abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 15 maart 2018 @ 15:40:38 #201
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_177839510
quote:
10s.gif Op donderdag 15 maart 2018 15:36 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Joh...heb je deze tegeltjeswijsheid helemaal zelf bedacht?
ik ben sterrekind en hoogbegaafd
pi_177840527
quote:
1s.gif Op donderdag 15 maart 2018 15:29 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Je mag jezelf gerust speciaal en bijzonder voelen als je beseft dat anderen dat ook zijn.
Wijsheid O+

Vrijwel iedereen die ik ken heeft me wel eens verrast met een bijzondere uitspraak of wijs inzicht. Je hoeft geen hoog IQ of 'anders functionerend brein' te hebben om op een eigen, bijzondere manier tegen het leven aan te kijken.

[ Bericht 16% gewijzigd door Brandaris01 op 15-03-2018 16:25:56 ]
pi_177840662
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 10:33 schreef Brandaris01 het volgende:

[..]

Iemand uit mijn vriendengroep is 145+ en dat merk je ook gewoon aan de denkstappen die hij maakt. En hoewel hij het nooit tegen ons zegt, voelt hij dit misschien ook wel zo. :{

Gelukkig loopt er op zijn werk nog iemand rond die ook op dat niveau zit, dat scheelt. Die twee zijn vaak twee handen op een buik.

[..]

Nja, ik ben waarschijnlijk ook zo. Overigens kijk ik op niemand neer wat dat betreft. Maar aanpassen, ja, dat moet nu eenmaal. Bij echte vrienden ben ik mezelf. Die zeggen gewoon: euh, ik kan je even niet volgen. Of: leg eens even uit? Als het te hard gaat. Zit dan geen waardeoordeel bij.
Whatever...
pi_177840807
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 16:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nja, ik ben waarschijnlijk ook zo. Overigens kijk ik op niemand neer wat dat betreft. Maar aanpassen, ja, dat moet nu eenmaal. Bij echte vrienden ben ik mezelf. Die zeggen gewoon: euh, ik kan je even niet volgen. Of: leg eens even uit? Als het te hard gaat. Zit dan geen waardeoordeel bij.
Mooi is dat. Die vriend van mij gaat ook wel eens te hard. Geeft niet, hij is nu eenmaal slimmer dan ik. Meestal kan ik m gelukkig wel volgen. Heerlijk gezelschap.

Helaas gaat hij straks voor een paar maanden weg. ;(
pi_177840864
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 15:31 schreef Joppiez het volgende:
Als je kind zo (nuttig) hoogbegaafd is dan vind deze zijn weg sowieso wel (naar de top). Tig jaar geleden toen ik nog naar het basisonderwijs ging had je ook een aantal hoogbegaafde kinderen die gewoon logisch klassen oversloegen en snel(ler) konder studeren.

Mensen willen ook te graag dat hun kroost speciaal is, vaak niet eens voor hen maar om zichzelf even beter te voelen t.o.v. het gepeupel.
Toch is dat niet zo natuurlijk. Het verschil kan zo groot zijn dat het niet meer lukt. Was bij mij bijna misgegaan. Dan was ik een luie blowende kansloze sukkel gebleven. Het onderwijs in Nederland past me zo slecht. Universiteit was echt een aanfluiting. hier heb je tien boeken, leer elke 3 weken een boek uit je hoofd. Nadenken was er amper bij. Vreselijk. Ik leer gemakkelijk , ook uit boeken, maar dat hield ik gewoon niet vol. Ben gestopt voordat ik echt depressief werd. Ik ging daar echt aan kapot.

Op een of andere manier had ik toch nog de wilskracht om ondanks de enorme verveling een hbo-studie te doen. Werk gevonden en toen bleek ineens dat ik veel meer kan dan veel anderen. Inmiddels heb ik niet veel meer te klagen. Beetje geluk, hard werken...wat lef, ik zit wel tussen allerlei universitair geschoolden en phd's met allerlei netwerken en met een achtergrond bij het corps en grote namen als eerdere werkgevers...

