abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176898566
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 08:47 schreef Lambiekje het volgende:
https://www.nu.nl/binnenl(...)erzuim-vakantie.html

School is een gevangenis. Waarom niet een kind vanaf 4 opsluiten en pas met 18 loslaten. Het debielige is met die 14 jaar dag in dag uit naar school. Je hebt geen snars geleerd of wat je verder net je leven kan gebruiken

Ik kan er niet met me verstand bij waarom met grof geweld en boetes.

Leerplichtambtenaar is een
Grof geweld?

[ Bericht 0% gewijzigd door Lavenderr op 02-02-2018 10:07:51 ]
pi_176898570
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 08:47 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

je snapt het nog steeds niet
Jawel, jij neemt een MSM programma serieus :')
  vrijdag 2 februari 2018 @ 08:53:07 #103
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_176898589
Ben jij veel gepest tijdens je schooltijd, Lambiekje? Dan kan ik me je wereldvreemde haat tegen onderwijs een beetje voorstellen.
Curiosity cultured the cat
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  vrijdag 2 februari 2018 @ 09:30:59 #104
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176899109
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 08:49 schreef Wantie het volgende:

[..]

Grof geweld?
Ik ga de duimlat weer op het bureau leggen!
  vrijdag 2 februari 2018 @ 10:38:34 #105
189978 controlaltdelete
Ik reageer niet op trollen
pi_176900146
Waarom stoppen mensen liever hun kop in het zand?

We leven in een krankzinnige wereld als mensen hun vingers in de oren stoppen bij het horen van een onaangename waarheid. Of het gesprek snel op een prettiger onderwerp over laten gaan. Of erger, de boodschapper aanvallen en beschuldigen van complotdenken of totaal ‘van het padje af’. Waarom is dit het geval? Waarom willen mensen liever niet de waarheid horen over wat er werkelijk achter de schermen gaande is?

Er lijkt wel een tweedeling in de samenleving te zijn ontstaan: de groep ‘waarheidszoekers’ die de waarheid achter het officiŽle nieuws wil weten en actief op zoek gaat naar het alternatieve nieuws. En de groep ‘ontkenners’ die liever wil geloven dat al die complotten niet waar kunnen zijn, omdat het acht-uur journaal er anders wel melding van had gemaakt.

Mindcontrol: gehoorzamen van autoriteit

Vanaf het moment dat we geboren worden, naar school gaan en TV kijken, staan we bloot aan mindcontrol-programma’s. Vaak zijn het subliminal messages, die zo subtiel zijn dat we ons niet eens van bewust zijn dat we erdoor beÔnvloed worden. Een van de denkbeelden die via mindcontrol worden opgedrongen, is dat we gehoorzaam moeten zijn aan autoriteit. We krijgen het valse beeld voorgeschoteld dat deze autoriteiten onze problemen zullen oplossen. We vertrouwen daardoor volledig op de overheid.

Maar wat als deze autoriteiten zelf de grootste misdadigers blijken te zijn en onderdeel zijn van een crimineel syndicaat? En wat als de maffialeden van dit criminele syndicaat in het politieapparaat, leger en justitie zijn geÔnfiltreerd? Denk maar aan Demmink, de voormalige hoogste baas van Justitie, die nooit veroordeeld zal worden binnen dit ‘rechtssysteem’. Is het dan slim om daarop te vertrouwen?


Ahankelijk van het systeem


Tegelijkertijd worden we steeds afhankelijker van de overheid en het ‘systeem’. Denk maar aan het financiŽle systeem. De overgrote meerderheid weet inmiddels dat banken niet meer te vertrouwen zijn, maar toch laten de meeste mensen hun geld op de bank staan. Zonder bankrekening en pinpas is het namelijk best lastig om deel te nemen aan de samenleving.

Bovendien is overal wel een subsidiepotje, een maatregel of wetsartikel voor bedacht. En we accepteren deze wetten en maatregelen vaak zonder te overwegen om deze (collectief) naast ons neer te leggen. Er zijn inmiddels zoveel wetsartikelen dat zelfs een gemiddelde jurist door de bomen het bos niet meer ziet. En voor je het weet overtreed je met een goed bedoelde actie een wet en verlies je geld, privileges of je vrijheid. Dit alles zorgt voor een passieve en inschikkelijke houding en die is opzettelijk gecreŽerd.


Te druk om zich te verdiepen in het verborgen nieuws


Het valt op dat degene die zich bewust zijn van datgene dat zich achter de schermen afspeelt, minder werken of vaak zelfs helemaal niet meer deelnemen aan het arbeidsproces. Blijkbaar is er een verband tussen de beschikbare tijd voor reflectie en het toelaten van nieuwe denkbeelden en inzichten. Als we tijd hebben om na te denken, te mediteren en uit de rat-race stappen, ontdekken we blijkbaar sneller dat er dingen niet kloppen.

Daarom worden we door ‘het systeem’ heel erg bezig gehouden. De mensen die nog wel deelnemen aan het arbeidsproces, moeten belachelijk hard werken om te overleven en hun baan te behouden. Per gezin is een werkweek van 60-80 uur heel gewoon (uitgaande van tweeverdieners en het daadwerkelijk gewerkte uren). Bovendien worden we gebombardeerd met plichten, formulieren, regels, verzekeringspolissen, hypotheekpapieren, smart-phone updates, noem maar op. Om gek van te worden. Dit is een bewuste strategie van de heersende schaduwelite om onze aandacht af te leiden van datgene dat men verborgen wil houden. Bovendien gaan onze hersenen bij een overload over op de overlevingsmodus, waardoor we ons meer laten leiden door het reptielenbrein.

Angst voor de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid

Ondertussen worden we gevangen gehouden door al deze regeltjes en controlemaatregelen. Het Stockholmsyndroom laat zien dat mensen die lang gevangen hebben gezeten, angst voor vrijheid hebben gekregen en de onzekerheid die dat met zich meebrengt. Dat is de reden dat sommige mensen geen verandering willen, hoe beroerd hun situatie ook is. De groep ‘ontkenners’ proberen daarom met man en macht hun oorspronkelijk wereldbeeld in stand te houden.

Het is echter een zinloze strijd. We staan op een keerpunt in de geschiedenis en dingen gaan met een wiskundige zekerheid radicaal veranderen. En hoe meer mensen gaan geloven in een positieve verandering en er naar gaan handelen, hoe waarschijnlijker en sneller dat deze er komt. Maar de stap om eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld waarin we leven, is een stap die veel mensen nog niet durven te zetten. Dit heeft te maken met de angst om het oude en het vertrouwde te verliezen.

We maken onszelf wijs dat we het nog best goed hebben

De verworven vrijheden en welvaart geven de illusie dat het altijd zo zal blijven. En dat is waarom de Cabal als een sluipmoordenaar, heel geleidelijk aan, beetje voor beetje, onze vrijheden, rechten en welvaart wegneemt. Door de apathie, inschikkelijkheid en afhankelijkheid staan we toe dat we steeds intensiever gecontroleerd worden (gebrek aan privacy, bodyscans, vingerafdrukken op paspoort en smart-phones), voor steeds meer zaken moeten betalen (milieuheffingen, stijgende energieprijs, ziektekostenpremie, etc.), steeds minder inspraak krijgen (politieke invloed verschoven naar Brussel, internationale verdragen zoals TTIP) en steeds meer budget via de staatskas moeten inleveren om wankele banken overeind te houden.

