abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177587737
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 13:01 schreef Helsinki het volgende:
Goed nieuws Pinq! O+.

Wij hadden vanmorgen de pretecho. Leuk om de beeb weer eventjes te zien! Bewoog flink en had weer de voetjes over elkaar en handje voor zijn/haar gezicht. Ik hoopte op een duidelijke nub maar dat bleef uit. Ze had wel een vermoeden maar wilde deze niet uitspreken omdat ze bang was dat we ons daar dan op in zouden stellen :'). Vond dat wel jammer.

[ afbeelding ]

Ik geloof dat we hier tegen de bips aan zitten te kijken :+ (en voetje). Maar heel veel wijzer word ik er niet op als ik de rest van de echo's bekijk. Voel me soms echt dom omdat ik het vaak niet zo goed kan duiden. Meer mensen last van, bij echo's?

Nu weer aftellen tot de16e!
Ah, wat zoet O+

quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 20:30 schreef Helsinki het volgende:
Waardoor denken jullie ook aan een jongen? 16 maart hebben we een pretecho inclusief geslachtsbepaling dus ik ben benieuwd of het klopt :D. We hebben voor beide geslachten eigenlijk al wel namen in gedachten nu en vinden zowel jongen als meisje leuk. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt maar zou het heel leuk vinden als er later nog een broertje of zusje bij komt!

Plumeria, high five! Hoop dat er iets fijns bij zat. Ik draag sinds de 7e week al positiebroeken en vind het echt heerlijk :@.

Jentin :D!

Fuchs, gewoon doen! Heerlijk om te kunnen kijken.

Ik kreeg vandaag te horen dat mijn placenta voor ligt en dat ik de baby minder snel zal voelen. Vond ik toch wel een domper.
Wat leuk dat jullie al zo snel het geslacht te weten kunnen komen. Ik ben medisch en loop in een groot ziekenhuis bij een vk/gyn, en die zijn vrij "koud" en checken echt alleen maar de noodzakelijke dingen. Toen ik vroeg wanneer ze het geslacht zou kunnen zien en of ze een goede "nubfoto" kon maken werd er maar een beetje gesnauwd dat ik maar moest wachten tot de 20-weken echo. -O-

Zwangerschapsbroek gevonden *O* Tip voor hier: de Asos Ridley maternity high waist spijkerbroeken. Kosten iets van 3 tientjes en zitten erg lekker. Zojuist nog een aantal kleuren bijbesteld.

Ik twijfel of ik zwangerschapsyoga of een andere zwangerschapsgerelateerde activiteit wil gaan doen. Ben de eerste, enige zwangere in de familie/vriendengroep, en zou toch wel graag met andere zwangeren in contact komen. Mensen met ervaring hier? En met hoeveel weken zijn jullie gestart?
pi_177588508
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 21:58 schreef Plumeria het volgende:

Wat leuk dat jullie al zo snel het geslacht te weten kunnen komen. Ik ben medisch en loop in een groot ziekenhuis bij een vk/gyn, en die zijn vrij "koud" en checken echt alleen maar de noodzakelijke dingen. Toen ik vroeg wanneer ze het geslacht zou kunnen zien en of ze een goede "nubfoto" kon maken werd er maar een beetje gesnauwd dat ik maar moest wachten tot de 20-weken echo. -O-

Precies mijn ervaring. Ik had zo graag gedeeltelijk bij de VK in mijn dorp gelopen. Die zijn zo lief en nemen echt de tijd en zijn zo behulpzaam O+ Maar mag gewoon niet in mijn medische status -O- Daarom ga ik gewoon een pretecho plannen heb ik besloten. ;)

O en je zwangeschapsbroek tip ga ik onthouden. Ik vrees ook vrij rap nodig.
pi_177588785
Feyre, dit is mijn tweede zwangerschap en ik merk wel verschillen. Was in de eerste weken vaak misselijk, dat had ik de eerste keer niet. En nu heb ik al veel meer en veel vroeger last van m’n bekken. Maar los van die kwaaltjes voelt het wel hetzelfde, geloof ik. Voel me gewoon normaal, alleen dikker en langzamer :')