Grappig genoeg zegt mijn baas gewoon half grappend, maar ook wel enigszins serieus op een borrel tegen collega's dat hij zou willen dat hij net zo slim was als ik... maar gelukkig wel meer verdient... (en dan zeg ik: geef me een paar jaar ;) ). Overigens houd ik mijn hoge IQ verder voor iedereen verborgen behalve mijn directe familie. Want de afgunst en vooroordelen zijn onwaarschijnlijk. In dit topic merk je het al.

je kunt natuurlijk geen hoog iq hebben, en dan moet je minstens autistisch zijn. (want iemand zou toch eens slimmer zijn dan jou). Ik kom ze wel tegen, ik vind dat altijd tof, slimmere mensen. De meesten zijn helemaal niet contactgestoord overigens.
Whatever...
pi_177840891
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 16:27 schreef Brandaris01 het volgende:

[..]

Mooi is dat. Die vriend van mij gaat ook wel eens te hard. Geeft niet, hij is nu eenmaal slimmer dan ik. Meestal kan ik m gelukkig wel volgen. Heerlijk gezelschap.

Helaas gaat hij straks voor een paar maanden weg. ;(
In vriendschap boeit dat niet. Ieder zijn kwaliteiten. Vriend van me is profsporter geweest, ik verlies het met elk potje voetbal, tennis, pingpong darten whatever van hem, terwijl ik geen onverdienstelijk amateursporter was.

Daar lachen we dan ook om. Leuk voor hem zou ik zeggen.
Whatever...
pi_177841136
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2018 16:32 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In vriendschap boeit dat niet. Ieder zijn kwaliteiten.
Voor mij heeft het zelfs een voordeel, ik hoef me nooit in te houden bij hem :)
pi_185117029
Hoogbegaafde mensen zijn helaas niet gauw sociaal aangelegd.
[/quote]

Eigenlijk is dit niet waar, hoogbegaafden vinden vaak geen aansluiting bij hun leeftijdsgenoten omdat hun al veel verder zijn. Een hoogbegaafd kind is meestal veel "ouder" dan het lichaam waar het in zit. Daardoor is het best vervelend als leeftijdsgenoten jou niet begrijpen. Zij zijn dan nog 3 stappen terug en als zij eenmaal zijn waar jij was ben jij alweer drie stappen verder. Dat het altijd gelabeld word als onsociaal vind IK, ik kan het best gezellig hebben met vriendinnen, maar je moet je altijd "inhouden" en in je hoofd hebben dat ze op een andere manier denken. Alleen moeite steken in mensen die je denkt het waard zijn, wat ook dan nog erg lastig is. Ik vind het ook onzin dat we in deze maatschappij we ons steeds moeten aanpassen, vooral niet anders zijn dan de rest. De mensen die zeggen gwn naar een normale school of dat het aanstellerij is! Waarom moeten we in een soort plaatje horen en zodra je er niet inhoort is het fout raar en hoor je er niet meer "bij". 80% van de mensen zit op dit denk niveau, mijn mening is waarheid en anders ga maar weg. Alleen iedereen ziet zijn eigen waarheid als je alles ook van een ander perspectief kan zien ben je al op een "hoger" denkniveau. Hoogbegaafden kunnen juist op jongere leeftijd al meer inleven dan al die pubers die alleen aan zichzelf denken (al hoort dat bij de leeftijd) zonder dat we het door hebben doen we meestal helemaal niet wat we zelf willen of zouden willen doen, dat weten we niet omdat we alleen het sociaal gewenste doen. vraag aan jezelf wat zou ik echt willen? als alles kan en niemand iets uitmaakt, weet je het dan? (niet het sociaal wenselijke antwoorden) waarom doe je het dan niet? om wat anderen van je denken? precies. Hetzelfde is dat als iemand vraagt hoe gaat het met je? je eigenlijk wel goed moet gaan, want als het niet goed gaat vind iedereen er wat van of gaan ze je vertellen hoe het voor jou is en je moet voelen: oh er valt prima mee te leven, nou je ziet er wel goed uit... etc etc

maatgoed ik dwaal een beetje af..... Ik ben het hier allemaal niet helemaal mee eens. Over die ouders, JA er zijn sommige ouders dat graag willen dat hun hoogbegaafd zijn , maar er zijn ook de "echte" en het bestaat echt en ja ze kunnen onder presteren en verdrietig zijn, depressief door school, niet meer naar school willen. School is gemaakt voor een gemiddelde leerling "gemiddeld vwo'er" "gemiddelde havo'er" etc etc. Je vraagt een laagbetaalde (gehandicapt) toch ook niet waarom ze niet naar en gewone school kunnen en dat ze zich maar gewoon moeten aanpassen??

