abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 18 februari 2018 @ 13:29:41 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177275962
registreer om deze reclame te verbergen
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!

Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's
voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie
Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geÔnspireerd raken om eens een
beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel:

Rauwe andijvie stamppot met Indische gehaktballetjes van realAIVD:
vjLsI9C.jpg



Bokkenpootjes macarons
van n0a :
bokkenpootjesmacarons1.jpg

Rocky Road Fudge door LovelyLady:
OzBxSTn.jpg


Toast met gebakken beukenzwammen en 62įC eitje van Robin:
32260403214_66f1ec9910_z.jpg


Zelfgerookte en gepekelde zalmforel van Rhubarb:
313g576.png


Guanabana's paascreatie : broodbakje met ei en spek:
2napp45.jpg


Kaasplankje van Emmyemmy:
kD1JsKZ.jpg


Rijsttafel van Rorsach:
OCrgsP6.jpg


Hollandse garnalencocktail van Iwanius:
360.jpg


Tongfiletrolletjes van Vocatala:
owklqk6aw60uy.jpg


En last but not least, bananasplit volgens Vinnypassy:
VbbbHMO.jpg

[ Bericht 25% gewijzigd door RobinOok op 18-02-2018 15:18:29 ]
  zondag 18 februari 2018 @ 13:31:57 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177276047
39609285934_a24acccb20_z.jpg
Ingredienten voor guacamole

26448501558_b3c097617b_z.jpg
Bakje Guacamole

26448497428_1bf030a5e3_z.jpg
Geroosterd brood met Guacamole

Ik kocht vorige week 3 overrijpe avocado's voor een euro en bedacht deze Indiaas gekruide guacamole.
Recept : https://broodjevanrobin.w(...)-guacamole-op-toast/

Op smaak gebracht met chaat masala en zwart zout. Daardoor smaakt het ook een beetje naar gekookt ei. Ik maakte er ook "traditionele guacamole" naast en die Indiase was echt lekkerder. 8-)
pi_177276079
Heb hier ook 3 avocado’s voor §1 gekocht vd week maar helaas niet rijp nog -O-
Bedoeling is ook om een flinke batch guacemole te maken :9
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  zondag 18 februari 2018 @ 14:51:20 #4
401485 Molo
De lading wel...
pi_177277895
registreer om deze reclame te verbergen
Die bokkepootjes macarons in de OP kloppen niet helemaal :D

En lekker, guacamole, lang niet op!
Respect to the man in the ice cream van
  zondag 18 februari 2018 @ 15:19:57 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177278576
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 14:51 schreef Molo het volgende:
Die bokkepootjes macarons in de OP kloppen niet helemaal :D

En lekker, guacamole, lang niet op!
Oh, dat krijg je ervan als je van gedachte veranderd en denkt "Die! Nee, die! Nee, die!!!
Opgelost.
pi_177283732
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:31 schreef RobinOok het volgende:

[ afbeelding ]
Geroosterd brood met Guacamole

Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit!

Ik had wel eens van chaat masala gehoord, maar had blijkbaar geen idee wat het was....weer wat geleerd.
En laat ik nou een bakje amchoor in de kast hebben staan waar ik nooit wat mee doe.

Die chaat masala gaat dus aankomende week gemaakt worden, voor over de avocado en ook om over fruit uit te proberen, goeie tip, ben erg benieuwd! :)
  zondag 18 februari 2018 @ 20:05:49 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177284988
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:04 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit!

Ik had wel eens van chaat masala gehoord, maar had blijkbaar geen idee wat het was....weer wat geleerd.
En laat ik nou een bakje amchoor in de kast hebben staan waar ik nooit wat mee doe.

Die chaat masala gaat dus aankomende week gemaakt worden, voor over de avocado en ook om over fruit uit te proberen, goeie tip, ben erg benieuwd! :)
Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast? :X
pi_177286284
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 20:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast? :X
Nee, maar gezien de beschreven eiergeur (lol), ga ik het eerst maar even zonder proberen! ;)
  maandag 19 februari 2018 @ 18:39:35 #9
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_177304914
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
  maandag 19 februari 2018 @ 22:21:24 #10
474314 MissGiraffe
NOOIT sarcastisch!
pi_177310177
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
:')
Gewoon alles in de hakmachine.
HEy FOKKERZZZZZ! Denken we wel om .............?!????????????????
  maandag 19 februari 2018 @ 22:43:10 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177310731
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 22:21 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

:')
Gewoon alles in de hakmachine.
Never! Dat is dus NUL bevredigend.
  dinsdag 20 februari 2018 @ 16:04:12 #12
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_177323833
En hakken is anders dan snijden. Als je ui in een hakmolentje stopt en dan dat prutje gaat aanbakken komt er qua smaak iets heel anders uit dan wanneer je het gewoon in kleine stukjes snijdt.

Maar ik doe dan mooie snijden het vooral omdat ik er rustig van word.
  Spellchecker dinsdag 20 februari 2018 @ 17:01:00 #13
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_177324804
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
Het snijden alleen al; ik word er zen van .... :9
**hare scherpigheid*binge-checker**The hurt inside is fading, this shit's gone way too far, all this time I've been waiting, no, I cannot grieve anymore
  dinsdag 20 februari 2018 @ 17:12:02 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_177324988
Ik zou verhongeren...
Gister 8 liter hutspot gemaakt... heerlijk..

Maar het ligt niet in stukjes van drie wortelblokjes op een bord met de juiste verlichting.. dus plaats ik het niet want dan word ik afgebrand door de culinairen hier...
pi_177325424
Ik heb echt het geduld niet om alles rustig en netjes te snijden, zeker niet als ik grotere hoeveelheden maak. :')
pi_177325597
Ik ook niet. Afhankelijk van wat het moet worden zie ik ook het nut niet.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 18 maart 2018 @ 15:02:06 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177907188
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

40154654354_f4896603ff_z.jpg

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Verder moest dit topic gewoon weer even omhoog.
Kookt er niemand meer? Of wachten we op de lange dagen?
  Spellchecker zondag 18 maart 2018 @ 16:44:05 #18
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_177909937
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

[ link | afbeelding ]

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Ik herken dat wel :Y
**hare scherpigheid*binge-checker**The hurt inside is fading, this shit's gone way too far, all this time I've been waiting, no, I cannot grieve anymore
pi_177910073
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

[ link | afbeelding ]

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Verder moest dit topic gewoon weer even omhoog.
Kookt er niemand meer? Of wachten we op de lange dagen?
Mooi :)
pi_178050672
Heerlijk guacamole O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 25 maart 2018 @ 12:14:06 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178074449
40984231451_3dc87de7e2_z.jpg
Jardaloo (curry met abrikoos


Ik ben anti-fruit in mijn eten, mijn lief is voor. Af en toe krijgt hij zijn zin. En ik moet zeggen, ik vond het niet vies. Sterker nog : lekker!
Gemaakt met kalfsbiefstuk van de Turk. Kost iets van11 euro de kilo, dat is minder dan de magere runderlappen van Appie. En het snijdt lekker makkelijk in dobbelsteentjes! Ik vond het een succes.

40984229261_5d8404ca0a_z.jpg
Voor

40091019885_7c5899d27a_z.jpg
Na. Nou ja, niet na na, na het snijden. In 5 minuten gedaan. Met een stuk lamsbout of lamsschouder ben ik beduidend langer bezig.
pi_178074694
Fruit in je eten kan ontzettend lekker zijn. Het is wel lastig een goede combinatie te vinden, maar appels en varkensvlees, abrikozen en kip zijn heel aantrekkelijk.

En ik vind rozijnen in een Cognacsaus ook lekker.
Whatever...
  woensdag 28 maart 2018 @ 20:09:59 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178156173
41077391941_a75b52b005_z.jpg

Manlli gosht patiala, lamsschenkel uit Patiala. :9 :9 :9
Uit : Uit India van Kumar Mahadevan.

