3 maart 2018 @ 08:21:36 #12
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177568659
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:

Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ik denk ook de handelsgeest. De kwaliteit van bijvoorbeeld aardappels in de supermarkt is vaak bedroevend. Maar we exporteren wel erg goede aardappels.

Uien net zo. We verbouwen hier mooie uien, maar haal je een net uien bij de Jumbo is de kans aannemelijk dat ze uit Nieuw-Zeeland komen.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_177568764
quote:
14s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 08:05 schreef Kreator het volgende:

[..]

Die aflevering heb je dan gemist, want dit is niet waar.

Verder denk ik dat het vooral een generatieding is.
Ja klopt, slachtafval is een beetje oneerbiedig, ik bedoelde het separatorvlees.
Waar anszich niet heel veel mis mee is. Maar het is het idee dus dat je het laatste beetje vlees er vanaf schraapt, middels moderne techniek. Vroeger zal dit toch weg worden gegooid ? Daarom noem ik t slachtafval, tegenwoordig is het dat dus niet meer.

Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.

Wel een beetje overigens, maar niets over de cultuur van de Nederlander. Blijkbaar koopt de consument wel en gaat de consument voor de goedkope variant van mindere kwaliteit. Ik denk dat het met smaak en cultuur te maken heeft, waar in andere landen misschien kwaliteit van voedsel belangrijker is
  zaterdag 3 maart 2018 @ 08:46:14 #14
319243 Caland
#NoJanCeesNoParty#JCVBLMOD2017
pi_177568882
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Jammer dat ze er niet wat dieper op in gaan.
Het heeft namelijk naar mijn mening niet alleen met de concurrentie te maken maar ook met de cultuur in Nederland.
In andere landen zijn mensen gewoon sneller bereid meer te betalen voor voeding of minder te kopen maar wel van betere kwaliteit en hogere prijs.

Margarine bijvoorbeeld Franse uitvinding maar niet heel populair in Frankrijk zelf, daar kopen ze roomboter. Starbucks zie je bijvoorbeeld niet in Italië. We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken. Het Cash for Trash concept.

Kort door de bocht gaat alle troep lekker naar Nederland toe, Nederlanders hebben geen verfijnde smaak en willen alles goedkoop. We eten hier massaal neppe olijven (hadden ze laatst nog een aflevering over) , neppe olijfolie, vlees met water ingespoten, margarine ipv roomboter.
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Filet americain was ook zo’n aflevering over
Op maandag 13 februari 2017 12:32 schreef onlogisch het volgende:
Een mening van een modje neem ik in deze totaal niet serieus.
pi_177569087
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 08:21 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik denk ook de handelsgeest. De kwaliteit van bijvoorbeeld aardappels in de supermarkt is vaak bedroevend. Maar we exporteren wel erg goede aardappels.

Uien net zo. We verbouwen hier mooie uien, maar haal je een net uien bij de Jumbo is de kans aannemelijk dat ze uit Nieuw-Zeeland komen.
Ja precies, handelsgeest bovenaan
pi_177569093
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 08:34 schreef wawowiewa het volgende:

[..]

Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
pi_177569133
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
Dat denk ik dus niet, wanneer je in een franse supermarkt gaat kijken zal je zien dat je bij het boter schap doorgaans minder margarine tegenkomt. Dat heeft weer met hun eet cultuur te maken denk ik, terwijl margarine wel iets goedkoper vind met kwaliteit blijkbaar belangrijker dan net iets goedkoper vergelijkbaar product.
  Moderator zaterdag 3 maart 2018 @ 09:49:06 #18
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_177569850
Italiaanse boter vind ik dan weer niets... Das bijna wit.
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_177569998
Ik vind het prima dat er een goedkope variant van een product is, maar ik wil dan ook het ouderwetse product gewoon willen kopen in de supermarkt. En dat ik daarvoor niet expert in etiketten lezen hoef te zijn. Het zou toch helemaal niet zo schimmig te hoeven zijn.
  zaterdag 3 maart 2018 @ 10:51:13 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177570859
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 08:46 schreef Caland het volgende:

[..]

Filet americain was ook zo’n aflevering over
Diepvries rundvlees uit Afrika
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177571105
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 10:00 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Ik vind het prima dat er een goedkope variant van een product is, maar ik wil dan ook het ouderwetse product gewoon willen kopen in de supermarkt. En dat ik daarvoor niet expert in etiketten lezen hoef te zijn. Het zou toch helemaal niet zo schimmig te hoeven zijn.
Maar als er dan eens een kwalitatief beter product is dan wordt dat na verloop van tijd toch weer gereduceerd naar een goedkopere variant.
Voorbeeld: Een jaar of twee kwam er ambachtelijke rundvlees salade in de schappen. Dat was lekker en je kon gewoon zien wat je at, stukjes aardappel met stukjes rundvlees gebonden met een vette saus. Inmiddels is die doorzichtige verpakking gewoon gevuld met de zelfde smur als Johma. Prima eetbaar maar het lekkere is er van af.
pi_177571764
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Diepvries rundvlees uit Afrika
Geeft niks. De smaak bepalen ze toch, met die chemische derrie die ze er doorheen mengen :D
pi_177571786
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 08:34 schreef wawowiewa het volgende:

Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.
Ik zag laatst Old Amsterdam in een plakjesverpakking met 'oud' erop, dat mag volgens mij helemaal niet. Maar goed, de meeste Nederlanders proeven niet zoveel, het blijft toch een margarineland. Als het maar wat lijkt, Mediterraan naampje, authentieke uitstraling en de smaakpapillen doen niet meer mee en we betalen er de volgende keer weer de hoofdprijs voor. AH excellent draait erop. Dan heb je 'Spaanse droge worst uit de Sierra' bijvoorbeeld. Die worst is niet echt droog want versneld gedroogd, en de Sierra bestaat slechts in die zin dat het Spaans voor gebergte is. Ik zie het helemaal voor me, zo'n spanjaard in een wifebeater in een oude zonverbleekte Ford Sierra met de hele kofferbak vol met worst, maar als aanduiding van de geografische herkomst deugt het niet.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_177571816
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 11:32 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik zag laatst Old Amsterdam in een plakjesverpakking met 'oud' erop, dat mag volgens mij helemaal niet.
Weet je dit zeker? Want dat mag inderdaad niet, maar juist Old Amsterdam lijkt me wel snugger genoeg om die fout te vermijden (hun hele merk is er op gebaseerd ten slotte).
pi_177571875
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 11:33 schreef Tchock het volgende:

[..]

Weet je dit zeker? Want dat mag inderdaad niet, maar juist Old Amsterdam lijkt me wel snugger genoeg om die fout te vermijden (hun hele merk is er op gebaseerd ten slotte).
Het ging om van die pakjes met plakken, en het was in de bonus. Dus waarschijnlijk door de AH ingepakt en ge-etiketteerd.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')