abonnement Unibet Coolblue
pi_177892270
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 17:15 schreef LuDann het volgende:

[..]

Wat een mijlpaal Cho, gaaf wel zeg. :Y Laat je weten hoe het ging met die nachtvoeding vervangen? Ik krijg het hier zonder drama niet voor elkaar. Nu gaat man 9 van de 10 keer snachts als Wolk wakker wordt maar alsnog draait het er vaak op uit dat hij haar naar mij brengt voor de borst.
Ik vind het aan de ene kant echt een mijlpaal, aan de andere kant voelt het gewoon logisch.

Frits slaapt nog altijd bij ons in bed (luie ouders), het is vaak gewoon makkelijker om hem aan te leggen. We hebben het samen vandaag een paar keer uitgebreid besproken, hij heeft de beker gekozen om water uit te drinken, vertelde me dat hij vannacht niet meer uit de borst hoefde te drinken omdat de borsten ook wel mogen slapen. Ik ben benieuwd hoe hij daar vannacht tegenover staat.
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 17:17 schreef SaskiaR het volgende:
Wat tof Cho :)

Hier stopte de nachtvoeding alleen toen ik een paar nachten wegging. Dus misschien werkt dat voor jou ook? Je gaat in juni toch weg?
Ik vind juni nog zo ver weg! Als hij een nachtje bij mijn ouders is, gaat hij akkoord met een aai over zijn bol. Ik ga kijken wat er gebeurt, hopelijk gaat het heel vlekkeloos en anders is er altijd koffie morgen en overmorgen. ;)
  zaterdag 17 maart 2018 @ 20:43:14 #252
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_177892508
Ik bedoelde Lu, die gaat ook ergens heen geloof ik? Misschien is dat het moment op Wolk van de nachtvoeding af te krijgen.

N sliep ook altijd bij ons in bed, maar ik ergerde me er steeds meer aan dat ze alleen met borst in slaap viel. Dus in 1 keer zowel in eigen bed slapen als zonder borst gedaan, en dat lukte echt heel goed.

En qua langvoeden, ik had dat van tevoren inderdaad niet zo gepland hoor! Het samen slapen en veel dragen ook niet trouwens. Fok heeft een goeie invloed op me denk ik ;) Het werkt voor ons gewoon goed zo.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 zondag 18 maart 2018 @ 00:20:20 #253
269689 crew  Viv
pi_177897618
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2018 17:12 schreef LuDann het volgende:
Dat heeft me bij Wolk ook altijd weerhouden van bijvoeden met KV (afgezien nog van het feit dat ik gewoon de mazzel had om als ik mijn best maar deed altijd genoeg gekolfd kon krijgen). Ik zit op wat FB groepen over reflux en KMA en lees soms vervelende ervaringen met dieetvoeding voor baby's, dat het soms toch reactie geeft, dat ze het vies vinden en ervan kokhalzen. Gedoe leek me dat.
Ja, het zoontje van een vriendin heeft KMA en hij vond de dieetvoeding zo vies, dat hij alleen het hoognodige dronk tegen de ergste honger, echt een jaar lang structureel slechts de helft van wat hij had moeten/mogen hebben. :{ Ze heeft borstvoeding nooit willen proberen, achteraf gezien had dat een uitkomst kunnen zijn omdat ze zelf ook KMA heeft en dus toch al op dieet is.
quote:
En het is geen wedstrijd natuurlijk, maar dat wist je wel. :)
Oh, ik bedoelde het ook niet als wedstrijd, maar dat ik nu anders terugkijk op mijn eigen borstvoedingsverhaal. Dat het ook mét goed aanhappen en goed groeien van de baby nog op tig andere fronten enorm tegen had kunnen zitten, en dat ik het lichamelijk gezien (emotioneel is een ander verhaal) vanaf de overstap op fulltime kolven gewoon heel comfortabel heb gehad.
quote:
Gek genoeg voel ik me door een vriendin wel veroordeeld dat ik het doorzet nu. Ze snapt niet waarom ik niet gewoon opgeef, heeft meerdere malen voorgesteld dat ik fulltime ga kolven (als compromis) en zegt dat ik dat met mijn productie maar 3 keer per dag hoef te doen. Dus waarom niet, kost veel minder inspanning enzo. Ik geloof dat mijn acties voor haar voelen alsof ik haar veroordeel dat zij bij haar kindje over is gestapt op kv na een moeilijke eerste periode. Lastig is dat zeg.
Het hoeft niet veroordelend bedoeld te zijn, ze kan het ook gewoon heel naar voor jou vinden zoals het nu gaat, en proberen mee te denken in oplossingen. Misschien heeft zij niet ervaren hoe je je grenzen steeds kan verleggen bij borstvoeding (zelf dacht ik het kolven nog geen 2 weken vol te houden :D ), en snapt ze oprecht niet waarom je doorzet.
  zondag 18 maart 2018 @ 09:16:57 #254
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177899853
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2018 00:20 schreef ViviRAWRS het volgende:
Het hoeft niet veroordelend bedoeld te zijn, ze kan het ook gewoon heel naar voor jou vinden zoals het nu gaat, en proberen mee te denken in oplossingen. Misschien heeft zij niet ervaren hoe je je grenzen steeds kan verleggen bij borstvoeding (zelf dacht ik het kolven nog geen 2 weken vol te houden :D ), en snapt ze oprecht niet waarom je doorzet.
Ik herken dat wel. Als iemand heel verbaasd is over een keuze die je maakt en zegt ik heb dat niet gedaan om reden A, en je zegt ja maar ik doe dit echt bewust zo want reden B, dan kan die persoon het voelen als een afwijzing van haar eigen besluit. Zeker als het over baby's gaat.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_177909571
Even een vraagje. Ik ben al een dag of 4 ziek (buikgriep achtig iets). Pas sinds vandaag weer substantieel gegeten, maar hiervoor nauwelijks. Eerste 2 dagen ook weinig vocht binnen gehouden.
Ik merk dat mijn productie nu echt matig is. Met kolven vanmiddag met moeite 70 ml gekolfd. Net maar een extra flesje gegeven na het voeden.
Dus de vraag: hoe krik ik m'n productie weer op? Veel aanleggen doe ik al (zeker elke 2 uur), evenals wisselvoeden (om en om de borsten vaker aanbieden). Ik dacht zelf aan wat extra kolven? Het hier ergens ook wel eens wat gelezen over powerkolven?
pi_177910737
Kun je het aan je baby overlaten? Als je niet bijvoegt, komt je baby vanzelf wel vaker om te drinken. Wisselvoeden is sws een goed idee.
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
pi_177910888
Ja wellicht. Bijvoeden was nu ook voor het eerst. Krijg alleen wel enorm gefrustreerde (telkens lostrekken, huilen) baby de borst, omdat er al snel niet tot nauwelijks meer melk komt. Ook merk ik dat hij snel moe is en dan sowieso niks anders meer gaat doen dan huilen, tot hij weer heeft geslapen (ook heel kort de laatste dagen, max 45 minuten).
  maandag 19 maart 2018 @ 08:40:55 #258
409579 LuDann
All the way
pi_177924585
@Saskia: ik ga in juni een week weg ja, maar dat doe ik met enige regelmaat. Die week krijgt ze dan niet en neemt daar ook genoegen mee. Als ik dan terug ben en ze wordt wakker snachts dan wil ze echter wel weer de borst. Maar goed, heel dringend vind ik het aan de andere kant ook weer niet, er zijn ook nachten dat ze doorslaapt. Nu even een periode dat ze vaak wakker is.

@Vivi: ze probeert ook wel mee te denken hoor, maar ik merk aan de oplossingen die ze aandraagt en hoe ze het brengt hoe ze erover denkt. Ze bezigt bijvoorbeeld ook met enige regelmaat de term 'borstvoedingsmaffia' (niet naar mij hoor, maar wel over zichzelf, dat ze zich niet zal laten 'dwingen' tot het maken van bepaalde keuzes).

Vervelend van je productie Ellie! Linksom of rechtsom, zolang je niet gaat bijvoeden met kv komt het doorgaans wel weer in orde. Powerkolven kan er wel voor zorgen dat het wat sneller gaat. Een gefrustreerde baby is niet leuk natuurlijk.
pi_177926832
Heel laat maar t moet o+

Lb die foto 😍
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
pi_177973900
Vraag! Ik heb ontzettende stuwing in mn ene borst. Dochter krijgt de harde plekken niet geheel weggedronken. Doe ik er goed aan om deze borst leeg te kolven na het voeden? Of krijg ik dan juist dat vraag en aanbod niet op elkaar afstemt?
  woensdag 21 maart 2018 @ 00:17:07 #261
409579 LuDann
All the way
pi_177974221
Mijn borsten, met name links, doen weer gek qua productie, vooral in de avond en nacht. Zijn ze om 20 uur helemaal soepel en leeg, heb ik om 23 uur alweer een baksteen. Hmppff. Ik doordrenk snachts letterlijk meerdere handdoeken.

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2018 23:57 schreef Songeur het volgende:
Vraag! Ik heb ontzettende stuwing in mn ene borst. Dochter krijgt de harde plekken niet geheel weggedronken. Doe ik er goed aan om deze borst leeg te kolven na het voeden? Of krijg ik dan juist dat vraag en aanbod niet op elkaar afstemt?
Als je dat na elke voeding doet dan stimuleer je de productie onnodig ja. De stelregel is eigenlijk dat je eens per 24 uur beide borsten mag leegkolven, maar als je het echt onhoudbaar vindt kan het vaker. Dat moet je dan wel zo snel mogelijk afbouwen. Met harde plekken moet je natuurlijk echt oppassen.
pi_177974640
Mee masseren tijdens het drinken hielp hier redelijk dan.

Hier een mijlpaal die ik nooit van tevoren heb durven dromen...
#2jaarbv!
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
  woensdag 21 maart 2018 @ 13:41:56 #263
409579 LuDann
All the way
pi_177982503
Ok, het volgende: wij lopen met Bliksem dus bij de kinderarts en fysio bij een ziekenhuis hier in de buurt. Hij heeft reflux. Het ziekenhuis wil dat ik fulltime ga kolven en dat ga indikken. Ik wil dit pertinent niet en vind het behoorlijk bv onvriendelijk advies.

We lopen hier dus op vast, de enige (of volgende) behandeloptie die zij aanbieden is het fulltime kolven en indikken. Nu werd er als compromis voorgesteld dat ik met de LK IBCLC van het ziekenhuis een afspraak maak om de opties te overleggen. Ze zou ook pre verbaal logopediste zijn en dit zou veel voordelen bieden. Echter, er werd aangegeven dat ik dan wel open moest staan voor opties die me in eerste instantie niet zouden liggen...

Nu had ik vorige week een consult met een LK die ik zelf had ingeschakeld voor de reflux. Zij gaf aan dat de LK van het ziekenhuis inderdaad ook regelmatig aanraadt om fulltime te gaan kolven. Mijn LK vond dat een vreemd advies, komende van een LK.

Nu ging een vriendin van mij die nieuwsgierig was naar de combinatie logopediste en LK (ze is zelf logopediste) eens googlen op de naam van die LK van het ziekenhuis. Blijkt dat ze een sidejob bij Nutricia heeft. :') Ze is daar als opleider in dienst.

Ik ben nu niet erg geneigd om een afspraak met haar te maken, maar het ziekenhuis dringt erop aan. Ben ik terecht wantrouwig of niet? Wat denken jullie?
pi_177982708
Jemig LuDann, ik heb zo met je te doen. Je wordt gewoon in een hoek gedrukt zo, dat je alleen maar hulp kan krijgen op hun voorwaarden. Nul inspraak of meedenken. Ik word hier echt verdrietig van ;( :* .

Maar wat betreft je dilemma. Iemand die opleider is bij Nutricia, hoeft niet per definitie onbetrouwbaar te zijn. Het kan ook iemand zijn die zich oprecht inzet voor kennis over borstvoeden bij werknemers daar. Je weet het niet. Als het je enige optie is om nog een alternatief behandelplan te krijgen, zou ik toch instemmen. En daar direct te melden dat fulltime kolven voor jou geen optie is (zo nodig gooi je het op het grote risico van borstontsteking), en dat je graag wil dat er meegedacht wordt over alternatieven om voor te leggen aan de arts. Zou dat haalbaar zijn?
Venus in pocketformaat
© loveli
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 21 maart 2018 @ 14:13:25 #265
269689 crew  Viv
pi_177983122
Los van de vraag of een LK die (ook) in dienst is van Nutricia te vertrouwen is:

Ik zou echt niet instemmen met fulltime kolven. :N Dat is een oplossing voor als het drinken aan de borst niet goed lukt, en dat is niet het probleem hier!
pi_177983373
Idd los van haar andere baan is het advies erg bv onvriendelijk. Ik zou een andere ibclc contacteren?
  woensdag 21 maart 2018 @ 14:47:01 #267
409579 LuDann
All the way
pi_177983921
Ze geeft (of gaf) namens Nutricia een cursus over krampjes bij zuigelingen. De doelgroep: jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verloskundigen en diëtisten, tijdens een aantal 'dinerbijeenkomsten'. Het ging dan over o.a. adviezen die aan ouders gegeven kunnen worden.

Ik heb dus al contact gehad met een andere IBCLC, die heeft mij mijn inziens prima geadviseerd over borstvoeding bij reflux en ik zie dan ook de meerwaarde van deze andere LK niet echt. Ik weet dat ze me gaat adviseren om fulltime af te kolven, dat is namelijk de go-to oplossing van dit ziekenhuis.

We overwegen eerlijk gezegd om gewoon maar onze eigen boontjes te gaan doppen. Niet echt het gevoel dat we hiermee verder gaan komen en uiteindelijk zal hij er overheen groeien. Dat kan mogelijk nog maanden duren, maar uiteindelijk...
pi_177984016
Leg die vraag eens neer bij de NVL als je er ruimte voor hebt? Ik vind het op z'n minst dubieus dat een ibclc op de loonlijst van nutricia kan staan.
pi_177984043
En dan denk ik dat de stichting Zorg voor borstvoeding die de certificering voor instellingen verzorgt er wellicht ook iets van kan vinden. Het zou best prima in orde kunnen zijn, maar de bijsmaak heb ik ook.
pi_177984267
Is deze kokosolie ook goed?

https://imgur.com/a/5g4PW
pi_177984379
Wat een gedoe LuDann. Ik denk dat je hierin al snel je eigen keuzes moet maken.. Je hebt het met Wolk ook gehad dus je weet echt wel wat het béste is voor jouw kind. :*
  woensdag 21 maart 2018 @ 16:54:19 #272
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_177986657
Aan de andere kant: wat heb je te verliezen? Tijd en frustratie, maar als je gewoon kalm achter je standpunt blijft (wat me helemaal terecht lijkt) dan kan je na het bezoekje aan deze LK terug naar de kinderarts en misschien verder met de reflux. Je weet dat ze je nooit kunnen dwingen in te stemmen met een behandeling.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 21 maart 2018 @ 20:44:56 #273
409579 LuDann
All the way
pi_177992397
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2018 14:51 schreef WupWup het volgende:
Leg die vraag eens neer bij de NVL als je er ruimte voor hebt? Ik vind het op z'n minst dubieus dat een ibclc op de loonlijst van nutricia kan staan.
Vreemde is dat ik haar niet kan vinden via de NVL. Maar misschien kan dat als ze niet vrijgevestigd is en alleen via het ziekenhuis werkt?

Ik ben nogal moe nu, ik zal er morgen eens naar kijken.
  woensdag 21 maart 2018 @ 20:48:17 #274
409579 LuDann
All the way
pi_177992514
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2018 16:54 schreef Lemijn het volgende:
Aan de andere kant: wat heb je te verliezen? Tijd en frustratie, maar als je gewoon kalm achter je standpunt blijft (wat me helemaal terecht lijkt) dan kan je na het bezoekje aan deze LK terug naar de kinderarts en misschien verder met de reflux. Je weet dat ze je nooit kunnen dwingen in te stemmen met een behandeling.
Hmm ja, maar eerlijk gezegd ben ik er wel een beetje klaar mee. Plus, de volgende stap die ik daarna kan bedenken is medicatie en ik weet niet of we dat wel willen eigenlijk. Ook daarmee zullen de problemen niet meteen opgelost zijn.

Overigens is niet de kinderarts ons aanspreekpunt maar de fysiotherapeut, vreemd genoeg. Zij lijkt in deze onze hoofdbehandelaar en is degene met wie ik alle contact heb. Indien nodig kan ze daar de kinderarts bij roepen. Ik vind het maar vreemd dat zij dit soort beslissingen kan nemen als fysio maar ik heb eerlijk gezegd ook geen zin om me er verder druk over te maken.

Al met al is de babytijd op deze manier geen lolletje, maar het is nog altijd vele malen beter te doen dan bij Wolk (Bliksem slaapt tenminste snachts!) en we weten dat hij er uiteindelijk overheen zal groeien.
pi_177992626
Ik kan me voorstellen dat je niet fulltime wilt kolven, Lu. Ik heb het 2 weken gedaan (op advies van een kinderarts) maar heb toen met een LK mijn eigen plan weer getrokken. Gekolfde voeding indikken werkte net zo goed (slecht) als een papje maken van jbpm met gekookt water en een paar hapjes van die behangersplak voeren voor, halverwege en na de voeding. Daarmee kreeg ik de gunstigste combinatie van wel live bv, iets minder spugen en geen verstopping bij baby.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')