FOK!forum / Culinesse à gogo / Fok-Foodgawkers #28 - post hier foto's van je kookkunsten!
RobinOokzondag 18 februari 2018 @ 13:29
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!

Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's
voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie
Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een
beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel:

Rauwe andijvie stamppot met Indische gehaktballetjes van realAIVD:
vjLsI9C.jpg



Bokkenpootjes macarons
van n0a :
bokkenpootjesmacarons1.jpg

Rocky Road Fudge door LovelyLady:
OzBxSTn.jpg


Toast met gebakken beukenzwammen en 62°C eitje van Robin:
32260403214_66f1ec9910_z.jpg


Zelfgerookte en gepekelde zalmforel van Rhubarb:
313g576.png


Guanabana's paascreatie : broodbakje met ei en spek:
2napp45.jpg


Kaasplankje van Emmyemmy:
kD1JsKZ.jpg


Rijsttafel van Rorsach:
OCrgsP6.jpg


Hollandse garnalencocktail van Iwanius:
360.jpg


Tongfiletrolletjes van Vocatala:
owklqk6aw60uy.jpg


En last but not least, bananasplit volgens Vinnypassy:
VbbbHMO.jpg

[ Bericht 25% gewijzigd door RobinOok op 18-02-2018 15:18:29 ]
RobinOokzondag 18 februari 2018 @ 13:31
39609285934_a24acccb20_z.jpg
Ingredienten voor guacamole

26448501558_b3c097617b_z.jpg
Bakje Guacamole

26448497428_1bf030a5e3_z.jpg
Geroosterd brood met Guacamole

Ik kocht vorige week 3 overrijpe avocado's voor een euro en bedacht deze Indiaas gekruide guacamole.
Recept : https://broodjevanrobin.w(...)-guacamole-op-toast/

Op smaak gebracht met chaat masala en zwart zout. Daardoor smaakt het ook een beetje naar gekookt ei. Ik maakte er ook "traditionele guacamole" naast en die Indiase was echt lekkerder. 8-)
mascara-klodderzondag 18 februari 2018 @ 13:32
Heb hier ook 3 avocado’s voor ¤1 gekocht vd week maar helaas niet rijp nog -O-
Bedoeling is ook om een flinke batch guacemole te maken :9
Molozondag 18 februari 2018 @ 14:51
Die bokkepootjes macarons in de OP kloppen niet helemaal :D

En lekker, guacamole, lang niet op!
RobinOokzondag 18 februari 2018 @ 15:19
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 14:51 schreef Molo het volgende:
Die bokkepootjes macarons in de OP kloppen niet helemaal :D

En lekker, guacamole, lang niet op!
Oh, dat krijg je ervan als je van gedachte veranderd en denkt "Die! Nee, die! Nee, die!!!
Opgelost.
realAIVDzondag 18 februari 2018 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:31 schreef RobinOok het volgende:

[ afbeelding ]
Geroosterd brood met Guacamole

Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit!

Ik had wel eens van chaat masala gehoord, maar had blijkbaar geen idee wat het was....weer wat geleerd.
En laat ik nou een bakje amchoor in de kast hebben staan waar ik nooit wat mee doe.

Die chaat masala gaat dus aankomende week gemaakt worden, voor over de avocado en ook om over fruit uit te proberen, goeie tip, ben erg benieuwd! :)
RobinOokzondag 18 februari 2018 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:04 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit!

Ik had wel eens van chaat masala gehoord, maar had blijkbaar geen idee wat het was....weer wat geleerd.
En laat ik nou een bakje amchoor in de kast hebben staan waar ik nooit wat mee doe.

Die chaat masala gaat dus aankomende week gemaakt worden, voor over de avocado en ook om over fruit uit te proberen, goeie tip, ben erg benieuwd! :)
Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast? :X
realAIVDzondag 18 februari 2018 @ 21:00
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 20:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast? :X
Nee, maar gezien de beschreven eiergeur (lol), ga ik het eerst maar even zonder proberen! ;)
vinnypassymaandag 19 februari 2018 @ 18:39
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
MissGiraffemaandag 19 februari 2018 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
:')
Gewoon alles in de hakmachine.
RobinOokmaandag 19 februari 2018 @ 22:43
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 22:21 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

:')
Gewoon alles in de hakmachine.
Never! Dat is dus NUL bevredigend.
vinnypassydinsdag 20 februari 2018 @ 16:04
En hakken is anders dan snijden. Als je ui in een hakmolentje stopt en dan dat prutje gaat aanbakken komt er qua smaak iets heel anders uit dan wanneer je het gewoon in kleine stukjes snijdt.

Maar ik doe dan mooie snijden het vooral omdat ik er rustig van word.
mailydinsdag 20 februari 2018 @ 17:01
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
Het snijden alleen al; ik word er zen van .... :9
Zolderkamerdinsdag 20 februari 2018 @ 17:12
Ik zou verhongeren...
Gister 8 liter hutspot gemaakt... heerlijk..

Maar het ligt niet in stukjes van drie wortelblokjes op een bord met de juiste verlichting.. dus plaats ik het niet want dan word ik afgebrand door de culinairen hier...
Myraeladinsdag 20 februari 2018 @ 17:38
Ik heb echt het geduld niet om alles rustig en netjes te snijden, zeker niet als ik grotere hoeveelheden maak. :')
Vanyeldinsdag 20 februari 2018 @ 17:46
Ik ook niet. Afhankelijk van wat het moet worden zie ik ook het nut niet.
RobinOokzondag 18 maart 2018 @ 15:02
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

40154654354_f4896603ff_z.jpg

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Verder moest dit topic gewoon weer even omhoog.
Kookt er niemand meer? Of wachten we op de lange dagen?
mailyzondag 18 maart 2018 @ 16:44
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

[ link | afbeelding ]

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Ik herken dat wel :Y
realAIVDzondag 18 maart 2018 @ 16:50
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

[ link | afbeelding ]

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Verder moest dit topic gewoon weer even omhoog.
Kookt er niemand meer? Of wachten we op de lange dagen?
Mooi :)
Aphrodytezaterdag 24 maart 2018 @ 05:02
Heerlijk guacamole O+
RobinOokzondag 25 maart 2018 @ 12:14
40984231451_3dc87de7e2_z.jpg
Jardaloo (curry met abrikoos


Ik ben anti-fruit in mijn eten, mijn lief is voor. Af en toe krijgt hij zijn zin. En ik moet zeggen, ik vond het niet vies. Sterker nog : lekker!
Gemaakt met kalfsbiefstuk van de Turk. Kost iets van11 euro de kilo, dat is minder dan de magere runderlappen van Appie. En het snijdt lekker makkelijk in dobbelsteentjes! Ik vond het een succes.

40984229261_5d8404ca0a_z.jpg
Voor

40091019885_7c5899d27a_z.jpg
Na. Nou ja, niet na na, na het snijden. In 5 minuten gedaan. Met een stuk lamsbout of lamsschouder ben ik beduidend langer bezig.
Spanky78zondag 25 maart 2018 @ 12:28
Fruit in je eten kan ontzettend lekker zijn. Het is wel lastig een goede combinatie te vinden, maar appels en varkensvlees, abrikozen en kip zijn heel aantrekkelijk.

En ik vind rozijnen in een Cognacsaus ook lekker.
RobinOokwoensdag 28 maart 2018 @ 20:09
41077391941_a75b52b005_z.jpg

Manlli gosht patiala, lamsschenkel uit Patiala. :9 :9 :9
Uit : Uit India van Kumar Mahadevan.

(ik had hem ook in "wat eten we vandaag" gezet en zag hem daar staan en dacht fuck it, ik zet hem ook bij foodgawkers :D )

PS. Gemaakt door mijn lief. Lang leve de parttimers. *O*
RobinOokzaterdag 31 maart 2018 @ 16:02
41135737181_75807abc6c_z.jpg

Beukenzwammetjes gebakken met sjalot en knoflook, afgeblust met een beetje shaoxing rijstwijn, druppie sojasaus.Met peterselie en "croutons" van blokjes knolselderij met tandoori masala.
Jinkxdinsdag 3 april 2018 @ 23:13
Wauw! Dat ziet er heel smakelijk uit. Zou je dit ook koud kunnen eten?
Ik noteer 'm om eens te maken.
RobinOokdinsdag 3 april 2018 @ 23:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 23:13 schreef Jinkx het volgende:
Wauw! Dat ziet er heel smakelijk uit. Zou je dit ook koud kunnen eten?
Ik noteer 'm om eens te maken.
Tegen wie heb je het? :)
Jinkxdinsdag 3 april 2018 @ 23:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tegen wie heb je het? :)
Tegen jou: ik was vergeten te quoten. :)
RobinOokdinsdag 3 april 2018 @ 23:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2018 23:38 schreef Jinkx het volgende:

[..]

Tegen jou: ik was vergeten te quoten. :)
Over die paddenstoelen? Mij lijken afgekoelde paddenstoelen niet zo lekker, maar het zal niet oneetbaar zijn. Waarom zou je ze koud willen eten?
Myraeladonderdag 5 april 2018 @ 19:11
Kaaaasssfondue. :9

kaasfondue.jpg?w=1000&ssl=1
RobinOokdonderdag 5 april 2018 @ 21:27
quote:
14s.gif Op donderdag 5 april 2018 19:11 schreef Myraela het volgende:
Kaaaasssfondue. :9

[ afbeelding ]
Dat is wel een heeeeeel beschaafd damespotje kaasfondue!!!
Mip1988donderdag 5 april 2018 @ 21:46
Edit: verkeerde topic

[ Bericht 63% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 22:04:24 ]
RobinOokdonderdag 5 april 2018 @ 21:47
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 21:46 schreef Mip1988 het volgende:
Kimchi-omelet op een bolletje en met wat rijst on the side
Je bent de foto vergeten.
Mip1988donderdag 5 april 2018 @ 21:56
Edit: verkeerde topic

[ Bericht 96% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 22:05:03 ]
Mip1988donderdag 5 april 2018 @ 21:56
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 21:57:59 ]
Myraeladonderdag 5 april 2018 @ 22:00
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:
Dat is wel een heeeeeel beschaafd damespotje kaasfondue!!!
Ik heb alleen deze, maar ik had in de pan nog wel iets meer. Het was wel voldoende, maar ik had wel veel te veel om te dippen. Ook nog krieltjes en worteltjes.
RobinOokdonderdag 5 april 2018 @ 22:01
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 21:56 schreef Mip1988 het volgende:

[..]

niet gemaakt :p

Ik denk dat je in het verkeerde topic zit, mop euh mip.
Isabeaudonderdag 5 april 2018 @ 22:01
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 21:56 schreef Mip1988 het volgende:

niet gemaakt :p

Oja ennnnn.. Een bolletje met dit vreemde product :
[ afbeelding ] had ik een keertje als uitprobeersel gratis gehad bij de AH.
Zou het niemand aanbevelen. Was niet smeris maar echt smullen is anders
Wat is deze? Hipsterfood? Volgende keer een foto maken van je eten :{w }:|
RobinOokdonderdag 5 april 2018 @ 22:09
quote:
12s.gif Op donderdag 5 april 2018 22:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat is deze? Hipsterfood? Volgende keer een foto maken van je eten :{w }:|
Dat is vegetarische pulled pork. Gemaakt van onrijp jackfruit aka nangka.
Idioot om dat K&K te kopen/verkopen. Maar goed.
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 22:28
Er moet echt meer gekookt en gefotografeerd worden hier. Hup! Up!

40097548780_dc6d6b444c_z.jpg

Guacamole (avocado, limoensap, peper, zout, hot madras curry poeder, kala namak, sjalot, verse koriander) met zoete aardappelschijfjes uit de oven (tandoori masala en olie, 2 x 10 minuten op 220C) en garnalen gemarineerd met wat gemalen komijn, kashmiri chilipoeder, gerookt paprikapoeder, zout en olie.
Guanabanazondag 6 mei 2018 @ 12:37
Ziet er goed uit :9
Guanabanazondag 6 mei 2018 @ 12:49
Niet zo culinair als sommige dingen hier, maar was wel echt heerlijk. Rigatoni met pittige/romige tomatensaus, gruyere en basilicum.

GjqGPLp.jpg
Guanabanazondag 6 mei 2018 @ 12:56
En een stuk bescheidener kaasplankje dan die van Emmyemmy in de OP, maar toch :+

uIfLlP2.jpg
RobinOokzondag 6 mei 2018 @ 15:12
Lief bordje pasta! ^O^ En de kaas vind ik een beetje aandoenlijk, zo met die cashews en 3 melbatoastjes. O+
RobinOokzondag 6 mei 2018 @ 15:15
Ik had nog guacamole over. En een restje (rauwe) kip in de diepvries. Die gebakken met tandoori masala, tenminste, dat was de bedoeling, maar greep met mijn suffe kop de kashmiri chilipoeder... Was ook eetbaar, maar wilde nu juist kijken of ik die tandoori kruiden wat vindt. Ik had er altlijd iets op tegen, maar volgens mij word ik fan. :o

40120223320_904eb5ba1f_z.jpg
Guanabanazondag 6 mei 2018 @ 15:42
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 15:12 schreef RobinOok het volgende:
Lief bordje pasta! ^O^ En de kaas vind ik een beetje aandoenlijk, zo met die cashews en 3 melbatoastjes. O+
:D ja het was eigenlijk puur voor de foto, er kwam nog stokbrood enzo bij hoor ;)
realAIVDdinsdag 8 mei 2018 @ 19:51
Groentendag, met dank aan de zon:
geblancheerde haricots verts, wortel en taugé, met komkommer, pittige satésaus, gebakken uitjes en een rood pepertje

hB74U2q.jpg

Morgen nog zo'n dag ;)
RobinOokzondag 13 mei 2018 @ 15:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:51 schreef realAIVD het volgende:
Groentendag, met dank aan de zon:
geblancheerde haricots verts, wortel en taugé, met komkommer, pittige satésaus, gebakken uitjes en een rood pepertje

[ afbeelding ]

Morgen nog zo'n dag ;)
Ziet er lekker uit, realAIVD, maar ik mis toch wat vlees als kip of blokjes tahoe, van mijn part een sateetje. Rijst of lontong ook wel. Dit is wel heel karig. Of was er meer maar mocht dat niet op de foto?
RobinOokzondag 13 mei 2018 @ 16:02
Ik maakte tijdje terug empal pedis: drooggebakken, pittig gekruid rundvlees en toen vroeg men hier om het recept.
Bij deze, hij staat online: Empal Pedis.
Kind kan de was doen, easypeasy, zoals zoveel Indische gerechten. :Y

39418149250_457800e3a4_z.jpg
emmyemmy2zondag 13 mei 2018 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik maakte tijdje terug empal pedis: drooggebakken, pittig gekruid rundvlees en toen vroeg men hier om het recept.
Bij deze, hij staat online: Empal Pedis.
Kind kan de was doen, easypeasy, zoals zoveel Indische gerechten. :Y

[ link | afbeelding ]
Ga t binnenkort maken :Y
RobinOokzondag 13 mei 2018 @ 17:36
quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:32 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Ga t binnenkort maken :Y
Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :

16855454280_ee0bd46d81_z.jpg

Was ook lekker. :P
Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt. :s) _O-
emmyemmy2zondag 13 mei 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :

[ afbeelding ]

Was ook lekker. :P
Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt. :s) _O-
Ben benieuwd! Ik zal foto's maken :9
realAIVDzondag 13 mei 2018 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 15:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, realAIVD, maar ik mis toch wat vlees als kip of blokjes tahoe, van mijn part een sateetje. Rijst of lontong ook wel. Dit is wel heel karig. Of was er meer maar mocht dat niet op de foto?
Goeie vraag. Ik heb het even teruggezocht en het zit zo:
Die ochtend had Maanchi een nieuw recept gepost; Koreaanse zwarte bonen, voor bij de rijst, maar ook lekker bij een biertje.
https://www.maangchi.com/recipe/geomeun-kongjorim

Ik heb die dag dus bedacht dat ik dat wel wilde maken, voor 's avonds bij een biertje.
Vervolgens heb ik m'n avondeten daarop aangepast, waarmee dat inderdaad wat karig was.

Maar de Corona's en de zwarte bonen waren een uurtje later een leuke aanvulling ;-)
realAIVDzondag 13 mei 2018 @ 18:45
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :

[ afbeelding ]

Was ook lekker. :P
Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt. :s) _O-
Ik vind beide versies er superlekker uit zien....en ik ga inderdaad ook maar weer eens naar de Turk voor het stoofvlees, te lang niet gedaan!
RobinOokzaterdag 2 juni 2018 @ 16:50
41610568365_2e2876cdcc_z.jpg
Geblakerde Shishito


Gegrillde milde chilipepers, tenminste dat zijn ze 9 van de 10 keer, die 10e keer is ie wel scherp. Leuk Russisch Roulette spelen met een biertje. En neeee, dat zijn geen Pimientos de Padrón maar superchique Shishito's!
(nou ja, chique, ik vind ze gewoon veel leuker omdat ze Japans zijn natuurlijk. Maar wel hier geteeld in het Westland)
emmyemmy2zaterdag 2 juni 2018 @ 20:34
Hier ook dan maar :9
360e9236-934f-4ee0-be22-fe88467363f4.png
Taco's van ghost chili garnalen, avocado, wortel, rode kool, jalapeno, koriander en een limoenchipotlemayo
minilotzondag 3 juni 2018 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 20:34 schreef emmyemmy2 het volgende:
Hier ook dan maar :9
[ afbeelding ]
Taco's van ghost chili garnalen, avocado, wortel, rode kool, jalapeno, koriander en een limoenchipotlemayo
:9!
Waar kocht je die chilipepers? :)
minilotzondag 3 juni 2018 @ 11:03
2nq4jki.jpg

Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover.
FranticDJzondag 3 juni 2018 @ 11:06
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover.
Jij was toch helemaal niet goed hierin?

Sowieso hartige pannenkoeken :r

Maar zonder kaas: ik zou ze doen :9
minilotzondag 3 juni 2018 @ 11:11
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:06 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Jij was toch helemaal niet goed hierin?

Correct! Maar nijdig oefenen en een kleinere pan hebben dat euvel nu opgelost *O*
RobinOokzondag 3 juni 2018 @ 11:12
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:01 schreef minilot het volgende:

[..]

:9!
Waar kocht je die chilipepers? :)
Zo te zien gebruikte ze gewoon jalapeño's.
Wedden? :s)

Lijkt me heel verstandig ook.
Curiosityzondag 3 juni 2018 @ 12:18
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zo te zien gebruikte ze gewoon jalapeño's.
Wedden? :s)

Knap hoor, dat je dat zo ziet :X
RobinOokzondag 3 juni 2018 @ 12:21
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 12:18 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Knap hoor, dat je dat zo ziet :X
Ghost chillies zijn verfomfaaid en rood.
Jalapeno is een gokje. Maar ik hou van gokjes.
FutureFairytalezondag 3 juni 2018 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover.
geslaagd met pannenkoeken bakken ^O^ :Y)
emmyemmy2zondag 3 juni 2018 @ 12:39
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:01 schreef minilot het volgende:

[..]

:9!
Waar kocht je die chilipepers? :)
Heb een ghost chili rub :P Flink pittig hoor, niet te veel gebruiken
Myraelazondag 3 juni 2018 @ 12:46
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 12:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ghost chillies zijn verfomfaaid en rood.
Jalapeno is een gokje. Maar ik hou van gokjes.
Het staat er ook gewoon onder. :D
Curiosityzondag 3 juni 2018 @ 12:50
quote:
14s.gif Op zondag 3 juni 2018 12:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het staat er ook gewoon onder. :D
Ja, daarom :X
RobinOokzondag 3 juni 2018 @ 12:57
Ooooh, ik was na ghost chili opgehouden met lezen! _O- _O- _O- _O- _O-
Fuck! 8)7
RobinOokzondag 10 juni 2018 @ 16:29
42711771381_848f95c033_z.jpg
Bleekselderij met gehakt


Tijdje geleden vroeg Lie om dit recept en toen wilde ik het niet geven voor het op de site stond. :P
Maar het staat er! Eindelijk een toonbaar plaatje.

Ik ben dol op bleekselderij, maar at het bijna nooit voordat ik dit recept tegenkwam. :9
Misschien een ideetje voor de haters, om het nog 1 keer te proberen?
Vanyelzondag 10 juni 2018 @ 16:53
Ga jij dan nog eens *insert random voedingsmiddel* proberen? En het dan wel lekker vinden?
Bleekselderij is gewoon te vies om aan te raken, daar doet een goed recept of leuke foto niet aan af :{w
Molozondag 10 juni 2018 @ 16:59
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 16:53 schreef Vanyel het volgende:
Ga jij dan nog eens *insert random voedingsmiddel* proberen? En het dan wel lekker vinden?
Bleekselderij is gewoon te vies om aan te raken, daar doet een goed recept of leuke foto niet aan af :{w
Dit O+

Bleekselderij moet opbokken
RobinOokzondag 10 juni 2018 @ 17:00
Okay, dan niet.
Isabeauzondag 10 juni 2018 @ 17:50
Nou, ik ben er wel blij mee *O* Heb wel eens 1 stengeltje nodig voor een recept en dan ligt zo'n bos bleekselderij te wachten tot het uiteindelijk te zielig is om nog te gebruiken. Dus bedankt voor dit recept; ik ga het proberen met de volgende bos -1 stengel.
RobinOokzondag 10 juni 2018 @ 17:53
:*
HaverMoutKoekjezondag 10 juni 2018 @ 17:57
.

[ Bericht 99% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 10-06-2018 22:13:03 ]
Pregozondag 10 juni 2018 @ 18:19
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 16:59 schreef Molo het volgende:

[..]

Dit O+

Bleekselderij moet opbokken
:{w
Bleekselderij O+
Guanabanamaandag 11 juni 2018 @ 18:59
Oke ik weet het, Poké Bowls zijn alweer zooo 2017, maar ik wil toch even pronken met de mijne :P

OGyl9do.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door Guanabana op 11-06-2018 19:43:14 ]
Zo-is-datmaandag 11 juni 2018 @ 19:40
Ziet er hartstikke 2018 uit hoor :9
rhubarbmaandag 9 juli 2018 @ 16:56
2zheiyf.jpg
Vuurvlieg-1977woensdag 11 juli 2018 @ 10:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 16:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Geblakerde Shishito


Gegrillde milde chilipepers, tenminste dat zijn ze 9 van de 10 keer, die 10e keer is ie wel scherp. Leuk Russisch Roulette spelen met een biertje. En neeee, dat zijn geen Pimientos de Padrón maar superchique Shishito's!
(nou ja, chique, ik vind ze gewoon veel leuker omdat ze Japans zijn natuurlijk. Maar wel hier geteeld in het Westland)
Oeh, heerlijk!! Ik ken ze eigenlijk vooral uit Portugal. :)
RobinOokzaterdag 14 juli 2018 @ 13:28
43336148311_41964d078a_z.jpg

Ik maakte vorige week voor het eerst kaya. God, wat is dat lekker zeg!
En als je een Anova of ander warmwaterbadapparaat hebt zou ik het zeker een keer maken!
En ook als dat snotterige eitje je niks lijkt : gewoon doen! :-)

Recept enzo hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/kaya/
4EverBlackEyedzondag 15 juli 2018 @ 14:01
quote:
12s.gif Op maandag 11 juni 2018 18:59 schreef Guanabana het volgende:
Oke ik weet het, Poké Bowls zijn alweer zooo 2017, maar ik wil toch even pronken met de mijne :P

[ afbeelding ]
:9~
vinnypassyzondag 22 juli 2018 @ 15:47
Alweer even geleden dat ik hier iets heb geplaatst, maar gisteren ben ik weer aan de slag gegaan. Het werd:

- Gepofte biet met aardbei, ingelegde ui, geitenkaascrème, vijgen-dadelbalsamico en olijfolie.
- Kogelbiefstuk met vier bereidingen van broccoli (puree, gekarameliseerd, gebrand en zurige topjes) en pommes anna
- Panna cotta van witte chocolade met vanille-yoghurtijs, amandelcrumble, fambozengelei, pistachetuille en rood fruit

Foto's niet allemaal even scherp, maar goed. Het was lekker. :9 Ik was vooral blij met de volle smaak van de biet (had meer geitenkaas bij gemogen) en de heerlijk zachte broccolipuree.

vPA6eLv.png

0mbz52t.png

fBYrhur.png
RobinOokzondag 22 juli 2018 @ 16:42
Ik vind het altijd zo knap dat je hele menu's maakt. ^O^
Alleen, ik mis de frieten! :+
vinnypassyzondag 22 juli 2018 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 16:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat je hele menu's maakt. ^O^
Alleen, ik mis de frieten! :+
Ja dat is ook wel de uitdaging die ik mezelf opleg als ik voor bezoek kook: drie gangen en iets wat ik niet eerder heb gemaakt. Heb ik af en toe wel nodig om het leuk te houden; te weinig uitdaging houd ik niet van.

Friet zet ik nooit op de foto hoor. Daarom had ik nu pommes anne met tijmboter gemaakt, die ligt onder het vlees. ;-)
Myraelazondag 22 juli 2018 @ 17:47
Heb je iets bijzonders gedaan met die broccolipuree? Ziet er wel lekker uit.
RobinOokzondag 22 juli 2018 @ 17:57
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 17:32 schreef vinnypassy het volgende:

[..]
Daarom had ik nu pommes anne met tijmboter gemaakt, die ligt onder het vlees. ;-)
Aha! Dus toch! Gelukkig! :+
vinnypassyzondag 22 juli 2018 @ 18:28
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 17:47 schreef Myraela het volgende:
Heb je iets bijzonders gedaan met die broccolipuree? Ziet er wel lekker uit.
Nee, broccoli koken in zout water en daarna wat wat kookvocht op relatief lage snelheid blenderen. Begonnen met heel weinig water, steeds iets meer erbij gedaan tot het mooi alles pakte en daarna paar minuutjes de blender laten werken.
RobinOokzaterdag 18 augustus 2018 @ 15:05
Voordat het topic weer van de bladzijde valt. Mijn lief verrastte me deze week met nieuw recept (uit een boek, maar nog niet eerder gemaakt) dat ik erg lekker vond.

43390858134_d5c0c5a86a_z.jpg

Simpelweg gegrilde kipfilet in stukjes mengen met groene salsa en dat op waterkers en plakje bleekselderij. Ik vond het erg lekker. Oh, dat schreef ik al.

De salsa maak je door dit in een keukenmachientje/choppertje te gooien:
1 groene (punt) paprika
2 groene chilipepers
1 teentje knoflook
1 handje peterselie
1 handje basilicum

Dat laat je dan 20-30 minuten uitlekker in een zeef. (zeef hang je in een kom)
Daar komt prachtig groen "water" vanaf.

Daarna mengen met
3 lente-uitjes in ringetjes
1 el citroensap
1 el olijfolie
peper en zout naar smaak.

Ik denk dat het een blijvertje wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 18-08-2018 19:02:37 ]
emmyemmy2zaterdag 18 augustus 2018 @ 16:26
Klinkt ook laag in calorieen, die onthoud ik 8-)
RobinOokzaterdag 18 augustus 2018 @ 18:27
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 16:26 schreef emmyemmy2 het volgende:
Klinkt ook laag in calorieen, die onthoud ik 8-)
:Y
tombolafanzaterdag 18 augustus 2018 @ 18:56
Blijvertje :+

Klinkt heerlijk maar ( :@ ) ik kan zo vreselijk slecht tegen pittige dingen als groene pepers :%
Is daar een alternatief voor denk je?
RobinOokzaterdag 18 augustus 2018 @ 19:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 18:56 schreef tombolafan het volgende:
Blijvertje :+

Klinkt heerlijk maar ( :@ ) ik kan zo vreselijk slecht tegen pittige dingen als groene pepers :%
Is daar een alternatief voor denk je?
Meer groene paprika.
En een mild pepertje ipv een hete.
tombolafanzaterdag 18 augustus 2018 @ 22:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Meer groene paprika.
En een mild pepertje ipv een hete.
tnx! Lijkt me heerlijk om mee naar werk te nemen als lunch O+
#ANONIEMdinsdag 4 september 2018 @ 01:52
Leuk topic.

Ik ga vannacht om 4 uur kip maken met groenten, roerbakmix met champignons en prei, rode ui en peterselie. Ga kip marineren en kijk nog wat ik kwa kruiden in huis heb. Misschien vannacht post ik een foto.
#ANONIEMdinsdag 4 september 2018 @ 07:42
1ihhky.png

Vannacht gemaakt. Naast de dingen die ik hierboven schreef heb ik teriyakisaus in de kip laten trekken en ook ketjap kruiden en knoflook meegebakken. Heb foto van de pan gemaakt want ik heb geen fatsoenlijke eettafel.
dimmakdinsdag 4 september 2018 @ 11:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 22:28 schreef RobinOok het volgende:
tandoori masala
Dit moet ik binnenkort eens eten! Ziet er echt super lekker uit!
RobinOokzondag 21 oktober 2018 @ 18:59
44746923324_9d8ecdcc0a_z.jpg
Salade met pomelo en garnaa


Pomelo, garnalen, komkommer, koriander, munt, sjalot, lente-ui, chilipeper, geroosterde geraspte kokos, gehakte pinda's en een dressing op basis van vissaus, suiker en limoenssap. :P

Heee, AIVD-mevrouw. Nu je culmod bent, doe je weer mee? Dit topic redden van de stervensdood?
realAIVDmaandag 22 oktober 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 18:59 schreef RobinOok het volgende:

Heee, AIVD-mevrouw. Nu je culmod bent, doe je weer mee? Dit topic redden van de stervensdood?
Alleen als ik iets maak dat er enigszins appetijtelijk uit ziet.

Je salade ziet er trouwens goed uit, klinkt ook erg lekker!
Myraelazaterdag 27 oktober 2018 @ 20:10
Ik ga proberen weer wat vaker foto's te maken. Stap twee is om de recepten uit te gaan schrijven voor m'n blog.

Dit was in ieder geval Chinese koolsla, geïnspireerd door m'n Marley Spoon box, maar dan met viskoekjes.

chinesekoolsla.jpg?w=1000&ssl=1
Smallishzaterdag 27 oktober 2018 @ 20:13
Ziet er lekker uit, Myraela! Wat zit er in die koolsla?
Myraelazaterdag 27 oktober 2018 @ 20:16
Het is fijne Chinese kool, geraspte wortel, tahin, mayonaise en sojasaus.

Bij Marley Spoon vond ik dat heel lekker, de mijne net iets minder. Mijn tahin had wat minder smaak, leek wel. Ik gebruik dat normaal nooit, dus weet niet of daar verschillende soorten van zijn.
Smallishzaterdag 27 oktober 2018 @ 20:20
Klinkt als iets wat ik zeker ga maken. Van tahin heb ik niet zoveel verstand als zouden er verschillende smaken/soorten van zijn. :)
vinnypassyzondag 28 oktober 2018 @ 09:29
Ziet er goed uit!
vinnypassyzondag 28 oktober 2018 @ 19:17
Niet de allermooiste foto's, maar gisteren weer eens een driegangenmenu op tafel gezet. Relatief eenvoudig, met:

- Vitello tonato (vlees van de slager)
- Wilde eendenborstfilet met pompoenpuree (met iets kaneel), gepofte biet en ui-sherrysays
- Witte chocolademousse met framboos en hazelnoot

irDNFu4.jpg

SPOILER: Voor en na, niet heel boeiend
QXsHq0U.jpg

4OIivfg.jpg
Molozondag 28 oktober 2018 @ 19:25
Heerlijk Vinny ^O^
realAIVDzondag 28 oktober 2018 @ 19:37
Prachtig...ik zou graag aanschuiven, inclu voor- en nagerecht!
Pregozondag 28 oktober 2018 @ 19:43
dat ziet er lekker uit vinnypassy :9
realAIVDdinsdag 13 november 2018 @ 19:11
Hier een kleurig gerechtje gemaakt:
Sambalmakreel met bulgur-quinoa salade, gebaseerd op dit recept
https://www.24kitchen.nl/recepten/sambalmakreel-met-rijstsalade

QkZwkLg.jpg

Het was ondanks de volle eetlepel sambal oelek die je op dit plaatje ziet niet erg heet, waarschijnlijk door de zuren die er gebruikt werden. Hoe dan ook, best lekker, weer eens wat anders, zag er vooral erg leuk uit.
potjecremedinsdag 13 november 2018 @ 19:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 19:11 schreef realAIVD het volgende:
Hier een kleurig gerechtje gemaakt:
Sambalmakreel met bulgur-quinoa salade, gebaseerd op dit recept
https://www.24kitchen.nl/recepten/sambalmakreel-met-rijstsalade

[ afbeelding ]

Het was ondanks de volle eetlepel sambal oelek die je op dit plaatje ziet niet erg heet, waarschijnlijk door de zuren die er gebruikt werden. Hoe dan ook, best lekker, weer eens wat anders, zag er vooral erg leuk uit.
Sambal oelek is toch sowieso niet heet.
realAIVDdinsdag 13 november 2018 @ 19:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 19:17 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Sambal oelek is toch sowieso niet heet.
Aangezien sambal oelek vrijwel volledig uit chilipepers bestaat, kunnen mensen denken dat het gerecht er te heet door wordt, vandaar mijn opmerking.
Je voegt sambal oelek immers niet toe aan een gerecht voor de suikers of het bloemige karakter, hè?
#ANONIEMmaandag 8 april 2019 @ 12:49
Voor Lonaa
mc4M7ST.jpg
Lonaamaandag 8 april 2019 @ 12:52
quote:
1s.gif Op maandag 8 april 2019 12:49 schreef Flamarande het volgende:
Voor Lonaa
[ afbeelding ]
Zou eten. :9
clixplicitydinsdag 16 april 2019 @ 20:05
Receptje van Men's Health (https://www.menshealth.com/nl/voeding/a26468441/keto-recept-kip/)

4LcdyD9.jpg
Myraeladinsdag 16 april 2019 @ 20:09
quote:
Ze zouden moeten vragen of ze jouw foto mogen gebruiken. :D
clixplicitydinsdag 16 april 2019 @ 20:34
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 april 2019 20:09 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ze zouden moeten vragen of ze jouw foto mogen gebruiken. :D
Dat zou ik een hele eer vinden! :)
vinnypassydinsdag 16 april 2019 @ 20:37
Goede foto inderdaad hoor ^O^
Voxsdinsdag 16 april 2019 @ 22:29
quote:
Dit ziet er te lekker uit :9~
clixplicitywoensdag 17 april 2019 @ 20:22
Nou, na de leuke reacties van gisteren ben ik vandaag weer aan de slag gegaan.

Deze werd het: https://www.menshealth.co(...)-kip-en-ahornsiroop/

5UDpWsU.jpg
clixplicitydonderdag 18 april 2019 @ 20:49
Vandaag couscous met pistacheballetjes op het menu, volgens dit recept: https://www.leukerecepten(...)t-pistacheballetjes/

hAnGNXd.jpg
Voxsdonderdag 18 april 2019 @ 20:56
Gawk!Je maakt te lekkere dingen!
clixplicityzaterdag 20 april 2019 @ 21:49
De laatste voorlopig - vermoed ik - met twee weken vakantie voor de boeg...
https://www.foodandfriend(...)amandel-en-munt.html

I8Tnx0z.jpg
Noekdinsdag 23 april 2019 @ 14:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 21:49 schreef clixplicity het volgende:
De laatste voorlopig - vermoed ik - met twee weken vakantie voor de boeg...
https://www.foodandfriend(...)amandel-en-munt.html

[ afbeelding ]
:9
Lucky_Strikedinsdag 23 april 2019 @ 14:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2019 21:49 schreef clixplicity het volgende:
De laatste voorlopig - vermoed ik - met twee weken vakantie voor de boeg...
https://www.foodandfriend(...)amandel-en-munt.html

[ afbeelding ]
Fijne vakantie, je zult hier worden gemist :Y)
mascara-klodderdinsdag 23 april 2019 @ 16:12
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2019 20:49 schreef clixplicity het volgende:
Vandaag couscous met pistacheballetjes op het menu, volgens dit recept: https://www.leukerecepten(...)t-pistacheballetjes/

[ afbeelding ]
recept pistache-balletjes net even overgeschreven in mijn receptenschriftje. Pistache :9

Krijg gelijk weer zin in Sicilië. Veeeeeeeel pistache daar O+

Complimentjes voor je posts hier trouwens
clixplicitydinsdag 7 mei 2019 @ 09:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:49 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Fijne vakantie, je zult hier worden gemist :Y)
Dank je, lief van je! :)
clixplicityvrijdag 17 mei 2019 @ 19:38
Terug, en het koken weer opgepakt. Vandaag een recept uit de fitness app die ik aan het uitproberen ben (8fit): salade met rucola, peer, geitenkaas, rauwe ham en walnoten. In 10 minuten op tafel.

CZLNNLA.jpg
Tim86vrijdag 17 mei 2019 @ 19:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 19:38 schreef clixplicity het volgende:
Terug, en het koken weer opgepakt. Vandaag een recept uit de fitness app die ik aan het uitproberen ben (8fit): salade met rucola, peer, geitenkaas, rauwe ham en walnoten. In 10 minuten op tafel.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Honing er ook bij?
clixplicityvrijdag 17 mei 2019 @ 20:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 19:51 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! Honing er ook bij?
Ja, dressing met olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout
Molovrijdag 17 mei 2019 @ 20:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 19:38 schreef clixplicity het volgende:
Terug, en het koken weer opgepakt. Vandaag een recept uit de fitness app die ik aan het uitproberen ben (8fit): salade met rucola, peer, geitenkaas, rauwe ham en walnoten. In 10 minuten op tafel.

[ afbeelding ]
Zou aanschuiven en eten :9

Lekker man!
clixplicityvrijdag 17 mei 2019 @ 20:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 20:04 schreef Molo het volgende:

[..]

Zou aanschuiven en eten :9

Lekker man!
Hij viel erg in de smaak. Nadeel voor jou: alles is op!
Molovrijdag 17 mei 2019 @ 20:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 20:07 schreef clixplicity het volgende:

[..]

Hij viel erg in de smaak. Nadeel voor jou: alles is op!
Net asperges en een stuk entrecote op dus ik ben voorlopig gelukkig voldaan :+
Dat scheelt in deze teleurstelling oO<
clixplicityvrijdag 17 mei 2019 @ 20:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 20:11 schreef Molo het volgende:

[..]

Net asperges en een stuk entrecote op dus ik ben voorlopig gelukkig voldaan :+
Dat scheelt in deze teleurstelling oO<
:)
clixplicityzondag 19 mei 2019 @ 19:45
hiHNAad.jpg

Zoete aardappel met kipgehakt, spruitjes en wortel
clixplicitydinsdag 28 mei 2019 @ 10:24
De eenvoudige pasta die ik in gedachten had kreeg uiteindelijk nog wat gegrilde courgette en een stronk broccoli en eindigde met wat kaas in de oven. Prima combi!

xoa2JOl.jpg
IriYedinsdag 28 mei 2019 @ 10:40
Dat ziet er allemaal lekker uit! Het water loopt me uit de mond. :9~
Tevens tvp om ideeen op te doen en om later mee te doen met foto's plaatsen. :)
Myraelawoensdag 16 oktober 2019 @ 15:07
Okay, het is niet de spannendste foto of het bijzonderste gerecht. Maar aangezien het een miljoen jaar is geleden dat ik mijn camera heb gepakt om een foto van eten te maken, wil ik deze toch graag delen. O+ Misschien komt mijn blog-zin langzaam weer een beetje terug. O+

Dit is een vegetarische erwtensoep

zWvsDNx.jpg
realAIVDwoensdag 16 oktober 2019 @ 16:41
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 15:07 schreef Myraela het volgende:
Okay, het is niet de spannendste foto of het bijzonderste gerecht. Maar aangezien het een miljoen jaar is geleden dat ik mijn camera heb gepakt om een foto van eten te maken, wil ik deze toch graag delen. O+ Misschien komt mijn blog-zin langzaam weer een beetje terug. O+

Dit is een vegetarische erwtensoep

[ afbeelding ]
Mooie foto juist, ik denk dat de Engelsen door deze foto het woord cozy hebben uitgevonden. ;)
De soep ziet er ook erg smakelijk uit.

Ik wilde al bijna vragen "welk blog?", maar toen bedacht ik me dat ik best even naar je profiel kon kijken....dat dus! Haha.
Deze foto past inderdaad helemaal tussen de andere foto's op je site, erg mooi.
(btw, je makreelkoekjes heb ik maar meteen gebookmarked, yum!)
Myraelazaterdag 19 oktober 2019 @ 19:19
Thanks, RealAIVD!

Morgen nog een blogje schrijven, dit keer over de noodles van vanavond. Supersimpel, maar wel lekker met biefstuk, paksoi en taugé.

noodlesbiefstuk2.jpg?w=1000&ssl=1
soapiezaterdag 19 oktober 2019 @ 19:26
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 19:19 schreef Myraela het volgende:
Thanks, RealAIVD!

Morgen nog een blogje schrijven, dit keer over de noodles van vanavond. Supersimpel, maar wel lekker met biefstuk, paksoi en taugé.

[ afbeelding ]
Ziet er erg lekker uit!!
n0azondag 20 oktober 2019 @ 11:31
Zal hier ook weer eens posten. Koreaanse spareribs met gochujang abrikozen lak.

k-ribs3.jpg
Myraelazondag 20 oktober 2019 @ 12:43
Lekker! Zag laatst op Facebook ook je brioche voorbij komen, zag er ook top uit. :9
n0azondag 20 oktober 2019 @ 13:08
quote:
14s.gif Op zondag 20 oktober 2019 12:43 schreef Myraela het volgende:
Lekker! Zag laatst op Facebook ook je brioche voorbij komen, zag er ook top uit. :9
Dankjewel! Blog inspiratie komt hier ook een beetje terug.
vinnypassymaandag 21 december 2020 @ 14:10
Er werd mij gevraagd of ik het na 427 dagen zonder post nuttig vond hier te posten. Ik vind van wel. :-) Ik kom hier niet veel meer, maar ik kook nog wel - alleen vergeet ik vaak foto's te maken. Dit weekend heb ik weer eens uitgepakt met een driegangenmenu. Vooral het voorgerecht was waanzinnig lekker: gekonfijte tomaat, barstte van de smaak. Heerlijk met bieslookolie en balsamico (niet op de foto) en de zacht burrata.

TOMATENTARTAAR | gekonfijte tomaat | geroosterde knoflook | basilicum | burrata | balsamico
SHORT RIB | gesmoorde short rib | gekarameliseerde ui | mais | zoetzuur | pinda
ANANAS | sous vide ananas | rozemarijn | passievrucht | banaan | limoen | kokos | pistache

Voor.png
Hoofd.png
Na.png
stavromulabetamaandag 21 december 2020 @ 14:22
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 14:10 schreef vinnypassy het volgende:
Er werd mij gevraagd of ik het na 427 dagen zonder post nuttig vond hier te posten. Ik vind van wel. :-) Ik kom hier niet veel meer, maar ik kook nog wel - alleen vergeet ik vaak foto's te maken. Dit weekend heb ik weer eens uitgepakt met een driegangenmenu. Vooral het voorgerecht was waanzinnig lekker: gekonfijte tomaat, barstte van de smaak. Heerlijk met bieslookolie en balsamico (niet op de foto) en de zacht burrata.

TOMATENTARTAAR | gekonfijte tomaat | geroosterde knoflook | basilicum | burrata | balsamico
SHORT RIB | gesmoorde short rib | gekarameliseerde ui | mais | zoetzuur | pinda
ANANAS | sous vide ananas | rozemarijn | passievrucht | banaan | limoen | kokos | pistache

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er prachtig uit!
Waar heb je al die bloemetjes vandaan, in deze tijd van het jaar en met gesloten horeca?
vinnypassymaandag 21 december 2020 @ 14:31
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 14:22 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ziet er prachtig uit!
Waar heb je al die bloemetjes vandaan, in deze tijd van het jaar en met gesloten horeca?
Ik werk bij een horecagroothandel, dus ik kan ze gewoon elke dag meenemen. :)
emmyemmy2maandag 21 december 2020 @ 19:01
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 14:22 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Ziet er prachtig uit!
Waar heb je al die bloemetjes vandaan, in deze tijd van het jaar en met gesloten horeca?
Jumbo heeft ze ook gewoon
Lucky_Strikemaandag 21 december 2020 @ 19:03
Prachtig Vinny!
SV-tjemaandag 28 december 2020 @ 17:02
Met kerst eindelijk weer echt uitgebreid kunnen koken.
1e kerstdag
Risotto | paddenstoelen | pancetta
IMG_3510-rotated.jpg
Hertenbiefstuk | pastinaak | aardappel | wortel | rodewijnsaus
IMG_3512-rotated.jpg
Apfelstrudel | roomijs
IMG_3513-scaled.jpg

2e kerstdag
Gerookte kip | soes
5bcd16be-6853-46d6-a0bd-4216446bc100.jpg
Zeebaars | vadouvan | rettich | wortel | tom yam
7868c16c-78fd-40ef-9288-d960636de502.jpg
Tomaat | parmaham | ricotta | bladerdeeg
55b1e0a7-c301-4e99-9c96-3ee19e113369.jpg
Cote de boeuf | aardappelkroket | wortel | rucola | courgette | hazelnoot | aioli
a23a78ba-9719-46d0-a117-d26ae0730e36.jpg
Gingerbread | lemoncurd | meringue
IMG_3516-rotated.jpg

"3e" kerstdag
Oester | tartaar
IMG_3525-rotated.jpg
Garnaal | chioggiabiet | appel | avocado | cocktailsaus
IMG_3527-rotated.jpg
Coquille | zeekraal | wittewijnsaus
IMG_3528-rotated.jpg
Ossenhaas | kreeft | pastinaak | fondantaardappel | rodewijnsaus
IMG_3529-rotated.jpg
Kaas | appel-perenstroop
IMG_3530.jpg
Brownie | chocolade | honeycomb
IMG_3531-rotated.jpg
FutureFairytalemaandag 28 december 2020 @ 19:31
Wow SV :o
Wat ben jij bezig geweest zeg! Prachtig O+

Waar heb je die tartaar van gemaakt? Toch niet alleen oester?
SV-tjemaandag 28 december 2020 @ 23:41
quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2020 19:31 schreef FutureFairytale het volgende:
Wow SV :o
Wat ben jij bezig geweest zeg! Prachtig O+

Waar heb je die tartaar van gemaakt? Toch niet alleen oester?
Tartaar van Bavette en de oester lag daar los bij. Manlief zei dit is de eerste keer dat ik oester lekker vond (ik had dit bij een workshop gegeten dus wist dat dit heel lekker was).
Lucky_Strikemaandag 28 december 2020 @ 23:50
_O_
Yinnymaandag 25 januari 2021 @ 21:48
Wauw! Super mooi!
SV-tjemaandag 25 januari 2021 @ 22:10
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 21:48 schreef Yinny het volgende:
Wauw! Super mooi!
En lekker 😀
emmyemmy2dinsdag 26 januari 2021 @ 17:20
Ik wilde mijn ziek lekkere cheesecake met browniebodem en karamelsaus met pretzels posten maar hij is mokerhard gescheurd in de oven :'( :'( :'( echt diep gewoon
Lucky_Strikedinsdag 26 januari 2021 @ 20:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 17:20 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wilde mijn ziek lekkere cheesecake met browniebodem en karamelsaus met pretzels posten maar hij is mokerhard gescheurd in de oven :'( :'( :'( echt diep gewoon
-O-

Dat klinkt goddelijk. Heb je een recept?
emmyemmy2dinsdag 26 januari 2021 @ 22:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

-O-

Dat klinkt goddelijk. Heb je een recept?
Eerlijk gezegd heb ik een doos browniemix, een basisrecept voor cheesecake en een recept voor karamelsaus gevormd tot een taart :P
En daar pretzels overheen gegooid.

Het was lekker. Wel beetje te luchtig. Plakkerige, machtige, dense cheesecake O+
Lucky_Strikedinsdag 26 januari 2021 @ 22:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 22:02 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd heb ik een doos browniemix, een basisrecept voor cheesecake en een recept voor karamelsaus gevormd tot een taart :P
En daar pretzels overheen gegooid.

Het was lekker. Wel beetje te luchtig. Plakkerige, machtige, dense cheesecake O+
Ik vind het werkelijk briljant klinken.
mascara-klodderzondag 5 september 2021 @ 16:44
Salade van babyspinazie, kerstomaatjes, komkommer, tonijn, druiven en feta met crema di balsamico

20210905-125149.jpg

[ Bericht 10% gewijzigd door mascara-klodder op 05-09-2021 19:32:37 ]