Maar hoe vanzelfsprekend is die vrijheid en welvaart eigenlijk? Als men de plannen van de Cabal bestudeert, weet men dat ze al ver gevorderd zijn met hun plan voor een nieuwe werelddictatuur, ook wel de New World Order genoemd. Ook is het huidige financiŽle systeem failliet, waarbij we collectief al 2,5 keer meer schuld hebben dan het huidige wereldwijde BNP. De kans op een financiŽle crash en het omvallen van banken is daarom heel reŽel. We maken ons echter niet alleen wijs dat “we het nog best goed hebben”, maar ook “dat er niks radicaals gaat veranderen.”

Bang om een buitenbeentje te zijn

Ondanks dat veel mensen beseffen dat bovenstaande maatregelen niet helemaal kosher zijn, is het voor veel mensen ‘een brug te ver’ om de achterliggende complotfeiten als waarheid te accepteren. Want als men die brug overgaat komt men in de wereld van complotdenkers en aluhoedjes. Je weet wel, die types die geloven in UFO’s en buitenaardsen, stel je voor dat je daar bij gaat horen zeg! Men is bang om daardoor geÔsoleerd te raken of als gek gezien te worden.

Mensen zijn namelijk kuddedieren en passen zich in de regel aan de groep aan. Ook al is het helemaal niet logisch wat deze groep doet of denkt, zoals in dit filmpje te zien is. De meerderheid gelooft daarom nog steeds in de officiŽle versie van gebeurtenissen zoals 9/11, MH17 en de aanslagen in Frankrijk, om de simpele reden dat de meerderheid dat ook doet. Er komt echter wel een kentering waarbij steeds meer mensen de officiŽle lezing verwerpen. Daardoor bereiken we op een bepaald moment het tipping point (kantelpunt). Op het moment dat de meerderheid (51% >) gelooft in de alternatieve verklaring die voorheen werd afgedaan als complottheorie, zal de minderheid zich snel aanpassen aan de meerderheid, simpelweg omdat dit de aard is van de menselijke natuur. Dit is de reden dat er nu een media-offensief is gestart om complotdenkers belachelijk te maken, want als dit kantelpunt bereikt wordt, dan is het hek van de dam.

Wat niet weet wat niet deert

Juist toen een groot deel niet of nauwelijks op de hoogte was van de sinistere NWO-plannen, kon de elite in sneltreinvaart allerlei maatregelen doorvoeren. Nu een groter deel ontwaakt is, is het voor hen veel lastiger geworden om hun plannen uit te voeren. Het is dus een denkfout om te stellen dat je niet geschaad wordt door datgene wat je niet weet. Het informeren van mensen en delen van kennis is voor iedereen weggelegd. Onderschat dit niet, want kennis is macht.

Ten eerste moet je weten wat het probleem is, voordat je het kunt oplossen. Ten tweede kun je voorkomen om weer in de valstrikken van de Cabal te stappen. Als voorbeeld: iemand die snapt hoe vaccinaties vooral tťgen de mensheid worden gebruikt en weet dat er allerlei schadelijke stoffen aan vaccins worden toegevoegd, of kennis heeft over virussen die in laboratoria worden gecreŽerd om opzettelijk middels vaccinaties te verspreiden, zal zich niet laten vaccineren. Door kennis te nemen van de sinistere plannen van de Cabal zorgen we dat hun trucjes niet meer werken.

Als iedereen het spelletje van de Cabal doorheeft en hen niet meer steunt, valt hun kaartenhuis in elkaar. Hun machtsstructuur is namelijk gebaseerd op geheimhouding. Daarom is het zo belangrijk om de kennis over de Cabal en NWO te verspreiden. Ook al zijn het akelige verhalen waar je soms de rillingen van krijgt.

Gebrek aan perspectief

Mensen weten vaak niet op welke wijze men kan bijdragen aan een positieve verandering. Men maakt vaak de denkfout dat je in je eentje Šlle problemen moet oplossen. Maar er is op de hele wereld niet ťťn iemand die Šlle problemen kan oplossen. In werkelijkheid moeten we met z’n allen allemaal een (klein) deel van het probleem oplossen. We moeten verantwoordelijkheid nemen om het goede te doen, want diep in ons hart weten we best wat goed is en wat niet. En iedereen kan in het dagelijks leven of in het werk al een verschil maken.

Door bewuste keuzes te maken als je voedsel koopt; door als advocaat een zaak om de criminele elite te beschermen te weigeren; door als soldaat niet meer mee te doen aan de oorlogsmachine; door als financieel adviseur geen woekerpolissen meer te slijten aan mensen waarvan je weet dat ze hierdoor in de financiŽle problemen komen; door je als arts te verdiepen in medicinale cannabis en andere alternatieve geneeswijzen, door als journalist het lef te hebben om datgene wat gebaseerd is op waarheidsvinding te publiceren ook al druist het in tegen de officiŽle verhaallijn.

Daarbij moeten we ons niet laten leiden door angst (verlies van baan, niet kunnen betalen van de hypotheek, bang zijn wat collega’s zullen zeggen), maar laten leiden door eigen kracht en doen wat goed en rechtvaardig is. We moeten het collectieve belang boven ons persoonlijke belang stellen en durven breken met gewoontes.

Angst voor ontreddering

Mensen zijn bang om iets onder ogen te zien waarvan ze volledig ‘van hun stuk raken’. De groep ‘ontkenners’ is daarom vooral bezig om hun geluksmomentjes veilig te stellen en verzet zich tegen alles wat hun ‘geluk’ in gevaar kan brengen. De eerste fase van ontwaken kan inderdaad behoorlijk ontwrichtend zijn; er ontstaat een diepe crisis waarbij je je hele wereldbeeld moet herzien. Maar de paradox is dat als je door deze crisis heen komt, je je sterker voelt dan ooit, waarbij je tot een kristalhelder inzicht kunt komen over wat je in dit leven te doen staat.

Helaas is het voor het grootste deel van de bevolking vooralsnog veiliger om de leugens die via de grote mediakanalen wordt verspreid te blijven geloven. Toch komt er een moment dat de dam breekt, het moment van disclosure. Dan zal al het nieuws dat nu voor ons verborgen wordt gehouden ook via de grote mediakanalen naar buiten komen. De misdaden van de Cabal, de medische fraude (bijvoorbeeld omtrent vaccinaties en kankerbestrijding), de geheim gehouden technologieŽn, het Secret Space Program en buitenaards leven, dat alles zal dan in een vloedgolf over ons heenkomen.

Ik benijd de onwetende groep die moedwillig hun kop in het zand steekt niet. Want als je nu al niet kunt omgaan met een paar druppels die uit de emmer overlopen, hoe ga je straks jezelf handhaven als er tijdens de disclosure een vloedgolf aan onthullingen over je wordt uitgestort? Je hebt nu de kans om de onthullingen die via de alternatieve media naar buiten komen, beetje bij beetje tot je te nemen en in alle rust emotioneel te verwerken. Daarnaast kan deze verworven kennis je aanzetten om tot actie over te gaan..

