HaverMoutKoekje | woensdag 21 februari 2018 @ 21:34 |
Out of the thousands who applied, 56 amateur cooks have made it through to compete over four weeks of heats, ready to produce some of the most inspiring exceptional and unusual food ever seen on the series. In this first episode, the first seven hopefuls need to pull out all the stops to prove to judges John Torode and Gregg Wallace that they have the potential to rise above the rest to become MasterChef 2018 Champion. This year sees the return of the MasterChef Market, stocked full of the best-quality produce from across the world, including meat, fish, fruit, vegetables, nuts, pulses, grains and dairy. The challenge is to invent and then cook one dish using anything from the market. This time the featured ingredients include beef mince, duck breasts, pancetta, cod and mussels. The contestants have an hour and ten minutes to dazzle the judges and prove they are good enough to stay in the competition. After tasting all seven dishes, John and Gregg decide which four cooks are good enough to stay, while three are sent straight home. The four remaining cooks now have one more challenge standing between them and a quarter-final place. They must cook two courses that will excite not just John and Gregg but also some very special guests. Some of MasterChef's most inspiring winners and finalists return to judge the food of this year's new contenders to the throne. In tonight's heat, the contestants must attempt to impress MasterChef 2017 finalists Steve Kielty and Giovanna Ryan and 2017 champion Saliha Mahmood-Ahmed. After the four hopefuls have cooked, John and Gregg decide which three contestants deserve to take the next step in the competition and go through to Friday's quarter-final. Preview: http://www.bbc.co.uk/programmes/p05y8sts [ Bericht 3% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 21-02-2018 21:50:05 ] | |
pvdplanet | woensdag 21 februari 2018 @ 21:43 |
Leuk! | |
emmyemmy2 | woensdag 21 februari 2018 @ 23:19 |
borisz | maandag 26 februari 2018 @ 11:00 |
Vanavond dus. | |
golfer | maandag 26 februari 2018 @ 12:03 |
Geprogrammeerd! | |
golfer | maandag 26 februari 2018 @ 23:38 |
In ieder geval 1 potentiële finalist gespot. James. | |
golfer | vrijdag 2 maart 2018 @ 01:21 |
Maleische vrouw. | |
borisz | vrijdag 2 maart 2018 @ 15:20 |
21.30u NLtijd dus. | |
golfer | vrijdag 2 maart 2018 @ 16:21 |
Lastig pogrammeren want in de zuggobox staat een heel ander programma op die tijd. | |
golfer | dinsdag 6 maart 2018 @ 02:00 |
Afgelopen aflevering van maandag geen echte toekomstige sterren kunnen ontdekken. | |
golfer | vrijdag 9 maart 2018 @ 22:43 |
Deze hele week geen er uit springende kandidaten gezien. Middelmatig allemaal. | |
RobinOok | maandag 12 maart 2018 @ 22:41 |
Stom wijf met d'r bibimbap dat niks te maken had met bibimbap én niet lekker was. Doeg he? | |
golfer | vrijdag 16 maart 2018 @ 00:59 |
Sesi. | |
borisz | vrijdag 16 maart 2018 @ 22:49 |
Vrijdagavond. Mooie tijd om lekker in te halen van deze week | |
golfer | vrijdag 16 maart 2018 @ 22:50 |
En weg is Sesi weer. | |
golfer | dinsdag 20 maart 2018 @ 00:42 |
'Oude' Chris (56) kan prima koken. | |
golfer | dinsdag 20 maart 2018 @ 00:56 |
Kenny kan er ook wel wat van. Potentiële winnaar. | |
golfer | woensdag 21 maart 2018 @ 21:18 |
Blijkbaar vanaf nu op maandag, woensdag en donderdag. | |
golfer | vrijdag 23 maart 2018 @ 01:24 |
Kijkt er nog iemand naar? | |
golfer | vrijdag 23 maart 2018 @ 01:26 |
Neesha | |
borisz | zondag 25 maart 2018 @ 21:06 |
KO-week begonnen! | |
RobinOok | zondag 25 maart 2018 @ 21:07 |
Masterchef op zondag? Het moet niet gekker worden. Vijf minuten gemist. | |
HaverMoutKoekje | zondag 25 maart 2018 @ 21:07 |
op zondag uitzending Bedankt voor de waarschuwing | |
borisz | zondag 25 maart 2018 @ 21:09 |
Mijn opnemer begon te lopen gelukkig. Morgen uitzending om 20.30u Deel 2 van deze ronde. | |
borisz | zondag 25 maart 2018 @ 21:15 |
MasterChef UK 23 maart om 11:12 · The dates you need for Knockout Week 2018 📅 🍴Sunday 25th March: 8:00pm 🍴Monday 26th March: 7:30pm 🍴Wednesday 28th March: 9pm 🍴Thursday 29th March: 8pm 🍴Friday 30th March: 9pm Met een uur erbij dus. | |
golfer | zondag 25 maart 2018 @ 21:43 |
Gelukkig neemt de box het automagisch op, dus kan ik het straks terugkijken. | |
golfer | dinsdag 27 maart 2018 @ 01:01 |
Zaten vandaag wel weer een paar leuke gerechten tussen. | |
golfer | vrijdag 30 maart 2018 @ 00:45 |
Tsja... enzo...en niemand kijkt meer? | |
borisz | woensdag 4 april 2018 @ 10:07 |
Ik loop er nog één achter Oh en OPHEF https://www.theguardian.c(...)dges-stir-up-a-storm | |
golfer | woensdag 4 april 2018 @ 15:54 |
Nog anderhalve week en dan is de finale. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 april 2018 @ 17:40 |
rendang is niet crispy, maar wel volgens mij wel droog itt tot die foto op twitter | |
RobinOok | woensdag 4 april 2018 @ 17:44 |
We wonen niet in Maleisië. Dit was Masterchef UK en volgens mij bedoelde Greg niet dat hij crispy skin wilde in zijn rendang, maar gewoon dat als je geen crispy skin hebt je dat vel beter weg kunt laten. Ik moet dat ook niet in mijn vreten, zo'n kledderig, vet, gaar stuk kippenvel. Bluh. Bij Masterchef moet je gewoon wat beter je best doen qua opmaak. Ze had de poot even moeten fileren. Klaar. Opgelost. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 4 april 2018 @ 17:46 |
Oh op die fiets | |
Strychnos | donderdag 5 april 2018 @ 10:47 |
Ja zo lust ik er ook nog een paar, het was gewoon een kansloze opmerking van iemand zonder enig verstand. Sowieso is rundvlees toch het lekkerst. | |
golfer | donderdag 5 april 2018 @ 12:16 |
Was het helemaal eens met de afvaller van gisteren. | |
golfer | zaterdag 7 april 2018 @ 12:13 |
De 5 finalisten zijn bekend! | |
RobinOok | zaterdag 7 april 2018 @ 12:25 |
Ik heb in bed gekeken en moest even heeeel goed nadenken of ik het einde wel gehaald heb. :-) Maar ja, het was de eend zonder vel die eruit moest. Gezanik van de jury weer dat ze perse eendenborst met vel willen. Kijk, dat het gerecht niet uit de verf kwam, okay, maar ga niet zo jammeren om dat vel. Alsof dat heilig is. Pffffff. | |
golfer | maandag 9 april 2018 @ 22:48 |
Wat een enorm Victoriaans landhuis van die lord en lady. | |
golfer | maandag 9 april 2018 @ 23:04 |
En toen waren er nog maar 4... | |
RobinOok | maandag 9 april 2018 @ 23:06 |
Wel sneu, doet ze een keer geen Indiaas, maar iets subtiels, krijgt ze "mweh, er zit niet zoveel smaak in als we normaal van je gewend zijn". En wéér dat gezeik over kippenvel dat niet crispy genoeg is. Pffffffff, flikker op het je crispy skin! Verder: leuk dat ze naar Peru gaan! | |
golfer | maandag 9 april 2018 @ 23:23 |
Peru is al een paar jaar hot qua keuken. | |
golfer | woensdag 11 april 2018 @ 22:33 |
Wow. Die lunch bij restaurant Central in Lima. Die was ook al eens voorbij gekomen bij Chefs Table. Al die unieke ingrediënten van verschillende hoogtes. | |
RobinOok | woensdag 11 april 2018 @ 22:35 |
Gemist. | |
SiGNe | woensdag 11 april 2018 @ 23:36 |
Gemiste afleveringen zijn op http://www.dailymotion.com/teletube8/videos te zien... Al staat aflevering 23 er nog niet op maar dat duurt meestal een uurtje of 2 | |
RobinOok | woensdag 11 april 2018 @ 23:51 |
Als ik iets mis komt het er 9 van de 10 keer niet van het terug te kijken. Ben meer een nu of nooit type. | |
SiGNe | woensdag 11 april 2018 @ 23:59 |
Ik doe zelf alles tegenwoordig met terugkijken, ik mis nog weleens het begin van een programma of vergeet het inderdaad maar je kan tegenwoordig alles vrij makkelijk terugkijken of downloaden. Ik kijk dus nu alles wanneer het mij uitkomt en niet wanneer het uitgezonden wordt. | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 00:01 |
Fijn voor je, | |
MissGiraffe | donderdag 12 april 2018 @ 08:29 |
Ja sowieso. En rendang is niet van kip en het komt uit Indonesië (Padang) en niet uit Maleisië. Nu ga ik het dus nooit meer kijken lol @ Greg. | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 11:36 |
Oh, dus je zegt dat Zaleha een prutster is, want chicken rendang bestaat niet. En dat de Maleisiërs hun bek moeten houden want rendang is Indonsisch. Fijn, is dat ook weer opgehelderd. | |
MissGiraffe | donderdag 12 april 2018 @ 11:39 |
Ja en ja. | |
golfer | donderdag 12 april 2018 @ 11:48 |
Nee en nee.: https://nl.wikipedia.org/wiki/Rendang | |
MissGiraffe | donderdag 12 april 2018 @ 16:47 |
Padang is de hoofdstad van West-Sumatra en dus Minangkabaus. Bedankt voor de quote, en dat ik dus gelijk heb! Super | |
golfer | donderdag 12 april 2018 @ 18:40 |
Nee. Wat begreep je niet in het stuk over Malesië en het maken van rendang van o.a. ook kip? | |
MissGiraffe | donderdag 12 april 2018 @ 18:43 |
Ik begreep dit: heel goed. Het is dus Indonesisch, zoals ik dus al zei. En verder uit je quote: niet echt logisch om kip heel langzaam te koken he?.... Anyway. Rendang = Indonesisch, dat heb jij ook bevestigd (dank daarvoor). En is oorspronkelijk ook van rundvlees. Selamat makan! | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 20:13 |
Wikipedia zegt ook : "Minangkabau is een Maleis volk dat voornamelijk woont in West-Sumatra". Oeh oeh oeh. En nou, mejuffrouw Langnek? | |
MissGiraffe | donderdag 12 april 2018 @ 20:17 |
bedankt voor het nogmaals toegeven dat ik gelijk heb, dat het een gerecht is uit Indonesie. Super! Ik hou sowieso van mensen die hun ongelijk durven toe te geven, het liefst met linkjes naar Wikipedia! Toppie. Rendang = Indonesisch en rendang is van rundvlees. Fijn dat we het eens zijn!! | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 20:20 |
Jij krijgt je gelijk graag door hard te roepen dat iedereen het met je eens is? Ik zal het even spellen voor: ik ben het niét met je eens. En met mij nog een aantal miljoen mensen. | |
MissGiraffe | donderdag 12 april 2018 @ 20:23 |
Het niet eens zijn met een feit Dat rendang uit Indonesie komt. Weetje wat: rendang is eigenlijk Italiaans! Nou blij? Schijnbaar kun je overal een mening over vormen. En dan zeggen "met mij nog een aantal miljoen mensen", en dan een Wikipedia artikel plaatsen waaruit gewoon blijkt dat het gerecht uit Indonesie komt hahahahahaha. Goed joh. Rendang = Italiaans. Wat jij wil. En nu weer verder met wat overbelichte foto's plaatsen ok? DOEI! | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 20:26 |
Vind je het moeilijk, mensen met een andere mening? Ah gossiepossie. | |
MissGiraffe | donderdag 12 april 2018 @ 20:28 |
Nee ik zeg toch dat ik het eens ben met je? Rendang is Italiaans, en gemaakt van konijn.
| |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 20:31 |
Kusjekroel! | |
golfer | donderdag 12 april 2018 @ 20:32 |
En nu weer over Masterchef! | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 21:08 |
Ik ben voor Nawamin. Ook al voel ik een oerweerstand, hij kookt toch wel gewoon heel, heel goed én leuk én spannend. En hij is aardig ook. Dus ik ben voor Nawamin. Maar ik gun het de anderen ook. Vind ze allemaal aardig. | |
SiGNe | donderdag 12 april 2018 @ 21:21 |
Ik ben voor kenny, doet met denken aan een karakter uit Day of the Tentacle Nawamin is wel erg goed maar maakt vooral Thaise gerechten, kan zijn dat ie daar al enorm veel mee geoeffend heeft en dat dus nu wel onder de knie heeft maar hoe hij het bij andere gerechten doet is minder duidelijk. | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 21:24 |
Dat gaan we dan nu zien. Geplakt lam. | |
SiGNe | donderdag 12 april 2018 @ 21:36 |
Met recept erbij.. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik het zelf vast niet zou kunnen in 5 uur, zelfs niet met recept. Maar de anderen zijn wel inventiever dan Nawamin in elk geval. [ Bericht 15% gewijzigd door SiGNe op 12-04-2018 21:43:27 ] | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 21:44 |
Oh fuck, soesjes met pindasaus. De horror. Dat gaat denk ik niet goed aflopen. | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 21:46 |
Huh? Je denkt dat het Thais dat hij kookt gewoon Thais home cooking is? | |
SiGNe | donderdag 12 april 2018 @ 21:48 |
Och, satesaus met pure chocolade is nog wel een goede combi, ik denk zelf ook altijd pure chocolade te proeven in satesaus terwijl 't er niet eens in zit Maar witte chocolade lijkt me toch minder. Maar goed, dat krijg je dus al snel met Nawamin hebik het idee, zit teveel in de thaise keuken vast. | |
SiGNe | donderdag 12 april 2018 @ 21:51 |
Hij zegt zelf regelmatig dat het oa recepten van z'n oma zijn. Opmaak van de borden is dat natuurlijk niet, ik neem tenminste aan dat z'n oma nooit een zwaan van rijst gemaakt heeft | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 21:57 |
De onderdelen van zo'n millefeuille met appel zijn ook allemaal al eens door een oma gedaan. | |
SiGNe | donderdag 12 april 2018 @ 22:00 |
Jups maar David maakt niet de hele wedstijd lang alleen maar oma's gerechten, die kookt een stuk gevarieerder. | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 22:16 |
Ik weet niet of ik het daarmee eens ben, dan zou ik de gerechten eens terug moeten zien. | |
SiGNe | donderdag 12 april 2018 @ 22:27 |
Jij was toch het nu of nooit type? | |
RobinOok | donderdag 12 april 2018 @ 22:38 |
Ja, ik ga ook zeker geen uitzendingen terug kijken inderdaad. Maar misschien dat iemand ergens alle gerechten heeft verzameld. Straks. Wie weet. En als niet, dan blijft het wat mij betreft in het midden en ben ik het niet met je eens. | |
golfer | vrijdag 13 april 2018 @ 01:34 |
Net pas terug gekeken. Thai is erg precies met recepten en kan veel, maar blijft toch maar steeds in 1 richting koken. Kenny vind ik nogal onzeker en soms wat fouten maken. Voor mij is de piloot de absolute winnaar, Morgen weten we het. | |
golfer | vrijdag 13 april 2018 @ 22:29 |
En we hebben een winnaar! Kenny!!! Ik zat er dus weer eens naast. Wat een belachelijke gerechten maakte Nawamin. Echt veel te veel 'over the top'. [ Bericht 23% gewijzigd door golfer op 13-04-2018 22:37:14 (spoilertag weggehaald omdat in de post hierna toch) ] | |
RobinOok | vrijdag 13 april 2018 @ 22:32 |
Altijd zeiken over crispy skin, maar in de finale opeens niks zeggen over dat vel van die duif. Terwijl dat echt niet te vreten is, duivenvel. En de custard van David was mislukt, dat bleek scrambled eggs. Zeiden ze ook niks van. Verder terechte winnaar. Kenny kookte vanavond het best. | |
SiGNe | zaterdag 14 april 2018 @ 03:30 |
Maar dat deed ie steeds, het zag er allemaal prachtig uit, dat zeker maar er komt meer bij kijken dan alleen uiterlijk. Als Nawamin een restaurant zou openen, Thais ongetwijfeld, dan zou dat wel weer een toprestaurant kunnen worden, sterrenwaardig zelfs als de gerechten wat meer balans krijgen. Voorgerecht van Nawamin zag er ook enorm mooi uit trouwens met dat gietertje en dat emmertje zand. Z'n eend bij het hoofdgerecht zag er alleen wel wat grijs uit Bij dat nagerecht van David zeiden ze dat het "porridge-like" was omdat er noten doorheen zaten. En of het vel van een duif lekker is is natuurlijk objectief, heb er zelf geen (bewuste) ervaring mee, kan de smaak in elk geval niet zo terughalen maar volgens Google kan 't, genoeg recepten mee te vinden. |