abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 12 juni 2018 @ 06:19:18 #201
72712 Renesite
Deze exkutmod is geverifieerd
pi_179738899
registreer om deze reclame te verbergen
Inderdaad!
 | <3 Triquester...
HET IS REN MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!!
pi_179740087
Hey kerel, ben je er nog?
Herstellende van de operatie?
pi_179740438
Ik ben ook benieuwd. Ik weet wel dat ik de eerste weken echt afzien vond.
Hopelijk is er snel een berichtje over hoe het gegaan is en hoe het nu gaat.
pi_179999275
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 09:31 schreef Persefoneia het volgende:
Ik ben ook benieuwd. Ik weet wel dat ik de eerste weken echt afzien vond.
Hopelijk is er snel een berichtje over hoe het gegaan is en hoe het nu gaat.
Vraag het me af. Je zou bijn het ergste denken.
pi_180001527
Die mensen zijn toch al lelijk, dus wat maakt het uit?
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_180079968
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 21:38 schreef viceversa het volgende:

[..]

Vraag het me af. Je zou bijn het ergste denken.
Ik leef nog, (onkruid vergaat niet).

Deze weken vallen mij heel erg zwaar. Ik voel me nog te zwak om een update te doen.
pi_180080046
registreer om deze reclame te verbergen
Voel je je wel al beter?
pi_180086064
Ooit heb ik een keer een scholing gevolgd van kaakchirurgen. Zij vertelden dat Body Dismorphic Disorder een valkuil was voor een kaakchirurg.
Volgens mij is dit een praktijkvoorbeeld, ook gezien de pohi van TS.

Evengoed sterkte gewenst TS!
pi_180092617
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 15:10 schreef -Deluzion- het volgende: [..]

Ik leef nog, (onkruid vergaat niet).

Deze weken vallen mij heel erg zwaar. Ik voel me nog te zwak om een update te doen.
Ja, sterkte! Het is natuurlijk erg ongemakkelijk met je ontregelde hoofd. Ik denk aan niet weten hoe of waar je het leggen zal, kijken naar een bord eten dat met behulp van een theelepeltje leeggeslupt moet worden, niet gewoon kunnen praten, nawerking van narcosestoffen die nog niet geelimineerd zijn, etc.
pi_180092649
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 19:24 schreef Meridiaan het volgende: Ooit heb ik een keer een scholing gevolgd van kaakchirurgen. Zij vertelden dat Body Dismorphic Disorder een valkuil was voor een kaakchirurg.
Volgens mij is dit een praktijkvoorbeeld, ook gezien de pohi van TS.

Evengoed sterkte gewenst TS!
Hoe werkt die valkuil?
pi_180096652
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 15:10 schreef -Deluzion- het volgende:

[..]

Ik leef nog, (onkruid vergaat niet).

Deze weken vallen mij heel erg zwaar. Ik voel me nog te zwak om een update te doen.
Herkenbaar. Frustrerend, maar het wordt echt beter.
Beterschap.
pi_180373872
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 08:57 schreef Persefoneia het volgende:

[..]

Herkenbaar. Frustrerend, maar het wordt echt beter.
Beterschap.
Thanks

Na 5 en 1/2 week voel ik me eindelijk wat beter na deze uiterst brute ingreep. Meer energie en minder pijn. Mijn kin/onderlip zijn grotendeels gevoelloos, ook heb ik geen gevoel in mijn tanden en tandvlees. Na 3 weken kreeg ik weer gevoel terug onder mijn ogen en neus.
Geen idee hoe het bij anderen is maar mijn ingreep was extreem pijnlijk. Meteen al bij het wakker worden smeekte ik om morfine (sorry meneer u heeft de maximale dosis al in) Na het verhogen van de medicijn spiegel, morfine + tramadol + Ibuprofen + paracetamol werd de pijn verdraagzaam.
Ik slikte 3 weken lang morfine + 2 x tramadol + 3 x Ibuprofen + 6x paracetamol per dag. Af en toe lag ik te rollen over de grond van de pijn en dacht ik wel met regelmaat schiet me maar af of zo.
Alleen de hallucinaties waren dan wel weer interessant.

Ook was mijn gezicht een week lang extreem gezwollen en mijn nek zag eruit alsof ik gewurgd was met dikke blauw/gele/paarse strepen. (deed echter geen pijn)
ook mocht ik alleen maar vloeibaar eten. Ik ben in totaal 12 kilo afgevallen in 5 weken tijd.
Nog steeds heb ik pijn maar ik kan nu zonder pijn medicatie. Deze periode was uiterst bruut. Zeker als je dit allemaal alleen moet doen.

Over het resultaat tot nu heb ik gemixte gevoelens. Ik kan nu vele malen beter ademen en ik heb minder kramp in mijn kaken.
Tot nu toe is mijn beet een absolute puinhoop. Ik had een onderbeet en asymmetrische beet. Nu heb ik nog steeds een onderbeet maar ook een kruisbeet, open beet en gekantelde beet erbij :') Mijn orthodontist doet zijn best om het te corrigeren maar het gaat moeilijk worden (zo niet onmogelijk?). Hij vertelde mij dat ik een zeer complexe beet heb om te corrigeren omdat mijn gebit en spieren naar de asymmetrie toe gegroeid zijn. Ik draag nu elastieken 24/7 om mijn onderbeet ongedaan te maken. Tot nu merk ik geen resultaat maar ik draag ze pas sinds 5 dagen. De eerste 3 dagen met deze sterke elastieken waren pijnlijk maar die pijn is nu verdwenen.

Voor de operatie meldde ik bij mijn kaakchirurg dat ik mijn gezicht veel te lang en asymmetrisch vond. Dat kwam door haar vanwege een onderontwikkelde bovenkaak en asymmetrische onderkaak. Mij onderkaak heeft als het ware mijn hele gezicht uitgerekt naar 1 kant toe, omlaag en naar links. Daardoor is mijn neus platter en schever, staan mijn lippen schever en zelfs mijn ogen kleiner. En mijn gezicht oogt plat. Dit is allemaal in de loop der jaren gebeurd.

Dit artikel legt prachtig uit hoe het in elkaar zit: http://starecta.com/how-t(...)ce-more-symmetrical/

Mijn orthodontische behandeling bestond dus uit het klaarmaken van mijn gebit voor een lefort1 procedure. Dit had mijn kaakchirurg prima ingeschat. Lefort1 was duidelijk de best passende procedure in mijn geval.

Echter heeft mijn kaakchirurg iets gedaan waar ik het niet helemaal mee eens ben en wat we vooraf niet besproken hadden. Naast het feit dat ze mijn bovenkaak naar voren bracht zoals afgesproken heeft ze ook besloten zonder mijn instemming om de bovenkaak OMLAAG te plaatsen. Daardoor is mijn gezicht dus nog langer geworden!

Ik snap haar punt, als ik praat of lach zijn mijn boven tanden nauwelijks zichtbaar en ziet er dus redelijk awkward uit als je met iemand praat en je ziet alleen zijn ondertanden. Door het omlaag brengen van mijn bovenkaak zijn mijn boven tanden nu zichtbaar maar is mijn gezicht dus langer geworden. Ook al is het slechts 3mm langer is het toch een aanzienlijk verschil. Dit is waarneembaar bij mijn philtrum. De philtrum is de ruimte tussen je neus en bovenlip. Als je hier mee rotzooit dan veranderd je hele balans in je gezicht. De ideale philtrum volgens de plastische chirurgen is 13-15mm voor een man, de mijne is nu 14 mm maar toch voelt het als te lang maar het kan ook zijn omdat ik altijd een kleinere philtrum gewend ben dat ik er nu dus nog aan moet wennen. Maar toch zoiets hoor je vooraf te bespreken en niet zelf dus voor God spelen. Deze verandering is ook waar ik het meest van baal. Fijn hoor dat mijn lach verbeterd is maar dit gaat wel ten koste van de balans in je gezicht en je gezichtsvorm die langer word. Ik blijf het ongelooflijk vinden om een zo ingrijpend iets zomaar uit te voeren. Het omlaag brengen van de kaak schijnt tevens ook uiterste complex te zijn voor een kaakchirurg. En verandering die het teweeg brengt is drastisch. Ook als ie het maar 3mm. dat is voor kaakchirurg begrippen erg veel.

De bovenkaak ziet er nu prima uit. Door het naar voren plaatsen zit er nu veel meer diepgang in mijn gezicht bovendien is de vorm van mijn gezicht veranderd van rechthoekig naar een meer ovale vorm. (of oblong) Mijn gezicht van de zijkant (profiel) is ook aanzienlijk verbeterd. De asymmetrie in mijn onderkaak is ook ongedaan gemaakt. mijn ogen zijn groter geworden en mijn neus is iets breder en het puntje iets omhoog. Mijn neus is een aanzienlijke verbetering evenals mijn ogen.
Mijn kin is iets te breed en iets te lang waardoor mijn lach er awkward uitziet met alleen mijn lippen op elkaar. Wel zien mijn lippen er iets voller en beter uit.

Dus de pluspunten :
Minder pijnlijke kaken
Veel betere ademhaling.
Een meer symmetrisch gezicht.
Meer diepgang in de bovenkaken en meer vorm.
Mooiere neus
Mooiere ogen
Mooiere lippen
Mooiere lach met tanden bloot.
Algehele gezichtsvorm is veranderd van rechthoekig naar ietwat ovaal of (oblong wat natuurlijk minder mooi is) Maar het is moeilijk te zeggen of ik een oblong of ovaal gezicht heb.
Verbeterd profiel.

Minpunten tot dusver:
Post operatieve open beet/ kruisbeet/ onderbeet en gekantelde beet. Het zou een wonder zijn als dit allemaal gefixed kan worden.

Vooraf klaagde ik over een lang gezicht en na de ingreep is mijn gezicht nog langer geworden door het omlaag plaatsen van de kaak 3mm. (gelukkig lees ik overal artikelen dat het verticaal verplaatsen van de bovenkaak instabiel is en dat er waarschijnlijk een relapse gaat plaatsen vinden zoals hier te lezen is:https://us.dental-tribune(...)e-definitive-answer/ “Problematic” describes mandibular setback, downward movement of the maxilla and widening of the maxilla in the first post-surgical year, with mandibular setback and downward movement of the maxilla without rigid fixation showing 67 percent to have moderate relapse and 20 percent having a highly significant change.

Geen gevoel meer in kin, onderlip, tandvlees en tanden. Maar dit kan nog terugkomen.

Te prominente en brede kin. (kan ook nog verbeteren als mijn beet gefixed word door de orthodontist)

Al met al heb ik dus gemixte gevoelens met het resultaat. Soms voelt het als een verbetering soms als een verslechtering vooral als ik let op de ruimte tussen mijn neus en bovenlip of op mijn open beet met onderbeet.

Sowieso ga ik accepteren hoe het nu is. Op mijn leeftijd ben ik toch minder kritisch geworden op het uiterlijk.
Mijn huidige beet ondanks dat het een puinhoop is , is het functioneel genoeg om te kauwen. Dus ook daar ga ik verder niks aan laten doen mocht het zo blijven.

[ Bericht 2% gewijzigd door -Deluzion- op 10-07-2018 14:08:09 ]
pi_180375309
Kerel,
Wat een verhaal. :{
Ik hoop dat alles goed komt en je tevreden kunt/zult worden met je gezicht. Heel veel succes met het hele traject. En super bedankt voor je update.
Waardeer het zeer.
pi_180376406
Duidelijk verslag. En kan me in een aantal dingen wel vinden. Ik heb ook veel en lang pijn gehad.
En de smoothies, gestampte maaltijden en knijpfruit, na een paar weken :r

Maar alle dingen die er aan mankeren op dit moment....... Je bent net ruim 5 weken post-op.
Ik ben inmiddels bijna 3 maanden verder en nog steeds is het gevoel in mijn onderkaak niet 100%.
Na de operatie stond bij mij ook alles volledig anders door het kantelen en verplaatsen. Maar met behulp van orthodontie is de stand inmiddels rechter dan dat het ooit geweest is.
Je praat nu al alsof het nooit meer goed komt. Kom op zeg, geef het de tijd.
Ik heb zelfs nog hele lichte zwelling rechtsonder. Minimaal, maar het schijnt heel lang te kunnen duren voordat dat helemaal weg is.
En dan spreek ik in mijn geval alleen nog over een onderkaak.

Kijk en wacht eerst eens tot je een paar maanden verder bent, en oordeel dan nog eens.
Gun en geef de ortho en jezelf de tijd.

En ja, wennen aan je nieuwe gezicht. Ik kijk ook nog steeds een beetje vreemd naar mezelf.
Zeker in de eerste weken vond ik mijn kin erg opvallend, maar mijn kin heeft nu een hele andere positie in mijn gezicht dan voorheen, dus ja, dan is je kin prominent aanwezig.

Begrijp me goed, ik weet dat je je op dit moment heel naar en gefrustreerd voelt en mijn post is geen aanval naar jou toe en ik hoop serieus dat je uiteindelijk toch volledig blij zult zijn met het resultaat. Goed herstel gewenst!
pi_180377863
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 23:25 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Hoe werkt die valkuil?
Dat een persoon met BDD het nooit 'klaar' of 'genoeg' vindt wat betreft het uiterlijk. En dus moet er weer wat veranderen. Maar dat is ook niet genoeg. En zo heb je een vicieuze cirkel.

[ Bericht 8% gewijzigd door Meridiaan op 10-07-2018 16:48:38 ]
pi_180378826
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 15:37 schreef Persefoneia het volgende:
Duidelijk verslag. En kan me in een aantal dingen wel vinden. Ik heb ook veel en lang pijn gehad.
En de smoothies, gestampte maaltijden en knijpfruit, na een paar weken :r

Maar alle dingen die er aan mankeren op dit moment....... Je bent net ruim 5 weken post-op.
Ik ben inmiddels bijna 3 maanden verder en nog steeds is het gevoel in mijn onderkaak niet 100%.
Na de operatie stond bij mij ook alles volledig anders door het kantelen en verplaatsen. Maar met behulp van orthodontie is de stand inmiddels rechter dan dat het ooit geweest is.
Je praat nu al alsof het nooit meer goed komt. Kom op zeg, geef het de tijd.
Ik heb zelfs nog hele lichte zwelling rechtsonder. Minimaal, maar het schijnt heel lang te kunnen duren voordat dat helemaal weg is.
En dan spreek ik in mijn geval alleen nog over een onderkaak.

Kijk en wacht eerst eens tot je een paar maanden verder bent, en oordeel dan nog eens.
Gun en geef de ortho en jezelf de tijd.

En ja, wennen aan je nieuwe gezicht. Ik kijk ook nog steeds een beetje vreemd naar mezelf.
Zeker in de eerste weken vond ik mijn kin erg opvallend, maar mijn kin heeft nu een hele andere positie in mijn gezicht dan voorheen, dus ja, dan is je kin prominent aanwezig.

Begrijp me goed, ik weet dat je je op dit moment heel naar en gefrustreerd voelt en mijn post is geen aanval naar jou toe en ik hoop serieus dat je uiteindelijk toch volledig blij zult zijn met het resultaat. Goed herstel gewenst!
Ik ervaar gemixte emoties maar de positieve emoties hebben wel de overhand. Esthetisch gezien ben ik er wel gewoon op vooruit gegaan minus de Filtrum lengte :P. Functioneel ben ik er nog beter op uit gegaan, de ademhaling is sterk verbeterd. Kaakkramp was direct verdwenen.

Ik hoop dat ik mijn gezichtsvorm nu niet meer hoef te maskeren met kapsels die ik niet leuk vind. Maar de kapsels die ik leuk vind die staan mij nooit want dan wordt mijn gezichtsvorm exposed en ik heb er een hoop nare opmerkingen over gekregen maar zelf vind ik het nog veel vervelender en je voelt je zo zelfbewust. Al 17 jaar lang draag ik specifieke kapsels om er enigszins normaal uit te zien of nou ja...eigenlijk gewoon een dikke laag haar langs de zijkanten van mijn gezicht om de boel te maskeren.

ja ik hoop nog dat het goed komt met de beet. Het lijkt mij gewoon gewoon heel moeilijk gezien de onderbeet/kruisbeet/open beet/gekantelde beet. De kaakchirurg zei wel dat mijn spieren nog geen idee hebben hoe ze moeten staan.
Ik ben wel benieuwd hoe het is om een normaal schaargebit te hebben.
De ortho probeert er in elk geval alles aan te doen.

Ja wat betreft gevoelsloosheid in bepaalde delen van mijn gezicht maak ik me nog geen zorgen dat kan echt een jaar lang duren of zo vertelde ze me. Af en toe krijg ik wat schokjes door mijn onderlip heen en mijn kin tintelt soms. Volgens mij wel een teken dat de zenuwen aan het herstellen zijn vermoed ik.

Mooi dan dat je beet is goed gekomen dat geeft me wel weer hoop :)

Ik denk wel dat je gelijk hebt dat het echt wennen is aan het nieuwe gezicht. Werkelijk alles is veranderd, ogen, neus, lippen, vorm gezicht. Maar ik heb niet het idee dat ik mezelf niet meer herken.

Eerlijk gezegd wou ik dat ik dit 10 jaar eerder had gedaan, aan de andere kant beter nu dan 10 jaar later.

Ik vat je post niet op als persoonlijke aanval.
Heb nog geen definitief oordeel daar is het te vroeg voor. Ik heb ook nog wel wat zwelling onder mijn kin. De eerste weken liep ik rond met een driedubbele kin, nu is dat helemaal weg maar er hangt nog wel wat los vel onder.
Na een jaar pas is het resultaat definitief.
pi_180379759
Het kan altijd 100 keer slechter aflopen :{

https://www.realself.com/(...)gest-mistake-my-life
pi_180380840
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 17:29 schreef -Deluzion- het volgende:

[..]

Ik ervaar gemixte emoties maar de positieve emoties hebben wel de overhand. Esthetisch gezien ben ik er wel gewoon op vooruit gegaan minus de Filtrum lengte :P. Functioneel ben ik er nog beter op uit gegaan, de ademhaling is sterk verbeterd. Kaakkramp was direct verdwenen.

Ik hoop dat ik mijn gezichtsvorm nu niet meer hoef te maskeren met kapsels die ik niet leuk vind. Maar de kapsels die ik leuk vind die staan mij nooit want dan wordt mijn gezichtsvorm exposed en ik heb er een hoop nare opmerkingen over gekregen maar zelf vind ik het nog veel vervelender en je voelt je zo zelfbewust. Al 17 jaar lang draag ik specifieke kapsels om er enigszins normaal uit te zien of nou ja...eigenlijk gewoon een dikke laag haar langs de zijkanten van mijn gezicht om de boel te maskeren.

ja ik hoop nog dat het goed komt met de beet. Het lijkt mij gewoon gewoon heel moeilijk gezien de onderbeet/kruisbeet/open beet/gekantelde beet. De kaakchirurg zei wel dat mijn spieren nog geen idee hebben hoe ze moeten staan.
Ik ben wel benieuwd hoe het is om een normaal schaargebit te hebben.
De ortho probeert er in elk geval alles aan te doen.

Ja wat betreft gevoelsloosheid in bepaalde delen van mijn gezicht maak ik me nog geen zorgen dat kan echt een jaar lang duren of zo vertelde ze me. Af en toe krijg ik wat schokjes door mijn onderlip heen en mijn kin tintelt soms. Volgens mij wel een teken dat de zenuwen aan het herstellen zijn vermoed ik.

Mooi dan dat je beet is goed gekomen dat geeft me wel weer hoop :)

Ik denk wel dat je gelijk hebt dat het echt wennen is aan het nieuwe gezicht. Werkelijk alles is veranderd, ogen, neus, lippen, vorm gezicht. Maar ik heb niet het idee dat ik mezelf niet meer herken.

Eerlijk gezegd wou ik dat ik dit 10 jaar eerder had gedaan, aan de andere kant beter nu dan 10 jaar later.

Ik vat je post niet op als persoonlijke aanval.
Heb nog geen definitief oordeel daar is het te vroeg voor. Ik heb ook nog wel wat zwelling onder mijn kin. De eerste weken liep ik rond met een driedubbele kin, nu is dat helemaal weg maar er hangt nog wel wat los vel onder.
Na een jaar pas is het resultaat definitief.
Dat klinkt al positiever :)
En dat spieren en pezen ook zijn 'verplaatst' merk ik met eten. Ik kan nagenoeg alles weer eten maar een maaltijd eten kost me nog steeds moeite. Maar ook dat komt goed.
Die driedubbele kin heb ik bij anderen wel gezien, ik heb dat niet zo heel erg gehad. Ik was wel zo onwijs blauw dat mij meerdere malen is gevraagd of ik echt geen bloedverdunners gebruikte.
En over kapsels gesproken, wat jou leuk staat, staat bij een ander misschien wel voor geen meter.
Het ene kapsel staat je gewoon beter dan het andere, dat is bij iedereen zo.
Daar hoef je geen scheve kaken voor te hebben.
Kop op, rustig aan genezen, laat de ortho zijn werk doen en hou je vast aan de positieve punten.
Komt helemaal goed *)
pi_180383372
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 16:38 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Dat een persoon met BDD het nooit 'klaar' of 'genoeg' vindt wat betreft het uiterlijk. En dus moet er weer wat veranderen. Maar dat is ook niet genoeg. En zo heb je een vicieuze cirkel.
Contra indicatie wat betreft ingrepen meen ik idd, zo noemen ze dat toch?
pi_180383520
Poeh heftig verhaal
pi_180385551
Geef het de tijd TS! Ik heb een soortgelijke operatie een aantal jaar geleden gehad en herken de pijn. Het wordt echt beter, maar dat duurt wel even. Je gezicht krijgt echt een enorme optater en moet herstellen. Ik denk dat het bij mij toch wel 9 tot 12 maanden duurde voordat m'n gezicht echt 'tot rust' gekomen was. Met het resultaat ben ik nog steeds erg blij :) reden van operatie was medisch

Het grappige is wel dat ik zelf echt wel een verschil zag met voor en na, maar de mensen om mij heen hadden dat helemaal niet zo. Het verklaarde voor mij wel weer dat je zelf echt een stuk kritischer naar jezelf kijkt dan dat een ander doet O-)
pi_180405355
Als je niet tevreden bent kan je misschien nog wel dingen corrigeren. Maar zou het zeker 6 mnd afwachten
pi_180433559
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 19:39 schreef viceversa het volgende:
Als je niet tevreden bent kan je misschien nog wel dingen corrigeren. Maar zou het zeker 6 mnd afwachten
Het enige wat ik niet mooi vind is mijn kin die is echt wel te prominent, de Filtrum is nu perfect, bleek toch zwelling te zijn vermoed ik, ben ook heel tevreden met mijn ogen die duidelijk wat meer open staan , ook mijn neus vind ik een enorme verbetering die is nu zowat perfect. Gezichtsvorm wordt ook steeds beter. Alleen de kin is tot nu toe faal.
pi_180433870
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 21:49 schreef -Deluzion- het volgende:

[..]

Het enige wat ik niet mooi vind is mijn kin die is echt wel te prominent, de Filtrum is nu perfect, bleek toch zwelling te zijn vermoed ik, ben ook heel tevreden met mijn ogen die duidelijk wat meer open staan , ook mijn neus vind ik een enorme verbetering die is nu zowat perfect. Gezichtsvorm wordt ook steeds beter. Alleen de kin is tot nu toe faal.
Hoe ziet je kin er nu dan uit?
pi_180434108
quote:
1s.gif Op donderdag 12 juli 2018 22:00 schreef SideEffect het volgende:

[..]

Hoe ziet je kin er nu dan uit?
Het neigt een beetje naar
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is wel een stuk minder dan dat, maar als ik lach met lippen op elkaar komt het wel enigszins in de buurt van dat :r

Ik heb nog een kruisbeet en onderbeet dus is ook een factor dat mee speelt. Als ik neutraal kijk dan valt het niet op met die kin.

Mijn hersenen zijn zeer gevoelig voor details en balans.... irl kan ik foto realistische portretten maken (tekenen is zo'n beetje het enige talent wat ik heb in het leven) misschien dat het daar door komt.... dat ik meteen merk of de balans kloppend is of niet.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')