Plumeria, bij mijn eerste deed ik ZwangerFit: fitness voor zwangeren, met kleine stukjes bevaltheorie hier en daar. Dat wilde ik nu weer, maar werd niet aangeboden. Nu doe ik ZwangerTotaal: cursus via fysiotherapeuten, erg gericht op hoe je jezelf en je bekken niet de vernieling in draait tijdens de zwangerschap. Oefenen met dingen als bukken en uit bed komen enzo :+ Zit ook een les bij met een vk en een partnerles. Ik vind het wel leuk en nuttig, maar had liever ZwangerFit gedaan: dat hield/bracht me meer in conditie.
pi_177589419
registreer om deze reclame te verbergen
Feyre: mijn lijf doet alles anders. Ik ben nu enorm
misselijk geweest en veel moeten spugen, bij de eerste had ik dat absoluut niet. De eerste keer had ik vanaf dag 1 last van maagzuur, nu nog niet. Ik heb nu een enorm lage bloeddruk, bij de eerste niet. Bij de eerste gingen mijn darmen in staking en kon ik heel moeilijk naar de wc, nu moet ik elke keer rennen...
Kortom; het kan dus echt wel verschil maken...

En fijn van de goede echo Pinq!

En spannend Helsinki, de geslachtsecho! Nog eventjes geduld!

Plumeria: ik heb zwangerschapsyoga gedaan bij mijn eerste. Ik vond het heel fijn en heb bij de bevalling ook echt veel gehad aan de ademhalingstechnieken van daar. Maar deze ronde ga ik voor zwangerschapszwemmen, denk ik.
  zaterdag 3 maart 2018 @ 23:13:44 #180
302812 Little_Miss_Naughty
naughty by nature
pi_177590154
*O* voor pinq en plumeria nog!

Ik loop hier ontzettend achter, lees mee maar vergeet alles :+

Feyre, hier wel een hoop overeenkomsten met de eerste zwangerschap. De grootste verschillen zijn dat ik nu erg veel problemen met mijn bekken heb, maar dat lijkt me ook waarschijnlijker bij een volgende zwangerschap. En zwanger met een stuiterpeuter is ook heel anders, maar vooral op een leuke manier :P
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
  zaterdag 3 maart 2018 @ 23:19:06 #181
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_177590319
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 21:22 schreef Feyre het volgende:
Nog even verlate maar welgemeende jompel voor luna en pinq *O*!

Ik heb vandaag ook maar m’n positiebroeken tevoorschijn getoverd. Beetje in dubio, zit wel iets prettiger maar elastiekje-om-knoop bij gewone broek werkt ook prima. Die lap stof van positiebroek bedekt nu alleen m’n vetrol, om daar nou die broek voor te dragen voelt zo stom haha :’).

Helsinki ik kon echt niks maken van je echo :P. Ja ik dacht een voetje van de onderkant te zien maar that’s it, haha.

Vraag aan 2nd/3rd time moms: verloopt elke zwangerschap anders of ongeveer hetzelfde? Dit is m’n tweede en dit verloopt tot nu toe echt heel erg gelijk met de eerste. Ik was nieuwsgierig naar jullie ervaring (gewoon voor de leuk; ik snap ook wel dat iedereen anders is enz :P).
Hier alles, maar dan ook echt alles anders.
Eerste keer niet misselijk, nu heel erg misselijk en ziek geweest.
Eerste keer droeg ik rond, nu naar voren.
Eerste keer nooit benauwd geweest, nu klink ik als een verkouden zeehond.
Hij beweegt ook veeeeel meer dan mijn dochter deed, maar echt 24x7.

Kortom :P ik vind deze zwangerschap veel zwaarder dan de eerste.
En eigenlijk mag ik nog niet klagen, want ik heb een luizenleventje en het verder totaal niet zwaar... maar ik klaag af en toe lekker toch :P
pi_177590688
registreer om deze reclame te verbergen
@ Plumeria, je kan altijd ergens anders een geslachtsecho inplannen :) ik ben ook medisch en ik had een geslachtsecho ingepland rond 16/17 weken bij een normale verloskundigepraktijk.