tot zover mijn mening, weet wel dat je niet te snel over mensen of dingen moet oordelen als je het niet snapt of meemaakt. Ik heb hetzelfde gevoel met mensen die zeggen dat sommige meteen iets faken als ze pijn hebben of ziek zijn. inleven of voorstellen is niet iets wat bij de meeste mensen in hun systeem staat.
Yoyo
pi_185117106
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 23:50 schreef Deleukekatx het volgende:
Hoogbegaafde mensen zijn helaas niet gauw sociaal aangelegd.
Eigenlijk is dit niet waar, hoogbegaafden vinden vaak geen aansluiting bij hun leeftijdsgenoten omdat hun al veel verder zijn. Een hoogbegaafd kind is meestal veel "ouder" dan het lichaam waar het in zit. Daardoor is het best vervelend als leeftijdsgenoten jou niet begrijpen. Zij zijn dan nog 3 stappen terug en als zij eenmaal zijn waar jij was ben jij alweer drie stappen verder. Dat het altijd gelabeld word als onsociaal vind IK, ik kan het best gezellig hebben met vriendinnen, maar je moet je altijd "inhouden" en in je hoofd hebben dat ze op een andere manier denken. Alleen moeite steken in mensen die je denkt het waard zijn, wat ook dan nog erg lastig is. Ik vind het ook onzin dat we in deze maatschappij we ons steeds moeten aanpassen, vooral niet anders zijn dan de rest. De mensen die zeggen gwn naar een normale school of dat het aanstellerij is! Waarom moeten we in een soort plaatje horen en zodra je er niet inhoort is het fout raar en hoor je er niet meer "bij". 80% van de mensen zit op dit denk niveau, mijn mening is waarheid en anders ga maar weg. Alleen iedereen ziet zijn eigen waarheid als je alles ook van een ander perspectief kan zien ben je al op een "hoger" denkniveau. Hoogbegaafden kunnen juist op jongere leeftijd al meer inleven dan al die pubers die alleen aan zichzelf denken (al hoort dat bij de leeftijd) zonder dat we het door hebben doen we meestal helemaal niet wat we zelf willen of zouden willen doen, dat weten we niet omdat we alleen het sociaal gewenste doen. vraag aan jezelf wat zou ik echt willen? als alles kan en niemand iets uitmaakt, weet je het dan? (niet het sociaal wenselijke antwoorden) waarom doe je het dan niet? om wat anderen van je denken? precies. Hetzelfde is dat als iemand vraagt hoe gaat het met je? je eigenlijk wel goed moet gaan, want als het niet goed gaat vind iedereen er wat van of gaan ze je vertellen hoe het voor jou is en je moet voelen: oh er valt prima mee te leven, nou je ziet er wel goed uit... etc etc

maatgoed ik dwaal een beetje af..... Ik ben het hier allemaal niet helemaal mee eens. Over die ouders, JA er zijn sommige ouders dat graag willen dat hun hoogbegaafd zijn , maar er zijn ook de "echte" en het bestaat echt en ja ze kunnen onder presteren en verdrietig zijn, depressief door school, niet meer naar school willen. School is gemaakt voor een gemiddelde leerling "gemiddeld vwo'er" "gemiddelde havo'er" etc etc. Je vraagt een laagbetaalde (gehandicapt) toch ook niet waarom ze niet naar en gewone school kunnen en dat ze zich maar gewoon moeten aanpassen??

tot zover mijn mening, weet wel dat je niet te snel over mensen of dingen moet oordelen als je het niet snapt of meemaakt. Ik heb hetzelfde gevoel met mensen die zeggen dat sommige meteen iets faken als ze pijn hebben of ziek zijn. inleven of voorstellen is niet iets wat bij de meeste mensen in hun systeem staat.
[/quote]
Shit ouwe, goeie (slechte) kick van m'n topic _O-

Nee zogenaamd hoogbegaafde personen hebben er vaak nog een stoornis bij. Ik zit zelf op z'n minst tegen het niveau hoogbegaafd aan en ervaar geen enkele van de beschreven symptomen. Als je werkelijk hoogbegaafd bent en verder geen stoornissen kan je makkelijk vwo halen, is easy.
pi_185117128
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2019 23:50 schreef Deleukekatx het volgende:
Hoogbegaafde mensen zijn helaas niet gauw sociaal aangelegd.

