abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 26 februari 2018 @ 01:03:05 #1
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_177451776
registreer om deze reclame te verbergen
image?span=6m&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=EUR&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

gd_5f2pyoZ8gxwrYhBap_OI50bVaAb1LHOFosDdFyfI.gif?w=320&s=c91eed716989331dbc88262dc07ca9b2
groeten

Ok. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Lees hier een uitleg, handleidingen, crypto-woordenboek etc,
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #1 Voor al je kleine en grote vragen

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #2 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt gentroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
Bitonic
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Coinmarketcap.com - CryptoCurrency Market Capitalizations
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin
/r/btc

Bitcoin resources (websites)

Bitcoin en belastingaangifte

Bitcoins als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoins en andere cryptovaluta wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro’s) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw ‘coins’ op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw currencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw cryptovaluta in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van Bitcoin of Altcoins
- Open een account op bijv Binance.(Zie hierboven)
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Ether. Kopieer het wallet-adres.
- Koop Ether (bijvoorbeeld bij BTC-direct of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in Ether op Binance. Via de Exchanges kan je Ether kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.

[ afbeelding ]
pi_177451781
Hoppa gaan we weer...

Deze word positief
  maandag 26 februari 2018 @ 01:17:42 #3
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_177451831
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 00:56 schreef Warren_g het volgende:
Een paar dagen geleden postte iemand hier over digixdao(dgd).
Prijs was toen 292 dollar en is nu 411 dollar.
Wat gebeurt hier dan?
een stijging
pi_177451845
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 01:17 schreef leolinedance het volgende:

[..]

een stijging
Ja dat was ik denkik. Ik houd em in de gaten maar wacht nog steeds op de echte dip om bij te kopen. Ik denk dat DGD weer omlaag gaat als BTC gaat stijgen. De laatste tijd lijkt er een correlatie te zijn.

BTW jongens merken jullie het?! DE WAVES MARKETINGMACHINE DRAAIT OP VOLLE TOEREN!!! 1

:')14.gif
pi_177451855
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 01:20 schreef kthxbye het volgende:

[..]

Ja dat was ik denkik. Ik houd em in de gaten maar wacht nog steeds op de echte dip om bij te kopen. Ik denk dat DGD weer omlaag gaat als BTC gaat stijgen. De laatste tijd lijkt er een correlatie te zijn.

BTW jongens merken jullie het?! DE WAVES MARKETINGMACHINE DRAAIT OP VOLLE TOEREN!!! 1

:')[ afbeelding ]
Duh, het is bijna WAVESMAAND. :o
pi_177451914
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 01:23 schreef BadVlad het volgende:

[..]

Duh, het is bijna WAVESMAAND. :o
DE DEX IS TE ZWAAR VOOR DE ZWARATEKRWACHT DUS MOON BETEKEBT OMLAAG!! JAJAJAJA HIER KOMEN WE OMLAAG ERMEE 📉🇲🇨🇲🇨
MAARJA WAAR HEBBEN WE HEY EIGENLIJK OBER WANT ZOWEL DE MOON ALS WAVES EN HET TSHIRT VAN DE MINISTER BESTAAN ALLEN IN UNIVERSAAAAA JAJAJAJAAAAAAAaaaBRoEK21391573648trANSACTIES per seconde MAGNET HEEFT ER WEL EEN MILJOEM HAHAHHHA SNELLER DAN HET LICHT UNIBERSAAAAAAAA
  maandag 26 februari 2018 @ 01:43:10 #7
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_177451918
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 01:39 schreef kthxbye het volgende:

[..]

DE DEX IS TE ZWAAR VOOR DE ZWARATEKRWACHT DUS MOON BETEKEBT OMLAAG!! JAJAJAJA HIER KOMEN WE OMLAAG ERMEE 📉🇲🇨🇲🇨
MAARJA WAAR HEBBEN WE HEY EIGENLIJK OBER WANT ZOWEL DE MOON ALS WAVES EN HET TSHIRT VAN DE MINISTER BESTAAN ALLEN IN UNIVERSAAAAA JAJAJAJAAAAAAAaaaBRoEK21391573648trANSACTIES per seconde MAGNET HEEFT ER WEL EEN MILJOEM HAHAHHHA SNELLER DAN HET LICHT UNIBERSAAAAAAAA
:')
pi_177451994
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 01:39 schreef kthxbye het volgende:

[..]

DE DEX IS TE ZWAAR VOOR DE ZWARATEKRWACHT DUS MOON BETEKEBT OMLAAG!! JAJAJAJA HIER KOMEN WE OMLAAG ERMEE 📉🇲🇨🇲🇨
MAARJA WAAR HEBBEN WE HEY EIGENLIJK OBER WANT ZOWEL DE MOON ALS WAVES EN HET TSHIRT VAN DE MINISTER BESTAAN ALLEN IN UNIVERSAAAAA JAJAJAJAAAAAAAaaaBRoEK21391573648trANSACTIES per seconde MAGNET HEEFT ER WEL EEN MILJOEM HAHAHHHA SNELLER DAN HET LICHT UNIBERSAAAAAAAA
_O-
pi_177452543
icon gogo
  maandag 26 februari 2018 @ 05:22:46 #10
473609 Het_Peenvarken
Grapperhaustechno
pi_177452545
N6SBqfs.jpg
pi_177453405
cz_binance twitterde op maandag 26-02-2018 om 01:50:16 erc20 token withdrawal fees have been reduced by 25% on #binance. This fee will be dynamically adjusted overtime. reageer retweet
  maandag 26 februari 2018 @ 08:14:21 #12
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_177453631
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 07:32 schreef Gehrman het volgende:
cz_binance twitterde op maandag 26-02-2018 om 01:50:16 erc20 token withdrawal fees have been reduced by 25% on #binance. This fee will be dynamically adjusted overtime. reageer retweet
Mooi :) Het enige nadeel van binance zijn die withdrawalfees :P
Please sir. When moon? When Mustang?
  maandag 26 februari 2018 @ 08:36:29 #13
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_177453838
Maandag, het is een dag, het moet
Maar oh wat is het lastig in de ochtend, maar het is voor de poet
Verraderlijk glad zijn de wegen en noest zijn de blikken des mensen
Is dit wat ze vragen, zijn dit de wensen?
Laat ons lopen, laat ons gaan, laat ons zijn
Je mag er zijn, en dat weet ik ook wel, Pepijn


:{
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_177453908
Maandag o maandag,
Wat valt er te verwijten
Als je nu eens flink gaat schijten

Chesty Boys
pi_177453999
De dukaten zijn inmiddels aan mijn chest vastgevroren. Onbeperkt houdbaar.
pi_177454311
Ik vind het wel eens tijd worden dat we groene weken gaan zien.
Lambo of Rekt
pi_177454324
quote:
14s.gif Op maandag 26 februari 2018 09:18 schreef EggsTC het volgende:
Ik vind het wel eens tijd worden dat we groene weken gaan zien.
Zie het als een hobby. Dat kost geld. :P
pi_177454346
quote:
14s.gif Op maandag 26 februari 2018 09:18 schreef EggsTC het volgende:
Ik vind het wel eens tijd worden dat we groene weken gaan zien.
als we door die 9300 gaan vandaag dan blijft het deze week aardig rood
pi_177454367
ICX komt met eigen wallet, ENJ met meerdere nieuwe exchanges en iOS wallet bijna af, VEN rebrand .... en BTC neemt weer een duik :(
pi_177454383
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 09:22 schreef Kyran het volgende:
ICX komt met eigen wallet, ENJ met meerdere nieuwe exchanges en iOS wallet bijna af, VEN rebrand .... en BTC neemt weer een duik :(
Is nou al duidelijk hoe die tokenswap plaats gaat vinden, op de exchanges, van icx?
Lambo of Rekt
pi_177454389
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 09:23 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Is nou al duidelijk hoe die tokenswap plaats gaat vinden, op de exchanges, van icx?
https://medium.com/helloi(...)-iconex-b88c998442cf

Heel veel bla bla maar nog niet veel info daarover als ik het zo lees, behalve dat het volgende maand gaat beginnen.
pi_177454394
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 09:23 schreef Kyran het volgende:

[..]

https://medium.com/helloi(...)-iconex-b88c998442cf

Heel veel bla bla maar nog niet veel info daarover als ik het zo lees.
;(
Lambo of Rekt
  maandag 26 februari 2018 @ 09:39:05 #23
473609 Het_Peenvarken
Grapperhaustechno
pi_177454608
Lol ik trek hier steeds die hele kast leeg

MYJI3lT.png

VbVoN8m.png

Ben benieuwd of ze ooit de internal exchange opengooien zodat je die punten kunt inwisselen... ik betwijfel het.
  maandag 26 februari 2018 @ 09:41:39 #24
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_177454644
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 09:39 schreef Het_Peenvarken het volgende:
Lol ik trek hier steeds die hele kast leeg

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ben benieuwd of ze ooit de internal exchange opengooien zodat je die punten kunt inwisselen... ik betwijfel het.
Fabeltjes over ijsberen ja? :')
Please sir. When moon? When Mustang?
  maandag 26 februari 2018 @ 09:46:05 #25
473609 Het_Peenvarken
Grapperhaustechno
pi_177454715
quote:
3s.gif Op maandag 26 februari 2018 09:41 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Fabeltjes over ijsberen ja? :')
Moest ff zoeken waar je het over had hoor :+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')