abonnement Unibet Coolblue
pi_177087897
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 17:48 schreef probeer het volgende:

[..]

Klopt. Maar niets meer dan dat. Aangifte doen van smaad/laster is geen misbruik maken van de rechtsstaat (of zelfs het recht, aangezien de rechtsstaat hier niet veel mee te maken heeft). En het zegt ook niets over wat die persoon zou doen als diegene 'de macht' zou hebben. Wat natuurlijk angst zaaien van jewelste is. Ik zie namelijk het FvD niet echt wetgeving er doorheen krijgen die de gerechtelijke macht buitenspel zet.
Ook al wordt dat op allerlei manieren beschermd, die wens an sich is toch vrij verwerpelijk? En waarom zou je überhaupt een politicus in de Kamer willen die debatten ontloopt en aangifte doet als de grond hem te heet onder de voeten wordt?

quote:
Ja en nee. Diezelfde VvM houdt natuurlijk ook in dat hij mag zeggen dat ze ontslagen moet worden, of zelfs vervolgd.

Vind ik het een idiote en overtrokken reactie van Baudet? Jup. Vind ik de aangifte onzin? Jup. Had ik van hem als 'liberaal' een wat meer 'och, laat maar lullen' houding verwacht? Jup.

Maar als hij zo wil reageren moet ie dat helemaal lekker zelf weten. Zegt mij genoeg over hem, om hem als partijleider niet heel serieus te nemen.
My point exactly.
pi_177101747
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 02:22 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nou dat zijn wel forse aantijgingen. Maar gelukkig kun je dit in ons land posten zonder dat de politie je van je bed komt lichten omwille van deze mening.
Nee, wel om het maken van cartoons tegen de heilige massa-immigratie. En daarbij wordt dan ook meteen even de identiteit en locatie prijsgegeven zodat de cartoonist kan vrezen voor godsdienstwaanzinnige onthoofders. Dat zal hem leren! Het is niet per se de staat zelf die in zijn eentje bepaalde meningen bedreigt. Die kan er ook bij staan te kijken hoe anderen dat doen, dat verklaart ook de aangifte van Baudet tegen Ollongren.

Maar als het aan Ollongren ligt dan wordt je wel van je bed gelicht voor het verspreiden van de verkeerde nieuwsberichten over bijvoorbeeld de EU of de islam.

quote:
En daar zit hem het hele issue. Hoe bepaalt men precies wie er wel en niet op die lijst mag staan. En hoe bepaalt men wie er op een mag en wie op welke andere plek komt. Een democratische stemming? Dan is een partijdemocratie geboren. En in het geval die macht bij een of slechts enkele personen ligt die eigenaar zijn. Dan heb je een autocratie met ee politburo. En zo is het dus bij de FvD geregeld.
Het is aan de kiezer om over de lijst te oordelen en aan niemand anders, of die daarin het totstandkomingsproces meeneemt moet die zelf weten. Daarom is het ook principieel juist om de lijst samen te stellen met de tucht van de kiezer in het achterhoofd en niet de tucht van een duizendtal partijtijgers. Iedereen gaat vrijwillig op een lijst staan dus daar is niets autocratisch aan. Sowieso sluiten autocratie en politbureau elkaar uit, maar het zijn juist partijen als D66, GL, CDA en VVD die zich schuldig maken aan politbureaupraktijken door beslissingen te verplaatsen van de volksvertegenwoordiging naar partijvertegenwoordigers. Natuurlijk mogen volksvertegenwoordigers partijlid zijn en blijven maar zij en andere partijleden moeten wel onderscheid maken tussen de hoedanigheid van waaruit zij spreken en handelen. Je kunt niet tegelijk de hoedanigheid van volksvertegenwoordiger of bestuurder en die van partijvertegenwoordiger praktiseren. En je kunt al helemaal niet in de hoedanigheid van slechts partijvertegenwoordiger je als volksvertegenwoordiger gedragen.

quote:
Stel je eens voor dat Baudet na de volgende verkiezingen deel gaat nemen in een regering. En Omtzigt zou het vervolgens in zijn hoofd halen om vragen te stellen die Baudet niet goed uitkomen. Dan kan Omtzigt zo gedumpt worden zonder kans op terugkeer.
Maar wat zou de kiezer daarvan vinden? Daar gaat het om, niet wat die duizend partijborrelaars daarvan vinden.

quote:
Als Baudet aangifte doet dan betekent dat dus dat hij vind dat iemand vervolgd moet worden als het aan hem ligt. Dat geeft wel weer hoe het er aan toe zou gaan als hij de macht zou hebben.
Smaad en laster blijven klachtdelicten?

quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 13:18 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Waarom zouden we bang zijn voor een paar zeteltjes van de FvD in de raad? Het beleid van de stad gaat er niet van veranderen.
Goed nieuws voor de Russische vastgoedspeculanten en Prins Bernard jr., goed nieuws voor allerlei Amerikaanse aandeelhouders, al dan niet in airbnb, goed nieuws voor de selfietoeristen, de uitverkoop van 400 jaar cultuur gaat door en het is voor een prikkie. Wat minder voor de Amsterdammers.

Maar is het nou niet de bedoeling van verkiezingen dat ze verschil kunnen maken? Was dat niet de reden om de D voor het getal 66 te zetten? Ik snap het strijdelement van verkiezingen maar het feit dat een andere verkiezingsuitslag niets zal veranderen lijkt me niet iets om triomfantelijk over te doen indien er nog enige sporen van een democratische inborst aanwezig zouden zijn.

quote:
Verder hoeven we inderdaad niets nieuws te verzinnen. Immers zijn ruzies en schandalen onosmakelijk verbonden met populistische partijen. Dus LPF toestanden zal nog decennia een heel goed woorde zijn.
Je bent aan het wensdenken, en niet alleen op dit punt. Het gaat ook niet werken, je kunt een boel lelijks over de Nederlandse kiezer zeggen, maar als een kandidaat van alle kanten met alle midddelen wordt aangevallen dan zijn ze geneigd diens kant te kiezen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_177102154
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 15:17 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Klopt, negatieve publiciteit is voor dat soort partijen alleen maar goed. Dan kunnen ze het aloude verongelijkte jongetje spelen wat altijd gepest wordt.
Het probleem gaat alleen worden dat als ze eenmaal groter zijn ze met meer moeten komen dan alleen maar brullen en huilie, huilie.
En als ze dan ook nog de nog wat fatsoenlijke mensen de partij uitwerken door ze alleen maar als slaafje van Baudet te gebruiken dan hoeft niemand bang te zijn voor een partij als FvD an sich.
Ik zie de verspreiders van al die onterechte negativiteit juist als de grote huilebalken. Degene die met hun oubollige racistenkaart iedere vorm van andersdenkenden proberen te smoren met hun gebruikelijke geschreeuw en laster.

Zoals ik al eerder opschreef, men bereikt er juist het tegenovergestelde mee vergelijkbaar zoals we dat ook zagen bij de PVV. De bekritiseerde partijen werden als reactie hierop qua zetelaantallen juist veel groter.

FvD die binnen enkele maanden sinds diens oprichting vanuit het niets twee Kamerzetels wist te bemachtigen en hoogstwaarschijnlijk als enige partij van zijn soort de Amsterdamse gemeentepolitiek zal binnenwandelen. Als enige partij de meeste aandacht naar zich toe weet te genereren. Ik bedoel, over die andere nieuwkomers hoor je nauwelijks nog iets.

Landelijk won de PVV de tweede plek bij de landsverkiezingen, ruim boven partijen als D66 en het CDA en het liet de PvdA versplinterd achter. Alle negatieve laster ten spijt. Zelfs een rechtszaak maakte geen enkel verschil. De hele wereldpers stond notabene in den Haag vanwege de opkomst van Wilders. Tja, de gegeven feiten liegen niet.

De enige troef die de overgebleven kartelpartijen behouden is de inzet van het ondemocratische cordon sanitair om nog enigszins hun vege lijf te redden. Maar die optie houdt je niet jarenlang vol zolang kiezers massaal op dit soort partijen blijven stemmen.

Dus mijnsinziens valt er voor deze partijen weinig te huilen, eerder voor diens tegenstanders die lijdzaam moeten toezien dat hun missie keer op keer faalt en dat partijen als de PVV en FvD telkens in staat zijn die publieke discussie te voeren die hun tegenstanders juist tegen alle macht in proberen te smoren.

Dat is feitelijk het eerlijke verhaal hieromtrent.
  zondag 11 februari 2018 @ 10:26:20 #64
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177102354
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, wel om het maken van cartoons tegen de heilige massa-immigratie. En daarbij wordt dan ook meteen even de identiteit en locatie prijsgegeven zodat de cartoonist kan vrezen voor godsdienstwaanzinnige onthoofders. Dat zal hem leren! Het is niet per se de staat zelf die in zijn eentje bepaalde meningen bedreigt. Die kan er ook bij staan te kijken hoe anderen dat doen, dat verklaart ook de aangifte van Baudet tegen Ollongren.

Maar als het aan Ollongren ligt dan wordt je wel van je bed gelicht voor het verspreiden van de verkeerde nieuwsberichten over bijvoorbeeld de EU of de islam.
Dus eigenlijk is het wel prima wanneer Baudet een dergelijk beleid gaat uitbreiden door kritiek op zijn partij strafbaar te willen maken? En dus ook al jouw aantijgingen tegen de gevestigde partijen?

quote:
Het is aan de kiezer om over de lijst te oordelen en aan niemand anders, of die daarin het totstandkomingsproces meeneemt moet die zelf weten. Daarom is het ook principieel juist om de lijst samen te stellen met de tucht van de kiezer in het achterhoofd en niet de tucht van een duizendtal partijtijgers. Iedereen gaat vrijwillig op een lijst staan dus daar is niets autocratisch aan. Sowieso sluiten autocratie en politbureau elkaar uit, maar het zijn juist partijen als D66, GL, CDA en VVD die zich schuldig maken aan politbureaupraktijken door beslissingen te verplaatsen van de volksvertegenwoordiging naar partijvertegenwoordigers. Natuurlijk mogen volksvertegenwoordigers partijlid zijn en blijven maar zij en andere partijleden moeten wel onderscheid maken tussen de hoedanigheid van waaruit zij spreken en handelen. Je kunt niet tegelijk de hoedanigheid van volksvertegenwoordiger of bestuurder en die van partijvertegenwoordiger praktiseren. En je kunt al helemaal niet in de hoedanigheid van slechts partijvertegenwoordiger je als volksvertegenwoordiger gedragen.
Je blijft maar voorbij gaan aan de vraag wie nu precies bepaalt wie er op die lijst mogen en wie niet. En wie op welke plek komt. Wanneer je dat in handen van een paar mensen legt en de rest van de lijst of geinteresseerden daarin geen enkele invloed hebben, dan spreek je over een politburco of partijdictator.

quote:
Maar wat zou de kiezer daarvan vinden? Daar gaat het om, niet wat die duizend partijborrelaars daarvan vinden.
De kiezer krijgt er Omtzigt niet mee terug. Die kunnen dan alleen het CDA wegstemmen, terwijl ze liever op een CDA met Omtzigt erin stemmen.

quote:
Smaad en laster blijven klachtdelicten?

Wat is er nu smaad en laster aan?

quote:
Goed nieuws voor de Russische vastgoedspeculanten en Prins Bernard jr., goed nieuws voor allerlei Amerikaanse aandeelhouders, al dan niet in airbnb, goed nieuws voor de selfietoeristen, de uitverkoop van 400 jaar cultuur gaat door en het is voor een prikkie. Wat minder voor de Amsterdammers.

Maar is het nou niet de bedoeling van verkiezingen dat ze verschil kunnen maken? Was dat niet de reden om de D voor het getal 66 te zetten? Ik snap het strijdelement van verkiezingen maar het feit dat een andere verkiezingsuitslag niets zal veranderen lijkt me niet iets om triomfantelijk over te doen indien er nog enige sporen van een democratische inborst aanwezig zouden zijn.
Het zou niet erg democratisch zijn als een partij die straks wellicht drie zetels heeft, en waar andere partijen nu al geen toegevingen aan willen doen, ineens zou zorgen voor een radicaal ander beleid.

quote:
Je bent aan het wensdenken, en niet alleen op dit punt. Het gaat ook niet werken, je kunt een boel lelijks over de Nederlandse kiezer zeggen, maar als een kandidaat van alle kanten met alle midddelen wordt aangevallen dan zijn ze geneigd diens kant te kiezen.
Ik baseer me vooral op hoe het de afgelopen 15 jaar is vergaan met onse polderpopulisten. Steeds een nieuwe messias. Steeds opnieuw gelazer met ego's
pi_177102489
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar als het aan Ollongren ligt dan wordt je wel van je bed gelicht voor het verspreiden van de verkeerde nieuwsberichten over bijvoorbeeld de EU of de islam.
Je produceert hier smaad, laster, nepnieuws .... oftewel... demonisering .
  zondag 11 februari 2018 @ 10:34:30 #66
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_177102545
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:31 schreef Bluesdude het volgende:

Je produceert hier smaad, laster, nepnieuws .... oftewel... demonisering .
En dat ook nog in karakteristiek slecht Nederlands.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_177102717
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:26 schreef Hexagon het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

Ik baseer me vooral op hoe het de afgelopen 15 jaar is vergaan met onse polderpopulisten. Steeds een nieuwe messias. Steeds opnieuw gelazer met ego's
Zetelgroei en voortdurend het publieke debat weten te beheersen. Zelfs op social media platforms als Fok! waar de tegenstanders van deze zogenaamde populisten een hele dagtaak aan hen besteden. Dan spreek je toch van een succesverhaal? :)

Termen als Messias komt toch echt uit jullie eigen linkse koker. Leuk vermaak om te lezen al kent de constante herhaling ervan weinig originaliteit. Net zoals die eeuwige Hitlervergelijking. :')

Het enige messiaanse zou je met politiek gelijkgestemde een ritje door de Efteling mogen noemen, zoals Wilders gisteren deed. Prachtig toch?
  zondag 11 februari 2018 @ 10:42:53 #68
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_177102740
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:41 schreef Elzies het volgende:

[..]

Zetelgroei en voortdurend het publieke debat weten te beheersen. Zelfs op social media platforms als Fok! waar de tegenstanders van deze zogenaamde populisten een hele dagtaak aan hen besteden. Dan spreek je toch van een succesverhaal? :)

Termen als Messias komt toch echt uit jullie eigen linkse koker. Leuk vermaak om te lezen al kent de constante herhaling ervan weinig originaliteit. Net zoals die eeuwige Hitlervergelijking. :')

Het enige messiaanse zou je met politiek gelijkgestemde een ritje door de Efteling mogen noemen, zoals Wilders gisteren deed. Prachtig toch?
Was jij niet welkom bij het Efteling tripje van Wilders?
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_177102762
quote:
11s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:42 schreef Ryon het volgende:

[..]

Was jij niet welkom bij het Efteling tripje van Wilders?
Zwaar teleurgesteld. :'( ;)
  zondag 11 februari 2018 @ 10:48:31 #70
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177102839
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:41 schreef Elzies het volgende:

[..]

Zetelgroei en voortdurend het publieke debat weten te beheersen. Zelfs op social media platforms als Fok! waar de tegenstanders van deze zogenaamde populisten een hele dagtaak aan hen besteden. Dan spreek je toch van een succesverhaal? :)

Termen als Messias komt toch echt uit jullie eigen linkse koker. Leuk vermaak om te lezen al kent de constante herhaling ervan weinig originaliteit. Net zoals die eeuwige Hitlervergelijking. :')

Het enige messiaanse zou je met politiek gelijkgestemde een ritje door de Efteling mogen noemen, zoals Wilders gisteren deed. Prachtig toch?
Zetelgroei? Ze pieken al 15 jaar net onder de 30 zetels en daarna lazert het zooitje weer ineen wegens ruzie en schandalen. Een soort patroon. En hun regeringsdeelnames waren ook al zo'n megasucces. Dus dat de reacties daarop voorspelbaar worden is geheel te danken aan de voorspelbare oorzaken daarvan.

En ik vergelijk nooit iemand met Hitler. Daar heb ik Poetin en Erdogan voor.
pi_177104018
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:48 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Zetelgroei? Ze pieken al 15 jaar net onder de 30 zetels en daarna lazert het zooitje weer ineen wegens ruzie en schandalen. Een soort patroon. En hun regeringsdeelnames waren ook al zo'n megasucces. Dus dat de reacties daarop voorspelbaar worden is geheel te danken aan de voorspelbare oorzaken daarvan.

En ik vergelijk nooit iemand met Hitler. Daar heb ik Poetin en Erdogan voor.
Ik zag bij de laatste landelijke verkiezingen allesbehalve een zetelverlies voor de PVV. Maar diens tegenstanders proberen de gegeven feiten te verdraaien. Omdat de PVV de tweede gekozen landelijke partij is geworden zouden ze ineens dik hebben verloren?! :? Daar valt toch geen enkele verifieerbare logica uit te halen? Verifieerbare zetelgroei is verifieerbare zetelgroei en daar is hier sprake van.

Voor FvD hetzelfde verhaal. Vanuit het niets twee Kamerzetels. Hoogstwaarschijnlijk zetels in de Amsterdamse gemeenteraad Dan kun je toch niet spreken over verlies?

Alle tegenstanders van die partijen ten spijt, klaarblijkelijk stemmen dus een hoop kiezers op die partijen. En bezien het PVV verhaal al jarenlang. Hun verlies is dat ze door de zittende partijen worden uitgesloten. Maar dat ligt natuurlijk niet aan die partijen zelf. Het sterkt hen in hun stelling dat er sprake is van wat Baudet een vorm van kartelpolitiek noemt.

Het kabinet Rutte-Samson is het eerste kabinet sinds Paars II (!) die de rit vier jaar heeft uitgezeten en dat was een ongeloofwaardig politiek moetje. Eerdere kabinetten zijn voor veel minder gevallen en toch gingen ze daarna weer met elkaar in zee. Dus om nu de PVV als de eeuwige wegloop partij te beschouwen is grote onzin te noemen. De kartelpartijen doen zelf niets anders.

Hun ondemocratisch cordon sanitair jegens partijen als de PVV en FvD maakt iedere coalitieronde moeilijker en ongeloofwaardiger. Kom op! D66 en de CU. Dit politieke spelletje houdt je toch niet jaren meer vol? :')

Erdogan en Poetin zijn mijnsinziens van een heel ander kaliber dan Hitler.
pi_177109782
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:26 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dus eigenlijk is het wel prima wanneer Baudet een dergelijk beleid gaat uitbreiden door kritiek op zijn partij strafbaar te willen maken? En dus ook al jouw aantijgingen tegen de gevestigde partijen?
[quote]0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:26 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Dus eigenlijk is het wel prima wanneer Baudet een dergelijk beleid gaat uitbreiden door kritiek op zijn partij strafbaar te willen maken? En dus ook al jouw aantijgingen tegen de gevestigde partijen?
Hoezo dus? So you are saying....

quote:
Je blijft maar voorbij gaan aan de vraag wie nu precies bepaalt wie er op die lijst mogen en wie niet. En wie op welke plek komt.
Iedereen zet zichzelf op een lijst. De lijst en de lijstvolgorde bepalen kun je ook op een bierviltje in de kroeg doen. Je kunt gewoon zeggen dat je het voor plek 25 niet doet, of met kandidaat zus en zo niet op een lijst wil, of niet op een lijst met zoveel witte mannen wil want kleur is bepalend voor je politieke standpunt. Uiteindelijk moet iedereen die op de lijst komt daarachter staan, mensen die niet op de lijst komen hebben daar niks over te zeggen, tot de verkiezingen althans, dan mogen ze er wel of niet op stemmen.

quote:
Wanneer je dat in handen van een paar mensen legt en de rest van de lijst of geinteresseerden daarin geen enkele invloed hebben, dan spreek je over een politburco of partijdictator.
Nee. Of je op een lijst komt ligt helemaal in je eigen handen, of die lijst ook meer dan één persoon telt is afhankelijk van je vermogen om op wat voor manier dan ook tot samenwerking te komen. Wat geinteresseerden het recht zou geven zich daarmee te bemoeien is mij een raadsel.

Een pollitbureau kenmerkt zich er nou juist door dat een ideologisch en in belangen verwant gezelschap in eigen kring beslissingen neemt die in een democratie aan de kiezer, verkozenen en anderszins democratisch gemandateerden toebehoren. De neigingen daartoe zien we juist bij de zogenaamd democratisch georganiseerde partijen. Dan kruipen de partijleden bij elkaar en dan gaan ze wel eventjes beslissen of een minister moet opstappen, dat er een kabinet gevormd moet owrden of zelfs hoe er in de kamer gestemd moet worden. Antidemocratisch.

quote:
De kiezer krijgt er Omtzigt niet mee terug. Die kunnen dan alleen het CDA wegstemmen, terwijl ze liever op een CDA met Omtzigt erin stemmen.
Dat is dus een prikkel om zo iemand wel op de lijst te zetten.

quote:
Het zou niet erg democratisch zijn als een partij die straks wellicht drie zetels heeft, en waar andere partijen nu al geen toegevingen aan willen doen, ineens zou zorgen voor een radicaal ander beleid.
6 zetels eraf voor D66 en 6 erbij voor FvD zou best verschil mogen maken.

quote:
Ik baseer me vooral op hoe het de afgelopen 15 jaar is vergaan met onse polderpopulisten. Steeds een nieuwe messias. Steeds opnieuw gelazer met ego's
Veel gelazer met kogels en persoonsbeveiliging ook. Veel gelazer bij de zogenaamd niet-populistische partijen ook.

quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:31 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je produceert hier smaad, laster, nepnieuws .... oftewel... demonisering .
Ja, ik dacht laat ik ook even mijn argumentatie baseren op een fantasie over wat iemand van plan is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 12 februari 2018 @ 11:03:27 #73
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177125214
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 15:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoezo dus? So you are saying....

Nou je bent het willen laten vervolgen van Kajsa Ollongren om haar politieke meningen aan het verdedigen en onderbouwt ook iet wat er lasterijk aan is. Dus dan kun je vast ook wel begrip opbrengen voor hetgene waar je anderen de schuld van geeft.

quote:
Iedereen zet zichzelf op een lijst. De lijst en de lijstvolgorde bepalen kun je ook op een bierviltje in de kroeg doen. Je kunt gewoon zeggen dat je het voor plek 25 niet doet, of met kandidaat zus en zo niet op een lijst wil, of niet op een lijst met zoveel witte mannen wil want kleur is bepalend voor je politieke standpunt. Uiteindelijk moet iedereen die op de lijst komt daarachter staan, mensen die niet op de lijst komen hebben daar niks over te zeggen, tot de verkiezingen althans, dan mogen ze er wel of niet op stemmen.

Nee. Of je op een lijst komt ligt helemaal in je eigen handen, of die lijst ook meer dan één persoon telt is afhankelijk van je vermogen om op wat voor manier dan ook tot samenwerking te komen. Wat geinteresseerden het recht zou geven zich daarmee te bemoeien is mij een raadsel.

Een pollitbureau kenmerkt zich er nou juist door dat een ideologisch en in belangen verwant gezelschap in eigen kring beslissingen neemt die in een democratie aan de kiezer, verkozenen en anderszins democratisch gemandateerden toebehoren. De neigingen daartoe zien we juist bij de zogenaamd democratisch georganiseerde partijen. Dan kruipen de partijleden bij elkaar en dan gaan ze wel eventjes beslissen of een minister moet opstappen, dat er een kabinet gevormd moet owrden of zelfs hoe er in de kamer gestemd moet worden. Antidemocratisch.

[..]

Dat is dus een prikkel om zo iemand wel op de lijst te zetten.
Nee je kan jezelf niet op welke lijst dan ook zetten. Iemand die voor FvD op een lijst wil staan is 100% afhankelijk van de wil van Baudet. Of moet iedereen die een eigen mening heeft maar zijn eigen lijst gaan indienen?

Los daarvan, er gaan bij kiezers 1001 afwegingen aan een stem ten grondslag. Dan is het dus maar goed dat partijen intern een corrigerend middel hebben zodat hun leiders zich niet alles kunnen permitteren.

quote:
6 zetels eraf voor D66 en 6 erbij voor FvD zou best verschil mogen maken.
Hebben alle partijen die niet D66 of FvD zijn daar ook nog wat over te zeggen? Of mag FvD met zijn paar zetels de hele stad zijn wil opleggen?

quote:
Veel gelazer met kogels en persoonsbeveiliging ook. Veel gelazer bij de zogenaamd niet-populistische partijen ook.
De niet-populistische partijen vallen in ieder geval niet iedere paar jaar na ruzies uiteen. En het aantal abjecte vertegenwoordigers is verhoudingsgewijs ook een stuk lager.
pi_177234421
Weer drie leden geroyeerd: https://t.co/nfHcZLgJUx
pi_177234569
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 16:22 schreef Jano9 het volgende:
Weer drie leden geroyeerd: https://t.co/nfHcZLgJUx
FvD zo komt het halen van slechts twee zetels nog heel goed uit ook.

De nummer 3 op de landelijke lijst is opgestapt en de nummers 8, 12 en 17 zijn geroyeerd.
  vrijdag 16 februari 2018 @ 16:32:40 #76
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_177234628
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 16:29 schreef luxerobots het volgende:

[..]

FvD zo komt het halen van slechts twee zetels nog heel goed uit ook.

De nummer 3 op de landelijke lijst is opgestapt en de nummers 8, 12 en 17 zijn geroyeerd.
Moeten ze maar netjes luisteren naar de baas.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_177235101
Ordnung muss sein.
pi_177235163
Vragen om wat meer overleg en dan direct met een boze brief geroyeerd worden _O-
Dit gaat nog leukere toestanden opleveren dan bij de LPF !
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  vrijdag 16 februari 2018 @ 16:59:41 #79
37676 freako
Onverbeterlijke optimist
pi_177235251
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 16:55 schreef Pedroso het volgende:
Vragen om wat meer overleg en dan direct met een boze brief geroyeerd worden _O-
Past wel in het plaatje. Die leraar die een stelling over FvD in een schoolopdracht lekker vet aanzet, moest ontslagen worden. Dat gold ook voor Gerrit Hiemstra omdat die het durfde Baudet tegengas te geven.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 februari 2018 @ 17:09:40 #80
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177235496
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 16:55 schreef Pedroso het volgende:
Vragen om wat meer overleg en dan direct met een boze brief geroyeerd worden _O-
Dit gaat nog leukere toestanden opleveren dan bij de LPF !
Je zou haast gaan denken dat er meer is gebeurd dan lief vragen ;)

En bij LPF gebeurde juist het tegenovergestelde; dit soort figuren zorgden voor de teloorgang.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177235605
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:09 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Je zou haast gaan denken dat er meer is gebeurd dan lief vragen ;)

En bij LPF gebeurde juist het tegenovergestelde; dit soort figuren zorgden voor de teloorgang.
Wat voor soort figuren ?
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 februari 2018 @ 17:21:03 #82
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177235706
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:15 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Wat voor soort figuren ?
Die er nu uitgekegeld worden. In een nieuwe partij moeten alle neuzen dezelfde kant op staan, anders gaat het op ten duur mis.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177235792
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:21 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Die er nu uitgekegeld worden. In een nieuwe partij moeten alle neuzen dezelfde kant op staan, anders gaat het op ten duur mis.
:')

Andere meningen of ideeën zijn dus niet gewenst. Lekker signaal is dat.
pi_177235799
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:21 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Die er nu uitgekegeld worden. In een nieuwe partij moeten alle neuzen dezelfde kant op staan, anders gaat het op ten duur mis.
Niet alleen bij nieuwe partijen. Maar dat betekent niet dat je dan iedereen maar monddood moet maken. Zo ga je geen goede (en fatsoenlijke) mensen binnen je partij halen.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  vrijdag 16 februari 2018 @ 17:27:27 #85
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_177235828
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:25 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Niet alleen bij nieuwe partijen. Maar dat betekent niet dat je dan iedereen maar monddood moet maken. Zo ga je geen goede (en fatsoenlijke) mensen binnen je partij halen.
Ik denk dat Baudet een heel helder beeld heeft wat voor types hij wel en niet binnen zijn partij wil.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_177235869
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik denk dat Baudet een heel helder beeld heeft wat voor types hij wel en niet binnen zijn partij wil.
Jaknikkers en brievenbuspissers zeker ?
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_177235885
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:25 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Niet alleen bij nieuwe partijen. Maar dat betekent niet dat je dan iedereen maar monddood moet maken. Zo ga je geen goede (en fatsoenlijke) mensen binnen je partij halen.
Volgens mij heeft bijvoorbeeld de PvdD er een stuk minder last van en die timmeren toch ook wel aardig aan de weg wat betreft lokale vertegenwoordiging.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  vrijdag 16 februari 2018 @ 17:32:24 #88
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_177235890
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:30 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Jaknikkers en brievenbuspissers zeker ?
Mensen die het prima vinden om precies te doen en zeggen wat Baudet wil en verder keurig hun smoel houden.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 februari 2018 @ 17:38:04 #89
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177235946
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:25 schreef Pedroso het volgende:

[..]

Niet alleen bij nieuwe partijen. Maar dat betekent niet dat je dan iedereen maar monddood moet maken. Zo ga je geen goede (en fatsoenlijke) mensen binnen je partij halen.
Zoiets komt ook met vertrouwen. Dat is er niet op eens als je net lid bent, je moet eerst opbouwen. Vergeet niet dat die partij in korte tijd meer leden dan bijna alle andere partijen heeft binnengehaald.

LPF is het perfecte voorbeeld van wat er gebeurd als je het anders doet. Daar kan je het dan wel niet mee eens zijn, maar er zit zeker wel een verstandige gedachte achter.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177236203
'We moeten opbouwen!!!'

"Misschien een bestuur van 7 mensen ipv 3 ivm de groei?"

'Hahahahaha royement'

Neuzen dezelfde kant op, immers.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_177236314
Opbouwen tot de endsieg zeker?
Definitely not CIA
pi_177236719
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 16:55 schreef Pedroso het volgende:
Vragen om wat meer overleg en dan direct met een boze brief geroyeerd worden _O-
Dit gaat nog leukere toestanden opleveren dan bij de LPF !
Volgens mij is het oud nieuws, niet het royement zelf maar wel die drie opstandelingen. Eisen dat op de agenda komt dat een bestuurslid vertrekt is iets anders dan 'vragen om meer overleg'.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_177237165
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 18:35 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij is het oud nieuws, niet het royement zelf maar wel die drie opstandelingen. Eisen dat op de agenda komt dat een bestuurslid vertrekt is iets anders dan 'vragen om meer overleg'.
Het komt er bij FvD gewoon op neer dat iedereen zijn bek moet houden en dat King Baudet alles bepaalt (met in iets mindere mate zijn vriendje Otten).

Zie onderstaande link, dit soort mensen heeft blijkbaar niets te zoeken bij de FvD. Ja-knikkers en brievenbuspissers, daar zal het wel weer op neer komen.

https://www.msn.com/nl-nl(...)i=BBoPOOe&ocid=edgsp
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_177238519
Net gepubliceerd, de drie verbannen partijleden
quote:
Berkhout: „We voelen ons verraden, ze hebben onze partij afgepakt.”

Legger: „We waren bang te worden gekaapt door rechts-extremisten van buitenaf. Ik heb me nooit gerealiseerd dat de kapers gewoon onze eigen bestuurders konden zijn.”

Reedijk: „Ik ben gebruskeerd door Baudet, ik heb zijn boosaardige kant gezien.”
https://webcache.googleus(...)&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

quote:
Later begon Baudet tijdens een campagnebijeenkomst over „die zelfhaat die we proberen te ontstijgen [..] door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan”.

Legger merkte in de zaal dat het succesvol was. „Ik heb drie gekleurde kleinkinderen, voor mij kwam het dichtbij. Maar ik dacht, het is campagnekletskoek. Toen ik Thierry erop aanspraak, zei hij dat het eruit was gefloept, en dat hij het cultureel bedoelde, niet etnisch.”

In december werd bekend dat Baudet in oktober een heimelijk etentje had gehad met de racistische Amerikaanse ideoloog Jared Taylor. Legger: „Ik ging nadenken, wat gebeurt hier eigenlijk? Ik dacht: dit is georkestreerd. Baudet heeft het item racisme, white supremacy zelf geïntroduceerd. Hij volgt de route van Trump en zijn strateeg Steve Bannon in de VS.”

Lees ook: Onrust bij FvD is meer dan bescheiden binnenbrandje
Nu denkt Legger dat Baudet bewust het randje opzocht om te kijken hoe ver hij kan gaan met het oprekken van wat politiek acceptabel is. Freek Jan Berkhout: „Er zit een lijn in bij Baudet, je kunt er niet meer overheen kijken.” Reedijk: „De partij schuift op naar extreem rechts.”


[ Bericht 46% gewijzigd door Bluesdude op 16-02-2018 20:07:34 ]
pi_177238570
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik denk dat Baudet een heel helder beeld heeft wat voor types hij wel en niet binnen zijn partij wil.
Ja, daarom stonden ze ook op zijn kandidatenlijst :')
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 februari 2018 @ 20:58:27 #96
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177240065
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 20:00 schreef Bluesdude het volgende:
Net gepubliceerd, de drie verbannen partijleden

[..]

https://webcache.googleus(...)&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

[..]

Gewoon Bluedudes die dachten de partij even te kunnen overnemen en de partij nu maar wat graag zwart maken dus.

Terecht eruit gemikt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177240563
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 20:58 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Gewoon Bluedudes die dachten de partij even te kunnen overnemen en de partij nu maar wat graag zwart maken dus.

Terecht eruit gemikt.
ach ja..... dat zegt Erdogan ook...... als smoes om een dictatuur te verdedigen.
pi_177241223
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 20:58 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Gewoon Bluedudes die dachten de partij even te kunnen overnemen en de partij nu maar wat graag zwart maken dus.

Terecht eruit gemikt.
Niets inhoudelijks op te merken? Je hebt het artikel wel gelezen?
Definitely not CIA
pi_177241305
gebruskeerd :')
pi_177241585
Ik vind het vreemd dat mensen die voor het afschaffen van het referendum zijn omdat mensen het verkeerde antwoord hebben gegeven, niet begrijpen dat de FvD mensen die niet in de pas lopen wipt.

En vice versa ook.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 16 februari 2018 @ 21:57:01 #101
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_177241869
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 21:15 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ach ja..... dat zegt Erdogan ook...... als smoes om een dictatuur te verdedigen.
Een land is geen partij.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_177242302
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 21:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Een land is geen partij.
Bedankt voor dit verhelderende inzicht. Godverdomme, wat mooi dit!
pi_177256086
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 21:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Een land is geen partij.
:')
pi_177256273
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 21:57 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Een land is geen partij.
Dat betekent nog niet dat een partij niet dictatoriaal bestuurt kan worden, zoals nu bij het Fv'D' lijkt te gebeuren.
pi_177256801
quote:
2s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 15:03 schreef Guus_Geluk7 het volgende:

[..]

Dat betekent nog niet dat een partij niet dictatoriaal bestuurt kan worden, zoals nu bij het Fv'D' lijkt te gebeuren.
Ja dat betekent het wel. Democratie en dictatuur zijn best bruikbare metaforen om een partij-organisatie te beschrijven, maar niet meer dan dat.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_177258354
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 15:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja dat betekent het wel. Democratie en dictatuur zijn best bruikbare metaforen om een partij-organisatie te beschrijven, maar niet meer dan dat.
Het is een nutteloze discussie. D66 pretendeert een democratische partij te zijn terwijl de fractie ook gewoon de uitkomst van het ledencongres negeert zodra het ze uitkomt.

NWS / D66 negeert eigen ledencongres: einde debat over correctief referendum

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2018 17:10:13 ]
pi_177258477
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 17:09 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Het is een nutteloze discussie. D66 pretendeert een democratische partij te zijn terwijl de fractie ook gewoon de uitkomst van het ledencongres negeert zodra het ze uitkomt.

NWS / D66 negeert eigen ledencongres: einde debat over correctief referendum
De partij (lees: de vereniging) is democratisch. De TK stemt altijd zonder last en ruggespraak.
pi_177258952
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 17:09 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Het is een nutteloze discussie. D66 pretendeert een democratische partij te zijn terwijl de fractie ook gewoon de uitkomst van het ledencongres negeert zodra het ze uitkomt.

NWS / D66 negeert eigen ledencongres: einde debat over correctief referendum
En terecht, althans al ze het zouden doen omdat het principieel onjuist is en niet omdat het even zo uitkomt. Het ondemocratische zit hem erin dat die leden van die zogenaamd democratisch partij als in een 'democratische' partijstructuur denken de volksvertegenwoordigers een stemlast te mogen geven. Het GL congres heeft dat ook gedaan, en het CDA-congres over de coalitie met de PVV was helemaal een grove schande, daarmee plaatsen de partijleden zich namelijk boven de kiezer.

Die zgn. partijdemocratie is dan ook eerder antidemocratisch dan democratisch.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')