En ik volg zwangerschapsyoga vanaf week 22. Ik vind het wel fijn! Ademhalingsoefeningen, oefeningen mbt jezelf overgeven aan een ander (vertrouwen enzo) en hele fijne ontspanningsoefeningen. Er komt ook nog een keer een partnerles aan, maar ik weet nog niet zo goed wat ik mij daar bij moet voorstellen :D voor en na de les kun je thee drinken en een beetje met de rest kletsen. Ik doe dat meestal alleen vooraf. Daarna wil ik gewoon zo snel mogelijk mijn bed in :')
  zondag 4 maart 2018 @ 09:58:34 #183
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_177594768
Lieve dames,

Het is heel bizar, maar ons prutsje is alweer een week oud. We hadden een wat rocky start omdat t meisje veel last heeft gehad van de bevalling en er was sprake van een verborgen te korte tongriem en een te strak lipbandje. Onze eerste ritjes waren dus naar de osteopaat en een tandarts om de bandjes te laten laseren :{ . Nu is de rust weder gekeerd en genieten we met volle teugen van een zen-baby die al veel beter in haar velletje zit. Mijn borsten gaan langzaam weer de goede kant op nu ze beter aan kan happen en nou ja, verder komt het met mijn lijf ook vast goed :+

Ik gun jullie allemaal prachtige zwangerschappen, voorspoedige bevallingen, mooie ontmoetingen en roze en blauwe wolken O+ . Ik ga ergens proberen aan te haken bij de baby's, dus tot dan! :*

Nog een paar plaatjes (ideaal zo’n fotograaf in de familie) voor de rammels O+ O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
  zondag 4 maart 2018 @ 10:02:57 #184
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177594848
Wat een pop Kim O+ O+
Vervelend van de rommelige start, fijn dat het nu weer rustig is :) geniet ervan!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_177595044
Wauw, Kim, wat een prachtig meisje :D Mooie plaatjes ook.
pi_177595045
Wat een mooi meisje Kim. O+
Echt een popje ja. Geniet en gefeliciteerd.
pi_177595269
Wat een mooi meisje Kim! O+ Wat naar dat jullie zo'n lastige start hebben gehad samen. Fijn dat ze nu beter in haar velletje lijkt te zitten. Geniet van elkaar :)
pi_177595374
Kim O+ O+ O+ Dat mondje O+
pi_177595432
quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 10:25 schreef Mabawa. het volgende:
Kim O+ O+ O+ Dat mondje O+
Lippen om te kussen!
pi_177596992
Wat een dotje Kim O+ Fijn dat het nu beter gaat!

En pinq van een goed nieuws!!! O+

Wat stom zeg Plumeria! Bij mij waren ze best lief tijdens de echo’s in het ziekenhuis. Ik zou idd ook een pretecho doen. :) Lekker lang en blij naar je baby kijken O+ Ik heb iemand in mijn centering pregnancy-club die dat naast haar controles in het ziekenhuis doet. Maar goed dan krijg je natuurlijk geen echo’s.
Gaat het over zwangerschapscursussen? :+ Ik heb hypnobirthing gedaan en mijn cursus was totaal niet zweverig en ik was heel blij met de praktische info, ademhalingsoefeningen en tips voor je bekken etc. Ben heel benieuwd hoe ik het tijdens de bevalling ga inmengen. Zwangerschapsyoga lijkt me ook fijn!

Peace ik had met je te doen toen ik je berichtje las. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om de knop even om te zetten, ook al wilde je die zwangerschap zo graag. Heel herkenbaar ook hoor. Ik heb wel eens gehuild omdat ik ‘s avonds zooo graag naar een borrel wilde, maar ik was al kapot van een etentje en trok het écht niet qua moeheid. Hopelijk voel je je straks in het tweede trimester wat energieker. :*

Vrijdag in het ziekenhuis bij de voorlichting over zwangerschapsdiabetes. Ik schrok wel nog even van wat de gevolgen kunnen zijn voor jezelf en de baby (meer (niet heel hoog, maar toch) kans op zwangerschapsvergiftiging, zwaardere baby met meer complicaties bij de bevalling, baby die eigen glucose na de bevalling niet op peil kan houden, 50-80% kans op zw diabetes bij volgende zwangerschap, verhoogde kans op gewone diabetes later, kind met overgewicht, hart- en vaatziekten). Ik had al wel gegoogled of course :7 maar nu kreeg ik wat meer en gedetailleerdere info. Maar wel een goede, extra motivatie om echt netjes met mijn glucosewaarden om te gaan. En door te gaan met het gezonde leven dat ik al leidde. :) Voldoende bewegen, gezond eten en een gezond gewicht.

