abonnement Unibet Coolblue
pi_177548921
Mijn peuter heeft ook 'geschaatst', op van die glij-ijzers. Totdat hij omwaaide (letterlijk) en daarmee een tand door de lip viel, was het heel leuk! ^O^ .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_177548959
Nou, zijn theorie is dat hij de hele dag fit aan het spelen is, de praktijk komt erop neer dat hij als een vaatdoek op de bank hangt na een minuut inspanning. Dus om daar nu een skipak voor aan te trekken (inclusief baby klaarmaken) en dan na een minuut weer naar binnen, pas ik even voor :)
Uiteindelijk vond hij samen binnen spelen ook prima en daarna is hij vrij snel knock-out gegaan op de bank :z
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_177549281
Maar oke, met koorts zou ik alleen even in de tuin spelen denk ik. Voordeel is wel dat je dan niet snel te koud wordt..
pi_177549501
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 13:44 schreef watmoetikkiezen het volgende:
Maar oke, met koorts zou ik alleen even in de tuin spelen denk ik. Voordeel is wel dat je dan niet snel te koud wordt..
Snap ik ja, onze tuin is nog in aanbouw en niet echt een veilige speelplek op het moment. Dus we zouden er dan echt op uit moeten.
Plannen liggen wel al klaar, dus dit jaar als het goed is een fijne tuin met veel gras om lekker te kunnen spelen O+

Schaatsen O+ Vonden jullie peuters het tof? Ik vind dat zo’n tof gezicht altijd, met die ijzertjes onder de schoenen!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_177554131
Schaatsen op dubbele ijzers vindt mijn 3 jarige maar niks helaas. Ach ja, wel op het ijs gestaan maar hier in Friesland zo belachelijk koud, vandaag had R blauwe lippen en handen van even in de auto en over parkeer terrein lopen :o die wind vindt hij echt hels. Dinsdag op de beroemde rypysjerksterpolder geweest, schaatsen niet eens aangedaan en woensdag hebben man en ik met onze jaarlijkse date O+ in de ijshal geschaatst. Geen wind, goed ijs, rustig heerlijk genieten :D krijgen jullie kinderen ook van die pijnlijke rode wangen? Niet gezonde blos maar beschadigde wangen van de wind.

Slapen is hier ook nooit probleem geweest en zeer dankbaar voor. Wel vroeg wakker maar redelijk gemiddeld. Halfv8 op bed meestal.

Groot bed komt volgende week, zijn matras is er al en grote IKEA hond mag op zijn bed dan en daar kijkt R zooo naar uit, aandoenlijk gewoon. O+ er gaan cold turkey over, denken we.
pi_177554209
L vond vooral op de slee glijden achter mama die schaatst heel leuk.. zelf schaatsen ook wel, maar spannend. We zijn ook niet lang geweest, want uiteindelijk bevroor hij bijna..
Voor kleuter is t al veel leuker en dan kan ik zelf ook af en toe een stukje schaatsen zonder slee.
pi_177554270
Tegen koude wangen smeren wij weer en windbalsem v weleda. Hij krijgt t nog steeds koud hoou, daar niet van, maar zijn wangen gaan niet stuk..
Hebben hier geschaatst op een brede sloot die tussen twee wallen ligt, lekker in de luwte. Anders hadden we t ook nietgedaann denk ik.
pi_177554957
Ja die zalf van Weleda hebben wij ook maar is al even over de datum (geen idee of dat uitmaakt) maar dat spul is altijd ellendig geweest om op zijn wangen te smeren... Vanochtend ook ff onder dwang snel gesmeerd maar dat was meteen al gillen.
pi_177557013
Met die balsam smeren inderdaad. Wel even goed checken of er heen water in verwerkt zit, want dan heb je juist een averechts effect. En verder een bivakmuts oid, of een buff, zodat er zo weinig mogelijk huid blootgesteld wordt.
Hier is het al een paar dagen -13 ofzo, met wind, dus ook echt vies koud. We hebben O's huid nog redelijk heel kunnen houden met een goeie crème.

