abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 18 februari 2018 @ 13:29:41 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177275962
registreer om deze reclame te verbergen
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!

Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's
voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie
Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geÔnspireerd raken om eens een
beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel:

Rauwe andijvie stamppot met Indische gehaktballetjes van realAIVD:
vjLsI9C.jpg



Bokkenpootjes macarons
van n0a :
bokkenpootjesmacarons1.jpg

Rocky Road Fudge door LovelyLady:
OzBxSTn.jpg


Toast met gebakken beukenzwammen en 62įC eitje van Robin:
32260403214_66f1ec9910_z.jpg


Zelfgerookte en gepekelde zalmforel van Rhubarb:
313g576.png


Guanabana's paascreatie : broodbakje met ei en spek:
2napp45.jpg


Kaasplankje van Emmyemmy:
kD1JsKZ.jpg


Rijsttafel van Rorsach:
OCrgsP6.jpg


Hollandse garnalencocktail van Iwanius:
360.jpg


Tongfiletrolletjes van Vocatala:
owklqk6aw60uy.jpg


En last but not least, bananasplit volgens Vinnypassy:
VbbbHMO.jpg

[ Bericht 25% gewijzigd door RobinOok op 18-02-2018 15:18:29 ]
  zondag 18 februari 2018 @ 13:31:57 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177276047
39609285934_a24acccb20_z.jpg
Ingredienten voor guacamole

26448501558_b3c097617b_z.jpg
Bakje Guacamole

26448497428_1bf030a5e3_z.jpg
Geroosterd brood met Guacamole

Ik kocht vorige week 3 overrijpe avocado's voor een euro en bedacht deze Indiaas gekruide guacamole.
Recept : https://broodjevanrobin.w(...)-guacamole-op-toast/

Op smaak gebracht met chaat masala en zwart zout. Daardoor smaakt het ook een beetje naar gekookt ei. Ik maakte er ook "traditionele guacamole" naast en die Indiase was echt lekkerder. 8-)
pi_177276079
Heb hier ook 3 avocado’s voor §1 gekocht vd week maar helaas niet rijp nog -O-
Bedoeling is ook om een flinke batch guacemole te maken :9
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_177277895
registreer om deze reclame te verbergen
Die bokkepootjes macarons in de OP kloppen niet helemaal :D

En lekker, guacamole, lang niet op!
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  zondag 18 februari 2018 @ 15:19:57 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177278576
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 14:51 schreef Molo het volgende:
Die bokkepootjes macarons in de OP kloppen niet helemaal :D

En lekker, guacamole, lang niet op!
Oh, dat krijg je ervan als je van gedachte veranderd en denkt "Die! Nee, die! Nee, die!!!
Opgelost.
pi_177283732
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:31 schreef RobinOok het volgende:

[ afbeelding ]
Geroosterd brood met Guacamole

Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit!

Ik had wel eens van chaat masala gehoord, maar had blijkbaar geen idee wat het was....weer wat geleerd.
En laat ik nou een bakje amchoor in de kast hebben staan waar ik nooit wat mee doe.

Die chaat masala gaat dus aankomende week gemaakt worden, voor over de avocado en ook om over fruit uit te proberen, goeie tip, ben erg benieuwd! :)
  zondag 18 februari 2018 @ 20:05:49 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177284988
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 19:04 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Dat klinkt (en ziet er) geweldig uit!

Ik had wel eens van chaat masala gehoord, maar had blijkbaar geen idee wat het was....weer wat geleerd.
En laat ik nou een bakje amchoor in de kast hebben staan waar ik nooit wat mee doe.

Die chaat masala gaat dus aankomende week gemaakt worden, voor over de avocado en ook om over fruit uit te proberen, goeie tip, ben erg benieuwd! :)
Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast? :X
pi_177286284
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 20:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het zwarte zout heeft een nog typischer smaak. Heb je die ook in de kast? :X
Nee, maar gezien de beschreven eiergeur (lol), ga ik het eerst maar even zonder proberen! ;)
  maandag 19 februari 2018 @ 18:39:35 #9
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_177304914
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
pi_177310177
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
:')
Gewoon alles in de hakmachine.
  maandag 19 februari 2018 @ 22:43:10 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177310731
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 22:21 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

:')
Gewoon alles in de hakmachine.
Never! Dat is dus NUL bevredigend.
  dinsdag 20 februari 2018 @ 16:04:12 #12
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_177323833
En hakken is anders dan snijden. Als je ui in een hakmolentje stopt en dan dat prutje gaat aanbakken komt er qua smaak iets heel anders uit dan wanneer je het gewoon in kleine stukjes snijdt.

Maar ik doe dan mooie snijden het vooral omdat ik er rustig van word.
  Spellchecker dinsdag 20 februari 2018 @ 17:01:00 #13
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_177324804
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 18:39 schreef vinnypassy het volgende:
Vind je dat ook zo bevredigend, je mise-en-place mooi verzorgen? Ik heb gisteren weer bolognese gemaakt, ik word dan altijd alleen al vrolijk van de brunoise van wortel, ui en selderij. :9
Het snijden alleen al; ik word er zen van .... :9
**hare scherpigheid*binge-checker**binnenstebuiten <3**
zoem zoem!
  dinsdag 20 februari 2018 @ 17:12:02 #14
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_177324988
Ik zou verhongeren...
Gister 8 liter hutspot gemaakt... heerlijk..

Maar het ligt niet in stukjes van drie wortelblokjes op een bord met de juiste verlichting.. dus plaats ik het niet want dan word ik afgebrand door de culinairen hier...
pi_177325424
Ik heb echt het geduld niet om alles rustig en netjes te snijden, zeker niet als ik grotere hoeveelheden maak. :')
pi_177325597
Ik ook niet. Afhankelijk van wat het moet worden zie ik ook het nut niet.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 18 maart 2018 @ 15:02:06 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177907188
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

40154654354_f4896603ff_z.jpg

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Verder moest dit topic gewoon weer even omhoog.
Kookt er niemand meer? Of wachten we op de lange dagen?
  Spellchecker zondag 18 maart 2018 @ 16:44:05 #18
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_177909937
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

[ link | afbeelding ]

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Ik herken dat wel :Y
**hare scherpigheid*binge-checker**binnenstebuiten <3**
zoem zoem!
pi_177910073
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 15:02 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben zo in mijn nopjes met mijn nieuwe foto van/voor garam masala.
Kennen jullie dat, dat je iets gemaakt hebt en steeds even moet kijken. :s)

[ link | afbeelding ]

Vooral het vorkje vind ik briljant. *O*
Sorry, moest het even kwijt....

Verder moest dit topic gewoon weer even omhoog.
Kookt er niemand meer? Of wachten we op de lange dagen?
Mooi :)
pi_178050672
Heerlijk guacamole O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 25 maart 2018 @ 12:14:06 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178074449
40984231451_3dc87de7e2_z.jpg
Jardaloo (curry met abrikoos


Ik ben anti-fruit in mijn eten, mijn lief is voor. Af en toe krijgt hij zijn zin. En ik moet zeggen, ik vond het niet vies. Sterker nog : lekker!
Gemaakt met kalfsbiefstuk van de Turk. Kost iets van11 euro de kilo, dat is minder dan de magere runderlappen van Appie. En het snijdt lekker makkelijk in dobbelsteentjes! Ik vond het een succes.

40984229261_5d8404ca0a_z.jpg
Voor

40091019885_7c5899d27a_z.jpg
Na. Nou ja, niet na na, na het snijden. In 5 minuten gedaan. Met een stuk lamsbout of lamsschouder ben ik beduidend langer bezig.
pi_178074694
Fruit in je eten kan ontzettend lekker zijn. Het is wel lastig een goede combinatie te vinden, maar appels en varkensvlees, abrikozen en kip zijn heel aantrekkelijk.

En ik vind rozijnen in een Cognacsaus ook lekker.
Whatever...
  woensdag 28 maart 2018 @ 20:09:59 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178156173
41077391941_a75b52b005_z.jpg

Manlli gosht patiala, lamsschenkel uit Patiala. :9 :9 :9
Uit : Uit India van Kumar Mahadevan.

(ik had hem ook in "wat eten we vandaag" gezet en zag hem daar staan en dacht fuck it, ik zet hem ook bij foodgawkers :D )

PS. Gemaakt door mijn lief. Lang leve de parttimers. *O*
  zaterdag 31 maart 2018 @ 16:02:55 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178214437
41135737181_75807abc6c_z.jpg

Beukenzwammetjes gebakken met sjalot en knoflook, afgeblust met een beetje shaoxing rijstwijn, druppie sojasaus.Met peterselie en "croutons" van blokjes knolselderij met tandoori masala.
  dinsdag 3 april 2018 @ 23:13:41 #25
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_178291986
Wauw! Dat ziet er heel smakelijk uit. Zou je dit ook koud kunnen eten?
Ik noteer 'm om eens te maken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')