Zodat als je een pot olijven op tafel zet je een mooie, decoratieve lepel hebt?quote:Op zaterdag 17 maart 2018 19:42 schreef Maghrebijnse het volgende:
Deze olijflepels besteld.
[ afbeelding ]
Twee ...quote:Op zaterdag 17 maart 2018 20:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zodat als je een pot olijven op tafel zet je een mooie, decoratieve lepel hebt?
Nee, handig als neolijven wil opscheppen.quote:Op zaterdag 17 maart 2018 20:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zodat als je een pot olijven op tafel zet je een mooie, decoratieve lepel hebt?
Dit maakt het niet duidelijker.quote:Op zaterdag 17 maart 2018 20:46 schreef Maghrebijnse het volgende:
[..]
Nee, handig als neolijven wil opscheppen.
Olijven opscheppen, my dear.quote:Op zaterdag 17 maart 2018 20:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit maakt het niet duidelijker.
Ziet er raar uit.quote:Op zaterdag 17 maart 2018 23:52 schreef SiGNe het volgende:
[ afbeelding ]
Casa di Mama ham-champignon met wat extra chorizo en kaasblokjes.
Die pizzasteen werkt goed in elk geval
Alleen kwam er wat veel olie uit de chorizo, volgende keer eerst even op laag vuur de olie eruit bakken en daarna pas op de pizza doen.
De hoogte. De rand.quote:
Ah ja, da's onderdeel van de pizza, het deeg is weliswaar bevroren maar wel vers.quote:
Ja, teveel olie uit de chorizo gekomen en die kaasblokjes had ik nog liggen.quote:Op zondag 18 maart 2018 00:04 schreef Molo het volgende:
Waarom kaasblokjes?
Vette bende vooral, en rare korst. Maar goed, diepvriespizza dus tsja
ik geloof dat je dan een grote diepvries moet hebben, om die bak erin te zetten.quote:Op donderdag 29 maart 2018 21:21 schreef ASSpirine het volgende:
Ik zoek een ijsmachine. Ben alleen nog niet zeker welke merk, prijs kwaliteit. Wil max 100 euro aan uitgeven.
Iemand ervaringen?
Er zijn dus twee soorten. Een soort waarbij je een ding eerst 24 uur in de vriezer moet zetten (die heb ik, bevalt prima voor de 2 x pet jaar dat ik ijs maak. En kost zo'n 2 tientjes) en een soort waarbij dat niet hoeft. Die is duurder en handig als je graag vaak ijs maakt. Pietverdriet is daar fan van.quote:Op donderdag 29 maart 2018 21:54 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik geloof dat je dan een grote diepvries moet hebben, om die bak erin te zetten.
Neem een Philips met vriesaccuquote:Op donderdag 29 maart 2018 21:21 schreef ASSpirine het volgende:
Ik zoek een ijsmachine. Ben alleen nog niet zeker welke merk, prijs kwaliteit. Wil max 100 euro aan uitgeven.
Iemand ervaringen?
Ik zoek degene met een koelelement. Beter aan de prijs en voldoet voor de sporadische gebruik ervan.quote:Op donderdag 29 maart 2018 22:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Er zijn dus twee soorten. Een soort waarbij je een ding eerst 24 uur in de vriezer moet zetten (die heb ik, bevalt prima voor de 2 x pet jaar dat ik ijs maak. En kost zo'n 2 tientjes) en een soort waarbij dat niet hoeft. Die is duurder en handig als je graag vaak ijs maakt. Pietverdriet is daar fan van.
Contradictio in terminis.quote:Op donderdag 29 maart 2018 22:28 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Ik zoek degene met een koelelement. Beter aan de prijs en voldoet voor de sporadische gebruik ervan.
Volgens mij heb ik er nog 1 staan, mag je voor doosje chocolade of zo ophalen, interesse?quote:Op donderdag 29 maart 2018 22:28 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Ik zoek degene met een koelelement. Beter aan de prijs en voldoet voor de sporadische gebruik ervan.
edit...ik had er een maar die is blijkbaar niet meer compleetquote:Op donderdag 29 maart 2018 22:44 schreef foodlover het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik er nog 1 staan, mag je voor doosje chocolade of zo ophalen, interesse?
Uhuhquote:Op donderdag 29 maart 2018 23:07 schreef RobinOok het volgende:
Oh, wacht, met "beter aan de prijs" bedoel je niet dat je liever wat meer betaalt. Maar dat je liever een lage prijs betaalt. Pfff.
quote:Op donderdag 29 maart 2018 22:44 schreef foodlover het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik er nog 1 staan, mag je voor doosje chocolade of zo ophalen, interesse?
Waar wonen beide personen?quote:Op vrijdag 30 maart 2018 07:26 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
ik heb er een en die mag zelfs zonder chocola weg
Ik kom amper in Amsterdam, jammer.quote:Op vrijdag 30 maart 2018 08:06 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ooohhh, ik woon in Amsterdam dus dat is wel heel erg uit de richting en mijne is een goedkoop ding merk Ariete
Den Haag.quote:Op vrijdag 30 maart 2018 07:55 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
[..]
Waar wonen beide personen?
Woon zelf in België, maar ik kom wel vaak in Eindhoven.
Ruilhandel is wel interessant
En welke ijsmachine hebben jullie?
Ik heb ook die eerste. Inderdaad voor als je een enkele keer ijs maakt. Heb ik thuis. Zo'n andere met koelinstallatie is wel beter, geeft ook een beter resultaat in principe.quote:Op donderdag 29 maart 2018 22:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Er zijn dus twee soorten. Een soort waarbij je een ding eerst 24 uur in de vriezer moet zetten (die heb ik, bevalt prima voor de 2 x pet jaar dat ik ijs maak. En kost zo'n 2 tientjes) en een soort waarbij dat niet hoeft. Die is duurder en handig als je graag vaak ijs maakt. Pietverdriet is daar fan van.
Het vuur aansteken.quote:Op vrijdag 6 april 2018 11:40 schreef Fretwork het volgende:
[ afbeelding ]
Twijfel waarmee ik dit weekend ga beginnen... Iemand nog tips voor beginners?
Ik wilde eigenlijk koud vuur gebruikenquote:
Gefeliciteerd, daar ga je een hoop plezier van beleven.quote:Op vrijdag 6 april 2018 11:40 schreef Fretwork het volgende:
[ afbeelding ]
Dit gekregen
Twijfel waarmee ik dit weekend ga beginnen... Iemand nog tips voor beginners?
Thanks! Pulled Pork gaat nu iets te lang duren (terrasjesweer enzo) maar een paar uur met spareribs bezig lijkt me mooi. Zat ook nog te denken aan een hammetje om mee te beginnen.quote:Op vrijdag 6 april 2018 12:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Gefeliciteerd, daar ga je een hoop plezier van beleven.
Pulled pork of spareribs. Kan je niet verpesten, leert je om de kamado op de juiste temperatuur te houden en geduldig te zijn
Wij gaan o.a. morgen voor burgers en zondag voor varkensknie.
Et voila, een gekickt BBQ topic CUL / BBQ Topic #6 Het belooft een mooie zomer te worden
Welke diameter heb je? Ik kwijl ook nog altijd een beetje als ik die dingen zie. Maarja, student enzo.quote:Op vrijdag 6 april 2018 11:40 schreef Fretwork het volgende:
[ afbeelding ]
Dit gekregen
Twijfel waarmee ik dit weekend ga beginnen... Iemand nog tips voor beginners?
yummie, spareribs 16 uur op 95 gradenquote:Op vrijdag 6 april 2018 11:40 schreef Fretwork het volgende:
[ afbeelding ]
Dit gekregen
Twijfel waarmee ik dit weekend ga beginnen... Iemand nog tips voor beginners?
Kost?quote:Op zaterdag 7 april 2018 06:41 schreef NutKees het volgende:
Aangezien ik toch wel regelmatig semi-bulk inkopen doe bij Sligro/Hanos heb ik me een half jaar geleden deze gekocht:
[ afbeelding ]
Eigenlijk totaal onmisbaar als je een grote vriezer hebt. Wat ben ik blij met dit ding zeg!
Volgens mij heb ik iets van 6 tientjes betaald, maar dit was een aanbieding in Duitsland (ik woon vlak aan de grens). Echter, de folie is niet goedkoop. En het werkt alleen maar met die speciale vacuum-zakken. Wat je wel met andere verpakkingen en zakken kan doen is ze enkel sealen, wat ook verrekte handig is.quote:Op zaterdag 7 april 2018 06:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Kost?
Een vriend van me zoekt er nog een, die heeft ook zo'n Anova ding (look alike)
13 inch, dus voor echt grote stukken niet handig. Maar voor ons is dat echt een prima formaat.quote:Op vrijdag 6 april 2018 17:42 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Welke diameter heb je? Ik kwijl ook nog altijd een beetje als ik die dingen zie. Maarja, student enzo.
Ik zou inderdaad ook graag spareribs enzo makkelijk kunnen doen, voor meerdere personen. Maar veel plezier! Post maar hoe de 1e keer is gegaan.quote:Op zaterdag 7 april 2018 13:00 schreef Fretwork het volgende:
[..]
13 inch, dus voor echt grote stukken niet handig. Maar voor ons is dat echt een prima formaat.
Het is vrij lastig om de temperatuur goed te krijgen , maar wel lekker zenquote:Op zaterdag 7 april 2018 13:55 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik zou inderdaad ook graag spareribs enzo makkelijk kunnen doen, voor meerdere personen. Maar veel plezier! Post maar hoe de 1e keer is gegaan.
Graag gedaanquote:Op zaterdag 7 april 2018 22:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een hebbeding besteld. Later meer daarover.
Iets dat ik al jaaaaaaren wil, maar eigenlijk te onzinnig is, maar fuck it, van mij nu.
*teaser*
En het volgende dat lonkt is nu die kamado. En bedankt, SiGNe.
Daar ga ik ook vanuit. Hopelijk een pekingeendje. Hoewel, misschien zelfs dat niet. Ik morgen eens meten....quote:Op zaterdag 7 april 2018 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Och, je kan er een hele kip onder kwijt lijkt me maar groter kan dan weer niet.
Max 2 personen denk ik.
Pekingeend is wel wat groter dan een kip, gaat denk ik krap worden.quote:Op zaterdag 7 april 2018 23:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar ga ik ook vanuit. Hopelijk een pekingeendje. Hoewel, misschien zelfs dat niet. Ik morgen eens meten....
Ik wist helemaal niet dat het om een mini kamado ging.quote:Op zaterdag 7 april 2018 23:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar ga ik ook vanuit. Hopelijk een pekingeendje. Hoewel, misschien zelfs dat niet. Ik morgen eens meten....
Is het al binnen, ik ben benieuwd.quote:Op zaterdag 7 april 2018 22:21 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een hebbeding besteld. Later meer daarover.
Iets dat ik al jaaaaaaren wil, maar eigenlijk te onzinnig is, maar fuck it, van mij nu.
*teaser*
En het volgende dat lonkt is nu die kamado. En bedankt, SiGNe.
Ja, maar nog niet uitgeprobeerd. Hopelijk dit weekend. Dan vertel ik meer.quote:Op donderdag 26 april 2018 11:07 schreef Myraela het volgende:
[..]
Is het al binnen, ik ben benieuwd.
Spannend is het zeker!quote:Op donderdag 26 april 2018 13:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar nog niet uitgeprobeerd. Hopelijk dit weekend. Dan vertel ik meer.
We houden het spannend.
Nog steeds spannend?quote:Op donderdag 26 april 2018 13:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, maar nog niet uitgeprobeerd. Hopelijk dit weekend. Dan vertel ik meer.
We houden het spannend.
Ja, sorry.quote:
Mooi setje. Verrassend eenvoudig om ermee te slijpen, zou eerst even op youtube kijken.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 11:28 schreef Gripper het volgende:
Omdat zelfs de mooiste messen niet altijd scherp blijven, en ik mn Global setje precies een jaar had op mn verjaardag, mezelf vorige week een kadootje gegeven
[ afbeelding ]
Nu nog leren om ermee te slijpen...
