abonnement Unibet Coolblue
pi_177308843
quote:
Het Vlaamse sketchprogramma ‘In de gloria’ is dit jaar meerderjarig geworden. Meer redenen hebben wij niet nodig om tien onvergetelijke sketches terug op te vissen. Geniet nog een keer van ‘Den draad’, ‘Hallo televisie’ of ‘De achterdeur’.

In de Gloria liep tussen 2000 en 2001 slechts voor twee seizoenen, toch blijven de sketches in het collectieve geheugen zitten. Jan Eelen, die later onder meer ‘Het eiland’ en ‘De ronde’ maakte, schreef en regisseerde de reeks. Welk fragment is jou het meest bijgebleven?

1. De achterdeur
“Goeie vrienden komen langs de achterdeur”, het is een van de vele quotes uit In de gloria die het Vlaamse collectief geheugen binnenslopen.

2. Gerrit Callewaert uit Bavikhove
West-Vlamingen en ondertitels: het ligt nogal gevoelig, zo bewees de onovertroffen Gerrit Callewaert al.

3. Boemerang
De sketch die wereldwijde bekendheid kreeg toen een Amerikaans tv-station het fragment uitzond alsof het echt gebeurd was.

4. Treintjes
‘Hallo Televisie’ was een van de sterkhouders van het programma. Het opzet is simpel: aanbellen bij een willekeurige voordeur op zoek naar interessante mensen. Die blijven echter opvallend vaak verweesd achter na afloop van het bezoek.

5. Burenruzie
Of hoe een simpel bezoekje van ‘Hallo Televisie’ kan ontaarden in een van de grootste burenruzies ooit op televisie verschenen. “Voor kijkend Vlaanderen gaan we anders doen?”

6. Partnerruil
Partnerruil, risicoloos is het nooit. Vertel dat maar aan Michael en Sofie, die Michel en Petra over de vloer krijgen.

7. In mijn poep
Een koppel moet op drie uiteindelijk niet zo onschuldige vraagjes hetzelfde antwoord geven om een weekendje naar Parijs te winnen. Jammer genoeg gooit vraag drie roet in het eten.

8. Op zakenreis naar Hamburg
In het Kempense Geel is de hele familie op zondagmiddag verzameld voor het afscheid van vader. Die trekt namelijk op zakenreis. Naar Hamburg. Voor twee dagen. Maar de sfeer slaat om eens de reporter in de bagage gaat snuffelen.

9. Een belangrijke dag
Een fragment waarvan Canvas niet meteen overtuigd was. “Dit gaan we toch goed moeten kaderen”, zouden de Canvas-bazen hebben gezegd.

10. Den draad
Lilian lijdt al een paar jaar aan een bijzonder vervelende ziekte in haar hoofd, en haar echtgenoot Harry wordt er horendol van.
Bron: https://www.hln.be/showbi(...)fragmenten~aa613aa6/

Nog meer fans van deze klassieker van de Vlaamse tv? _O_ :P
pi_177309148
In mijn poep _O_
-nee-
pi_177309399
Ja, dat filmpje met die man met zijn rare stem is legendarisch. :D


Bedenk vooral dat dit alles in scene is gezet!
pi_177309813
Die burenruzie whaha. Was leuk
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')