abonnement Unibet Coolblue
pi_176819783
Syrië

Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176819862
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:14 schreef Slayage het volgende: [..]
wie is wij?
De Perzen natuurlijk. Wie anders.

De Joden gered van hun ondergang in Babylonië. Een Pers is daarom de enige niet-Jood die als messias in de Torah voorkomt. De Armenen an Assyriers beschermd toen ze opgejaagd werden door Ottomaanse troepen in de 20ste eeuw. De Polen onderdak gegeven en gevoed toen ze aan de Sovjets probeerden te ontsnappen. Voor een volk dat zo lang bestaat hebben we weinig tot geen zwarte bladzijdes in ons geschiedenis. En dat terwijl we in één van de meest harde regio's in de wereld vertoeven.

Daarom zijn er geen etnische spanningen in Iran. De Perzische cultuur is intrinsiek tolerant en dynamisch.
pi_176819954
quote:
6s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:26 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De Perzen natuurlijk. Wie anders.

De Joden gered van hun ondergang in Babylonië. Een Pers is daarom de enige niet-Jood die als messias in de Torah voorkomt. De Armenen an Assyriers beschermd toen ze opgejaagd werden door Ottomaanse troepen in de 20ste eeuw. De Polen onderdak gegeven en gevoed toen ze aan de Sovjets probeerden te ontsnappen. Voor een volk dat zo lang bestaat hebben we weinig tot geen zwarte bladzijdes in ons geschiedenis. En dat terwijl we in één van de meest harde regio's in de wereld vertoeven.
ik dacht dat de perzen aardig bezig waren geweest als heersers en dat je als heerser per definitie in de "mensen over de kling jagen" business zit.

maar als jij echt gelooft dat de perzen alleen maar lief bezig zijn geweest door de millennia heen, dan ben je net zo naief als al die turken die denken dat de ottomanen alleen maar poes lief bezig zijn geweest.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176820154
Ik vind alle Midden-Oosten culturen overrated. Ik kan nou niet zeggen dat Iranezen, Arabieren, Turkmenen (centraal-azië lui) het afgelopen 300 jaren zo goed hebben gedaan :')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_176820180
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:32 schreef Slayage het volgende:
ik dacht dat de perzen aardig bezig waren geweest als heersers en dat je als heerser per definitie in de "mensen over de kling jagen" business zit.

maar als jij echt gelooft dat de perzen alleen maar lief bezig zijn geweest door de millennia heen, dan ben je net zo naief als al die turken die denken dat de ottomanen alleen maar poes lief bezig zijn geweest.
De Perzen waren verovaars die er in de geschiedenis er relatief goed vanaf komen. Lees eens wat boeken. Geen genocides, etnische massaslachtingen, religieuze verovering (het Zoroastrianisme verbood bekering), etc. Door Grieken en Romeinen gerespecteerd; door Joden en Babyloniers gezien als bevrijders; door Armenen en Assyriers gerespecteerd vanwege tolerantie, etc.

De Turken daarentegen hebben zich meermaals schuldig gemaakt aan allerlei 'kwesties' waar ze tot op de dag van vandaag krampachtig mee omgaan.
  maandag 29 januari 2018 @ 15:53:38 #6
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_176820280
quote:
14s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:46 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De Perzen waren verovaars die er in de geschiedenis er relatief goed vanaf komen. Lees eens wat boeken. Geen genocides, etnische massaslachtingen, religieuze verovering (het Zoroastrianisme verbood bekering), etc. Door Grieken en Romeinen gerespecteerd; door Joden en Babyloniers gezien als bevrijders; door Armenen en Assyriers gerespecteerd vanwege tolerantie, etc.

De Turken daarentegen hebben zich meermaals schuldig gemaakt aan allerlei 'kwesties' waar ze tot op de dag van vandaag krampachtig mee omgaan.
Nader Sjah hield flink huis in Delhi in 1739..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_176820294
quote:
14s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:46 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De Perzen waren verovaars die er in de geschiedenis er relatief goed vanaf komen. Lees eens wat boeken. Geen genocides, etnische massaslachtingen, religieuze verovering (het Zoroastrianisme verbood bekering), etc. Door Grieken en Romeinen gerespecteerd; door Joden en Babyloniers gezien als bevrijders; door Armenen en Assyriers gerespecteerd vanwege tolerantie, etc.

De Turken daarentegen hebben zich meermaals schuldig gemaakt aan allerlei 'kwesties' waar ze tot op de dag van vandaag krampachtig mee omgaan.
je klinkt als een turk...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176820323
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

Nader Sjah hield flink huis in Delhi in 1739..
Nader shah is een Turk.
pi_176820330
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

Nader Sjah hield flink huis in Delhi in 1739..
Nader Sjah was een Turk.
  maandag 29 januari 2018 @ 15:57:23 #10
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_176820341
Ah, dat verklaart :P Hij vocht wel tegen de Ottomanen..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_176820361
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:54 schreef Slayage het volgende:
je klinkt als een turk...
Ik klink als iemand die bekend is met de geschiedenis van het gebied waar ik over spreek.

Als jij een andere mening bent toegedaan dan staat het je vrij om met voorbeelden te komen.
pi_176820488
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:58 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik klink als iemand die bekend is met de geschiedenis van het gebied waar ik over spreek.

Als jij een andere mening bent toegedaan dan staat het je vrij om met voorbeelden te komen.
Het is inderdaad waar dat de Perzen zich doorheen de geschiedenis beschaafd hebben gedragen (zeker in vergelijking met andere volkeren). Maar ook de Perzen waren imperialistisch en deden aan onderwerping.
pi_176820588
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:44 schreef Mathemaat het volgende:
Ik vind alle Midden-Oosten culturen overrated. Ik kan nou niet zeggen dat Iranezen, Arabieren, Turkmenen (centraal-azië lui) het afgelopen 300 jaren zo goed hebben gedaan :')
Dat is een complex vraagstuk

Aan de ene kant heeft het Midden-Oosten een grotere culturele invloed op de wereld gehad dan welk gebied dan ook, met uitzondering van het Westen sinds de verlichting. Aan de andere kant worstelt het intrinsiek met de overgang naar de moderniteit, waaraan verscheidene factoren ten grondslag aan liggen.

Culturen uit het Midden-Oosten zijn niet overrated. Qua spiritualiteit, gastvrijheid, cuisines, literatuur, muziek, architectuur, cinema, etc. behoren ze tot de meest ontwikkelde culturen.

De grootste kanker in het Midden-Oosten is religieus fanatisme. Maar dat is in de geschiedenis van het gebied meer uitzondering dan norm, en uiteindelijk zal deze strijd ook wel overwonnen worden.
pi_176820673
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:58 schreef Stabiel het volgende:

Ik klink als iemand die bekend is met de geschiedenis van het gebied waar ik over spreek.

Als jij een andere mening bent toegedaan dan staat het je vrij om met voorbeelden te komen.
alle veroveraars door de geschiedenis heen zijn massamoordenaars. veroveraar zijn impliceert, dat je in de "mensen over de kling jagen business" zit of we het nou hebben over de mayas, romeinen, perzen, de europese imperialisten, mongolen, turken of jappaners, de amerikanen anno nu.

je kan geen veroveraar zijn en geen massamoordenaar zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 29 januari 2018 @ 16:16:10 #15
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_176820715
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 16:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

alle veroveraars door de geschiedenis heen zijn massamoordenaars. veroveraar zijn impliceert, dat je in de "mensen over de kling jagen business" zit of we het nou hebben over de mayas, romeinen, perzen, de europese imperialisten, mongolen, turken of jappaners, de amerikanen anno nu.

je kan geen veroveraar zijn en geen massamoordenaar zijn.
Je kunt het wel zo min mogelijk doen of er echt een sport van maken.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_176820762
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 16:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

alle veroveraars door de geschiedenis heen zijn massamoordenaars. veroveraar zijn impliceert, dat je in de "mensen over de kling jagen business" zit of we het nou hebben over de mayas, romeinen, perzen, de europese imperialisten, mongolen, turken of jappaners, de amerikanen anno nu.

je kan geen veroveraar zijn en geen massamoordenaar zijn.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Cyrus_II_de_Grote

quote:
De figuur van Cyrus 'de Grote' sprak levendig tot de verbeelding van latere geslachten. Zijn uitzonderlijke bekwaamheid als legeraanvoerder én zijn veronderstelde religieuze tolerantie gaven aanleiding tot het ontstaan van een rijke legendencyclus rond zijn persoon. In het werk van Herodotus komt hij naar voren als een legendarische persoonlijkheid, van wie de historische realiteit dreigt verloren te gaan in een overvloed van volkse verhalen. In Xenophons Cyropaedia is hij zelfs geen wezen van vlees en bloed, maar een ideaalbeeld van deugdzaamheid (van Griekse deugden nog wel) en zijn (grotendeels fictieve) ervaringen leveren stof voor een (Griekse) vorstenspiegel.

Dit positieve Griekse beeld werd als het ware "geflankeerd" door het beeld van de Joden. Van hen verwierf hij de blijvende dankbaarheid, omdat hij ze zou hebben toegestaan uit de gevangenschap huiswaarts te keren, en de heilige voorwerpen die Nebukadnezar had gestolen uit de tempel te Jeruzalem mee terug te nemen.

Hij gold daardoor niet alleen als de stichter van het grootste wereldrijk van de oudheid, maar zou ook een visionair vorst zijn geweest met ideeën omtrent een ideaal bestuur, zoals de wereld nog niet eerder had gekend, en die pas weer zouden opkomen bij Alexander de Grote. Hij was zowel een organisator als een veroveraar, en hij gold als wijs en tolerant genoeg om de overwonnen volken hun eigen manier van leven en hun godsdienst te laten behouden. Deze opvattingen bezorgen hem tot heden de naam van de meest liberale vorst uit de Oudheid.
pi_176820864
quote:
9s.gif Op maandag 29 januari 2018 16:16 schreef Perrin het volgende:
Je kunt het wel zo min mogelijk doen of er echt een sport van maken.
Zoals de Japanners in Nanking, Mongolen in Chorasmië of de Nazi's in heel Europa.

Je kunt best in de geest van de tijd beoordelen welke veroveraars zich excessief schuldig hebben gemaakt aan misdaden die destijds al als bruut werden gezien.
pi_176821366
quote:
1s.gif Op maandag 29 januari 2018 16:09 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat is een complex vraagstuk

Aan de ene kant heeft het Midden-Oosten een grotere culturele invloed op de wereld gehad dan welk gebied dan ook, met uitzondering van het Westen sinds de verlichting. Aan de andere kant worstelt het intrinsiek met de overgang naar de moderniteit, waaraan verscheidene factoren ten grondslag aan liggen.

Culturen uit het Midden-Oosten zijn niet overrated. Qua spiritualiteit, gastvrijheid, cuisines, literatuur, muziek, architectuur, cinema, etc. behoren ze tot de meest ontwikkelde culturen.

De grootste kanker in het Midden-Oosten is religieus fanatisme. Maar dat is in de geschiedenis van het gebied meer uitzondering dan norm, en uiteindelijk zal deze strijd ook wel overwonnen worden.
Maar religie is geen autonoom wezen? mensen kiezen ervoor om vanuit hun religie te handelen.
pi_176821423
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 16:45 schreef Rangono het volgende:

[..]

Maar religie is geen autonoom wezen? mensen kiezen ervoor om vanuit hun religie te handelen.
mensen zijn de grootste kanker dan? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176821640
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 16:45 schreef Rangono het volgende:
Maar religie is geen autonoom wezen? mensen kiezen ervoor om vanuit hun religie te handelen.
Religie is natuurlijk geen homogene entiteit. Als je de geschiedenis van het Midden-Oosten erbij pakt dan zie je dat religieuze fanatisme niet altijd de norm is geweest, en dat voor lange tijd diverse religieuze groepen in relatieve vrede naast elkaar hebben geleefd. Dan rest de vraag, waarom opeens die omslag? De opkomst van het wahabisme bijvoorbeeld is een moderne stroming die aan invloed heeft gewonnen door financiering vanuit de golfstaten.

Om bij het topic te blijven: Syrië wordt vandaag de dag gezien als een bron van religieus fanatisme, terwijl je tien jaar geleden als ongesluierde vrouw ongestoord het land door kon reizen. Afghanistan en Pakistan stonden een paar dedennia geleden bekend als hippie-bestemmingen waar jongvolwassenen uit het westen op spirituele tour gingen.
pi_176821794
Vernietiging van Julfa. Soort dodenmars van Armeniërs naar Esfahan. Hmm.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176821919
Ey boys kunnen we ontopic blijven ipv wéér verhalen over 1500 jaar geleden te moeten lezen?

06JAnk twitterde op zondag 28-01-2018 om 16:43:07 Legal investigation begins into TRT news presenter who accidentally said the Turkish Army (TSK) were shooting civilians when she meant to say the PKK were https://t.co/hvPuiG5o6K reageer retweet
Dit :') :') :')
pi_176822605
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 17:25 schreef BEFEM het volgende:
Ey boys kunnen we ontopic blijven ipv wéér verhalen over 1500 jaar geleden te moeten lezen?

06JAnk twitterde op zondag 28-01-2018 om 16:43:07 Legal investigation begins into TRT news presenter who accidentally said the Turkish Army (TSK) were shooting civilians when she meant to say the PKK were https://t.co/hvPuiG5o6K reageer retweet
Dit :') :') :')
Fake news.
pi_176822784
quote:
9s.gif Op maandag 29 januari 2018 18:09 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Fake news.
Echt? Ik kan geen Turks :+

Maar in beide situaties (echt/nep) is het ':')' waardig.
pi_176822818
quote:
11s.gif Op maandag 29 januari 2018 18:18 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Echt? Ik kan geen Turks :+

Maar in beide situaties (echt/nep) is het ':')' waardig.
De helft dan.

Geen 'legal investigation' a la een juridische vervolging, TRT (de zender) heeft enkel gezegd te zullen onderzoeken hoe het heeft kunnen voorkomen. Het zal wel een ideaal voorbeeld zijn voor PKK-activisten de komende dagen, dat wel. :D
pi_176827831
Berichten dat Turkse troepen naar Al-Eis zijn gemobiliseerd. Het front in Zuid-Aleppo waar de IRGC en geallieerde sjiitische milities zijn gestationeerd.
pi_176828016
Dalatrm twitterde op maandag 29-01-2018 om 20:47:04 Over 100 #TSK vehicles, including 15 tanks, spotted crossing #Sarmada #IDlib and heading south towards #AlEiss #Aleppo. #HTS vehicles escorting them to their intended destination. reageer retweet
op_shield twitterde op maandag 29-01-2018 om 21:30:25 Unconfirmed reports of Saa targeted Turkish military convoy with ~20 shells in the cs of Idlib. reageer retweet
op_shield twitterde op maandag 29-01-2018 om 21:33:48 Unconfirmed reports of 2 Turkish warplanes heading towards Al Kamari area to cover Turkish military convoy. reageer retweet
pi_176828284
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 29-01-2018 om 21:40:10 #Pt. Things escalating quickly. Area of Al-Eis area is heavily bombed with artillery. Couple of warplanes coming from #Turkey entered #Syria few ago (N. #Idib). reageer retweet
jenanmoussa twitterde op maandag 29-01-2018 om 21:36:59 3/ This is worth paying attention to. According to multiple opposition activists on the ground, who are tracking the Turkish army convoy in Idlib, the Russians are bombing a village 2 kms infront of the convoy. As a result, the Turkish convoy has come to a halt. @akhbar reageer retweet
pi_176828933
Wordt steeds gezelliger dat Syrië.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176829239
Turkije met hun terroristenvriendjes :N

HTS is in de ogen van Turkije toch ook een terroristengroep?
pi_176829287
Salman_Shaikh1 twitterde op maandag 29-01-2018 om 21:56:18 Russian planes have fired warning shots in front of Turkish convoy.Iranian backed militias and Assad regime attacking the Turkish convoy. Turks firing back on militias.Turkish F16s in Syrian airspace#Syria #Turkey #Assad #Russia reageer retweet
Wat een clusterfuck :')
pi_176829428
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:27 schreef Nintex het volgende:
Salman_Shaikh1 twitterde op maandag 29-01-2018 om 21:56:18 Russian planes have fired warning shots in front of Turkish convoy.Iranian backed militias and Assad regime attacking the Turkish convoy. Turks firing back on militias.Turkish F16s in Syrian airspace#Syria #Turkey #Assad #Russia reageer retweet
Wat een clusterfuck :')
Één verkeerde stap en je hebt WO3.
pi_176829507
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:32 schreef Infection het volgende:

[..]

Één verkeerde stap en je hebt WO3.
Putin lacht zich rot, die veroverd straks als verkiezingsstunt constantinopel. :')
pi_176829561
Zal wel loslopen. Kan wel impact hebben op eventuele verdere bemoeienis van Turkije in Syrië.
pi_176829630
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:35 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin lacht zich rot, die veroverd straks als verkiezingsstunt constantinopel. :')
Samen met Trump, zou mooi zijn.
  maandag 29 januari 2018 @ 22:50:11 #36
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176829846
Alsof Turkije ook maar iets in te brengen heeft als ze het tegen Rusland gaan opnemen :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176829867
Turkije doet ze allemaal de moeder.
pi_176830989
Israël bedreigt ook de Iraneze aanwezigheid in Syrië. Dit gaat nog weleens wat worden :7
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_176830994
quote:
6s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:51 schreef Triggershot het volgende:
Turkije doet ze allemaal de moeder.
Dit :7
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_176832181
Bewijs dat Turkije samenwerkt met Al-Qaida.

Embargo Turkije terroristen staat.
pi_176832231
Het schiet nog altijd weinig op met de Syriërs en hun zo bejubelde S-300 als zelfs de Turken er met hun schaarse piloten aan het Poch-en zijn.
pi_176832332
quote:
10s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:32 schreef Infection het volgende:

[..]

Één verkeerde stap en je hebt WO3.
Dan heb je in de eerste plaats de diverse onderhandelingstafels die er voor de andere twee WO's niet waren.

Een oorlog in het Midden-Oosten wordt waarschijnlijk geen WO. Het moet uiteindelijk vreemd lopen als dat over vele landen erbuiten wordt getrokken. Maar het klinkt "leuk" natuurlijk. Het is gewoon rekbaar en afstelbaar zoals iedere koude oorlog dreiging. Toen Turkije het Russische vliegtuig uit de lucht haalde riep iedereen ook WO3 terwijl het meer even een break in het voetjevrijen was.

Pas als Israel de heilige koepel verwijderd en tempel gaat herbouwen zal het wel een grote ontploffing qua woede worden onder moslims. Dat was dan volgens het oude NatGeo het meest waarschijnlijke WO3 scenario. Voor de rest zal er vast weleens een klap vallen maar valt alles wel te incasseren.

[ Bericht 4% gewijzigd door Beathoven op 30-01-2018 05:29:27 ]
  dinsdag 30 januari 2018 @ 07:47:13 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176832645
Het wordt nog gekker:

https://www.almasdarnews.(...)400-systems-reports/

Weet niet of ik dit moet geloven.
  dinsdag 30 januari 2018 @ 07:47:51 #44
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176832651
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:50 schreef Szura het volgende:
Alsof Turkije ook maar iets in te brengen heeft als ze het tegen Rusland gaan opnemen :')
Zelfs tegen de SAA zal nog lastig worden. We zagen hoe lastig ze het hadden in Al-Bab.
pi_176832880
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 02:56 schreef WammesWaggel het volgende:
Het schiet nog altijd weinig op met de Syriërs en hun zo bejubelde S-300 als zelfs de Turken er met hun schaarse piloten aan het Poch-en zijn.
Als de Russen het halve M-Oosten toestemming geven door Syrisch luchtruim te vliegen heb je er niets aan ja...

Israel, Turkije, Amerika.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  dinsdag 30 januari 2018 @ 08:46:15 #46
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176833107
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 02:56 schreef WammesWaggel het volgende:
Het schiet nog altijd weinig op met de Syriërs en hun zo bejubelde S-300 als zelfs de Turken er met hun schaarse piloten aan het Poch-en zijn.
Het werkt wel, Syrië had met hun oude Sovjet materiaal een Turks vliegtuig neergeschoten.
pi_176833159
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 08:46 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het werkt wel, Syrië had met hun oude Sovjet materiaal een Turks vliegtuig neergeschoten.
Bedoel je de oefenvliegtuig van jaren geleden?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_176833882
moeder rusland dicteert het regime vertoont pubergedrag :P

benieuwd hoe lang deze stand off duurt

markito0171 twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 09:33:53 #Turkey convoy still blocked in western rural Aleppo by #Assad Regime - 55 vehicles https://t.co/XzVF900gsE reageer retweet
ojeeeeee

K24English twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 09:38:13 #BREAKING: Kurdistan Parliament holds a special session on #Turkey's offensive on #Afrin.#TwitterKurds #Syria https://t.co/umMxvjigeb reageer retweet
de turken zijn op eigen houtje, zonder de russen te informeren syrie ingetrokken, uhu...

WaelAlHussaini twitterde op maandag 29-01-2018 om 22:11:28 #Turkey did not inform #Russia #Syria of their convoyWhat happened that the militias in Al Eis started firing at the air celebrating after they heard about the Turkish convoy clashes occurred between the militias and #SAA near Khalsah an El EisAnd #RuAF air strike took place. reageer retweet


[ Bericht 27% gewijzigd door Slayage op 30-01-2018 09:54:32 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176833987
Turkish military blocks Syrian Army’s route to besieged Shiite towns in Idlib.

https://mobile.almasdarne(...)-shiite-towns-idlib/

Wtf.
pi_176834001
De turken worden geclusterfucked...
pi_176834038
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 09:55 schreef Peunage het volgende:
Turkish military blocks Syrian Army’s route to besieged Shiite towns in Idlib.

https://mobile.almasdarne(...)-shiite-towns-idlib/

Wtf.
wanneer de turken tal al eis zitten, kan het regime niet naar fuah?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176834050
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 09:56 schreef theNull het volgende:
De turken worden geclusterfucked...
meh, politieke spelletjes gaande achter de schermen.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176834710
Gaan de Turken wel vol voor of is men voorzichtig want bang voor het verliezen van levens.
pi_176834965
is iemand in de turkse media een melding tegengekomen van dat de turken bij al eis zijn gestand? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176834989
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 10:44 schreef Lucci_Crocodille het volgende:
Gaan de Turken wel vol voor of is men voorzichtig want bang voor het verliezen van levens.
de turken gaan in afrin vol, maar bij al eis worden er politieke spelletjes gespeeld door de verschillende partijen, waardoor ze gestrand zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176835006
quote:
10s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 10:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

de turken gaan in afrin vol, maar bij al eis worden er politieke spelletjes gespeeld door de verschillende partijen, waardoor ze gestrand zijn.
Terecht dat ze voor die bufferzone gaan. Je weet maar nooit als de euforie onder de Koerden is gaan liggen over deze zogenaamde staat dan kunnen ze het wel eens hoog in hun bolletje gaan krijgen en zich als proxy van de VS richten op andere landen om hetzelfde kunstje te flikkeren. Aan zoiets dat rechtstreeks bestuurd wordt door de neocons in Washington D.C. daar wil je als soevereiniteitslievend land niet aan grenzen. Dat gaat sowieso problemen opleveren als je de uitzaaiing laat groeien. Opruimen die handel. De Koerdische vrouwelijke soldaten kunnen dienen als vermaak als de mannen na een dag schoonmaakacties wat vertier nodig hebben. Alle hoeken en gaten die handel zodat de volgende dag weer voluit kan gaan. Wie weet kan Turkije een klein stukje grond mee pikken als het achter de rug is als oorlogsbuit. Gewoon een klein beetje zodat het niet opvalt (twee heuvels of zoiets) of stuk rivier als pressiemiddel om Syrië in de toekomst ook wat flexiberel te maken in de omgang.

quote:
Bevolkingstoename en klimaatverandering maken dat zoet water steeds schaarser wordt. Landen als China en Turkije beseffen dat maar al te goed en gebruiken het 'blauwe goud' van hun grote rivieren als een machtsmiddel voor diplomatieke chantage en zelfs als oorlogswapen. Zo woedt er tussen China en India momenteel één van de eerste grote wateroorlogen uit de geschiedenis. Inzet zijn enkele machtige, grensoverschrijdende rivieren die allemaal hun bron hebben in het Himalaya-gebergte van Tibet. Dat schrijft De Morgen. Omdat China een enorme behoefte heeft aan waterkracht voor het opwekken van elektriciteit, bouwde het land de afgelopen jaren honderden grote dammen op rivieren als de Brahmaputra. In totaal bezit China op het Tibetaanse plateau 87.000 dammen, meer dan de Verenigde Staten, Canada en Brazilië samen. Dat heeft een grote invloed op de watertoevoer naar India.

Maar vooral het feit dat China sinds oktober vorig jaar weigert om zijn hydrologische data over de Brahmaputra met India te delen, maakt dat India zich onmogelijk nog kan voorbereiden op overstromingen en droogtes en dat veroorzaakte tijdens de afgelopen moesson al talloze doden en maakte dat duizenden mensen halsoverkop hun dorpen moesten verlaten.

India heeft met het meer stroomopwaarts gelegen China afgesproken dat het laatstgenoemde land tijdens het moessonseizoen – van 15 mei tot 15 oktober – India op de hoogte houdt over zaken als de waterstand, de stroomsnelheid en de waterkwaliteit van de Brahmaputra in China. Functionarissen in New Delhi zeggen echter dat India al enige tijd deze cruciale informatie niet meer krijgt. ‘Al vanaf 15 mei tot nu toe’, zei een woordvoerder van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken vorige maand.

De Chinese weigering om overstromingsdata door te geven, maakte dat een gezwollen Brahmaputra-rivier tijdens het recente moessonseizoen onverwacht de Indiase staat Assam binnenvloeide en een spoor van doden en vernielingen achterliet. Steeds meer experts omschrijven de manier waarop China met zijn grensoverschrijdende rivieren om gaat als "geopolitieke poker" en "diplomatieke chantage". Indiase media beschuldigen Peking ervan om water te gebruiken als een "massavernietigingswapen".

Ook Turkije deinst er niet voor terug om de grensoverschrijdende rivieren Tigris en Eufraat in te zetten als machtsmiddel. Net als China bouwde Turkije de afgelopen veertig jaar veel dammen waardoor er veel minder water naar de buurlanden Irak en Syrië vloeit. Verschillende bronnen hebben het over een afname van respectievelijk 80 en 40 procent. Ook Iran is slachtoffer van de Turkse waterprojecten. Bijzonder omstreden is de megadam van Ilisu die zich op 50 kilometer van de Syrische grens bevindt en deel uitmaakt van het South Eastern Anatolia Dam Project, afgekort als GAP.

GAP is niet alleen omstreden omdat dit megaproject van 22 dammen en 19 waterkrachtcentrales het historische stadje Hasankeyf onder water zal zetten en tienduizenden inwoners zal verjagen, maar nog meer omdat het de hele waterhuishouding van het Midden-Oosten kan verstoren en massale droogte, zandstormen, economische rampspoed en emigratie kan veroorzaken. Volgens verontrustende studies zou de Ilisu-dam ervoor zorgen dat 56 procent van het Tigris-rivierwater nooit naar Syrië zal vloeien, met mogelijk dramatische gevolgen voor de Syrische landbouwers.

In combinatie met een verlaagde regenval en extra verdamping ten gevolge van de klimaatverandering, dreigen nieuwe sociale rampen die ook een zware impact zullen hebben op emigratie naar Europa. Zeker als je de langdurige droogte koppelt aan een verwachte verdubbeling van de bevolking in Irak en Syrië tegen 2050.

Dat het unilaterale Turkse waterbeleid een enorme impact heeft op de regio is duidelijk. Een aantal wetenschappers ziet zelfs een rechtstreeks verband tussen watertekorten in Syrië en Irak en het uitbreken van het Syrische conflict en de opkomst van Islamitische Staat. Zo wijst Robert Patrick van het Global Institute for Water Security erop dat in de maanden voor het uitbreken van de Syrische opstand 60 procent van het grondgebied te maken kreeg met een grote droogte die nefast was voor de landbouw en ervoor maakte dat meer dan een miljoen soennitische landbouwers moesten verhuizen naar kuststeden waar veel alawieten woonden waardoor etnische spanningen ontstonden.

IS-rekruteerders schuimden de markten af, deelden cash en voedselpakketten uit en beloofden wanhopige boeren een vast inkomen. Vandaar dat de Iraakse minister van Water Hassan Janabi de jongste weken al meermaals de alarmbel luidde. "Miljoenen boeren beschikken over te weinig water om deze winter hun gewassen te planten en volgende zomer zal er een grootschalig tekort aan drinkbaar water zijn. Ik voorspel een sociaal conflict."
De Amerikanen spelen een vuil spelletje: divide and conquer. Soevereiniteit is niks waard als je niet de middelen hebt om die te verdedigen. Het Syrische regime moet toezien hoe een land aan overkant van de oceaan rustig het noordelijke deel probeert af te scheuren door een 'grenswacht' van 30.000 te vormen onder het mom van IS - DAESH. Internationale regels over soevereiniteit en territoriale integriteit zijn niks waard. Het enige wat telt is de capaciteit van het leger. Right, 'grenswacht'. Ze verpakken hun imperialistische ambities wel mooi in.

[ Bericht 6% gewijzigd door Lucci_Crocodille op 31-01-2018 06:35:27 ]
pi_176835113
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 10:57 schreef Lucci_Crocodille het volgende:

[..]

Terecht dat ze voor die bufferzone gaan. De Amerikanen spelen een vuil spelletje: divide and conquer. Soevereiniteit is niks waard als je niet de middelen hebt om die te verdedigen. Het blijkt maar weer. Het is geen gegeven.
iedereen speelt pelletjes in syrie :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176838173
Waar de Koerden volgens Marco Polo leefden rond het jaar 1300

Ik plaats dit om te laten zien dat de claim van veel Koerden niet klopt.
Wel grappig. Sommige Koerden roepen altijd dat de Turken pas rond het jaar 1000 in Anatolie kwamen en dat Koerden de oorspronkelijke bewoners zijn. Dit blijkt echter niet te kloppen. De Koerden zijn na het jaar 1400 naar Turkije gekomen nadat Sultan Selim de Shi'itische Turkmenen uit oost-Turkije verdreven had. De Koerden leefden tot die tijd in Zuid-West Iran. Turken leven al 400 jaar langer in Anatolie dan de Koerden.

Volgens de Kronieken van Michael de Syriac uit 1100 worden de Koerden ook niet als groep genoemd in de Levant, terwijl alle andere bevolkingen wel worden genoemd.

pi_176838253
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 10:57 schreef Lucci_Crocodille het volgende:

[..]

Terecht dat ze voor die bufferzone gaan. Je weet maar nooit als de euforie onder de Koerden is gaan liggen over deze zogenaamde staat dan kunnen ze het wel eens hoog in hun bolletje gaan krijgen en zich als proxy van de VS richten op andere landen om hetzelfde kunstje te flikkeren. Aan zoiets dat rechtstreeks bestuurd wordt door de neocons in Washington D.C. daar wil je als soevereiniteitslievend land niet aan grenzen. Dat gaat sowieso problemen opleveren als je de uitzaaiing laat groeien. Opruimen die handel. De Koerdische vrouwelijke soldaten kunnen dienen als vermaak als de mannen na een dag schoonmaakacties wat vertier nodig hebben. Alle hoeken en gaten die handel zodat de volgende dag weer voluit kan gaan. Wie weet kan Turkije een klein stukje grond mee pikken als het achter de rug is als oorlogsbuit. Gewoon een klein beetje zodat het niet opvalt (twee heuvels of zoiets) of stuk rivier als pressiemiddel om Syrië in de toekomst ook wat flexiberel te maken in de omgang.

[..]

De Amerikanen spelen een vuil spelletje: divide and conquer. Soevereiniteit is niks waard als je niet de middelen hebt om die te verdedigen. Het Syrische regime moet toezien hoe een land aan overkant van de oceaan rustig het noordelijke deel probeert af te scheuren door een 'grenswacht' van 30.000 te vormen onder het mom van IS - DAESH. Internationale regels over soevereiniteit en territoriale integriteit zijn niks waard. Het enige wat telt is de capaciteit van het leger. Right, 'grenswacht'. Ze verpakken hun imperialistische ambities wel mooi in.
Hmmm. Volgens dat stukje zou China mogelijk zijn dammen letterlijk als wapen kunnen gebruiken tegen India. Ze kunnen de dammen vol laten lopen en ineens al het water eruit laten lopen om delen van India onder water te zetten.
pi_176838294
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:06 schreef polderturk het volgende:

[..]

Hmmm. Volgens dat stukje zou China mogelijk zijn dammen letterlijk als wapen kunnen gebruiken tegen India. Ze kunnen de dammen vol laten lopen en ineens al het water eruit laten lopen om delen van India onder water te zetten.
Precies.

[ Bericht 50% gewijzigd door Lucci_Crocodille op 31-01-2018 07:26:33 ]
pi_176838645
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:03 schreef polderturk het volgende:
Waar de Koerden volgens Marco Polo leefden rond het jaar 1300

Ik plaats dit om te laten zien dat de claim van veel Koerden niet klopt.
Wel grappig. Sommige Koerden roepen altijd dat de Turken pas rond het jaar 1000 in Anatolie kwamen en dat Koerden de oorspronkelijke bewoners zijn. Dit blijkt echter niet te kloppen. De Koerden zijn na het jaar 1400 naar Turkije gekomen nadat Sultan Selim de Shi'itische Turkmenen uit oost-Turkije verdreven had. De Koerden leefden tot die tijd in Zuid-West Iran. Turken leven al 400 jaar langer in Anatolie dan de Koerden.

Volgens de Kronieken van Michael de Syriac uit 1100 worden de Koerden ook niet als groep genoemd in de Levant, terwijl alle andere bevolkingen wel worden genoemd.

[ afbeelding ]
Selectief mapgebruik. Zie hier een map van 60 jaar voor Christus waar het Koninkrijk van Kordune in het oosten van Turkije ligt:



https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corduene#
pi_176838896
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:22 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Selectief mapgebruik. Zie hier een map van 60 jaar voor Christus waar het Koninkrijk van Kordune in het oosten van Turkije ligt:

[ afbeelding ]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corduene#
Het is niet zeker of de Corduene de voorouders van de Koerden zijn. Feit is dat bronnen uit de 11e eeuw en 14e eeuw niet over een Koerdische aanwezigheid in Oost-Turkije spreken. Oost-Turkije werd bevolkt door Shi'itische Turken die verdreven zijn door Yavuz Sultan Selim. Vervolgens trokken de Koerden naar de leegstaande gebieden.

https://en.wikipedia.org/(...)duchi,_and_the_Kurds

Corduene, Carduchi, and the Kurds[edit]

Map showing kingdoms of Corduene and Adiabene in the last centuries BC. The blue line shows the expedition and then retreat of the ten thousand through Corduene in 401 BC.
19th-century scholars, such as George Rawlinson, identified Corduene and Carduchi with the modern Kurds, considering that Carduchi was the ancient lexical equivalent of "Kurdistan".[40][41][42] This view is supported by some recent academic sources which have considered Corduene as proto-Kurdish[43] or as equivalent to modern-day Kurdistan.[44]

There were numerous forms of this name, partly due to the difficulty of representing kh in Latin. The spelling Karduchoi is itself probably borrowed from Armenian, since the termination -choi represents the Armenian language plural suffix -kh.[45]

It is speculated that Carduchi spoke an Old Iranian language.[46][47]

Jewish sources trace origins of people of Corduene to marriage of Jinns of King Solomon with 500 beautiful Jewish women.[48][49][50][51][52] The same legend was also used by the early Islamic authorities to explain origins of Kurds.
pi_176839097
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:31 schreef polderturk het volgende:
Het is niet zeker of de Corduene de voorouders van de Koerden zijn. Feit is dat bronnen uit de 11e eeuw en 14e eeuw niet over een Koerdische aanwezigheid in Oost-Turkije spreken. Oost-Turkije werd bevolkt door Shi'itische Turken die verdreven zijn door Yavuz Sultan Selim. Vervolgens trokken de Koerden naar de leegstaande gebieden.

https://en.wikipedia.org/(...)duchi,_and_the_Kurds

Corduene, Carduchi, and the Kurds[edit]

Map showing kingdoms of Corduene and Adiabene in the last centuries BC. The blue line shows the expedition and then retreat of the ten thousand through Corduene in 401 BC.
19th-century scholars, such as George Rawlinson, identified Corduene and Carduchi with the modern Kurds, considering that Carduchi was the ancient lexical equivalent of "Kurdistan".[40][41][42] This view is supported by some recent academic sources which have considered Corduene as proto-Kurdish[43] or as equivalent to modern-day Kurdistan.[44]

There were numerous forms of this name, partly due to the difficulty of representing kh in Latin. The spelling Karduchoi is itself probably borrowed from Armenian, since the termination -choi represents the Armenian language plural suffix -kh.[45]

It is speculated that Carduchi spoke an Old Iranian language.[46][47]

Jewish sources trace origins of people of Corduene to marriage of Jinns of King Solomon with 500 beautiful Jewish women.[48][49][50][51][52] The same legend was also used by the early Islamic authorities to explain origins of Kurds.
Er wordt in de academische wereld dus wel een link gelegd.

Wat wel zeker is dat Koerden een Iraans volk zijn en de Iraanse volkeren al ~1000 jaar voor Christus aanwezig in Anatolië waren.

En zelfs dan nog, oost-Turkije behoort tot het oorspronkelijke gebied van de Armenen. De Turken zijn echt late binnenkomers, en zouden ze de laatste moeten zijn die op basis van historische argumenten aan landjeclaim moeten doen.
pi_176839166
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:38 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Er wordt in de academische wereld dus wel een link gelegd.

Wat wel zeker is dat Koerden een Iraans volk zijn en de Iraanse volkeren al ~1000 jaar voor Christus aanwezig in Anatolië waren.

En zelfs dan nog, oost-Turkije behoort tot het oorspronkelijke gebied van de Armenen. De Turken zijn echt late binnenkomers, en zouden ze de laatste moeten zijn die op basis van historische argumenten aan landjeclaim moeten doen.
Ik wil alleen zeggen dat Koerden vaak roepen dat ze de oorspronkelijke bewoners zijn en dat dat niet klopt.

Armeniers leven langer in het gebied.
pi_176839213
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:38 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Er wordt in de academische wereld dus wel een link gelegd.

Wat wel zeker is dat Koerden een Iraans volk zijn en de Iraanse volkeren al ~1000 jaar voor Christus aanwezig in Anatolië waren.

En zelfs dan nog, oost-Turkije behoort tot het oorspronkelijke gebied van de Armenen. De Turken zijn echt late binnenkomers, en zouden ze de laatste moeten zijn die op basis van historische argumenten aan landjeclaim moeten doen.
Mensen uit Turkije die zich als Turk identificeren stammen grotendeels niet af van Turkmeense migranten uit de elfde eeuw maar juist van de lokale bevolking die taal en religie over hebben genomen. Dit zou jij moeten weten.

Azeris zijn ook van een Iraanse achtergrond nota bene.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176839481
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:43 schreef IPA35 het volgende:
Mensen uit Turkije die zich als Turk identificeren stammen grotendeels niet af van Turkmeense migranten uit de elfde eeuw maar juist van de lokale bevolking die taal en religie over hebben genomen. Dit zou jij moeten weten.

Azeris zijn ook van een Iraanse achtergrond nota bene.
Daarom is het ook een lastige discussie. Genetica speelt nauwelijks een rol in identiteitsvorming. De moderne Anatoliër claimt Turkse origine en verwantsschap met haar linguïstische volksgenoten in Centraal-Azië. Voor mij is het daarom meer van belang hoe een volk of individu zichzelf identificeert dan pure genetische origine.

Een Amerikaan wiens voorouders uit Duitsland kwamen is in mijn ogen een Amerikaan en geen Duitser, ongeacht of hij Schultz of Bauer van de achternaam heet. Ik beoordeel de mens op zijn eigen outlook en identiteitskeuze, zelfs wanneer ik het op historische gronden belachelijk vind.
pi_176839975
YPG/PKK er viert het kapotschieten van een Turkse balonnen tank.


https://twitter.com/Acemal71/status/958321223435419650
pi_176840332
lummideast twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 15:36:16 Turkish convoy again on the move from the western Aleppo countryside towards the southern Aleppo countryside https://t.co/0rRwSxJvN3 https://t.co/CMSZ64Mmsb #Syria reageer retweet
pi_176840375
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 15:18 schreef polderturk het volgende:
YPG/PKK er viert het kapotschieten van een Turkse balonnen tank.


https://twitter.com/Acemal71/status/958321223435419650
En toch zijn sommigen niet zo enthousiast over wat ome Erdo nou doet met zijn tanks.

http://nationalinterest.o(...)-best-until-it-24234
pi_176840763
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 15:39 schreef Houtenbeen het volgende:
lummideast twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 15:36:16 Turkish convoy again on the move from the western Aleppo countryside towards the southern Aleppo countryside https://t.co/0rRwSxJvN3 https://t.co/CMSZ64Mmsb #Syria reageer retweet
Ze hebben wel lef.
pi_176840852
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 15:59 schreef theNull het volgende:

[..]

Ze hebben wel lef.
Gewoon waarschijnlijk gecoördineerd met de Russen.
pi_176840977
Kwalijk
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176841502
Wat willen de turken zo diep in Syrië?
pi_176841604
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 16:46 schreef zoost het volgende:
Wat willen de turken zo diep in Syrië?
Terug naar het Ottomaanse rijk....
pi_176841638
Een Turkse gewapende drone vliegt over Syrië:

pi_176841730
Fuah en dat andere dorp zouden toch eigenlijk al leeg moeten zijn met die '4 steden deal'?
  dinsdag 30 januari 2018 @ 17:08:25 #78
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176841814
@WaelAlHussaini
The agreement between
#Russia #Turkey #Syria
Turkish outpost will be located in Tal Al Eis to give a guarantee to the oppositions in #Idlib that they won’t be attacked by Iranian-proxy forces
In return #SAA will advance
towards #Idlib and the siege will be lifted on Fowa Kafrya

@WaelAlHussaini
The only major forces who will try to resist #SAA advance are the foreign militias plus some extremists locals.
(Also part of the deal)

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 30 januari 2018 @ 17:09:40 #79
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176841833
quote:
5s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:01 schreef BEFEM het volgende:
Fuah en dat andere dorp zouden toch eigenlijk al leeg moeten zijn met die '4 steden deal'?
Nee, werden voornamelijk gewonden/ouderen/kinderen geëvacueerd (en later opgeblazen door ranzige terroristen, weten we nog... :r )
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176842065
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 16:54 schreef polderturk het volgende:
Een Turkse gewapende drone vliegt over Syrië:

[ afbeelding ]
Dat lijkt op de Israëlische Aerostar drone (waar Turkije een aantal van heeft gekocht), maar die zijn niet gewapend.
pi_176842108
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:28 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat lijkt op de Israëlische Aerostar drone (waar Turkije een aantal van heeft gekocht), maar die zijn niet gewapend.
Het gaat om de gewapende Bayraktar TB2, waar Turkije er 60 van heeft. Ze zijn zeer effectief gebleken in de strijd tegen de PKK.



pi_176842109
Ben wel benieuwd of het nog uit de hand gaat lopen met Turkije. Zullen ze het hier bij houden of zullen ze echt imperium uitbreiding willen? als het het tweede is, dan is een flinke confrontatie met de SAA en Rusland vrijwel onvermijdelijk.
pi_176842252
Dit jaar wordt de Turkse gewapende drone ANKA-S opgeleverd met een draagcapaciteit van meer dan 800 kg.

pi_176842284
jenanmoussa twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 17:23:34 #BREAK Activists in the town of Atarib (in western Aleppo province, Syria) are reporting that a loud explosion was heard near a large convoy of the Turkish army as it passed through the city. Activists claim this is the first photo from the site. @akhbar reageer retweet
Twee Turkse doden gemeld.
  dinsdag 30 januari 2018 @ 17:44:38 #85
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176842321
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:42 schreef Stabiel het volgende:
jenanmoussa twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 17:23:34 #BREAK Activists in the town of Atarib (in western Aleppo province, Syria) are reporting that a loud explosion was heard near a large convoy of the Turkish army as it passed through the city. Activists claim this is the first photo from the site. @akhbar reageer retweet
Twee Turkse doden gemeld.
Steeds dieper het moeras in
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176842365
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:42 schreef Stabiel het volgende:
jenanmoussa twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 17:23:34 #BREAK Activists in the town of Atarib (in western Aleppo province, Syria) are reporting that a loud explosion was heard near a large convoy of the Turkish army as it passed through the city. Activists claim this is the first photo from the site. @akhbar reageer retweet
Twee Turkse doden gemeld.
Weer twee Turkse moeders een kind minder.

Maar lang leven Erdogan !
pi_176842681
Jenan is meestal wel redelijk betrouwbaar toch?
pi_176843058
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:28 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat lijkt op de Israëlische Aerostar drone (waar Turkije een aantal van heeft gekocht)
Sultan Erdogan koopt Israëlische wapens om moslims mee uit te moorden i.p.v. Jeruzalem te bevrijden terwijl het klootjesvolk hem nog steeds steunt? No way! Daar kan zelfs satan niet aan tippen.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176843936
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:46 schreef Rangono het volgende:

[..]

Weer twee Turkse moeders een kind minder.
Vatan sağ olsun.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176844620
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 18:20:17 Al-Jazeera says 3 Turks killed and explosion was from bomb rigged vehicle reageer retweet
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 19:13:06 Turkish military convoy is going back towards the Syrian - Turkish border reageer retweet
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 19:26:03 Convoy is close to Bab al-Hawa and will shortly return to Turkey. They want to take Afrin but can't even drive thru AQ friendly territory? reageer retweet
pi_176845317
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 19:38 schreef Stabiel het volgende:
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 18:20:17 Al-Jazeera says 3 Turks killed and explosion was from bomb rigged vehicle reageer retweet
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 19:13:06 Turkish military convoy is going back towards the Syrian - Turkish border reageer retweet
sayed_ridha twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 19:26:03 Convoy is close to Bab al-Hawa and will shortly return to Turkey. They want to take Afrin but can't even drive thru AQ friendly territory? reageer retweet
Met de staart tussen de poten gaan ze terug :')
  dinsdag 30 januari 2018 @ 20:08:20 #93
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_176845553
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 15:40 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

En toch zijn sommigen niet zo enthousiast over wat ome Erdo nou doet met zijn tanks.

http://nationalinterest.o(...)-best-until-it-24234
Wat IS dat toch met islamitische landen en hun totale onvermogen om oorlog te voeren?
pi_176845866
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:03 schreef polderturk het volgende:
Waar de Koerden volgens Marco Polo leefden rond het jaar 1300

Ik plaats dit om te laten zien dat de claim van veel Koerden niet klopt.
Wel grappig. Sommige Koerden roepen altijd dat de Turken pas rond het jaar 1000 in Anatolie kwamen en dat Koerden de oorspronkelijke bewoners zijn. Dit blijkt echter niet te kloppen. De Koerden zijn na het jaar 1400 naar Turkije gekomen nadat Sultan Selim de Shi'itische Turkmenen uit oost-Turkije verdreven had. De Koerden leefden tot die tijd in Zuid-West Iran. Turken leven al 400 jaar langer in Anatolie dan de Koerden.

Volgens de Kronieken van Michael de Syriac uit 1100 worden de Koerden ook niet als groep genoemd in de Levant, terwijl alle andere bevolkingen wel worden genoemd.

[ afbeelding ]
Bedankt voor het bevestigen dat Armenen en Grieken de oorspronkelijke volken zijn van Anatolië :)
pi_176846290
Volgens Marco Polo bestonden er toch ook draken en reuzen? Tja.
pi_176850039
Turkije's jihadisten-vriendje niet blij:

jenanmoussa twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 21:48:58 6/ Saudi jihadist in Syria Abdullah Muhaysni, who is also a US-designated terrorist, writes: "After negotiations & a deal to allow Turkish convoy into Syria, escorted by HTS, the convoy got hit by an IED. It's an ugly act, can only be done by someone with no morals & religion..." reageer retweet
  dinsdag 30 januari 2018 @ 22:14:05 #97
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176850212
Owja Muhaysni de kindronselaar is tegen bomaanslagen. Laat die Russische bom eens op z’n bakkus vallen, viesdikke parasiet.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176851413
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 20:17 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Bedankt voor het bevestigen dat Armenen en Grieken de oorspronkelijke volken zijn van Anatolië :)
Armenen, keejj.. Kewll..maar Grieken waren Anatolische kolonisten poepie.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-01-2018 22:51:47 ]
pi_176851784
quote:
17s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 22:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Armenen, keejj.. Kewll..maar Grieken waren Anatolische kolonisten poepie.
Armenen altijd #1
pi_176851833
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:08 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Armenen altijd #1
De Armenen waren de Turken dan ook zeer dankbaar.
pi_176851862
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:08 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Armenen altijd #1
Wel erg kwetsbaar volk verder.
pi_176851962
quote:
10s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:12 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Wel erg kwetsbaar volk verder.
:(
pi_176852812
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 17:46 schreef Rangono het volgende:

[..]

Weer twee Turkse moeders een kind minder.

Maar lang leven Erdogan !
Oorlog kost levens. Als je bang bent om levens te verliezen moet je niet aan beginnen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Lucci_Crocodille op 31-01-2018 00:20:40 ]
  woensdag 31 januari 2018 @ 08:24:46 #105
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176855207
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:58 schreef Lucci_Crocodille het volgende:

[..]

Oorlog kost levens. Als je bang bent om levens te verliezen moet je niet aan beginnen.

Die beslissing is makkelijk te maken als je zelf niet meevecht natuurlijk. Ik ben benieuwd of Erdokhan zo'n grote mond had als die zelf in de frontlinie moest staan. Of Bush for that matter.
pi_176856679
is er een officiele lezing vanuit de russen wat er gisteren is gebeurd mbt de turken en al eis?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176856737
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:58 schreef Lucci_Crocodille het volgende:

[..]

Oorlog kost levens. Als je bang bent om levens te verliezen moet je niet aan beginnen.

Het is alleen een beetje jammer dat degenen die oorlogen starten en derhalve vele levens verwoesten zelf veilig in hun ivoren torens blijven zitten...
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  woensdag 31 januari 2018 @ 10:38:10 #108
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176856921
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 10:20 schreef Slayage het volgende:
is er een officiele lezing vanuit de russen wat er gisteren is gebeurd mbt de turken en al eis?
Waarom zouden ze? :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176856984
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 10:38 schreef Szura het volgende:

[..]

Waarom zouden ze? :P
true dat.

ik wil wel weten wat er feitelijk is gebeurd uiteraard. waar het naar uit ziet kunnen we invullen en dat ziet er niet best uit voor de russen, die zich voordoen als playmaker in syrie.

misschien is het daarom stil? dunno.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 januari 2018 @ 10:54:15 #110
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176857191
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 10:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

true dat.

ik wil wel weten wat er feitelijk is gebeurd uiteraard. waar het naar uit ziet kunnen we invullen en dat ziet er niet best uit voor de russen, die zich voordoen als playmaker in syrie.

misschien is het daarom stil? dunno.
Wel een erg boude conclusie bij een incident waarover zo weinig bekend is en waarover de maffe claims in het rond vliegen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176857369
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 10:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Wel een erg boude conclusie bij een incident waarover zo weinig bekend is en waarover de maffe claims in het rond vliegen.
meh. de russen zijn bezig met een balancing act met verschillende belangengroepen, iraniers, turken, regime, ze zijn zelfs met nusra in gesprek.

gisteren is gebleken dat ze niet de touwtjes sterk genoeg in handen hebben om de verschillende partijen volgens hun scenario te laten handelen, dat staat vast.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 januari 2018 @ 11:09:39 #113
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176857401
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 11:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

meh. de russen zijn bezig met een balancing act met verschillende belangengroepen, iraniers, turken, regime, ze zijn zelfs met nusra in gesprek.

gisteren is gebleken dat ze niet de touwtjes sterk genoeg in handen hebben om de verschillende partijen volgens hun scenario te laten handelen, dat staat vast.
Waar jij Rusland zegt, denk ik eerder aan Turkije. Dat was toch geen onverdeeld succes, dat konvooi.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176857413
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 11:09 schreef Szura het volgende:

[..]

Waar jij Rusland zegt, denk ik eerder aan Turkije. Dat was toch geen onverdeeld succes, dat konvooi.
turkije de playmaker in syrie? geloof je dat? geloof je echt dat de turken op eigen houtje dingen ondernemen in syrie?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 januari 2018 @ 11:11:59 #115
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176857432
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 11:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

turkije de playmaker in syrie? geloof je dat? geloof je echt dat de turken op eigen houtje dingen ondernemen in syrie?
Nee dat gedeelte van de touwtjes in handen hebben
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176857677
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 11:11 schreef Szura het volgende:

[..]

Nee dat gedeelte van de touwtjes in handen hebben
meh. ze hebben alleen invloed op de rebellen in idlib en omgeving, zonder turkije zouden ze ophouden te bestaan, ze hebben zeker niet de touwtjes in handen, daarnaast hebben we gezien dat nusra vorig jaar duidelijk heeft laten zien waar de echte macht ligt toen ahrar en co. in de pan werden gehakt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176858485
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 23:58 schreef Lucci_Crocodille het volgende:

[..]

Oorlog kost levens. Als je bang bent om levens te verliezen moet je niet aan beginnen.

Jeetje, wat een intelligente opmerking.
  woensdag 31 januari 2018 @ 12:33:16 #119
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176858841
Sotsji achter de rug, offensief in Idlib weer op volle kracht richting de M5 zo te zien

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176859110
als je niks begrijp van die turken is het misschien interessant om een inkijk te krijgen in de paranoide geest van velen :P

US is the enemy for Turkey. One day, thousands of people will siege İncirlik as wel

The U.S. is no longer a trustworthy country for Turkey. It is no partner, nor ally – it cannot be and will not be. Nothing it says, no guarantee it makes, no offer it presents has any response in this country – it cannot and will not.

What’s more, the U.S. is now the closest, greatest and most open threat for Turkey. It is an enemy country. It is a serious threat to our country’s existence, its unity, integrity, present and the future. It is carrying out an open attack, and an undeclared war against Turkey.
............
This is not war, it is a fight to protect our house

Turkey is determined. It is going to make all decisions, evaluations, take all measures, make all future plans not with the U.S.’s prompting, but with its own identity, its historic stance, and its millennium-old political experience in the region. The operation that started in Afrin is going to expand to Manbij; once the Mediterranean gate of the terror corridor is closed, the necessary fight will be fought in the east of the Euphrates.

This is not war, it is a defense. This is not a foreign intervention, it is the fight to protect our borders, our home. If we do not fight this now, they are going to carry the war inside Anatolia and hunt us down in our home.

As a nation, as a state tradition, we have activated the same codes and example of solidarity as that which has kept us alive and standing in this region for centuries with the same identity and foresight. This is fate, it is a historic responsibility, a way out for the region.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 januari 2018 @ 12:56:11 #121
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176859403
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 12:45 schreef Slayage het volgende:
als je niks begrijp van die turken is het misschien interessant om een inkijk te krijgen in de paranoide geest van velen :P

US is the enemy for Turkey. One day, thousands of people will siege İncirlik as wel

The U.S. is no longer a trustworthy country for Turkey. It is no partner, nor ally – it cannot be and will not be. Nothing it says, no guarantee it makes, no offer it presents has any response in this country – it cannot and will not.

What’s more, the U.S. is now the closest, greatest and most open threat for Turkey. It is an enemy country. It is a serious threat to our country’s existence, its unity, integrity, present and the future. It is carrying out an open attack, and an undeclared war against Turkey.
............
This is not war, it is a fight to protect our house

Turkey is determined. It is going to make all decisions, evaluations, take all measures, make all future plans not with the U.S.’s prompting, but with its own identity, its historic stance, and its millennium-old political experience in the region. The operation that started in Afrin is going to expand to Manbij; once the Mediterranean gate of the terror corridor is closed, the necessary fight will be fought in the east of the Euphrates.

This is not war, it is a defense. This is not a foreign intervention, it is the fight to protect our borders, our home. If we do not fight this now, they are going to carry the war inside Anatolia and hunt us down in our home.

As a nation, as a state tradition, we have activated the same codes and example of solidarity as that which has kept us alive and standing in this region for centuries with the same identity and foresight. This is fate, it is a historic responsibility, a way out for the region.

Leuke woorden, maar als Turkije ooit die basis gijzelt gaan ze zien dat qua grootte (niet qua slagkracht) het tweede leger van de NAVO hebben niks voorstelt tegenover Amerika ;)
pi_176859535
Het is geen paranoïde geest. Heet is een uiterst hypocriete geest.

Er is geen land dat meer bijgedragen heeft aan de instabiliteit in Syrië. Turkije heeft voor jaren allerlei gewapende bendes gesteund die actief de centrale regering in het land hebben ondermijnd.

quote:
"This is not war, it is a defense. This is not a foreign intervention, it is the fight to protect our borders, our home."
Dit zou zomaar een uitspraak van een pro-regering's strijder in Syrië kunnen zijn.

Wat Turkije nu overkomt is poëtische rechtvaardigheid. Karma in zijn meest zuivere vorm.
pi_176859669
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:03 schreef Stabiel het volgende:
Het is geen paranoïde geest. Heet is een uiterst hypocriete geest.
paranoide en hypocriet, tevens is elke mens hypocriet ook alle users hier in dit topic.

quote:
Er is geen land dat meer bijgedragen heeft aan de instabiliteit in Syrië. Turkije heeft voor jaren allerlei gewapende bendes gesteund die actief de centrale regering in het land hebben ondermijnd.
nee nr. 1 daarin was toch de VS, turkije was altijd daarin ondersteunend, nu zou je wel kunnen beargumenteren dat ze nr 1 daarin zijn door een nieuwe front te openen, terwijl het leek alsof het conflict op zijn laatste benen stond, maar geef ze ongelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176859943
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176859982
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:12 schreef Slayage het volgende:
paranoide en hypocriet, tevens is elke mens hypocriet ook alle users hier in dit topic.
Ik ben hypocriet, maar mijn hypocrisie reikt niet zo ver dat ik jaren onderdeel heb uitgemaakt van een factie die interventie in Syrië bepleitte, zoals Ibrahim Karagul.

quote:
nee nr. 1 daarin was toch de VS, turkije was altijd daarin ondersteunend, nu zou je wel kunnen beargumenteren dat ze nr 1 daarin zijn door een nieuwe front te openen, terwijl het leek alsof het conflict op zijn laatste benen stond, maar geef ze ongelijk.
Nummer 1 is altijd Turkije. Het was Turkije die haar grondgebied wagenwijd openzette voor de Amerikanen en allerlei extremistische tuig. Het was Turkije die toestemming gaf om haar grondgebied te gebruiken als logistiek punt om rebellen in Syrië te bewapenen. Het was Turkije wiens president in 2012 de wens uitsprak om samen met al zijn soennitische supremacisten aan de Omajjadische moskee in Damascus te bidden. Zonder Turkije had het noordelijke front nooit overleefd, en als gevolg elk ander front in het land ook.
pi_176860068
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:30 schreef Stabiel het volgende:

Ik ben hypocriet, maar mijn hypocrisie reikt niet zo ver dat ik jaren onderdeel heb uitgemaakt van een factie die interventie in Syrië bepleitte, zoals Ibrahim Karagul.
karagul moet dan ook clicks genereren hoe paranoider/hypocrieter hoe beter

quote:
Nummer 1 is altijd Turkije. Het was Turkije die haar grondgebied wagenwijd openzette voor de Amerikanen en allerlei extremistische tuig. Het was Turkije die toestemming gaf om haar grondgebied te gebruiken als logistiek punt om rebellen in Syrië te bewapenen. Het was Turkije wiens president in 2012 de wens uitsprak om samen met al zijn soennitische supremacisten aan de Omajjadische moskee in Damascus te bidden.
de turken zijn op de amerikaanse bandwagon gesprongen op een gegeven moment nadat de amerikanen met hun assad must go beleid kwamen.
net zoals ze nu op de russische bandwagon zijn gesprongen om een vinger in de pap te houden.

je geeft de turken te veel krdiet, ik denk dat erdo en assad binnenkort weer schouder aan schouder gaan bidden in de omayaden moskee ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 januari 2018 @ 13:34:32 #127
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_176860075
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:28 schreef Slayage het volgende:
officieel zijn de russen niet in afrin, maar kennelijk zitten ze wel degelijk nog steeds.
[url=http://www.independent.co.uk/voices/syria-kurds-turkey-afrin-erdogan-pkk-ypg-what-they-stand-for-a8184056.html]

On the ground in Afrin, it’s hard to know what Kurdish fighters really stand for

Exclusive: While the Kurds try to persuade you of their potential loyalty to Syria and disclaim any connection to the rest of Kurdish Syria and the Iraqi Kurds – clearly a lie –
Eeeeeeeeeeeeeen toen hield ik op met lezen. :')

Hoe wil je je nou een beeld vormen over wat er daar gebeurt, als het nieuws zo propagandistisch wordt gebracht?

Maar dat is waarschijnlijk ook precies het probleem met die idioten.
pi_176860094
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:34 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Eeeeeeeeeeeeeen toen hield ik op met lezen. :')

Hoe wil je je nou een beeld vormen over wat er daar gebeurt, als het nieuws zo propagandistisch wordt gebracht?
je hebt moeite met feiten?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 januari 2018 @ 13:35:56 #129
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_176860100
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

je hebt moeite met feiten?
Integendeel.
pi_176860126
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:34 schreef Slayage het volgende:
de turken zijn op de amerikaanse bandwagon gesprongen op een gegeven moment nadat de amerikanen met hun assad must go beleid kwamen.
net zoals ze nu op de russische bandwagon zijn gesprongen om een vinger in de pap te houden.

je geeft de turken te veel krdiet, ik denk dat erdo en assad binnenkort weer schouder aan schouder gaan bidden in de omayaden moskee ;)
De Turken kunnen op elke bandwagon springen, maar dat doet niets af aan het feit dat het Turken zelf zijn die springen. Alleen Turkije zelf is verantwoordelijk geweest voor haar daden.
pi_176860156
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:35 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Integendeel.
wat is het probleem precies dan, dat hij een leugen een leugen noemt?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 januari 2018 @ 13:40:36 #132
343757 BorisDeLul
Komt hier niet meer
pi_176860199
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is het probleem precies dan, dat hij een leugen een leugen noemt?
Snap je het echt niet of doe je maar alsof?
pi_176860494
spectatorindex twitterde op woensdag 31-01-2018 om 13:48:46 BREAKING: Russian foreign ministry says Turkey's military operation in Syria has led to hundreds of people killed, including civilians. reageer retweet
pi_176860611
abdbozkurt twitterde op woensdag 31-01-2018 om 13:50:38 #Erdogan says he's proud to see Free Syrian Army rebels fighting along with Turkish army in Syria, likens FSA to national forces during Turkey's war of independence amid religious chants from the audience. reageer retweet
Vergelijkt de FSA met de strijdkrachten onder leiding van Ataturk tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. :')
pi_176860626
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:37 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De Turken kunnen op elke bandwagon springen, maar dat doet niets af aan het feit dat het Turken zelf zijn die springen. Alleen Turkije zelf is verantwoordelijk geweest voor haar daden.
uiteraard, iedereen creeert zijn eigen karma (letterlijk "doen")

kort door de bocht, maar niet minder waar.

al qaida in irak hebben we te danken aan bush beleid, het versterken van al qaida in irak hebben we te danken aan baath syrie beleid, die de amerikanen iin irak wilde saboteren, en irak beleid richting de sunnis, al qaida in irak muteert zich tot isis op een gegeven moment, in 2011 breekt de pleuris uit in tunesie, wat een dominosteen veroorzaakt in libie, egypte, syrie, amerikanen zeggen, kadaffi mubarak, assad must go, het regime in syrie, briljant dat het is, zet verdeel en heers technieken in oa. door alle extremisten uit de gevangenissen vrij te laten in de hoop dat deze militanten de revolitie zouden kapen, iets wat ook daadwerkelijk gebeurde uiteindelijk. de turken die ondertussen op de amerikaanse bandwagon zijn gesprongen gaan all in richting het regime en faciliteert elke jihadi die naar syrie wilt, isis gebruikt de teringzooi in syrie om hun machtsbasis uit te breiden.

zo kan je alles en iedereen als "schuldige" aanwijzen voor de clusterfuck van het syrische conflict, maar de hoofdschuldige is imo, de ben alis, mubaraks, kadaffis en assads die niet in staat zijn gebleken om hun volk mee te krijgen in nieuwe tijden en zijn blijven hangen in een veiligheidsapparaat cultuur uit oude sovjet dagen.
wil je de bevolking anno nu zoet houden moet je dat doen met een enigszins functionerend systeem en daarin zijn al die arabische landen dus in gefaald en daar ligt de kern van het probleem. niet in staat blijken mee te kunnen gaan met de vaart der volkeren.
je kan van de VS en de europeanen zeggen wat je wilt, ze zijn wel in staat om de bevolking zoet te houden en de macht te delen, iets wat je niet kan zeggen over al die landen in het midden oosten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176860636
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:40 schreef BorisDeLul het volgende:

[..]

Snap je het echt niet of doe je maar alsof?
ik snap het echt niet, dude.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176860652
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:59 schreef Stabiel het volgende:
abdbozkurt twitterde op woensdag 31-01-2018 om 13:50:38 #Erdogan says he's proud to see Free Syrian Army rebels fighting along with Turkish army in Syria, likens FSA to national forces during Turkey's war of independence amid religious chants from the audience. reageer retweet
Vergelijkt de FSA met de strijdkrachten onder leiding van Ataturk tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. :')
in turkije is het populair om elke strijd te vergelijken met de onafhnakelijkheids oorlog, succes gegarandeerd!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176860716
de atgms zijn geleverd/worden ingezet en gaan de turken veel koppijn bezorgen.

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-01-2018 om 13:49:15 #AfrinOp: #YPG fired another #Konkurs #ATGM reportedly targeting a bulldozer on hill 740, W. of #Rajo. Outcome unclear. https://t.co/gJTeR8qPkv https://t.co/MhrBbposQ6 reageer retweet
de truken hebben niks beters te doen :')

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-01-2018 om 14:25:20 #AfrinOp: war is also about symbols. Portait of #PKK leader Öcalan (Apo) bombed by #TSK armed drone, via @Acemal71. #Syria https://t.co/E5wTAcQlb0 reageer retweet


[ Bericht 32% gewijzigd door Slayage op 31-01-2018 14:51:10 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176861466
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteraard, iedereen creeert zijn eigen karma (letterlijk "doen")

kort door de bocht, maar niet minder waar.

al qaida in irak hebben we te danken aan bush beleid, het versterken van al qaida in irak hebben we te danken aan baath syrie beleid, die de amerikanen iin irak wilde saboteren, en irak beleid richting de sunnis, al qaida in irak muteert zich tot isis op een gegeven moment, in 2011 breekt de pleuris uit in tunesie, wat een dominosteen veroorzaakt in libie, egypte, syrie, amerikanen zeggen, kadaffi mubarak, assad must go, het regime in syrie, briljant dat het is, zet verdeel en heers technieken in oa. door alle extremisten uit de gevangenissen vrij te laten in de hoop dat deze militanten de revolitie zouden kapen, iets wat ook daadwerkelijk gebeurde uiteindelijk. de turken die ondertussen op de amerikaanse bandwagon zijn gesprongen gaan all in richting het regime en faciliteert elke jihadi die naar syrie wilt, isis gebruikt de teringzooi in syrie om hun machtsbasis uit te breiden.

zo kan je alles en iedereen als "schuldige" aanwijzen voor de clusterfuck van het syrische conflict, maar de hoofdschuldige is imo, de ben alis, mubaraks, kadaffis en assads die niet in staat zijn gebleken om hun volk mee te krijgen in nieuwe tijden en zijn blijven hangen in een veiligheidsapparaat cultuur uit oude sovjet dagen.
wil je de bevolking anno nu zoet houden moet je dat doen met een enigszins functionerend systeem en daarin zijn al die arabische landen dus in gefaald en daar ligt de kern van het probleem. niet in staat blijken mee te kunnen gaan met de vaart der volkeren.
je kan van de VS en de europeanen zeggen wat je wilt, ze zijn wel in staat om de bevolking zoet te houden en de macht te delen, iets wat je niet kan zeggen over al die landen in het midden oosten.
De grote schuldigen zijn de grote rijke olielanden SA VAE, Quatar en koeweit. Want met oorlog is olie nodig en olie levert voor hun veel geld op.

Klote Arabieren. Het zijn allemaal nazi's.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_176861544
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:05 schreef Slayage het volgende:
de atgms zijn geleverd/worden ingezet en gaan de turken veel koppijn bezorgen.

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-01-2018 om 13:49:15 #AfrinOp: #YPG fired another #Konkurs #ATGM reportedly targeting a bulldozer on hill 740, W. of #Rajo. Outcome unclear. https://t.co/gJTeR8qPkv https://t.co/MhrBbposQ6 reageer retweet
de truken hebben niks beters te doen :')

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-01-2018 om 14:25:20 #AfrinOp: war is also about symbols. Portait of #PKK leader Öcalan (Apo) bombed by #TSK armed drone, via @Acemal71. #Syria https://t.co/E5wTAcQlb0 reageer retweet
Wel een goede hit van die gewapende drone.
  woensdag 31 januari 2018 @ 15:17:55 #141
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176861938
@sayed_ridha
17 locations captured by SAA and allies so far. 11km until they reach from Saraqeb and an additional 15km until they reach Fuah-Kafraya

Mocht er enig Turks plan zijn geweest om dit offensief te blokkeren, dan is dat finaal mislukt
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176862086
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:00 schreef Slayage het volgende:
uiteraard, iedereen creeert zijn eigen karma (letterlijk "doen")

kort door de bocht, maar niet minder waar.

al qaida in irak hebben we te danken aan bush beleid, het versterken van al qaida in irak hebben we te danken aan baath syrie beleid, die de amerikanen iin irak wilde saboteren, en irak beleid richting de sunnis, al qaida in irak muteert zich tot isis op een gegeven moment, in 2011 breekt de pleuris uit in tunesie, wat een dominosteen veroorzaakt in libie, egypte, syrie, amerikanen zeggen, kadaffi mubarak, assad must go, het regime in syrie, briljant dat het is, zet verdeel en heers technieken in oa. door alle extremisten uit de gevangenissen vrij te laten in de hoop dat deze militanten de revolitie zouden kapen, iets wat ook daadwerkelijk gebeurde uiteindelijk. de turken die ondertussen op de amerikaanse bandwagon zijn gesprongen gaan all in richting het regime en faciliteert elke jihadi die naar syrie wilt, isis gebruikt de teringzooi in syrie om hun machtsbasis uit te breiden.

zo kan je alles en iedereen als "schuldige" aanwijzen voor de clusterfuck van het syrische conflict, maar de hoofdschuldige is imo, de ben alis, mubaraks, kadaffis en assads die niet in staat zijn gebleken om hun volk mee te krijgen in nieuwe tijden en zijn blijven hangen in een veiligheidsapparaat cultuur uit oude sovjet dagen.
wil je de bevolking anno nu zoet houden moet je dat doen met een enigszins functionerend systeem en daarin zijn al die arabische landen dus in gefaald en daar ligt de kern van het probleem. niet in staat blijken mee te kunnen gaan met de vaart der volkeren.
je kan van de VS en de europeanen zeggen wat je wilt, ze zijn wel in staat om de bevolking zoet te houden en de macht te delen, iets wat je niet kan zeggen over al die landen in het midden oosten.
Geen enkel land in de Arabische wereld met een complex demografische verhouding is gebleken om een goed democratisch functionerende staat op poten te zetten. Het probleem zijn dus niet de leiders, maar de samenleving en inheemse cultuur an sich. De leiders zijn hier slechts een weerspiegeling van.

De reden waarom Turkije als geen ander land heeft bijgedragen aan de instabiliteit in Syrië is vanwege haar geografische ligging. Zonder steun van Turkije had de rebellie het nooit overleefd. Ergo: Turkije is de grootste boosdoener imo.
  woensdag 31 januari 2018 @ 15:32:48 #143
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176862187
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:05 schreef Slayage het volgende:
de atgms zijn geleverd/worden ingezet en gaan de turken veel koppijn bezorgen.

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-01-2018 om 13:49:15 #AfrinOp: #YPG fired another #Konkurs #ATGM reportedly targeting a bulldozer on hill 740, W. of #Rajo. Outcome unclear. https://t.co/gJTeR8qPkv https://t.co/MhrBbposQ6 reageer retweet
de truken hebben niks beters te doen :')

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-01-2018 om 14:25:20 #AfrinOp: war is also about symbols. Portait of #PKK leader Öcalan (Apo) bombed by #TSK armed drone, via @Acemal71. #Syria https://t.co/E5wTAcQlb0 reageer retweet
Ja afbeeldingen en oude tempels kunnen ze wel aan zonder problemen. Turkije _O_.

:')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176862624
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 13:03 schreef Stabiel het volgende:
Het is geen paranoïde geest. Heet is een uiterst hypocriete geest.

Er is geen land dat meer bijgedragen heeft aan de instabiliteit in Syrië. Turkije heeft voor jaren allerlei gewapende bendes gesteund die actief de centrale regering in het land hebben ondermijnd.

[..]

Dit zou zomaar een uitspraak van een pro-regering's strijder in Syrië kunnen zijn.

Wat Turkije nu overkomt is poëtische rechtvaardigheid. Karma in zijn meest zuivere vorm.
Wat overkomt Turkije dan? heb ik iets gemist?
pi_176862701
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 15:55 schreef Rangono het volgende:
Wat overkomt Turkije dan? heb ik iets gemist?
De realisatie van een Koerdisch autonoom gebied dat sympathiek en/of geallieerd is aan de PKK.

Een negatief geostrategisch situatie voor Turkije van jewelste.
pi_176862748
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 15:58 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De realisatie van een Koerdisch autonoom gebied dat sympathiek en/of geallieerd is aan de PKK.

Een negatief geostrategisch situatie voor Turkije van jewelste.
Het ziet er vooral naar uit dat Turkije daar een einde aan wil maken.
  woensdag 31 januari 2018 @ 16:01:24 #147
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176862763
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 16:00 schreef Rangono het volgende:

[..]

Het ziet er vooral naar uit dat Turkije daar een einde aan wil maken.
En dat gaat me toch van een leien dakje _O_ _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176862817
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 16:01 schreef Szura het volgende:

[..]

En dat gaat me toch van een leien dakje _O_ _O-
Valt wel mee, toch? nu al flink wat doden. En de Amerikanen, Russen kijken toe. Eigenlijk zit niemand echt te wachten op de Koerden. De bergen zijn echt hun enige vrienden.
pi_176862964
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 16:00 schreef Rangono het volgende:
Het ziet er vooral naar uit dat Turkije daar een einde aan wil maken.
Dat maakt het nog steeds niet minder karma, of precair. Het moet kostbare bronnen inzetten om te voorkomen dat een groepering die sympathiek tegenover haar meest prominente vijand (PKK) staat geen eigen staat kan realiseren. En dan hebben we het slechts over een klein grondgebied (Afrin), dat op zichzelf al een hele klus gaat worden. Laat staan het veel groter gebied onder controle van de YPG ten oosten van de Eufraat dat onder de facto bescherming van de Amerikanen staat, en zo'n 100.000 Koerdische troepen telt. Daar zijn de Turken de komende jaren wel even zoet mee, als het het uberhaupt al ooit weet op te lossen.

En dit alles ten gevolge van Turkije's eigen buitenlandbeleid.
  woensdag 31 januari 2018 @ 16:15:09 #150
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176863140
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 16:03 schreef Rangono het volgende:

[..]

Valt wel mee, toch? nu al flink wat doden. En de Amerikanen, Russen kijken toe. Eigenlijk zit niemand echt te wachten op de Koerden. De bergen zijn echt hun enige vrienden.
Sla de kaarten er eens op na en zie dat er vooralsnog alleen kruimels zijn geraapt, die Koerden kennen het gebied op hun duimpje, hebben tunnels en ATGM dus de Turken gaan nog een pijnlijke strijd tegemoet. En dat is alleen nog maar het kleine Afrin, laat staan het gebied ten oosten van de Eufraat :D. Ik zie niet waar je optimisme op gebaseerd is, of je moet die achterlijke getallen vanuit het Turkse leger geloven.

Regel 1 in deze oorlog: geloof geen enkel getal.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176864302
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 16:15 schreef Szura het volgende:

[..]

Sla de kaarten er eens op na en zie dat er vooralsnog alleen kruimels zijn geraapt, die Koerden kennen het gebied op hun duimpje, hebben tunnels en ATGM dus de Turken gaan nog een pijnlijke strijd tegemoet. En dat is alleen nog maar het kleine Afrin, laat staan het gebied ten oosten van de Eufraat :D. Ik zie niet waar je optimisme op gebaseerd is, of je moet die achterlijke getallen vanuit het Turkse leger geloven.

Regel 1 in deze oorlog: geloof geen enkel getal.
Juist om die feiten zou het mij niet verbazen als Turkije hele smerige zaken gaat uithalen. Ze zullen waarschijnlijk nog net niet genocidaal gaan, maar toch..
pi_176865449
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:51 schreef HSG het volgende:

[..]

De grote schuldigen zijn de grote rijke olielanden SA VAE, Quatar en koeweit. Want met oorlog is olie nodig en olie levert voor hun veel geld op.

Klote Arabieren. Het zijn allemaal nazi's.
Dit klopt helemaal niet. Oorlog zorgt voor minder vraag naar olie juist. Een bloeiende economie vraagt olie.
pi_176865758
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 17:44 schreef BEFEM het volgende:
Dit klopt helemaal niet. Oorlog zorgt voor minder vraag naar olie juist.
Niet als het afzetgebied niet onder de oorlog lijdt. Bij spanningen in het Midden-Oosten stijgen de olieprijzen daarentegen vanwege de onzekerheid.
pi_176867972
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 17:56 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Niet als het afzetgebied niet onder de oorlog lijdt. Bij spanningen in het Midden-Oosten stijgen de olieprijzen daarentegen vanwege de onzekerheid.
Syrië is geen olieproducent voor de Internationale markt. Verder is de oliemarkt de afgelopen vijf jaar gigantisch verandert, bijvoorbeeld door de schalieboom in de VS en de opkomst van duurzame energie.

Sinds de oorlog in bijvoorbeeld Libië is de prijs ook niet gestegen. Als Saudie arabie uit elkaar valt is het wel een ander verhaal :p
pi_176869050
PKK demonstranten blokkeren ingang station Utrecht-centraal


http://dutchturks.nl/groe(...)ers-station-utrecht/
pi_176869162
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 19:31 schreef BEFEM het volgende:
Syrië is geen olieproducent voor de Internationale markt. Verder is de oliemarkt de afgelopen vijf jaar gigantisch verandert, bijvoorbeeld door de schalieboom in de VS en de opkomst van duurzame energie.

Sinds de oorlog in bijvoorbeeld Libië is de prijs ook niet gestegen. Als Saudie arabie uit elkaar valt is het wel een ander verhaal :p
De schalieboom-hype is alweer voorbij door een lage vraag vanuit Azië en productieafspraken tussen de OPEC-landen waardoor de prijzen zo laag zijn gedaald dat schaliewinning niet meer zo rendabel is als voorheen. Overigens begint Libië pas net pas weer een beetje te herstellen in het produceren van olie vanwege de ontstane instabiliteit sinds de oorlog.
pi_176872748
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 20:15 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De schalieboom-hype is alweer voorbij door een lage vraag vanuit Azië en productieafspraken tussen de OPEC-landen waardoor de prijzen zo laag zijn gedaald dat schaliewinning niet meer zo rendabel is als voorheen. Overigens begint Libië pas net pas weer een beetje te herstellen in het produceren van olie vanwege de ontstane instabiliteit sinds de oorlog.
Schalieolie is rendabel vanaf 40-50$ in Amerika. Zitten nu op 70 dollar. En inderdaad, Libië produceert amper nog terwijl het een hele grote producent was. En toch is de afgelopen jaren de olieprijs gigantisch laag geweest.

Maar dit is offtopic.
pi_176872771
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 20:10 schreef polderturk het volgende:
PKK demonstranten blokkeren ingang station Utrecht-centraal

http://dutchturks.nl/groe(...)ers-station-utrecht/
Ik word een beetje moe van 'iedereen die niet voor Turkije is is een PKK'er. Turkije doet ook niet echt veel moeite om die mensen niét in dat kamp te duwen hé...

Ook niet iedereen die in Raqqa woonde was een IS'er. En ook niet iedereen die in Ankara woont is voor Erdogan. Etc etc.
  woensdag 31 januari 2018 @ 22:38:35 #159
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176873453
quote:
15s.gif Op woensdag 31 januari 2018 22:18 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik word een beetje moe van 'iedereen die niet voor Turkije is is een PKK'er. Turkije doet ook niet echt veel moeite om die mensen niét in dat kamp te duwen hé...

Ook niet iedereen die in Raqqa woonde was een IS'er. En ook niet iedereen die in Ankara woont is voor Erdogan. Etc etc.
Daarnaast gaat Turkije altijd voorbij aan het feit waarom de PKK überhaupt bestaat. Die zijn ook niet ontstaan omdat Koerden altijd zo goed zijn behandeld. Was dat wel zo hadden ze geen bestaansrecht.
pi_176873807
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 22:38 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Daarnaast gaat Turkije altijd voorbij aan het feit waarom de PKK überhaupt bestaat. Die zijn ook niet ontstaan omdat Koerden altijd zo goed zijn behandeld. Was dat wel zo hadden ze geen bestaansrecht.
Hetzelfde kan je over IS zeggen. Als Iraq niet door de VS was bezet, dan was IS nooit ontstaan. Feit blijft dat IS en de PKK walgelijke organisaties zijn die bomaanslagen plegen en veel mensen vermoorden.
pi_176873833
quote:
15s.gif Op woensdag 31 januari 2018 22:18 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik word een beetje moe van 'iedereen die niet voor Turkije is is een PKK'er. Turkije doet ook niet echt veel moeite om die mensen niét in dat kamp te duwen hé...

Ook niet iedereen die in Raqqa woonde was een IS'er. En ook niet iedereen die in Ankara woont is voor Erdogan. Etc etc.
De mensen zwaaien met PKK en Ocalan vlaggen. Koerden die niet voor de PKK zijn zullen dat niet doen. Ik ken genoeg Koerden die de PKK haten.
pi_176874090
Dit account heeft foto's van 148 gedode YPG/PKK'ers geplaatst

https://twitter.com/Hakikatul_Teror/status/958784438065926145
  woensdag 31 januari 2018 @ 23:19:36 #163
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176874447
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 22:51 schreef polderturk het volgende:

[..]

Hetzelfde kan je over IS zeggen. Als Iraq niet door de VS was bezet, dan was IS nooit ontstaan. Feit blijft dat IS en de PKK walgelijke organisaties zijn die bomaanslagen plegen en veel mensen vermoorden.
Precies daarom ben ik ook anti Irak oorlog.

Die dualiteit is lastig voor sommigen hier: ik ben anti Turkije en PKK.
pi_176875004
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2018 23:04 schreef polderturk het volgende:
Dit account heeft foto's van 148 gedode YPG/PKK'ers geplaatst

https://twitter.com/Hakikatul_Teror/status/958784438065926145
Ach, de Koerdische baarmoeders spugen wel wat nieuwe uit. Het zijn toch maar onbekende mensenlevens.





[ Bericht 10% gewijzigd door Lucci_Crocodille op 31-01-2018 23:58:23 ]
pi_176875011
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 15:58 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De realisatie van een Koerdisch autonoom gebied dat sympathiek en/of geallieerd is aan de PKK.

Een negatief geostrategisch situatie voor Turkije van jewelste.
we zijn er nog niet!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176875304


[ Bericht 16% gewijzigd door Lucci_Crocodille op 01-02-2018 00:11:04 ]
pi_176875317
Turkije stuurt humanitaire hulp naar Syrische Koerden.

https://turksemedia.nl/tu(...)ar-syrische-koerden/
pi_176875374
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 00:04 schreef polderturk het volgende:

Turkije stuurt humanitaire hulp naar Syrische Koerden.

https://turksemedia.nl/tu(...)ar-syrische-koerden/
liever dood, dan turkse brood! :(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176875458


quote:
Yet, right now, Putin sees his interest in backing Erdogan in his fight against Kurds in Syria, as a payment for the Turkish support for the gas pipeline circumventing Ukraine. This is how the official Russian propaganda agency RIA Novosti presents the ongoing Turkish offensive in Northern Syria. Kurds are presented as American proxies, no Russian support to them implied.
pi_176875805
Het is voor mij niet geheel duidelijk waarom die Turkse tank op het YPG/PKK fort aan het schieten is.

http://www.trthaber.com/d(...)93c70cd3f77c63d1.mp4
pi_176875969
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 22:38 schreef Richestorags het volgende:
Daarnaast gaat Turkije altijd voorbij aan het feit waarom de PKK überhaupt bestaat. Die zijn ook niet ontstaan omdat Koerden altijd zo goed zijn behandeld. Was dat wel zo hadden ze geen bestaansrecht.
Dat klopt zeker. Maar velen gaan er ook aan voorbij dat Turkije vandaag de dag bij lange na niet het Turkije is van de jaren 80 of 90 waarin Koerden cultureel gezien op alle fronten ernstig onder drukt werden....maar ironisch genoeg met het AKP-tijdperk sinds pakweg 2002 en de komst van Sultan erdo de situatie (aanzienlijk) verbeterd is. Dat is de situatie vandaag de dag.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  donderdag 1 februari 2018 @ 07:25:23 #172
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176877476
Erdolf zijn henchmen rennen weg richting Idlib om de SAA te stoppen :')

https://www.almasdarnews.(...)syrian-army-reports/
  donderdag 1 februari 2018 @ 07:28:38 #173
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176877501
Het resultaat van de oorlogsmisdaden van Turkije is hier te zien:

mutludc twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 04:04:26 I received a bunch of photos from #Afrin today. Please see this link for the destruction https://t.co/l37R6ReOXY https://t.co/Lg80yv98r5 reageer retweet
  donderdag 1 februari 2018 @ 07:29:12 #174
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176877506
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 01:19 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dat klopt zeker. Maar velen gaan er ook aan voorbij dat Turkije vandaag de dag bij lange na niet het Turkije is van de jaren 80 of 90 waarin Koerden cultureel gezien op alle fronten ernstig onder drukt werden....maar ironisch genoeg met het AKP-tijdperk sinds pakweg 2002 en de komst van Sultan erdo de situatie (aanzienlijk) verbeterd is. Dat is de situatie vandaag de dag.
De steun voor de PKK is dan ook behoorlijk afgenomen.
pi_176878305
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 07:25 schreef Richestorags het volgende:
Erdolf zijn henchmen rennen weg richting Idlib om de SAA te stoppen :')

https://www.almasdarnews.(...)syrian-army-reports/
Moeten ze vooral doen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_176879665
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 00:59 schreef polderturk het volgende:
Het is voor mij niet geheel duidelijk waarom die Turkse tank op het YPG/PKK fort aan het schieten is.

http://www.trthaber.com/d(...)93c70cd3f77c63d1.mp4
kennelijk zijn er mensen in de loopgraven 2:39 zie je ze lopen richting het zuiden van de loopgraaf
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 februari 2018 @ 11:05:40 #177
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176879978
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 07:25 schreef Richestorags het volgende:
Erdolf zijn henchmen rennen weg richting Idlib om de SAA te stoppen :')

https://www.almasdarnews.(...)syrian-army-reports/
Een spoedige dood tegemoet ^O^
Hopelijk gaan Jolani en Muhaysni ook ff naar dat front, zij zijn een garantie voor verlies
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176880027
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 07:25 schreef Richestorags het volgende:
Erdolf zijn henchmen rennen weg richting Idlib om de SAA te stoppen :')

https://www.almasdarnews.(...)syrian-army-reports/
Maar daar gaat Rusland toch problemen mee hebben?
pi_176880031
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 07:28 schreef Richestorags het volgende:
Het resultaat van de oorlogsmisdaden van Turkije is hier te zien:

mutludc twitterde op dinsdag 30-01-2018 om 04:04:26 I received a bunch of photos from #Afrin today. Please see this link for the destruction https://t.co/l37R6ReOXY https://t.co/Lg80yv98r5 reageer retweet
maak jij je principieel druk omdat er oorlogsmisdaden gepleegd worden in syrie of maak je je druk omdat turkije oorlogsmisdaden pleegt in syrie.

ik kan mij namelijk niet heugen dat jij je druk maakte om de massa schendingen van oorlogsrecht door het regime en de russen. correct me if im wrong.

nog een paar dagen terug werd in idlib de aardappelmarkt gebombardeerd en even later moest het ziekenhuis waar de gewonden van het bombardement werden behandeld ook nog eens bommen incasseren.

classificeer jij dat als oorlogsmisdaad of slechts als een noodzakelijke schoonveegactie?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 februari 2018 @ 11:12:09 #180
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176880092
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 11:07 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Maar daar gaat Rusland toch problemen mee hebben?
Hoezo? Meer kanonnenvoer.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176880399
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 11:12 schreef Szura het volgende:

[..]

Hoezo? Meer kanonnenvoer.
Toch lijkt het me niet ideaal voor Turkije als hun troepen door Rusland gebombardeerd gaan worden.
  donderdag 1 februari 2018 @ 11:36:18 #182
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176880465
quote:
10s.gif Op donderdag 1 februari 2018 11:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

maak jij je principieel druk omdat er oorlogsmisdaden gepleegd worden in syrie of maak je je druk omdat turkije oorlogsmisdaden pleegt in syrie.

ik kan mij namelijk niet heugen dat jij je druk maakte om de massa schendingen van oorlogsrecht door het regime en de russen. correct me if im wrong.

nog een paar dagen terug werd in idlib de aardappelmarkt gebombardeerd en even later moest het ziekenhuis waar de gewonden van het bombardement werden behandeld ook nog eens bommen incasseren.

classificeer jij dat als oorlogsmisdaad of slechts als een noodzakelijke schoonveegactie?
Het bombarderen van ziekenhuizen is altijd een oorlogsmisdaad, of het nou Amerikanen, Turken of Russen zijn die het doen.
  donderdag 1 februari 2018 @ 11:37:33 #183
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176880482
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 11:31 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Toch lijkt het me niet ideaal voor Turkije als hun troepen door Rusland gebombardeerd gaan worden.
Turkije en Rusland zitten ook bepaald niet op 1 lijn inzake deze kwestie. De enige reden dat Rusland met Turkije meegaat in hun Afrin offensief is omdat er een olie / gasleiding naar Turkije komt (Oekraïne wordt vanaf geweken) en Amerika dwars te zitten (althans vermoed ik). Het is meer in Ruslands belang om Turkije aan hun zijde te hebben dan Amerika.
  donderdag 1 februari 2018 @ 11:38:33 #184
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176880497
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 11:31 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Toch lijkt het me niet ideaal voor Turkije als hun troepen door Rusland gebombardeerd gaan worden.
Het zijn niet ‘hun troepen’, het zijn hun terroristenproxies en als ze kennelijk wegrennen vanuit Afrin denk ik niet dat Turkije heel rouwig zal zijn dat ze onder de grond worden gestopt.

Maar wie weet is dit wel onderdeel van het gehele grote tactische spel dat Rusland en Turkije samen achter de schermen hebben opgezet om de Idlib-terroristen uit te knijpen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 februari 2018 @ 11:39:44 #185
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176880524
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 11:38 schreef Szura het volgende:

[..]

Het zijn niet ‘hun troepen’, het zijn hun terroristenproxies en als ze kennelijk wegrennen vanuit Afrin denk ik niet dat Turkije heel rouwig zal zijn dat ze onder de grond worden gestopt.

Maar wie weet is dit wel onderdeel van het gehele grote tactische spel dat Rusland en Turkije samen achter de schermen hebben opgezet om de Idlib-terroristen uit te knijpen.
Machiavelli beschreef eeuwen geleden al waarom "mercenaries" waardeloos zijn.
  donderdag 1 februari 2018 @ 12:45:27 #186
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176881550
Inham ten noorden van Abu Duhur weggewerkt, lijkt me dat de restauratie van de startbanen spoedig kan beginnen en het vliegveld weer operationeel wordt.

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 februari 2018 @ 14:04:08 #187
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176882764
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 12:45 schreef Szura het volgende:
Inham ten noorden van Abu Duhur weggewerkt, lijkt me dat de restauratie van de startbanen spoedig kan beginnen en het vliegveld weer operationeel wordt.

[ afbeelding ]
Met dit tempo is Idlib voor het einde van het jaar weer in handen van Assad :')
pi_176884391
Hopelijk pakken ze Eis z.s.m.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176885298
Ataturk_61 twitterde op donderdag 01-02-2018 om 15:15:15 #Afrin II #FSA confirms to be in full control of Bulbul, a large #PKK/#YPG stronghold, 24 terrorists killed inside bulbul.#ZeytinDaliHareketi #OliveBranchOperation https://t.co/8jQmnN1JBT reageer retweet
_O_ _O_ _O_ _O_
  donderdag 1 februari 2018 @ 16:03:02 #190
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176885472
Dat is de eerste serieuze terugslag voor de Koerden. Zouden ze hun houding tov de Syrische regering/Rusland nog wijzigen?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176885710
quote:
10s.gif Op woensdag 31 januari 2018 14:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteraard, iedereen creeert zijn eigen karma (letterlijk "doen")

kort door de bocht, maar niet minder waar.

al qaida in irak hebben we te danken aan bush beleid, het versterken van al qaida in irak hebben we te danken aan baath syrie beleid, die de amerikanen iin irak wilde saboteren, en irak beleid richting de sunnis, al qaida in irak muteert zich tot isis op een gegeven moment, in 2011 breekt de pleuris uit in tunesie was eind 2010 en niet in 2011, wat een dominosteen veroorzaakt in libie, egypte, syrie eerst egypte, daarna libië, amerikanen zeggen, kadaffi mubarak, assad must go, het regime in syrie, briljant dat het is, zet verdeel en heers technieken in oa. door alle extremisten uit de gevangenissen vrij te laten in de hoop dat deze militanten de revolitie zouden kapen, iets wat ook daadwerkelijk gebeurde uiteindelijk. de turken die ondertussen op de amerikaanse bandwagon zijn gesprongen gaan all in richting het regime en faciliteert elke jihadi die naar syrie wilt, isis gebruikt de teringzooi in syrie om hun machtsbasis uit te breiden.
zo klopt het helemaal
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176885777
PKK/YPG terroristen vluchten een gebouw in. Turkse special forces markeren het gebouw met een laser en een Turkse F-16 blaast het gebouw op.

https://twitter.com/HOROZLR/status/959030727865196544
pi_176885915
quote:
1s.gif Op woensdag 31 januari 2018 22:51 schreef polderturk het volgende:

[..]

Hetzelfde kan je over IS zeggen. Als Iraq niet door de VS was bezet, dan was IS nooit ontstaan. Feit blijft dat IS en de PKK walgelijke organisaties zijn die bomaanslagen plegen en veel mensen vermoorden.
turkije ook, maar je hebt wel een turkse vlag in je avatar
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176886087
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 16:18 schreef alilami het volgende:

[..]

turkije ook, maar je hebt wel een turkse vlag in je avatar
Assad en Rusland hebben honderden duizenden mensen gedood. Ze hebben talloze burgerdoelen gebombardeerd. Vind je ze ook walgelijk? De VS heeft honderden duizenden mensen vermoord in Irak en Syrie. Vind je ze ook walgelijk? Welk land heeft er geen bloed aan de handen?
pi_176886134
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 16:24 schreef polderturk het volgende:

[..]

Assad en Rusland hebben honderden duizenden mensen gedood. Ze hebben talloze burgerdoelen gebombardeerd. Vind je ze ook walgelijk?
Natuurlijk

quote:
De VS heeft honderden duizenden mensen vermoord in Irak en Syrie. Vind je ze ook walgelijk?
Zeker

quote:
Welk land heeft er geen bloed aan zijn handen?
Tonga? Er is vast wel een land te vinden dat geen bloed aan zijn handen heeft.

Je ziet mij dan ook niet met die vlaggen rondlopen.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176886418
cjwerleman twitterde op woensdag 31-01-2018 om 23:21:08 For the first time in my on-going conversations with anti-Assad fighters, particularly those attached to Islamist groups, I'm hearing pessimistic forecasts. That, in their minds, the mission is lost. Some are blaming a lack of strong leadership, others blame lost morale. reageer retweet
En dan komt HTS-leider Jolani ook nog eens met zo'n pep-talk (video):

https://www.memri.org/rep(...)-we-are-not-defeated

De situatie moet wel heel nijpend zijn voor de Islamisten als Jolani middels zo'n ongeïnspireerde speech zijn manschappen moet oppeppen.
  donderdag 1 februari 2018 @ 16:45:12 #197
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176886609
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 16:36 schreef Stabiel het volgende:
cjwerleman twitterde op woensdag 31-01-2018 om 23:21:08 For the first time in my on-going conversations with anti-Assad fighters, particularly those attached to Islamist groups, I'm hearing pessimistic forecasts. That, in their minds, the mission is lost. Some are blaming a lack of strong leadership, others blame lost morale. reageer retweet
En dan komt HTS-leider Jolani ook nog eens met zo'n pep-talk (video):

https://www.memri.org/rep(...)-we-are-not-defeated

De situatie moet wel heel nijpend zijn voor de Islamisten als Jolani middels zo'n ongeïnspireerde speech zijn manschappen moet oppeppen.
Hij spreekt zichzelf ook tegen:

quote:
Oh my brothers, when I arrived I had only 60 guns – I sent seven to Aleppo, five to Damascus, seven to Daraa, five to Hama… That was all that I had. To those who came to swear allegiance to me I said, 'I have nothing. We are doing whatever we can.' Today, we go to war [equipped with] with tanks, armored personnel carriers, Konkurs [missiles], and with lots of gear and many men…
quote:
"This is the capital that we possess. Our capital is not equipment, or manpower, or numbers great or small. He who amasses material means to bring about the victory of the religion of Allah is deceiving himself. Allah is the One who grants victory to His servants, the pure and god-fearing who trusted in Him…
pi_176887401
De beesten waar Turkije mee samenwerkt in Afrin:

Conflicts twitterde op donderdag 01-02-2018 om 17:20:13 VIDEO (WARNING GRAPHIC 18+): Turkish backed FSA fighters strip and mutilate dead female YPJ fighter in Afrin - @mustefaebdi reageer retweet
:r
  donderdag 1 februari 2018 @ 17:28:42 #199
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176887461
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 17:25 schreef Stabiel het volgende:
De beesten waar Turkije mee samenwerkt in Afrin:

Conflicts twitterde op donderdag 01-02-2018 om 17:20:13 VIDEO (WARNING GRAPHIC 18+): Turkish backed FSA fighters strip and mutilate dead female YPJ fighter in Afrin - @mustefaebdi reageer retweet
:r
Behalve intermationale media moet je geen fuck van Twitter geloven. Twitter is je grootste bron van Fake news, maar dat weet jij vast wel.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176887921
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 17:25 schreef Stabiel het volgende:
De beesten waar Turkije mee samenwerkt in Afrin:

Conflicts twitterde op donderdag 01-02-2018 om 17:20:13 VIDEO (WARNING GRAPHIC 18+): Turkish backed FSA fighters strip and mutilate dead female YPJ fighter in Afrin - @mustefaebdi reageer retweet
:r
Moraal is subjectief. Je walging is een teken van arrogantie.
pi_176887972
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 17:48 schreef Rangono het volgende:
Moraal is subjectief. Je walging is een teken van arrogantie.
:')
pi_176887986
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 17:51 schreef Stabiel het volgende:

[..]

:')
Flauw, ik weet het. Excuus .
pi_176888013
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 17:52 schreef Rangono het volgende:

[..]

Flauw, ik weet het. Excuus .
Niet alleen dat. Ook nog eens ontzettend misplaatst.
pi_176888046
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 17:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Niet alleen dat. Ook nog eens ontzettend misplaatst.
Dat mag jij vinden. Ook subjectief.
pi_176888123
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 17:54 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat mag jij vinden. Ook subjectief.
Ik heb dan ook nooit een universele waarheid geclaimd. Alles dat ik zeg - elke opinie - is gebaseerd op mijn eigen morele wereldbeeld.

Maar ik heb de indruk dat jij wel een sneu figuur moet zijn irl.
pi_176888155
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 17:58 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik heb dan ook nooit een universele waarheid geclaimd. Alles dat ik zeg - elke opinie - is gebaseerd op mijn eigen morele wereldbeeld.

Maar ik heb de indruk dat jij wel een sneu figuur moet zijn irl.
Nou zeg. En dat om een grapje?
pi_176889610
HaraldDoornbos twitterde op donderdag 01-02-2018 om 18:45:35 Hier clip met pro-Turkse Syrische rebellen bij Afrin: "We waren standvastig in Grozny. En we namen ToraBora in. En nu roept Afrin ons."Echt, dit is gewoon AlQaeda. En NL steunt dit. Benieuwd of 2e kamer zo tijdens dabat aan Zijlstra vraagt wat er in vredesnaam aan de hand is? https://t.co/iAqDfK73NV reageer retweet
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176889775
Kosten oorlog tegen PKK voor Turkije wordt geschat op meer dan $500 miljard

HDNER twitterde op donderdag 01-02-2018 om 16:00:00 #LATEST Three Turkish soldiers killed, seven wounded in cross-border PKK attacks in Turkey’s Hakkarihttps://t.co/sSlvPIIR2P https://t.co/1m9MhHBfET reageer retweet
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176890523
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 19:22 schreef alilami het volgende:
HaraldDoornbos twitterde op donderdag 01-02-2018 om 18:45:35 Hier clip met pro-Turkse Syrische rebellen bij Afrin: "We waren standvastig in Grozny. En we namen ToraBora in. En nu roept Afrin ons."Echt, dit is gewoon AlQaeda. En NL steunt dit. Benieuwd of 2e kamer zo tijdens dabat aan Zijlstra vraagt wat er in vredesnaam aan de hand is? https://t.co/iAqDfK73NV reageer retweet
Harald baalt dat zijn lievelings knuffelKoerden worden geklapt door de Turken met belangrijker nog Russische goedkeuring.

NL steunt welke Turks Syrische rebellen?
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_176890671
quote:
10s.gif Op donderdag 1 februari 2018 10:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

kennelijk zijn er mensen in de loopgraven 2:39 zie je ze lopen richting het zuiden van de loopgraaf
Op 2:53 ontploft er nog een bom bij die gasten in de buurt. Zouden ze geraakt zijn?
pi_176891200
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 11:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkije en Rusland zitten ook bepaald niet op 1 lijn inzake deze kwestie. De enige reden dat Rusland met Turkije meegaat in hun Afrin offensief is omdat er een olie / gasleiding naar Turkije komt (Oekraïne wordt vanaf geweken) en Amerika dwars te zitten (althans vermoed ik). Het is meer in Ruslands belang om Turkije aan hun zijde te hebben dan Amerika.
Hoe verder een groot deel van de Turkse strijdmacht van de grens richting de Caucasus zit hoe beter voor de Russen, nog even wachten en het regent opeens wapen voor de Koerden.
pi_176891275
Meneer heeft een video in elkaar gezet na een paar uurtjes research.

[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176892862
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 20:07 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Harald baalt dat zijn lievelings knuffelKoerden worden geklapt door de Turken met belangrijker nog Russische goedkeuring.

NL steunt welke Turks Syrische rebellen?
Vandaag nog had de CU opgeroepen om de financiele steun aan 'rebellen' te stoppen en dat te geven aan Christenen/Koerden in Syrië. Met ook dezelfde reden als die Doornbos aanhaalt.
  donderdag 1 februari 2018 @ 21:39:59 #214
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176892946
quote:
1s.gif Op donderdag 1 februari 2018 20:07 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Harald baalt dat zijn lievelings knuffelKoerden worden geklapt door de Turken met belangrijker nog Russische goedkeuring.

NL steunt welke Turks Syrische rebellen?
Check ff de Twitter van Omtzigt terug, ongeveer een week geleden heeft hij de antwoorden op Kamervragen daarover getweet. Al stonden er niet alle details in.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 februari 2018 @ 22:16:33 #215
187810 Szura
Kijk eens aan!
  donderdag 1 februari 2018 @ 22:57:50 #216
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176895053
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 21:36 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Vandaag nog had de CU opgeroepen om de financiele steun aan 'rebellen' te stoppen en dat te geven aan Christenen/Koerden in Syrië. Met ook dezelfde reden als die Doornbos aanhaalt.
‘grappig’ dat ze nu pas komen janken over de ‘rebellen’, nu ze tegen Koerden vechten, terwijl iedereen al jarenlang weet wat voor extremistische terreurransapen er tussen die ‘rebellen’ rondlopen :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 1 februari 2018 @ 23:03:59 #217
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176895168
@JoelVoordewind
Antwoord @HalbeZijlstra op pleidooi @christenunie om financiering te stoppen van milities vrije Syrische leger: als deze milities strijden tegen de Koerden en christenen in Afrin, dan stoppen we per direct met onze steun! Duidelijk!

Ja nu wel he.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176895416
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 19:22 schreef alilami het volgende:
HaraldDoornbos twitterde op donderdag 01-02-2018 om 18:45:35 Hier clip met pro-Turkse Syrische rebellen bij Afrin: "We waren standvastig in Grozny. En we namen ToraBora in. En nu roept Afrin ons."Echt, dit is gewoon AlQaeda. En NL steunt dit. Benieuwd of 2e kamer zo tijdens dabat aan Zijlstra vraagt wat er in vredesnaam aan de hand is? https://t.co/iAqDfK73NV reageer retweet
"dit is gewoon al qaida" :') :') :')

echt een kneus deze gast, maar dat wisten we al, keer op keer laat hij het blijken
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176895563
pi_176895629
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2018 16:24 schreef polderturk het volgende:

[..]

Assad en Rusland hebben honderden duizenden mensen gedood.
:')
pi_176896685
De vrouw die gemutileerd zou zijn door FSA heeft zichzelf volgens PKK/YPG media opgeblazen. Meer fakenews dus, dat door heel veel mensen op twitter is overgenomen.

ehli_sam twitterde op donderdag 01-02-2018 om 22:12:25 Although pro-YPG journalists & activists claim that Barin Kobane who female YPG militant was mutilated by FSA fighters, the YPG media has announced she blowed herself up.Absolutely shameful propaganda! https://t.co/WBPKKry7v8 reageer retweet
  vrijdag 2 februari 2018 @ 07:43:07 #223
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176898026
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 00:31 schreef polderturk het volgende:
De vrouw die gemutileerd zou zijn door FSA heeft zichzelf volgens PKK/YPG media opgeblazen. Meer fakenews dus, dat door heel veel mensen op twitter is overgenomen.

ehli_sam twitterde op donderdag 01-02-2018 om 22:12:25 Although pro-YPG journalists & activists claim that Barin Kobane who female YPG militant was mutilated by FSA fighters, the YPG media has announced she blowed herself up.Absolutely shameful propaganda! https://t.co/WBPKKry7v8 reageer retweet
Hoe kan je gemutileerd worden als je jezelf opblaast? Jij gelooft ook echt alles zolang het maar anti-YPG is he?
  vrijdag 2 februari 2018 @ 08:35:43 #224
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176898400
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 07:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hoe kan je gemutileerd worden als je jezelf opblaast? Jij gelooft ook echt alles zolang het maar anti-YPG is he?
Je moet sws nooit iets van Twotter geloven. Zelfs de correspondenten zijn doorgedraaid.

"OMG IEMAND OP TWITTER PLAATST EEN LIJK MET EEN TEKSTJE DAT HET KOMT DOOR REBELLEN"

En dit wordt overgenomen door mensen die in een confirmation bias zitten en tada, fake news is born.
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176898667
75% van de wapens en munitie die het Turkse leger gebruikt in Afrin zijn in Turkije geproduceerd.

https://www.al-monitor.co(...)ly-made-weapons.html
pi_176898707
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 07:43 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hoe kan je gemutileerd worden als je jezelf opblaast? Jij gelooft ook echt alles zolang het maar anti-YPG is he?
Een bom kan een lichaam niet mutileren? De PKK zegt zelf dat ze op die manier is omgekomen. Aan de video is niet te zien hoe ze aan de verwondingen is gekomen.
pi_176899191
quote:
10s.gif Op donderdag 1 februari 2018 23:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

"dit is gewoon al qaida" :') :') :')

echt een kneus deze gast, maar dat wisten we al, keer op keer laat hij het blijken
Harald is duidelijk biased. Ik volg hem niet meer....
pi_176900642
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 00:31 schreef polderturk het volgende:
De vrouw die gemutileerd zou zijn door FSA heeft zichzelf volgens PKK/YPG media opgeblazen. Meer fakenews dus, dat door heel veel mensen op twitter is overgenomen.

ehli_sam twitterde op donderdag 01-02-2018 om 22:12:25 Although pro-YPG journalists & activists claim that Barin Kobane who female YPG militant was mutilated by FSA fighters, the YPG media has announced she blowed herself up.Absolutely shameful propaganda! https://t.co/WBPKKry7v8 reageer retweet
dit conflict produceert fake nieuws en misselijkmakende barbarij aan de lopende band. wat echt is en wat fake is, is soms gewoonweg niet eens te zien. het grappige is dat mensen naar gelang wie de dader of slachtoffer is er anders op reageren. ook de mensen die hier nu huilen over gemutileerde ypj chickies vinden bv fotos van zahreddin met gemutileerde lichamen van isis strijders prachtig. zo hebben ze geen principiele bezwaren tegen het mutileren van lichamen, maar hangt hun bezwaren af van wie de mutilaties doet en wie er gemutileerd wordt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176900999
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 08:59 schreef polderturk het volgende:
75% van de wapens en munitie die het Turkse leger gebruikt in Afrin zijn in Turkije geproduceerd.

https://www.al-monitor.co(...)ly-made-weapons.html
turkije is heel ver gekomen sinds de jaren 90, je kan van erdo en co vinden wat je wilt maar op veel fronten waaronder dus defensie hebben ze noodzakelijke investeringen gedaan om steeds minder afhankelijk te worden van het buitenland. ze zijn nog lang niet 100% onafhankelijkheid , maar dat hoeft in principe ook niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176901276
wat happend exactly in idlib? verscheidene theorieen

quote:
Ankara-Moscow dealings still tangled as Idlib smoke clears

Umit Kivanc, an independent Turkish columnist and documentary filmmaker who blogs about the Syrian conflict, agrees that pro-Iran and regime forces working in tandem most probably carried out the artillery attacks that forced the Turkish convoy to retreat. “The bit of the mystery that remains unsolved,” he told Al-Monitor, “is whether Russia was aware of the [first] attack or not.”

Read more: http://www.al-monitor.com(...)a.html#ixzz55wlTmUyT
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 februari 2018 @ 11:58:35 #231
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176901451
Je hebt dus de PKK. Een officieel erkende terroristische organisatie door zowel de EU als de VS. De PKK is een organisatie die streeft naar een autonome/onafhankelijke Koerdistan binnen Turkije. De PYD is de Syrische tak van deze organisatie. Dat werd tot voor kort door niemand erkent totdat de CIA de PYD erkende als tak van de PKK. De YPG en YPJ vallen onder de PYD. Dit zijn de gewapende takken van de PYD in Syrië.

Dit heb ik gekopieerd van een andere forum. Als dit waar is is Amerika dan niet zeer hypocriet bezig?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  vrijdag 2 februari 2018 @ 12:01:45 #232
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_176901519
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 11:58 schreef _--_ het volgende:
Je hebt dus de PKK. Een officieel erkende terroristische organisatie door zowel de EU als de VS. De PKK is een organisatie die streeft naar een autonome/onafhankelijke Koerdistan binnen Turkije. De PYD is de Syrische tak van deze organisatie. Dat werd tot voor kort door niemand erkent totdat de CIA de PYD erkende als tak van de PKK. De YPG en YPJ vallen onder de PYD. Dit zijn de gewapende takken van de PYD in Syrië.

Dit heb ik gekopieerd van een andere forum. Als dit waar is is Amerika dan niet zeer hypocriet bezig?
Hmm. Niks voor Amerika om hypocriet te zijn.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  vrijdag 2 februari 2018 @ 12:05:55 #233
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176901627
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:01 schreef LXIV het volgende:

[..]

Hmm. Niks voor Amerika om hypocriet te zijn.
Jawel, ze steunen een groep met wapens die ze als tak erkennen van een terroristische groep. :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176901792
Zoveel leed, zoveel ellende, is er nu echt niemand die probeert daar vrede te bereiken zonder te veroveren of te vernietigen?
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
  vrijdag 2 februari 2018 @ 12:24:39 #235
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176902096
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:12 schreef truthortruth het volgende:
Zoveel leed, zoveel ellende, is er nu echt niemand die probeert daar vrede te bereiken zonder te veroveren of te vernietigen?
Zoek eens op waar een olijftak voor staat. :P
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176902102
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:24 schreef _--_ het volgende:
Zoek eens op waar een olijftak voor staat. :P
Als je daar de agressor voor moet zijn vind ik het een olijftak met weinig waarde.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
  vrijdag 2 februari 2018 @ 12:37:05 #237
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176902291
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 11:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit conflict produceert fake nieuws en misselijkmakende barbarij aan de lopende band. wat echt is en wat fake is, is soms gewoonweg niet eens te zien. het grappige is dat mensen naar gelang wie de dader of slachtoffer is er anders op reageren. ook de mensen die hier nu huilen over gemutileerde ypj chickies vinden bv fotos van zahreddin met gemutileerde lichamen van isis strijders prachtig. zo hebben ze geen principiele bezwaren tegen het mutileren van lichamen, maar hangt hun bezwaren af van wie de mutilaties doet en wie er gemutileerd wordt.
Ik kan me niet herinneren dat er users in dit topic ooit het mutileren van dode lichamen hebben aangemoedigd.
pi_176903515
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik kan me niet herinneren dat er users in dit topic ooit het mutileren van dode lichamen hebben aangemoedigd.
Of begrip voor zelfmoordaanslagen.
pi_176904859
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:25 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Als je daar de agressor voor moet zijn vind ik het een olijftak met weinig waarde.
Si vis pacem, para bellum
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176904905
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 12:25 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Als je daar de agressor voor moet zijn vind ik het een olijftak met weinig waarde.
Als Hitler een olijftak had gebruikt in plaats van een hakenkruis was het allemaal minder erg geweest.
pi_176904913
WaelAlHussaini twitterde op vrijdag 02-02-2018 om 12:42:25 Units from #SAA 5th Corps. are preparing to move to #Afrin in case the negotiations with the Kurds came up with something. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176905309
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_176905527
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 14:32 schreef Slayage het volgende:
Si vis pacem, para bellum
Je mag best klaar staan om je te verdedigen, de agressor zijn is fout. Beschaving is andere oplossingen zoeken dan geweld.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_176906360
quote:
10s.gif Op donderdag 1 februari 2018 23:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

"dit is gewoon al qaida" :') :') :')

echt een kneus deze gast, maar dat wisten we al, keer op keer laat hij het blijken
FSA = Al Qaida. Hij heeft meer dan gelijk.
  vrijdag 2 februari 2018 @ 21:51:20 #246
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176914276
https://www.google.nl/amp(...)le/amp/idUSKBN1FM1VJ

quote:
"We are even more concerned about the possibility of sarin use... I don't have the evidence, what I am saying is, that other groups on the ground, NGOs, fighters on the ground, have said that sarin has been used, so we are looking for evidence," Mattis said.
‘Groups on the ground’ —> Al Qaeda
‘NGO’s’ —> White Helmets

VS :') :') :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176914854
quote:
9s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 14:34 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Als Hitler een olijftak had gebruikt in plaats van een hakenkruis was het allemaal minder erg geweest.
Precies, had zijn PR dame hem ff moeten vertellen. Dan was hij er fijn mee weggekomen. Had Hitler ook prima bij de Navo gemogen, best handig zo'n ervaren en effectief leger erbij toch?
pi_176925750
quote:
Turkey: Tax office blast caused by bomb, attacker killed

ANKARA, Turkey (AP) — An explosion at a tax office in the Turkish capital was caused by a bomb — not a gas leak as initially believed, authorities said Friday, adding that the suspected bomber had been killed in a police operation.

The Ankara governor's office said authorities had also detained eight people suspected of links to the alleged bomber, whom it identified as a man who had trained with Kurdish militants in Syria.

Thursday's explosion damaged the tax office building in the city's Cukurambar district but did not cause any casualties.

It came as Turkey's military pushed ahead with a cross-border offensive into an enclave in northern Syria to rout a Syrian Kurdish militia group it says is linked to outlawed Kurdish rebels in Turkey.

Authorities initially said they believed the blast was a gas explosion but did not rule out the possibility of "sabotage." The statement said the suspect was identified with the help of security cameras that showed him leaving a bag believed to contain an explosive at the entrance to the tax office.

The statement identified the bomber as Ersen Ertogan, born in 1991, who had entered Turkey illegally from Syria. It said he was killed in a pre-dawn raid Friday to apprehend him.
http://www.ctpost.com/new(...)ttacker-12546474.php
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  zaterdag 3 februari 2018 @ 16:01:54 #249
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176929108

Dit is een breed front geworden, de terroristen zijn kansloos hiertegen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zaterdag 3 februari 2018 @ 16:40:13 #250
8781 crew  Frutsel
pi_176930121
BBCBreaking twitterde op zaterdag 03-02-2018 om 16:37:58 Russian fighter jet shot down in rebel-held area of north-eastern Syria, reports say https://t.co/KQMy59U30t reageer retweet
Conflicts twitterde op zaterdag 03-02-2018 om 16:38:51 UPDATE: There are unconfirmed reports that the pilot of shot down Russian jet in Idlib has been executed shortly after being captured. reageer retweet
pi_176930266
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 16:40 schreef Frutsel het volgende:
BBCBreaking twitterde op zaterdag 03-02-2018 om 16:37:58 Russian fighter jet shot down in rebel-held area of north-eastern Syria, reports say https://t.co/KQMy59U30t reageer retweet
Conflicts twitterde op zaterdag 03-02-2018 om 16:38:51 UPDATE: There are unconfirmed reports that the pilot of shot down Russian jet in Idlib has been executed shortly after being captured. reageer retweet
Met wat voor wapen halen ze zo'n jet neer dan?
pi_176930619
Maar die Russen zijn ook wel echt fucking dom. Waarom vlieg je met Su-25? Die dingen zijn gewoon niet goed en kunnen makkelijk neergehaald worden want ze vliegen relatief laag.
pi_176930748
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 16:46 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Met wat voor wapen halen ze zo'n jet neer dan?
Met MANPADS kan je een laag vliegende Su-25 wel uit de lucht knallen, maar volgens mij was er geen MANPADS gebruikt maar gewoon normale AA guns. Ik heb net een filmpje gezien waarop te zien is hoe die vliegtuig geraakt werd en het leek mij toch dat hij gewoon veel te laag vloog.
pi_176930837
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 16:59 schreef vigen98 het volgende:
Maar die Russen zijn ook wel echt fucking dom. Waarom vlieg je met Su-25? Die dingen zijn gewoon niet goed en kunnen makkelijk neergehaald worden want ze vliegen relatief laag.
Ze vliegen al decennia met Su-25's, die voor CAS (close air-support) zeer effectief zijn. Bovendien, de kans dat ze neergeschoten worden is vaak miniem.

Dat is hetzelfde als afvragen waarom de Russen nog met tanks opereren omdat ze door ATGM's uitgeschakeld kunnen worden.
pi_176930852
In theorie kan je natuurlijk een vliegtuig ook met een normaal geweer uit de lucht halen.
pi_176930938
Eerste Russische kruisraketten vanuit de Middellandse Zee op rebellengebied gemeld nu...
  zaterdag 3 februari 2018 @ 17:25:06 #257
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176931231
quote:
9s.gif Op vrijdag 2 februari 2018 13:43 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Of begrip voor zelfmoordaanslagen.
Wat is het verschil tussen een zelfmoordaanslag en een hinderlaag in oorlogstijd? Beide dienen hetzelfde doel: uitschakelen van de tegenstander. Waarom zou een zelfmoordaanslag meer moreel verwerpelijk zijn?
  zaterdag 3 februari 2018 @ 17:30:49 #258
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176931330
Piloot doden is het domste wat ze hadden kunnen doen, Russen zullen all-in gaan qua bombardementen en raketten
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 17:32:23 #259
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176931366
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 17:30 schreef Szura het volgende:
Piloot doden is het domste wat ze hadden kunnen doen, Russen zullen all-in gaan qua bombardementen en raketten
Deze radicale terroristen staan natuurlijk niet bekend om hun intellect of militaire vernuft ;)
  zaterdag 3 februari 2018 @ 17:34:37 #260
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176931398
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 17:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Deze radicale terroristen staan natuurlijk niet bekend om hun intellect of militaire vernuft ;)

Het enige waar ze goed in zijn is snackbarren, dat plezier zal ze snel vergaan.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176931600
Ik hoop dat heel Idlib platgebombardeerd wordt.
pi_176931704
Syrië zal nooit rust hebben als Idlib niet volledig gepacificeerd wordt. Dat moet inmiddels wel duidelijk zijn.
pi_176932073
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 17:30 schreef Szura het volgende:
Piloot doden is het domste wat ze hadden kunnen doen, Russen zullen all-in gaan qua bombardementen en raketten
Ze hadden die piloot een taakstraf moeten geven.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176932080
CNNTURK_ENG twitterde op zaterdag 03-02-2018 om 18:09:28 #BREAKING Turkish military says 5 soldiers martyred as tank hit by PKK/YPG/PYD terrorists in Syria’s Afrin https://t.co/LR1t8uSNsp reageer retweet
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:14:51 #265
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176932116
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:12 schreef Stabiel het volgende:
CNNTURK_ENG twitterde op zaterdag 03-02-2018 om 18:09:28 #BREAKING Turkish military says 5 soldiers martyred as tank hit by PKK/YPG/PYD terrorists in Syria’s Afrin https://t.co/LR1t8uSNsp reageer retweet
Haha ook alles gelijk terroristen noemen he? Wat een land is Turkije toch.

Als ik de SAA was zou ik een heleboel ATGM aan de Koerden daar geven.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:16:47 #266
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176932143
Het lijkt erop dat ze in de Ghouta geen anti-tank wapens meer hebben. Aanval is afgeslagen, maar in de hele video kan je zien dat ze niks te bieden hebben tegen de tank....

https://www.almasdarnews.(...)l-islam-east-ghouta/
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:20:19 #267
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176932188
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 17:51 schreef Stabiel het volgende:
Syrië zal nooit rust hebben als Idlib niet volledig gepacificeerd wordt. Dat moet inmiddels wel duidelijk zijn.
Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voordat die IS pocket is opgeruimd. Als die is opgeruimd kan het Idlib offensief weer in vol ornaat gaan plaatsvinden. Misschien dat de SAA dan ook vanuit Latakia moet gaan aanvallen. Het front heel verspreid en dun maken.
pi_176932199
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:12 schreef Stabiel het volgende:
CNNTURK_ENG twitterde op zaterdag 03-02-2018 om 18:09:28 #BREAKING Turkish military says 5 soldiers martyred as tank hit by PKK/YPG/PYD terrorists in Syria’s Afrin https://t.co/LR1t8uSNsp reageer retweet
martyred, for the sake of satan })
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_176932228
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 17:45 schreef vigen98 het volgende:
Ik hoop dat heel Idlib platgebombardeerd wordt.
Maar wel janken wanneer zielige yazidis en armenen klappen krijgen.
pi_176932244
Er zullen meer Turkse troepen sneuvelen naarmate ze verder Afrin binnentrekken. Hoe langer de logistieke lijnen zijn gerekt, hoe moeilijker het gevecht wordt.

Dat ervaarde Israël ook toen ze Libanon binnenvielen. De YPG lijkt goed naar Hezbollah te hebben gekeken.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:26:17 #271
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176932267
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:24 schreef Stabiel het volgende:
Er zullen meer Turkse troepen sneuvelen naarmate ze verder Afrin binnentrekken. Hoe langer de logistieke lijnen zijn gerekt, hoe moeilijker het gevecht wordt.

Dat ervaarde Israël ook toen ze Libanon binnenvielen. De YPG lijkt goed naar Hezbollah te hebben gekeken.
Dat niet alleen, het landschap van Afrin leent zich goed voor hinderlagen en guerilla achtige aanvallen.
pi_176932287
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:23 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Maar wel janken wanneer zielige yazidis en armenen klappen krijgen.
Ja want Armenen en Yazidi's steunen terroristen die minderheden willen doden? Nee.

Ga huilen met je terroristen vrienden.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:29:15 #273
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176932303
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:27 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja want Armenen en Yazidi's steunen terroristen die minderheden willen doden? Nee.

Ga huilen met je terroristen vrienden.
Amerika doet dat wel. En nu?
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176932335
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:27 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja want Armenen en Yazidi's steunen terroristen die minderheden willen doden? Nee.

Ga huilen met je terroristen vrienden.
Yazidis steunen de PKK (terroristische organisatie) en Armenen steunen Bashar Al Asad (een massamoordenaar). Het woordje "terroristen" is zo leeg als wat, wat voor jou een terrorist is kan voor een ander een vrijheidsstrijder zijn.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:35:59 #275
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176932385
http://www.washingtonexam(...)tion/article/2647260

Quote of the day uit het artikel:

quote:
Firstly, Turkey consistently undermined the fight against the Al Qaeda-affiliated Nusra Front and also ISIS. Not only did it give free passage to foreign fighters, but it also supplied and equipped both groups. Just as in Pakistan, when criticism grew too great, it would symbolically detain token terrorists, but as soon as press or diplomatic attention would move on, the Turkish judiciary would quietly release them from prison.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:34:00 #276
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_176933493
quote:
Turkish Shelling Destroys 3,000-Year-Old Temple in Afrin; Armenian Possibly Killed as Offensive Continues

Both the Syrian government and the British-based Syrian Observatory for Human Rights war monitor confirmed on Sunday that Turkish shelling of Syria’s Afrin region has seriously damaged the Ain Dara Iron Age temple.
https://armenianweekly.co(...)-continues-in-afrin/

Wat een schijnheilig k*t land is turkije
10 jaar geleden was turkije woest op israel vanwege archeologie ( http://m.jpost.com/Israel/Turkey-to-inspect-Mughrabi-excavation)

En is erdogan geobsedeerd als het om jeruzalem gaat (https://www.gatestoneinstitute.org/10638/turkey-erdogan-jerusalem )

En dit haalt de (westerse) media niet
Want we weten allemaal: het haalt het nieuws alleen maad als joden bij betrokken zijn
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:45:00 #278
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176933634
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:20 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik vraag me af hoe lang het gaat duren voordat die IS pocket is opgeruimd. Als die is opgeruimd kan het Idlib offensief weer in vol ornaat gaan plaatsvinden. Misschien dat de SAA dan ook vanuit Latakia moet gaan aanvallen. Het front heel verspreid en dun maken.
Ze zijn al aan het oprukken in het zuiden van die pocket. Waren berichten dat (een deel van) de Tiger Forces daarheen zou gaan, maar ondertussen gaat het Idlib-offensief gewoon door dus maar de vraag wat daarvan waar was.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:58:20 #279
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176933949
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 19:45 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze zijn al aan het oprukken in het zuiden van die pocket. Waren berichten dat (een deel van) de Tiger Forces daarheen zou gaan, maar ondertussen gaat het Idlib-offensief gewoon door dus maar de vraag wat daarvan waar was.
Idlib gaat echt snel trouwens. Lijken al die berichten dat ze al hun tanks zijn kwijtgeraakt toch waar te zijn. Ook weinig ATGM meer, maar je weet nooit wat Turkije weer gaat leveren natuurlijk.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 20:01:27 #280
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176934024
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 19:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Idlib gaat echt snel trouwens. Lijken al die berichten dat ze al hun tanks zijn kwijtgeraakt toch waar te zijn. Ook weinig ATGM meer, maar je weet nooit wat Turkije weer gaat leveren natuurlijk.
Kunnen binnen een week bij de M5 staan in dit tempo, inclusief Saraqib, Icarda en Al Eis.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176934381
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:35 schreef Richestorags het volgende:
http://www.washingtonexam(...)tion/article/2647260

Quote of the day uit het artikel:

[..]

Uitstekend artikel, tnx voor de link! Sommigen in de VS begrijpen het dus wel.

Treffende vergelijking met Pakistan: nog zo'n kutland wat net als Turkijë overal mee weg komt omdat het zogenaamd een onmisbare bondgenoot is, en ondertussen alles doet om hun regio te verstoren en het westen tegen te werken. Turkijë en Pakistan: hek er om heen en de sleutel weggooien.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 20:44:25 #282
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176935167
Sommige mensen praten soms zo makkelijk over het Midden-Oosten. Turkije heeft niet de mentaliteit "Ik kan alles doen want ik kom er mee weg". Maar proberen meer aan de blinde Westelijke wereld te laten zien dat VS de enige factor is die het midden-oosten meehelpt naar de afgrond. Op dit moment is het westen het schoothondje van de VS. wat papa-vs zegt moet gedaan worden want papa-vs heeft altijd gelijk. Er is de laatste tijd wel een beetje vooruitgang (bijvoorbeeld bij het stemmen over de hoofdstad van Israël). Maar toch is het nog lang niet goed. Waarom worden de rebellen niet gesteund om zowel tegen Assad te vechten als tegen IS? Waarom gaat de keuze van de VS uit naar de gewapende takken van de PYD (YPG en YPJ)? Ik bedoel CIA heeft onlangs gezegd dat de PYD een tak is van de terroristische PKK.

Als de VS dingen doet die niet acceptabel zijn wordt het genegeerd. Als Turkije dat doet wordt dat afgebeeld als wereldramp in internationale media.

En het grappige is is dat wat Turkije doet niet eens onacceptabel is. Het is terecht dat ze de de takken van een terroristische organisatie aanvallen.

Deze video zal vast vaak hier langs gekomen zijn, toch post ik hem eens:
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176935265
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 20:44 schreef _--_ het volgende:
Sommige mensen praten soms zo makkelijk over het Midden-Oosten. Turkije heeft niet de mentaliteit "Ik kan alles doen want ik kom er mee weg". Maar proberen meer aan de blinde Westelijke wereld te laten zien dat VS de enige factor is die het midden-oosten meehelpt naar de afgrond. Op dit moment is het westen het schoothondje van de VS. wat papa-vs zegt moet gedaan worden want papa-vs heeft altijd gelijk. Er is de laatste tijd wel een beetje vooruitgang (bijvoorbeeld bij het stemmen over de hoofdstad van Israël). Maar toch is het nog lang niet goed. Waarom worden de rebellen niet gesteund om zowel tegen Assad te vechten als tegen IS? Waarom gaat de keuze van de VS uit naar de gewapende takken van de PYD (YPG en YPJ)? Ik bedoel CIA heeft onlangs gezegd dat de PYD een tak is van de terroristische PKK.

Als de VS dingen doet die niet acceptabel zijn wordt het genegeerd. Als Turkije dat doet wordt dat afgebeeld als wereldramp in internationale media.

En het grappige is is dat wat Turkije doet niet eens onacceptabel is. Het is terecht dat ze de de takken van een terroristische organisatie aanvallen.

Deze video zal vast vaak hier langs gekomen zijn, toch post ik hem eens:
Inderdaad, je leest nu echt nooit kritiek op het buitenlandbeleid van de VS van pak hem beet de afgelopen 20 jaar....

8)7 8)7 8)7 8)7 8)7
  zaterdag 3 februari 2018 @ 20:50:29 #284
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176935337
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 20:48 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Inderdaad, je leest nu echt nooit kritiek op het buitenlandbeleid van de VS van pak hem beet de afgelopen 20 jaar....

8)7 8)7 8)7 8)7 8)7
Not sure if sarcasm. :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176935449
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 20:44 schreef _--_ het volgende:

En het grappige is is dat wat Turkije doet niet eens onacceptabel is. Het is terecht dat ze de de takken van een terroristische organisatie aanvallen.
De hele wereld weet dat Turkije een oorlog voert tegen Koerden in het algemeen. Een oorlog die Turkije over 20 jaar nog niet zal winnen, want tegen die tijd is er weer een nieuwe generatie opgegroeid om de oorlog voort te zetten. Ga maar weer iets nuttigs doen i.p.v. pro-Erdogan-propaganda te verspreiden, deze oorlog was al aan de gang toen je nog niet geboren was en het zal nog wel een tijdje duren.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  zaterdag 3 februari 2018 @ 20:59:32 #286
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176935549
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 20:55 schreef alilami het volgende:

[..]

De hele wereld weet dat Turkije een oorlog voert tegen Koerden in het algemeen. Een oorlog die Turkije over 20 jaar nog niet zal winnen, want tegen die tijd is er weer een nieuwe generatie opgegroeid om de oorlog voort te zetten. Ga maar weer iets nuttigs doen i.p.v. pro-Erdogan-propaganda te verspreiden, deze oorlog was al aan de gang toen je nog niet geboren was en het zal nog wel een tijdje duren.
Ongefundeerde bullshit. :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176935681
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 20:44 schreef _--_ het volgende:
Sommige mensen praten soms zo makkelijk over het Midden-Oosten. Turkije heeft niet de mentaliteit "Ik kan alles doen want ik kom er mee weg". Maar proberen meer aan de blinde Westelijke wereld te laten zien dat VS de enige factor is die het midden-oosten meehelpt naar de afgrond. Op dit moment is het westen het schoothondje van de VS. wat papa-vs zegt moet gedaan worden want papa-vs heeft altijd gelijk. Er is de laatste tijd wel een beetje vooruitgang (bijvoorbeeld bij het stemmen over de hoofdstad van Israël). Maar toch is het nog lang niet goed. Waarom worden de rebellen niet gesteund om zowel tegen Assad te vechten als tegen IS? Waarom gaat de keuze van de VS uit naar de gewapende takken van de PYD (YPG en YPJ)? Ik bedoel CIA heeft onlangs gezegd dat de PYD een tak is van de terroristische PKK.

Als de VS dingen doet die niet acceptabel zijn wordt het genegeerd. Als Turkije dat doet wordt dat afgebeeld als wereldramp in internationale media.

En het grappige is is dat wat Turkije doet niet eens onacceptabel is. Het is terecht dat ze de de takken van een terroristische organisatie aanvallen.

Deze video zal vast vaak hier langs gekomen zijn, toch post ik hem eens:
De VS en Europa (waarbij ik Turkijë expliciet niet meetel) maken zat fouten, maar werken uiteindelijk vanuit een wenselijk doel: democratie beschermen en bevorderen, en gewelddadig extremisme uitbannen. Binnen de VS en Europa zijn door de jaren heen allerlei elementen geweest die niet vanuit zo'n doel werkten (eenzijdige steun voor Israël, afschuwelijke CIA-oorlogen in Midden-Amerika, regime change in het belang van de olie-industrie etc etc), maar dat zijn uiteindelijk uitzonderingen die de regel bevestigen.

Turkijë is anders. Turkijë werkt vanuit een klassiek fascistisch doel: dat wat in het belang is van de Turken als etnische groep is goed, en al het andere is terrorisme. Onder dat motto is de genocide tegen de Armenen gepleegd, zijn Koerden decennialang in Turkijë gediscrimineerd en mishandeld, werden IS en Al-Nusra gesteund en wordt nu Afrin platgewalst. Als een fascist iemand ombrengt mag je daar zwaarder aan trekken dan als iemand met in principe prima idealen collateral damage veroorzaakt, ook afschuwelijk maar een minder fundamenteel probleem.
pi_176935861
En dan het idee dat je alleen maar PKK hoeft te roepen om je gelijk te krijgen, die vlieger gaat in Nederland niet op. De PKK zijn geen lieverdjes, maar ze hadden wel een heel goede reden om in opstand te komen tegen de Turkse staat. Lees de geschiedenis er maar eens op na: afschuwelijk hoe Koerden in Turkijë decennialang behandeld zijn door staat, leger en paramilitaire nazi's die van de Turkse regering ongestraft de ergste misdaden mochten plegen zolang het maar tegen Koerden was. Natuurlijk kom je dan in opstand, en daarbij vallen doden. Jammer dat ze vervolgens ook burgerdoelen gebombardeerd hebben, maar in de basis heeft de PKK groot gelijk om tegen Turkijë te vechten.

Maar dit alles staat los van de invasie tegen Afrin: er is nog altijd geen enkel bewijs geleverd dat de YPD actief steun verleent aan de PKK.
pi_176935953
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:35 schreef Richestorags het volgende:
http://www.washingtonexam(...)tion/article/2647260

Quote of the day uit het artikel:

[..]

Ik betwijfel het of Turkije die groepen heeft bewapend. Turkije heeft wel discutabele groepen bewapend en getrained met de VS tegen Assad. Toen vond de VS en hun media het allemaal prima. Nu Turkije zich tegen de YPG/PKK terroristen keert is het ineens een probleem. Erdogan is in de val van de VS getrapt. Erdogan had nooit de strijd tegen Assad mogen steunen. Hij is een totale debiel.
pi_176938763
FN-6 is destijds aangeschaft door Qatar of Saoedi-Arabië en via Turkije geleverd aan rebellen in (als ik mij dat goed herinner) 2013 ongeveer.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176941378
Beelden van de Turkse tank die vandaag door Koerdische eenheden werd uitgeschakeld en waar vijf Turkse soldaten bij omkwamen:


Grote explosie. Wat ook opvalt is dat het vrouwelijke YPJ-strijders zijn die erbij betrokken zijn. De Turkse tank lijkt een Duitse Leopard-2A4 te zijn. Compleet vernietigd.
  zondag 4 februari 2018 @ 02:17:12 #292
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176941436
quote:
1s.gif Op zondag 4 februari 2018 02:02 schreef Stabiel het volgende:
Beelden van de Turkse tank die vandaag door Koerdische eenheden werd uitgeschakeld en waar vijf Turkse soldaten bij omkwamen:


Grote explosie. Wat ook opvalt is dat het vrouwelijke YPJ-strijders zijn die erbij betrokken zijn. De Turkse tank lijkt een Duitse Leopard-2A4 te zijn. Compleet vernietigd.
Vijf moeders zonder zonen dankzij Erdogan. Triest. Wat een explosie trouwens, voltreffer dus.

Het imperialistische, nationalistische en fascistische regime van Turkije heeft daar niets te zoeken en dit zal dan ook vaker gebeuren.
pi_176941524
quote:
1s.gif Op zondag 4 februari 2018 02:17 schreef Richestorags het volgende:Vijf moeders zonder zonen dankzij Erdogan. Triest. Wat een explosie trouwens, voltreffer dus.

Het imperialistische, nationalistische en fascistische regime van Turkije heeft daar niets te zoeken en dit zal dan ook vaker gebeuren.
Ik heb zo'n gevoel dat Afrin een grote fiasco gaat worden voor Turkije.

Als je het vergelijkt met Turkije's vorige grondoffensief tegen IS om al-Bab dan zie je toch een aantal belangrijke verschillen.

D Koerden kunnen verse troepen en ammunitie blijven leveren middels grondgebied dat in handen van de SAA is. Nu was al-Bab ook nooit omsingeld door Turkije, maar IS moest op drie fronten tegelijkertijd vechten en kon zich daarom nooit volledig op die strijd richten. De Koerden vechten buiten Afrin nog op enkele plekken tegen IS, maar die strijd is niet van significante aard en daarbij worden ze ook nog eens gesteund door de Amerikanen. Turkije kan Manbij of het gebied ten oosten van de Eufraat niet via de lucht aanvallen om de logistieke lijnen naar Afrin te frustreren, simpelweg omdat het onder bescherming van de Amerikanen staat. Tegelijkertijd zullen ze het grondgebied ten zuiden van Afrin dat in handen van SAA is niet aanvallen omdat de Russen dat niet zullen accepteren. Kortom, Afrin heeft alles in zich om van de Turkse operatie een quagmire te maken.
  zondag 4 februari 2018 @ 09:52:52 #294
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176942781
quote:
1s.gif Op zondag 4 februari 2018 02:49 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik heb zo'n gevoel dat Afrin een grote fiasco gaat worden voor Turkije.

Als je het vergelijkt met Turkije's vorige grondoffensief tegen IS om al-Bab dan zie je toch een aantal belangrijke verschillen.

D Koerden kunnen verse troepen en ammunitie blijven leveren middels grondgebied dat in handen van de SAA is. Nu was al-Bab ook nooit omsingeld door Turkije, maar IS moest op drie fronten tegelijkertijd vechten en kon zich daarom nooit volledig op die strijd richten. De Koerden vechten buiten Afrin nog op enkele plekken tegen IS, maar die strijd is niet van significante aard en daarbij worden ze ook nog eens gesteund door de Amerikanen. Turkije kan Manbij of het gebied ten oosten van de Eufraat niet via de lucht aanvallen om de logistieke lijnen naar Afrin te frustreren, simpelweg omdat het onder bescherming van de Amerikanen staat. Tegelijkertijd zullen ze het grondgebied ten zuiden van Afrin dat in handen van SAA is niet aanvallen omdat de Russen dat niet zullen accepteren. Kortom, Afrin heeft alles in zich om van de Turkse operatie een quagmire te maken.
Goede analyse. Ze hebben ook nog steeds net niks in handen als je op de map kijkt. Daarnaast zullen de Turkse huurlingen ook wel wegrennen zodra Assad aan de poorten van Idlib staat.

https://mobile.almasdarne(...)eration-afrin-video/

Videootje uit Roffa. "Turkije is van ons en van niemand anders" aldus een derde generatie Erdogan stemmende "Turk" in deze video.
  zondag 4 februari 2018 @ 10:59:58 #295
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176943847
Tot nu toe wordt de aanval gesteund door Azerbeidzjan, Noord-Cyprus, Qatar, Spanje en een gelovige organisatie in Griekenland.

https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_military_operation_in_Afrin
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_176943989
quote:
1s.gif Op zondag 4 februari 2018 09:52 schreef Richestorags het volgende:

Videootje uit Roffa. "Turkije is van ons en van niemand anders" aldus een derde generatie Erdogan stemmende "Turk" in deze video.
'Boehoe we worden niet als Nederlanders gezien in Nederland :'( :'( '

Dit conflict is zoooooo vermoeiend ;(
pi_176944056
Vraag me af wat die 'rebellen' gaan doen als Idlib verloren gaat. Turkije zal denk ik niet gerust zijn met al die luitjes aan/binnen hun grens dan als hun doel om Assad te verwijderen weg is.
  zondag 4 februari 2018 @ 11:15:26 #298
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176944091
quote:
1s.gif Op zondag 4 februari 2018 09:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Goede analyse. Ze hebben ook nog steeds net niks in handen als je op de map kijkt. Daarnaast zullen de Turkse huurlingen ook wel wegrennen zodra Assad aan de poorten van Idlib staat.

https://mobile.almasdarne(...)eration-afrin-video/

Videootje uit Roffa. "Turkije is van ons en van niemand anders" aldus een derde generatie Erdogan stemmende "Turk" in deze video.
Kwam van de week langs een demonstratie waar oa Biji PKK werd geroepen (mag blijkbaar gewoon), gevolgd door Erdogan terrorist. Hypocrisie galore :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 februari 2018 @ 11:50:58 #299
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176944752
quote:
1s.gif Op zondag 4 februari 2018 11:15 schreef Szura het volgende:

[..]

Kwam van de week langs een demonstratie waar oa Biji PKK werd geroepen (mag blijkbaar gewoon), gevolgd door Erdogan terrorist. Hypocrisie galore :').
_O- _O- _O-
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  zondag 4 februari 2018 @ 12:04:21 #300
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176945055
quote:
10s.gif Op zondag 4 februari 2018 10:59 schreef _--_ het volgende:
Tot nu toe wordt de aanval gesteund door Azerbeidzjan, Noord-Cyprus, Qatar, Spanje en een gelovige organisatie in Griekenland.

https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_military_operation_in_Afrin
Spanje ook weer zo doorzichtig waarom ze dat steunen _O- de tering zeg.
  zondag 4 februari 2018 @ 12:05:00 #301
468509 _--_
In varietate concordia
pi_176945069
Slotke
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')