abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 22 februari 2018 @ 22:42:30 #1
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_177380255
https://www.volkskrant.nl(...)n-der-laan~a4572933/

quote:
Het vertrek van antiradicaliseringsambtenaar Saadia ait-Taleb bij de gemeente Amsterdam blijft de betrokkenen achtervolgen. Het OM heeft besloten Ait-Taleb te vervolgen wegens valsheid in geschrifte. Ook vervolgt het OM de 36-jarige man aan wie zij volgens de gemeente diverse opdrachten gunde terwijl ze met hem een privérelatie had. Tegelijkertijd kregen de gemeente en oud-burgemeester Eberhard van der Laan stevige kritiek op de cultuur waarbinnen Ait-Taleb haar vermeende integriteitsschendingen kon begaan.

In een rapport stond dat er in 2016 vanuit de burgemeester en de directie van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid vooral veel druk was op de medewerkers om de 9 ton die er vanuit Den Haag beschikbaar was gesteld voor het antiradicaliseringsprogramma, uit te geven. Hoe de opdrachtverlening aan externen ordentelijk moest verlopen, werd intussen amper besproken. 'Medewerkers moesten zelf uitzoeken wat de regels waren.'

Controle of werknemers de regels goed volgden, was er al helemaal niet. Zo blijkt dat de directeur die de facturen die Ait-Taleb goedkeurde weliswaar aftekende, maar nooit controleerde. 'De leidinggevende voer blind op de programmamanager' en heeft daardoor 'niet geconstateerd dat een bewijs prestatie onder de facturen ontbrak'.

Ook wijlen-burgemeester Eberhard van der Laan krijgt de nodige kritiek voor de slordige cultuur op de afdeling. 'De burgemeester wilde vooral snel resultaten boeken voor een veiligere stad' en 'medewerkers ervoeren dat procedures en regels geen belemmering mochten vormen'.

Het strafontslag van Ait-Taleb (34) deed afgelopen zomer veel stof opwaaien in de stad. De burgemeester besloot tot de zwaarste sanctie tegen een van zijn belangrijkste adviseurs omdat zij facturen had ondertekend van Saïd J., 36-jarige een man met wie privé een 'affectieve' relatie had. Ait-Taleb zou bovendien hebben geholpen bij het opstellen van offertes en facturen waardoor J. in amper twee jaar tijd ongeveer 300 duizend euro hebben verdiend. Ook het feit dat zij de relatie voor haar superieuren had verzwegen werd Ait-Taleb zwaar aangerekend.

Dat Ait-Taleb - die op haar eigen verzoek bij volledige naam wordt genoemd - over de schreef ging werd eind vorig jaar al vastgesteld door de Amsterdamse voorzieningenrechter. Zij eiste daar vergeefs dat het strafontslag ongedaan gemaakt zou worden. Ze had misschien een fout gemaakt, gaf ze toe, maar van kwade opzet was geen sprake. De facturen en offertes werden opzettelijk, en met medeweten van haar leidinggevenden, vaag gehouden omdat het ging om een geheim project waarbij Saïd in online filmpjes radicaliserende jongeren op andere gedachten zou moeten brengen.

In een bodemprocedure probeert Ait-Taleb met die argumenten alsnog haar gelijk te halen. Het feit dat het OM in haar gedragingen een strafbaar feit ziet, zal haar ontslagzaak weinig goed doen.

Dat ze die maar gauw buiten flikkeren. Manmanman wat een zooitje is het toch ook. Dat wijf deugt voor geen meter, maar ook de cultuur aldaar is helemaal naar de klote.
  vrijdag 23 februari 2018 @ 00:49:50 #2
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_177382151
Pfff. Wat een gedoe.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_177382399
Effe der vriendje gematst voor 300K in twee jaar tijd, geef mij ook zo'n vriendin. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_177382815
Erfenis van Eberhard w/
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_177388636
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 01:56 schreef Hathor het volgende:
Effe der vriendje gematst voor 300K in twee jaar tijd, geef mij ook zo'n vriendin. :')
Vandaar dat er geen geld meer is voor de postercampagne!
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  vrijdag 23 februari 2018 @ 11:54:29 #6
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_177388681
Incapabele en/of onbetrouwbare mensen op een sleutelpositie neerzetten alleen omdat ze een bepaalde achtergrond hebben. Daar gaan we de komende decennia nog veel meer lol aan beleven.
pi_177408429
Ra ra wie was de rechterhand van van der Laan en tevens Loco-burgemeester toen dit schandaal zich afspeelde.


.
.
.
.
.
.


Je had het niet verwacht. :|W
  zaterdag 24 februari 2018 @ 09:16:02 #8
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_177408569
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 09:02 schreef Braindead2000 het volgende:
Ra ra wie was de rechterhand van van der Laan en tevens Loco-burgemeester toen dit schandaal zich afspeelde.

[ afbeelding ]
.
.
.
.
.
.
[ afbeelding ]

Je had het niet verwacht. :|W
Verrassend :{
pi_177408711
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 09:02 schreef Braindead2000 het volgende:
Ra ra wie was de rechterhand van van der Laan en tevens Loco-burgemeester toen dit schandaal zich afspeelde.

[ afbeelding ]
.
.
.
.
.
.
[ afbeelding ]

Je had het niet verwacht. :|W
Incompetente vrouw is dat. Maar die mag gewoon blijven zitten :')
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_177408878
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 februari 2018 09:26 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Incompetente vrouw is dat. Maar die mag gewoon blijven zitten :')
Een glas een plas en zonder referenda is het niet meer zo democratisch als het was...
pi_180556657
Saadia Ait-Taleb alleen vervolgd voor fout met drie nota's

Justitie in Amsterdam heeft de strafzaak wegens fraude en valsheid in geschrifte tegen de ontslagen antiradicaliseringsambtenaar Saadia Ait-Taleb teruggebracht tot een ­beschuldiging van gerommel met drie rekeningen
Die waren ingediend voor de geheime 'grijscampagne' van voormalig burgemeester Van der Laan, die radicaliserende jongeren op andere gedachten moest brengen zonder dat zij wisten dat de gemeente daarachter zat.

Dat blijkt uit de tenlastelegging tegen Ait-Taleb, waarover donderdag een eerst zitting is op de rechtbank in Amsterdam. Volgens de gemeente had Ait-Taleb gemene zaak gemaakt met Saïd J., die zij opdrachten gaf voor haar antiradicaliseringsprogramma en met wie zij tegelijkertijd een privé­relatie onderhield.

Omstreden facturen
Er zou sprake zijn van onder andere niet gespecificeerde facturen, onvolledige leveringen en dubbele betalingen. In totaal zou met de opdrachten een bedrag van ongeveer 300.000 euro zijn gemoeid.

In de tenlastelegging is nog sprake van drie omstreden facturen uit september en december 2016 van elk 18.000 euro. Volgens het OM heeft J. geen, of in elk geval minder uren werk verricht dan vermeld op de rekeningen. Ait-Taleb zou daarvan hebben geweten, of in elk geval moeten hebben weten.

Ook J. wordt door het OM vervolgd voor de drie facturen. Ait-Taleb kreeg voor deze zaak al strafontslag door de gemeente. Zij vecht dat aan bij de rechtbank.

In een kort geding eind vorig jaar besliste de rechter dat wel degelijk sprake was van plichtsverzuim: Ait-Taleb had haar relatie met J. moeten melden bij haar leiding­gevenden. De kortgedingrechter stelde wel vraagtekens bij de straf: ontslag, de zwaarste maatregel.
https://www.parool.nl/ams(...)rie-nota-s~a4601627/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')