abonnement Unibet Coolblue
pi_177017568
quote:
10s.gif Op woensdag 7 februari 2018 17:17 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Ken jij Ted Bundy?

Theodore Robert Bundy (born Theodore Robert Cowell; November 24, 1946 – January 24, 1989) was an American serial killer, kidnapper, rapist, burglar, and necrophile who assaulted and murdered numerous young women and girls during the 1970s and possibly earlier. Shortly before his execution and after more than a decade of denials, he confessed to 30 homicides that he committed in seven states between 1974 and 1978. The true victim count will forever be unknown and could be much higher than the number to which Bundy confessed.

Kun jij voelen hoe het is om Ted Bundy te zijn door naar Ted Bundy te luisteren? Kun jij 'meten' hoe het voelt om vrouwen bruut te vermoorden en hun lijk te verkrachten door naar een brein te kijken? Nee.

En het probleem wordt nog veel groter als het om dieren gaat.....

Psychopaten komen over als normale mensen juist omdat bewustzijn subjectief is. Psychologen, hersenwetenschappers en psychiaters zijn bekend met dit feit.
Psychopaten maken juist.misbruik van het feit dat mensen zich inleven. Ze houden dat systeem voor de gek. Dus juist omdat mensen spiegelneuronen hebben, empathie hebben en zich eenmstuk kunnen inleven in een ander. Het bewustzijn van een ander simuleren zegmaar.

Ook meetbaar in allerlei testjes en fmri.

Slotje.

Je lult onzin. Iedereen heeft je al tig keer verteld dat het niet klopt.

Bosbeetle, kun je hier geen eind aan maken... Christus.
Whatever...
pi_177017802
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 16:33 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Nee, we zijn namelijk een paar honderd jaar verder en jullie kunnen niet eens rattenbewustzijn simuleren.

Dus moet er een alternatieve theorie komen.
Dat wij iets (nog) niet kunnen is geen argument dat een "natuurkundige/materiële" dualiteit werkelijk is. Een categorische dualiteit is er zeker, maar dat heeft geen natuurkundige grond. Dat we de ontologie van een subject's ervaring eventueel (nog) niet kunnen kennen is ook geen argument dat er sprake is van een "natuurkundige/materiële" dualiteit, ook al is de stelling waar. Het zijn ook zeker geen tegenargumenten voor de emergente "geest".

Je hebt overigens nog niet uit gelegd hoe interactie tussen de geest en het lichaam kan plaatsvinden. Hoe kan materieel met immaterieel "communiceren/beïnvloeden"? Je verwijst naar de hersenen als het gemeenschappelijk veld. Doch, de hersenen zijn materieel. Waar is de geest in dit verhaal? En welk stukje brein maakt de verbinding?

Ik zie dualiteit slechts als een onnodige "complexisering", een verschuiving van een probleem dat nog meer inconsistenties en vragen met zich meebrengt. Behalve de ervaring en identificering met deze ervaring is er ook geen enkele aanwijzing voor deze dualiteit vanuit een natuurkundig perspectief. Dan blijft 'magie' over, ofwel het bovennatuurlijke.
pi_177017887
Dat is zijn bewijs nu juist. Of zoiets.

Ik denk te veel blowen.
Whatever...
pi_177018078
jeetje,wat een hoop gefrustreerde gelovigen in mijn topic...volgens mij heb ik een snaar geraakt....

wat betekent dat? Dat jullie geloof niet klopt.
pi_177018248
quote:
2s.gif Op woensdag 7 februari 2018 15:15 schreef Bosbeetle het volgende:
We begrijpen allemaal jouw dualiteit met tussenlaag. Dat is niet het issue. Als wij en jij je er bij neerlegt dat er vooralsnog twee redelijkerwijs te begrijpen alternatieven zijn of misschien drie. Kunnen we een stap verder gaan om te kijken...

