abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 5 maart 2018 @ 15:13:03 #76
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_177621615
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 15:12 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Ja heel herkenbaar dit alles helaas. Goed beschreven.
:Y maar uiteindelijk komt het wel goed hoor. hoe ouder je word des te beter kan je er mee omgaan. hoe oud ben je eigenlijk?
Maar niet heus.....HAAAAAAAAA!
  maandag 5 maart 2018 @ 15:14:59 #77
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_177621655
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 15:13 schreef Samuel24 het volgende:

:Y maar uiteindelijk komt het wel goed hoor. hoe ouder je word des te beter kan je er mee omgaan. hoe oud ben je eigenlijk?
Paar jaar verwijderd van 30 jij dan?
<a href="https://www.bol.com/nl/p/spirituele-oplossingen/9200000016170720/?suggestionType=browse" target="_blank" rel="nofollow">https://www.bol.com/nl/p/(...)uggestionType=browse</a>
  maandag 5 maart 2018 @ 15:26:32 #78
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_177621914
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 15:14 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Paar jaar verwijderd van 30 jij dan?
ik ben 25, ook een paar jaar verwijderd van de 30. ;) en ik moet zeggen...hoe ouder ik word des te rustiger ik ook word. mijn pubertijd was namelijk een drama.
Maar niet heus.....HAAAAAAAAA!
  maandag 5 maart 2018 @ 16:04:21 #79
165264 puzziepie
C'est La Fucking Vie
pi_177622707
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 12:05 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
En geen zelfstudies doen hoe je met jezelf je emoties moet omgaan. Je moet dingen gaan ervaren.
Dit idd.
Je moet dingen zelf gaan ervaren.
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  maandag 5 maart 2018 @ 18:11:03 #80
475718 Aansteker707
Voor al uw vuurgenot.
pi_177625259
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 14:54 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Je zegt zinnige dingen. Maar wat ik alleen jammer vind is dat je al bij voorbaat ervan uit lijkt te gaan dat mensen die hier hun probleem posten zoals ik het toch niet begrijpen. Niet al het denken is goed. Dat snap ik ook. Daarom denk ik soms bewust aan niets, of kijk ik een entertainment programma, doe ik lichamelijk werk, wandel ik, enzovoort. Wat kan ik nog meer doen om "meer in contact te komen met mijn gevoel"?
Daarnaast denk ik dat ik mijn probleem op de verkeerde manier heb omschreven. Natuurlijk denk ik niet steeds letterlijk wat ik hier heb neergeschreven. Als ik al aan mijn sociale angst denk, is het in de zin van: ik moet nu een oplossing bedenken want dit kan zo niet langer. Maar vreemden snappen niet hoe ik het ervaar, dus moet ik het toch wel uitleggen? Dit is een narcistisch subforum. Ik ben daarin alleen maar een product van mijn omgeving. Als de optie hier over jezelf te beginnen niet had bestaan, had ik het ook niet gedaan. Maar veel mensen doen het.

Mijn symptomen zijn met name lichamelijk. Ik heb geen last van mijn piekergedachten. Ik heb wel last van het gejaagde gevoel in mijn lichaam en nog andere dingen die ik ivm herkenning liever niet noem. Lichamelijke symptomen die huisartsen vaak aan iets psychisch als sociale fobie toeschrijven. "Meer in mijn lichaam komen" ,"meer voelen" enz is niet voor iedereen altijd gunstig. Eerst heb ik de symptomen en dan pas ga ik erover nadenken. Waarom zou ik er anders over nadenken, wat voor zin had dat dan? Je denkt na omdat je een oplossing wil. Maar voor sommige dingen, zoals dit, lijkt geen directe oplossing te zijn. Erg frustrerend als het je dagelijks leven belemmert waardoor je van minder dan een minimuminkomen moet rondkomen en het werk vanwege de mensen stress met zich meebrengt. Zal heus wel normaal zijn, maar om er beter mee om te gaan, was ik benieuwd naar ervaringen van anderen.
Maar goed jij bent dus wel door minder te denken van je sociale angst afgekomen, gingen de lichamelijke symptomen als gevolg van minder denken bij jou wel weg?
Ok. Nou, het enige wat ik eigenlijk met alles wat ik zei maar wil zeggen, is dat het - gelukkig voor jou - uiteindelijk allemaal alleen maar gedachtepatronen en gevormde percepties zijn. Met een duur woord heet het conditionering. Je hersenen zijn door je leven heen op een bepaalde manier geprogrammeerd onder invloed van wat je allemaal over jezelf en 'de wereld buiten je' (die zich eigenlijk altijd in jouzelf bevindt) bent gaan geloven. Dat is allemaal heel complex en zo, maar de goede boodschap is: het is uiteindelijk allemaal maar een droom die jouw brein dagelijks als werkelijkheid voor je neus tovert. Een heel realistisch lijkende weliswaar. Zo realistisch dat ik hier nu degene lijk die er gewoon geen barst van begrijpt en jij wel beter weet waarschijnlijk, maar het is nu eenmaal echt zo. Als je dt nu maar een klein beetje onder ogen zou kunnen gaan zien, al is het maar een heel klein beetje, dan kan er al een zaadje kiemen die je hier uiteindelijk uit gaat halen. En daar wens ik je heel veel succes bij!
Ik produceer n van de vijf elementen, en wel de meest explosieve! Watch out!
pi_177625295
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 14:54 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Met hoe het bij jou zit, bedoel je daarmee autisme of iets anders? Jammer dat je psychische problemen snel door anderen werden afgedaan als gepieker. Helaas gebeurt dat bijna altijd. Je hebt gelijk dat anderen alleen gedrag kunnen zien, en aan de hand daarvan beginnen anderen direct te oordelen. Maar wat ik dan het gekke vind, is dat op een forum als dit mensen ook direct beginnen over mijn gedrag (of beter gezegd: wat ze vermoeden een gebrek aan gedrag).
Het ging niet direct over autisme of wat dan ook bij mij.

Iedereen die in de problemen zit door wat dan ook, kan reacties krijgen die staan voor onbegrip. Het hoort bij het leven, denk ik. De mens als kuddedier zeg maar is denk ik geneigd om problemen te ontkennen, omdat anders de veilige dagelijkse gang van zaken wordt verstoord.

Psychische problemen zijn niet concreet. En zeker niet als het over zelfbeeld gaat. Dan reageren
heel veel mensen met "dat was ik vroeger ook, maar daar moet je op den duur overheen groeien". Voor de meeste mensen lijkt dit vanzelf te gaan (al zijn ze zich vaak niet bewust dat dezelfde onzekerheden die ze als puber hadden er nog steeds zijn). Maar als je emotionele ontwikkeling verstoord wordt kan je als geestelijk volgroeide volwassene nog steeds niet goed je emoties reguleren.

Tja. Verder probeert men hier ook te verklaren wat er met jou aan de hand kan zijn. Probeer daar niet teveel negatiefs achter te zoeken
pi_177625397
registreer om deze reclame te verbergen
Hier in R&P speelt men ook graag amateurpsycholoog, dat is ook nog een punt. Als het bij vreemdgaande personen of gepeste personen is, fair enough. Maar bij mensen die duidelijk psychische problemen hebben ben ik daar niet zo'n voorstander van.

Tips zullen natuurlijk gegeven kunnen worden, maar je kan hier ook vaak genoeg halve diagnoses e.d. lezen. Vind ik dan.
  dinsdag 6 maart 2018 @ 07:20:42 #83
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_177635026
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 02:11 schreef Aansteker707 het volgende:
Denken beheersen, sturen.... dat waag ik te betwijfelen of dat echt kan. Maar het zou zo mooi zijn als er eens een moment komt waarop je inziet hoe betrekkelijk dat hele denken is. Hoe geconditioneerd het allemaal is. En hoe je het eigenlijk om die reden allemaal helemaal zo serieus niet hoeft te nemen. We maken het zo belangrijk en we worden compleet geleefd door door dat hele circus in onze kop. Maar het zijn puur JOUW gedachtes. Ze bestaan nergens anders. Het is geen objectieve werkelijkheid die het hele universum inclusief God met je deelt! Dat is n grote illusie.

Maar ja, het heeft geen zin als je het niet ziet. Je kunt er ook niks aan doen. Het is mechanisch en je weet gewoon niet beter. Dat is het treurige aan de hele zaak. Maar het is pure onwetendheid. Hele levens worden er alleen door verziekt helaas. En niet alleen levens van personen, maar op grotere schaal verziekt het zelfs de wereld. En dat is zo zonde. Dat zou helemaal niet hoeven. Je bent niet wat je brein je allemaal voorspiegelt. Nooit geweest ook.
Precies. Als je zo kijkt naar denken, naar gedachten, ben je je er bewust van dat je wel degelijk invloed kunt hebben op je gedachten en via dat dus ook op je gevoelens.
Herkennen en bewust worden is de eerste stap!
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
  dinsdag 6 maart 2018 @ 07:49:28 #84
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_177635193
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 15:26 schreef Samuel24 het volgende:

[..]

ik ben 25, ook een paar jaar verwijderd van de 30. ;) en ik moet zeggen...hoe ouder ik word des te rustiger ik ook word. mijn pubertijd was namelijk een drama.
Kun je je voorstellen hoe rustig IK ben, met mijn 71.

Maar er zijn toch meerdere manieren om jezelf rustiger te krijgen. Ik noemde al sex dus daar heb ik het niet over.
Maar verder kan voedsel je rust geven. Maar misschien (dat moet je dus bij jezelf onderzoeken en uitproberen, ergens buiten de nachtrust om, een half of heel uurtje te gaan rusten in een luie stoel of op je bed. Met een rustgevend muziekje of (my favorit) waar ik woon hoor je altijd vogels kwetteren en heel zelden een kind. Verder niks. Van vogels gekwetter, bosgeluiden enz, heb je ook cd´s of op you tube vanalles te vinden. Yoga, hypnose of zelfhypnose.
Daarom denk ik, en zeg ik, vaak gaat het in de loop der jaren steeds beter, omdat je dus (per toeval, een opmerking van iemand, iets dat je leest) tgen iets aanloopt dat BIJ JOU werkt.
Daarom is wisselen van therapeut of psycholoog ook goed, tot je diegene treft die klikt met JOU. En vaak zijn dat niet eens professionelen, maar een correspondentie vriend. Of een collega of vriendin of ... of ...
Neem gerust van mij aan dat tijd jou zal helpen. Tijd en ervaringen. En met ervaringen bedoel ik ook kontakten. Misschien moet je eens een bejaard iemand zoeken die graag wat bezoek, kontakt wilt. Jij hebt, wat ik denk, ogen van anderen nodig die jou zien, met monden die jou vertellen hoe ze jou zien (gewoon een meid, niet een waar altijd op gelet wordt, je bent prinses Amalia niet). Zodat je jezelf in een ander, juister perspectief ziet. En begrijpt dat je gewoon rustig (in alle rust) jezelf kunt en mag zijn.
En ook praten met mensen die (heel) andere ervaringen en problemen hebben zodat je jezelf en je gedachten wat kunt (leert) relativeren.

Lees mijn onderschrift eens .............
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
  dinsdag 6 maart 2018 @ 07:51:52 #85
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_177635212
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 18:18 schreef MadJackthePirate het volgende:
Hier in R&P speelt men ook graag amateurpsycholoog, dat is ook nog een punt. Als het bij vreemdgaande personen of gepeste personen is, fair enough. Maar bij mensen die duidelijk psychische problemen hebben ben ik daar niet zo'n voorstander van.

Tips zullen natuurlijk gegeven kunnen worden, maar je kan hier ook vaak genoeg halve diagnoses e.d. lezen. Vind ik dan.
Puh, moet je eens bij de Viva kijken. Daar komen ze niet eens tot kwart-diagnoses.
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
  dinsdag 6 maart 2018 @ 09:24:03 #86
475456 Samuel24
ik ben een aardige jongen.
pi_177636168
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 07:49 schreef LeesFoknl het volgende:

[..]

Kun je je voorstellen hoe rustig IK ben, met mijn 71.

Maar er zijn toch meerdere manieren om jezelf rustiger te krijgen. Ik noemde al sex dus daar heb ik het niet over.
Maar verder kan voedsel je rust geven. Maar misschien (dat moet je dus bij jezelf onderzoeken en uitproberen, ergens buiten de nachtrust om, een half of heel uurtje te gaan rusten in een luie stoel of op je bed. Met een rustgevend muziekje of (my favorit) waar ik woon hoor je altijd vogels kwetteren en heel zelden een kind. Verder niks. Van vogels gekwetter, bosgeluiden enz, heb je ook cd´s of op you tube vanalles te vinden. Yoga, hypnose of zelfhypnose.
Daarom denk ik, en zeg ik, vaak gaat het in de loop der jaren steeds beter, omdat je dus (per toeval, een opmerking van iemand, iets dat je leest) tgen iets aanloopt dat BIJ JOU werkt.
Daarom is wisselen van therapeut of psycholoog ook goed, tot je diegene treft die klikt met JOU. En vaak zijn dat niet eens professionelen, maar een correspondentie vriend. Of een collega of vriendin of ... of ...
Neem gerust van mij aan dat tijd jou zal helpen. Tijd en ervaringen. En met ervaringen bedoel ik ook kontakten. Misschien moet je eens een bejaard iemand zoeken die graag wat bezoek, kontakt wilt. Jij hebt, wat ik denk, ogen van anderen nodig die jou zien, met monden die jou vertellen hoe ze jou zien (gewoon een meid, niet een waar altijd op gelet wordt, je bent prinses Amalia niet). Zodat je jezelf in een ander, juister perspectief ziet. En begrijpt dat je gewoon rustig (in alle rust) jezelf kunt en mag zijn.
En ook praten met mensen die (heel) andere ervaringen en problemen hebben zodat je jezelf en je gedachten wat kunt (leert) relativeren.

Lees mijn onderschrift eens .............
het probleem met mij is niet alleen dat ik snel overprikkeld ben. het probleem is ook dat ik het vaak zelf opzoek. expres. dus ergens vind ik het dan toch (stiekem) fijn ofzo. ik weet niet...
Maar niet heus.....HAAAAAAAAA!
  dinsdag 6 maart 2018 @ 23:01:41 #87
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_177652807
DE boekenclub (ECI maar nieuwe naam bookspot) net eens doorgebladerd voor ts-er, zag al zo 3 boeken die interessant zijn voor haar.
Nu, die boeken krijg je ook allemaal bij de bibliotheek. verdiep je in andere manieren van denken middels goede boeken.
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
  dinsdag 13 maart 2018 @ 16:01:36 #88
475718 Aansteker707
Voor al uw vuurgenot.
pi_177794123
Ik produceer n van de vijf elementen, en wel de meest explosieve! Watch out!
pi_177798208
Heb je dwangstoornis en handelingen?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')