(ik had hem ook in "wat eten we vandaag" gezet en zag hem daar staan en dacht fuck it, ik zet hem ook bij foodgawkers :D )

PS. Gemaakt door mijn lief. Lang leve de parttimers. *O*
  zaterdag 31 maart 2018 @ 16:02:55 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178214437
41135737181_75807abc6c_z.jpg

Beukenzwammetjes gebakken met sjalot en knoflook, afgeblust met een beetje shaoxing rijstwijn, druppie sojasaus.Met peterselie en "croutons" van blokjes knolselderij met tandoori masala.
  dinsdag 3 april 2018 @ 23:13:41 #25
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_178291986
Wauw! Dat ziet er heel smakelijk uit. Zou je dit ook koud kunnen eten?
Ik noteer 'm om eens te maken.
  dinsdag 3 april 2018 @ 23:35:36 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178292449
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 23:13 schreef Jinkx het volgende:
Wauw! Dat ziet er heel smakelijk uit. Zou je dit ook koud kunnen eten?
Ik noteer 'm om eens te maken.
Tegen wie heb je het? :)
  dinsdag 3 april 2018 @ 23:38:53 #27
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_178292520
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tegen wie heb je het? :)
Tegen jou: ik was vergeten te quoten. :)
  dinsdag 3 april 2018 @ 23:41:52 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178292573
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2018 23:38 schreef Jinkx het volgende:

[..]

Tegen jou: ik was vergeten te quoten. :)
Over die paddenstoelen? Mij lijken afgekoelde paddenstoelen niet zo lekker, maar het zal niet oneetbaar zijn. Waarom zou je ze koud willen eten?
pi_178328971
Kaaaasssfondue. :9

kaasfondue.jpg?w=1000&ssl=1
  donderdag 5 april 2018 @ 21:27:14 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178332780
quote:
14s.gif Op donderdag 5 april 2018 19:11 schreef Myraela het volgende:
Kaaaasssfondue. :9

[ afbeelding ]
Dat is wel een heeeeeel beschaafd damespotje kaasfondue!!!
pi_178333391
Edit: verkeerde topic

[ Bericht 63% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 22:04:24 ]
  donderdag 5 april 2018 @ 21:47:51 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178333424
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 21:46 schreef Mip1988 het volgende:
Kimchi-omelet op een bolletje en met wat rijst on the side
Je bent de foto vergeten.
pi_178333688
Edit: verkeerde topic

[ Bericht 96% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 22:05:03 ]
pi_178333694
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Mip1988 op 05-04-2018 21:57:59 ]
pi_178333809
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 21:27 schreef RobinOok het volgende:
Dat is wel een heeeeeel beschaafd damespotje kaasfondue!!!
Ik heb alleen deze, maar ik had in de pan nog wel iets meer. Het was wel voldoende, maar ik had wel veel te veel om te dippen. Ook nog krieltjes en worteltjes.
  donderdag 5 april 2018 @ 22:01:06 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178333822
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 21:56 schreef Mip1988 het volgende:

[..]

niet gemaakt :p

Ik denk dat je in het verkeerde topic zit, mop euh mip.
pi_178333831
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 21:56 schreef Mip1988 het volgende:

niet gemaakt :p

Oja ennnnn.. Een bolletje met dit vreemde product :
[ afbeelding ] had ik een keertje als uitprobeersel gratis gehad bij de AH.
Zou het niemand aanbevelen. Was niet smeris maar echt smullen is anders
Wat is deze? Hipsterfood? Volgende keer een foto maken van je eten :{w }:|
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 5 april 2018 @ 22:09:54 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178334117
quote:
12s.gif Op donderdag 5 april 2018 22:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat is deze? Hipsterfood? Volgende keer een foto maken van je eten :{w }:|
Dat is vegetarische pulled pork. Gemaakt van onrijp jackfruit aka nangka.
Idioot om dat K&K te kopen/verkopen. Maar goed.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 22:28:13 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178961148
Er moet echt meer gekookt en gefotografeerd worden hier. Hup! Up!

40097548780_dc6d6b444c_z.jpg

Guacamole (avocado, limoensap, peper, zout, hot madras curry poeder, kala namak, sjalot, verse koriander) met zoete aardappelschijfjes uit de oven (tandoori masala en olie, 2 x 10 minuten op 220C) en garnalen gemarineerd met wat gemalen komijn, kashmiri chilipoeder, gerookt paprikapoeder, zout en olie.
  zondag 6 mei 2018 @ 12:37:03 #40
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_178968215
Ziet er goed uit :9
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
  zondag 6 mei 2018 @ 12:49:32 #41
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_178968407
Niet zo culinair als sommige dingen hier, maar was wel echt heerlijk. Rigatoni met pittige/romige tomatensaus, gruyere en basilicum.

GjqGPLp.jpg
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
  zondag 6 mei 2018 @ 12:56:52 #42
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_178968521
En een stuk bescheidener kaasplankje dan die van Emmyemmy in de OP, maar toch :+

uIfLlP2.jpg
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
  zondag 6 mei 2018 @ 15:12:05 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178970421
Lief bordje pasta! ^O^ En de kaas vind ik een beetje aandoenlijk, zo met die cashews en 3 melbatoastjes. O+
  zondag 6 mei 2018 @ 15:15:16 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178970475
Ik had nog guacamole over. En een restje (rauwe) kip in de diepvries. Die gebakken met tandoori masala, tenminste, dat was de bedoeling, maar greep met mijn suffe kop de kashmiri chilipoeder... Was ook eetbaar, maar wilde nu juist kijken of ik die tandoori kruiden wat vindt. Ik had er altlijd iets op tegen, maar volgens mij word ik fan. :o

40120223320_904eb5ba1f_z.jpg
  zondag 6 mei 2018 @ 15:42:34 #45
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_178970885
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 15:12 schreef RobinOok het volgende:
Lief bordje pasta! ^O^ En de kaas vind ik een beetje aandoenlijk, zo met die cashews en 3 melbatoastjes. O+
:D ja het was eigenlijk puur voor de foto, er kwam nog stokbrood enzo bij hoor ;)
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
pi_179021342
Groentendag, met dank aan de zon:
geblancheerde haricots verts, wortel en taugť, met komkommer, pittige satťsaus, gebakken uitjes en een rood pepertje

hB74U2q.jpg

Morgen nog zo'n dag ;)
  zondag 13 mei 2018 @ 15:44:17 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179133958
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:51 schreef realAIVD het volgende:
Groentendag, met dank aan de zon:
geblancheerde haricots verts, wortel en taugť, met komkommer, pittige satťsaus, gebakken uitjes en een rood pepertje

[ afbeelding ]

Morgen nog zo'n dag ;)
Ziet er lekker uit, realAIVD, maar ik mis toch wat vlees als kip of blokjes tahoe, van mijn part een sateetje. Rijst of lontong ook wel. Dit is wel heel karig. Of was er meer maar mocht dat niet op de foto?
  zondag 13 mei 2018 @ 16:02:38 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179134425
Ik maakte tijdje terug empal pedis: drooggebakken, pittig gekruid rundvlees en toen vroeg men hier om het recept.
Bij deze, hij staat online: Empal Pedis.
Kind kan de was doen, easypeasy, zoals zoveel Indische gerechten. :Y

39418149250_457800e3a4_z.jpg
pi_179136719
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 16:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik maakte tijdje terug empal pedis: drooggebakken, pittig gekruid rundvlees en toen vroeg men hier om het recept.
Bij deze, hij staat online: Empal Pedis.
Kind kan de was doen, easypeasy, zoals zoveel Indische gerechten. :Y

[ link | afbeelding ]
Ga t binnenkort maken :Y
  zondag 13 mei 2018 @ 17:36:16 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179136791
quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:32 schreef emmyemmy2 het volgende:

[..]

Ga t binnenkort maken :Y
Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :

16855454280_ee0bd46d81_z.jpg

Was ook lekker. :P
Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt. :s) _O-
pi_179136828
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :

[ afbeelding ]

Was ook lekker. :P
Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt. :s) _O-
Ben benieuwd! Ik zal foto's maken :9
pi_179137978
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 15:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, realAIVD, maar ik mis toch wat vlees als kip of blokjes tahoe, van mijn part een sateetje. Rijst of lontong ook wel. Dit is wel heel karig. Of was er meer maar mocht dat niet op de foto?
Goeie vraag. Ik heb het even teruggezocht en het zit zo:
Die ochtend had Maanchi een nieuw recept gepost; Koreaanse zwarte bonen, voor bij de rijst, maar ook lekker bij een biertje.
https://www.maangchi.com/recipe/geomeun-kongjorim

Ik heb die dag dus bedacht dat ik dat wel wilde maken, voor 's avonds bij een biertje.
Vervolgens heb ik m'n avondeten daarop aangepast, waarmee dat inderdaad wat karig was.

Maar de Corona's en de zwarte bonen waren een uurtje later een leuke aanvulling ;-)
pi_179137994
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik hoor graag hoe het ging. Toen mijn lief het maakte zag het er zo uit :

[ afbeelding ]

Was ook lekker. :P
Het recept komt uit boek en dat recept deugt eigenlijk niet. Te vaag en teveel onbeantwoorde vragen. Maar dat heb ik dus gefixt. :s) _O-
Ik vind beide versies er superlekker uit zien....en ik ga inderdaad ook maar weer eens naar de Turk voor het stoofvlees, te lang niet gedaan!
  zaterdag 2 juni 2018 @ 16:50:36 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179561400
41610568365_2e2876cdcc_z.jpg
Geblakerde Shishito


Gegrillde milde chilipepers, tenminste dat zijn ze 9 van de 10 keer, die 10e keer is ie wel scherp. Leuk Russisch Roulette spelen met een biertje. En neeee, dat zijn geen Pimientos de Padrůn maar superchique Shishito's!
(nou ja, chique, ik vind ze gewoon veel leuker omdat ze Japans zijn natuurlijk. Maar wel hier geteeld in het Westland)
pi_179566063
Hier ook dan maar :9
360e9236-934f-4ee0-be22-fe88467363f4.png
Taco's van ghost chili garnalen, avocado, wortel, rode kool, jalapeno, koriander en een limoenchipotlemayo
  zondag 3 juni 2018 @ 11:01:36 #56
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179576916
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 20:34 schreef emmyemmy2 het volgende:
Hier ook dan maar :9
[ afbeelding ]
Taco's van ghost chili garnalen, avocado, wortel, rode kool, jalapeno, koriander en een limoenchipotlemayo
:9!
Waar kocht je die chilipepers? :)
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
  zondag 3 juni 2018 @ 11:03:03 #57
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179576935
2nq4jki.jpg

Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover.
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
pi_179576992
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover.
Jij was toch helemaal niet goed hierin?

Sowieso hartige pannenkoeken :r

Maar zonder kaas: ik zou ze doen :9
  zondag 3 juni 2018 @ 11:11:08 #59
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179577055
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:06 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Jij was toch helemaal niet goed hierin?

Correct! Maar nijdig oefenen en een kleinere pan hebben dat euvel nu opgelost *O*
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
  zondag 3 juni 2018 @ 11:12:14 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179577086
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:01 schreef minilot het volgende:

[..]

:9!
Waar kocht je die chilipepers? :)
Zo te zien gebruikte ze gewoon jalapeŮo's.
Wedden? :s)

Lijkt me heel verstandig ook.
  zondag 3 juni 2018 @ 12:18:30 #61
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_179578110
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zo te zien gebruikte ze gewoon jalapeŮo's.
Wedden? :s)

Knap hoor, dat je dat zo ziet :X
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 3 juni 2018 @ 12:21:35 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179578140
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 12:18 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Knap hoor, dat je dat zo ziet :X
Ghost chillies zijn verfomfaaid en rood.
Jalapeno is een gokje. Maar ik hou van gokjes.
pi_179578212
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren kaaspannenkoekjes gebakken: dun laagje beslag, helemaal bedekken met belegen kaas, dun laagje beslag erover.
geslaagd met pannenkoeken bakken ^O^ :Y)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_179578356
quote:
1s.gif Op zondag 3 juni 2018 11:01 schreef minilot het volgende:

[..]

:9!
Waar kocht je die chilipepers? :)
Heb een ghost chili rub :P Flink pittig hoor, niet te veel gebruiken
pi_179578472
quote:
0s.gif Op zondag 3 juni 2018 12:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ghost chillies zijn verfomfaaid en rood.
Jalapeno is een gokje. Maar ik hou van gokjes.
Het staat er ook gewoon onder. :D
  zondag 3 juni 2018 @ 12:50:53 #66
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_179578543
quote:
14s.gif Op zondag 3 juni 2018 12:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Het staat er ook gewoon onder. :D
Ja, daarom :X
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 3 juni 2018 @ 12:57:02 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179578661
Ooooh, ik was na ghost chili opgehouden met lezen! _O- _O- _O- _O- _O-
Fuck! 8)7
  zondag 10 juni 2018 @ 16:29:12 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179710172
42711771381_848f95c033_z.jpg
Bleekselderij met gehakt


Tijdje geleden vroeg Lie om dit recept en toen wilde ik het niet geven voor het op de site stond. :P
Maar het staat er! Eindelijk een toonbaar plaatje.

Ik ben dol op bleekselderij, maar at het bijna nooit voordat ik dit recept tegenkwam. :9
Misschien een ideetje voor de haters, om het nog 1 keer te proberen?
pi_179710477
Ga jij dan nog eens *insert random voedingsmiddel* proberen? En het dan wel lekker vinden?
Bleekselderij is gewoon te vies om aan te raken, daar doet een goed recept of leuke foto niet aan af :{w
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 10 juni 2018 @ 16:59:40 #70
401485 Molo
De lading wel...
pi_179710552
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 16:53 schreef Vanyel het volgende:
Ga jij dan nog eens *insert random voedingsmiddel* proberen? En het dan wel lekker vinden?
Bleekselderij is gewoon te vies om aan te raken, daar doet een goed recept of leuke foto niet aan af :{w
Dit O+

Bleekselderij moet opbokken
Respect to the man in the ice cream van
  zondag 10 juni 2018 @ 17:00:32 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179710562
Okay, dan niet.
pi_179711490
Nou, ik ben er wel blij mee *O* Heb wel eens 1 stengeltje nodig voor een recept en dan ligt zo'n bos bleekselderij te wachten tot het uiteindelijk te zielig is om nog te gebruiken. Dus bedankt voor dit recept; ik ga het proberen met de volgende bos -1 stengel.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 10 juni 2018 @ 17:53:38 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179711640
.

[ Bericht 99% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 10-06-2018 22:13:03 ]
pi_179712046
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 16:59 schreef Molo het volgende:

[..]

Dit O+

Bleekselderij moet opbokken
:{w
Bleekselderij O+
  maandag 11 juni 2018 @ 18:59:36 #76
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179730928
Oke ik weet het, Pokť Bowls zijn alweer zooo 2017, maar ik wil toch even pronken met de mijne :P

OGyl9do.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door Guanabana op 11-06-2018 19:43:14 ]
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
  maandag 11 juni 2018 @ 19:40:44 #77
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_179731598
Ziet er hartstikke 2018 uit hoor :9
pi_180357991
2zheiyf.jpg
pi_180393992
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 16:50 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Geblakerde Shishito


Gegrillde milde chilipepers, tenminste dat zijn ze 9 van de 10 keer, die 10e keer is ie wel scherp. Leuk Russisch Roulette spelen met een biertje. En neeee, dat zijn geen Pimientos de Padrůn maar superchique Shishito's!
(nou ja, chique, ik vind ze gewoon veel leuker omdat ze Japans zijn natuurlijk. Maar wel hier geteeld in het Westland)
Oeh, heerlijk!! Ik ken ze eigenlijk vooral uit Portugal. :)
  zaterdag 14 juli 2018 @ 13:28:30 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180467007
43336148311_41964d078a_z.jpg

Ik maakte vorige week voor het eerst kaya. God, wat is dat lekker zeg!
En als je een Anova of ander warmwaterbadapparaat hebt zou ik het zeker een keer maken!
En ook als dat snotterige eitje je niks lijkt : gewoon doen! :-)

Recept enzo hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/kaya/
pi_180488674
quote:
12s.gif Op maandag 11 juni 2018 18:59 schreef Guanabana het volgende:
Oke ik weet het, Pokť Bowls zijn alweer zooo 2017, maar ik wil toch even pronken met de mijne :P

[ afbeelding ]
:9~
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 22 juli 2018 @ 15:47:06 #82
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180653357
Alweer even geleden dat ik hier iets heb geplaatst, maar gisteren ben ik weer aan de slag gegaan. Het werd:

- Gepofte biet met aardbei, ingelegde ui, geitenkaascrŤme, vijgen-dadelbalsamico en olijfolie.
- Kogelbiefstuk met vier bereidingen van broccoli (puree, gekarameliseerd, gebrand en zurige topjes) en pommes anna
- Panna cotta van witte chocolade met vanille-yoghurtijs, amandelcrumble, fambozengelei, pistachetuille en rood fruit

Foto's niet allemaal even scherp, maar goed. Het was lekker. :9 Ik was vooral blij met de volle smaak van de biet (had meer geitenkaas bij gemogen) en de heerlijk zachte broccolipuree.

vPA6eLv.png

0mbz52t.png

fBYrhur.png
  zondag 22 juli 2018 @ 16:42:13 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180654835
Ik vind het altijd zo knap dat je hele menu's maakt. ^O^
Alleen, ik mis de frieten! :+
  zondag 22 juli 2018 @ 17:32:39 #84
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180656130
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 16:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het altijd zo knap dat je hele menu's maakt. ^O^
Alleen, ik mis de frieten! :+
Ja dat is ook wel de uitdaging die ik mezelf opleg als ik voor bezoek kook: drie gangen en iets wat ik niet eerder heb gemaakt. Heb ik af en toe wel nodig om het leuk te houden; te weinig uitdaging houd ik niet van.

