abonnement Unibet Coolblue
pi_180467067
Op die onderste foto lijken wel twee sigaretten in dat stekelding. Wat was dat? Ziet er verder wel heel goed uit.
pi_180467150
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:31 schreef Myraela het volgende:
Op die onderste foto lijken wel twee sigaretten in dat stekelding. Wat was dat? Ziet er verder wel heel goed uit.
iets van een soort filodeeg wat smaakte naar boterbabbelaar
  zaterdag 14 juli 2018 @ 13:38:43 #273
131800 Tarado
capô de fusca
pi_180467166
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:37 schreef markmarkmark het volgende:

[..]

iets van een soort filodeeg wat smaakte naar boterbabbelaar
hoe waren de wijnen? Laatste keer dat ik daar at veel prijzige klassiekers
pi_180467204
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:38 schreef Tarado het volgende:

[..]

hoe waren de wijnen? Laatste keer dat ik daar at veel prijzige klassiekers
welke ik precies in het arrangement had weet ik niet meer, veel wit en een rood.

we hadden een montrachet, een mersault en echt goede wijnen.

trouwens wel echt een top sommelier
  zaterdag 14 juli 2018 @ 13:57:43 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180467432
Ziet er allemaal prima uit.
Wij gaan over een tijdje in het Okura naar Yamazato.
Verheug mij daar al op.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_180468320
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:57 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima uit.
Wij gaan over een tijdje in het Okura naar Yamazato.
Verheug mij daar al op.
yamazoto en sazanka zijn ook echt top.
als je er vaker komt, raad ik je aan okura member te worden.
dan krijg je een hoop extra's zoals gratis upgrades naar een suite enz.
pi_180485650
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:24 schreef markmarkmark het volgende:
Waar? Ciel bleu, Okura Amsterdam
Wanneer? Woensdag 11 Juli 2018
Wat at je? Guestronomy 10 gangen menu
Ziet er top uit, maar was het restaurant nou zo leeg?
  zondag 15 juli 2018 @ 12:04:20 #278
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180486271
Wanneer: 14 juli 2018
Waar: Restaurant Ace, Amsterdam https://www.restaurantace.nl

Wat:
Omdat dit restaurant tijdens de Heerlijk 10-daagse als 1 van de besten in Nederland beoordeeld werd, konden wij via de verlengde Heerlijk-actie gebruik maken van het arrangement, bestaande uit 4 gangen voor 35 euro. (eventueel nog aangevuld met een extra gerecht, hetgeen wij niet deden).

De naam van het restaurant was natuurlijk al meteen erg aantrekkelijk, want onze jongste kleinzoon heet ook Ace.

Restaurant zit in de Utrechtsestraat in Amsterdam:

De chefkok Rik Thesing heeft o.a. bij Ron Blaauw gewerkt en de we werden vakkundig en vriendelijk bediend door restaurantmanager Mickey Corbijn.

Pand ziet er van binnen vrij bijzonder uit met lambriseringen die voorheen in een kerk zaten.

Meteen een fles bruisend water besteld met de leuke naam Amsterdam Bruist:

En bij de maaltijd dronken wij een fles Spaanse Verdejo.

Na wat brood volgde al snel een kleine amuse:

Een bolletje van tomaat op een knoflookcreme en een krokantje.

Eerste gerecht:

Een paté van varkenssschouder met een knipoog naar een broodje halfom. Heerlijke stucturen , met Amsterdams tafelzuur en een jus van piccalilly.
Erg lekker en prachtig gepresenteerd.

Tweede gerecht:

Op de huid gebakken zeebaars met snijboon-spaghetti, crème van groene curry en hangop.
De snijboon-spaghetti vonden we erg bijzonder en de zeebaars was perfect en mooi op de huid gebakken.

Derde gerecht:

Een gebraden kalfsstaartstuk met Cipollini uien, een geroosterde bospeen, mousseline van aardappel en krieltjes met een door de chef-kok aan tafel uitgeschonken knoflooksaus.
Behalve het malse staartstuk was voor ons de saus de held van dit gerecht. Zo lekker dat we allebei nog even wat extra saus uit het sausschenkertje hebben gedronken.

Vierde gerecht:

Gemarineerde aardbeien met crème patissier, met een kletskop van hazelnoot en een sorbet van yoghurt met dragon
Heerlijke frisse afsluiting van het diner, met vooral een heel erg lekkere en bijzondere sorbet.

Restaurant Ace is pas 8 maanden open en verdient in onze ogen een compliment voor de hoge kwaliteit van het eten. Alles was prima op smaak. Totaal waren we inclusief water en wijn ¤ 104,50 kwijt.

Cijfer: 9/10

Zeker nog een keer voor herhaling vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 15 juli 2018 @ 12:10:01 #279
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180486401
Yamazato, wat leuk dat jullie die binnenkort gaan bezoeken, golfer!
Eén van de beste (en duurste, maar dat weet je van te voren) eetervaringen ooit. Zó tof! Met sake-arrangement, wat een openbaring was. O+
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 15 juli 2018 @ 12:12:00 #280
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180486450
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 12:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Yamazato, wat leuk dat jullie die binnenkort gaan bezoeken, golfer!
Eén van de beste (en duurste, maar dat weet je van te voren) eetervaringen ooit. Zó tof! Met sake-arrangement, wat een openbaring was. O+
We zijn er op voorbereid. Trouwens, bezoek is pas gepland op 12 september.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 15 juli 2018 @ 12:21:17 #281
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180486672
quote:
14s.gif Op zondag 15 juli 2018 12:12 schreef golfer het volgende:

[..]

We zijn er op voorbereid. Trouwens, bezoek is pas gepland op 12 september.
Wat een fijn vooruitzicht. *O*
Denk dat wij toen zo'n vijf-/zeshonderd kwijt waren en hoewel ik dat gerust soms onzinnig vind (bij Sergio bijvoorbeeld) was het hier alleszins het geld waard. We denken er nog vaak aan terug. Alsof je een onvergetelijke vakantie achter de rug hebt. Zéér prettig! Jaloers op jullie! O+ *O*
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 15 juli 2018 @ 13:18:29 #282
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180487860
quote:
14s.gif Op zondag 15 juli 2018 12:04 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 14 juli 2018
Waar: Restaurant Ace, Amsterdam https://www.restaurantace.nl
Ziet er allemaal erg aantrekkelijk uit zeg! Kan me goed voorstellen dat je zo tevreden was na afloop. Ik ben alleen niet zo fan van snijboon, maar die vis zelf ziet er wel prachtig gebakken uit.
  Official ESF Kreviewer zondag 15 juli 2018 @ 13:19:45 #283
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_180487894
Ziet er weer fantastisch uit golfer.
  zondag 15 juli 2018 @ 14:55:35 #284
207727 Smallish
Kleintje!
pi_180490090
quote:
14s.gif Op zondag 15 juli 2018 13:19 schreef Kreator het volgende:
Ziet er weer fantastisch uit golfer.
Dit. ^O^
Is dat zo?
pi_180490468
Ik ga binnenkort eten bij Restaurant Mario in Neck. Zijn daar al mooie ervaringen mee?
pi_180490495
En wauw, dat Ace hierboven!
  zondag 15 juli 2018 @ 15:10:47 #287
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180490528
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 15:09 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ga binnenkort eten bij Restaurant Mario in Neck. Zijn daar al mooie ervaringen mee?
Ja, maar wel al een paar jaar geleden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_180490584
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 15:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, maar wel al een paar jaar geleden.
Bedankt! En wat een mooie en interessante site ook verder, daar ga ik eens goed voor zitten.
pi_180491471
Zojuist gegeten bij cafetaria ‘Everybody’ te Kralingen, Rotterdam. Op het menu stond:
- patat speciaal
- frikandel speciaal
- kaassouflé

Patat was goudbruin gebakken en vers. Snacks waren ook prima binnen te houden. Ambiance is niet geweldig, maar daar is het tenslotte ook een snackbar voor. Een aanrader als je in de buurt van de Erasmus universiteit bent.

8/10.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-07-2018 15:44:10 ]
pi_180510019
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2018 11:30 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:

[..]

Ziet er top uit, maar was het restaurant nou zo leeg?
buiten ons een tafel of vier
  maandag 16 juli 2018 @ 12:03:16 #291
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_180511074
Waar? La Corte degli Dei, Agerola, bij Napels in de buurt
Wanneer? Donderdag 14 juni 2018 20:15
Wat at je? Zie hieronder

Tijdens mijn vakantie rond Napels ben ik me eenmaal te buiten gegaan aan een wat duurder restaurant. Ik was alleen en kwam in korte broek en shirt binnen in een compleet leeg restaurant. Ze probeerden me nog even weg te kijken, maar ik heb volgehouden dat ik toch echt hier wilde eten. :P

Goed, tafeltje uitgekozen in een hoekje zodat ik heel het restaurant kon overzien.

Voorgerecht. Een quiche met spinazie met daarnaast olijventapenade met twee koekjes, waarvan ik de smaak niet meer kan herinneren. De spinaziebladeren hadden wat losser gemogen; nu trok ik telkens hele bladeren eruit. De tapenade was niet minder dan perfect.



Fantastisch mandje brood erbij trouwens. Kraakvers. Er zat ook keihard locaal brood bij, dat je eerst moest dopen in het water in die aardenwerken bak achterop tafel. Je verwacht een vies zooitje, maar het smaakte best prima.

Een fles witte wijn uit de buurt maakte het feest compleet. Mevrouw de eigenaar zat twee tafeltjes verderop al zuchtend de boekhouding op orde te brengen en dat had ze gerust elders mogen doen.

Hoofdgerecht: Helaas konden ze vandaag hun beroemde rodewijnrisotto niet maken (waarom....), dus het werd een andere risotto.



Ziet er heel eenvoudig uit en dat was het ook, maar was echt perfect op smaak met de juiste romigheid en smeuiigheid. Nog nooit zo'n lekkere risotto gegeten.
De bediening is prettig afwezig; maar houd je wel in de gaten.

Nagerecht: Een warm citroentaartje met ijs ernaast. Het taartje was heerlijk, maar het ijs had er niet bij hoeven liggen. Dat kwam gewoon uit een bak, ben ik bang.



Inmiddels is het kwart voor tien en ben ik nog steeds de enige gast, zou het aan mijn kleding liggen?....

Over het algemeen vond ik de porties wat aan de kleine kant.

Totaal 75 euro uitgegeven, waarvan 25 aan de wijn. Tot mijn verdriet kreeg ik de fles niet leeg.

Beoordeling: 8,5 Meeste voedsel is gewoon heel goed, in NL betaal je er een stuk meer voor. Bediening was ok, maar mogen wel wat meer open minded zijn tov de korte broek. De vraag is hoe lang de zaak nog bestaat, want van 75 euro kan je niet 4 of 5 man personeel in dienst houden. Ook de volgende avond, op vrijdag nota bene, zag ik weinig tot geen activiteit.
pi_180511571
Vind het idd wat weinig eten. Kreeg je nog een smeersel of olie bij je brood?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_180511587
Ciel Bleu verslag _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 16 juli 2018 @ 22:00:15 #294
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_180524035
quote:
1s.gif Op maandag 16 juli 2018 12:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Vind het idd wat weinig eten. Kreeg je nog een smeersel of olie bij je brood?
Jawel, maar hield niet echt over.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 17 juli 2018 @ 17:59:53 #295
414785 sirdanilot
pi_180541195
Ik ben altijd een beetje bang om in een leeg restaurant te gaan zitten, ik zit liever wat meer in de drukte eerlijk gezegd. Zeker in mijn eentje.

En korte broeken worden in Italie over het algemeen niet zo gewaardeerd bij mannen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 17 juli 2018 @ 18:21:17 #296
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_180541803
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2018 17:59 schreef sirdanilot het volgende:

En korte broeken worden in Italie over het algemeen niet zo gewaardeerd bij mannen.
Precies. Ik zou mij aanpassen aan de gewoontes van het land en niet doordrammen om toch toegelaten te worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 17 juli 2018 @ 18:25:58 #297
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_180541895
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2018 12:03 schreef Hi_flyer het volgende:
Waar? La Corte degli Dei, Agerola, bij Napels in de buurt
Wanneer? Donderdag 14 juni 2018 20:15
Wat at je? Zie hieronder

Tijdens mijn vakantie rond Napels ben ik me eenmaal te buiten gegaan aan een wat duurder restaurant. Ik was alleen en kwam in korte broek en shirt binnen in een compleet leeg restaurant. Ze probeerden me nog even weg te kijken, maar ik heb volgehouden dat ik toch echt hier wilde eten. :P

Goed, tafeltje uitgekozen in een hoekje zodat ik heel het restaurant kon overzien.

Voorgerecht. Een quiche met spinazie met daarnaast olijventapenade met twee koekjes, waarvan ik de smaak niet meer kan herinneren. De spinaziebladeren hadden wat losser gemogen; nu trok ik telkens hele bladeren eruit. De tapenade was niet minder dan perfect.

[ afbeelding ]

Fantastisch mandje brood erbij trouwens. Kraakvers. Er zat ook keihard locaal brood bij, dat je eerst moest dopen in het water in die aardenwerken bak achterop tafel. Je verwacht een vies zooitje, maar het smaakte best prima.

Een fles witte wijn uit de buurt maakte het feest compleet. Mevrouw de eigenaar zat twee tafeltjes verderop al zuchtend de boekhouding op orde te brengen en dat had ze gerust elders mogen doen.

Hoofdgerecht: Helaas konden ze vandaag hun beroemde rodewijnrisotto niet maken (waarom....), dus het werd een andere risotto.

[ afbeelding ]

Ziet er heel eenvoudig uit en dat was het ook, maar was echt perfect op smaak met de juiste romigheid en smeuiigheid. Nog nooit zo'n lekkere risotto gegeten.
De bediening is prettig afwezig; maar houd je wel in de gaten.

Nagerecht: Een warm citroentaartje met ijs ernaast. Het taartje was heerlijk, maar het ijs had er niet bij hoeven liggen. Dat kwam gewoon uit een bak, ben ik bang.

[ afbeelding ]

Inmiddels is het kwart voor tien en ben ik nog steeds de enige gast, zou het aan mijn kleding liggen?....

Over het algemeen vond ik de porties wat aan de kleine kant.

Totaal 75 euro uitgegeven, waarvan 25 aan de wijn. Tot mijn verdriet kreeg ik de fles niet leeg.

Beoordeling: 8,5 Meeste voedsel is gewoon heel goed, in NL betaal je er een stuk meer voor. Bediening was ok, maar mogen wel wat meer open minded zijn tov de korte broek. De vraag is hoe lang de zaak nog bestaat, want van 75 euro kan je niet 4 of 5 man personeel in dienst houden. Ook de volgende avond, op vrijdag nota bene, zag ik weinig tot geen activiteit.
Wat vreemd dat je per se met die kleding naar binnen wilde. Pas je een beetje aan, zou ik zeggen.
Al denk ik haast dat je het erom doet. Om ons uit de tent te lokken. Kan bijna niet geloven dat je echt een punt maakt van intolerantie tav. jouw belabberde kleding. Niemand is zó'n hork, me dunkt.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_180549495
¤ 25 voor een lokale fles wijn is ook echt duur voor Italiaanse begrippen. Mijn ervaring is dat goede wijnen waar je hier in een restaurant ¤ 35 of meer voor betaalt in Italie in een restaurant maar ¤ 15-¤18 kosten. Kan ook bijna niet geloven dat je voor zoveel geld zo weinig eten krijgt in Italië. Echt nog nooit meegemaakt. Wij eten meestal voorgerecht (delen) - hoofdgerecht - nagerecht - fles wijn - 2 x cafe en grappa de man en zijn dan tussen de ¤ 50 en ¤ 70 in totaal kwijt. Als je vlees neemt wat meer, maar op een of andere manier eet je dat niet zo vaak in Italie.

[ Bericht 15% gewijzigd door bloodymary1 op 18-07-2018 16:48:30 ]
pi_180560734
quote:
1s.gif Op zondag 15 juli 2018 12:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Yamazato, wat leuk dat jullie die binnenkort gaan bezoeken, golfer!
Eén van de beste (en duurste, maar dat weet je van te voren) eetervaringen ooit. Zó tof! Met sake-arrangement, wat een openbaring was. O+
Wij hebben ook een keer fantastisch gegeten bij Yamazato. Wat ik wel een domper vond was feit dat we ongeveer 350 euro moesten betalen voor het eten en drinken en vervolgens ook nog eens 16 euro voor een parkeerkaartje. Je zou toch verwachten dat zulke parkeerkosten dan "on the house" zijn, maar helaas...
  vrijdag 20 juli 2018 @ 11:07:07 #300
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_180604056
Ik heb gisteren bij Héroine gegeten in Rotterdam, maar ik vind het zo lullig om dat hier te plaatsen als het topic over 2 posts sluit. Dus ik wacht nog heel even.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')