Ja! Maar dat is dan ook het enige.quote:Op zondag 28 januari 2018 12:27 schreef RobinOok het volgende:
De frietjes lijken me wel lekker, van die zoetige, fluffy dingen.
Oh sorry: Wachten tot er plek is.quote:
Alleen in Roermond. Het merkendorp moet je niet ingaan als duitsers of belgen vrij hebbenquote:Op zondag 28 januari 2018 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Oh, even onthouden. Daar hoef ik dus nooit naartoe.
Oeps. veranderd.quote:Op zondag 28 januari 2018 13:42 schreef Molo het volgende:
Ziet er op de tomatensaus/soep met zak in het midden na erg lekker uit Golfer! Echte naam van Bluezz heb je een keer genoemd, weet niet of dat een oepsje was.
Was ook erg lekker.quote:Zou die ossenhaas nu wel lusten
Jij zegt het, ik denk het. Ben ook een beetje verbaast dat Karina het smakelijk vond en er ging eten. Maar goed, als zij het maar best vond.quote:
echt.."deurbeleid" bij een eettoko.. Nou dan ga je er sowieso niet heen als men zich zo - ongeacht de reden - profileert alsof "ramen" eten bijzonder is.quote:Op zondag 28 januari 2018 13:06 schreef wdn het volgende:
Deurbeleid bij "Japans" ramenzaak in Roermond gebied.
Oh sorry: Wachten tot er plek is.
Merkendorp wordt ondergelopen door volk.
Letterlijk schuifelen dus bijna alle winkels hebben iemand voor de deur staan die mensen binnen laat naar gelang er ruimte is (en ja, en dat is ook bij de kledingzaken en derdelijke)
quote:Op zondag 28 januari 2018 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 27 januari 2018
Waar: La Forca in Haarlem
Prijs/kwaliteit: een dikke 8!
Lijkt me echt een super maal (ik vind jullie uit-eten-gaan-hobby zo leuk en altijd mooie recensies)quote:Op zondag 28 januari 2018 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 27 januari 2018
Waar: La Forca in Haarlem
Wat:
We waren al een paar keer eerder bij La Forca trattoria con enoteca geweest, maar tot nu toe nog geen recente recensie erover geschreven.
We begonnen met een glas witte Verdicchio en wat bruisend water.
Je kunt, behalve a la carte ook kiezen voor een meerkeuze-menu van de chef en daarnaast zijn er dagelijks nog aanbiedingen die op een krijtbord gepresenteerd worden. Allemaal authentieke Italiaanse gerechten die worden bereid on de leiding van chef/eigenaar Guiseppe Comes.
We besloten voor een combinatie van a la carte en het krijtbord te gaan.
Allereerst kwam er een kleine amuse op tafel:
[ afbeelding ]
Een crostini met een bolletje mozzarella, paddenstoel en kleine tomaten.
1e gerecht:
Bluezz koos van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Crespelle con ricotta e spinaci. Een flinterdun flensje gevuld met ricotta en spinazie met een tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas. Helemaal goed naar de smaak van Bluezz.
Voor mij, ook van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Insalata frutti die mare. Een koude salade met zeevruchten: langoustine, gamba, mossels, venusschelpen, scheermes en octopus met sla, olijven en rode ui. Heerlijk!
2e gerecht:
Voor Bluezz alweer van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Merluzzo su crema di cavelfiore. Kabeljauw op een crème van bloemkool met een bitterbal gevuld met risotto en bladerdeeg gevuld met kaas en spinazie. Erg lekker.
Voor mij een a la carte gerecht:
[ afbeelding ]
Tagliata di filetto con balsamico e parmigiano. Ossenhaas van de grill op rucola met balsamico-siroop en geschaafde Parmezaanse kaas en daarbij kleine tomaatjes.
Prima, net medium-rare gebakken, malse ossenhaas.
Nagerecht:
We besloten allebei te gaan voor hetzelfde nagerecht:
[ afbeelding ]
Spumone. Sorbetijs met prosecco een blaadje munt en een framboos. Een lekkere frisse afsluiting van de maaltijd.
Zoals we al eerder hadden ervaren is La Forca een prima Italiaans restaurant die niet voor niets hoge beoordelingen op diverse recensie-sites krijgt. Goed klaargemaakt authentiek eten en attente en vriendelijke bediening.
Totale kosten inclusief elk 2 glazen wijn en een fles bruisend water: 112 euro.
Prijs/kwaliteit: een dikke 8!
Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. Lamentabel.quote:
1 van de mooiste woorden aller tijden. Aan hoe het klinkt en voelt weet je precies wat het betekent. Zou iets vaker gebruikt moeten worden.quote:
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik nietquote:Op zondag 28 januari 2018 17:32 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
1 van de mooiste woorden aller tijden. Aan hoe het klinkt en voelt weet je precies wat het betekent. Zou iets vaker gebruikt moeten worden.
Ik vind overigens over het voer aldaar: een tientje of 7 met zijn 2'en en dan heb je erwtensoep, zalm en biefstuk...(wel voor grote eters.. de snert zou ik genoeg aan hebben) dat is belachelijk goedkoop. Het is dan logisch dat het niet enkel topklasse is want dat kan nooit uit.
Helemaal niet gek Karina. Het is een hoop voer voor de wat grotere eter.. Erwtensoep vooraf.. Maar voor die prijs inclusief de nodige biertjes helemaal niet verkeerd.quote:
Het eten is er best te doen. En het “deurbeleid” bestaat er uit dat ze je een plaatsje wijzen. Niet veel anders dan in veel andere eettentjes waar het druk is toch?quote:Op zondag 28 januari 2018 17:23 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Jij zegt het, ik denk het. Ben ook een beetje verbaast dat Karina het smakelijk vond en er ging eten. Maar goed, als zij het maar best vond.
[..]
echt.."deurbeleid" bij een eettoko.. Nou dan ga je er sowieso niet heen als men zich zo - ongeacht de reden - profileert alsof "ramen" eten bijzonder is.
Iwanius eet ramen bij Takumi Rotterdam.
[..]
Volgens mij niet. Ik zie prijs: 65 euro. Dat (pp) lijkt me wel iets logischer overigens. Maar ik ga ervan vanuit dat men de prijs vermeldt van de "Full Monty".quote:Op zondag 28 januari 2018 17:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik niet
Één bakje patat erbij, verder geen groenten of andere bijgerechten, geen nagerechten. Ok, het kán.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:41 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Volgens mij niet. Ik zie prijs: 65 euro. Dat (pp) lijkt me wel iets logischer overigens. Maar ik ga ervan vanuit dat men de prijs vermeldt van de "Full Monty".
Je hebt zeker een punt hoor. M.i. dan. Maar ik ben van de school dat ik zie (en betwijfelt of dat wel kan..) dat men tegen zeer marginale beloning ontzettend verwend wil worden. Dan zie je die 12 gangen en dan vindt men dat men genereus beloond heeft met 135 euro voor zijn 2'en... Als je dat uitrekent dan is dat dirt cheap en kan eigenlijk helemaal niet.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Één bakje patat erbij, verder geen groenten of andere bijgerechten, geen nagerechten. Ok, het kán.
Ik vind het nog steeds top dat mijn eetafspraak bij Loetje anders liep en dus niet door ging.
Een geroosterde casino boterham met een verrot klein kuipje boter en een plak zalm uit een pakje. Ik kan er thuis heus wel van genieten maar daarvoor ga ik dus niet uit eten.
Net als een biefstuk die in een plens margarine ligt te zompen
was voor 2 personen. En dit was een pop-up restaurant van loetje.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik niet
Laag? In mijn regio is dat gewoon normaal hoor voor een simpel voor- en hoofdgerecht. Ik vind het er trouwens best lekker uitzien eigenlijk. Ja, je kan het thuis zelf ook klaarmaken, maar dat maakt mij niks uit. Soms is zo iets simpels als een stevige huismaaltijd gewoon hartstikke lekker!quote:
Voor Loetje zijn het lage bedragen jaquote:Op zondag 28 januari 2018 20:58 schreef Unites het volgende:
[..]
Laag? In mijn regio is dat gewoon normaal hoor voor een simpel voor- en hoofdgerecht. Ik vind het er trouwens best lekker uitzien eigenlijk. Ja, je kan het thuis zelf ook klaarmaken, maar dat maakt mij niks uit. Soms is zo iets simpels als een stevige huismaaltijd gewoon hartstikke lekker!
Tok tok miauwquote:Op zondag 28 januari 2018 22:25 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Voor Loetje zijn het lage bedragen ja
Dit jaquote:Op zondag 28 januari 2018 22:25 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Voor Loetje zijn het lage bedragen ja
Ik zou ze echt in m'n servet vouwen wanneer ik ze niet opkreegquote:Op maandag 29 januari 2018 23:17 schreef Gripper het volgende:
Ik was vorig weekend bij De Leest. Lang vooraf gereserveerd, en we hadden dus al een paar weken voorpret achter de rug toen we er zaterdag 20-1 eindelijk naartoe mochten
We waren samen met vrienden die er ook dol op zijn, en om het compleet te maken ook meteen maar een huisje op een vakantiepark vlakbij zodat het echt een lang weekend weg was.
Na een middag heerlijk in het bos spelen en hardlopen en fietsen schoven we om 19.00 vol verwachting aan bij meneer en mevrouw Boerma.
Wat ik zo leuk vind aan De Leest is dat ze niet met veel tamtam koken, maar dat alles juist zo beheerst en rustig in zn werk gaat. Het is geen FG, The Jane of De Librije, maar ze maken de mooiste dingen klaar in de keuken.
Het zit in een niet al te opvallend witte villa, gewoon op een centraal pleintje in Vaassen, naast het verenigingsgebouw van de kerk en tegenover een supermarkt.
We begonnen met een lekkere bubbel, en hadden natuurlijk allang bedacht dat we voor het meest uitgebreide menu met alles erop en eraan en bijpassende wijnen gingen: menu Micri.
Bij de champagne verschenen al snel de amuses op tafel, per 3 tegelijk en in 2 rondes.
Ronde 1:
Op de groene stenen een rolletje van heel dun filodeeg met een forel mousse. Super luchtig.
op de lepels een macaron met schuim van parmezaan en een zoetig sjalotje
Rechts een heel klein bladerdeeg gebakje met daarin nog wat met vis en olijf en tomaat en een bloempje
[ afbeelding ]
Ronde 2:
Op het blauwe bord een heel simpel maar vreselijk smaakvol gerechtje met tomaat, gel, mousse, sap, ijs, you name it. Smaakte heel erg naar tomaat Met een bolletje citroensorbet geloof ik
In het bruine bord een aardappelpureetje, ook weer super luchtig met daaronder een geroosterde uien compote.
En dat hele kleine dingetje rechts is iets met feta schuim en aardappelkrokantjes en wat bloempjes en scheuten
[ afbeelding ]
Daarna naar gang 1 van het menu.
Kingfish (iets tussen tonijn en snoekbaars in vond ik het) met avocado, appel, bergamot, ponzu, en tom kai kruiden.
Heel lekker, heel fris, en een mooie opener! De vis was geroosterd, dus de buitenkant zag er een beetje uit zoals een gegrillde ham. Hierbij een Italiaanse witte wijn.
[ afbeelding ]
Gang2: Langoustine, diverse wortels, pompoen, citroengras. Niet echt een duidelijke beschrijving verder omdat deze gang niet op de menukaart staat maar wel als extra in het uitgebreide menu zit. En weer italiaans wit
[ afbeelding ]
Gang3: Tarbot met vadouvan, knolselderij, lavas jus met daarin chorizo druppels, en kropsla. en plakjes rauwe champignons! Wederom Italiaans wit, ze zijn er dol op in Vaassen.
[ afbeelding ]
Heerlijk gerecht, en een duidelijke voortzetting in de aziatische trant, qua geuren en smaken! Vooral de druppeltjes chorizo in de lavas (maggie smaak) waren bijzonder.
Gang4: Kabeljauw, met een romig schuim met eh.... eh... en merg en doperwten creme. Ook deze stond niet op de kaart dus kan niet meer ff terugspieken.
[ afbeelding ]
Gang 5: eendenlever, met een jelly eromheen (ik dacht framboos) en biet, appel, pitahaya vrucht en nog wat frisse ijspareltjes van iets erop. Echt bedoeld om de mond te verfrissen voor het hoofdgerecht. Daarbij een -mag ook wel bij lever he- zoetige catalaanse wijn uit de priorat, een van mn favoriete wijn regio's
[ afbeelding ]
En toen kwam gang 6.... Ik had me er al op verheugd. Maar een gerechtje met vlees deze avond, maar wat was ie lekker. Mais kip met truffel, pastinaak, geroosterde ui, koolrabi, en jus van pachang souchon (thee) Echt een gerecht om nooit meer te vergeten, daar heb je het nog jaren over De plakjes truffel smolten op je tong, en de kip was zo zacht gegaard... perfectie!
[ afbeelding ]
En toen we halverwege dat bord kwaren kwam er ook nog een dimsum van draadjesvlees van het pootje van de kip, ook weer met wat truffel en die lekkere jus. MMMMM. En ook het enige glas rode wijn van de avond erbij, een Italiaanse uit Puglia.
Gang 7, 8 en 9: Dessert in 3 gangen!
- Blauwe bes, in een mousse en dat weer ingepakt in een jam, als een soort halve paarse bol. Met basilicum sorbet, basilicum jus,
-mandarijn-olijfolie biscuit, bloedsinaasappel zure mat sorbet (ja, echt, dat snoepje waar je glazuur van van je tanden valt!) , nog meer bloedsinaasappel dingetjes, rabarber, mandarijn-kumquat gel. Allemaal erg fris en citrus-achtig dus.
-en als laatste rijst spongecake, lychee, citroengras, ananas, kaffir lime, mango en aloë vera. Nog ff laten zien wat die kok allemaal niet kan met aziatische dingetjes
Van t laatste heb ik geen foto. Lekker zoet dessertwijntje erbij, iets Duits.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En daarna werd de hele tafel volgezet tijdens de koffie met Friandises. Wat een feest.
Macarons, een koekje, bonbons, een schuimpje, tumtum, echt van alles.
[ afbeelding ]
We rolden zeer voldaan van tafel af, voldeden de gepeperde rekening, en pikten met onze dronken kop nog een macaron mee van een andere tafel waar een paar mensen het grootste deel van hun friandises had laten staan.
Fantastisch. Een 9.
Wat ik vooral zo knap vindt, is dat in elk gerecht een evenwicht zit, en dat smaken meerdere keren terugkomen tijdens de avond. In elke gang zit wel iets van het frisje, citroengrasje, waar Boerma zo om bekend staat. Alles perfect uitgevoerd en gegaard, en zonder al te veel opsmuk op een mooi bord geserveerd.
Wij hebben zelf nog van 1 bonbonnetje die we super lekker vonden een extra schaaltje gevraagd, daarna waren we wel echt afgetopt. Maar op hun tafel bleef echt meer dan de helft liggen, was ook een groep van 4quote:Op dinsdag 30 januari 2018 14:10 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Ik zou ze echt in m'n servet vouwen wanneer ik ze niet opkreeg
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.quote:Op zondag 18 februari 2018 13:43 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
Héroinequote:Op zondag 18 februari 2018 13:45 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
Hoe zal je anders "heldin" in het Frans vertalen?quote:Op zondag 18 februari 2018 13:50 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Blijf het apart vinden.
Creck maar de volgende naam?
Andere naam verzinnen. Waarom moet je je restaurant heldin noemen?quote:Op zondag 18 februari 2018 14:03 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Hoe zal je anders "heldin" in het Frans vertalen?
Oh, cool! Dat Héroine zo fantastisch was.quote:Op zondag 18 februari 2018 13:43 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
Zegt een duveldrinkerquote:Op zondag 18 februari 2018 13:45 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
Ik ben dan ook maar 1x bij De Jong geweest, leuk restaurant, maar de gerechten van die dag vond ik wat minder. Kan natuurlijk als het menu steeds verandert. Bij Héroine waren ook niet alle gerechten even lekker, maar ze waren wel stuk voor stuk vol van smaak. Als geheel zeer tevreden geweest.quote:Op zondag 18 februari 2018 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, cool! Dat Héroine zo fantastisch was.
Jammer dan de Jong tegen viel. Ik denk wel eens dat ik minder enthousiast moet doen, omdat de verwachtingen door mij te hoog worden opgezweept en dan lijkt het alleen maar tegen te kunnen vallen. Een van de redenen dat wij zo'n fan van de Jong zijn is omdat het steeds weer anders is. Zo gingen we 4 weken later naar Héroine en daar hadden ze nog steeds hetzelfde menu ). Dat zal ons bij de Jong niet overkomen. Het is de verrassing en het bijzondere bij de Jong dat we leuk vinden, zonder dat het tot in de puntjes is uitgewerkt zoals bij Héroine en andere restaurants. Wat niet wil zeggen dat er geen "10-en" tussen zitten, maar soms is een gerecht ook wat minder. Ik vind dat niet erg, dat kan ook bijna niet anders als je zo vaak wisselt van gerechten.
Maar goed, Héroine dus fantastisch. Dat zullen ze fijn vinden. :-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |