abonnement Unibet Coolblue
pi_177001675
Tientallen gewonden na aardbeving in Taiwan

De beving trof meerdere gebouwen. Het Tongshuai hotel in kuststad Hualien is een van de twee hotels die zware schade opliepen tijdens de aardbeving, die een kracht van 6,4 op de Schaal van Richter had. Er zouden twee slachtoffers onder het puin liggen, vermoedelijk medewerkers. Geen van de gasten wordt vermist. Zij hadden geluk op hogere etages te verblijven. Reddingsteams proberen de mensen die vastzitten in de gebouwen te evacueren. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen. De aardbeving beschadigde verder enkele bruggen en wege. De hoofdsnelweg naar Hualien is gesloten.

De aardbeving, een van de velen in de buurt van Taiwan in de afgelopen drie dagen, valt in de categorie 'krachtig'. Seismologen waarschuwen bij bevingen tussen de 6 en de 7 voor onder meer ernstige schade aan het wegdek en oudere gebouwen. Het epicentrum van de aardbeving lag op een diepte van 10 kilometer.

Het land wordt regelmatig door aardbevingen getroffen omdat het op een aansluiting van twee tektonische platen ligt. Deze beving volgde op tientallen minder krachtige aardschokken in de regio in de voorafgaande 48 uur. Ook werden naschokken gevoeld, verscheidene met een magnitude van meer dan 4. Twee jaar geleden vielen tientallen doden nadat een flat instortte tijdens een zware aardbeving. Het plaatselijke OM arresteerde de flatbouwer later op verdenking van nalatigheid.

https://www.ad.nl/buitenl(...)-in-taiwan~a30805af/

zie ook: WKN / Aardbevingen #20
pi_177001914




pi_177002156
Nou ja zeg.
pi_177006946

Lijkt wel een scene uit een film.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_177007622
Inderdaad bizar dat het hotel niet helemaal gekanteld is :{
pi_177007750
Reddingswerkers in Taiwan zijn koortsachtig op zoek naar ongeveer 60 mensen die worden vermist na de aardbeving bij de Hualien, een populair toeristenoord.
Het dodental van de beving staat op vier maar autoriteiten vrezen dat dit zal oplopen. 243 mensen raakten gewond, van wie enkelen zich in kritieke toestand bevinden.

Een van de reddingsoperaties richt zich op een flatgebouw van twaalf verdiepingen dat door de beving deels is weggezakt en gevaarlijk overhelt. Reddingswerkers proberen het pand te stutten. Het is onduidelijke hoeveel mensen er in het gebouw waren op het moment dat de aarde schokte.


Ongeveer 40.000 huizen zitten door de aardschok zonder stroom en water. In Hualien aan de oostkust wonen ongeveer 100.000 mensen.


Lang onrustig
Het epicentrum van de aardbeving lag op 22 kilometer ten noordoosten van Hualien. De beving vond plaats op een diepte van 10,6 kilometer, meldde het Amerikaanse geologische instituut USGS dinsdag.

Een hoogleraar geologie voorspelde in de Taiwan News dat de ondergrond in en rond Taiwan nog heel lang onrustig zal blijven met grote kans op een aardbeving met een magnitude van meer dan 8.0 binnen tien jaar. In Hualien, een populaire toeristenbestemming aan de oostkust van Taiwan, wonen circa honderdduizend mensen.

https://www.nu.nl/buitenl(...)eving-in-taiwan.html
pi_177016386
CGTNOfficial twitterde op woensdag 07-02-2018 om 17:07:40 BREAKING: A magnitude 6.1 earthquake hits eastern Taiwan’s Hualien, following yesterday's 6.5 strong quake: CENC https://t.co/vOW6rhtonC reageer retweet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')