Angst voor machteloosheid

De belangrijkste reden dat mensen de waarheid vermijden is omdat men denkt machteloos te zijn. Toch is het tegendeel het geval. Kijk naar dit filmpje om te begrijpen hoe kwetsbaar het systeem en de elite is en hoe machtig het volk eigenlijk is. De elite is in de kern een paar duizend mensen tegenover 7 miljard mensen wereldwijd. Ze worden nu nog beschermd door huurlingen en medewerkers in het systeem, maar zodra deze van kamp veranderen, wordt hun positie onhoudbaar.

Men onderschat bovendien wat een kleine bijdrage kan doen. Als wereldwijd alle mensen iets kleins ondernemen om de Cabal ten val te brengen, dan is dat 7 miljard x iets kleins = iets gigantisch groots! Dus Ūets doen, al is het maar iets kleins, is beter dan 7 miljard keer niks doen! Het is daarbij een heerlijk gevoel om een bijdrage te kunnen leveren aan de transitie die nu plaatsvindt.
Als je in discussie gaat met een trol, wint hij. Als je een trol beledigt, wint hij. Als je tekeer gaat tegen een trol, wint hij. Het enige waar trollen niet tegen kunnen, is te worden genegeerd.
pi_176900233
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 10:38 schreef controlaltdelete het volgende:
Waarom stoppen mensen liever hun kop in het zand?

We leven in een krankzinnige wereld als mensen hun vingers in de oren stoppen bij het horen van een onaangename waarheid. Of het gesprek snel op een prettiger onderwerp over laten gaan. Of erger, de boodschapper aanvallen en beschuldigen van complotdenken of totaal ‘van het padje af’. Waarom is dit het geval? Waarom willen mensen liever niet de waarheid horen over wat er werkelijk achter de schermen gaande is?

Er lijkt wel een tweedeling in de samenleving te zijn ontstaan: de groep ‘waarheidszoekers’ die de waarheid achter het officiŽle nieuws wil weten en actief op zoek gaat naar het alternatieve nieuws. En de groep ‘ontkenners’ die liever wil geloven dat al die complotten niet waar kunnen zijn, omdat het acht-uur journaal er anders wel melding van had gemaakt.

Mindcontrol: gehoorzamen van autoriteit

Vanaf het moment dat we geboren worden, naar school gaan en TV kijken, staan we bloot aan mindcontrol-programma’s. Vaak zijn het subliminal messages, die zo subtiel zijn dat we ons niet eens van bewust zijn dat we erdoor beÔnvloed worden. Een van de denkbeelden die via mindcontrol worden opgedrongen, is dat we gehoorzaam moeten zijn aan autoriteit. We krijgen het valse beeld voorgeschoteld dat deze autoriteiten onze problemen zullen oplossen. We vertrouwen daardoor volledig op de overheid.

Maar wat als deze autoriteiten zelf de grootste misdadigers blijken te zijn en onderdeel zijn van een crimineel syndicaat? En wat als de maffialeden van dit criminele syndicaat in het politieapparaat, leger en justitie zijn geÔnfiltreerd? Denk maar aan Demmink, de voormalige hoogste baas van Justitie, die nooit veroordeeld zal worden binnen dit ‘rechtssysteem’. Is het dan slim om daarop te vertrouwen?


Ahankelijk van het systeem


Tegelijkertijd worden we steeds afhankelijker van de overheid en het ‘systeem’. Denk maar aan het financiŽle systeem. De overgrote meerderheid weet inmiddels dat banken niet meer te vertrouwen zijn, maar toch laten de meeste mensen hun geld op de bank staan. Zonder bankrekening en pinpas is het namelijk best lastig om deel te nemen aan de samenleving.

Bovendien is overal wel een subsidiepotje, een maatregel of wetsartikel voor bedacht. En we accepteren deze wetten en maatregelen vaak zonder te overwegen om deze (collectief) naast ons neer te leggen. Er zijn inmiddels zoveel wetsartikelen dat zelfs een gemiddelde jurist door de bomen het bos niet meer ziet. En voor je het weet overtreed je met een goed bedoelde actie een wet en verlies je geld, privileges of je vrijheid. Dit alles zorgt voor een passieve en inschikkelijke houding en die is opzettelijk gecreŽerd.


Te druk om zich te verdiepen in het verborgen nieuws


Het valt op dat degene die zich bewust zijn van datgene dat zich achter de schermen afspeelt, minder werken of vaak zelfs helemaal niet meer deelnemen aan het arbeidsproces. Blijkbaar is er een verband tussen de beschikbare tijd voor reflectie en het toelaten van nieuwe denkbeelden en inzichten. Als we tijd hebben om na te denken, te mediteren en uit de rat-race stappen, ontdekken we blijkbaar sneller dat er dingen niet kloppen.

Daarom worden we door ‘het systeem’ heel erg bezig gehouden. De mensen die nog wel deelnemen aan het arbeidsproces, moeten belachelijk hard werken om te overleven en hun baan te behouden. Per gezin is een werkweek van 60-80 uur heel gewoon (uitgaande van tweeverdieners en het daadwerkelijk gewerkte uren). Bovendien worden we gebombardeerd met plichten, formulieren, regels, verzekeringspolissen, hypotheekpapieren, smart-phone updates, noem maar op. Om gek van te worden. Dit is een bewuste strategie van de heersende schaduwelite om onze aandacht af te leiden van datgene dat men verborgen wil houden. Bovendien gaan onze hersenen bij een overload over op de overlevingsmodus, waardoor we ons meer laten leiden door het reptielenbrein.

Angst voor de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid

Ondertussen worden we gevangen gehouden door al deze regeltjes en controlemaatregelen. Het Stockholmsyndroom laat zien dat mensen die lang gevangen hebben gezeten, angst voor vrijheid hebben gekregen en de onzekerheid die dat met zich meebrengt. Dat is de reden dat sommige mensen geen verandering willen, hoe beroerd hun situatie ook is. De groep ‘ontkenners’ proberen daarom met man en macht hun oorspronkelijk wereldbeeld in stand te houden.

Het is echter een zinloze strijd. We staan op een keerpunt in de geschiedenis en dingen gaan met een wiskundige zekerheid radicaal veranderen. En hoe meer mensen gaan geloven in een positieve verandering en er naar gaan handelen, hoe waarschijnlijker en sneller dat deze er komt. Maar de stap om eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld waarin we leven, is een stap die veel mensen nog niet durven te zetten. Dit heeft te maken met de angst om het oude en het vertrouwde te verliezen.

We maken onszelf wijs dat we het nog best goed hebben

De verworven vrijheden en welvaart geven de illusie dat het altijd zo zal blijven. En dat is waarom de Cabal als een sluipmoordenaar, heel geleidelijk aan, beetje voor beetje, onze vrijheden, rechten en welvaart wegneemt. Door de apathie, inschikkelijkheid en afhankelijkheid staan we toe dat we steeds intensiever gecontroleerd worden (gebrek aan privacy, bodyscans, vingerafdrukken op paspoort en smart-phones), voor steeds meer zaken moeten betalen (milieuheffingen, stijgende energieprijs, ziektekostenpremie, etc.), steeds minder inspraak krijgen (politieke invloed verschoven naar Brussel, internationale verdragen zoals TTIP) en steeds meer budget via de staatskas moeten inleveren om wankele banken overeind te houden.

Maar hoe vanzelfsprekend is die vrijheid en welvaart eigenlijk? Als men de plannen van de Cabal bestudeert, weet men dat ze al ver gevorderd zijn met hun plan voor een nieuwe werelddictatuur, ook wel de New World Order genoemd. Ook is het huidige financiŽle systeem failliet, waarbij we collectief al 2,5 keer meer schuld hebben dan het huidige wereldwijde BNP. De kans op een financiŽle crash en het omvallen van banken is daarom heel reŽel. We maken ons echter niet alleen wijs dat “we het nog best goed hebben”, maar ook “dat er niks radicaals gaat veranderen.”

Bang om een buitenbeentje te zijn

Ondanks dat veel mensen beseffen dat bovenstaande maatregelen niet helemaal kosher zijn, is het voor veel mensen ‘een brug te ver’ om de achterliggende complotfeiten als waarheid te accepteren. Want als men die brug overgaat komt men in de wereld van complotdenkers en aluhoedjes. Je weet wel, die types die geloven in UFO’s en buitenaardsen, stel je voor dat je daar bij gaat horen zeg! Men is bang om daardoor geÔsoleerd te raken of als gek gezien te worden.

Mensen zijn namelijk kuddedieren en passen zich in de regel aan de groep aan. Ook al is het helemaal niet logisch wat deze groep doet of denkt, zoals in dit filmpje te zien is. De meerderheid gelooft daarom nog steeds in de officiŽle versie van gebeurtenissen zoals 9/11, MH17 en de aanslagen in Frankrijk, om de simpele reden dat de meerderheid dat ook doet. Er komt echter wel een kentering waarbij steeds meer mensen de officiŽle lezing verwerpen. Daardoor bereiken we op een bepaald moment het tipping point (kantelpunt). Op het moment dat de meerderheid (51% >) gelooft in de alternatieve verklaring die voorheen werd afgedaan als complottheorie, zal de minderheid zich snel aanpassen aan de meerderheid, simpelweg omdat dit de aard is van de menselijke natuur. Dit is de reden dat er nu een media-offensief is gestart om complotdenkers belachelijk te maken, want als dit kantelpunt bereikt wordt, dan is het hek van de dam.

Wat niet weet wat niet deert

Juist toen een groot deel niet of nauwelijks op de hoogte was van de sinistere NWO-plannen, kon de elite in sneltreinvaart allerlei maatregelen doorvoeren. Nu een groter deel ontwaakt is, is het voor hen veel lastiger geworden om hun plannen uit te voeren. Het is dus een denkfout om te stellen dat je niet geschaad wordt door datgene wat je niet weet. Het informeren van mensen en delen van kennis is voor iedereen weggelegd. Onderschat dit niet, want kennis is macht.

Ten eerste moet je weten wat het probleem is, voordat je het kunt oplossen. Ten tweede kun je voorkomen om weer in de valstrikken van de Cabal te stappen. Als voorbeeld: iemand die snapt hoe vaccinaties vooral tťgen de mensheid worden gebruikt en weet dat er allerlei schadelijke stoffen aan vaccins worden toegevoegd, of kennis heeft over virussen die in laboratoria worden gecreŽerd om opzettelijk middels vaccinaties te verspreiden, zal zich niet laten vaccineren. Door kennis te nemen van de sinistere plannen van de Cabal zorgen we dat hun trucjes niet meer werken.

Als iedereen het spelletje van de Cabal doorheeft en hen niet meer steunt, valt hun kaartenhuis in elkaar. Hun machtsstructuur is namelijk gebaseerd op geheimhouding. Daarom is het zo belangrijk om de kennis over de Cabal en NWO te verspreiden. Ook al zijn het akelige verhalen waar je soms de rillingen van krijgt.

Gebrek aan perspectief

Mensen weten vaak niet op welke wijze men kan bijdragen aan een positieve verandering. Men maakt vaak de denkfout dat je in je eentje Šlle problemen moet oplossen. Maar er is op de hele wereld niet ťťn iemand die Šlle problemen kan oplossen. In werkelijkheid moeten we met z’n allen allemaal een (klein) deel van het probleem oplossen. We moeten verantwoordelijkheid nemen om het goede te doen, want diep in ons hart weten we best wat goed is en wat niet. En iedereen kan in het dagelijks leven of in het werk al een verschil maken.

Door bewuste keuzes te maken als je voedsel koopt; door als advocaat een zaak om de criminele elite te beschermen te weigeren; door als soldaat niet meer mee te doen aan de oorlogsmachine; door als financieel adviseur geen woekerpolissen meer te slijten aan mensen waarvan je weet dat ze hierdoor in de financiŽle problemen komen; door je als arts te verdiepen in medicinale cannabis en andere alternatieve geneeswijzen, door als journalist het lef te hebben om datgene wat gebaseerd is op waarheidsvinding te publiceren ook al druist het in tegen de officiŽle verhaallijn.

Daarbij moeten we ons niet laten leiden door angst (verlies van baan, niet kunnen betalen van de hypotheek, bang zijn wat collega’s zullen zeggen), maar laten leiden door eigen kracht en doen wat goed en rechtvaardig is. We moeten het collectieve belang boven ons persoonlijke belang stellen en durven breken met gewoontes.

Angst voor ontreddering

Mensen zijn bang om iets onder ogen te zien waarvan ze volledig ‘van hun stuk raken’. De groep ‘ontkenners’ is daarom vooral bezig om hun geluksmomentjes veilig te stellen en verzet zich tegen alles wat hun ‘geluk’ in gevaar kan brengen. De eerste fase van ontwaken kan inderdaad behoorlijk ontwrichtend zijn; er ontstaat een diepe crisis waarbij je je hele wereldbeeld moet herzien. Maar de paradox is dat als je door deze crisis heen komt, je je sterker voelt dan ooit, waarbij je tot een kristalhelder inzicht kunt komen over wat je in dit leven te doen staat.

Helaas is het voor het grootste deel van de bevolking vooralsnog veiliger om de leugens die via de grote mediakanalen wordt verspreid te blijven geloven. Toch komt er een moment dat de dam breekt, het moment van disclosure. Dan zal al het nieuws dat nu voor ons verborgen wordt gehouden ook via de grote mediakanalen naar buiten komen. De misdaden van de Cabal, de medische fraude (bijvoorbeeld omtrent vaccinaties en kankerbestrijding), de geheim gehouden technologieŽn, het Secret Space Program en buitenaards leven, dat alles zal dan in een vloedgolf over ons heenkomen.

Ik benijd de onwetende groep die moedwillig hun kop in het zand steekt niet. Want als je nu al niet kunt omgaan met een paar druppels die uit de emmer overlopen, hoe ga je straks jezelf handhaven als er tijdens de disclosure een vloedgolf aan onthullingen over je wordt uitgestort? Je hebt nu de kans om de onthullingen die via de alternatieve media naar buiten komen, beetje bij beetje tot je te nemen en in alle rust emotioneel te verwerken. Daarnaast kan deze verworven kennis je aanzetten om tot actie over te gaan..

Angst voor machteloosheid

De belangrijkste reden dat mensen de waarheid vermijden is omdat men denkt machteloos te zijn. Toch is het tegendeel het geval. Kijk naar dit filmpje om te begrijpen hoe kwetsbaar het systeem en de elite is en hoe machtig het volk eigenlijk is. De elite is in de kern een paar duizend mensen tegenover 7 miljard mensen wereldwijd. Ze worden nu nog beschermd door huurlingen en medewerkers in het systeem, maar zodra deze van kamp veranderen, wordt hun positie onhoudbaar.

Men onderschat bovendien wat een kleine bijdrage kan doen. Als wereldwijd alle mensen iets kleins ondernemen om de Cabal ten val te brengen, dan is dat 7 miljard x iets kleins = iets gigantisch groots! Dus Ūets doen, al is het maar iets kleins, is beter dan 7 miljard keer niks doen! Het is daarbij een heerlijk gevoel om een bijdrage te kunnen leveren aan de transitie die nu plaatsvindt.
:')

Het verhaal haalt zichzelf onderuit...
pi_176900268
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 10:38 schreef controlaltdelete het volgende:
Er lijkt wel een tweedeling in de samenleving te zijn ontstaan: de groep ‘waarheidszoekers’ die de waarheid achter het officiŽle nieuws wil weten en actief op zoek gaat naar het alternatieve nieuws. En de groep ‘ontkenners’ die liever wil geloven dat al die complotten niet waar kunnen zijn, omdat het acht-uur journaal er anders wel melding van had gemaakt.
ik vind dit een nogal versimpelde en zeer onjuist zwart-wit clichťbeeld....
Ook een beetje religieus sekte-achtig die nadruk op het bezit van de Waarheid bij de ene groep en alle anderen dan tot 'heidenen' te maken

punt is nu juist dat het totaal onzin is te doen alsof er ťťn roep een sort van verlichtte allesweters zijn omdat ze in bepaalde alternatieve verhalen eindeloos geloven en te stelen dat alle anderen die niet datzelfde geloven opeens 'ontkenners' van die 'Waarheid' zijn...

De mensheid is gewoon veel veelzijdige;
Er zijn bepaalde radikalen, een klein groepje aan beide uitersten, de ene groep 'gelooft' onbeperkt en de andere groep ontkent datzelfde hardnekkig...

Daartussen zit echter een brede grote groep die veel genuanceerder denken en die wel degelijk gewoon bereid zijn nforlatie van beide zijdes te betrachten en af te wegen...

Juist die grote groep mensen aan te vallen en hen te betichten ervan 'te lui' te zijn om zich ot de radikalen te bekeren is imho behoorlijke nonsens.
Ik denk eerder dat deze groep juist veel vrijer is en juist wel de eigen verantwoordelijk en het eigen beslissings-vermogen veel hoger houden dan die radikale uitersten die enkel in ťťn allesomvattende theorie-van-het-alles 'geloven'
Der der den Wind der Veršnderung spŁrt, sollte keinen Windschutz sondern eine WindmŁhle bauen.
  vrijdag 2 februari 2018 @ 10:58:50 #108
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_176900478
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 10:44 schreef Wantie het volgende:

[..]

:')

Het verhaal haalt zichzelf onderuit...
Dan is een beetje onderbouwing van jouw kant waarom dat zo is wel zo fijn ipv een one liner.
pi_176900697
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 10:58 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Dan is een beetje onderbouwing van jouw kant waarom dat zo is wel zo fijn ipv een one liner.
Er wordt gewaarschuwd voor de kracht van beeld, vervolgens mag je een video bekijken om je te overtuigen...
  vrijdag 2 februari 2018 @ 11:27:11 #110
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_176900863
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 11:17 schreef Wantie het volgende:

[..]

Er wordt gewaarschuwd voor de kracht van beeld, vervolgens mag je een video bekijken om je te overtuigen...
Die viel mij ook op ja. Eerst gaat het over het gevoel van veiligheid in een groep, en dat je daarom niet zomaar erbuiten stapt in je denkbeelden. Even later is het toch zo fijn dat er een groep gelijkdenkende bekeerden/ontwaakten zijn.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  vrijdag 2 februari 2018 @ 11:35:27 #111
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176901040
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 10:38 schreef controlaltdelete het volgende:
Waarom stoppen mensen liever hun kop in het zand?


Er lijkt wel een tweedeling in de samenleving te zijn ontstaan: de groep ‘waarheidszoekers’ die de waarheid achter het officiŽle nieuws wil weten en actief op zoek gaat naar het alternatieve nieuws. En de groep ‘ontkenners’ die liever wil geloven dat al die complotten niet waar kunnen zijn, omdat het acht-uur journaal er anders wel melding van had gemaakt.

Ik ben meer van mening dat er drie groepen zijn als het gaat over waarheidsvinding
Je hebt inderdaad de sceptici, alternatieve journalistiek (crowdsourcing journalism en citizen journalism), de zwijgende meerderheid en (dit vind ik wel grappig dat dit begrip hier ook wordt gebruikt) "The Cabal".
De laatste groep bestaat uit elementen van de overheid en inlichtingendiensten, de massamedia, politieke partijen, de wetenschap, filmindustrie en het onderwijs.
Deze groep wordt ondersteund door de zogenaamde useful idiots die grotendeel alles uit de massamedia voor waarheid aannemen en sceptici aanvallen zowel verbaal als fysiek om conformatie af te dwingen en die zijn dus prima producten van operation Mockingbird.

Ik ben het ook eens met de gedachte in het stuk over de NWO. Dat " The Cabal" controle en macht wil vergaren middels het optuigen van supranationale instellingen (EU, VN) en overeenkomsten (TPP, Klimaatverdrag).
Zo zie ik dit terug in bijvoorbeeld het propageren van cultuurrelativisme ("beeldenstorm", newspeak, etc.) en identiteitspolitiek (het collectief boven het individu stellen) ťn het aanvallen van tradities en traditionele instituties (het gezin, specifieke feestdagen en gebruiken) met als doel het ontmoedigen van identiteit en nationalisme.

Ik volg de Amerikaanse politiek ontwikkelingen en daarbij zie ik dat de zwijgende meerderheid niet zozeer het hoofd in het zand steekt, maar in tegenstelling tot de megafonen zoals bijvoorbeeld nieuwsoutlets en de filmindustrie zich helemaal niet (in dezelfde mate als de berichtgeving) bezighouden met "Russia collusion".
Die houdt zich meer bezig met de economie (baan, salaris), ziektekostenverzekering (betaalbare zorg) en immigratie (illegaliteit, overlast, etc.).

Dus op zich heb ik wel wat op- en aanmerkingen, maar dit artikel vind ik prikkelend genoeg om te reageren en ik heb ook overeenstemming bij me geconstateerd.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_176902512
Ik wist niet wat de Cabal betekende dus ben even gaan zoeken en het is weer het bekende riedeltje:Jezuiten, Vaticaan, De Rotschilds en IsraŽl en de koningshuizen.
http://www.ellaster.nl/2016/04/01/wie-is-de-cabal/
pi_176902667
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:50 schreef Lavenderr het volgende:
Ik wist niet wat de Cabal betekende dus ben even gaan zoeken en het is weer het bekende riedeltje:Jezuiten, Vaticaan, De Rotschilds en IsraŽl en de koningshuizen.
http://www.ellaster.nl/2016/04/01/wie-is-de-cabal/
Had je anders verwacht ;)
pi_176903321
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:59 schreef Wantie het volgende:

[..]

Had je anders verwacht ;)
Eigenlijk niet, maar ik hoopte op wat nieuwe inzichten.
pi_176905645
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 08:50 schreef Wantie het volgende:

[..]

Jawel, jij neemt een MSM programma serieus :')
nee ik neem het fascistisch censuur wat in terminaal kankergezwel Europa aan het invoeren is. En waag het te censureren. Want met elk goed verstand kan alleen maar namen dat Europa een cesspool van kanker is.

