abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 17 februari 2018 @ 21:37:38 #51
104963 ETA
European Travel Author
pi_177264175
Na alles rustig te hebben doorgelezen, kom ik tot de conclusie dat helaas TS niet de goede instelling om ver te komen in het QA vak.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_177265408
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 10:02 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik ben jaren mysteryshopper geweest, maar de vergoedingen zijn inmiddels zo beroerd dat het je echt zowat niks oplevert, zet dat idee maar uit je hoofd. Er was hier ooit een topicreeks over. Volgens mij worden veel checks nu gedaan via Roamler etc, dat levert nog minder op, maar het is misschien een optie voor je om eens te proberen. Maar als echt werk? No way.
Ik ook. Ik heb er veel geld mee verdiend maar het was ook wel hard werken. Erg chaotisch en onzeker. Ik had diverse vaste klussen en kreeg ook trainingen. Het was een leuke bijbaan voor die paar jaar :)

Ik heb geen idee of er nu nog iets mee te verdienen is. Wie weet trekt het weer aan nu het beter met de economie gaat.
Spoilers!
pi_177265530
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 21:37 schreef ETA het volgende:
Na alles rustig te hebben doorgelezen, kom ik tot de conclusie dat helaas TS niet de goede instelling om ver te komen in het QA vak.
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 21:37 schreef ETA het volgende:
Na alles rustig te hebben doorgelezen, kom ik tot de conclusie dat helaas TS niet de goede instelling om ver te komen in het QA vak.
Beste ETA, ik moet jouw reactie nog beantwoorden. Gebeurt nog. Ben ik nog niet aan toegekomen.
pi_177269236
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 21:37 schreef ETA het volgende:
Na alles rustig te hebben doorgelezen, kom ik tot de conclusie dat helaas TS niet de goede instelling om ver te komen in het QA vak.
Ik ben tot dezelfde conclusie gekomen na 2x aandachtig lezen.
Motivatie van TS is echt uitstekend, hij wil het echt en is bereid er 100% voor te gaan en daar is niks mis mee uiteraard.

Maar op 1 of andere manier heb ik het idee dat TS niet alleen graag wil controleren maar het liefst de controle wil hébben.
Komt een beetje over als een controlfreak die weinig tot geen verantwoording af wil leggen (immers liefst zelfstandig aan het het werk) en later terug wil komen om te kijken of ZIJN verbeterpunten zijn doorgevoerd.
Hoe goed de intenties ook zijn, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat TS graag de baas is in bepaalde situaties of iig het laatste woord heeft en dát staat me een beetje tegen.

Fokker5000, ik geloof je echt wel als je zegt dat je mensen/bedrijven wilt helpen maar het is nogal apart te noemen dat je zelf nog geen beroep of zelfs maar een branche weet te noemen.
Het enige waar je eigenlijk duidelijk in bent is dat jij in principe het voor het zeggen hebt, jij bepaalt wat er moet gebeuren.
En omdat je zoals ik net typte nog niet eens weet in welk vakgebied je dat wilt gaan doen denk ik/weet ik zeker dat het jou om die mate van controle gaat, je wil de baas zijn.

Ik waardeer je inspanningen en motivatie maar ik denk dat je nu een paar stappen te hard gaat, kijk uit want voor je het weet struikel je.
pi_177269667
quote:
Ik waardeer je inspanningen en motivatie maar ik denk dat je nu een paar stappen te hard gaat, kijk uit want voor je het weet struikel je
Zeg vannelle, ik vind jouw bericht storend en brutaal met al je veronderstellingen, lees even goed wat ik hierboven schrijf en verminder dan al je aannames met tenminste 50%. Daarna zal ik ingaan op je bericht.

Je geeft aan dat ik terugkom om mijn eigen aanbevelingen te controleren. DAT is het werk van een kwaliteitscontroleur, gozer. Je wilt dat zaken zich aan de regels/voorschriften houden en dat controleur je. Niet omdat je jezelf zo goed vind, maar om te zorgen dat degene die daar langs komen (JIJ bijvoorbeeld!), een goede ervaring hebben. Je checkt voor de consument bijvoorbeeld, of alles optimaal is. Om te voorkomen dat jij niet een of andere maaginfectie ontwikkelt met gevolgen op lange termijn. Een controleer controleert nooit ZIJN eigen punten, maar de punten die in de VOORSCHRIFTEN / wet staan. Zo hey, verdiep je anders eerst even in het beroep. Je hebt niet eens een idee van wat ik wil doen qua beroep.

Op zoveel veronderstellingen, kan ik niet ingaan, dan ben ik een uur bezig alles te ontkrachten. Zie jouw bericht als perspectief #1 en probeer nu een perspectief #2 te ontwikkelen, bekijk het vanuit een andere invalshoek. Check maar hoe dat perspectief zal verschillen t.o.v. je eerste. Mijn ideale baan heeft overigens veel weg met die van Rob Geus van de Smaakpolitie. Neem dat even lees:voor een deel, als eerste uitgangspunt voor het ontwikkelen van een ander perspectief.


Enkel de opmerkingen van Rob zou ik nooit durven maken. Ik ben vrij respectvol.



[ Bericht 12% gewijzigd door Fokker5000 op 18-02-2018 07:06:02 ]
pi_177269744
TS wel onderwerp vind je inhoudelijk leuk? Waar ben je een expert in? Aan al die posts ben je voorbijgegaan.

Hier moet je of een specifieke opleiding voor hebben gehad, of als zelfstandige in ieder geval een ‘goede geloofwaardigheid’ hebben opgebouwd (rob Geus is een twijfelachtig voorbeeld).

Je zegt bv. dat je perfect kan aangeven wat er goed is en wat er beter kan in een restaurant, maar met een marketing/commercie achtergrond neemt zo’n bedrijf jou serieuzer dan wanneer je het bleu gaat vertellen.

Bedenk eerst goed wat je nodig hebt om ergens goed in te zijn, ga er niet meteen vanuit dat je er al goed in bent.
pi_177269800
quote:
TS wel onderwerp vind je inhoudelijk leuk? Waar ben je een expert in? Aan al die posts ben je voorbijgegaan.
Ik moet nog een paar posts beantwoorden. Geld verdienen vind ik het leukste onderwerp. Daarna denk ik kwaliteitscontrole. Toen ik kind was, speelde ik dagenlang treintje. Met een conducteursfluitje. Daar blies ik heel hard op, voor vertrek. Mijn moeder werd er gek van. Ik krijg een immense energie/kick van precies op tijd vertrekken en aankomen. Ik dacht: dit is toch perfect? Kan toch niet beter dan dit? Ik deed ook altijd heel hard die treingeluiden na. Als iemand kwam aanrennen om de trein te halen, deed ik soms de deur dicht omdat ik moest vertrekken. Het was immers tijd. In sommige gevallen, bleef ik wachten. En reed ik versneld weg (ik was ook machinist) om de ontstane vertraging rap weer in te halen. Als er een vertraging was ontstaan in de dienstregeling (die dagen had ik soms), probeerde ik heel gestresst de vertraging in te lopen. Ik was dus erg gericht op stiptheid.

Verder ben ik altijd geldgericht geweest, een bijschrijving op mijn bankrekening, maakt me gewoon gek. Ik speelde ook weleens winkeltje. Thuis en op school, als onderdeel van de opleiding.

quote:
Hier moet je of een specifieke opleiding voor hebben gehad
Dat is bekend, ik ben juist nieuwsgierig, welke kant ik op moet in het kwaliteitscontrole vak. En daarna volgt de reis daar naartoe.

quote:
Je zegt bv. dat je perfect kan aangeven wat er goed is en wat er beter kan in een restaurant, maar met een marketing/commercie achtergrond neemt zo'n bedrijf jou serieuzer dan wanneer je het bleu gaat vertellen.
Die heb ik, qua werkervaring. Misschien moet ik dan een studie commerciele economie volgen. Zie alleen nog niet in, hoe ik dan daarmee de juiste papieren verkrijg voor het kwaliteitscontrole-vak? Moet ik op de branche focussen? Bijvoorbeeld horeca > horeca-opleiding? Winkels > detailhandelopleiding? Dit is me nooit duidelijk geweest. Er bestaat helaas geen opleiding kwaliteitscontrole, dus misschien moet ik eerst focussen op de meest geschikte branche. Horeca misschien, maar ik ben doodsbang voor muizen. En voor schimmel (op producten).

quote:
Bedenk eerst goed wat je nodig hebt om ergens goed in te zijn, ga er niet meteen vanuit dat je er al goed in bent.
Het begint met interesse. Dat is stap 1. Daarna het ontwikkelen van vaardigheden. Heb ik ergens aangegeven dat ik een goede kwaliteitsinspecteur of mysteryshopper ben? Volgens mij niet. Ik heb alleen aangegeven over de comptenties te beschikken (oog voor detail, accuretesse, kwaliteitsgerichtheid, etc.)

Mijn enthousiasme wordt (lijkt het) door een aantal fokkers op een verkeerde manier opgevat. Misschien moet ik me niet zo energiek meer uitlaten, om te voldoen aan de norm.

[ Bericht 13% gewijzigd door Fokker5000 op 18-02-2018 07:53:06 ]
pi_177270048
Ts, hoe oud ben je? Ben je nu aan het verzinnen wat je wil doem na je middelbare school of doe je nu iets wat je niet leuk vindt en wil je gaan omscholen?
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_177270098
Ik ben 25-35, zit in een carrierecrisis (ik vertel daarover in één van mijn eerste posts), zou meer mijn passie willen opzoeken.
pi_177270303
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 04:16 schreef Fokker5000 het volgende:
Snelheid/verkeer, dat trekt me wel.
Biedt je als zzp snelheids controleur bij de politie aan. :D
pi_177270307
Wat is je huidige opleidingsniveau?
pi_177270382
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 08:34 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Biedt je als zzp snelheids controleur bij de politie aan. :D
Oprecht een droombaan. Ik zou het zelfs gratis willen doen. Ik zou de agent willen zijn hier rond 10 min. (onopvallende snelheidscontrole):
Kijk dit is wel heel erg sneaky: , dat is misschien net té.

[ Bericht 17% gewijzigd door Fokker5000 op 18-02-2018 09:08:26 ]
pi_177271034
Ik lees dat je horeca ervaring hebt. Horeca is zeer breed en je omschrijving wat je precies in de horeca gedaan hebt kan ik niet terug vinden in dit topic.

Kwaliteitscontroleur kan een bakker zijn die zijn pasgebakken brood inspecteert, een teamleider schoonmaak die de werknemers controleert of alles volgens afspraak is schoongemaakt tot en met een financieel controller/IT auditor die kijkt of de geldstromen/processen/boekhouding etc correct zijn.

Als je iets wil met kwaliteitscontrole dan zou ik je adviseren om eerst te focussen op je huidige specialisatie/studie richting. Kijk wat daar binnen mogelijk is (evt als zzper).

Omscholing (hbo/wo) kan altijd nog. Echter kost het je ca 4 jaar van je leven en een berg met geld als je b.v. financial controller/IT auditor wil worden.
Dan ben je klaar met de opleiding maar heb je 0 jaar werkervaring en je bent dan tussen de 29 - 39 jaar. Het is na de studie niet moeilijk om werk te vinden wat aansluit op de studierichting. (heb ik zelf ervaren) Maar dan zal je onder aan de ladder moeten beginnen. dwz dat je als 29-39 jarige het zelfde salaris ontvangt als een 22-24 jarige die ook net van school komt.
pi_177271196
quote:
Op zondag 18 februari 2018 03:03 schreef vannelle het volgende:
(...)
Maar op 1 of andere manier heb ik het idee dat TS niet alleen graag wil controleren maar het liefst de controle wil hébben.
Komt een beetje over als een controlfreak die weinig tot geen verantwoording af wil leggen (immers liefst zelfstandig aan het het werk) en later terug wil komen om te kijken of ZIJN verbeterpunten zijn doorgevoerd.
Hoe goed de intenties ook zijn, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat TS graag de baas is in bepaalde situaties of iig het laatste woord heeft en dát staat me een beetje tegen.
(...)
quote:
Op zondag 18 februari 2018 06:37 schreef Fokker5000 het volgende:
Zeg vannelle, ik vind jouw bericht storend en brutaal met al je veronderstellingen, lees even goed wat ik hierboven schrijf en verminder dan al je aannames met tenminste 50%. Daarna zal ik ingaan op je bericht.
(...)
QED.
pi_177271405
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 07:36 schreef Fokker5000 het volgende:

Mijn enthousiasme wordt (lijkt het) door een aantal fokkers op een verkeerde manier opgevat. Misschien moet ik me niet zo energiek meer uitlaten, om te voldoen aan de norm.
Misschien. Je uit je enthousiasme op een vrij chaotische manier. Daarom is het niet raar dat fokkers denken dat jij niet zo sterk bent in kwaliteiten van een kwaliteitscontroleur.

Ik denk zelf dan aan
- analytisch
- planmatig
- gestructureerd
- nauwgezet
- protocollair

Hier ben je (lijkt het) in het wilde weg aan het schieten. Dat komt nogal tegenstrijdig over.
pi_177272373
Ergens heb ik het gevoel dat ik heel erg nerveus zou worden van een collega als ts.
pi_177272458
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 06:37 schreef Fokker5000 het volgende:

[..]

Zeg vannelle, <knip> Je hebt niet eens een idee van wat ik wil doen qua beroep.

Jij zelf wel dan?
pi_177272559
Als je zorgt voor een opleiding in de bouw + ervaring kan je daar uiteindelijk ook kwaliteitscontroles voor uitvoeren.
Eerst denken, dan typen
pi_177273021
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 11:32 schreef Piger het volgende:
Als je zorgt voor een opleiding in de bouw + ervaring kan je daar uiteindelijk ook kwaliteitscontroles voor uitvoeren.
zouden ze daar zitten te wachten op iemand die op een treinfluitje staat te blazen zodat alles stipt op tijd uitgevoerd wordt?
pi_177277797
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 10:19 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Misschien. Je uit je enthousiasme op een vrij chaotische manier. Daarom is het niet raar dat fokkers denken dat jij niet zo sterk bent in kwaliteiten van een kwaliteitscontroleur.

Ik denk zelf dan aan
- analytisch
- planmatig
- gestructureerd
- nauwgezet
- protocollair

Hier ben je (lijkt het) in het wilde weg aan het schieten. Dat komt nogal tegenstrijdig over.
Dank je wel, als iemand met commentaar het zo uitlegt, dan begrijp ik het ook en voelt het niet als een 'aanval' of negatieve feedback. Ik had er namelijk geen idee van dat het in dit perspectief werd gegoten. Het is makkelijk om commentaar te geven, maar als men de onderbouwing er kosteloos bij levert, heeft de boodschap meer waarde. :Y
pi_177277814
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 11:21 schreef spiritusbus het volgende:
Ergens heb ik het gevoel dat ik heel erg nerveus zou worden van een collega als ts.
De werkelijkheid is dat ik een hele stille persoonlijkheid heb. Misschien zou dat nerveus maken.
pi_177277855
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 09:50 schreef von_manstein het volgende:
Als je iets wil met kwaliteitscontrole dan zou ik je adviseren om eerst te focussen op je huidige specialisatie/studie richting. Kijk wat daar binnen mogelijk is (evt als zzper).
Waardevolle tip, dank hiervoor.
pi_177278045
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 13:34 schreef ETA het volgende:
Ik heb redelijk wat ervaring in dit veld. Als consultant heb ik trainingen en advies gegeven aan landelijke retailers op gebied van kwaliteitsmanagement, daarna ben ik hoofd kwaliteit non-food bij een grote supermarktketen geworden en nu ben ik verantwoordelijk voor kwaliteit van wereldwijde merchandising voor een groot Nederlands biermerk.

Maak ten eerste een keuze tussen food en non-food. Food is een redelijk volwassen speelveld, regels zijn duidelijk, processen zijn geoptimaliseerd en aantal kwaliteitsmanagers zijn groot. Je kan uitvoerend hier aan de slag als controleur op fysieke producten of als auditor kijken naar processen. Dit heb je voornamelijk bij producerende bedrijven. Als je de retail gaat, gaat het voornamelijk over het optimaliseren van processen en strategieën. Betreft opleiding, bijna alle food kwaliteitsmanagers die ik ken hebben in Wageningen gestudeerd.

Mijn ervaring zit voornamelijk in de non-food. Hier is het nog een relatief Wilde Westen, regelgeving is veel minder volwassen, wat ruimte overlaat voor interpretatie. De stakeholders zijn ook allemaal minder ervaren (NVWA, producent, retailer). NVWA is zoekende naar een goede manier van handhaven. Vanuit mijn positie bij de retailer heb ik regelmatig discussies gehad met de NVWA over hoe optimaal te handhaven.

In retail is er een sterke vraag naar ervaren kwaliteitsmanagers in non-food, maar deze zijn erg schaars. Het is een relatief luxe positie om in te zitten, maar je moet bereid zijn veel meer van scratch op te bouwen, zowel intern als extern met leveranciers. Betreft opleiding voor de non-food, elke technische studie zou afdoende moeten zijn.
Het is niet realistisch om te streven naar een baan op dit niveau. Ik zit op MBO4/HBO. Op discussies over speculatieve regelgeving zit ik al helemaal niet te wachten. Ik vaar het best in een werkveld met duidelijk beleid, waarop gecontroleerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een MCdonalds vestiging, die moet voldoen aan het strenge beleid van de Amerikaanse fastfoodketen (die typische Amerikaans beleidsnormen). Of een bezorgrestaurant op thuisbezorgd.nl. Aan zoiets denk ik. Dus intern; of de vestigingen voldoen aan het bedrijfsbeleid (o.a. klantvriendelijkheid, promotiebeleid, voorraad). Of extern; een controleur die een inspectie verricht op hygiëne. Interne controle lijkt me leuker, omdat ik slecht tegen smerige restaurants kan.
pi_177278215
Zorgen voor kwaliteit is veel meer (vooral veel meer) dan mensen op de vingers tikken.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 18 februari 2018 @ 15:23:54 #75
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_177278645
Wat is nou concreet de opleiding van TS?
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')