Eigenlijk is dit niet waar, hoogbegaafden vinden vaak geen aansluiting bij hun leeftijdsgenoten omdat hun al veel verder zijn. Een hoogbegaafd kind is meestal veel "ouder" dan het lichaam waar het in zit. Daardoor is het best vervelend als leeftijdsgenoten jou niet begrijpen. Zij zijn dan nog 3 stappen terug en als zij eenmaal zijn waar jij was ben jij alweer drie stappen verder. Dat het altijd gelabeld word als onsociaal vind IK, ik kan het best gezellig hebben met vriendinnen, maar je moet je altijd "inhouden" en in je hoofd hebben dat ze op een andere manier denken. Alleen moeite steken in mensen die je denkt het waard zijn, wat ook dan nog erg lastig is. Ik vind het ook onzin dat we in deze maatschappij we ons steeds moeten aanpassen, vooral niet anders zijn dan de rest. De mensen die zeggen gwn naar een normale school of dat het aanstellerij is! Waarom moeten we in een soort plaatje horen en zodra je er niet inhoort is het fout raar en hoor je er niet meer "bij". 80% van de mensen zit op dit denk niveau, mijn mening is waarheid en anders ga maar weg. Alleen iedereen ziet zijn eigen waarheid als je alles ook van een ander perspectief kan zien ben je al op een "hoger" denkniveau. Hoogbegaafden kunnen juist op jongere leeftijd al meer inleven dan al die pubers die alleen aan zichzelf denken (al hoort dat bij de leeftijd) zonder dat we het door hebben doen we meestal helemaal niet wat we zelf willen of zouden willen doen, dat weten we niet omdat we alleen het sociaal gewenste doen. vraag aan jezelf wat zou ik echt willen? als alles kan en niemand iets uitmaakt, weet je het dan? (niet het sociaal wenselijke antwoorden) waarom doe je het dan niet? om wat anderen van je denken? precies. Hetzelfde is dat als iemand vraagt hoe gaat het met je? je eigenlijk wel goed moet gaan, want als het niet goed gaat vind iedereen er wat van of gaan ze je vertellen hoe het voor jou is en je moet voelen: oh er valt prima mee te leven, nou je ziet er wel goed uit... etc etc

maatgoed ik dwaal een beetje af..... Ik ben het hier allemaal niet helemaal mee eens. Over die ouders, JA er zijn sommige ouders dat graag willen dat hun hoogbegaafd zijn , maar er zijn ook de "echte" en het bestaat echt en ja ze kunnen onder presteren en verdrietig zijn, depressief door school, niet meer naar school willen. School is gemaakt voor een gemiddelde leerling "gemiddeld vwo'er" "gemiddelde havo'er" etc etc. Je vraagt een laagbetaalde (gehandicapt) toch ook niet waarom ze niet naar en gewone school kunnen en dat ze zich maar gewoon moeten aanpassen??

tot zover mijn mening, weet wel dat je niet te snel over mensen of dingen moet oordelen als je het niet snapt of meemaakt. Ik heb hetzelfde gevoel met mensen die zeggen dat sommige meteen iets faken als ze pijn hebben of ziek zijn. inleven of voorstellen is niet iets wat bij de meeste mensen in hun systeem staat.
Shit ouwe, goeie (slechte) kick van m'n topic _O-

Nee (zogenaamd) hoogbegaafde personen hebben er vaak nog een stoornis bij. Ik zit zelf op z'n minst tegen het niveau hoogbegaafd aan en ervaar geen enkele van de beschreven symptomen. Als je werkelijk hoogbegaafd bent en verder geen stoornissen hebt kan je makkelijk vwo halen, is easy.
pi_185117892
Hoogbegaafde mensen _O_
  PR en moderator woensdag 20 februari 2019 @ 01:34:11 #212
288245 crew  Moira
Heeft al lang geen punt meer.
pi_185118096
Ik zit na die kick eens terug te lezen wat ik hier ook alweer heb gepost, en ben het een jaar later nog roerend met mezelf eens _O-
Niks meer aan toe te voegen.

Overigens ben ik inmiddels afgestudeerd en werk nu met hoogbegaafden (begeleiding/therapie) _O-
Op zondag 12 maart 2023 00:29 schreef Nova het volgende:
Haha, Moira heeft gelijk!
pi_185119453
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 21:42 schreef MrsDuck het volgende:
Ben lid van dat forum. Ik loop met dochterlief tegen zaken aan. En dan is zo'n Mutsenforum best handig om begrippen en procedures te leren. En hun opinie te lezen maar dat wil niet zeggen dat het klopt. Net zoals hier een fok/wgr is waar niet juristen advies geven. Het kan geen kwaad te sparren.

Als ouder heb je van de gemiddelde basisschool niet veel te verwachten op dat gebied. Ik heb een dochter van 7. We zijn 4 jaar aan het opperen dat ze uitgedaagd moet worden en daar begeleiding voor nodig heeft. Zonder resultaat. En nu zijn we zo ver dat ze zichzelf dom en stom vindt. Ze gaat met tegenzin naar school en komt chagrijnig en opstandig thuis. Ze verveelt zich, zegt niets te leren. Krijgt ze een keer extra werk dan moet ze 20 sommen maken terwijl de rest er 10 moet van dezelfde soort. Meer is niet uitdagend maar eerder een straf. Geven ze het kind met een 4 op het rapport er dan maar 5? Dat denkt dochterlief wel dus doet ze steeds minder haar best. Ze mag bepaalde Smartgames doen terwijl de zwakkeren extra instructie krijgen, maar niemand die haar helpt als zij daarbij hulp nodig heeft, want is extra oftewel bezighouden.

Is ze hoogbegaafd, geen idee. Willen we dat ze een labeltje krijgt, nee ook niet. We willen een dochter die lekker in haar vel zit en dat doet ze nu niet. De laatste keer dat ik haar echt helemaal blij en leergierig heb gezien, was in een museum. En hokjesgeest Nederland wil graag labeltjes, hoogbegaafdheid is een optie. Terwijl ik zonder test weet dat een top-down benadering en een beetje gezonde frustratie bij mijn dochter wonderen doet. En daar heeft ze net zo goed een leerkracht bij nodig voor háár leerproces. Maar blijkbaar moet dat met labeltje omdat het anders is... Zul je net zien dat ze op 125 blijft steken. :-)
Leuk... die kick omhoog. Geeft een mooie reflectie naar het begin van onze reis om dochterlief te helpen. We hebben haar door de mangel laten halen. Ze is op papier niet hoogbegaafd. De IQ-uitslag was dusdanig disharmonisch dat ze er niets over haar totale iq mogen zeggen en op onderdelen scoort ze tegen het hoogbegaafde aan en op andere onderdelen zou ze bíjna zwakbegaafd zijn. Alleen als ik dan naar haar schoolrapport kijk, scoort ze op alle onderdelen waar ze dan zwakker zou moeten zijn, heel goed. En waar ze fluitend door heen zou moeten, blijft op het moment stil staan op ruim voldoende. Prima, maar wel vreemd. Wel hebben we ontdekt dat ze een fikse motorische ontwikkelingsachterstand heeft. Ander labeltje... maar verklaart veel van wat we bij haar zien en waar wij met school haar in moeten begeleiden. Maar zonder labeltje gaat dat niet...welkom labeltjesland.
  woensdag 20 februari 2019 @ 15:49:39 #214
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_185127235
Tsja, het onderwijs is een dwangbuis om jongeren gemodelleerd in de maatschappij te plaatsen. Ik kan me voorstellen dat hoogbegaafden daar vaak moeite mee hebben. Maar ook voor niet-hoogbegaafden sluit het onderwijsaanbod vaak niet aan op hun talenten en leerbehoeften. Zo uniek zijn de problemen van hoogbegaafden dus ook weer niet.

Verder denk ik dat je met een superieure intelligentie en een goede motivatie uiteindelijk toch wel ergens aan de top kan komen. En het systeem kan je geen motivatie bieden, dat moet uit jezelf komen.
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
pi_185127786
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 15:49 schreef Geelman het volgende:
En het systeem kan je geen motivatie bieden, dat moet uit jezelf komen.
Motivatie kun je op school niet aanleren. Maar je kunt het daar wél afleren. ;)
  woensdag 20 februari 2019 @ 16:34:34 #216
320891 Geelman
Uw conservatieve baken
pi_185128039
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 16:19 schreef Brandaris01 het volgende:

[..]

Motivatie kun je op school niet aanleren. Maar je kunt het daar wél afleren. ;)
True. Maar dat geldt niet alleen voor hoogbegaafden.
Ook zag ik, dat al het zwoegen, alsook alle bekwaamheid in het werk, louter naijver is van de een op de ander; ook dit is ijdelheid en najagen van wind.
pi_185128205
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2019 16:34 schreef Geelman het volgende:

[..]

True. Maar dat geldt niet alleen voor hoogbegaafden.
Geldt voor alle mensen die niet zo goed in het standaard plaatje passen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')