abonnement Unibet Coolblue
pi_177313296
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:10 schreef -sabine- het volgende:

[..]

Hier ligt zo'n maalding van mijn zoon. Ik denk er niet aan dat zelf te doen. Ik ga liever naar een goede slager. Ik eet weinig vlees, dan mag het ook een keer wat duurder zijn.

De verhouding vlees/vet is niet gemakkelijk. En ik zou bang zijn teveel vet toe te voegen.

Heb jij weleens zelf gemalen?
Als ik hamburgers maak, dan maal ik het zelf. Ook maak ik af en toe worst (ik heb gedroogde varkensdarm). Te veel vet is meestal geen probleem; juist te weinig vet maakt het minder lekker.

Grote gehaktballen maak ik eigenlijk niet zo vaak, eerder kleine balletjes voor de pasta. Maar als ik ze maak, dan eerst een lekkere korst en dan lekker dobberen voor een goede "zweetbal" :D
pi_177313307
Ik O+ droog vlees. Doorgebakken tot en met. Dat gaat al wat mis, denk ik.

Poging 654345 :z
pi_177313313
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:19 schreef -sabine- het volgende:
Ik O+ droog vlees. Doorgebakken tot en met. Dat gaat al wat mis, denk ik.

Poging 654345 :z
Als je een gehaktbal braadt, dan moet je inderdaad wel goed oppassen dat het niet te veel uitdroogt.
pi_177313316
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:19 schreef -sabine- het volgende:
Poging 654345 :z
Trusten.
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 20 februari 2018 @ 04:25:53 #30
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_177313323
quote:
4s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:06 schreef devzero het volgende:

[..]

Je begint natuurlijk met het zelf malen van je vlees, hoewel dat belangrijker is voor hamburgers omdat je die medium rare wil grillen
eerst zelf slachten natuurlijk.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_177313324
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:13 schreef markdeajaxfan het volgende:
Hoe maak je een goede gehaktbal ?
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:12 schreef -sabine- het volgende:
Kom maar door met een goed recept. Mij maak je er blij mee. *O*
Oke, ik heb een biertje op maar doe het even uit het hoofd.

Kilo half-om-half gehakt in een schaal doen. Je voegt een zakje versteegen stroganoff gehaktkruiden toe. Dat meng je met een pollepel. Snij een fikse rode ui in blokjes en voeg iets meer dan de helft daarvan toe aan je gehakt. Voeg vervolgens 3-4 eetlepels grove Groningse mosterd toe aan je mix. Mix de boel door elkaar. Voeg vervolgens 2 teentjes knoflook (geperst) toe aan je mix. Vervolgens een klein scheutje ketjap manis (wel Conimex, de rest is rotzooi), knoflook-koriander wokolie (ook Conimex, beetje dikkig ipv echte wokolie), anderhalf beschuit verkruimelen tot kleine stukjes en 2 rauwe eieren. Mix die shit tot een mooie pap. Het mag best een beetje papperig zijn.

Zet die schaal afgedekt in de koelkast voor een uur of 3-4
Gehakt is iets opgestijfd. Nu kun je ballen draaien.
Dit moet je puur op eigen gevoel doen. Of grote of kleine ballen. Mijn advies is om ongeveer 125 - 175 gram per bal aan te houden.
Goede braadpan op het vuur zetten (iets meer dan middelmatig vuur), met olie.
Ballen toevoegen en rondom bruin bakken. Vuur op laag zetten en een of twee potten rundfond toevoegen. Inclusief het witte pus/vetlaagje dat bovenin zit. Dit geeft smaak. Voeg al voorzichtig roerend een scheut ketchup toe aan je 'jus'. Op laag vuur met deksel er op de ballen voorzichtig een uur of anderhalf laten gaarstomen. Af en toe even je ballen omdraaien zodat ze aan alle kanten zacht en vochtig blijven.

Serveer op een bolletje met het resterende deel van je gesneden uienblokjes met wat mayonaise en/of ketchup

Kilo half-om-half gehakt
Versteegen stroganoff gehaktkruiden (zakje van 1,30 zoiets)
Grote rode ui (iets pittiger en iets meer smaak dan normale ui)
Pot grove Groningse mosterd
2 grote teentjes knoflook
Scheut ketjap manis
Knoflook koriander wokolie
anderhalf beschuitje
2 rauwe eieren
Bakolie
1 of 2 potten rundfond
Lekkere scheut Ketchup
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 20 februari 2018 @ 04:27:44 #32
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_177313330
klinkt lekker nu iemand zoeken die dat voor me gaat maken.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_177313332
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:25 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

eerst zelf slachten natuurlijk.
Wel het verst. Maar een beetje zonde om een koe te slachten voor 1 gehaktbal :P
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 20 februari 2018 @ 04:29:42 #34
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_177313333
Kalf is ook lekker.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_177313334
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:27 schreef Dr.Mikey het volgende:
klinkt lekker nu iemand zoeken die dat voor me gaat maken.
Je hebt vast wel een aardige buurvrouw die het voor je wil maken als jij de ingrediënten koopt.
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 20 februari 2018 @ 04:30:00 #36
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_177313335
zin in lekker kalfs kroketje nu.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 20 februari 2018 @ 04:30:33 #37
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_177313337
quote:
17s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:29 schreef devzero het volgende:

[..]

Je hebt vast wel een aardige buurvrouw die het voor je wil maken als jij de ingrediënten koopt.
Misschien wil Hexx balletjes voor me draaien.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_177313339
Pas maar op dat Hexx jouw balletjes niet draait -O-
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 20 februari 2018 @ 04:32:04 #39
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_177313341
quote:
9s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:31 schreef devzero het volgende:
Pas maar op dat Hexx jouw balletjes niet draait -O-
oeh :@
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  Moderator dinsdag 20 februari 2018 @ 04:32:29 #40
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_177313342
mogguh
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_177313343
Hoi sp3c, gehaktbal?
  Moderator dinsdag 20 februari 2018 @ 04:35:54 #42
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_177313353
het is sowieso een goed receptje dus ik heb het even opgeslagen :Y
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_177313355
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:35 schreef sp3c het volgende:
het is sowieso een goed receptje dus ik heb het even opgeslagen :Y
Wel getypt na een paar pilsjes en heb al een paar maanden geen balletje meer gedraaid, dus het kan niet helemaal accuraat zijn, dat moet gezegd worden :D
pi_177313356
quote:
Zet die schaal afgedekt in de koelkast voor een uur of 3-4
Is een goede tip omdat je je dan makkelijker mooie ballen kan rollen.
pi_177313359
quote:
4s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:37 schreef devzero het volgende:

[..]

Is een goede tip omdat je je dan makkelijker mooie ballen kan rollen.
Klopt, en je geeft de kruiden en smaken de kans om zich helemaal te mengen met het vlees.
  dinsdag 20 februari 2018 @ 04:45:57 #46
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_177313375
Ok.
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
pi_177313381
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:37 schreef Monopoly het volgende:

[..]

Klopt, en je geeft de kruiden en smaken de kans om zich helemaal te mengen met het vlees.
Als ik worst maak, dan laat ik het gemalen vlees+kruiden ook even rusten in de koelkast voor ik het in darm "pers".
pi_177313387
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:48 schreef devzero het volgende:

[..]

Als ik worst maak, dan laat ik het gemalen vlees+kruiden ook even rusten in de koelkast voor ik het in darm "pers".
Verstandig. Het beste is dan een heel klein beetje olie toevoegen op het laatst en door je vlees te mixen om het iets meer soepel te maken om door de darmen te gaan. Ik heb wel eens met een echte stopmachine gewerkt en dat was wel eens kloten omdat het zo 'hard' en compact was dat het lastig in de darm schoot. Beetje olie doet wonderen. Soepel er door heen en dan is het een kwestie van goed draaien.
pi_177313389
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 04:50 schreef Monopoly het volgende:

[..]

Verstandig. Het beste is dan een heel klein beetje olie toevoegen op het laatst en door je vlees te mixen om het iets meer soepel te maken om door de darmen te gaan. Ik heb wel eens met een echte stopmachine gewerkt en dat was wel eens kloten omdat het zo 'hard' en compact was dat het lastig in de darm schoot. Beetje olie doet wonderen. Soepel er door heen en dan is het een kwestie van goed draaien.
Zat er wel voldoende vet je vleesmengsel?
  Moderator dinsdag 20 februari 2018 @ 04:59:38 #50
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_177313405
ik ga maar eens op pad :W
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')