abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_177168308
registreer om deze reclame te verbergen
Cathelijne Broers, directeur van De Hermitage Amsterdam, wordt gevolgd in het jaar voorafgaand aan de tentoonstelling van de grootste verzameling schilderijen van Nederlandse 17e eeuwse kunstenaars.
Hollandse-Meesters-trailer-still.jpg

Cathelijne Broers is directeur bij een museum zonder vaste collectie en zonder subsidie: Museum de Hermitage in Amsterdam, dependance van het wereldberoemde museum in St. Petersburg. Wheelen en dealen is voor Broers daarom aan de orde van de dag; met de Russen, maar ook met potentiele donateurs, sponsors, pers en samenwerkingspartners.

In de 4-delige reeks Hollandse meesters retour wordt Broers gevolgd in het jaar voorafgaand aan de tentoonstelling van de grootste verzameling schilderijen van Nederlandse 17e eeuwse kunstenaars. Na jaren vragen, smeken, bidden en lobbyen is het gelukt om deze schilderijen voor het eerst in 250 jaar weer even thuis te laten komen.

Boodschappen doen in Rusland
Museumdirecteur Cathelijne Broers reist regelmatig op en neer tussen Amsterdam en St. Petersburg. Daar, uit de Russische collectie, mag zij haar tentoonstellingen samenstellen. Haar boodschappenlijstjes zijn niet gering; Broers gaat voor de absolute topstukken. In een land waar alles anders gaat en waar regelmatig Russische beren op de weg verschijnen, weet zij met haar persoonlijkheid en kennis grote successen te boeken. In de documentairereeks zien we haar onderhandelen en overleggen met onder andere de directeur Mikhail Borisovich Piotrovsky, maar ook de conservator Irina Sokolova. Zijn zij te spreken over de plannen voor de tentoonstelling? Krijgt Broers al haar ambitieuze plannen er door en wat is daarvoor nodig?

Samenwerken en netwerken
Ook in Nederland moet het nodige gebeuren. Met slimme en inventieve persmomenten moeten Broers en haar team ervoor zorgen dat het publiek straks toestroomt. Ze heeft daarnaast nog veel grotere plannen voor haar tentoonstelling en zoekt daarvoor de samenwerking met andere grote musea in Nederland. Zijn ook zij bereid om topstukken voor deze bijzondere tentoonstelling uit te lenen? Hoe richt je een tentoonstelling met zoveel unieke topstukken eigenlijk in? Hollandse meesters retour geeft een bijzonder kijkje achter de schermen in de internationale museale wereld.

Vanaf dinsdag 13 februari om 20:25 uur op NPO 2.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heb net de eerste aflevering teruggekeken en dit smaakt naar meer. Erg interessant!
Poef.....gone! ęgolfer
pi_177168515
Meteen maar besloten die tentoonstelling te bezoeken.
We gaan 6 maart om 14:00 uur daar naartoe.
Poef.....gone! ęgolfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')