Burgerclub en Burgertrut natuurlijk!quote:Op maandag 25 juni 2018 15:36 schreef vinnypassy het volgende:
Meer tips voor tentjes met goede hamburgers zijn welkom.
Die voor mij reden waren nooit meer terug te gaan.quote:Op maandag 25 juni 2018 15:51 schreef Myraela het volgende:
Ik vind Pickles fijn voor een burger, al vind ik vooral die dunne gekruide frietjes daar zo lekker.
Uiteinde/buitenkant krokant. En die kleine stukjes inderdaad, die ik niet mislukt noem maar extra lekker.quote:Op maandag 25 juni 2018 15:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Burgerclub en Burgertrut natuurlijk!
En wat bedoel jij met "lekker veel krokante stukjes"? Toch niet allemaal van die mislukte fliebertjes waar geen aardappel meer in zit?
Dat klinkt goed zeg, zeker voor die prijs.quote:
Ja, de prijs meer dan waard, soms valt alles mooi samen en beleef je ineens zo'n avond die je je over 10 jaar nog kan herinneren. :-)quote:Op donderdag 28 juni 2018 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat klinkt goed zeg, zeker voor die prijs.
Dat klinkt erg interessant. Binnenkort ook maar eens proberen.quote:Op zondag 8 juli 2018 20:56 schreef realAIVD het volgende:
Waar? Darah, Afghaans restaurant, Utrecht
https://www.iens.nl/restaurant/darah-afghaans-restaurant/315457
Wanneer? Gisteravond
Wat at je?
Ze serveren hier per definitie een 3-gangen menu, die je zelf kunt samenstellen.
De bediening bestaat volledig uit jonge jongens (zie link Iens hierboven met achtergrondverhaal), die allemaal even vriendelijk, vlot en geroutineerd hun werk doen.
Er wordt, naast de kaart die we online al even bekeken hadden, aangegeven dat we ook een zogenaamd "verrassingsmenu" kunnen nemen, dan stellen ze het zo samen dat je ongeveer 80% van hun kaart kunt proeven.
Tja, aangezien het de eerste kennismaking met Afghaans eten is, gaan we maar voor dat verrassingsmenu.
We beginnen met een fles witte wijn, daar krijgen we een fles chaudfontaine bij. Vervolgens komen de voorgerechten op tafel. Het zijn 3 verschillende voorgerechten:
Kofte tokhm (vegetarische burgertjes van ui, ei, meel en verse kruiden),
Morge degi (gemarineerde stukjes kippendijfilet met uien en paprika)
en twee Mantoe (een gestoomd kussentje van deeg gevuld met licht gekruid gehakt)
Erg lekker allemaal, met name de mantoe.
[ afbeelding ]
De hoofdgerechten laten niet lang op zich wachten, het past allemaal bijna niet op de tafel:
We krijgen Qabeli Palauw (door gekarameliseerde suiker gebruinde rijst met een deken van wortel, rozijnen, pistache en amandel). Onder de rijst liggen stukjes lamsvlees.
[ afbeelding ]
en verder Zamarod Chalauw (door spinaziesap gekleurde rijst). En kip die 9 uur gemarineerd is en vervolgens 3 uur in de oven heeft gelegen...geweldig sappig en mals, ik gok dat het Raane Morg is, maar weet dat niet zeker.
Verder wordt de tafel vol gezet met kleinere bakjes, met Vaselya (gestoomde sperziebonen in tomatensaus), Qorme Bara (gestoofd lamsvlees), Daal (gestoofde gele linzen), Sabzi (spinazie) en een tomatensalade.
[ afbeelding ]
Als je ergens meer van wilt kun je het gewoon bij vragen, geeft men aan. Het was meer dan voldoende, maar de tomatensalade laten we wel nog een keer komen, die was bijzonder lekker.
Overigens was alles erg lekker, kruidig maar niet echt pittig, wel allemaal goed op smaak.
Als we klaar zijn met het hoofdgerecht wordt wederom vlot afgeruimd, de bediening is niet opdringerig maar wel attent en alert.
Het nagerecht volgt wederom vlot, men vraagt niet of we bij het nagerecht nog iets anders wensen te drinken, we hebben dan nog een staartje water en wijn.
Het nagerecht bestaat uit een bolletje moerbei-ijs, een bolletje vijgen-ijs, kardemom-vla (waar ik al een klein hapje van had genomen voor ik de foto maakte), wat gedroogde moerbeien en een stukje gedroogde en gesuikerde ananas.
[ afbeelding ]
De kardemom vla was erg lekker, het vijgenijs vooral zoet en de gedroogde moerbeien waren iets te ver gedroogd waardoor ze niet lekker meer waren en die waren ook door het ijs gemalen, dat was eigenlijk het enige dat een beetje tegen viel.
Al met al ontzettend leuk om zo een nieuwe keuken te ontdekken. Geen restaurant waar we wekelijks gaan eten, maar we komen hier zeker nog eens terug.
Kosten? 3-gangenmenu voor ¤27,50 pp, fles wijn 19,50, flesje chaudfontaine hoorde bij de wijn.
Cijfer? 7,5 en zeker een aanrader
ziet er top uitquote:Op zaterdag 14 juli 2018 12:24 schreef markmarkmark het volgende:
Waar? Ciel bleu, Okura Amsterdam
Wanneer? Woensdag 11 Juli 2018
Wat at je? Guestronomy 10 gangen menu
Impressie? Fine de claire, tara oester, baerri kaviaar en Okonomiyaki ‘bitterbal’
[ afbeelding ]
Bites ‘Geïnspireerd door de liefde voor reizen’ Amsterdam Bitterbal, Pastinaak & Tandoori Marrakesh Cracker, Artisjok & Ras el hanout Istanbul Tuinerwt, Geitenyoghurt & Munt Bangkok Tom Yam, Hollandse garnalen & Kippenhuid
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Signatuur Koningskrab, Oscietra kaviaar & ‘Beurre blanc’
[ afbeelding ]
Hamachi Dashi, Edamame, Sudachi & Shiso blad
[ afbeelding ]
Fruit de mer De rijke smaken van de Noordzee
[ afbeelding ]
Langoustine Wortel, Kumquat & Vadouvan specerijen
[ afbeelding ]
Wagyu A5 ‘Kagoshima prefecture’ Groene asperge, Aubergine, Radijs & Miso
[ afbeelding ]
Ganzenlever Rabarber, Bittere chocolade & Hazelnoot
Verschillende kazen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Pre dessert Smaken van de nougat de Montélimar
[ afbeelding ]
Cacao 52% Advocaat, Macadamia & Specerijen
[ afbeelding ]
Mignardises Zoete creaties van Nederlandse smaken en jeugdherinneringen
[ afbeelding ]
Kosten? …
Cijfer? 9,5
Alles qua eten, bediening, uitleg en service waren perfect
iets van een soort filodeeg wat smaakte naar boterbabbelaarquote:Op zaterdag 14 juli 2018 13:31 schreef Myraela het volgende:
Op die onderste foto lijken wel twee sigaretten in dat stekelding. Wat was dat? Ziet er verder wel heel goed uit.
hoe waren de wijnen? Laatste keer dat ik daar at veel prijzige klassiekersquote:Op zaterdag 14 juli 2018 13:37 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
iets van een soort filodeeg wat smaakte naar boterbabbelaar
welke ik precies in het arrangement had weet ik niet meer, veel wit en een rood.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 13:38 schreef Tarado het volgende:
[..]
hoe waren de wijnen? Laatste keer dat ik daar at veel prijzige klassiekers
yamazoto en sazanka zijn ook echt top.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 13:57 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima uit.
Wij gaan over een tijdje in het Okura naar Yamazato.
Verheug mij daar al op.
Ziet er top uit, maar was het restaurant nou zo leeg?quote:Op zaterdag 14 juli 2018 12:24 schreef markmarkmark het volgende:
Waar? Ciel bleu, Okura Amsterdam
Wanneer? Woensdag 11 Juli 2018
Wat at je? Guestronomy 10 gangen menu
We zijn er op voorbereid. Trouwens, bezoek is pas gepland op 12 september.quote:Op zondag 15 juli 2018 12:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Yamazato, wat leuk dat jullie die binnenkort gaan bezoeken, golfer!
Eén van de beste (en duurste, maar dat weet je van te voren) eetervaringen ooit. Zó tof! Met sake-arrangement, wat een openbaring was.
Wat een fijn vooruitzicht.quote:Op zondag 15 juli 2018 12:12 schreef golfer het volgende:
[..]
We zijn er op voorbereid. Trouwens, bezoek is pas gepland op 12 september.
Ziet er allemaal erg aantrekkelijk uit zeg! Kan me goed voorstellen dat je zo tevreden was na afloop. Ik ben alleen niet zo fan van snijboon, maar die vis zelf ziet er wel prachtig gebakken uit.quote:Op zondag 15 juli 2018 12:04 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 14 juli 2018
Waar: Restaurant Ace, Amsterdam https://www.restaurantace.nl
Ja, maar wel al een paar jaar geleden.quote:Op zondag 15 juli 2018 15:09 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ga binnenkort eten bij Restaurant Mario in Neck. Zijn daar al mooie ervaringen mee?
buiten ons een tafel of vierquote:Op zondag 15 juli 2018 11:30 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Ziet er top uit, maar was het restaurant nou zo leeg?
Jawel, maar hield niet echt over.quote:Op maandag 16 juli 2018 12:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Vind het idd wat weinig eten. Kreeg je nog een smeersel of olie bij je brood?
Precies. Ik zou mij aanpassen aan de gewoontes van het land en niet doordrammen om toch toegelaten te worden.quote:Op dinsdag 17 juli 2018 17:59 schreef sirdanilot het volgende:
En korte broeken worden in Italie over het algemeen niet zo gewaardeerd bij mannen.
Wat vreemd dat je per se met die kleding naar binnen wilde. Pas je een beetje aan, zou ik zeggen.quote:Op maandag 16 juli 2018 12:03 schreef Hi_flyer het volgende:
Waar? La Corte degli Dei, Agerola, bij Napels in de buurt
Wanneer? Donderdag 14 juni 2018 20:15
Wat at je? Zie hieronder
Tijdens mijn vakantie rond Napels ben ik me eenmaal te buiten gegaan aan een wat duurder restaurant. Ik was alleen en kwam in korte broek en shirt binnen in een compleet leeg restaurant. Ze probeerden me nog even weg te kijken, maar ik heb volgehouden dat ik toch echt hier wilde eten.
Goed, tafeltje uitgekozen in een hoekje zodat ik heel het restaurant kon overzien.
Voorgerecht. Een quiche met spinazie met daarnaast olijventapenade met twee koekjes, waarvan ik de smaak niet meer kan herinneren. De spinaziebladeren hadden wat losser gemogen; nu trok ik telkens hele bladeren eruit. De tapenade was niet minder dan perfect.
[ afbeelding ]
Fantastisch mandje brood erbij trouwens. Kraakvers. Er zat ook keihard locaal brood bij, dat je eerst moest dopen in het water in die aardenwerken bak achterop tafel. Je verwacht een vies zooitje, maar het smaakte best prima.
Een fles witte wijn uit de buurt maakte het feest compleet. Mevrouw de eigenaar zat twee tafeltjes verderop al zuchtend de boekhouding op orde te brengen en dat had ze gerust elders mogen doen.
Hoofdgerecht: Helaas konden ze vandaag hun beroemde rodewijnrisotto niet maken (waarom....), dus het werd een andere risotto.
[ afbeelding ]
Ziet er heel eenvoudig uit en dat was het ook, maar was echt perfect op smaak met de juiste romigheid en smeuiigheid. Nog nooit zo'n lekkere risotto gegeten.
De bediening is prettig afwezig; maar houd je wel in de gaten.
Nagerecht: Een warm citroentaartje met ijs ernaast. Het taartje was heerlijk, maar het ijs had er niet bij hoeven liggen. Dat kwam gewoon uit een bak, ben ik bang.
[ afbeelding ]
Inmiddels is het kwart voor tien en ben ik nog steeds de enige gast, zou het aan mijn kleding liggen?....
Over het algemeen vond ik de porties wat aan de kleine kant.
Totaal 75 euro uitgegeven, waarvan 25 aan de wijn. Tot mijn verdriet kreeg ik de fles niet leeg.
Beoordeling: 8,5 Meeste voedsel is gewoon heel goed, in NL betaal je er een stuk meer voor. Bediening was ok, maar mogen wel wat meer open minded zijn tov de korte broek. De vraag is hoe lang de zaak nog bestaat, want van 75 euro kan je niet 4 of 5 man personeel in dienst houden. Ook de volgende avond, op vrijdag nota bene, zag ik weinig tot geen activiteit.
Wij hebben ook een keer fantastisch gegeten bij Yamazato. Wat ik wel een domper vond was feit dat we ongeveer 350 euro moesten betalen voor het eten en drinken en vervolgens ook nog eens 16 euro voor een parkeerkaartje. Je zou toch verwachten dat zulke parkeerkosten dan "on the house" zijn, maar helaas...quote:Op zondag 15 juli 2018 12:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Yamazato, wat leuk dat jullie die binnenkort gaan bezoeken, golfer!
Eén van de beste (en duurste, maar dat weet je van te voren) eetervaringen ooit. Zó tof! Met sake-arrangement, wat een openbaring was.
ga je gangquote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:07 schreef vinnypassy het volgende:
Ik heb gisteren bij Héroine gegeten in Rotterdam, maar ik vind het zo lullig om dat hier te plaatsen als het topic over 2 posts sluit. Dus ik wacht nog heel even.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |