RobinOok | zondag 18 februari 2018 @ 13:29 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! ..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel: Rauwe andijvie stamppot met Indische gehaktballetjes van realAIVD: Bokkenpootjes macarons van n0a : Rocky Road Fudge door LovelyLady: Toast met gebakken beukenzwammen en 62°C eitje van Robin: Zelfgerookte en gepekelde zalmforel van Rhubarb: Guanabana's paascreatie : broodbakje met ei en spek: Kaasplankje van Emmyemmy: Rijsttafel van Rorsach: Hollandse garnalencocktail van Iwanius: Tongfiletrolletjes van Vocatala: En last but not least, bananasplit volgens Vinnypassy: [ Bericht 25% gewijzigd door RobinOok op 18-02-2018 15:18:29 ] | |
RobinOok | zondag 18 februari 2018 @ 13:31 |
Ingredienten voor guacamole Bakje Guacamole Geroosterd brood met Guacamole Ik kocht vorige week 3 overrijpe avocado's voor een euro en bedacht deze Indiaas gekruide guacamole. Recept : https://broodjevanrobin.w(...)-guacamole-op-toast/ Op smaak gebracht met chaat masala en zwart zout. Daardoor smaakt het ook een beetje naar gekookt ei. Ik maakte er ook "traditionele guacamole" naast en die Indiase was echt lekkerder. | |
mascara-klodder | zondag 18 februari 2018 @ 13:32 |
Heb hier ook 3 avocado’s voor ¤1 gekocht vd week maar helaas niet rijp nog Bedoeling is ook om een flinke batch guacemole te maken | |
Molo | zondag 18 februari 2018 @ 14:51 |
Die bokkepootjes macarons in de OP kloppen niet helemaal En lekker, guacamole, lang niet op! | |
RobinOok | zondag 18 februari 2018 @ 15:19 |
Oh, dat krijg je ervan als je van gedachte veranderd en denkt "Die! Nee, die! Nee, die!!! Opgelost. | |
realAIVD | zondag 18 februari 2018 @ 19:04 |
Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit! Ik had wel eens van chaat masala gehoord, maar had blijkbaar geen idee wat het was....weer wat geleerd. En laat ik nou een bakje amchoor in de kast hebben staan waar ik nooit wat mee doe. Die chaat masala gaat dus aankomende week gemaakt worden, voor over de avocado en ook om over fruit uit te proberen, goeie tip, ben erg benieuwd! | |
RobinOok | zondag 18 februari 2018 @ 20:05 |
Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast? | |
realAIVD | zondag 18 februari 2018 @ 21:00 |
Nee, maar gezien de beschreven eiergeur (lol), ga ik het eerst maar even zonder proberen! | |
vinnypassy | maandag 19 februari 2018 @ 18:39 |
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. | |
MissGiraffe | maandag 19 februari 2018 @ 22:21 |
Gewoon alles in de hakmachine. | |
RobinOok | maandag 19 februari 2018 @ 22:43 |
Never! Dat is dus NUL bevredigend. | |
vinnypassy | dinsdag 20 februari 2018 @ 16:04 |
En hakken is anders dan snijden. Als je ui in een hakmolentje stopt en dan dat prutje gaat aanbakken komt er qua smaak iets heel anders uit dan wanneer je het gewoon in kleine stukjes snijdt. Maar ik doe dan mooie snijden het vooral omdat ik er rustig van word. | |
maily | dinsdag 20 februari 2018 @ 17:01 |
Het snijden alleen al; ik word er zen van .... | |
Zolderkamer | dinsdag 20 februari 2018 @ 17:12 |
Ik zou verhongeren... Gister 8 liter hutspot gemaakt... heerlijk.. Maar het ligt niet in stukjes van drie wortelblokjes op een bord met de juiste verlichting.. dus plaats ik het niet want dan word ik afgebrand door de culinairen hier... | |
Myraela | dinsdag 20 februari 2018 @ 17:38 |
Ik heb echt het geduld niet om alles rustig en netjes te snijden, zeker niet als ik grotere hoeveelheden maak. | |
Vanyel | dinsdag 20 februari 2018 @ 17:46 |
Ik ook niet. Afhankelijk van wat het moet worden zie ik ook het nut niet. | |
RobinOok | zondag 18 maart 2018 @ 15:02 |
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala. Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. Vooral het vorkje vind ik briljant. Sorry, moest het even kwijt.... Verder moest dit topic gewoon weer even omhoog. Kookt er niemand meer? Of wachten we op de lange dagen? | |
maily | zondag 18 maart 2018 @ 16:44 |
Ik herken dat wel | |
realAIVD | zondag 18 maart 2018 @ 16:50 |
Mooi | |
Aphrodyte | zaterdag 24 maart 2018 @ 05:02 |
Heerlijk guacamole | |
RobinOok | zondag 25 maart 2018 @ 12:14 |
Jardaloo (curry met abrikoos Ik ben anti-fruit in mijn eten, mijn lief is voor. Af en toe krijgt hij zijn zin. En ik moet zeggen, ik vond het niet vies. Sterker nog : lekker! Gemaakt met kalfsbiefstuk van de Turk. Kost iets van11 euro de kilo, dat is minder dan de magere runderlappen van Appie. En het snijdt lekker makkelijk in dobbelsteentjes! Ik vond het een succes. Voor Na. Nou ja, niet na na, na het snijden. In 5 minuten gedaan. Met een stuk lamsbout of lamsschouder ben ik beduidend langer bezig. | |
Spanky78 | zondag 25 maart 2018 @ 12:28 |
Fruit in je eten kan ontzettend lekker zijn. Het is wel lastig een goede combinatie te vinden, maar appels en varkensvlees, abrikozen en kip zijn heel aantrekkelijk. En ik vind rozijnen in een Cognacsaus ook lekker. | |
RobinOok | woensdag 28 maart 2018 @ 20:09 |
Manlli gosht patiala, lamsschenkel uit Patiala. Uit : Uit India van Kumar Mahadevan. (ik had hem ook in "wat eten we vandaag" gezet en zag hem daar staan en dacht fuck it, ik zet hem ook bij foodgawkers ) PS. Gemaakt door mijn lief. Lang leve de parttimers. | |
RobinOok | zaterdag 31 maart 2018 @ 16:02 |
Beukenzwammetjes gebakken met sjalot en knoflook, afgeblust met een beetje shaoxing rijstwijn, druppie sojasaus.Met peterselie en "croutons" van blokjes knolselderij met tandoori masala. | |
Jinkx | dinsdag 3 april 2018 @ 23:13 |
Wauw! Dat ziet er heel smakelijk uit. Zou je dit ook koud kunnen eten? Ik noteer 'm om eens te maken. | |
RobinOok | dinsdag 3 april 2018 @ 23:35 |
Tegen wie heb je het? | |
Jinkx | dinsdag 3 april 2018 @ 23:38 |
Tegen jou: ik was vergeten te quoten. | |
RobinOok | dinsdag 3 april 2018 @ 23:41 |
Over die paddenstoelen? Mij lijken afgekoelde paddenstoelen niet zo lekker, maar het zal niet oneetbaar zijn. Waarom zou je ze koud willen eten? | |
Myraela | donderdag 5 april 2018 @ 19:11 |
Kaaaasssfondue. | |
RobinOok | donderdag 5 april 2018 @ 21:27 |
Dat is wel een heeeeeel beschaafd damespotje kaasfondue!!! | |
Mip1988 | donderdag 5 april 2018 @ 21:46 |
Edit: verkeerde topic [ Bericht 63% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 22:04:24 ] | |
RobinOok | donderdag 5 april 2018 @ 21:47 |
Je bent de foto vergeten. | |
Mip1988 | donderdag 5 april 2018 @ 21:56 |
Edit: verkeerde topic [ Bericht 96% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 22:05:03 ] | |
Mip1988 | donderdag 5 april 2018 @ 21:56 |
. [ Bericht 99% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 21:57:59 ] | |
Myraela | donderdag 5 april 2018 @ 22:00 |
Ik heb alleen deze, maar ik had in de pan nog wel iets meer. Het was wel voldoende, maar ik had wel veel te veel om te dippen. Ook nog krieltjes en worteltjes. | |
RobinOok | donderdag 5 april 2018 @ 22:01 |
Ik denk dat je in het verkeerde topic zit, mop euh mip. | |
Isabeau | donderdag 5 april 2018 @ 22:01 |
Wat is deze? Hipsterfood? Volgende keer een foto maken van je eten | |
RobinOok | donderdag 5 april 2018 @ 22:09 |
Dat is vegetarische pulled pork. Gemaakt van onrijp jackfruit aka nangka. Idioot om dat K&K te kopen/verkopen. Maar goed. | |
RobinOok | zaterdag 5 mei 2018 @ 22:28 |
Er moet echt meer gekookt en gefotografeerd worden hier. Hup! Up! Guacamole (avocado, limoensap, peper, zout, hot madras curry poeder, kala namak, sjalot, verse koriander) met zoete aardappelschijfjes uit de oven (tandoori masala en olie, 2 x 10 minuten op 220C) en garnalen gemarineerd met wat gemalen komijn, kashmiri chilipoeder, gerookt paprikapoeder, zout en olie. | |
Guanabana | zondag 6 mei 2018 @ 12:37 |
Ziet er goed uit | |
Guanabana | zondag 6 mei 2018 @ 12:49 |
Niet zo culinair als sommige dingen hier, maar was wel echt heerlijk. Rigatoni met pittige/romige tomatensaus, gruyere en basilicum. | |
Guanabana | zondag 6 mei 2018 @ 12:56 |
En een stuk bescheidener kaasplankje dan die van Emmyemmy in de OP, maar toch | |
RobinOok | zondag 6 mei 2018 @ 15:12 |
Lief bordje pasta! En de kaas vind ik een beetje aandoenlijk, zo met die cashews en 3 melbatoastjes. | |
RobinOok | zondag 6 mei 2018 @ 15:15 |
Ik had nog guacamole over. En een restje (rauwe) kip in de diepvries. Die gebakken met tandoori masala, tenminste, dat was de bedoeling, maar greep met mijn suffe kop de kashmiri chilipoeder... Was ook eetbaar, maar wilde nu juist kijken of ik die tandoori kruiden wat vindt. Ik had er altlijd iets op tegen, maar volgens mij word ik fan. | |
Guanabana | zondag 6 mei 2018 @ 15:42 |
ja het was eigenlijk puur voor de foto, er kwam nog stokbrood enzo bij hoor | |
realAIVD | dinsdag 8 mei 2018 @ 19:51 |
Groentendag, met dank aan de zon: geblancheerde haricots verts, wortel en taugé, met komkommer, pittige satésaus, gebakken uitjes en een rood pepertje Morgen nog zo'n dag | |
RobinOok | zondag 13 mei 2018 @ 15:44 |
Ziet er lekker uit, realAIVD, maar ik mis toch wat vlees als kip of blokjes tahoe, van mijn part een sateetje. Rijst of lontong ook wel. Dit is wel heel karig. Of was er meer maar mocht dat niet op de foto? | |
RobinOok | zondag 13 mei 2018 @ 16:02 |
Ik maakte tijdje terug empal pedis: drooggebakken, pittig gekruid rundvlees en toen vroeg men hier om het recept. Bij deze, hij staat online: Empal Pedis. Kind kan de was doen, easypeasy, zoals zoveel Indische gerechten. | |
emmyemmy2 | zondag 13 mei 2018 @ 17:32 |
Ga t binnenkort maken | |
RobinOok | zondag 13 mei 2018 @ 17:36 |
Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit : Was ook lekker. Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt. | |
emmyemmy2 | zondag 13 mei 2018 @ 17:39 |
Ben benieuwd! Ik zal foto's maken | |
realAIVD | zondag 13 mei 2018 @ 18:44 |
Goeie vraag. Ik heb het even teruggezocht en het zit zo: Die ochtend had Maanchi een nieuw recept gepost; Koreaanse zwarte bonen, voor bij de rijst, maar ook lekker bij een biertje. https://www.maangchi.com/recipe/geomeun-kongjorim Ik heb die dag dus bedacht dat ik dat wel wilde maken, voor 's avonds bij een biertje. Vervolgens heb ik m'n avondeten daarop aangepast, waarmee dat inderdaad wat karig was. Maar de Corona's en de zwarte bonen waren een uurtje later een leuke aanvulling ;-) | |
realAIVD | zondag 13 mei 2018 @ 18:45 |
Ik vind beide versies er superlekker uit zien....en ik ga inderdaad ook maar weer eens naar de Turk voor het stoofvlees, te lang niet gedaan! | |
RobinOok | zaterdag 2 juni 2018 @ 16:50 |
Geblakerde Shishito Gegrillde milde chilipepers, tenminste dat zijn ze 9 van de 10 keer, die 10e keer is ie wel scherp. Leuk Russisch Roulette spelen met een biertje. En neeee, dat zijn geen Pimientos de Padrón maar superchique Shishito's! (nou ja, chique, ik vind ze gewoon veel leuker omdat ze Japans zijn natuurlijk. Maar wel hier geteeld in het Westland) | |
emmyemmy2 | zaterdag 2 juni 2018 @ 20:34 |
Hier ook dan maar Taco's van ghost chili garnalen, avocado, wortel, rode kool, jalapeno, koriander en een limoenchipotlemayo | |
minilot | zondag 3 juni 2018 @ 11:01 |
! Waar kocht je die chilipepers? | |
minilot | zondag 3 juni 2018 @ 11:03 |
Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover. | |
FranticDJ | zondag 3 juni 2018 @ 11:06 |
Jij was toch helemaal niet goed hierin? Sowieso hartige pannenkoeken Maar zonder kaas: ik zou ze doen | |
minilot | zondag 3 juni 2018 @ 11:11 |
Correct! Maar nijdig oefenen en een kleinere pan hebben dat euvel nu opgelost | |
RobinOok | zondag 3 juni 2018 @ 11:12 |
Zo te zien gebruikte ze gewoon jalapeño's. Wedden? Lijkt me heel verstandig ook. | |
Curiosity | zondag 3 juni 2018 @ 12:18 |
Knap hoor, dat je dat zo ziet | |
RobinOok | zondag 3 juni 2018 @ 12:21 |
Ghost chillies zijn verfomfaaid en rood. Jalapeno is een gokje. Maar ik hou van gokjes. | |
FutureFairytale | zondag 3 juni 2018 @ 12:27 |
geslaagd met pannenkoeken bakken | |
emmyemmy2 | zondag 3 juni 2018 @ 12:39 |
Heb een ghost chili rub Flink pittig hoor, niet te veel gebruiken | |
Myraela | zondag 3 juni 2018 @ 12:46 |
Het staat er ook gewoon onder. | |
Curiosity | zondag 3 juni 2018 @ 12:50 |
Ja, daarom | |
RobinOok | zondag 3 juni 2018 @ 12:57 |
Ooooh, ik was na ghost chili opgehouden met lezen! Fuck! | |
RobinOok | zondag 10 juni 2018 @ 16:29 |
Bleekselderij met gehakt Tijdje geleden vroeg Lie om dit recept en toen wilde ik het niet geven voor het op de site stond. Maar het staat er! Eindelijk een toonbaar plaatje. Ik ben dol op bleekselderij, maar at het bijna nooit voordat ik dit recept tegenkwam. Misschien een ideetje voor de haters, om het nog 1 keer te proberen? | |
Vanyel | zondag 10 juni 2018 @ 16:53 |
Ga jij dan nog eens *insert random voedingsmiddel* proberen? En het dan wel lekker vinden? Bleekselderij is gewoon te vies om aan te raken, daar doet een goed recept of leuke foto niet aan af | |
Molo | zondag 10 juni 2018 @ 16:59 |
Dit Bleekselderij moet opbokken | |
RobinOok | zondag 10 juni 2018 @ 17:00 |
Okay, dan niet. | |
Isabeau | zondag 10 juni 2018 @ 17:50 |
Nou, ik ben er wel blij mee Heb wel eens 1 stengeltje nodig voor een recept en dan ligt zo'n bos bleekselderij te wachten tot het uiteindelijk te zielig is om nog te gebruiken. Dus bedankt voor dit recept; ik ga het proberen met de volgende bos -1 stengel. | |
RobinOok | zondag 10 juni 2018 @ 17:53 |
HaverMoutKoekje | zondag 10 juni 2018 @ 17:57 |
. [ Bericht 99% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 10-06-2018 22:13:03 ] | |
Prego | zondag 10 juni 2018 @ 18:19 |
Bleekselderij | |
Guanabana | maandag 11 juni 2018 @ 18:59 |
Oke ik weet het, Poké Bowls zijn alweer zooo 2017, maar ik wil toch even pronken met de mijne [ Bericht 2% gewijzigd door Guanabana op 11-06-2018 19:43:14 ] | |
Zo-is-dat | maandag 11 juni 2018 @ 19:40 |
Ziet er hartstikke 2018 uit hoor | |
rhubarb | maandag 9 juli 2018 @ 16:56 |
Vuurvlieg-1977 | woensdag 11 juli 2018 @ 10:36 |
Oeh, heerlijk!! Ik ken ze eigenlijk vooral uit Portugal. | |
RobinOok | zaterdag 14 juli 2018 @ 13:28 |
Ik maakte vorige week voor het eerst kaya. God, wat is dat lekker zeg! En als je een Anova of ander warmwaterbadapparaat hebt zou ik het zeker een keer maken! En ook als dat snotterige eitje je niks lijkt : gewoon doen! :-) Recept enzo hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/kaya/ | |
4EverBlackEyed | zondag 15 juli 2018 @ 14:01 |
| |
vinnypassy | zondag 22 juli 2018 @ 15:47 |
Alweer even geleden dat ik hier iets heb geplaatst, maar gisteren ben ik weer aan de slag gegaan. Het werd: - Gepofte biet met aardbei, ingelegde ui, geitenkaascrème, vijgen-dadelbalsamico en olijfolie. - Kogelbiefstuk met vier bereidingen van broccoli (puree, gekarameliseerd, gebrand en zurige topjes) en pommes anna - Panna cotta van witte chocolade met vanille-yoghurtijs, amandelcrumble, fambozengelei, pistachetuille en rood fruit Foto's niet allemaal even scherp, maar goed. Het was lekker. Ik was vooral blij met de volle smaak van de biet (had meer geitenkaas bij gemogen) en de heerlijk zachte broccolipuree. | |
RobinOok | zondag 22 juli 2018 @ 16:42 |
Ik vind het altijd zo knap dat je hele menu's maakt. Alleen, ik mis de frieten! | |
vinnypassy | zondag 22 juli 2018 @ 17:32 |
Ja dat is ook wel de uitdaging die ik mezelf opleg als ik voor bezoek kook: drie gangen en iets wat ik niet eerder heb gemaakt. Heb ik af en toe wel nodig om het leuk te houden; te weinig uitdaging houd ik niet van. Friet zet ik nooit op de foto hoor. Daarom had ik nu pommes anne met tijmboter gemaakt, die ligt onder het vlees. ;-) | |
Myraela | zondag 22 juli 2018 @ 17:47 |
Heb je iets bijzonders gedaan met die broccolipuree? Ziet er wel lekker uit. | |
RobinOok | zondag 22 juli 2018 @ 17:57 |
Aha! Dus toch! Gelukkig! | |
vinnypassy | zondag 22 juli 2018 @ 18:28 |
Nee, broccoli koken in zout water en daarna wat wat kookvocht op relatief lage snelheid blenderen. Begonnen met heel weinig water, steeds iets meer erbij gedaan tot het mooi alles pakte en daarna paar minuutjes de blender laten werken. | |
RobinOok | zaterdag 18 augustus 2018 @ 15:05 |
Voordat het topic weer van de bladzijde valt. Mijn lief verrastte me deze week met nieuw recept (uit een boek, maar nog niet eerder gemaakt) dat ik erg lekker vond. Simpelweg gegrilde kipfilet in stukjes mengen met groene salsa en dat op waterkers en plakje bleekselderij. Ik vond het erg lekker. Oh, dat schreef ik al. De salsa maak je door dit in een keukenmachientje/choppertje te gooien: 1 groene (punt) paprika 2 groene chilipepers 1 teentje knoflook 1 handje peterselie 1 handje basilicum Dat laat je dan 20-30 minuten uitlekker in een zeef. (zeef hang je in een kom) Daar komt prachtig groen "water" vanaf. Daarna mengen met 3 lente-uitjes in ringetjes 1 el citroensap 1 el olijfolie peper en zout naar smaak. Ik denk dat het een blijvertje wordt. [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 18-08-2018 19:02:37 ] | |
emmyemmy2 | zaterdag 18 augustus 2018 @ 16:26 |
Klinkt ook laag in calorieen, die onthoud ik | |
RobinOok | zaterdag 18 augustus 2018 @ 18:27 |
| |
tombolafan | zaterdag 18 augustus 2018 @ 18:56 |
Blijvertje Klinkt heerlijk maar ( ) ik kan zo vreselijk slecht tegen pittige dingen als groene pepers Is daar een alternatief voor denk je? | |
RobinOok | zaterdag 18 augustus 2018 @ 19:02 |
Meer groene paprika. En een mild pepertje ipv een hete. | |
tombolafan | zaterdag 18 augustus 2018 @ 22:31 |
tnx! Lijkt me heerlijk om mee naar werk te nemen als lunch | |
#ANONIEM | dinsdag 4 september 2018 @ 01:52 |
Leuk topic. Ik ga vannacht om 4 uur kip maken met groenten, roerbakmix met champignons en prei, rode ui en peterselie. Ga kip marineren en kijk nog wat ik kwa kruiden in huis heb. Misschien vannacht post ik een foto. | |
#ANONIEM | dinsdag 4 september 2018 @ 07:42 |
Vannacht gemaakt. Naast de dingen die ik hierboven schreef heb ik teriyakisaus in de kip laten trekken en ook ketjap kruiden en knoflook meegebakken. Heb foto van de pan gemaakt want ik heb geen fatsoenlijke eettafel. | |
dimmak | dinsdag 4 september 2018 @ 11:11 |
Dit moet ik binnenkort eens eten! Ziet er echt super lekker uit! | |
RobinOok | zondag 21 oktober 2018 @ 18:59 |
Salade met pomelo en garnaa Pomelo, garnalen, komkommer, koriander, munt, sjalot, lente-ui, chilipeper, geroosterde geraspte kokos, gehakte pinda's en een dressing op basis van vissaus, suiker en limoenssap. Heee, AIVD-mevrouw. Nu je culmod bent, doe je weer mee? Dit topic redden van de stervensdood? | |
realAIVD | maandag 22 oktober 2018 @ 17:39 |
Alleen als ik iets maak dat er enigszins appetijtelijk uit ziet. Je salade ziet er trouwens goed uit, klinkt ook erg lekker! | |
Myraela | zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:10 |
Ik ga proberen weer wat vaker foto's te maken. Stap twee is om de recepten uit te gaan schrijven voor m'n blog. Dit was in ieder geval Chinese koolsla, geïnspireerd door m'n Marley Spoon box, maar dan met viskoekjes. | |
Smallish | zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:13 |
Ziet er lekker uit, Myraela! Wat zit er in die koolsla? | |
Myraela | zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:16 |
Het is fijne Chinese kool, geraspte wortel, tahin, mayonaise en sojasaus. Bij Marley Spoon vond ik dat heel lekker, de mijne net iets minder. Mijn tahin had wat minder smaak, leek wel. Ik gebruik dat normaal nooit, dus weet niet of daar verschillende soorten van zijn. | |
Smallish | zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:20 |
Klinkt als iets wat ik zeker ga maken. Van tahin heb ik niet zoveel verstand als zouden er verschillende smaken/soorten van zijn. | |
vinnypassy | zondag 28 oktober 2018 @ 09:29 |
Ziet er goed uit! | |
vinnypassy | zondag 28 oktober 2018 @ 19:17 |
Niet de allermooiste foto's, maar gisteren weer eens een driegangenmenu op tafel gezet. Relatief eenvoudig, met: - Vitello tonato (vlees van de slager) - Wilde eendenborstfilet met pompoenpuree (met iets kaneel), gepofte biet en ui-sherrysays - Witte chocolademousse met framboos en hazelnoot
| |
Molo | zondag 28 oktober 2018 @ 19:25 |
Heerlijk Vinny | |
realAIVD | zondag 28 oktober 2018 @ 19:37 |
Prachtig...ik zou graag aanschuiven, inclu voor- en nagerecht! | |
Prego | zondag 28 oktober 2018 @ 19:43 |
dat ziet er lekker uit vinnypassy | |
realAIVD | dinsdag 13 november 2018 @ 19:11 |
Hier een kleurig gerechtje gemaakt: Sambalmakreel met bulgur-quinoa salade, gebaseerd op dit recept https://www.24kitchen.nl/recepten/sambalmakreel-met-rijstsalade Het was ondanks de volle eetlepel sambal oelek die je op dit plaatje ziet niet erg heet, waarschijnlijk door de zuren die er gebruikt werden. Hoe dan ook, best lekker, weer eens wat anders, zag er vooral erg leuk uit. | |
potjecreme | dinsdag 13 november 2018 @ 19:17 |
Sambal oelek is toch sowieso niet heet. | |
realAIVD | dinsdag 13 november 2018 @ 19:24 |
Aangezien sambal oelek vrijwel volledig uit chilipepers bestaat, kunnen mensen denken dat het gerecht er te heet door wordt, vandaar mijn opmerking. Je voegt sambal oelek immers niet toe aan een gerecht voor de suikers of het bloemige karakter, hè? | |
#ANONIEM | maandag 8 april 2019 @ 12:49 |
Voor Lonaa | |
Lonaa | maandag 8 april 2019 @ 12:52 |
Zou eten. | |
clixplicity | dinsdag 16 april 2019 @ 20:05 |
Receptje van Men's Health (https://www.menshealth.com/nl/voeding/a26468441/keto-recept-kip/) | |
Myraela | dinsdag 16 april 2019 @ 20:09 |
Ze zouden moeten vragen of ze jouw foto mogen gebruiken. | |
clixplicity | dinsdag 16 april 2019 @ 20:34 |
Dat zou ik een hele eer vinden! | |
vinnypassy | dinsdag 16 april 2019 @ 20:37 |
Goede foto inderdaad hoor | |
Voxs | dinsdag 16 april 2019 @ 22:29 |
Dit ziet er te lekker uit | |
clixplicity | woensdag 17 april 2019 @ 20:22 |
Nou, na de leuke reacties van gisteren ben ik vandaag weer aan de slag gegaan. Deze werd het: https://www.menshealth.co(...)-kip-en-ahornsiroop/ | |
clixplicity | donderdag 18 april 2019 @ 20:49 |
Vandaag couscous met pistacheballetjes op het menu, volgens dit recept: https://www.leukerecepten(...)t-pistacheballetjes/ | |
Voxs | donderdag 18 april 2019 @ 20:56 |
Gawk!Je maakt te lekkere dingen! | |
clixplicity | zaterdag 20 april 2019 @ 21:49 |
De laatste voorlopig - vermoed ik - met twee weken vakantie voor de boeg... https://www.foodandfriend(...)amandel-en-munt.html | |
Noek | dinsdag 23 april 2019 @ 14:47 |
| |
Lucky_Strike | dinsdag 23 april 2019 @ 14:49 |
Fijne vakantie, je zult hier worden gemist | |
mascara-klodder | dinsdag 23 april 2019 @ 16:12 |
recept pistache-balletjes net even overgeschreven in mijn receptenschriftje. Pistache Krijg gelijk weer zin in Sicilië. Veeeeeeeel pistache daar Complimentjes voor je posts hier trouwens | |
clixplicity | dinsdag 7 mei 2019 @ 09:34 |
Dank je, lief van je! | |
clixplicity | vrijdag 17 mei 2019 @ 19:38 |
Terug, en het koken weer opgepakt. Vandaag een recept uit de fitness app die ik aan het uitproberen ben (8fit): salade met rucola, peer, geitenkaas, rauwe ham en walnoten. In 10 minuten op tafel. | |
Tim86 | vrijdag 17 mei 2019 @ 19:51 |
Ziet er goed uit! Honing er ook bij? | |
clixplicity | vrijdag 17 mei 2019 @ 20:01 |
Ja, dressing met olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout | |
Molo | vrijdag 17 mei 2019 @ 20:04 |
Zou aanschuiven en eten Lekker man! | |
clixplicity | vrijdag 17 mei 2019 @ 20:07 |
Hij viel erg in de smaak. Nadeel voor jou: alles is op! | |
Molo | vrijdag 17 mei 2019 @ 20:11 |
Net asperges en een stuk entrecote op dus ik ben voorlopig gelukkig voldaan Dat scheelt in deze teleurstelling | |
clixplicity | vrijdag 17 mei 2019 @ 20:14 |
| |
clixplicity | zondag 19 mei 2019 @ 19:45 |
Zoete aardappel met kipgehakt, spruitjes en wortel | |
clixplicity | dinsdag 28 mei 2019 @ 10:24 |
De eenvoudige pasta die ik in gedachten had kreeg uiteindelijk nog wat gegrilde courgette en een stronk broccoli en eindigde met wat kaas in de oven. Prima combi! | |
IriYe | dinsdag 28 mei 2019 @ 10:40 |
Dat ziet er allemaal lekker uit! Het water loopt me uit de mond. Tevens tvp om ideeen op te doen en om later mee te doen met foto's plaatsen. | |
Myraela | woensdag 16 oktober 2019 @ 15:07 |
Okay, het is niet de spannendste foto of het bijzonderste gerecht. Maar aangezien het een miljoen jaar is geleden dat ik mijn camera heb gepakt om een foto van eten te maken, wil ik deze toch graag delen. Misschien komt mijn blog-zin langzaam weer een beetje terug. Dit is een vegetarische erwtensoep | |
realAIVD | woensdag 16 oktober 2019 @ 16:41 |
Mooie foto juist, ik denk dat de Engelsen door deze foto het woord cozy hebben uitgevonden. De soep ziet er ook erg smakelijk uit. Ik wilde al bijna vragen "welk blog?", maar toen bedacht ik me dat ik best even naar je profiel kon kijken....dat dus! Haha. Deze foto past inderdaad helemaal tussen de andere foto's op je site, erg mooi. (btw, je makreelkoekjes heb ik maar meteen gebookmarked, yum!) | |
Myraela | zaterdag 19 oktober 2019 @ 19:19 |
Thanks, RealAIVD! Morgen nog een blogje schrijven, dit keer over de noodles van vanavond. Supersimpel, maar wel lekker met biefstuk, paksoi en taugé. | |
soapie | zaterdag 19 oktober 2019 @ 19:26 |
Ziet er erg lekker uit!! | |
n0a | zondag 20 oktober 2019 @ 11:31 |
Zal hier ook weer eens posten. Koreaanse spareribs met gochujang abrikozen lak. | |
Myraela | zondag 20 oktober 2019 @ 12:43 |
Lekker! Zag laatst op Facebook ook je brioche voorbij komen, zag er ook top uit. | |
n0a | zondag 20 oktober 2019 @ 13:08 |
Dankjewel! Blog inspiratie komt hier ook een beetje terug. | |
vinnypassy | maandag 21 december 2020 @ 14:10 |
Er werd mij gevraagd of ik het na 427 dagen zonder post nuttig vond hier te posten. Ik vind van wel. :-) Ik kom hier niet veel meer, maar ik kook nog wel - alleen vergeet ik vaak foto's te maken. Dit weekend heb ik weer eens uitgepakt met een driegangenmenu. Vooral het voorgerecht was waanzinnig lekker: gekonfijte tomaat, barstte van de smaak. Heerlijk met bieslookolie en balsamico (niet op de foto) en de zacht burrata. TOMATENTARTAAR | gekonfijte tomaat | geroosterde knoflook | basilicum | burrata | balsamico SHORT RIB | gesmoorde short rib | gekarameliseerde ui | mais | zoetzuur | pinda ANANAS | sous vide ananas | rozemarijn | passievrucht | banaan | limoen | kokos | pistache | |
stavromulabeta | maandag 21 december 2020 @ 14:22 |
Ziet er prachtig uit! Waar heb je al die bloemetjes vandaan, in deze tijd van het jaar en met gesloten horeca? | |
vinnypassy | maandag 21 december 2020 @ 14:31 |
Ik werk bij een horecagroothandel, dus ik kan ze gewoon elke dag meenemen. | |
emmyemmy2 | maandag 21 december 2020 @ 19:01 |
Jumbo heeft ze ook gewoon | |
Lucky_Strike | maandag 21 december 2020 @ 19:03 |
Prachtig Vinny! | |
SV-tje | maandag 28 december 2020 @ 17:02 |
Met kerst eindelijk weer echt uitgebreid kunnen koken. 1e kerstdag Risotto | paddenstoelen | pancetta Hertenbiefstuk | pastinaak | aardappel | wortel | rodewijnsaus Apfelstrudel | roomijs 2e kerstdag Gerookte kip | soes Zeebaars | vadouvan | rettich | wortel | tom yam Tomaat | parmaham | ricotta | bladerdeeg Cote de boeuf | aardappelkroket | wortel | rucola | courgette | hazelnoot | aioli Gingerbread | lemoncurd | meringue "3e" kerstdag Oester | tartaar Garnaal | chioggiabiet | appel | avocado | cocktailsaus Coquille | zeekraal | wittewijnsaus Ossenhaas | kreeft | pastinaak | fondantaardappel | rodewijnsaus Kaas | appel-perenstroop Brownie | chocolade | honeycomb | |
FutureFairytale | maandag 28 december 2020 @ 19:31 |
Wow SV Wat ben jij bezig geweest zeg! Prachtig Waar heb je die tartaar van gemaakt? Toch niet alleen oester? | |
SV-tje | maandag 28 december 2020 @ 23:41 |
Tartaar van Bavette en de oester lag daar los bij. Manlief zei dit is de eerste keer dat ik oester lekker vond (ik had dit bij een workshop gegeten dus wist dat dit heel lekker was). | |
Lucky_Strike | maandag 28 december 2020 @ 23:50 |
Yinny | maandag 25 januari 2021 @ 21:48 |
Wauw! Super mooi! | |
SV-tje | maandag 25 januari 2021 @ 22:10 |
En lekker 😀 | |
emmyemmy2 | dinsdag 26 januari 2021 @ 17:20 |
Ik wilde mijn ziek lekkere cheesecake met browniebodem en karamelsaus met pretzels posten maar hij is mokerhard gescheurd in de oven echt diep gewoon | |
Lucky_Strike | dinsdag 26 januari 2021 @ 20:57 |
Dat klinkt goddelijk. Heb je een recept? | |
emmyemmy2 | dinsdag 26 januari 2021 @ 22:02 |
Eerlijk gezegd heb ik een doos browniemix, een basisrecept voor cheesecake en een recept voor karamelsaus gevormd tot een taart En daar pretzels overheen gegooid. Het was lekker. Wel beetje te luchtig. Plakkerige, machtige, dense cheesecake | |
Lucky_Strike | dinsdag 26 januari 2021 @ 22:20 |
Ik vind het werkelijk briljant klinken. | |
mascara-klodder | zondag 5 september 2021 @ 16:44 |
Salade van babyspinazie, kerstomaatjes, komkommer, tonijn, druiven en feta met crema di balsamico [ Bericht 10% gewijzigd door mascara-klodder op 05-09-2021 19:32:37 ] |