Qua voeding veel open deuren (voor mij) maar ook nog twee interessante weetjes (disclaimer: als ik het goed onthouden heb). Advies is bijv geen frisdrank en vruchtensappen, ik dacht: ja ja open deur. Maar de reden waarom vond ik heel interessant. Die producten zorgen nml voor een snelle, hoge suikerpiek. En als je dan na 1,5 uur je glucosewaarde meet, is die piek al weg en lijkt het alsof je dat glas (gewone) cola prima kunt drinken. Pizza en patat: naast veel koolhydraten ook veel vet. Door het vet in deze producten wordt de glucose minder snel verwerkt. Als je dan na 1,5 uur je glucose meet lijkt er niets aan de hand maar als je wat later gaat meten kan je glucosewaarde dus te hoog zijn omdat het langzamer verwerkt wordt.
Dit, dat, alles.
pi_177599046
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 22:17 schreef Fuchsia_roze het volgende:

[..]

Precies mijn ervaring. Ik had zo graag gedeeltelijk bij de VK in mijn dorp gelopen. Die zijn zo lief en nemen echt de tijd en zijn zo behulpzaam O+ Maar mag gewoon niet in mijn medische status -O- Daarom ga ik gewoon een pretecho plannen heb ik besloten. ;)

O en je zwangeschapsbroek tip ga ik onthouden. Ik vrees ook vrij rap nodig.
ook niet in een samenwerkingsverband?
Mijn VK werkt samen met de Gyn waardoor je met een medische indicatie de standaard controles (en eventueel centering pregnancy) bij de VK kan krijgen en speciale controles in het ziekenhuis.

In mijn geval is er geen verdere begeleiding vanuit het ziekenhuis nodig dus ik loop weer volledig bij de VK. Maar ik vond het wel een hele fijne combi tussen persoonlijke VK contact en de gespecialiseerde medische zorg in het ziekenhuis.
pi_177601579
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2018 13:28 schreef Elleska het volgende:

[..]

ook niet in een samenwerkingsverband?
Mijn VK werkt samen met de Gyn waardoor je met een medische indicatie de standaard controles (en eventueel centering pregnancy) bij de VK kan krijgen en speciale controles in het ziekenhuis.

In mijn geval is er geen verdere begeleiding vanuit het ziekenhuis nodig dus ik loop weer volledig bij de VK. Maar ik vond het wel een hele fijne combi tussen persoonlijke VK contact en de gespecialiseerde medische zorg in het ziekenhuis.
Nope helaas. T is nogal een complex medische situatie en ik ga nauwlettend in de gaten gehouden worden door het zkh. Ik had ook gehoopt dat er een samenwerkingsverband mogelijk was en er specifiek naar gevraagd. Met een hele duidelijke “nee” als antwoord.
pi_177604143
Kim, wat een prachtige plaatjes O+ Lekker genieten als gezin van 4 :*

Verder is me echt niks blijven hangen :@

Ik ben een beetje moe! Vanmiddag lekker stukje gewandeld. Die ene kilometer in slakkengang voelde vermoeiender dan 5 km hardlopen in niet zwangere staat :+
Ik begin ook een beetje ongeduldig te worden, baby kom maar! De kou is weg, we willen je ontmoeten O+ O+
pi_177604242
Kim, wat prachtig! Ze is net zo mooi als d’r moeder. ;) :*

quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2018 16:58 schreef Songeur het volgende:
Ik begin ook een beetje ongeduldig te worden, baby kom maar! De kou is weg, we willen je ontmoeten O+ O+
:Y O+
Man zei vanochtend: “het is vandaag goed weer, je mag vandaag wel bevallen”. _O-

Voel je je verder wel goed? En LMN, hoe gaat het met jou?

Wij hebben ook lekker gelopen! Ik wilde eigenlijk een rondje doen, maar we besloten naar de stad te lopen en terug. In totaal zo’n 7 km heen en terug plus shoppen. Ben kapot. :D
pi_177604787
quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 17:03 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Kim, wat prachtig! Ze is net zo mooi als d’r moeder. ;) :*

[..]

:Y O+
Man zei vanochtend: “het is vandaag goed weer, je mag vandaag wel bevallen”. _O-

Voel je je verder wel goed? En LMN, hoe gaat het met jou?

Wij hebben ook lekker gelopen! Ik wilde eigenlijk een rondje doen, maar we besloten naar de stad te lopen en terug. In totaal zo’n 7 km heen en terug plus shoppen. Ben kapot. :D
Nou ga dat bevallen eens doen dan haha! Wat een afstand. Respect.

Ik voel me verder goed. Vermoeid, wat voorweeën en heb sneller last van prikkels! Verder genieten we nog eventjes met zn viertjes O+
pi_177605611
Wat een lieverd Kim

Ik had ook een gynaecoloog die volgens mij met flinke tegenzin nog aan het werk is en die gaf aan dat het geslacht ook pas bij 20 weken gezien kon worden. Door de omstandigheden hadden wij s'middags de termijnecho en toen kon de echoscopiste meteen zien dat het een jongetje is. En ik zou anders ook een pretecho laten maken.

Hier voor het eerst 'last' gehad van een flink groeiende buik. Ik zit nu in San Francisco en de fietstocht over de Golden Gate Bridge was behoorlijk pittig, vooral de stijle stukken omhoog waren niet prettig en heb ik lopend gedaan.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  zondag 4 maart 2018 @ 20:19:36 #197
302812 Little_Miss_Naughty
naughty by nature
pi_177608401
quote:
1s.gif Op zondag 4 maart 2018 17:03 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Kim, wat prachtig! Ze is net zo mooi als d’r moeder. ;) :*

[..]

:Y O+
Man zei vanochtend: “het is vandaag goed weer, je mag vandaag wel bevallen”. _O-

Voel je je verder wel goed? En LMN, hoe gaat het met jou?

Wij hebben ook lekker gelopen! Ik wilde eigenlijk een rondje doen, maar we besloten naar de stad te lopen en terug. In totaal zo’n 7 km heen en terug plus shoppen. Ben kapot. :D
Lief dat je het vraagt! Ik heb vandaag nog even geknuffeld met een baby van 2 weekjes oud, en dat heeft toch wel ervoor gezorgd dat ik het iets minder erg vind als de zwangerschap straks voorbij is :P
Maar toch kan ik me niet voorstellen dat ik nu al zou bevallen, ik heb echt nog helemaal niet het gevoel dat ik aan het einde van de zwangerschap zit mentaal gezien. Fysiek is dat een ander verhaal :')
En 7km lopen nog, wow! Wij zijn gisteren even naar de Ikea gegaan, en nu kan ik vandaag nauwelijks de trap meer af :')
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_177611566
Mijn minst favoriete aspect van deze zwangerschap tot nu toe (behalve het overgeven dan) : 's avonds telkens maar de helft van mijn avondeten op kunnen en dan net voor ik naar bed wil weer gierende honger hebben. :(
pi_177616095
Ik heb last van mijn bekken. Vooral in mijn rechterlies, straalt helemaal door in mijn been. ‘T is zeker naief om te denken dat dit heel tijdelijk is en morgen vast weer beter, of niet? 8)7
pi_177616128
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 09:46 schreef silliegirl het volgende:
Ik heb last van mijn bekken. Vooral in mijn rechterlies, straalt helemaal door in mijn been. ‘T is zeker naief om te denken dat dit heel tijdelijk is en morgen vast weer beter, of niet? 8)7
Ik heb dat inderdaad tijdelijk gehad, een dag of drie, dus zou zomaar kunnen! Zenuw die dan ff bekneld lag denk ik.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')