En laagjes laagjes en laagjes met kleding aan, liefst een dun laagje wol direct op de huid. Eventueel regenkleding op de winterkleding zodat de wind beter gestopt wordt.
pi_177569476
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 21:21 schreef silliegirl het volgende:
Dank voor alle reacties! Ergens wel fijn om te weten dat ik niet de enige mama-met-peuter-in-slaaphel ben. Nu vanmiddag sliep peuter zonder morren 3,5 uur en ook vanavond ging hij er zonder problemen om 20:00 in, dus schiet mij maar lek, ik snap er niks van. We gaan maar gewoon per dag bekijken hoe zijn pet staat, ofzo..

Mwc: ik heb ook 2 snurkers in huis en heb speciale oordopjes. Die dempen de frequentie van het gesnurk, maar als W. huilt hoor ik dat wel gewoon goed. Ik had ze van een opticien/audicien-winkel... waren niet eens zo heel duur... Mijn nachtrust is er wel een stuk beter op geworden!
Speciale oordopjes worden vandaag bezorgd ^O^ Bedankt voor de tip! Ik hoop dat ze helpen. Normale oordopjes doen na een paar uur pijn aan mijn oren en bij deze stond dat ze geen pijn doen ‘s nachts. Ik hoop er maar op.

Sjaak sliep trouwens voor het eerst van zijn leven een hele week door, van 20.00u tot 6.30u/7.00u. Briljant, het samen slapen helpt dus gewoon echt O+ Nu ik nog!
  zaterdag 3 maart 2018 @ 13:13:54 #111
56471 pinquit
oh my lama!
pi_177574084
Hoe gaat het eigenlijk met Razztwizzle? Lang niet gezien, maar dat kan ook aan mij liggen
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zaterdag 3 maart 2018 @ 17:46:11 #112
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_177580438
Schaatsen met je peuter, aanrader! Hilarisch. Echt de hele tijd op je bek gaan en dan zelf commentaar leveren ‘dat moet wel zo’ ‘wat kan ik dat goed’ ‘knap he’ :D . Veeg me op O+ .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_177597432
O+
Schudden voor gebruik
pi_177597562
Hier even helemaal de weg kwijt....

Twee keer uit bed gevallen en zo terug kunnen leggen, een keer ontzettende jeuk (allergie voor o.a. soja en dat bleek toch ineens weer in ons vertrouwde brood te zitten :( ) dus koelzalf en zulks en sliep gewoon weer verder. Ik had het er maar druk mee steeds met heen en weer lopen en dan zelf wakker liggen met de hij komt zo....
Overgelegd in ons bed want nachtmerrie en sliep zo door. Ondertussen kon ik echt niet meer lekker liggen van de ploftieten :')

Snurken als een gek, want verkouden. En doorslapen. Rond half vier wakker piepen... JIHAAAAAAA dacht ik relief!!!! Dronk hij 2 slokken :') en vertrok weer stevig. Kon ik zelf de slaap toch een beetje van ellende vatten. Eindelijk rond zes uur een keer goed wakker... "borstje drinkeuh?" Waarna hij de boel leeg lurkte en weer sliep tot half acht O+ "borstje drinkeuh?"
En toen lekker met papa mee naar beneden, want ik was nog stuk :')

Anyways... van normaal 4-10 keer (tot 6 uur tel ik die) nu maar 1 echte keer...... ik weet niet wat mij overkomt. En mijn borsten al helemaal niet :')
Schudden voor gebruik
pi_177597590
En nu je skibroek en schoenen aan willen, want buiten moet er in de zandbak gespeeld worden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over eigen willetje gesproken....
Mooie van alles wat aangetrokken op de foto. Muts van mij, een wollen sjaal, 3 maten te grote sneeuwschoenen O+ Je denkt toch niet dat je dan wat anders aan kan hijsen? :D

[ Bericht 45% gewijzigd door Stippelrientje op 04-03-2018 14:37:49 ]
Schudden voor gebruik
pi_177605119
Gisteren na vele verhalen hier zijn we er met familie heen gegaan: kinderboeken museum in Den Haag O+ voor mijn vader en stiefmoeder niet zoveel aan al genoten ze van R zijn plezier. Wat ontzettend leuk zeg! De ABC tentoonstelling super leuk en kikker! De grote kinderen afdeling vond ik ook erg gaaf en vond dat we prima zon slurper konden krijgen maar goed. Over drie jaar ofzo nog maar eens heen. Wel druk op zaterdag hoor oef.
In mei misschien met de jaarlijkse familie verjaardag, naar Madurodam. O+
Vandaag op de terugweg naar miniworld en dat was ook wel leuk. Toen IKEA Delft dat was toch wel indrukwekkend :D toch anders dan Groningen, vooral de kassa haha.
pi_177608306
MwC, dat natte bed 's ochtends is een onaangename verrassing, ja. Je kunt het ook niet nog een poosje negeren ofzo. Ik probeer nu maat 6 luiers voor de nacht. En minder melk voor het naar bed gaan. Maar 's nachts droog zit er hier by far nog niet in.
Overdag wel trouwens *O* en hij kan het ook steeds beter even ophouden.

Leuk wmik, Away en DaD, schaatsen. Had ik ook willen doen met J, maar vrijdag was hij te moe van donderdag en zaterdag lag er te veel sneeuw. Toen zijn we maar met de slee gegaan. O+

Groot bed voor R in aantocht. Gewoon proberen, hier viel de overgang mee.

Wat balen van dat brood, Stippelrientje... Heerlijk trouwens, die foto. Mijne zit ook met weer of geen weer in de zandbak. Hij was helemaal verontwaardigd dat de klusjesman er materialen op had gelegd en hij er dus niet in kon spelen vorige week, hoe koud ook.

Nog tips gevraagd, J heeft het schreeuwen ontdekt. Brutaal 'nee' brullen als je iets aan hem vraagt of hem een opdrachtje geeft, of gewoon zomaar gillen bijvoorbeeld bij het tanden poetsen. Ik krijg hem niet duidelijk gemaakt dat hij dat niet moet doen. Vandaag resulteerde het in geen boekje lezen voor het naar bed gaan als consequentie, maar dat voelde eigenlijk niet goed. Ik heb alleen geen idee hoe ik tot hem doordring. Negeren werkt in ieder geval niet.
pi_177611937
Ik vraag altijd aan Wurm of hij mijn oren een beetje harder wil zetten, dan hoeft hij niet zo te schreeuwen. :')

Als hij niet luistert dan vraag ik of hij die ochtend vergeten was zijn oren aan te zetten :') Dan drukt hij iets achter zijn oren om ze aan te zetten O+ Of hij zet ze harder door er aan te draaien :P

Klinkt gek, maar het houd het luchtig en hij reageert er goed op :D
Schudden voor gebruik
pi_177612019
Het gelijk NEE! reageren heeft Wurm ook een poosje gedaan.
En dan had hij eigenlijk de vraag nog niet tot zich door laten dringen. Het was, denk ik, een stukje controle hebben voor wurm. Als ik dan nog eens vroeg of hij mij wel goed had gehoord en vroeg dan nog eens mijn vraag. Dat kon dus ook de vraag zijn of hij fruit uit de vriezer wilde (waar hij dol op is. Fruit ijs noemt hij het), of hij zin heeft in verven of samen een puzzel maken. Het zijn niet alleen opdrachtjes zoals opruimen of tanden poetsen waar hij dat dus bij deed.
na een maand of 3 stopte dat eigenlijk geleidelijk aan.
Nu doet hij standaard een "euhmmmmmm....." (vinger tegen zijn kin en nadenk gezicht)

Opruimen zeg ik trouwens niet met een vraagteken :D
Schudden voor gebruik
pi_177616054
" je praat te hard, zo kan ik je niet verstaan". Helpt hier vaak.

Maar dat random schreeuwen is echt irritant. Ik kan daar ook weinig van zeggen, want babybroertje is zijn gilfunctie aan het ontdekken. En peuter kraait dan dolenthousiast terug. En baby weer naar hem. Daar zit je dan, om 7:00 uur 's ochtends, met je wallen in een knotje en pap in je haar, met op de achtergrond schelle apengeluiden. Ah well. Hopelijk is de lol er weer snel vanaf.
pi_177616092
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 09:40 schreef Sara82 het volgende:
" je praat te hard, zo kan ik je niet verstaan". Helpt hier vaak.

Maar dat random schreeuwen is echt irritant. Ik kan daar ook weinig van zeggen, want babybroertje is zijn gilfunctie aan het ontdekken. En peuter kraait dan dolenthousiast terug. En baby weer naar hem. Daar zit je dan, om 7:00 uur 's ochtends, met je wallen in een knotje en pap in je haar, met op de achtergrond schelle apengeluiden. Ah well. Hopelijk is de lol er weer snel vanaf.
Met je wallen in je knotje _O-
Schudden voor gebruik
  maandag 5 maart 2018 @ 10:10:42 #122
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_177616468
Ik kom me hier even voor een half jaartje afmelden, Kuiken is afgelopen vrijdag toegetreden tot het wonderlijke rijk der kleuters O+. Ik heb niet heel veel meegepost de afgelopen tijd, maar wel genoten van jullie verhalen O+.
In november meld ik me wel weer met Guppy ;).
KuikenGuppy
  maandag 5 maart 2018 @ 10:48:50 #123
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_177617012
Gefeliciteerd Burd! *O*

Stippel wat een heerlijke kliederfoto zo in de zandbak O+
Hilmo het kinderboeken museum staat ook nog op mijn lijstje. Tijdje terug Madurodam gedaan en dat was ook erg leuk :Y
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_177618451
Gefeliciteerd Burdie :* !

Ik kom me vandaag melden met peuter nummer 2 :o omg, twee peuters! Ik zag pinqs post; alles gaat hier goed hoor! Afgezien van de epische Griep die ons plaagt, maar dat is bijzaak. Weinig tijd om te posten want nieuwe baan en die twee peuters, dus ;) .

Tas is zo leuk nu, vol temperament en een heleboel NEE maar ook altijd alles delend met z’n zus, mij met alles willen helpen en vooral heel veel grapjes O+ .

En ook voor het eerst enigszins bewust jarig. “Ikke supesoot mama, ikke TIEN! ZES! ACH! ZES! VIE!” :D .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2018 12:25:50 ]
pi_177618567
Gefeliciteerd Burdie!

Welkom Razz en Tas! *O* Twee peuters, mijn respect is groot.
pi_177619250
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 10:10 schreef Burdie het volgende:
Ik kom me hier even voor een half jaartje afmelden, Kuiken is afgelopen vrijdag toegetreden tot het wonderlijke rijk der kleuters O+. Ik heb niet heel veel meegepost de afgelopen tijd, maar wel genoten van jullie verhalen O+.
In november meld ik me wel weer met Guppy ;).
gefeliciteerd met je kleuter!
Schudden voor gebruik
pi_177619277
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:24 schreef Razztwizzle het volgende:
Gefeliciteerd Burdie :* !

Ik kom me vandaag melden met peuter nummer 2 :o omg, twee peuters! Ik zag pinqs post; alles gaat hier goed hoor! Afgezien van de epische Griep die ons plaagt, maar dat is bijzaak. Weinig tijd om te posten want nieuwe baan en die twee peuters, dus ;) .

Tas is zo leuk nu, vol temperament en een heleboel NEE maar ook altijd alles delend met z’n zus, mij met alles willen helpen en vooral heel veel grapjes O+ .

En ook voor het eerst enigszins bewust jarig. “Ikke supesoot mama, ikke TIEN! ZES! ACH! ZES! VIE!” :D .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
2 peuters _O_

super cute zijn ik ben groot tellen O+
Schudden voor gebruik
pi_177619741
Ik vind twee peuters wel een gaziljoen keer gemakkelijker dan een peuter en een baby. OK, ze meppen elkaar met de hamertjetikhamer en ze proberen elkaar te overtreffen in “Nee, VIES” aan tafel. Maar ze kunnen ook eindelijk enigszins harmonieus in de tuin rommelen en TV kijken. Ik kon laatst zelfs een heel hoofdstuk in m’n boek lezen tijdens een aflevering Timmytijd :o . Ik had me wel in de keuken verstopt want ik was aan het koken :+ , maar toch.
pi_177623455
Burdie gefeliciteerd!!

En razz ook! Jeetje ook alweer twee jaar. Klinkt überhaupt allemaal pittig :@ maar heerlijk van het even kunnen lezen!

Wij weer een dag in onderbroek enmorgen was ik ook van plan
Vijf/zes vieze omderbroeken, waarvan twee of drie met poep :r ik ben hier niet voor gemaakt
Eerste bleef ik geduldig.daarna helaas niet meer.
Vandaag zo genoten bij zwemles. Onder water was het thema en helemaal zijn ding. Hij deed goed mee en vond het allemaal zo knap. Zelfs op de rug zeester zijn ging en ook even los! :D
pi_177623759
Burdie, gefeliciteerd! En tot snel met Guppy.

Razz, gefeliciteerd met Tas! Sommige zwangerschappen etc blijven me meer bij dan anderen en die van Tas is er zo een. Ik vind het zo tof om te zien dat hij nu gewoon een gezonde jongen van 2 jaar oud is!
pi_177624772
Als je zoveel ongelukjes hebt Hilmo, is hij er dan wel klaar voor? Of gaat het normaal wel vaker goed? Zoveel poeponderbroeken zou ik ook niet blij van worden :@ . Ik vind een keer een misser niet zo erg, maar als A een terugval heeft qua zindelijkheid krijgt ze een gewoon een luierbroekje aan. Ik zet haar dan wel elk half uur even op de WC, meestal is ze na een week wel weer waar ze was.

Tas wil wel a l t i j d ‘OOK PASSE! METTE PIERTJE!’ maar tot nu toe is het nog nooit in het potje beland. Meestal belandt het ergens in een straal van 3 meter er omheen, vooral omdat hij er na 2 miliseconden alweer genoeg van heeft. “Kaaaa! Doosjoele!”. En dan in je blote billen door de kamer rennen. Lekker dude :') .

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2018 17:44:39 ]
pi_177625364
Ik heb pas over vier maanden (aaaa) een peuter maar ik las even mee, en over zindelijkheid, echt, als je iets langer wacht kan het wellicht letterlijk met nul gedoe. Ik zou echt geen 6 onderbroeken per dag doen, eerlijk gezegd. Het is natuurlijk maar net wat je doel is en of je het echt zsm wil, maar ik kan iedereen de relaxte tactiek aanraden, ook voor het ‘s nachts zindelijk worden.
  maandag 5 maart 2018 @ 19:14:38 #133
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_177626380
ik ben er ook zo makkelijk in, ik ga er pas iets mee doen als het echt moet (ivm school of ze het zeker weten kunnen of het heel graag willen).
Ik stap eerst over op minder goed absorberende luiers, zodat ze zich meer bewust zijn van nat en bah.

Dan gewoon ieder uur op de wc zetten 1 of 2 ongelukjes per dag en binnen een week zindelijk.
In de nacht ook vanzelf. ik koop oefen onderbroekjes zodat het wat opvangt maar wel een onderbroekje idee is. En tot nu toe waren ze alle drie in een week zindelijk.
Ook in de nacht komt dan gewoon vanzelf aanwaaien.

Ik vind het echt een race waar ik niet aan mee doe. :D
  maandag 5 maart 2018 @ 19:32:45 #134
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_177626785
Ik weiger ook 6 keer per dag te verschonen hoor. F weigert op de wc of het potje te gaan. Nou, dan niet hoor. Ik ga geen krijsend kind dwingen, dat werkt toch niet. Het komt vanzelf wel, hij is pas 2,5.

En wat de nacht betreft. Mijn kleuter was vrij snel s nachts zindelijk (toen ie dat eenmaal overdag ook was met net 4 jaar dus) maar de dochter van een vriendin is met 6 pas nèt s nachts droog, terwijl ze met nog geen twee jaar al overdag zindelijk was. Waarom die haast met nachtzindelijkheid? Een luierbroekje aan doen (en in de ochtend uit) is toch niet zo'n moeite? En een stuk minder gedoe dan een paar keer per week in de nacht een bed verschonen en beddengoed wassen.
pi_177626928
Ik dacht ook dat nachtzindelijkheid iets is dat je gewoon constateerde. Iets van: “Oh, de luiers zijn steeds droog ‘s ochtends. Tof!”. Kun je daar ook op trainen? Elke avond laat een kind op de WC zetten ofzo? A loopt leeg zodra ze slaapt. Dat gebeurt al bij een dutje op de bank, dus dat zal nog wel even duren gok ik.

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 05-03-2018 19:41:05 ]
  maandag 5 maart 2018 @ 19:43:14 #136
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_177626978
Bij kleuter ging het idd zo Razz. Oh, al 3 weken droge luiers. Zullen we het eens zonder proberen J? Antwoord: NEE. Week later nog eens gevraagd. Toen wilde ie wel. Sindsdien misschien 5 ongelukjes gehad in een jaar, en dan steeds als ie óf heel moe was (en dus niet wakker werd), of niet lekker in zn vel zat (nieuwe, spannende dingen op school). Plassen voor het slapengaan is wel nog altijd verplicht hier, en dan moet ie ook altijd.

Maar goed, ik ben dus die moeder die te lui is voor zindelijkheidstraining en elk half uur op de wc zetten. Komt vanzelf denk ik dan. Vooralsnog heb ik goede hoop dat F iets sneller gaat zijn dan J. Grote broer is namelijk stoer, en in alles doet ie m na :D O+
  maandag 5 maart 2018 @ 19:44:54 #137
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_177627004
Mijn dochter is al een tijd overdag zindelijk, maar nachtzindelijkheid zie ik nog echt niet aankomen, ze plast zóveel 's nachts.. Ik zou ook niet weten hoe ik dat moet stimuleren. Mijn zoon was gewoon meteen ook s nachts droog (bleek uit de luiers) maar die dronk ook een stuk minder. Dochter heeft een rietjesbeker water in haar bed staan en daar drinkt ze vrij veel uit.

Was het ook niet iets met een hormoon dat aangemaakt moet worden om nachtzindelijk te kunnen worden? En dat de leeftijd waarop dat hormoon wordt aangemaakt bij ieder kind verschilt?
pi_177627246
Wij hebben ook op Sjaak gewacht, qua zindelijkheid. We hebben hem steeds de keuze gegeven bij het verschonen of hij op het potje wilde zitten voordat hij een schone luier aan kreeg. Dat deed hij eigenlijk steeds vaker, tot hij dat altijd deed. Toen zijn we gaan vragen of hij nog een schone luier aan wilde, vooral omdat de luiers steeds vaker droog waren. Op een gegeven moment zei hij "nee" en toen was het goed. Hij is nu een maand zindelijk overdag, met misschien 2 ongelukjes per week, maar dat is meestal omdat hij zijn broek niet op tijd naar beneden krijgt. Ook dagjes uit met de trein/auto doet hij perfect, ik vind het echt zo knap van hem!
Allemaal op zijn eigen tempo en op zijn enige manier.
pi_177627602
Ik ben niet aan het trainen, maar we hebben wel een potje en brilverkleiner in huis. Ik vraag regelmatig of S. er op wil en dan plast hij eigenlijk altijd.
Daarna een sticker plakken. Tegenwoordig vraagt hij zelf weleens of we een sticker gaan plakken en dan pakt hij zelf het potje.
Dit vind ik prima en ik wacht wel tot de volgende stap komt. Misschien van de zomer, als hij op vakantie lekker 2 weken in zijn blote billen loopt :)

Gefeliciteerd Burdie! :*

Hoi Tas :W wat een peuter is het ook al zeg O+ Ik heb over 1,5 jaar ook 2 peuters, fijn om wat geruststelling te lezen, ik vind het best spannend :')

S. heeft vandaag een stoel bekladderd met pen :X en het was nog papa’s schuld ook.
Papa: ‘Zullen we zo gaan tekenen?’
S.: ‘Ja!’
Papa gaat eerst nog andere dingen doen voordat er getekend kan gaan worden. S. vindt ondertussen een pen.
S.: ‘Papa, KIJK’ *)
En toen kwam ik terug van het werk en vroeg aan S. wat er met de stoel gebeurd was.
S.: ‘Gekleurd, mama!’ :Y
Mja...
Schuurmiddel heeft niets gedaan, iemand tips?
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 5 maart 2018 @ 20:17:01 #140
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_177627640
Alcohol als het pen is :) . Wattenstaafje en aanstippen. Heeft bij de deken toen gewerkt, maar of dat na schuurmiddel mog een optie is weet ik niet:
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_177627652
Die witte wondersponsjes van de Action ^O^
  maandag 5 maart 2018 @ 20:45:28 #142
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_177628402
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 20:17 schreef MevrouwCactus het volgende:
Die witte wondersponsjes van de Action ^O^
Dit!
KuikenGuppy
pi_177628612
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 13:35 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik vind twee peuters wel een gaziljoen keer gemakkelijker dan een peuter en een baby. OK, ze meppen elkaar met de hamertjetikhamer en ze proberen elkaar te overtreffen in “Nee, VIES” aan tafel. Maar ze kunnen ook eindelijk enigszins harmonieus in de tuin rommelen en TV kijken. Ik kon laatst zelfs een heel hoofdstuk in m’n boek lezen tijdens een aflevering Timmytijd :o . Ik had me wel in de keuken verstopt want ik was aan het koken :+ , maar toch.
Deze post geeft mij hoop. Thnx
pi_177628619
Thanks :* ik ga morgen even aan de slag :D
En anders zal ik (helaas helaas ;) ) op zoek moeten naar 2 andere leuke stoeltjes. We hebben 4 grijze stoffen stoelen en 2 witte nep-leren. En de witte is dus bekladderd.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 5 maart 2018 @ 21:09:29 #145
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_177628980
Razz gefeliciteerd met je peuter. Tas gewoon alweer 2 :o

Ik heb echt geen idee meer hoe O. Zindelijk is geworden :@ volgens mij wilde ze zelf heel graag op het potje en was ze in een paar dagen zindelijk. Al gaat het de laatste paar dagen minder goed, ze heeft regelmatig ongelukjes en naar mijn idee is er weinig veranderd behalve dat ze wel heel moe is de laatste weken -O- hoop dat het zonnetje en wat warmte mijn meisje goed doet en ze wat minder moe is.

Oh en snachts word er hier ook veel geplast (in luier) maar ze drinkt ook altijd het halve bad leeg s avonds :')
pi_177629670
Ik vond die lente-dag van vandaag zo fijn O+ Die winter heeft lang genoeg geduurd. Sjaak wilde al gelijk zonder jas naar buiten, want hij vond het lekker warm “en nu is het toch lente, mama?”
  maandag 5 maart 2018 @ 21:36:43 #147
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_177629690
Welkom grote Tas! *O*
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_177635931
Ja dat is de vraag wel ja of hij er klaar voor is. Droog is hij eigenlijk nooit. Hij is al wel richting 3,5. Met 2 ook geprobeerd ooit maar toen snel gestopt dat had totaal geen zin.
Zoveel omderbroeken hadden we niet eerder vies gehad. Hij gaf het vandaag wel aan dat hij moest plassen toen ik zei dat ik naar de wc moest! Dus mooi sticker geplakt.

Die ervaringen van binnen een week zindelijk zijn hier totaal niet van toepassing, vaak genoeg een week geprobeerd. Vandaag zelf ziek dus ik heb geen puf om te oefenen. Die taktiek van razz ookmaar proberen, van Luierbroek aan en dan elk uur ofzo plassen. Nou ja vandaag maar niet.

Die warme dag was wel heerlijk zeg O+
  dinsdag 6 maart 2018 @ 09:32:10 #149
302812 Little_Miss_Naughty
naughty by nature
pi_177636279
Hilmo zoals je het beschrijft herken ik best wel wat mbt hoe het hier ging met de zindelijkheid. Soms leek het alsof ze het door had, maar gewoon geen zin erin had om haar spel te onderbreken. Om frustratie te voorkomen zijn we er toen mee gestopt, en een tijdje later weer geprobeerd. Uiteindelijk was ze hier toen ook binnen een week helemaal droog.
Als hij er nog niet aan toe is, zou ik gewoon nog even wachten. Je kunt er volgens mij beter te lang mee wachten dan te vroeg mee beginnen :Y
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
  dinsdag 6 maart 2018 @ 14:17:45 #150
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_177641216
Ah, nieuwe aanwasch :)
Welkom Razz met Tas..

Wij zijn hier in de fase: over 2.5 week hebben we hier een kleuter in huis.. Wow!

Ze heeft sinds afgelopen zaterdag een bril, waar ze heel trots mee is, vrijdagochtend gaat ze wennen in groep 1 en vandaag hebben we de 4 jaars afspraak bij het CB gehad. Ze meet nu 103.5 cm en 15.2 kilo, dat is bijna 10cm :o en +2.3 kilo in een jaar erbij. We mochten trots zijn en dat zijn we ook, zeker met de situatie van haar papa, dealen we nog dagelijks, hij speelt graag mee in haar tentje, soms gaat hij mee naar de glijbaan met speelhuis in het park, samen kleuren ze de mooiste tekeningen en knutselen ze veel..

De prik was eventjes jammeren maar gehuild heeft ze zeker niet. O+
Wir müssen leben, bis wir sterben!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')