Oeffen eerst met wat minder goede messen.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 11:28 schreef Gripper het volgende:
Omdat zelfs de mooiste messen niet altijd scherp blijven, en ik mn Global setje precies een jaar had op mn verjaardag, mezelf vorige week een kadootje gegeven
[ afbeelding ]
Nu nog leren om ermee te slijpen...
quote:Op donderdag 3 mei 2018 19:36 schreef SiGNe het volgende:
[ afbeelding ]
OK, niet helemaal een keukenspeeltje maar m'n buro staat half in de keuken dus ik hoef maar achterom te kijken en ik kan de recepten die ik kook zo op m'n monitor zien.
Gewonnen bij een Facebookactie van Gigabyte!
Ben verhuisd, is dus eigenlijk geen keukenspeeltje meer..quote:
Toch grappig.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 14:07 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ben verhuisd, is dus eigenlijk geen keukenspeeltje meer..
had op ebay inderdaad ook al een diy kit gezien die me wel interessant leek.quote:Op dinsdag 7 augustus 2018 14:11 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Toch grappig.
Enneh, zo'n slijper kun je voor niet te veel kopen online.
Maar als je van knutselen houdt natuurlijk mooi projectje. Ikzelf zou zoiets dus kopen
die staan voor 25 op aliexpressquote:Op dinsdag 7 augustus 2018 13:59 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Oeffen eerst met wat minder goede messen.
Die clipjes heb ik ook ooit eens gekocht (helaas kwijtgeraakt) en dat werkt opzich goed maar ze zijn wel gemaakt voor Global messen.
Zelf heb ik Zwilling en die zijn onder een andere hoek geslepen.
En het is ook vooral als indicatie want de punt van je mes moet je onder een iets andere hoek slijpen.
Ben nu zelf een messenslijper aan het bouwen waarmee je heel simpel onder een constante hoek kan slijpen.
[ afbeelding ]
(deze is niet door mij gemaakt maar wil ik na gaan bouwen.)
Op Amazon zelfs voor 20 maar dan komen er nog verzendkosten bij, kom je totaal op ¤25,90..quote:
Hahaha nieteens. Ook eigenlijk niet naar gekeken. Vond deze erg mooi en 3,5 liter lijkt me ook een prima formaatje.quote:
Hier hetzelfde, alleen van de week besloten om hem dit keer net wél te kopen!quote:Op woensdag 7 november 2018 09:50 schreef Myraela het volgende:
Oeh, ik wil eigenlijk ook eindelijk eens een slowcooker. Maar dat roep ik al meer dan een jaar, en uiteindelijk koop ik hem elke keer net niet.
Het is maar een klein ding hoor. Past een liter yoghurt in. Af en toe even het vocht eruit gieten. Ik had het 24 uur laten staan en kan er bijna labne balletjes van maken.quote:Op woensdag 7 november 2018 21:12 schreef realAIVD het volgende:
Wat gaaf (ik heb er even wat info bij gezocht van het interweb https://www.kookwinkel.nl(...)-5-cm-kunststof-rood ...werkt dus eigenlijk heel simpel!)
Even kijken of ik ergens nog kastruimte kan huren, haha
Het klinkt echt ge-wel-dig! Ik had dit nog nooit gezienquote:Op woensdag 7 november 2018 21:40 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Het is maar een klein ding hoor. Past een liter yoghurt in. Af en toe even het vocht eruit gieten. Ik had het 24 uur laten staan en kan er bijna labne balletjes van maken.
Net een paar toastjes ermee besmeerd, wat zatar erop en wat extra grof zout (was vergeten zout erdoor te doen voordat de yoghurt in het ding ging). Heul lekker. En dit is ook veel makkelijker schoon te maken dan die kaasdoeken. Daar blijft altijd wel geur aan hangen en yoghurt met bouillon (uit de slowcooker ) smaakt niet echt lekker.quote:Op woensdag 7 november 2018 21:53 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Het klinkt echt ge-wel-dig! Ik had dit nog nooit gezien
ben je zelf ook nog steeds blij met de aanschaf?
Dank voor de geweldige review.....ik ga nu letterlijk m'n (labneh-loze) avond uitzitten, hahaquote:Op woensdag 7 november 2018 22:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Net een paar toastjes ermee besmeerd, wat zatar erop en wat extra grof zout (was vergeten zout erdoor te doen voordat de yoghurt in het ding ging). Heul lekker. En dit is ook veel makkelijker schoon te maken dan die kaasdoeken. Daar blijft altijd wel geur aan hangen en yoghurt met bouillon (uit de slowcooker ) smaakt niet echt lekker.
Dit is volgens mij geen echt yoghurtmaker maar een hangop/labne maker. En omdat hij afgesloten is, gaat niet de hele koelkast naar yoghurt ruiken, je kunt de hangop/labne er ook in bewaren en voor mij (met zere handen) scheelt het enorm in het uitspoelen van kaasdoek wat nu niet meer hoeft.quote:Op donderdag 8 november 2018 12:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik zag die yoghurtmakers veel in Engeland. Ik heb me echt in moeten houden, het klinkt echt leuk.
Echt? Ik hang altijd gewoon een zeef in een bak. Hydrofiel erin, kaas erin en in de koeling. Zelfde resultaat.quote:Op woensdag 7 november 2018 21:53 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Het klinkt echt ge-wel-dig! Ik had dit nog nooit gezien
Nee, tenzij je zonder wasmiddel wast. Kan natuurlijk wel, maar ik proef het terug in bouillon.quote:Op donderdag 8 november 2018 18:28 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Echt? Ik hang altijd gewoon een zeef in een bak. Hydrofiel erin, kaas erin en in de koeling. Zelfde resultaat.
Kan kaasdoek niet in de wasmachine?
Ik gebruik plasticfolie als ik wat lucht dicht wil afsluiten.quote:Op donderdag 8 november 2018 20:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik maak van yoghurt (welke ik koop) hangop of labne. Dat staat minimaal 24 uur in de koelkast (niet een enorme). Dit ding sluit hermetisch af dus geen stank in de koelkast.
Dat kan, ik heb deze gekocht (en ben er blij mee)quote:Op donderdag 8 november 2018 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik plasticfolie als ik wat lucht dicht wil afsluiten.
Dat is primaquote:Op donderdag 8 november 2018 20:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat kan, ik heb deze gekocht (en ben er blij mee)
Dat probleem heb ik niet met mijn hydrofiele luiers. Misschien omdat ik ipv wasverzachter azijn gebruik.quote:Op donderdag 8 november 2018 20:18 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee, tenzij je zonder wasmiddel wast. Kan natuurlijk wel, maar ik proef het terug in bouillon.
En ik vind dat de koelkast gaat stinken naar yoghurt
ik gebruik, als ik kaasdoeken was, ook geen wasverzachter maar ik proefde dan toch wasmiddel (en dat van mij geurt nauwelijks). Nu dit ding. Wel zo makkelijk.quote:Op donderdag 8 november 2018 21:16 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Dat probleem heb ik niet met mijn hydrofiele luiers. Misschien omdat ik ipv wasverzachter azijn gebruik.
Aah, je hebt hem!quote:Op woensdag 7 november 2018 21:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Al een paar weken in huis. Het heet een yoghurt maker, maar eigenlijk is het een hangop/labne maker. Ik heb nu 4 verschillende yoghurts gebruikt en de griekse 10% vet geeft tot nu toe het beste resultaat.
[ afbeelding ]
Yep. En ik wist niet meer wie de tip gaf, maar dat was jij dus. Dank hiervoor, ben er heel blij mee.quote:Op donderdag 8 november 2018 22:42 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Aah, je hebt hem!
Ik moet hem ook maar weer eens gebruiken.
Nee, ik was ze voorzichtig met de hand af.quote:Op zondag 25 november 2018 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Doen jullie je Microplane raspen in de vaatwasser? Ik vind ze nogal ellendig om met de hand af te wassen.
Vooral de blokrasp is ellendig afwassen, de handrasp gaat nog wel.quote:Op zondag 25 november 2018 18:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, ik was ze voorzichtig met de hand af.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |