abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176802326
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 17:46 schreef Molo het volgende:

[..]

Één bakje patat erbij, verder geen groenten of andere bijgerechten, geen nagerechten. Ok, het kán.

Ik vind het nog steeds top dat mijn eetafspraak bij Loetje anders liep en dus niet door ging.
Een geroosterde casino boterham met een verrot klein kuipje boter en een plak zalm uit een pakje. Ik kan er thuis heus wel van genieten maar daarvoor ga ik dus niet uit eten.
Net als een biefstuk die in een plens margarine ligt te zompen
Je hebt zeker een punt hoor. M.i. dan. Maar ik ben van de school dat ik zie (en betwijfelt of dat wel kan..) dat men tegen zeer marginale beloning ontzettend verwend wil worden. Dan zie je die 12 gangen en dan vindt men dat men genereus beloond heeft met 135 euro voor zijn 2'en... Als je dat uitrekent dan is dat dirt cheap en kan eigenlijk helemaal niet.

Dus ik vind wat Karina liet zien best sympathiek eenvoudig eten voor misschien ook wel veel te goedkoop. In het algemeen moet de eet-horeca het hebben van de drankrekening. :) Maar de biertjes zaten er ook al bij. Wat dat betreft moet zij maar even vermelden of het p.p. was of niet.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_176802650
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 17:38 schreef Molo het volgende:

[..]

Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik niet
was voor 2 personen. En dit was een pop-up restaurant van loetje.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_176802677
Overigens was het best een grote bak patat lijkt op de foto misschien wat kleiner.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 28 januari 2018 @ 18:52:06 #29
401485 Molo
De lading wel...
pi_176802947
registreer om deze reclame te verbergen
Lage prijzen dan zeg :Y
Respect to the man in the ice cream van
pi_176806093
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 18:52 schreef Molo het volgende:
Lage prijzen dan zeg :Y
Laag? :o In mijn regio is dat gewoon normaal hoor voor een simpel voor- en hoofdgerecht. Ik vind het er trouwens best lekker uitzien eigenlijk. Ja, je kan het thuis zelf ook klaarmaken, maar dat maakt mij niks uit. Soms is zo iets simpels als een stevige huismaaltijd gewoon hartstikke lekker! :Y

:)
pi_176808373
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 20:58 schreef Unites het volgende:

[..]

Laag? :o In mijn regio is dat gewoon normaal hoor voor een simpel voor- en hoofdgerecht. Ik vind het er trouwens best lekker uitzien eigenlijk. Ja, je kan het thuis zelf ook klaarmaken, maar dat maakt mij niks uit. Soms is zo iets simpels als een stevige huismaaltijd gewoon hartstikke lekker! :Y

:)
Voor Loetje zijn het lage bedragen ja :Y
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
  zondag 28 januari 2018 @ 22:46:44 #32
42322 MCH
Choose disappointment
pi_176808973
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 22:25 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Voor Loetje zijn het lage bedragen ja :Y
Tok tok miauw
I Wanna Waste My Time On You
pi_176809649
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 22:46 schreef MCH het volgende:

[..]

Tok tok miauw
Wat nou weer MCH :')
So which way is the wind blowin',
And what does your heart say?
  maandag 29 januari 2018 @ 02:59:33 #34
401485 Molo
De lading wel...
pi_176811909
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2018 22:25 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Voor Loetje zijn het lage bedragen ja :Y
Dit ja
Respect to the man in the ice cream van
pi_176830416
Ik was vorig weekend bij De Leest. Lang vooraf gereserveerd, en we hadden dus al een paar weken voorpret achter de rug toen we er zaterdag 20-1 eindelijk naartoe mochten :)
We waren samen met vrienden die er ook dol op zijn, en om het compleet te maken ook meteen maar een huisje op een vakantiepark vlakbij zodat het echt een lang weekend weg was.

Na een middag heerlijk in het bos spelen en hardlopen en fietsen schoven we om 19.00 vol verwachting aan bij meneer en mevrouw Boerma.

Wat ik zo leuk vind aan De Leest is dat ze niet met veel tamtam koken, maar dat alles juist zo beheerst en rustig in zn werk gaat. Het is geen FG, The Jane of De Librije, maar ze maken de mooiste dingen klaar in de keuken.
Het zit in een niet al te opvallend witte villa, gewoon op een centraal pleintje in Vaassen, naast het verenigingsgebouw van de kerk en tegenover een supermarkt.

We begonnen met een lekkere bubbel, en hadden natuurlijk allang bedacht dat we voor het meest uitgebreide menu met alles erop en eraan en bijpassende wijnen gingen: menu Micri.

Bij de champagne verschenen al snel de amuses op tafel, per 3 tegelijk en in 2 rondes.

Ronde 1:
Op de groene stenen een rolletje van heel dun filodeeg met een forel mousse. Super luchtig.
op de lepels een macaron met schuim van parmezaan en een zoetig sjalotje
Rechts een heel klein bladerdeeg gebakje met daarin nog wat met vis en olijf en tomaat en een bloempje
26994206_1431903156938857_1023572248969736198_n.jpg?oh=a1c4cef24cb56043f5811afcc3fcdd3f&oe=5B1DC9B6

Ronde 2:
Op het blauwe bord een heel simpel maar vreselijk smaakvol gerechtje met tomaat, gel, mousse, sap, ijs, you name it. Smaakte heel erg naar tomaat :) Met een bolletje citroensorbet geloof ik
In het bruine bord een aardappelpureetje, ook weer super luchtig met daaronder een geroosterde uien compote.
En dat hele kleine dingetje rechts is iets met feta schuim en aardappelkrokantjes en wat bloempjes en scheuten

26904504_1431903340272172_1113748089412267197_n.jpg?oh=823218eeedf48206ed77c7fdd41e216f&oe=5B25240C

Daarna naar gang 1 van het menu.

Kingfish (iets tussen tonijn en snoekbaars in vond ik het) met avocado, appel, bergamot, ponzu, en tom kai kruiden.
Heel lekker, heel fris, en een mooie opener! De vis was geroosterd, dus de buitenkant zag er een beetje uit zoals een gegrillde ham. Hierbij een Italiaanse witte wijn.

26904188_1431905100271996_2712417626638413488_n.jpg?oh=34ba9582874ee6c415a86f8a4ca6190c&oe=5ADF6EFF

Gang2: Langoustine, diverse wortels, pompoen, citroengras. Niet echt een duidelijke beschrijving verder omdat deze gang niet op de menukaart staat maar wel als extra in het uitgebreide menu zit. En weer italiaans wit :)
TagoDPu.jpg

Gang3: Tarbot met vadouvan, knolselderij, lavas jus met daarin chorizo druppels, en kropsla. en plakjes rauwe champignons! Wederom Italiaans wit, ze zijn er dol op in Vaassen.

ZSEyxZp.jpg

Heerlijk gerecht, en een duidelijke voortzetting in de aziatische trant, qua geuren en smaken! Vooral de druppeltjes chorizo in de lavas (maggie smaak) waren bijzonder.

Gang4: Kabeljauw, met een romig schuim met eh.... eh... en merg en doperwten creme. Ook deze stond niet op de kaart dus kan niet meer ff terugspieken.

uQyc2bZ.jpg

Gang 5: eendenlever, met een jelly eromheen (ik dacht framboos) en biet, appel, pitahaya vrucht en nog wat frisse ijspareltjes van iets erop. Echt bedoeld om de mond te verfrissen voor het hoofdgerecht. Daarbij een -mag ook wel bij lever he- zoetige catalaanse wijn uit de priorat, een van mn favoriete wijn regio's :9

19959472_1431903180272188_6056867301198620390_n.jpg?oh=df93cfa703f165340cd54a1e852280ba&oe=5B2212F3

En toen kwam gang 6.... Ik had me er al op verheugd. Maar een gerechtje met vlees deze avond, maar wat was ie lekker. Mais kip met truffel, pastinaak, geroosterde ui, koolrabi, en jus van pachang souchon (thee) Echt een gerecht om nooit meer te vergeten, daar heb je het nog jaren over :) De plakjes truffel smolten op je tong, en de kip was zo zacht gegaard... perfectie!

26804878_1431903763605463_890980701051269474_n.jpg?oh=c3d34b2b540824e6b729a3818f157d60&oe=5ADEAD47

En toen we halverwege dat bord kwaren kwam er ook nog een dimsum van draadjesvlees van het pootje van de kip, ook weer met wat truffel en die lekkere jus. MMMMM. En ook het enige glas rode wijn van de avond erbij, een Italiaanse uit Puglia.

Gang 7, 8 en 9: Dessert in 3 gangen!

- Blauwe bes, in een mousse en dat weer ingepakt in een jam, als een soort halve paarse bol. Met basilicum sorbet, basilicum jus,
-mandarijn-olijfolie biscuit, bloedsinaasappel zure mat sorbet (ja, echt, dat snoepje waar je glazuur van van je tanden valt!) , nog meer bloedsinaasappel dingetjes, rabarber, mandarijn-kumquat gel. Allemaal erg fris en citrus-achtig dus.
-en als laatste rijst spongecake, lychee, citroengras, ananas, kaffir lime, mango en aloë vera. Nog ff laten zien wat die kok allemaal niet kan met aziatische dingetjes :P
Van t laatste heb ik geen foto. Lekker zoet dessertwijntje erbij, iets Duits.

naUssJu.jpg

5Fzs4GH.jpg

En daarna werd de hele tafel volgezet tijdens de koffie met Friandises. Wat een feest. *O*
Macarons, een koekje, bonbons, een schuimpje, tumtum, echt van alles.

33XBmRg.jpg

We rolden zeer voldaan van tafel af, voldeden de gepeperde rekening, en pikten met onze dronken kop nog een macaron mee van een andere tafel waar een paar mensen het grootste deel van hun friandises had laten staan. :P

Fantastisch. Een 9. :)
Wat ik vooral zo knap vindt, is dat in elk gerecht een evenwicht zit, en dat smaken meerdere keren terugkomen tijdens de avond. In elke gang zit wel iets van het frisje, citroengrasje, waar Boerma zo om bekend staat. Alles perfect uitgevoerd en gegaard, en zonder al te veel opsmuk op een mooi bord geserveerd.

[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 29-01-2018 23:25:52 ]
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 30 januari 2018 @ 01:45:25 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176832088
Zier er allemaal lekker uit. Zitten de wijnen in de menu-prijs van 166 pp of komen die er nog apart bij?
Poef.....gone! ©golfer
pi_176833026
Nee de wijnen kwamen er nog bij, uiteindelijk kwamen we op een bedrag van zo’n 250¤ pp uit.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 30 januari 2018 @ 12:43:06 #38
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176836688
Ziet er inderdaad heel mooi en lekker uit! ^O^
pi_176838351
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 23:17 schreef Gripper het volgende:
Ik was vorig weekend bij De Leest. Lang vooraf gereserveerd, en we hadden dus al een paar weken voorpret achter de rug toen we er zaterdag 20-1 eindelijk naartoe mochten :)
We waren samen met vrienden die er ook dol op zijn, en om het compleet te maken ook meteen maar een huisje op een vakantiepark vlakbij zodat het echt een lang weekend weg was.

Na een middag heerlijk in het bos spelen en hardlopen en fietsen schoven we om 19.00 vol verwachting aan bij meneer en mevrouw Boerma.

Wat ik zo leuk vind aan De Leest is dat ze niet met veel tamtam koken, maar dat alles juist zo beheerst en rustig in zn werk gaat. Het is geen FG, The Jane of De Librije, maar ze maken de mooiste dingen klaar in de keuken.
Het zit in een niet al te opvallend witte villa, gewoon op een centraal pleintje in Vaassen, naast het verenigingsgebouw van de kerk en tegenover een supermarkt.

We begonnen met een lekkere bubbel, en hadden natuurlijk allang bedacht dat we voor het meest uitgebreide menu met alles erop en eraan en bijpassende wijnen gingen: menu Micri.

Bij de champagne verschenen al snel de amuses op tafel, per 3 tegelijk en in 2 rondes.

Ronde 1:
Op de groene stenen een rolletje van heel dun filodeeg met een forel mousse. Super luchtig.
op de lepels een macaron met schuim van parmezaan en een zoetig sjalotje
Rechts een heel klein bladerdeeg gebakje met daarin nog wat met vis en olijf en tomaat en een bloempje
[ afbeelding ]

Ronde 2:
Op het blauwe bord een heel simpel maar vreselijk smaakvol gerechtje met tomaat, gel, mousse, sap, ijs, you name it. Smaakte heel erg naar tomaat :) Met een bolletje citroensorbet geloof ik
In het bruine bord een aardappelpureetje, ook weer super luchtig met daaronder een geroosterde uien compote.
En dat hele kleine dingetje rechts is iets met feta schuim en aardappelkrokantjes en wat bloempjes en scheuten

[ afbeelding ]

Daarna naar gang 1 van het menu.

Kingfish (iets tussen tonijn en snoekbaars in vond ik het) met avocado, appel, bergamot, ponzu, en tom kai kruiden.
Heel lekker, heel fris, en een mooie opener! De vis was geroosterd, dus de buitenkant zag er een beetje uit zoals een gegrillde ham. Hierbij een Italiaanse witte wijn.

[ afbeelding ]

Gang2: Langoustine, diverse wortels, pompoen, citroengras. Niet echt een duidelijke beschrijving verder omdat deze gang niet op de menukaart staat maar wel als extra in het uitgebreide menu zit. En weer italiaans wit :)
[ afbeelding ]

Gang3: Tarbot met vadouvan, knolselderij, lavas jus met daarin chorizo druppels, en kropsla. en plakjes rauwe champignons! Wederom Italiaans wit, ze zijn er dol op in Vaassen.

[ afbeelding ]

Heerlijk gerecht, en een duidelijke voortzetting in de aziatische trant, qua geuren en smaken! Vooral de druppeltjes chorizo in de lavas (maggie smaak) waren bijzonder.

Gang4: Kabeljauw, met een romig schuim met eh.... eh... en merg en doperwten creme. Ook deze stond niet op de kaart dus kan niet meer ff terugspieken.

[ afbeelding ]

Gang 5: eendenlever, met een jelly eromheen (ik dacht framboos) en biet, appel, pitahaya vrucht en nog wat frisse ijspareltjes van iets erop. Echt bedoeld om de mond te verfrissen voor het hoofdgerecht. Daarbij een -mag ook wel bij lever he- zoetige catalaanse wijn uit de priorat, een van mn favoriete wijn regio's :9

[ afbeelding ]

En toen kwam gang 6.... Ik had me er al op verheugd. Maar een gerechtje met vlees deze avond, maar wat was ie lekker. Mais kip met truffel, pastinaak, geroosterde ui, koolrabi, en jus van pachang souchon (thee) Echt een gerecht om nooit meer te vergeten, daar heb je het nog jaren over :) De plakjes truffel smolten op je tong, en de kip was zo zacht gegaard... perfectie!

[ afbeelding ]

En toen we halverwege dat bord kwaren kwam er ook nog een dimsum van draadjesvlees van het pootje van de kip, ook weer met wat truffel en die lekkere jus. MMMMM. En ook het enige glas rode wijn van de avond erbij, een Italiaanse uit Puglia.

Gang 7, 8 en 9: Dessert in 3 gangen!

- Blauwe bes, in een mousse en dat weer ingepakt in een jam, als een soort halve paarse bol. Met basilicum sorbet, basilicum jus,
-mandarijn-olijfolie biscuit, bloedsinaasappel zure mat sorbet (ja, echt, dat snoepje waar je glazuur van van je tanden valt!) , nog meer bloedsinaasappel dingetjes, rabarber, mandarijn-kumquat gel. Allemaal erg fris en citrus-achtig dus.
-en als laatste rijst spongecake, lychee, citroengras, ananas, kaffir lime, mango en aloë vera. Nog ff laten zien wat die kok allemaal niet kan met aziatische dingetjes :P
Van t laatste heb ik geen foto. Lekker zoet dessertwijntje erbij, iets Duits.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En daarna werd de hele tafel volgezet tijdens de koffie met Friandises. Wat een feest. *O*
Macarons, een koekje, bonbons, een schuimpje, tumtum, echt van alles.

[ afbeelding ]

We rolden zeer voldaan van tafel af, voldeden de gepeperde rekening, en pikten met onze dronken kop nog een macaron mee van een andere tafel waar een paar mensen het grootste deel van hun friandises had laten staan. :P

Fantastisch. Een 9. :)
Wat ik vooral zo knap vindt, is dat in elk gerecht een evenwicht zit, en dat smaken meerdere keren terugkomen tijdens de avond. In elke gang zit wel iets van het frisje, citroengrasje, waar Boerma zo om bekend staat. Alles perfect uitgevoerd en gegaard, en zonder al te veel opsmuk op een mooi bord geserveerd.

Ik zou ze echt in m'n servet vouwen wanneer ik ze niet opkreeg :o
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_176840191
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2018 14:10 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]
Ik zou ze echt in m'n servet vouwen wanneer ik ze niet opkreeg :o
Wij hebben zelf nog van 1 bonbonnetje die we super lekker vonden een extra schaaltje gevraagd, daarna waren we wel echt afgetopt. Maar op hun tafel bleef echt meer dan de helft liggen, was ook een groep van 4 :o
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_177276400
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
pi_177276446
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:43 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
pi_177276563
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:45 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
Héroine
pi_177276588
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:49 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Héroine
Blijf het apart vinden.
Creck maar de volgende naam?
pi_177276918
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:50 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Blijf het apart vinden.
Creck maar de volgende naam?
Hoe zal je anders "heldin" in het Frans vertalen?
pi_177277007
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 14:03 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Hoe zal je anders "heldin" in het Frans vertalen?
Andere naam verzinnen. Waarom moet je je restaurant heldin noemen?
Maar goed wie ben ik
  zondag 18 februari 2018 @ 14:35:09 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177277561
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:43 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
Oh, cool! Dat Héroine zo fantastisch was.
Jammer dan de Jong tegen viel. Ik denk wel eens dat ik minder enthousiast moet doen, omdat de verwachtingen door mij te hoog worden opgezweept en dan lijkt het alleen maar tegen te kunnen vallen. Een van de redenen dat wij zo'n fan van de Jong zijn is omdat het steeds weer anders is. Zo gingen we 4 weken later naar Héroine en daar hadden ze nog steeds hetzelfde menu :o ). Dat zal ons bij de Jong niet overkomen. Het is de verrassing en het bijzondere bij de Jong dat we leuk vinden, zonder dat het tot in de puntjes is uitgewerkt zoals bij Héroine en andere restaurants. Wat niet wil zeggen dat er geen "10-en" tussen zitten, maar soms is een gerecht ook wat minder. Ik vind dat niet erg, dat kan ook bijna niet anders als je zo vaak wisselt van gerechten.

Maar goed, Héroine dus fantastisch. Dat zullen ze fijn vinden. :-)
  zondag 18 februari 2018 @ 14:37:41 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177277603
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 13:45 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
Zegt een duveldrinker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177277947
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 14:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, cool! Dat Héroine zo fantastisch was.
Jammer dan de Jong tegen viel. Ik denk wel eens dat ik minder enthousiast moet doen, omdat de verwachtingen door mij te hoog worden opgezweept en dan lijkt het alleen maar tegen te kunnen vallen. Een van de redenen dat wij zo'n fan van de Jong zijn is omdat het steeds weer anders is. Zo gingen we 4 weken later naar Héroine en daar hadden ze nog steeds hetzelfde menu :o ). Dat zal ons bij de Jong niet overkomen. Het is de verrassing en het bijzondere bij de Jong dat we leuk vinden, zonder dat het tot in de puntjes is uitgewerkt zoals bij Héroine en andere restaurants. Wat niet wil zeggen dat er geen "10-en" tussen zitten, maar soms is een gerecht ook wat minder. Ik vind dat niet erg, dat kan ook bijna niet anders als je zo vaak wisselt van gerechten.

Maar goed, Héroine dus fantastisch. Dat zullen ze fijn vinden. :-)
Ik ben dan ook maar 1x bij De Jong geweest, leuk restaurant, maar de gerechten van die dag vond ik wat minder. Kan natuurlijk als het menu steeds verandert. Bij Héroine waren ook niet alle gerechten even lekker, maar ze waren wel stuk voor stuk vol van smaak. Als geheel zeer tevreden geweest.

Over twee maanden gaan we weer eens flink uitpakken, nu nog kiezen tussen FG of Fred.
pi_177400394
Waar?

Bij Le Héron in Utrecht

Wanneer?
Afgelopen week

Wat at je?
Samen twee vijfgangenmenu's gedeeld. In totaal 2 amuses, 6 voorgerechten, 2 hoofdgerechten en 2 toetjes.

amuse
• Gefrituurder waddenoester met een remouladesaus
• Gestoofde runderwang

voorgerechten
• bisque van witte bonen met prei en sesam
• knolselderij met chips van Vitelotte Noir
• runderlende met knapperig gedroogde boerenkool en een saus van eidooier
• wortel jerky met schorseneren en een saus met kraailook
• bokkenballen met appelmoes
• pied de cochon met een remouladesaus met koolrabi

hoofdgerechten
• gestoofde savooiekool met gebakken aardpeer op een puree van aardappel (en pastinaak?), afgemaakt met knoflookolie.
• Knolselderij gegratineerd met nagelkaas en rode kool

dessert
• Een crème met gele biet en watermunt
• cake van tonkanoten met stukjes peer


Impressie?

Er wordt gewaagd gekookt bij Le Héron. Naast niet alledaagse ingrediënten (bokkenballen om maar wat te noemen), ook aparte smaakcombinaties en veel - al dan niet vergeten - groenten. Een gedeelte van de ingredienten komt van wildpluk uit de vrije natuur, bijvoorbeeld de watermunt.

Qua smaak is er goed over nagedacht en wordt er in de keuken perfectionistisch gewerkt. De gefrituurde waddenoester was precies goed, helemaal door maar absoluut niet droog, de bokkenballen net lang genoeg gebakken. Het lijkt wel of ze op de seconde nauwkeurig de perfecte garingsgraad weten te vinden.

Wat af en toe minder was, zijn de verhouding in de gerechten zelf. Bij bijna elk gerecht was duidelijk wat het idee er achter is, alleen de properties tussen de smaken zaten er soms nogal naast. Bij de perfect gegaarde bokkenballen (ze smaken een beetje als rundvinken) was de combinatie met een soort zoetig-frisse appelmoes duidelijk goed bedacht. Alleen jammer dat de subtiel smakende, kleine bokkenballen zo ongeveer in de nogal overheersende appelmoes verzopen.
Het zelfde gold voor het toetje met een zoete crème en gele biet: als je de juiste verhouding op je lepel nam, was de combinatie van de fris-romig-zoete crème en de aardse smaak van gele biet verrassend goddelijk. Hier had duidelijk iemand met kennis van smaakcombinaties over nagedacht. Alleen jammer dat er minimaal een factor 5 teveel biet door het gerecht zat waardoor het geheel nogal uit balans raakte.

Daar staat tegenover dat de varkenspoot (in stukjes gehakt en dan met spek omwikkeld tot een soort worstje) perfect geballanceerd werd door de remoulade met koolrabi (die mij dan weer eerder aan Waldorfsalade deed denken, dan aan koolrabi). Ook bij de combinatie van de gestoofde savooiekool met gebakken aardpeer en aardappelpuree met een scheutje knoflookolie gingen de smaken wonderbaarlijk perfect in elkaar over. Het zelfde geldt voor de nogal eenvoudige maar zonder meer perfecte bisque van witte bonen.

Daarnaast zaten er tussen de gerechten nog een aantal leuke gimmicks, die vooral vanwege de structuur indrukwekkend waren. De gemarineerde en daarna gedroogde wortelreepjes in de wortel jerky hadden inderdaad iets van beef jerky. Wellicht geen wereldklasse voor in een restaurant, maar achter de tv zou ik zo een bak leeg kunnen eten. De eerst met zonnebloemolie ingesproeide, gezouten en vervolgens in de oven gedroogde boerenkool viel in de mond in honderden kleine stukjes uit elkaar. Het voelde een beetje als het knettersnoep van vroeger, en leek qua beleving eerder op een nieuwe creatie uit de moleculaire keuken van Heston Blumenthal dan uit een ietwat ruig restaurantje in Utrecht.

knolselderij met chips van Vitelotte Noir
IMG_20180223_193525b.jpg

de wortel-jerky
IMG_20180223_193612b.jpg

[I]gestoofde savooiekool met gebakken aardpeer

IMG_20180220_212119_HHTb.jpg

Knolselderij gegratineerd met nagelkaas en rode kool
IMG_20180223_193416b.jpg

Een crème met gele biet en watermunt
IMG_20180223_193209b.jpg

cake van tonkanoten
IMG_20180223_193252b.jpg

Kosten?
165,- voor 2, inclusief apperatiefjes vooraf, fles Spätburgunder bij het eten en een dessertwijn bij het dessert.

Cijfer?
Lastig. Puur culinair gezien denk ik een 7,5. Er zaten toppers tussen maar ook zesjes.

Als ik de gewaagde gerechten en smaakcombinaties meeweeg een 8,5.

[ Bericht 1% gewijzigd door stavromulabeta op 23-02-2018 20:59:35 ]
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')