Oh, dat krijg je ervan als je van gedachte veranderd en denkt "Die! Nee, die! Nee, die!!!quote:Op zondag 18 februari 2018 14:51 schreef Molo het volgende:
Die bokkepootjes macarons in de OP kloppen niet helemaal
En lekker, guacamole, lang niet op!
Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit!quote:Op zondag 18 februari 2018 13:31 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Geroosterd brood met Guacamole
Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast?quote:Op zondag 18 februari 2018 19:04 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit!
Ik had wel eens van chaat masala gehoord, maar had blijkbaar geen idee wat het was....weer wat geleerd.
En laat ik nou een bakje amchoor in de kast hebben staan waar ik nooit wat mee doe.
Die chaat masala gaat dus aankomende week gemaakt worden, voor over de avocado en ook om over fruit uit te proberen, goeie tip, ben erg benieuwd!
Nee, maar gezien de beschreven eiergeur (lol), ga ik het eerst maar even zonder proberen!quote:Op zondag 18 februari 2018 20:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast?
quote:Op maandag 19 februari 2018 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij.
Never! Dat is dus NUL bevredigend.quote:Op maandag 19 februari 2018 22:21 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Gewoon alles in de hakmachine.
Het snijden alleen al; ik word er zen van ....quote:Op maandag 19 februari 2018 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij.
Ik herken dat welquote:Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken.
[ link | afbeelding ]
Vooral het vorkje vind ik briljant.
Sorry, moest het even kwijt....
Mooiquote:Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken.
[ link | afbeelding ]
Vooral het vorkje vind ik briljant.
Sorry, moest het even kwijt....
Verder moest dit topic gewoon weer even omhoog.
Kookt er niemand meer? Of wachten we op de lange dagen?
Tegen wie heb je het?quote:Op dinsdag 3 april 2018 23:13 schreef Jinkx het volgende:
Wauw! Dat ziet er heel smakelijk uit. Zou je dit ook koud kunnen eten?
Ik noteer 'm om eens te maken.
Tegen jou: ik was vergeten te quoten.quote:
Over die paddenstoelen? Mij lijken afgekoelde paddenstoelen niet zo lekker, maar het zal niet oneetbaar zijn. Waarom zou je ze koud willen eten?quote:
Dat is wel een heeeeeel beschaafd damespotje kaasfondue!!!quote:
Je bent de foto vergeten.quote:Op donderdag 5 april 2018 21:46 schreef Mip1988 het volgende:
Kimchi-omelet op een bolletje en met wat rijst on the side
Ik heb alleen deze, maar ik had in de pan nog wel iets meer. Het was wel voldoende, maar ik had wel veel te veel om te dippen. Ook nog krieltjes en worteltjes.quote:Op donderdag 5 april 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:
Dat is wel een heeeeeel beschaafd damespotje kaasfondue!!!
Ik denk dat je in het verkeerde topic zit, mop euh mip.quote:
Wat is deze? Hipsterfood? Volgende keer een foto maken van je etenquote:Op donderdag 5 april 2018 21:56 schreef Mip1988 het volgende:
niet gemaakt :p
Oja ennnnn.. Een bolletje met dit vreemde product :
[ afbeelding ] had ik een keertje als uitprobeersel gratis gehad bij de AH.
Zou het niemand aanbevelen. Was niet smeris maar echt smullen is anders
Dat is vegetarische pulled pork. Gemaakt van onrijp jackfruit aka nangka.quote:Op donderdag 5 april 2018 22:01 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is deze? Hipsterfood? Volgende keer een foto maken van je eten
ja het was eigenlijk puur voor de foto, er kwam nog stokbrood enzo bij hoorquote:Op zondag 6 mei 2018 15:12 schreef RobinOok het volgende:
Lief bordje pasta! En de kaas vind ik een beetje aandoenlijk, zo met die cashews en 3 melbatoastjes.
Ziet er lekker uit, realAIVD, maar ik mis toch wat vlees als kip of blokjes tahoe, van mijn part een sateetje. Rijst of lontong ook wel. Dit is wel heel karig. Of was er meer maar mocht dat niet op de foto?quote:Op dinsdag 8 mei 2018 19:51 schreef realAIVD het volgende:
Groentendag, met dank aan de zon:
geblancheerde haricots verts, wortel en taugé, met komkommer, pittige satésaus, gebakken uitjes en een rood pepertje
[ afbeelding ]
Morgen nog zo'n dag
Ga t binnenkort makenquote:Op zondag 13 mei 2018 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik maakte tijdje terug empal pedis: drooggebakken, pittig gekruid rundvlees en toen vroeg men hier om het recept.
Bij deze, hij staat online: Empal Pedis.
Kind kan de was doen, easypeasy, zoals zoveel Indische gerechten.
[ link | afbeelding ]
Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :quote:
Ben benieuwd! Ik zal foto's makenquote:Op zondag 13 mei 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :
[ afbeelding ]
Was ook lekker.
Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt.
Goeie vraag. Ik heb het even teruggezocht en het zit zo:quote:Op zondag 13 mei 2018 15:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit, realAIVD, maar ik mis toch wat vlees als kip of blokjes tahoe, van mijn part een sateetje. Rijst of lontong ook wel. Dit is wel heel karig. Of was er meer maar mocht dat niet op de foto?
Ik vind beide versies er superlekker uit zien....en ik ga inderdaad ook maar weer eens naar de Turk voor het stoofvlees, te lang niet gedaan!quote:Op zondag 13 mei 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :
[ afbeelding ]
Was ook lekker.
Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt.
!quote:Op zaterdag 2 juni 2018 20:34 schreef emmyemmy2 het volgende:
Hier ook dan maar
[ afbeelding ]
Taco's van ghost chili garnalen, avocado, wortel, rode kool, jalapeno, koriander en een limoenchipotlemayo
Jij was toch helemaal niet goed hierin?quote:Op zondag 3 juni 2018 11:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover.
Correct! Maar nijdig oefenen en een kleinere pan hebben dat euvel nu opgelostquote:Op zondag 3 juni 2018 11:06 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Jij was toch helemaal niet goed hierin?
Zo te zien gebruikte ze gewoon jalapeņo's.quote:
Knap hoor, dat je dat zo zietquote:Op zondag 3 juni 2018 11:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zo te zien gebruikte ze gewoon jalapeņo's.
Wedden?
geslaagd met pannenkoeken bakkenquote:Op zondag 3 juni 2018 11:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover.
Het staat er ook gewoon onder.quote:Op zondag 3 juni 2018 12:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ghost chillies zijn verfomfaaid en rood.
Jalapeno is een gokje. Maar ik hou van gokjes.
Ja, daaromquote:
Ditquote:Op zondag 10 juni 2018 16:53 schreef Vanyel het volgende:
Ga jij dan nog eens *insert random voedingsmiddel* proberen? En het dan wel lekker vinden?
Bleekselderij is gewoon te vies om aan te raken, daar doet een goed recept of leuke foto niet aan af
Oeh, heerlijk!! Ik ken ze eigenlijk vooral uit Portugal.quote:Op zaterdag 2 juni 2018 16:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Geblakerde Shishito
Gegrillde milde chilipepers, tenminste dat zijn ze 9 van de 10 keer, die 10e keer is ie wel scherp. Leuk Russisch Roulette spelen met een biertje. En neeee, dat zijn geen Pimientos de Padrķn maar superchique Shishito's!
(nou ja, chique, ik vind ze gewoon veel leuker omdat ze Japans zijn natuurlijk. Maar wel hier geteeld in het Westland)
quote:Op maandag 11 juni 2018 18:59 schreef Guanabana het volgende:
Oke ik weet het, Poké Bowls zijn alweer zooo 2017, maar ik wil toch even pronken met de mijne
[ afbeelding ]
Ja dat is ook wel de uitdaging die ik mezelf opleg als ik voor bezoek kook: drie gangen en iets wat ik niet eerder heb gemaakt. Heb ik af en toe wel nodig om het leuk te houden; te weinig uitdaging houd ik niet van.quote:Op zondag 22 juli 2018 16:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat je hele menu's maakt.
Alleen, ik mis de frieten!
Aha! Dus toch! Gelukkig!quote:Op zondag 22 juli 2018 17:32 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Daarom had ik nu pommes anne met tijmboter gemaakt, die ligt onder het vlees. ;-)
Nee, broccoli koken in zout water en daarna wat wat kookvocht op relatief lage snelheid blenderen. Begonnen met heel weinig water, steeds iets meer erbij gedaan tot het mooi alles pakte en daarna paar minuutjes de blender laten werken.quote:Op zondag 22 juli 2018 17:47 schreef Myraela het volgende:
Heb je iets bijzonders gedaan met die broccolipuree? Ziet er wel lekker uit.
quote:Op zaterdag 18 augustus 2018 16:26 schreef emmyemmy2 het volgende:
Klinkt ook laag in calorieen, die onthoud ik
Meer groene paprika.quote:Op zaterdag 18 augustus 2018 18:56 schreef tombolafan het volgende:
Blijvertje
Klinkt heerlijk maar ( ) ik kan zo vreselijk slecht tegen pittige dingen als groene pepers
Is daar een alternatief voor denk je?
tnx! Lijkt me heerlijk om mee naar werk te nemen als lunchquote:Op zaterdag 18 augustus 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Meer groene paprika.
En een mild pepertje ipv een hete.
Dit moet ik binnenkort eens eten! Ziet er echt super lekker uit!quote:
Alleen als ik iets maak dat er enigszins appetijtelijk uit ziet.quote:Op zondag 21 oktober 2018 18:59 schreef RobinOok het volgende:
Heee, AIVD-mevrouw. Nu je culmod bent, doe je weer mee? Dit topic redden van de stervensdood?
SPOILER: Voor en na, niet heel boeiendOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sambal oelek is toch sowieso niet heet.quote:Op dinsdag 13 november 2018 19:11 schreef realAIVD het volgende:
Hier een kleurig gerechtje gemaakt:
Sambalmakreel met bulgur-quinoa salade, gebaseerd op dit recept
https://www.24kitchen.nl/recepten/sambalmakreel-met-rijstsalade
[ afbeelding ]
Het was ondanks de volle eetlepel sambal oelek die je op dit plaatje ziet niet erg heet, waarschijnlijk door de zuren die er gebruikt werden. Hoe dan ook, best lekker, weer eens wat anders, zag er vooral erg leuk uit.
Aangezien sambal oelek vrijwel volledig uit chilipepers bestaat, kunnen mensen denken dat het gerecht er te heet door wordt, vandaar mijn opmerking.quote:Op dinsdag 13 november 2018 19:17 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Sambal oelek is toch sowieso niet heet.
Ze zouden moeten vragen of ze jouw foto mogen gebruiken.quote:Op dinsdag 16 april 2019 20:05 schreef clixplicity het volgende:
Receptje van Men's Health (https://www.menshealth.com/nl/voeding/a26468441/keto-recept-kip/)
[ afbeelding ]
Dat zou ik een hele eer vinden!quote:Op dinsdag 16 april 2019 20:09 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ze zouden moeten vragen of ze jouw foto mogen gebruiken.
Dit ziet er te lekker uitquote:Op dinsdag 16 april 2019 20:05 schreef clixplicity het volgende:
Receptje van Men's Health (https://www.menshealth.com/nl/voeding/a26468441/keto-recept-kip/)
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 20 april 2019 21:49 schreef clixplicity het volgende:
De laatste voorlopig - vermoed ik - met twee weken vakantie voor de boeg...
https://www.foodandfriend(...)amandel-en-munt.html
[ afbeelding ]
Fijne vakantie, je zult hier worden gemistquote:Op zaterdag 20 april 2019 21:49 schreef clixplicity het volgende:
De laatste voorlopig - vermoed ik - met twee weken vakantie voor de boeg...
https://www.foodandfriend(...)amandel-en-munt.html
[ afbeelding ]
recept pistache-balletjes net even overgeschreven in mijn receptenschriftje. Pistachequote:Op donderdag 18 april 2019 20:49 schreef clixplicity het volgende:
Vandaag couscous met pistacheballetjes op het menu, volgens dit recept: https://www.leukerecepten(...)t-pistacheballetjes/
[ afbeelding ]
Dank je, lief van je!quote:Op dinsdag 23 april 2019 14:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Fijne vakantie, je zult hier worden gemist
Ziet er goed uit! Honing er ook bij?quote:Op vrijdag 17 mei 2019 19:38 schreef clixplicity het volgende:
Terug, en het koken weer opgepakt. Vandaag een recept uit de fitness app die ik aan het uitproberen ben (8fit): salade met rucola, peer, geitenkaas, rauwe ham en walnoten. In 10 minuten op tafel.
[ afbeelding ]
Ja, dressing met olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zoutquote:
Zou aanschuiven en etenquote:Op vrijdag 17 mei 2019 19:38 schreef clixplicity het volgende:
Terug, en het koken weer opgepakt. Vandaag een recept uit de fitness app die ik aan het uitproberen ben (8fit): salade met rucola, peer, geitenkaas, rauwe ham en walnoten. In 10 minuten op tafel.
[ afbeelding ]
Hij viel erg in de smaak. Nadeel voor jou: alles is op!quote:
Net asperges en een stuk entrecote op dus ik ben voorlopig gelukkig voldaanquote:Op vrijdag 17 mei 2019 20:07 schreef clixplicity het volgende:
[..]
Hij viel erg in de smaak. Nadeel voor jou: alles is op!
quote:Op vrijdag 17 mei 2019 20:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Net asperges en een stuk entrecote op dus ik ben voorlopig gelukkig voldaan
Dat scheelt in deze teleurstelling
Mooie foto juist, ik denk dat de Engelsen door deze foto het woord cozy hebben uitgevonden.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 15:07 schreef Myraela het volgende:
Okay, het is niet de spannendste foto of het bijzonderste gerecht. Maar aangezien het een miljoen jaar is geleden dat ik mijn camera heb gepakt om een foto van eten te maken, wil ik deze toch graag delen. Misschien komt mijn blog-zin langzaam weer een beetje terug.
Dit is een vegetarische erwtensoep
[ afbeelding ]
Ziet er erg lekker uit!!quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 19:19 schreef Myraela het volgende:
Thanks, RealAIVD!
Morgen nog een blogje schrijven, dit keer over de noodles van vanavond. Supersimpel, maar wel lekker met biefstuk, paksoi en taugé.
[ afbeelding ]
Dankjewel! Blog inspiratie komt hier ook een beetje terug.quote:Op zondag 20 oktober 2019 12:43 schreef Myraela het volgende:
Lekker! Zag laatst op Facebook ook je brioche voorbij komen, zag er ook top uit.
Ziet er prachtig uit!quote:Op maandag 21 december 2020 14:10 schreef vinnypassy het volgende:
Er werd mij gevraagd of ik het na 427 dagen zonder post nuttig vond hier te posten. Ik vind van wel. :-) Ik kom hier niet veel meer, maar ik kook nog wel - alleen vergeet ik vaak foto's te maken. Dit weekend heb ik weer eens uitgepakt met een driegangenmenu. Vooral het voorgerecht was waanzinnig lekker: gekonfijte tomaat, barstte van de smaak. Heerlijk met bieslookolie en balsamico (niet op de foto) en de zacht burrata.
TOMATENTARTAAR | gekonfijte tomaat | geroosterde knoflook | basilicum | burrata | balsamico
SHORT RIB | gesmoorde short rib | gekarameliseerde ui | mais | zoetzuur | pinda
ANANAS | sous vide ananas | rozemarijn | passievrucht | banaan | limoen | kokos | pistache
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik werk bij een horecagroothandel, dus ik kan ze gewoon elke dag meenemen.quote:Op maandag 21 december 2020 14:22 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ziet er prachtig uit!
Waar heb je al die bloemetjes vandaan, in deze tijd van het jaar en met gesloten horeca?
Jumbo heeft ze ook gewoonquote:Op maandag 21 december 2020 14:22 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ziet er prachtig uit!
Waar heb je al die bloemetjes vandaan, in deze tijd van het jaar en met gesloten horeca?
Tartaar van Bavette en de oester lag daar los bij. Manlief zei dit is de eerste keer dat ik oester lekker vond (ik had dit bij een workshop gegeten dus wist dat dit heel lekker was).quote:Op maandag 28 december 2020 19:31 schreef FutureFairytale het volgende:
Wow SV
Wat ben jij bezig geweest zeg! Prachtig
Waar heb je die tartaar van gemaakt? Toch niet alleen oester?
En lekker 😀quote:
quote:Op dinsdag 26 januari 2021 17:20 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wilde mijn ziek lekkere cheesecake met browniebodem en karamelsaus met pretzels posten maar hij is mokerhard gescheurd in de oven echt diep gewoon
Eerlijk gezegd heb ik een doos browniemix, een basisrecept voor cheesecake en een recept voor karamelsaus gevormd tot een taartquote:Op dinsdag 26 januari 2021 20:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat klinkt goddelijk. Heb je een recept?
Ik vind het werkelijk briljant klinken.quote:Op dinsdag 26 januari 2021 22:02 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd heb ik een doos browniemix, een basisrecept voor cheesecake en een recept voor karamelsaus gevormd tot een taart
En daar pretzels overheen gegooid.
Het was lekker. Wel beetje te luchtig. Plakkerige, machtige, dense cheesecake
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |