PIETR | dinsdag 13 februari 2018 @ 19:59 |
Ben al een tijdje op zoek naar een kant-en-klare saus die ik zo'n 10 jaar geleden regelmatig at bij friet/gebakken aardappels en biefstuk, maar ik kan het bij geen enkele winkel meer vinden. Waarschijnlijk uit het assortiment gehaald. Kenmerken: - Het zat in een klein glazen potje van Remia of Calve - Oranjebruinige kleur - Het had een korte naam; iets in de trant van Warme Saus of Oranje Saus - Stroganoffachtige smaak - Zaten ook champignons in Heb me rot gezocht op google, helaas nog zonder resultaat. Iemand enig idee waar ik het over heb? | |
_--_ | dinsdag 13 februari 2018 @ 20:02 |
Klinkt wel lekker. Kan jou helaas niet helpen. | |
paddestoelensoep | dinsdag 13 februari 2018 @ 20:47 |
jopiesaus? | |
Rickocum | dinsdag 13 februari 2018 @ 20:49 |
Damn, champignons in een kant en klare saus. | |
Symphonic | dinsdag 13 februari 2018 @ 20:49 |
http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=3697 Lijkt niet meer te bestaan | |
marc0871 | woensdag 14 februari 2018 @ 00:37 |
Probeer eens Samba saus van Calve. Heeft wel wat weg van Stroganoff. Champignons staan wel op de ingrediëntenlijst. Geen stukjes of zo. Kleur klopt ook wel. | |
emmyemmy2 | woensdag 14 februari 2018 @ 12:52 |
Jachtsaus/jagersaus? | |
derLudolf | woensdag 14 februari 2018 @ 15:09 |
Eenvoudig zelf te maken | |
Spanky78 | woensdag 14 februari 2018 @ 18:20 |
Is dit niet gewoon stroganoffsaus? Met champignons, paprika, ui,wodka. demi glacé en wat je verder lekker vind eventueel augurk of kappertjes. | |
PIETR | donderdag 15 februari 2018 @ 12:58 |
Waarschijnlijk wel idd. Maar ik ben specifiek op zoek naar dat kant-en-klare potje van Calve/Remia want die was zo godsgruwelijk lekker. | |
Spanky78 | donderdag 15 februari 2018 @ 14:26 |
Probeer dit eens. Kan niet anders dan lekkerder worden dan calve. Alleen demi glace moet je wel vinden. Zelf maken is het beste maar heel veel werk. Kopen is iets minder, maar alsnog veel beter dan een potje van calve of remia. | |
marc0871 | donderdag 15 februari 2018 @ 18:54 |
Uit de beschrijving haal ik dat demi glace niet veel meer is dan een sterke bouillon met een roux. Ik los een bouillonblokje op in wat water en bind het licht met allesbinder. Ook gebonden bouillon. Mijn Stroganoffsaus smaakt er niet minder om. Nog geen klachten gehad. Filmpje Stroganoffsaus Ik laat alleen de champignons weg. Ben ik niet zo van. [ Bericht 21% gewijzigd door marc0871 op 15-02-2018 19:01:02 ] | |
Spanky78 | donderdag 15 februari 2018 @ 22:35 |
Nee, demi glace is espagnole met fond Of goede bouillon. Die espagnole is best veel werk. Alsnog is wat jij doet natuurlijk lekkerder dan een potje. |