Politieke correctheid begint ook ve4velendefascistische en vrouw vernederde trekjes te krijgen. Nu is de gridgirl afgeschaft.

Zweden gaat de oorlogverklaren aan de nonstop vrouwverkrachtende moslim.

Het wordt hoogtijd dat we hooivorken, fakkels en knuppels kopen.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  vrijdag 2 februari 2018 @ 15:11:10 #116
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176905691
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:50 schreef Lavenderr het volgende:
Ik wist niet wat de Cabal betekende dus ben even gaan zoeken en het is weer het bekende riedeltje:Jezuiten, Vaticaan, De Rotschilds en IsraŽl en de koningshuizen.
http://www.ellaster.nl/2016/04/01/wie-is-de-cabal/
Mijn uitgangspunt bij het begrp "Cabal' is deze omschrijving
quote:
A cabal is a group of people united in some close design together, usually to promote their private views or interests in an ideology, state, or other community, often by intrigue, usually unbeknown to persons outside their group...
Voor mij zijn begrippen als de Illuminate en de JezuÔten ook te abstract, maar in mijn topic dat in dit forum loopt heb ik volgens mij wel een redelijk harde zaak uiteen gezet (ik ben tot nog toe niet verwikkeld geraakt in tegenargumenten) dat er binnen de Verenigde Staten een groep mensen op hooggeplaatste maatschappelijke, politieke en overheidsposities met behulp van alle publieke middelen die bij deze posities horen hebben aangewend niet ten bate van het algemene belang en de verschillende groepen mensen die ze in de verschillende hoedanigheden zouden moeten vertegenwoordigen, maar uit een select groepsbelang, die onbekend is voor de massa.
In de sms-berichten van de FBI-ambtenaren die met de "Russia collusion" belast waren was men met elkaar aan communiceren over een "secret society" van federale agenten die samenwerkten om Donald Trump van het presidentschap te houden.
Hoe meer duidelijk moet het zijn?
En als dit in de Verenigde Staten praktijk is kan ik me niet voorstellen dat de rest van de wereld hiervan verschoond blijft. Sterker nog de reikwijdte van de onderliggende zaken die ik in het topic bespreek beslaat grotendeels de gehele wereld.

Mijn vertrekpunt is dat van nature de mens goed is, maar ook dat mensen keuzes maken die daar haaks op staan. En helaas is dit ook geen nieuwe inzicht, maar macht corrumpeert. In het verhaal dat ik heb uiteen gezet is kwam dit doordat door de overheid onder andere toezicht werd geblokkeerd, bewijsmateriaal werd vernietigd, onderzoeken werden getraineerd, corrupte rechters werden aangesteld, etc.
Ik heb over deze kwestie redelijk wat "onderzoek" gedaan, artikelen gelezen, podcast bestudeerd, etc. en ik kwam artikelen tegen waarin, op een redelijk overtuigende manier, de link tussen Hillary Clinton, de Rothschilds en het Britse Koningshuis en human trafficking en Het Vaticaan wordt gelegd. (Nog) niet substantieel genoeg om dit te verdiepen, maar het punt blijft dat wanneer mensen kunnen kiezen tussen so to speak hemel en hel niet iedereen "het goed" kiezen.
Maar goed, dit is mijn opvatting.

Ik ben benieuwd waarin precies jouw bezwaar ligt. Je hebt vast en zeker al hierover een standpunt ingenomen, maar daar ben ik niet bekend mee. Kun je die voor mij uitwerken?
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_176906337
@delipder
Zal er dit weekend wat dieper op ingaan, maar ik kan nu alvast zeggen dat je deze groepen en namen steevast voorbij ziet komen als het over de illuminati gaat.
pi_176907050
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 15:08 schreef Lambiekje het volgende:

[..]


Het wordt hoogtijd dat we hooivorken, fakkels en knuppels kopen.
Slaaf van de consumptiemaatschappij...
  vrijdag 2 februari 2018 @ 16:26:39 #119
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_176907089
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 15:45 schreef Lavenderr het volgende:
@delipder
Zal er dit weekend wat dieper op ingaan, maar ik kan nu alvast zeggen dat je deze groepen en namen steevast voorbij ziet komen als het over de illuminati gaat.
Okť prima, maar ik wil graag nog even wat benadrukken.
Ik vind "Cabal" maar een woord, een verzamelbegrip.

In mijn topic, in de Amerikaanse setting, heb ik buiten de topictitel dit woord niet gebruikt en Illumunati for that matter op geen enkele manier. Ik omschrijf de groep mensen die duidelijk geÔdentificeerd zijn in dit topic als een DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus.
Ik wees ook op het feit dat FBI-agenten in sms-correspendentie de groep die samenwerkten om Donald Trump van zijn presidentschap te houden "secret society".

Er zijn dus veel synoniemen en evenveel definities, volgens mij. Ik gebruik duidelijk niet dezelfde definitie als die jij hebt opgezocht.
Maar dat dit fenomeen -welke label hieraan wordt opgeplakt- bestaat, daar twijfel ik niet aan. In de Amerikaanse setting is dit en heb ik dit onomstotelijk bewezen.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_176907172
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 16:26 schreef dellipder het volgende:

[..]

Okť prima, maar ik wil graag nog even wat benadrukken.
Ik vind "Cabal" maar een woord, een verzamelbegrip.

In mijn topic, in de Amerikaanse setting, heb ik buiten de topictitel dit woord niet gebruikt en Illumunati for that matter op geen enkele manier. Ik omschrijf de groep mensen die duidelijk geÔdentificeerd zijn in dit topic als een DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus.
Ik wees ook op het feit dat FBI-agenten in sms-correspendentie de groep die samenwerkten om Donald Trump van zijn presidentschap te houden "secret society".

Er zijn dus veel synoniemen en evenveel definities, volgens mij. Ik gebruik duidelijk niet dezelfde definitie als die jij hebt opgezocht.
Maar dat dit fenomeen -welke label hieraan wordt opgeplakt- bestaat, daar twijfel ik niet aan. In de Amerikaanse setting is dit en heb ik dit onomstotelijk bewezen.
Ik ga dat topic eens doornemen ^O^
pi_176930932
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 15:08 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

nee ik neem het fascistisch censuur wat in terminaal kankergezwel Europa aan het invoeren is. En waag het te censureren. Want met elk goed verstand kan alleen maar namen dat Europa een cesspool van kanker is.

Politieke correctheid begint ook ve4velendefascistische en vrouw vernederde trekjes te krijgen. Nu is de gridgirl afgeschaft.

Zweden gaat de oorlogverklaren aan de nonstop vrouwverkrachtende moslim.

Het wordt hoogtijd dat we hooivorken, fakkels en knuppels kopen.
Je moet echt eens je posts teruglezen voor je ze plaatst, want het is onleesbaar.

Het enige dat ik zie is: kanker kanker kanker Europa kanker iets racistisch kanker iets seksistisch kanker.

Dit is zonde van zowel jouw tijd om te typen, als de tijd van anderen om het proberen te lezen.
1 + 1 = blauw
pi_176938939
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 17:11 schreef Kamina het volgende:

[..]

Je moet echt eens je posts teruglezen voor je ze plaatst, want het is onleesbaar.

Het enige dat ik zie is: kanker kanker kanker Europa kanker iets racistisch kanker iets seksistisch kanker.

Dit is zonde van zowel jouw tijd om te typen, als de tijd van anderen om het proberen te lezen.
Het is zo zonde want zo komt Lambiekjes boodschap niet over. Doe overschreeuwt hij.
pi_176959022
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 16:55 schreef Wantie het volgende:

[..]

Hoe noemde ze je ook alweer bij nieuwsuur :+
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 12:41 schreef Wantie het volgende:

[..]

Nee, je lag in de deuk omdat de deskundige zou hebben voorspeld dat de geldautomaten straks geld gaan uitspugen, terwijl ze dus refereerde aan een bestaand scenario als voorbeeld hoe criminelen dit soort aanvallen ten gelde kunnen maken...
Hier een leuk berichtje over je expert:

quote:
Deskundigen over Nieuwsuur-uitzending DDoS-aanval
Woensdag, 20:35
Aangepast Vrijdag, 12:25
Binnenland
NOS

Maandag was Rian van Rijbroek te gast bij Nieuwsuur. Zij is samen met oud-staatssecretaris Willem Vermeend auteur van het boek 'De wereld van Cybersecurity en Cybercrime'. Na haar optreden kwam er kritiek van deskundigen, onder meer over uitspraken dat mobiel bankieren apps niet veilig zouden zijn, over de mogelijke rol van de blockchain bij cybercriminaliteit en de gevolgen van DDoS-aanvallen op Nederlandse banken en instanties.

Verschillende deskundigen noemden dat speculaties en waarschuwden voor verkeerde interpretaties. Nieuwsuur betreurt het dat er verwarring en onrust is ontstaan; dat had niet mogen gebeuren en dat trekken wij ons aan. Daarom hieronder de belangrijkste uitlatingen van Van Rijbroek en het commentaar van enkele deskundigen.
"Het is verstandig om mobiel bankieren-apps van je telefoon te verwijderen, want mobiele telefoons zijn heel makkelijk te hacken"

"Het is eigenlijk precies andersom", zegt beveiligingsonderzoeker Sijmen Ruwhof. "Mobiel bankieren-apps zijn over het algemeen veiliger dan internetbankieren op je computer."

Dat komt doordat bankieren-apps zelf de verbinding naar de bank controleren; in je webbrowser moet je zelf controleren of je wel op de goede website zit en of het groene slotje aanwezig is.

Bovendien ben je op je computer kwetsbaarder voor het trappen in phishingmails: websites kunnen zich voordoen als toegang voor internetbankieren. Ook kan er een virus op je computer zitten dat je inloggegevens voor internetbankieren of andere websites steelt.

Op mobieltjes is die kans veel kleiner, mede door het gesloten ecosysteem waardoor gebruikers zelf niet eenvoudig iets kunnen installeren. Eventuele virussen zijn daardoor afhankelijk van gaten in software. Zeker bij volledig up-to-date-versies van de besturingssystemen Android en iOS zijn die moeilijk te vinden.

Op de zwarte markt kost een beveiligingsprobleem in iOS al snel 'een miljoen tot anderhalf miljoen euro', zegt beveiligingsonderzoeker Victor Gevers. "Op Android is dat tegenwoordig ook flink aan de prijs. Maar zeker in iOS van Apple is het moeilijk om een virus te verspreiden. Blijf vooral gebruikmaken van je telefoon."

De conclusie: bankier gerust op je telefoon. "Er is geen enkele reden om de betrouwbaarheid van bankieren-apps in twijfel te trekken", zegt ook onderzoeker Rickey Gevers (geen familie). "Gemiddeld genomen is je mobieltje op dit moment veiliger."

Overigens is een probleem met Android wel dat veel telefoons verouderde software bevatten. "Maar dat maakt ze niet inherent onveiliger dan desktop-computers", zegt directeur Erik Remmelzwaal van beveiligingsbedrijf Dearbytes.

"De DDoS-aanval kan een vooraanval zijn van iets groots wat gaat komen: geldautomaten die geld gaan spuwen, waarna dat geld wordt verzameld door een geldezel"

Voor deze stelling is geen enkel bewijs, zeggen experts. "Een DDoS-aanval staat vaak op zichzelf", zegt onderzoeker Ruwhof. "Soms is het een afleidingsmanoeuvre, maar dat is vrij zeldzaam."

In de uitzending waarschuwde Van Rijbroek voor geldautomaten in de VS die vatbaar waren voor hacks en geld konden uitspuwen. "Maar dat zijn hele andere soorten geldautomaten dan hier", zegt Ruwhof.

Dat denkt ook onderzoeker Victor Gevers. "Sinds 2011 weten we dat dit soort aanvallen mogelijk zijn. Maar een DDoS-aanval heeft daar niets mee te maken", zegt hij. Aan de aanvallen op geldautomaten in de Verenigde Staten gingen bovendien geen DDoS-aanvallen vooraf, tekent Remmelzwaal aan.

In de Verenigde Staten bleek het kraken van geldautomaten dit weekend voor te komen, maar daarvoor moeten aanvallers wel fysiek toegang hebben tot een geldautomaat. In 2010 bleken sommige geldautomaten op afstand ook te kraken, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Nederlandse geldautomaten ook op afstand te kraken zijn.
"Je weet het nooit zeker, maar er wordt gedacht aan hackers uit Rusland, Iran of Noord-Korea. Er wordt gedacht aan hackersgroepen uit die drie landen, omdat er een code van hen is aangetroffen op banksystemen"

Volgens onderzoekers is de suggestie dat Rusland, Iran of Noord-Korea achter de aanval zou zitten speculatie. "We weten op dit moment niet wie achter de aanvallen zit. Voor zover bekend zijn de Nederlandse banken niet gehackt door de Russen, IraniŽrs of Noord-Koreanen", zegt Ruwhof. "Bij een DDoS-aanval blokkeer je eigenlijk alleen maar de ingang van een website", zegt hij. "Dat wil niet zeggen dat de hackers binnen zijn geweest."

Dat denkt Victor Gevers ook. "Beveiligingsbedrijven doen onderzoek naar dit soort aanvallen en delen onderling informatie die ze op gehackte systemen aantreffen", zegt hij. "Maar zelfs als zij iets hebben gevonden bij de banken, wordt dat niet met de buitenwereld gedeeld. Dat is de afspraak."

Zelfs als er een code zou zijn aangetroffen, is dat geen bewijs, zegt Remmelzwaal. "Het wil niet zeggen dat het land waar die code uit komt, er daadwerkelijk achter zit", zegt hij. De code kan zelfs doelbewust zijn aangebracht om onderzoekers om de tuin te leiden.
"De oplossing voor beveiligingsproblemen is de smart blockchain"

De blockchain is de technologie achter cryptomunten als bitcoin. In plaats van alle informatie centraal op te slaan, bijvoorbeeld bij een bank, wordt die decentraal opgeslagen door iedereen die mee wil doen met het netwerk. Daardoor ben je niet meer afhankelijk van een centrale partij die uit de lucht kan worden gehaald - bijvoorbeeld door een DDoS-aanval.

"Maar daarmee is het nog geen oplossing voor alle beveiligingsproblemen die we hebben", zegt onderzoeker Ruwhof. Collega-onderzoeker Victor Gevers vraagt zich bovendien af wat een 'smart blockchain' is. "Dat klinkt als twee hypewoorden die aan elkaar zijn gekoppeld", zegt hij.
"Sinds eind 2013 worden aanvallen groter en geavanceerder, het lijkt er op dat iemand de beveiliging van de banken aan het testen is"

DDoS-aanvallen worden inderdaad steeds groter en complexer, bevestigt Victor Gevers. "Een DDoS-aanval kan bedoeld zijn om ander hackverkeer te maskeren. Maar banken zouden dat moeten kunnen zien. Daar werken hele slimme hackers."

Ook Ruwhof ziet nieuwe soorten en grotere aanvallen. "Maar als dit een beveiligingstest is, is hij niet geslaagd, want wat ze bereikten is enorme media-aandacht en dat vergelijkbare aanvallen in de toekomst makkelijker kunnen worden gepareerd." Inmiddels weten de banken namelijk hoe de aanvallers opereren.
"Het is beter om een bekabelde verbinding en een vpn-verbinding te gebruiken"

Bekabeld is in principe beter, vinden ook de experts: meekijken is dan moeilijker. Het advies om een zogenoemde vpn-verbinding te gebruiken, een 'virtual private network' is niet altijd goed.

"Zeker als je je eigen thuisnetwerk gebruikt, is dat misschien zelfs onverstandig, omdat je je dataverkeer nog eens via een ander bedrijf laat lopen", aldus onderzoeker Ruwhof. Het is bovendien onnodig, want banksites en -apps beveiligen zelf al de verbinding, tekent Ruwhof aan.

Directeur Remmelzwaal tekent bovendien aan: dit beveiligingsadvies heeft niets te maken met een DDoS-aanval.

https://nos.nl/nieuwsuur/(...)ing-ddos-aanval.html
quote:
Nieuwsuur excuseert zich op tv voor cyber-Rian

Het optreden van Rian van Rijbroek als techdeskundige in de Nieuwsuur van maandagavond, heeft alsnog geleid tot een rectificatie in de tv-uitzending. Het programma bood donderdagavond ruiterlijk zijn excuses aan. Dat was te zien op NPO 2. Van Rijbroek werd daags na de uitzending ontmaskerd als nepdeskundige. Op woensdagmiddag liet de NOS nog weten pal achter haar te staan, maar nam dat ‘s avonds al terug. Gisterenavond is haar boek uit de handel gehaald.

In de uitzending van gisterenavond was de volgende boodschap in beeld: “Maandag was Rian van Rijbroek te gast over de DDoS-aanvallen. Vanavond werd bekend dat haar boek over cybercriminaliteit uit de handel is genomen. Eerder bleek al dat er in het studiogesprek onjuistheden zijn verteld. Daardoor is verwarring ontstaan. Dat is onze verantwoordelijkheid en dat verdient dus excuus.”

Nieuwsuur verdedigde het optreden van Van Rijbroek aanvankelijk door te verwijzen naar haar boek dat ze met oud-minister Willem Vermeend schreef over cybercrime. Dat boek kwam eind vorig jaar uit, maar RTL-journalist DaniŽl Verlaan ontdekte donderdag dat het boek vol met fouten is.

Ook de NOS heeft het boek alsnog gelezen. “De NOS en Nieuwsuur troffen in het boek plagiaat van tien verschillende artikelen en websites aan. Het boek bevat passages uit twee artikelen van NRC, maar ook de website van ict-jurist Arnoud Engelfriet is geplagieerd. Bovendien zijn stukken uitleg uit vijf verschillende Wikipedia-artikelen overgenomen“, aldus de omroep.

Van Rijbroek laat in een reactie weten: “Wij hebben het boek samen geschreven en zijn samen verantwoordelijk. Een team heeft alles gecontroleerd. Dat hebben ze dus niet goed gedaan. Dat is niet goed.”

De uitgever heeft het boek nu uit de handel genomen. Meer daarover leest u in het NOS-artikel ‘Cybersecurity-boek oud-minister Vermeend uit de schappen’ op de Nieuwsuur-site.

Bron: http://www.mediacourant.n(...)-tv-voor-cyber-rian/
_O-

[ Bericht 3% gewijzigd door anoniem_221020181818 op 04-02-2018 22:08:58 ]
pi_176959127
quote:
NOS staat toch niet meer pal achter Rian van Rijbroek

De NOS lijkt zich de massale kritiek van techdeskundigen op het optreden van Rian van Rijbroek in Nieuwsuur maandagavond tůch aan te trekken. Hoewel de omroep woensdagmiddag nog liet weten pal achter haar te staan, heeft ze woensdagavond toch nog een soort van rectificatie op de website geplaatst. In het artikel ‘Deskundigen over Nieuwsuur-uitzending DDoS-aanval’ worden alle uitspraken van Van Rijbroek keihard onderuit gehaald door kenners die wťl een reputatie hebben.

De commotie om Van Rijbroek is ook Nieuwsuur niet ontgaan. “Maandag was Rian van Rijbroek te gast bij Nieuwsuur. Zij is samen met oud-staatssecretaris Willem Vermeend auteur van het boek ‘De wereld van Cybersecurity en Cybercrime’. Na haar optreden kwam er kritiek van deskundigen, onder meer over uitspraken dat mobiel bankieren apps niet veilig zouden zijn, over de mogelijke rol van de blockchain bij cybercriminaliteit en de gevolgen van DDoS-aanvallen op Nederlandse banken en instanties.”

“Verschillende deskundigen noemden dat speculaties en waarschuwden voor verkeerde interpretaties. Nieuwsuur betreurt het dat er verwarring en onrust is ontstaan; dat had niet mogen gebeuren en dat trekken wij ons aan. Daarom hieronder de belangrijkste uitlatingen van Van Rijbroek en het commentaar van enkele deskundigen.”

Koekoek

Alexander KlŲpping, de bekendste techdeskundige van ons land, vindt dat de NOS niet anders kon. “Werkelijk ongelofelijk dat Nieuwsuur dat gekkie dat 10 minuten over cybersecurity mocht zitten raaskallen nog niet heeft gerectificeerd. Met d’r smart blockchain en d’r veilige modus van Apple en Noord-Koreaanse codes. Koekoek. WTF.”

Nu is er dan de ‘rectificatie’. “Ah, daar is de rectificatie. Die geen rectificatie genoemd wordt. ‘Nieuwsuur betreurt het dat er verwarring en onrust is ontstaan’. Wat een PR-taal voor journalisten. Beter betreur je de aperte onzin en bangmakerij: de inhoud, niet de reacties.”

Maar het is wel goed dat de NOS hierop terugkomt, vindt hij. “Lekker zo’n factcheck met deskundigen die sense maken. Hopelijk straks ook op tv ipv een simpel ‘deze week besteedden we aandacht aan ddosaanvallen, een artikel over ontstane onrust kunt u vinden op wee wee wee punt Nieuwsuur punt en el’.”

Lees ook: NOS staat pal achter ‘nepdeskundige’ Rian van Rijbroek (gisteren)

Update 12.55 uur – Lees ook: Kenners lezen boek NOS-Rian: complete verbijstering

http://www.mediacourant.n(...)r-rian-van-rijbroek/
:')

En wat vindt u nu van uw zogenaamde expert, Wantie?

[ Bericht 1% gewijzigd door anoniem_221020181818 op 04-02-2018 22:14:17 ]
pi_176961146
quote:
0s.gif Op zondag 4 februari 2018 22:13 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

:')

En wat vindt u nu van uw zogenaamde expert, Wantie?
Ik heb nooit iets van haar gevonden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')