FOK!forum / Culinesse à gogo / Ik zoek ..
PIETRdinsdag 13 februari 2018 @ 19:59
Ben al een tijdje op zoek naar een kant-en-klare saus die ik zo'n 10 jaar geleden regelmatig at bij friet/gebakken aardappels en biefstuk, maar ik kan het bij geen enkele winkel meer vinden. Waarschijnlijk uit het assortiment gehaald.

Kenmerken:

- Het zat in een klein glazen potje van Remia of Calve
- Oranjebruinige kleur
- Het had een korte naam; iets in de trant van Warme Saus of Oranje Saus
- Stroganoffachtige smaak
- Zaten ook champignons in

Heb me rot gezocht op google, helaas nog zonder resultaat. Iemand enig idee waar ik het over heb?
_--_dinsdag 13 februari 2018 @ 20:02
Klinkt wel lekker. Kan jou helaas niet helpen. ;(
paddestoelensoepdinsdag 13 februari 2018 @ 20:47
jopiesaus?
Rickocumdinsdag 13 februari 2018 @ 20:49
Damn, champignons in een kant en klare saus.
Symphonicdinsdag 13 februari 2018 @ 20:49
http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=3697

Lijkt niet meer te bestaan
marc0871woensdag 14 februari 2018 @ 00:37
Probeer eens Samba saus van Calve.
Heeft wel wat weg van Stroganoff.
Champignons staan wel op de ingrediëntenlijst. Geen stukjes of zo.
Kleur klopt ook wel.
emmyemmy2woensdag 14 februari 2018 @ 12:52
Jachtsaus/jagersaus?
derLudolfwoensdag 14 februari 2018 @ 15:09
quote:
Eenvoudig zelf te maken
Spanky78woensdag 14 februari 2018 @ 18:20
Is dit niet gewoon stroganoffsaus? Met champignons, paprika, ui,wodka. demi glacé en wat je verder lekker vind eventueel augurk of kappertjes.
PIETRdonderdag 15 februari 2018 @ 12:58
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 18:20 schreef Spanky78 het volgende:
Is dit niet gewoon stroganoffsaus? Met champignons, paprika, ui,wodka. demi glacé en wat je verder lekker vind eventueel augurk of kappertjes.
Waarschijnlijk wel idd. Maar ik ben specifiek op zoek naar dat kant-en-klare potje van Calve/Remia want die was zo godsgruwelijk lekker.
Spanky78donderdag 15 februari 2018 @ 14:26
quote:
1s.gif Op donderdag 15 februari 2018 12:58 schreef PIETR het volgende:

[..]

Waarschijnlijk wel idd. Maar ik ben specifiek op zoek naar dat kant-en-klare potje van Calve/Remia want die was zo godsgruwelijk lekker.
Probeer dit eens. Kan niet anders dan lekkerder worden dan calve. Alleen demi glace moet je wel vinden. Zelf maken is het beste maar heel veel werk. Kopen is iets minder, maar alsnog veel beter dan een potje van calve of remia.
marc0871donderdag 15 februari 2018 @ 18:54
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2018 14:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Probeer dit eens. Kan niet anders dan lekkerder worden dan calve. Alleen demi glace moet je wel vinden. Zelf maken is het beste maar heel veel werk. Kopen is iets minder, maar alsnog veel beter dan een potje van calve of remia.
Uit de beschrijving haal ik dat demi glace niet veel meer is dan een sterke bouillon met een roux.
Ik los een bouillonblokje op in wat water en bind het licht met allesbinder. Ook gebonden bouillon.
Mijn Stroganoffsaus smaakt er niet minder om. Nog geen klachten gehad.

Filmpje Stroganoffsaus


Ik laat alleen de champignons weg.
Ben ik niet zo van.

[ Bericht 21% gewijzigd door marc0871 op 15-02-2018 19:01:02 ]
Spanky78donderdag 15 februari 2018 @ 22:35
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2018 18:54 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Uit de beschrijving haal ik dat demi glace niet veel meer is dan een sterke bouillon met een roux.
Ik los een bouillonblokje op in wat water en bind het licht met allesbinder. Ook gebonden bouillon.
Mijn Stroganoffsaus smaakt er niet minder om. Nog geen klachten gehad.

Filmpje Stroganoffsaus


Ik laat alleen de champignons weg.
Ben ik niet zo van.
Nee, demi glace is espagnole met fond Of goede bouillon. Die espagnole is best veel werk.

Alsnog is wat jij doet natuurlijk lekkerder dan een potje.