Ja! Maar dat is dan ook het enige.quote:Op zondag 28 januari 2018 12:27 schreef RobinOok het volgende:
De frietjes lijken me wel lekker, van die zoetige, fluffy dingen.
Oh sorry: Wachten tot er plek is.quote:
Alleen in Roermond. Het merkendorp moet je niet ingaan als duitsers of belgen vrij hebbenquote:Op zondag 28 januari 2018 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Oh, even onthouden. Daar hoef ik dus nooit naartoe.
Oeps. veranderd.quote:Op zondag 28 januari 2018 13:42 schreef Molo het volgende:
Ziet er op de tomatensaus/soep met zak in het midden na erg lekker uit Golfer! Echte naam van Bluezz heb je een keer genoemd, weet niet of dat een oepsje was.
Was ook erg lekker.quote:Zou die ossenhaas nu wel lusten
Jij zegt het, ik denk het. Ben ook een beetje verbaast dat Karina het smakelijk vond en er ging eten. Maar goed, als zij het maar best vond.quote:
echt.."deurbeleid" bij een eettoko.. Nou dan ga je er sowieso niet heen als men zich zo - ongeacht de reden - profileert alsof "ramen" eten bijzonder is.quote:Op zondag 28 januari 2018 13:06 schreef wdn het volgende:
Deurbeleid bij "Japans" ramenzaak in Roermond gebied.
Oh sorry: Wachten tot er plek is.
Merkendorp wordt ondergelopen door volk.
Letterlijk schuifelen dus bijna alle winkels hebben iemand voor de deur staan die mensen binnen laat naar gelang er ruimte is (en ja, en dat is ook bij de kledingzaken en derdelijke)
quote:Op zondag 28 januari 2018 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 27 januari 2018
Waar: La Forca in Haarlem
Prijs/kwaliteit: een dikke 8!
Lijkt me echt een super maal (ik vind jullie uit-eten-gaan-hobby zo leuk en altijd mooie recensies)quote:Op zondag 28 januari 2018 13:36 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 27 januari 2018
Waar: La Forca in Haarlem
Wat:
We waren al een paar keer eerder bij La Forca trattoria con enoteca geweest, maar tot nu toe nog geen recente recensie erover geschreven.
We begonnen met een glas witte Verdicchio en wat bruisend water.
Je kunt, behalve a la carte ook kiezen voor een meerkeuze-menu van de chef en daarnaast zijn er dagelijks nog aanbiedingen die op een krijtbord gepresenteerd worden. Allemaal authentieke Italiaanse gerechten die worden bereid on de leiding van chef/eigenaar Guiseppe Comes.
We besloten voor een combinatie van a la carte en het krijtbord te gaan.
Allereerst kwam er een kleine amuse op tafel:
[ afbeelding ]
Een crostini met een bolletje mozzarella, paddenstoel en kleine tomaten.
1e gerecht:
Bluezz koos van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Crespelle con ricotta e spinaci. Een flinterdun flensje gevuld met ricotta en spinazie met een tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas. Helemaal goed naar de smaak van Bluezz.
Voor mij, ook van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Insalata frutti die mare. Een koude salade met zeevruchten: langoustine, gamba, mossels, venusschelpen, scheermes en octopus met sla, olijven en rode ui. Heerlijk!
2e gerecht:
Voor Bluezz alweer van het krijtbord:
[ afbeelding ]
Merluzzo su crema di cavelfiore. Kabeljauw op een crème van bloemkool met een bitterbal gevuld met risotto en bladerdeeg gevuld met kaas en spinazie. Erg lekker.
Voor mij een a la carte gerecht:
[ afbeelding ]
Tagliata di filetto con balsamico e parmigiano. Ossenhaas van de grill op rucola met balsamico-siroop en geschaafde Parmezaanse kaas en daarbij kleine tomaatjes.
Prima, net medium-rare gebakken, malse ossenhaas.
Nagerecht:
We besloten allebei te gaan voor hetzelfde nagerecht:
[ afbeelding ]
Spumone. Sorbetijs met prosecco een blaadje munt en een framboos. Een lekkere frisse afsluiting van de maaltijd.
Zoals we al eerder hadden ervaren is La Forca een prima Italiaans restaurant die niet voor niets hoge beoordelingen op diverse recensie-sites krijgt. Goed klaargemaakt authentiek eten en attente en vriendelijke bediening.
Totale kosten inclusief elk 2 glazen wijn en een fles bruisend water: 112 euro.
Prijs/kwaliteit: een dikke 8!
Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. Lamentabel.quote:
1 van de mooiste woorden aller tijden. Aan hoe het klinkt en voelt weet je precies wat het betekent. Zou iets vaker gebruikt moeten worden.quote:
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik nietquote:Op zondag 28 januari 2018 17:32 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
1 van de mooiste woorden aller tijden. Aan hoe het klinkt en voelt weet je precies wat het betekent. Zou iets vaker gebruikt moeten worden.
Ik vind overigens over het voer aldaar: een tientje of 7 met zijn 2'en en dan heb je erwtensoep, zalm en biefstuk...(wel voor grote eters.. de snert zou ik genoeg aan hebben) dat is belachelijk goedkoop. Het is dan logisch dat het niet enkel topklasse is want dat kan nooit uit.
Helemaal niet gek Karina. Het is een hoop voer voor de wat grotere eter.. Erwtensoep vooraf.. Maar voor die prijs inclusief de nodige biertjes helemaal niet verkeerd.quote:
Het eten is er best te doen. En het “deurbeleid” bestaat er uit dat ze je een plaatsje wijzen. Niet veel anders dan in veel andere eettentjes waar het druk is toch?quote:Op zondag 28 januari 2018 17:23 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Jij zegt het, ik denk het. Ben ook een beetje verbaast dat Karina het smakelijk vond en er ging eten. Maar goed, als zij het maar best vond.
[..]
echt.."deurbeleid" bij een eettoko.. Nou dan ga je er sowieso niet heen als men zich zo - ongeacht de reden - profileert alsof "ramen" eten bijzonder is.
Iwanius eet ramen bij Takumi Rotterdam.
[..]
Volgens mij niet. Ik zie prijs: 65 euro. Dat (pp) lijkt me wel iets logischer overigens. Maar ik ga ervan vanuit dat men de prijs vermeldt van de "Full Monty".quote:Op zondag 28 januari 2018 17:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik niet
Één bakje patat erbij, verder geen groenten of andere bijgerechten, geen nagerechten. Ok, het kán.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:41 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Volgens mij niet. Ik zie prijs: 65 euro. Dat (pp) lijkt me wel iets logischer overigens. Maar ik ga ervan vanuit dat men de prijs vermeldt van de "Full Monty".
Je hebt zeker een punt hoor. M.i. dan. Maar ik ben van de school dat ik zie (en betwijfelt of dat wel kan..) dat men tegen zeer marginale beloning ontzettend verwend wil worden. Dan zie je die 12 gangen en dan vindt men dat men genereus beloond heeft met 135 euro voor zijn 2'en... Als je dat uitrekent dan is dat dirt cheap en kan eigenlijk helemaal niet.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:46 schreef Molo het volgende:
[..]
Één bakje patat erbij, verder geen groenten of andere bijgerechten, geen nagerechten. Ok, het kán.
Ik vind het nog steeds top dat mijn eetafspraak bij Loetje anders liep en dus niet door ging.
Een geroosterde casino boterham met een verrot klein kuipje boter en een plak zalm uit een pakje. Ik kan er thuis heus wel van genieten maar daarvoor ga ik dus niet uit eten.
Net als een biefstuk die in een plens margarine ligt te zompen
was voor 2 personen. En dit was een pop-up restaurant van loetje.quote:Op zondag 28 januari 2018 17:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Was dat niet ¤65,- per persoon? Anders is Loetje ineens veel goedkoper geworden en dat geloof ik niet
Laag? In mijn regio is dat gewoon normaal hoor voor een simpel voor- en hoofdgerecht. Ik vind het er trouwens best lekker uitzien eigenlijk. Ja, je kan het thuis zelf ook klaarmaken, maar dat maakt mij niks uit. Soms is zo iets simpels als een stevige huismaaltijd gewoon hartstikke lekker!quote:
Voor Loetje zijn het lage bedragen jaquote:Op zondag 28 januari 2018 20:58 schreef Unites het volgende:
[..]
Laag? In mijn regio is dat gewoon normaal hoor voor een simpel voor- en hoofdgerecht. Ik vind het er trouwens best lekker uitzien eigenlijk. Ja, je kan het thuis zelf ook klaarmaken, maar dat maakt mij niks uit. Soms is zo iets simpels als een stevige huismaaltijd gewoon hartstikke lekker!
Tok tok miauwquote:Op zondag 28 januari 2018 22:25 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Voor Loetje zijn het lage bedragen ja
Dit jaquote:Op zondag 28 januari 2018 22:25 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Voor Loetje zijn het lage bedragen ja
Ik zou ze echt in m'n servet vouwen wanneer ik ze niet opkreegquote:Op maandag 29 januari 2018 23:17 schreef Gripper het volgende:
Ik was vorig weekend bij De Leest. Lang vooraf gereserveerd, en we hadden dus al een paar weken voorpret achter de rug toen we er zaterdag 20-1 eindelijk naartoe mochten
We waren samen met vrienden die er ook dol op zijn, en om het compleet te maken ook meteen maar een huisje op een vakantiepark vlakbij zodat het echt een lang weekend weg was.
Na een middag heerlijk in het bos spelen en hardlopen en fietsen schoven we om 19.00 vol verwachting aan bij meneer en mevrouw Boerma.
Wat ik zo leuk vind aan De Leest is dat ze niet met veel tamtam koken, maar dat alles juist zo beheerst en rustig in zn werk gaat. Het is geen FG, The Jane of De Librije, maar ze maken de mooiste dingen klaar in de keuken.
Het zit in een niet al te opvallend witte villa, gewoon op een centraal pleintje in Vaassen, naast het verenigingsgebouw van de kerk en tegenover een supermarkt.
We begonnen met een lekkere bubbel, en hadden natuurlijk allang bedacht dat we voor het meest uitgebreide menu met alles erop en eraan en bijpassende wijnen gingen: menu Micri.
Bij de champagne verschenen al snel de amuses op tafel, per 3 tegelijk en in 2 rondes.
Ronde 1:
Op de groene stenen een rolletje van heel dun filodeeg met een forel mousse. Super luchtig.
op de lepels een macaron met schuim van parmezaan en een zoetig sjalotje
Rechts een heel klein bladerdeeg gebakje met daarin nog wat met vis en olijf en tomaat en een bloempje
[ afbeelding ]
Ronde 2:
Op het blauwe bord een heel simpel maar vreselijk smaakvol gerechtje met tomaat, gel, mousse, sap, ijs, you name it. Smaakte heel erg naar tomaat Met een bolletje citroensorbet geloof ik
In het bruine bord een aardappelpureetje, ook weer super luchtig met daaronder een geroosterde uien compote.
En dat hele kleine dingetje rechts is iets met feta schuim en aardappelkrokantjes en wat bloempjes en scheuten
[ afbeelding ]
Daarna naar gang 1 van het menu.
Kingfish (iets tussen tonijn en snoekbaars in vond ik het) met avocado, appel, bergamot, ponzu, en tom kai kruiden.
Heel lekker, heel fris, en een mooie opener! De vis was geroosterd, dus de buitenkant zag er een beetje uit zoals een gegrillde ham. Hierbij een Italiaanse witte wijn.
[ afbeelding ]
Gang2: Langoustine, diverse wortels, pompoen, citroengras. Niet echt een duidelijke beschrijving verder omdat deze gang niet op de menukaart staat maar wel als extra in het uitgebreide menu zit. En weer italiaans wit
[ afbeelding ]
Gang3: Tarbot met vadouvan, knolselderij, lavas jus met daarin chorizo druppels, en kropsla. en plakjes rauwe champignons! Wederom Italiaans wit, ze zijn er dol op in Vaassen.
[ afbeelding ]
Heerlijk gerecht, en een duidelijke voortzetting in de aziatische trant, qua geuren en smaken! Vooral de druppeltjes chorizo in de lavas (maggie smaak) waren bijzonder.
Gang4: Kabeljauw, met een romig schuim met eh.... eh... en merg en doperwten creme. Ook deze stond niet op de kaart dus kan niet meer ff terugspieken.
[ afbeelding ]
Gang 5: eendenlever, met een jelly eromheen (ik dacht framboos) en biet, appel, pitahaya vrucht en nog wat frisse ijspareltjes van iets erop. Echt bedoeld om de mond te verfrissen voor het hoofdgerecht. Daarbij een -mag ook wel bij lever he- zoetige catalaanse wijn uit de priorat, een van mn favoriete wijn regio's
[ afbeelding ]
En toen kwam gang 6.... Ik had me er al op verheugd. Maar een gerechtje met vlees deze avond, maar wat was ie lekker. Mais kip met truffel, pastinaak, geroosterde ui, koolrabi, en jus van pachang souchon (thee) Echt een gerecht om nooit meer te vergeten, daar heb je het nog jaren over De plakjes truffel smolten op je tong, en de kip was zo zacht gegaard... perfectie!
[ afbeelding ]
En toen we halverwege dat bord kwaren kwam er ook nog een dimsum van draadjesvlees van het pootje van de kip, ook weer met wat truffel en die lekkere jus. MMMMM. En ook het enige glas rode wijn van de avond erbij, een Italiaanse uit Puglia.
Gang 7, 8 en 9: Dessert in 3 gangen!
- Blauwe bes, in een mousse en dat weer ingepakt in een jam, als een soort halve paarse bol. Met basilicum sorbet, basilicum jus,
-mandarijn-olijfolie biscuit, bloedsinaasappel zure mat sorbet (ja, echt, dat snoepje waar je glazuur van van je tanden valt!) , nog meer bloedsinaasappel dingetjes, rabarber, mandarijn-kumquat gel. Allemaal erg fris en citrus-achtig dus.
-en als laatste rijst spongecake, lychee, citroengras, ananas, kaffir lime, mango en aloë vera. Nog ff laten zien wat die kok allemaal niet kan met aziatische dingetjes
Van t laatste heb ik geen foto. Lekker zoet dessertwijntje erbij, iets Duits.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En daarna werd de hele tafel volgezet tijdens de koffie met Friandises. Wat een feest.
Macarons, een koekje, bonbons, een schuimpje, tumtum, echt van alles.
[ afbeelding ]
We rolden zeer voldaan van tafel af, voldeden de gepeperde rekening, en pikten met onze dronken kop nog een macaron mee van een andere tafel waar een paar mensen het grootste deel van hun friandises had laten staan.
Fantastisch. Een 9.
Wat ik vooral zo knap vindt, is dat in elk gerecht een evenwicht zit, en dat smaken meerdere keren terugkomen tijdens de avond. In elke gang zit wel iets van het frisje, citroengrasje, waar Boerma zo om bekend staat. Alles perfect uitgevoerd en gegaard, en zonder al te veel opsmuk op een mooi bord geserveerd.
Wij hebben zelf nog van 1 bonbonnetje die we super lekker vonden een extra schaaltje gevraagd, daarna waren we wel echt afgetopt. Maar op hun tafel bleef echt meer dan de helft liggen, was ook een groep van 4quote:Op dinsdag 30 januari 2018 14:10 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Ik zou ze echt in m'n servet vouwen wanneer ik ze niet opkreeg
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.quote:Op zondag 18 februari 2018 13:43 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
Héroinequote:Op zondag 18 februari 2018 13:45 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
Hoe zal je anders "heldin" in het Frans vertalen?quote:Op zondag 18 februari 2018 13:50 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Blijf het apart vinden.
Creck maar de volgende naam?
Andere naam verzinnen. Waarom moet je je restaurant heldin noemen?quote:Op zondag 18 februari 2018 14:03 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Hoe zal je anders "heldin" in het Frans vertalen?
Oh, cool! Dat Héroine zo fantastisch was.quote:Op zondag 18 februari 2018 13:43 schreef DarkerThanBlack het volgende:
@RobinOok, ben al enkele keren langs restaurant Heroine gelopen, en stond dus al op mijn todo list. Maar je recensie trok me over om er op korte termijn naar toe te gaan. Restaurant De Jong vond ik wat tegen vallen, maar Heroine was qua eten fantastisch. Bij deze nog bedankt.
Zegt een duveldrinkerquote:Op zondag 18 februari 2018 13:45 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Heroïne? Wie noemt ze restaurant nou zo.
Ik ben dan ook maar 1x bij De Jong geweest, leuk restaurant, maar de gerechten van die dag vond ik wat minder. Kan natuurlijk als het menu steeds verandert. Bij Héroine waren ook niet alle gerechten even lekker, maar ze waren wel stuk voor stuk vol van smaak. Als geheel zeer tevreden geweest.quote:Op zondag 18 februari 2018 14:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, cool! Dat Héroine zo fantastisch was.
Jammer dan de Jong tegen viel. Ik denk wel eens dat ik minder enthousiast moet doen, omdat de verwachtingen door mij te hoog worden opgezweept en dan lijkt het alleen maar tegen te kunnen vallen. Een van de redenen dat wij zo'n fan van de Jong zijn is omdat het steeds weer anders is. Zo gingen we 4 weken later naar Héroine en daar hadden ze nog steeds hetzelfde menu ). Dat zal ons bij de Jong niet overkomen. Het is de verrassing en het bijzondere bij de Jong dat we leuk vinden, zonder dat het tot in de puntjes is uitgewerkt zoals bij Héroine en andere restaurants. Wat niet wil zeggen dat er geen "10-en" tussen zitten, maar soms is een gerecht ook wat minder. Ik vind dat niet erg, dat kan ook bijna niet anders als je zo vaak wisselt van gerechten.
Maar goed, Héroine dus fantastisch. Dat zullen ze fijn vinden. :-)
Hier mist de witte saus. Wortel-jerky zonder witte saus is kansloos. Ik stuur het altijd terug.quote:
Carpaccio van rivierkreeft. Was erg goed.quote:
ik vind dat niets er mooi uit ziet die fotoquote:Op zondag 25 februari 2018 21:09 schreef Tim86 het volgende:
Zalm ziet er ook niet zo mooi uit op deze foto..
Wel een prachtige poëtische zin dit. Je weet haast zeker dat die zin nog nooit eerder is opgeschreven in de geschiedenis van de mensheid. Ik vind dat altijd iets moois hebben wel.quote:Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit.
Wij hadden wat betere ervaring bij Lilith Coffee, maar aten dan ook de Egg Benedict en de pannenkoekjes met blauwe bessen en aardbeien, dus niet zo experimenteel.quote:Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.
Ik had de pannenkoekjes met rode biet, geitenkaas en spinazie. M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit. Niet eens mooi gelijk en rond. De toppings waren echt onwijs karig. Voor 4 dikke pannenkoekjes, zat er 1 kleine eetlepel zure room, 1 zo'n schijfje geitenkaas en een handje spinazie bij. Eigenlijk genoeg om 1 van die pannenkoekjes lekker te maken, niet vier.
M'n vriend had de versie met zalm. Iets beter. Iets meer beleg, meer smaak, maar nog steeds redelijk droge deegballen.
Waar: Lilith Coffee
Wanneer: Vandaag
Kosten: 30 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 5
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Aangezien ik daar niet vrolijk van werd, zijn we vanavond ook nog een pizzaatje gaan eten bij Gusto. En dat is m'n nieuwe favoriete pizza. Ik had een lekkere pizza met ham en mascarpone. Geen foto gemaakt.
