abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177616162
registreer om deze reclame te verbergen
Ik had ook gister veel last van mijn bekken, maar het lijkt vandaag nog niet aan de orde. Maar de dag is nog jong :+


Vanmiddag weer controle in het ziekenhuis. Ben benieuwd hoe het met mijn bloeddruk gaat. Hopelijk doet de medicatie zijn werk goed!
pi_177616205
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 22:17 schreef Fuchsia_roze het volgende:

[..]

Precies mijn ervaring. Ik had zo graag gedeeltelijk bij de VK in mijn dorp gelopen. Die zijn zo lief en nemen echt de tijd en zijn zo behulpzaam O+ Maar mag gewoon niet in mijn medische status -O- Daarom ga ik gewoon een pretecho plannen heb ik besloten. ;)

O en je zwangeschapsbroek tip ga ik onthouden. Ik vrees ook vrij rap nodig.
Nav van de tips en ervaringen hier gaan wij inderdaad ook een pretecho inplannen. Over 1,5 week eerst weer een echo in het zkh, daarna maar eens kijken wanneer we eea kunnen inplannen.

quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 22:24 schreef Jentin het volgende:
Plumeria, bij mijn eerste deed ik ZwangerFit: fitness voor zwangeren, met kleine stukjes bevaltheorie hier en daar. Dat wilde ik nu weer, maar werd niet aangeboden. Nu doe ik ZwangerTotaal: cursus via fysiotherapeuten, erg gericht op hoe je jezelf en je bekken niet de vernieling in draait tijdens de zwangerschap. Oefenen met dingen als bukken en uit bed komen enzo :+ Zit ook een les bij met een vk en een partnerles. Ik vind het wel leuk en nuttig, maar had liever ZwangerFit gedaan: dat hield/bracht me meer in conditie.
Thanks voor de tip! Ik heb even gegoogled, en volgens mij heb ik een goeie ZwangerFit-dupe gevonden :7 Het is wel precies wat ik zoek: actief bewegen ipv ademhalingsoefeningen. Dat laatste wil ik later in de zwangerschap wel gaan oppakken overigens.

quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 22:46 schreef silliegirl het volgende:
Feyre: mijn lijf doet alles anders. Ik ben nu enorm
misselijk geweest en veel moeten spugen, bij de eerste had ik dat absoluut niet. De eerste keer had ik vanaf dag 1 last van maagzuur, nu nog niet. Ik heb nu een enorm lage bloeddruk, bij de eerste niet. Bij de eerste gingen mijn darmen in staking en kon ik heel moeilijk naar de wc, nu moet ik elke keer rennen...
Kortom; het kan dus echt wel verschil maken...

En fijn van de goede echo Pinq!

En spannend Helsinki, de geslachtsecho! Nog eventjes geduld!

Plumeria: ik heb zwangerschapsyoga gedaan bij mijn eerste. Ik vond het heel fijn en heb bij de bevalling ook echt veel gehad aan de ademhalingstechnieken van daar. Maar deze ronde ga ik voor zwangerschapszwemmen, denk ik.
Zwangerschapszwemmen lijkt me ook fijn inderdaad. Wordt bij ons helaas alleen gegeven op onmogelijke tijdstippen. Kan me voorstellen dat het vooral als je al wat langer zwanger bent, het wel fijn is als je even gewichtloos bent.

quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 09:58 schreef Kimpossible het volgende:
Lieve dames,

Het is heel bizar, maar ons prutsje is alweer een week oud. We hadden een wat rocky start omdat t meisje veel last heeft gehad van de bevalling en er was sprake van een verborgen te korte tongriem en een te strak lipbandje. Onze eerste ritjes waren dus naar de osteopaat en een tandarts om de bandjes te laten laseren :{ . Nu is de rust weder gekeerd en genieten we met volle teugen van een zen-baby die al veel beter in haar velletje zit. Mijn borsten gaan langzaam weer de goede kant op nu ze beter aan kan happen en nou ja, verder komt het met mijn lijf ook vast goed :+

Ik gun jullie allemaal prachtige zwangerschappen, voorspoedige bevallingen, mooie ontmoetingen en roze en blauwe wolken O+ . Ik ga ergens proberen aan te haken bij de baby's, dus tot dan! :*

Nog een paar plaatjes (ideaal zo’n fotograaf in de familie) voor de rammels O+ O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat een pruttel O+ Van harte gefeliciteerd. Jammer van de lastige start, maar fijn dat alles nu goed lijkt te gaan. Geniet van de roze wolk!

quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 11:35 schreef Philomijn het volgende:
Wat een dotje Kim O+ Fijn dat het nu beter gaat!

En pinq van een goed nieuws!!! O+

Wat stom zeg Plumeria! Bij mij waren ze best lief tijdens de echo’s in het ziekenhuis. Ik zou idd ook een pretecho doen. :) Lekker lang en blij naar je baby kijken O+ Ik heb iemand in mijn centering pregnancy-club die dat naast haar controles in het ziekenhuis doet. Maar goed dan krijg je natuurlijk geen echo’s.
Gaat het over zwangerschapscursussen? :+ Ik heb hypnobirthing gedaan en mijn cursus was totaal niet zweverig en ik was heel blij met de praktische info, ademhalingsoefeningen en tips voor je bekken etc. Ben heel benieuwd hoe ik het tijdens de bevalling ga inmengen. Zwangerschapsyoga lijkt me ook fijn!
Ze zijn best aardig hoor, maar ik merk dat er geen/weinig ruimte is voor vragen mijnerzijds en het maken van bijv. een mooie echofoto. Tijdens de echo liep de echoscopiste ook een aantal keer weg, lig je dan minutenlang met die gel op je buik op die tafel :') Maar onder de streep maakt het me niet uit. Ben al blij zat dat ik zo goed onder controle ben en dat de baby het goed doet.
  maandag 5 maart 2018 @ 10:05:38 #203
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_177616378
Kim wat een prachtige baby O+! Jammer van de rocky start, fijn om te horen dat het inmiddels een stuk beter gaat!

Pinq, ik las nu pas van je goede echo, wat fijn! Gefeliciteerd! En plumeria ook!

Ben zelf ook net terug van de vk, vandaag alweer 18 weken :o. Ik mag iedereen die mijn buik zo huge noemt (en dat zijn er veel :')) verbeteren, mijn buik (baarmoeder althans) is heel bescheiden zelfs voor de termijn zei ze. Heb wel nu al vaak harde buiken. Dus beetje beter opletten met tillen enzo.

Oh en we hebben de baby gisteren voor het eerst aan de buitenkant gevoeld O+ zo snel!
pi_177617848
registreer om deze reclame te verbergen
Plumeria, ik vind het ziekenhuis ook wel wat zakelijker. Hoewel het ook weer per gynaecoloog verschilt. Soms heb ik iemand die er gewoon goed de tijd voor neemt en soms moet het allemaal heel snel. Wel kijken ze elke controle eventjes en als ik er om vraag dan willen ze ook wel een foto uitdraaien.

Spees, leuk!! Ik vind het zo bijzonder aanvoelen altijd O+
pi_177618622
Kim O+ O+ Heftige start wel zeg, gelukkig nu alles rustiger en kan het echte genieten beginnen.
Gefeliciteerd Pinq!

Wij hadden gisteren een leuk gesprek met kleuter.

'Mama, wij moeten voor mama E.v.a. zorgen en we moeten de baby opvangen als die eruit springt. We hebben het echt druk (diepe zucht). Mag ik in het midden staan?'
'Nou, B, de baby springt er niet echt uit hoor. Maar als jij in het midden staat, wie staan er dan nog meer?'
'Jij en Mama E.v.a.'
'Maar de baby komt toch uit mama E.v.a dus die ligt'
'Mama E.v.a. kan toch gewoon staan als de baby eruit springt, springt ie eigenlijk hoog? Want dan moet je me wel helpen met vangen mama.'

Echt je kon me opvegen en het ging nog even door en midden in een zin ging het onderwerp over op spelen met Lego. _O- _O- _O-
pi_177623028
Zo, het bloed prikken voor de algemene tests en NIPT is weer gedaan. Nou morgen nog even herhaalrecept Emesafene regelen en dan kan ik er weer even tegenaan qua medisch regelwerk. :P
pi_177623241
registreer om deze reclame te verbergen
Ohja herhaalrecept. Ben ik helemaal vergeten te vragen voor mijn bloeddrukmedicatie :') maar heb nog wel genoeg voor een week en ik moet toch terug volgende week voor een suikertest. Baby zit een beetje tegen de bovengrens aan. Maar hij heeft een hele lange vader dus misschien ligt het daar aan :D we gaan het zien. Bloeddruk was verder helemaal mooi gelukkig!
pi_177623446
Ahhh B. wat lief Exode. O+ kleuterlogica, geweldig!
M. is helemaal gefascineerd door het bloed dat erbij komt kijken (we hebben samen een filmpje van een echte, hele mooie geboorte bekeken) hij blijft maar zeggen:"Ik wil niet dat de baby straks bloed heeft!" Maar aan de andere kant:"Ik wil het zien als de baby komt mama, ik wil het bloed zien." :')

Was je bloeddruk netjes nu Aure? Edit: goed lezen is ook een vak. Fijn!
Ik mag woensdag weer. Laatste keer wel te hoog, maar opzich ook wel passend bij het termijn.

Spees alweer 18 weken! En voelen aan de buitenkant, mnohh O+
pi_177623731
O ja, vandaag de magische 12 weken grens bereikt! *O* *O* *O*
  maandag 5 maart 2018 @ 17:03:07 #210
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177623939
Wauw Luna, dat ging snel! *O*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_177624413
Ik zit mijn zegeningen te tellen. Ik zit hier zwanger aan het zwembad terwijl peuter heerlijk aan het poedelen is in het peuterbad. Ik weet soms echt niet waar de tijd is gebleven. Gevoelsmatig was ik gisteren nog zwanger van W en vandaag is dat ineens een eigenwijze, spetterende peuter die mij kopjes koffie (zwembadwater :D ) komt brengen en ben ik 15 weken zwanger van zijn zusje-in-wording. O+
Veeg mij maar op hoor! O+
pi_177624484
Ik heb vandaag niet mijn dag denk ik. Darmen zijn aant krampen, ik ben moe en ontzettend hormonaal. Ik moet echt om vanalles en nogwat huilen. En toen haalde ik een bakje meloen bij de AH want daar werd het vast beter van.. en waren de stukjes al aan het gisten.

Oh en UD vandaag *O* nog een weekofwat te gaan!
pi_177624566
Ah sillie wat klink je verliefd, heerlijk O+

12 weken voor luna *O* en jeetje spees alweer 18 dat gaat ook snel *O*

Ik las ook nog een hele stoere B. Bij Mabawa. Mag hij bij de bevalling zijn ook? (Moet er zelf niet aandenken, maar komt toch vaker voor dan ik dacht!)

Superschattig exode. Die belevingswereld van die kleintjes O+
pi_177627961
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 17:33 schreef Songeur het volgende:
Ah sillie wat klink je verliefd, heerlijk O+

12 weken voor luna *O* en jeetje spees alweer 18 dat gaat ook snel *O*

Ik las ook nog een hele stoere B. Bij Mabawa. Mag hij bij de bevalling zijn ook? (Moet er zelf niet aandenken, maar komt toch vaker voor dan ik dacht!)

Superschattig exode. Die belevingswereld van die kleintjes O+
B is van Exode, M. hoort bij mij ;)
Maar nee hij is niet bij de bevalling, al is het maar omdat ik in het zh beval. Maar hij wil echt alles weten, denkt overal overna en komt dan met z'n eigen theorie. Vandaar dat ik besloot om samen een bevalling te bekijken. Hij zegt dat hij het wel zou willen hoor maar heeft natuurlijk geen besef hoe lang zoiets kan duren enzo.

Yay voor je UD *O*

En Luna 12 weken! *O*

Mooi he Sillie, soms kan het je ineens zo aangrijpen. O+
  maandag 5 maart 2018 @ 21:08:03 #215
302812 Little_Miss_Naughty
naughty by nature
pi_177628946
UD voor songeur *O*

Heerlijk ook die peuter/kleuterpraatjes, ik geniet er nu al zo van om hoe dochter het allemaal beleeft!
En nog meer genieten omdat mijn man mee zwanger is. Er worden zoveel klusjes in huis gedaan nu hij nesteldrang heeft, dat ik bijna zou overwegen om hierna door te gaan voor nog een baby :+
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
  maandag 5 maart 2018 @ 21:13:53 #216
342418 VKV
#duurtlang
pi_177629080
Ik meld me ook aan in dit topic na best lang al stiekem meelezen :)

Na een vroege miskraam in juli 2017 heeft het bij ons eventjes geduurd voor het weer raak was, maar op 28 december 2017 had ik de positieve test in handen! En toen volgde een lange periode van onzekerheid, iets wat ik in juli voor de miskraam helemaal niet had. Elk bezoekje aan de wc bang voor bloed, bij elk rommeltje of steekje in m'n onderbuik bang dat het uit zou monden in kramp, en oh wat duurde het lang tot de eerste echo...en tot de tweede...en dan die NIPT uitslag nog (i.v.m. Downsyndroom in directe familie echt hl spannend)...

Nu weet ik gelukkig dat tot nu toe alles goed is! En ben ik ook alweer ruim 13 weken zwanger, ineens gaat het dan toch hard haha. Ben benieuwd wat er nog komen gaat. Ik ga de zwangerschap trouwens in met overgewicht, dus ik krijg tussendoor nog een test voor zwangerschapsdiabetes. En ik weet al dat bevallen sowieso in het ziekenhuis moet gebeuren, maar dat vind ik niet erg.

Mijn uitgerekende datum is 7 september! #zinin
pi_177629936
Welkom terug VKV, gefeliciteerd!! *O*
pi_177635770
Kim wat een prachtige baby O+ En luna 12 weken *O* *O* En sillie ah wat klinkt dat heerlijk :D Lekker van genieten :)
Welkom VKV O+

Ik lees wel mee; maar ben niet echt aanwezig merk ik.... Redelijk veel last van misselijkheid de laatste week en gisteren dagje thuis gezeten zelfs.
Vrijdag toch echt maar eens nieuwe bh's kopen en zwangerschapsbroeken; want steeds die knoop los is ook niet echt euh.. netjes :')
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_177635792
Welkom VKV!

En al die lieve en leuke verhalen van de peuters/kleuters die een zusje of broertje krijgen. Lijkt me super leuk om zo mee te maken! Weer heel anders dan een eerste :)

Ach sterkte met de misselijkheid priem :* hopelijk gaat het nog weg!

Over een paar weken komt kraamzorg hier langs en er is echt nog helemaal niks af en het hele huis oogt nog als studentenhuis :')

We hebben inmiddels wel besloten om toch maargewoon dit huis te kopen en verbouwen, alleen stellen we de keukenverbouwing dan nog even uit tot augustus, want dat gaan we voor juni niet meer redden. En dan ga ik tijdens de verbouwing gewoon met baby naar mijn ouders :+

Dus de huizenstress is nu voorbij en heeft plaats gemaakt voor "Help, wat gaat de kraamzorg wel niet denken"stress :') Gelukkig wel veel vrienden die willen helpen om het een beetje op te knappen, zodat het niet meer zo studentenhuisachtig is als de baby er is O+ En ik heb inmiddels last van nesteldrang dus ben beetje bij beetje alles grondig aan het opruimen (lees: weggooien).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_177636429
Oh mabawa, sorry. Ik ben al zo’n zeef. Dan zijn die letters soms helemaal lastig :P Wel bijzonder dat hij daar zo mee bezig is. En goed dat je het hem dan ook uitlegt en filmpje met hem kijkt!

Welkom terug VKV! *O*

Aure klinkt als een goede optie als je niet mee wilt doen aan de huizengekte. Waarom kopen jullie dit over van de ouders van je lief? Ze kunnen het niet zomaar voor minder dan de huidige waarde verkopen natuurlijk (er vanuit gaande dat de hypotheek die er nu op zit lager is dan de huidige waarde). Want dan zit je met schenkingen en de belastingdienst enzo. Anderzijds is het dan wel echt van jullie! En leuk dat er verbouwt gaat worden, goed voor je nesteldrang O+
pi_177637601
Jeej pinq O+
En ook Jeej voor Plumeria!

Kim, wat een mooi meisje O+

Ik ervaar deze zwangerschap ook wel anders. Ten eerste ben ik veel onzekerder en heb ik echt een 20 weken buik al (met 13 weken). En ik heb meer last van m'n rug en bekken. Maar ik had vooral even niet bedacht dat ik nu twee jongens van 16 en 14 kilo de hele dag rond sjouw en bezig hou.. De vorige keer was het er eentje van 7 kilo ;)

Geniet van je vakantie Wolken :)

Ik vind het ziekenhuis ook erg medisch. Bij de tweede kreeg ik de mogelijkheid om tijdelijk terug naar de vk te gaan en daar was ik later zo blij mee! Nu bijna gesmeekt of ik bij de vk mocht starten ;) Alleen eindig ik bij de gyn, maar dat snap ik ook :)

Gaaf Spees! Ik kan niet wachten ;)
Sillie O+

Oeh verbouw/opruim stress/woede ;)
Wij zitten nog steeds in dilemma wat te doen met de kamers en het huis.

Ik had net m'n geruststellingsecho! Van dezelfde vk als de eerste keer en ze haar excuses aan voor het verkeerd zien van de eerste keer. Vond ik fijn en netjes. Verder weer twee dagen vooruit gezet en nu officieel vastgesteld op 9-9-'18 O+
Toffe datum O+
En tof kindje O+
We hadden geen duidelijke nub dit keer en geen duidelijk (in de buurt van het geslacht) plaatje maar zij dacht eerder een meisje dan een jongen _O- (en ze had ook even de nub van de vorige keer bekeken ;) )
Maar... zoals ze zei: zo vroeg is het niet mijn specialisatie dus ik weet het absoluut niet zeker ;)
Ik denk ergens eind maart een geslachtsbepaling te doen :)
  dinsdag 6 maart 2018 @ 11:27:57 #222
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177638496
Ik heb 't zondag tegen m'n oudste verteld. Was er helemaal zenuwachtig van, want ik wist dat hij 't wel goed vindt zoals 't nu is, en dat hij het wel heel druk gaat vinden met weer een baby/dreumes/peuter. Plus hij begint op de middelbare volgend jaar, dus allemaal heftig en nieuw.
Hij heeft me gefeliciteerd, maar schrok er wel van. Ik was er een beetje naar van wel :{ Ik ga heel hard werken aan quality time met hem, hij heeft dat nog zo hard nodig.

Prompt werd ik gisteren haske misselijk :') alsof 't ineens 'mag' nu ofzo.
Dus nu loop ik heel charmant met m'n gezicht vol puntbloedinkjes van het spugen ;( als het begint, begint het goed. Vandaag voel ik me ietsje beter, maar mehhhh :r
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_177638919
*O* 12 weken voor Luna, 18 weken voor Spees en UD voor Songeur gister

Fijne vakantie Wolken!

Dat klinkt heerlijk sillie O+

Welkom VKV, gefeliciteerd *O* We delen dezelfde UD! Wat vervelend dat je nu meer onzeker was door je eerdere miskraam, wel heel herkenbaar. Ik ben nog soms bang als ik het voel lopen.

Dat scheelt een hoop stress Aure! Lief dat jullie geholpen worden. Succes met lekker nestelen :)

Loj *O* Wat goed! En misschien een meisje O-)

Pinq, bijzonder dat je lichaam nu dan toegeeft aan de misselijkheid. Snap dat je een beetje zit met de reactie van je oudste. Hij moet vast ook gewoon even aan het idee wennen.

Ik ben aan het wachten op de NIPT die uiterlijk donderdag binnen moet komen en begin steeds vaker te denken “wat als het nu niet goed is”, terwijl ik er echt positief in stond. Doemdenker :')
pi_177639046
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 16:56 schreef lunapuella het volgende:
O ja, vandaag de magische 12 weken grens bereikt! *O* *O* *O*
Yay, fijn he?

VKV, gefeliciteerd en welkom terug!

Loj, wat een toffe datum O+

Pinq, wat lastig, die reactie van je oudste. Maar ergens ook wel begrijpelijk. Hij is een vroege puber en is misschien wel met heel andere dingen bezig? Ik hoop dat hij snel "bijtrekt". Een hoop QT zal hem vast ook goed doen :Y En sterkte met je misselijkheid, natuurlijk.

Fuchs, ik wacht ook op de NIPT uitslag. Het kon volgens mij max. 10 werkdagen duren, toch? Hier zijn we inmiddels een week verder, en hoop stiekem dat de uitslag iets eerder komt. Ik sta er vooralsnog positief in, maar zie het zomaar gebeuren dat ik ga doemdenken naarmate de uiterste datum dichtbij komt :') Succes met het wachten, gelukkig is de klans dat er iets mis is heel klein.
pi_177639076
Ik had het net met de vk over hetzelfde gevoel van de nipt Fuchsia..
Maar wat ze zei tegen mij was dat ze nu een perfect plaatje zag. Alles wat ze moest zien zag er goed uit, ze zag niets raars wat zou kunnen wijzen op een afwijking.
Dus ik moest vooral geen zorgen maken want dat deed zij ook niet en daar zou ik ook niets mee bereiken.
Stelde mij wel zo gerust dat ik het nu ook aan vrienden en familie aan het vertellen ben...

Al wacht ik met het online (Facebook) zetten tot de nipt uitslag (uiterlijk maandag)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')