Friet zet ik nooit op de foto hoor. Daarom had ik nu pommes anne met tijmboter gemaakt, die ligt onder het vlees. ;-)
pi_180656499
Heb je iets bijzonders gedaan met die broccolipuree? Ziet er wel lekker uit.
  zondag 22 juli 2018 @ 17:57:25 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180656808
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 17:32 schreef vinnypassy het volgende:

[..]
Daarom had ik nu pommes anne met tijmboter gemaakt, die ligt onder het vlees. ;-)
Aha! Dus toch! Gelukkig! :+
  zondag 22 juli 2018 @ 18:28:47 #87
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180657394
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 17:47 schreef Myraela het volgende:
Heb je iets bijzonders gedaan met die broccolipuree? Ziet er wel lekker uit.
Nee, broccoli koken in zout water en daarna wat wat kookvocht op relatief lage snelheid blenderen. Begonnen met heel weinig water, steeds iets meer erbij gedaan tot het mooi alles pakte en daarna paar minuutjes de blender laten werken.
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 15:05:17 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181275644
Voordat het topic weer van de bladzijde valt. Mijn lief verrastte me deze week met nieuw recept (uit een boek, maar nog niet eerder gemaakt) dat ik erg lekker vond.

43390858134_d5c0c5a86a_z.jpg

Simpelweg gegrilde kipfilet in stukjes mengen met groene salsa en dat op waterkers en plakje bleekselderij. Ik vond het erg lekker. Oh, dat schreef ik al.

De salsa maak je door dit in een keukenmachientje/choppertje te gooien:
1 groene (punt) paprika
2 groene chilipepers
1 teentje knoflook
1 handje peterselie
1 handje basilicum

Dat laat je dan 20-30 minuten uitlekker in een zeef. (zeef hang je in een kom)
Daar komt prachtig groen "water" vanaf.

Daarna mengen met
3 lente-uitjes in ringetjes
1 el citroensap
1 el olijfolie
peper en zout naar smaak.

Ik denk dat het een blijvertje wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 18-08-2018 19:02:37 ]
pi_181276909
Klinkt ook laag in calorieen, die onthoud ik 8-)
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 18:27:15 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181279047
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 16:26 schreef emmyemmy2 het volgende:
Klinkt ook laag in calorieen, die onthoud ik 8-)
:Y
pi_181279554
Blijvertje :+

Klinkt heerlijk maar ( :@ ) ik kan zo vreselijk slecht tegen pittige dingen als groene pepers :%
Is daar een alternatief voor denk je?
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  zaterdag 18 augustus 2018 @ 19:02:19 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181279673
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 18:56 schreef tombolafan het volgende:
Blijvertje :+

Klinkt heerlijk maar ( :@ ) ik kan zo vreselijk slecht tegen pittige dingen als groene pepers :%
Is daar een alternatief voor denk je?
Meer groene paprika.
En een mild pepertje ipv een hete.
pi_181285385
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Meer groene paprika.
En een mild pepertje ipv een hete.
tnx! Lijkt me heerlijk om mee naar werk te nemen als lunch O+
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_181676523
Leuk topic.

Ik ga vannacht om 4 uur kip maken met groenten, roerbakmix met champignons en prei, rode ui en peterselie. Ga kip marineren en kijk nog wat ik kwa kruiden in huis heb. Misschien vannacht post ik een foto.
pi_181677592
1ihhky.png

Vannacht gemaakt. Naast de dingen die ik hierboven schreef heb ik teriyakisaus in de kip laten trekken en ook ketjap kruiden en knoflook meegebakken. Heb foto van de pan gemaakt want ik heb geen fatsoenlijke eettafel.
pi_181680148
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 22:28 schreef RobinOok het volgende:
tandoori masala
Dit moet ik binnenkort eens eten! Ziet er echt super lekker uit!
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  zondag 21 oktober 2018 @ 18:59:47 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182653171
44746923324_9d8ecdcc0a_z.jpg
Salade met pomelo en garnaa


Pomelo, garnalen, komkommer, koriander, munt, sjalot, lente-ui, chilipeper, geroosterde geraspte kokos, gehakte pinda's en een dressing op basis van vissaus, suiker en limoenssap. :P

Heee, AIVD-mevrouw. Nu je culmod bent, doe je weer mee? Dit topic redden van de stervensdood?
pi_182673561
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 18:59 schreef RobinOok het volgende:

Heee, AIVD-mevrouw. Nu je culmod bent, doe je weer mee? Dit topic redden van de stervensdood?
Alleen als ik iets maak dat er enigszins appetijtelijk uit ziet.

Je salade ziet er trouwens goed uit, klinkt ook erg lekker!
pi_182777759
Ik ga proberen weer wat vaker foto's te maken. Stap twee is om de recepten uit te gaan schrijven voor m'n blog.

Dit was in ieder geval Chinese koolsla, geÔnspireerd door m'n Marley Spoon box, maar dan met viskoekjes.

chinesekoolsla.jpg?w=1000&ssl=1
pi_182777849
Ziet er lekker uit, Myraela! Wat zit er in die koolsla?
Is dat zo?
pi_182777921
Het is fijne Chinese kool, geraspte wortel, tahin, mayonaise en sojasaus.

Bij Marley Spoon vond ik dat heel lekker, de mijne net iets minder. Mijn tahin had wat minder smaak, leek wel. Ik gebruik dat normaal nooit, dus weet niet of daar verschillende soorten van zijn.
pi_182778053
Klinkt als iets wat ik zeker ga maken. Van tahin heb ik niet zoveel verstand als zouden er verschillende smaken/soorten van zijn. :)
Is dat zo?
  zondag 28 oktober 2018 @ 09:29:51 #103
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182787805
Ziet er goed uit!
  zondag 28 oktober 2018 @ 19:17:37 #104
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182798483
Niet de allermooiste foto's, maar gisteren weer eens een driegangenmenu op tafel gezet. Relatief eenvoudig, met:

- Vitello tonato (vlees van de slager)
- Wilde eendenborstfilet met pompoenpuree (met iets kaneel), gepofte biet en ui-sherrysays
- Witte chocolademousse met framboos en hazelnoot

irDNFu4.jpg

SPOILER: Voor en na, niet heel boeiend
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 28 oktober 2018 @ 19:25:52 #105
401485 Molo
De lading wel...
pi_182798666
Heerlijk Vinny ^O^
Respect to the man in the ice cream van
pi_182798959
Prachtig...ik zou graag aanschuiven, inclu voor- en nagerecht!
pi_182799099
dat ziet er lekker uit vinnypassy :9
pi_183128486
Hier een kleurig gerechtje gemaakt:
Sambalmakreel met bulgur-quinoa salade, gebaseerd op dit recept
https://www.24kitchen.nl/recepten/sambalmakreel-met-rijstsalade

QkZwkLg.jpg

Het was ondanks de volle eetlepel sambal oelek die je op dit plaatje ziet niet erg heet, waarschijnlijk door de zuren die er gebruikt werden. Hoe dan ook, best lekker, weer eens wat anders, zag er vooral erg leuk uit.
pi_183128646
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 19:11 schreef realAIVD het volgende:
Hier een kleurig gerechtje gemaakt:
Sambalmakreel met bulgur-quinoa salade, gebaseerd op dit recept
https://www.24kitchen.nl/recepten/sambalmakreel-met-rijstsalade

[ afbeelding ]

Het was ondanks de volle eetlepel sambal oelek die je op dit plaatje ziet niet erg heet, waarschijnlijk door de zuren die er gebruikt werden. Hoe dan ook, best lekker, weer eens wat anders, zag er vooral erg leuk uit.
Sambal oelek is toch sowieso niet heet.
pi_183128859
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 19:17 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Sambal oelek is toch sowieso niet heet.
Aangezien sambal oelek vrijwel volledig uit chilipepers bestaat, kunnen mensen denken dat het gerecht er te heet door wordt, vandaar mijn opmerking.
Je voegt sambal oelek immers niet toe aan een gerecht voor de suikers of het bloemige karakter, hŤ?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')