Waar: Gusto
Wanneer: Vandaag
Kosten: 40 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 9
Dat gelul over allochtonen voor de ingang man, gaat toch fietsenquote:Op zondag 25 februari 2018 23:29 schreef Sadcopter het volgende:
[..]
McDonald's is niet weg te slaan. Geef jezelf over.
Op dat stukje na was het een prima reviewquote:Op zondag 25 februari 2018 23:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat gelul over allochtonen voor de ingang man, gaat toch fietsen
echt heel slecht! Een big mac uit een doosje heeft meer gelijkenis met de foto dan dit.quote:Op zondag 25 februari 2018 23:12 schreef Myraela het volgende:
Die zalm was ook wel iets beter belegd, omdat daar tussen de pannenkoekjes nog wat zalm zat. Maar bij die met biet zat er tussen de pannenkoeken dus echt helemaal niets meer.
Ik geloof trouwens meteen dat de zoete versies wel lekker zijn, maar daar valt dan ook niets aan te verpesten. Deze smaken passen prima bij elkaar, maar dan moet je gewoon niet zo karig doen.
Ik vond online ook een foto van de pannenkoeken met biet, die er 1000x beter uitziet. Waar tussen de pannenkoeken nog wat zit, waar ze mooi gebakken zijn, en er tenminste nog echt biet ligt. Maar blijkbaar vonden zij dit beter.
[ afbeelding ]
Het ziet er ook zo droog uit dat ik dorst krijg van de fotoquote:Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.
Ik had de pannenkoekjes met rode biet, geitenkaas en spinazie. M'n roze pannenkoekjes met een paar stukjes bier er doorheen zagen er gehaast uit. Niet eens mooi gelijk en rond. De toppings waren echt onwijs karig. Voor 4 dikke pannenkoekjes, zat er 1 kleine eetlepel zure room, 1 zo'n schijfje geitenkaas en een handje spinazie bij. Eigenlijk genoeg om 1 van die pannenkoekjes lekker te maken, niet vier.
M'n vriend had de versie met zalm. Iets beter. Iets meer beleg, meer smaak, maar nog steeds redelijk droge deegballen.
Waar: Lilith Coffee
Wanneer: Vandaag
Kosten: 30 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 5
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Aangezien ik daar niet vrolijk van werd, zijn we vanavond ook nog een pizzaatje gaan eten bij Gusto. En dat is m'n nieuwe favoriete pizza. Ik had een lekkere pizza met ham en mascarpone. Geen foto gemaakt.
Waar: Gusto
Wanneer: Vandaag
Kosten: 40 euro met z'n tweetjes
Cijfer: 9
quote:Op zondag 25 februari 2018 20:30 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik ben in de hype meegegaan en ben gaan lunchen bij Lilith vandaag. Vond het helemaal niets. Misschien zijn de zoete keuzes beter, maar ik zal er niet meer naartoe gaan.
[knip]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Via eetsite 50% korting op het gehele rekening.
Dat heet gewoon promotie. En promotie kost geld.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.
Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Rustig maarquote:Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.
Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Nee, volgens mij is het van een heel andere orde van grootte, mevrouw Ook. De intermediairs gaan door hun kracht qua internet degenen die de echte prestaties moeten leveren helemaal uitmelken. Ik zie dat in de geschiedenis zeer krachtig gebeuren en de kracht van het bereik van internet maakt die machinaties kwadratisch. De restaurants zijn de verliezende partij maar ook de consument. De parasiterende partijen de zich verkneukelende winnaars. En wij werken daar volop en zonder enkel voorbehoud aan mee. Want wij willen het voor de helft. Of de helft daarvan. Terwijl wij stiekem best beseffen dat dat eigenlijk niet "uit" kan. Maar dat boeit ons niets.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet gewoon promotie. En promotie kost geld.
Ze kunnen ook gaan flyeren of een advertentiecampagne starten. Kost ook geld.
Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.
Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
Maar jij bent niet representatief. Jij bunkert voor 3 normale personen naar binnen om vervolgens alle andere borden ook nog even schoon te likken.quote:Op donderdag 1 maart 2018 22:03 schreef z80 het volgende:
Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
dan schuif je toch lekker je pizza naar binnen? prima toch als je daarmee tevreden bent? maar dan is het toch niet moeilijk om te snappen dan iemand anders iets anders wil dan dat?quote:Op donderdag 1 maart 2018 22:03 schreef z80 het volgende:
[..]
Als er voor een normaal bedrag ook een maaltijd op tafel komt die voldoende is dan wil ik er best voor betalen.
Maar inmiddels bij meerdere 1 ster restaurants gegeten om direct door te kunnen naar de pizzaboer om de hoek. Veel geld vragen voor mooi opgemaakte borden, maar genoeg voedingsstoffen op tafel zetten is er niet bij.
Ik neem aan dat jij dus ook nooit de acties in de supermarkt neemt of net dat model tv koopt die op dat moment in de aanbieding is? Vast wel dus wees niet zo een moraalridder. Elke zaak kan zelf bepalen welke acties hij wel of niet houdt, zo ook in de horeca.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Cheapass. Prachtige ontwikkelingen dit. Laten we ernaar streven dat zij die de echte inspanningen doen en ook leveren daar zo weinig mogelijk aan verdienen en dat de faciliterende kortingseisende intermediairs en hun klanten daar uitstekend aan verdienen. Zo help je alles om zeep.
Nare kortingszoekende zo goedkoop als mogelijk volkje zijn we ook. Dat men er failliet aan gaat en dat we ons totaal niet afvragen hoe het kan... als wij maar lekker gegeten hebben voor weinig. Sprinkhanen.
In Brazilië is het moeilijker in te schatten wat uitkomt hequote:Op donderdag 1 maart 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in Brazilië voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
Huh? Zo zit ik dus niet in elkaar. Maar goed. De serveerster en 50% korting is een "vergelijking". Een hele slechte.quote:Op donderdag 1 maart 2018 23:35 schreef RobinOok het volgende:
Bart is een beetje schijnheilig. Als hij in Brazilië voor 5 euro onbeperkt op kan scheppen is hij blij. En of de serveerster daar haar kind met schone kleren naar school kan sturen boeit hem niet. Maar als er in Nederland met 50% korting gegeten kan worden is het opeens asociaal.
Zo kan je het ook zien.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 08:00 schreef MutedFaith het volgende:
Her enige dat dat artikel laat zien is dat er restauranthouders bestaan met een gebrek aan ondernemerschap, geen benul van marketing en een hoog calimerogehalte.
Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:55 schreef golfer het volgende:
Ik ga volgende week toch echt alleen maar omdat het de RestaurantWeek is met een aanbieding eten bij 2-sterrentent De Bokkedoorns.
We zijn er ook al 2x eerder geweest. Sinds 1 maart is er weer een nieuw team, chef-kok Roy Eijkelkamp en meestergastheer Peter Bruins.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:34 schreef Iwanius het volgende:
Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.
https://svhmeestertitels.(...)svh-meestergastheer/quote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:55 schreef Myraela het volgende:
Wat is een meestergastheer? Het klinkt zo onvriendelijk.
Eens kijken of de zeebaarsch nog op de kaart staatquote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:34 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ah! waar ik dus in 2015 met die "bolle" was. Ik hoor wel hoe je het vond.
Je hebt helemaal gelijk. Aangepast.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 17:20 schreef golfer het volgende:
Leuk. Weet je zeker dat bij die duif alleen pastinaak zat? Het lijkt namelijk erg op schorseneren.
Afgelopen weekend weer eens langs geweest. Eten was net als vorige keer wel ok, maar service enorm slecht. Een uur moeten wachten op wat pannenkoekjes, en als we er om klaagden, lag het volgens hun aan ons. Blijkbaar hebben we laat besteld en moeten we bijna een uur wachten, anderen die bestelden kregen het al na 10 minuten. Nadat ze zelf realiseerden dat ze fout zaten, kregen we niet eens een excuses. Is dus ook ons laatste keer dat we er heen gaan.quote:Op zondag 25 februari 2018 22:11 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Wij hadden wat betere ervaring bij Lilith Coffee, maar aten dan ook de Egg Benedict en de pannenkoekjes met blauwe bessen en aardbeien, dus niet zo experimenteel.
Rogvleugel! (wat ligt daar op, ei?)quote:Op zondag 4 maart 2018 11:13 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Mevrouw Meijer in Rotterdam
Waar
Mevrouw Meijer in Rotterdam
Wat at je
Hij: Steak Preparé. Buikspek met zuurkool en mosterd. Rogvleugel met kappertjes en citroen
Ik : Cocktail van rivierkreeftjes, krab, grapefruit, avocado en saffraan. Kippenleverpate met granaatappel. Zeeduivelwangetjes met kokosmelk en sereh.
Impressie
Sympathiek buurtrestaurant, aardige bediening en kutakoestiek. De kaart is klein maar fijn. Beetje Frans georienteerd maar met subtiele twist. Alles was lekker, alleen die cocktail van rivierkreeftjes en krab sloeg eigenlijk nergens op, ingrediënten op een bord. Maar goed, het kan niet altijd feest zijn. :-)
Kosten
34 euro voor 3 gangen,40 euro voor 4 gangen. Dat is inclusief dessert, als je geen dessert wilt gaat er 1 euro van de prijs.
Cijfer
8
Simpelweg een citroenpartje.quote:
wel vaak lekker rogquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Conclusie: behalve de wat gedateerd aandoende inrichting is wel te merken dat de gerechten allemaal een wat moderner tintje dan een paar jaar geleden hebben gekregen.
De 2 Michelinsterren absoluut waard!
9,5/10
[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 08-03-2018 00:52:09 ]There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Eeeeuh, soba-mayonaise? Is dat soba met mayonaise?quote:Op maandag 12 maart 2018 21:34 schreef stavromulabeta het volgende:
behalve dat het iets met soba-mayonaise was
Ik had een zelfde soort gevoel toen ik er at... Origineel om groente meer op de voorgrond te zetten, maar uitvoering kon beter.quote:
Ik kreeg het niet verzonnen, maar dat zal het zijn!quote:Op dinsdag 13 maart 2018 13:38 schreef golfer het volgende:
Ik vermoed eerder iets van miso-mayonaise.
