abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177650862
registreer om deze reclame te verbergen
Ah phaidra, kan me voorstellen dat je dat even in de gaten houdt/bezighoudt ja. Is een allergie zo van invloed op groei ja? Wel fijn dat het prettig gesprek was.
pi_177651074
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 21:58 schreef Crumpette het volgende:
Ah phaidra, kan me voorstellen dat je dat even in de gaten houdt/bezighoudt ja. Is een allergie zo van invloed op groei ja? Wel fijn dat het prettig gesprek was.
Het zou een oorzaak kunnen zijn, dan worden voedingsstoffen volgens mij niet goed opgenomen door de allergie. En op zich is het een supervrolijk jongetje met veel plezier in het leven (en in eten), dus maak me niet erg zorgen. Maar hij is sowieso een ukkie (genetische aanleg :+) en ik vind het sneu als hij dan door iets anders ng meer groeiachterstand zou oplopen.
Venus in pocketformaat
loveli
pi_177653025
H Phaidra, niet lekker om je daar zorgen om te moeten maken ;(

Maar MM, ik vind dat niet echt geforceerd afdwingen, hoe je dat bij J aanpakte. Hij kon het allemaal al goed aangeven en was dus al fysiek klaar om zindelijk te worden. Sommige kinderen hebben gewoon een duwtje (of flinke zet ;) ) nodig :)
pi_177653353
registreer om deze reclame te verbergen
Vervelend Phaidra!

Ow was met drie jaar en 7 maanden pas zindelijk. Daarvoor ook angst en vooral geen enkele interesse. Met Ow het er toen over gehad dat het moest gaan gebeuren en toen hadden we samen een moment uitgekozen. Binnen een week was hij dag en nacht zindelijk :@

Nu toevallig vorige week begonnen op dezelfde manier bij Js ( 3 jaar en 5 maanden) vooral omdat we in de meivakantie op vakantie willen en in de zomer wordt echt te laat (en zie ik niet zitten hoogzwanger). Sinds een week gaat hij wel echt op het potje en daarvoor ook angst. Vandaag zelfs voor het eerst op het toilet :D (ik haat potjes). Helaas kreeg hij afgelopen week een klein buikgriepje, dus het gaat wel iets langer duren, maar ik heb nog de tijd :)

Conclusie van mijn verhaal: bij beide kinderen heeft het "een keuze geven wanneer zindelijk te worden" echt heel erg geholpen. (En ok, ik heb die keuze stiekem wel een beetje gestuurd)
  woensdag 7 maart 2018 @ 22:24:32 #203
171422 LadyBlack
paint it black
pi_177674734
Crump, mijn dochter deed haar eerste plas op een potje toen ze 3,5 was :') Daarna liet ze het er een tijdje bij zitten, en heb ik uiteindelijk net als MM een 'zetje' moeten geven. Het kind doet op allerlei vlakken dingen pas als ze zeker weet dat ze het kan, zo ook plassen....

Heb wel heel veel vertrouwen in haar moeten hebben trouwens, want ze vertikte het heel lang om op het potje / de wc te gaan voor de zekerheid. Kan haar plas dus ook lang ophouden, en dan pist ze bijna een gat in de wc zeg maar :')! Inmiddels hebben we wel de afspraak dat ze iig gaat voor we de deur uitgaan of voor ze naar bed gaat.

Ohja, de nachten duurden hier trouwens ook nog wel een tijdje maar inmiddels is ze bijna 5 en heeft ze sinds september niet meer in haar bed geplast O+
E & S
  woensdag 7 maart 2018 @ 23:27:43 #204
409579 LuDann
All the way
pi_177676210
Hoe werkt dat dan met elk half uur op een potje zetten? Die van mij vindt dat 1 of 2 keer ok (voor 5 seconden) maar daarna is ze er wel klaar mee verwacht ik. :') Die ga ik echt zover dan niet meer krijgen.

Ze wil nog steeds wel enkele malen per dag op de wc, maar er gebeurt nooit iets.
  donderdag 8 maart 2018 @ 07:16:18 #205
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_177678860
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2018 21:24 schreef mousemicky het volgende:
Ja, hoi, hier dus ervaring met een kind dat elke vorm van wc/potje etc weigerde totdat hij 3 jaar en 11 maanden was. Toen was k het zat, en moest ie van mij verplicht elke dag 4 keer op de wc. Hij kon het namelijk best (gaf precies aan wanneer hij in zn luier ging plassen), hij wlde niet. Het was geloof ik binnen 2 weken gepiept (lang leve de kerstvakantie).

En tja, op school is zindelijkheid toch wel heel gewenst hoor. Natuurlijk, Een enkele keer een ongelukje kan, maar geen elke juf wordt blij van poepbroeken of regelmatige broekplassers.

Dus ja, ik herken de frustratie en de angst dat het niet goed gaat komen, maar hier kwam het dus net op tijd goed. Op een wat minder pedagisch verantwoorde en met-je-kind-meeverende manier dus, maar bij J is duidelijkheid en regels stellen dus soms blijkbaar de enige manier die wl tot resultaat leidt.

Wat mij trouwens altijd verbaast: veel mensen hebben het hier over in de zomer bloot laten rondlopen. Ik zie dat gewoon niet voor me. Gewoon in de blote billen? In huis en in de tuin? En dan zelf de hele dag vragen of ze niet moeten plassen of sprintjes trekken naar de wc om er voor te zorgen dat de stoffen bank/ het kleed/ de trapbekleding etc niet natgeplast wordt? Ik zie t niet gebeuren. Ik laat mn kinderen trouwens nooit bloot rondlopen, hier hebben ze gewoon altijd een broek aan...
Melba is zindelijk als hij bloot is. Dan voelt hij plas en poep op tijd aankomen. Met kleding aan lukt het nog niet.

Dus als hij van de zomer eerst lekker veel in zn blote togus rondloopt (zijn favorietw kleding is je blootje), dan kunnen we kijken of t een keer een hele dag lukt, en nog een keer, en dan een keer met broekje etc.

Melba loopt regelmatig in zn blote kont. Soms wil hij geen luier en broek aan na t verschonen, nou prima, als we gewoon thuis zijn. Onderbroek vind ik voor mijzelf wel prettig, dus geen geblotekont voor mij, maar als t heet is gooi ik ook kleren uit hoor. vind er niks mis mee in huiselijke kring hoor, of buiten in de tuin als er geen inkijk is.

[ Bericht 1% gewijzigd door kwakz0r op 08-03-2018 21:19:36 ]
  donderdag 8 maart 2018 @ 11:56:11 #206
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_177682454
Vv heeft ook gewoon to-taal geen zin om op de wc te gaan. Toch proberen we hem 3x per dag zover te krijgen. We proberen het nu leuk te maken met spelletjes, ik zie ik zie wat jij niet ziet, enz.
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_177683631
Sjaak loopt thuis vaak in blote billen door het huis. Hij vindt dat heerlijk! We zetten dan de verwarming net wat hoger, zodat hij het niet te koud krijgt. Onze kleine naaktloper O+
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_177684799
Ik ben nog op vorige pagina maar crump heb je ook wc verkleinen geprobeerd? Wij hebben beide, voor de afwisseling. Ik begrijp je helemaal. Helemaal als hij er bang voor is. Hier niet bang maar het gaat voor geen meter, maar ik laat het nu weer rusten. Boekjes heb je natuurlijk al geprobeerd. Ik las ook iets laatst over stickers in potje plakken waar je over heen kan plassen en dan verandert het. Of wat ik had aangeschaft is led verlichting voor in de wc pot (AliExpress) :')

Interessant om te lezen van dat laagje om de billen en dan dat zien als luier. Dat kan dus zeker wel helpen om in blote billen te laten lopen. Hopelijk in mei vakantie anders zomervakantie alleen voelt dat heel last minute.

Mousmickey, ik herken jouw vraag over bloot lopen. Ik zie het ook niet snel voor me, bloot loopt hij nooit, binnen sowieso panisch met handdoeken op de bank enz. En zie het zo voor me dat hij heerlijk gaat staan plassen in de tuin. Wordt hij daar zindelijk van?

[ Bericht 7% gewijzigd door Hilmo op 08-03-2018 14:17:28 ]
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177685455
Loj, kan je meer vertellen over dat gesprek met je kinderen? Die van ons zijn ongeveer even oud. Hoe heb je het gestuurd? Klinkt namelijk als een goed idee. In zomervakantie vind ik het ook wat te laat, al begint die in juli al, maar als we dan nog maanden nodig hebben, is het te laat.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177686219
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 23:27 schreef LuDann het volgende:
Hoe werkt dat dan met elk half uur op een potje zetten? Die van mij vindt dat 1 of 2 keer ok (voor 5 seconden) maar daarna is ze er wel klaar mee verwacht ik. :') Die ga ik echt zover dan niet meer krijgen.

Ze wil nog steeds wel enkele malen per dag op de wc, maar er gebeurt nooit iets.
Potje voor de tv zetten en de tv op pauze zetten ofzo als die van t potje afgaat.
pi_177688151
L kon elke keer als hij voor bed of bad op t potje/wc moest wel plassen. (was makkelijk, want zindelijke kleuter ging dan ook, dus hij er direct achteraan. Toen hij ging weigeren om zijn luier te laten verschonen kreeg hij een onderbroek aan. Natte broeken vond/vind hij heeel naar, dus in ieder geval wilde hij dan een nieuwe. Hij heeft nog een tijd elke keer geroepen dat hij niet op t potje wilde en het wel kon ophouden. Het kwartje dat plas er uiteindelijk echt een keer uit moet moest nog even vallen. Het heeft echt best een tijd geduurd voor het altijd goed ging (itt zuslief die zelf aangaf geen luier meer aanwilde en toen ook meteen zindelijk was, dit was effe wennen) Toen hij zindelijk was met plassen was dat met poepen helaas nog niet zo. Hij durfde niet goed. Hij gaf aan dat hij moest, ik tilde m op de wc en dan riep hij dat hij toch niet moest en uiteindelijk poepte hij dan toch in zijn broek..
De truuc hier bleek simpel. Hij wilde op de wc, oh toch niet.. toen hij er naast stond kwam zuslief aanrennen dat ze hl nodig moest. L: nee, want ik moet poepen. W: maar ik moet heel nodig, ik plas bijna in mijn broek en jij gaat toch niet.. L: WEL!. Dus ik til m erop en hij poept meteen |:( :o :Y
Sindsdien gaat t prima. Naar t KDV durft hij nog niet trouwens, daar mag hij van mij best een luier aan ook al blijft die de hele dag droog..

naaktlopen hebben ze allebei nooit gedaan. Panisch met handdoeken ben ik nooit geweest. Dan wordt t vies, och.. De poes veegt ook al zijn pootjes niet als hij binnenkomt. Bank was niet duur en we kopen wel een nieuwe als hij 'af" is. -huishouden van Jan Steen present-
  donderdag 8 maart 2018 @ 21:21:41 #212
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_177693784
Alleen nu hij ziek in blote waterpokkenbillen op de bank ligt liggen er handdoeken op. Maar we hebben nog maar 1 keer een bankongelukje gehad, en de hoezen zijn wasbaar. Oh en wat plasjes op de vloer, nou das ook zo weg.

Melba drinkt goed dus t is altijd lekker waterige niet-stinkpies :')

[ Bericht 0% gewijzigd door kwakz0r op 08-03-2018 21:30:21 ]
pi_177700462
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 23:27 schreef LuDann het volgende:
Hoe werkt dat dan met elk half uur op een potje zetten? Die van mij vindt dat 1 of 2 keer ok (voor 5 seconden) maar daarna is ze er wel klaar mee verwacht ik. :') Die ga ik echt zover dan niet meer krijgen.

Ze wil nog steeds wel enkele malen per dag op de wc, maar er gebeurt nooit iets.
Ik ben geen voorstander van elk half uur op potje/wc zetten. Je creert dan zogenaamde "klokzindelijkheid" en het kind hoeft amper iets op te houden. Je lichaam produceert elke minuut een druppel urine ofzo, en 30 druppels ophouden is geen kunst... Ik heb dit met oppaskindjes gezien, als je dan een keer te laat was plasten ze in hun broek. Zindelijkheid is controle over de kringspieren, en die krijg je niet door je elk half uur te ontlasten.

Bij de oudste heb ik gewoon afgewacht en die zei op een dag "nee, geen luier" en was sindsdien zindelijk. Hij was toen net 3. Als het bij de jongste net zo gaat, vind ik het prima.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_177700495
Ik geloof ook niet zo in dat de hele dag maar op potjes zetten. Nou heb ik wel een kind met een bizarre blaas (die plast 2 keer per 24 uur :')) maar nog steeds leer je ze op die manier niet om plas op te houden en aan te voelen wanneer ze moeten plassen.
Ik kan me de frustratie en wanhoop wel een beetje voorstellen, maar het komt bijna altijd cht goed zonder noodgrepen.
Mijn kind was ook niet van de een op de andere dag zindelijk, daar is echt wel een jaar overheen gegaan, met tussentijdse fases van niet willen / niet durven, maar ik heb daar gewoon weinig aandacht aan besteed of druk op gelegd en sinds een paar weken is ze nu wel luiervrij.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  vrijdag 9 maart 2018 @ 08:57:51 #215
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_177700571
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 08:47 schreef McLaura het volgende:

[..]

Ik ben geen voorstander van elk half uur op potje/wc zetten. Je creert dan zogenaamde "klokzindelijkheid" en het kind hoeft amper iets op te houden. Je lichaam produceert elke minuut een druppel urine ofzo, en 30 druppels ophouden is geen kunst... Ik heb dit met oppaskindjes gezien, als je dan een keer te laat was plasten ze in hun broek. Zindelijkheid is controle over de kringspieren, en die krijg je niet door je elk half uur te ontlasten.

Bij de oudste heb ik gewoon afgewacht en die zei op een dag "nee, geen luier" en was sindsdien zindelijk. Hij was toen net 3. Als het bij de jongste net zo gaat, vind ik het prima.
Maar dat is toch ook niet iets wat je blijvend doet :? Althans ik deed dat de eerste dag ofzo, om het in haar systeem te krijgen. Toen dat potje eenmaal in haar hoofd zat, was dat niet meer nodig. Lijkt me ook nogal ondoenlijk om dit vol te houden.
pi_177700629
Elk half uur op het potje zetten is natuurlijk ook niet hetzelfde als ieder half uur vragen of er nog geplast moet worden.

S. mocht gisteren bij de action wat uitzoeken. Hij koos badeendjes en bootjes. 1 euro uitgegeven, kind helemaal in de wolken. De hele weg terug hoorde ik ‘dankie mamie!’ O+
pi_177701225
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 08:57 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Maar dat is toch ook niet iets wat je blijvend doet :? Althans ik deed dat de eerste dag ofzo, om het in haar systeem te krijgen. Toen dat potje eenmaal in haar hoofd zat, was dat niet meer nodig. Lijkt me ook nogal ondoenlijk om dit vol te houden.
Er werd van mij verwacht dat ik dit elke dag, wekenlang... maandenlang deed.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_177708841
Bedankt voor weer de interessante inzichten. Wij deden dat elk half uur op wc, ook al tijden wel met tussenpozen. Maar goed dat was hier geen knop om. Dan maar in de meivakantie. En vragen of hij moet.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177709323
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:51 schreef McLaura het volgende:

[..]

Er werd van mij verwacht dat ik dit elke dag, wekenlang... maandenlang deed.
Wie verwacht dat dan van je? Lijkt me toch behoorlijke onzin om dat langer dan 1of 2 dagen te doen, als je er al voor kiest.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_177710563
Snap het wel MC Laura, vriendin van me zei ook van elk half uur op wc, en dat opvang dat ook moest doen anders geen zin. Ik zei beginnen we niet aan, want ze hebben vooral baby's en kunnen niet elk half uur mijn kind op wc zetten. En als ik het wel had gevraagd waren we, lees, zij, nu nog bezig geweest.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177715901
Mijn peuter is a b s o l u u t niet op de WC te krijgen als ze op dat moment niet dringend hoeft. Heel fijn, zit je net 5 minuten in de auto.. “Ja! Nu moet ik WEL plassen!”. }:| .

Zo. De slingers hangen voor Tas z’n feestje morgen :7 . Er is eergisteren een nieuw nichtje geboren dus de schoonfamilie laat het afweten morgen. Gelukkig komen er nog wat mensen. Tas vraagt al de hele week om “tatootjes” en “taat!”, dus de verjaardagsstemming zit er goed in. Hij is dus echt twee nu h. Het raakte me net ineens zo, dat ik van zijn eerste twee jaar nu alweer de helft vergeten ben door de drukte van twee kindjes en een baan en een leven enzo. En dan is hij zo ineenkeer twee :o . Of zoals hij zelf zegt “ZES NEGE TIEN ZES!”. Hoe dan!?
pi_177718116
Veel plezier vandaag! Wat zal Tas genieten van de tatootjes O+
pi_177718442
Ik hoop dat A nog een groeispurtje heeft binnen 6 maanden Phaidra ;) .
Wij zullen binnenkort ook wel weer de oproep krijgen (over een week is Q 3, whut :o ). Ik vrees vooral de testjes (als hij niet wil doet hij niks of gaat alleen maar zitten huilen) en z'n gewicht. Eten blijft dramatisch, ik verbaas me er juist over dat hij zo actief is en gewoon blijft groeien..

Veel plezier met Tas z'n feest! Ook alweer 2 jaar, gefeliciteerd!
pi_177718448
Razz van harte met Tas! Twee is echt heel groot al ja. Twee peuters gewoon!?

Mijn peuter 3j8m is echt niet geintereseerd in potjes en wc’s. Ze heeft n paar keer op de pot geplast en zelfs 1xgepoept, maar die vind het dan ook prima haha. We vragen wel soms maar ze wil steeds niet. Nou ja, dan niet.
pi_177718535
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 09:06 schreef Gevalletje het volgende:
Ik hoop dat A nog een groeispurtje heeft binnen 6 maanden Phaidra ;) .
Wij zullen binnenkort ook wel weer de oproep krijgen (over een week is Q 3, whut :o ). Ik vrees vooral de testjes (als hij niet wil doet hij niks of gaat alleen maar zitten huilen) en z'n gewicht. Eten blijft dramatisch, ik verbaas me er juist over dat hij zo actief is en gewoon blijft groeien..

Veel plezier met Tas z'n feest! Ook alweer 2 jaar, gefeliciteerd!
Volgende week is onze vierling gewoon alweer jarig ja... wat gaat het belachelijk snel!
Die testjes... ja, ach... Ik zorg altijd voor een afspraak in de ochtend, want in de middag wil Sjaak ook niets. In de ochtend hebben we nog kans dat hij meewerkt. Maar ook kans dat het niet gebeurt, want hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen :') Niet door het CB, maar ook niet door ons helaas.

Razz, gefeliciteerd met jullie Tas en veel plezier met het feestje vandaag. 2 peuters, ik heb zoveel respect voor je!!
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_177718588
Heel fijn om te lezen over zindelijkheid. Toen ik Q een paar dagen terug ophaalde, klaagde m'n vader erover dat ie nog niet zindelijk is. Toen ik zei dat dat vast vanzelf nog wel kwam zei hij "nou dat komt dus duidelijk niet vanzelf!" Zucht. Ja, m'n nichtje van een paar maanden jonger is wel zindelijk ja, maar dan vergeet hij even dat dat een totaal ander kind is (heel handig, eigenwijs meisje dat alles graag zelf doet) en zij qua leeftijd ook voor loopt. Q lijkt het nog eng te vinden zonder luier en lijkt alles eerst goed te willen kunnen voor hij iets doet.
Maand terug had hij trouwens wel een halve dag dat hij geen luier wilde. Maar hij wilde ook niet op het potje.. Hij leek wel wat door te hebben, want ik kreeg steeds "nee!" als ik vroeg of hij op het potje moest, maar kreeg geen antwoord als ik het vroeg kort voor het fout ging. Nadat hij 2x helemaal nat was, was hij er zelf ook wel weer klaar mee :P . Paar dagen terug liep hij wel even zonder luier, maar begon toen ineens te jammeren "luie aan!!" Ach, we proberen gewoon af en toe of ie weer zonder luier wil, heb nu nog geen haast. Hij drinkt thuis ook veel, dus plast ook behoorlijk wat op een dag.
  zaterdag 10 maart 2018 @ 09:33:11 #227
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_177718675
Sttttt mevrC, ze zijn nog laaaaaaaaaaang niet jarig 😉. Nog een hele week te gaan voordat Q, Sjaak, N en L 3 zijn.
pi_177720271
Razz gefeliciteerd met je grote jongen. Is het een teleurstelling dat schoonfamilie niet komt op zijn feestje?
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177722572
Nou, van de afgelopenwoensdagbevallen schoonzus snap ik het wel hoor ;) . Maar van opa en oma van die kant denk ik: die van 2 snapt nu voor het eerst enigszins dat hij jarig is, die verse baby kan je toch ook na de verjaardag weer knuffelen :? .
pi_177724317
Ik vind het ook vreemd Razz, hangen ze nu dan hele dagen bij die verder baby rond?

Gefeliciteerd nog! Geen idee meer of ik dat al had gezegd. :')

Zo, wij hebben er een rondje krentenbaard / antibiotica / koorts / algehele ellende opzitten, maar ik geloof dat we dat nu wel afgesloten hebben. Naar is wel dat ik nu ook een vreselijk jeukende korstje n mijn neus heb zitten dat maar niet overgaat, dus ik heb er zelf ook een souvenir aan overgehouden. Kleine zus vooralsnog niet. *O*

Wauw, de vierling al bijna weer jarig! O+ N. is 'pas' midden mei jarig, maar gaat 1 april al naar de oudste peutergroep op het kdv. Ze heeft er donderdag gewend en het ging heel erg goed. Gelukkig start ze samen met haar bestie en zit bestie2 daar al sinds januari. :P

Ik lach me rot om haar trouwens, vooral die rollenspellen zijn hilarisch, bijvoorbeeld wanneer haar Duplo Batman weer gepoept heeft en ze zijn luier gaat verschonen. Of wanneer ze een broodrooster (edit: broodkorst dus _O- ) in haar zusjes mond probeert te duwen om haar 'sjagtanden' te geven. _O-

[ Bericht 3% gewijzigd door Selvaria op 11-03-2018 17:54:01 ]
pi_177744409
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 17:17 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Wie verwacht dat dan van je? Lijkt me toch behoorlijke onzin om dat langer dan 1of 2 dagen te doen, als je er al voor kiest.
De moeder van het kind verwachtte dat.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_177750816
Gefeliciteerd Razz en Tas *O*

Poepende batman :D O speelt totaal nog niet met de LEGO poppetjes. De dieren en de blokken wel, maar poppetjes kijkt hij niet naar om.

In het kader van zindelijkheid heeft O hier ook een nieuw truukje, hij kan tegenwoordig zijn eigen romper openmaken en zn luier uittrekken -O- Gisterenmiddag heeft hij dus in zijn bed geplast, vanmiddag had ik het snel genoeg opgemerkt (was bewust gaan controleren). Maar daarentegen heeft hij ook voor het eerst aangegeven dat hij moest poepen. Vervolgens uiteraard niks op de wc gedaan maar pas vijf minuten later toen hij zijn luier weer aanhad, maar toch is het een begin! Al reken ik nog steeds op pas vlak voor zijn 4e verjaardag zindelijk, een vieze luier vindt hij namelijk geen probleem.

Beetje jammer alleen dat we net de overstap van slaapzak naar dekbed wilden maken voor 's nachts ('s middags slaapt hij daar al onder), maar dat durf ik nu dus niet meer met mijn ochtendpoeper :')

En we zijn op de open dag van de montessorischool in de buurt geweest. Erg leuk gedaan, we kregen een zeer uitgebreide tour door twee jongens uit groep 8. We kregen eerlijk antwoord op alle vragen ("deze juf is niet zo leuk", "mijn moeder moet regelmatig met de juf komen praten", en een verhaal over een jongen die een mes mee naar de school had genomen en hen had bedreigd (een aardappelmesje en de jongen zou een week later naar bijzonder onderwijs gaan, is toen direct geschorst). O mag daar ook al starten met 3j10m, maar is daarvoor dan weer ongunstig jarig half augustus. We gaan binnenkort nog even bij de gewone school kijken ter vergelijking.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_177755252
Gewoon nieuwsgierig: hoezo mag je eerder starten op die school, FF?
pi_177755681
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 20:32 schreef Hupje het volgende:
Gewoon nieuwsgierig: hoezo mag je eerder starten op die school, FF?
Hier in de stad zijn ze opvang en scholen veel aan het integreren. O zit op de opvang van die school en dan mag hij op die school via de opvang al eerder starten. Wel afhankelijk van in hoeverre hij er aan toe is natuurlijk, en het zal rustig opgebouwd worden. Kinderen van een andere/geen opvang starten met 4 jaar.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_177755975
Madivi, gefeliciteerd met je mooie jongens! Welkom in het peuter-topic.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_177762063
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 21:01 schreef MevrouwCactus het volgende:
Madivi, gefeliciteerd met je mooie jongens! Welkom in het peuter-topic.
Zo lief!

Wij mogen ons vandaag idd komen melden! Hele leuke relaxede verjaardag gevierd en nu zijn ze lekker aan het spelen met hun nieuwe speelgoed.

Gek idee hoor, twee peuters alweer!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_177762139
Gefeliciteerd en welkom Madivi! Wat een mooierds heb je. O+
  maandag 12 maart 2018 @ 10:47:01 #238
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_177763352
Welkom *O*
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_177778221
Welkom Madivi :)

Op school starten voor 4 heb ik ook nog niet gehoord FF. Maar het komt ook niet uit met z'n verjaardag begrijp ik :+

Haha wat een rollenspel Selvaria _O-

Hoe was het feestje van Tas, Razz? Ondanks afwezigheid van schoonfamilie wel leuk?
Mijn vader is op vakantie op de verjaardag van F, voor het 2e jaar op rij :{ Vind ik toch wel jammer.
pi_177797357
quote:
7s.gif Op maandag 12 maart 2018 20:56 schreef Fazzoletti het volgende:
Welkom Madivi :)

Op school starten voor 4 heb ik ook nog niet gehoord FF. Maar het komt ook niet uit met z'n verjaardag begrijp ik :+

Dat is hier ook. Wennen met 3j9m en starten met 3j10m. Al zal dat bij Koen niet zo gaan gok ik.
And if I could choose the world around me, the world I'd choose would all revolve 'round you
12/07/2009 om 12:07 kwam de zon op, om nooit meer onder te gaan....
En sinds 23/06/2015 staan er 2 zonnen aan onze hemel!
pi_177798867
Hier is het hoppetee 4 jaar naar school. Dus 5 juli jarig en 6e (vrijdags) nog voor de laatste weekjes meedraaien. Niks wendagen oid.
Ik vind het prima, kan ik eens kijken of dat me een aantal rollen behang per dag scheelt :')
  dinsdag 13 maart 2018 @ 19:55:41 #242
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_177799695
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 19:21 schreef BlueEyes het volgende:
Hier is het hoppetee 4 jaar naar school. Dus 5 juli jarig en 6e (vrijdags) nog voor de laatste weekjes meedraaien. Niks wendagen oid.
Ik vind het prima, kan ik eens kijken of dat me een aantal rollen behang per dag scheelt :')
Laten ze echt nog in de laatste schoolweek kinderen instromen ja? In principe is het hier ook starten op je 4e verjaardag, behalve als je tussen 1 juni en begin nieuwe schooljaar jarig bent, dan start je in het nieuwe schooljaar. Ze vinden hier het eind van het schooljaar te onrustig om nog nieuwe kinderen in de klas te laten wennen, helemaal omdat die klas na de zomer weer helemaal anders is.
pi_177799815
Gek wel, hoe groot die verschillen per school zijn. Hier nog heel erg ver van mijn bed show gelukkig.

S. viel vanmiddag van het meerijdplankje. Tand door de lip en een klein stukje van de tand afgebroken :'( ik voel me zo schuldig.

Hij had wel 3 vragen voor oma’s oppasdag morgen:
1. Opa moet hem mee ophalen van de psz (opa is blind en heeft daar niet altijd zin in).
2. Hij wil graag pannenkoeken voor de lunch.
3. Oma moet eerst even douchen voor S. komt :')
pi_177799881
Welkom Madivi!

Ik heb vandaag voor het eerst iets gedaan waarvan ik altijd gezegd heb dat ik het niet zou doen. Peuter (slapend) in de auto laten zitten terwijl ik 1 snelle boodschap haalde. Ik kon hem vanuit de kassa zien, maar toch.
pi_177802150
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 19:55 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Laten ze echt nog in de laatste schoolweek kinderen instromen ja? In principe is het hier ook starten op je 4e verjaardag, behalve als je tussen 1 juni en begin nieuwe schooljaar jarig bent, dan start je in het nieuwe schooljaar. Ze vinden hier het eind van het schooljaar te onrustig om nog nieuwe kinderen in de klas te laten wennen, helemaal omdat die klas na de zomer weer helemaal anders is.
Het gaat ook in overleg met de ouders, wat wij zien zitten ook.
Ik heb contact gehad met zijn juf erover en daarbij ook de vraag wat gaan we doen.
Anders had ik hem voorbereid het na de grote vakantie naar Itali naar school wordt.
En nu als hij 4 is.
Kan hij er even aan snuffelen en als het niet lukt dan hou ik hem verder thuis. BSO gaat ook in vanaf die periode + gehele vakantie dat hij niet straks en BSO en school nieuw heeft in september.
pi_177804623
Maar MM, hoe zit dat dan? Je kind mag toch niet meer naar het kdv als het 4 is? Als je dan nog niet naar school mag heb je als werkende ouders toch een probleem :?

F is helemaal gelukkig met Lego. We hebben z'n playmobil kasteel verkocht en daar heeft hij in de lego winkel een lego dino voor uitgezocht :) Het verbaasd me hoe goed het al goed, het zijn toch kleine stukjes allemaal maar het lukt hem al om dingen uit het boekje na te bouwen of zelf vliegtuigen te maken O+
pi_177810625
Hier hebben ze op het kdv een soort gedoogbeleid voor de kinderen die in juni/juli jarig zijn.
Die mogen dan tot de zomervakantie van de basisschool op het kdv blijven.
Vanaf de zomervakantie kunnen ze dan naar de bso is het idee :)

Hier zijn er vandaag open dagen op de scholen.. ik had dus bedacht dat ik met peuter op een andere school zou gaan kijken. Doet deze school net niet mee... :') Balen!
Mijn peuter wil nu wel echt al naar school. 's Ochtends trekt hij bij kleuter ook z'n jas uit, hangt hem op en gaat ergens mee spelen _O-
  woensdag 14 maart 2018 @ 14:14:18 #248
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_177816522
Wat Loj zegt dus, van juni-september lopen er hier heel wat vierjarigen op het KDV rond. Geen hoe dat zit met opvangkosten en KOT trouwens, bij beide kinderen is/was het hier niet aan de orde.

Ik ken eigenlijk echt niet anders dan dat instromen na 1 juni niet meer kan (ik hoor het hier overal in de buurt) dus verbaasde me oprecht dat dat op andere scholen dus wel kan. Als ik kijk naar J, die vind het al lastig om te wennen voor de kerstvakantie en dan twee weken vrij te hebben en dan pas te mogen starten. Zo'n vakantie van 6 weken lijkt me helemaal lastig uit te leggen.

Balen van de open dag Loj. Ben je niet gelukkig met de school voor kleuter omdat je een andere overweegt? Hier zijn deze week ook de open dagen, maar wij gaan niet. F gaat gewoon maar J's school. Hij staat zelfs al ingeschreven voor de BSO ivm wachtlijsten 8)7
pi_177817201
quote:
1s.gif Op woensdag 14 maart 2018 14:14 schreef mousemicky het volgende:
Wat Loj zegt dus, van juni-september lopen er hier heel wat vierjarigen op het KDV rond. Geen hoe dat zit met opvangkosten en KOT trouwens, bij beide kinderen is/was het hier niet aan de orde.

Ik ken eigenlijk echt niet anders dan dat instromen na 1 juni niet meer kan (ik hoor het hier overal in de buurt) dus verbaasde me oprecht dat dat op andere scholen dus wel kan. Als ik kijk naar J, die vind het al lastig om te wennen voor de kerstvakantie en dan twee weken vrij te hebben en dan pas te mogen starten. Zo'n vakantie van 6 weken lijkt me helemaal lastig uit te leggen.
Aardig, zo'n 'gedoogbeleid' van de kinderopvang, maar in de praktijk betekent dat natuurlijk dat je als ouders nog even twee maanden extra kdv mag betalen. :P . Dat zou voor ons een fors bedrag zijn. De BSO is goedkoper. Als mijn kind begin juni jarig zou zijn dan zou ik echt wel willen dat die dan gewoon nog een paar weken naar school ging voor de zomervakantie en het lijkt me toch ook dat een school dat niet mag weigeren?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 14 maart 2018 @ 14:46:27 #250
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_177817294
Ja hoor, een school mag dat weigeren, want je kind is niet leerplichtig met 4 jaar. Hier staat het gewoon in de schoolgids, en bij inschrijving ga je akkoord met wat in de schoolgids staat.
pi_177817825
Hum, Ketel is half juni jarig en ik heb eigenlijk geen idee hoe dit op zijn school zit. Kan het ook niet vinden in de schoolgids. Binnenkort maar eens een mailtje aan wagen om het na te vragen.
pi_177850259
quote:
7s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 22:23 schreef Fazzoletti het volgende:
Maar MM, hoe zit dat dan? Je kind mag toch niet meer naar het kdv als het 4 is? Als je dan nog niet naar school mag heb je als werkende ouders toch een probleem :?

F is helemaal gelukkig met Lego. We hebben z'n playmobil kasteel verkocht en daar heeft hij in de lego winkel een lego dino voor uitgezocht :) Het verbaasd me hoe goed het al goed, het zijn toch kleine stukjes allemaal maar het lukt hem al om dingen uit het boekje na te bouwen of zelf vliegtuigen te maken O+
:o is hij nu al klaar met het kasteel? Ik moet het nog geven :')
pi_177862429
quote:
1s.gif Op donderdag 15 maart 2018 22:32 schreef Crumpette het volgende:

[..]

:o is hij nu al klaar met het kasteel? Ik moet het nog geven :')
:D Nou, het was vooral dat hij er eigenlijk niet mee speelde en ik het een te groot ding in de woonkamer vond om af te wachten of dat op een later moment wel zou gaan gebeuren O-)
Hij was meteen akkoord toen we voorstelden het kasteel te verkopen en dat hij van het geld een doosje lego mocht kopen :7

Wanneer wil je het gaan geven aan W?
pi_177862908
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 13:49 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

:D Nou, het was vooral dat hij er eigenlijk niet mee speelde en ik het een te groot ding in de woonkamer vond om af te wachten of dat op een later moment wel zou gaan gebeuren O-)
Hij was meteen akkoord toen we voorstelden het kasteel te verkopen en dat hij van het geld een doosje lego mocht kopen :7

Wanneer wil je het gaan geven aan W?
Wanneer het een keer heel hard regent en de jongens niet te harden zijn denk ik. Pasen misschien? :P
pi_177871336
Ik ga zo je haar even knippen.
Bootje spelen in de wasbak?
Ja hoor! *knip knip*

Mam, veel haar! :{
Ja! Even een stukje korter. Super leuk!
Ok.... :?

Zoooo. Kijk hoe leuk! O+
Mama! Nee leuk! :( :( :(
Niet leuk?
Nee! Kip Wurm! :( :(

Ok..... geen hanekammetjes meer voor Wurm 🤣🤣😂
#eigenmening
Schudden voor gebruik
pi_177872028
Mijn E is pas met 4 jaar 4 maanden gestart op school. Deels vanwege onze eigen vakantie, een drukke volle klas en de zomervakantie.
Al die tijd is hij gewoon naar het kdv geweest. Met hem trouwens nog drie groepsgenootjes die ook langer op het kdv zijn gebleven.

Het mag en kan wel alleen moet het wel tijdig worden aangegeven omdat anders het plekje all vergeven is. Daarnaast is het volgens de ggd een andere soort opvang, want vier geweest en moet er dus formeel een aparte leidster zijn op de groep voor de kindjes die 4+ zijn.

Je krijgt overigens hier ook gewoon toeslag voor, dus wat dat betreft maakt het niet uit.
pi_177874759
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2018 21:08 schreef Stippelrientje het volgende:
Ik ga zo je haar even knippen.
Bootje spelen in de wasbak?
Ja hoor! *knip knip*

Mam, veel haar! :{
Ja! Even een stukje korter. Super leuk!
Ok.... :?

Zoooo. Kijk hoe leuk! O+
Mama! Nee leuk! :( :( :(
Niet leuk?
Nee! Kip Wurm! :( :(

Ok..... geen hanekammetjes meer voor Wurm 🤣🤣😂
#eigenmening
O+
Peuters
  zaterdag 17 maart 2018 @ 06:51:24 #258
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_177876695
Gefeliciteerd mevrC met Sjaak en gevalletje met Q. 3 jaar al weer. Fijne dag vandaag 🎉🎉🎉
  zaterdag 17 maart 2018 @ 07:13:58 #259
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_177876745
Gefeliciteerd Sjaak en N en L en Q *O* *O* *O*

_O- Wurm!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_177876892
De 4-ling jarig! *O* gefeliciteerd allemaal O+
pi_177876904
Wurm O+ Ik hou van peuters met een mening.

Vorige week vroeg de psz-leidster of S. echt alleen maar druiven lustte. Toen de druiven op waren zei hij dat hij niets anders wilde.
Nou nee, hij lust alle fruit. Maar ja, een mening h, dan lust hij alleen druif ineens :')
pi_177876922
Gevalletje, gefeliciteerd met Q!

Shop, gefeliciteerd met je L en N.

3 jaar alweer... het gaat zo ontzettend hard!
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_177877012
Wow, een driejarige vierling! O+ Van harte gefeliciteerd *O*

Wurm _O- en LeSage :D Ook slim! Peuters O+

School kunnen we voorlopig gelukkig nog negeren (al moesten we mini wel inschrijven vorig jaar).
Make your own kind of music.
pi_177877067
Gefeliciteerd Q, N, L en Sjaak! Een fijn feestje voor jullie allemaal!

Wij kregen een brief dat we voor 1 april moeten inschrijven op een school, maar de dorpsschool zei dat t geen haast had. Dus ik zal binnenkort maar eens bellen voor een afspraak.

Wij waren gisteren in een pannenkoekenrestaurant en J was z blij dat ze ook een ijsje speciaal voor hem konden maken O+
Vanavond komen oma en opa voor het eerst 's avonds bij ons oppassen en J in bed leggen omdat wij weg moeten. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat.
pi_177878208
Dat lijkt me toch zo lastig Hupje, dat je je kind vaak teleurgesteld ziet door allergien. Fijn als je dan restaurants leert kennen waar hij ‘gewoon’ kan mee eten net als de rest.

S. en papa zijn lekker samen de hond uitlaten in de sneeuw, hoe heerlijk O+ Ik denk dat hij dadelijk helemaal verkleumd is, het waait echt zo hard erbij.
pi_177879673
Van harte datum-vierling! *O*
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_177880320
Jarige vierling *O* Gefeliciteerd!
pi_177881631
Gefeliciteerd datum-vierling O+
pi_177884981
Hieperdepiep voor de vierling! *O*
pi_177892418
Shop en MwCactus ook gefeliciteerd met L., N. En Sjaak! *G* 3 jaar, wat vliegt de tijd :o

Q staat al een tijdje bij een school ingeschreven, maar zijn onlangs bij een open dag van een andere school geweest en nu twijfelen we. Die school is een stuk kleiner en daarom waarschijnlijk beter voor Q. Eerst maar de onderzoeken op het medisch kdv afwachten, zien wat zij voor advies geven. Ben ergens bang dat ze ermee komen dat hij naar een speciale school moet, dus wacht nog even af voor ik hem bij de andere school inschrijf. Daar zoeken ze juist nieuwe leerlingen, ze willen graag nog wat uitbreiden, dus geen haast gelukkig :)
  zaterdag 17 maart 2018 @ 20:51:34 #271
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_177892661
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 20:38 schreef Gevalletje het volgende:
Shop en MwCactus ook gefeliciteerd met L., N. En Sjaak! *G* 3 jaar, wat vliegt de tijd :o

Q staat al een tijdje bij een school ingeschreven, maar zijn onlangs bij een open dag van een andere school geweest en nu twijfelen we. Die school is een stuk kleiner en daarom waarschijnlijk beter voor Q. Eerst maar de onderzoeken op het medisch kdv afwachten, zien wat zij voor advies geven. Ben ergens bang dat ze ermee komen dat hij naar een speciale school moet, dus wacht nog even af voor ik hem bij de andere school inschrijf. Daar zoeken ze juist nieuwe leerlingen, ze willen graag nog wat uitbreiden, dus geen haast gelukkig :)
Het zoontje van mijn nicht heeft een taalachterstand doordat hij lang slecht gehoord heeft, maar hij gaat wel naar een gewone school net als zijn tweelingzus. alleen zolang het nodig is gaat hij nog twee dagdelen naar een andere school, voor kinderen met een taalprobleem. Daar zijn heel veel verschillende soorten van, maar zo’n combi komt wel vaker voor volgens mij. En dat hoeft helemaal niet altijd zo te blijven.

Misschien heb je wat aan dit verhaal, ik weet het niet?
  zaterdag 17 maart 2018 @ 21:36:11 #272
101840 Rijstebuiltje
De allerliefste dat ben jij!
pi_177893827
Gefeliciteerd happy 4 *O* O+

Wij horen vanaf volgende week hier al niet meer :o :{ wow, wat is dat snel gegaan!
[url="http://lb1f.lilypie.com/uNDDp2.png]Trotse mama, van het liefste meisje[/url]
  zaterdag 17 maart 2018 @ 22:07:59 #273
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_177894568
Gefeliciteerd allemaal *O*
Hier zaten we vandaag ook aan de taart voor mijn mans verjaardag :D
Goeie dag vandaag!
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_177904734
Q al wel gefeliciteerd, maar ook de 3 andere van de Fok!4 ling van harte (nog)
Schudden voor gebruik
pi_177906047
Wegrijden en dan je peuter half slapend van de achterbank horen: ‘Dag Onkeytown’ O+ Zo’n genot om je kind zo te zien genieten!
pi_177912157
Dat zal een pittige avond worden :')

Ineens slapen van half vier tot half zes.........

En ik wilde nog wel zoveel doen vanavond. Komt niks van ontwerpen met hem naast mij :D
Nu maar genstalleerd met mijn telefoon om nog even iets te kunnen aan de laptop _O-
Schudden voor gebruik
pi_177912180
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2018 14:19 schreef LeSage het volgende:
Wegrijden en dan je peuter half slapend van de achterbank horen: ‘Dag Onkeytown’ O+ Zo’n genot om je kind zo te zien genieten!
Cute. Leuk dat er zo genoten is! O+
Schudden voor gebruik
pi_177917539
Gefeliciteerd nog voor de 3 jarige datum vierling *O*

Onkeytown :D

De verjaardag komt hier ook dichtbij :o Vrijdag ontvingen we een kaart van school met een uitnodiging om te komen wennen. Ook kregen we al een a4 met de 'regels' van school :D Hoe werkt het met het wegbrengen, vanaf hoe laat, wat trekken ze aan bij gymmen etc.
F glunderde helemaal toen de kaart kwam, ik ben zo benieuwd hoe hij het gaat vinden straks O+
pi_177918813
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 20:51 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Het zoontje van mijn nicht heeft een taalachterstand doordat hij lang slecht gehoord heeft, maar hij gaat wel naar een gewone school net als zijn tweelingzus. alleen zolang het nodig is gaat hij nog twee dagdelen naar een andere school, voor kinderen met een taalprobleem. Daar zijn heel veel verschillende soorten van, maar zo’n combi komt wel vaker voor volgens mij. En dat hoeft helemaal niet altijd zo te blijven.

Misschien heb je wat aan dit verhaal, ik weet het niet?
Is een andere situatie bij Q, probleem ligt niet alleen bij taal ook. Maar ik wist niet dat je dan naast gewone school nog naar een andere school kon (eigenlijk net als nu, naast 3 ochtenden naar het nieuwe kdv, gaat hij ook nog steeds 1 dag naar het standaard kdv). Dus ik heb er wel wat aan, dank je ;) . Weet niet wat ik miet verwachten, probeer er maar vast rekening mee te houden zodat ik er niet te veel van schrik als ze toch met dat advies komen ;)
pi_177918992
Onkeytown O+

Succes vanavond Stippel! Hier viel Q rond half 7 op de bank in slaap. Hij ligt nu in bed en ik ga zo ook maar vast liggen, hij wordt vast vannacht nog wakker.. Uiteraard zat z'n luier ook al best vol, dus afwachten hoe dat gaat.
Hij was vanochtend ook wat vroeger dan normaal wakker en we moesten naar de verjaardag van m'n nichtje. Halverwege werd hij al boos en stopte niet meer met krijsen, uiteindelijk heeft ie maar een tijd op bed van z'n nichtje gelegen/gespeeld en de helft gemist. Kennelijk toch al vermoeidheid en teveel drukte. Daarna wilde hij ineens weer meedoen en heeft nog druk (mee)gespeeld, maar thuis ging hij op de bank liggen en was echt meteen weg! Die was dus gewoon cht moe..
pi_177928602
Dat klinkt ook echt vermoeiend!
Schudden voor gebruik
pi_177929775
Vraagje: ik ben op zoek naar een trapje (ofzo) waar W. zelf mee op de commode kan klimmen. Ik kan hem door bekkenklachten niet zo goed tillen en ik vrees dat dat straks nog moeilijker wordt, dus ik zoek vast oplossingen. Ik denk alleen dat een standaard keukentrapje te laag gaat zijn nog en zo'n laddertje met 3 tredes vind ik weer wat eng voor hem. Liefst een gesloten houten trap ofzo. Iemand die zoiets heeft toevallig, zo ja, waar heb je die vandaan? Of tips wellicht? :)
pi_177929991
Waar gebruik je de commode nu voor? Zou dit ook op bijvoorbeeld de bank of je bed kunnen waar hij zelf op kan klimmen?
  maandag 19 maart 2018 @ 13:11:15 #284
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177930001
Ik weet dat het bestaat, want zulke trapjes zijn vaak op kinderdagverblijven. Vaak gentegreerd in de commode, maar ze zullen vast ook los verkrijgbaar zijn.
Sowieso wel bij onderwijsgroothandels te krijgen denk ik, al zal dat wel prijzig zijn
Kijk, zoiets: https://www.heutink.nl/artikel/kinderopvang/100_005120
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_177931740
Ik heb een featuil naast de verschoontafel in de peuterslaapkamer, hij klimt er zo op. Same voor het aankleedkussen op de eettafel, stoel er naast.
pi_177931916
Ik breek even in. Ik word een beetje erg wanhopig namelijk.

Heeft iemand hier ervaring met een peuter die niet (meer) durft te poepen? Hij kan het twee hele dagen ophouden, dan is er niets aan de hand. De derde dag begint het met kruchen en jammeren en op een gegeven moment is er gewoon paniek. Als ik voorstel om op het potje te poepen wordt de paniek nog groter, dus dat durf ik ook niet door te drammen. Gisteravond hebben we hem na een tijdje rustig gekregen en in bed kunnen leggen. Hij sliep goed en wel en toen kwam er een enorme poep lucht vanuit de trap naar beneden. Toen kon hij het natuurlijk niet meer ophouden. Wakker gemaakt en verschoond. Verschonen is ook instant grote paniek.
Twee weken geleden heeft ie flinke diarree gehad en een hele erge luieruitslag. Ik denk dat de angst en de paniek daar vandaan komt.

Zo sneu.
Weten jullie bij wie ik hiervoor moet zijn qua hulp?
pi_177932121
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2018 13:01 schreef silliegirl het volgende:
Vraagje: ik ben op zoek naar een trapje (ofzo) waar W. zelf mee op de commode kan klimmen. Ik kan hem door bekkenklachten niet zo goed tillen en ik vrees dat dat straks nog moeilijker wordt, dus ik zoek vast oplossingen. Ik denk alleen dat een standaard keukentrapje te laag gaat zijn nog en zo'n laddertje met 3 tredes vind ik weer wat eng voor hem. Liefst een gesloten houten trap ofzo. Iemand die zoiets heeft toevallig, zo ja, waar heb je die vandaan? Of tips wellicht? :)
Wij gebruiken deze van Ikea:

https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40178888/

Eerder verschoonde ik Twix ook op de bank/op tafel/enz. maar heb vanwege mijn gebreken nu wel echt de hoogte van de commode nodig.
Twix klimt zelf op het trapje en trekt zich/klimt dan op de commode. Ik sta er altijd naast. Maar het is bij dit houten krukje ook heel makkelijk om er aan de zijkant wat latten op te maken, krukje wordt ook veel 'verbouwd' tot krukje om in de keuken te helpen (learning tower).
pi_177932846
quote:
4s.gif Op maandag 19 maart 2018 14:18 schreef Adrian4 het volgende:
Ik breek even in. Ik word een beetje erg wanhopig namelijk.

Heeft iemand hier ervaring met een peuter die niet (meer) durft te poepen? Hij kan het twee hele dagen ophouden, dan is er niets aan de hand. De derde dag begint het met kruchen en jammeren en op een gegeven moment is er gewoon paniek. Als ik voorstel om op het potje te poepen wordt de paniek nog groter, dus dat durf ik ook niet door te drammen. Gisteravond hebben we hem na een tijdje rustig gekregen en in bed kunnen leggen. Hij sliep goed en wel en toen kwam er een enorme poep lucht vanuit de trap naar beneden. Toen kon hij het natuurlijk niet meer ophouden. Wakker gemaakt en verschoond. Verschonen is ook instant grote paniek.
Twee weken geleden heeft ie flinke diarree gehad en een hele erge luieruitslag. Ik denk dat de angst en de paniek daar vandaan komt.

Zo sneu.
Weten jullie bij wie ik hiervoor moet zijn qua hulp?
Je huisarts zou wel moeten weten waar je kan zijn voor hulp, dus even daar langs lijkt me sowieso goed.

Wat ik zou proberen; een andere manier van ontlasting zoeken. Potje eng? Niet in je luier? Prima, dan met een verkleinen op de wc. Ik zou dan denk ik op gezette tijden 'm er gewoon even opzetten (hoeft geen 100x per dag, maar 2 of 3x ofzo), ook op dagen dat er geen problemen zijn nog. Gewoon, zodat hij in ieder geval weet dat de wc niet eng is. Eventueel afleiden met iets (filmpje of boekje) zodat hij ontspannen op het toilet zit...
pi_177934647
Wij hebben dat euvel ook een beetje, Adrian. Het stomme is dat het de ene dag dik drama is en de andere dag zit ze op de wc en hoor ik binnen 10 seconden een plons en een nonchalante "ik heb gepoept!". Geen tips dus, ik hoop eigenlijk dat het vanzelf over gaat en het een beetje bij deze fase hoort.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  maandag 19 maart 2018 @ 15:56:58 #290
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177934723
Wat lastig Adriana! Hier ook een bange poeperd, maar dat komt omdat het hem vaak pijn doet.

Misschien is het goede voorbeeld geven een plan? Dus hem meenemen en laten zien als je zelf gaat? Of zie je dat niet zitten? :') ook heel begrijpelijk.
Er zijn ook boeken waarin beeldend wordt uitgelegd hoe je eten in poep verandert, misschien is het waardevol als hij begrijpt waarom hij moet poepen
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_177935697
Voor op de commode klimmen gebruikte R vanaf 2,5 ofzo, een krukje wat al in de kamer staat, deze https://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/24286205/

Oeh dat lijkt me naar van dat poepen zeg :'( geen tips sorry.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
pi_177936154
quote:
4s.gif Op maandag 19 maart 2018 14:18 schreef Adrian4 het volgende:
Ik breek even in. Ik word een beetje erg wanhopig namelijk.

Heeft iemand hier ervaring met een peuter die niet (meer) durft te poepen? Hij kan het twee hele dagen ophouden, dan is er niets aan de hand. De derde dag begint het met kruchen en jammeren en op een gegeven moment is er gewoon paniek. Als ik voorstel om op het potje te poepen wordt de paniek nog groter, dus dat durf ik ook niet door te drammen. Gisteravond hebben we hem na een tijdje rustig gekregen en in bed kunnen leggen. Hij sliep goed en wel en toen kwam er een enorme poep lucht vanuit de trap naar beneden. Toen kon hij het natuurlijk niet meer ophouden. Wakker gemaakt en verschoond. Verschonen is ook instant grote paniek.
Twee weken geleden heeft ie flinke diarree gehad en een hele erge luieruitslag. Ik denk dat de angst en de paniek daar vandaan komt.

Zo sneu.
Weten jullie bij wie ik hiervoor moet zijn qua hulp?
Ik lees dit toevallig en ja, ervaring, maar dan met jonge kleuter ipv peuter. Wij zijn toen naar de huisarts geweest, hebben lactulose voor haar gekregen en moesten dat enkele maanden blijven gebruiken. Lang genoeg om het vertrouwen te herstellen dat het geen pijn doet en om het een gewoonte te laten worden. Het moest precies dun genoeg worden, zodat het onmogelijk werd om tegen te houden. Heeft goed gewerkt, sindsdien geen issues meer gehad (we zijn nu 4 jaar later).
pi_177936383
Hier ook ervaring met angst voor het poepen, bij een bijna kleuter. Maar die wilde dan wel poepen in een luier, dus ze hoefde niet verstopt te raken.
Uiteindelijk ging op het potje wel, dan hoefde het niet zo heel ver te vallen zeg maar. Daarna langzaam over naar de wc. Maar het vergde vooral heel veel geduld.
Huisarts kon als het een hardnekkig probleem zou blijven doorverwijzen naar de Poeppoli. Dus ik zou de huisarts proberen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Estrys op 19-03-2018 17:24:49 ]
ti amo pi di ieri ma meno di domani
pi_177936412
3 maanden niks posten en dan gaat gaan posten als het over poep gaat. Dusss
ti amo pi di ieri ma meno di domani
  maandag 19 maart 2018 @ 17:45:29 #295
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_177936951
Ik heb ook ervaring met een slechte poeper. Mijn dochter heeft sinds een jaar zakjes met vezels om te poepen van de huisarts. Rond het plas zindelijk worden ging ze haar poep ophouden. Tot ze 3 dagen bezig was om een grote bal te poepen. Toen dus aan de zakjes. En dat ging goed tot eind vorig jaar. Na minderen van de zakjes en een diarree periode was ze toen zo verstopt en met pijn dat zelfs klysma's opgehouden werden. Kwam na een paar dagen toch op gang eerst in de luier weer en daarna toch snel weer op de wc.

Nu weer terug op 1 zakje en als het minder gaat heb ik er nu lactulose er bij. Ga ermee naar de ha die hebben er veel ervaring mee.
pi_177944092
Niet zo ernstig (denk ik) dan bij een paar andere peuters hierboven, maar mijn peuter is in tijden van verstopping (pasta, geen groenten, herkenbaar? :') ) ook wel eens bang om te gaan. Hij is dan vooral bang voor pijn. Begrijpelijk! Ik blijf dan bij hem en probeer hem gerust te stellen en aan te moedigen dat het echt ok is. Verder schuif ik er dan meer verstopte vezels in (smoothies met kiwi bijv) om het probleem weg te werken. Sterkte! Sneu is het -O-
pi_177945065
Mijnes heeft er ook veel last van. Na een week goed ziek zijn en dus bijzonder weinig eten, zat de boel goed verstopt. Een klysma hielp wel al was ze erg in paniek dat ze kennlijk de controle kwijt was. Daarna was het een heel ander kind!

Ik heb een hernia :’)
Echt jonge. Timing, we haz it. Schoonouders 3 weken op vakantie, S geopereerd vorige week en O 7(!!) dagen koorts. En ik na afloop dus een fkking hernia. Echt, fml! :’(
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')