Daarom kunnen we misschien argumenten gaan verzamelen aan aanvullen die voor of tegen het ene of het andere spelen...

als we deze quoten

Voor dualiteit:
-

Tegen dualiteit:
- Effecten van middelen op bewustzijn
-

Voor emergentie
-Een brein is nodig voor bewustzijn, (brein kapot, bewustzijn kapot)
-brein patronen zijn te correleren aan gedachten/emoties

Tegen emergentie
-Er is nog geen emergent bewustzijn gesimuleerd
-
- voor dualiteit

1. Dualiteit komt overeen met de logica die we gebruiken in de spreektaal aangaande keuzes maken. Als dualiteit fout is, dan zouden we of niet meer mogen praten over keuzes maken, of we zouden onze spreektaal zo moeten aanpassen dat een keuze maken de logica van gedwongen zijn krijgt.

2.Wetenschap op basis van dat het brein vrijheid heeft, dat verbindingen in het brein spontaan ontstaan, dat er meerdere mogelijke uitkomsten zijn, komt overeen met de waarnemingen. Ideeën dat het brein voorbepaalt is zijn onwerkbaar en vanuit een informatie perspectief totaal onmogelijk. Spontaniteit genereert nieuwe informatie in het moment. Bij theorien dat alles voorbepaalt is moet alle informatie in het begin stadium zitten, waarna het wordt uitgepakt gelijk een zip bestand. De hoeveelheid informatie die in het beginpunt zou moeten zitten bij deterministische theorieën is totaal onmogelijk.

3. Phrenologie, en physiognomie, de wetenschappen waarbij men emoties meet aan de hand van schedel afmeting, en gelaatstrekken zijn al bestempeld als pseudowetenschap. Neurologische theorien die emoties meten in de hersens gebruiken de exact zelfde principes als deze pseudowetenschappen. Het is duidelijk dat als men zegt emoties te kunnen meten, dat dan de scheidslijn tuussen ideologie over wat goed en slecht is en wetenschap, verdwijnt.
  woensdag 7 februari 2018 @ 19:05:09 #156
359712 GrumpyFish
ga je mee zwemmen?
pi_177018417
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 17:39 schreef Libertarisch het volgende:

Robots blijven voor altijd onbewuste robots en computerwetenschappers weten niet eens wat bewustzijn is.
Volgens mij komt dit omdat je bewustzijn (al dan niet impliciet) in jouw definitie koppelt aan biologische wezens en biologische breinen.

Dan is het inderdaad logisch dat bewustzijn niet in robots kan zitten. Probeer eens een definitie te formuleren zonder die koppeling, en formuleer eens criteria waaraan bewustzijn kunnen toetsen. Dan kunnen we aan de hand daarvan eens kijken of robots daaraan kunnen voldoen.

Hetzelfde geldt m.i. voor je hele subject-object verhaal.
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
  Moderator woensdag 7 februari 2018 @ 19:08:31 #157
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_177018494
We kunnen nog niet eens een auto simuleren, een stilstaande auto. Zo'n auto bevat zoveel moleculen dat we dat niet eens thermodynamisch kunnen simuleren(laat staan quantum mechanisch). En dan noem je een rattenbrein simpel... :{

(oh we waren al een pagina verder)

[ Bericht 6% gewijzigd door Bosbeetle op 07-02-2018 19:14:04 ]
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_177018638
quote:
2s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:08 schreef Bosbeetle het volgende:
We kunnen nog niet eens een auto simuleren, een stilstaande auto. Zo'n auto bevat zoveel moleculen dat we dat niet eens thermodynamisch kunnen simuleren (laat staan quantum mechanisch). En dan noem je een rattenbrein simpel... :{

(oh we waren al een pagina verder)
Is hij al een stap verder gekomen dan zijn openingspost dan?

[ Bericht 1% gewijzigd door Bosbeetle op 07-02-2018 19:13:51 ]
  Moderator woensdag 7 februari 2018 @ 19:14:28 #159
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_177018691
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:13 schreef Splackavellie02 het volgende:

[..]

Is hij al een stap verder gekomen dan zijn openingspost dan?
Oh oeps ik editte perongeluk mijn quote in jouw post :@
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator woensdag 7 februari 2018 @ 19:17:14 #160
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_177018795
-
Voor dualiteit:
- Dualiteit komt overeen met de logica die we gebruiken in de spreektaal aangaande keuzes maken. Als dualiteit fout is, dan zouden we of niet meer mogen praten over keuzes maken, of we zouden onze spreektaal zo moeten aanpassen dat een keuze maken de logica van gedwongen zijn krijgt.

-Wetenschap op basis van dat het brein vrijheid heeft, dat verbindingen in het brein spontaan ontstaan, dat er meerdere mogelijke uitkomsten zijn, komt overeen met de waarnemingen. Ideeën dat het brein voorbepaalt is zijn onwerkbaar en vanuit een informatie perspectief totaal onmogelijk. Spontaniteit genereert nieuwe informatie in het moment. Bij theorien dat alles voorbepaalt is moet alle informatie in het begin stadium zitten, waarna het wordt uitgepakt gelijk een zip bestand. De hoeveelheid informatie die in het beginpunt zou moeten zitten bij deterministische theorieën is totaal onmogelijk.

- Phrenologie, en physiognomie, de wetenschappen waarbij men emoties meet aan de hand van schedel afmeting, en gelaatstrekken zijn al bestempeld als pseudowetenschap. Neurologische theorien die emoties meten in de hersens gebruiken de exact zelfde principes als deze pseudowetenschappen. Het is duidelijk dat als men zegt emoties te kunnen meten, dat dan de scheidslijn tuussen ideologie over wat goed en slecht is en wetenschap, verdwijnt.

Tegen dualiteit:
- Effecten van middelen op bewustzijn
-

Voor emergentie/ objectief bewustzijn.
-Een brein is nodig voor bewustzijn, (brein kapot, bewustzijn kapot)
-Brein patronen zijn te correleren aan gedachten/emoties
-Complexe reproduceerbare patronen, kunnen gegenereerd worden zonder die patronen hard te als informatie aan het systeem toegevoegd worden.

Tegen emergentie /objectief bewustzijn.
- Er is nog geen emergent bewustzijn gesimuleerd
-bewustzijn is subjectief en niet objectief van aard
-het is theoretisch onmogelijk een emergent bewustzijn te produceren
-
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator woensdag 7 februari 2018 @ 19:17:28 #161
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_177018800
quote:
1s.gif Op woensdag 7 februari 2018 18:57 schreef Syamsu het volgende:

[..]

- voor dualiteit

1. Dualiteit komt overeen met de logica die we gebruiken in de spreektaal aangaande keuzes maken. Als dualiteit fout is, dan zouden we of niet meer mogen praten over keuzes maken, of we zouden onze spreektaal zo moeten aanpassen dat een keuze maken de logica van gedwongen zijn krijgt.

2.Wetenschap op basis van dat het brein vrijheid heeft, dat verbindingen in het brein spontaan ontstaan, dat er meerdere mogelijke uitkomsten zijn, komt overeen met de waarnemingen. Ideeën dat het brein voorbepaalt is zijn onwerkbaar en vanuit een informatie perspectief totaal onmogelijk. Spontaniteit genereert nieuwe informatie in het moment. Bij theorien dat alles voorbepaalt is moet alle informatie in het begin stadium zitten, waarna het wordt uitgepakt gelijk een zip bestand. De hoeveelheid informatie die in het beginpunt zou moeten zitten bij deterministische theorieën is totaal onmogelijk.

3. Phrenologie, en physiognomie, de wetenschappen waarbij men emoties meet aan de hand van schedel afmeting, en gelaatstrekken zijn al bestempeld als pseudowetenschap. Neurologische theorien die emoties meten in de hersens gebruiken de exact zelfde principes als deze pseudowetenschappen. Het is duidelijk dat als men zegt emoties te kunnen meten, dat dan de scheidslijn tuussen ideologie over wat goed en slecht is en wetenschap, verdwijnt.
thanks :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator woensdag 7 februari 2018 @ 19:18:54 #162
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_177018856
quote:
1s.gif Op woensdag 7 februari 2018 18:20 schreef Spanky78 het volgende:
Bosbeetle, kun je hier geen eind aan maken... Christus.
Ik ben hier slechts user.... dus nope.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_177018913
Weet je, als je diep van binnen weet dat je geen gelijk hebt ga je onzin praten en zoals Spanky hierbeneden proberen te censureren. Gelovigen censureren namelijk ook graag zodat het niet bekend wordt dat hun geloof onzin is.

quote:
1s.gif Op woensdag 7 februari 2018 18:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Psychopaten maken juist.misbruik van het feit dat mensen zich inleven. Ze houden dat systeem voor de gek. Dus juist omdat mensen spiegelneuronen hebben, empathie hebben en zich eenmstuk kunnen inleven in een ander. Het bewustzijn van een ander simuleren zegmaar.

Ook meetbaar in allerlei testjes en fmri.

Slotje.

Je lult onzin. Iedereen heeft je al tig keer verteld dat het niet klopt.

Bosbeetle, kun je hier geen eind aan maken... Christus.
Bovendien ga je dan met zijn alleen proberen een einde aan de discussie maken en proberen met zijn allen tegen 1 persoon samen te spannen terwijl je diep van binnen weet dat je robots voor altijd onbewust blijven.

Side note: psychopaten zien wél het verschil tussen subjectief en objectief. Autisten zullen dat verschil nooit kennen omdat hun brein daar niet voor gebouwd is, en er is geen enkele manier om objectief te achterhalen hoe het voelt om een psychopaat te zijn.

Elke psychiater, psycholoog en hersenwetenschapper kan dit bevestigen :) Vraag maar na

En omdat bewustzijn subjectief is kunnen psychopaten iedereen in de maling nemen en jarenlang misdaden plegen terwijl ze overkomen als je buurjongen.
  woensdag 7 februari 2018 @ 19:24:07 #164
359712 GrumpyFish
ga je mee zwemmen?
pi_177019022
Zijn onderzoeken zoals deze al ter sprake gekomen?
https://www.technologyrev(...)ing-brain-scan-data/
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
pi_177019051
Je bent echt van het padje af man. Alle nuances, feiten, onderbouwingen negeer je. En je draait hetzelfde riedeltje af.

Of je mankeert echt iets. Of je zit gewoon lekker te gniffelen met je variant op solipsisme.
Whatever...
pi_177019067
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:24 schreef GrumpyFish het volgende:
Zijn onderzoeken zoals deze al ter sprake gekomen?
https://www.technologyrev(...)ing-brain-scan-data/
Yes.
Whatever...
pi_177019136
quote:
1s.gif Op woensdag 7 februari 2018 18:33 schreef Cockwhale het volgende:

[..]

Dat wij iets (nog) niet kunnen is geen argument dat een "natuurkundige/materiële" dualiteit werkelijk is. Een categorische dualiteit is er zeker, maar dat heeft geen natuurkundige grond. Dat we de ontologie van een subject's ervaring eventueel (nog) niet kunnen kennen is ook geen argument dat er sprake is van een "natuurkundige/materiële" dualiteit, ook al is de stelling waar. Het zijn ook zeker geen tegenargumenten voor de emergente "geest".

Je hebt overigens nog niet uit gelegd hoe interactie tussen de geest en het lichaam kan plaatsvinden. Hoe kan materieel met immaterieel "communiceren/beïnvloeden"? Je verwijst naar de hersenen als het gemeenschappelijk veld. Doch, de hersenen zijn materieel. Waar is de geest in dit verhaal? En welk stukje brein maakt de verbinding?

Ik zie dualiteit slechts als een onnodige "complexisering", een verschuiving van een probleem dat nog meer inconsistenties en vragen met zich meebrengt. Behalve de ervaring en identificering met deze ervaring is er ook geen enkele aanwijzing voor deze dualiteit vanuit een natuurkundig perspectief. Dan blijft 'magie' over, ofwel het bovennatuurlijke.
Ja, de hersenen zijn materieel. Maar jouw geest is immaterieel. De interactie vindt plaats in het brein maar de fysische werking is onbekend omdat de geest niet-fysisch is.

En mijn model maakt de zaak niet complexer maar juist simpeler. Nu weten we namelijk dat wij niet gelijk staan aan ons brein, dat we keuzevrijheid en eigen verantwoordelijkheid hebben, dat robots voor altijd onbewust blijven, dat materie niet hetzelfde is als bewustzijn, en dat er inderdaad (zoals veel mensen vermoeden) een mentale dimensie in de wereld is.
pi_177019250
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:25 schreef Spanky78 het volgende:
Je bent echt van het padje af man. Alle nuances, feiten, onderbouwingen negeer je. En je draait hetzelfde riedeltje af.

Of je mankeert echt iets. Of je zit gewoon lekker te gniffelen met je variant op solipsisme.
Nee Spanky.

Als een psychopaat met jou praat is het onmogelijk te achterhalen dat hij stiekem plannetjes heeft om vrouwen te ontvoeren en verkrachten.

Vergelijking met schizofrenie:

Als jij met een schizo praat wordt je niet schizo. Als een schizo in de hersenscan zit zie je niet zijn psychoses. Als je de hersenchemie bestudeert zie je niet de psychoses. De psychoses zijn alleen voor de schizofreen zelf te ervaren.

Geen hersenactiviteit, geen communicatie, geen moleculen, geen subjectieve rapporten, geen hersenscan, niks geeft jou toegang tot de psychoses van een schizofreen. En wederom kan iedere psychiater/hersenwetenschapper/psycholoog dit bevestigen.

Psychopaten zijn meesters in andere mensen in de maling nemen en dat kunnen ze alleen doen omdat bewustzijn subjectief is.
pi_177019288
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:27 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Ja, de hersenen zijn materieel. Maar jouw geest is immaterieel.
Dan ga je er al vanuit dat er iets is als 'de geest'.
pi_177019309
quote:
2s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:17 schreef Bosbeetle het volgende:

Bij theorien dat alles voorbepaalt is moet alle informatie in het begin stadium zitten, waarna het wordt uitgepakt gelijk een zip bestand. De hoeveelheid informatie die in het beginpunt zou moeten zitten bij deterministische theorieën is totaal onmogelijk.
Dit vind ik wel een heel bijzondere claim. Het doet denken aan de claim dat evolutie niet zou kunnen leiden tot een toename van informatie. (Driemaal raden uit welke hoek die claim komt.)
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_177019329
quote:
1s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:31 schreef MrAero het volgende:

[..]

Dan ga je er al vanuit dat er iets is als 'de geest'.
Ja, het feit dat jij mijn verhaal gelezen hebt en een reactie hebt getypt is het bewijs dat jij een geest hebt inderdaad. Anders was je namelijk bewusteloos geweest en niet online geweest.

bewustzijn=geest btw
pi_177019342
quote:
10s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:31 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit vind ik wel een heel bijzondere claim. Het doet denken aan de claim dat evolutie niet zou kunnen leiden tot een toename van informatie. (Driemaal raden uit welke hoek die claim komt.)
Wederom heb je geen tegenargument, omdat er geen tegenargument is.
  Moderator woensdag 7 februari 2018 @ 19:33:06 #173
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_177019369
quote:
10s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:31 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit vind ik wel een heel bijzondere claim. Het doet denken aan de claim dat evolutie niet zou kunnen leiden tot een toename van informatie. (Driemaal raden uit welke hoek die claim komt.)
Samenvatting hè van de genoemde argumenten... niet mijn argument.

(hehe ik herkende niet wat je van me quote)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_177019376
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:32 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Ja, het feit dat jij mijn verhaal gelezen hebt en een reactie hebt getypt is het bewijs dat jij een geest hebt inderdaad. Anders was je namelijk bewusteloos geweest en niet online geweest.
Kunnen m'n hersenen ook zijn geweest. Je maakt nogal een sprong door aan te nemen dat de geest losstaat van onze hersenen.
pi_177019407
quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2018 19:32 schreef Libertarisch het volgende:

[..]

Wederom heb je geen tegenargument, omdat er geen tegenargument is.
Dat evolutie leidt tot een toename in complexiteit hoef ik helemaal niet te beargumenteren lijkt me. Dat behoort gewoon tot de algemeen geaccepteerde wetenschappelijke feiten.

Het is eventueel het tegendeel daarvan dat beargumenteerd zou moeten worden, en dat heeft vooralsnog niemand hier geprobeerd.
Niet meer aanwezig in dit forum.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')