Aan de sateh te zien, drie?quote:Op zaterdag 17 maart 2018 21:37 schreef RobinOok het volgende:
Voor hoeveel mensen was dat op de foto?
Ik zou denken dat het best kan, maar het kon niet.quote:
Herkenbaar en eens.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
Zeker niet goedkoop, maar zeker in Utrecht wel een van de betere plekken om te eten.
Die staat ook nog op mijn lijstje. Samen met Gastmaal die er naast zit.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 12:12 schreef MevrouwPuff het volgende:
Gisteren bij Aandacht voor eten geweest.
Dikke, bruine saus.quote:
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.quote:
quote:Op zaterdag 31 maart 2018 21:28 schreef Mojo.jojo het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bistro Saté (a ¤ 4,95) van de Snackbistro. was lekker
quote:
Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro... Zie dit liever dan al die hoogdravende en zeer vergezochte voedselporno.
Dat is waar. Maar ik vind het evenzogoed een woest aantrekkelijke vrouw enkel door hoe en wat zij schrijft. Maar tegengas heeft zij nodig, zoveel is zeker.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 23:38 schreef renwan het volgende:
[..]
Zij geeft overal commentaar op, denk dat het chronisch is.
Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel.quote:
Sinds wanneer ben jij Surinaams?quote:Op zaterdag 31 maart 2018 23:44 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het zit je wel dwars die bruine saus. Bij ons thuis aten we dat altijd met bruine saus (en dat ie ook een beetje dik was). Wij wisten niet anders en vonden dat uitstekend. Dus de liefhebbers van bruine saus (ook als ie een beetje dik is) graag in haar en zijn waarde laten. Dankjewel.
quote:
Ik dacht altijd dat je dat wel wist.quote:
Nee, serieus. Geen idee.quote:
Hoe maak jij eigenlijk je foto's? Als ik 's avonds in een restaurant mijn eten wil fotograferen wordt het of heel donker/slechte kwaliteit of ben ik een hufter die met flits fotografeert.quote:
Er is in de basis niks mis met een goed jus. Maar ik denk ik deze dat Robin met name ageerde tegen de jus die men gemiddeld genomen bij de Surinaamse eethuisjes serveert, en die vol met maizena of andere 'donkere' troep zit waardoor het vaak zo een drabachtige substantie is en wordt die in de basis ook nog erg ongezond is.quote:Op zaterdag 31 maart 2018 19:27 schreef Bart2002 het volgende:
Gewoon lekker ketjapsjuutje. We hoeven serieus niet overal commentaar op te leveren en onze vraagtekens bij te zetten Mevrouw Ook. Dit is gewoon eerlijk lekker voedsel zoals miljoenen dat eten. Zij vinden dat lekker, en terecht. En dat alles voor een eerlijke prijs ook nog. Smakelijk gegeten met een drankje en toetje voor 11 euro..
Wel heel prijzig voor 3 gangen. (kwam dat door de hoppescheuten?)quote:Op zaterdag 7 april 2018 11:04 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?
l'Ami Jac in Utrecht
[ afbeelding ]
Wat at je?
• Gepocheerde kalfshersenen met sauce tartare
• Hopscheuten met een gepocheerd ei en sauce hollandaise
• Kalfstong met zwezerik en snijbiet
[ afbeelding ]
Impressie?
De kalfhersenen waren niet helemaal mijn ding, maar dat was volgens mij vooral psychologisch (de structuur was nog goed te herkennen). Maar verder: Wow!
De hopscheuten hadden qua structuur en bitterheid iets van asperges, met een fantastisch luchtige hollandaise saus. Daar heeft iemand flink staan roeren. De tong was perfect klaargemaakt en in dunne plakjes geserveerd. De snijbiet was er mooi bij uitgezocht: een beetje bitter maar minder bitter dan normaal waardoor hij er erg goed bij paste.
De bediening is losjes, vriendelijk en komt een beetje chaotisch over (de eerste tien minuten had ik zoiets van ' euh?'), maar bij nader inzien toch uitermate professioneel, enthousiast en deskundig. Vooral het enthousiasme over de wijnen straalde er van af.
Daarnaast hebben ze een ruime en goed geselecteerde keuze aan dessertwijnen, wat ik bij sommige restaurants toch wel mis.
Kosten?
200 euro voor 2 personen (3 gangen), inclusief een mooie fles wijn, apperatiefjes vooraf en een dessertwijn als toetje.
Cijfer?
Zonder twijfel een 9.
Het is zeker niet goedkoop, maar wel elke cent waard. Er werd fantastisch gekookt en de porties waren groot (ik zat na de derde gang behoorlijk vol).quote:Op zaterdag 7 april 2018 11:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wel heel prijzig voor 3 gangen. (kwam dat door de hoppescheuten?)
Maar het klinkt wel leuk! Hersenen, zwezerik, tong èn hoppescheuten. Ik zou voor slechts 1 van die 4 al warm lopen.
😩quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel heeft al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Daarvoor ga ik niet naar een restaurant. Dat kan ik zelf allemaal wel maken. En ja, je weet dat de wijn 6x over de kop gaat. En ja, laat mij maar lekker decadent zijn. Er is al genoeg gebrek aan smaak en middelmatigheid. Als je het kunt veroorloven, gewoon doen. Kan je het niet veroorloven, blijf dan weg uit dit topic en zeur niet.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel heeft al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Lolwhut, dit is een grap toch?quote:opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Ja dat dacht ik wel weer. Handen af van onze decadentie s.v.p.quote:
Doe er dan zelf wat aan, fucking zeikerdquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:25 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja dat dacht ik wel weer. Handen af van onze decadentie s.v.p.
Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.quote:
Je bent gewoon jaloers en zeurt.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:27 schreef Bart2002 het volgende:
Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.
Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice.quote:
Gewoon een beetje meer je best doen op je werk gozer, of überhaupt gaan werken, dan kun jij dit ook betalen ipv halve liters schultenbrau achterover klappen bij moeder de vrouw op de bankquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat is m.i. wel een probleem. Het is voor hen met geld. Ik mag daar toch wel mijn bedenkingen over hebben? Opdat men beseft dat e.e.a. best decadent is.
Profiel:quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice.
Het klopt!quote:hobby's/interesses: Koken, Zeuren, Schaken
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.quote:
Misschien dan je prostaat eens laten checken, je zeikt namelijk best wel bovenmatigquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Dan doe je lekker je eigen dingetje en laat je mensen geld uitgeven aan dingen waar ze geld aan uitgeven. Post jij intussen je 'bordje goed warm eten'quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaal is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Fijn voor jou. Maar laat je (voor)oordelen en gezeur dan lekker achterwege in dit topic.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:35 schreef Bart2002r het volgende:
Ik mag graag een steentje in de vijver gooien. Opdat wij beseffen dat deze decadentie niet zo normaa l is als wij dat vinden. Dat is het streven. Ik ben overigens steenrijk maar leef daar niet naar. Al die voedselporno kan mij gestolen worden.
Al die kunstwerkjes die ook nog eens spotgoedkoop zijn worden bereid door de zwaar onderbetaalde brigade in de keuken. Dat allemaal niet willen zien vind ik een "dingetje". Ik begrijp wel dat je lekker in je bubbel wilt verblijven door dat alles te negeren. Als de betrokkenen goed betaald zouden worden dan zou al die voedselporno minstens 3 keer zoveel kosten. En dan verdient de baas er ook nog wat aan.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:49 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Dan doe je lekker je eigen dingetje en laat je mensen geld uitgeven aan dingen waar ze geld aan uitgeven. Post jij intussen je 'bordje goed warm eten'
Begin bij jezelf, en verander de wereld.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
Een gewoon goed bord warm eten, dat zou ik hier ook nog weleens willen zien. Hoeft niet perse hoppescheuten bij dan. Ik vind bovenstaande zeer ver gezocht: het moeten blijkbaar allemaal "kunstwerkjes" zijn. Met goed voedsel hebben al die zeer arbeidsintensieve gangen niet te maken. Decadent zelfs wel. Er is een hele "brigade" aan het werk om al dat tuttige eten te bereiden voor de would be fijnproevers. Wijnen van 6 euro per glas(!) daarbij... Ik hoop dat men het tegengeluid op prijs stelt opdat wij beseffen dat deze luxe voor velen niet weggelegd is.
Omdat dit niet het topic daarvoor is. Maak er lekker eentje en ga daar zeuren.quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Al die kunstwerkjes die ook nog eens spotgoedkoop zijn worden bereid door de zwaar onderbetaalde brigade in de keuken. Dat allemaal niet willen zien vind ik een "dingetje". Ik begrijp wel dat je lekker in je bubbel wilt verblijven door dat alles te negeren. Als de betrokkenen goed betaald zouden worden dan zou al die voedselporno minstens 3 keer zoveel kosten. En dan verdient de baas er ook nog wat aan.
Ik vind inzicht in hoe het kan en hoe het komt wel belangrijk eigenlijk. Dat zien we hier nooit helaas.
ditquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:26 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Doe er dan zelf wat aan, fucking zeikerd
Maar serieus: dat soort dingen vraag je je nooit af?quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:57 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Omdat dit niet het topic daarvoor is. Maak er lekker eentje en ga daar zeuren.
Nee, ik heb betere dingen te doenquote:Op zaterdag 7 april 2018 18:58 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar serieus: dat soort dingen vraag je je nooit af?
Een beetje kritisch zijn en blijven op de liefhebberijen is wel goed vind ik. Dat zie je nooit hier (behalve over de te hoge prijs dan..). Misschien inderdaad iets voor een ander topic zodat jullie er geen last van hebben. Maar ik zie dat dan toch als een soort van "wegkijken"... Wel graag de lusten maar de lasten niet willen zien. Want dat is zeuren.quote:
Neen. Ik weet niet hoe dit in de wereld is gekomen (zal wel via Pierre V. zijn..) maar het is niet waar.quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:32 schreef RobinOok het volgende:
Aangezien jij het liefste voor 2,50 in een ontwikkelingsland eet.
Maar welke zou dat zijn? Of moet ik er zelf 1 openen? Nadeel is wel dat het de buitenwereld (zoals hier) dan niet bereikt. Beetje fusion zou best goed zijn. Ik zie ook wel dat het zwaar offtopic is allemaal maar zo gaat het soms dat men als door een adder gebeten reageert.quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zullen we het hier houden bij het onderwerp van dit topic, namelijk restaurantreviews?
Bart heeft best interessante punten die in een ander topic vast prima tot hun recht komen.
Ja, ik heb wel eens vaker het idee dat ik je met iemand verwar, maar ik kan niet bedenken met wie dan. Of misschien ben je enigszins schizo. Of toch ik gewoon dement. Jij bent toch de Zeeuwse Braziliaan?quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:33 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Neen. Ik weet niet hoe dit in de wereld is gekomen (zal wel via Pierre V. zijn..) maar het is niet waar.
Mag ik van zonweringen de jalouziekaart? Kwartet!quote:Op zaterdag 7 april 2018 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Aha. De "jalouziekaart" wordt getrokken. Nice.
Een nieuw topic openen in CUL lijkt me prima. Je zou het linkje hier kunnen posten, dan kunnen geinteresseerden met je mee verhuizen. De ervaring leert overigens wel dat de vaste lezers hier, bijna alle topics in CUL wel lezen dus je bereik is dan uitstekend.quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:35 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar welke zou dat zijn? Of moet ik er zelf 1 openen? Nadeel is wel dat het de buitenwereld (zoals hier) dan niet bereikt. Beetje fusion zou best goed zijn. Ik zie ook wel dat het zwaar offtopic is allemaal maar zo gaat het soms dat men als door een adder gebeten reageert.
Daarom hou ik zo van u mevrouw Ook: die onweerstaanbare humor. En inderdaad zal ik e.e.a. eerst in overweging nemen. Het is niet gemakkelijk. Maar ik vind het "sociale" aspect in het kader van "ons tomeloos genieten" dus belangrijk. Ge zult ervan horen.quote:Op zaterdag 7 april 2018 19:52 schreef RobinOok het volgende:
Toch vind ik de off-topic-angst op Fok soms toch wel enigszins fobische vormen aannemen.
Ik stel me dan een verjaardag voor waar niemand het over het echte leven of politiek of de dood mag hebben, want het is een verjaardag. Maar goed...
Één tip, Bart. Voor je dat topic opent, besluit dan eerst even of je dat eten waarover we posten nou te duur of juist te goedkoop vindt.
quote:Op zaterdag 7 april 2018 20:11 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Daarom hou ik zo van u mevrouw Ook: die onweerstaanbare humor. En inderdaad zal ik e.e.a. eerst in overweging nemen. Het is niet gemakkelijk. Maar ik vind het "sociale" aspect in het kader van "ons tomeloos genieten" dus belangrijk. Ge zult ervan horen.
Komt uit het hart hoor. Maar goed. Graag weer on-topic mensen! Dat gedoe ook altijd.quote:
Nu trek ik de zonweringkaart!quote:
mooie passende smileyquote:
Ja, wou dat ik een braziliaantje had die mn kont liktequote:Op zaterdag 7 april 2018 21:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nu trek ik de zonweringkaart!
Sorry, kon het niet laten.
Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaanquote:Op zaterdag 7 april 2018 19:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik heb wel eens vaker het idee dat ik je met iemand verwar, maar ik kan niet bedenken met wie dan. Of misschien ben je enigszins schizo. Of toch ik gewoon dement. Jij bent toch de Zeeuwse Braziliaan?
Ondanks dat best een woest aantrekkelijke vent die zijn gedachtegoed ook nog eens vlijmscherp weet te ventileren. Niet iedereen is daar gecharmeerd van, dat begrijp ik ook wel. Mijn eigen vrouw vindt dat ook niks. Zo gaat dat.quote:Op zaterdag 7 april 2018 21:43 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaan
Ooooooh, fuck, jaaaaa!quote:Op zaterdag 7 april 2018 21:43 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nee, dat is hij niet. Dat was sirdanilot oid meen ik. Maar Bart is iig geen jonge Zeeuwse Braziliaan
https://migrationology.com/restaurants-in-nyc/quote:Op vrijdag 13 april 2018 15:22 schreef Luuksor het volgende:
Iemand hier nog tips voor restaurants in New York?
Niet zozeer specifieke restaurants, maar meer een checklist.quote:Op vrijdag 13 april 2018 15:22 schreef Luuksor het volgende:
Iemand hier nog tips voor restaurants in New York?
Dat kan toch best een keertje? Als we lief tegen Luuksor doen, komt hij straks misschien wel vertellen welk verrukkelijk eten hij allemaal op heeft in NYCquote:Op vrijdag 13 april 2018 17:39 schreef golfer het volgende:
En verder is dit topic niet voor restauranttips, maar voor reviews van plekken waar je gegeten hebt.
quote:
Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens.quote:
Ik was ook serieus hoor.quote:Op zondag 15 april 2018 21:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens.
Nee. Mozzarella tatlisi overgoten met honing.quote:
Anders gezegd: Iwanius in NYC met oude Miep.quote:Op vrijdag 13 april 2018 17:24 schreef robdriessen het volgende:
Niet zozeer specifieke restaurants, maar meer een checklist.
* Lox bagel of Reuben in een joodse deli.
* Dim sum in Chinatown
* Chili dog en pretzels van straatverkopers
* Avondje Little Italy
Nou vooruit, toch wat namen:
* PDT, de speakeasy cocktailbar met naastgelegen gourmet hot dog restaurant
* Momofuku, keuze uit drie locaties
Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Ik kan genieten van een lekkere kipsate in een goed eetcafe, maar ook van de uitdaging qua smaken in sommige meer high end restaurants. Het is maar net waar je zin in hebt.quote:Op zondag 15 april 2018 21:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar even zonder gekkigheid: inderdaad hoor. Gewoon voedsel met nog een lekker toetje ook voor sympathieke beprijzing. Dat mag ik graag zien. Ik vertegenwoordig daarmee de low-end groep die de "doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, zeker met voedsel" stroming vertegenwoordigt. Dat is een stroming die steeds invloedrijker wordt trouwens.
We kregen een combi van vega, vlees en vis. Daar kun je normaal 1 uit kiezen, maar kozen voor dit.quote:Op donderdag 26 april 2018 15:37 schreef golfer het volgende:
Leuk verslag, Krea.
Vind alleen de combinatie van Black Angusbeef met gerookte makreel een beetje vreemd.
Veel gefrituurd, niet?quote:Op zaterdag 12 mei 2018 16:55 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ][
Waar?
Sylt Seafood op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. (naast de Burgeclub)
Wanneer?
Een keer begin april en begin mei
Wat at je?
Thaise mosselen, mosselen met roquefort, (slip)tong, kibbeling, garnalenkroket, kreeft, crabcakes, inktvisringetjes, friet. Meer daarover hier: https://robinuit.wordpress.com/2018/05/12/sylt-seafood-rotterdam/
Impressie?
Leuk tentje, niet veel pretenties, ze willen fastfood seafood serveren. Goed eten voor een redelijke prijs.
Kosten?
Beide keren niet meer dan 80 euro voor zijn tweetjes met een flesje wijn erbij.
Cijfer?
8,5
De kibbeling, de kroket en de friet ja. Verder de calamares, maar die had ik niet. Zal euh 8% van de gerechten op de kaart zijn.quote:
Niet persé.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 17:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De kibbeling, de kroket en de friet ja. Verder de calamares, maar die had ik niet. Zal euh 8% van de gerechten op de kaart zijn.
Is dat een dingetje voor je?
Overrated en overpriced troep vind ik het persoonlijk. Snap de hype totaal niet. Die burgers zelf vind ik ook helemaal niks..net als die smakeloze dunne dingen van de McDonaldsquote:Op maandag 21 mei 2018 16:50 schreef Black_Baron het volgende:
Ben zojuist bij Five Guys in Leidsche Rijn Centrum geweest.
Heb daar een hamburger (a 8,50) en een gedeeld patatje op.
Vond het erg klef allemaal. Niet voor herhaling vatbaar. Maar mss vinden anderen het juist wel heel lekker.
Ja. Dat broodje was zo slap. En het vet droop er af. Niet mijn ding.quote:Op maandag 21 mei 2018 16:54 schreef Tim86 het volgende:
[..]
Overrated en overpriced troep vind ik het persoonlijk. Snap de hype totaal niet. Die burgers zelf vind ik ook helemaal niks..net als die smakeloze dunne dingen van de McDonalds
Ziet er prima uit.quote:Op maandag 23 april 2018 21:02 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Stazione Pazzo, Soestduinen
Wat at je?
Het vaste 2-gangen lunchmenu:
• Focacia vooraf
• Polenta met Ragú
• Diamanthaas met jonge spinazie en een soort pesto/Salsa verde.
Impressie?
Simpele maar perfect klaargemaakte italiaanse keuken. De diamanthaas was prachtig rose van binnen, flink wat jus met olijfolie en de Polenta zijdezacht en smeuig. Een beetje zoals je bij de denkbeeldige perfecte Mama in Italië verwacht te kunnen eten. De focacia was zonder meer de lekkerste die ik ooit heb gehad, tikje krokant bovenop en tegelijk vol smaak van de olijfolie.
De bediening was net een tikje minder, vriendelijk maar af en toe een beetje slijmerig en tegelijk vergeetachtig. Er werd wel vriendelijk gevraagd of we nog wat brood wilden, maar dat kwam nooit opdagen. Op mijn vraag of er truffelolie in de ragu zat, zou dat even in de keuken nagevraagd worden, het antwoord kwam echter nooit bij mij terecht.
Kosten?
81 ,- voor 2 personen, inclusief 2 koffie, een glas wijn en een grote fles water.
Cijfer?
7,5. Het eten is perfect in zijn simpelheid, de bediening is niet per se verkeerd maar zou wel wat beter kunnen.
Leuk dat het jou gesmaakt heeft en ziet er wel oke uit vind ik.quote:Op zaterdag 12 mei 2018 16:55 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Sylt Seafood op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. (naast de Burgeclub)
Wanneer?
Een keer begin april en begin mei
Wat at je?
Thaise mosselen, mosselen met roquefort, (slip)tong, kibbeling, garnalenkroket, kreeft, crabcakes, inktvisringetjes, friet. Meer daarover hier: https://robinuit.wordpress.com/2018/05/12/sylt-seafood-rotterdam/
Impressie?
Leuk tentje, niet veel pretenties, ze willen fastfood seafood serveren. Goed eten voor een redelijke prijs.
Kosten?
Beide keren niet meer dan 80 euro voor zijn tweetjes met een flesje wijn erbij.
Cijfer?
8,5
Wij gaan regelmatig naar Saigon, volgende keer deze eens proberenquote:Op zondag 3 juni 2018 18:37 schreef FlipjeHolland het volgende:
Waar?
Kimmade Food Village, Utrecht (tegenover bioscoop Rembrandt)
Wanneer?
Gisteren, na bij de film Solo geweest te zijn.
Wat at je?
Als voorgerecht Tom Ga (een verse spring roll met gemarineerde kip, garnaal, groente en kruiden).
[ afbeelding ]
Als hoofdgerecht Pho Bo (traditioneel Vietnamese noodle soup met rundvlees, vleesballetjes, taugé, groente, kruiden en rode pepers).
[ afbeelding ]
Als nagerecht een cheesecake van passievrucht met een bolletje huisgemaakt ijs. (geen foto helaas)
Impressie?
Prima tent. Een stuk beter dan Saigon op de Voorstraat, waar het personeel meer oog heeft voor elkaar dan de klant. Snelle bediening ook. De Pho Bo deed me met weemoed terugdenken aan mijn reis door Vietnam. Deze kwam heel dichtbij hoe ze 'm daar maken. Aankleding is simpel maar doeltreffend. Bediening was een beetje nors (ook iets typisch Vietnamees), maar aardig. Als je geen Engels kunt kan dat een probleem zijn; niet iedereen spreekt daar Nederlands. Wil je Vietnamees eten ga dan naar Kimmade en niet naar Saigon. Ze hebben ook een piepklein tentje op de Mariaplaats, maar daar kun je niet reserveren.
Kosten?
57 euro voor 2 personen, wat imo erg redelijk is. Goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Cijfer?
8,5
Ik ben erg te spreken over Kimmade. Ze benaderen de authentieke Vietnamese gerechten beter dan Saigon. Die is na al die jaren toch wat vernederlandst qua smaak en ingrediënten. Bovendien moesten we de laatste keer bij Saigon ontzettend lang wachten op ons hoofdgerecht (zo'n 50 minuten) en moest ik 3x vragen waar onze drankjes bleven.quote:Op zondag 3 juni 2018 20:22 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Wij gaan regelmatig naar Saigon, volgende keer deze eens proberen
Die ga ik dan ook een keer uitproberen. Van Saigon was ik niet echt onder de indruk.quote:Op zondag 3 juni 2018 20:29 schreef FlipjeHolland het volgende:
[..]
Ik ben erg te spreken over Kimmade. Ze benaderen de authentieke Vietnamese gerechten beter dan Saigon. Die is na al die jaren toch wat vernederlandst qua smaak en ingrediënten. Bovendien moesten we de laatste keer bij Saigon ontzettend lang wachten op ons hoofdgerecht (zo'n 50 minuten) en moest ik 3x vragen waar onze drankjes bleven.
Leuk, en ik wil hun restaurant ook eens bezoeken. Tot dusver ben ik alleen op de Mariaplaats geweest om iets af te halen. De eerste keer geweldig gegeten, en daarna lange tijd niet meer geweest omdat het daar een beetje lastig wachten is....in het restaurant is het te klein en als je buiten wacht sta je in een drukke smalle winkelstraat ehm..nogal in de weg.quote:Op zondag 3 juni 2018 18:37 schreef FlipjeHolland het volgende:
Ze hebben ook een piepklein tentje op de Mariaplaats, maar daar kun je niet reserveren.
Bedele beer is gewoon Heineken.quote:Op maandag 4 juni 2018 10:04 schreef Molleman het volgende:
Waar?
Gezana in Eindhoven (Eritrees / Ethiopisch restaurant)
Wanneer?
Gisteren, vriend van mij was jarig en hem getrakteerd.
Wat at je?
Gored-Gored
Medium gebakken rundvlees (kogelbiefstuk) pittig gekruid in boter met verse Eritrese Feta kaas.
Alicha B’Siga
Gestoofd lamsvlees met sappig alicha saus (Groentemix van aardappel, wortelen, sperziebonen en spitskool). Mild gekruid.
Vegan Mix
Combinatie van verschillende vegetarische en veganistische gerechten.
Dit met Enjera (pannenkoeken waarmee je het eten met je handen eet) en salade. Dit allen op een grote schaal om samen op te eten. Het was ruim voldoende om met zijn drieën van te kunnen eten. Hebben er ook meer dan een uur over gedaan om de schaal (zo goed als) leeg te kunnen krijgen.
[ afbeelding ]
Daarnaast een lokaal Ethiopisch bier.
[ afbeelding ]
Tussendoor kwamen ze nog langs met zojuist handmatig gebrande koffie om te laten ruiken, even later uiteraard de vraag of we een kopje lusten. Dat wilden we uiteraard wel als je die koffie ruikt. In de koffie zat wat gember verwerkt en was heerlijk qua smaak. Daarna hebben we nog afgesloten met een Eritreese likeur, had heel veel weg van een Ouzo, maar dan zoeter.
Impressie?
We hebben geweldig gegeten en zeer goed gedronken.
Kosten?
87 euro voor 3 personen, zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
Cijfer?
9
Hartstikke leuk, maar het is toch degelijk een heel andere smaak. Ze gebruiken echt niet hetzelfde recept, dat proefde ik wel.quote:
Foto's uploaden op imgur.com of iets dergelijks en de links in je reactie zetten tussen [img] en [/img] tags.quote:
Iedereen heeft wel een kantelpunt. Maar denk wel met andere bedragen.quote:Op maandag 4 juni 2018 16:34 schreef Mip1988 het volgende:
Jammer, stevig aan de prijs ook zeg.. Of bestond de rekening grotendeels uit drank?
Ergens is voor mij ook een kantelpunt van wat ik wil betalen voor een etentje. Ben ik daar de enige in?
Eigenlijk boven de zeg ¤75 pp (ja, incl.drank) vind ik het wel mooi geweest. En ik hou echt van lekker eten en uit eten gaan, maar op een gegeven moment remt mijn verstand me af en denk ik voor dit geld had ik zelf heul wat keertjes luxe thuis kunnen eten. Is natuurlijk niet dezelfde belevenis, bediend worden is ook lekker maar toch...
Sorry voor de offtopic
Ik heb ook een kantelpunt, maar dat ligt eerder rond de 125,- p.p. Rond de 75,- heb ik vaak nog wel het gevoel dat ik het met wat goede wil ook zelf had kunnen maken. En als ik uit ga eten, betaal ik liever meer voor iets dat ik ze echt niet na doe.quote:Op maandag 4 juni 2018 16:34 schreef Mip1988 het volgende:
Jammer, stevig aan de prijs ook zeg.. Of bestond de rekening grotendeels uit drank?
Ergens is voor mij ook een kantelpunt van wat ik wil betalen voor een etentje. Ben ik daar de enige in?
Eigenlijk boven de zeg ¤75 pp (ja, incl.drank) vind ik het wel mooi geweest. En ik hou echt van lekker eten en uit eten gaan, maar op een gegeven moment remt mijn verstand me af en denk ik voor dit geld had ik zelf heul wat keertjes luxe thuis kunnen eten. Is natuurlijk niet dezelfde belevenis, bediend worden is ook lekker maar toch...
Sorry voor de offtopic
Goeie, daar ga ik zeker heen als ik daar komende zomer op vakantie ben, dank!quote:Op maandag 4 juni 2018 18:27 schreef Mansjester het volgende:
Patat in een wegrestaurant in Scandinavië. Prima stevige patat,genoeg zout. Tien euro voor twee personen (incl. mayo)
8.1
Die kleuren rn compositie van dat aspergegerecht misstaan niet op de cover van een trance-cd'tje uit de jaren 90quote:Op maandag 4 juni 2018 18:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?
C'est ça, Bollenhofsestraat, Utrecht
Wat at je?
Het 5-gangen verassingsmenu. C'est ça heeft elke dag een vast menu maar je kunt wel aangeven of ze ergens rekening mee moeten houden.
- amuse met zoete aardappel en truffel
- Paté, eendenlever, asperge, rode wijnsaus en een soort duxelles
- Kervelsoep met makreel
- Op de huid gebakken zeebaars met aardappel, venkel, peultjes en waterkers.
- kaasplankje
- Creme van mascarpone met een brownie
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie?
Ik had erg goede herinneringen aan C'est ça (ooit een hele leuke tweede date gehad met ondertussen alweer ex-mevrouw Stavromulabeta), dus mijn verwachtingen waren hoog.
Het eten is prima en correct klaargemaakt, maar ook nergens overweldigend. De groenten zijn netjes beetgaar, de klassieke smaakcombinaties kloppen, sauzen mooi van structuur de vis had toen hij uit de pan kwam een lekker knapperig vel.
En dat vel van die vis was dan ook eigenlijk de enige echt negatieve constatering: Eerst bak je een vis prachtig op de huid, vervolgens gooi je een plens vochtige groenten erboven op. Erg zonde omdat alleen nog maar de staart knapperig was en de rest van de huid in een kleffe bedoening was veranderd. Ik vraag me af of de kok daar gewoon niet over nagedacht heeft of het optische toch belangrijker vond dat het gustatieve.
De enige echte verrassing was het toetje: Een op zich zelf net te droge brownie die perfect in balans werd gebracht door het romige van de mascarponecreme. Daarvan vraag ik me echter weer af of die net te droge brownie een absoluut geniale ingeving van de kok was of gewoon toeval. Ik hoop het eerste, gezien de relatief veilige behoudenheid van de gerechten vrees ik het tweede.
Ook leuk was dat bij het wijnarrangement tussen de echte wijnen door een Pruneaux de Bourgogne kwam. Verder waren de wijnen in het arrangement oké, voor 5,50 per glas hoor je me zeker niet zeuren, maar ik had met alle liefde een euro extra per glas betaald voor een net iets verrassendere wijn. Het was nu een beetje het bovensegment van de supermarkt.
De bediening wist de balans tussen informeel en formeel goed te vinden, had kennis van zaken en was alleen een beetje chaotisch (eerst 10 minuten met een leeg glas rondkijken, wachten, oogcontact zoeken ... en vervolgens binnen 30 seconden na elkaar 2 verschillende personen die niet door hadden dat hun collega net wegliep.) Maar dat valt te overleven
Al met al een prima restaurant, geen negatieve dingen, alles was lekker, maar het had van mij iets meer boven de middelmaat uit mogen steken.
Waar andere restaurants wel iets van kunnen leren, is dat je gewoon pro-actief kraanwater aangeboden krijgt.
Kosten?
140,- voor 2 personen, inclusief apperatief, 5 gangen en wijnarrangement.
Cijfer?
7,5
Geen probleem,geniet ervan alvast!quote:Op maandag 4 juni 2018 19:37 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie, daar ga ik zeker heen als ik daar komende zomer op vakantie ben, dank!
Ahh dat was ons lievelings restaurant toen we daar nog woonden O.a. Mijn afstuderen daar gevierdquote:Op maandag 4 juni 2018 18:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?
C'est ça, Bollenhofsestraat, Utrecht
Wij zijn hier ook eens geweest, de missers in de gerechten zijn geen geniale ingevingen helaas. Wij liepen tegen hetzelfde aan. Hadden die dag ook een sufferd van de bediening die meende de sommeliers routine te kennen maar links en rechts steken liet vallen, om vervolgens met de neus omhoog weg te lopen.quote:Op maandag 4 juni 2018 18:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?
C'est ça, Bollenhofsestraat, Utrecht
Wat at je?
Het 5-gangen verassingsmenu. C'est ça heeft elke dag een vast menu maar je kunt wel aangeven of ze ergens rekening mee moeten houden.
- amuse met zoete aardappel en truffel
- Paté, eendenlever, asperge, rode wijnsaus en een soort duxelles
- Kervelsoep met makreel
- Op de huid gebakken zeebaars met aardappel, venkel, peultjes en waterkers.
- kaasplankje
- Creme van mascarpone met een brownie
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie?
Ik had erg goede herinneringen aan C'est ça (ooit een hele leuke tweede date gehad met ondertussen alweer ex-mevrouw Stavromulabeta), dus mijn verwachtingen waren hoog.
Het eten is prima en correct klaargemaakt, maar ook nergens overweldigend. De groenten zijn netjes beetgaar, de klassieke smaakcombinaties kloppen, sauzen mooi van structuur de vis had toen hij uit de pan kwam een lekker knapperig vel.
En dat vel van die vis was dan ook eigenlijk de enige echt negatieve constatering: Eerst bak je een vis prachtig op de huid, vervolgens gooi je een plens vochtige groenten erboven op. Erg zonde omdat alleen nog maar de staart knapperig was en de rest van de huid in een kleffe bedoening was veranderd. Ik vraag me af of de kok daar gewoon niet over nagedacht heeft of het optische toch belangrijker vond dat het gustatieve.
De enige echte verrassing was het toetje: Een op zich zelf net te droge brownie die perfect in balans werd gebracht door het romige van de mascarponecreme. Daarvan vraag ik me echter weer af of die net te droge brownie een absoluut geniale ingeving van de kok was of gewoon toeval. Ik hoop het eerste, gezien de relatief veilige behoudenheid van de gerechten vrees ik het tweede.
Ook leuk was dat bij het wijnarrangement tussen de echte wijnen door een Pruneaux de Bourgogne kwam. Verder waren de wijnen in het arrangement oké, voor 5,50 per glas hoor je me zeker niet zeuren, maar ik had met alle liefde een euro extra per glas betaald voor een net iets verrassendere wijn. Het was nu een beetje het bovensegment van de supermarkt.
De bediening wist de balans tussen informeel en formeel goed te vinden, had kennis van zaken en was alleen een beetje chaotisch (eerst 10 minuten met een leeg glas rondkijken, wachten, oogcontact zoeken ... en vervolgens binnen 30 seconden na elkaar 2 verschillende personen die niet door hadden dat hun collega net wegliep.) Maar dat valt te overleven
Al met al een prima restaurant, geen negatieve dingen, alles was lekker, maar het had van mij iets meer boven de middelmaat uit mogen steken.
Waar andere restaurants wel iets van kunnen leren, is dat je gewoon pro-actief kraanwater aangeboden krijgt.
Kosten?
140,- voor 2 personen, inclusief apperatief, 5 gangen en wijnarrangement.
Cijfer?
7,5
Burgerclub en Burgertrut natuurlijk!quote:Op maandag 25 juni 2018 15:36 schreef vinnypassy het volgende:
Meer tips voor tentjes met goede hamburgers zijn welkom.
Die voor mij reden waren nooit meer terug te gaan.quote:Op maandag 25 juni 2018 15:51 schreef Myraela het volgende:
Ik vind Pickles fijn voor een burger, al vind ik vooral die dunne gekruide frietjes daar zo lekker.
Uiteinde/buitenkant krokant. En die kleine stukjes inderdaad, die ik niet mislukt noem maar extra lekker.quote:Op maandag 25 juni 2018 15:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Burgerclub en Burgertrut natuurlijk!
En wat bedoel jij met "lekker veel krokante stukjes"? Toch niet allemaal van die mislukte fliebertjes waar geen aardappel meer in zit?
Dat klinkt goed zeg, zeker voor die prijs.quote:
Ja, de prijs meer dan waard, soms valt alles mooi samen en beleef je ineens zo'n avond die je je over 10 jaar nog kan herinneren. :-)quote:Op donderdag 28 juni 2018 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat klinkt goed zeg, zeker voor die prijs.
Dat klinkt erg interessant. Binnenkort ook maar eens proberen.quote:Op zondag 8 juli 2018 20:56 schreef realAIVD het volgende:
Waar? Darah, Afghaans restaurant, Utrecht
https://www.iens.nl/restaurant/darah-afghaans-restaurant/315457
Wanneer? Gisteravond
Wat at je?
Ze serveren hier per definitie een 3-gangen menu, die je zelf kunt samenstellen.
De bediening bestaat volledig uit jonge jongens (zie link Iens hierboven met achtergrondverhaal), die allemaal even vriendelijk, vlot en geroutineerd hun werk doen.
Er wordt, naast de kaart die we online al even bekeken hadden, aangegeven dat we ook een zogenaamd "verrassingsmenu" kunnen nemen, dan stellen ze het zo samen dat je ongeveer 80% van hun kaart kunt proeven.
Tja, aangezien het de eerste kennismaking met Afghaans eten is, gaan we maar voor dat verrassingsmenu.
We beginnen met een fles witte wijn, daar krijgen we een fles chaudfontaine bij. Vervolgens komen de voorgerechten op tafel. Het zijn 3 verschillende voorgerechten:
Kofte tokhm (vegetarische burgertjes van ui, ei, meel en verse kruiden),
Morge degi (gemarineerde stukjes kippendijfilet met uien en paprika)
en twee Mantoe (een gestoomd kussentje van deeg gevuld met licht gekruid gehakt)
Erg lekker allemaal, met name de mantoe.
[ afbeelding ]
De hoofdgerechten laten niet lang op zich wachten, het past allemaal bijna niet op de tafel:
We krijgen Qabeli Palauw (door gekarameliseerde suiker gebruinde rijst met een deken van wortel, rozijnen, pistache en amandel). Onder de rijst liggen stukjes lamsvlees.
[ afbeelding ]
en verder Zamarod Chalauw (door spinaziesap gekleurde rijst). En kip die 9 uur gemarineerd is en vervolgens 3 uur in de oven heeft gelegen...geweldig sappig en mals, ik gok dat het Raane Morg is, maar weet dat niet zeker.
Verder wordt de tafel vol gezet met kleinere bakjes, met Vaselya (gestoomde sperziebonen in tomatensaus), Qorme Bara (gestoofd lamsvlees), Daal (gestoofde gele linzen), Sabzi (spinazie) en een tomatensalade.
[ afbeelding ]
Als je ergens meer van wilt kun je het gewoon bij vragen, geeft men aan. Het was meer dan voldoende, maar de tomatensalade laten we wel nog een keer komen, die was bijzonder lekker.
Overigens was alles erg lekker, kruidig maar niet echt pittig, wel allemaal goed op smaak.
Als we klaar zijn met het hoofdgerecht wordt wederom vlot afgeruimd, de bediening is niet opdringerig maar wel attent en alert.
Het nagerecht volgt wederom vlot, men vraagt niet of we bij het nagerecht nog iets anders wensen te drinken, we hebben dan nog een staartje water en wijn.
Het nagerecht bestaat uit een bolletje moerbei-ijs, een bolletje vijgen-ijs, kardemom-vla (waar ik al een klein hapje van had genomen voor ik de foto maakte), wat gedroogde moerbeien en een stukje gedroogde en gesuikerde ananas.
[ afbeelding ]
De kardemom vla was erg lekker, het vijgenijs vooral zoet en de gedroogde moerbeien waren iets te ver gedroogd waardoor ze niet lekker meer waren en die waren ook door het ijs gemalen, dat was eigenlijk het enige dat een beetje tegen viel.
Al met al ontzettend leuk om zo een nieuwe keuken te ontdekken. Geen restaurant waar we wekelijks gaan eten, maar we komen hier zeker nog eens terug.
Kosten? 3-gangenmenu voor ¤27,50 pp, fles wijn 19,50, flesje chaudfontaine hoorde bij de wijn.
Cijfer? 7,5 en zeker een aanrader
ziet er top uitquote:Op zaterdag 14 juli 2018 12:24 schreef markmarkmark het volgende:
Waar? Ciel bleu, Okura Amsterdam
Wanneer? Woensdag 11 Juli 2018
Wat at je? Guestronomy 10 gangen menu
Impressie? Fine de claire, tara oester, baerri kaviaar en Okonomiyaki ‘bitterbal’
[ afbeelding ]
Bites ‘Geïnspireerd door de liefde voor reizen’ Amsterdam Bitterbal, Pastinaak & Tandoori Marrakesh Cracker, Artisjok & Ras el hanout Istanbul Tuinerwt, Geitenyoghurt & Munt Bangkok Tom Yam, Hollandse garnalen & Kippenhuid
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Signatuur Koningskrab, Oscietra kaviaar & ‘Beurre blanc’
[ afbeelding ]
Hamachi Dashi, Edamame, Sudachi & Shiso blad
[ afbeelding ]
Fruit de mer De rijke smaken van de Noordzee
[ afbeelding ]
Langoustine Wortel, Kumquat & Vadouvan specerijen
[ afbeelding ]
Wagyu A5 ‘Kagoshima prefecture’ Groene asperge, Aubergine, Radijs & Miso
[ afbeelding ]
Ganzenlever Rabarber, Bittere chocolade & Hazelnoot
Verschillende kazen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Pre dessert Smaken van de nougat de Montélimar
[ afbeelding ]
Cacao 52% Advocaat, Macadamia & Specerijen
[ afbeelding ]
Mignardises Zoete creaties van Nederlandse smaken en jeugdherinneringen
[ afbeelding ]
Kosten? …
Cijfer? 9,5
Alles qua eten, bediening, uitleg en service waren perfect
iets van een soort filodeeg wat smaakte naar boterbabbelaarquote:Op zaterdag 14 juli 2018 13:31 schreef Myraela het volgende:
Op die onderste foto lijken wel twee sigaretten in dat stekelding. Wat was dat? Ziet er verder wel heel goed uit.
hoe waren de wijnen? Laatste keer dat ik daar at veel prijzige klassiekersquote:Op zaterdag 14 juli 2018 13:37 schreef markmarkmark het volgende:
[..]
iets van een soort filodeeg wat smaakte naar boterbabbelaar
welke ik precies in het arrangement had weet ik niet meer, veel wit en een rood.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 13:38 schreef Tarado het volgende:
[..]
hoe waren de wijnen? Laatste keer dat ik daar at veel prijzige klassiekers
yamazoto en sazanka zijn ook echt top.quote:Op zaterdag 14 juli 2018 13:57 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal prima uit.
Wij gaan over een tijdje in het Okura naar Yamazato.
Verheug mij daar al op.
Ziet er top uit, maar was het restaurant nou zo leeg?quote:Op zaterdag 14 juli 2018 12:24 schreef markmarkmark het volgende:
Waar? Ciel bleu, Okura Amsterdam
Wanneer? Woensdag 11 Juli 2018
Wat at je? Guestronomy 10 gangen menu
We zijn er op voorbereid. Trouwens, bezoek is pas gepland op 12 september.quote:Op zondag 15 juli 2018 12:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Yamazato, wat leuk dat jullie die binnenkort gaan bezoeken, golfer!
Eén van de beste (en duurste, maar dat weet je van te voren) eetervaringen ooit. Zó tof! Met sake-arrangement, wat een openbaring was.
Wat een fijn vooruitzicht.quote:Op zondag 15 juli 2018 12:12 schreef golfer het volgende:
[..]
We zijn er op voorbereid. Trouwens, bezoek is pas gepland op 12 september.
Ziet er allemaal erg aantrekkelijk uit zeg! Kan me goed voorstellen dat je zo tevreden was na afloop. Ik ben alleen niet zo fan van snijboon, maar die vis zelf ziet er wel prachtig gebakken uit.quote:Op zondag 15 juli 2018 12:04 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 14 juli 2018
Waar: Restaurant Ace, Amsterdam https://www.restaurantace.nl
Ja, maar wel al een paar jaar geleden.quote:Op zondag 15 juli 2018 15:09 schreef bloodymary1 het volgende:
Ik ga binnenkort eten bij Restaurant Mario in Neck. Zijn daar al mooie ervaringen mee?
buiten ons een tafel of vierquote:Op zondag 15 juli 2018 11:30 schreef kies.een.gebruikersnaam12 het volgende:
[..]
Ziet er top uit, maar was het restaurant nou zo leeg?
Jawel, maar hield niet echt over.quote:Op maandag 16 juli 2018 12:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Vind het idd wat weinig eten. Kreeg je nog een smeersel of olie bij je brood?
Precies. Ik zou mij aanpassen aan de gewoontes van het land en niet doordrammen om toch toegelaten te worden.quote:Op dinsdag 17 juli 2018 17:59 schreef sirdanilot het volgende:
En korte broeken worden in Italie over het algemeen niet zo gewaardeerd bij mannen.
Wat vreemd dat je per se met die kleding naar binnen wilde. Pas je een beetje aan, zou ik zeggen.quote:Op maandag 16 juli 2018 12:03 schreef Hi_flyer het volgende:
Waar? La Corte degli Dei, Agerola, bij Napels in de buurt
Wanneer? Donderdag 14 juni 2018 20:15
Wat at je? Zie hieronder
Tijdens mijn vakantie rond Napels ben ik me eenmaal te buiten gegaan aan een wat duurder restaurant. Ik was alleen en kwam in korte broek en shirt binnen in een compleet leeg restaurant. Ze probeerden me nog even weg te kijken, maar ik heb volgehouden dat ik toch echt hier wilde eten.
Goed, tafeltje uitgekozen in een hoekje zodat ik heel het restaurant kon overzien.
Voorgerecht. Een quiche met spinazie met daarnaast olijventapenade met twee koekjes, waarvan ik de smaak niet meer kan herinneren. De spinaziebladeren hadden wat losser gemogen; nu trok ik telkens hele bladeren eruit. De tapenade was niet minder dan perfect.
[ afbeelding ]
Fantastisch mandje brood erbij trouwens. Kraakvers. Er zat ook keihard locaal brood bij, dat je eerst moest dopen in het water in die aardenwerken bak achterop tafel. Je verwacht een vies zooitje, maar het smaakte best prima.
Een fles witte wijn uit de buurt maakte het feest compleet. Mevrouw de eigenaar zat twee tafeltjes verderop al zuchtend de boekhouding op orde te brengen en dat had ze gerust elders mogen doen.
Hoofdgerecht: Helaas konden ze vandaag hun beroemde rodewijnrisotto niet maken (waarom....), dus het werd een andere risotto.
[ afbeelding ]
Ziet er heel eenvoudig uit en dat was het ook, maar was echt perfect op smaak met de juiste romigheid en smeuiigheid. Nog nooit zo'n lekkere risotto gegeten.
De bediening is prettig afwezig; maar houd je wel in de gaten.
Nagerecht: Een warm citroentaartje met ijs ernaast. Het taartje was heerlijk, maar het ijs had er niet bij hoeven liggen. Dat kwam gewoon uit een bak, ben ik bang.
[ afbeelding ]
Inmiddels is het kwart voor tien en ben ik nog steeds de enige gast, zou het aan mijn kleding liggen?....
Over het algemeen vond ik de porties wat aan de kleine kant.
Totaal 75 euro uitgegeven, waarvan 25 aan de wijn. Tot mijn verdriet kreeg ik de fles niet leeg.
Beoordeling: 8,5 Meeste voedsel is gewoon heel goed, in NL betaal je er een stuk meer voor. Bediening was ok, maar mogen wel wat meer open minded zijn tov de korte broek. De vraag is hoe lang de zaak nog bestaat, want van 75 euro kan je niet 4 of 5 man personeel in dienst houden. Ook de volgende avond, op vrijdag nota bene, zag ik weinig tot geen activiteit.
Wij hebben ook een keer fantastisch gegeten bij Yamazato. Wat ik wel een domper vond was feit dat we ongeveer 350 euro moesten betalen voor het eten en drinken en vervolgens ook nog eens 16 euro voor een parkeerkaartje. Je zou toch verwachten dat zulke parkeerkosten dan "on the house" zijn, maar helaas...quote:Op zondag 15 juli 2018 12:10 schreef Duderinnetje het volgende:
Yamazato, wat leuk dat jullie die binnenkort gaan bezoeken, golfer!
Eén van de beste (en duurste, maar dat weet je van te voren) eetervaringen ooit. Zó tof! Met sake-arrangement, wat een openbaring was.
ga je gangquote:Op vrijdag 20 juli 2018 11:07 schreef vinnypassy het volgende:
Ik heb gisteren bij Héroine gegeten in Rotterdam, maar ik vind het zo lullig om dat hier te plaatsen als het topic over 2 posts sluit. Dus ik wacht nog heel even.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |