FOK!forum / Ouder(s) / Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat #181
Tink89vrijdag 16 februari 2018 @ 12:32
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes
Freya
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Er zijn weer onderzoeken geweest en wat ik tegenwoordig lees (vooral op Amerikaanse forums) dat aspirine toch niet de innesteling bevordert. Het zou, vooral als je het niet nodig hebt, juist voor problemen kunnen zorgen. (dat het vruchtje wordt afgestoten) Het wordt nog wel eens geprobeerd met dames die herhaalde miskramen hebben gehad, maar voor het innestelen raad ik je het toch echt af. Ben echt niet bang om iets te proberen hoor, maar je wilt ook niet, dat als het net lukt, het door aspirine mis zou gaan. Ik heb het in ieder geval nooit geprobeerd en anders even aan je arts vragen als je het toch wilt proberen.

Agnus castus is een kruid die je eisprong eerder kan laten komen, maar dan zou je daar wel op de eerste dag van je menstruatie mee moeten beginnen. Begin je halverwege, kun je je cyclus behoorlijk in de war schoppen. Ik was het wachten op een nieuwe ronde de laatste keer zo zat dat ik met dat kruid begon, en ipv een eisprong op dag 16 (wat normaal is voor mij) kreeg ik hem op dag 12 (nog nooit zo vroeg gehad) Dat is wel de cyclus dat ik ben zwanger geraakt trouwens...Het zit wel in de Etos zwanger worden-pilen, maar de dosering is te laag. Als je het wil gaan gebruiken laat ff weten, dan zoek ik de juiste dosering nog even op. Je kunt het kopen bij de Tuinen, het is wel prijzig en je moet behoorlijk wat van die pillen gebruiken. Maar nogmaals, niet later dan de eerste dag van je menstruatie-als je je hier niet aan houdt heb je kans dat je eisprong uitblijft! Of veel later komt. Denk dus goed na of je hier mee wilt beginnen. En stoppen op de dag van de eisprong!! (kan het vruchtje uitdrijven)

Verder schijnt ananas heel goed te helpen bij de innesteling. Ze lagen net weer in de winkel toen ik de cryo deed. Heerlijk! Dus na de dag van de TP, en dag één en twee erna, een hele ananas eten als je dat op kan. Dus drie in totaal. Vind je ananas niet lekker, kun je ook pillen halen, de stof waar het om gaat heet Bromelain. Kun je denk ik bestellen op internet.

Als je het nog aan kunt al die pillen: Tarwekiemolie pillen bevordert ook de doorbloeding voor de baarmoeder. Je kunt een supergoedkoop potje bij Kruidvat halen, (7 euro geloof ik voor 100 pillen) zit genoeg in voor een aantal cyclussen. Je begint hiermee op de dag van je TP. Je moet er drie verdeeld over de dag nemen, en omdat ik drie keer per dag progesteron gebruikte legde ik ze er gewoon naast, dan wist ik dat ik die ook meteen moest nemen. Alleen niet verwisselen haha! Vitamine E werkt ongeveer hetzelfde, voor de doorbloeding, dat nam ik er (ééntje per dag) gewoon bij, zie onder.

Verder geven ze de dames in Amerika valium vlak voor de TP, zodat de baarmoeder relaxt en het vruchtje niet afstoot. Nou krijgen wij dat niet hier in NL, maar ik nam twee grote Valeriaan pillen een halfuur voor de TP om mijn lijf en dus baarmoeder te relaxen. Ik heb dit zelf bedacht hoor, weet niet of het werkt, maar leek me logisch.

Vanaf de TP je voeten blijven warm houden (kruikjes, uggs, sokken) sowieso tot aan NOD. Warme voeten=warme baarmoeder, dus beter om in te nestelen. Veel water drinken en de dag van TP en de dag erna rust houden. Lachfilmpjes kijken, lekker op bed. 2e dag na TP weer rustig huishoudelijk werk doen, of wandelen-ook goed voor de doorbloeding.

Ik heb natuurlijk ook nog dat acupunctuur schema gedaan (op de dag van tp en drie dagen erna) als je daar nog info over wilt stuur ik je de link. Sorry voor de vele info, misschien maak ik je helemaal gek, maar zo heb ik het gedaan...en het is toch een keer gelukt. Natuurlijk ook een kwestie van geluk én een goed embryo, maar maak het maar zo fijn mogelijk voor je embryootje als dat kan!

Verder slikte ik ook die Etos (zwanger worden) pillen, en dan nog wat extra dingen als C, E, D en B. Meer voor algehele gezondheid. Al is D belangrijk voor de hormonenhuishouding en Bcomplex voor het baarmoederslijm (en dat houdt weer verband met het baarmoederbedje wat goed moet zijn voor de innesteling)

Maar laat je niet gek maken, ga iig voor de ananas, tarwekiemolie, warme voeten en rust na de tp....dan ben je al een heel eind!
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Ronderotonde
SPOILER
Ik (1986) en man (1981), actief met kinderwens sinds augustus 2014. Zwangerschap blijft uit, maar uit onderzoeken komt geen oorzaak naar voren. Sinds juni 2017 bezig met IUI-traject. Tweede inseminatie leidt tot zwangerschap, maar stopt al vroeg en eindigt met miskraam. In 2018 verder met IUI-traject.
Mrs.Peel
SPOILER
Snel zwanger van eerste kind, zoon geboren in zomer 2011. Kinderwens voor tweede kindje vanaf januari 2013. In juni 2015 naar het ziekenhuis: ik heb PCOS met redelijk regelmatige cyclus, mijn man heeft sterk verminderde zaadkwaliteit. December 2015 t/m december 2016 4 rondes ivf/icsi in gemodificeerde natuurlijke cyclus (MNC-IVF) waarvan geen resultaat omdat er geen zaadcellen gevonden waren. Juli 2017 MESA en TESE in dezelfde ingreep, resultaat 14 rietjes in de vriezer *O*. September 2017 ICSI met 1 verse terugplaatsing, zwanger maar helaas eindigend in een vroege miskraam. We hadden 2 cryo's in de vriezer, die zijn niet goed ontdooid (december 2017). Januari 2018 3e icsi.
Bottoms_up
SPOILER
Bezig sinds september 2014. Alles is begin dit jaar onderzocht en niks afwijkends gevonden. Nu bezig met iui (met gonal f) sinds september. Dat loopt niet zo lekker: Al 2 van de 3 pogingen gingen niet door en bij de enige geslaagde poging bleek het aantal beweeglijke zaadcellen ineens tegen te vallen (met 0.5 miljoen na opwerken). Ik ben 33 en mijn vriend is 34.
Barreltje
SPOILER
Wij: hij : 44 ik 37. na een traject van onderzoeken incl kijkoperatie --> vijandig BM slijm . In Mei 2016 begonnen met IUI. Na 6 IUI pogingen geen resultaat. In Mei 2017 de eerste IVF poging :20 eitjes, 2 embryo's. Geen plakker. in Okt 2017 2e ICSI poging, 19 eitjes, 1 Tp, geen cryo's de Tp blijft plakken, maar na 7 weken blijkt dat er geen hartje klopt; de hele vrucht is onvindbaar. Op dit moment de miskraam afwachten. in mei 2018 gaan we verder met poging 3
Whoopje
SPOILER
Kinderwens sinds 2011, 2013 werden we doorverwezen naar het zh ivm lange cyclus en vermoedelijk daardoor geen ei-sprong. Daar bleek dat ik pcos heb. Vervolgens 2 jaar clomid geslikt en na 3 miskramen verder onderzoek gehad om te bepalen waardoor die miskramen komen. Dat bleek door stollingsproblemen te komen. In december 4e miskraam gehad na een spontane zwangerschap. Inmiddels zijn de stollingsproblemen opgelost en ben ik in april 2016 begonnen met spuiten met Gonal F. Dec. '16 na nog 3 miskramen uit 4 IUI pogingen besloten om het IVF traject in te gaan.
deadly_kiss
SPOILER
bezig sinds dec 2013 momenteel op pauze.

BobbyMcGee
SPOILER
Sinds 2010 schrijf ik mee op fok, eerst in het rammelaars-topic en in april 2015 ben ik gestopt met de pil. Ik had een erg onregelmatige cyclus en in februari 2016 is er PCOS bij mij ontdekt. Op ons verzoek is er toen een zaadanalyse gedaan met een zeer slechte uitslag. De uitslag van de tweede zaadanalyse was een stuk beter, waarna we drie IUI-pogingen hebben gedaan. Omdat de zaadkwaliteit net te slecht voor IUI was, gaan we januari 2018 met IVF-ICSI beginnen.
Arja
SPOILER
In juni 2016, na een lang traject dat eindige met ivf, bevallen van een prachtige dochter.
In januari en juli 2017 de laatste 2 overgebleven cryo's laten terugplaatsen, zonder succes.
Oktober escape iui, November ivf 3 embryo's. 17 nov tp van 1 embryo. tp van nov eindigde in een vroege miskraam en dat de volgende tp op 26 jan volgt
Kirb
SPOILER
Februari 2016 pil uitgewerkt, in nov 2016 kwam het langzaam op gang. Cyclus blijft onregelmatig en lastig eisprong te vinden. In september 2017 naar de gynaecoloog, na wat testjes bleek bij mij alles redelijk in orde, zaad van vriend bleek niet goed. In verband met verminderde zaadkwaliteit in november 2017 begonnen met IUI met ondersteuning van utrogestan voor te korte LF. IUI 1 mislukt, IUI 2 ging niet door i.v.m. te slechte zaadkwaliteit. IUI 3 mislukt.
B.ertha
SPOILER
Sinds januari aan het proberen zwanger te raken. In september is bij mij PCOS vastgesteld, weliswaar met redelijk regelmatige cyclus maar waarschijnlijk geen eisprong. Zaad van mijn vriend is gelukkig goed. In november begonnen met clomid. Ik ben 28, vriend 36
Cygne
SPOILER
Juli 2013 gestopt met de pil. Miskraam 1 en 2 volgden in februari en augustus 2014. Daarna is na genetisch onderzoek een gebalanceerde translocatie vastgesteld. In overleg met geneticus besloten zelf nog even te proberen. Daarop volgden miskraam 3 in januari 2015 en een bbz in april 2015 waarbij ik een van mijn eileiders verloor. Daarna is zelf zwanger worden niet meer gelukt. Toen toch besloten icsi met pgd (embryoselectie) te proberen. Daarmee gestart in mei 2016. 3 embryo's waarvan een gezond. Die werd teruggeplaatst en Maart 2017 werd zoon 'Wolfje' geboren. Nu bezig met opstarten traject voor een tweede kindje.
AN.
SPOILER
Dec 2014: Stappen gezet om m’n schildklier zo optimaal mogelijk ingesteld te krijgen (werkt te traag)
Juni 2015: Gestopt met pil.
Kreeg steeds langere cyclussen en endocrinoloog teste al eens wat hormonwaarden mee met bloedafname. Inmiddels had ik een cyclus van over de 100 dagen en stuurde ze me door naar de gyn.
Apr 2016: Diagnose PCOS. Zaad in orde verder. Ik aan de clomid.
Feb 2017: HSG gehad.
Mrt 2017: Zwanger -> miskraam met ongeveer 5,5 week.
Mei 2017: Zwanger -> wederom een miskraam met 5 weken.
Jan 2018: 2e HSG aansluitend nog 3 maanden clomid, dan over op andere hormonen.
Ereshkigal
SPOILER
Pcos geconstateerd in 2011
Start clomid zonder resultaat. Hormonen gaan spuiten met in augustus 2012 resultaat zwanger van een zoon Hobbel. Na een hobbelige zwangerschap en een zeer spannend eind was hij daar eindelijk.
In september 2014 weer opnieuw gestart met hormonen spuiten oktober 2015 kijk operatie gehad en kort daarna iui gestart. 2e x was het raak!
En precies 2 jaar naardat wij gestart waren werd onze 2e zoon Frotje geboren.
Nooit meer dit traject in zei ik tegen de gynaecoloog tijdens de nacontrole maar ook geen hormonen meer in mn lijf een 3e zwangerschap zou een kadootje zijn.

Onze mannen zijn inmiddels bijna 5 en anderhalf en toch ging het weer kriebelen. Na lang nadenken (we hebben t toch goed met zn 4e? Vorige week knoop doorgehakt we gaan voor onze kers op de taart!

16 februari staat de eerste afspraak en kunnen we hopelijk snel van start
-------------------------------------------------------------

Belangrijke data

1 maart Bertha NOD
5 maart Poelewoep NOD
5 maart Kirb echo follikelmeting
8 maart mrsPeel echo
13 maart Arja NOD

In het vorige topic uitgezwaaid:
*O* *O* *O* Wolken *O* *O* *O*
*O* *O* *O* MrsPeel *O* *O* *O*

[ Bericht 1% gewijzigd door Stormqueen op 27-02-2018 14:48:05 ]
Tink89vrijdag 16 februari 2018 @ 12:32
Met als laatste post:

quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 11:41 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

Hoe lang nadien lees je de test dan nog af?
En wijzigingen voor de OP mogen jullie natuurlijk roepen/dm-en!
Stormqueenvrijdag 16 februari 2018 @ 12:34
Mrs. Peel is uitgezwaaid ;)
Kirbvrijdag 16 februari 2018 @ 12:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 12:32 schreef Tink89 het volgende:
Met als laatste post:

[..]

En wijzigingen voor de OP mogen jullie natuurlijk roepen/dm-en!
Poelewoep mag erbij in de agenda: dinsdag TP cryo
BobbyMcGeevrijdag 16 februari 2018 @ 12:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 12:32 schreef Tink89 het volgende:
Met als laatste post:

[..]

En wijzigingen voor de OP mogen jullie natuurlijk roepen/dm-en!
Thanks Tink, ik had het helemaal gemist :o

Er mag wel in de OP: 22-2 Bobby - uitgangsecho na doorstart ivf-icsi
Ronderotondevrijdag 16 februari 2018 @ 12:55
Bobby: nadat de termijn van vijf minuten is verstreken. Niet meer betrouwbaar dus. Ik moet 'gewoon' ff geduld hebben ;)

(overigens is ook na vijf minuten die streep evengoed netwelnetnietzichtbaar)
Mrs.Peelvrijdag 16 februari 2018 @ 13:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 12:34 schreef Stormqueen het volgende:
Mrs. Peel is uitgezwaaid ;)
En toch blijf ik nog even lekker hier :6
Ereshkigalvrijdag 16 februari 2018 @ 15:38
Wolken en mrs peel gefeliciteerd!!

Zojuist naar ziekenhuis geweest voor intake.
We beginnen volgende cyclus met het hele traject. Kon kiezen of ik meteen iui doe maar we proberen het eerst zo (met gonal f)gezien ik nu ineens een cyclus heb ( al is het een rommeltje het is er wel) ben benieuwd we gaan er weer voor
B.erthavrijdag 16 februari 2018 @ 18:06
Spannend! Wat bedoel je met 'het eerst zo proberen'? Stimulatie en dan zelf gemeenschap hebben?
Ronderotondevrijdag 16 februari 2018 @ 18:44
Laat de hoop maar varen, ik ben ineens ongesteld... Heel raar, zo op dag 12? Zal wel door de griep komen... Erg jammer :'(

[ Bericht 7% gewijzigd door Ronderotonde op 16-02-2018 19:01:37 ]
Wolkenvrijdag 16 februari 2018 @ 19:04
Ach RR ;(
B.erthavrijdag 16 februari 2018 @ 19:10
Ah shit -O-
Mrs.Peelvrijdag 16 februari 2018 @ 19:23
RR, wat klote ;(

:*
Peacefulllvrijdag 16 februari 2018 @ 19:27
Ach nee RR, wat rot :'(
Kirbvrijdag 16 februari 2018 @ 19:41
Oh nee RR! Wat stom en rot ;(.
Ereshkigalvrijdag 16 februari 2018 @ 20:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 18:06 schreef B.ertha het volgende:
Spannend! Wat bedoel je met 'het eerst zo proberen'? Stimulatie en dan zelf gemeenschap hebben?
Ja zonder de iui.
Begin met gonal f en ovitrelle paar rondes kijken hoe ik daar nu op reageer. Heb nu een jaar wel een cyclus dus wie weet is dat genoeg.

Rr balen zeg :{ zou niet mogen die teleurstellingen elke keer
AN.vrijdag 16 februari 2018 @ 21:34
:{ ach wat rot Ronde.. :*


- - -
En succes Eres! Wie weet is dit net voldoende!
poelewoepvrijdag 16 februari 2018 @ 22:17
quote:
1s.gif Op donderdag 15 februari 2018 09:28 schreef Arja het volgende:

Poelewoep doe of laat jij nog speciale dingen nu?
Ik vind het trouwens wel irritant dat dan op de echo te zien is dat er een tp gepland kan worden en het dan nog een dikke week duurt. Vroeger was dat wel een paar dagen korter.
Ik ga pas dingen laten na de terugplaatsing, heb dus lekker rauwe vis gegeten en een wijntje gedronken eergisteren. Zodra de terugplaatsing is geweest doe ik dat niet meer. Laat jij al dingen dan voor de terugplaatsing?

Ach Ronderotonde wat jammer dat het toch niet raak is, ik had gehoopt dat het lichte streepje een goed teken was!

Ereshkigal ik wist niet dat het zo ook kon. Ik hoop dat dit gewoon werkt! Monitoren ze dan wel of je niet teveel eigroei hebt?

Mrs Peel hoe voel je je nu? Ik kan me heel goed voorstellen dat je er nog niet helemaal relaxed in kan staan. Volgens mij is dat ook inherent aan dit traject. Ik hoop dat je snel wat meer vertrouwen hebt :*
Ereshkigalvrijdag 16 februari 2018 @ 23:31
Poelewoep,
Ik start op dag 3 met spuiten vanaf dag 10 op controle in het ziekenhuis dus loop gewoon in het ziekenhuis hoor. Ik bedoelde meer dat we het "zo" gaan proberen dat we niet direct met iui starten maar eerst alleen met het spuiten en al die echo's om te zien of er een follikel groeit. Bij de oudste was dit genoeg maar bij de jongste was wel 2x iui nodig...
Arjazondag 18 februari 2018 @ 13:21
Poelewoep nee ik doe of laat nu ook niks speciaals.

Eresh ik hoop dat dit weer voor je werkt
BobbyMcGeezondag 18 februari 2018 @ 20:09
moeders... everywhere :X Jonger dan ik, sneller zwanger dan ik, minder lang een kinderwens dan ik.. en onderling (heel begrijpelijk) continu ervaringen aan het uitwisselen. Ik had dit weekend vrij veel sociale afspraken (etentje met zes vriendinnen waarvan vier een kind hebben onder de 2 jaar, afspraak met een vriendin die er over nadenkt of ze een tweede wil, een verjaardag waarbij ik toevallig op een plek zat waar het gesprek ging of je liever een meisje of een jongen wil..), en soms valt me dat zwaar. Als ik het zou willen ontlopen dan spreek ik niemand meer. Ik onderga het dus gewoon, maar soms heb ik er even helemaal genoeg van -O-

Mijden jullie sommige situaties? Of hebben jullie hier geen last van?
Bamboobubzondag 18 februari 2018 @ 20:41
Ach Bobby, wat is het soms oneerlijk he! Ik denk dat je gevoelens heel normaal zijn. Een kinderwens is zo’n oergevoel, en dan is het zo naar als het allemaal niet loopt zoals gehoopt..

Zelf zit ik natuurlijk niet in dezelfde situatie, maar de wens voor een 2e zit bij ons ook heel diep, en ik kan soms ook echt heel klaar zijn met zwangerschapsaankondigingen of zwangeren of vriendinnen met babies. Ik mijd (nog) geen situaties, maar mènnn wat voelde ik me laatst ongemakkelijk bij een zwangere vriendin!

Ik hoop dat het voor jullie ook gauw mag gaan lukken! Dat hoop ik trouwens voor iedereen hier!
Mrs.Peelzondag 18 februari 2018 @ 21:19
Bobby, :*
Ronderotondemaandag 19 februari 2018 @ 08:18
Ja ik herken dat Bobby. Ik heb heel wat vriendschappen laten verwateren, mensen van Facebook afgegooid etc zodra er een kleine aankwam. Ik maak mezelf er gek mee dus ik ga die confrontatie zoveel mogelijk uit de weg, het verdriet is zo bitter elke keer.

Maar een van mn beste vriendinnen is eind maart uitgerekend en ik wil haar en haar vriend niet kwijt, dus ik moet me er overheen zetten maar ik worstel er enorm mee. Ik gun het ze van harte, het is geen jaloezie, maar ik gun het onszelf óók zo...

Ik kan je helaas geen tips geven over hoe er mee om te gaan... Maar herken je verdriet en frustratie heel goed ;(
B.erthamaandag 19 februari 2018 @ 09:02
Dat zeg je heel goed RR, dat het geen jaloezie is. Het raakt gewoon een pijnlijke snaar. Het is niet dat je het die ander misgunt, maar je wilt het zelf zo ontzettend graag dat het pijn doet. Ook al is het bij mij nog niet zo diep, ik herken dat wel.
:* voor Bobby en RR
Barreltjemaandag 19 februari 2018 @ 09:28
RR en bobby, herkenbaar!

ik heb Facebook gewoon helemaal van mijn telefoon verwijdert ( dat was het enige waar ik het bekeek).. wat een heerlijk gevoel is dat! idd niet continue met de blije gezinnen van anderen geconfronteerd te worden.. super fijn..mijn echte vrienden weten nu dat ik daar niet meer op zit en dat ik dus af en toe een verjaardag kan vergeten.. maar ok.. dat snappen ze gelukkig wel nu.

daarnaast merk ik de laatste tijd wel dat ik mijn zusje een eventuele zwangerschaap nu wel gun.. het scheelt dat zij ondertussen ook midden in de IUI zit..en dat ik het haar vooral gun om niet ook door de hele molen te hoeven.. wat dat betreft is dat denk ik bij mij ook de factor.. als ik weet dan anderen er ook lang mee bezig zijn, dan kan ik blijer voor ze zijn dan mensen die "OOPS ik ben zwanger want hij keek naar me" -zwanger zijn..
B.erthamaandag 19 februari 2018 @ 09:34
Van die mensen die heel blij verkondigen "het was in één keer raak" :( Dat is fijn voor je, maar kijk uit tegen wie je dat eruit gooit mensen!
Heel soms ben ik jaloers op dikke buiken in het openbaar, maar dan zeg ik altijd maar tegen mezelf dat ik niet weet welk verhaal er aan vooraf is gegaan :)
Kirbmaandag 19 februari 2018 @ 09:47
RR en Bobby ook ik vind het heel herkenbaar. Ik moet ook oppassen dat ik bepaalde vriendschappen niet laat verwateren, want dat wil ik echt niet. En ik blijf het op de een of andere manier lastig vinden om het tegen mensen te vertellen, wil het nog steeds vaak liever klein houden. Het is geen schaamte maar ik kan ook niet goed plaatsen wat het wel is.
Net als Barreltje laat ik FB tegenwoordig ook grotendeels links liggen. Het is één grote babyboom en ik kan het steeds minder hebben.
Stiefzus is gister bevallen van haar eerste kindje. Ik ben zo blij voor ze maar heb ook even heel hard gehuild :@. Nu zijn wij de enige die nog geen kindje hebben (samengesteld gezin met 5 kinderen, 4 nu dus zelf kindjes).

Ik hoop gewoon dat onze tijd ook gauw komt (van iedereen hier).
Barreltjemaandag 19 februari 2018 @ 09:54
dat klein houden. dat snap ik niet. hier weet bijna iedereen het, en als ze het niet weten en ze maken een stmme opmerking dat krijgen ze vrij bot een "ik ben al met m'n 3e IVF poging bezig" terug... das de aard van dit beestje hoor..

maar ik ben benieuwd naar jullie redenaties waarom jullie het liever klein willen houden..
ik had laatst ook een vriendin die vertelde dat ze al een jaar bezig zijnen dat ze 3 miskramen had gehad.. en dan denk ik: waarom hou je dat geheim en waarom deel je dat nou niet gewoon? :o
Kirbmaandag 19 februari 2018 @ 10:08
Ik weet het echt niet zo goed. Wij hebben 2 bevriende stellen die absoluut geen kinderen willen, die weten het van ons ook niet. Soms echt een verademing om lekker met hun af te spreken omdat het onderwerp kinderen gewoon totaal niet aan bod komt. Ik denk dat ik nog op allerlei manieren probeer te voorkomen dat het mijn leven beheerst. Niet dat dat echt werkt though :').
Als we straks met IVF gaan beginnen gaan we het wel verder vertellen.
Arjamaandag 19 februari 2018 @ 10:18
Ik ben er altijd wel open over maar heb wel geleerd om de precieze data vaag te houden, of achteraf pas te vertellen.

Ik herken zeker dat het pijnlijk is. De dag dat mijn beste vriendin vertelde dat ze zwanger was, had ik mijn punctie en kort daarna een mk. En ik zie haar buik groeien en ze heeft al bijna de 20 weken echo.
Wij hebben nog maar 1 kans op een tweede kindje. Zij kan nog een heel elftal krijgen.

Enige tip: maak het bespreekbaar anders groei je uit elkaar. Als zij haar zwangerschap en gevoelens niet met je kan delen, mis je een hele belangrijke fase in haar leven. En als zij niet weet hoe jij je er bij voelt, mist ze ook veel van jouw leven.
Kirbmaandag 19 februari 2018 @ 10:29
Ik heb trouwens nog een vraagje. Ik mag de volgende cyclus FSH injecties gaan gebruiken (fostimon) in de hoop 2 eitjes te laten rijpen. Ik geloof dat menopur en gonal-f e.d. vergelijkbaar zijn. Hoe laat spuiten jullie dit? Moet dit ook 's avonds?
Ronderotondemaandag 19 februari 2018 @ 17:37
Kirb, ik doe de stimulerende hormoon prik s avonds, vind ik het makkelijkste.

Ik heb ook fijn overleg per mail gehad met het ziekenhuis, als ik dat prettig vind mag ik ook met ovulatie testen de inseminatie timen en de pregnyl of ovitrelle overslaan, omdat ik zo'n enorme hoofdpijn krijg hiervan. Ik sla nu een ronde over, maar dit geeft me wel heel goede moed om de volgende ronde op te pakken!
Cygnemaandag 19 februari 2018 @ 19:38
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 20:09 schreef BobbyMcGee het volgende:
moeders... everywhere :X Jonger dan ik, sneller zwanger dan ik, minder lang een kinderwens dan ik.. en onderling (heel begrijpelijk) continu ervaringen aan het uitwisselen. Ik had dit weekend vrij veel sociale afspraken (etentje met zes vriendinnen waarvan vier een kind hebben onder de 2 jaar, afspraak met een vriendin die er over nadenkt of ze een tweede wil, een verjaardag waarbij ik toevallig op een plek zat waar het gesprek ging of je liever een meisje of een jongen wil..), en soms valt me dat zwaar. Als ik het zou willen ontlopen dan spreek ik niemand meer. Ik onderga het dus gewoon, maar soms heb ik er even helemaal genoeg van -O-

Mijden jullie sommige situaties? Of hebben jullie hier geen last van?
Ik ben een keer vertrokken van een verjaardag omdat ik het gewoon niet trok. Een baby'tje, een paar kleine kinderen en een zwangere die vertelde hoe zeer ze baalde dat haar derde weer een meisje was. Toen Wolfje geboren was zei dezelfde dame dat ze jaloers op ons was want wij hadden wél een jongetje en zij niet. Ik kan daar zo niks mee.

Wij waren en zijn ook open over ons fertiliteitstraject. Heb daar de vorige keer echt veel aan gehad.
Arjamaandag 19 februari 2018 @ 19:48
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 10:29 schreef Kirb het volgende:
Ik heb trouwens nog een vraagje. Ik mag de volgende cyclus FSH injecties gaan gebruiken (fostimon) in de hoop 2 eitjes te laten rijpen. Ik geloof dat menopur en gonal-f e.d. vergelijkbaar zijn. Hoe laat spuiten jullie dit? Moet dit ook 's avonds?
Ik heb alleen ervaring met menopur en dat was s avonds.
Je hebt bijna je nod. Hoe voel je je?

Rr wat fijn dat het zo kan!

Poelewoep morgen hopelijk pupo. Spannend?

Ik morgen echo en verwacht dan dat de tp over een week gepland wordt. Maar met nog maar 1 cryo hoop ik heel hard dat het goed ontdooit.
Mrs.Peelmaandag 19 februari 2018 @ 20:45
Succes morgen poelewoep :*
Ereshkigalmaandag 19 februari 2018 @ 21:33


[ Bericht 100% gewijzigd door Ereshkigal op 19-02-2018 23:26:38 (dubbele post ) ]
Ereshkigalmaandag 19 februari 2018 @ 21:38
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 21:33 schreef Ereshkigal het volgende:
Succes poelewoep.

Wij zijn ook altijd heel open geweest tegen collega's en vrienden. Schoonfamilie wist wel dat we bezig waren mijn ouders niet (zusje wel) Bij mijn ouders was het ook eerste kleinkind en wilde hun zo graag verrassen en hun ook zo leuk moment gunnen!

Onze Frot zat ik tegelijkertijd met cygne in het traject...uren samen geappt...gevloekt gejankt gelachen geklaagd en gedroomd over onze wondertjes...leuke vond ik dan ook dat het uiteindelijk nog gelukt is samen zwanger te zijn! Super fijn om iemand te hebben die ook écht weet wat je meemaakt
Cygnemaandag 19 februari 2018 @ 22:55
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2018 21:33 schreef Ereshkigal het volgende:
Succes poelewoep.

Wij zijn ook altijd heel open geweest tegen collega's en vrienden. Schoonfamilie wist wel dat we bezig waren mijn ouders niet (zusje wel) Bij mijn ouders was het ook eerste kleinkind en wilde hun zo graag verrassen en hun ook zo leuk moment gunnen!

Onze Frot zat ik tegelijkertijd met cygne in het traject...uren samen geappt...gevloekt gejankt gelachen geklaagd en gedroomd op onze wondertjes...leuke vond ik dan ook dat het uiteindelijk nog gelukt is samen zwanger te zijn! Super fijn om iemand te hebben die ook écht weet wat je meemaakt
O+ O+
Kirbdinsdag 20 februari 2018 @ 09:33
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 19:48 schreef Arja het volgende:

[..]

Ik heb alleen ervaring met menopur en dat was s avonds.
Je hebt bijna je nod. Hoe voel je je?
Ik zal het voor de zekerheid even navragen, hoe laat ik moet prikken. Ik voel me verder helemaal normaal (lief dat je 't vraagt), denk niet dat het raak is. Ik test morgenochtend weer even maar heb eigenlijk geen hoop.
Ik kan me haast niet voorstellen hoe dat is voor jou, zo'n laatste kans. Hoe ben je eronder?

RR wat fijn dat je hopelijk op deze manier migraine kunt voorkomen, het is echt een hele nare bijwerking. Waarom slaan jullie een ronde over? Even rust pakken?

Eresh en Cygne, wat tof dat jullie elkaar zo gevonden hebben O+. Hopelijk kunnen jullie deze zwangerschap ook weer samen doen dan :Y.

En poelewoep! Heel veel succes vandaag!! *O*
Arjadinsdag 20 februari 2018 @ 09:48
Kirb ik prijs me elke dag gelukkig met Emmy en dat ik moeder mag zijn. Een tweede lijkt me de kers op de taart en heel bijzonder om nog een keer zwanger te mogen zijn, bevallen en 2 kinderen samen te zien opgroeien.
Dat dit onze laatste kans is, is een bewuste keuze. Gezien mijn leeftijd, alle jaren die we al in de medische molen hebben gezeten en wat dat heeft gevraagd. Dan gaan we maar "gewoon" onze zegeningen tellen en genieten. Ik wil vooral ook de best mogelijke moeder voor Emmy kunnen zijn.

Neemt niet weg dat het best even slikken zal zijn om het te verwerken. Maar ergens neem ik ook nu al afscheid van mijn toekomstbeeld ofzo.
B.erthadinsdag 20 februari 2018 @ 10:59
Succes vandaag Poelewoep en Arja!
En fijn dat je het zo kunt oplossen RR :)
Ronderotondedinsdag 20 februari 2018 @ 11:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:33 schreef Kirb het volgende:


RR wat fijn dat je hopelijk op deze manier migraine kunt voorkomen, het is echt een hele nare bijwerking. Waarom slaan jullie een ronde over? Even rust pakken?
Ronde overslaan omdat ik even moe ben van alle bijwerkingen. De vermoeidheid van de puregon, de enorme hoofdpijn die ik bij de eisprong had, de gevoeligheid en buikpijn na inseminatie.. Wil even een maandje geen gefrut aan mn lichaam, even nergens rekening mee hoeven houden. Maar met t nieuws dat we met ovulatie testen mogen gaan werken, kijk ik anderzijds dus ook wel weer heel erg uit naar de volgende cyclus.

En ik duim dat je test toch totaal onverwacht een ander resultaat gaat geven, zou mooi zijn!

Succes vandaag Poelewoep!
Kirbdinsdag 20 februari 2018 @ 13:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:48 schreef Arja het volgende:
Kirb ik prijs me elke dag gelukkig met Emmy en dat ik moeder mag zijn. Een tweede lijkt me de kers op de taart en heel bijzonder om nog een keer zwanger te mogen zijn, bevallen en 2 kinderen samen te zien opgroeien.
Dat dit onze laatste kans is, is een bewuste keuze. Gezien mijn leeftijd, alle jaren die we al in de medische molen hebben gezeten en wat dat heeft gevraagd. Dan gaan we maar "gewoon" onze zegeningen tellen en genieten. Ik wil vooral ook de best mogelijke moeder voor Emmy kunnen zijn.

Neemt niet weg dat het best even slikken zal zijn om het te verwerken. Maar ergens neem ik ook nu al afscheid van mijn toekomstbeeld ofzo.
Een dikke :*. Mooi gezegd en fijn dat je het zo voelt. Ik hoop heel hard dat dat ze de beste tot het laatst bewaard hebben, dat je het nog een keer mee mag maken.

quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 11:00 schreef Ronderotonde het volgende:

[..]

Ronde overslaan omdat ik even moe ben van alle bijwerkingen. De vermoeidheid van de puregon, de enorme hoofdpijn die ik bij de eisprong had, de gevoeligheid en buikpijn na inseminatie.. Wil even een maandje geen gefrut aan mn lichaam, even nergens rekening mee hoeven houden. Maar met t nieuws dat we met ovulatie testen mogen gaan werken, kijk ik anderzijds dus ook wel weer heel erg uit naar de volgende cyclus.

En ik duim dat je test toch totaal onverwacht een ander resultaat gaat geven, zou mooi zijn!

Succes vandaag Poelewoep!
Slim om dan even over te slaan. Ik twijfel om dat ook te gaan doen na de komende ronde. Dan zouden we namelijk echt een paar dagen voor we op vakantie gaan nog een inseminatie hebben. Gedoe met die utro op vakantie zie ik niet zo zitten. Even een maand geen gefrut is ook fijn inderdaad.

Hopelijk is Poelewoep inmiddels PUPO!
poelewoepdinsdag 20 februari 2018 @ 20:17
Wat lief dat jullie aan me gedacht hebben! Alles is goed gegaan en ik ben inderdaad pupo vaneen blastocyste, dat is het beste wat je kunt hebben! *O*

Ik zal zo even op de rest reageren, ik moet nog even wat dingen doen :)
Mrs.Peeldinsdag 20 februari 2018 @ 20:18
Poelewoep PUPO O+ *O*
Kirbdinsdag 20 februari 2018 @ 20:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 20:17 schreef poelewoep het volgende:
Wat lief dat jullie aan me gedacht hebben! Alles is goed gegaan en ik ben inderdaad pupo vaneen blastocyste, dat is het beste wat je kunt hebben! *O*

Ik zal zo even op de rest reageren, ik moet nog even wat dingen doen :)
*O* *O* *O*
Peacefullldinsdag 20 februari 2018 @ 20:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 20:17 schreef poelewoep het volgende:
Wat lief dat jullie aan me gedacht hebben! Alles is goed gegaan en ik ben inderdaad pupo vaneen blastocyste, dat is het beste wat je kunt hebben! *O*

Ik zal zo even op de rest reageren, ik moet nog even wat dingen doen :)
*O* broeden!!!! *O*
B.erthadinsdag 20 februari 2018 @ 20:49
PUPO *O* *O*
Arjadinsdag 20 februari 2018 @ 21:20
Poelewoep *O* *O* *O*
Barreltjedinsdag 20 februari 2018 @ 21:29
PUlewoePO! *O* *O* *O*

ik liep vanavond achter een gezin met 2 jonge mannetjes... ze waren ZO leuk met elkaar aan het dollen ( naar beneden rennen, weer omhoog.. afspreken tot waar ze nu mochten rennen, weer kijken wie de snelste was en weer terug naar pa en ma) dat ik alleen maar een enorme smile op mijn gezicht kon hebben en een warm gevoel van binnen :D ik ben erg blij dat het jaloerse randje wat er altijd bij mij zat er een beetje af lijkt te gaan en dat ik van ( andermans) kinderen kan genieten..
Kyaradinsdag 20 februari 2018 @ 21:47
quote:
1s.gif Op maandag 19 februari 2018 21:38 schreef Ereshkigal het volgende:
Onze Frot zat ik tegelijkertijd met cygne in het traject...uren samen geappt...gevloekt gejankt gelachen geklaagd en gedroomd over onze wondertjes...leuke vond ik dan ook dat het uiteindelijk nog gelukt is samen zwanger te zijn! Super fijn om iemand te hebben die ook écht weet wat je meemaakt
en hebben jullie elkaar nu eindelijk ook ontmoet?
snoenkdinsdag 20 februari 2018 @ 22:39
Poelewoep pupo! *O*

Arja weet jij de datum van terugplaatsing al?
Arjadinsdag 20 februari 2018 @ 22:50
Kirb dankjewel.
Ik weet niet of ik het ook zo voel nog, of dat dit alleen rationeel is.

Rondes overslaan en pauzes nemen, vind ik altijd een goed idee voor de dames die het overwegen.
Even uit de denderende trein stappen en een stukje van jezelf, je leven en je relatie terugvinden en genieten van de rust.

Snoenk al bijna intake?
Ja mijn tp staat gepland op dinsdag 27-2, als het goed gaat
poelewoepdinsdag 20 februari 2018 @ 22:51
Arja hoe was de echo? Lijkt me wel lastig hoor nu je weet dat dit de laatste ronde is. Hopelijk is het gewoon raak!

Jaloezie, ja dat herken ik wel. Ik vind met name de aankondigingen het moeilijkste. Daarna went het wel. Kindjes zelf heb ik geen problemen mee want kindjes O+ Het helpt ook wel als mensen begrip hebben voor je situatie en bij de meeste vrienden is dat gelukkig het geval. Al zijn er ook wel wat vriendschappen minder geworden omdat er weinig begrip is voor ons en er dan niet over gepraat wordt of zo, dan houdt het voor mij ook op.

Ik heb net als Erishkigal ook een vriendin die medisch is en ik zou dolgraag met haar zwanger zijn! Uiteindelijk snapt zij het beste wat ik allemaal doormaak. Het is heel fijn om ervaringen met elkaar te delen en zou het heel bijzonder vinden om samen zwanger te zijn O+

Vraagje: er wordt altijd gezegd wat je allemaal niet moet doen als je zwanger bent: roken, drinken, rood vlees enz. Maar zijn er ook dingen die je kunt doen om de kansen te verhogen?
Arjadinsdag 20 februari 2018 @ 22:54
Poelewoep ja, maar het is niet waterdicht allemaal.

Ik heb wel eens gelezen dat ananas goed zou zijn en granaatappelsap en goede vetten.
Het heeft bij mij maar 1 keer gewerkt van alle keren (8 keer) :')
Cygnedinsdag 20 februari 2018 @ 23:19
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 21:47 schreef Kyara het volgende:

[..]

en hebben jullie elkaar nu eindelijk ook ontmoet?
Jazeker! Meerdere keren!
poelewoepdinsdag 20 februari 2018 @ 23:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 22:54 schreef Arja het volgende:
Poelewoep ja, maar het is niet waterdicht allemaal.

Ik heb wel eens gelezen dat ananas goed zou zijn en granaatappelsap en goede vetten.
Het heeft bij mij maar 1 keer gewerkt van alle keren (8 keer) :')
Dus eigenlijk gewoon gezond eten en bewegen denk ik? Dat probeer ik al wel zoveel mogelijk te doen :)
snoenkwoensdag 21 februari 2018 @ 05:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 22:50 schreef Arja het volgende:
Kirb dankjewel.
Ik weet niet of ik het ook zo voel nog, of dat dit alleen rationeel is.

Rondes overslaan en pauzes nemen, vind ik altijd een goed idee voor de dames die het overwegen.
Even uit de denderende trein stappen en een stukje van jezelf, je leven en je relatie terugvinden en genieten van de rust.

Snoenk al bijna intake?
Ja mijn tp staat gepland op dinsdag 27-2, als het goed gaat
Ik duim als een malle dat deze goed ontdooid en blijft plakken :*

Intake al gehad, vanavond begin ik met de eerste spuit.
Kirbwoensdag 21 februari 2018 @ 08:31
Helaas, negatief getest ;(.
Tink89woensdag 21 februari 2018 @ 08:31
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 08:31 schreef Kirb het volgende:
Helaas, negatief getest ;(.
Ah nee -O- -O-
B.erthawoensdag 21 februari 2018 @ 08:37
He shit -O- :*
ViviRAWRSwoensdag 21 februari 2018 @ 09:05
Jammer Kirb :*
Arjawoensdag 21 februari 2018 @ 09:39
Wat stom, kirb :{

Succes met spuiten snoenk
Mrs.Peelwoensdag 21 februari 2018 @ 09:54
Balen Kirb :*

Snoenk begonnen met spuiten, succes!
BobbyMcGeewoensdag 21 februari 2018 @ 10:14
quote:
7s.gif Op maandag 19 februari 2018 09:54 schreef Barreltje het volgende:
dat klein houden. dat snap ik niet. hier weet bijna iedereen het, en als ze het niet weten en ze maken een stmme opmerking dat krijgen ze vrij bot een "ik ben al met m'n 3e IVF poging bezig" terug... das de aard van dit beestje hoor..

maar ik ben benieuwd naar jullie redenaties waarom jullie het liever klein willen houden..
ik had laatst ook een vriendin die vertelde dat ze al een jaar bezig zijnen dat ze 3 miskramen had gehad.. en dan denk ik: waarom hou je dat geheim en waarom deel je dat nou niet gewoon? :o
Om voor mezelf te spreken: ik hou het graag wat kleiner omdat ik het best persoonlijk en intiem vindt. Van de meeste mensen hoor ik het ook niet als ze met de anticonceptie stoppen of als ze al een tijdje aan het proberen zijn. Daarnaast vind ik het prettig als ik - bij mensen die ik niet zo goed ken - de garantie heb dat ik er niet op bevraagd zal worden. Dat ik af en toe een gezellige avond heb zonder dat het over IVF/ziekenhuizen gaat.
We hebben overigens wel goede vrienden en onze familie op de hoogte gesteld. Ik vond het vervelend toen mijn broer en schoonzus dat een paar jaar geleden niet deden maar iedereen wel van alles vermoedde. Maar ook daar vind ik het soms juist lastig: mijn schoonouders durven er bijvoorbeeld niet goed naar te vragen maar vinden het wel jammer dat ze er weinig over horen - dat horen wij dan weer via een schoonzus. Ik heb eigenlijk helemaal geen energie over om me met dat soort interpersoonlijke aspecten bezig te houden, het traject is al wel zwaar genoeg.
BobbyMcGeewoensdag 21 februari 2018 @ 10:16
Bedankt voor alle reacties nog trouwens! Zo fijn om hier herkenning te vinden O+

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 09:48 schreef Arja het volgende:
Kirb ik prijs me elke dag gelukkig met Emmy en dat ik moeder mag zijn. Een tweede lijkt me de kers op de taart en heel bijzonder om nog een keer zwanger te mogen zijn, bevallen en 2 kinderen samen te zien opgroeien.
Dat dit onze laatste kans is, is een bewuste keuze. Gezien mijn leeftijd, alle jaren die we al in de medische molen hebben gezeten en wat dat heeft gevraagd. Dan gaan we maar "gewoon" onze zegeningen tellen en genieten. Ik wil vooral ook de best mogelijke moeder voor Emmy kunnen zijn.

Neemt niet weg dat het best even slikken zal zijn om het te verwerken. Maar ergens neem ik ook nu al afscheid van mijn toekomstbeeld ofzo.
Ik vind het echt mooi hoe je er in staat ^O^ Ik hoop dat ik ook op zo'n manier een eventuele laatste poging in kan gaan. En ik hoop dat deze laatste cryo gewoon blijft zitten!
BobbyMcGeewoensdag 21 februari 2018 @ 10:17
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 08:31 schreef Kirb het volgende:
Helaas, negatief getest ;(.
Wat jammer :'( Nu door naar IVF?
Wij hadden een behoorlijk lange pauze tussen de IUI'S en IVF zitten en dat vond ik erg fijn. Ik zie dat je overweegt om een ronde over te slaan.. ik kan het je echt aanraden :Y
BobbyMcGeewoensdag 21 februari 2018 @ 10:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 20:17 schreef poelewoep het volgende:
Wat lief dat jullie aan me gedacht hebben! Alles is goed gegaan en ik ben inderdaad pupo vaneen blastocyste, dat is het beste wat je kunt hebben! *O*

Ik zal zo even op de rest reageren, ik moet nog even wat dingen doen :)
*O* PUPO! *O*
En van een blastocyste, dat begint in elk geval goed. Ik hoop zo dat deze blijft plakken! :* :*

en.. kwartet! *O* :')
Bamboobubwoensdag 21 februari 2018 @ 10:35
Poelewoep, PUPO!!

Kirb, balen van de negatieve test 😥

Ik heb in het ‘zwanger... en dan gaat het mis’ een update gegeven over het onderzoek naar herhaalde miskramen traject waar we in zitten, mocht iemand daar nog benieuwd naar zijn. Leek me toch niet helemaal gepast voor dit topic
Kirbwoensdag 21 februari 2018 @ 11:01
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 10:17 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

Wat jammer :'( Nu door naar IVF?
Wij hadden een behoorlijk lange pauze tussen de IUI'S en IVF zitten en dat vond ik erg fijn. Ik zie dat je overweegt om een ronde over te slaan.. ik kan het je echt aanraden :Y
Nee nog niet, eerst nog 3 IUI's met stimulatie om 2 eitjes te laten rijpen. Maar we zitten zo op het randje (qua waarden met zwemmers van vriend) dat het de vraag is of het überhaupt zin heeft om IUI te blijven doen. Dus het voelt als uitzitten tot we met IVF mogen starten. Maar wie weet, misschien worden we verrast.

Bedankt allemaal :).
BobbyMcGeewoensdag 21 februari 2018 @ 11:03
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:01 schreef Kirb het volgende:

[..]

Nee nog niet, eerst nog 3 IUI's met stimulatie om 2 eitjes te laten rijpen. Maar we zitten zo op het randje (qua waarden met zwemmers van vriend) dat het de vraag is of het überhaupt zin heeft om IUI te blijven doen. Dus het voelt als uitzitten tot we met IVF mogen starten. Maar wie weet, misschien worden we verrast.

Bedankt allemaal :).
Ah, lastig is dat. Ik was in eerste instantie er van overtuigd minimaal 6 IUI's te willen, maar toen elke keer het zaad weer slechter bleek vond ik het wel prettig dat het afgesloten werd. Ik kan me voorstellen dat je voelt als iets waar je nog even door heen moet voordat je weer een echte kans maakt, maar het zou toch erg tof zijn als je het geluk hebt zwanger te raken :)
Barreltjewoensdag 21 februari 2018 @ 11:10
jammer Kirb! :*

ik vond het zelf fijn om 6 IUI's gehad te hebben... toen we aan de ivf begonnen was ik er ook wel aan toe en gewend aan het hele ziekenhuis gedoe...
ik weet niet hoe dat bij jou zit kirb? ben je al toe aan ivf/icsi? en heb je er ook een zegje in wat de volgende stap is IUI en/of IVF/ICSI?
Kirbwoensdag 21 februari 2018 @ 11:15
quote:
7s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:10 schreef Barreltje het volgende:
jammer Kirb! :*

ik vond het zelf fijn om 6 IUI's gehad te hebben... toen we aan de ivf begonnen was ik er ook wel aan toe en gewend aan het hele ziekenhuis gedoe...
ik weet niet hoe dat bij jou zit kirb? ben je al toe aan ivf/icsi? en heb je er ook een zegje in wat de volgende stap is IUI en/of IVF/ICSI?
Ik vind het op zich wel oké om nog 3 IUI's te doen, mijn gynaecoloog raadt het ook aan (en zegt heel eerlijk dat we nu eigenlijk ook gewoon nog niet in aanmerking komen voor IVF, voor we dit doorlopen hebben). Met de waarden kán het wel, de kans is alleen zo klein. We proberen het maar gewoon. Maar ik ben er eigenlijk gewoon eens aan toe om wat grotere kansen te hebben ;(.
Kirbwoensdag 21 februari 2018 @ 11:19
Snoenk heel veel succes met prikken, wanneer heb je je eerste controle? Of duurt dat nog even?

Barrel wanneer gaan jullie eigenlijk weer starten?

MrsPeel hoe gaat het met jou? Pies je nog steeds goeie knalstrepen? O+

Arja een TP datum! Vanaf dan wordt er massaal geduimd voor je.

Bobby bijna weer een echo, hoe werkt dat nu eigenlijk met zo'n doorstart? Blijf je nu continu door spuiten?
Barreltjewoensdag 21 februari 2018 @ 11:28
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:19 schreef Kirb het volgende:

Barrel wanneer gaan jullie eigenlijk weer starten?

ergens april/ mei.. afhankelijk hoe mijn cyclus nu gaat lopen.. maar ondertussen zijn we zelf aan de slag.. "onbekende onvruchtbaarheid" kan na een miskraam ineens weg zijn.. tevens zijn we er achter gekomen dat mijn vriend een flink vitamine D tekort heeft ( 30 , waar de normale waarde 70 a 80 is (?!?!)) en dat kan eea ook wel verklaren... dus hij heeft een kuurtje.. hopelijk heeft het effect..
B.erthawoensdag 21 februari 2018 @ 11:48
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 10:35 schreef Bamboobub het volgende:
Poelewoep, PUPO!!

Kirb, balen van de negatieve test 😥

Ik heb in het ‘zwanger... en dan gaat het mis’ een update gegeven over het onderzoek naar herhaalde miskramen traject waar we in zitten, mocht iemand daar nog benieuwd naar zijn. Leek me toch niet helemaal gepast voor dit topic
Fijn dat jullie zo uitgebreid getest zijn. En je bent hier gewoon welkom, de titel is niet voor niets "als zwanger worden /blijven niet zo makkelijk gaat" :)
B.erthawoensdag 21 februari 2018 @ 11:50
Kan dat impact hebben Barreltje? Hoe ben je daar zo achter gekomen?
poelewoepwoensdag 21 februari 2018 @ 13:20
Kirb wat ontzettend balen zeg! Ik geloof dat je er ook niks van verwacht had? Maar blijft natuurlijk gewoon ontzettend balen :(

Snoenk begonnen met spuiten, hopelijk gaat alles voorspoedig!

Mrs Peel wanneer heb je de eerste echo?

Ik las trouwens dat het verlof voor vaders vanaf volgend jaar uitgebreid wordt van 2 dagen betaald naar 1 week. Dat is goed nieuws! Als we allemaal nog een maandje wachten of 2 extra wachten kunnen we mee met die regeling ;)

Mag mijn NOD trouwens in de OP? Dat is op 5 maart.
Barreltjewoensdag 21 februari 2018 @ 13:31
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:50 schreef B.ertha het volgende:
Kan dat impact hebben Barreltje? Hoe ben je daar zo achter gekomen?
https://www.vitamine-info(...)uchtbaarheid-man-55/

mijn vriend kwam er achter omdat hij zich sowieso niet goed voelde, en de huisarts deed even een dozijn aan testen ( of liet die doen).. en daar kwam een enorm tekort aan vit. D uit.. en dan slinger je google aan he ;) O-)
en met een onverklaarde onvruchtbaarheid KAN het een verklaring zijn.. naast alle andere dingen die het kunnen zijn natuurlijk..
B.erthawoensdag 21 februari 2018 @ 13:58
Slim om dat dan ook te googelen :)
Barreltjewoensdag 21 februari 2018 @ 14:00
google is not always your friend.. maar in dit geval... ;)
poelewoepwoensdag 21 februari 2018 @ 14:57
Eigenlijk vind ik het best vreemd dat de ziekenhuizen niet standaard bloedonderzoek doen om te kijken of er bepaalde waarden heel erg afwijken. Ik denk dat daar nog een hele wereld te winnen valt!

Goed om te weten Barrel, hopelijk helpt extra vitamine D!
Mrs.Peeldonderdag 22 februari 2018 @ 07:56
:o Mijn zus belde net, ze is zwanger :D Hoe bizar is dat! Als bij haar en bij mij alles goed gaat, schelen we misschien een week! Sorry hoor, ik wilde dat even hier delen.
snoenkdonderdag 22 februari 2018 @ 08:03
Kirb wat balen :*
En 8 mei eerste echo om te kijken wat er groeit aan eitjes.

Barrel hoop dat het kuurtje helpt. En sowieso je man iets beter laat voelen.

Peel gefeliciteerd, wat lijkt me dat leuk samen met je zus zwanger zijn en dat de kindjes samen opgroeien O+
B.erthadonderdag 22 februari 2018 @ 08:28
quote:
17s.gif Op donderdag 22 februari 2018 07:56 schreef Mrs.Peel het volgende:
:o Mijn zus belde net, ze is zwanger :D Hoe bizar is dat! Als bij haar en bij mij alles goed gaat, schelen we misschien een week! Sorry hoor, ik wilde dat even hier delen.
Wat leuk! Samen zwanger zijn, zou wel heel mooi zijn O+ en ik ga er gewoon van uit dat het goed gaat.
Ik ben even kwijt, is zij nou ook al lang bezig of is dit een verrassing?

[ Bericht 2% gewijzigd door B.ertha op 22-02-2018 08:47:15 ]
_NIKKI_donderdag 22 februari 2018 @ 08:28
quote:
17s.gif Op donderdag 22 februari 2018 07:56 schreef Mrs.Peel het volgende:
:o Mijn zus belde net, ze is zwanger :D Hoe bizar is dat! Als bij haar en bij mij alles goed gaat, schelen we misschien een week! Sorry hoor, ik wilde dat even hier delen.
Wat tof! Ik hoop voor jullie allebei dat jullie in het najaar een prachtig kindje mogen verwelkomen. O+
BobbyMcGeedonderdag 22 februari 2018 @ 11:05
quote:
17s.gif Op donderdag 22 februari 2018 07:56 schreef Mrs.Peel het volgende:
:o Mijn zus belde net, ze is zwanger :D Hoe bizar is dat! Als bij haar en bij mij alles goed gaat, schelen we misschien een week! Sorry hoor, ik wilde dat even hier delen.
Bijzonder, samen zwanger zijn! O+

quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:19 schreef Kirb het volgende:
Bobby bijna weer een echo, hoe werkt dat nu eigenlijk met zo'n doorstart? Blijf je nu continu door spuiten?
Ja, de afgelopen weken ben ik doorgegaan met Decapeptyl spuiten. Ik had vandaag de eerste echo weer. De verwachting was dat ik zou kunnen beginnen met stimuleren maar helaas zit er nog één eiblaasje wat aan de grote kant is. De arts leek er zelf wat verbaasd over, na een provera-kuur zou alles weer klein moeten zijn. Volgende week moet ik terug komen om te kijken of deze dwarse follikel gekrompen is. En dan hopelijk weer beginnen met 187,5 eenheden Menopur. Ik heb mijn zorgen over de tijdsdruk vanwege mijn vakantie in april wel gedeeld, maar ze dacht dat het allemaal ruim zou kunnen, mits de menopur nu wel z'n werk doet.
Ereshkigaldonderdag 22 februari 2018 @ 12:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 februari 2018 23:19 schreef Cygne het volgende:

[..]

Jazeker! Meerdere keren!
Cygne was zelfs op onze bruiloft 😉
Arjadonderdag 22 februari 2018 @ 13:17
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 11:05 schreef BobbyMcGee het volgende:

[..]

Bijzonder, samen zwanger zijn! O+

[..]

Ja, de afgelopen weken ben ik doorgegaan met Decapeptyl spuiten. Ik had vandaag de eerste echo weer. De verwachting was dat ik zou kunnen beginnen met stimuleren maar helaas zit er nog één eiblaasje wat aan de grote kant is. De arts leek er zelf wat verbaasd over, na een provera-kuur zou alles weer klein moeten zijn. Volgende week moet ik terug komen om te kijken of deze dwarse follikel gekrompen is. En dan hopelijk weer beginnen met 187,5 eenheden Menopur. Ik heb mijn zorgen over de tijdsdruk vanwege mijn vakantie in april wel gedeeld, maar ze dacht dat het allemaal ruim zou kunnen, mits de menopur nu wel z'n werk doet.
Jemig wat irritant weer Bobby, dat het weer anders loopt en dan dat lange spuiten
Camacdonderdag 22 februari 2018 @ 18:47
Hoi, ik kom hier een voorzichtige mee-lees doen tot wij ook wat meer duidelijkheid hebben.

Wij zijn beide 30 jaar en sinds augustus 2017 bezig met onze kinderwens. Bij mij is er in 2012 al een eierstok met PCO geconstateerd. We zijn nu doorverwezen naar de fertilliteitpoli vanwege toenemende PCO-klachten bij mij, 26 maart eerste afspraak.
BobbyMcGeedonderdag 22 februari 2018 @ 20:59
quote:
13s.gif Op donderdag 22 februari 2018 13:17 schreef Arja het volgende:

[..]

Jemig wat irritant weer Bobby, dat het weer anders loopt en dan dat lange spuiten
Ja, ik heb in dat opzicht wel pech geloof ik.

Camac, welkom hier! :W
B.erthadonderdag 22 februari 2018 @ 21:43
Ha Camac. Jammer dat je nu ook hier zit, maar welkom!
poelewoepdonderdag 22 februari 2018 @ 23:21
Mrs Peel gefeliciteerd met je zus! Lijkt me heel bijzonder om samen zwanger te zijn O+ Wist jij dat ze bezig was? En wanneer heb jij de eerste echo?

Bobby wat stom zeg dat je lichaam niet meewerkt! En vreemd ook dat er toch een follikel zit, je zou denken dat dit niet kan wanneer je decapeptyl gebruikt. Hopelijk is volgende echo goed!

Camac welkom hier! Hopelijk ben je snel weer weg ;)
poelewoepdonderdag 22 februari 2018 @ 23:22
Ik vergeet deze ronde de hele tijd dat ik een terugplaatsing heb gehad! Gisteren wilde ik sushi bestellen en bedacht toen dat dit helemaal niet kon. Later dacht ik eraan om lekker in bad te gaan, was ik het weer vergeten! Toen ik vandaag in de winkel een zalmsalade wilde kopen besefte ik het weer pas. Heel raar! Het lijkt wel alsof ik uit zelfbescherming er niet mee bezig ben ofzo, nooit eerder gehad!
B.erthavrijdag 23 februari 2018 @ 08:23
Dat is toch fijn dan? :)
Al die dingen kun je trouwens toch gewoon doen? Ik snap dat je zou twijfelen over alcohol maar zalm eten of in bad gaan lijkt me echt geen probleem..
silliegirlvrijdag 23 februari 2018 @ 08:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 08:23 schreef B.ertha het volgende:
Dat is toch fijn dan? :)
Al die dingen kun je trouwens toch gewoon doen? Ik snap dat je zou twijfelen over alcohol maar zalm eten of in bad gaan lijkt me echt geen probleem..
Ontlurk: verse zalm mag sowieso, maar van die zalm die vacuum verpakt is geweest niet, vanwege kans op één of andere bacterie (ik ben de naam even kwijt) die slecht kan zijn voor het vruchtje dat je draagt. Voor sushi geldt weer dat het rauwe vis is, helemaal vers schijnt dat te kunnen; maar als het langer staat heb je kans op diezelfde bacterie.
B.erthavrijdag 23 februari 2018 @ 09:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 08:41 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Ontlurk: verse zalm mag sowieso, maar van die zalm die vacuum verpakt is geweest niet, vanwege kans op één of andere bacterie (ik ben de naam even kwijt) die slecht kan zijn voor het vruchtje dat je draagt. Voor sushi geldt weer dat het rauwe vis is, helemaal vers schijnt dat te kunnen; maar als het langer staat heb je kans op diezelfde bacterie.
Jawel, maar Poelewoep zit nog ver voor haar NOD en er is nog geen bloedband. Vandaar mijn opmerking ;)
Ronderotondevrijdag 23 februari 2018 @ 09:54
Wie van de dames hier heeft ervaring met ovulatietesten? Ik moet/wil deze cyclus vast 'oefenen' hoe ik met testen mijn eisprong in beeld krijg, maar vraag me af wat de beste manier is.

Vanaf welke cyclusdag kan ik het beste gaan testen? En dan een of twee keer per dag?
Mijn normale cyclus ligt rond de 30 dagen, met stimuleren op ongeveer 26 dagen.
Barreltjevrijdag 23 februari 2018 @ 10:01
RR ik begon met een cyclus van 31 dagen altijd zo rond dag 10..
mijn gyn vertelde me dat het het beste is om met de 2e ochtend urine te testen voor ovulatie.. en dat deed ik dan ook braaf :)

Ik kreeg alleen wel meerdere dagen een streepje en daar werd ik helemaal gek van, want, welke dag is dat streepje dan grmbll :( het dikste? (Note: er is geen zekerheid dat er een VETTE ovulatie streep te zien zal zijn) ik werd er dus enorm onzeker van en ging daardoor dus juist wel aan de ovitrelle..

aangezien dat voor jou geen optie is ^O^ dat je nu alvast gaat proberen om te zien hoe dat gaat!
Tink89vrijdag 23 februari 2018 @ 10:06
Ik begon met testen op dag 10 en dan met middagurine. Mijn testen worden nooit zo donker als de controlestreep, maar ik kan wel duidelijk een piek in de strepen zien.
B.erthavrijdag 23 februari 2018 @ 10:12
Mijn gebruiksaanwijzing zegt dat alles tussen tien uur 's ochtends en acht uur 's avonds prima is, zelf doe ik het vaak rond vijf uur. Belangrijker dan de precieze tijd is dat je elke dag op dezelfde tijd test en minstens twee uur daarvoor niet plast en weinig drinkt. Ik ga meestal rond half drie plassen en drink dan hooguit nog een paar slokken.

Meerdere dagen een dikke streep maakt overigens niet uit, alleen de eerste positieve telt. Ze geven namelijk de LH piek aan en de ovulatie is 24-48 uur na het BEGIN van de piek. Dat de piek langer duurt, is dus irrelevant :) Let wel, de eerste positieve is dus de eerste keer dat de streep echt donkerder is dan de controlestreep.

Sommige vrouwen hebben juist een heel korte piek en missen hem tussen twee plasjes door, dus het kan nog handig zijn om rond de verwachte eisprongdag 2x per dag te testen.

Succes ^O^
Camacvrijdag 23 februari 2018 @ 10:15
quote:
0s.gif Op donderdag 22 februari 2018 21:43 schreef B.ertha het volgende:
Ha Camac. Jammer dat je nu ook hier zit, maar welkom!
Hi, jij ook hier :*

Poelewoep, dat hoop ik ook.

Ronderotonde, ik begin zo'n 5 dagen dagen voor mijn verwachte sprong. Wat Barreltje ook aangeeft, je hoeft lang niet altijd wat te vinden en nepstrepen zijn stom. Ik heb vorige cyclus mijn ei eindelijk eens gevonden en dat ziet er dan zo uit:
SPOILER
WxwgHdi.jpg
3ze4y9Q.jpg
Ik had die keer ook het lichamelijke symptoom erbij, andere afscheiding dan normaal.
Kirbvrijdag 23 februari 2018 @ 10:23
Barrel, er voor zorgen dat de vitamines op orde zijn is altijd goed! Ik heb ook een tijdje vitamine D tekort gehad (35 was de waarde geloof ik), dat scheelde nogal in energie toen het weer normaal was zeg!

MrsPeel wat superleuk om tegelijk met je zus zwanger te zijn :).

Snoenk 8 mei pas een FM? Da's nog wel ver weg! :o

Poeh Bobby zo lang spuiten. En dan nog een follikel wat niet meewerkt, vervelend zeg :* . Hopelijk is het volgende week allemaal goed en mag je weer starten met de menopur.

Hoi Camac! Hopelijk ben je met een beetje hulp zo weer weg hier.

RR ik deed vanaf CD10 testjes, meestal ergens tussen half 6 en 6 uur 's middags. 3 uur daarvoor niet meer naar de wc en niet meer drinken. Al had ik net als Barreltje nooit 1 overtuigende dikke streep, vaak wel 2 dagen een wat duidelijker streepje.

Ik heb gister een enorme tas met medicijnen opgehaald in het ZH, volgens mij hebben ze gelijk voor 3 cyclussen fostimon meegegeven. Maandag de eerste prik verwacht ik, de maandag erna een eerste follikelmeting.
Normaal mag ik ergens rond dag 12/13/14 de pregnyl zetten. Kan het zijn met stimuleren dat dit opeens een paar dagen vroeger is? Of heeft het geen invloed op hoe vroeg je evt. ovuleert maar alleen op aantal eitjes?
MaJovrijdag 23 februari 2018 @ 10:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 09:02 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Jawel, maar Poelewoep zit nog ver voor haar NOD en er is nog geen bloedband. Vandaar mijn opmerking ;)
Het eten van zalm en rood vlees wordt afgeraden vanwege de kans op lysteria en toxoplasmose, dat is niet alleen schadelijk voor een baby maar ook voor de ontwikkeling van het embryo. Sterker nog, het kan leiden tot een miskraam.

Sauna en in bad gaan worden ook afgeraden omdat wanneer je lichaamstemperatuur te hoog wordt je lichaam het embryo af kan gaan stoten. Daarom is koorts ook heel vervelend in een prille zwangerschap.

Deze dingen worden ook door het ziekenhuis afgeraden dus ik snap de voorzichtigheid wel ;)

Ik zelf heb me daar ook alleen aangehouden in de ronden dat we IUI en icsi deden. Wanneer je het nog redelijk "normaal" probeert hoef je nog wat minder panisch te zijn denk ik.
B.erthavrijdag 23 februari 2018 @ 11:02
Oh. Weer wat geleerd :7
Ronderotondevrijdag 23 februari 2018 @ 11:16
Bedankt voor alle ervaringen met ovulatietesten! Daar kan ik wel wat mee. Vooral het moment van testen is even goed om te weten. Dat ga ik dan kiezen zodra ik thuiskom van werk, einde middag drink ik niet zoveel meer. Ben benieuwd!

Kirb, bij mij zorgt stimuleren voor kortere cyclus. Ik merk dus aan mijn lichaam prima wanneer ik ovuleer (afscheiding en sowieso lichtere hoofdpijn), en merk fan ook duidelijk dat mn vruchtbare periode met stimuleren al eerder begint, met eisprong op dag 11-12. Zonder stimuleren is dit een paar dagen later, 15-16. Als je normaal een gemiddelde cyclus van 28 dagen hebt is controle afspraak op uiterlijk dag 10 wel verstandig, ik had anders twee keer te laat geweest :) (2x inseminatie op dag 11, 1x dag 12)
Kirbvrijdag 23 februari 2018 @ 11:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 11:16 schreef Ronderotonde het volgende:
Bedankt voor alle ervaringen met ovulatietesten! Daar kan ik wel wat mee. Vooral het moment van testen is even goed om te weten. Dat ga ik dan kiezen zodra ik thuiskom van werk, einde middag drink ik niet zoveel meer. Ben benieuwd!

Kirb, bij mij zorgt stimuleren voor kortere cyclus. Ik merk dus aan mijn lichaam prima wanneer ik ovuleer (afscheiding en sowieso lichtere hoofdpijn), en merk fan ook duidelijk dat mn vruchtbare periode met stimuleren al eerder begint, met eisprong op dag 11-12. Zonder stimuleren is dit een paar dagen later, 15-16. Als je normaal een gemiddelde cyclus van 28 dagen hebt is controle afspraak op uiterlijk dag 10 wel verstandig, ik had anders twee keer te laat geweest :) (2x inseminatie op dag 11, 1x dag 12)
Ah dankje! Ik heb dan een echo op dag 10, dat moet wel op tijd zijn dan hopelijk. Eerst maar eens zien of ik niet gelijk 4 eitjes maak ofzo :'). Ben benieuwd.
Ronderotondevrijdag 23 februari 2018 @ 16:37
Iedereen reageert anders op de hormonen, wat bij de een werkt als een tierelier heeft bij een ander misschien helemaal geen effect. Waarschijnlijk begin je gewoon met een lage startdosering, dus ik zou me niet te druk maken dat je gelijk teveel hebt. Ik begon met 50 eenheden Puregon, had toen maar 1 eitje. Daarna 75 eenheden, toen had ik er een stuk of 10 en moesten we alles afbreken. Nu uitgekomen op om en om 50 en 58 eenheden, dat geeft bij mij dus twee mooie eitjes. Het is voor iedereen uiteindelijk gewoon trial and error.
poelewoepvrijdag 23 februari 2018 @ 23:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2018 08:23 schreef B.ertha het volgende:
Dat is toch fijn dan? :)
Al die dingen kun je trouwens toch gewoon doen? Ik snap dat je zou twijfelen over alcohol maar zalm eten of in bad gaan lijkt me echt geen probleem..
Dat is ook wel fijn, het verbaasd me alleen dat ik het blijkbaar opeens zo los kan laten of zo. Maar ik ben er best blij mee ja! Dit weekend ook allemaal leuke dingen op de planning staan dus ik heb er ook nauwelijks tijd voor om over na te denken.

En inderdaad ik ben gewoon voorzichtig met alles zodra ik een embryo teruggeplaatst heb. Ik wil die kans niet verpesten door risico's te nemen :)

RR ik heb in het verleden wel ovulatietesten gebruikt maar als je pcos hebt heb je ook langere cycli dus dat kon wel frustrerend zijn. Ook heb ik nooit hele dikke strepen dus ben er maar weer mee gestopt. Ik deed ze altijd 's avonds als ik thuis kwam van het werk.

Kirb mijn ervaring is juist dat een ronde met stimulatie best lang kan zijn. Zoals RR al zegt verschilt dat echt van persoon tot persoon. Ze beginnen vaak met een vrij lage dosis om overstimulatie tegen te gaan. Dit kan echter als nadeel hebben dat je dan te weinig follikels hebt en weer een ronde moet wachten. Maar alles beter dan overstimulatie want dan ben je echt flink ziek. Ik heb het gelukkig nooit gehad maar wel tegenaan gezeten. Het stomme is dat het per ronde ook nog eens kan verschillen. Hopelijk vind je snel de ideale dosering!
Barreltjemaandag 26 februari 2018 @ 12:40
zo.. hier is mijn cyclus weer begonnen.. en goed ook! :o
erg intressant om te zien dat m'n lichaam dus blijkbaar reageert op vanalles
SPOILER
het zetten van spiraal --> andere menstruatie , verwijderen spiraal --> andere menstruatie en nu dus na miskraam ook echt een beduidend andere menstruatie EN kortere cyclus :)
wat wel betekent dat we in mei pas aan de slag gaan, want nu valt mijn 3e cyclus dag midden in de wintersport vakantie .. ook prima eigenlijk.. weer een maandje langer om de vitamin D op peil en mijn gewicht om laag te krijgen

Hoe is het verder hier??
Arjamaandag 26 februari 2018 @ 16:16
Barrel fijn dat je weer een cyclus hebt en mei is het zo

Poelewoep de eerste wachtweek gehad. Hoe gaat het?

Hier wel spanning over of morgen de tp door gaat. Zo niet dan is het meteen einde oefening
Omentielvomaandag 26 februari 2018 @ 16:22
Jeetje Arja. Het is altijd zo spannend al. Maar nu helemaal eng. Ik ga duimen hoor. :*
Barreltjemaandag 26 februari 2018 @ 16:29
ik duim ook Arja!
Mrs.Peelmaandag 26 februari 2018 @ 16:36
Arja, ik duim me rot!
T.A.S.maandag 26 februari 2018 @ 16:56
Hoi!
Ik lees al een tijdje mee, maar denk dat ik het toch ook wel fijn vind om mee te schrijven, dus heb ik me maar geregistreerd. Ik zal me eerst even voorstellen:
Mijn man (33) en ik (31) hebben een kinderwens sinds 4 jaar. 4 jaar geleden stond ik op het punt om te stoppen met de pil toen ik de kans kreeg een opleiding te gaan doen met bijbehorende baan. Na flink wikken en wegen toen besloten om daarvoor te gaan en de kinderwens een paar jaar uit te stellen.
Juni 2016 wel gestopt met de pil. Cyclus leek eerst vrij regelmatig, na een paar maanden werd het een zootje. Juli 2017 diagnose PCOS, gestart met Clomid. 50mg deed niks, 100mg zorgde wel voor een eisprong, maar de tweede keer werd mn cyclus al weer een stuk langer, dus over op 150mg. Zit nu in de 7e ronde, hierna ga ik over op Gonal F injecties. Erg spannend weer hoe dat allemaal gaat lopen.
Heb vanmiddag een HSG gehad om hopelijk de kansen wat te vergroten, wat een vervelend onderzoek is dat zeg! Dus nu maar met een kruik en een dekentje op de bank.
ViviRAWRSmaandag 26 februari 2018 @ 17:14
Arja ik hoop dat het ontdooien goed gaat, sterkte met de spanning! :*
snoenkmaandag 26 februari 2018 @ 17:18
Arja ik duim heel hard mee voor een goede ontdooiing :*

Welkom tas!
B.erthamaandag 26 februari 2018 @ 17:19
Ik duim mee, Arja!! Heel veel succes!
Welkom Tas
Kirbmaandag 26 februari 2018 @ 17:55
Barrel fijn dat je lijf het oppakt!

Arja ook ik duim mee voor een goede ontdooiing :*.

TAS welkom! HSG is inderdaad geen pretje. Wees maar even extra lief voor jezelf!
Kirbmaandag 26 februari 2018 @ 18:44
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 17:19 schreef B.ertha het volgende:
Ik duim mee, Arja!! Heel veel succes!
Welkom Tas
Hoe gaat ‘t met jou eigenlijk? Jij komt in de buurt bij je NOD toch?
Arjamaandag 26 februari 2018 @ 19:50
Dankjulliewel.

Welkom Tas
Fuchsia_rozemaandag 26 februari 2018 @ 20:08
O Arja wat spannend! Mn duimen draaien :*
B.erthamaandag 26 februari 2018 @ 20:09
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 18:44 schreef Kirb het volgende:

[..]

Hoe gaat ‘t met jou eigenlijk? Jij komt in de buurt bij je NOD toch?
Die is ongeveer donderdag. Als er niks gebeurt, dan ga ik zaterdag testen. Maar ik denk dat ik gewoon ongesteld ga worden helaas.
B.erthamaandag 26 februari 2018 @ 20:12
Zijn er trouwens nog nieuwe mijlpalen aanstaande? Alle datums uit de OP liggen in het verleden.
Mrs.Peelmaandag 26 februari 2018 @ 20:21
8 maart echo!

B.ertha, waarom denk je dat je ongesteld gaat worden?

Welkom Tas!
B.erthamaandag 26 februari 2018 @ 20:25
Krampjes en ik had enorm gevoelige borsten maar dat is praktisch verdwenen terwijl ik juist zou verwachten dat zoiets erger zou worden.
Mrs.Peelmaandag 26 februari 2018 @ 20:41
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 20:25 schreef B.ertha het volgende:
Krampjes en ik had enorm gevoelige borsten maar dat is praktisch verdwenen terwijl ik juist zou verwachten dat zoiets erger zou worden.
Nou, ik vind dat het met deze klachten nog twee kanten op kan hoor! Ik blijf nog even optimistisch voor je ^O^
Arjamaandag 26 februari 2018 @ 22:16
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 20:21 schreef Mrs.Peel het volgende:
8 maart echo!

B.ertha, waarom denk je dat je ongesteld gaat worden?

Welkom Tas!
Oh dat is al bijna en ook weer niet. Houd je het een beetje vol? Hoe voel je je?

Bertha je weet nog niks, ik blijf duimen
poelewoepmaandag 26 februari 2018 @ 22:53
Arja wat ontzettend spannend zeg, lijkt me echt zenuwslopend! Ik vind de ochtend voor de terugplaatsing al heel spannend maar voor jou moet dit echt bijna niet te doen zijn. Ik ga heel hard voor je duimen dat het gewoon doorgaat!

B.ertha ik denk dat het inderdaad nog 2 kanten op kan. Uberhaupt is symptomen checken heel moeilijk. De een voelt niks en is zwanger, de ander voelt van alles en is niet zwanger. Pas bij een negatieve test heb je zekerheid. Ik duim dus nog even voor je door!

Met mij gaat alles goed, 5 maart NOD. Ik heb een druk weekend achter de boeg en ook op het werk is het druk dus dat is goede afleiding. Ik ben wel erg moe maar dat kan ook een bijwerking zijn natuurlijk. En ik heb lage rugpijn maar of dit een symptoom is? Het blijft dus nog even afwachten allemaal.

Mrs Peel hoe voel jij je? Spannend hoor die eerste echo volgende week! Voel je je al iets zekerder?

Welkom nog TAS!
Mrs.Peelmaandag 26 februari 2018 @ 23:05
Ik heb geen buikpijn meer, maar wel pijn in m'n rechter lies en schaambot. Zou dat dan nu al bekkenpijn zijn? Verder pijnlijke en gespannen borsten en weer afkeer van bepaalde voeding en juist voorkeur voor dingen als zuivel. En ook ben ik heel erg moe.

Positief dingetje: ik plas sinds 22 februari voor Moeders voor Moeders! Nu kan ik eindelijk wat teruggegeven.

Ik wil vertrouwen hebben in mijn lichaam en dit embryootje, maar ik wil mezelf ook beschermen tegen weer teleurstellingen. Dus ik vind dit wel een moeilijke periode. Gelukkig heb ik deze week zo goed als vrij, dus even geen geren en gevlieg op mijn werk.

Arja :*

Poelewoep, die tweede wachtweek is zwaaaaaaar, lukt het nog?
Ronderotondedinsdag 27 februari 2018 @ 06:46
Arja, ik duim als een malle!

Welkom tas!

Bertha toch spannend,ik denk ook dat t nog twee kanten op kan.

Mrs_peel wat goed moeders voor moeders! Ik durfde me niet aan te melden destijds, omdat ik t veel te confronterend zou vinden als ik me vanwege miskraam weet af moet melden. Maar als je t wel durft en doet echt super goed bezig!! 8 maart komt ook al dichtbij, hopelijk goed nieuws!
ViviRAWRSdinsdag 27 februari 2018 @ 09:02
Arja wanneer weet je het? :*
Arjadinsdag 27 februari 2018 @ 09:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 09:02 schreef ViviRAWRS het volgende:
Arja wanneer weet je het? :*
Nu! Het gaat door pfoeeeei even adem halen nu
Barreltjedinsdag 27 februari 2018 @ 09:53
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Arjadinsdag 27 februari 2018 @ 09:55
Mrs ik snap je gevoel, maar je kunt jezelf helemaal niet beschermen. Mocht het toch mis zijn, hakt dat er in.
Maar het gaat juist supergoed toch. Je bent hartstikke zwanger. Dagen aftellen naar de echo dan maar. Hoe ver ben je dan?
Stormqueendinsdag 27 februari 2018 @ 09:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 09:53 schreef Arja het volgende:

[..]

Nu! Het gaat door pfoeeeei even adem halen nu
Oooh arja. Ik ga zó hard duimen!
ViviRAWRSdinsdag 27 februari 2018 @ 10:00
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 09:53 schreef Arja het volgende:
Nu! Het gaat door pfoeeeei even adem halen nu
Ja!!! *O*
Mrs.Peeldinsdag 27 februari 2018 @ 10:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 09:55 schreef Arja het volgende:
Mrs ik snap je gevoel, maar je kunt jezelf helemaal niet beschermen. Mocht het toch mis zijn, hakt dat er in.
Maar het gaat juist supergoed toch. Je bent hartstikke zwanger. Dagen aftellen naar de echo dan maar. Hoe ver ben je dan?
7 weken.

*O* *O* *O* Veel succes met de terugplaatsing :* Ik wens dat poppie (short voor popsicle) bijna 9 maanden blijft zitten ^O^
Wolkendinsdag 27 februari 2018 @ 10:04
Heel veel succes Arja!
Arjadinsdag 27 februari 2018 @ 10:06
Dankjulliewel meisjes, hartverwarmend O+

Poppie O+
Selvariadinsdag 27 februari 2018 @ 10:07
Ik ga heel hard voor je duimen Arja. :*
Peacefullldinsdag 27 februari 2018 @ 10:21
Arja *O* wat een goed nieuws! Ik ga mega hard voor je duimen :*
Kirbdinsdag 27 februari 2018 @ 10:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 09:53 schreef Arja het volgende:

[..]

Nu! Het gaat door pfoeeeei even adem halen nu
YES!! *O* *O* *O*
Philomijndinsdag 27 februari 2018 @ 10:43
Oh Arja ik duim heeeeeeel hard voor je voor een mooi plakkende beeb O+ :* *O* *O* w/
B.erthadinsdag 27 februari 2018 @ 11:19
Oh wat fijn *O* *O* *O* *O*
Kirbdinsdag 27 februari 2018 @ 11:57
Ik pik zo gauw de volgende data eruit voor de OP:
1 maart Bertha NOD
5 maart Poelewoep NOD
5 maart Kirb echo follikelmeting
8 maart mrsPeel echo

Arja wanneer is jouw NOD? Daar moet natuurlijk ook heel hard voor geduimd worden.

Nog meer data?
Mrs.Peeldinsdag 27 februari 2018 @ 12:00
Goed bezig Kirb!

Arja's NOD zal 14 maart zijn, denk ik.
T.A.S.dinsdag 27 februari 2018 @ 12:12
Jeee wat fijn Arja, hopelijk blijft deze plakken! *O*
Peel lastig hoor, kan me voorstellen dat het erg moeilijk is om er al van te genieten. Wel supergoed dat je meedoet met moeders voor moeders, lijkt mij ook erg fijn om iets terug te kunnen doen, mocht het ooit zo ver komen.

Ik verwacht ergens eind vd week een eisprong, daarna weet ik m’n NOD.

Hoe doen jullie het met bespreken met je omgeving? Ik ben er aan de ene kant vrij makkelijk in, in die zin dat als het ter sprake komt ik het ook wel vertel, maar ik merk wel dat ik er wat meer moeite mee heb om het er met een man over te hebben... misschien om dat ze gevoelsmatig toch minder goed kunnen begrijpen hoe het is ofzo? Ik weet t niet goed, maar vind t wel opvallend en irritant :{
Arjadinsdag 27 februari 2018 @ 12:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 11:57 schreef Kirb het volgende:
Ik pik zo gauw de volgende data eruit voor de OP:
1 maart Bertha NOD
5 maart Poelewoep NOD
5 maart Kirb echo follikelmeting
8 maart mrsPeel echo

Arja wanneer is jouw NOD? Daar moet natuurlijk ook heel hard voor geduimd worden.

Nog meer data?
12 maart volgens mij. Volgens mij was het 13 dagen na de tp van een blastocyst, toch poelewoep?
B.erthadinsdag 27 februari 2018 @ 12:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 12:12 schreef T.A.S. het volgende:
Jeee wat fijn Arja, hopelijk blijft deze plakken! *O*
Peel lastig hoor, kan me voorstellen dat het erg moeilijk is om er al van te genieten. Wel supergoed dat je meedoet met moeders voor moeders, lijkt mij ook erg fijn om iets terug te kunnen doen, mocht het ooit zo ver komen.

Ik verwacht ergens eind vd week een eisprong, daarna weet ik m’n NOD.

Hoe doen jullie het met bespreken met je omgeving? Ik ben er aan de ene kant vrij makkelijk in, in die zin dat als het ter sprake komt ik het ook wel vertel, maar ik merk wel dat ik er wat meer moeite mee heb om het er met een man over te hebben... misschien om dat ze gevoelsmatig toch minder goed kunnen begrijpen hoe het is ofzo? Ik weet t niet goed, maar vind t wel opvallend en irritant :{
Wij hebben het eigenlijk steeds een beetje verteld van: "Weet dat wij ermee bezig zijn en dat het niet zo vlot gaat als gehoopt. Maak je voorlopig maar geen zorgen, dat doen wij ook niet want we gaan ervan uit dat het gewoon goed komt. Alleen we wilden het wel even laten weten omdat het wel iets is wat ons bezighoudt en ook wel beperkt in sommige zaken. Je mag ernaar vragen en doe dat ook gewoon als je die behoefte hebt, maar het hoeft niet iedere keer ter sprake te komen. Je hoort het vanzelf wel als we weer iets te vertellen hebben."

En dan merk je vanzelf hoeveel details ze nog meer willen. Sommigen zeggen "shit man, vervelend voor je. Hopelijk komt het snel goed. Op het werk wel alles goed?" en met anderen praat je nog een half uur door.

Ik heb overigens ook een vriend die als één van de eersten wist dat wij bezig waren, nu bijna een jaar geleden heb ik het hem verteld. Met hem kan ik heel goed praten, maar hij vraagt er juist nooit naar :P
Arjadinsdag 27 februari 2018 @ 14:30
*live uit de wachtkamer*

Er hangen hier tig geboortekaartjes en kwam een paar opmerkelijke namen tegen
Lolita
Dieze (best een toffe klank eigenlijk)
En Jaymee :')
B.erthadinsdag 27 februari 2018 @ 14:40
Mensen die creatief willen zijn :')
Zet 'm op, baby!
Mrs.Peeldinsdag 27 februari 2018 @ 14:40
Succes Arja!

Ik vind dat eigenlijk best wel raar, geboortekaartjes in de wachtruimte van de fertiliteitspoli. Net als zwangere buiken. Het is heel confronterend. Of ben ik te gevoelig?
Arjadinsdag 27 februari 2018 @ 14:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 14:40 schreef Mrs.Peel het volgende:
Succes Arja!

Ik vind dat eigenlijk best wel raar, geboortekaartjes in de wachtruimte van de fertiliteitspoli. Net als zwangere buiken. Het is heel confronterend. Of ben ik te gevoelig?
Ik vind het juist hoopgevend!

Pupo *O*
B.erthadinsdag 27 februari 2018 @ 14:56
Jippie, PUPO *O* *O* w/ ^O^ *;
Mrs.Peeldinsdag 27 februari 2018 @ 15:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 14:50 schreef Arja het volgende:

[..]

Ik vind het juist hoopgevend!

Pupo *O*
PUPO O+ *O* *O* *O*

Lekker broeden op Poppie! Heb je haar ( :D ) ook op het beeldscherm gezien?

Mooi, zo had ik het nog niet gezien. Hoopgevend is een veel mooiere duiding dan confronterend.
Fuchsia_rozedinsdag 27 februari 2018 @ 15:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 14:50 schreef Arja het volgende:

[..]

Ik vind het juist hoopgevend!

Pupo *O*
Pupo *O*
Lekker broeden :') O+
ViviRAWRSdinsdag 27 februari 2018 @ 15:08
Die geboortekaartjes zijn natuurlijk allemaal wel van zwangerschappen die er niet vanzelf gekomen zijn, dus van mensen die in dit topic hadden kunnen zitten. ;)

Arja PUPO van Poppie!! *O* O+
B.erthadinsdag 27 februari 2018 @ 15:10
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 20:41 schreef Mrs.Peel het volgende:
Nou, ik vind dat het met deze klachten nog twee kanten op kan hoor! Ik blijf nog even optimistisch voor je ^O^
quote:
1s.gif Op maandag 26 februari 2018 22:16 schreef Arja het volgende:
Bertha je weet nog niks, ik blijf duimen
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 06:46 schreef Ronderotonde het volgende:
Bertha toch spannend,ik denk ook dat t nog twee kanten op kan.
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2018 22:53 schreef poelewoep het volgende:
B.ertha ik denk dat het inderdaad nog 2 kanten op kan. Uberhaupt is symptomen checken heel moeilijk. De een voelt niks en is zwanger, de ander voelt van alles en is niet zwanger. Pas bij een negatieve test heb je zekerheid. Ik duim dus nog even voor je door!
Om hier nog even op terug te komen: Nu zit ik juist weer te hopen. Mijn negatieve insteek was ook wel zelfbescherming :')

Ik ga gewoon heel actief proberen al mijn wensen & duimen te verplaatsen naar Arja O+
Barreltjedinsdag 27 februari 2018 @ 15:36
Arja PUPO!!!! *; *;
Arjadinsdag 27 februari 2018 @ 17:02
Mrs ja ik heb haar ook op het beeldscherm gezien. Het is een meisje, ik weet het zeker ;)

Nod is 12 maart heb het nog even nagevraagd
Cygnedinsdag 27 februari 2018 @ 17:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 14:50 schreef Arja het volgende:

[..]

Ik vind het juist hoopgevend!

Pupo *O*
Eens. Zal vermoedelijk ook de reden zijn.

En pupo. O+
poelewoepdinsdag 27 februari 2018 @ 23:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 12:12 schreef Arja het volgende:

[..]

12 maart volgens mij. Volgens mij was het 13 dagen na de tp van een blastocyst, toch poelewoep?
Klop helemaal!

En yaaaaay pupo!! Wat ontzettend fijn dat het doorgegaan is *O* *O*

Mrs Peel nu begint het wel spannend te worden ja! Sinds vandaag ook wat misselijk dus het symptomen checken kan weer beginnen. Maar ik kan niets anders doen dan wachten. Is het al snel maandag?!
Mrs.Peelwoensdag 28 februari 2018 @ 00:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 23:10 schreef poelewoep het volgende:

[..]

Klop helemaal!

En yaaaaay pupo!! Wat ontzettend fijn dat het doorgegaan is *O* *O*

Mrs Peel nu begint het wel spannend te worden ja! Sinds vandaag ook wat misselijk dus het symptomen checken kan weer beginnen. Maar ik kan niets anders doen dan wachten. Is het al snel maandag?!
Ja hoor :Y


:')

Succes met wachten. Klinkt spannend! Gebruik je nu Utrogestan?
Omentielvowoensdag 28 februari 2018 @ 06:15
Arja. Ik ga duimen. O+

Voor de rest ook. O+
B.erthawoensdag 28 februari 2018 @ 14:34
Ik had liever ongelijk gehad :{ Ben ongesteld geworden.
Mrs.Peelwoensdag 28 februari 2018 @ 14:41
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 14:34 schreef B.ertha het volgende:
Ik had liever ongelijk gehad :{ Ben ongesteld geworden.
:*
Tink89woensdag 28 februari 2018 @ 15:30
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 14:34 schreef B.ertha het volgende:
Ik had liever ongelijk gehad :{ Ben ongesteld geworden.
-O-
Kirbwoensdag 28 februari 2018 @ 16:14
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 14:34 schreef B.ertha het volgende:
Ik had liever ongelijk gehad :{ Ben ongesteld geworden.
Wat jammer -O- :*
McLauradonderdag 1 maart 2018 @ 09:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 februari 2018 14:40 schreef Mrs.Peel het volgende:
Succes Arja!

Ik vind dat eigenlijk best wel raar, geboortekaartjes in de wachtruimte van de fertiliteitspoli. Net als zwangere buiken. Het is heel confronterend. Of ben ik te gevoelig?
Zwangere buiken zie je hier niet in de wachtruime, fertiliteit is gescheiden van gynaecologie sinds een aantal jaar. De geboortekaartjes staan op het kantoor van de verpleegkundige, in een hoekje. Je kunt ze bekijken, maar ze worden je niet opgedrongen,
Mrs.Peeldonderdag 1 maart 2018 @ 09:23
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 09:14 schreef McLaura het volgende:

[..]

Zwangere buiken zie je hier niet in de wachtruime, fertiliteit is gescheiden van gynaecologie sinds een aantal jaar. De geboortekaartjes staan op het kantoor van de verpleegkundige, in een hoekje. Je kunt ze bekijken, maar ze worden je niet opgedrongen,
Bij ons op de fertiliteitspoli heb ik nog nooit een geboortekaartje gezien. Ik vermoed dat die in de artsenkamer of op het secretariaat hangen. Ik heb wel eens een zwangere gezien, die moest bij klinische genetica zijn. Die benijdde ik niet, volgens mij was het niet goed...
Arjadonderdag 1 maart 2018 @ 11:33
Wat jammer bertha
sararaatsdonderdag 1 maart 2018 @ 11:50
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 14:34 schreef B.ertha het volgende:
Ik had liever ongelijk gehad :{ Ben ongesteld geworden.
Knuffie voor iedereen!
BobbyMcGeedonderdag 1 maart 2018 @ 14:41
Arja is PUPO! *O* Wat fijn dat de embryo het bevriezen en ontdooien heeft overleefd ^O^ Hoe gaat het nu met je?
En poelewoep.. trek jij het wachten nog een beetje?

quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2018 14:34 schreef B.ertha het volgende:
Ik had liever ongelijk gehad :{ Ben ongesteld geworden.
-O- wat jammer Bertha.

Bij ons in het ziekenhuis heb ik nog nooit een geboortekaartje gezien. Heel soms zit er iemand die zwanger is, maar die moet dan inderdaad bij de klinisch genetica zijn. Kinderen zijn er wel regelmatig, volgens mij vaak van ouders die voor een tweede gaan. Of wellicht ook kindjes waarbij erfelijkheidsonderzoek gedaan wordt?

Ik mag eindelijk weer beginnen met de menopur *O* De cyste/follikel was gekrompen naar 14 mm en dat vond men klein genoeg om te beginnen met de stimulatie. Ik ben benieuwd, volgende week weer een echo.
Kirbdonderdag 1 maart 2018 @ 19:53
Ohh fijn Bobby! Hopelijk volgende week een goed aantal follikels te zien :Y.

Hoe gaat ‘t met de rest? Stilletjes hier :).

Poelewoep handle je de spanning nog ‘n beetje?
Mrs.Peeldonderdag 1 maart 2018 @ 20:07
Fijn Bobby! Nu hopen dat je lijf het oppikt ^O^
Arjadonderdag 1 maart 2018 @ 20:15
Bobby hopelijk gaat nu dan eindelijk alles volgens het boekje!

Hoe gaat het met jou mrs? Bijna echo.

En met jou kirb?

Hier goed. Ben aan mijn nieuwe baan begonnen dus veel afleiding. Ik ben er tot nu toe eigenlijk sowieso wel weinig mee bezig. Alsof ik er toch niet in geloof.
Wat dan in de tweede wachtweek weer helemaal om kan slaan
Mrs.Peeldonderdag 1 maart 2018 @ 20:35
Het gaat wel goed eigenlijk. Heel erg moe en last van

SPOILER
obstipatie }:|
Nog een week!

OMG, ja Arja, die tweede wachtweek, echt, die moeten ze afschaffen :X Fijn dat je nieuwe werk bevalt en afleidt!
poelewoepdonderdag 1 maart 2018 @ 21:51
B.ertha wat balen dat je ongesteld bent geworden ;(

Mrs Peel ik gebruik inderdaad utrogestan!

Kirb ik hou het nog wel vol, nog maar een paar daagjes wachten. Ik blijf het vergeten omdat ik zo druk ben met andere dingen. Ik ben vooral toe aan eindelijk weekend haha.

Fijn Bobby dat jij mag beginnen met spuiten en dat de follikel niet verder gegroeid is!
Cygnedonderdag 1 maart 2018 @ 21:55
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 20:35 schreef Mrs.Peel het volgende:
Het gaat wel goed eigenlijk. Heel erg moe en last van

SPOILER
obstipatie }:|
Nog een week!

OMG, ja Arja, die tweede wachtweek, echt, die moeten ze afschaffen :X Fijn dat je nieuwe werk bevalt en afleidt!
Ja écht hè!

Duimenduimenduimen.
Kirbdonderdag 1 maart 2018 @ 22:14
Fijn dat je nieuwe baan zoveel afleiding geeft Arja, dat komt nu wel goed uit :). De duimen draaien overuren hier voor je.

MrsPeel aftellen naar de echo! Heb je nog verdere kwaaltjes? Hopelijk is het snel 8 maart.

Poelewoep je komt kalm over! Al kan ik me echt niet voorstellen dat je het soms vergeet :D. Wanneer wil je een test gaan doen? Fingers crossed voor 2 mooie streepjes.

Hier alles oké hoor, ik ben dit al de “rustige week” gaan noemen :P. Al is dat nu ook niet helemaal meer zo met dat spuiten om te stimuleren. Maar goed, ik kijk erg uit naar de echo maandag. Hopelijk in ieder geval niet meer dan 2 follikels zodat de poging in ieder geval door kan gaan.
Arjazaterdag 3 maart 2018 @ 12:26
Kirb ik duim voor je maandag dat op zijn minst de poging doorgaat. Dat moet gewoon.

Poelewoep begint wel spannend te worden. Kun je het testen nog laten?

Het is maar goed dat ik gewoon geen testen heb, want anders had ik vandaag op dag 5 al een test gedaan :')
poelewoepzaterdag 3 maart 2018 @ 13:05
Vanochtend getest en helaas geen tweede streep. Baal er nu toch wel van, had gehoopt dat zo'n zorgeloze ronde een goed teken zou zijn. Tot zover het "het komt allemaal goed als je het weet los te laten" :') Ik zal nog braaf tot maandag doorgaan met de medicatie maar verwacht er maar niets meer van.

Haha Arja dat heeft nog niet zoveel zin! Nog "maar" een weekje geduld ;)
Arjazaterdag 3 maart 2018 @ 13:26
Ah poelewoep wat superstom!
Pff
Kirbzaterdag 3 maart 2018 @ 13:33
Aaahh nee Poelewoep ;(. Wat ontzettend rot :(.
Mrs.Peelzaterdag 3 maart 2018 @ 14:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 12:26 schreef Arja het volgende:
Kirb ik duim voor je maandag dat op zijn minst de poging doorgaat. Dat moet gewoon.

Poelewoep begint wel spannend te worden. Kun je het testen nog laten?

Het is maar goed dat ik gewoon geen testen heb, want anders had ik vandaag op dag 5 al een test gedaan :')
Heel erg herkenbaar... Ik ben ze gekocht 1 week voor ik mocht testen en inderdaad al 2 dagen later getest. Hang in there!

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 13:05 schreef poelewoep het volgende:
Vanochtend getest en helaas geen tweede streep. Baal er nu toch wel van, had gehoopt dat zo'n zorgeloze ronde een goed teken zou zijn. Tot zover het "het komt allemaal goed als je het weet los te laten" :') Ik zal nog braaf tot maandag doorgaan met de medicatie maar verwacht er maar niets meer van.

Haha Arja dat heeft nog niet zoveel zin! Nog "maar" een weekje geduld ;)
Wat klote! Je kunt natuurlijk wat te vroeg getest hebben, maar ik snap je pessimisme :*
Ronderotondezondag 4 maart 2018 @ 15:19
Ik ben intussen al een week aan de ovulatietesten. Begonnen op dag 10, nu dag 16. Ik had elke dag exact hetzelfde dunne streepje.
Gisteravond begonnen echter de symptomen (hoofdpijn, afscheiding, gevoelige tepels) dus vanochtend een extra test gedaan (mijn testmoment was 's avonds) en jawel, dikke knalstreep. Dus eigenlijk bevestigen de testen precies wat mijn lichaam aangeeft. Wel makkelijk :) heb ze feitelijk dus niet echt nodig... Benieuwd wat het zkh ervan gaat zeggen bij de volgende ronde.
poelewoepzondag 4 maart 2018 @ 23:46
Wat fijn RR dat je je lichaam begint te herkennen, ik heb dat ook steeds meer!

Behalve als ik aan de hormonen zit want die symptomen zijn vaak zo verwarrend -O-
snoenkmaandag 5 maart 2018 @ 07:23
Rr fijn dat de testen kloppen met de symptomen.

Poelewoep :* doe je vandaag nog een test?

Bobby fijn!

Bertha :*

Arja hoe is het?

Kirb succes met de echo vandaag
B.erthamaandag 5 maart 2018 @ 09:34
Ah shit Poelewoep! Ik ben ook wel benieuwd of je nog een keer hebt getest.
:*
Kirbmaandag 5 maart 2018 @ 12:39
RR wat goed! Fijn dat je het zo kan herkennen.

Ik had vanmorgen een echo. Tot nu toe zitten er in ieder geval 2 eitjes, 1 van 10mm en 1 van bijna 12mm. Woensdag weer terug om te kijken, hopelijk groeien ze beiden mooi door.

Poelewoep heb je nog een testje gedaan?
poelewoepmaandag 5 maart 2018 @ 20:43
Vanochtend nog een test gedaan maar deze bleef negatief. Dus nu de menstruatie afwachten en dan hebben we nog 1 cryo over. Het einde van poging 1 is nu in zicht en dat vind ik eigenlijk best wel confronterend -O-
snoenkmaandag 5 maart 2018 @ 21:14
*O* voor de 2 eitjes van Kirb. Hoop dat ze mooi doorgroeien

Wat klote poelewoep :*
Mrs.Peelmaandag 5 maart 2018 @ 22:01
Kirb, goed bezig! Nu zo door ^O^

Poelewoep :* Wat ongelofelijk jammer dat het niet is gelukt! Nu even een pauze?

Arja, hoe gaat het wachten?
Arjamaandag 5 maart 2018 @ 22:03
Poelewoep ik kan me heel goed voorstellen dat dat confronterend is.
Je krijgt dan ook een evaluatiegesprek en ik ben wel benieuwd naar wat ze een volgende keer misschien nog anders zouden kunnen doen.
Heb je wel vertrouwen in het ziekenhuis en een tweede poging daar of zou je evtl ook een ander ziekenhuis of het buitenland overwegen?

Kirb: go eitjes *O*

Hier alles goed.
B.erthadinsdag 6 maart 2018 @ 09:16
Poelewoep -O-
Dikke knuffel
Kirbdinsdag 6 maart 2018 @ 09:53
Poelewoep :*
Mrs.Peelwoensdag 7 maart 2018 @ 08:15
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 12:39 schreef Kirb het volgende:
RR wat goed! Fijn dat je het zo kan herkennen.

Ik had vanmorgen een echo. Tot nu toe zitten er in ieder geval 2 eitjes, 1 van 10mm en 1 van bijna 12mm. Woensdag weer terug om te kijken, hopelijk groeien ze beiden mooi door.

Poelewoep heb je nog een testje gedaan?
En? Lig je op schema?
Kirbwoensdag 7 maart 2018 @ 09:31
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 08:15 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

En? Lig je op schema?
Mja soort van, er is maar 1 follikel doorgegroeid naar nu zo'n 15mm. Andere is op 10/11 blijven hangen. Morgen nog even terug en dan waarschijnlijk morgenavond pregnyl en zaterdag insemineren.
Mrs.Peelwoensdag 7 maart 2018 @ 09:54
Oe, jammer van die ene :{ Maar, het kan met 1! Zie je het zelf wel zitten?
Kirbwoensdag 7 maart 2018 @ 10:11
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 09:54 schreef Mrs.Peel het volgende:
Oe, jammer van die ene :{ Maar, het kan met 1! Zie je het zelf wel zitten?
Ja hoor we gaan gewoon maar door. Voelt nog steeds als "IUI moeten doorlopen voor we naar IVF mogen". Al heeft de verpleegkundige me wel op het hart gedrukt dat ze echt wel resultaat zien met onze waarden en IUI. Geen enorme kansen, maar wel kansjes. Als het echt kansloos was hadden ze ons echt wel doorgestuurd.

Hoe gaat het met jou? Zenuwachtig voor morgen kan ik me voorstellen? Voel je je lichamelijk goed?

Arja tweede wachtweek! Hoe gaat het? Succes met het doorkomen... wanneer ga je testen?

Bertha jij weer aan de clomid inmiddels? Wanneer heb je een echo?
Arjawoensdag 7 maart 2018 @ 10:30
Kirb je hoeft niet perse de iui te doorlopen. Bij mij tenminste niet. Er viel destijds wel over te praten.

Tweede wachtweek ja en ik denk dat het niet gelukt is, op de een of andere manier lijk ik dat zeker te weten
B.erthawoensdag 7 maart 2018 @ 10:46
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 10:11 schreef Kirb het volgende:

[..]

Ja hoor we gaan gewoon maar door. Voelt nog steeds als "IUI moeten doorlopen voor we naar IVF mogen". Al heeft de verpleegkundige me wel op het hart gedrukt dat ze echt wel resultaat zien met onze waarden en IUI. Geen enorme kansen, maar wel kansjes. Als het echt kansloos was hadden ze ons echt wel doorgestuurd.

Hoe gaat het met jou? Zenuwachtig voor morgen kan ik me voorstellen? Voel je je lichamelijk goed?

Arja tweede wachtweek! Hoe gaat het? Succes met het doorkomen... wanneer ga je testen?

Bertha jij weer aan de clomid inmiddels? Wanneer heb je een echo?
Jammer dat het er maar 1 is, maar fijn dat het ziekenhuis er nog wel echt in gelooft. Anders voelt het toch helemaal zo zinloos :)
Ik zit inmiddels weer aan de clomid, vrijdag mijn eerste echo.
Peacefulllwoensdag 7 maart 2018 @ 10:53
Jammer dat het er maar één lijkt te zijn Kirb. Wie weet is dit de ene die jullie nodig hebben.

Arja, Ik blijf gewoon hard voor je duimen hoor!
Mrs.Peelwoensdag 7 maart 2018 @ 15:12
Arja, ik hoop dat je geen gelijk hebt!

B.ertha ook al weer bezig met de volgende ronde, succes!

Kirb, in mijn ervaring zijn de mensen van de fertiliteitspoli heel reëel, en geven ze geen valse hoop. Ik duim!

Ik voel me redelijk, ik ben erg moe en af en toe misselijk. Het blijft heel erg spannend, de echo morgen neemt hopelijk een beetje van die spanning weg.
B.erthawoensdag 7 maart 2018 @ 16:23
Mrs, hoe ver ben je vandaag precies? Fijn dat het met klachten wel meevalt ^O^ ik duim voor een hele mooie knipper O+
Mrs.Peelwoensdag 7 maart 2018 @ 17:04
7 weken, dus we moeten morgen ook echt een knipper zien. Superspannend!
Kirbwoensdag 7 maart 2018 @ 17:05
quote:
1s.gif Op woensdag 7 maart 2018 15:12 schreef Mrs.Peel het volgende:

Kirb, in mijn ervaring zijn de mensen van de fertiliteitspoli heel reëel, en geven ze geen valse hoop. Ik duim!

Ik voel me redelijk, ik ben erg moe en af en toe misselijk. Het blijft heel erg spannend, de echo morgen neemt hopelijk een beetje van die spanning weg.
Dankjewel O+ (de rest ook!).

Ik duim voor jou voor een mooie echo morgen.

Arja wat jammer dat het niet positief voelt momenteel. Ik hoop dat het niet klopt en dat je over een paar dagen een mooie test in handen hebt. :*

Poelewoep ik wilde nog wat uitgebreider reageren op jouw post gisteren. Want ondanks dat wij nog niet bezig zijn met IVF kan ik me voorstellen dat het steeds meer confronterend wordt :*. Ik ben benieuwd wat je in een evaluatie te horen krijgt en wat je wilt bespreken. Hoe ervaar je de behandeling in je ZH? Hopelijk is een tweede IVF gewoon helemaal niet nodig en doet de laatste cryo de trick. Gaan jullie gelijk door of even pauze?
Kirbwoensdag 7 maart 2018 @ 17:17
En dan gelijk maar even algemeen; voor degenen met IVF ervaring, in welk ZH lopen/liepen jullie? En hoe zijn jullie ervaringen? mag natuurlijk in PM
SPOILER
Ik ben me al een klein beetje aan het oriënteren en qua locatie zitten we tussen 3 IVF klinieken/ziekenhuizen in (Erasmus/Elisabeth tweesteden/evt Radboud)
Gaddlewoensdag 7 maart 2018 @ 21:26
Yay! ik mag ineens as maandag al naar de gynacoloog.
Wij hebben heel veel geluk. Er is een stelletje die afziet om nog een kindje te krijgen.
Er komen dus rietjes vrij van de donor die wij eerst hadden. Ik ben zo gelukkig. *O*
B.erthawoensdag 7 maart 2018 @ 21:38
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 17:17 schreef Kirb het volgende:
En dan gelijk maar even algemeen; voor degenen met IVF ervaring, in welk ZH lopen/liepen jullie? En hoe zijn jullie ervaringen? mag natuurlijk in PM
SPOILER
Ik ben me al een klein beetje aan het oriënteren en qua locatie zitten we tussen 3 IVF klinieken/ziekenhuizen in (Erasmus/Elisabeth tweesteden/evt Radboud)
Geen ervaring, ook niet van horen zeggen, maar ik ben voorlopig wel tevreden over Radboud
B.erthawoensdag 7 maart 2018 @ 21:38
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 21:26 schreef Gaddle het volgende:
Yay! ik mag ineens as maandag al naar de gynacoloog.
Wij hebben heel veel geluk. Er is een stelletje die afziet om nog een kindje te krijgen.
Er komen dus rietjes vrij van de donor die wij eerst hadden. Ik ben zo gelukkig. *O*
Wat ontzettend fijn! Dat kan dus heel snel gaan O+
Arjawoensdag 7 maart 2018 @ 21:55
Mrs succes en hopelijk veel plezier morgen *O*

Kirb dat is niet mijn regio. Maar ik zou er op letten welk ziekenhuis op de route naar je werk ligt en het minst filegevoelig is. En verder doet freya ook ieder jaar onderzoek naar de tevredenheid van "patienten"

Gaddle wow wat een meevaller!

Pff ik heb iedere dag forse hoofdpijn de laatste dagen. En dan ga ik toch weer stiekem denken zou het een symptoom zijn pff
snoenkwoensdag 7 maart 2018 @ 22:12
Peel ik duim voor een hele mooie knipper morgen!

Kirb ook niet mijn regio

Wat fijn gaddle!

Arja ik duim voor jou ook gewoon nog hard door.

Ik mag morgen voor een follikelmeting en begin het nu wel weer allemaal spannend te vinden en het ohja gevoel van ohja, alle spanning van wachten op uitslagen, groeien de follikels een beetje goed en dat soort dingen.
Wel besloten dat ik de punctie dit keer met verdoving doe, vorige keren zonder gedaan omdat ik dan niet hoefde te blijven en het is best te doen maar zou het ook wel fijn vinden als het iets minder pijn zou doen.
Dus ik zoek ook tips, neem je een boekje mee oid of is dat gek?
Cygnedonderdag 8 maart 2018 @ 01:30
Kirb,
SPOILER
Hier UMC utrecht. Ons streekziekenhuis werkt met ivf samen met Radboud. UMCU is voor ons het dichtstbijzijnde ziekenhuis dat pgd aanbiedt dus daarvoor gekozen.
Tink89donderdag 8 maart 2018 @ 08:53
Kirb
SPOILER
Mijn beste vriendin loopt in Tilburg en die is erg tevreden over de patientvriendelijkheid daar.
Kirbdonderdag 8 maart 2018 @ 10:34
Gaddle wat fijn voor jullie! *O*

Snoenk succes met de follikelmeting, hoe laat mag je?

Bedankt voor jullie reacties. Ik ga me nog wat verder inlezen en laat me ook een beetje leiden door wat mijn gynaecoloog gaat aanraden. Hij gaf al wel aan dat ze met bijna alle ziekenhuizen/IVF klinieken samenwerken. Volgens mij kan ik dan voor echo's e.d. gewoon hier blijven. Zal ook Freya eens bekijken, thanks Arja.

Follikelmeting vandaag was goed! 1 follikel is inmiddels groot genoeg, de andere is achtergebleven op 11/12mm en doet dus niet meer mee. Vanavond pregnyl zetten en zaterdag inseminatie.
B.erthadonderdag 8 maart 2018 @ 11:10
Fijn Kirb!
Wat doet pregnyl eigenlijk?
snoenkdonderdag 8 maart 2018 @ 11:20
Zit nu in de wachtkamer.
Fijn dat het ene eitje iig wel doorgegroeid is!

Pregnyl of ovitrelle zorgt voor de eisprong
B.erthadonderdag 8 maart 2018 @ 11:27
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:20 schreef snoenk het volgende:
Zit nu in de wachtkamer.
Fijn dat het ene eitje iig wel doorgegroeid is!

Pregnyl of ovitrelle zorgt voor de eisprong
Springt dat dan niet vanzelf bij bepaalde hormonen? Ik gebruik het niet namelijk..
ViviRAWRSdonderdag 8 maart 2018 @ 11:43
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:27 schreef B.ertha het volgende:
Springt dat dan niet vanzelf bij bepaalde hormonen? Ik gebruik het niet namelijk..
Jawel, maar met die injectie kunnen ze de eisprong en inseminatie zo optimaal mogelijk timen ten opzichte van elkaar. :)
Kirbdonderdag 8 maart 2018 @ 11:51
Wat Vivi zegt dus 8-). Als ik het goed begrepen heb springt het eitje 36 uur na de pregnyl. Hoe dat zo precies kan gaat mijn pet echt te boven dus ik geloof het maar gewoon :P.
Mrs.Peeldonderdag 8 maart 2018 @ 12:34
Kloppend hartje gezien! Qua grootte precies op schema, nu 7 weken en 3 dagen zwanger. De uitgerekende datum is 22 oktober!
Tink89donderdag 8 maart 2018 @ 12:42
quote:
17s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:34 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kloppend hartje gezien! Qua grootte precies op schema, nu 7 weken en 3 dagen zwanger. De uitgerekende datum is 22 oktober!
Wat ontzettend fijn! *O*
Mrs.Peeldonderdag 8 maart 2018 @ 12:45
En ik ga dan denk ik geleidelijk opschuiven naar Z&G. Dat vind ik wel heel onwennig, ik hoor hier vind ik, na al die jaren. Maar ik snap ook dat dat voor jullie straks niet leuk is. Ik blijf uiteraard meelezen en meeleven.

:* voor iedereen die het nodig heeft
Arjadonderdag 8 maart 2018 @ 12:47
Oh mrs wat een geweldig nieuws O+
Mrs.Peeldonderdag 8 maart 2018 @ 12:50
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:47 schreef Arja het volgende:
Oh mrs wat een geweldig nieuws O+
Ja O+ En nu ben ik doodop van de spanning! Ze begon met de echo, en ik riep al meteen: ik zie niets, er zit niks :'( En toen zei ze: zal ik eerst even de baarmoeder opzoeken?

:{w Doe dat dan meteen...

O+

Hoe gaat het met je hoofdpijn?
Kirbdonderdag 8 maart 2018 @ 12:56
quote:
17s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:34 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kloppend hartje gezien! Qua grootte precies op schema, nu 7 weken en 3 dagen zwanger. De uitgerekende datum is 22 oktober!
YES!! *O* *O* *O*
ViviRAWRSdonderdag 8 maart 2018 @ 13:03
Mrs.Peel wat goed!! *O*
snoenkdonderdag 8 maart 2018 @ 13:04
Wat super peel!! *O*

Ik mag zondag weer terug, ik geloof nu zo een 7 follikels rond een cm.
B.erthadonderdag 8 maart 2018 @ 13:52
quote:
17s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:34 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kloppend hartje gezien! Qua grootte precies op schema, nu 7 weken en 3 dagen zwanger. De uitgerekende datum is 22 oktober!
Wat mooi en bijzonder O+ Ik pinkte een klein traantje weg :@
B.erthadonderdag 8 maart 2018 @ 13:53
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 11:43 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Jawel, maar met die injectie kunnen ze de eisprong en inseminatie zo optimaal mogelijk timen ten opzichte van elkaar. :)
Oh vandaar. Wij hebben gewoon regelmatig seks totdat de eisprong echt wel zeker voorbij is :+
Cygnedonderdag 8 maart 2018 @ 14:07
Oh mrs. Peel. O+

Hier vanochtend intake gehad. Was een mooi gesprek en vooral heel tof onze arts weer te zien. Als mijn schildklier goed is mogen we volgende maand al starten. :o
snoenkdonderdag 8 maart 2018 @ 14:41
Wauw zo snel alweer Cygne!
Stormqueendonderdag 8 maart 2018 @ 16:51
quote:
17s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:34 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kloppend hartje gezien! Qua grootte precies op schema, nu 7 weken en 3 dagen zwanger. De uitgerekende datum is 22 oktober!
ooohhhh O+ yes!
Thinkk-Pinkkdonderdag 8 maart 2018 @ 17:10
quote:
17s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:34 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kloppend hartje gezien! Qua grootte precies op schema, nu 7 weken en 3 dagen zwanger. De uitgerekende datum is 22 oktober!
Oh wat super fijn O+ O+ O+
droomvrouwtjedonderdag 8 maart 2018 @ 17:20
quote:
17s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:34 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kloppend hartje gezien! Qua grootte precies op schema, nu 7 weken en 3 dagen zwanger. De uitgerekende datum is 22 oktober!
O+ O+
BobbyMcGeedonderdag 8 maart 2018 @ 17:43
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:45 schreef Mrs.Peel het volgende:
En ik ga dan denk ik geleidelijk opschuiven naar Z&G. Dat vind ik wel heel onwennig, ik hoor hier vind ik, na al die jaren. Maar ik snap ook dat dat voor jullie straks niet leuk is. Ik blijf uiteraard meelezen en meeleven.

:* voor iedereen die het nodig heeft
Na al die jaren.. dat zeg je heel goed. Fantastisch dat je mag doorschuiven! *O*
BobbyMcGeedonderdag 8 maart 2018 @ 17:44
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 20:43 schreef poelewoep het volgende:
Vanochtend nog een test gedaan maar deze bleef negatief. Dus nu de menstruatie afwachten en dan hebben we nog 1 cryo over. Het einde van poging 1 is nu in zicht en dat vind ik eigenlijk best wel confronterend -O-
Inmiddels al ongesteld, poelewoep? Wat jammer dat het erop lijkt dat de eerste poging niet gelukt is -O-
BobbyMcGeedonderdag 8 maart 2018 @ 17:47
Bij mij groeien de follikels nu ook goed. Vanochtend de eerste echo gehad sinds het opnieuw beginnen met stimuleren.. er zitten er zo'n 8 of 9 van groter dan een centimeter, en een heel aantal daarvan zijn zo rond de 13 mm *O* De arts wilde ons zaterdag weer zien, omdat ze het niet over het weekend wil tillen. Ik heb er nu wel vertrouwen in ^O^
Arjadonderdag 8 maart 2018 @ 19:39
Snoenk en bobby dat klinkt goed *O*

Ja hier nog iedere dag hoofdpijn, maar ook een innerlijk weten dat het niet gelukt is en dus einde oefening.
Ik heb zin in wijn, maar dat durf ik ook nog niet :@
Mrs.Peeldonderdag 8 maart 2018 @ 19:46
Bobby en snoenk, goede resultaten!

Cygne ook al weer bijna echt bezig!

Arja, als je wel zwanger bent, dan kan bij deze termijn een (half) glas wijn echt geen kwaad. Misschien jezelf toch maar belonen met iets lekkers?
Arjadonderdag 8 maart 2018 @ 19:49
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 19:46 schreef Mrs.Peel het volgende:
Bobby en snoenk, goede resultaten!

Cygne ook al weer bijna echt bezig!

Arja, als je wel zwanger bent, dan kan bij deze termijn een (half) glas wijn echt geen kwaad. Misschien jezelf toch maar belonen met iets lekkers?
Ik heb de afgelopen maanden bewust als een non geleefd, zodat als de ivf niet lukt ik mezelf niks kan verwijten. Dus dat houd ik nog maar even vol
Mrs.Peeldonderdag 8 maart 2018 @ 20:05
Ik snap je, je hebt ook gelijk. Maar soms moet je gewoon getroost worden. Dan maar iets anders verzinnen! Ik duim nog steeds als een malle voor je :*
B.erthadonderdag 8 maart 2018 @ 20:07
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 19:39 schreef Arja het volgende:
Snoenk en bobby dat klinkt goed *O*

Ja hier nog iedere dag hoofdpijn, maar ook een innerlijk weten dat het niet gelukt is en dus einde oefening.
Ik heb zin in wijn, maar dat durf ik ook nog niet :@
Lieve Arja, dat 'weten' is gewoon zelfbescherming :* ik duim echt nog even voor je hoor!
Cygnedonderdag 8 maart 2018 @ 22:04
Arja :*
BobbyMcGeedonderdag 8 maart 2018 @ 22:33
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 19:49 schreef Arja het volgende:

[..]

Ik heb de afgelopen maanden bewust als een non geleefd, zodat als de ivf niet lukt ik mezelf niks kan verwijten. Dus dat houd ik nog maar even vol
Op het eind is dat het lastigst vol te houden hè? Ik duim voor je, het zou zo mooi zijn als het toch gelukt is :*
ViviRAWRSdonderdag 8 maart 2018 @ 23:15
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2018 19:46 schreef Mrs.Peel het volgende:
Arja, als je wel zwanger bent, dan kan bij deze termijn een (half) glas wijn echt geen kwaad. Misschien jezelf toch maar belonen met iets lekkers?
Arja had al gereageerd, maar ik wil toch nog even zeggen dat dit een misverstand is. :) Er bestaat geen veilige hoeveelheid alcohol, tijdens welke termijn van de zwangerschap dan ook. Dat het gelukkig meestal wel losloopt als iemand onbedoeld alcohol heeft gedronken terwijl ze (naar later bleek) zwanger was, maakt het nog geen goed idee om bewust alcohol te drinken terwijl je weet dat je pril zwanger of PUPO bent.

Arja, ik hoop dat je innerlijk het mis heeft. :*

Bobby wat fijn van je follikels! *O*
Kirbvrijdag 9 maart 2018 @ 09:25
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2018 13:53 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Oh vandaar. Wij hebben gewoon regelmatig seks totdat de eisprong echt wel zeker voorbij is :+
Da's wat lastiger met IUI :P :') .

Snoenk dat gaat de goede kant op! Hopelijk groeien ze mooi door :Y. En Bobby ook goede groei, fijn hoor. En lekker dat het vertrouwen dan ook een beetje terugkomt.
Cygne dat schiet al op!

Arja ik vind het zo spannend voor je :*.
B.erthavrijdag 9 maart 2018 @ 09:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:25 schreef Kirb het volgende:

[..]

Da's wat lastiger met IUI :P :')
Dat snapte ik :D :')
Kirbvrijdag 9 maart 2018 @ 09:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 maart 2018 09:30 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Dat snapte ik :D :')
Nou ik las trouwens op Amerikaanse fora (volgens mij) dat ze wel eens twee dagen achter elkaar insemineren. Dus dat komt bijna op 't zelfde neer :P.
B.erthavrijdag 9 maart 2018 @ 10:58
Echt waar? Dat is bijzonder. Ik ken wel verhalen van mensen die na de inseminatie werd aangeraden om het morgen ook nog even gezellig te maken

Edit: zojuist echo gehad en er zit een follikel van 15 MM :)

[ Bericht 36% gewijzigd door B.ertha op 09-03-2018 11:30:09 ]
Gaddlevrijdag 9 maart 2018 @ 20:28
quote:
17s.gif Op donderdag 8 maart 2018 12:34 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kloppend hartje gezien! Qua grootte precies op schema, nu 7 weken en 3 dagen zwanger. De uitgerekende datum is 22 oktober!
Geweldig. Goed nieuws. Gefeliciteerd! *;
poelewoepzaterdag 10 maart 2018 @ 00:31
quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 22:01 schreef Mrs.Peel het volgende:
Kirb, goed bezig! Nu zo door ^O^

Poelewoep :* Wat ongelofelijk jammer dat het niet is gelukt! Nu even een pauze?

Arja, hoe gaat het wachten?
Nee we gaan meteen door. Als die poging ook mislukt dan wel pauze want weer punctie e.d.

quote:
1s.gif Op maandag 5 maart 2018 22:03 schreef Arja het volgende:
Poelewoep ik kan me heel goed voorstellen dat dat confronterend is.
Je krijgt dan ook een evaluatiegesprek en ik ben wel benieuwd naar wat ze een volgende keer misschien nog anders zouden kunnen doen.
Heb je wel vertrouwen in het ziekenhuis en een tweede poging daar of zou je evtl ook een ander ziekenhuis of het buitenland overwegen?

Kirb: go eitjes *O*

Hier alles goed.
Ik ben wel benieuwd naar de evaluatie. Maar denk niet dat er echt iets anders gedaan kan worden. Verder ben ik wel te spreken over ons ziekenhuis dus blijf daar zeker voor de tweede ronde.

Hoe gaat het met jou? Ik duim nog even door!

quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2018 17:05 schreef Kirb het volgende:

[..]

Dankjewel O+ (de rest ook!).

Ik duim voor jou voor een mooie echo morgen.

Arja wat jammer dat het niet positief voelt momenteel. Ik hoop dat het niet klopt en dat je over een paar dagen een mooie test in handen hebt. :*

Poelewoep ik wilde nog wat uitgebreider reageren op jouw post gisteren. Want ondanks dat wij nog niet bezig zijn met IVF kan ik me voorstellen dat het steeds meer confronterend wordt :*. Ik ben benieuwd wat je in een evaluatie te horen krijgt en wat je wilt bespreken. Hoe ervaar je de behandeling in je ZH? Hopelijk is een tweede IVF gewoon helemaal niet nodig en doet de laatste cryo de trick. Gaan jullie gelijk door of even pauze?
Je omschrijft het goed. Het is gewoon steeds dat stapje verder dat je gaat en daarmee ook de pogingen die je achter je laat. Aan dit traject zit natuurlijk een einde en dat is best confronterend. Maar we hebben nog 2 puncties in het verschiet dus zo ver zijn we ook nog weer niet.

En dan verder:

Gaddle wat fijn dat jullie meteen mee kunnen! Dat is wel echt een geluk zeg O+

Mrs Peel een knipper! Ik kan me voorstellen dat het gek is om na al die jaren door te schuiven maar het is je zo gegund! Hopelijk schuiven we gewoon snel met je mee door ;)

Kirb wat fijn dat je weer een inseminatie hebt! Zouden het nog 2 eitjes kunnen worden?

B.ertha/Vivirawrs die pregnyl is ook voor mensen die ovulatieinductie doen, oftewel in een kunstmatige cyclus. Je hebt dan die pregnyl wel nodig om de follikels te laten springen, anders gebeurt er niets.

Snoenk, B.ertha en Bobby, hopelijk groeit alles nu mooi door!

En Cygne alweer bijna starten!

Ik ben zelf inmiddels ongesteld geworden en heb daarnaast een flinke buikgriep te pakken. Ik voel me zo ontzettend beroerd, hou helemaal niets binnen ;(
B.erthazaterdag 10 maart 2018 @ 09:16
Dat is niet fair Poelewoep, alsof ongesteld zijn nog niet erg genoten is ;( Beterschap!
Arjazaterdag 10 maart 2018 @ 10:07
De test was wit.

Dit was het dan. Emmy blijft alleen. En ik zal nooit meer zwanger zijn en de baby-tijd meemaken en de interactie tussen mijn twee kinderen zien.

Tegelijkertijd besef ik me nog maar een keer wat een wonder het is dat we Emmy wel hebben gekregen.

Ik zal denk ik minder actief zijn hier en wat afstand nemen. Ik wens jullie allemaal dat dromen uitkomen. Ik houd het update topic wel in de gaten.
Lemijnzaterdag 10 maart 2018 @ 10:17
Ik krijg kippenvel van je bericht, Arja. Sterkte met wennen aan dit idee en afscheid nemen van het beeld van 2 kinderen ;( .
:*
snoenkzaterdag 10 maart 2018 @ 10:18
Arja een hele dikke knuffel :*

Poelewoep beterschap!
Kirbzaterdag 10 maart 2018 @ 10:32
Ach arja :'(. Het was je zo vreselijk gegund. Ik wens je heel veel sterkte en een dikke knuffel :*.
Cygnezaterdag 10 maart 2018 @ 10:36
Arja :'( :*
Nanukezaterdag 10 maart 2018 @ 10:42
Arja. :'( Ik had zo gehoopt op een andere uitkomst. Sterkte. :*
Mrs.Peelzaterdag 10 maart 2018 @ 11:10
Poelewoep, wat een pech, ook nog buikgriep erbij :( Beterschap! Ik duim voor jullie laatste cryo O+

Arja, wat een verdrietige uitkomst ;( Neem alle tijd voor de verwerking :*
Fuchsia_rozezaterdag 10 maart 2018 @ 11:30
Arja :'( Wat verdrietig. Heel veel sterkte :*
droomvrouwtjezaterdag 10 maart 2018 @ 11:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 10:07 schreef Arja het volgende:
De test was wit.

Dit was het dan. Emmy blijft alleen. En ik zal nooit meer zwanger zijn en de baby-tijd meemaken en de interactie tussen mijn twee kinderen zien.

Tegelijkertijd besef ik me nog maar een keer wat een wonder het is dat we Emmy wel hebben gekregen.

Ik zal denk ik minder actief zijn hier en wat afstand nemen. Ik wens jullie allemaal dat dromen uitkomen. Ik houd het update topic wel in de gaten.
Ach lieve Arja :*
Ik had zo gehoopt dat de uitkomst anders zou zijn.
Heel veel sterkte, want ook al is Emmy een wonder, een kinderwens gaat diep, maakt niet uit of het de eerste of 2/3e kindje is :*
MevrouwCactuszaterdag 10 maart 2018 @ 12:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 10:07 schreef Arja het volgende:
De test was wit.

Dit was het dan. Emmy blijft alleen. En ik zal nooit meer zwanger zijn en de baby-tijd meemaken en de interactie tussen mijn twee kinderen zien.

Tegelijkertijd besef ik me nog maar een keer wat een wonder het is dat we Emmy wel hebben gekregen.

Ik zal denk ik minder actief zijn hier en wat afstand nemen. Ik wens jullie allemaal dat dromen uitkomen. Ik houd het update topic wel in de gaten.
Och lieve Arja, wat een teleurstelling. :'(
Peacefulllzaterdag 10 maart 2018 @ 12:35
Lieve Arja, wat een mega teleurstelling :'( Jullie Emmy is inderdaad een groot, bijzonder wonder :*
ViviRAWRSzaterdag 10 maart 2018 @ 13:09
Arja jouw NOD is 12 maart toch, is er echt geen kans meer?

:'(
B.erthazaterdag 10 maart 2018 @ 13:26
Ach nee Arja, wat een verdrietig bericht :'( Het was je zo gegund. Heel veel sterkte de komende tijd :*
Arjazaterdag 10 maart 2018 @ 13:46
Dankjulliewel voor de lieve reacties

quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:09 schreef ViviRAWRS het volgende:
Arja jouw NOD is 12 maart toch, is er echt geen kans meer?

:'(
Klopt. Voor de vorm blijf ik nog hormonen nemen tot maandag en test nogmaals. Maar nee, de 3 andere keren dat ik (even) zwanger was, had ik een dikke streep 3 dagen voor nod
poelewoepzaterdag 10 maart 2018 @ 13:47
Och Arja wat ontzettend jammer dat het niet raak is, ik snap dat je even afstand neemt. En al heb je al een wonder rondlopen, dat maakt de wens voor de tweede niet minder. Heel veel sterkte! :*

Bedankt voor de beterschapjes meiden! Inmiddels hou ik weer wat binnen maar ben zo slap als een vaatdoek. Gelukkig is het weekend dus ik kan lekker uitzieken.
ViviRAWRSzaterdag 10 maart 2018 @ 13:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 maart 2018 13:46 schreef Arja het volgende:
Klopt. Voor de vorm blijf ik nog hormonen nemen tot maandag en test nogmaals. Maar nee, de 3 andere keren dat ik (even) zwanger was, had ik een dikke streep 3 dagen voor nod
I see. Heel veel sterkte, ook voor jouw man. :*
Kirbzaterdag 10 maart 2018 @ 14:16
Beterschap Poelewoep, hopelijk knap je snel op.

Vanmorgen IUI gehad. Zwemmers waren niet optimaal (1,5miljoen goeie). Afwachten maar weer. Ach, ‘t kon in ieder geval doorgaan :)
Barreltjezaterdag 10 maart 2018 @ 15:40
Arja... geen woorden... sterkte! :*
BobbyMcGeezaterdag 10 maart 2018 @ 19:30
Wat verdrietig Arja. Sterkte met het verwerken van het definitieve einde van dit traject. Ik vind het prachtig om te lezen hoe blij je bent met Emmy, het vooruitzicht om het zo te kunnen beleven maakt het traject de moeite waard. Maar je bericht drukt me wel met de neus op de feiten: het rouwen omdat je toekomstbeeld zo anders is dan gehoopt/gedacht blijft, ook als je het geluk hebt uiteindelijk wel zwanger te raken.
Gaddlezondag 11 maart 2018 @ 08:22
Arja :*
Ik weet niet wat ik zeggen moet. Sorry
Philomijnzondag 11 maart 2018 @ 08:28
Oh Arja :'( Wat ontzettend verdrietig (understatement). Ik had zo voor je gehoopt. Ik hoop dat je er ooit helemaal in kan berusten. :*

Kirb, ik duim voor je!
Tink89zondag 11 maart 2018 @ 08:55
Ach Arja -O- wat ontzettend naar dat je je toekomstbeeld moet bijstellen. Sterkte
Kyarazondag 11 maart 2018 @ 09:19
Arja, wat ontzetten verdrietig dat het niet is gelukt -O- Sterkte met het verwerken dat deze droom niet verwezenlijkt kan worden :*
Omentielvozondag 11 maart 2018 @ 10:01
Oh Arja. Wat ontzettend verdrietig. Sterkte met een plekje geven. :*
Stormqueenzondag 11 maart 2018 @ 10:32
Arja, poeh. Wat een harde realisatie. Heel veel sterkte :*
elamanilozondag 11 maart 2018 @ 11:04
Arja :*
LeSagezondag 11 maart 2018 @ 12:04
Arja, wat ontzettend verdrietig ;( :* sterkte!
T.A.S.zondag 11 maart 2018 @ 19:36
Wat ontzettend naar Arja. Veel sterkte, hopelijk lukt het om het ooit een plekje te geven. Knap dat je nu toch ook al zo positief kunt schrijven dat je Emmy je wondertje is :*
ferrari_roodzondag 11 maart 2018 @ 19:43
Sterkte Arja
Gevalletjezondag 11 maart 2018 @ 21:02
Heel veel sterkte Arja! :*
Hobbesjemaandag 12 maart 2018 @ 00:32
Heel veel sterkte Arja :*
Roomsnoesmaandag 12 maart 2018 @ 05:21
Ach arja wat hard en wat stom sterkte met het rouwproses. :*
Arjamaandag 12 maart 2018 @ 08:50
Dankjulliewel allemaal.
Het is zuur dat wij niet zelf kunnen bepalen hoe groot ons gezin wordt. Emmy zou een geweldige grote zus geweest zijn.

Maar het komt wel goed. We wisten van tevoren dat de kans groot was dat het niet zou lukken en zijn niet tot het uiterste gegaan.

Ik heb nieuwe doelen genoeg. Ben net aan een nieuwe baan begonnen. En wil weer lekker in mijn vel zitten. Er zitten nog zwangerschapskilo's aan, maar omdat ik nog bezig was zwanger te worden heb ik dit niet consequent aangepakt. Door de hormonen blaas ik ook op en heb ik geen zin te sporten, maar nu is mijn lichaam weer van mij.
Ik ga dus Milf worden ;)

En 1 kind heeft ook voordelen. Als emmy 4 is willen we een grote reis met haar gaan maken.

Neemt niet weg dat het verdriet soms zal opsteken. Mijn beste en zwangere vriendin was hier op bezoek. Het was altijd onze droom samen zwanger te zijn en even is dit ook gelukt alleen bij mij ging het mis. Ik had nu ook zo'n buik kunnen hebben en de 20 weken echo.
Kirbmaandag 12 maart 2018 @ 09:26
Pfff Arja, wat is het toch ongelooflijk heftig. Je klinkt zo sterk! Ook al zal het wel even tijd kosten om dit te verwerken. Ik wens je alle goeds en rust en geluk :*.

Snoenk en Bobby, ik ben benieuwd hoe jullie echo's waren.
BobbyMcGeemaandag 12 maart 2018 @ 09:52
lief dat je er naar vraagt Kirb! Ik had zaterdag een echo waarbij het niet echt duidelijk was of de follikels nu groter waren geworden. Twee wel (14 mm en 16 mm), maar de rest leek nog steeds rond de cm te zitten. De arts was erg aan het twijfelen wat nu handig was om te doen. Ze wilde een herhaling van de vorige keer voorkomen maar overstimulatie is ook geen goed idee. Ze vroeg aan mij wat ik wilde ^O^ en ik heb de voorkeur gegeven aan toch wat omhoog met de menopur. Ik zit nu op 225 eenheden. Vanmiddag heb ik weer een echo, dus dan gaan we kijken. Ik heb geen duidelijk voorgevoel; ik voel wel wat bij mijn eierstokken maar niet zo duidelijk als voor de eerste echo.

Kirb, wilde jij ook weten in welk ziekenhuis we zitten? Ik ga naar het UMCG. Dat bevalt wel goed. Ze geven vrij duidelijk aan wat ze wel en niet willen doen, maar daarbinnen is veel mogelijk in overleg - en daar nemen ze ook de tijd voor.
Hilzillahmaandag 12 maart 2018 @ 10:14
Heel veel sterkte Arja. Wat ontzettend verdrietig :’(
Svanemaandag 12 maart 2018 @ 10:19
Arja, wat onzettend verdrietig. :* Je schrijft er altijd open over, en het is fijn te lezen hoe je beseft wat een wonder je fantastische dochter is. Maar dit is gewoon klotenieuws. Heel veel sterkte!
snoenkmaandag 12 maart 2018 @ 12:57
Echo zondag was goed, nu een stuk of 8 grote follikels. Morgen de punctie al en dan vrijdag hopelijk de terugplaatsing.

Bobby, hoop dat ze nu wel goed doorgroeien
Cygnemaandag 12 maart 2018 @ 13:30
Spannend Snoenk!

Ik heb even stiekem gecheckt in mijn umc en mijn schildklier was goed. Grote opluchting wel. O+
snoenkmaandag 12 maart 2018 @ 13:31
Goed nieuws Cygne! *O*
B.erthamaandag 12 maart 2018 @ 15:15
Fijn Snoenk en Cygne!
Mijn eitje was mooi doorgegroeid tot 19 mm dus ik ben naar huis gestuurd met "coïtus instructie"( :D :X ). Omdat het 2x op rij goed is gegaan, heb ik voor 3 rondes hormonen meegekregen en mag ik gewoon thuis aan de slag ^O^
Kirbmaandag 12 maart 2018 @ 15:55
Bobby hopelijk zijn ze nu toch goed gegroeid.

Snoenk zet 'm op morgen!

Bertha mooie instructie inderdaad :') fijn dat deze dosis het in ieder geval zo goed doet!
Bottoms_upmaandag 12 maart 2018 @ 16:37
:W Dag dames, ik kom weer enigszins aanhaken. Wij hebben een heerlijke pauze gehad van eind september tot februari. Na onze twee mislukte ivf pogingen wilden wij heel graag een second opinion. In Gent viel het uiteindelijk een beetje tegen. Wat wel heel fijn is, is dat we meer onderzoeken krijgen. Dus ook al zouden we daar geen poging doen, we halen er wel informatie uit. Maar waarschijnlijk gaan we voor een second second opinion.


Allereerst heel veel sterkte arja, wat heftig om dat toekomstbeeld te moeten bijstellen

Ik lees voor de rest goede echo's. Go go go Bertha! ;)
Succes met de punctie morgen snoenk

Bobby, ik duim dat ze toch netjes gaan doorgroeien

Mooi nieuws cygne, betekent dat dat jullie snel kunnen starten?
Ronderotondemaandag 12 maart 2018 @ 21:53
Och, Arja... Heel veel sterkte met het afsluiten van dit traject, van je wens... Geniet met volle teugen van Emmy, hopelijk geeft zij je troost als het even moeilijk gaat... Knuffel!
Kirbdinsdag 13 maart 2018 @ 10:01
Cygne wat fijn!

Jeetje Bottoms_up, ik las even de OP maar die loopt een beetje achter met jouw verhaal zie ik. Hoe is het verlopen met de twee IVF pogingen?

En snoenk heel veel succes vandaag.